Opmerking bij agendapunt 4 betreffende de positionering van IBW de Vliering binnen SaRA:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opmerking bij agendapunt 4 betreffende de positionering van IBW de Vliering binnen SaRA:"

Transcriptie

1 VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 5 4 JUNI 2014 Aanwezigen Nicky Van Hecke (PVT Sint -Amedeus covoorzitter netwerkplatform functie 5), Marleen Geentjens (IBW De Sprong en PVT De Landhuizen covoorzitter netwerkplatform functie 5 - verslag), Nicole Van Houtven (IBW De Link), Yves Kempeneers (IBW De Vliering), Vinnes Aerts (IBW Antwerpen), Veerle x (IBW Antwerpen), Joris Housen (netwerkcoördinator SaRA), Karolien Weemaes (netwerkcoördinator SaRA), Gert Schepers (IBW De Sprong), Ingrid Van Lier (PVT Hoge Beuken), Joris Van de Wouwer (ZNA PZ Stuyvenberg). Verontschuldigd Rudi Wouters (IBW Min), Ann Verspreet (Similes). 1. Opvolging vorig verslag dd. 26 maart 2014 Opmerking bij agendapunt 4 betreffende de positionering van IBW de Vliering binnen SaRA: De Vliering stopt binnen zijn zorgaanbod met het individueel beschut wonen op eigen adres (i.c. 2 plaatsen) in het licht van de ondersteuningsmogelijkheden door de MTA s. Yves geeft deze wijziging nog door aan Ewout Van Hove ter aanpassing op de website. Het verslag van vorige vergadering wordt goedgekeurd. 2. Vergaderthema ACTIVERING Wat kan IBW/PVT aanbieden inzake activering? Hoe wordt dit middelengewijs georganiseerd? Welke samenwerkingspartners zijn er? Waar liggen de pijnpunten? IBW De Link Het activiteitencentrum biedt arbeidszorg aan op trede 3 (aanleren attitudes met eventuele doorstroming naar trede 4) en trede 2 (ontmoeting). Het activeringsaanbod is gecentraliseerd op 1 locatie. Voor bewoners van BW stelt zich niet direct een probleem. Zij worden georiënteerd richting Beschutte Werkplaats, vrijwilligerswerk en/of naar het aanbod ontmoeting. Er wordt vertrokken van de wensen en noden van de bewoners. Een gestructureerde daginvulling is wenselijk, maar geen voorwaarde om in te stromen in BW. Er wordt geopteerd voor een brede toeleiding extern (bv. goede samenwerking met dienstencentrum de Populier). Activering de Link functioneert los van BW en richt zich naar cliënten van BW, PVT en zefstandig wonenden uit de ruime regio. De personeelsfinanciering gebeurt deels via middelen beschut wonen, deels PZ, deels sociale maribel.

2 Er wordt beroep gedaan op vrijwilligers, zowel vanuit de doelgroep als anderen. Er maken slechts weinig mensen van BW gebruik van daghospitaal. Knelpunten: - Duur wachtlijst. - Maatwerk moet nog versterkt worden, het denken vanuit aanbod is nog te sterk aanwezig. IBW De Vliering Het activiteitenaanbod situeert zich in t Karwei (arbeidszorg) en in de Vlonder (open aanbod/ontmoeting). Van de huidige 60 bewoners vinden er 10 aansluiting in t Karwei, 8 mensen gaan in dagbehandeling, 4 mensen gaan voor postkuur in het PZ. De Vlonder biedt een open activiteitenaanbod (elke voormiddag tussen 9u 12u). Er is een onderscheid tussen leden, die een actievere inbreng hebben, en bezoekers. Er wordt samengewerkt met buurthuis Posthof en het buurthuis in Lier, waar ook een sociaal restaurant en een sociale kruidenier is die ruimte bieden voor vrijwilligerswerk. Er is een intensieve samenwerking met Psylos (o.m. wandelproject). Steunfonds vrijetijdsparticipatie (schrijfgroepje). IBW De Sprong Activering t Sas staat los van IBW, PVT en PZ. De doelgroep is zeer ruim: alle mensen met een psychosociale kwetsbaarheid binnen de zorgregio Brasschaat Schilde kunnen met hun vragen terecht. De werking is onlangs vernieuwd, herstel vormt de absolute achtergrond. Er wordt sterker ingezet op individuele trajecten en maatwerk en op toeleiding naar een gepast aanbod binnen het reguliere. Kwartiermaken wordt een sterk onderdeel van de opdracht van de begeleiding. Niettemin blijft er ook de aandacht en de bezorgdheid een aanbod mogelijk te maken voor mensen met ernstige beperkingen. De gebruikers worden sterk betrokken in het plannen en uitwerken van het activiteitenaanbod (cf. SAS-forum). Er zijn 2 aanloopadressen: Aliado in Brasschaat en de Honk in Zoersel. Er wordt aansluiting gezocht met het maatwerkbedrijf de kringwinkel in Brecht. Er is een goede samenwerking met de gemeente Zoersel, welke resulteert in een paar mini-arbeidszorginitiatieven (bv: soepproject en spelotheek). Personeelsomkadering gefinancierd door BW, PVT en PZ. Pijnpunt: teveel mensen van beschut wonen maken nog gebruik van daghospitaal of postkuur.

3 IBW Antwerpen t Klappeike legt de klemtoon meer op een groepsaanbod (enkel gericht naar eigen cliënten beschut wonen); voor een individueel aanbod doen de bewoners meer beroep op hun woonbegeleider. Het aanbod richt zich vooral naar mensen die hun weg elders (nog) niet vinden. Er wordt een maandelijkse kalender samengesteld waarbij er geopteerd wordt om zoveel mogelijk extern aan te sluiten en mensen zelf initiatief te laten nemen. Er is samenwerking met het Trajectiel en met de dagziekenhuizen van Stuyvenberg. De functie van het T-daghospitaal staat ook hier ter discussie. IBW Antwerpen investeert 3FTE in t Klappeike en 0,5FTE in Instuif. PVT Hoge Beuken Binnen PVT ligt het activeringsverhaal enigszins anders. Er wordt voor gekozen om het vertrouwde activeringspatroon van de bewoners zoveel mogelijk te behouden. Accent ligt op een groepsaanbod van activiteiten, voor de individuele trajecten staat de woonbegeleider in. Soms gebeuren er verwijzingen extern (bv: beschutte werkplaats). Ergo en kiné werken samen met woonbegeleiding het activiteitenaanbod uit. PVT De Landhuizen Sterk uitgebouwd eigen aanbod. 1 overkoepelende ergo is verantwoordelijk voor het activiteitenaanbod. Per afdeling is er bovendien een woonactivator die het aanbod individueel en in groep behartigt. Activering is nog te veel groepsgeoriënteerd. In de toekomst zal meer ingezet moeten worden op individuele trajecten. Samenwerking met SAS ligt voor de hand, maar moet in de praktijk nog versterkt worden. PVT investeert 0.79FTE in SAS. PVT Sint-Amedeus Er wordt dynamisch gewerkt met vanuit een herstelgericht handelingsplan, waarbinnen activering/dagbesteding een prominente rol krijgt. Bewoners worden uitgenodigd om zelf aanwezig te zijn en stem te hebben in hun interdisciplinaire bespreking. Op alle zorgeenheden is de bewonersraad als participatieforum breed geïnstalleerd, waarbij er actief aan de slag gegaan wordt met suggesties en verzuchtingen van de bewoners op vlak van activering. PVT Waesdonck (Mortsel) Veel dagbesteding wordt intern georganiseerd (cf. gesloten woonmilieu Gloed 1 en 2), waarbij medewerkers - waar bezetting het toelaat - apart in dagdienst worden ingeschakeld om activiteiten aan te bieden.

