Nieuwsbrief december 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief december 2012"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief december 2012 Inleiding In augustus heeft u van ons de laatste nieuwsbrief ontvangen. Via de nieuwsbrief praten wij u graag bij over het laatste nieuws en de ontwikkelingen in het Bijvank - Noord. Op 27 november heeft de bewonerscommissie Bijvank Noord ook een bewonersavond gehouden om u bij te praten. Een aantal zaken die zijn besproken leest u terug in deze nieuwsbrief. Inhoudsopgave 1. Planning: het 6 maanden scenario 2. Update wisselwoningen 3. Voortgang fase 1: de Lutte- en Denekampbrink 4. Eerste bewoners verhuisd naar Ramelebrink 5. Een 2 e toilet in nieuwbouw(hobbykamer) woning 6. Stand van zaken fase 3: de aannemersselectie 7. Geen stadsverwarming 8. Mogelijkheden voor een andere woning! 9. Lekkage CV problemen? 10. Website Openingstijden Zunabrink 10 in december 1. Planning: het 6 maanden scenario In de vorige nieuwsbrief hebben wij verteld dat de planning verschuift. Hoeveel de planning verschuift was afhankelijk van de huuropzeggingstermijn voor een deel van de bewoners in fase 2. Zij hebben in augustus de huuropzeggingsbrief ontvangen. In deze brief staat het verzoek om in te stemmen met een huuropzeggingstermijn van 6 maanden. Dit verzoek is afwijkend van het sociaal plan uit Hierin staat de afspraak dat bewoners recht hebben op een huuropzeggingstermijn van 12 maanden. Bijna alle bewoners zijn akkoord met de huuropzeggingstermijn van 6 maanden. Met de bewoners die nog niet akkoord zijn doen wij ons uiterste best er de komende maanden uit te komen. Daarom hebben wij besloten om ons voor te bereiden op de sloop van fase 2 in maart 2013! Als dit lukt betekent het dat we ook voor fase 3, 4 en 5 het gunstige scenario vast kunnen houden. We bereiden ons voor op het groene scenario: 6 maand: Scenario: 6 maand Scenario: 12 maand Fase 2 Start sloop 1e half jaar e half jaar 2013 Fase 2 Start bouw 2e half jaar e half jaar 2014 Fase 2 Oplevering 2e half jaar e half jaar 2015 Fase 3 Start sloop 2e half jaar e half jaar 2014 Fase 3 Start bouw 1e half jaar e half jaar 2014 Fase 3 Oplevering 1e half jaar e half jaar 2015 Fase 4 Start sloop 2e half jaar e half jaar 2015 Fase 4 Start bouw 1e half jaar e half jaar 2015 Fase 4 Oplevering 1e half jaar e half jaar 2016 Fase 5 Start sloop 1e half jaar e half jaar 2015 Fase 5 Start bouw 2e half jaar e half jaar 2016 Fase 5 Oplevering 2e half jaar e half jaar 2017 Fase 6 Start sloop 2e half jaar e half jaar 2017 Fase 6 Start bouw 1e half jaar e half jaar 2017 Fase 6 Oplevering 2e half jaar e half jaar 2018

2 2. Update wisselwoningen Voor een groot deel van de bewoners is het verhuizen naar de wisselwoning een belangrijk onderdeel van de wijkvernieuwing in het Bijvank Noord. Hier leest u een update over de wisselwoningen. Fase 2 Sloop 2010 Op 5 december 2011 zijn wij gestart met het aanbieden van wisselwoningen. De bewoners van de sloopwoningen (volgens het plan van 2010) in fase 2 hebben aan de Zunabrink 10 kunnen kiezen uit verschillende wisselwoningen. Alle bewoners uit de oorspronkelijke sloopwoningen in fase 2 hebben een wisselwoning toegewezen gekregen. Fase 3 Sloop 2010 Vanaf 4 oktober 2012 konden ook de bewoners van de sloopwoningen uit fase 3 reageren op wisselwoningen. De eerste ronde van het aanbieden van wisselwoningen is inmiddels voorbij en op 1 november is er een nieuwe ronde van start gegaan. We verwachten dat de bewoners van de sloopwoningen (volgens het plan van 2010) in fase 4 vanaf 2014 kunnen reageren op wisselwoningen. Fase 2 Sloop renovatiewoningen 2012 Eind oktober dit jaar hebben de bewoners die in een te renoveren hobbykamerwoning in fase 2 wonen (of zouden komen te wonen) een wisselwoning toegewezen gekregen. Vanwege de omvang en korte termijn tot aan de sloop van fase 2 hebben de bewoners niet de mogelijkheid gehad zelf een wisselwoning te kiezen. In november worden de bewoners door ons over de verhuizing naar de wisselwoning benaderd. Uiterlijk 8 februari 2013 moeten alle bewoners uit fase 2 verhuisd zijn naar hun wisselwoning. De overige bewoners die moeten verhuizen naar een wisselwoning Na het afronden van de verhuizingen van de bewoners uit fase 2 kunnen opeenvolgend de bewoners van fase 3, 4 en 5 verhuizen naar wisselwoningen. Zodra dit mogelijk is stellen we de bewoners op de hoogte. 3. Voortgang fase 1: de Lutte- en Denekampbrink In de vorige nieuwsbrief las u dat de fysieke wijkvernieuwing van het Bijvank Noord in oktober zou beginnen. De planning van de renovatie in fase 1 is helaas uitgelopen. Fase 1 bestaat uit 33 hobbykamerwoningen aan de Lutteen Denekampbrink. Op dit moment worden al wel 5 van de 33 woningen gesloopt. De andere 28 woningen worden straks gerenoveerd tot een passiefhuis. Passiefhuis De woningen in fase 1 worden gerenoveerd naar een passiefhuis. Uniek aan een passiefhuis is de combinatie van fijn wonen en een zeer laag energiegebruik. Een passiefhuis draagt op deze manier eenvoudig bij aan het milieu, zonder op comfort of andere aspecten in te leveren. En is tevens gunstig voor de energierekening! Proefwoning De aannemer BAM Woningbouw is na de zomervakantie gestart met de renovatie van de proefwoning aan de Luttebrink 22. De werkzaamheden in de proefwoning duren langer dan gepland.

