De gemeente Teylingen, hierna te noemen de gemeente vertegenwoordigd door haar burgemeester, mevrouw C.G.J. Breuer.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De gemeente Teylingen, hierna te noemen de gemeente vertegenwoordigd door haar burgemeester, mevrouw C.G.J. Breuer."

Transcriptie

1 1. Convenant inzake Ondernemersfonds Teylingen 1.1 Ondergetekenden, De gemeente Teylingen, hierna te noemen de gemeente vertegenwoordigd door haar burgemeester, mevrouw C.G.J. Breuer. En De Stichting Ondernemersfonds Teylingen, hierna te noemen het Ondernemersfonds, vertegenwoordigd door mevrouw E. Overweter, voorzitter. 1.2 Hebben als missie: In 2014 is door de Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) het (hernieuwde) initiatief genomen om te komen tot een Ondernemersfonds ter versterking van de lokale economische structuur. Dit alles heeft geresulteerd in de rapportage Investeren en participeren in de lokale economie. Wil Teylingen een vitale en bruisende economische gemeenschap zijn en blijven, dan zijn samenwerking, gezamenlijke belangenbehartiging, gezamenlijke profilering en promotie belangrijke voorwaarden. Collectief ondernemerschap van ondernemers en gemeente geeft een economische gemeenschap profiel, kleur en aantrekkelijkheid en maakt het mogelijk gezamenlijke zaken te verwezenlijken die op individuele of kleiner georganiseerde schaal niet mogelijk blijken te zijn. Samenwerking in een lokale economische gemeenschap is een noodzaak om de consument te blijven boeien en bedrijven te blijven binden. Een fonds om dit gezamenlijk profiel te versterken en te ontwikkelen voorziet daarom in een (grote) behoefte. Het Ondernemersfonds Teylingen beoogt deze rol te vervullen. 1.3 Nemen in overweging: 1. Dat vanuit het bedrijfsleven, Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV), in 2014 een initiatief is genomen om een Ondernemersfonds in te richten, gevoed met een subsidie ter hoogte van een geprognotiseerde meeropbrengst van de OZB voor de categorie niet-woningen. 2. Dat dit initiatief is beschreven in de rapportage Investeren en participeren in de lokale economie en de aanbiedingsbrief van de TOV aan het college van B&W, d.d. 27 oktober Dat in deze rapportage de nut en noodzaak van een ondernemersfonds voor de gemeente Teylingen is benoemd. 4. Het college van burgemeester en wethouders dit initiatief heeft willen ondersteunen en daartoe een voorstel de gemeenteraad heeft voorgelegd. 5. Dat de gemeenteraad in zijn vergaderingen van 18 december 2014, 29 oktober 2015, 17 december 2015 en 3 maart 2016 besloten heeft tot de instelling van het Ondernemersfonds Teylingen en daartoe in de Verordening op de heffing en de

2 invordering van onroerende zaakbelasting 2016 een verhoging van de onroerende zaakbelasting op niet woningen heeft vastgesteld met als doel het bijeen brengen van middelen voor het Ondernemersfonds. Deze verhoging is gebaseerd op een verhoging van de geprognotiseerde opbrengst van de OZB voor niet-woningen met 27,50 voor het eigenarendeel en 22,50 voor het gebruikersgedeelte per euro WOZ-waarde, vertaald in de tarieven en opgenomen in de Verordening zoals vastgesteld bij Raadsbesluit op 17 december Dat bedrijfsleven en de gemeenteraad gezamenlijk verwachten dat de komst van het Ondernemersfonds zal leiden tot een betere behartiging van de collectieve belangen van de ondernemers en daarmee tot een beter ondernemersklimaat. 7. Dat met ondernemers in beginsel wordt bedoeld de gehele OZB-plichtige categorie niet-woningen, dus ook alle non profit organisaties in cultuur, zorg, onderwijs, sport en overheid, zowel eigenaren als gebruikers van het onroerend goed. 8. Dat de gemeenteraad voor een pilotfase van twee jaar (2016, 2017) medewerking heeft verleend aan het Ondernemersfonds en de bevindingen in een evaluatie - uitgebracht voor het verstrijken van die periode - van doorslaggevend belang zijn voor de verdere voortzetting van het Ondernemersfonds. De evaluatiecriteria zijn door de Stichting Ondernemersfonds Teylingen opgesteld en besproken in de raadsvergadering van 17 december Dat dit convenant overeenkomstig het raadsbesluit voor het verlenen van medewerking aan de instelling van het Ondernemersfonds Teylingen een looptijd heeft tot en met 31 december Stellen vast: 1. Dat er een Stichting Ondernemersfonds Teylingen bestaat, bij notariële akte d.d.16 juli 2015 ingeschreven, met een tot handelen bevoegd bestuur. 2. Dat deze stichting beoogt de behartiging van de collectieve belangen van het bedrijfsleven in Teylingen te bevorderen door: a. Ondersteuning bij de oprichting van verenigingen van ondernemers op gebieden als bedrijventerreinen, winkelcentra (kernen), sectoren en in andere OZB-plichtige complexen, dan wel met een vereniging vergelijkbaar samenwerkingsverband dat aan eisen van democratische sturing en transparantie voldoet; b. Ondersteuning van de verenigingen en samenwerkingsverbanden voor het maken van plannen ter behartiging van de collectieve belangen; c. Financiering van de activiteiten van de verenigingen en samenwerkingsverbanden. 3. Dat het Ondernemersfonds belangen van privaatrechtelijke aard gaat dienen en daartoe via de publieke kas verkregen middelen gaat inzetten. 4. Dat daarom van het Ondernemersfonds ten allen tijde een transparante en democratisch verantwoorde werkwijze mag worden verlangd. 5. Dat de middelen voor het Ondernemersfonds via de publiekrechtelijke weg worden verkregen - door tussenkomst van de gemeente Teylingen - en via een subsidie aan het Ondernemersfonds worden toegekend.

