Verslag Jeugdraad 27 maart 2013 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag Jeugdraad 27 maart 2013 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a"

Transcriptie

1 Z o u t l e e u w Verslag Jeugdraad 27 maart 2013 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Vincent Engelbos en Lorenz Collen (JH Paljas), Jelle Lisson en Sara Bellis (Sint-Leonardusscouts), Willem Herbots en Steven Dewil (Chiro Jeugddroom) Roger Mertens, schepen van jeugd Petra Mombaerts, secretaris Verontschuldigd : Anne Huybrighs (Speelplein Ruimte) Afwezig: / 1. Verkiezing nieuw bestuur Art. 8 van de statuten vermeldt dat de bestuursmandaten van de jeugdraad vervallen op 31 december van het jaar waarin de laatste gemeenteraadsverkiezingen hebben plaats gevonden (31 december 2012). Vóór 31 maart 2013 dient de verkiezing van het nieuwe bestuur van de jeugdraad te gebeuren. Aan de aangesloten jeugdverenigingen werd een formulier officiële kandidaatstelling verzonden. In de Zoutpot januari-februari-maart werd een oproep gezet voor kandidaatbestuursleden. Omdat ook anderen geïnteresseerde jongeren zich kandidaat kunnen stellen werd ook een oproep gedaan via de secundaire scholen van Zoutleeuw. Er zijn 5 ingevulde en ondertekende formulieren van de jeugdverenigingen toegekomen op het secretariaat. JH De Zwam heeft geen kandidaatstelling ingediend. De jeugdverenigingen hebben een effectieve en een plaatsvervangende afgevaardigde aangeduid. Sint-Leonardusscouts: o Effectieve afgevaardigde: Sara Bellis o Plaatsvervangende: Jelle Lisson Speelplein Ruimte: o Effectieve afgevaardigde: Anne Huybrighs o Plaatsvervangende: Heidi Dewil JH Paljas o Effectieve afgevaardigde: Lorenz Collen o Plaatsvervangende: Vincent Engelbos Chiro Jeugddroom o Effectieve afgevaardigde: Anton Herbots o Plaatsvervangende: Steven Dewil Chiro Budingen o Effectieve afgevaardigde: Sean Reniers o Plaatsvervangende: Daan Kerkhofs Alle kandidaturen worden aanvaard. De nieuwe algemene vergadering van de jeugdraad is bij deze geïnstalleerd.

2 Naar aanleiding van de oproep in de Zoutpot waren er nog een bijkomende kandidaten voor deelname aan de jeugdraad: Joni Plas en Tine Lambrechts. Overeenkomstig art. 3 van de statuten van de jeugdraad kan iemand gecoöpteerd worden voor de jeugdraad, en dit op grond van de bijzondere bevoegdheden van de betrokkene inzake het jeugdbeleid. De algemene vergadering dient zich te beraden over het principe van de coöptatie: is het aangewezen dat er iemand gecoöpteerd wordt voor deelname aan de jeugdraad? Hierover wordt een geheime stemming gehouden. Van de 4 aanwezige stemgerechtigde leden zijn alle 4 akkoord met het principe om iemand te coöpteren voor de jeugdraad: de meerderheid van de algemene vergadering is akkoord over het principe om iemand te coöpteren voor de jeugdraad. Joni Plas en Tine Lambrechts werden allebei uitgenodigd voor de vergadering om zich voor te stellen en hun kandidatuur en motivatie voor toetreding tot de jeugdraad te komen toelichten (brief bezorgd op 22/3). Geen van deze kandidaten was echter aanwezig op de vergadering, en kunnen dus ook niet gecoöpteerd worden. Verkiezing van het bestuur van de jeugdraad Art. 8 van de statuten van de jeugdraad stelt dat de algemene vergadering uit de stemgerechtigde leden, onder de voorgedragen kandidaten, bij geheime stemming een voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester en max. 10 leden die samen het bestuur vormen. De effectieve afgevaardigden van de jeugdverenigingen hebben zich kandidaat gesteld voor de volgende mandaten in het bestuur van de jeugdraad: Vereniging Effectieve afgev. plaatsvervangende Mandaat Sint-Leonardusscouts Sara Bellis Heufstraat Linter 0496/ Jelle Lisson Solveld Zoutleeuw 0474/ Bestuurslid Speelplein Ruimte JH Paljas Chiro Jeugdroom Chiro Budingen Anne Huybrighs Hoeledensesteenweg Bunsbeek 016/ Lorenz Collen Ossenwegstraat Zoutleeuw 0486/ Anton Herbots Dorpstraat Zoutleeuw 0492/ Sean Reniers Onze-Lieve-Vrouwlaan Tienen 0485/ Heidi Dewil Potterijstraat 63, 3300 Tienen 0479/ Vincent Engelbos Nieuwstraat 3a 3440 Zoutleeuw 0497/ Steven Dewil Houtstraat Zoutleeuw 0497/ Daan Kerkhofs Getestraat 16 a 3440 Budingen 0495/ Bestuurslid Penningmeester Bestuurslid Ondervoorzitter Bestuurslid Voorzitter Anne Huybrighs van Speelplein Ruimte is de enige kandidaat-penningmeester. De algemene vergadering is unaniem akkoord dat zij deze functie in de jeugdraad behoudt. Proficiat! Sean Reniers van Chiro Budingen is de enige kandidaat-voorzitter. De algemene vergadering is unaniem akkoord dat hij deze functie in de jeugdraad behoudt. Proficiat!

3 Lorenz Collen is de enige kandidaat-ondervoorzitter. De algemene vergadering is unaniem akkoord dat Lorenz deze functie opneemt. Proficiat! Anton Herbots en Sara Bellis zijn kandidaat-bestuursleden. Deze kandidaturen worden door de algemene vergadering unaniem aanvaard. De functies binnen het bestuur van de Jeugdraad worden dus als volgt verdeeld: Voorzitter Ondervoorzitter Penningmeester Bestuurslid Sean Reniers Chiro Budingen Lorenz Collen JH Paljas Anne Huybrghs Speelplein Ruimte Anton Herbots Chiro Jeugddroom Sara Bellis - Sint-Leonardusscouts Uit het nieuwe bestuur wordt ook een afvaardiging aangeduid voor de Raad van Beheer van De Passant (effectieve en plaatsvervangende). De algemene vergadering is unaniem akkoord om Jelle Lisson aan te duiden als effectief afgevaardigde voor de raad van beheer van De Passant, en Sara Bellis als plaatsvervangend afgevaardigde. De algemene vergadering gaat akkoord met de nieuwe mandaten en bekrachtigt het nieuwe bestuur van de jeugdraad. Hiervan zal kennis gegeven worden aan het schepencollege. Het schepencollege brengt binnen de 20 dagen de Administratie Afdeling Jeugd op de hoogte. Het nieuwe bestuur stelt meteen ook voor om de vergaderingen van de jeugdraad opnieuw afwisselend in de verschillende locaties van de jeugdverenigingen te laten doorgaan. De eerstvolgende vergadering zal doorgaan in JH Paljas. 2. Aanduiding afgevaardigde jeugdraad voor Gecoro Bij iedere nieuwe legislatuur dient overgegaan te worden tot het opnieuw samenstellen van de GECORO. Tijdens de gemeenteraad van 29/01/2013 heeft de gemeenteraad besloten om de samenstelling te wijzigen en het aantal leden van 9 naar 7 terug te brengen. De nieuwe GECORO zal derhalve bestaan uit 3 deskundigen, aangevuld met 1 afgevaardigde voor milieu- en natuurverenigingen, 1 afgevaardigde voor landbouw, 1 afgevaardigde voor jeugd/verenigingsleven en 1 afgevaardigde voor toeristische/recreatieve of cultuurhistorische sector Kandidaten dienen zich schriftelijk te melden bij Johan Thomas (stedenbouwkundig ambtenaar, Vincent Betsstraat 15, 3440 Zoutleeuw), secretaris van de GECORO. Bij de aanmelding dienen de benodigde documenten bezorgd te worden waaruit blijkt dat je wenst te zetelen als afgevaardigde voor jeugd/verenigingsleven (mandaat vanwege de geleding noodzakelijk verslag van deze vergadering). Zoals ook al aangegeven op de vorige vergadering, duidt de jeugdraad Jelle Lisson aan als afgevaardigde van jeugd/verenigingsleven voor de Gecoro. Als plaatsvervanger wordt Sara Bellis aangeduid. 3. Verslag vorige vergadering Charter van Kortenberg o De speltesten zijn volop aan de gang zodat het spelconcept waar nodig nog kan bijgestuurd worden.