3 Uitloop planning Voordat BAM Woningbouw verder gaat met de renovatie hebben BAM en Domijn bekeken wat er allemaal moet gebeuren: Wat moet er gebeuren om de woning te laten voldoen aan de juiste kwaliteit. Wat moet er gebeuren om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor de zittende bewoners. Alle zittende en toekomstige bewoners zijn geïnformeerd over de uitloop van de planning. 4. Eerste bewoners verhuisd naar Ramelebrink De Ramelebrink hebben we ontwikkeld als zorglocatie. In september 2011 is aannemer Trebbe gestart met de bouw van drie nieuwe appartementengebouwen. In totaal zijn er ongeveer 95 appartementen gerealiseerd voor verschillende (zorg)partijen waaronder Aveleijn. De appartementen zijn inmiddels allemaal opgeleverd. De eerste bewoners Begin 2011 hebben we de eerste bewoners een woning toegewezen aan de Ramelebrink. Uiteindelijk zijn er vanuit het Bijvank Noord ongeveer 15 huishoudens die verhuizen naar de Ramelebrink. Inmiddels zijn de eerste Bijvankers verhuisd. Meer informatie vindt u op de website 5. Toilet in nieuwbouw (hobbykamer)woning Alle bewoners met een vast contract hebben in het boekje Hoe nu verder in het Bijvank Noord kunnen lezen dat er standaard één toilet in de nieuwbouwwoningen wordt geplaatst. In de vorige nieuwsbrief hebben wij u dit uitgelegd. Verzoek bewonerscommissie De bewonerscommissie Bijvank Noord heeft aangegeven dat er veel onvrede heerst bij bewoners over het 2 e toilet in de nieuwbouwwoningen. Het 2 e toilet is nu opgenomen in de optiekeuzes maar de bewonerscommissie is van mening dat Domijn het 2 e toilet gratis moet aanbieden. Daarop heeft de bewonerscommissie Domijn gevraagd of een 2 e toilet niet alsnog gratis kan worden aangeboden.

4 Aanbod Domijn Wij hebben de bewonerscommissie het aanbod gedaan om bewoners toch de mogelijkheid te bieden voor een 2 e toilet. U kunt als bewoner tegen een huurverhoging tussen 3 en 5 euro per maand een 2 e toilet krijgen. Daarnaast blijft de optie bestaan om zelf een 2 e toilet te plaatsen. U kunt dit aangeven tijdens de individuele gesprekken die u straks heeft met de aannemer die uw fase gaat bouwen. 6. Stand van zaken fase 3: de voorselectie De aannemers voor fase 1 en 2 zijn bekend. BAM Woningbouw gaat de woningen in fase 1 renoveren tot passiefhuizen, Nijhuis Bouw uit Rijssen bouwt fase 2. Voor fase 3 zijn wij op dit moment druk bezig met de voorselectie van aannemers en architecten. De bewoners van fase 3 hebben net als de bewoners van fase 1 en 2 inspraak in het ontwerp van de woning en woonomgeving. Begin volgend jaar nodigen wij de (toekomstige) bewoners van fase 3 uit om te praten over de architectenselectie van fase Stadsverwarming In november 2011 hebben we het besluit genomen om verder te gaan met de stadsverwarming. Dit besluit is genomen omdat stadsverwarming de meest duurzame oplossing was. Naast de aansluiting op de stadsverwarming zou er een gasaansluiting worden aangebracht in alle sociale huurwoningen. U kon dan zelf beslissen of u hier wel of geen gebruik van wilde maken. Toch geen stadsverwarming In de contractvorming met Essent, de afgelopen maanden, bleek dat Essent onvoldoende garantie kon afgegeven voor de duurzaamheid op de lange termijn. Daarom heeft Domijn besloten om af te zien van stadsverwarming en om in alle woningen een gasaansluiting aan te brengen. Gevolgen In de nieuwe situatie heeft u dus geen stadsverwarming meer maar wordt u aangesloten op centrale verwarming (c.v.). U kunt dan zelf een partij kiezen die u gas en elektriciteit levert. 8. Mogelijkheden voor een andere woning! Bewoners komen regelmatig bij ons met de vraag of zij nog kunnen reageren op een vrijgekomen sociale huurwoning in het Bijvank Noord. In de vorige nieuwsbrief hebben wij duidelijk uitgelegd waarom er geen derde ronde woningtoewijzing komt. Wij hebben u verteld dat alle sociale huurwoningen die nog vrij zijn of weer vrij komen door vertrek van een bewoner worden aangeboden via Domijnsleutel. Planwijziging biedt nieuwe kansen Het besluit om alle renovatiewoningen in fase 2 t/m 4 te slopen en te vervangen voor nieuwbouw hobbykamer woningen biedt voor veel bewoners nieuwe kansen. Door dit besluit komen er nieuwbouw hobbykamer woningen vrij in bijvoorbeeld fase 2. Wij kunnen ons voorstellen dat u daarin geïnteresseerd bent. Daarom bieden wij u de mogelijkheid van deze kansen gebruik te maken!