3 6. Dat daarom de Algemene subsidieverordening van de gemeente Teylingen van toepassing is op het over te maken bedrag van de gemeente aan het Ondernemersfonds en het Ondernemersfonds aan de verplichtingen in dit convenant zal voldoen. 1.5 Spreken af: 1. Dat het Ondernemersfonds in 2016 en 2017 kan beschikken over een subsidie ter hoogte van 50,- 1 euro per ,- WOZ-waarde in de categorie nietwoningen. 2. Dat dit bedrag wordt uitgedrukt als percentage van de totale opbrengst aan OZB in de categorie niet woningen en dat in 2016 en 2017 een subsidie wordt toegekend ter hoogte van dat percentage. Dat er in de subsidiebeschikking een bevoorschotting wordt opgenomen, met dien verstande dat voor de subsidie 2016 geldt dat 40% van het subsidiebedrag wordt overgemaakt binnen 1 maand na vaststelling subsidiebeschikking door het College en ondertekening van het convenant door beide convenantspartijen. 50% van het subsidiebedrag wordt voor 1 juni overgemaakt. De resterende 10% wordt overgemaakt na de verantwoording van de stichting over 2016, uiterlijk 1 juli Voor 2017 geldt dat het in het 1 e kwartaal 40% van het subsidiebedrag wordt overgemaakt, in het 2 e kwartaal 50% en na de verantwoording van de stichting over 2017 voor 1 juli 2018 de resterende 10%. 3. Dat de definitieve subsidie wordt vastgesteld na definitieve vaststelling van de OZB opbrengst over het kalenderjaar, waarbij voorschotten die de geprognotiseerde meeropbrengst van de OZB opbrengst te boven gaan, door het Ondernemersfonds worden terug gestort aan de gemeente en een eventueel positief verschil tussen prognose en opbrengst door de gemeente aan het Ondernemersfonds wordt uitgekeerd. 4. Dat het Ondernemersfonds jaarlijks voor 1 mei een subsidieverzoek indient bij de gemeente, vergezeld van een beknopte motivering en gevolgd door een begroting en dat de gemeente voor 1 augustus daaropvolgend een besluit zal nemen over het verzoek, conform de afspraken zoals vastgelegd in dit convenant. 5. Dat het Ondernemersfonds uiterlijk 13 weken na het einde van het kalenderjaar een jaarrekening met accountantsverklaring bij de gemeente indient, inclusief beknopt activiteitenoverzicht (bestuursverslag). 6. Dat uitstel van deze termijn alleen mogelijk is na overleg met het college van B en W. 7. Dat de gemeente de bevoegdheid heeft voor eigen rekening aanvullend accountantsonderzoek te verrichten, wanneer zij daar aanleiding toe ziet. 1 Bestaande uit 27,50 voor het eigenarendeel en 22,50 per ,- voor het gebruikersgedeelte.

4 8. Dat de gemeente voor het overige het beginsel voor en door ondernemers respecteert en zich onthoudt van enige druk op de verenigingen en samenwerkingsverbanden als het gaat om de besteding van de middelen. 9. Dat substitutie van gemeentelijke (financiering van) activiteiten door financiering vanuit het Ondernemersfonds door geen van beide partijen beoogd dan wel nagestreefd wordt en dat de gemeente de vrijheid van de verenigingen en samenwerkingsverbanden om zelf hun collectieve belangen te definiëren, zal respecteren, zulks binnen eisen van transparantie en democratische verantwoording. 10. Dat de Stichting een Raad van Advies instelt, welke verschillende gebieden en sectoren vertegenwoordigt en de Stichting gevraagd en ongevraagd adviseert over ondernemersfonds aangelegenheden. 11. De Stichting minimaal 2 keer per jaar de Raad van Advies bijeen laat komen om over de voortgang van het fonds te spreken. 12. Dat niet bestede subsidiemiddelen in het fonds blijven. 13. Indien na de pilotfase besloten wordt het Ondernemersfonds op te heffen worden de resterende subsidiemiddelen teruggestort naar de gemeente. 14. Dat de Stichting maximaal 6% van de totale fondsomvang gebruikt voor haar werkzaamheden zoals communicatie, administratie, en organisatieopbouw in de gebieden. Hieronder vallen niet de initiele kosten van de opstartfase van het fonds. 1.6 Tekenen aan: 1. De gemeente heeft op 29 oktober 2015 besloten een bijdrage te leveren aan het Ondernemersfonds in de vorm van een startsubsidie. 2. Dat de gemeente alle informatie die het Ondernemersfonds nodig heeft om tot een goede begroting en vaststelling van werkgebieden te komen zal aanleveren binnen de wettelijke kaders die hiervoor gelden, waarbij het Ondernemersfonds zich verplicht tot een geanonimiseerde en discrete behandeling van deze informatie. 3. Dat het Ondernemersfonds in de 2 e helft van 2017 wordt geëvalueerd door een (onafhankelijke) commissie aan de hand van de omschreven criteria en werkwijze als genoemd in de Evaluatiecriteria Ondernemersfonds Teylingen en vastgesteld in de raad d.d. 17 december Dat het Ondernemersfonds er is voor alle ondernemers in Teylingen en onafhankelijk is van de ondernemersvereniging(en) in Teylingen. 5. Dat het Ondernemersfonds zich inspant om onder de niet georganiseerde ondernemers in Teylingen brede bekendheid te verkrijgen en voor alle ondernemers een zo maximaal mogelijke informatie en toegankelijkheid te organiseren. 6. Dat het Ondernemersfonds en gemeente, met in achtneming van de verschillende verantwoordelijkheden, alles zullen doen om in goede

5 samenwerking te komen tot versterking van het werk- en ondernemingsklimaat in Teylingen. 1.7 Evaluatie en criteria 1. Aan de gemeenteraad wordt in de 2 e helft van 2017 een evaluatie van het functioneren van het Ondernemersfonds aangeboden. 2. De evaluatie wordt uitgevoerd door een door beide convenantspartijen samen te stellen (onafhankelijke) commissie. 3. De evaluatie en de te hanteren criteria zijn vastgelegd in de bijlagen opgenomen bijlage Evaluatiecriteria Ondernemersfonds Teylingen. 1.8 Voortzetting De Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) heeft aan de gemeente medewerking gevraagd voor de instelling van het Ondernemersfonds Teylingen, door de gemeenteraaad vastgesteld voor een periode van twee jaar. In deze pilotfase is het de bedoeling de meerwaarde van het Ondernemersfonds voor de economische samenleving Teylingen te laten zien. Dit met de intentie het Ondernemersfonds daarna voort te zetten als één van de stimulerende instrumenten voor een bloeiend economische leven in de gemeente. Dit alles vastgesteld in de gemeenteraadsvergaderingen van 18 december 2014, 29 oktober 2015, 17 december 2015 en 3 maart Geschillen 1. Dat de stichting geschillen met de gemeente in eerste instantie in goed onderling overleg probeert op te lossen en alles zal doen om geschillen te voorkomen. 2. Mochten er toch geschillen onstaan naar aanleiding van dit convenant dan zullen zij worden beslecht door de burgerlijke rechter te Den Haag. 2.0 Slotbepaling Eventuele wijzigingen in dit convenant kunnen alleen gedaan worden nadat beide partijen hiermee schriftelijk hebben ingestemd. Datum: 1mei 2016 Plaats: Voorhout Gemeente Teylingen Stichting Ondernemersfonds Teylingen Burgemeester C.G.J. Breuer E. Overweter, voorzitter

