Momenteel wordt ons op brute wijze een collectieve bijdrage aan onze gezamenlijke bedrijvenzone door de strot geduwd onder de noemer BIZ.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Momenteel wordt ons op brute wijze een collectieve bijdrage aan onze gezamenlijke bedrijvenzone door de strot geduwd onder de noemer BIZ."

Transcriptie

1 Beste collega ondernemers van Dombosch, Momenteel wordt ons op brute wijze een collectieve bijdrage aan onze gezamenlijke bedrijvenzone door de strot geduwd onder de noemer BIZ. Een behoorlijk groot aantal ondernemers is het absoluut niet eens met het tot stand komen en doorvoeren van de regeling en hebben in de voorgaande perioden individueel protest aangetekend tegen de BIZ op Dombosch. Dit heeft tot op heden niets mogen baten. Sterker nog, diegenen die protest hebben aangetekend, en de rekeningen nog niet voldaan hebben ontvangen momenteel zelfs Dwangbevelen In naam der Koningin om ze te dwingen te betalen. Overigens zijn alle tot dusverre ingediende bezwaren zonder uitzondering ongegrond verklaard, en is inzage in de stukken door de gemeente geweigerd. Een aantal ondernemers heeft inmiddels besloten om hier collectief tegen in het geweer te komen, en willen graag weten of u ook moeite heeft met deze regeling. De wet is een gegeven feit, daar kunnen wij niets aan veranderen. Maar wij hebben erg veel moeite met de wijze waarop en waarom deze regeling binnen onze bedrijvenzone én gemeente tot stand is gekomen. Hieronder nog even voor de duidelijkheid de BIZ omschreven: Wat is die BIZ? De BIZ (Bedrijven Investerings Zone) maakt het mogelijk voor ondernemers om gezamenlijk te investeren in een aantrekkelijke en veilige bedrijfsomgeving, waar alle ondernemers in de zone aan meebetalen. De wet BIZ is een experimentenwet en geldt tot Ondernemers in een bepaald gebied bepalen of zij voor dat gebied gezamenlijke investeringen willen doen en maken daarvoor een plan. Dat plan houdt onder meer in wat men gezamenlijk wil financieren en welke begroting daarbij hoort. Als de gemeente met het plan akkoord gaat en er is voldoende draagvlak, dan kan er dus door de gemeente een heffing worden ingesteld voor alle ondernemers in het betreffende gebied. De gemeente keert de opbrengst uit aan een speciaal voor de BIZ opgerichte vereniging of stichting, die de activiteiten namens de ondernemers uitvoert. In 2011 bent u benaderd door deze Stichting, om te bepalen of er draagvlak genoeg was binnen de zone om een dergelijke regeling door te voeren.

2 Er zijn regels en uitgangspunten omtrent het door mogen voeren van deze regeling, te weten: Belangrijkste uitgangspunten: voor en door ondernemers Initiatief ondernemers. Er moet aantoonbaar draagvlak zijn bij de ondernemers op de bedrijvenlocatie; hier worden 3 voorwaarden aan gesteld: 1. De respons bij de draagvlakmeting is minimaal 50%; 2. Van de respondenten is minimaal 2/3 voor; 3. én de voorstemmers vertegenwoordigen meer WOZ-waarde dan de tegenstemmers. Een BIZ is uitsluitend bedoeld voor aanvullende activiteiten ten opzichte van de diensten van de gemeente. Een BIZ is bedoeld voor activiteiten met een maatschappelijk belang (schoon, heel, veilig, ruimtelijke kwaliteit of een ander publiek belang in de openbare ruimte van de BIZ. (bron: ) En wie zit er dan achter de BIZ hier op Dombosch? De BIZ is een initiatief van de VOG en een handjevol ondernemers, en inmiddels zitten er een aantal vertegenwoordigers van (zeer) vermogende ondernemers/bedrijven op Dombosch in het bestuur van de BIZ, tezamen met de wethouder economische zaken. (bron: one_50445.html ) Extra zuur is het om te weten dat de vertegenwoordigers in het bestuur (en dus van jastemmers) samen al goed zijn voor een zéér groot gedeelte van de WOZ-waarde die nodig is om aan het derde uitgangspunt van de BIZ te kunnen voldoen. Daarmee wordt dus al heel snel bereikt dat de vertegenwoordigde WOZ-waarde van de ja-stemmers groter is dan die van de nee-stemmers. Heeft u ook moeite met uw verplichte bijdrage BIZ? De informatieverstrekking omtrent het oprichten van deze stichting is te summier geweest, en erger nog: er is vooraf absoluut niet voor alle ondernemers op Dombosch duidelijk gebleken wat de financiële (jaarlijks terugkerende!) consequentie zou zijn van deze regeling. In de afgelopen tijd zijn in een relatief kort tijdsbestek forse rekeningen van 2012 en alvast voor 2013 naar de bedrijven op Dombosch gestuurd. De wijze waarop deze regeling nu een groot aantal ondernemers in deze toch al economisch uitdagende tijden wordt opgelegd is verre van sociaal te noemen.

