Mening van ondernemers industrieterreinen over reclamebelasting en Parkmanagement Zutphen. Ingevuld door 102 bedrijven.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mening van ondernemers industrieterreinen over reclamebelasting en Parkmanagement Zutphen. Ingevuld door 102 bedrijven."

Transcriptie

1 Mening van ondernemers industrieterreinen over reclamebelasting en Parkmanagement Zutphen Ingevuld door 102 bedrijven 9 november 2016

2 Waarom een enquete?

3 Waarom een enquete? Verordening reclamebelasting - ondernemersfonds Forum van 15 december 2014 Bron: https://raad.zutphen.nl/vergaderstukken/raadsstuk/verordening-reclamebelasting-ondernemersfonds Bron: =67 bedrijven

4 Uitleg aanleiding van de vraag. Vragen? Graag na de presentatie.

5 De enquete is fysiek en digitaal ingevuld. In sommige fysieke enquetes waren meerdere antwoorden aangevinkt of vragen overgeslagen. Ik heb alles 1 op 1 overgenomen.

6 1. Ontvang je aanslag voor reclamebelasting? Ja Nee

7 2. Heb je personeel, en zo ja, hoeveel? Totaal aantal medewerkers = 552 Gemiddeld aantal medewerkers = Ja Nee

8 3. Heb je ooit een enquete ontvangen van Parkmanagement Zutphen waarin je mening is gevraagd over het verdelen van kosten van veiligheidsmaatregelen op de industrieterreinen? Ja Nee Niet zeker

9 4. Heb je reclame aan je pand / bedrijf bevestigd? 14% 4% 17% 66% Ja Nee Nee, niet meer sinds ik reclamebelastingaanslag krijg Nee, niet meer sinds de reclamebelasting is ingevoerd ondanks ik geen aanslag krijg

10 Verordening reclamebelasting - ondernemersfonds Forum van 15 december 2014 Bron: https://raad.zutphen.nl/vergaderstukken/raadsstuk/verordening-reclamebelasting-ondernemersfonds

11 5. Is de WOZ waarde van het bedrijfspand onder ,-? Onder Boven Weet ik niet 26% 13% 61%

12 5. Is de WOZ waarde van het bedrijfspand onder ,-? boven boven

13 6. Sinds welk jaar ben je gevestigd op het industrieterrein? Voor 2012 Na % 64%

14 7. Ben je wel eens benaderd door Parkmanagement Zutphen sinds je bent gevestigd op het industrieterrein met informatie over hun bestaan, wat ze doen en wat ze kunnen betekenen voor je? Ja Nee Anders 3% 24% 74%

15 8. Heb je met jouw onderneming belang bij het kentekenregistratie systeem? Ja Nee Weet ik niet 8% 20% 73%

16 9. Heb je met jouw onderneming belang bij het camerabeveiliging systeem? Ja Nee Weet ik niet 9% 25% 66%

17 10. Wanneer je nee hebt ingevuld bij vraag 8 of 9 of allebei; Wanneer zou je wél het belang hierbij hebben? Anders Wanneer de systemen effect gaan hebben, er vinden nu nog steeds veel inbraken plaats. 26% 43% Wanneer mijn camerabeveiligingsysteem vergoed wordt, deze heb ik na 2012 aangeschaft zonder ervan op de hoogte te zijn dat PM hier ook mee bezig was voor mij. 12% 20% De systemen werken niet naar behoren, dat zou eerst opgelost moeten worden.

18 Meest ingevulde toelichting bij anders; Eigen systeem Geen belang Paar andere ingevulde toelichtingen bij anders; Weinig waardevolle spullen. Eigen systeem en euro geïnvesteerd in panden aan beveiliging

19 Ja Ja, maar niet wanneer ik er 875,- of meer per jaar voor moet betalen Nee Ja, en ik wil daar best aan meebetalen met maximaal een bedrag van... Nee, ik wil dit binnen eigen beheer houden Nee, ik heb een eigen camerasysteem dat prima werkt en heb daar voldoende aan 11. Ben je bereid wanneer je de voordelen merkt van de veiligheidsmaatregelen die door Parkmanagement Zutphen genomen worden mee te betalen hieraan en hoeveel?

20 Ja, en ik wil daar best aan meebetalen met maximaal een bedrag van; niet aangegeven

21 Bron:

22 Ja Nee 12. Is er wel eens bij jouw bedrijf ingebroken? 30% 70%

23 Bron:

24 13. Ervaar je met jouw onderneming het belang van de collectieve kortingen met o.a. opstalverzekering, energie, afval enz. wat door Parkmanagement Zutphen geregeld is? Ja Nee 4% 96%

25 verzekering geeft geen korting!!! pand is niet eigendom nooit geweten tot het forum collectief ingekocht bij metaalunie Bepaal zelf waar ik verzekeringen afneem verzekering geeft geen korting!!! alles nu goedkoper geregeld dan PM aanbiedt koop zelf goedkoper in! Wel naar geïnformeerd bij verzekering, kreeg geen extra korting Elders ben je voordeliger uit wist niet dat dit bestond nooit van op de hoogte gehouden

26 14. Ervaar je met jouw onderneming het belang van lidmaatschap bij Parkmanagement Zutphen door andere initiatieven die zij hebben genomen? Ja Weet ik niet Nee 9% 4% 87%

27 15. Ben je op de hoogte van het Keurmerk Veilig Ondernemen dat via Parkmanagement Zutphen is gerealiseerd? 15% 8% Ja Nee Sinds recente opstand reclamebelasting Sinds anders 11% 66%

28 16. Merk je met jouw bedrijf voordelen van het Keurmerk Veilig Ondernemen? Ja Weet ik niet Nee 11% 4% 85%

29 17. Alleen de bedrijven die reclame op het pand hebben laten meebetalen aan Parkmanagement Zutphen is eerlijk Eens 11 Neutraal Oneens

30 18. Alle ondernemers op de industrieterreinen laten meebetalen aan Parkmanagement Zutphen is eerlijk Eens Neutraal Oneens

31 19. Je moet zelf kunnen bepalen om mee te doen / lid te worden van collectieve initiatieven zoals Parkmanagement Zutphen Eens 16 Neutraal 11 Oneens

32 20. Ik ben bereid mee te betalen aan collectieve initiatieven Eens Neutraal Oneens