6 2. Bijlagen: - Rapportage TOV: Investeren en participeren in lokale economie d.d Rapportage OF Teylingen, Memorandum van Antwoord d.d : Inrichting en organisatie van het Ondernemersfonds Teylingen - Evaluatiecriteria Ondernemersfonds Teylingen: Draagt het OndernemersFonds Teylingen (OFT) bij aan een gezonde economie? Experiment-periode 2016 en

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL Uitvoeringsovereenkomst In de zin van artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI zones BI zone CapelleXL Ondergetekenden De gemeente Capelle aan den IJssel, te dezer zake op grond van artikel 171 Gemeentewet

Nadere informatie

Convenant Ondernemersfonds Uithoorn-De Kwakel

Convenant Ondernemersfonds Uithoorn-De Kwakel Convenant Ondernemersfonds Uithoorn-De Kwakel Gemeente Uithoorn Stichting Ondernemersfonds Uithoorn De ondergetekenden: 1. De heer M.D. Polak, wethouder voor Economische zaken, Ruimtelijke ontwikkeling,

Nadere informatie

de stichting haar ambitieniveau heeft vastgelegd in het BIZ Activiteitenplan voor Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk ;

de stichting haar ambitieniveau heeft vastgelegd in het BIZ Activiteitenplan voor Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk ; Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de wet op de Bedrijveninvesteringszones Gemeente Ridderkerk / Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk Ondergetekenden, De gemeente Ridderkerk, hierbij

Nadere informatie

De Stichting Centrum Management Grave, hierna te noemen de Stichting, vertegenwoordigd door haar voorzitter, de heer G.J.

De Stichting Centrum Management Grave, hierna te noemen de Stichting, vertegenwoordigd door haar voorzitter, de heer G.J. Uitvoeringsovereenkomst Centrummanagement Grave Gemeente Grave Stichting Centrum Management Grave Ondergetekenden, de gemeente Grave, in deze vertegenwoordigd door de heer A.M.H. Roolvink, burgemeester

Nadere informatie

urn in ii inn inn ii ii

urn in ii inn inn ii ii urn in ii inn inn ii ii B15-022966 BIJLAGE 01 Uitvoeringsovereenkomst BIZ Centrum Bergen op Zoom Uitvoeringsovereenkomst BIZ Centrum Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom Ondernemersvereniging Stad En

Nadere informatie

2. De gemeente Vlaardingen bereid is om uit de algemene middelen een subsidie te verstrekken aan het ondernemersfonds.

2. De gemeente Vlaardingen bereid is om uit de algemene middelen een subsidie te verstrekken aan het ondernemersfonds. CONVENANT ONDERNEMERSFONDS VLAARDINGEN DE ONDERGETEKENDEN: 1. De gemeente Vlaardingen te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de wethouder economie van de gemeente Vlaardingen R.G. de Vries, bij volmacht

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Binnenstad Roermond en de gemeente Roermond

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Binnenstad Roermond en de gemeente Roermond Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Binnenstad Roermond en de gemeente Roermond Ondergetekenden, De gemeente Roermond,vertegenwoordigd krachtens artikel 171 van de Gemeentewet rechtsgeldig

Nadere informatie

Convenant Vereniging Toeristisch Platform Apeldoorn en Gemeente Apeldoorn

Convenant Vereniging Toeristisch Platform Apeldoorn en Gemeente Apeldoorn Convenant Vereniging Toeristisch Platform Apeldoorn en Gemeente Apeldoorn Ondergetekenden, De Gemeente Apeldoorn, hierna te noemen de gemeente, rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar wethouder M.J.P.

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Gijsbrecht en omgeving

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Gijsbrecht en omgeving Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Gijsbrecht en omgeving Ondergetekenden, Gemeente Hilversum, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de portefeuillehouder van

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Weststad-Wijsterd en de gemeente Oosterhout

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Weststad-Wijsterd en de gemeente Oosterhout Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Weststad-Wijsterd en de gemeente Oosterhout Ondergetekenden, De gemeente Oosterhout, rechtsgeldig vertegenwoordigd door mr. M.P.C. Willemsen, handelende

Nadere informatie

. De gemeenteraad op 18 februari 2014 een nieuwe Retail- & Horecavisie heeft vastgesteld;

. De gemeenteraad op 18 februari 2014 een nieuwe Retail- & Horecavisie heeft vastgesteld; Convenant Ondernemers/Innovatiefonds Zandvoort Ondergetekenden, De gemeente Zandvoort, vertegenwoordigd door wethouder G. Kuipers op basis van artikel 171 lid 2 Gemeentewet, handelend ter uitvoering van

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investerings Zone Binnenstad Zierikzee 2016

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investerings Zone Binnenstad Zierikzee 2016 Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investerings Zone Binnenstad Zierikzee 2016 Ondergetekenden, Gemeente Schouwen Duiveland, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de burgemeester

Nadere informatie

CONCEPT Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Domburg

CONCEPT Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Domburg CONCEPT Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Domburg 2018-2023 Ondergetekenden, Gemeente Veere, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heerin zijn hoedanigheid

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bedrijventerreinen Vianen

Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bedrijventerreinen Vianen Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bedrijventerreinen Vianen 2016-2020 Ondergetekenden, de gemeente Vianen, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door wethouder L.A. Wijnmaalen, verantwoordelijk portefeuillehouder

Nadere informatie

Geschreven door OVL donderdag 12 november :00 - Laatst aangepast donderdag 12 november :01

Geschreven door OVL donderdag 12 november :00 - Laatst aangepast donderdag 12 november :01 Algemeen Op 21 december 2011 heeft de gemeenteraad van de gemeente Leek ingestemd met een breed gedragen initiatief voor de oprichting van een ondernemersfonds ter behartiging van collectieve belangen

Nadere informatie

Kern Voorhout Ondernemersfonds Teylingen

Kern Voorhout Ondernemersfonds Teylingen Kern Voorhout Ondernemersfonds Teylingen INFORMATIE-AVOND TEYLINGEN ONDERNEMERS VERENIGING VOORHOUT 1 8 F E B R U A R I 2 0 1 6 C A F E R E S TA U R A N T B O E R H A V E Agenda 1. Opening, welkom 2. 3.