3 Kleine tot middelgrote ondernemers die niet terug kunnen vallen op grote moederbedrijven, die geen wereldspelers zijn, en geen jaaromzet omzet hebben van tientallen miljoenen euro s, of een zeer vermogende eigenaar zijn of hebben, worden hard getroffen door deze volstrekt overbodige heffing. Zaken die voorheen door de VOG gepoogd zijn collectief te regelen, maar jammerlijk zijn mislukt, zijn ons nu alsnog via een omweg door de strot geduwd. Het zal u dan ook niet verbazen dat de VOG initiatiefnemer is geweest van dit initiatief, en het zal u al helemaal niet verbazen dat alle bestuurders van de BIZ grote leden zijn van de VOG. Waar bij de VOG bepaalde projecten mislukten omdat er onvoldoende draagvlak voor was, zijn u als ondernemer inmiddels door middel van de BIZ toch opgelegd. En wel door andere ondernemers en bedrijven die het schijnbaar iets makkelijker kunnen ophoesten dan anderen. Of die er persoonlijk veel meer belang bij hebben dat de grasstrook wel 16 keer (!) per jaar gemaaid wordt, omdat zij moeten leven van B2C in plaats van B2B. En wat is het plan nu? Er is een aantal zaken zeer twijfelachtig. Zo heeft men van het totaal aantal van 327 gevestigde bedrijven slechts van 201 bedrijven überhaupt respons gehad. Van deze 201 bedrijven hebben slechts 137 bedrijven ingestemd met deze regeling. Er zijn dus 126 ondernemers die niet gereageerd hebben op iets wat hen heel veel geld gaat kosten. Zouden zij echt niet gereageerd hebben op het moment dat zij duidelijk en herhaaldelijk geïnformeerd waren geweest over de financiële consequenties? Of had het bestuur van de stichting er wellicht geen belang om zo de respons van veel mogelijk ondernemers te krijgen en hebben zij (te) snel geroepen dat er voldoende draagvlak was? 40% van de ondernemers heeft dus voor de rest bepaald dat deze regeling van kracht is geworden, waarbij het merendeel van die ondernemers een zeer kleine bijdrage levert. Deze 40% van de ondernemers vertegenwoordigt minder dan 50% van de totale WOZ-waarde waarover de bijdrage wordt berekend. Dat betekent dus dat de meerderheid van de vertegenwoordigde WOZ-waarde ofwel niet heeft gereageerd, ofwel negatief heeft gereageerd op de draagvlakmeting. Van de 40% die wel positief gereageerd heeft, zijn de WOZ-waardes in verhouding laag. Onder de ja-stemmers zitten immers veel van de top 10 grootste bedrijven van Dombosch. Dit handjevol bedrijven vertegenwoordigt helaas een gigantische WOZ-waarde, hetgeen negatief uitpakt voor de kleine en middelgrote ondernemer. En zo zijn er helaas meer zaken die de nodige twijfels oproepen.

4 Dit in combinatie met het feit dat de gemeente Geertruidenberg onlangs negatief in het nieuws is gekomen vanwege het feit dat zij de WOZ-waarde verkeerd berekent, maakt dat u niet alleen een onnodige verplichte bijdrage moet leveren aan de initiatieven van een handjevol elite bedrijven op Dombosch, maar die ook nog eens aan de hand van incorrecte WOZwaardes is bepaald. Als er dus al voldoende draagvlak zou zijn voor de BIZ, int de gemeente dus teveel voor de stichting BIZ. (bron: ht+na+fouten+met+woz-waarde.aspx ) Wij organiseren ons momenteel om (juridische) stappen te ondernemen jegens gemeente en stichting. Wij willen namelijk graag zelf bepalen of wij ons zuurverdiende geld willen steken in het onnodig vaak maaien van graskantjes, overmatig tuinonderhoud, deftige groenvoorzieningen, camera s op kruisingen en wat dan nog meer. Dit zijn zaken die in onze optiek in de eerste instantie door de gemeente bekostigd zouden moeten worden. Wij betalen ons al arm aan belastingen, en daar hoeft wat ons betreft niet nogmaals een onnodig duur initiatief bij. Inmiddels is er bij aan de ondernemers op Dombosch al een half miljoen euro gefactureerd Wij zien daarom graag de bijdrage BIZ per heden afgeschaft worden! Graag vernemen wij van u of u: Voor of tegen het initiatief BIZ; Indien u tegen het initiatief BIZ bent, of wij u dan mogen benaderen. Indien u voor bovengenoemd initiatief bent, laat u ons dat dan ook weten. Wij zullen u dan verder met rust laten en niet meer benaderen. Uw reacties kunt u sturen naar: domboschbizvrij@gmail.com Hoogachtend, Lucas Logistics Zalmweg, Elftweg TSI Ottergeerde Noverno Ramgatseweg CarBusiness.nl Brasem BS Forklifts Snoekweg Tegels en sanitairhandel Jan van der Beek Meerval Branderhorst Bedrijfswagens Meerval HPR Rubber Meerval Gema Trading - Ottergeerde NCT Ramgatseweg Pluijm Tuinen Brasem U.P.M. Kunststoffen B.V. Ramgatseweg Beer and Selected Beverages eesv Zalmweg

5 John Wouters Auto s Ramgatseweg Butler Campers Lissenveld Vink s Vatenhandel Ottergeerde Tim Reijntjens Coatings Ramgatseweg Mega Tent Hire International B.V. - Snoekweg Koeltechnisch Buro Raamsdonksveer B.V. Brasem Copar B.V. - Elftweg Autoschade Raamsdonksveer Oeverkruid P.P.T. B.V. - Ramgatseweg NB: Het is absoluut niet onze bedoeling om bepaalde bedrijven en/of personen in een kwaad daglicht te stellen of onheus te bejegenen. Wij respecteren ieders standpunt in deze kwestie, respecteert u ons standpunt. Wij begrijpen terdege dat bepaalde bedrijven en/of personen een ander belang hebben dan wij, wij vechten slechts tegen het feit dat wij andermans belangen mede moeten bekostigen.

Bedrijven Investerings Zones. Betere samen werking tussen ondernemers

Bedrijven Investerings Zones. Betere samen werking tussen ondernemers Bedrijven Investerings Zones Betere samen werking tussen ondernemers Sinds 1 mei jl. is de Experimentenwet Bedrijven Investerings Zones (BIZ) in werking getreden. Deze wet geeft ondernemers een instrument

Nadere informatie

Stichting BIZ-Dombosch

Stichting BIZ-Dombosch Plan van aanpak voortzetting BIZ bedrijventerrein Dombosch 2015 en verder Stichting BIZ-Dombosch 8 juli 2014 INHOUD 1. Inleiding 3 1.1 Evaluatie BIZ bedrijventerrein Dombosch 2011-2014 3 1.2 Waarom een

Nadere informatie

Oprichting van een BIZ op De Trompet

Oprichting van een BIZ op De Trompet Oprichting van een BIZ op De Trompet ParkTrust ParkTrust is een parkmanagement organisatie, gespecialiseerd in o.a. de volgende diensten: 1. Parkmanagement - Operationeel beheer bedrijventerreinen - Collectieve

Nadere informatie

Algemene informatie. Bedrijven Investeringszones (BIZ)

Algemene informatie. Bedrijven Investeringszones (BIZ) Algemene informatie Bedrijven Investeringszones (BIZ) Samen investeren in gebiedsverbetering Bedrijven Investeringszones (BIZ) Vanaf 1 mei 2009 is de Experimentenwet Bedrijven Investeringszones (BIZ) in