5 Reageren op een niet toegewezen woning U kunt tot 15 januari 2013 bij ons informatiecentrum aan de Zunabrink 10 aangeven dat u geïnteresseerd bent. Wilt u weten welke woningen er nog beschikbaar zijn? Komt u dan gerust langs. Toewijzing De toewijzing doen wij op basis van woonduur. Tot 15 januari verzamelen wij alle reacties. Vervolgens ontvangt u van ons bericht of u de woning waarop u gereageerd heeft krijgt toegewezen. Wat gebeurt er met de niet toegewezen woningen na 15 januari? De niet toegewezen sociale huurwoningen gaan in de verhuur via Domijnsleutel net voor oplevering van de fase waarin de woning staat. U kunt ook dan nog met voorrang reageren. Deze voorrang geldt ten opzichte van bewoners buiten de wijk. Zijn er meerdere bewoners uit het Bijvank Noord die op een woning reageren? Dan bepaalt Domijnsleutel wie de woning krijgt toegewezen. 9. Lekkage CV problemen? Heeft u last van lekkage of is uw CV defect? Dan kunt u contact opnemen met dakwacht of Technodak (lekkage) of Geas (CV problemen). Lekkage Woont u in fase 2 of 3 of in een duplexwoning? Dan kunt u bij een lekkage met Dakwacht bellen. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer Woont u in fase 4, 5 of 6? Dan kunt u contact opnemen met Technodak via CV - Problemen Heeft u problemen met uw CV (verwarming)? Dan kunt u contact opnemen met de Geas. Zij zijn te bereiken via Website Speciaal voor de wijkvernieuwing in de Wesselerbrink Noord is er een website opgesteld. De website is alweer bijna een jaar in de lucht. Vincent Joosting en Foekje van Soest, bewoners uit het Bijvank Noord, beheren deze website. Op de website vindt u informatie over onder meer het Bijvank, het Lang, de Ramelebrink en de Vlierstraat. Ook nieuwsbrieven zoals deze en bijvoorbeeld de Brinkkrabbels vindt u op de website! Heeft u tips of suggesties voor de website? Laat het Vincent of Foekje weten. Zij zijn tijdens de reguliere openingstijden te vinden in het informatiecentrum aan de Zunabrink 10. U kunt hen ook mailen: webteamwbn@gmail.com. 11. Openingstijden Zunabrink 10 in december Tijdens de kerstvakantie is het informatiecentrum aan de Zunabrink 10 gesloten van 24 december tot en met 2 januari Vanaf 3 januari kunt u weer bij ons terecht. Heeft u in de tussentijd vragen? Dan kunt u terecht bij het hoofdkantoor van Domijn aan de Boulevard Deze is geopend op 27 december, 28 december en 2 januari. Of neem telefonisch contact op via het algemene nummer van Domijn

Hoe gaat het nu verder in het Bijvank-Noord?

Hoe gaat het nu verder in het Bijvank-Noord? Hoe gaat het nu verder in het Bijvank-Noord? Woningcorporatie Domijn Wijkvernieuwing Bijvank Noord 2 juli 2012 1 Inhoudsopgave Pagina 3. Wat gebeurt er met de renovatiewoningen Pagina 5. Ik woon in een

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2012. In deze nieuwsbrief: Inleiding

Nieuwsbrief maart 2012. In deze nieuwsbrief: Inleiding Nieuwsbrief maart 2012 In deze nieuwsbrief: Inleiding 1. Verhuizing wijkinfopunt 2. Wisselwoningen 3. Resultaten 2 e ronde woningtoewijzing 4. Dichtzetten woningen 5. Daken 6. ZAV (zelf aangebrachte voorzieningen)

Nadere informatie

De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde.

De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde. V o o r u, b e w o n e r v a n D E A N T O N S T R U I K B U U R T I N S L O T E R M E E R De Struikbuurt Vernieuwt! De Struikbuurt gaat veranderen. Alle woningen tussen het Johan Brouwerpad en de Vening

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Josephwijk Roosendaal

Veelgestelde vragen Josephwijk Roosendaal Veelgestelde vragen Josephwijk Roosendaal Gildenbondstraat 2 t/m 48 (even) 1 t/m 9 en 13 t/m 59 (oneven) Tulpstraat 2 t/m 16 (even) en 15 t/m 29 (oneven) St.Josephstraat 31 t/m 35 en 57 t/m 61 (oneven)

Nadere informatie

Onderwerp: woningtoewijzing Het Bijvank Referentie: herstructurering Het Bijvank en Het Lang, startnotitie d.d

Onderwerp: woningtoewijzing Het Bijvank Referentie: herstructurering Het Bijvank en Het Lang, startnotitie d.d Aan: Stadsdeelcommissie Zuid Enschede, Leden van de gemeenteraad Onderwerp: woningtoewijzing Het Bijvank Referentie: herstructurering Het Bijvank en Het Lang, startnotitie d.d. 27-08-2003 Datum: Enschede,

Nadere informatie

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Op woensdag 28 maart 2018 hebben we aan alle huurders van de zes flats aan de Valeriaanstraat, Esdoornstraat, het Larixplein en Distelplein aangekondigd dat we het voornemen

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL.

VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL. VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL. In dit overzicht vindt u een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen die gaan over uw woning,

Nadere informatie

Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen

Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen Sociaal plan UWOON Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Ingrepen en besluitvorming... 4 3. Verhuizen... 6 4. Beheer woning en woonomgeving...

Nadere informatie

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Wat heeft Intermaris besloten? Intermaris heeft besloten uw woning niet te renoveren, maar om de 26

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 98 woningen Leliestraat Irisstraat

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 98 woningen Leliestraat Irisstraat VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP 98 woningen Leliestraat Irisstraat 1 Inleiding Domijn heeft 98 woningen aan de Lelie- en Irisstraat in de gemeente Losser. Deze woningen zijn over een tijdje echt op. Uit een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 10 september 2014

Nieuwsbrief 3 10 september 2014 Nieuwsbrief 3 10 september 2014 Dit is de derde nieuwsbrief over de ontwikkelingen in project Rijsoord. U ontvangt een nieuwsbrief na elke klankbordbijeenkomst. Deze nieuwsbrief wordt bij alle bewoners

Nadere informatie

VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT

VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT Beste bewoner, In dit boekje leest u welke vijf keuzes u heeft als bewoner van de te slopen woningen in de Zeeheldenbuurt. Mocht

Nadere informatie

Vragen & antwoorden over de sloop/nieuwbouw Moerbessenberg

Vragen & antwoorden over de sloop/nieuwbouw Moerbessenberg Vragen & antwoorden over de sloop/nieuwbouw Moerbessenberg Algemeen Portaal gaat de woningen aan de Moerbessenberg 2 t/m 64 (alleen even nummers) slopen en vervangen door nieuwbouw. De huidige duplexwoningen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Tuinstraatkwartier

Nieuwsbrief Tuinstraatkwartier Nieuwsbrief Tuinstraatkwartier 21-7-2016 Op dinsdag 28 juni kwamen ruim 160 bewoners van het Meidoornpad, Lathyrusstraat, Seringstraat, Jasmijnstraat en Tuinstraat naar het H.F. Witte Centrum in De Bilt

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 97 appartementen Zuiderspoorflat

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 97 appartementen Zuiderspoorflat VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP 97 appartementen Zuiderspoorflat 1 Inleiding We begrijpen dat het besluit van sloop voor u erg ingrijpend is. En dat u mogelijk met allerlei vragen zit. Daarom vindt u in deze

Nadere informatie

Stand van zaken fysieke projecten in Zuid. Spreker René Pruysers Datum 4 oktober 2016

Stand van zaken fysieke projecten in Zuid. Spreker René Pruysers Datum 4 oktober 2016 Stand van zaken fysieke projecten in Zuid Spreker René Pruysers Datum 4 oktober 2016 Plaats De Posten Huidige fysieke projecten in Zuid Het Rutbeek/bungalowpark, PL: René Pruysers Beekwoude, PL: René Pruysers

Nadere informatie

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan Groot onderhoud, renovatie of sloop? Wat gaat er gebeuren met uw

Nadere informatie

Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013. Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen

Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013. Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013 Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Ingrepen en besluitvorming... 4 3. Verhuizen... 6 4. Beheer woning en woonomgeving...