Nadere informatie

CONCEPT OVEREENKOMST ONDERNEMERSFONDS BINNENSTAD BREDA GEMEENTE BREDA STICHTING BREDAAS ONDERNEMERSFONDS TUSSEN D.D. [ ] Concept d.d.

CONCEPT OVEREENKOMST ONDERNEMERSFONDS BINNENSTAD BREDA GEMEENTE BREDA STICHTING BREDAAS ONDERNEMERSFONDS TUSSEN D.D. [ ] Concept d.d. CONCEPT OVEREENKOMST ONDERNEMERSFONDS BINNENSTAD BREDA TUSSEN GEMEENTE BREDA EN STICHTING BREDAAS ONDERNEMERSFONDS D.D. [ ] Concept d.d. 23-04-2014 2 Ondergetekenden, Gemeente Breda, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI-zones

Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI-zones UITVOERINGSOVEREENKOMST Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI-zones Stichting BI-zone Groote Lindt Zwijndrecht Ondergetekenden, De gemeente Zwijndrecht, hierbij

Nadere informatie

UITVOERINGSOVEREENKOMST BIZ BVL

UITVOERINGSOVEREENKOMST BIZ BVL UITVOERINGSOVEREENKOMST BIZ BVL Gemeente Utrechtse Heuvelrug, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de portefeuillehouder van economische zaken de heer J.W. van Dongen, daartoe

Nadere informatie

Ondernemersfonds Laarbeek. 2 juni 2016

Ondernemersfonds Laarbeek. 2 juni 2016 Ondernemersfonds Laarbeek 2 juni 2016 Doel Directe belangenbehartiging voor en door ondernemers. De raad krijgt niet de schuld van belastingverhoging maar bemoeit zich ook niet met de bestedingen en inrichting

Nadere informatie

UITVOERINGSOVEREENKOMST

UITVOERINGSOVEREENKOMST UITVOERINGSOVEREENKOMST Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI-zones Stichting BI-zone Louter Bloemen te Dordrecht Ondergetekenden, De publiekrechtelijke rechtspersoon

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tussen Stichting BIZ Centrum Papendrecht en gemeente Papendrecht

Uitvoeringsovereenkomst tussen Stichting BIZ Centrum Papendrecht en gemeente Papendrecht Uitvoeringsovereenkomst tussen Stichting BIZ Centrum Papendrecht en gemeente Papendrecht Ondergetekenden, De gemeente Papendrecht, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door wethouder A. van Eekelen, handelt

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied Ondergetekenden, de gemeente Amsterdam, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer drs. R.J. van Ark, directeur Economische Zaken

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone Coevorden

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone Coevorden Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone Coevorden Gemeente Coevorden Stichting Ondernemersfonds Coevorden Ondergetekenden, De gemeente Coevorden, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de

Nadere informatie

Overeenkomst Subsidieverstrekking Ondernemingsfonds Tilburg

Overeenkomst Subsidieverstrekking Ondernemingsfonds Tilburg Overeenkomst Subsidieverstrekking Ondernemingsfonds Tilburg Ondergetekenden, Gemeente Tilburg, op grond van artikel 171 Gemeentewet vertegenwoordigd door haar burgemeester, namens wie op grond van het

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Centrum Woudenberg

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Centrum Woudenberg Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Centrum Woudenberg Ondergetekenden, de gemeente Woudenberg, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer G.A. de Kruif, wethouder en verantwoordelijk

Nadere informatie

Convenant Centrummanagement Valkenswaard

Convenant Centrummanagement Valkenswaard Convenant Centrummanagement Valkenswaard Stichting Centrum-Management Valkenswaard Gemeente Valkenswaard Valkenswaard, juli 2014 1 Convenant Centrummanagement Valkenswaard Gesloten tussen het college van

Nadere informatie

Raadsvoorstel 123. Gemeenteraad. Vergadering 4 december 2012

Raadsvoorstel 123. Gemeenteraad. Vergadering 4 december 2012 Raadsvoorstel 123 Onderwerp : invoering van een Ondernemersfonds onder gelijktijdige verhoging OZB nietwoningen in Helmond. B&W vergadering : 30 oktober 2012 Dienst / afdeling : SE.EC Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Werkplan Stichting Ondernemersfonds Uithoorn

Werkplan Stichting Ondernemersfonds Uithoorn Werkplan Stichting Ondernemersfonds Uithoorn Het Bestuur Het bestuur van het Ondernemersfonds bestaat uit negen leden. Het eerste bestuur wordt benoemd bij akte. De bestuurders hebben geen last of ruggespraak.

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg en de gemeente Alkmaar

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg en de gemeente Alkmaar Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg en de gemeente Alkmaar Ondergetekenden, De gemeente Alkmaar, te dezen op grond van de volmacht van de burgemeester van die gemeente

Nadere informatie

Voorstel van het college inzake vaststellen Verordening BI-zone Badhuisstraat Den Haag 2017

Voorstel van het college inzake vaststellen Verordening BI-zone Badhuisstraat Den Haag 2017 Registratienummer PBS/ 2016.131 RIS294872 Voorstel van het college inzake vaststellen Verordening BI-zone Badhuisstraat Den Haag 2017 In het coalitieakkoord is opgenomen dat we meer samenwerking tussen

Nadere informatie

Convenant vitale bedrijventerreinen Tilburg

Convenant vitale bedrijventerreinen Tilburg Convenant vitale bedrijventerreinen Tilburg Partijen: - De Gemeente Tilburg, gevestigd te Tilburg en kantoorhoudende Tilburg, aan het Stadhuisplein 130, verder te noemen Gemeente, rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Stichting CLOK. Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie. 15 mei 2018, Herman Timmermans

Stichting CLOK. Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie. 15 mei 2018, Herman Timmermans Stichting CLOK Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie 15 mei 2018, Herman Timmermans www.clok.nl e-mail info@clok.nl telefoon 035-695 41 44 StichtingCLOK CLOK in een notendop PM/CM

Nadere informatie

Betreft: verzoek tot mogelijk maken Ondernemersfonds Helmond

Betreft: verzoek tot mogelijk maken Ondernemersfonds Helmond Gemeente Helmond T.a.v. het College van B&W Postbus 950 5700 AZ Helmond Betreft: verzoek tot mogelijk maken Ondernemersfonds Helmond Helmond, 18 september 2012 Geacht college, Het wordt voor het ondernemersklimaat