4 Week van de Gezondheid: 2-12 februari 2013 Toer met sappentrapper langs de jeugdverenigingen: was wel leuk voor één keer (vooral de jongste leden vonden dit leuk). Er moest wel heel lang getrapt worden én veel fruitsap bij gevoegd worden om een echte smoothie te krijgen Filmavond in JH Paljas, i.s.m. Koen Thiry: concrete afspraken nog te maken door JH Paljas. Andere punten die op de vorige vergadering besproken werden komen opnieuw aan bod op deze vergadering. Het verslag van de vergadering van 18 december 2012 wordt goedgekeurd. 4. Briefwisseling Afdeling Jeugd: jeugdbeleidsplan trekkingsrechten 2013 WEP learn en discover de world: brochure met taalreizen en jobs, stages en vrijwilligerswerk in het buitenland Meer info: Vivès (erkende landelijke jeugddienst voor speelprojecten): aanbod kadervorming cursus animator, hoofdanimator en instructeur in het jeugdwerk) Meer info: Crejaksie (jeugddienst Liberale Mutualiteit): folder creatieve groepsvakanties Meer info: Activak: Speelkriebelbrochure, info monitorencursussen en jeugdvakanties Meer info: Uit de Marge: vormingsaanbod voor werken met kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties Meer info: Hujo vzw : vakantieaanbod kinderen en jongeren: creatie avontuurlijk exploratief of ontspannend Meer info: Mediaraven: vormingsaanbod, workshops en kampen m.b.t; digitale media voor kinderen jongeren en jeugdwerk Meer info: Vlaams Stichting Verkeerskunde: Campagne On the Road : aanbod rijvaardigheidscursus voor jongeren die pas hun rijbewijs haalden Meer info: 5. Fiscale attesten 2013 Attesten 2013 worden op de vergadering verdeeld aan alle verenigingen zodat deze kunnen ingevuld worden bij de inschrijving van de kampen voor deze zomer. o Ingevulde attesten dienen uiterlijk 1 maart 2014 bezorgd te worden aan de ouders. o VAK II: naam schuldenaar : mag worden opengelaten als jeugdvereniging niet over deze gegevens beschikt Deze attesten (VAK II) worden ook digitaal bezorgd. Meer info: hier kan je ook de brochure downloaden met alle info. Attesten voor aanslagjaar 2012 dienen voor 1 maart 2013 (of zo snel mogelijk) aan de ouders bezorgd te worden indien nodig: ik heb kopies!

5 6. Verdeling werkingssubsidies 2013 De trekkingsrechten 2013 zijn ondertussen bekend. o Subsidie jeugdwerk: ,13 o Prioriteit jeugdwerkbeleid (brandveiligheid, duurzaam beleid, inbraakpreventie): 3.984,30 o Prioriteit jeugdbeleid - jeugdcultuur: 2.749,40 De verdeling van de werkingssubsidies 2013 werd al besproken op de jeugdraad van 13 november 2012 (puntenverdeling op basis van aantal leden en aantal uren activiteit). Het te verdelen bedrag voor werkingssubsidies is 9.321,27 (dit is subsidie jeugdwerk ,13 5% voor kadervorming -25-jarigen ( 595,86) en voor bijzondere manifestaties). De werkingssubsidies van de Vlaamse Gemeenschap worden verdeeld volgens het subsidiereglement, waarvan de berekening er als volgt uitziet: 80% van de beschikbare middelen wordt verdeeld onder de jeugdwerkvormen van klasse A (alle jeugdwerkvormen andere dan jeugdhuizen) = 7.457,02 20% van de beschikbare middelen wordt verdeeld onder de jeugdwerkvormen van klasse B (= jeugdhuizen) = 1.864,25 Verdeling voor jeugdvormen van klasse A: De berekening van de subsidiebedragen gebeurt op basis van de volgende sleutel: Totaal aantal punten van een jeugdwerkvorm van klasse A x jaarlijks budget ( 7.457,02) Totaal aantal ptn v.alle jeugdwerkvormen van de betreffende klasse Aantal punten totaal aantal punten beschikbaar budget Vereniging BEDRAG Chiro Jeugddroom , ,79 Chiro Budingen , ,76 Sint , ,72 Leonardusscouts Speelpleinruimte , ,75 TOTAAL 7.457,02 Verdeling voor jeugdvormen van klasse B: De berekening van de subsidiebedragen gebeurt op basis van de volgende sleutel: Totaal aantal punten van een jeugdwerkvorm van klasse B x jaarlijks budget ( 1.864,25) Totaal aantal ptn v.alle jeugdwerkvormen van de betreffende klasse JH De Zwam heeft geen aanvraag voor werkingssubsidies ingediend. Vereniging Aantal punten totaal aantal punten beschikbaar budget BEDRAG Paljas , ,25 De Zwam TOTAAL 1.864,25

6 Dit voorstel tot subsidieverdeling wordt overgemaakt aan het College van Burgemeester en Schepenen. Nb. Deze verdeling wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad van april. De uitbetaling is dus ten vroegste te verwachten in mei. Naar aanleiding van een opmerking die op de vorige vergadering gemaakt werd over de verdeling van de werkingssubsidies tussen de klasse A (alle jeugdwerkvormen andere dan jeugdhuizen) en klasse B (jeugdhuizen) en naar aanleiding van de opmaak van het strategisch meerjarenplan zal op één van de volgende vergaderingen de subsidieverdeling geëvalueerd worden. Er zal dan ook een simulatie gemaakt worden van de verdeling indien er geen onderscheid gemaakt wordt tussen klasse A en klasse B. Er zal ook bij andere gemeentes nagevraagd worden hoe zij de verdeling jeugdverenigingen jeugdhuizen regelen. 7. Verantwoordingsnota jeugd 2012 Het ontwerp van de verantwoordingsnota 2012 wordt voorgesteld op de vergadering. Deze beschrijft de wijze waarop het JBP in 2012, het tweede jaar van dit beleidsplan, werd uitgevoerd. Hierin komen de volgende onderdelen aan bod: o Verklaring van het college van burgemeester en schepenen over de uitvoering van het jeugdbeleidsplan o Korte toelichting van de verschillende acties in 2012 bij de doelstellingen uit het jeugdbeleidsplan. o Plannen voor 2013 o Financieel overzicht van de aanwending van de decretale middelen en de verdeling hiervan over de verschillende jeugdwerkinitiatieven o Toelichting bij eventuele wijzigingen of correcties in de uitvoering van het JBP in 2012 en 2013 Het ontwerp wordt besproken op de vergadering. Hier volgt een overzicht van de besteding van de beschikbare financiële middelen. 1. Overzicht van alle gesubsidieerde verenigingen en het bedrag dat zij per subsidiereglement ontvangen hebben in 2012 Sint- Leonardusscouts Werkings- Bijzond. Kaderv. Infrast. Kaderv. mobiliteit Opstart- TOTAAL Subsidie Manifes. -25 jaar +25 jaar Minderv. subsidie 2.145,15 416,66 418, , ,85 Chiro Jeugddroom 1.549,27 416,66 0 Chiro Budingen 1.787,62 416,66 0 Speelplein Ruimte 2.025,97 333,33 180,84 JH De Paljas 1.877,01 416,66 0 JH De Zwam 0, ,91 874,34-769, , , , , ,00 TOTAAL 9.385, ,97 599, ,20