Nadere informatie

contact Beneluxlaan 64 Stadskanaal t (0599) 61 42 40 f (0599) 61 29 20 Postbus 20.000 7800 PA Emmen stadskanaal@lefier.nl

contact Beneluxlaan 64 Stadskanaal t (0599) 61 42 40 f (0599) 61 29 20 Postbus 20.000 7800 PA Emmen stadskanaal@lefier.nl afspraken herhuisvesting contact Beneluxlaan 64 Stadskanaal t (0599) 61 42 40 f (0599) 61 29 20 Postbus 20.000 7800 PA Emmen stadskanaal@lefier.nl gratis onderhouds- en storingsmeldingen 0800-0 989 989

Nadere informatie

afspraken herhuisvesting

afspraken herhuisvesting afspraken herhuisvesting 1 inhoudsopgave inleiding 3 1 hoe en wanneer informeren wij u? 3 2 herhuisvesting 4 3 tegemoetkoming voor herhuisvesting 4 4 wisselwoningen bij sloop 5 5 maatregelen leefbaarheid

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG HUURPRIJS 1.1. HOE HOOG WORDT MIJN HUURPRIJS BIJ MODERNISERING? Wij gaan met u in gesprek over de mogelijkheden bij modernisering. Een aantal maatregelen

Nadere informatie

Renovatie & Nieuwbouw Hof in Zuid

Renovatie & Nieuwbouw Hof in Zuid De renovatie van de Bethelflat verloopt voorspoedig. De woningen ernaast in de Oude Maasstraat, Nieuwe Maasstraat en Poortugaalsestraat zijn inmiddels gesloopt. In deze 3 de nieuwsbrief gaan we in op de

Nadere informatie

Bewonersavond Bosveld druk bezocht

Bewonersavond Bosveld druk bezocht jaargang 1 nummer 1 In dit nummer Bewonersavond druk bezocht Start werkgroep Werkgroep praat en denkt mee Werkzaamheden renovatie Wisselwoning Planning Bewonersinbreng aanbesteding Huurverhoging na renovatie?

Nadere informatie

Woonburg. Nieuwsbrief. Wijkvernieuwing Oost-Souburg. Nummer 2 l juni 2011

Woonburg. Nieuwsbrief. Wijkvernieuwing Oost-Souburg. Nummer 2 l juni 2011 Nieuwsbrief Wijkvernieuwing Oost-Souburg Woonburg Nummer 2 l juni 2011 2 Nieuwsbrief Wijkvernieuwing Oost-Souburg In de nieuwsbrief nummer 1 hebben wij u verteld dat het schetsontwerp van 80 woningen groot

Nadere informatie

Start bouw dit jaar Eerste paal in juli 2017

Start bouw dit jaar Eerste paal in juli 2017 nieuwsbrief MAART 2017 nr 7 Start bouw dit jaar Eerste paal in juli 2017 Velen van u zagen we half december tijdens de kerstmarkt. We onthulden het bouwdoek en de aannemers presenteerden hun woningen.

Nadere informatie

- Huurprijzen Maak kennis met De Gaarden. De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen.

- Huurprijzen Maak kennis met De Gaarden. De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen. Oktober 2011 PAGINA 1 In dit nummer - De voorbereidingen zijn gestart - Planning - Maatregelen aan de woning - Start bewonerswerkgroep - Het betrekken van een wisselwoning - Tegemoetkoming verhuisen herinrichtingskosten

Nadere informatie

afspraken herhuisvesting bij wijkvernieuwing

afspraken herhuisvesting bij wijkvernieuwing afspraken herhuisvesting bij wijkvernieuwing contact Beukenlaan 3 Hoogezand t 088 20 33 000 Postbus 7104 9701 JC Groningen info@lefier.nl www.lefier.nl inhoudsopgave inleiding 4 1 hoe en wanneer informeren

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof 9,65 x 15,8 mm Oranjebuurt 4,9 x 5,25 mm bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof Bewonersbijeenkomst, woensdag 16 oktober 2013 om 19.30 uur in de Drijvershof. Aanwezigen: Namens

Nadere informatie

Presentatie bewoners Gele Lisstraat. 29 januari 2019

Presentatie bewoners Gele Lisstraat. 29 januari 2019 Presentatie bewoners Gele Lisstraat 29 januari 2019 2 Doel en inhoud presentatie Presentatie uitkomst individuele gesprekken bewoners januari 2019 (Kevin Groot) Besluitvorming vernieuwing Gele Lisstraat

Nadere informatie

Voorwoord. Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing.

Voorwoord. Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing. Voorwoord Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing. Dat betekent dat uw wijk aanzienlijk wordt verbeterd. Oudere woningen worden gerenoveerd of vervangen door

Nadere informatie

Ik zoek een woning. Woonwensen staan voorop

Ik zoek een woning. Woonwensen staan voorop Ik zoek een woning Woonwensen staan voorop Wij verhuren zo n 2.200 woningen in alle kernen van de gemeente Laarbeek. In soorten en maten, goed, gevarieerd en betaalbaar. Voor gezinnen, stelletjes en alleenstaanden.

Nadere informatie

Hoeveel woningen worden gesloopt en wat komt daar voor terug?

