Het college/de burgemeester wordt verzocht de volgende vragen zo spoedig mogelijk schriftelijk te beantwoorden:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het college/de burgemeester wordt verzocht de volgende vragen zo spoedig mogelijk schriftelijk te beantwoorden:"

Transcriptie

1 M O N T F O O R T D66 SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE Nr Datum: Naam vragensteller: H.P.M. Bezuijen/A.M. van de Poll Vraag gericht aan: College/Portefeuillehouder Onderwerp: Ondernemersfonds Montfoort Het college/de burgemeester wordt verzocht de volgende vragen zo spoedig mogelijk schriftelijk te beantwoorden: Algemeen: 1. Waarom is gekozen voor een looptijd van 5 jaar? Gebruikelijk is om bij de start een looptijd te nemen van 2 jaar, dan een grondige evaluatie en vervolgens verlengen voor bv. nog eens 2 jaar. Een periode van 5 jaar is gebruikelijk bij het opzetten van een ondernemersfonds. Het opzetten van een ondernemersfonds kost veel tijd en deze inspanningen moeten wel in verhouding staan tot de opbrengsten. In de praktijk worden pas na twee jaar de resultaten zichtbaar en kunnen daarna de vruchten worden geplukt. We hebben een evaluatie ingepland in het eerste kwartaal van Waarom moet dit alles zo snel in elkaar worden gezet? Is het plan wel al goed doordacht? De ondernemersverenigingen zijn al langere tijd met elkaar in gesprek over dit onderwerp. Dat heeft er toe geleid tot het besluit om dit traject in te zetten per april Er is dus ruim de tijd genomen om het plan op te stellen. De ondernemersverenigingen zijn samen tot de inhoud van dit plan gekomen en hebben daar goed over nagedacht. 3. Hoe concreet gaat dit ondernemersfonds bijdragen aan het voorkomen van leegstand in de binnenstad? (pag. 9) Helpt zo'n fonds uberhaupt om een mondiale tendens om meer aankopen via internet te doen in het voordeel van de lokale fysieke ondernemers om te buigen? Het biedt de ondernemers in de binnenstad mogelijkheden voor betere promotie en het aantrekkelijker maken van het bezoeken van de binnenstad. Een ondernemersfonds helpt niet in het ombuigen van de mondiale tendens, maar biedt lokale ondernemers wel Beantwoording vragen D66 Ondernemersfonds

2 M O N T F O O R T 2 kansen om in te springen op nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Daarnaast is er op dit moment een tendens gaande dat het consumentengedrag weer ombuigt naar kopen in winkels en lokaal kopen. Zie de trends 2020 Retail. Voor wat betreft leegstand tegengaan zijn er de volgende ideeen en gedachten: - Pop Up stores in toeristisch seizoen & feestmaanden - Invulling met etalages van andere winkels zodat het niet als leeg overkomt - Samen met de ondernemers en gemeente een loket waarbij starters geholpen en gecoacht worden te starten in Montfoort - Huur naar omzet - Winkels vullen met kunst, cultuur en maatschappelijke producten gemaakt door lokale en regionale kunstenaars. Draagvlak ondernemers: 4. Waarom eerst goedkeuring vragen aan de Raad om vervolgens als de verordening is vastgesteld de niet georganiseerde bedrijven te benaderen om lid te worden? Dit had toch onderdeel moeten zijn van het onderzoek naar draagvlak? De ondernemersverenigingen hebben aangegeven dat hun leden in grote meerderheid danwel unaniem voor de oprichting van een ondernemersfonds zijn. Aangezien ruim 60% van de ondernemers lid is van een ondernemersvereniging, is er voldoende draagvlak bij de ondernemers. De ondernemersverenigingen zijn de gesprekspartner voor de gemeente. 5. Hoe groot is het daadwerkelijke draagvlak onder alle bedrijven in Montfoort? Ruim 60% van de ondernemers in lid van een ondernemersvereniging en daarvan heeft een ruime meerderheid aangegeven voor het invoeren van een ondernemersfonds te zijn. 6. Op pagina 8 lezen we dat de ambtelijke ondersteuning van groot belang was/is. In welke mate heeft u erop gewezen dat er een draagvlak van minstens 75 a 80% moet zijn om succesvol te starten? Uiteraard hebben wij de ondernemers gewezen op het belang van en ruim draagvlak. Wij zijn van mening dat het draagvlak bij de ondernemersverenigingen voldoende is om succesvol te starten 7. Klopt het dat in tegenstelling tot wat wordt aangegeven, diverse bedrijven niet willen deelnemen, zoals bedrijven in het buitengebied, Linschoten en niet leden van bedrijventerrein IJsselveld Het klopt dat er een aantal bedrijven is die niet deel willen nemen. Dit is vrijwel altijd het geval bij de vorming van een ondernemersfonds. 8. Waarom is voor Heeswijk een aparte constructie bedacht en niet voor Linschoten en Krekenburg? Omdat de Bedrijvenvereniging Heeswijk in haar statuten bij haar oprichting het beheer en onderhoud van de ruimte op het bedrijventerrein en de openbare weg heeft opgenomen is in de stuurgroep daarom afgesproken dat Heeswijk 100% van de inbreng retour ontvangt. In Linschoten en Krekenburg is dit niet het geval.