Nadere informatie

Raadsvoorstel Samenvatting Aanleiding

Raadsvoorstel Samenvatting Aanleiding Raadsvoorstel Aan : Raad van Geertruidenberg Raadsvergadering : 28 september 2017 Agendanummer : 10 Datum collegebesluit : 15 augustus 2017 Onderwerp : Verordening Bedrijveninvesteringszone Dombosch 2018

Nadere informatie

Beleid ondernemersfondsen

Beleid ondernemersfondsen Beleid ondernemersfondsen Bijlagen - Brief handelsvereniging Leek-Nietap ingekomen 7 mei 2018 - Advies inzake harmonisatie belastingen en heffingen van 7 juni 2018 Inleiding Ondernemersfondsen zijn fondsen

Nadere informatie

C.H. Hartendorp BP TH

C.H. Hartendorp BP TH SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 10G201406 381501 / 381501 ONDERWERP Verzoek oprichten BI-zone Westermaat. C.H. Hartendorp BP TH AGENDANUMMER BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN

Nadere informatie

Naar een BID/BIZ in België? Leren van ervaringen met BID/BIZ in Nederland

Naar een BID/BIZ in België? Leren van ervaringen met BID/BIZ in Nederland Ondernemersfondsen en BIZ: belastingrecht voor ondernemers Naar een BID/BIZ in België? Leren van ervaringen met BID/BIZ in Nederland mr.dr. A.W. (Arjen) Schep Erasmus Studiecentrum voor Belastingen van

Nadere informatie

Raadsvoorstel gemeente Coevorden

Raadsvoorstel gemeente Coevorden Raadsvoorstel gemeente Coevorden Datum commissievergadering 11 april 2017 Versie Agendapunt 10 Naam rapporteur Rv.nr. Openbaar Portefeuillehouder Mw. I. Dobben Ja Dhr. J. Zwiers Onderwerp Invoering Bedrijven-investeringszone

Nadere informatie

Geachte heer, mevrouw, Assen, 1 mei 2017

Geachte heer, mevrouw, Assen, 1 mei 2017 Geachte heer, mevrouw, Assen, 1 mei 2017 In de afgelopen weken heeft u van ons, via onze advocaat, brieven ontvangen aangaande het Ondernemersfonds Assen (OFA). De timing, zo vlak voor de opiniërende vergadering

Nadere informatie

Presentatie. Actieve camerabeveiliging + BIZ (bedrijveninvesteringszone) 15 maart 2016

Presentatie. Actieve camerabeveiliging + BIZ (bedrijveninvesteringszone) 15 maart 2016 Presentatie Actieve camerabeveiliging + BIZ (bedrijveninvesteringszone) 15 maart 2016 Programma 18:30 Welkomstwoord voorzitter OVG Frank Timmers 18:35 Uitleg KVO-B vs actieve camerabeveiliging Iwan Hulsebosch,

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Binnenstad Roermond en de gemeente Roermond

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Binnenstad Roermond en de gemeente Roermond Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Binnenstad Roermond en de gemeente Roermond Ondergetekenden, De gemeente Roermond,vertegenwoordigd krachtens artikel 171 van de Gemeentewet rechtsgeldig

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 21-12-2010 Onderwerp: Invoering Bedrijven Investering Zone (BIZ) Centrumgebied Steenwijk Conceptbesluit: besluitvorming aan de raad

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI-zones

Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI-zones UITVOERINGSOVEREENKOMST Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI-zones Stichting BI-zone Groote Lindt Zwijndrecht Ondergetekenden, De gemeente Zwijndrecht, hierbij

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL Uitvoeringsovereenkomst In de zin van artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI zones BI zone CapelleXL Ondergetekenden De gemeente Capelle aan den IJssel, te dezer zake op grond van artikel 171 Gemeentewet

Nadere informatie

BIZ Cruquius projectplan Een initiatief van Stichting Woonboulevard Cruquius

BIZ Cruquius projectplan Een initiatief van Stichting Woonboulevard Cruquius BIZ Cruquius projectplan Een initiatief van Stichting Woonboulevard Cruquius Hoofdstuk: Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Waarom een BIZ voor Cruquius?... 3 Wat gaat de BIZ Cruquius doen?...

Nadere informatie

Plan van Aanpak BIZ Vianen

Plan van Aanpak BIZ Vianen Plan van Aanpak BIZ Vianen Plan van Aanpak BIZ Voorstraat Vianen oktober 2011 1 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Als vestingstad met historie, onder de rook van Utrecht, is Vianen trots op haar Voorstraat.

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Uitslag draagvlakmeting BIZ Bedrijventerreinen Deventer 1- Notagegevens Notanummer 2016-000400 Datum 04-03-2016 Programma: 10 Economie, kunst en cultuur Portefeuillehouder

Nadere informatie

BEDRIJVEN INVESTERINGS ZONE (BIZ)

BEDRIJVEN INVESTERINGS ZONE (BIZ) BEDRIJVEN INVESTERINGS ZONE (BIZ) WAT IS EEN BEDRIJVEN INVESTERINGS ZONE? Een bedrijveninvesteringszone is een afgebakend gebied waar ondernemers samen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA s-gravenhage

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA s-gravenhage > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage Directoraat-generaal Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied Ondergetekenden, de gemeente Amsterdam, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer drs. R.J. van Ark, directeur Economische Zaken

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Gijsbrecht en omgeving

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Gijsbrecht en omgeving Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Gijsbrecht en omgeving Ondergetekenden, Gemeente Hilversum, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de portefeuillehouder van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF en uitnodiging. The Olympic Amsterdam INFORMATIEBROCHURE VOOR ONDERNEMERS EN EIGENAREN

NIEUWSBRIEF en uitnodiging. The Olympic Amsterdam INFORMATIEBROCHURE VOOR ONDERNEMERS EN EIGENAREN NIEUWSBRIEF en uitnodiging The Olympic Amsterdam INFORMATIEBROCHURE VOOR ONDERNEMERS EN EIGENAREN JANUARI 2018 NIEUWSBRIEF & SAVE THE DATE KICK-OFF STEMBIJEENKOMST Beste collega, beste ondernemer en vastgoedeigenaar,