Hoeveel woningen worden gesloopt en wat komt daar voor terug? Doorstart vernieuwing Bomenwijk Waarom kiest Vestia voor sloop/nieuwbouw en niet voor renovatie? Als woningcorporatie is het onze taak om te zorgen voor voldoende woningen van goede kwaliteit passend bij

Nadere informatie

Sociaal Plan bij herstructurering

Sociaal Plan bij herstructurering Het Sociaal Plan is een overeenkomst tussen Woonstichting Groninger huis en bewoners van een wijk of straat waar sloop of ingrijpende renovatie plaats zal vinden. Het Sociaal Plan behandelt de rechten

Nadere informatie

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat SP Afdeling Nijmegen juli 2015 SP afdeling Nijmegen, Molenweg 95, 6543 VA Nijmegen T (024) 322 93 88 F (024) 322 93 88 E nijmegen@sp.nl I www.nijmegen.sp.nl

Nadere informatie

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering Sociaal statuut Het sociaal statuut is belangrijk voor huurders die te maken krijgen met de sloop of renovatie van hun woning. In een sociaal statuut zijn de rechten van huurder vastgelegd. Er staan afspraken

Nadere informatie

Renovatie Sterflats. Vragen bewonersavond 25 september. Verhuizing - wisselwoningen. informatie over de 2- en 3-kamerappartementen.

Renovatie Sterflats. Vragen bewonersavond 25 september. Verhuizing - wisselwoningen. informatie over de 2- en 3-kamerappartementen. Renovatie Sterflats Vragen bewonersavond 25 september Verhuizing - wisselwoningen Waarom is de renovatie dit keer in onbewoonde staat? Na de renovatie in Ster 3 bleek dat het onmogelijk is om te renoveren

Nadere informatie

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers)

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) d.d. 18-06-2018 Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Sociaal Plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Uw portiekwoning aan de Spatterstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor

Nadere informatie

Verslag bewonersavond voor project Rembrandtweg fase 1

Verslag bewonersavond voor project Rembrandtweg fase 1 Verslag bewonersavond voor project Rembrandtweg fase 1 Plaats: Goede Herderkerk Datum: 20 november 2014 Tijd: 19:00 20:30 uur Opening De directeur-bestuurder van Woonvisie, Alfred van den Bosch, opent

Nadere informatie

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium N BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium Mei 2014 Beste lezer, Met dit bulletin informeren wij u over de bouwontwikkelingen rondom ZINN locatie Patrimonium. In 2013 heeft ZINN samen met Woningstichting Patrimonium

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD NOORDELIJK DEEL VERZETSHELDENBUURT GOES-OOST UPDATE VAN DE KLANKBORDGROEP

INFORMATIEBLAD NOORDELIJK DEEL VERZETSHELDENBUURT GOES-OOST UPDATE VAN DE KLANKBORDGROEP INFORMATIEBLAD NOORDELIJK DEEL VERZETSHELDENBUURT GOES-OOST In dit informatieblad praten we u bij over de laatste ontwikkelingen rondom de geplande sloopwerkzaamheden en vervangende nieuwbouw in het noordelijke

Nadere informatie

Sociaal Plan wijkvernieuwing Groningen Uw rechten

Sociaal Plan wijkvernieuwing Groningen Uw rechten Sociaal Plan wijkvernieuwing Groningen Uw rechten Voorwoord Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing. Dat betekent dat uw wijk aanzienlijk wordt verbeterd.

Nadere informatie

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Algemene vragen De vakantieperiode begint nu, kunnen we het niet wat rustiger aan doen, om iedereen de gelegenheid

Nadere informatie

Algemeen Sociaal Plan en Participatieprotocol Nieuwegein Bij sloop of renovatie

Algemeen Sociaal Plan en Participatieprotocol Nieuwegein Bij sloop of renovatie Toelichting Algemeen Sociaal Plan en Participatieprotocol Nieuwegein Bij sloop of renovatie Algemeen So Dit is een verkorte weergave van het Algemeen Sociaal Plan en Participatieprotocol voor Nieuwegein.

Nadere informatie

Waarom wordt flat 11 opgeknapt?

Waarom wordt flat 11 opgeknapt? Waarom wordt flat 11 opgeknapt? Waarom renovatie/groot onderhoud van flat 11? Flat 11 - Prinses Margrietlaan te Kerkebosch Zeist De flat is uit de jaren 60 en heeft een opknapbeurt nodig. Om een gevarieerd

Nadere informatie

2. Het sloopproces. Pagina 1 van 6

2. Het sloopproces. Pagina 1 van 6 Basis sociaal plan (Geldig vanaf 5 september 2011, gedeeltelijk herzien XX oktober 2015) Dit Basis Sociaal Plan is vastgesteld na advies van de SHBW en in overleg met de gemeente Almelo. 1. Inleiding In

Nadere informatie

uw rechten en plichten bij sloop en herhuisvesting

uw rechten en plichten bij sloop en herhuisvesting uw rechten en plichten bij sloop en herhuisvesting 2017 www.lefier.nl 1 Lefier gaat uw woning slopen. In deze brochure leest u wat uw rechten en plichten zijn als uw woning wordt gesloopt. inleiding Lefier

Nadere informatie

Deelnemen Wij adviseren u om vooral deel te nemen aan de renovatie en energiebesparing werkzaamheden, u zult hier plezier en voordeel van hebben.

Deelnemen Wij adviseren u om vooral deel te nemen aan de renovatie en energiebesparing werkzaamheden, u zult hier plezier en voordeel van hebben. Ledenvergadering HBV 4 april 2019 Verslag renovatiecommissie Ook het afgelopen jaar hebben wij weer in goede verstandhouding met WP mogen samenwerken bij de renovatie en energiebesparing werkzaamheden

Nadere informatie

Nieuws & achtergronden NIEUWSBRIEF nr. 7 - West-Indische buurt

Nieuws & achtergronden NIEUWSBRIEF nr. 7 - West-Indische buurt Nieuws & achtergronden NIEUWSBRIEF nr. 7 - West-Indische buurt Bewonersavond in april overbodig De Huurderswerkgroep Surinamestraat e.o. heeft aangegeven, dat een bewonersavond in april niet zinvol zou

Nadere informatie

Mijlpaal: eerste helft renovatie afgerond

Mijlpaal: eerste helft renovatie afgerond april 2013 PAGINA 1 In dit nummer Mijlpaal: Eerste helft renovatie afgerond. Start verhuur en verkoop. De aannemer aan het woord. Stand van zaken De Parkbuurt. Uitvoering en planning openbare ruimte 2013.

