JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 MAART Lennart Housen en Sander Van de Wiel (vertegenwoordigers voor de skaters);

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 MAART Lennart Housen en Sander Van de Wiel (vertegenwoordigers voor de skaters);"

Transcriptie

1 JEUGDRAAD NIJLEN Website: VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat NIJLEN Tel.: jeugddienst@nijlen.be JEUGDRAAD VRIJDAG 4 MAART 2011 Aanwezig: Chiro Bevel: Dorien Dries en Lieselotte Peeters; Chiro Nele: Darlien Isenborghs en Annelies Maeyens; Chiro Elckerlyc: Sofie Dillen en Kimberly Bossaerts; Kroenkel vzw: Andries Gouweloose; Chiro Jong Leven: Wout De Coster en Mathias Raedts; Lennart Housen en Sander Van de Wiel (vertegenwoordigers voor de skaters); Kristof Verreydt (Voorzitter Jeugdraad), Carrie Verelst (Schepen van Jeugd) en Gunther Melis (Jeugdconsulent). Verontschuldigd: Nicky Bastiaens (Speelpleinwerking Boemerang), Matthias Vranckx (Chiro Pako-Jo), Lennart Mats (Chiro Jong Leven), Lieselotte Umans (Chiro Pako-Me), Lennart Matthijs (Chiro Pako-Jo), Nele De Cnaep (Chiro Pako-Me), Annelies Smets (Scouts & Gidsen Sparlekijn), Michiel Elst (Chiro Gust), Mattias Van Coillie (Chiro Gust) en Daniëlle Frederix (Akabe Tinamoe); Gert Nelissen, Robbe Nelissen, Olivier Moyersoen, Niels Schoeters, Ward Nelissen, en Jelle Van Regenmortel (skaters). 1. Verslag jeugdraad 7 januari februari 2011 De verslagen van de jeugdraden in januari en februari worden goedgekeurd. 2. Overleg skaters herinrichting skatepark Bevel Eind december zat de jeugddienst samen met een groepje skaters uit onze gemeente. Zij gaven toen heel wat input voor de vernieuwing van het gemeentelijke skatepark in Bevel. Tijdens de maand januari werd, samen met een firma, een bezoek gebracht.

2 De skaters kregen onlangs een tweeledig voorstel: deel 1 betreft een aantal nieuwe toestellen en deel 2 betreft de aankoop van een halfpipe (mits een budgetwijziging door de gemeente er is nu onvoldoende budget om alles aan te kopen). De toestellen die momenteel op het skatepark staan, zullen grotendeels verdwijnen wegens enerzijds onveilig en anders te moeilijk voor vele (en zeker beginnende) skaters. Het voorstel voor de vernieuwing werd aan de skaters bezorgd en de voorbije week kreeg de jeugddienst heel wat feedback (heel wat skaters zijn op skivakantie en kunnen niet op deze jeugdraad aanwezig zijn). De aanwezige skaters vertolken het standpunt betreft de vernieuwing: - Het uitgetekende voorstel door de firma is hetzelfde als skatepark Berlaar. De skaters stellen daarom voor een aantal andere toestellen te voorzien. - Ze doen zelf een aantal voorstellen (aangepaste funbox met ledge en rail, grindbox, een quarterpipe en een losse rail). - Afhankelijk van het budget moet er dan eventueel geen halfpipe voorzien worden. De jeugddienst en groendienst zullen nu verder werken met de voorstellen van de skaters en een lastenboek opmaken. We trachten een deel voor de zomervakantie te realiseren en indien er een budgetwijziging wordt goedgekeurd door de gemeenteraad het andere deel tijdens de zomervakantie te realiseren. info: Gunther Melis, jeugdconsulent ( ) of Kristof Verreydt, voorzitter ( ) 3. Evaluatie Open Jeugdraad Fuiven Onze vorige jeugdraad was een speciale editie: een open jeugdraad rond Fuiven. Er waren meer dan 50 aanwezigen die achteraf tevreden waren. De jeugdraad evalueert de Open Jeugdraad: - zeer nuttig om één thema wat uitgebreider te bespreken; - toffe inkleding; - sloot zeker aan bij informatie voor organisatoren van fuiven. De besluiten werden nog even kort overlopen. Op korte termijn hecht de jeugdraad vooral belang aan: - een overzichtelijke agenda oproepen om fuiven steeds zo snel mogelijk in de kalender op te plaatsen; en in het kader van controles door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid in enkele andere provincies op fuiven voor de naleving van rookverbod en verkoop alcohol aan minderjarigen: - de aankoop van enkele vaste borden: verbodsteken roken, geen alcohol aan -16 jarigen en geen sterke drank aan -18 jarigen (toevoegen aan fuifbox); - de mogelijke aankoop van polsbandjes voor controle van verkoop dranken (we bekijken dit nog verder op volgende jeugdraden). Tevens zal er dit werkjaar ook nog gediscussieerd worden op de jeugdraad over het plaatsen van tijdelijke publiciteitsbordjes.