3 e e n t e T F O O R 9. Waarom beperkt het fonds zich niet tot de bedrijven op het IJsselveld en de binnenstad? De ondernemersorganisaties De BIJ, de Winkeliersvereniging Montfoort, de BV--M en Bedrijvenvereniging Heeswijk hebben de voorkeur uitgesproken voor een ondernemers via de OZB (Leids model). Dat leidt er toe dat er een gemeentebreed ondememersfonds wordt opgericht. Hierbij kunnen geen gebieden worden uitgezonderd, hiertoe biedt de wet geen mogelijkheden. Financieel: 10. Hoe is men gekomen tot een budget van ,--? En waarom? De begroting is tot stand gekomen doordat elke vereniging de genormaliseerde begrotingen heeft overlegd en daarnaast een wensenlijst heeft ingediend. Op basis daarvan is in overleg gekomen tot het bedrag van euro. De begroting is gebaseerd op de activiteiten die de aangesloten ondernemersorganisaties in het ondememersfonds gaan verrichten in het kader van het werken aan de stad. 11. Waarom is gekozen van voor een heffing van 1.050,- per miljoen terwijl in gemeenten als Culemborg en Wijk bij Duurstede dit ligt op respectievelijk 725,- en 625,-? Dit vloeit voort uit de te realiseren opbrengst. Dit is het totaal van gebruikers en eigenaren en komt voort op 52,50 euro per object wat een gebruikelijk gemiddelde is. Daarnaast is elk fonds maatwerk en wordt het mede bepaald door het aantal objecten en de waarde van de objecten. 12. Hoe is tot genoemde verdeelsleutel gekomen? Hierover is binnen de stuurgroep uitgebreid gesproken. Daarbij is door de ondernemersverenigingen die ondernemers op de bedrijventerreinen vertegenwoordigen aangegeven dat zij de binnenstad van Montfoort een warm hart toedragen en het belangrijk vinden dat de voorzieningen voor inwoners van Montfoort beschikbaar blijven. Dit heeft geleid tot de verdeelsleutel in het plan % van de middelen gaat naar de gezamenlijke netwerkevenementen, secretariaat e/o financien exclusief Krekenburg/Linschoten. Is dit 19% van ,- minus 16% Krekenburg/Linschoten dus: 19% van ,- = ,-. Indien het antwoord hierop ja is: Hoe verhoudt zich dit dan met de posten "Bestuurskosten", "financien" en "ondersteuning" totaal ,? Immers dit bedrag vloeit nooit terug naar de samenleving! De verdeling 19% en 81% is gebaseerd op het volledige bedrag van Dit gaat om een bedrag van Hieronder vallen de bestuurskosten en financien van het ondememersfonds en de begroting van de BVM. De BVM heeft immers wel leden op de bedrijventerreinen en deze dragen bij, maar de BVM heeft geen geografisch afbakening. De kosten voor bestuur, financien en ondersteuning van liggen dus voor bij het ondememersfonds en vloeien niet direct terug naar de samenleving. Voor worden deze aangewend door de ondernemersverenigingen, Een belangrijk deel hiervan wordt gereserveerd voor ondersteuning. Hierbij moet er gedacht worden aan ondersteuning in de vorm van een parkmanager en centrummanager. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan de uitvoering. Dit bedrag vloeit op deze manier wel degelijk terug naar de samenleving.

4 M O N T F O O R T Waarom wordt er met de WE Heeswijk afgesproken dat de heffing 1 op 1 zal worden teruggestort? De WE betaalt dus geen overheadkosten? Omdat de Bedrijvenvereniging Heeswijk in haar statuten bij haar oprichting het beheer en onderhoud van de ruimte op het bedrijventerrein en de openbare weg heeft opgenomen is in de stuurgroep daarom afgesproken dat Heeswijk 100% van de inbreng retour ontvangt. Zij betalen dus inderdaad niet mee aan de overheadkosten. 15. Hoeveel kost het heffen van deze toeslag? Aan het heffen van de toeslag zijn geen extra kosten verbonden. Wei zijn er kosten voor het ondersteunen van de restitutieregeling. 16. Is er ook een maximaal bedrag per ondernemer/bedrijf vastgesteld? Immers 1 bedrijf kan meerdere objecten hebben? Nee. 17. Hoe is/wordt rekening gehouden met de individuele draagkracht van ondernemers? ledereen draagt in evenredigheid hetzelfde bij. De bijdrage is gekoppeld aan de WOZ-- waarde van het Bedrijfs Onroerend goed waarin de ondernemer is gevestigd. 18. Paragraaf : Kunt u, in de context van deze plannen, voorbeelden geven van bezuinigingen die invloed hebben op het niveau waarop deze worden uitgevoerd en vervolgens jaarlijks moeten worden besproken met het ondernemersfonds? Dit gaat om het beheer van de openbare ruimte. De gemeente kan besluiten het niveau van de bepaalde werkzaamheden te verlagen. Dit moeten wij dan laten weten aan het ondernemersfonds en indien gewenst kunnen zij daarop besluiten zelf actie te ondernemen. Gemeente en raad: 19. Voor de activiteiten die de vereniging uitvoert wordt tussen gemeente en de vereniging een uitvoeringsovereenkomst gesloten. Waar moeten wij hieraan denken? Wordt dit alvorens te ondertekenen voorgelegd aan de Raad? Nee, het aangaan van de uitvoeringsovereenkomst is een verantwoordelijkheid van het college. De uitvoeringsovereenkomst is een vertaling van het plan naar afspraken tussen het fonds en de gemeente. Wij zullen deze ter kennisname aan de raad sturen. 20. Wat is precies de rol, inbreng en consequentie van/voor de gemeente bij het oprichten van dit fonds? De gemeente is verantwoordelijk voor het vaststellen van de verordening en het heffen van de verhoging. Het opleggen van de heffing wordt voor de gemeente uitgevoerd door de BSR. Daarnaast faciliteren wij de restitutieregeling van het fonds. 21. Is deze rol meer/groter dan alleen het incasseren van de gelden en het via een subsidieverordening doorschuiven hiervan? De rol van de gemeente is groter omdat wij de restitutieregeling van het fonds faciliteren. 22. Zijn er nog overige kosten voor de gemeente? Waaruit bestaan deze en hoeveel bedragen deze kosten? Daarnaast dragen wij als eigenaar/gebruiker bij aan het ondernemersfonds. De precieze

5 M O N T F O O R T 5 kosten hiervan zijn nog niet bekend omdat er nog enkele zaken met betrekking tot de OZB-objectenlijst moeten worden uitgezocht. Beantwoording voor: schriftelijk voor forum 30 november Ondertekening H.P.M. Bezuijen / A.M. van de Poll

6

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1151756 Datum: 27 november 2014 Behandeld door: C.F.J. Mens Afdeling / Team: RO / ROB Onderwerp: Oprichting ondernemersfonds voor de Binnenstad. Samenvatting:

Nadere informatie

Raadsvoorstel 123. Gemeenteraad. Vergadering 4 december 2012

Raadsvoorstel 123. Gemeenteraad. Vergadering 4 december 2012 Raadsvoorstel 123 Onderwerp : invoering van een Ondernemersfonds onder gelijktijdige verhoging OZB nietwoningen in Helmond. B&W vergadering : 30 oktober 2012 Dienst / afdeling : SE.EC Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Petitie MKB Hoorn met betrekking tot de ingevoerde reclamebelasting Hoorn ten behoeve van het Lokaal Ondernemersfonds

Petitie MKB Hoorn met betrekking tot de ingevoerde reclamebelasting Hoorn ten behoeve van het Lokaal Ondernemersfonds Petitie MKB Hoorn met betrekking tot de ingevoerde reclamebelasting Hoorn ten behoeve van het Lokaal Ondernemersfonds Hoorn, 25 augustus 2009 MKB Hoorn constateert - Dat de gemeente Hoorn eind mei de aanslagen