33 Cameratoezicht op Zutphense bedrijventerreinen Geplaatst op 02 juni 2012; Laatste update 02 juni, 07:00; ZUTPHEN - Op De Mars, De Stoven en De Revelhorst hangen nog vóór de jaarwisseling dertig hypermoderne 'intelligente' camera's. De financiering à euro is bijna rond en niets staat het cameraproject verder nog in de weg om het dievengilde een flinke slag toe te brengen. "De aanschaf van de dertig camera's kost euro en er ontbreekt nog 70.ooo euro", vertelt ondernemer Jos Addink, voorzitter van de werkgroep Werk in Bewaking dat verantwoordelijk is voor de collectieve beveiliging van de drie Zutphense bedrijventerreinen. "We zijn met de Rabobank in onderhandeling over dit ontbrekende bedrag. De verwachting is dat we daar wel uitkomen." Is dat het geval, dan is er nog slechts één obstakel: de bestuursvergadering van de stichting Handel en Industrie Zutphen (HIZ). Deze stichting, waaronder de werkgroep van Addink valt, neemt op 11 juni een definitief besluit over de invoering van intelligent cameratoezicht in Zutphen. "Het wordt een spannende dag", zegt Addink. "De financiering zit krap in elkaar, dat zou voor het bestuur een obstakel kunnen vormen. Aan de andere kant; het is nú tijd om lef te tonen. Intelligent cameratoezicht levert ons uiteindelijk heel veel op. Ik ga er vanuit dat het doorgaat en de camera's er nog voor de jaarwisseling hangen." Begin dit jaar kwam het cameraproject op losse schroeven te staan. De aansluiting van de camera's op het glasvezelnetwerk zou euro gaan kosten; een bedrag dat nog bovenop de euro voor de aanschaf van camera's komt. En daar was geen rekening mee gehouden. Addink cum suis hebben nu een deal gesloten met het Enschedese glasvezelbedrijf Trent. Dit bedrijf schiet de aansluitkosten voor. De Zutphense ondernemers moeten de zes ton de komende zeven jaar aflossen. Als de invoering van cameratoezicht definitief rond is, gaat Addink op zoek naar Zutphense ondernemers die hun bedrijf willen aansluiten op het glasvezelnetwerk van Trent. Hoe meer bedrijven dat doen, hoe lager het investeringsbedrag van zes ton wordt. Met de invoering van intelligent cameratoezicht moet het aantal bedrijfsinbraken in Zutphen flink worden teruggedrongen. Op strategische plaatsen op De Mars, De Stoven en De Revelhorst komen dertig zogenoemde domecamera's te hangen. Dit zijn bolvormige camera's die alles in de omgeving registreren. De beelden komen binnen bij de Regionale Toezicht Ruimte (RTR) in Zwolle. Daar zitten agenten die de beelden continu in de gaten houden. Zien ze iets verdachts, dan wordt direct actie ondernomen en wordt het Venenberg Securityteam in Zutphen ingeschakeld. de Stentor, op dit artikel rust copyright.

34 21. Ik ben bereid nu mee te betalen aan de veiligheidsmaatregelen die door Parkmanagement Zutphen in het verleden genomen zijn Eens Neutraal Oneens

35 22. Het is eerlijk als de reeds gemaakte kosten in het verleden nu door bedrijven met reclame aan het pand betaald zouden worden Eens 6 Neutraal Oneens

36 23. Het is eerlijk als de reeds gemaakte kosten in het verleden nu door alle bedrijven op de industrieterreinen betaald zouden worden Eens 19 Neutraal Oneens

37 24. De gemeente moet bijdragen aan de reeds gemaakte kosten in het verleden door Klein deel mee te betalen Groot deel mee te betalen Kosten geheel op zich te nemen

38 25. Parkmanagement Zutphen moet bijdragen aan de reeds gemaakte kosten in het verleden door Klein deel mee te betalen Groot deel mee te betalen Kosten geheel op zich te nemen

39 26. De kosten van het kentekenregistratiesysteem vallen onder collectieve kosten / collectieve belangen 11% 20% Eens Neutraal Oneens Weet ik niet 14% 55%

40 27. Het is eerlijk dat collectieve kosten in de toekomst door bedrijven met reclame aan het pand betaald gaan worden 1% Eens Neutraal Oneens 9% 90%

41 28. Het is eerlijk dat collectieve kosten in de toekomst door alle bedrijven op de industrieterreinen betaald gaan worden Eens Neutraal Oneens 45% 39% 16%

42 Mits je belang hebt bij de maatregel Eens Neutraal Oneens Ondanks je geen belang hebt bij de maatregel Eens Neutraal Oneens

43 Verordening reclamebelasting - ondernemersfonds Forum van 15 december 2014 Bron: https://raad.zutphen.nl/vergaderstukken/raadsstuk/verordening-reclamebelasting-ondernemersfonds

44 29. De huidige manier van werken door Parkmanagement Zutphen maakt Zutphen een aantrekkelijke ondernemersstad Eens 10 Neutraal Oneens 19 Weet ik niet

45 30. Hoe ervaar je de transparantie in de cijfers zoals begrotingen en gemaakte kosten? Ik heb altijd inzage kunnen krijgen Ik heb nooit inzage kunnen krijgen 4 Ik heb hier geen ervaring mee Ik heb na veel moeite inzage kunnen krijgen 8 Anders

46 Greep verbeterpunten aangegeven op enquete; Wij hadden als lid van PM graag ondersteund bij het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Dit is namelijk een van onze producten. Nu is het begeleidt door een adviesbureau van buiten onze ledenkring. Voordeel laten merken aan de ondernemers. Meer actie van PM, geen voordeel gemerkt bij 2 incidenten. Transparantie, overleg en inspraak iedereen. Camera s kosten veel geld. Bij calamiteiten valt er weinig mee te doen. Deelname aan verzekerings collectieven moeten ondernemers zelf kunnen beslissen. Aantrekkelijk werkterrein is voor hele gemeente van belang.

47 Greep verbeterpunten aangegeven op enquete; Snap link tussen reclamebelasting en beveiliging niet. geen reclame = geen beveiliging? Wijzig naam reclamebelasting. Straat lijkt nu verlaten zonder reclame en dat trekt geen klanten. Beter geld besteden aan advertentiekosten in krant. Kentekenregistratie is voor mij niet van belang. PM moet zich voorstellen aan alle bedrijven, gemeente moet hierin ook meewerken. Vooraf voorstellen wanneer bedrijven zich hier gaan vestigen, niet achteraf. PM moet niet nieuws alleen via krantenartikel kenbaar maken. Ondernemers moeten zoeken wanneer wat gebeurd. Betere communicatie is vereist.

48 Greep beste manier van werken ondernemersfonds aangegeven op enquete; Naar mijn mening moet de gemeente altijd een stuk bijdragen. Ook zij hebben belang bij veilige en nette industrieterreinen en kunnen niet alle kosten zomaar bij de bedrijven neerleggen. Transparantie Een vrijwillige bijdrage vragen na een duidelijke uitleg over hetgeen wat er gaat gebeuren. Wij zijn de dupe van een slechte beslissing door de gemeente.

49 Greep beste manier van werken ondernemersfonds aangegeven op enquete; Volledige transparantie naar alle ondernemers. En geen beslissingen nemen die niet door een meerderheid van ALLE ondernemers wordt gedragen. Dus niet van 50% van de aanwezigen tijdens een bijeenkomst, maar van alle bedrijven op de industrie. Diverse ondernemers in bestuur. Klein groot, allerlei branches Betere communicatie en kosten moeten in verhouding. Collectief moet goedkoper zijn dan zelf regelen. Draagvlak creëren en communiceren

50 Greep eigen invulling aangegeven op enquete; De vragen pretenderen een negatief advies te geven in belang van kleine ondernemers. Veel kleine ondernemers in Zutphen dragen bedrijfsleven Zutphen niet positief uit, geen reclame voor onze Mars. Ben benieuwd wat leden pm verdienen. Wie dat betaald en hoeveel tijd zij hieraan besteden wat ze doen. In mijn opinie totaal overbodige organisatie. Vorig jaar meebetaald aan reclamebelasting. Aan de ene kant goed dat e wat gedaan wordt, kosten begrijp ik. Aan de andere kant raar dat dit samenhangt met reclamebord aan je pand. Zutphen wordt niet aantrekkelijker op deze manier. Zowel niet voor grote als kleine bedrijven.