7 De werking van JH De Zwam ligt (tijdelijk) stil. Zij hebben voor 2012 geen subsidieaanvragen ingediend. Bijkomende toelagen: Naast de subsidies die jeugdverenigingen kunnen bekomen via de subsidiereglementen voor jeugdverenigingen zijn er nog een aantal andere toelagen waar de jeugdverenigingen kunnen van genieten. o Zin-subsidies: uitzonderlijke toelage verenigingen voor culturele projecten (762 37/332-02): verenigingen die een cultureel project organiseren kunnen hiervoor een ZIN-toelage bekomen; de uitbetaling gebeurt op basis van facturen, uiterlijk 3 maanden na evenement. Sint-Leonardusscouts: Lama-party (11/2/12): 405,65 Elke adviesraad kan in Zoutleeuw 1x per jaar gratis gebruik maken van de infrastructuur van De Passant. Omdat de Lama-party een initiatief is dat georganiseerd wordt met de ondersteuning van de jeugdraad kunnen de Sint- Leonardusscouts gratis gebruik maken van de infrastructuur van de Passant (zie verslag JR 13/12/11) o Uitzonderlijke toelagen: Chiro Jeugddroom: /332-05: Toelage aan Chiro Jeugddroom Halle-Booienhoven voor kermisactiviteiten: Chiro Jeugddroom ontving een toelage voor het organiseren van spel- en sportactiviteiten tijdens de kermis in Halle-Booienhoven. o Nominatieve toelage: Chiro Hogen: /332-02: Toelage aan Chiro Hogen (onder de gemeente Geetbets) omdat zij ook leden uit Zoutleeuw hebben en sommige activiteiten op het grondgebied van Zoutleeuw laten doorgaan. 2. Prioriteit jeugdwerkbeleid: brandveiligheid, energiezuinig en duurzaam beheer van de lokalen en inbraakpreventie De stad Zoutleeuw streeft er naar om alle jeugdlokalen geleidelijk aan in orde te brengen. Het meest prangende probleem situeerde zich tot voor kort bij Chiro Budingen: ze zijn gehuisvest in lokalen van VPW Budingen maar de Chiro beschikte hier over onvoldoende lokalen, die bovendien dringend aan renovatie toe waren. De geraamde kostprijs voor de renovatiewerken is Om deze grote renovatie te bekostigen werd op initiatief van de stad een projectaanvraag ingediend in het kader van Leader+ Europees programma voor plattelandsontwikkeling. Hierdoor kan 60% van de gemaakte kosten gerecupereerd worden via een subsidie van Europa. Na overleg van de stad met VPW Budingen en Chiro Budingen werd overeengekomen dat de overige 40% moet bekostigd worden door eigenaar VPW Budingen maar ook door gebruiker Chiro Budingen. Omdat Chiro Budingen dus ook heel wat eigen middelen moest investeren heeft de jeugdraad (in vergadering van 16/2/11 en 26/9/12) zijn akkoord gegeven om de beschikbare middelen in het kader van de prioriteit jeugdwerkbeleid voor 2011 ( 3.885) én 2012 ( 4.007) toe te kennen aan Chiro Budingen. Geraamde kostprijs van de werken: Effectieve kostprijs van de uitgevoerde werken: ,79 Subsidie Europa 60%: ,27 Aandeel jeugdraad: 7.866,01 (geraamd bedrag in het kader van de prioriteit jeugdwerkbeleid voor 2011 én 2012 de definitieve trekkingsrechten waren op het moment van de beslissing

8 van het schepencollege van 15/9/11 nog niet bekend. Restbedrag 5.737,51 Dit restbedrag zal betaald worden door VPW Budingen en Chiro Budingen (elk de helft) De volgende facturen ingediend ter verantwoording van de gemaakte kosten: o Vervanging CV-ketel: ,41 o Elektriciteitswerken: 3.124,51 o Afdak: 8.214,69 o Voorzetramen: 5.363,18 Totaal: ,79 3. Prioriteit jeugdbeleid: jeugdcultuur Zoals aangegeven in het JBP wil Zoutleeuw werk maken van de ondersteuning van jeugdeigen cultuuruitingen, en daarom werd ook ingetekend op deze prioriteit. Hierdoor kan aanspraak gemaakt worden op een bijkomende subsidie van 2.756,57. Hierna volgt de verantwoording van de besteding van deze toelage. o In de eerste plaats wordt werk gemaakt van het fuifbeleid. Hiervoor werden verschillende acties ondernomen. Aankoop banners alcoholwetgeving Toelage voor fuifbus Toelage voor inhuren professionele security voor fuiven o Naast het fuifbeleid wil de stad Zoutleeuw ook werk maken van de artistiek expressieve beleving van kinderen en jongeren door hen de kans te geven om kennis te maken met verschillende artistieke disciplines. Crea-ateliers Kinderhoogdag bijdrage programmatie Kortenaken o Tenslotte kunnen zowel de jeugdraad als particuliere jeugdwerkinitiatieven maar ook individuele jongeren op eenvoudige wijze financiële middelen bekomen voor eigen artistieke initiatieven. Naar aanleiding van de vraag van Koen Thiry werd op de jeugdraad van 28/6/12 beslist om zijn filmproject (met ook een draaidag in Zoutleeuw) financieel te ondersteunen voor een bedrag van 650. Overzicht prioriteit jeugdcultuur Wat Begrotingspost Bedrag / Rekening 2012 Banners i.v.m. alcoholwetgeving De subsidie 242 Inschakelen professionele jeugdbeleid/jeugdcultuur werd eind 500 security voor Lama-party (Sint- Leonardusscouts) en Qui-wieparty (Chiro Jeugddroom) Inleggen fuifbus 2012 (GR 27/11/12) overgedragen op rekening van de jeugdraad zodat de aankopen en de toelage voor de fuifbus en security en voor Koen 250 Toelage filmproject Koen Thiry Thiry rechtstreeks vanuit de 650 jeugdraad kan betaald worden. Crea-ateliers paasvakantie /122-04: 777 Programmatiekosten cultuuraanbod kinderen/jongeren (Graffiti, kokoen en cupcakes maken) Kinderhoogdag 762/435-01: Bijdrage aan gemeente Kortenaken Kinderhoogdag 750 TOTAAL

9 4. Andere ondersteuningsvormen aan het jeugdwerk in Het stedelijk infoblad en de website (met lidmaatschap Uit-netwerk waardoor alle activiteiten op de website van de stad Zoutleeuw ook regionaal en nationaal bekend gemaakt worden via Uit in Vlaamsbrabant en Uit in Vlaanderen) zijn ideale promotiekanalen voor de jeugdwerkinitiatieven en hun activiteiten. Zij kunnen hier gratis beroep op doen. 2. Het gratis vervoer van kampmateriaal naar de jaarlijkse kampen met de vrachtwagen van de dienst openbare werken, bleef behouden zoals in de voorgaande jaren. Hiervoor is geen speciale begrotingspost voorzien. Voor Chiro Jeugddroom was dit op 21/7 en 31/7; Chiro Budingen maakte hier gebruik van op 1/7 en 11/7, Speelplein Ruimte op 5/7, 9/7, 13/7, 6/8 en 10/8 en de Sint-Leonardusscouts op 16/7 en 31/7. 3. Ook voor het aanleveren van hout voor een kampvuur (vb. Sint-Leonardusscouts bij opening van nieuw werkjaar op 22/9) kan steeds een beroep gedaan worden op de technische dienst van de stad 4. Bij organisatie van evenementen van de jeugdverenigingen doen zij regelmatig een beroep op de technische dienst voor het vervoer van materiaal: vb. leveren van banken en tafels uit de uitleendienst voor de opening van het scoutsjaar op 22/3). 5. Om de kosten van het busvervoer te drukken is overeengekomen dat Speelplein Ruimte occasioneel een beroep kan doen op de stadsbus voor het vervoer van de begeleiders van de andersvaliden leden. Zij hebben hier op 27/4 en 29/4/12 gebruik van gemaakt. 6. Het gratis uitlenen van materialen van de uitleendienst aan de jeugdverenigingen bleef eveneens behouden. Hiervoor is evenmin een speciale begrotingspost voorzien. 7. Zoutleeuwse verenigingen, en dus ook de jeugdverenigingen kunnen tegen voordelige tarieven gebruik maken van de infrastructuur van het gemeenschapscentrum. Eenmaal per jaar kan een initiatief, georganiseerd met de steun van de jeugdraad, ook gratis gebruik maken van de cultuurzaal van GC De Passant. In 2012 was dit de Lama-party van de Sint-Leonardusscouts. Plannen voor 2013 Ook in 2013 kunnen de jeugdverenigingen een beroep doen op dezelfde ondersteuningsvormen als de voorbije jaren. Er werden geen inhoudelijke opmerkingen geformuleerd bij het ontwerp van de verantwoordingsnota. De jeugdraad heeft 30 dagen de tijd om zijn advies hierover te formuleren. Op de volgende vergadering zal gevraagd worden om het definitief advies te formuleren. Uiterlijk 1 juni 2013 dient de verantwoordingsnota, inclusief het advies van de jeugdraad en de goedkeuring door het schepencollege ingediend worden bij de Afdeling Jeugd van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. 8. Strategisch Meerjarenplan trekkingsrechten 2014 De trekkingsrechten voor 2014 zijn op dit moment al bekend gemaakt (onder voorbehoud dat de stad d.m.v. het strategisch meerjarenplan intekent op de Vlaamse Beleidsprioriteiten en de nodige verantwoording voor de besteding van de middelen kan voorleggen): Prioriteit 1: Ondersteuning jeugdwerk: ,56 Prioriteit 2: verhoging participatie maatschappelijk kwetsbare jongeren: Zoutleeuw komt hiervoor niet in aanmerking. Prioriteit 3: Jeugdcultuur: 3.648,47 9