Nadere informatie

Beleid ondernemersfondsen

Beleid ondernemersfondsen Beleid ondernemersfondsen Bijlagen - Brief handelsvereniging Leek-Nietap ingekomen 7 mei 2018 - Advies inzake harmonisatie belastingen en heffingen van 7 juni 2018 Inleiding Ondernemersfondsen zijn fondsen

Nadere informatie

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ)

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) biz BEDRIJVENINVESTERINGZONE EINDHOVEN VOORWOORD De SOEC (Stichting Ondernemersfonds Eindhoven Centrum) is in 2011 opgericht om het centrum van Eindhoven op een doordachte,

Nadere informatie

Raadsvoorstel gemeente Coevorden

Raadsvoorstel gemeente Coevorden Raadsvoorstel gemeente Coevorden Datum commissievergadering 11 april 2017 Versie Agendapunt 10 Naam rapporteur Rv.nr. Openbaar Portefeuillehouder Mw. I. Dobben Ja Dhr. J. Zwiers Onderwerp Invoering Bedrijven-investeringszone

Nadere informatie

Oprichting van een BIZ op De Trompet

Oprichting van een BIZ op De Trompet Oprichting van een BIZ op De Trompet ParkTrust ParkTrust is een parkmanagement organisatie, gespecialiseerd in o.a. de volgende diensten: 1. Parkmanagement - Operationeel beheer bedrijventerreinen - Collectieve

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Weststad-Wijsterd en de gemeente Oosterhout

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Weststad-Wijsterd en de gemeente Oosterhout Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Weststad-Wijsterd en de gemeente Oosterhout Ondergetekenden, De gemeente Oosterhout, rechtsgeldig vertegenwoordigd door mr. M.P.C. Willemsen, handelende

Nadere informatie

Naar een Ondernemersfonds. 22 januari Stefan van Aarle

Naar een Ondernemersfonds. 22 januari Stefan van Aarle Naar een Ondernemersfonds 22 januari 2018 Stefan van Aarle Wie ben ik? Ondernemer Regisseur binnenstad Tilburg Centrummanager Oosterhout Gebiedsregisseur Waalkade Nijmegen Transformatiemanager Winkelcentrum

Nadere informatie

Algemene informatie. Bedrijven Investeringszones (BIZ)

Algemene informatie. Bedrijven Investeringszones (BIZ) Algemene informatie Bedrijven Investeringszones (BIZ) Samen investeren in gebiedsverbetering Bedrijven Investeringszones (BIZ) Vanaf 1 mei 2009 is de Experimentenwet Bedrijven Investeringszones (BIZ) in

Nadere informatie

1. Te besluiten de Ondernemersfondsen op basis van een reclamebelasting in Hengelo, Vorden en Zelhem voort te zetten;

1. Te besluiten de Ondernemersfondsen op basis van een reclamebelasting in Hengelo, Vorden en Zelhem voort te zetten; Raadsvoorstel Datum : 28-3-2019 Kenmerk Portefeuillehouder Ja Onderwerp : Z72284/Raad-00425 : W.W. Buunk : Evaluatie ondernemersfondsen Geachte leden van de gemeenteraad, Voorstel 1. Te besluiten de Ondernemersfondsen

Nadere informatie

2. De gemeente Vlaardingen bereid is om uit de algemene middelen een subsidie te verstrekken aan het ondernemersfonds.

2. De gemeente Vlaardingen bereid is om uit de algemene middelen een subsidie te verstrekken aan het ondernemersfonds. CONVENANT ONDERNEMERSFONDS VLAARDINGEN DE ONDERGETEKENDEN: 1. De gemeente Vlaardingen te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de wethouder economie van de gemeente Vlaardingen R.G. de Vries, bij volmacht

Nadere informatie

Ondernemersfonds Laarbeek. 2 juni 2016

Ondernemersfonds Laarbeek. 2 juni 2016 Ondernemersfonds Laarbeek 2 juni 2016 Doel Directe belangenbehartiging voor en door ondernemers. De raad krijgt niet de schuld van belastingverhoging maar bemoeit zich ook niet met de bestedingen en inrichting

Nadere informatie

Raadsvoorstel Samenvatting Aanleiding

Raadsvoorstel Samenvatting Aanleiding Raadsvoorstel Aan : Raad van Geertruidenberg Raadsvergadering : 28 september 2017 Agendanummer : 10 Datum collegebesluit : 15 augustus 2017 Onderwerp : Verordening Bedrijveninvesteringszone Dombosch 2018

Nadere informatie

Convenant Centrummanagement Valkenswaard

Convenant Centrummanagement Valkenswaard Convenant Centrummanagement Valkenswaard Stichting Centrum-Management Valkenswaard Gemeente Valkenswaard Valkenswaard, juli 2014 1 Convenant Centrummanagement Valkenswaard Gesloten tussen het college van

Nadere informatie

urn in ii inn inn ii ii

urn in ii inn inn ii ii urn in ii inn inn ii ii B15-022966 BIJLAGE 01 Uitvoeringsovereenkomst BIZ Centrum Bergen op Zoom Uitvoeringsovereenkomst BIZ Centrum Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom Ondernemersvereniging Stad En

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over het Ondernemersfonds Montfoort

Veelgestelde vragen over het Ondernemersfonds Montfoort Veelgestelde vragen over het Ondernemersfonds Montfoort Auteur : W.G. Hofman Organisatie : De Rode Draad Organisatie Marketing Communicatie www.derodedraad.nu Opdrachtgever: Stuurgroep Ondernemersfonds

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 21-12-2010 Onderwerp: Invoering Bedrijven Investering Zone (BIZ) Centrumgebied Steenwijk Conceptbesluit: besluitvorming aan de raad

Nadere informatie

Plan van Aanpak BIZ Vianen

Plan van Aanpak BIZ Vianen Plan van Aanpak BIZ Vianen Plan van Aanpak BIZ Voorstraat Vianen oktober 2011 1 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Als vestingstad met historie, onder de rook van Utrecht, is Vianen trots op haar Voorstraat.