Nadere informatie

Ondernemersfonds 2015 Subsidie Huis voor de Binnenstad

Ondernemersfonds 2015 Subsidie Huis voor de Binnenstad Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ondernemersfonds 2015 Subsidie Huis voor de Binnenstad Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 1 september 2015 sloot de indieningstermijn

Nadere informatie

Voorstel van het college inzake vaststelling van de Verordening Bedrijveninvesteringszone Winkelgebied Paleis Noordeinde Den Haag 2016

Voorstel van het college inzake vaststelling van de Verordening Bedrijveninvesteringszone Winkelgebied Paleis Noordeinde Den Haag 2016 Gemeente Den Haag rv 131 Dienst Publiekszaken PBS/2015.209 RIS 286863_151027 Voorstel van het college inzake vaststelling van de Verordening Bedrijveninvesteringszone Winkelgebied Paleis Noordeinde Den

Nadere informatie

Petitie MKB Hoorn met betrekking tot de ingevoerde reclamebelasting Hoorn ten behoeve van het Lokaal Ondernemersfonds

Petitie MKB Hoorn met betrekking tot de ingevoerde reclamebelasting Hoorn ten behoeve van het Lokaal Ondernemersfonds Petitie MKB Hoorn met betrekking tot de ingevoerde reclamebelasting Hoorn ten behoeve van het Lokaal Ondernemersfonds Hoorn, 25 augustus 2009 MKB Hoorn constateert - Dat de gemeente Hoorn eind mei de aanslagen

Nadere informatie

Nu een rijke forensenstad. Maar kleine en slecht georganiseerde economie.

Nu een rijke forensenstad. Maar kleine en slecht georganiseerde economie. Factsheet over Ondernemersfonds Leiden Voor: Conferentie IBS Goud waard, Gent, 13 december 2007 Van: Aart van Bochove Werk: directeur beleidsadviesbureau Blaauwberg, www.blaauwberg.nl. Vrije tijd: voorzitter

Nadere informatie

Ondernemersfonds Noordwijk Openbaar

Ondernemersfonds Noordwijk Openbaar Gemeente NOORDWIJK Raadsbesluit Ondernemersfonds Noordwijk Zaaknummer Datum opstellen Agendapunt Portefeuillehouder Steller van het stuk Teamleider Manager Datum gewenst besluit 26 mei 2016 14' IT Wethouder

Nadere informatie

RAADSBESLUIT GEMEENTE HEUMEN

RAADSBESLUIT GEMEENTE HEUMEN GEMEENTE HEUMEN RAADSBESLUIT Onderwerp: Gewijzigde verordening Datum: Besluitnr.: 14.05 Raad Bedrijveninvesteringszone Malden 2017-2021 1 december 2016 De raad van de gemeente Heumen in openbare vergadering

Nadere informatie

Onderwerp : Subsidieverordening aanjaagregeling ondernemersklimaat

Onderwerp : Subsidieverordening aanjaagregeling ondernemersklimaat Raadsvoorstel *Z00B3DFA87C* Aan de raad Documentnummer : INT-13-07754 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Subsidieverordening aanjaagregeling ondernemersklimaat Inleiding In oktober heeft de gemeenteraad besloten

Nadere informatie

Aan de Raad. No. : 7/11. Muntendam : 9 december Onderwerp : Vaststellen Verordening OZB

Aan de Raad. No. : 7/11. Muntendam : 9 december Onderwerp : Vaststellen Verordening OZB Aan de Raad. No. : 7/11. Muntendam : 9 december 2011. Onderwerp : Vaststellen Verordening OZB. ---------------------------------------------- Samenvatting A. Op basis van de door u vastgestelde begroting

Nadere informatie

Financiële consequenties De opbrengst wordt als subsidie uitgekeerd aan de Vereniging BIZ Zeeheldenkwartier.

Financiële consequenties De opbrengst wordt als subsidie uitgekeerd aan de Vereniging BIZ Zeeheldenkwartier. Registratienummer PBS/ 2016.138 RIS294878 Voorstel van het college inzake vaststellen Verordening BI-zone Zeeheldenkwartier Den Haag 2017 In het coalitieakkoord is opgenomen dat we meer samenwerking tussen

Nadere informatie

1. De Stichting BIZ de Briellaerd i.o. te Barneveld, hierbij reehtsgeldig vertegenwoordigd door Johan

1. De Stichting BIZ de Briellaerd i.o. te Barneveld, hierbij reehtsgeldig vertegenwoordigd door Johan Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone de Briellaerd De ondergetekenden: 1. De Stichting BIZ de Briellaerd i.o. te Barneveld, hierbij reehtsgeldig vertegenwoordigd door Johan en Wagteveld, Bart

Nadere informatie

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Oldenzaal en Hengelo (hierna gezamenlijk te noemen: deelnemende gemeenten) ;

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Oldenzaal en Hengelo (hierna gezamenlijk te noemen: deelnemende gemeenten) ; Centrumgemeenteregeling samenwerking ICT Hengelo- Oldenzaal De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Oldenzaal en Hengelo (hierna gezamenlijk te noemen: deelnemende gemeenten) ; Overwegende

Nadere informatie

Verordening Bedrijveninvesteringszone Hoofddorp-Centrum 2017

Verordening Bedrijveninvesteringszone Hoofddorp-Centrum 2017 gemeente Haarlemmermeer Verordening Bedrijveninvesteringszone Hoofddorp-Centrum 2017 De raad van de gemeente Haarlemmermeer; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 19 april

Nadere informatie

Beleid ondernemersfondsen

Beleid ondernemersfondsen Beleid ondernemersfondsen Bijlagen - Brief handelsvereniging Leek-Nietap ingekomen 7 mei 2018 - Advies inzake harmonisatie belastingen en heffingen van 7 juni 2018 Inleiding Ondernemersfondsen zijn fondsen

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvestering Zone Trekkersveld Zeewolde 2018

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvestering Zone Trekkersveld Zeewolde 2018 Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvestering Zone Trekkersveld Zeewolde 2018 2 Ondergetekenden, Gemeente Zeewolde, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de burgemeester de heer

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam. Uitvoeringsovereenkomst. bedrijveninvesteringszone Dam 2019 BEDRUVENINVESTERINGSZONES AMSTERDAM

Gemeente Amsterdam. Uitvoeringsovereenkomst. bedrijveninvesteringszone Dam 2019 BEDRUVENINVESTERINGSZONES AMSTERDAM X Gemeente Amsterdam Uitvoeringsovereenkomst bedrijveninvesteringszone Dam 2019 EDRUVENINVESTERINGSZONES Ondergetekenden, de gemeente Amsterdam, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door S. Kaatee, directeur

Nadere informatie

Gemeente Noordwijk Het College van Burgemeester en Wethouders Postbus AG Noordwijk. Noordwijk, 26 mei 2016.