4 Er wordt beroep gedaan op diverse externe partners naargelang de specificiteit binnen de verschillende doelgroepen op de campus: - Activering De Link (semi-industrieel atelier, boekbinderij, fietsenatelier, ) - Dienstencentra Populier en Meerminne - Vrijetijdsclub De Kobbe - Cafetariabezoek in BW de Brug - Gielsbos / Zevenbergen (zwemmen) - t Spinneke (snoezelen) - G-stars (voetbal) - Additi (seksuele hulpverlening) Op de open zorgeenheid de Lommerte werd er vanuit de norm 0.25FTE vrijgesteld voor een woonbegeleider met netwerkfunctie. Binnen deze opdracht wordt gefocust op (toeleiding naar) initiatieven van interne en externe activering, zowel in groeps als individueel verband. Er is een stevige interne familie en vrijwilligerswerking uitgebouwd ( Waesdonckraad ), die o.m. instaat voor de organisatie van een pop-up café in het weekend op de campus. Er zijn zowel taakvrijwilligers (bv: vissen, marktbezoek, koken, ) als contactvrijwilligers actief. PVT den Heuvel (Boechout) 1FTE ergotherapeute staat in voor het intern activiteitenaanbod (semi-industrieel atelier, koken, actua, muziekgroepje, ) De nabijheid van het ontmoetingscentrum De Vlonder zorgt voor een makkelijke toeleiding naar hun open aanbod. Bewoners maken in groepsverband begeleide uitstappen, doch vinden ook spontaan elkaar en gaan samen op stap zonder woonbegeleiding. Het hogere functioneringsniveau maakt dat een aantal bewoners zelfstandig hun vrije tijd inkleuren (bv: sportclub, zwemmen, gamen, ). PVT de Wijngaard (Malle) Sterk uitgebouwd, doelgroepspecifiek intern aanbod door woonbegeleiding: - Individuele verzorgingsmomenten (welness, massage, sauna, ) - Tuin en dierenatelier op de campus - Paardensnoezelen - Crea Externe samenwerking met verschillende lokale partners: - Begeleid werk (Monnikenheide, t SAS, Minion, ) - Vakanties via CM, Vibeg - Cursussen en vormingen via t Grote Plein - Recreas - G-sport - DC De Ring

5 Knelpunten - Basiszorg slorpt zoveel middelen op dat er binnen de norm weinig ruimte overblijft om te investeren in activering. Een kleinschaliger campusstructuur (bv: Waesdonck: 3 zorgeenheden van 20 bewoners i.p.v. 2 x 30) met een hogere zorggraad blijkt in nog nefaster. - Ouder wordende populatie met een blijvende psychiatrische zorgvraag vragen meer fysieke zorg, wat inboet aan activeringskansen. - Statuten van bewoners (cf. CBM-voorwaarden) laten soms weinig ruimte tot activering buitenshuis. - Lange wachtlijsten bij activiteitencentra. - Het toeleiden naar en op maat begeleiden binnen externe dagbesteding is arbeidsintensief. - Spanningsveld tussen vraaggerichte versus aanbodgestuurde insteek rond activering. - Het wegvallen van daginvulling bij overgang van PZ naar PVT. Waar mensen in ziekenhuiscontext vaak een goedgevuld therapie - / activiteitenschema hebben, kan dit in veel mindere mate gecontinueerd worden met de PVT-middelen (cf. activering te organiseren vanuit normpersoneel versus therapeutische ziekenhuisomkadering). - Verwachtingen naar aanwezigheid binnen initiatieven van arbeidszorg => chronisch, doch complex psychiatrisch beeld leidt soms tot discontinuïteit in deelname. - Bewoners wensen vaak binding te houden met het vertrouwde centrale ziekenhuisaanbod (bv: semi-industrieel werk, interne jobwerking, handambachtelijk atelier, ). De drempel naar externe dagbesteding is vaak groot en zeker niet steeds een haalbare kaart. - Afstand vormt ook soms een drempel. Bewoners bezitten niet steeds de nodige vaardigheden/fysieke mogelijkheden om zelf het openbaar vervoer of alternatieven (MMC, fiets ) te gebruiken of ervaren angst in deze verplaatsingen. 3. Volgende vergaderingen Woensdag 24 september 2014 van 14u tot 16u Thema: familie en cliëntparticipatie (Jana De Beul stafmedewerker OGGPA rond herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid wordt uitgenodigd) Locatie: IBW De Link, Jan De Graefstraat 13 - Berchem Woensdag 26 november 2014 van 14u tot 16u Thema: drugbeleid binnen IBW / PVT (Vertegenwoordiging vanuit de gespecialiseerde drughulpverlening wordt door Karolien gecontacteerd om te participeren) Locatie: PVT Waesdonck, Waesdonckstraat 2 - Mortsel Opm: Inhoudelijke bespreking van het thema HOZ wordt verschoven naar volgend jaar.

1. Verwelkoming Rudy Wouters (Coördinator Beschut Wonen min)

1. Verwelkoming Rudy Wouters (Coördinator Beschut Wonen min) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 5 22 JANUARI '13 Aanwezigen Nicky Van Hecke (PVT Sint- Amedeus - covoorzitter netwerkplatform functie 5), Yves Kempeneers (IBW De Vliering), Herwig Uytterlinde (coördinator

Nadere informatie

Activering. Dagactiviteitencentrum Kameleon. re-actief. Buurthuis de Honk. Buurthuis/Dagactiviteitencentrum. t SAS SOCIAAL ACTIEF SAMENWERKEN

Activering. Dagactiviteitencentrum Kameleon. re-actief. Buurthuis de Honk. Buurthuis/Dagactiviteitencentrum. t SAS SOCIAAL ACTIEF SAMENWERKEN t SAS SOCIAAL ACTIEF SAMENWERKEN Activering Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c - 2800 MECHELEN Dagactiviteitencentrum Kameleon re-actief

Nadere informatie

Activering. Dagactiviteitencentrum Kameleon. re-actief. Buurthuis de Honk. Buurthuis/Dagactiviteitencentrum. Spelotheek Dobbeltje.