Nadere informatie

BIZ: workshop 9 stappenplan. 24 juni 2013 Linda van der Windt, beleidsadviseur

BIZ: workshop 9 stappenplan. 24 juni 2013 Linda van der Windt, beleidsadviseur BIZ: workshop 9 stappenplan 24 juni 2013 Linda van der Windt, beleidsadviseur BIZ QUIZ a. Groen bordje b. Rood bordje c. Hand opsteken BIZ QUIZ 1. Wat betekent BIZ? a. Bijzonder Ingewikkeld Zonebeheer

Nadere informatie

de stichting haar ambitieniveau heeft vastgelegd in het BIZ Activiteitenplan voor Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk ;

de stichting haar ambitieniveau heeft vastgelegd in het BIZ Activiteitenplan voor Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk ; Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de wet op de Bedrijveninvesteringszones Gemeente Ridderkerk / Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk Ondergetekenden, De gemeente Ridderkerk, hierbij

Nadere informatie

BIZnessplan bedrijventerrein De Aam, Overbetuwe

BIZnessplan bedrijventerrein De Aam, Overbetuwe Opgesteld door: Bestuur BIZ De Aam (in oprichting) Versie 1.15 Elst, 21 augustus 2016 1 Inhoud 1. Inleiding 2. De BIZ 2.1 Wat is een BIZ? 2.2 Voordelen van een BIZ 2.3 Hoe komt een BIZ tot stand? 3. Activiteitenplan

Nadere informatie

Bedrijven Investeringszone (BIZ) Investeringsfonds Eindhoven t Centrum

Bedrijven Investeringszone (BIZ) Investeringsfonds Eindhoven t Centrum Bedrijven Investeringszone (BIZ) Investeringsfonds Eindhoven t Centrum A-cie Eindhoven 11 april 2016 Farzad Ghaus Stad & Co Inhoud: BIZ definitie en achtergrond BIZ voordelen BIZ procedure BIZ inkomsten

Nadere informatie

Wet op de Bedrijven investeringszones. Nieuweweg Hardinxveld-Giessendam

Wet op de Bedrijven investeringszones. Nieuweweg Hardinxveld-Giessendam Wet op de Bedrijven investeringszones Nieuweweg Hardinxveld-Giessendam EVEN VOORSTELLEN Frank Swaghoven Diverse werkzaamheden gedaan t.w.: ü Koninklijke Marechaussee ü Particulier Rechercheur ü Hoofd beveiliging

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2008 2009 31 430 Tijdelijke regels voor experimenten met een gebiedsgerichte bestemmingsheffing ten behoeve van aanvullende activiteiten van samenwerkende

Nadere informatie

Een onderzoek naar de informatie van de RDW over tarieven van keuringen

Een onderzoek naar de informatie van de RDW over tarieven van keuringen Rapport Een onderzoek naar de informatie van de RDW over tarieven van keuringen Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over de RDW te Zoetermeer gegrond. Datum: 27 december 2016 Rapportnummer:

Nadere informatie

RAPPORT. Het klachtenformulier is gedateerd 24 juni 2013 en bij het secretariaat ingeboekt op 24 juni 2013 onder nummer

RAPPORT. Het klachtenformulier is gedateerd 24 juni 2013 en bij het secretariaat ingeboekt op 24 juni 2013 onder nummer Dossiernummer 2013 051 RAPPORT Verzoeker De heer G. G. te Hengelo Datum verzoek Het klachtenformulier is gedateerd 24 juni 2013 en bij het secretariaat ingeboekt op 24 juni 2013 onder nummer 2013 051.

Nadere informatie

Vragen & antwoorden - BIZ Waarderpolder 2011

Vragen & antwoorden - BIZ Waarderpolder 2011 BIZ WAARDERPOLDER 2011 1. Wat is een BIZ Ondernemersfonds? Een BIZ is een instrument vóór en dóór ondernemers. Op grond van de Experimentenwet Bedrijven Investeringszones (BIZ, 2009) kunnen ondernemers

Nadere informatie

: Opzet detailhandels- en horecabeleid gemeente Boxtel

: Opzet detailhandels- en horecabeleid gemeente Boxtel Notitie : Opzet detailhandels- en horecabeleid gemeente Boxtel Datum : 6 januari 2014 Opdrachtgever : gemeente Boxtel Ter attentie van Projectnummer : A. van Schaaijk : 204x00523 Opgesteld door : Felix

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 6 september Steller Documentnummer Afdeling. M. de Boer z Ruimte

Burgemeester en Wethouders 6 september Steller Documentnummer Afdeling. M. de Boer z Ruimte Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling M. de Boer z60037292 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 229 Nee G.M. Dijksterhuis Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

Verslag van de Draagvlakmeting voor de "verordening BIZ vastgoed binnenstad Deventer "

Verslag van de Draagvlakmeting voor de verordening BIZ vastgoed binnenstad Deventer ~~gemeente Deventer Verslag van de Draagvlakmeting voor de "verordening BIZ vastgoed binnenstad Deventer 2018-2022" Inleiding Dit verslag is opgemaakt door mij, de heer F.E. Stein, regiemanager van de

Nadere informatie

OZB peiling

OZB peiling OZB peiling 2013-2014 Februari 2014 Inleiding De onroerendezaakbelasting (OZB) is een belasting die huiseigenaren jaarlijks aan de gemeente betalen. Gemeenten zijn vrij in het vaststellen van het OZB-tarief,

Nadere informatie

Regels voor bedrijveninvesteringszones (Wet op de bedrijveninvesteringszones)

Regels voor bedrijveninvesteringszones (Wet op de bedrijveninvesteringszones) Regels voor bedrijveninvesteringszones (Wet op de bedrijveninvesteringszones) VOORSTEL VAN WET Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Nadere informatie

Overzicht van de stappen om tot een BIZ te komen

Overzicht van de stappen om tot een BIZ te komen 2 Overzicht van de stappen om tot een BIZ te komen STAP 1 Verkenning wie heb je nodig Aanvragen subsidie voor inhuur capaciteit voor opstellen BIZ plan Subsidiebureau Wat wil je gaan doen (plan maken)

Nadere informatie

De Stichting Centrum Management Grave, hierna te noemen de Stichting, vertegenwoordigd door haar voorzitter, de heer G.J.