Gemeente Noordwijk Het College van Burgemeester en Wethouders Postbus AG Noordwijk. Noordwijk, 26 mei 2016. Gemeente Noordwijk Het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 298 2200 AG Noordwijk Noordwijk, 26 mei 2016 Geacht college, De Noordwijkse Ondernemersvereniging heeft het initiatief genomen om te

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Samenvatting. Agenda nr. 12

Raadsvoorstel. Samenvatting. Agenda nr. 12 Raadsvoorstel Agenda nr. 12 Onderwerp: Vaststellen 1e Wijziging verordening OZB 2016 Soort: Besluitvormend Opsteller: M. Arts Portefeuillehouder: W.L.G. Hanssen Zaaknummer: SOM/2016/001341 Documentnummer:

Nadere informatie

Gemeente ^" Albrandsuuaard

Gemeente ^ Albrandsuuaard 25 Gemeente ^" RAADSBESLUIT Besluit nr.: 90701 Onderwerp: Ie gewijzigde Algemene subsidieverordening Albrandswaard 2010 De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel van het college van de

Nadere informatie

De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft;

De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN BOLLENSTREEK De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; overwegende dat: - zij

Nadere informatie

Verordening Bedrijveninvesteringszone Spoorzicht 2017

Verordening Bedrijveninvesteringszone Spoorzicht 2017 gemeente Haarlemmermeer Verordening Bedrijveninvesteringszone Spoorzicht 2017 De raad van de gemeente Haarlemmermeer; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 19 april 2016,

Nadere informatie

Voorstel De 'Verordening voor de wijziging van de verordening op de heffing en invordering van onroerende-zaakbelastingen 2014' vast te stellen.

Voorstel De 'Verordening voor de wijziging van de verordening op de heffing en invordering van onroerende-zaakbelastingen 2014' vast te stellen. m Datum vergadering Gemeenteraad 1 Voorstelnummer Agendapunt 21 januari 2014 RV/13/00392 6 Voorstel ingebracht door Begrotingsprogramma Portefeuillehouder Onderwerp R. Vergeer Algemene dekkingsmiddelen

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 9 oktober 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 221013/201 afdeling: Welzijn Onderwerp: Stichting ECl

Nadere informatie

Portefeuillehouder: P.E. Broeksma Behandelend ambtenaar C.F.M. Veltman, (t.a.v. C.F.M. Veltman)

Portefeuillehouder: P.E. Broeksma Behandelend ambtenaar C.F.M. Veltman, (t.a.v. C.F.M. Veltman) Vergadering: 5 november 2013 Agendanummer: 5b Status: Opiniërend Portefeuillehouder: P.E. Broeksma Behandelend ambtenaar C.F.M. Veltman, 0595-447777 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. C.F.M. Veltman) Aan

Nadere informatie

Verordening Bedrijveninvesteringszone De Hoek 2017

Verordening Bedrijveninvesteringszone De Hoek 2017 gemeente Haarlemmermeer Verordening Bedrijveninvesteringszone De Hoek 2017 De raad van de gemeente Haarlemmermeer; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 5 juli 2016, nummer

Nadere informatie

1. Te besluiten de Ondernemersfondsen op basis van een reclamebelasting in Hengelo, Vorden en Zelhem voort te zetten;

1. Te besluiten de Ondernemersfondsen op basis van een reclamebelasting in Hengelo, Vorden en Zelhem voort te zetten; Raadsvoorstel Datum : 28-3-2019 Kenmerk Portefeuillehouder Ja Onderwerp : Z72284/Raad-00425 : W.W. Buunk : Evaluatie ondernemersfondsen Geachte leden van de gemeenteraad, Voorstel 1. Te besluiten de Ondernemersfondsen

Nadere informatie

Evaluatie OndernemersFonds Gouda. 1. Inleiding. 2. Doelstellingen en taken OFG. 3. Werkwijze

Evaluatie OndernemersFonds Gouda. 1. Inleiding. 2. Doelstellingen en taken OFG. 3. Werkwijze Evaluatie OndernemersFonds Gouda 1. Inleiding 2. Doelstellingen en taken OFG 3. Werkwijze 4. Resultaten - doelstellingen en taken - draagvlak - scheiding publieke en private taken 5. Alternatieven voor

Nadere informatie

BIZ-plan Bedrijvenpark de Briellaerd

BIZ-plan Bedrijvenpark de Briellaerd BIZ-plan Bedrijvenpark de Briellaerd 2018-2022 Barneveld, 27-05-2017 Opstellers: 1. Bart van de Glind 2. Johan Wagteveld 3. Gilles de Jager 4. Piet van de Beek Redactie: Stichting CLOK Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Consultatiebijeenkomst Ondernemersfonds. Op naar een vitaal economisch Klundert

Consultatiebijeenkomst Ondernemersfonds. Op naar een vitaal economisch Klundert Consultatiebijeenkomst Ondernemersfonds Op naar een vitaal economisch Klundert Programma Consultatiebijeenkomst Ondernemersfonds Opening Waarom een Ondernemersfonds voor Klundert? Het proces tot nu toe

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. Agenda nr.6

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. Agenda nr.6 Raadsvoorstel Agenda nr.6 Onderwerp: Verordening tot eerste wijziging van de Verordening onroerende-zaakbelastingen Soort: Besluitvormend Opsteller: M.A.A.M. Arts Portefeuillehouder: W.L.G. Hanssen Zaaknummer:

Nadere informatie

gemeente werkendam Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bruine Kilhaven

gemeente werkendam Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bruine Kilhaven gemeente werkendam Uitvoeringsovereenkomst IZ ruine Kilhaven Ondergetekenden, de gemeente Werkendam, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer J.M. van Oosten, wethouder Economische zaken, handelend

Nadere informatie

: 3 december 2013 : 16 december : dhr. G.H.J. Weierink : L. Evers

: 3 december 2013 : 16 december : dhr. G.H.J. Weierink : L. Evers (gewijzigd) RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering : 3 december 2013 : 16 december 2013 Documentnr. Zaaknummer : : Portefeuillehouder Verantwoordelijk

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van een BIZ-bijdrage en op de subsidie voor de Bedrijveninvesteringszone Reghthuysplein e.o.