Activering. Dagactiviteitencentrum Kameleon. re-actief. Buurthuis de Honk. Buurthuis/Dagactiviteitencentrum. Spelotheek Dobbeltje. t SAS SOCIAAL ACTIEF SAMENWERKEN Activering Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c - 2800 MECHELEN Dagactiviteitencentrum Kameleon re-actief

Nadere informatie

Verontschuldigd: Nicole Van Houtven (IBW De Link), Yves Kempeneers (IBW De Vliering), Joris Housen (Netwerkcoördinator

Verontschuldigd: Nicole Van Houtven (IBW De Link), Yves Kempeneers (IBW De Vliering), Joris Housen (Netwerkcoördinator VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 5 29 NOVEMBER '12 Aanwezigen: Herwig Uytterlinde (IBW Antwerpen), Ingrid Van Lier (PVT Hoge Beuken), Monique Lowyck (Similes), Rob De Winter (CAW Metropool/ ROSA+), Marleen

Nadere informatie

1. Kennismaking nieuwe deelnemer netwerkplatform functie 5

1. Kennismaking nieuwe deelnemer netwerkplatform functie 5 VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 5 31 JANUARI '13 Aanwezigen: Rob De Winter (CAW Metropool/ ROSA+), Marleen Geentjens (IBW De Sprong & PVT de Landhuizen covoorzitter netwerkplatform functie 5), Nicky Van

Nadere informatie

Activering Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken)

Activering Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken) Activering Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken) 1 WELKOM Activering Sas (Sociaal Actief Samenwerken). Activering Sas is een initiatief ontstaan uit de samenwerking van Beschut Wonen De Sprong, Psychiatrisch

Nadere informatie

ACTIVERING Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken)

ACTIVERING Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken) ACTIVERING Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken) Psychiatrisch Centrum Bethanië Andreas Vesaliuslaan 39 2980 Zoersel Tel. 03 380 30 11 pcbethanie@emmaus.be www.pcbethanie.be Deze voorziening maakt deel

Nadere informatie

1. Opvolging en goedkeuring verslag dd. 28/03/2013.

1. Opvolging en goedkeuring verslag dd. 28/03/2013. VERSLAG VERGADERING THEMAGROEP VRIJE TIJD & ONTMOETING 23 MEI 2013 Aanwezig: Verstraeten Jo (voorzitter stuurgroep Trajectiel / netwerkplatform functie 3), Carla De Baere (PC Amadeus), Joris Housen (netwerkcoördinator

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag 24/3

1. Opvolging vorig verslag 24/3 VERSLAG THEMAGROEP VERSNELDE DOORSTROOM SARA-SHM DONDERDAG 15 MEI '14 Aanwezigen Anneleen Malcorps (MTA De Vliering), Marleen Geentjens (IBW De Sprong, PZ Bethanië en PVT De Landhuizen), Joris Van de Wouwer

Nadere informatie

MULTIVERSUM een organisatie met een rijke geschiedenis!

MULTIVERSUM een organisatie met een rijke geschiedenis! 2 MULTIVERSUM een organisatie met een rijke geschiedenis! Multiversum een nieuwe naam in het landschap van de geestelijke gezondheidszorg Multiversum is ontstaan uit de fusie tussen twee psychiatrische

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag 15/5. 2. Terugkoppelingen VERSLAG THEMAGROEP VERSNELDE DOORSTROOM SARA-SHM DONDERDAG 11 SEPTEMBER '14

1. Opvolging vorig verslag 15/5. 2. Terugkoppelingen VERSLAG THEMAGROEP VERSNELDE DOORSTROOM SARA-SHM DONDERDAG 11 SEPTEMBER '14 VERSLAG THEMAGROEP VERSNELDE DOORSTROOM SARA-SHM DONDERDAG 11 SEPTEMBER '14 Aanwezigen Anneleen Malcorps (MTA De Vliering), Joris Van de Wouwer (ZNA PZ Stuivenberg en PZT ADAPT), Gert Rombouts (IBW De

Nadere informatie

ACTIVERING SAS (Sociaal - Actief - Samenwerken)

ACTIVERING SAS (Sociaal - Actief - Samenwerken) ACTIVERING SAS (Sociaal - Actief - Samenwerken) Psychiatrisch Centrum Bethanië Andreas Vesaliuslaan 39 2980 Zoersel Tel. 03 380 30 11 pcbethanie@emmaus.be www.pcbethanie.be Binnen en buiten met aandacht

Nadere informatie

2. Overdracht dagcentra De Ridder en De Vinken aan IBW Antwerpen

2. Overdracht dagcentra De Ridder en De Vinken aan IBW Antwerpen VERSLAG: STUURGROEP HET TRAJECTIEL / NETWERKPLATFORM FUNCTIE 3 12 FEBRUARI 2015, LOCATIE Vzw DE LINK Aanwezig: Jo Verstraeten (De Vlonder en voorzitter) Rudy Wouters (Het Lokaal), Menno Fransen (Tsedek),

Nadere informatie

VRIJETIJDSTRAJECTBEGELEIDING

VRIJETIJDSTRAJECTBEGELEIDING VRIJETIJDSTRAJECTBEGELEIDING MISSIE Binnen het kader van functie 3 (psychosociale rehabilitatie, destigmatisering, sociale inclusie) van het GGZ-netwerk SaRA (samenwerkingsverband voor gemeenschapsgerichte

Nadere informatie

II. Opvolging omschrijving eenheden (o.m. toevoeging PAAZ Klina)

II. Opvolging omschrijving eenheden (o.m. toevoeging PAAZ Klina) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 4 28 JUNI '13 Aanwezigen: Francis De Groot (PZ Broeders Alexianen voorzitter netwerkplatform functie 4), Martie Mol (De Evenaar), Marc Leysen (PZ Sint-Amedeus), Hugo Pietermans

Nadere informatie

1. Situering van het project 107 door Jo Verstraeten

1. Situering van het project 107 door Jo Verstraeten VERSLAG OPSTARTVERGADERING SARA NETWERKPLATFORM FUNCTIE 3 THEMAGROEP ARBEID (BW DE BRUG) MORTSEL 6 JUNI 12 Aanwezigen: De Preter Marc (BW De Brug), Fransen Menno (TSEDEK), Van Staey Marleen (Similes),

Nadere informatie

2. Toelichting Maatwerkdecreet: Marc De Preter

2. Toelichting Maatwerkdecreet: Marc De Preter VERSLAG: STUURGROEP HET TRAJECTIEL / NETWERKPLATFORM FUNCTIE 3 7 MEI 2015, LOCATIE VZW DE LINK Aanwezig: Jo Verstraeten (Co voorzitter functie 3), Marc De Preter (VZW De Brug), Rudy Wouters (Het Lokaal),

Nadere informatie

Naar een nieuwe geestelijke gezondheidszorg project 107/33. Arrondissement Antwerpen

Naar een nieuwe geestelijke gezondheidszorg project 107/33. Arrondissement Antwerpen Naar een nieuwe geestelijke gezondheidszorg project 107/33 Arrondissement Antwerpen Welkom Namens STUURGROEP 107 Arrondissement Antwerpen OGGPA SEL Amberes Uilenspiegel Similes OCMW Antwerpen CAW s DOEL:

Nadere informatie

DAVY DE RORE Professioneel medewerker ZIGZAG Huis voor ontmoeting in de geestelijke gezondheidszorg Sint-Niklaas

DAVY DE RORE Professioneel medewerker ZIGZAG Huis voor ontmoeting in de geestelijke gezondheidszorg Sint-Niklaas DAVY DE RORE Professioneel medewerker ZIGZAG Huis voor ontmoeting in de geestelijke gezondheidszorg Sint-Niklaas Huis voor ontmoeting in de geestelijke gezondheidszorg Zigzag geeft de weg weer die vele

Nadere informatie

2. Ervaringen van ervaringsdeskundigen in de MTA s (door Annick Beyers en Elke Van Gompel)

2. Ervaringen van ervaringsdeskundigen in de MTA s (door Annick Beyers en Elke Van Gompel) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2B DATUM 13/03/2014 Aanwezig: Nicole Van Houtven (Vzw De Link en voorzitter netwerkplatform functie 2B ), Karolien Weemaes (netwerkcoördinator SaRA), Joris Housen (netwerkcoördinator

Nadere informatie

Martie was vorige keer niet aanwezig, maar drukt haar appreciatie uit voor de weerhouden projecten waar werkingsmiddelen worden geïnvesteerd.