Nadere informatie

ARTIKELSGEWIJZE TOELICHTING HOOFDSTUK I

ARTIKELSGEWIJZE TOELICHTING HOOFDSTUK I ARTIKELSGEWIJZE TOELICHTING HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen Om duidelijkheid te scheppen over de inhoud van een aantal in de verordening voorkomende begrippen, is daarvan

Nadere informatie

Convenant Ondernemersfonds Uithoorn-De Kwakel

Convenant Ondernemersfonds Uithoorn-De Kwakel Convenant Ondernemersfonds Uithoorn-De Kwakel Gemeente Uithoorn Stichting Ondernemersfonds Uithoorn De ondergetekenden: 1. De heer M.D. Polak, wethouder voor Economische zaken, Ruimtelijke ontwikkeling,

Nadere informatie

Vereniging Ondernemersfonds Montfoort gevestigd te Montfoort. Rapport inzake de jaarrekening 1 januari 2016 tot en met 31 december 2016

Vereniging Ondernemersfonds Montfoort gevestigd te Montfoort. Rapport inzake de jaarrekening 1 januari 2016 tot en met 31 december 2016 Vereniging Ondernemersfonds gevestigd te Rapport inzake de jaarrekening 1 januari 2016 tot en met 31 december 2016 Inhoudsopgave Pagina 1. Accountantsverslag 1.1 van de accountant 2 1.2 Algemeen 3 2. Jaarrekening

Nadere informatie

De gemeente Teylingen, hierna te noemen de gemeente vertegenwoordigd door haar burgemeester, mevrouw C.G.J. Breuer.

De gemeente Teylingen, hierna te noemen de gemeente vertegenwoordigd door haar burgemeester, mevrouw C.G.J. Breuer. 1. Convenant inzake Ondernemersfonds Teylingen 1.1 Ondergetekenden, De gemeente Teylingen, hierna te noemen de gemeente vertegenwoordigd door haar burgemeester, mevrouw C.G.J. Breuer. En De Stichting Ondernemersfonds

Nadere informatie

Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht. Jaarplan 2015. (eerste versie op hoofdlijnen)

Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht. Jaarplan 2015. (eerste versie op hoofdlijnen) Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht Jaarplan 2015 (eerste versie op hoofdlijnen) Versie 2.0 27 maart 2015 1. Inleiding De POBD is een vereniging die als doel heeft het winkel- en horecabezoek aan

Nadere informatie

Bijstelling Beleid-/activiteitenplan Centrummanagement Asten 2013 ev.

Bijstelling Beleid-/activiteitenplan Centrummanagement Asten 2013 ev. Bijstelling Beleid-/activiteitenplan Centrummanagement Asten 2013 ev. Augustus 2013. 1 1. Ondernemersfonds. Na enkele jaren met eenmalige bijdragen gewerkt te hebben, is in 2012 door het algemeen bestuur

Nadere informatie

g e m e e n t e M O N T F O O R T

g e m e e n t e M O N T F O O R T VERSLAG van de openbare vergadering van het forum Ruimte, gehouden op 30 november 2015 in het stadskantoor te Montfoort. Aanwezig: Voorzitter: mevrouw M.A. Driesse-Wiezer Griffier: mevrouw E.C.M. van der

Nadere informatie

Meerjaren beleidsplan Ondernemersfonds Van Leek ( OVL )

Meerjaren beleidsplan Ondernemersfonds Van Leek ( OVL ) Meerjaren beleidsplan 2015 2017 Ondernemersfonds Van Leek ( OVL ) Inleiding De huidige economische situatie vraagt nog meer dan gebruikelijk om aandacht voor de Ondernemers in de meest brede zin van het

Nadere informatie

Maak meer mogelijk in de gemeente Zaanstad. Het Ondernemersfonds: Sleutel tot succes?!

Maak meer mogelijk in de gemeente Zaanstad. Het Ondernemersfonds: Sleutel tot succes?! Maak meer mogelijk in de gemeente Zaanstad Het Ondernemersfonds: Sleutel tot succes?! Waarom een ondernemersfonds? Free riders in winkelgebieden en op bedrijventerreinen Vrijwillige bijdragen voor activiteiten

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL Uitvoeringsovereenkomst In de zin van artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI zones BI zone CapelleXL Ondergetekenden De gemeente Capelle aan den IJssel, te dezer zake op grond van artikel 171 Gemeentewet

Nadere informatie

Ondernemersfonds & Samenwerking HIS VSZ

Ondernemersfonds & Samenwerking HIS VSZ Ondernemersfonds & Samenwerking HIS VSZ Voorstel en besluitvormingsproces Jan van der Linden & Harry de Wit Inhoud Deel 1: Ondernemersfonds Werking BIZ Proces tot nu toe en vervolgproces Werking Ondernemersfonds

Nadere informatie

Toelichting op de Verordening Reclameheffing Valkenswaard Centrum

Toelichting op de Verordening Reclameheffing Valkenswaard Centrum Toelichting op de Verordening Reclameheffing Valkenswaard Centrum I Algemene toelichting De uit de reclameheffing verkregen opbrengst kan in beginsel vrij besteed worden. De reclameheffing is, net als

Nadere informatie

Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum

Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum 1 Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum 2 I Inleiding Op 1 januari 2015 is de Wet BedrijvenInvesteringsZones (BiZ) in werking getreden. Deze wet maakt het voor lokale ondernemersorganisaties

Nadere informatie

Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom

Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom Rapportage oktober 2014 Inleiding Stichting Bi- Zone heeft begin oktober 2014 een vragenlijst uitgezet onder al haar contribuanten (alle bedrijven

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. TITEL Verordening reclamebelasting 2011

RAADSVOORSTEL. TITEL Verordening reclamebelasting 2011 RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 3686069v4 Aan : Gemeenteraad Datum : 20 april 2011 Portefeuillehouder : Wethouder M.C. Barendregt Wethouder G. Boeve Wethouder J.C. Buijtelaar Agendapunt

Nadere informatie

Stichting CLOK. Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie. 15 mei 2018, Herman Timmermans

Stichting CLOK. Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie. 15 mei 2018, Herman Timmermans Stichting CLOK Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie 15 mei 2018, Herman Timmermans www.clok.nl e-mail info@clok.nl telefoon 035-695 41 44 StichtingCLOK CLOK in een notendop PM/CM

Nadere informatie

mevrouw M.A. Driesse-Wiezer mevrouw E.C.M. van der Klauw

mevrouw M.A. Driesse-Wiezer mevrouw E.C.M. van der Klauw Twi gemeente VERSLAG Aanwezie: Voorzitter: Griffier: van de openbare vergadering van het forum Ruimte, gehouden op 30 november 2015 in het stadskantoor te Montfoort. mevrouw M.A. Driesse-Wiezer mevrouw