De Stichting Centrum Management Grave, hierna te noemen de Stichting, vertegenwoordigd door haar voorzitter, de heer G.J. Uitvoeringsovereenkomst Centrummanagement Grave Gemeente Grave Stichting Centrum Management Grave Ondergetekenden, de gemeente Grave, in deze vertegenwoordigd door de heer A.M.H. Roolvink, burgemeester

Nadere informatie

Het oprichten van een BIZ - van B tot Z

Het oprichten van een BIZ - van B tot Z Themadossier Het oprichten van een BIZ - van B tot Z Postbus 4, NL-5280 AA Boxtel Bosscheweg 107 0 T +31 (0)411 85 05 99 F +31 (0)411 85 04 01 E platform@binnenstadsmanagement.org www.binnenstadsmanagement.org

Nadere informatie

Wie is de BIZ? In de BIZ werkgroep Ootmarsum zitten de volgende personen (v.l.n.r):

Wie is de BIZ? In de BIZ werkgroep Ootmarsum zitten de volgende personen (v.l.n.r): BIZ Ootmarsum Ootmarsum het stadje dat zo enig en anders is, is een uitspraak die vele van u kennen. Een uitspraak waar we dan ook met z n allen continue hard voor werken. Dat zal ook de komende jaren

Nadere informatie

UITVOERINGSOVEREENKOMST BIZ BVL

UITVOERINGSOVEREENKOMST BIZ BVL UITVOERINGSOVEREENKOMST BIZ BVL Gemeente Utrechtse Heuvelrug, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de portefeuillehouder van economische zaken de heer J.W. van Dongen, daartoe

Nadere informatie

Online Aansprakelijkheidsverzekering bestuurders en commissarissen

Online Aansprakelijkheidsverzekering bestuurders en commissarissen Aanvraagformulier Online Aansprakelijkheidsverzekering bestuurders en commissarissen Dit aanvraagformulier dient als basis van de verzekering en is derhalve een geïntegreerd bestanddeel van de verzekeringsovereenkomst.

Nadere informatie

BIZ-plan Bedrijvenpark de Briellaerd

BIZ-plan Bedrijvenpark de Briellaerd BIZ-plan Bedrijvenpark de Briellaerd 2018-2022 Barneveld, 27-05-2017 Opstellers: 1. Bart van de Glind 2. Johan Wagteveld 3. Gilles de Jager 4. Piet van de Beek Redactie: Stichting CLOK Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

3. Beoogd resultaat Vaststellen van de concept begrotingen 2018 van Wedeka bedrijven en de EMCO-groep.

3. Beoogd resultaat Vaststellen van de concept begrotingen 2018 van Wedeka bedrijven en de EMCO-groep. *17.01409* VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Behandelend ambtenaar: J. Wolters Afdeling/cluster: / Telefoonnr.: 0591-535472 Portefeuillehouder: J.F.A. Alberts Registratienummer: 17.01409 Onderwerp: Jaarstukken

Nadere informatie

Petitie MKB Hoorn met betrekking tot de ingevoerde reclamebelasting Hoorn ten behoeve van het Lokaal Ondernemersfonds

Petitie MKB Hoorn met betrekking tot de ingevoerde reclamebelasting Hoorn ten behoeve van het Lokaal Ondernemersfonds Petitie MKB Hoorn met betrekking tot de ingevoerde reclamebelasting Hoorn ten behoeve van het Lokaal Ondernemersfonds Hoorn, 25 augustus 2009 MKB Hoorn constateert - Dat de gemeente Hoorn eind mei de aanslagen

Nadere informatie

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer :

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : RAPPORT Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : 14.1.001 Klacht Verzoekers stellen dat zij als direct-belanghebbenden door de gemeente niet zijn betrokken

Nadere informatie

BedrijvenInvesteringsZone Binnenstad Oosterhout

BedrijvenInvesteringsZone Binnenstad Oosterhout Bruisende Binnenstad Oosterhout De smaak te pakken BedrijvenInvesteringsZone Binnenstad Oosterhout Het gezamenlijke financieringsmiddel om de aantrekkelijkheid van de Oosterhoutse binnenstad te versterken.

Nadere informatie

Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum

Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum 1 Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum 2 I Inleiding Op 1 januari 2015 is de Wet BedrijvenInvesteringsZones (BiZ) in werking getreden. Deze wet maakt het voor lokale ondernemersorganisaties

Nadere informatie

Naar een Ondernemersfonds. 22 januari Stefan van Aarle

Naar een Ondernemersfonds. 22 januari Stefan van Aarle Naar een Ondernemersfonds 22 januari 2018 Stefan van Aarle Wie ben ik? Ondernemer Regisseur binnenstad Tilburg Centrummanager Oosterhout Gebiedsregisseur Waalkade Nijmegen Transformatiemanager Winkelcentrum

Nadere informatie

Rapport. Datum: 23 maart 2000 Rapportnummer: 2000/115

Rapport. Datum: 23 maart 2000 Rapportnummer: 2000/115 Rapport Datum: 23 maart 2000 Rapportnummer: 2000/115 2 Klacht Op 8 oktober 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw K. te Sri Lanka, ingediend door mevrouw mr. I. Gerrand, advocaat

Nadere informatie

Stichting CLOK. Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie. www.clok.nl e-mail info@clok.nl telefoon 035-695 41 44 StichtingCLOK

Stichting CLOK. Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie. www.clok.nl e-mail info@clok.nl telefoon 035-695 41 44 StichtingCLOK Stichting CLOK Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie www.clok.nl e-mail info@clok.nl telefoon 035-695 41 44 StichtingCLOK Indeling presentatie Gent 12-02-2015 Achtergrond CLOK

Nadere informatie

Endelhovenlaan 1, 3601 GR Maarssen Postbus 1212, 3600 BE Maarssen T F

Endelhovenlaan 1, 3601 GR Maarssen Postbus 1212, 3600 BE Maarssen T F /r1 Pagina 1 van 6 Memo M2000: Wmo-vragen inzake uitvoering eigen bijdrageregeling Maarssen Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Behandeld door Mark Renaud Direct nummer 0346-254 361 E-mail mark.renaud@stichtsevecht.nl

Nadere informatie

De gemeente Teylingen, hierna te noemen de gemeente vertegenwoordigd door haar burgemeester, mevrouw C.G.J. Breuer.