Martie was vorige keer niet aanwezig, maar drukt haar appreciatie uit voor de weerhouden projecten waar werkingsmiddelen worden geïnvesteerd. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 28 JANUARI '16 Aanwezigen: Menno Fransen (Tsedek), Joris Housen (netwerkcoördinator), Johan Mortelmans (OCMW Antwerpen - SC De Wilg), Marleen Van Staey (Similes), Jo Verstraeten

Nadere informatie

Opvolging en bespreking verslag voorbereidend overleg netwerkplatform functie 4 van 12/07/ 12

Opvolging en bespreking verslag voorbereidend overleg netwerkplatform functie 4 van 12/07/ 12 VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 4 '(SEMI-)RESIDENTIËLE DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING' VRIJDAG 21 SEPTEMBER 12 Aanwezigen: Andy De Witte (GZA/PAAZ Sint-Vincentius - voorzitter netwerkplatform functie 4), Francis

Nadere informatie

DE VIJF FUNCTIES BINNEN HET VERNIEUWDE MODEL GEESTELIJKE GEZONDHEID

DE VIJF FUNCTIES BINNEN HET VERNIEUWDE MODEL GEESTELIJKE GEZONDHEID DE VIJF FUNCTIES BINNEN HET VERNIEUWDE MODEL GEESTELIJKE GEZONDHEID Functie 1 Activiteiten op het vlak van preventie; geestelijke gezondheidszorgpromotie; vroegdetectie, -interventie en -diagnosestelling

Nadere informatie

Groot Partneroverleg SaRA: Kick-off mobiele teams Antwerpen. donderdag 2 mei 13

Groot Partneroverleg SaRA: Kick-off mobiele teams Antwerpen. donderdag 2 mei 13 Groot Partneroverleg SaRA: Kick-off mobiele teams Antwerpen donderdag 2 mei 13 Programma Welkomstwoord en inleiding; door Jan Mampuys (covoorzitter SaRA) Voorstelling concrete realisaties van SaRA tot

Nadere informatie

TEAM ACTIVERING. Ontmoetingscentrum Activiteitencentrum Arbeidscentrum Herstelwijzer. Team Activering

TEAM ACTIVERING. Ontmoetingscentrum Activiteitencentrum Arbeidscentrum Herstelwijzer. Team Activering TEAM ACTIVERING Ontmoetingscentrum Activiteitencentrum Arbeidscentrum Herstelwijzer Team Activering WIE ZIJN WIJ? Het Team Activering van VZW Hestia ( Alexianen Zorggroep Tienen) is al sinds 1994 actief

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING 2 SARA NETWERKPLATFORM FUNCTIE 3 THEMAGROEP ARBEID (PC SINT AMEDEUS ) MORTSEL 17 SEPTEMBER 12

VERSLAG VERGADERING 2 SARA NETWERKPLATFORM FUNCTIE 3 THEMAGROEP ARBEID (PC SINT AMEDEUS ) MORTSEL 17 SEPTEMBER 12 VERSLAG VERGADERING 2 SARA NETWERKPLATFORM FUNCTIE 3 THEMAGROEP ARBEID (PC SINT AMEDEUS ) MORTSEL 17 SEPTEMBER 12 Aanwezigen: De Preter Marc (BW De Brug), Fransen Menno (TSEDEK), Van Staey Marleen (Similes),

Nadere informatie

VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 19 MEI '16. Aanwezigen: 1. Opvolging netwerkcoördinator art. 107. 2. Opvolging vorig verslag 14/04/ 16

VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 19 MEI '16. Aanwezigen: 1. Opvolging netwerkcoördinator art. 107. 2. Opvolging vorig verslag 14/04/ 16 VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 19 MEI '16 Aanwezigen: Annemie Deckers (Stuurgroep Zorg aan geïnterneerden ), Johan Deforche (PZ Broeders Alexianen), Koen De Vylder (CAW Antwerpen), Els Draeck (OP WEGG), Menno

Nadere informatie

Je zoekt ondersteuning? Bij ons kan je terecht!

Je zoekt ondersteuning? Bij ons kan je terecht! Je zoekt ondersteuning? Bij ons kan je terecht! Stel je vraag aan Zonnelied vzw via christophe.vandennest@zonnelied.be of sociale.dienst@zonnelied.be of neem telefonisch contact op via 053 64 64 30. In

Nadere informatie

Nieuws vanuit HerstelAcademie Antwerpen

Nieuws vanuit HerstelAcademie Antwerpen 2 NR 2 Jaargang 2 Nr 2 Nieuws vanuit HerstelAcademie Antwerpen In dit nummer 1 Intro 2 Infomoment 3 Aanbod voorjaar 4 Instapmoment 5 Hoe inschrijven?.1. Intro 26 januari 2018 Hier zijn we weer! Deze keer

Nadere informatie

1. Opvolging vorige verslagen (08/03/2016 en 14/04/2016)

1. Opvolging vorige verslagen (08/03/2016 en 14/04/2016) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 1 31 MEI '16 Aanwezig: Wim Vanspringel (voorzitter functie 1), Marleen Van Staey (Similes), Anne Grimon (CGG Andante), Mia Gys (CAW Antwerpen), Ann Van Pelt (CAW Antwerpen),

Nadere informatie

2. Kennismaking met dhr. Geert Smits en dr. Jean-Paul Sion, algemeen directeur en hoofdarts AZ Monica

2. Kennismaking met dhr. Geert Smits en dr. Jean-Paul Sion, algemeen directeur en hoofdarts AZ Monica VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 7 MEI '15 Aanwezigen: Johan Deforche (PZ Broeders Alexianen), (Dirk Goeminne (PZ Sint-Amedeus, covoorzitter functie 3), Nicole Van Houtven (Vzw De Link, covoorzitter functie

Nadere informatie

Guido Maertens (De Sleutel), Marleen Van Staey (Similes), Liesbeth Felix (ANA) Dirk Meeus (CGG VAGGA) Leen van Assche (CGG Andante)

Guido Maertens (De Sleutel), Marleen Van Staey (Similes), Liesbeth Felix (ANA) Dirk Meeus (CGG VAGGA) Leen van Assche (CGG Andante) VERSLAG THEMAGROEP VTO EN ARBEID 12 MAART 2014 Aanwezigen: Pascal Seeldraeyers (Jobkanaal), Geert Kerstens (Uilenspiegel), Menno Fransen (Tsedek), Sven Ceustermans (MTA De Link), Peter Mous (Vzw De Link,

Nadere informatie

Bijlage 11: Stellingen voor focusgroepen activering. Thema s voor de focusgroepen activering

Bijlage 11: Stellingen voor focusgroepen activering. Thema s voor de focusgroepen activering Bijlage 11: Stellingen voor focusgroepen activering Thema s voor de focusgroepen activering Tekst door inleider : De thema s waarover in de focusgroep gediscussieerd wordt, zijn weergegeven in een overzicht.