Nadere informatie

BIZ PLAN. Goor Collectief

BIZ PLAN. Goor Collectief BIZ PLAN Goor Collectief Versie 1.1, 22 oktober 2017 Opgesteld door: Goor Collectief BIZ Plan 2018-2022 Pagina 1 van 10 Centrum van Goor Goor Collectief INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. UITLEG OVER DE

Nadere informatie

BIZ PLAN DE HOOGERWERF

BIZ PLAN DE HOOGERWERF BIZ PLAN 2016-2020 DE HOOGERWERF 2 OUD-BEIJERLAND concept 18032015 Ondernemersvereniging De Hoogerwerf Bestuur: Kees Ammerlaan (voorzitter) Erik Klop (penningmeester) Gerard Boender (algemeen bestuurslid)

Nadere informatie

BIZ Cruquius projectplan Een initiatief van Stichting Woonboulevard Cruquius

BIZ Cruquius projectplan Een initiatief van Stichting Woonboulevard Cruquius BIZ Cruquius projectplan Een initiatief van Stichting Woonboulevard Cruquius Hoofdstuk: Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Waarom een BIZ voor Cruquius?... 3 Wat gaat de BIZ Cruquius doen?...

Nadere informatie

CONCEPT Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Domburg

CONCEPT Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Domburg CONCEPT Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Domburg 2018-2023 Ondergetekenden, Gemeente Veere, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heerin zijn hoedanigheid

Nadere informatie

Verordening Bedrijveninvesteringszone Spoorzicht 2017

Verordening Bedrijveninvesteringszone Spoorzicht 2017 gemeente Haarlemmermeer Verordening Bedrijveninvesteringszone Spoorzicht 2017 De raad van de gemeente Haarlemmermeer; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 19 april 2016,

Nadere informatie

Winkel-8 Heerenveen compact en aantrekkelijk. werkplaats winkels

Winkel-8 Heerenveen compact en aantrekkelijk. werkplaats winkels Winkel-8 Heerenveen compact en aantrekkelijk werkplaats winkels Visie Een compact en aantrekkelijk winkelgebied voor iedereen waar het plezierig vertoeven, werken en wonen is. Het centrumgebied nu Toenemende

Nadere informatie

De Stichting Centrum Management Grave, hierna te noemen de Stichting, vertegenwoordigd door haar voorzitter, de heer G.J.

De Stichting Centrum Management Grave, hierna te noemen de Stichting, vertegenwoordigd door haar voorzitter, de heer G.J. Uitvoeringsovereenkomst Centrummanagement Grave Gemeente Grave Stichting Centrum Management Grave Ondergetekenden, de gemeente Grave, in deze vertegenwoordigd door de heer A.M.H. Roolvink, burgemeester

Nadere informatie

Beëdigd Makelaar o.z. / Werklocatieregisseur

Beëdigd Makelaar o.z. / Werklocatieregisseur Edwin Markus Beëdigd Makelaar o.z. / Werklocatieregisseur ProcesbegeleiderExperimentwetBIZ 2009 WC Centrum Barendrecht BT Bijdorp Barendrecht BT Schiebroek Rotterdam Procesbegeleider Wet BIZ 2015 WC West

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone Coevorden

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone Coevorden Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone Coevorden Gemeente Coevorden Stichting Ondernemersfonds Coevorden Ondergetekenden, De gemeente Coevorden, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de

Nadere informatie

september 2014 Opgesteld door: Ondernemersvereniging Vanouds Uniek Rokin 140-142 1012 LE Amsterdam

september 2014 Opgesteld door: Ondernemersvereniging Vanouds Uniek Rokin 140-142 1012 LE Amsterdam Inhoud 1. Gebiedsafbakening 3 2. Doelstellingen, activiteiten & afspraken 4 2.1 Doelstellingen en activiteiten 2.2 Afspraken 3. Heffingsplichtigen 5 3.1 Definitie heffingsplichtigen 3.2 Uitsluitingen 3.3

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI-zones

Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI-zones UITVOERINGSOVEREENKOMST Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI-zones Stichting BI-zone Groote Lindt Zwijndrecht Ondergetekenden, De gemeente Zwijndrecht, hierbij

Nadere informatie

Verordening Bedrijveninvesteringszone De Hoek 2017

Verordening Bedrijveninvesteringszone De Hoek 2017 gemeente Haarlemmermeer Verordening Bedrijveninvesteringszone De Hoek 2017 De raad van de gemeente Haarlemmermeer; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 5 juli 2016, nummer

Nadere informatie

Ondernemersfonds Hengelo

Ondernemersfonds Hengelo Ondernemersfonds Hengelo EVALUATIE ONDERNEMERSFONDSEN HENGELO, VORDEN EN ZELHEM Aanleiding en context: In de raadsvergadering van 7 juli 2016 is besloten een pilot voor een periode van drie jaar te starten

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied Ondergetekenden, de gemeente Amsterdam, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer drs. R.J. van Ark, directeur Economische Zaken

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst ondernemers Verkenning Ondernemersfondsen. Zevenbergen, Fijnaart en Klundert

Informatiebijeenkomst ondernemers Verkenning Ondernemersfondsen. Zevenbergen, Fijnaart en Klundert Informatiebijeenkomst ondernemers Verkenning Ondernemersfondsen Zevenbergen, Fijnaart en Klundert Aftrap informatiebijeenkomst verkenning ondernemersfondsen Agenda: Pitch namens de ondernemersverenigingen

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01086 RV2011-122

Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01086 RV2011-122 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01086 RV2011-122 Gemeente Bussum Vaststellen tarieven onroerende-zaakbelastingen 2012 Brinklaan 35 Postbus 6000

Nadere informatie

Voorgesteld besluit Kennisnemen van bijgevoegde gemeentelijke belastingverordeningen met toelichting voor de gemeente Westerkwartier.