Nadere informatie

Terugblik bewonersavond

Terugblik bewonersavond Februari 2014 PAGINA 1 In dit nummer Terugblik bewonersavond Nieuwbouw: Parkietstraat & Vinkenstraat Vogels voeren Aanleg Park Nieuwbouw Parkbuurt Terugblik bewonersavond Enthousiasme over de nieuwbouwplannen

Nadere informatie

Op zoek naar een woning? Zo werkt het bij Woonservice

Op zoek naar een woning? Zo werkt het bij Woonservice Op zoek naar een woning? Zo werkt het bij Woonservice Bij Woonservice hebben we het vinden van een woning opgedeeld in 6 stappen. In deze brochure leest u er alles over. Op zoek naar een woning? Zo werkt

Nadere informatie

Voorwoord wijkvernieuwing Groningen Uw rechten. Sociaal Plan. Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing.

Voorwoord wijkvernieuwing Groningen Uw rechten. Sociaal Plan. Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing. Sociaal Plan Voorwoord wijkvernieuwing Groningen Uw rechten Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing. Dat betekent dat uw wijk aanzienlijk wordt verbeterd.

Nadere informatie

sociaal plan bij wijkontwikkeling en onderhoud Informatie voor huurders betrokken bij een project

sociaal plan bij wijkontwikkeling en onderhoud Informatie voor huurders betrokken bij een project sociaal plan bij wijkontwikkeling en onderhoud Informatie voor huurders betrokken bij een project Inhoudsopgave 1. Mijn woning wordt gesloopt 1.1. Wanneer wordt mijn woning gesloopt 1.2. Hoe vind ik een

Nadere informatie

vraag & antwoord - wat betekenen de sloop- en nieuwbouwplannen in Europarei voor mij als huurder?

vraag & antwoord - wat betekenen de sloop- en nieuwbouwplannen in Europarei voor mij als huurder? vraag & antwoord - wat betekenen de sloop- en nieuwbouwplannen in Europarei voor mij als huurder? Eind mei bent u, als bewoner van Europarei, per brief geïnformeerd over het besluit van de gemeenteraad

Nadere informatie

Beste bewoners van Wherepark

Beste bewoners van Wherepark nieuwsbrief FEBRUARI 2018 nr 9 Beste bewoners van Wherepark De bouw van zowel de eengezinswoningen als het appartementencomplex verloopt voorspoedig en volgens planning. De verhuizing naar uw nieuwe woning

Nadere informatie

- Nieuwsbrief 16 september 2015 Nummer 6

- Nieuwsbrief 16 september 2015 Nummer 6 - Nieuwsbrief 16 september 2015 Nummer 6 Dit is de zesde nieuwsbrief over de ontwikkelingen in project Rijsoord. U ontvangt een nieuwsbrief na elke klankbordbijeenkomst of wanneer er nieuwe ontwikkelingen

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT BIJ WIJKVERNIEUWING EN VERKOOP VAN HUURWONINGEN. Stichting Woningbouw Slochteren

SOCIAAL STATUUT BIJ WIJKVERNIEUWING EN VERKOOP VAN HUURWONINGEN. Stichting Woningbouw Slochteren SOCIAAL STATUUT BIJ WIJKVERNIEUWING EN VERKOOP VAN HUURWONINGEN Stichting Woningbouw Slochteren Schildwolde 15 februari 2005 2 SOCIAAL STATUUT De ondergetekenden: 1 Stichting Woningbouw Slochteren, gevestigd

Nadere informatie

Sociaal Plan ParkStad

Sociaal Plan ParkStad Sociaal Plan ParkStad 2009 Wat is het Sociaal Plan ParkStad? In deze folder kunt u lezen over de afspraken en regelingen waar bewoners mee te maken krijgen als hun huis gesloopt of gerenoveerd wordt. Woningcorporaties,

Nadere informatie

14 Juli 20 U zoekt een woning

14 Juli 20 U zoekt een woning U zoekt een woning U zoekt een huurwoning in Noordoost-Groningen? Dan kunt u terecht bij Acantus. Wij verhuren zo n 13.000 sociale huurwoningen. Van eengezinswoningen tot seniorenappartementen, in verschillende

Nadere informatie

Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF

Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF INHOUDSOPGAVE Algemene informatie 3 1. Wat gaan we bouwen? 4 2. Plattegronden 5 3. Huurprijzen 11 4. Hoe komt u in aanmerking? 12 5. Extra informatie 13 Contactgegevens

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 16 maart 2017 Agenda: 1. Opening 2. Voorstelronde 3. Stand van zaken en planning 4. Sociaal Statuut; wat is dat? En wat is belangrijk

Nadere informatie

Urgentiemogelijkheden

Urgentiemogelijkheden Urgentiemogelijkheden www.utrecht.nl April 2010 Voor huurders van woningen die gesloopt worden Met voorrang een andere woning Omdat uw woning gesloopt wordt, krijgt u voorrang bij het zoeken naar een andere

Nadere informatie

Werk in uitvoering. Dit is de vierde Nieuwsbrief Werk in Uitvoering. Hierin staat de informatie over het onderhoud in, aan en om uw woning.

Werk in uitvoering. Dit is de vierde Nieuwsbrief Werk in Uitvoering. Hierin staat de informatie over het onderhoud in, aan en om uw woning. Werk in uitvoering Nummer 4 - december 2013 Dit is de vierde Nieuwsbrief Werk in Uitvoering. Hierin staat de informatie over het onderhoud in, aan en om uw woning. Wat er vooraf ging. Bewonersbijeenkomst

Nadere informatie

Bewoners waarderen de verbeteringen

Bewoners waarderen de verbeteringen Uw anton StrU ikbuurt VernieU wt Een kijkje in de modelwoning Wanneer moet ik mijn huis uit? Leefbaar tijdens de vernieuwing zie pagina 4 zie pagina 5 zie pagina 6 Bewoners waarderen de verbeteringen Nieuwe

Nadere informatie

1 (naam verhuurder), gevestigd te (plaatsnaam), vertegenwoordigd door (naam)

1 (naam verhuurder), gevestigd te (plaatsnaam), vertegenwoordigd door (naam) M O D E L - S O C I A A L S T A T U UT BIJ WIJKVERNIEUWING BIJLAGE 3 Het onderstaande sociaal statuut is het model dat de Woonbond landelijk als uitgangspunt neemt voor de regeling van de rechten van individuele

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 21 december 2017 Agenda: 1. Opening 2. Terugkoppeling koude opnames 3. Uitgangspunten (technisch en sociaal) 4. Verslag vorige bijeenkomst

Nadere informatie

Modelwoningen druk bezocht!