51 Hoe nu verder?

52 Brief Parkmanagement Zutphen 22 september; Is mening van de ondernemers hierin meegenomen? Bron:

53 Wiens verantwoording wanneer dit duurder uitvalt? Verordening reclamebelasting - ondernemersfonds Forum van 15 december 2014 Hoe kan dit aangevraagd worden? Bron: https://raad.zutphen.nl/vergaderstukken/raadsstuk/verordening-reclamebelasting-ondernemersfonds

54 31. Zou je overwegen je bedrijf buiten Zutphen te vestigen wanneer het blijft zoals het nu is? Jazeker Ja Misschien Neutraal Waarschijnlijk niet Nee Geen sprake van

Vragen & antwoorden - BIZ Waarderpolder 2011

Vragen & antwoorden - BIZ Waarderpolder 2011 BIZ WAARDERPOLDER 2011 1. Wat is een BIZ Ondernemersfonds? Een BIZ is een instrument vóór en dóór ondernemers. Op grond van de Experimentenwet Bedrijven Investeringszones (BIZ, 2009) kunnen ondernemers

Nadere informatie

Projectplan van de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg. Doelstelling en ambitie:

Projectplan van de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg. Doelstelling en ambitie: Projectplan van de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg Doelstelling en ambitie: Vanaf 2010 wordt er op het bedrijvenpark Overdie/Laanenderweg Parkmanagement, met als belangrijkste taak de collectieve beveiliging,

Nadere informatie

BEDRIJVEN INVESTERINGS ZONE (BIZ)

BEDRIJVEN INVESTERINGS ZONE (BIZ) BEDRIJVEN INVESTERINGS ZONE (BIZ) WAT IS EEN BEDRIJVEN INVESTERINGS ZONE? Een bedrijveninvesteringszone is een afgebakend gebied waar ondernemers samen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving

Nadere informatie

Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht

Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht U-Safe (die de kwaliteit van het cameratoezicht zal monitoren en aan de gebieden gaat rapporteren) zullen in 2016 zo n 63.000,- excl. BTW bedragen. n de algemene ledenvergaderingen van de SKR is elke keer

Nadere informatie

QUICK-SCAN EN KEUZESCHEMA CAMERABEVEILIGING OP BEDRIJVENTERREINEN

QUICK-SCAN EN KEUZESCHEMA CAMERABEVEILIGING OP BEDRIJVENTERREINEN QUICK-SCAN EN KEUZESCHEMA CAMERABEVEILIGING OP BEDRIJVENTERREINEN Quick-scan en keuzeschema camerabeveiliging op bedrijventerreinen Omschrijving De Quick-scan kan gebruikt worden voor een eerste verkenning

Nadere informatie

Raadsvoorstel Samenvatting Aanleiding

Raadsvoorstel Samenvatting Aanleiding Raadsvoorstel Aan : Raad van Geertruidenberg Raadsvergadering : 28 september 2017 Agendanummer : 10 Datum collegebesluit : 15 augustus 2017 Onderwerp : Verordening Bedrijveninvesteringszone Dombosch 2018

Nadere informatie

Petitie MKB Hoorn met betrekking tot de ingevoerde reclamebelasting Hoorn ten behoeve van het Lokaal Ondernemersfonds

Petitie MKB Hoorn met betrekking tot de ingevoerde reclamebelasting Hoorn ten behoeve van het Lokaal Ondernemersfonds Petitie MKB Hoorn met betrekking tot de ingevoerde reclamebelasting Hoorn ten behoeve van het Lokaal Ondernemersfonds Hoorn, 25 augustus 2009 MKB Hoorn constateert - Dat de gemeente Hoorn eind mei de aanslagen

Nadere informatie

Presentatie. Actieve camerabeveiliging + BIZ (bedrijveninvesteringszone) 15 maart 2016

Presentatie. Actieve camerabeveiliging + BIZ (bedrijveninvesteringszone) 15 maart 2016 Presentatie Actieve camerabeveiliging + BIZ (bedrijveninvesteringszone) 15 maart 2016 Programma 18:30 Welkomstwoord voorzitter OVG Frank Timmers 18:35 Uitleg KVO-B vs actieve camerabeveiliging Iwan Hulsebosch,

Nadere informatie

Glasvezel. Aanbod: Aansluiting diensten op het netwerk van Fore Freedom

Glasvezel. Aanbod: Aansluiting diensten op het netwerk van Fore Freedom Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Aansluiting diensten op het netwerk van Fore Freedom De Glasvezelkoning is een onderdeel van IP-ONE B.V. Bellen, internetten en online diensten. Internet, VoIP telefonie,

Nadere informatie

Stichting Ster van de Elf Steden Juli 2015

Stichting Ster van de Elf Steden Juli 2015 Stichting Ster van de Elf Steden Juli 201 Samenvatting (context) Sinds medio 2011 dragen ondernemers in de binnenstad van Franeker via de reclamebelasting verplicht bij aan activiteiten, evenementen, faciliteiten

Nadere informatie

Ondernemersfondsen. Soorten, maten, voors en tegens. Lichtenvoorde, 10 november 2016 Kjeld Vosjan

Ondernemersfondsen. Soorten, maten, voors en tegens. Lichtenvoorde, 10 november 2016 Kjeld Vosjan Vosjan Management op Maat Ondernemersfondsen Soorten, maten, voors en tegens Lichtenvoorde, 10 november 2016 Kjeld Vosjan Inhoud 1. Aanleiding, waarom zitten we hier? 2. Ondernemersfondsen algemeen 3.

Nadere informatie

Enquête stichting Parentes Zoetermeer

Enquête stichting Parentes Zoetermeer Enquête stichting Parentes Zoetermeer In de afgelopen weken hebt u de mogelijkheid gehad om d.m.v. onze enquête uw stem te laten horen over diverse punten die spelen binnen onze stichting Parentes. In

Nadere informatie

Focus op Spoorzicht BIZ NIEUWSBRIEF JANUARI 2010

Focus op Spoorzicht BIZ NIEUWSBRIEF JANUARI 2010 Focus op Spoorzicht BIZ NIEUWSBRIEF BIZ op Spoorzicht nu of nooit Op 18 november gaven wij een presentatie in het kader van een onlangs aangenomen wet "Bedrijven investeringszone"(biz) en zo'n BIZ zouden

Nadere informatie

Ondernemersplan BIZ-Fonds voor de Bedrijventerreinen in Coevorden

Ondernemersplan BIZ-Fonds voor de Bedrijventerreinen in Coevorden Ondernemersplan BIZ-Fonds voor de Bedrijventerreinen in Coevorden Samen investeren in leefbaarheid, veiligheid en kwaliteit - Van en vóór ondernemers in Coevorden - Definitief, 12-03-2017 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Keurmerk Veilig Ondernemen. Samenwerken aan de veiligheid van winkelgebieden en bedrijventerreinen

Keurmerk Veilig Ondernemen. Samenwerken aan de veiligheid van winkelgebieden en bedrijventerreinen Keurmerk Veilig Ondernemen Samenwerken aan de veiligheid van winkelgebieden en bedrijventerreinen centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid keurmerk veilig ondernemen Iedere ondernemer is wel