De gemeente Teylingen, hierna te noemen de gemeente vertegenwoordigd door haar burgemeester, mevrouw C.G.J. Breuer. 1. Convenant inzake Ondernemersfonds Teylingen 1.1 Ondergetekenden, De gemeente Teylingen, hierna te noemen de gemeente vertegenwoordigd door haar burgemeester, mevrouw C.G.J. Breuer. En De Stichting Ondernemersfonds

Nadere informatie

JAARVERSLAG KLACHTENAFHANDELING 2015 GEMEENTE ZUIDPLAS

JAARVERSLAG KLACHTENAFHANDELING 2015 GEMEENTE ZUIDPLAS JAARVERSLAG KLACHTENAFHANDELING 2015 GEMEENTE ZUIDPLAS 1 Inhoudsopgave: Het indienen van een klacht pagina 3 Gemeentelijke regelgeving pagina 3 Toetsen ontvankelijkheid pagina 3 Informele afdoening pagina

Nadere informatie

Focus op Spoorzicht BIZ NIEUWSBRIEF JANUARI 2010

Focus op Spoorzicht BIZ NIEUWSBRIEF JANUARI 2010 Focus op Spoorzicht BIZ NIEUWSBRIEF BIZ op Spoorzicht nu of nooit Op 18 november gaven wij een presentatie in het kader van een onlangs aangenomen wet "Bedrijven investeringszone"(biz) en zo'n BIZ zouden

Nadere informatie

Bedrijven Investering Zone Hoofdweg

Bedrijven Investering Zone Hoofdweg Bedrijven Investering Zone Hoofdweg 28-10-2011 Samenvatting Op 1 mei 2009 is de Experimentenwet BedrijvenInvesteringsZone (BIZ) in werking getreden. Deze Experimentenwet heeft een tijdelijk karakter en

Nadere informatie

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 18 juni 2012

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 18 juni 2012 Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 18 juni 2012 in de zaak van, wonende te Brunssum tegen Stichting Weller, gevestigd te Heerlen Partijen worden hierna aangeduid als en Weller. Verloop van de procedure

Nadere informatie

STARTSCHOT VOOR DE EERSTE BEDRIJVEN INVESTERING ZONE IN NOORDWIJK

STARTSCHOT VOOR DE EERSTE BEDRIJVEN INVESTERING ZONE IN NOORDWIJK STARTSCHOT VOOR DE EERSTE BEDRIJVEN INVESTERING ZONE IN NOORDWIJK Op woensdag 22 september 2010 overhandigden de initiatiefnemers Arjen Slobbe namens de Noordwijkse Ondernemersvereniging (NOV) en Willy

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1. Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart.

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1. Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart. RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1 Raadsvergadering van 17 april 2008 Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart. Verantwoordelijke portefeuillehouder: L.M. Koevoets SAMENVATTING

Nadere informatie

De resultaten evenals ons advies bieden wij u hierbij graag aan.

De resultaten evenals ons advies bieden wij u hierbij graag aan. College van Burgemeester & Wethouders Postbus 1 6650 AA Druten Betreft : advies Ondernemersfonds Druten Centrum Druten, 30 juni 2016 Geacht College, Het afgelopen half jaar werkten wij in de begeleidingscommissie

Nadere informatie

K MAKELAARSKANTOOR O.G. B.V.,kantoorhoudende te G, beklaagde,

K MAKELAARSKANTOOR O.G. B.V.,kantoorhoudende te G, beklaagde, Mandeligheid van buitenmuur. Informatie aan kopende collega-makelaar over juridisch geschil met de buren. Tijdsverloop voor indienen van klacht. Beklaagde is belast met de verkoop van een woning. Aan de

Nadere informatie

1843 Verslag Corporatie: Staedion

1843 Verslag Corporatie: Staedion Dit verslag is een weergave van hetgeen in de hoorzitting door aanwezigen is gezegd. Over de inhoud van dit verslag kan niet worden gecorrespondeerd. Korte omschrijving van de klacht De corporatie heeft

Nadere informatie

Zie onder bevindingen of volledige tekst voor de volledige tekst van het rapport.

Zie onder bevindingen of volledige tekst voor de volledige tekst van het rapport. Rapport 2 h2>klacht Beoordeling Conclusie Onderzoek Bevindingen Klacht Verzoeker klaagt erover dat de medewerkers van het CBR hem rond zijn diverse rijexamens bij zowel het CBR als het BNOR partijdig en

Nadere informatie

Nadere regels initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2015-2017

Nadere regels initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2015-2017 Nadere regels initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2015-2017 Het college van burgemeester en wethouders van Almere, Gelet op artikel 2, eerste lid aanhef en onder h en artikel 3

Nadere informatie

Projectplan van de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg. Doelstelling en ambitie:

Projectplan van de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg. Doelstelling en ambitie: Projectplan van de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg Doelstelling en ambitie: Vanaf 2010 wordt er op het bedrijvenpark Overdie/Laanenderweg Parkmanagement, met als belangrijkste taak de collectieve beveiliging,

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente lingewaard

Aan de raad van de gemeente lingewaard Aan de raad van de gemeente lingewaard Onderwerp Aanvraag bouwvergunning 1 e fase voor het bouwen van 3 vrijstaande (1 herbouw) en 1 dubbele woning op het perceel Kruisstraat 25 te Gendt. 1. Samenvatting

Nadere informatie

Klachtenregeling van de. Klachtencommissie. Zorgbelang Nederland

Klachtenregeling van de. Klachtencommissie. Zorgbelang Nederland Klachtenregeling van de Klachtencommissie Zorgbelang Nederland Vastgesteld door: bestuur Zorgbelang Nederland Datum vaststelling: 21 november 2018 ALV Zorgbelang Nederland 1 Algemeen Deze klachtenregeling

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere Nadere regels initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2018 Het college van burgemeester en wethouders van Almere, Gelet op artikel 2, eerste lid aanhef en onder h en artikel 3 van de

Nadere informatie

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D. Hierbij informeren wij u over het antwoord op de motie Parkeren Kerverij

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D. Hierbij informeren wij u over het antwoord op de motie Parkeren Kerverij V GEMEENTE VA EKEN SWAAR D Leden van de gemeenteraad van Valkenswaard Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard Uw kenmerk Kenmerk Onderwerp Behandeld door Bijlage(n) Datum 121321/213124 Beantwoording Motie -

Nadere informatie

Klachtenreglement. Versie : 2v2 Datum : 1 september Capabel Taal Postbus MB Utrecht