Nadere informatie

- De definitieve versie van het project i.k.v. meerjarenplan Internering van het Hof van Beroep Antwerpen wordt in bijlage bij het verslag gevoegd.

- De definitieve versie van het project i.k.v. meerjarenplan Internering van het Hof van Beroep Antwerpen wordt in bijlage bij het verslag gevoegd. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 13 FEBRUARI '14 Aanwezigen: Vicky Matthysen (voorzitter netwerkcomité), Marleen Geentjens (netwerkplatform functie 5), Johan Deforche (PZ Broeders Alexianen Boechout), Ann Van

Nadere informatie

Inschrijvingen en info: inschrijvingsloket VT&O (gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel:

Inschrijvingen en info: inschrijvingsloket VT&O (gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel: Inschrijvingen en info: inschrijvingsloket VT&O (gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, tel: 03 380 34 30 dvt@emmaus.be Di 1 Woe 2 Do 3 Feest van de Arbeid Stap voor stap wandelen s Herenbos (Oostmalle) (inschrijven)

Nadere informatie

VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 9 FEBRUARI 2017

VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 9 FEBRUARI 2017 VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 9 FEBRUARI 2017 Aanwezigen dr. Vicky Matthysen (ZNA Stuivenberg/ Erasmus covoorzitter SaRA), Koen Devylder (CAW Antwerpen), Dingens Yves (CAW Antwerpen), Annemie Dekkers (stuurgroep

Nadere informatie

De start van een rehabilitatieafdeling

De start van een rehabilitatieafdeling Samenwerken. Bouwen aan een brug op weg naar buiten, binnen de eigenheid van de patiënt. Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw Brugge 25 maart 2015 1 De start van een rehabilitatieafdeling November

Nadere informatie

De Sociale plattegrond

De Sociale plattegrond De Sociale plattegrond Sector: Geestelijke Gezondheidszorg (ambulant en thuis) Spreker: Kurt Lievens (PopovGGZ) Missie De geestelijke gezondheidszorg (GGZ) biedt behandeling en begeleiding aan mensen met

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek HET EEPOS

Kwaliteitshandboek HET EEPOS Overzicht (formele) interne overlegorganen Bestuur: Algemene vergadering Raad van bestuur Dagelijks bestuur Overleg algemene werking en beleid: Beleidsteam Aanmeldingen en opnamebeleid: Aanmeldingsteam

Nadere informatie

Meedoen in Utrecht. Wegwijs in het activeringsaanbod 2019 van Utrecht Utrecht.nl

Meedoen in Utrecht. Wegwijs in het activeringsaanbod 2019 van Utrecht Utrecht.nl Meedoen in Utrecht Wegwijs in het activeringsaanbod 2019 van Utrecht Utrecht.nl Meedoen in Utrecht Doen wat nodig is In Utrecht vinden wij het belangrijk dat alle inwoners een zinvolle rol kunnen spelen

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag (12/09) 2. Verwelkoming netwerkcoördinator internering en korte voorstelling van haar werkzaamheden

1. Opvolging vorig verslag (12/09) 2. Verwelkoming netwerkcoördinator internering en korte voorstelling van haar werkzaamheden VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 10 OKTOBER '13 Aanwezigen: Vicky Matthysen (voorzitter netwerkcomité), Jan Mampuys (voorzitter netwerkcomité), Jan Bogaerts (PZ Sint-Amedeus), Johan Deforche (PZ Broeders Alexianen

Nadere informatie

WS 3 & 10. Studiedag FAM Vlaams welzijnsverbond 23/1/2015

WS 3 & 10. Studiedag FAM Vlaams welzijnsverbond 23/1/2015 Studiedag FAM Vlaams welzijnsverbond 23/1/2015 Volwassenenwerking OC Sint Idesbald Roeselare Vóór FAM Stelsels : Nursing Tehuis niet werkenden: bezigheid Tehuis Werkenden DIO, Beschermd Wonen Begeleid

Nadere informatie

It takes a village... Werken met de context in de chronische psychiatrische zorg

It takes a village... Werken met de context in de chronische psychiatrische zorg It takes a village... Werken met de context in de chronische psychiatrische zorg De context in therapie Elfde Studiedag Klinische psychotherapie OPZ Geel Donderdag 3 december 2015 CC De Werft Geel Opbouw

Nadere informatie

1. Opvolging verslag (16/05)

1. Opvolging verslag (16/05) VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 27 JUNI '13 Aanwezigen: Vicky Matthysen (voorzitter netwerkcomité), Ann Van De Vloet (Uilenspiegel), Leen van Assche (CGG Andante), Nicole Van Houtven (voorzitter netwerkplatform

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. ML 3 TK 3 LH 7 GV 5 VL 6 TH 6 EW 6 ZK 5 Individueel Beschut Wonen 7 Totaal 48

Jaarverslag 2014. ML 3 TK 3 LH 7 GV 5 VL 6 TH 6 EW 6 ZK 5 Individueel Beschut Wonen 7 Totaal 48 Maatschappelijke zetel: Krijkelberg 1, 336 Bierbeek Aanloopadres: Vital Decosterstraat 86, 3 Leuven Tel: 16 24 8 www.vzwwalden.be In dit verslag vindt u een overzicht voor het jaar 14 van de werking van

Nadere informatie

Nieuws vanuit Herstelacademie Antwerpen

Nieuws vanuit Herstelacademie Antwerpen NUMMER 1 Nieuws vanuit Herstelacademie Antwerpen Januari 2017 We gaan opnieuw van start! Een nieuw jaar, een nieuwe start, een nieuw cursusaanbod! In dit nummer Opnieuw van start! Nieuwsbrief We zijn online

Nadere informatie

Symposium woondag 6/12

Symposium woondag 6/12 Mobiel Team Symposium woondag 6/12 Sociaal project welzijn en gezondheid in de provincie Antwerpen : Preventie van thuisloosheid van mensen met een psychiatrische problematiek in regio Mechelen-Lier Multiteam

Nadere informatie

1. Opvolging verslag (25/04)

1. Opvolging verslag (25/04) VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 16 MEI '13 Aanwezigen: Vicky Matthysen (voorzitter netwerkcomité), Jan Mampuys (voorzitter netwerkcomité), Ann Van De Vloet (Uilenspiegel), Geert Kestens (Uilenspiegel), Nicole