Voorgesteld besluit Kennisnemen van bijgevoegde gemeentelijke belastingverordeningen met toelichting voor de gemeente Westerkwartier. Advies Aan: Van: Secretarissenoverleg (SO) Stuurgroep (SG) Raadsgroep (RG) Ambtelijke werkgroep financiën CC: Datum: 11 oktober 2018 Betreft: Belastingen en heffingen Agendapunt Voorgesteld besluit Kennisnemen

Nadere informatie

Raadsvergadering 14 december 2017

Raadsvergadering 14 december 2017 RAADSVOORSTEL Datum en nummer 14 november 2017, nummer Raadsvergadering 14 december 2017 Agendapunt Programmaveld Portefeuillehouder A.J. van Eekelen Wettelijke basis Gemeentewet Onderwerp Belasting- en

Nadere informatie

Aan de Raad. No. : 7/11. Muntendam : 9 december Onderwerp : Vaststellen Verordening OZB

Aan de Raad. No. : 7/11. Muntendam : 9 december Onderwerp : Vaststellen Verordening OZB Aan de Raad. No. : 7/11. Muntendam : 9 december 2011. Onderwerp : Vaststellen Verordening OZB. ---------------------------------------------- Samenvatting A. Op basis van de door u vastgestelde begroting

Nadere informatie

BEDRIJVEN INVESTERINGS ZONE (BIZ)

BEDRIJVEN INVESTERINGS ZONE (BIZ) BEDRIJVEN INVESTERINGS ZONE (BIZ) WAT IS EEN BEDRIJVEN INVESTERINGS ZONE? Een bedrijveninvesteringszone is een afgebakend gebied waar ondernemers samen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving

Nadere informatie

Verordening Bedrijveninvesteringszone Cruquius 2017

Verordening Bedrijveninvesteringszone Cruquius 2017 gemeente Haarlemmermeer Verordening Bedrijveninvesteringszone Cruquius 2017 De raad van de gemeente Haarlemmermeer; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 september 2016,

Nadere informatie

Projectplan van de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg. Doelstelling en ambitie:

Projectplan van de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg. Doelstelling en ambitie: Projectplan van de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg Doelstelling en ambitie: Vanaf 2010 wordt er op het bedrijvenpark Overdie/Laanenderweg Parkmanagement, met als belangrijkste taak de collectieve beveiliging,

Nadere informatie

ADVIES AAN HET COLLEGE

ADVIES AAN HET COLLEGE ADVIES AAN HET COLLEGE Datum 18-08-09 Opsteller Telefoon 7672 Organisatieonderdeel Portefeuillehouder Marianne de Jeu VO/VB van der Laan en Scheweer O N D E R W E R P: Het vormen van een Ondernemersfonds

Nadere informatie

. De gemeenteraad op 18 februari 2014 een nieuwe Retail- & Horecavisie heeft vastgesteld;

. De gemeenteraad op 18 februari 2014 een nieuwe Retail- & Horecavisie heeft vastgesteld; Convenant Ondernemers/Innovatiefonds Zandvoort Ondergetekenden, De gemeente Zandvoort, vertegenwoordigd door wethouder G. Kuipers op basis van artikel 171 lid 2 Gemeentewet, handelend ter uitvoering van

Nadere informatie

Leiden is een stad vol verrassingen. Naast een roemrijke geschiedenis van wetenschap, vernieuwing en cultuur, heeft het moderne Leiden aantrekkelijke

Leiden is een stad vol verrassingen. Naast een roemrijke geschiedenis van wetenschap, vernieuwing en cultuur, heeft het moderne Leiden aantrekkelijke Leiden is een stad vol verrassingen. Naast een roemrijke geschiedenis van wetenschap, vernieuwing en cultuur, heeft het moderne Leiden aantrekkelijke winkels en een bloeiende kenniseconomie. Met als decor:

Nadere informatie

Ondernemersfondsen. Soorten, maten, voors en tegens. Lichtenvoorde, 10 november 2016 Kjeld Vosjan

Ondernemersfondsen. Soorten, maten, voors en tegens. Lichtenvoorde, 10 november 2016 Kjeld Vosjan Vosjan Management op Maat Ondernemersfondsen Soorten, maten, voors en tegens Lichtenvoorde, 10 november 2016 Kjeld Vosjan Inhoud 1. Aanleiding, waarom zitten we hier? 2. Ondernemersfondsen algemeen 3.

Nadere informatie

Geschreven door OVL donderdag 12 november :00 - Laatst aangepast donderdag 12 november :01

Geschreven door OVL donderdag 12 november :00 - Laatst aangepast donderdag 12 november :01 Algemeen Op 21 december 2011 heeft de gemeenteraad van de gemeente Leek ingestemd met een breed gedragen initiatief voor de oprichting van een ondernemersfonds ter behartiging van collectieve belangen

Nadere informatie

BIZ: workshop 9 stappenplan. 24 juni 2013 Linda van der Windt, beleidsadviseur

BIZ: workshop 9 stappenplan. 24 juni 2013 Linda van der Windt, beleidsadviseur BIZ: workshop 9 stappenplan 24 juni 2013 Linda van der Windt, beleidsadviseur BIZ QUIZ a. Groen bordje b. Rood bordje c. Hand opsteken BIZ QUIZ 1. Wat betekent BIZ? a. Bijzonder Ingewikkeld Zonebeheer

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 3 februari 2015. Steller Documentnummer Afdeling. M. de Boer 15I0000441 Ruimte

Burgemeester en Wethouders 3 februari 2015. Steller Documentnummer Afdeling. M. de Boer 15I0000441 Ruimte Steller Documentnummer Afdeling M. de Boer 5I000044 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 522954 Nee W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Nee Rubriek Advies

Nadere informatie

Wet op de Bedrijven investeringszones. Nieuweweg Hardinxveld-Giessendam

Wet op de Bedrijven investeringszones. Nieuweweg Hardinxveld-Giessendam Wet op de Bedrijven investeringszones Nieuweweg Hardinxveld-Giessendam EVEN VOORSTELLEN Frank Swaghoven Diverse werkzaamheden gedaan t.w.: ü Koninklijke Marechaussee ü Particulier Rechercheur ü Hoofd beveiliging

Nadere informatie

Evaluatie OndernemersFonds Gouda. 1. Inleiding. 2. Doelstellingen en taken OFG. 3. Werkwijze

Evaluatie OndernemersFonds Gouda. 1. Inleiding. 2. Doelstellingen en taken OFG. 3. Werkwijze Evaluatie OndernemersFonds Gouda 1. Inleiding 2. Doelstellingen en taken OFG 3. Werkwijze 4. Resultaten - doelstellingen en taken - draagvlak - scheiding publieke en private taken 5. Alternatieven voor

Nadere informatie

de stichting haar ambitieniveau heeft vastgelegd in het BIZ Activiteitenplan voor Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk ;

de stichting haar ambitieniveau heeft vastgelegd in het BIZ Activiteitenplan voor Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk ; Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de wet op de Bedrijveninvesteringszones Gemeente Ridderkerk / Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk Ondergetekenden, De gemeente Ridderkerk, hierbij

Nadere informatie

Werkplan Stichting Ondernemersfonds Uithoorn

Werkplan Stichting Ondernemersfonds Uithoorn Werkplan Stichting Ondernemersfonds Uithoorn Het Bestuur Het bestuur van het Ondernemersfonds bestaat uit negen leden. Het eerste bestuur wordt benoemd bij akte. De bestuurders hebben geen last of ruggespraak.