10 Eind 2013 loopt het huidige jeugdbeleidsplan af en vanaf 2014 moet er geen afzonderlijk JBP meer opgemaakt worden. Het is de bedoeling dat doelstellingen m.b.t. jeugd en jeugdwerk geïntegreerd worden in het meerjarenplan Prioriteiten voor jeugd zijn: Ondersteuning van het jeugdwerk in algemene zin o Particulier jeugdwerk ondersteunen o Ontmoetingsplaatsen en mogelijkheden voor jongeren voorzien o Voorzien in een jeugdwerkaanbod, tenminste tijdens de zomervakantie, al dan niet door subsidiëring Bevordering van participatie aan het jeugdwerk van kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties niet van toepassing voor Zoutleeuw Het voeren van een beleid ter verhoging van de aandacht voor jeugdcultuur o Wijze waarop de gemeente jeugdcultuureigen uitingsvormen van kinderen en jongeren ondersteunt, stimuleert en faciliteert o De wijze waarop de gemeente de artistiek expressieve beleving van kinderen en jongeren ondersteunt, stimuleert en faciliteert o Het ondersteunen, stimuleren of faciliteren van jeugdwerk als actieve partner in lokale samenwerkingsverbanden tussen onderwijs, welzijn, cultuur en jeugd. De verschillende stadsdiensten zijn volop bezig met de voorbereiding van de opmaak van het strategisch meerjarenplan. In de loop van april mei zal hieromtrent participatie georganiseerd worden, in de eerste plaats via de adviesraden. Zowel voor cultuur als voor jeugd blijven de prioriteiten zo goed als dezelfde. Hierdoor kunnen heel wat doelstellingen uit het JBP overgenomen worden. Uiteraard wordt de jeugdraad hierover geconsulteerd. Ondersteuning van het jeugdwerk in algemene zin particulier jeugdwerk ondersteunen o Evaluatie van de huidige subsidiereglementen en bijsturing waar nodig o Andere voorstellen? Het voeren van een beleid ter verhoging van de aandacht voor jeugdcultuur o Fuifbeleid Toelage inleggen busvervoer Toelage inhuren professionele security Andere voorstellen? o Artistiek expressieve beleving stimuleren Crea-ateliers Schoolvoorstellingen Andere voorstellen? Op de vorige vergadering werd voorgesteld om n.a.v. de opmaak van het strategisch meerjarenplan toch opnieuw een enquête op te maken waarin jongeren de kans krijgen om aan te geven wat zij belangrijk vinden voor kinderen en jongeren in Zoutleeuw. Op de volgende vergadering zal afgewogen worden of de inspanning voor de opmaak en verwerking van een enquête in verhouding zijn tot wat we hier uit kunnen leren. Ook andere participatie-acties kunnen overwogen worden. 10

11 9. Kinderhoogdag 21 april u30 17u praktische uitwerking Praktisch: zondag 21 april 2013 van 13u30 tot 17u30 (18u) activiteiten gaan opnieuw door in en rond De Passant, het stadspark, het gemeentehuis en de bibliotheek De scouts laten weten dat zij niet aanwezig kunnen zijn met hun leden omdat ze op technieken-weekend zijn (ligt al lang vast). Ook Chiro Jeugddroom zal niet aanwezig zijn o.w.v. hun Bonte Avond. Affiches en programma-folders werden al bezorgd aan de jeugdverenigingen. Maximum de helft van de beschikbare plaatsen in workshops kunnen gereserveerd worden door jeugdverenigingen. De jeugdverenigingen hebben nog voor de start van de verkoop de kans gekregen om te reserveren voor workshops. Tot hiertoe hebben enkel Speelplein Ruimte en Chiro Budingen hun inschrijvingen voor workshops doorgegeven. Ook KLJ Hoeleden en KLJ Kersbeek hebben zich al ingeschreven. Het aantal nog beschikbare plaatsen voor jeugdverenigingen is beperkt, maar het aanbod van voorstellingen en doorlopende activiteiten is meer dan ruim genoeg om ook zonder workshops een hele leuke en gevulde namiddag te hebben. Op de vorige vergadering van de jeugdraad werd al afgesproken dat de dranktent voor de deelnemers opnieuw opgesteld zal worden aan de hoofdingang van het gemeentehuis. Er wordt frisdrank geschonken uit grote flessen Er worden herbruikbare bekers aangevraagd bij de provincie De dranktent wordt bemand door de jeugdverenigingen (min. 3 pers. per vereniging) de opbrengst is ook voor de jeugdverenigingen. Er zullen ook hotdogs verkocht worden tegen democratische prijs (scouts zorgen voor een installatie om de hotdogs warm te maken gasvuur en gasfles wordt op donderdag naar De Passant gebracht.). Er worden bonnetjes verkocht voor 1,5. Deze kunnen zowel voor een drankje als voor een hotdog gebruikt worden. Broodjes en worstjes worden aangekocht door de stad. De tent dient bemand te zijn van 13u (klaarzetten materiaal) tot 17u30-18u(opruimen). Er worden 3 shifts voorzien. De werkverdeling ziet er als volgt uit : 13u 14u30: Chiro Jeugddroom 14u30-16u: Speelplein Ruimte 16u-17u30: Sint-Leonardusscouts 10. Geluidsnormen wetgeving Vanaf 1 januari 2013 gelden in Vlaanderen geluidsnormen voor muziekactiviteiten die toegankelijk zijn voor publiek en waar elektronisch versterkte muziek gespeeld wordt. Doel: overlast beperken maar ook gehoorschade voorkomen De regelgeving en de opgelegde maatregelen is afhankelijk van het aantal keer dat je een activiteit organiseert en het aantal decibels dat je produceert. Door de provincie Antwerpen werd een samenaankoop georganiseerd. Hierbij is een uitgebreid marktonderzoek gebeurd om te komen tot het toestel met de best mogelijk prijs-kwaliteit verhouding. Ook de stad Zoutleeuw heeft hierop ingetekend. Voor De Passant is bij het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie een subsidie aangevraagd voor de aankoop van een geluidsmeter. (enkel lokale besturen komen 11