Klachtenreglement. Versie : 2v2 Datum : 1 september Capabel Taal Postbus MB Utrecht Klachtenreglement Versie : 2v2 Datum : 1 september 2017 Postbus 24066 3502 MB Utrecht www.capabeltaal.nl Het bevoegd gezag van, overwegende dat het in verband met een goede cursusuitvoering wenselijk is

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMNE:2016:7377

ECLI:NL:RBMNE:2016:7377 ECLI:NL:RBMNE:2016:7377 Instantie Datum uitspraak 29-12-2016 Datum publicatie 07-02-2017 Zaaknummer UTR 15/6440 Rechtsgebieden Rechtbank Midden-Nederland Bestuursrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg

Nadere informatie

Ondernemersfondsen. Soorten, maten, voors en tegens. Lichtenvoorde, 10 november 2016 Kjeld Vosjan

Ondernemersfondsen. Soorten, maten, voors en tegens. Lichtenvoorde, 10 november 2016 Kjeld Vosjan Vosjan Management op Maat Ondernemersfondsen Soorten, maten, voors en tegens Lichtenvoorde, 10 november 2016 Kjeld Vosjan Inhoud 1. Aanleiding, waarom zitten we hier? 2. Ondernemersfondsen algemeen 3.

Nadere informatie

Online Aansprakelijkheidsverzekering bestuurders en toezichthouders

Online Aansprakelijkheidsverzekering bestuurders en toezichthouders Aanvraagformulier Online Aansprakelijkheidsverzekering bestuurders en toezichthouders Dit aanvraagformulier dient als basis van de verzekering en is derhalve een geïntegreerd bestanddeel van de verzekeringsovereenkomst.

Nadere informatie

CONCEPT Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Domburg

CONCEPT Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Domburg CONCEPT Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Domburg 2018-2023 Ondergetekenden, Gemeente Veere, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heerin zijn hoedanigheid

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2009 165 Wet van 19 maart 2009, houdende tijdelijke regels voor experimenten met een gebiedsgerichte bestemmingsheffing ten behoeve van aanvullende

Nadere informatie

Antwoorden. Onderwerp: Beantwoording vragen van de fractie Velsen lokaal over Wet Waardering Onroerende Zaken(WOZ) en Onroerend Zaken Belasting(OZB)

Antwoorden. Onderwerp: Beantwoording vragen van de fractie Velsen lokaal over Wet Waardering Onroerende Zaken(WOZ) en Onroerend Zaken Belasting(OZB) Vragen van de raad Raadsvragen 19 van 2011 Antwoorden Datum 05-04-2011 Registratienummer Rs11.00335 Portefeuillehouder R. Vennik Onderwerp: Beantwoording vragen van de fractie Velsen lokaal over Wet Waardering

Nadere informatie

Trage behandeling restitutieverzoek

Trage behandeling restitutieverzoek Rapport Gemeentelijke Ombudsman Trage behandeling restitutieverzoek Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oud-West RA0612517 21 december 2006 Samenvatting Op 9 januari 2004 wijst verzoekster

Nadere informatie

Terugvorderingsbesluit Sociale Dienst Amsterdam, afdeling Handhaving Concernafdeling Juridische Zaken, afdeling Bezwaar

Terugvorderingsbesluit Sociale Dienst Amsterdam, afdeling Handhaving Concernafdeling Juridische Zaken, afdeling Bezwaar Rapport Gemeentelijke Ombudsman Terugvorderingsbesluit Sociale Dienst Amsterdam, afdeling Handhaving Concernafdeling Juridische Zaken, afdeling Bezwaar 24 december 2004 RA0409893 Samenvatting Verzoeker

Nadere informatie

Aan: College van Burgemeester en Wethouders van Breda Postbus 90156 4800 RH Breda. Breda, 12-12- 2012. Geacht College,

Aan: College van Burgemeester en Wethouders van Breda Postbus 90156 4800 RH Breda. Breda, 12-12- 2012. Geacht College, Aan: College van Burgemeester en Wethouders van Breda Postbus 90156 4800 RH Breda Breda, 12-12- 2012 Geacht College, Tot onze verbazing hebben wij vernomen dat U op 21 november jl. een schrijven (bijlage

Nadere informatie

pagina 1 van 5 ECLI:NL:RBDHA:2014:6145 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 20-05-2014 Datum publicatie 04-06-2014 Zaaknummer Rechtsgebieden AWB-13_10151 Belastingrecht Bijzondere kenmerken Bodemzaak

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bedrijventerreinen Vianen

Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bedrijventerreinen Vianen Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bedrijventerreinen Vianen 2016-2020 Ondergetekenden, de gemeente Vianen, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door wethouder L.A. Wijnmaalen, verantwoordelijk portefeuillehouder

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Weststad-Wijsterd en de gemeente Oosterhout

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Weststad-Wijsterd en de gemeente Oosterhout Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Weststad-Wijsterd en de gemeente Oosterhout Ondergetekenden, De gemeente Oosterhout, rechtsgeldig vertegenwoordigd door mr. M.P.C. Willemsen, handelende

Nadere informatie

Rapport. Datum: 16 november 2006 Rapportnummer: 2006/368

Rapport. Datum: 16 november 2006 Rapportnummer: 2006/368 Rapport Datum: 16 november 2006 Rapportnummer: 2006/368 2 Klacht Verzoeker klaagt over de wijze waarop een ambtenaar van het regionale politiekorps Gelderland-Zuid hem na zijn aanhouding op 20 mei 2005

Nadere informatie

- De verwachting is dat de gemeenteraad een verordening zal vaststellen, waarin zij het op bijlage 1 aangegeven gebied als BI-zone aanwijst.

- De verwachting is dat de gemeenteraad een verordening zal vaststellen, waarin zij het op bijlage 1 aangegeven gebied als BI-zone aanwijst. UITVOERINGSOVEREENKOMST BIZ BELGISCH PARK De ondergetekenden: 1. De vereniging BIZ Belgisch Park te dezer zake rechtsgeldig vertegenwoordigd door Henk Emiel Cornelia Crone, hierna aan te duiden als "de

Nadere informatie

OORDEEL. Het verzoek tot onderzoek betreft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldenzaal, hierna (ook) te noemen: de gemeente.