Modelwoningen druk bezocht! november 2012 PAGINA 1 In dit nummer Modelwoningen druk bezocht. Wijzigingen werkzaamheden. Aanpassing planning. Pauropus aan de slag. Eerste sloop in De Gaarden. Waar kunt u terecht met uw vragen. Modelwoning

Nadere informatie

Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers)

Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) d.d. 21-02-2019 Sociaal Plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) Uw galerijwoning aan de Gele Lisstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 1 maart 2018 Agenda: 1. Opening en mededelingen 2. Verslag vorige bijeenkomst 3. Geluiden uit de wijk 4. Stand van zaken plan 5. Eerste

Nadere informatie

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium N BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium zomer 2013 Beste lezer, Met dit bulletin willen we u op de hoogte brengen van de plannen en bouwontwikkelingen rondom ZINN locatie Patrimonium in Selwerd. Ik ben blij

Nadere informatie

Sociaal Plan Jeruzalem S a m e n v a t t i n g

Sociaal Plan Jeruzalem S a m e n v a t t i n g Sociaal Plan Jeruzalem 2009 S a m e n v a t t i n g De eerste palen voor een nieuwe wijk gaan de grond in (foto: Gemeente Archief). Sociaal Plan Jeruzalem 2009 samenvatting 2 De huidige situatie, ruim

Nadere informatie

Inschrijven en woningtoewijzing

Inschrijven en woningtoewijzing Wilt u een woning huren bij Destion? In deze brochure kunt u lezen hoe dat werkt en wat u kunt doen om in aanmerking te komen voor een huurwoning van onze woningcorporatie. Inschrijven U komt voor een

Nadere informatie

ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT

ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT Als je in een huurwoning woont die gerenoveerd wordt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent en wat je van ons kunt verwachten. Dat vertellen

Nadere informatie

De energieprestatievergoeding

De energieprestatievergoeding De energieprestatievergoeding Radewijkbrink 9-15, Enschede Striepebrink 10-16, Enschede Inhoudsopgave Inleiding 2 Waarom energie opwekkende woningen? 3 Wat is gebouw- en gebruik gebonden gebruik? 4 Wat

Nadere informatie

Ronald van Dijk heet de bewoners namens Rochdale welkom. Hij is voor vanavond de gespreksleider en stelt de aanwezige mensen van Rochdale voor.

Ronald van Dijk heet de bewoners namens Rochdale welkom. Hij is voor vanavond de gespreksleider en stelt de aanwezige mensen van Rochdale voor. Deze nieuwsbrief is voor de huurders van Dirk Bonsstraat 1-27 (oneven) H. Coenradistraat 1-27 (oneven), Dobbestraat 8-70 (even) R.P. Geerligsstraat 1-27 en 2-28 B. Fockstraat 22-48 (even). Het is het verslag

Nadere informatie

Samenwerken in één projectgroep. Bewonersavond. Onderzoek woonwensen

Samenwerken in één projectgroep. Bewonersavond. Onderzoek woonwensen De Bewonerscommissie Kolkakker en Woonstede brengen samen het nieuws voor de wijk uit. Hierin leest u allerlei informatie over de wijk: zowel de weetjes uit de buurt, als de nieuwsberichten rondom de wijkvernieuwing.

Nadere informatie

Thús Wonen BROCHURE EYSSEMAWEI DE WESTEREEN

Thús Wonen BROCHURE EYSSEMAWEI DE WESTEREEN Thús Wonen BROCHURE EYSSEMAWEI DE WESTEREEN INHOUDSOPGAVE Algemene informatie 1 1. Wat gaan we bouwen? 2 2. Plattegronden 3-8 3. Huurprijzen 9 4. Hoe komt u in aanmerking? 10 5. Contactgegevens 11 2 Algemene

Nadere informatie

van WoonFriesland Drachten, Jacoliene Maat en directeur Cornelis Kappe van VSO Talryk.

van WoonFriesland Drachten, Jacoliene Maat en directeur Cornelis Kappe van VSO Talryk. NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF NOORD OOST NOORD NOVEMBER/DECEMBER OOST NOVEMBER/DECEMBER 2009 2009 Laan in Noordoost klaar Eindelijk! De nieuwe laan tussen Nachtegaalstraat en Ringweg is vorige maand opgeleverd.

Nadere informatie

Informatieboekje. Sloop Wat nu? Pinksterbloem 2 t/m 144 (even nummers) Leiderdorp

Informatieboekje. Sloop Wat nu? Pinksterbloem 2 t/m 144 (even nummers) Leiderdorp Informatieboekje Sloop Wat nu? Pinksterbloem 2 t/m 144 (even nummers) Leiderdorp Maart 2017 Inleiding 1. Sloop Rijnhart Wonen heeft besloten om de woningen aan de Pinksterbloem 2 t/m 144, even nummers,

Nadere informatie

Renovatie maisonnetteflats Oldenbarnevelderweg Barneveld 2012-2015

Renovatie maisonnetteflats Oldenbarnevelderweg Barneveld 2012-2015 Renovatie maisonnetteflats Oldenbarnevelderweg Barneveld 2012-2015 Het sociaal plan in het kort: de afspraken, rechten en plichten van de bewoners en Woningstichting Barneveld De bewoners van de maisonnetteflats

Nadere informatie

Ik zoek een huurwoning

Ik zoek een huurwoning Ik zoek een huurwoning Bij ons bent u aan het goede adres Zoekt u een huurwoning? Dan bent u bij Leystromen aan het goede adres. Wij verhuren zo n 10.000 woningen. Van appartementen tot eengezinswoningen,

Nadere informatie

Vaststellen raadsbrief Zeeheldenbuurt, paarse blokken

Vaststellen raadsbrief Zeeheldenbuurt, paarse blokken B en W-nummer 15.0213; besluit d.d. 3-3-2015 Onderwerp Vaststellen raadsbrief Zeeheldenbuurt, paarse blokken Besluiten: 1. bijgaande informatieve brief nr. Z/15/15165 aan de raad vast te stellen, waarin