12 in aanmerking voor deze subsidie). In de princiepsbeslissing van het schepencollege is ook opgenomen dat deze, op momenten dat de geluidsmeter niet in gebruik is in De Passant, ook kan uitgeleend worden aan verenigingen. Kostprijs: 1.760,55 Mogelijke subsidie van 40%: 704,22 De stad moet wachten op de toezegging tot subsidie alvorens de bestelling van de geluidsmeter te kunnen doen. (aanvraag verstuurd op 14/3 normaal gezien krijg je binnen de 3 weken de beslissing van het Departement LNE). Als JH Paljas meer dan 12 keer per jaar een activiteit organiseert, luider dan 85 db maar stiller dan 95 db hebben zij een toestel nodig dat meet en registreert. Een andere mogelijkheid is een geluidsbegrenzer. Vincent heeft navraag gedaan naar de kostprijs hiervan maar dat kost ook meer dan Ook JH Paljas kan intekenen op de samenaankoop van geluidsmeters maar dan nog blijft 1.760,55 een heel groot bedrag. Vincent en Leen hebben al laten weten dat de financiële toestand van JH Paljas deze aankoop niet kan financieren. Voorstel: kan een deel van de subsidie jeugdcultuur aangewend worden voor de aankoop van deze geluidsmeter voor JH Paljas? Dit voorstel wordt besproken op de vergadering. De algemene vergadering van de jeugdraad is akkoord om de aankoop van de geluidsmeter voor JH Paljas te financieren met middelen in het kader van de prioriteit jeugdbeleid jeugdcultuur: van de 2.749,40 die hiervoor in 2013 ter beschikking is, wordt 1.760,55 gereserveerd voor deze aankoop. 11. Evaluatie fuiven: X-mos, Lama-party en Qui Wie-party o Lama-party Scouts: o Vlot verlopen zo n 800 pers. wel een WC-houder beschadigd o Voorbereiding: zaal v.a. s morgens gevraagd week voordien bleek dit niet te kunnen terwijl dit wel nodig is voor een vlotte organisatie o Kidsfuif vooraf: was geen succes viel ook samen met kidsfuif op school o Qui-Wie-party: o Organisatie is vlot verlopen pers. te veel voor locatie! o Tent: dient afzonderlijke elektriciteit voor voorzien te worden nu werd dit afgetakt vanuit de zaal waardoor hier de muziek niet hard genoeg kon spelen o Buren werden vooraf verwittigd in de tent werd de muziek af gezet om 3u o X-mos onder begeleiding van JH Paljas o JH Paljas ging er van uit dat deze begeleiding voornamelijk zou bestaan uit het doorgeven van checklists en de opvolging hiervan en de opbouw van de fuif terwijl de leerlingen zelf op uitstap waren voor X-mos o Werkgroep fuif van de school was heel klein dit zorgde voor heel wat onderlinge strubbelingen: iedereen moest eigenlijk overal bij springen om alles rond te krijgen o Laatste week: o.m. door de stress van de laatste week voor X-mos zijn er nogal wat verwijten gemaakt aan JH Paljas, heel negatieve sfeer tegenover JH Paljas Over het feit dat JH Paljas op de avond van X-mos ook open deed en de 6 de jaars dit als concurrentie zagen 12

13 Negatieve houding van 6 de jaars tegenover vrijwilligers van JH Paljas: kregen allerlei verwijten naar het hoofd terwijl zij daar niets mee te maken hadden Leerlingen deden moeilijk over wat tegenover de hulp van JH Paljas stond: vb. gratis inkom voor helpers, eventueel een zuipkaart om moeilijk te doen Regels die opgelegd worden vanuit de Passant werd door de leerlingen te vaak gezien als regels die Paljas oplegde o Bij de voorbereiding van de zaal hebben de mensen van JH Paljas de leerlingen hierover aangesproken en hen duidelijk gemaakt dat het dankzij Paljas is dat de fuif kon doorgaan: zonder hun hulp was er geen sprake van een X-mosfuif in Zoutleeuw dit is uiteindelijk toch bij hen doorgedrongen o De fuif zelf is vrij vlot verlopen er was wel veel overlast buiten, maar dit was niet te wijten aan de organisatie zelf (vb. fuifgangers van buiten Zoutleeuw die langs kwamen om ruzie te maken en te vechten ) o Belangrijk dat er vooraf duidelijke afspraken gemaakt worden tussen organisatoren en JH Paljas: Tijdig starten met de voorbereiding Van bij de start duidelijke afspraken maken met de leerlingen maar ook met de leerkrachten, JH Paljas en De Passant De betrokkenheid van de school moet groter worden de school en de leerkrachten moeten hier ook hun verantwoordelijkheid in opnemen. De leerkrachten waren wel positief over de bijdrage van JH Paljas in de organisatie maar het is belangrijk dat zij zelf ook meer verantwoordelijkheid opnemen. Dit zal zeker ook ter sprake gebracht worden op het eerstvolgende scholen-overleg met de directies. o De fuif was wel een groot succes: er werd heel veel winst gemaakt die zal gebruikt worden voor de organisatie van het galabal voor de 6 de jaars. 12. Financiën Waarborgen uitleendienst Voor de meeste jeugdverenigingen ligt er in het gemeentehuis een waarborg voor het gebruik van het materiaal van de uitleendienst. Sint-Leonardusscouts: 250 cash Chiro Budingen: cheque van aug van 500 De Zwam: cheque (zonder datum nog van Fortis) van 500 Chiro Jeugddroom: cheque (zonder datum Dexia: Boudewijn Herbots) van 500 JH Paljas: geen waarborg Speelplein Ruimte: heeft geen waarborg liggen: deze wordt na het seizoen altijd teruggegeven. Jeugdverenigingen moeten max. 500 waarborg geven (zie reglement). Omdat het wel handig is dat die waarborgen op het gemeentehuis blijven liggen (en er dus niet bij elke gratis uitleen van materiaal een waarborg moet betaald worden), maar omdat er geen duidelijkheid is over de houdbaarheid van de cheques wordt gevraagd dat de jeugdverenigingen die dit systeem wensen te behouden, hun waarborg in cash bezorgen aan het gemeentehuis zodat de cheques kunnen vernietigd worden. Subsidie lokalen Chiro Budingen: terugbetaling Het aandeel van Chiro Budingen en VBW Budingen in de kosten voor de renovatie van de lokalen van Chiro Budingen dient, overeenkomstig de beslissing van de 13

14 gemeenteraad van 25/10/2011, uiterlijk op 31/12/2013 terugbetaald te worden aan de stad. Chiro Budingen doet hiervoor het nodige. 13. Inlichtingenfiches zalen Naar aanleiding van de prioriteit jeugdbeleid, in het bijzonder jeugdcultuur, werd op één van de vorige vergaderingen afgesproken dat aan de zaalverantwoordelijke gevraagd zou worden om een inlichtingenfiche over hun infrastructuur te bezorgen die dan ook via de website van de stad ter beschikking gesteld zou worden. Eind 2012 werd deze fiche bezorgd aan de zaalverantwoordelijken met de vraag om deze uiterlijk 31/1/13 ingevuld terug te bezorgen. Tot hiertoe heeft enkel OC Halleman dit gedaan (voor OC Halleman en voor De Zwam). Zaal De Kring heeft wel laten weten dat zij, gezien de geplande werkzaamheden in de zaal (gefaseerde renovatie v.a. 2 de helft 2013 Europese subsidies werden toegekend), deze fiche pas zullen invullen na de afronding van de werken. Petra vraagt bij Frieda Vandevelde nog eens naar de fiche over de parochiezaal in Budingen. Op de volgende vergadering van de jeugdraad zullen deze fiches overlopen worden. Eventuele bijkomende inlichtingen zullen opgevraagd worden en dan worden de fiches op de website van de stad gezet. 14. Overleg jeugdraad cultuurraad De cultuurraad is nog niet opnieuw geïnstalleerd. Van zodra dit gebeurd is zal het voorstel van overleg met de jeugdraad opnieuw op de agenda geplaatst worden. Dit overleg moet door de jeugdraad wel goed voorbereid worden zodat een concreet voorstel, met kostprijs kan voorgelegd worden. 15. Nieuw logo jeugdraad De oproep in de Zoutpot en via de facebookpagina van de jeugdraad heeft tot hiertoe nog geen reactie opgeleverd. Het huidige logo wordt voorlopig behouden 16. Varia De Sint-Leonardusscouts hebben al een aanvraag ingediend voor het uitlenen van de tafels en banken om mee op kamp te nemen. Ook de aanvraag voor kampvervoer is gebeurd, maar hiervoor dient de juiste kampplaats en datum van vertrek en terugkeer nog bezorgd te worden. Ook de andere jeugdverenigingen die een beroep wensen te doen op de technische dienst voor het vervoeren van hun kampmateriaal bezorgen deze aanvraag best zo snel mogelijk. Voor de organisatie van evenementen kunnen geen elektriciteitskasten van PBE meer aangevraagd worden via de gemeente. De aanvraag dient rechtstreeks via Infrax te gebeuren maar de plaatsing van een tijdelijke werfkast is heel duur. 14