Nadere informatie

De Vlaamse regering heeft op 25 juni 2010 een besluit goedgekeurd betreffende de beleids- en beheerscyclus (BBC)van de provincies, de gemeenten en de

De Vlaamse regering heeft op 25 juni 2010 een besluit goedgekeurd betreffende de beleids- en beheerscyclus (BBC)van de provincies, de gemeenten en de De Vlaamse regering heeft op 25 juni 2010 een besluit goedgekeurd betreffende de beleids- en beheerscyclus (BBC)van de provincies, de gemeenten en de OCMW s met regels voor de financiële aspecten van de

Nadere informatie

Inschrijvingen en info: inschrijvingsloket VT&O (gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel:

Inschrijvingen en info: inschrijvingsloket VT&O (gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel: Inschrijvingen en info: inschrijvingsloket VT&O (gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, tel: 03 380 34 30 dvt@emmaus.be Zo 1 Ma 2 Paasmaandag De koffieklets: samen brainstormen over activiteiten met een koffietje

Nadere informatie

ORGANISATIE GTB-West-Vlaanderen (gespecialiseerde trajectbegeleiding en bepaling voor mensen met arbeidshandicap)

ORGANISATIE GTB-West-Vlaanderen (gespecialiseerde trajectbegeleiding en bepaling voor mensen met arbeidshandicap) GTB-West-Vlaanderen (gespecialiseerde trajectbegeleiding en bepaling voor mensen met arbeidshandicap) Mensen (werkzoekenden) met arbeidsbeperking, op: - medisch - fysiek - psychisch - mentaal - Trajectbegeleiding

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Shm en Ggz Antwerpen

Samenwerkingsverband Shm en Ggz Antwerpen Samenwerkingsverband Shm en Ggz Antwerpen Vaststelling bij Sociale dienst van Sociale huisvestingmaatschappijen (SHM) Belangrijke groep bewoners kampen met ernstige psychische problemen. Of er is een

Nadere informatie

1. Goedkeuring vorig verslag 14/01/ Maatwerkdecreet 2.1. Toelichting door Marc De Preter

1. Goedkeuring vorig verslag 14/01/ Maatwerkdecreet 2.1. Toelichting door Marc De Preter VERSLAG THEMAGROEP VTO EN ARBEID WOENSDAG 11 MAART 2015 Aanwezigen: Dirk Goeminne (voorzitter themagroep arbeid), Joris Housen (netwerkcoördinator SaRA), Marc De Preter (De Brug), Marleen Van Staey (Similes),

Nadere informatie

Vzw De Link. Wat bieden wij. Psychiatrische ondersteuning in de samenleving op vlak van:

Vzw De Link. Wat bieden wij. Psychiatrische ondersteuning in de samenleving op vlak van: Vzw De Link Wat bieden wij Psychiatrische ondersteuning in de samenleving op vlak van: Wonen Arbeid en vorming Vrije tijd en ontmoeting Stimuleren en ondersteunen van samenwerking tussen eerstelijnszorg

Nadere informatie

JAARVERSLAG. DIO - Beschermd wonen. vzw KIDS

JAARVERSLAG. DIO - Beschermd wonen. vzw KIDS JAARVERSLAG DIO - Beschermd wonen 2014 vzw KIDS 1 ACTIVITEITENVERSLAG DIO 2014 Diensten voor Individuele Ondersteuning (DIO) is de benaming van het vroegere Beschermd Wonen. Dit zijn de gegevens voor het

Nadere informatie

Werken, leren en activiteiten

Werken, leren en activiteiten Werken, leren en activiteiten Het beste uit het leven halen Meedoen in de samenleving. Voor sommige mensen is dat niet vanzelfsprekend. Ze hebben door psychische of psychosociale problematiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

3. Terugkoppeling themagroep advies, vorming en coaching eerstelijn

3. Terugkoppeling themagroep advies, vorming en coaching eerstelijn VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 1 2 SEPTEMBER '14 Aanwezigen Stefanie Ghekiere (suïcidepreventie), Wim Vanspringel (CGG VAGGA), Mia Gys (CAW Antwerpen), Jolien Debehets (Schakelteam internering), Hugo

Nadere informatie

Dagkliniek Psychiatrie. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Dagkliniek Psychiatrie. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Dagkliniek Psychiatrie T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont

Nadere informatie

Intensieve Ondersteuning Gezin en begeleiding

Intensieve Ondersteuning Gezin en begeleiding Advanced Therapy Intensieve Ondersteuning Gezin en begeleiding Ibtisam Rizkallah 06-44464540 026-3891964 info@advancedtherapy.nl Inhoud 1 Intensieve Ondersteuning Gezin (IOG)... 2 1.1 Inhoud en doelgroep...

Nadere informatie

Toekomst van de psychiatrie Waas en Dender in het kader van artikel 107

Toekomst van de psychiatrie Waas en Dender in het kader van artikel 107 A.P.Z. SINT-LUCIA Algemene Directie INFOAVOND SEL 24/05/2012 Toekomst van de psychiatrie Waas en Dender in het kader van artikel 107 I. Historische schets Psychiatrie Waasland Situatieschets Goede uitgebouwde

Nadere informatie

Historiek en vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg

Historiek en vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg Historiek en vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg Info avond SEL Waasland 24 mei 2012 Sint-Niklaas Stefaan Baeten Directeur psychiatrisch centrum Sint-Hiëronymus Historische context

Nadere informatie

EINDRAPPORTAGE Samenwerking Pegode Servicepunt vrijwilligerswerk Antwerpen

EINDRAPPORTAGE Samenwerking Pegode Servicepunt vrijwilligerswerk Antwerpen EINDRAPPORTAGE 2016 Samenwerking Pegode Servicepunt vrijwilligerswerk Antwerpen Inhoudstafel eindrapportage 2016 Inleiding 1. Globaal overzicht cijferrapportage 1.1 Aantal intakes per doorverwijzende instantie

Nadere informatie

Club 107. voor een vernieuwde GGZ in de regio Mechelen Rupelstreek. een initiatief van GGALIMERO

Club 107. voor een vernieuwde GGZ in de regio Mechelen Rupelstreek. een initiatief van GGALIMERO Club 107 voor een vernieuwde GGZ in de regio Mechelen Rupelstreek een initiatief van GGALIMERO PC Duffel woensdag 23 mei 2012 1. Welkom 2. GGALIMERO 3. GGZ-vernieuwing 4. Experimenten 5. En onze regio?