OORDEEL. Het verzoek tot onderzoek betreft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldenzaal, hierna (ook) te noemen: de gemeente. Dossiernummer 2-2009 OORDEEL Verzoeker Mevrouw S. te Oldenzaal Datum verzoek Het klachtenformulier is verzonden aan de Nationale Ombudsman op 6 januari 2009, doorgestuurd naar de Overijsselse Ombudsman

Nadere informatie

BIZ PLAN. Goor Collectief

BIZ PLAN. Goor Collectief BIZ PLAN Goor Collectief Versie 1.1, 22 oktober 2017 Opgesteld door: Goor Collectief BIZ Plan 2018-2022 Pagina 1 van 10 Centrum van Goor Goor Collectief INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. UITLEG OVER DE

Nadere informatie

De Vereniging BIZ Amsterdamstraat rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter de heer N. Kettelerij, hierna te noemen Vereniging,

De Vereniging BIZ Amsterdamstraat rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter de heer N. Kettelerij, hierna te noemen Vereniging, Uitvoeringsovereenkomst BIZ Amsterdamstraat 2019-2023 Vereniging BIZ Amsterdamstraat en de Gemeente Haarlem De Vereniging BIZ Amsterdamstraat rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter de heer

Nadere informatie

Verordening Bedrijveninvesteringszone Cruquius 2017

Verordening Bedrijveninvesteringszone Cruquius 2017 gemeente Haarlemmermeer Verordening Bedrijveninvesteringszone Cruquius 2017 De raad van de gemeente Haarlemmermeer; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 september 2016,

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 33 917 Regels voor bedrijveninvesteringszones (Wet op de bedrijveninvesteringszones) Nr. 6 NOTA NAAR AANLEIDING VAN HET VERSLAG Ontvangen 17 juni

Nadere informatie

JAARVERSLAG KLACHTEN GEMEENTE HOF VAN TWENTE

JAARVERSLAG KLACHTEN GEMEENTE HOF VAN TWENTE JAARVERSLAG KLACHTEN 2014 GEMEENTE HOF VAN TWENTE Inhoud 1. Inleiding. 3 2. Wat zijn klachten?... 3 2.1 Gedragingen 3 2.2 Geen klachten 3 3. Klachtenprocedure.. 3 3.1 Intern en extern klachtrecht 3 3.2

Nadere informatie

Het college/de burgemeester wordt verzocht de volgende vragen zo spoedig mogelijk schriftelijk te beantwoorden:

Het college/de burgemeester wordt verzocht de volgende vragen zo spoedig mogelijk schriftelijk te beantwoorden: M O N T F O O R T D66 SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE Nr 2015-29 Datum: 17-11-2015 Naam vragensteller: H.P.M. Bezuijen/A.M. van de Poll Vraag gericht aan: College/Portefeuillehouder Onderwerp: Ondernemersfonds

Nadere informatie

Betreft: Bezwaar realisatie van vier appartementen (NLIMRO Zaak53685-V501).

Betreft: Bezwaar realisatie van vier appartementen (NLIMRO Zaak53685-V501). Ccv^^ René Tieben Healthclub-topvorm Europweg 120 7761AL Schoonebeek Üj.NöïZ015«C' M9 Schoonebeek 04-11-2015 Gemeente Emmen College van Burgemeesters en Wethouders Postbus 30.001 7800RA Emmen Betreft:

Nadere informatie

Af s p ra ke n I ij st

Af s p ra ke n I ij st i Haarlem Af s p ra ke n I ij st Inzake kinderopvang Hildebrandlaan 2 te Haarlem Naar aanleiding van de behandeling van het ontwerp-bestemmingsplan 'Kinderopvang Hildebrandlaan 2' in de commissie Ontwikkeling

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2001:AB2287

ECLI:NL:RVS:2001:AB2287 ECLI:NL:RVS:2001:AB2287 Instantie Raad van State Datum uitspraak 31-05-2001 Datum publicatie 13-11-2001 Zaaknummer 200003521/1 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Omgevingsrecht

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam. Uitvoeringsovereenkomst. bedrijveninvesteringszone Dam 2019 BEDRUVENINVESTERINGSZONES AMSTERDAM

Gemeente Amsterdam. Uitvoeringsovereenkomst. bedrijveninvesteringszone Dam 2019 BEDRUVENINVESTERINGSZONES AMSTERDAM X Gemeente Amsterdam Uitvoeringsovereenkomst bedrijveninvesteringszone Dam 2019 EDRUVENINVESTERINGSZONES Ondergetekenden, de gemeente Amsterdam, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door S. Kaatee, directeur

Nadere informatie

Online Aansprakelijkheidsverzekering bestuurders en toezichthouders

Online Aansprakelijkheidsverzekering bestuurders en toezichthouders Aanvraagformulier Online Aansprakelijkheidsverzekering bestuurders en toezichthouders Dit aanvraagformulier dient als basis van de verzekering en is derhalve een geïntegreerd bestanddeel van de verzekeringsovereenkomst.

Nadere informatie

10 Voortgang oprichting

10 Voortgang oprichting AGENDA LANDELIJKE RAAD 13 december 2008 10 Voortgang oprichting groepsverenigingen Ter informatie Afronding project Inleiding Het project groepsverenigingen loopt inmiddels 2 jaar. Met dit stuk informeren

Nadere informatie

Mening van ondernemers industrieterreinen over reclamebelasting en Parkmanagement Zutphen. Ingevuld door 102 bedrijven.

Mening van ondernemers industrieterreinen over reclamebelasting en Parkmanagement Zutphen. Ingevuld door 102 bedrijven. Mening van ondernemers industrieterreinen over reclamebelasting en Parkmanagement Zutphen Ingevuld door 102 bedrijven 9 november 2016 Waarom een enquete? Waarom een enquete? Verordening reclamebelasting

Nadere informatie

BIZ Activiteitenplan voor Stichting BIZ Cornelisland

BIZ Activiteitenplan voor Stichting BIZ Cornelisland BIZ Activiteitenplan voor Stichting BIZ Cornelisland 3-5-2017 HOOFDSTUK 1: INLEIDING 2 1.1 ALGEMEEN 2 1.2 ORGANISATIESTRUCTUUR 2 HOOFDSTUK 2: BIZ? 3 2.1 WAT IS EEN BIZ? 3 2.3 VOORDELEN VAN EEN BIZ 4 2.4

Nadere informatie