Nadere informatie

Kwaliteit voor nu en in de toekomst! Ledenvergadering VBBO 5 juni 2012

Kwaliteit voor nu en in de toekomst! Ledenvergadering VBBO 5 juni 2012 Kwaliteit voor nu en in de toekomst! Ledenvergadering VBBO 5 juni 2012 Drabbe B.V. Gildeweg 4 -Nootdorp 1 Agenda 1. Opening 2. Notulen ledenvergadering d.d. d 15 november 2011 3. Terugkoppeling vanuit

Nadere informatie

1. Bent u een voorstander van het samen met andere ondernemers opzetten en uitvoeren van gezamenlijke activiteiten? Ja Neutraal Nee Geen mening

1. Bent u een voorstander van het samen met andere ondernemers opzetten en uitvoeren van gezamenlijke activiteiten? Ja Neutraal Nee Geen mening Evaluatie Het Fonds «UniekeCode» De Stad Groningen heeft sinds 2011 een ondernemersfonds. Het Fonds geeft ondernemers de kans om gezamenlijke initiatieven op te zetten die bijdragen aan de economische

Nadere informatie

het bedrijvig gezicht van Nootdorp! Ledenvergadering VBBO 20 november 2012

het bedrijvig gezicht van Nootdorp! Ledenvergadering VBBO 20 november 2012 het bedrijvig gezicht van Nootdorp! Ledenvergadering VBBO 20 november 2012 Locatie: 1 Agenda 1. Opening & mededelingen 2. Notulen ledenvergadering d.d. 5 juni 2012 3. Terugkoppeling bestuur & werkgroep

Nadere informatie

: Verlenging cameratoezicht bedrijventerrein Dombosch I en II

: Verlenging cameratoezicht bedrijventerrein Dombosch I en II AANGEPAST Raadsvoorstel Aan : Raad van Geertruidenberg Raadsvergadering : 19 december 2013 Agendanummer : 08 Datum burgemeester : 13 november 2013 besluit Onderwerp : Verlenging cameratoezicht bedrijventerrein

Nadere informatie

Verslag haalbaarheidsonderzoek SeComHouse op Eeneind en Berkenbos Veiligheid en communicatie op bedrijventerreinen in een innovatief totaalconcept

Verslag haalbaarheidsonderzoek SeComHouse op Eeneind en Berkenbos Veiligheid en communicatie op bedrijventerreinen in een innovatief totaalconcept Verslag haalbaarheidsonderzoek SeComHouse op Eeneind en Berkenbos Veiligheid en communicatie op bedrijventerreinen in een innovatief totaalconcept Secomhouse Nuenen, Mei 2006 Versie 1.0 1. Inleiding In

Nadere informatie

Herstructurering Bedrijventerrein Amerongen. bijeenkomst 17 september 2014

Herstructurering Bedrijventerrein Amerongen. bijeenkomst 17 september 2014 Herstructurering Bedrijventerrein Amerongen bijeenkomst 17 september 2014 Herstructurering Bedrijventerrein Amerongen Programma 20.00 uur ontvangst/opening 20.10 uur resultaat Werkgroep Parkmanagement

Nadere informatie

Project Sluisjesdijk. Een onderzoek naar veiligheid en veiligheidsbeleving

Project Sluisjesdijk. Een onderzoek naar veiligheid en veiligheidsbeleving Project Sluisjesdijk Een onderzoek naar veiligheid en veiligheidsbeleving Focus Rotterdam Focus Waalhaven Focus Sluisjesdijk Onderzoeksteam Lisanne Koning Fysieke omgeving Annabel Keesmaat Zichtbare beveiliging

Nadere informatie

De beveiligingsscan sta voor je zaak.nl

De beveiligingsscan sta voor je zaak.nl m in i ster beve ili gings ie v a n E c o n o m isc he ke n ili Za et h n n va ake tief he Z e e n i nitia ngs beve ngs gings De beveiligingsscan sta voor je zaak.nl 2011 De beveiligingsscan Op naar een

Nadere informatie

GEMEENTE ROERMOND. Aan de commissie Bestuur en IVIiddelen. yiq. Commissievoorstel Datum: 14 mei Agendapuntno.: Portefeuille:

GEMEENTE ROERMOND. Aan de commissie Bestuur en IVIiddelen. yiq. Commissievoorstel Datum: 14 mei Agendapuntno.: Portefeuille: yiq gemeente Roermond GEMEENTE ROERMOND Commissievoorstel Datum: 14 mei 2012 Agendapuntno.: Portefeuille: BM Onderwerp: Cameratoezicht bedrijventerrein Roerstreek Aan de commissie Bestuur en IVIiddelen

Nadere informatie

Glasvezel. Aanbod: Roomburg Leiden

Glasvezel. Aanbod: Roomburg Leiden 01000005 Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Roomburg Leiden De Glasvezelkoning is een onderdeel van IP-ONE B.V. Bellen, internetten en online diensten. Internet, VoIP telefonie, camerabeveiliging, pinnen

Nadere informatie

Kwaliteit voor nu en in de toekomst! Ledenvergadering VBBO 27 januari 2011

Kwaliteit voor nu en in de toekomst! Ledenvergadering VBBO 27 januari 2011 Kwaliteit voor nu en in de toekomst! Ledenvergadering VBBO 27 januari 211 Beurtvaartadres Hofweg 33 - Nootdorp 1 Agenda 1. Opening 2. Notulen ledenvergadering d.d. 13.4.21 3. Terugkoppeling VBBO 4. Financiën

Nadere informatie

PRESENTATIE KEURMERK VEILIG ONDERNEMEN VOOR

PRESENTATIE KEURMERK VEILIG ONDERNEMEN VOOR PRESENTATIE KEURMERK VEILIG ONDERNEMEN VOOR BEDRIJVENTERREINEN door Robert de Koning procesbegeleider MKB Nederland 1 december 2015 1 KVO DATA MKB NEDERLAND 2 S A M E N W E R K I N G PARTNERS GEMEENTE

Nadere informatie

Glasvezel. Glas helder!

Glasvezel. Glas helder! Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Industrieterrein Meer en Duin te Lisse De Glasvezelkoning is een onderdeel van IP-ONE B.V. Bellen, internetten en online diensten. Internet, VoIP telefonie, camerabeveiliging,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. : Ruimte en Samenleving

RAADSVOORSTEL. : Ruimte en Samenleving RAADSVOORSTEL Onderwerp : Camerabewaking op de bedrijventerreinen Raadsvergadering : 12 januari 2011 Politieke markt d.d.: 22 december 2010 Agendapunt : Portef.houder : burgemeester Voorstelnummer : 451127

Nadere informatie

Borchwerf I Status: definitief Versie: 1.3

Borchwerf I Status: definitief Versie: 1.3 18-2-2017 Activiteitenplan 2017 Borchwerf I Status: definitief Versie: 1.3 Patrick Jansen ONDERNEMERSVERENIGING BORCHWERF Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Parkmanagement... 3 3. (collectieve) veiligheid...