Nadere informatie

Wonen, werken, leren en activiteiten

Wonen, werken, leren en activiteiten Wonen, werken, leren en activiteiten Het beste uit het leven halen Meedoen in de samenleving. Voor sommige mensen is dat niet vanzelfsprekend. Ze hebben door psychische of psychosociale problematiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! PVT De Warande 1 PVT De Warande Psychiatrisch verzorgingstehuis Versie 1.1 23 oktober 2018 Welkom op onze afdeling De Warande. Wij ondersteunen personen met een verstandelijke

Nadere informatie

Voorstellingsfiche Vesta vzw

Voorstellingsfiche Vesta vzw Voorstellingsfiche Vesta vzw Vesta vzw Patershoek 4 9111 Belsele T 03/780.95.40 - F 03/766.22.55 info@vesta-tnw.com www.vesta-tnw.be www.facebook.com/vestavzw Even voorstellen Vesta vzw Onze missie Vesta

Nadere informatie

SASWINKEL Adres: Zoerselsteenweg 69a (De Honk) Telefonisch: 0492/ Openingsuren: Ma 9-16 uur Vrij uur

SASWINKEL Adres: Zoerselsteenweg 69a (De Honk) Telefonisch: 0492/ Openingsuren: Ma 9-16 uur Vrij uur SASWNKEL Adres: Zoerselsteenweg 69a (De Honk) Telefonisch: 0492/27.45.44 MAART 2017 Openingsuren: 9-16 uur 13 16 uur 01/03 02/03 03/03 04/03 05/03 Honk Kameleon Aliado Extern DT Trefpunt Avondsport Crea:

Nadere informatie

Verleden, heden en toekomst van W²-trajecten (werk/welzijn)

Verleden, heden en toekomst van W²-trajecten (werk/welzijn) WELKOM Verleden, heden en toekomst van W²-trajecten (werk/welzijn) VERLEDEN - Van ATB naar GTB. - Arbeidstrajectbegeleiding van werkzoekende met een arbeidsbeperking. - Van VAPH en projectsubsidie naar

Nadere informatie

VERSLAG NETWERKSTUURGROEP SARA SAMENWERKINGSVERBAND VOOR GEMEENSCHAPSGERICHTE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG REGIO ANTWERPEN BERCHEM 27 SEPTEMBER 12

VERSLAG NETWERKSTUURGROEP SARA SAMENWERKINGSVERBAND VOOR GEMEENSCHAPSGERICHTE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG REGIO ANTWERPEN BERCHEM 27 SEPTEMBER 12 VERSLAG NETWERKSTUURGROEP SARA SAMENWERKINGSVERBAND VOOR GEMEENSCHAPSGERICHTE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG REGIO ANTWERPEN BERCHEM 27 SEPTEMBER 12 aanwezig: Vicky Matthysen (ZNA PZ/PAAZ Stuivenberg voorzitter

Nadere informatie

BIJLAGE. Bijlage nr. 1. Fiches. Titel initiatief: Caleidoscoop. Initiatiefnemer: GC De Vaartkapoen. Projectomschrijving

BIJLAGE. Bijlage nr. 1. Fiches. Titel initiatief: Caleidoscoop. Initiatiefnemer: GC De Vaartkapoen. Projectomschrijving BIJLAGE Bijlage nr. 1 Fiches Titel initiatief: Caleidoscoop Initiatiefnemer: GC De Vaartkapoen Caleidoscoop is een zelforganisatie die is ingebed in het gemeenschapscentrum. Een 8-tal vrouwelijke, allochtone

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

Gasten: Dorien Dierckx (VTTB en De Vliering/ Vzw Posthof), Jolien Legrand (VTTB en De Link/ t Pleintje), Luc Vanderstraeten (SODA en COZA)

Gasten: Dorien Dierckx (VTTB en De Vliering/ Vzw Posthof), Jolien Legrand (VTTB en De Link/ t Pleintje), Luc Vanderstraeten (SODA en COZA) VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 8 MEI '14 Aanwezigen: Jaak Roosens (GZA PAAZ Sint-Vincentius), Jan Bogaerts (PZ Sint-Amedeus), Jan Mampuys (voorzitter netwerkcomité), Stef Joos (PZ Bethanië), Tino Ruyters (verslavingszorg

Nadere informatie

Actieve Patiëntenparticipatie. Jan Delvaux Gent

Actieve Patiëntenparticipatie. Jan Delvaux Gent Actieve Patiëntenparticipatie Jan Delvaux Gent Participatie start vanuit een stevige basis Poco Loco WED OXOt UilenSpiegel Art. 107 PsyGent Wisselwerkingen Aanloophuis Poco Loco Voor mensen met een psychosociale

Nadere informatie

1. Goedkeuring vorig verslag 9/12/2015

1. Goedkeuring vorig verslag 9/12/2015 VERSLAG THEMAGROEP VTO EN ARBEID WOENSDAG 9 MAART 2016 Aanwezigen: Dirk Goeminne (voorzitter themagroep arbeid), Karolien Weemaes (netwerk SaRA), Marleen Van Staey (Similes), Lynn Fransen (GTB Antwerpen),Lies

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag (4/11/2014)

1. Opvolging vorig verslag (4/11/2014) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 1 6 JANUARI '15 Aanwezig: Joris Housen (netwerkcoördinator), Karolien Weemaes (netwerkcoördinator), Mia Gys (CAW Antwerpen), Geert Vandendriessche (VDIP), Dirk Meeus (CGG

Nadere informatie

Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling en - begeleiding

Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling en - begeleiding SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 649 van SABINE VERMEULEN datum: 14 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling

Nadere informatie

Wuyts Nadia, Jobcoach MAGDA-LEUVEN

Wuyts Nadia, Jobcoach MAGDA-LEUVEN Wuyts Nadia, Jobcoach MAGDA-LEUVEN BEGELEID WERKEN Wat is begeleid werken? Voor wie is begeleid werken? Wie organiseert begeleid werken? DE PRAKTIJK: SUPPORTED EMPLOYMENT BEGELEID WERKEN Enkele praktijkvoorbeelden.

Nadere informatie

< Het project 107 in zorgregio s Antwerpen & Mortsel > Netwerkcoördinatoren joris.housen@fracarita.org en karolien.weemaes@oggpa.

< Het project 107 in zorgregio s Antwerpen & Mortsel > Netwerkcoördinatoren joris.housen@fracarita.org en karolien.weemaes@oggpa. < Het project 107 in zorgregio s Antwerpen & Mortsel > Netwerkcoördinatoren joris.housen@fracarita.org en karolien.weemaes@oggpa.be 1975: ontstaan van DGGZ (actueel CGG) 1990: reconversie naar initiatieven

Nadere informatie

Woon je in de Voorkempen, Noorderkempen of. Antwerpen-Noord of verblijf je in PC Bethanië?* Heb je een psychische kwetsbaarheid?