15 JH Paljas vraagt om bij het opstellen van de kermis geen kramen meer te laten opstellen vlak voor de ingang van JH Paljas: bezoekers kunnen dan niet zien of het JH open is en bovendien is de locatie dan ook niet bereikbaar door de brandweer. Dinsdag 2/4: Sean in finale week van Blokken! Agendapunten voor volgende vergadering: di 14/5/13 JH Paljas Definitief advies van de jeugdraad over de verantwoordingsnota 2012 Evaluatie kinderhoogdag Evaluatie statuten en subsidiereglementen o Aanpassing statuten Coöptatie Leeftijd van afgevaardigden voor de jeugdraad o Verdeling werkingssubsidies:jeugdverenigingen vs jeugdhuizen Besteding middelen prioriteiten 2013 o Jeugdwerkbeleid: brandveiligheid, energiezuinig beheer lokalen, inbraakpreventie o Jeugdcultuur Voorstel samenwerking cultuurraad: concreet project? Opmaak enquête jeugdraad n.a.v. participatie in opmaak van strategisch meerjarenplan. Uitnodiging met agenda wordt nog bezorgd. TO DO lijst: o Iedereen o Verantwoordingsnota 2012 advies op volgende vergadering o Suggesties overleg cultuurraad: cultuuraanbod jongeren - programmatievoorstellen o Fiscale attesten 2013 worden per mail bezorgd aan alle jeugdverenigingen te bezorgen aan ouders voor belastingaangifte in o Uitleendienst: waarborg cheques vervangen door cash geld o Aanvragen kampvervoer: data, locatie, uren o Chiro Budingen Sean o Fiscale attesten 2012 bezorgen aan ouders (als dit nog niet gebeurd is) o Afspraken terugbetaling subsidie voor renovatie lokalen o Chiro Jeugddroom Anton / Steven o Fiscale attesten 2012 bezorgen aan ouders (als dit nog niet gebeurd is) o Afspraken maken met helpers voor hulp bij drankenstand kinderhoogdag: 13u 14u30 o JH Paljas Vincent Lorenz o Afspraken Koen Thiry i.v.m. filmavond in JH Paljas o Factuur aankoop geluidsmeter bezorgen aan Petra o Sint-Leonardusscouts Sara Jelle 15

16 o Kandidatuur voor Gecoro schriftelijk bezorgen aan mét verslag jeugdraad waarin aanduiding voor Gecoro genotuleerd is o Fiscale attesten 2012 bezorgen aan ouders (als dit nog niet gebeurd is) o Afspraken maken met helpers voor hulp bij drankenstand kinderhoogdag: 16u 17u30 o Kinderhoogdag: installatie voor hotdog verkoop op donderdag 18/4 bezorgen aan Passant o Speelplein Ruimte Anne o Fiscale attesten 2012 bezorgen aan ouders (als dit nog niet gebeurd is) o Afspraken maken met helpers voor hulp bij drankenstand kinderhoogdag: 14u30 16u Volgende vergadering: Dinsdag 14 mei 2013 in JH Paljas 16

Verslag Jeugdraad 18 december 2012 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a

Verslag Jeugdraad 18 december 2012 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a Z o u t l e e u w Verslag Jeugdraad 18 december 2012 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Vincent Engelbos (JH Paljas), Jelle Lisson

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 24 april 2012 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a

Verslag Jeugdraad 24 april 2012 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a Z o u t l e e u w Verslag Jeugdraad 24 april 2012 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Lorenz Collen en Vincent Engelbos (JH Paljas),

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 2 april 2014 om 20u Locatie: GC De Passant

Verslag jeugdraad 2 april 2014 om 20u Locatie: GC De Passant Z o u t l e e u w Verslag jeugdraad 2 april 2014 om 20u Locatie: GC De Passant Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Lise Hoebrechts (Sint-Leonardusscouts), Nick Loosen (JH Paljas), Anne

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 2 februari 2010 om 20u

Verslag Jeugdraad 2 februari 2010 om 20u Z o u t l e e u w Verslag Jeugdraad 2 februari 2010 om 20u Aanwezig: Kris Liesmons (Sint-Leonardusscouts), voorzitter Kristof Appeltants en Leen Timmermans (JH Paljas), Pieter Degeneffe en Vincent Engelbos

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 14 mei 2013 om 20u Locatie: JH Paljas Grote Markt

Verslag Jeugdraad 14 mei 2013 om 20u Locatie: JH Paljas Grote Markt Z o u t l e e u w Verslag Jeugdraad 14 mei 2013 om 20u Locatie: JH Paljas Grote Markt Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Vincent Engelbos en Lorenz Collen (JH Paljas), Jelle Lisson en

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 6 november 2013 om 20u Locatie: GC De Passant

Verslag jeugdraad 6 november 2013 om 20u Locatie: GC De Passant Z o u t l e e u w Verslag jeugdraad 6 november 2013 om 20u Locatie: GC De Passant Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Lorenz Collen en Vincent Boyen(JH Paljas), Lise Hoebrechts en Sara

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 3 september 2014 om 20u Locatie: GC De Passant

Verslag jeugdraad 3 september 2014 om 20u Locatie: GC De Passant Z o u t l e e u w Verslag jeugdraad 3 september 2014 om 20u Locatie: GC De Passant Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Lien Verhemeldonck (Chiro Budingen), Lise Hoebrechts (Sint- Leonardusscouts),

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 11 februari 2014 om 20u Locatie: Lokalen Chiro Jeugddroom

Verslag jeugdraad 11 februari 2014 om 20u Locatie: Lokalen Chiro Jeugddroom Z o u t l e e u w Verslag jeugdraad 11 februari 2014 om 20u Locatie: Lokalen Chiro Jeugddroom Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Sara Deconninck, Lise Hoebrechts en Jelle Lisson (Sint-Leonardusscouts),

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 12 oktober 2010 om 20u Locatie: Lokalen Chiro Jeugddroom Halle-Booienhoven

Verslag Jeugdraad 12 oktober 2010 om 20u Locatie: Lokalen Chiro Jeugddroom Halle-Booienhoven Z o u t l e e u w Verslag Jeugdraad 12 oktober 2010 om 20u Locatie: Lokalen Chiro Jeugddroom Halle-Booienhoven Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Leen Timmermans en Kristof Appeltants(JH

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 24 juni 2014 om 20u Locatie: Raadzaal gemeentehuis

Verslag jeugdraad 24 juni 2014 om 20u Locatie: Raadzaal gemeentehuis Z o u t l e e u w Verslag jeugdraad 24 juni 2014 om 20u Locatie: Raadzaal gemeentehuis Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Sara Deconninck en Lise Hoebrechts (Sint-Leonardusscouts), Nick

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN Goedgekeurd door de gemeenteraad 27 oktober 2011 Art. 1. Toelagen inzake het volgen van kadervorming Art. 1.1. Binnen de betoelaging van de Vlaamse regering, volgens

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 27 september 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 27 september 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet DATUM BESLISSING: 17 december 2015 DATUM BEKENDMAKING: 21 december 2015 Artikel 1: de wijzigingen binnen het subsidiereglement

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 13 november 2012 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a

Verslag Jeugdraad 13 november 2012 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a Z o u t l e e u w Verslag Jeugdraad 13 november 2012 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Lorenz Collen (JH Paljas), Jelle Lisson

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Verslag 23 juni 2010 om 20u Locatie: Chiro Budingen Linterseweg 10 - Budingen

Verslag 23 juni 2010 om 20u Locatie: Chiro Budingen Linterseweg 10 - Budingen Z o u t l e e u w Verslag 23 juni 2010 om 20u Locatie: Chiro Budingen Linterseweg 10 - Budingen Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Pieter Degeneffe (Sint-Leonardusscouts), Kristof Appeltants

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 15 februari 2012 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a

Verslag Jeugdraad 15 februari 2012 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a Z o u t l e e u w Verslag Jeugdraad 15 februari 2012 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Vincent Engelbos en Lorenz Collen (JH

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 6 september 2012 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a

Verslag Jeugdraad 6 september 2012 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a Z o u t l e e u w Verslag Jeugdraad 6 september 2012 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Lorenz Collen en Vincent Engelbos (JH

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 27 maart 2012 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a

Verslag Jeugdraad 27 maart 2012 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a Z o u t l e e u w Verslag Jeugdraad 27 maart 2012 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Lorenz Collen (JH Paljas), Jelle Lisson en

Nadere informatie

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden.

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden. Subsidiereglement jeugdbeleid gemeente Borsbeek Inhoud Art. 1: Begrippen p.1 Art. 2: Subsidies jeugd p.2 Art. 3: Uitbetaling p.2 Art. 4: Voorwaarden tot uitbetaling p.2 Art. 5: Inwerkingtreding p.7 Art.

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN 1.OPRICHTING Er wordt te Kortenaken een lokaal overleg kinderopvang en onderwijs opgericht, dat als adviesgevend orgaan wordt erkend.