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar 29-09-2015 [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar 29-09-2015 [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Invoering BedrijvenInvesteringsZone (BIZ) Bedrijventerreinen 1- Notagegevens Notanummer 2015-001789 Datum 17-09-2015 Programma: 10 Economie, kunst en cultuur

Nadere informatie

BIZ PLAN DE HOOGERWERF

BIZ PLAN DE HOOGERWERF BIZ PLAN 2016-2020 DE HOOGERWERF 2 OUD-BEIJERLAND concept 18032015 Ondernemersvereniging De Hoogerwerf Bestuur: Kees Ammerlaan (voorzitter) Erik Klop (penningmeester) Gerard Boender (algemeen bestuurslid)

Nadere informatie

BIO Raad Collectieve Beveiliging. Schoon, heel en veilig Ondernemen

BIO Raad Collectieve Beveiliging. Schoon, heel en veilig Ondernemen BIO Raad Collectieve Beveiliging Schoon, heel en veilig Ondernemen Opening door wethouder Peter Verheij Agenda 19.30-19.40 uur Opening en welkomstwoord door wethouder Peter Verheij 19.40-19.50 uur Bas

Nadere informatie

Verder willen wij meer proactief omgaan de natuurlijke contacten met de bedrijven n.a.v. de alarmopvolging, onderhoudswerkzaamheden e.d.

Verder willen wij meer proactief omgaan de natuurlijke contacten met de bedrijven n.a.v. de alarmopvolging, onderhoudswerkzaamheden e.d. Aan : Bestuur Stichting Parkmanagement Hoorn Van : Gerard Fit, directeur Parkmanagement Hoorn BV Betreft : Begroting en actieplan 2015 Datum : 18 februari 2015 Inleiding: 2015 wordt voor PMH een vitaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief Marnix van Namen

Nieuwsbrief Marnix van Namen Nieuwsbrief Marnix van Namen Er gebeurt veel in en om rond binnenstad om de levendigheid te versterken. In deze nieuwsbrief ga ik op een aantal initiatieven verder in: de Win je Winkel actie, een boerenstreekmarkt,

Nadere informatie

Onderzoek Ondernemerspanel: Actuele economische onderwerpen

Onderzoek Ondernemerspanel: Actuele economische onderwerpen Versie definitief Datum 8 oktober 2010 1 (8) Onderzoek Ondernemerspanel: Actuele economische onderwerpen Kleine bedrijven, ondernemersverenigingen, leegstand kantoren, parkmanagement en Bedrijfs Investerings

Nadere informatie

Meerjarenbeleidplan Stichting Parkmanagement Hoogeveen

Meerjarenbeleidplan Stichting Parkmanagement Hoogeveen Meerjarenbeleidplan 2011-2015 Stichting Parkmanagement Hoogeveen 1. Doelstellingen De Stichting Parkmanagement Hoogeveen is een samenwerkingsverband van en voor de ondernemers op de bedrijventerreinen

Nadere informatie

PM collectieve beveiliging. De perfecte aanvulling op het collectieve cameratoezicht van uw bedrijf

PM collectieve beveiliging. De perfecte aanvulling op het collectieve cameratoezicht van uw bedrijf PM collectieve beveiliging De perfecte aanvulling op het collectieve cameratoezicht van uw bedrijf Combineer de collectieve beveiliging met die van uw pand! Met actief cameratoezicht en een mobiele dienst

Nadere informatie

Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom

Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom Rapportage oktober 2014 Inleiding Stichting Bi- Zone heeft begin oktober 2014 een vragenlijst uitgezet onder al haar contribuanten (alle bedrijven

Nadere informatie

Camerabewaking op bedrijventerreinen

Camerabewaking op bedrijventerreinen Camerabewaking op bedrijventerreinen EVEN VOORSTELLEN Ad van den Berg Van 1976 tot 2005 werkzaam bij politie: Verkeer en ongevallendienst Werken in de wijk Mediation Recherche (specialisatie verdovende

Nadere informatie

Informatieavond reclamebelasting

Informatieavond reclamebelasting Informatieavond reclamebelasting 9 april 2015 2-7-2015 1 Indeling van de avond Openingswoord door wethouder Ricky van den Aker Update over vrij parkeren Toelichting nieuwe reclamebelasting Enkele vragen

Nadere informatie

De IVW, daar heb je wat aan!

De IVW, daar heb je wat aan! De IVW, daar heb je wat aan! Samen In Weesp, Muiden en omgeving hebben we een unieke samenwerking, waarmee we zaken ook echt voor elkaar krijgen en onze ambities waarmaken. Samen staan we sterk. Wim Zagt,

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2011. Vereniging Beheer. Bedrijvenpark. Oostambacht

Financieel jaarverslag 2011. Vereniging Beheer. Bedrijvenpark. Oostambacht Financieel jaarverslag 2011 Vereniging Beheer Bedrijvenpark Oostambacht Inhoudsopgave Pagina Financieel jaarverslag 2011 Algemeen 1 Balans na resultaatverwerking 2 Staat van baten en lasten2010/ 2011 en

Nadere informatie

KEURMERK VEILIG ONDERNEMEN - BEDRIJVENTERREIN. Terugkoppeling op hoofdlijnen

KEURMERK VEILIG ONDERNEMEN - BEDRIJVENTERREIN. Terugkoppeling op hoofdlijnen Terugkoppeling op hoofdlijnen Certificaat Op 12 mei 2014 werd het bedrijventerrein De Hemrik voor de 4 e keer geaudit voor het Keurmerk Veilig Ondernemen - Bedrijventerreinen (KVO-B). Samenwerking Het

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het instemmen met camerabewaking in de openbare

Raadsvoorstel tot het instemmen met camerabewaking in de openbare gemeente Eindhouen Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling R a a dsnummer O8. R 8 O q.. O O Z Inboeknummer o8bstoao88 Beslisdatum B%W a8 oktober 2008 Dossiernummer 8qq asa Raadsvoorstel tot het instemmen

Nadere informatie

BIZ-plan Bedrijvenpark de Briellaerd

BIZ-plan Bedrijvenpark de Briellaerd BIZ-plan Bedrijvenpark de Briellaerd 2018-2022 Barneveld, 27-05-2017 Opstellers: 1. Bart van de Glind 2. Johan Wagteveld 3. Gilles de Jager 4. Piet van de Beek Redactie: Stichting CLOK Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

1. Meet the judge is een goede manier om het publiek meer inzicht te geven in het werk van een rechter.

1. Meet the judge is een goede manier om het publiek meer inzicht te geven in het werk van een rechter. Mini-peiling onder rechters van Groningen en Assen De vragen/stellingen zijn verspreid onder 94 rechters die werken op de rechtbanken in Groningen en Assen. Dit gebeurde met toestemming van de presidenten

Nadere informatie

LeidenPanel. Cameratoezicht BELEIDSONDERZOEK I I

LeidenPanel. Cameratoezicht BELEIDSONDERZOEK I I LeidenPanel Cameratoezicht 2016 BELEIDSONDERZOEK 071-516 5123 I info@leidenincijfers.nl I www.leidenincijfers.nl Inleiding In december 2010 zijn rond station Leiden Centraal camera s in gebruik genomen,

Nadere informatie

5 OPW website met links naar gemeente, politie en brandweer. X X 2014 2015 2016 Doel- stelling 4 Verhogen tevredenheid Onderhoud en Beheer

5 OPW website met links naar gemeente, politie en brandweer. X X 2014 2015 2016 Doel- stelling 4 Verhogen tevredenheid Onderhoud en Beheer Uitwerkingsschema geselecteerde maatregelen behorend bij de doelstelling 2 Half jaarlijkse terugkoppeling incidentencijfers naar KVO-B werkgroep en eventuele acties ondernemen in de KVO Werkgroep Nieuwsbrief/