Verordening op de heffing en de invordering van een BIZ-bijdrage en op de subsidie voor de Bedrijveninvesteringszone Reghthuysplein e.o. Verordening op de heffing en de invordering van een BIZ-bijdrage en op de subsidie voor de Bedrijveninvesteringszone Reghthuysplein e.o. (2017-103) Hoofdstuk I Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Verordening Bedrijveninvesteringszone Cruquius 2017

Verordening Bedrijveninvesteringszone Cruquius 2017 gemeente Haarlemmermeer Verordening Bedrijveninvesteringszone Cruquius 2017 De raad van de gemeente Haarlemmermeer; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 september 2016,

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST ( MoU 2 ) INZAKE ADO DEN HAAG

RAAMOVEREENKOMST ( MoU 2 ) INZAKE ADO DEN HAAG RAAMOVEREENKOMST ( MoU 2 ) INZAKE ADO DEN HAAG tussen Stichting Stadion Ontwikkeling N.V. ADO Den Haag H.P. Beheer B.V. en de gemeente s-gravenhage 25 maart 2009 Streefkerk Advocaten Postbus 716 2270 AS

Nadere informatie

INFORMATIE BIJEENKOMST

INFORMATIE BIJEENKOMST INFORMATIE BIJEENKOMST OP WEG NAAR EEN ONDERNEMERSFONDS VOOR APELDOORN 9 SEPTEMBER 2013 Inhoud 1. Aanleiding; wat en waarom? 2. Uit de praktijk: Ondernemersfonds Utrecht 3. Stand van zaken Apeldoorn 1.

Nadere informatie

Ondernemersfondsen. Soorten, maten, voors en tegens. Lichtenvoorde, 10 november 2016 Kjeld Vosjan

Ondernemersfondsen. Soorten, maten, voors en tegens. Lichtenvoorde, 10 november 2016 Kjeld Vosjan Vosjan Management op Maat Ondernemersfondsen Soorten, maten, voors en tegens Lichtenvoorde, 10 november 2016 Kjeld Vosjan Inhoud 1. Aanleiding, waarom zitten we hier? 2. Ondernemersfondsen algemeen 3.

Nadere informatie

Verslag 2017 en 2018 Gemeentebreed Fonds Bodegraven-Reeuwijk

Verslag 2017 en 2018 Gemeentebreed Fonds Bodegraven-Reeuwijk Verslag 2017 en 2018 Gemeentebreed Fonds Bodegraven-Reeuwijk Februari 2019 2 Introductie In december 2016 is een convenant getekend door de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en de Stichting Ondernemersfonds

Nadere informatie

Raadsbesluit. besluit:

Raadsbesluit. besluit: besluit: vast te stellen de navolgende VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN BIZ- BIJDRAGEN CENTRUM GOOR (Verordening bedrijveninvesteringszone Centrum Goor 2018-2022) Raadsbesluit Onderwerp:

Nadere informatie

Verordening van 30 oktober 2012 tot wijziging van de Uitvoeringsregeling projectsubsidies economie, recreatie en toerisme.

Verordening van 30 oktober 2012 tot wijziging van de Uitvoeringsregeling projectsubsidies economie, recreatie en toerisme. Uitgegeven: 2 november 2012 2012, nr. 46 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLÂN Verordening van 30 oktober 2012 tot wijziging van de Uitvoeringsregeling projectsubsidies economie, recreatie en toerisme. Gedeputeerde

Nadere informatie

Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum

Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum 1 Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum 2 I Inleiding Op 1 januari 2015 is de Wet BedrijvenInvesteringsZones (BiZ) in werking getreden. Deze wet maakt het voor lokale ondernemersorganisaties

Nadere informatie

Regels voor bedrijveninvesteringszones (Wet op de bedrijveninvesteringszones)

Regels voor bedrijveninvesteringszones (Wet op de bedrijveninvesteringszones) Regels voor bedrijveninvesteringszones (Wet op de bedrijveninvesteringszones) VOORSTEL VAN WET Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1151756 Datum: 27 november 2014 Behandeld door: C.F.J. Mens Afdeling / Team: RO / ROB Onderwerp: Oprichting ondernemersfonds voor de Binnenstad. Samenvatting:

Nadere informatie

Algemene Subsidieverordening Oosterhout 2006

Algemene Subsidieverordening Oosterhout 2006 Algemene Subsidieverordening Oosterhout 2006 Deze verordening is op 3 mei 2006 gepubliceerd in het Weekblad Oosterhout en vanaf 14 juni 2006 van kracht in de gemeente Oosterhout April 2006 pagina:2 Nr.

Nadere informatie

UITVOERINGSOVEREENKOMST 2006/2007

UITVOERINGSOVEREENKOMST 2006/2007 UITVOERINGSOVEREENKOMST 2006/2007 De ondergetekenden De gemeente Oegstgeest, vertegenwoordigd door burgemeester E.M. Timmers-van Klink, die handelt ter uitvoering van het besluit d.d. 22 november 2005

Nadere informatie

Ondergetekenden onder 1 en 2 hierna gezamenlijk aan te duiden als: Partijen.

Ondergetekenden onder 1 en 2 hierna gezamenlijk aan te duiden als: Partijen. VERSIE januari 2011 OVEREENKOMST INZAKE AANVRAAG ESF SUBSIDIES 2007-2013 AANVRAAGTIJDVAK FEBRUARI 2011 De Ondergetekenden: De Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG), gezeteld te Den Haag, aan

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 7 november 2017;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 7 november 2017; Nr. 116 21 december 2017 De raad van de gemeente Houten; besluit gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 7 november 2017; gelet op de artikelen 220 tot en met 220h van de Gemeentewet; te

Nadere informatie

Ter besluitvorming door de Raad

Ter besluitvorming door de Raad Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vaststelling 2015 en Toekenning 2017 Werklocatiemanagement Ondernemersfonds ten behoeve van het Huis voor de Binnenstad Programma Economie & Werk Portefeuillehouder J.