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

Z o u t l e e u w. 1. Verslag vorige vergadering

Z o u t l e e u w. 1. Verslag vorige vergadering Z o u t l e e u w Verslag 12 november 2015 om 20u Locatie: GC De Passant Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Michiel Verlaers (Chiro Budingen), Lorenz Collen en Jelle Pijpops (JH Paljas),

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 19 september 2013 om 20u Locatie: Chiro Budingen - Linterseweg

Verslag jeugdraad 19 september 2013 om 20u Locatie: Chiro Budingen - Linterseweg Z o u t l e e u w Verslag jeugdraad 19 september 2013 om 20u Locatie: Chiro Budingen - Linterseweg Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Lorenz Collen (JH Paljas), Jelle Lisson, Lise Hoebrechts

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 30 maart 2010 om 20u Locatie: JH Paljas Grote Markt - Zoutleeuw

Verslag Jeugdraad 30 maart 2010 om 20u Locatie: JH Paljas Grote Markt - Zoutleeuw Z o u t l e e u w Verslag Jeugdraad 30 maart 2010 om 20u Locatie: JH Paljas Grote Markt - Zoutleeuw Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Kristof Appeltants en Leen Timmermans(JH Paljas),

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 7 mei 2014 om 20u Locatie: GC De Passant

Verslag jeugdraad 7 mei 2014 om 20u Locatie: GC De Passant Z o u t l e e u w Verslag jeugdraad 7 mei 2014 om 20u Locatie: GC De Passant Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Sara Deconninck (Sint-Leonardusscouts), Anne Huybrighs (Speelplein Ruimte).

Nadere informatie

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN Stedelijke jeugddienst Borgloon St-Rochuslaan 12a 3840 BORGLOON 012 67 37 01 www.jeugddienstborgloon.be jeugddienst@borgloon.be

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK In Opwijk wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende de organisatie van het overleg

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD Het subsidiereglement werd, na positief advies van de jeugdraad dd 15 mei 2012, goedgekeurd in de openbare zitting van de gemeenteraad dd 9 juli 2012. Het reglement gaat in op 1

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Deel 1 ALGEMENE VERGADERING Samenstelling van de Algemene Vergadering Procedure voor culturele verenigingen, organisaties en instellingen Art. 1 Een culturele organisatie, vereniging

Nadere informatie

Vlaamse Regering ~~. =

Vlaamse Regering ~~. = VR 2012 0911 DOC.1119/2 Vlaamse Regering ~~. = >>J - n= Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende bepaling van de Vlaamse beleidsprioriteiten voor het gemeentelijk jeugdbeleid DE VLAAMSE REGERING,

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Dit formulier dient om toelagen aan te vragen volgens het gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen, goedgekeurd door de gemeenteraad in haar zitting

Nadere informatie

Opmaak jeugdbeleidsplan algemene richtlijnen

Opmaak jeugdbeleidsplan algemene richtlijnen Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Arenbergstraat 9 1000 Brussel T 02 553 42 45 F 02 553 42 39 www.sociaalcultureel.be sociaalcultureel@vlaanderen.be Nota aan het college van burgemeester

Nadere informatie

De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht!

De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht! De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht! Volg de aanwijzingen in deze brochure stap voor stap en kom zo tot een perfect subsidiedossier! We overlopen alle formulieren zodat je duidelijk weet

Nadere informatie

De werking van het gemeentebestuur vanaf 01/01/2013

De werking van het gemeentebestuur vanaf 01/01/2013 De werking van het gemeentebestuur vanaf 01/01/2013 1 Waarom veranderen? Wellicht ken je het lokaal jeugdbeleidsplan wel, het is het plan van een gemeente over hoe ze werk willen maken van jeugdwerk- en

Nadere informatie

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK DOEL EN PERIODE De subsidiëring van het jeugdwerk heeft tot doel het jeugdwerk financieel te ondersteunen zodat zij hun werking behouden, verder uitbouwen en differentiëren.

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOOFDSTUK I Inleiding Artikel 1 De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking Affligem, afgekort als GROS, is een gemeentelijke

Nadere informatie

De trekkingsrechten 2015 zijn ondertussen bekend. Zoals aangekondigd op de vorige vergadering liggen deze een stuk lager dan in 2014:

De trekkingsrechten 2015 zijn ondertussen bekend. Zoals aangekondigd op de vorige vergadering liggen deze een stuk lager dan in 2014: Z o u t l e e u w Verslag 22 juni 2015 om 20u Locatie: GC De Passant Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Anne Huybrighs (Speelplein Ruimte) en Anton Herbots (Chiro Jeugddroom); Roger Mertens,

Nadere informatie

Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg

Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg 1 Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg Doelstellingen ARTIKEL 1 De cultuurraad heeft als doel het bevorderen van een integraal cultuurbeleid in het belang van alle inwoners van

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 27 april 2011 om 20u Locatie: GC De Passant vergaderzaal cafetaria

Verslag Jeugdraad 27 april 2011 om 20u Locatie: GC De Passant vergaderzaal cafetaria Z o u t l e e u w Verslag Jeugdraad 27 april 2011 om 20u Locatie: GC De Passant vergaderzaal cafetaria Aanwezig: Verontschuldigd : / Afwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Vincent Engelbos

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 28 juni 2012 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a

Verslag Jeugdraad 28 juni 2012 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a Z o u t l e e u w Verslag Jeugdraad 28 juni 2012 om 20u Locatie: G.C. De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Lorenz Collen en Vincent Engelbos (JH Paljas),

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN Art. 1.1. Art. 1.2. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer.

Nadere informatie

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Artikel 1 Met ingang van 1 januari 2014 kunnen alle jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK 1 Nominatieve toelagen jeugdraad 1500... 2 2 Toelagen voor jeugdverenigingen... 2 2.1 Jeugdraadtoelage 800... 2 2.2 subsidie De Flodder 1400... 2 2.2.1 Werkingstoelage 1100...

Nadere informatie

Jeugd in het lokaal meerjarenplan

Jeugd in het lokaal meerjarenplan Jeugd in het lokaal meerjarenplan 2014-2019 De Vlaamse beleidsprioriteiten voor het lokaal Jeugdbeleid Regelgevend kader Decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 november 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Inga Verhaert Telefoon: 03 240 52 50 Agenda nr. 5/2 Wijziging subsidiereglement 'Erkenning en

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1.1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen Art. 1.1.1. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer. Art.

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

STATUTEN. Statuten stedelijke jeugdraad Waregem. Gemeenteraad 14 januari Titel I Een inleidende omschrijving

STATUTEN. Statuten stedelijke jeugdraad Waregem. Gemeenteraad 14 januari Titel I Een inleidende omschrijving STATUTEN Gemeenteraad 14 januari 2014 Statuten stedelijke jeugdraad Waregem Titel I Een inleidende omschrijving De stedelijke jeugdraad van Waregem is het parlement waar jongeren, met interesse voor het

Nadere informatie

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Artikel 1 : Oprichting adviesraad Er wordt een stedelijke adviesraad toegankelijkheid opgericht. Deze adviesraad is bevoegd alle materies te behandelen m.b.t.

Nadere informatie

REGLEMENT SUBSIDIERING VAN JEUGDWERKINITIATIEVEN

REGLEMENT SUBSIDIERING VAN JEUGDWERKINITIATIEVEN Gezien om gevoegd te worden bij het besluit van de gemeenteraad van 24 juni 2014 betreffende de goedkeuring van het gemeentelijk subsidiereglement van jeugdwerkinitiatieven. REGLEMENT SUBSIDIERING VAN

Nadere informatie

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Hoofdstuk 1: ERKENNING - ZETEL - DOEL Artikel 1: Het gemeentebestuur van Moorslede bevestigt de erkenning van de gemeentelijke jeugdraad Moorslede in uitvoering

Nadere informatie

Z o u t l e e u w. 1. Verslag vorige vergadering

Z o u t l e e u w. 1. Verslag vorige vergadering Z o u t l e e u w Verslag 14 maart 2016 om 20u15 Locatie: GC De Passant Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Michiel Verlaers (Chiro Budingen), Jelle Pijpops en Evert Purnelle (JH Paljas),

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de sportraad

Huishoudelijk reglement van de sportraad Huishoudelijk reglement van de sportraad Hoofdstuk 1 : Doel Artikel 1 : De gemeentelijke sportraad beschikt over door de gemeenteraad goedgekeurde statuten betreffende de gemeentelijke adviesraden voor

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) Art. 1 - Taakomschrijving STATUTEN De Raad heeft een adviserende en een sensibiliserende taak. De adviserende taak omvat het verstrekken van advies