Woon je in de Voorkempen, Noorderkempen of. Antwerpen-Noord of verblijf je in PC Bethanië?* Heb je een psychische kwetsbaarheid? Woon je in de Voorkempen, Noorderkempen of Antwerpen-Noord of verblijf je in PC Bethanië?* Heb je een psychische kwetsbaarheid? Kan je wat hulp gebruiken om onder de mensen te komen? Zoek je naar manieren

Nadere informatie

1. Situatieschets door de netwerkcoördinator

1. Situatieschets door de netwerkcoördinator VERSLAG THEMAGROEP AMBULANT PSYCHOSOCIAAL REVALIDATIECENTRUM DONDERDAG 21 AUGUSTUS '13 Aanwezigen Mia Gys (CAW Antwerpen), Joris Van de Wouwer (ZNA PZ Stuivenberg), Marie-Josee Peeters (ZNA PZ Stuivenberg),

Nadere informatie

Trends in dagbesteding. Charlotte Hanzon, 9 maart 2017

Trends in dagbesteding. Charlotte Hanzon, 9 maart 2017 Trends in dagbesteding Charlotte Hanzon, 9 maart 2017 Trends in dagbesteding Voorbeeldtekst Voorbeeldtekst Wat is dagbesteding? Definitie dagbesteding wordt breder: Dagbestedingsvormen die door de overheid

Nadere informatie

Voorstelling Ouderenzorg 26.03.2015

Voorstelling Ouderenzorg 26.03.2015 1 Voorstelling Ouderenzorg 26.03.2015 Verwelkoming en inleiding Clustermanager Kevin Pesout Programma 20.00 uur Ontvangst 20.15 uur Welkom en inleiding 20.25 uur Voorstelling van de zorgeenheden, visie,

Nadere informatie

1. Goedkeuring vorig verslag

1. Goedkeuring vorig verslag VERSLAG THEMAGROEP VTO EN ARBEID 8 JANUARI 2014 Aanwezigen: Dr. Hendrik Vermeerbergen (Medisch advizeur CM), Dirk Van Gool (Medisch adviseur CM), Geert Kerstens (Uilenspiegel), Jyoti Hullebusch (VDAB Antwerpen),

Nadere informatie

Laurens Stadzicht. Leven zoals u gewend bent. meer dan zorg

Laurens Stadzicht. Leven zoals u gewend bent. meer dan zorg Laurens Stadzicht Leven zoals u gewend bent meer dan zorg Stadzicht Laurens Stadzicht is een gespecialiseerde woonzorglocatie voor ouderen met dementie. De locatie is gelegen in een parkachtige omgeving

Nadere informatie

AFDELINGSBROCHURE. VLONDER rehabilitatie

AFDELINGSBROCHURE. VLONDER rehabilitatie AFDELINGSBROCHURE VLONDER rehabilitatie VLONDER Op Vlonder verblijven maximaal 26 personen met ernstige en langdurende psychiatrische problemen die nood hebben aan meer tijd om een passende toekomst te

Nadere informatie

Project schooluitvallers MPI Levenslustvzw.

Project schooluitvallers MPI Levenslustvzw. Naam van de schoolexterne : Project schooluitvallers MPI Levenslustvzw. 1. Inhoud vd schoolexterne Algemeen kader 1 : Ontstaansgeschiedenis 2 Nood aan een intern initiatief voor het opvangen van schooluitvallers

Nadere informatie

Bethaniënhuis Psychiatrisch Ziekenhuis. Persoonlijkheidsproblematiek: waar zwart-wit niet bestaat. Tinne Meeusen, Lisa Peeters & Ilse Van den Bulck

Bethaniënhuis Psychiatrisch Ziekenhuis. Persoonlijkheidsproblematiek: waar zwart-wit niet bestaat. Tinne Meeusen, Lisa Peeters & Ilse Van den Bulck Persoonlijkheidsproblematiek: waar zwart-wit niet bestaat Tinne Meeusen, Lisa Peeters & Ilse Van den Bulck Programma Situering intensieve behandeleenheid (IBE) Wel en Stroom Casusbespreking Hoe wordt er

Nadere informatie

Verslag Stuurgroep 107-netwerk Mechelen 1/9/2015

Verslag Stuurgroep 107-netwerk Mechelen 1/9/2015 Verslag Stuurgroep 107-netwerk Mechelen 1/9/2015 Aanwezig: Frank Maes, Isabelle Van Hecke, Peter Aertsen, Linda Ooms, Kathy Van Lindt, Tanja Gouverneur, Leny Scherlippens, Mieke Craeymeersch, Dirk Armee,

Nadere informatie

Visietekst Zorgmodule Trainingswonen PVT Den Heuvel

Visietekst Zorgmodule Trainingswonen PVT Den Heuvel Visietekst Zorgmodule Trainingswonen PVT Den Heuvel 1. Zorgfunctie Het trainingswonen wil de tijd en ruimte bieden aan psychisch kwetsbare mensen om (terug) georiënteerd te worden naar een meer zelfstandige

Nadere informatie

Naam van de schoolexterne interventie: ipot Groep INTRO Brussel

Naam van de schoolexterne interventie: ipot Groep INTRO Brussel Naam van de schoolexterne : ipot Groep INTRO Brussel 1. Inhoud vd schoolexterne Algemeen kader 1 : Ontstaansgeschiedenis 2 Visie Belangrijke uitgangspunten Doelstelling(en) Doelgroep(en) 3 Duur van het

Nadere informatie

Bespreking casus Internering (voorbereid door Jolien Debehets)

Bespreking casus Internering (voorbereid door Jolien Debehets) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 4 9 JANUARI '15 Aanwezigen: Jolien Debehets (schakelteam internering), Annemie Deckers (coördinator extern zorgciruit Hof van Beroep Antwerpen), Geert Kestens (HOP PZ zoersel),

Nadere informatie

Historiek.

Historiek. Historiek Zoektocht naar de toekomst voor onze kinderen GiPSo: Gids voor Inclusieve Projecten en Sociaal Ondernemen Verkenning gelijkaardige projecten Oprichting vzw Wijzersterk (12 oktober 2016) www.wijzersterk.be

Nadere informatie

Zorgplan. Wonen / Dagbesteding / Stage en Vrijetijdsbesteding in Hardinxveld-Giessendam ten behoeve van verstandelijk en of meervoudig beperkten

Zorgplan. Wonen / Dagbesteding / Stage en Vrijetijdsbesteding in Hardinxveld-Giessendam ten behoeve van verstandelijk en of meervoudig beperkten Zorgplan Wonen / Dagbesteding / Stage en Vrijetijdsbesteding in Hardinxveld-Giessendam ten behoeve van verstandelijk en of meervoudig beperkten Visie op zorg De zorg voor mensen met een beperking is ambachtelijk

Nadere informatie

Naam van het dagbestedingsinitiatief: Intermezzo

Naam van het dagbestedingsinitiatief: Intermezzo Naam van het dagbestedingsinitiatief: Intermezzo 1) Inhoud van de dagbesteding Algemeen kader: Ontstaansgeschiedenis 1 Naar aanleiding van de overgang naar MFC op 1 januari 2015, werd in Huize Terloo resoluut

Nadere informatie

Begeleid Wonen. www.st-neos.nl. Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld

Begeleid Wonen. www.st-neos.nl. Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld Begeleid Wonen www.st-neos.nl Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld De stichting Neos is een organisatie voor maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld. De organisatie richt zich

Nadere informatie

Met de zesde staatshervorming is de bevoegdheid voor de moeder-kindeenheden naar Vlaanderen overgeheveld.

Met de zesde staatshervorming is de bevoegdheid voor de moeder-kindeenheden naar Vlaanderen overgeheveld. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 502 van KATRIEN SCHRYVERS datum: 23 maart 2015 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Moeder-kindeenheden - Stand van zaken Voor de meeste vrouwen

Nadere informatie