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 16 december 2008 Registratienummer: 2008/79 Agendapunt nummer: 13

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 16 december 2008 Registratienummer: 2008/79 Agendapunt nummer: 13 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 16 december 2008 Registratienummer: 2008/79 Agendapunt nummer: 13 Onderwerp Medewerking en bijdrage aan cameraproject 'Oirschot

Nadere informatie

Onderzoek Ondernemerspanel 4: Actuele economische onderwerpen

Onderzoek Ondernemerspanel 4: Actuele economische onderwerpen Onderzoek Ondernemerspanel 4: Actuele economische onderwerpen Kleine bedrijven, ondernemersverenigingen, leegstand kantoren en Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) Contactpersonen gemeente Nieuwegein: Team

Nadere informatie

Raadsvoorstel 123. Gemeenteraad. Vergadering 4 december 2012

Raadsvoorstel 123. Gemeenteraad. Vergadering 4 december 2012 Raadsvoorstel 123 Onderwerp : invoering van een Ondernemersfonds onder gelijktijdige verhoging OZB nietwoningen in Helmond. B&W vergadering : 30 oktober 2012 Dienst / afdeling : SE.EC Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

voor het instellen v a n e e n O n d e r n e m e r s f o n d s e n hebben e e n draagvlakmeting onder alle

voor het instellen v a n e e n O n d e r n e m e r s f o n d s e n hebben e e n draagvlakmeting onder alle gemeente Tubbergen «% Aan de gemeenteraad Vergadering: 15 december 2014 Nummer: 15A Tubbergen, 4 december 2014 nderwerp: V a s t s t e l l e n v e r o r d e n i n g r e c l a m e b e l a s t i n g 2 0

Nadere informatie

Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Industrieterrein Waaier. Vraagbundeling glasvezel, sluitingsdatum 1 april 2014

Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Industrieterrein Waaier. Vraagbundeling glasvezel, sluitingsdatum 1 april 2014 Vraagbundeling glasvezel, sluitingsdatum 1 april 2014 Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Industrieterrein Waaier De Glasvezelkoning is een onderdeel van IP-ONE B.V. Bellen, internetten en online diensten.

Nadere informatie

Parkmanagement in groei traject

Parkmanagement in groei traject Parkmanagement in groei traject Leergang PM 2014 Utrecht, 25 maart 2014 www.clok.nl e-mail info@clok.nl telefoon 035-695 41 44 StichtingCLOK Auteur achter, voornaam Levenscyslus bedrijventerrein Programma

Nadere informatie

MISSIE EN VISIE DOCUMENT. de wijk welgelegen. Auteurs: Remko Sietsma (Outing Holland) Bibi Altink (Jong en Klasse)

MISSIE EN VISIE DOCUMENT. de wijk welgelegen. Auteurs: Remko Sietsma (Outing Holland) Bibi Altink (Jong en Klasse) MISSIE EN VISIE DOCUMENT de wijk welgelegen Auteurs: Remko Sietsma (Outing Holland) Bibi Altink (Jong en Klasse) Inhoudsopgave Aanleiding Over het ondernemersfonds Klankbordgroep Over JK creatives Missie

Nadere informatie

1.1 Ik weet precies hoe ik verzekerd ben

1.1 Ik weet precies hoe ik verzekerd ben Verzekeringen In hoeverre ben je het (on)eens met de volgende stellingen? 7 6 1.1 Ik weet precies hoe ik verzekerd ben 57% (n=535) 5 4 3 14% 1 Zeer mee eens Mee eens Neutraal Mee Zeer mee Zeer mee Ja,dat

Nadere informatie

1. Ik voel me veilig in mijn eigen woonwijk

1. Ik voel me veilig in mijn eigen woonwijk Veiligheid In hoeverre bent u het (on)eens met de volgende stelling? 45% 4 35% 1. Ik voel me veilig in mijn eigen woonwijk 42% (n=227) 3 25% 2 15% 27% 21% 1 5% 7% Zeer mee eens Mee eens Neutraal Mee oneens

Nadere informatie

Ondernemersfonds Laarbeek. 2 juni 2016

Ondernemersfonds Laarbeek. 2 juni 2016 Ondernemersfonds Laarbeek 2 juni 2016 Doel Directe belangenbehartiging voor en door ondernemers. De raad krijgt niet de schuld van belastingverhoging maar bemoeit zich ook niet met de bestedingen en inrichting

Nadere informatie

Bedrijvenparkmanagement Deventer, Mark van Mast, Parkmanager 17 november 2010. Notitie Cameratoezicht Deventer

Bedrijvenparkmanagement Deventer, Mark van Mast, Parkmanager 17 november 2010. Notitie Cameratoezicht Deventer Bedrijvenparkmanagement Deventer, Mark van Mast, Parkmanager 17 november 2010 Notitie Cameratoezicht Deventer Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Oriëntatie... 4 2.1. Huidige situatie... 4 2.2. Gewenste

Nadere informatie

Bijlagen: 1. Rapport TNO Operationele eisen en systeemconcept cameratoezicht d.d. januari 2008 (cameraplan).

Bijlagen: 1. Rapport TNO Operationele eisen en systeemconcept cameratoezicht d.d. januari 2008 (cameraplan). NOTA VOOR DE RAAD Datum: 25 januari 2008 Nummer raadsnota: 0008009 Onderwerp: Cameratoezicht uitgaansgebied. Portefeuillehouder: Burgemeester Bijlagen: 1. Rapport TNO Operationele eisen en systeemconcept

Nadere informatie

Sta voor je zaak en doe daarom del i beveiligingsscan

Sta voor je zaak en doe daarom del i beveiligingsscan ee n i nitia i beve beve Sta voor je zaak tief ili gings gings en doe daarom del i beveiligingsscan va n m ke n h et in i ster ie v a n E c o n o m isc he Za ee ni ste o m isc h e Z ake n ili gings Econ

Nadere informatie

Coöperatief parkmanagement van bedrijventerreinen

Coöperatief parkmanagement van bedrijventerreinen Coöperatief parkmanagement van bedrijventerreinen Aad van Orden Acquisitiemanager Gemeente Apeldoorn Bestuurslid Coöperatief PM Ecofactorij Slotconferentie ACE 4 juni 2014 Oostende België 1 Inhoud Presentatie

Nadere informatie

Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Sewei, Joure concept

Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Sewei, Joure concept 1 Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Sewei, Joure concept 2 I Inleiding Op 1 januari 2015 is de Wet BedrijvenInvesteringsZones (BiZ) in werking getreden. Deze wet maakt het voor lokale

Nadere informatie

Bijstelling Beleid-/activiteitenplan Centrummanagement Asten 2013 ev.