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Adviesraad Verkeer en Mobiliteit dewelke fungeert als opvolger van de Inspraakgroep

Nadere informatie

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse In werking vanaf werkjaar 2014-2015 1.1. Algemene bepalingen art. 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentelijke begroting en het

Nadere informatie

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen Artikel 1. Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Meerhout kan jaarlijks subsidies verlenen aan erkende jeugdhuizen en jeugdverenigingen van Meerhout die werken met vrijwilligers, en dit binnen de

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond culturele aangelegenheden van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond culturele aangelegenheden van het gemeentebestuur. STATUTEN CULTUURRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Cultuurraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15

Nadere informatie

Statuten JEUGDRAAD OUDENAARDE. 1. Oprichting

Statuten JEUGDRAAD OUDENAARDE. 1. Oprichting JEUGDRAAD OUDENAARDE Statuten 1. Oprichting In uitvoering van het decreet van 6/07/2012, houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid, erkent de Stad de stedelijke jeugdraad onder

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN

Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN Reglement GR 20150518-008 Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Binnen de perken van de daartoe

Nadere informatie

GR punt 22: Goedkeuring convenant met jeugdhuis het Uur

GR punt 22: Goedkeuring convenant met jeugdhuis het Uur GR20130424 punt 22: Goedkeuring convenant met jeugdhuis het Uur Het amendement van schepen L Meert (Sp.a-Groen) om de tekst (per jaar of op jaarbasis) te uniformiseren om de overeenkomst te laten ingaan

Nadere informatie

1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN

1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN 1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN Artikel 1: oprichting en erkenning In uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het

Nadere informatie

Er zijn geen opmerkingen bij het verslag van de vorige vergadering: het verslag van de vergadering van 6/5/16 wordt goedgekeurd.

Er zijn geen opmerkingen bij het verslag van de vorige vergadering: het verslag van de vergadering van 6/5/16 wordt goedgekeurd. Z o u t l e e u w Verslag 16 november 2016 om 20u Locatie: GC De Passant Aanwezig: Michiel Verlaers (Chiro Budingen), voorzitter Evert Purnelle (JH Paljas), Julie Lavrysen (Sint-Leonardusscouts), Benjamin

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Verwijzing naar wettelijke basis Het decreet van 05/04/1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid en de uitvoeringsreglementering. Doelstellingen In de gemeente is een gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

Het Affligemse JeugdraadFundament

Het Affligemse JeugdraadFundament Het Affligemse JeugdraadFundament Statuten van de gemeentelijke jeugdraad Vastgesteld door de gemeenteraad tijdens de zitting van 11 juni 2013. Benaming en zetel Artikel 1. De jeugdraad van Affligem is

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke cultuurraad

Statuten gemeentelijke cultuurraad G E M E E N T E Hoofdstuk 1 Erkenning. T E R N A T Statuten gemeentelijke cultuurraad Artikel 1 De bestaande gemeentelijke cultuurraad wordt erkend als gemeentelijke adviesraad in uitvoering van het decreet

Nadere informatie

Statuten Gemeentelijke Jeugdraad Boechout en Vremde (GJR)

Statuten Gemeentelijke Jeugdraad Boechout en Vremde (GJR) Statuten Gemeentelijke Jeugdraad Boechout en Vremde (GJR) Artikel 1 In de gemeente Boechout-Vremde werd een gemeentelijke jeugdraad (GJR) opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende

Nadere informatie

Erkennings- en subsidiereglement voor het plaatselijk jeugdwerk

Erkennings- en subsidiereglement voor het plaatselijk jeugdwerk StadLier Erkennings- en subsidiereglement voor het plaatselijk jeugdwerk Algemene bepalingen Erkenningsvoorwaarden Werkingssubsidie Kadervorming Subsidie voor plaatselijke vormings- en informatieprojecten

Nadere informatie

De Adviesraad kan binnen de beperkingen van haar bevoegdheden, zoals bepaald in artikel 2, zelf initiatief nemen om een advies te formuleren.

De Adviesraad kan binnen de beperkingen van haar bevoegdheden, zoals bepaald in artikel 2, zelf initiatief nemen om een advies te formuleren. Gemeentelijk reglement Cultuurraad Stad Brussel Preambule Definities van de gebruikte termen: De Gemeenteraad: de Gemeenteraad van de Stad Brussel; Het College: College van Burgemeester en Schepenen van

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie 2018-2025 Artikel 1: De gemeentelijke milieuadviesraad, afgekort als MAR-Glabbeek, is een door het gemeentebestuur

Nadere informatie

JEUGDRAAD JABBEKE. zaterdag 6 juni 2015 jeugdlokalen Vrijetijdscentrum Jabbeke DOCUMENTEN

JEUGDRAAD JABBEKE. zaterdag 6 juni 2015 jeugdlokalen Vrijetijdscentrum Jabbeke DOCUMENTEN JEUGDRAAD JABBEKE zaterdag 6 juni 2015 jeugdlokalen Vrijetijdscentrum Jabbeke DOCUMENTEN STATUTEN GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD Artikel 1. Begripsbepaling 1.1. Jeugd : onder jeugd wordt de beleidscategorie verstaan

Nadere informatie

STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM

STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Gemeentelijk samenlevingsforum". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

Statuten van de Seniorenraad van de stad Zoutleeuw

Statuten van de Seniorenraad van de stad Zoutleeuw Oprichting Zetel Status Statuten van de Seniorenraad van de stad Zoutleeuw Artikel 1: Er wordt een gemeentelijke seniorenadviesraad opgericht. Hij wordt erkend onder de naam Seniorenraad. Artikel 2: De

Nadere informatie

Z o u t l e e u w. 1. Voorstelling Mr. Wobble-project Stad Landen

Z o u t l e e u w. 1. Voorstelling Mr. Wobble-project Stad Landen Z o u t l e e u w Verslag 10 februari 2016 om 20u Locatie: GC De Passant Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Michiel Verlaers (Chiro Budingen), Kilian Collen en Evert Purnelle (JH Paljas),

Nadere informatie

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen Opschrift Datum Gewijzigd bij Decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid 6 juli 2012 Decreet van 19 december 2014 houdende

Nadere informatie

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1589 (2011-2012) Nr. 7 27 juni 2012 (2011-2012) Ontwerp van decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 14 september 2010 om 20u

Verslag Jeugdraad 14 september 2010 om 20u Z o u t l e e u w Verslag Jeugdraad 14 september 2010 om 20u Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Leen Timmermans en Kristof Appeltants(JH Paljas), Anne Huybrighs, (Speelplein Ruimte), Pieter

Nadere informatie

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Doel van de subsidie Het gemeentebestuur keert, binnen de perken van het bedrag vermeld onder de actie ACT- 102/Ondersteuning gemeenschapsvormende initiatieven/0719-00/6493000

Nadere informatie

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010.

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. HOOFDSTUK I. ALGEMENE BEPALINGEN Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Werkjaar:

Nadere informatie

a) de beleidsvisie en over de initiatieven die er op gemeentelijk vlak kunnen genomen worden.

a) de beleidsvisie en over de initiatieven die er op gemeentelijk vlak kunnen genomen worden. Statuten Januari 2013 Artikel 1. De Raad voor Internationale Samenwerking is de adviesraad van de gemeente voor ontwikkelingssamenwerking en Noord-Zuidproblematiek DAC (Development Assistance Committee)

Nadere informatie

Handboek sportraden. Weet raad met je sportraad

Handboek sportraden. Weet raad met je sportraad Weet raad met je sportraad Dat kan eveneens een doorslaggevend argument zijn voor het moeilijk aantrekken van jongeren. Honoreren kan met een vrijwilligersvergoeding: ofwel terugbetaling van de werkelijke

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement culturele raad

Huishoudelijk reglement culturele raad Huishoudelijk reglement culturele raad Artikel 1 Het huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de Culturele Raad door het organiseren van de Algemene Vergadering, van het bestuur,

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE 1. Oprichting Art 1. Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

Statuten milieuraad Lier Beslissing gemeenteraad 28 april 2003

Statuten milieuraad Lier Beslissing gemeenteraad 28 april 2003 Statuten milieuraad Lier Beslissing gemeenteraad 28 april 2003 Artikel 1 In de stad Lier wordt een gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur, hierna milieuraad Lier, afgekort milieuraad, genoemd,

Nadere informatie