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Uitvoering Convenant Inburgering en ondernemerschap

Nota van B&W. Onderwerp Uitvoering Convenant Inburgering en ondernemerschap Nota van B&W Onderwerp Uitvoering Convenant Inburgering en ondernemerschap Portefeuille H. van der Molen Auteur Mevr. E.Z. Tuboly Telefoon 5113618 E-mail: e.tuboly@haarlem.nl SZ/WWGZ Reg.nr. 2008/79104

Nadere informatie

Onderwerp Raadsmededeling over: Stand van zaken uitwerking detailhandelsvisie - Ter kennisname

Onderwerp Raadsmededeling over: Stand van zaken uitwerking detailhandelsvisie - Ter kennisname BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 2 december 2014 Besluit nummer: 2014_BW_00869 Onderwerp Raadsmededeling over: Stand van zaken uitwerking detailhandelsvisie - Ter kennisname Beknopte samenvatting Op 13

Nadere informatie

Raadsvoorstel gemeente Coevorden

Raadsvoorstel gemeente Coevorden Raadsvoorstel gemeente Coevorden Datum commissievergadering 11 april 2017 Versie Agendapunt 10 Naam rapporteur Rv.nr. Openbaar Portefeuillehouder Mw. I. Dobben Ja Dhr. J. Zwiers Onderwerp Invoering Bedrijven-investeringszone

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20 februari 2014;

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20 februari 2014; De raad van de gemeente Schiermonnikoog; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20 februari 2014; B E S L U I T: vast te stellen de: Subsidieverordening Verduurzaming particuliere

Nadere informatie

Raadsvoorstel Samenvatting Aanleiding

Raadsvoorstel Samenvatting Aanleiding Raadsvoorstel Aan : Raad van Geertruidenberg Raadsvergadering : 28 september 2017 Agendanummer : 10 Datum collegebesluit : 15 augustus 2017 Onderwerp : Verordening Bedrijveninvesteringszone Dombosch 2018

Nadere informatie

: 28 november 2011 : 12 december : H.T.J. van Beers : L. Evers

: 28 november 2011 : 12 december : H.T.J. van Beers : L. Evers RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raad vergadering : 28 november 2011 : 12 december 2011 Documentnr. Zaaknummer : 749 : PR-11-17556 Portefeuillehouder Verantwoordelijk

Nadere informatie

gezien het voorstel het voorstel van Burgemeester en wethouders d.d. 19 december 2017;

gezien het voorstel het voorstel van Burgemeester en wethouders d.d. 19 december 2017; man ETTEN LEUR De raad van de gemeente Etten-Leur; gezien het voorstel het voorstel van Burgemeester en wethouders d.d. 19 december 2017; gezien het amendement zoals ingebracht door de fracties van CDA,

Nadere informatie

Voorgesteld wordt om met voorliggende overeenkomst in te stemmen en deze door de gemeente en de Stichting Combibrug te laten ondertekenen.

Voorgesteld wordt om met voorliggende overeenkomst in te stemmen en deze door de gemeente en de Stichting Combibrug te laten ondertekenen. VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 24 november 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00888 Onderwerp: Overeenkomst Stichting Combibrug 2016-2018 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Op 30 april 2015 is in de

Nadere informatie

Groei van de stad Opbrengsten van de groei van de stad zullen worden ingezet voor nieuwe groei.

Groei van de stad Opbrengsten van de groei van de stad zullen worden ingezet voor nieuwe groei. Datum 27 september 2017 Registratienummer PBS/ 2017.148 RIS297943 Voorstel van het college tot vaststelling van de Verordening tot wijziging van de Verordening op de heffing en invordering van onroerende-zaakbelastingen

Nadere informatie

Gemeente Delft 13 JA» Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

Gemeente Delft 13 JA» Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. c-mail Programma Registratie nr. BBV-nr. college van B&W 22 november 2016 mw. A.H. Mekker M. Schikhof / R. Verduijn 06-10705892/06

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2009 165 Wet van 19 maart 2009, houdende tijdelijke regels voor experimenten met een gebiedsgerichte bestemmingsheffing ten behoeve van aanvullende

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 23 februari 2016 bestemd voor de gemeenteraad

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 23 februari 2016 bestemd voor de gemeenteraad VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 23 februari 2016 bestemd voor de gemeenteraad Besluit nummer: 2016_BW_00165 Onderwerp: Wijzigen besluit Ondernemersfonds - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Het college

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van reclamebelasting Binnenstad 2018

Verordening op de heffing en invordering van reclamebelasting Binnenstad 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Tilburg Nr. 208992 28 november 2017 Verordening op de heffing en invordering van reclamebelasting Binnenstad 2018 Raadsbesluit 2017_585 De raad van de gemeente

Nadere informatie

Raamovereenkomst Educatie Gemeente Den Haag ROC Mondriaan

Raamovereenkomst Educatie Gemeente Den Haag ROC Mondriaan Raamovereenkomst Educatie Gemeente Den Haag ROC Mondriaan De gemeente Den Haag, Spui 70, Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer drs. S. Dekker, wethouder van Onderwijs, Jeugdzaken

Nadere informatie

Voorstel besluit Samenvatting toelichting Toelichting

Voorstel besluit Samenvatting toelichting Toelichting Raadsvoorstel nr. : 2002/175 Aan de gemeenteraad. Raadsvergadering : 17 december 2002 Agendapunt : 6 Steenwijk, 3 december 2002. Onderwerp: Subsidieverordening Peuterspeelzaalwerk Voorstel besluit Instemmen

Nadere informatie

Maak meer mogelijk in de gemeente Zaanstad. Het Ondernemersfonds: Sleutel tot succes?!

Maak meer mogelijk in de gemeente Zaanstad. Het Ondernemersfonds: Sleutel tot succes?! Maak meer mogelijk in de gemeente Zaanstad Het Ondernemersfonds: Sleutel tot succes?! Waarom een ondernemersfonds? Free riders in winkelgebieden en op bedrijventerreinen Vrijwillige bijdragen voor activiteiten

Nadere informatie

Het college/de burgemeester wordt verzocht de volgende vragen zo spoedig mogelijk schriftelijk te beantwoorden:

Het college/de burgemeester wordt verzocht de volgende vragen zo spoedig mogelijk schriftelijk te beantwoorden: M O N T F O O R T D66 SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE Nr 2015-29 Datum: 17-11-2015 Naam vragensteller: H.P.M. Bezuijen/A.M. van de Poll Vraag gericht aan: College/Portefeuillehouder Onderwerp: Ondernemersfonds

Nadere informatie

GEMEENTE LITTENSERADIEL

GEMEENTE LITTENSERADIEL GEMEENTE LITTENSERADIEL Agendanummer 10 Raadsvoorstel Raadsvergadering : 17 november 2008 Onderwerp : Gemeentelijke belastingen en tarieven 2009 Portefeuillehouder : Burgemeester J. Liemburg Voorstel :

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 13 februari 2014 14-005 Onderwerp Definitieve vaststelling tarieven onroerende zaakbelastingen 2014 en wijziging vrijstellingsartikel Verordening onroerende zaakbelastingen

Nadere informatie