Bijstelling Beleid-/activiteitenplan Centrummanagement Asten 2013 ev. Bijstelling Beleid-/activiteitenplan Centrummanagement Asten 2013 ev. Augustus 2013. 1 1. Ondernemersfonds. Na enkele jaren met eenmalige bijdragen gewerkt te hebben, is in 2012 door het algemeen bestuur

Nadere informatie

Oosterhout (2007) vestigingslocatie 6,6 6,9 7,1 bedrijfsomgeving 6,5 6,5 7,1 veiligheidssituatie 6,6 6,6 6,6 dienstverlening gemeente 6,1 6,2 6,3

Oosterhout (2007) vestigingslocatie 6,6 6,9 7,1 bedrijfsomgeving 6,5 6,5 7,1 veiligheidssituatie 6,6 6,6 6,6 dienstverlening gemeente 6,1 6,2 6,3 Bedrijven tevreden over dienstverlening gemeente Eind 2007 is in alle gemeenten in West-Brabant een bedrijvenenquête gehouden onder alle bedrijven en instellingen met 10 werknemers of meer. Voor betekende

Nadere informatie

Werkgroep Afval. Werkgroep Beveiliging

Werkgroep Afval. Werkgroep Beveiliging Doelstelling van ICC Parkmanagement is het behartigen van de belangen van onze leden in ruime zin zoals op het gebied van: Het vergroten van de veiligheid op de bedrijventerreinen o.a. door 7 dagen per

Nadere informatie

Enquête Bedrijventerrein Forepark Vereniging Beheer Forepark Keurmerk Veilig Ondernemen

Enquête Bedrijventerrein Forepark Vereniging Beheer Forepark Keurmerk Veilig Ondernemen Enquête Bedrijventerrein Forepark Vereniging Beheer Forepark Keurmerk Veilig Ondernemen Voorwoord De Vereniging Beheer Forepark wil graag samen met de ondernemers op het Forepark zorg dragen voor een goed

Nadere informatie

Ondernemen op bedrijventerrein Lagekant

Ondernemen op bedrijventerrein Lagekant Ondernemen op bedrijventerrein Lagekant Almere biedt ondernemers met ambitie in het centrum van Nederland alle ruimte zich te vestigen, te pionieren en te groeien. Ondernemen in Almere betekent ondernemen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF APRIL 2013

NIEUWSBRIEF APRIL 2013 NIEUWSBRIEF APRIL 2013 De VPB volop actief voor u en door u!!! Voor u ziet u de april 2013 uitgave van de nieuwsbrief van de Vereniging Parkmanagement Bolsward. Via deze nieuwsbrief krijgt u de laatste

Nadere informatie

Overdracht en samenwerking 1 e en 2 e lijns diëtisten bij de dieetbehandeling van ondervoede patiënten.

Overdracht en samenwerking 1 e en 2 e lijns diëtisten bij de dieetbehandeling van ondervoede patiënten. Overdracht en samenwerking 1 e en 2 e lijns diëtisten bij de dieetbehandeling van ondervoede patiënten. Inleiding Ziekte gerelateerde ondervoeding is nog steeds een groot probleem binnen de Nederlandse

Nadere informatie

PARKMANAGEMENT ENQUÊTE Algemeen

PARKMANAGEMENT ENQUÊTE Algemeen PARKMANAGEMENT ENQUÊTE Algemeen Algemene Bedrijfsgegevens Naam Bedrijf Juridische Structuur Ondernemingsnummer Adres Postcode + Gemeente Algemeen telefoonnummer Algemeen faxnummer Algemeen emailadres Website

Nadere informatie

De IVW, daar heb je wat aan!

De IVW, daar heb je wat aan! De IVW, daar heb je wat aan! Samen In Weesp hebben we een unieke samenwerking, waarmee we zaken ook echt voor elkaar krijgen en onze ambities waarmaken. Samen staan we sterk. Cees van Vliet, voorzitter

Nadere informatie

CENTRUM. Reclamebelasting. management Brabant. Stappenplan Stroomschema

CENTRUM. Reclamebelasting. management Brabant. Stappenplan Stroomschema CENTRUM management Brabant Stappenplan Stroomschema Reclamebelasting Praktijkervaring leert dat er veel centrummanagementinitiatieven bezig zijn met het oprichten van een ondernemersfonds. Er bestaat grote

Nadere informatie

JONGEREN IN GELDERLAND OVER

JONGEREN IN GELDERLAND OVER JONGEREN IN GELDERLAND OVER een sterk bestuur en hun gemeente Aanleiding De provincie Gelderland werkt samen met VNG Gelderland aan het project Sterk Bestuur Gelderland (SBG). In het project wordt het

Nadere informatie

Delfts Doen! Delftenaren maken de stad

Delfts Doen! Delftenaren maken de stad Inhoud A Delfts Doen! Delftenaren maken de stad 1 Delfts Doen! Delftenaren maken de stad P lannen maken in de stad doe je niet alleen. Een goed initiatief vraagt samenwerking en afstemming met bewoners,

Nadere informatie

Maak meer mogelijk in de gemeente Zaanstad. Het Ondernemersfonds: Sleutel tot succes?!

Maak meer mogelijk in de gemeente Zaanstad. Het Ondernemersfonds: Sleutel tot succes?! Maak meer mogelijk in de gemeente Zaanstad Het Ondernemersfonds: Sleutel tot succes?! Waarom een ondernemersfonds? Free riders in winkelgebieden en op bedrijventerreinen Vrijwillige bijdragen voor activiteiten

Nadere informatie

Enquête externe communicatie St. Paulusparochie

Enquête externe communicatie St. Paulusparochie Enquête externe communicatie St. Paulusparochie ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Welkom St. Paulusparochiaan! Hartelijk

Nadere informatie

Glasvezel voor allemaal!

Glasvezel voor allemaal! Glasvezel voor allemaal! Agenda Aanpak Cranendonck//Net Organisatie Waar staan we nu? Vervolgstappen Vragenronde Een andere aanpak We willen iedereen de kans bieden ook kleine bedrijven! Aanbod: U krijgt

Nadere informatie

BIZ bijeenkomst Zoutman 6 september 2011. Samen werken aan een Schoon, Heel en Veilig bedrijventerrein!

BIZ bijeenkomst Zoutman 6 september 2011. Samen werken aan een Schoon, Heel en Veilig bedrijventerrein! BIZ bijeenkomst Zoutman 6 september 2011 Samen werken aan een Schoon, Heel en Veilig bedrijventerrein! 1. Welkom en opening de heer C. Visscher Vereniging Bedrijventerrein Zoutman i.o. wethouder J.C. Goudbeek

Nadere informatie

BIZ Plan 2013 Bedrijventerrein Roerstreek

BIZ Plan 2013 Bedrijventerrein Roerstreek BIZ Plan 2013 Bedrijventerrein Roerstreek augustus 2012, concept 1 Opgesteld door: Bedrijvenvereniging Roerstreek in samenwerking met Stichting Parkmanagement Regio Roermond Contactpersoon: Janine Rissenbeek

Nadere informatie

Beste Goese ondernemers, managers, bedrijfsleiders en medewerkers,

Beste Goese ondernemers, managers, bedrijfsleiders en medewerkers, SNELPOST email: info@oogfocus.nl website: www.oogfocus.nl Oktober 2017 In deze snelpost Uitslag Enquête Street Sale Kerstmarkt met extra koopavond Van de voorzitter Halloween Koopzondag Nieuwe leden Wat

Nadere informatie

Stichting CLOK. Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie. www.clok.nl e-mail info@clok.nl telefoon 035-695 41 44 StichtingCLOK

Stichting CLOK. Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie. www.clok.nl e-mail info@clok.nl telefoon 035-695 41 44 StichtingCLOK Stichting CLOK Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie www.clok.nl e-mail info@clok.nl telefoon 035-695 41 44 StichtingCLOK Indeling presentatie Gent 12-02-2015 Achtergrond CLOK