Nadere informatie

Highlights Sociaal plan Floraplein eo

Highlights Sociaal plan Floraplein eo Highlights Sociaal plan Floraplein eo Het sociaal plan geldt voor de woningen Floraplein 16 t/m 69 even en oneven, Wilgenroosstraat 54 t/m 64 even, Clematisstraat 1 t/m 25 oneven, Resedastraat 1 t/m 7

Nadere informatie

Verruiming sociaal plan. Wesselerbrink Bijvank / Het Lang

Verruiming sociaal plan. Wesselerbrink Bijvank / Het Lang Verruiming sociaal plan Wesselerbrink Bijvank / Het Lang Inhoudsopgave 1. Inleiding; waarom deze verruiming van het sociaal plan?... 3 2. Wanneer is deze verruiming van toepassing?... 4 3. Welke verhuismogelijkheden

Nadere informatie

Asbest. Informatie over onze woningen

Asbest. Informatie over onze woningen Asbest Informatie over onze woningen beleid: september 2011, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens

Nadere informatie

Ik zoek een huurwoning

Ik zoek een huurwoning Ik zoek een huurwoning Bij ons bent u aan het goede adres Zoekt u een huurwoning? Dan bent u bij Leystromen aan het goede adres. Wij verhuren zo n 10.000 woningen. Van appartementen tot eengezinswoningen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cluster 20

Nieuwsbrief Cluster 20 Het is zover! Na een periode van voorbereiding en overleg, starten wij begin september met het onderhoud aan uw woning. Nieuwsbrief Voor u ligt de eerste nieuwsbrief over de onderhoud- en renovatiewerkzaamheden

Nadere informatie

17 i 20 Januar U zoekt een woning

17 i 20 Januar U zoekt een woning U zoekt een woning U zoekt een huurwoning in Noordoost-Groningen? Dan kunt u terecht bij Acantus. Wij verhuren zo n 13.000 sociale huurwoningen. Van eengezinswoningen tot seniorenappartementen, in verschillende

Nadere informatie

Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond. 17 september 2014

Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond. 17 september 2014 Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond 17 september 2014 2 Welkom Dirk van der Grijn 3 Inhoud Terugblik Uitkomst huisbezoeken Sociaal plan Vervolg sociaal plan Verder traject 4 Terugblik Draagvlak voorop

Nadere informatie

Huren bij Viverion. ruimte voor leven

Huren bij Viverion. ruimte voor leven Huren bij Viverion ruimte voor leven De vervolgstap hangt af van uw persoonlijke situatie: 1. U huurt al bij Viverion? Dan gebruikt u de optiestap. 2. U huurt nog niet bij Viverion? Dan gebruikt u de aanbod/lotingstap

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BURG. VAN HEEMSTRAKWARTIER

NIEUWSBRIEF BURG. VAN HEEMSTRAKWARTIER NIEUWSBRIEF BURG. VAN HEEMSTRAKWARTIER Na de bouwvakantie is de aannemer weer verder gegaan met het renoveren van de woningen in uw wijk. Er wordt hard gewerkt aan blok 4 en 5. De laatste woningen van

Nadere informatie

Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen

Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen Bewonersavond 20 april 2011 Wanneer gaat er wat gebeuren? Dit is waarschijnlijk de st gestelde vraag op de bewonersavond van 20 april

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vogelbuurt mei 2019

Nieuwsbrief Vogelbuurt mei 2019 Nieuwsbrief Vogelbuurt mei 2019 Sinds begin vorig jaar zijn we bezig om, samen met u, te onderzoeken of we uw woning kunnen verbeteren en verduurzamen of moeten slopen en door nieuwbouw vervangen. Graag

Nadere informatie

Groot onderhoud. Flemingstraat informatie voor bewoners

Groot onderhoud. Flemingstraat informatie voor bewoners Groot onderhoud Flemingstraat 18-92 informatie voor bewoners Inhoud 1 Uw flat wordt opgeknapt 1 2 Welke werkzaamheden voeren we uit? 2 3 Vergoeding voor de werkzaamheden 2 4 Overlast tijdens de werkzaamheden

Nadere informatie

Bijlage 1: Veelgestelde vragen

Bijlage 1: Veelgestelde vragen Bijlage 1: Veelgestelde vragen Sloop & nieuwbouw Corantijnstraat en Paramaribostraat in Leiden April 2019 1. Achtergrond 1.1 Wat is Portaal van plan? Portaal heeft het plan de drie complexen aan de Corantijn-

Nadere informatie

SLOOPREGLEMENT. FidesWonen

SLOOPREGLEMENT. FidesWonen SLOOPREGLEMENT FidesWonen Versie 2.0 Middelharnis, maart 2016 Sloopreglement, als bedoeld in artikel 55b van de Woningwet, van in de Woningbouwfederatie Goeree- Overflakkee samenwerkende woningbouwverenigingen

Nadere informatie

Inhoud. Sociaal Plan Wierden & Borgen juni

Inhoud. Sociaal Plan Wierden & Borgen juni SOCIAAL PLAN Inhoud 01. Algemene bepalingen... 3 02. Procedure bij sloop... 3 03. Vanaf de vooraankondiging... 3 04. Herhuisvesting... 4 05. Vergoedingen voor verhuis- en herinrichtingskosten... 5 06.

Nadere informatie

Renovatieplan Maart 2016

Renovatieplan Maart 2016 Renovatieplan Maart 2016 Burgemeester Fockstraat en Speelmanstraat Amsterdam Slotermeer Renovatieplan voor uw complex De Alliantie heeft besloten om de woningen Fockstraat 21 t/m 47 (oneven) en Speelmanstraat

Nadere informatie

Comfortabel wonen in Empel. 10 huurwoningen voor seniorenen nabij het dorpshart

Comfortabel wonen in Empel. 10 huurwoningen voor seniorenen nabij het dorpshart Comfortabel wonen in Empel 10 huurwoningen voor seniorenen nabij het dorpshart 10 huurwoningen Vragen? te Empel Vlakbij het dorpshart van Empel bouwt Mooiland 10 huurwoningen voor senioren. De 10 nultredenwoningen

Nadere informatie

Asbest. Informatie over onze woningen

Asbest. Informatie over onze woningen Asbest Informatie over onze woningen beleid: september 2011, versie: 2013 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens

Nadere informatie