Nadere informatie

Kern Voorhout Ondernemersfonds Teylingen

Kern Voorhout Ondernemersfonds Teylingen Kern Voorhout Ondernemersfonds Teylingen INFORMATIE-AVOND TEYLINGEN ONDERNEMERS VERENIGING VOORHOUT 1 8 F E B R U A R I 2 0 1 6 C A F E R E S TA U R A N T B O E R H A V E Agenda 1. Opening, welkom 2. 3.

Nadere informatie

Ondernemersfonds Lisse

Ondernemersfonds Lisse Ondernemersfonds Lisse Ton Tibboel, voorzitter 6 oktober 2009 Programma Totstandkoming in Lisse Hoe werkt het? Trekkingsrechten hoever zijn we? Voorbeelden Leiden Vragen Totstandkoming in Lisse Eerste

Nadere informatie

Voorstel van het college inzake vaststelling van de Verordening Bedrijveninvesteringszone Winkelgebied Paleis Noordeinde Den Haag 2016

Voorstel van het college inzake vaststelling van de Verordening Bedrijveninvesteringszone Winkelgebied Paleis Noordeinde Den Haag 2016 Gemeente Den Haag rv 131 Dienst Publiekszaken PBS/2015.209 RIS 286863_151027 Voorstel van het college inzake vaststelling van de Verordening Bedrijveninvesteringszone Winkelgebied Paleis Noordeinde Den

Nadere informatie

Ondernemingsplan Marja Ruigrok. Aanvalsplan ondernemerszin VVD Amsterdam. Voor ons Amsterdam

Ondernemingsplan Marja Ruigrok. Aanvalsplan ondernemerszin VVD Amsterdam. Voor ons Amsterdam Ondernemingsplan Marja Ruigrok Aanvalsplan ondernemerszin VVD Amsterdam Inleiding 2 Amsterdam, 11 februari 2010 Ik ben bijna 20 jaar ondernemer in Amsterdam. Van nature heb ik mijn bedrijf opgebouwd met

Nadere informatie

IBML Financieel technische vragen begroting 2017

IBML Financieel technische vragen begroting 2017 IBML Financieel technische vragen begroting 2017 Pag. 3 Herprioritering van groot onderhoud levert op korte termijn niet voldoende investeringsruimte op. Vraag 1: Welk bedrag is wel op korte termijn beschikbaar?

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg en de gemeente Alkmaar

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg en de gemeente Alkmaar Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg en de gemeente Alkmaar Ondergetekenden, De gemeente Alkmaar, te dezen op grond van de volmacht van de burgemeester van die gemeente

Nadere informatie

overwegende het raadsbesluit van 29 september 2015, waarin de uitgangspunten op hoofdlijnen zijn vastgesteld.

overwegende het raadsbesluit van 29 september 2015, waarin de uitgangspunten op hoofdlijnen zijn vastgesteld. Reg.nr. INTB-16-02457 het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal; overwegende het raadsbesluit van 29 september 2015, waarin de uitgangspunten op hoofdlijnen zijn vastgesteld. gelet op titel

Nadere informatie

C.H. Hartendorp BP TH

C.H. Hartendorp BP TH SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 10G201406 381501 / 381501 ONDERWERP Verzoek oprichten BI-zone Westermaat. C.H. Hartendorp BP TH AGENDANUMMER BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN

Nadere informatie

Onderwerp Raadsmededeling over: Stand van zaken uitwerking detailhandelsvisie - Ter kennisname

Onderwerp Raadsmededeling over: Stand van zaken uitwerking detailhandelsvisie - Ter kennisname BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 2 december 2014 Besluit nummer: 2014_BW_00869 Onderwerp Raadsmededeling over: Stand van zaken uitwerking detailhandelsvisie - Ter kennisname Beknopte samenvatting Op 13

Nadere informatie

Subsidieoverzicht 2019 gemeente Montfoort Subsidieplafonds 2019 Programma Subsidie 2019

Subsidieoverzicht 2019 gemeente Montfoort Subsidieplafonds 2019 Programma Subsidie 2019 Subsidieoverzicht 2019 gemeente Montfoort Subsidieplafonds 2019 Programma Subsidie 2019 1. Bestuur en organisatie 6.800 3. Wonen en ruimte 293.488 4. Onderwijs, sport en cultuur 154.471 5. Inkomen, jeugd

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagformulier is bedoeld voor een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wordt verleend voor een eenmalige activiteit of ander incidenteel

Nadere informatie

Betreft: verzoek tot mogelijk maken Ondernemersfonds Helmond

Betreft: verzoek tot mogelijk maken Ondernemersfonds Helmond Gemeente Helmond T.a.v. het College van B&W Postbus 950 5700 AZ Helmond Betreft: verzoek tot mogelijk maken Ondernemersfonds Helmond Helmond, 18 september 2012 Geacht college, Het wordt voor het ondernemersklimaat

Nadere informatie

Het Rendement van Schoon Deel sessie 1 Retail & stations omgeving

Het Rendement van Schoon Deel sessie 1 Retail & stations omgeving Vraag Belangrijk Legenda Leestip Met de klok mee Start op 1 uur Van het midden uit naar buiten Per tak van boven naar beneden Deze PDF staat uit meerdere pagina's Welkom Hoop bekende gezichten Leuk mix

Nadere informatie

Ondernemersfonds Montfoort & Linschoten Voor U en Door U. De resultaten na 1 jaar Dit is bereikt & Dit heeft het Montfoort & Linschoten opgeleverd!