Nadere informatie

Leiden is een stad vol verrassingen. Naast een roemrijke geschiedenis van wetenschap, vernieuwing en cultuur, heeft het moderne Leiden aantrekkelijke

Leiden is een stad vol verrassingen. Naast een roemrijke geschiedenis van wetenschap, vernieuwing en cultuur, heeft het moderne Leiden aantrekkelijke Leiden is een stad vol verrassingen. Naast een roemrijke geschiedenis van wetenschap, vernieuwing en cultuur, heeft het moderne Leiden aantrekkelijke winkels en een bloeiende kenniseconomie. Met als decor:

Nadere informatie

Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht. Jaarplan 2015. (eerste versie op hoofdlijnen)

Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht. Jaarplan 2015. (eerste versie op hoofdlijnen) Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht Jaarplan 2015 (eerste versie op hoofdlijnen) Versie 2.0 27 maart 2015 1. Inleiding De POBD is een vereniging die als doel heeft het winkel- en horecabezoek aan

Nadere informatie

Wij verzoeken de ondernemer of de bedrijfsleider de vragenlijst in te vullen.

Wij verzoeken de ondernemer of de bedrijfsleider de vragenlijst in te vullen. Enquête 1-meting in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen her-certificering Bedrijventerreinen (KVO-B) op de bedrijventerreinen Mijlweg, Zeehaven, Krabbepolder, Louterbloemen te Dordrecht Voordat

Nadere informatie

Bedrijvenpark Oostambacht het bedrijvig gezicht van Nootdorp

Bedrijvenpark Oostambacht het bedrijvig gezicht van Nootdorp maart 2015 Bedrijvenpark Oostambacht het bedrijvig gezicht van Nootdorp De VBBO is vanaf de start van het ondernemersfonds actief in het verantwoord besteden van de gelden die door de ondernemers op bedrijvenpark

Nadere informatie

Altijd een oog dat met u mee kijkt zonder dat u er zelf iets voor hoeft te doen

Altijd een oog dat met u mee kijkt zonder dat u er zelf iets voor hoeft te doen Altijd een oog dat met u mee kijkt zonder dat u er zelf iets voor hoeft te doen Dé specialist in camerabewaking RM-Vision: dé specialist in camerabewaking Eerlijk en deskundig advies RM-Vision is een bedrijf

Nadere informatie

Samenvatting onderzoek Regeldruk van leraren in het basisonderwijs: Aspecten, Oorzaken en Oplossingen

Samenvatting onderzoek Regeldruk van leraren in het basisonderwijs: Aspecten, Oorzaken en Oplossingen Samenvatting onderzoek Regeldruk van leraren in het basisonderwijs: Aspecten, Oorzaken en Oplossingen In opdracht van CNV Onderwijs verrichtte Ilona Klerks in het kader van haar studie bestuurs- en organisatiewetenschap

Nadere informatie

12 podium mei 2012. Van zandbakkenzand tot

12 podium mei 2012. Van zandbakkenzand tot 12 podium mei 2012 Van zandbakkenzand tot afvalverwijdering: het kan goedkoper Professionele inkoop kan de uitgaven flink drukken Nog niet eens zo lang geleden, als de schriften bijna op waren, belde de

Nadere informatie

Huur kantoorpand op Bonnetstraat 11 te Ede 695 per maand

Huur kantoorpand op Bonnetstraat 11 te Ede 695 per maand Huur kantoorpand op Bonnetstraat 11 te Ede 695 per maand Aanbiedende partij: VSOGroep makelaars en taxateurs Email: info@vsomakelaars.nl Telefoon: 0321-318318 Website: http://www.vsomakelaars.nl Omschrijving

Nadere informatie

Koninklijke Hoogheid, dames en heren,

Koninklijke Hoogheid, dames en heren, Toespraak minister Eimert van Middelkoop voor de opening van het symposium Strategische samenwerking met het bedrijfsleven Sourcing, een kwestie van keuzes maken, Koninklijke Militaire Academie, Breda,

Nadere informatie

Met het Gemeentelijke Incidenten en Registratiesysteem (GIR) inzicht in incidenten

Met het Gemeentelijke Incidenten en Registratiesysteem (GIR) inzicht in incidenten VEILIG WERKEN BIJ DE GEMEENTE UTRECHT Met het Gemeentelijke Incidenten en Registratiesysteem (GIR) inzicht in incidenten Tekst: Martine van Dijk (A+O fonds Gemeenten) / Fotografie: Kees Winkelman Vanaf

Nadere informatie

Dit is wat de IVW u allemaal. oplevert

Dit is wat de IVW u allemaal. oplevert Dit is wat de IVW u allemaal oplevert De uitstekende ligging in de metropoolregio Amsterdam en de jarenlange ondernemerstraditie, dit gebied heeft al veel van zichzelf. Het zijn echter de mensen die actief

Nadere informatie

Wat verwachten huurders van de ParticipatieRaad?

Wat verwachten huurders van de ParticipatieRaad? Thema: Wat verwachten huurders van de ParticipatieRaad? Juli 2014 John van Veen adviseur WKA Inleiding De ParticipatieRaad van Nijestee wil weten wat er bij bewoners leeft en wat bewoners van de Raad verwachten.

Nadere informatie

DE KLEINE ONDERNEMER 50% KORTING HEEFT OOK KLEINGELD, ZEG MAAR.

DE KLEINE ONDERNEMER 50% KORTING HEEFT OOK KLEINGELD, ZEG MAAR. DE KLEINE ONDERNEMER 50% KORTING HEEFT OOK KLEINGELD, ZEG MAAR. Die oorspronkelijke bewoners gingen weg omdat, punt 1, geen huizen met een tuin. Drie kamers, vier kinderen, dat werkt allemaal niet. We

Nadere informatie

Resultaat Enquête Ouderraad 2014-2015

Resultaat Enquête Ouderraad 2014-2015 Resultaat Enquête Ouderraad 2014-2015 Datum 20-4-2015 Als ouderraad zijn we blij met de resultaten die uit de enquête naar voren komen. Met 85 respondenten is de enquête redelijk bezocht. Iets minder dan

Nadere informatie

SECURITAS. Beveiliging in het 1000 eilandenrijk

SECURITAS. Beveiliging in het 1000 eilandenrijk SECURITAS Beveiliging in het 1000 eilandenrijk Het bestuur van BGO heeft onderzocht hoe de beveiliging van Securitas tot op heden functioneert. Daartoe is een enquête gehouden onder de leden die een contract

Nadere informatie

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Introductie In de uitnodigingsmail komt: In 2019 wordt de Omgevingswet landelijk ingevoerd. Die wet vervangt alle wet- en regelgeving voor

Nadere informatie

NOVEMBER Beste Leden, Hierbij zenden wij u de nieuwsbrief van november BIZ 2011: 24 november uitslag

NOVEMBER Beste Leden, Hierbij zenden wij u de nieuwsbrief van november BIZ 2011: 24 november uitslag NOVEMBER 2010 Beste Leden, Hierbij zenden wij u de nieuwsbrief van november 2010. BIZ 2011: 24 november uitslag Op 24 november zal de uitslag van het draagvlak onderzoek van de BIZ-regeling bekend gemaakt

Nadere informatie