Ondernemersfonds Montfoort & Linschoten Voor U en Door U. De resultaten na 1 jaar Dit is bereikt & Dit heeft het Montfoort & Linschoten opgeleverd! Ondernemersfonds Montfoort & Linschoten Voor U en Door U De resultaten na 1 jaar Dit is bereikt & Dit heeft het Montfoort & Linschoten opgeleverd! Betreft : Voortgang Ondernemersfonds Montfoort & Linschoten

Nadere informatie

Informatieavond reclamebelasting

Informatieavond reclamebelasting Informatieavond reclamebelasting 9 april 2015 2-7-2015 1 Indeling van de avond Openingswoord door wethouder Ricky van den Aker Update over vrij parkeren Toelichting nieuwe reclamebelasting Enkele vragen

Nadere informatie

Consultatiebijeenkomst Ondernemersfonds. Op naar een vitaal economisch Klundert

Consultatiebijeenkomst Ondernemersfonds. Op naar een vitaal economisch Klundert Consultatiebijeenkomst Ondernemersfonds Op naar een vitaal economisch Klundert Programma Consultatiebijeenkomst Ondernemersfonds Opening Waarom een Ondernemersfonds voor Klundert? Het proces tot nu toe

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten (Utrecht)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten (Utrecht) Het college van burgemeester en wethouders heeft op 3 december 2013 de hiernavolgende Beleidsregels Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling Houten -2015 vastgesteld. Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling Houten

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Binnenstad Roermond en de gemeente Roermond

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Binnenstad Roermond en de gemeente Roermond Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Binnenstad Roermond en de gemeente Roermond Ondergetekenden, De gemeente Roermond,vertegenwoordigd krachtens artikel 171 van de Gemeentewet rechtsgeldig

Nadere informatie

Voorstel van het college inzake vaststellen Verordening BI-zone Badhuisstraat Den Haag 2017

Voorstel van het college inzake vaststellen Verordening BI-zone Badhuisstraat Den Haag 2017 Registratienummer PBS/ 2016.131 RIS294872 Voorstel van het college inzake vaststellen Verordening BI-zone Badhuisstraat Den Haag 2017 In het coalitieakkoord is opgenomen dat we meer samenwerking tussen

Nadere informatie

CONCEPT OVEREENKOMST ONDERNEMERSFONDS BINNENSTAD BREDA GEMEENTE BREDA STICHTING BREDAAS ONDERNEMERSFONDS TUSSEN D.D. [ ] Concept d.d.

CONCEPT OVEREENKOMST ONDERNEMERSFONDS BINNENSTAD BREDA GEMEENTE BREDA STICHTING BREDAAS ONDERNEMERSFONDS TUSSEN D.D. [ ] Concept d.d. CONCEPT OVEREENKOMST ONDERNEMERSFONDS BINNENSTAD BREDA TUSSEN GEMEENTE BREDA EN STICHTING BREDAAS ONDERNEMERSFONDS D.D. [ ] Concept d.d. 23-04-2014 2 Ondergetekenden, Gemeente Breda, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

Stichting CLOK. Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie. telefoon StichtingCLOK

Stichting CLOK. Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie.   telefoon StichtingCLOK Stichting CLOK Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie www.clok.nl e-mail info@clok.nl telefoon 035-695 41 44 StichtingCLOK Parkeer24 Jaarcongres 6 april 2017 Thema: In de Versnelling

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam. Uitvoeringsovereenkomst. bedrijveninvesteringszone Dam 2019 BEDRUVENINVESTERINGSZONES AMSTERDAM

Gemeente Amsterdam. Uitvoeringsovereenkomst. bedrijveninvesteringszone Dam 2019 BEDRUVENINVESTERINGSZONES AMSTERDAM X Gemeente Amsterdam Uitvoeringsovereenkomst bedrijveninvesteringszone Dam 2019 EDRUVENINVESTERINGSZONES Ondergetekenden, de gemeente Amsterdam, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door S. Kaatee, directeur

Nadere informatie

Gemeente Deift Gescand archief

Gemeente Deift Gescand archief Gemeente Deift Gescand archief Raadsvoorstel d a t u m Aan de gemeenteraad Van college van B&W Datum 25 oktober 2011 Pfh. dhr. L.P. Vokurka Steller mr. E.J. Wilhelmy Damsté tel.nr. 0152197441 e-mail edamste@delft.nl

Nadere informatie

Groei van de stad Opbrengsten van de groei van de stad zullen worden ingezet voor nieuwe groei.

Groei van de stad Opbrengsten van de groei van de stad zullen worden ingezet voor nieuwe groei. Datum 27 september 2017 Registratienummer PBS/ 2017.148 RIS297943 Voorstel van het college tot vaststelling van de Verordening tot wijziging van de Verordening op de heffing en invordering van onroerende-zaakbelastingen

Nadere informatie

UITVOERINGSOVEREENKOMST

UITVOERINGSOVEREENKOMST UITVOERINGSOVEREENKOMST Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI-zones Stichting BI-zone Louter Bloemen te Dordrecht Ondergetekenden, De publiekrechtelijke rechtspersoon

Nadere informatie

Bijlage 2 bij Raadsvoorstel nr. HVE070017 (Verkeersproblematiek Maastrichterlaan/Randweg Noord)

Bijlage 2 bij Raadsvoorstel nr. HVE070017 (Verkeersproblematiek Maastrichterlaan/Randweg Noord) Bijlage 2 bij Raadsvoorstel nr. HVE070017 (Verkeersproblematiek Maastrichterlaan/Randweg Noord) Financiële paragraaf aanleg Randweg Noord Inleiding De kosten gemoeid met de planvoorbereiding en aanleg

Nadere informatie

Samenvatting evaluatie OndernemersFonds Gouda 2011

Samenvatting evaluatie OndernemersFonds Gouda 2011 Samenvatting evaluatie OndernemersFonds Gouda 2011 De start in 2009 vergde veel energie in het opzetten van het fonds en het uitzoeken wat de rechten per gebied of doelgroep waren. Hiervoor was de samenwerking

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bedrijventerreinen Vianen

Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bedrijventerreinen Vianen Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bedrijventerreinen Vianen 2016-2020 Ondergetekenden, de gemeente Vianen, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door wethouder L.A. Wijnmaalen, verantwoordelijk portefeuillehouder

Nadere informatie

Verordening Bedrijveninvesteringszone Hoofddorp-Centrum 2017

Verordening Bedrijveninvesteringszone Hoofddorp-Centrum 2017 gemeente Haarlemmermeer Verordening Bedrijveninvesteringszone Hoofddorp-Centrum 2017 De raad van de gemeente Haarlemmermeer; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 19 april

Nadere informatie

Stichting Ondernemersfonds Enschede. Samen voor een bruisende binnenstad

Stichting Ondernemersfonds Enschede. Samen voor een bruisende binnenstad Stichting Ondernemersfonds Enschede Samen voor een bruisende binnenstad Samen het ondernemersklimaat in de binnenstad stimuleren Bent u ondernemer in het centrum van Enschede? Dan betaalt u belasting voor

Nadere informatie