3 4. Komende activiteiten: Jeugdwerk(t) en musical Spamalot op 12 maart 2011 Op zaterdag 12 maart 2011 kunnen de leiders, leidsters, animatoren, gratis workshops volgen in Gemeenschapscentrum t Dorp te Kessel. Er is keuze tussen grimeren, circusinitiatie en een EHBO-initiatie. Het zijn vooral basis-workshops geworden. Spijtig genoeg organiseert Gewest Pallieter (van de chiro s) op datzelfde moment een tornooi stafbal. De jeugddienst nam met het gewest al contact op om in de toekomst de agenda s beter op elkaar af te stemmen. Momenteel zijn er al 12 deelnemers ingeschreven (voor EHBO en grime). Indien er maandag geen inschrijvingen zijn voor de circusinitiatie wordt dit geannuleerd. De jeugddienst stuurt nog een extra herinnering rond naar het jeugdwerk. s Avonds vindt de musical Spamalot plaats in de Stadsschouwburg te Antwerpen. De jeugdraad organiseert deze uitstap en biedt, met subsidies van Vlaanderen, de kaarten aan tegen 20 euro per stuk. Alle kaarten zijn uitverkocht; onze bus zit vol. info: Gunther Melis, jeugdconsulent ( ) of Kristof Verreydt, voorzitter ( ) 5. Jeugdbeleidsplan 2011: stand van zaken Het Jeugdbeleidsplan voor 2011 is in uitvoering. De jeugdraad is betrokken partij bij een aantal actiepunten. We geven hier een stand van zaken: - Overleg schepencollege: Het jeugdwerk kan, indien gewenst, samenkomen met het schepencollege om een aantal items te bespreken. Het jeugdwerk laat tegen volgende jeugdraad weten of er agendapunten zijn die zij willen bespreken op een mogelijk overleg. - Alternatief Speelhappening: Al enkele jaren, na de laatste editie in 2008 van de Speelhappening, vragen verschillende jeugdwerkinitiatieven om een nieuwe editie te organiseren. De jeugdraad wil nagaan of er voldoende draagkracht is bij het jeugdwerk. Tegen volgende jeugdraad vraagt iedereen na of de leiding het ziet zitten om enerzijds met een deel leiding iets in elkaar te steken op de Speelhappening en met het andere deel met de leden af te komen. Ten vroegste in het voorjaar van 2012 zou een nieuwe editie aan de orde zijn of een alternatief is ook nog steeds bespreekbaar. - Openluchtfilm: Tijdens de zomervakantie wil de jeugdraad, liefst in samenwerking met jeugdhuis Kroenkel, een openluchtfilm programmeren. De beste locatie lijkt ons het amfitheater aan t Gesticht. We werken dit verder uit, na afspraak met het jeugdhuis. (ook eens polsen bij Moevement Lier over soortgelijk initiatief) - Infobeurs buitenlandplannen: We willen een infoavond organiseren voor jongeren die misschien buitenlandplannen hebben (als vrijwilliger of als student). Op de avond zelf willen we enkele Nijlense jongeren aan het woord laten die over eigen ervaringen kunnen vertellen. Daarnaast willen we infobrochures van tal van organisaties aanbieden. Ofwel plannen we dit zo snel mogelijk (is dat nog haalbaar?) of anders ergens in het late najaar.

4 - Gadget jeugdraad: De jeugdraad wil nog eens een nieuw gadget laten maken. Er zijn enkele leuke ideeën: tandenborstel, bedrukte zakjes voor oordopjes, papieren zakdoekjes, post-its, fietszadelhoesje, condooms of lanyards. De jeugddienst bekijkt de mogelijke opties en koppelt daarna terug. info: Gunther Melis, jeugdconsulent ( ), 6. Brandveiligheid jeugdlokalen stand van zaken Er wordt deze maand nog een overleg gepland met vooral volwassen begeleiders en infrastructuurverantwoordelijken van het jeugdwerk om te bekijken hoe een degelijk en haalbaar reglement kan uitgewerkt worden. De verslagen van de controles van de elektriciteit kwamen reeds bij alle jeugdwerkinitiatieven toe. Zij kunnen deze tekortkomingen al wegwerken. 7. Nieuws uit de gemeente De schepen, Carrie Verelst, heeft een aantal nieuwtjes vanuit het gemeentebestuur: - De speelterreintjes in Goorerf (Nijlen) en Meidoornlaan (Kessel) worden dit voorjaar heraangelegd. Het omploegen van de terreinen is eerste werk, daarna nieuw gras inzaaien en voor de zomervakantie worden de nieuwe toestellen zeker geplaatst. - De Vlaamse Overheid schrapte de 10% saldi voor de Jeugdbeleidsplannen. Voor onze gemeente betekent dit dat we ongeveer minder subsidie krijgen. Het schepencollege schreef een brief naar minister van Jeugd, Pascal Smet, om hun ongenoegen te uiten. - De aankoop van de Infraxgebouwen in de Koningsbaan door de gemeente gaat definitief door. In deze gebouwen zullen op korte termijn ( ) het magazijn en de technische dienst ondergebracht worden. - Een concept rond speelstraten werd uitgewerkt door de jeugddienst en verkeersdienst en wordt vanaf nu gepromoot bij de bevolking. Er zijn voortaan vaste regels die gevolgd dienen te worden. Meer info op (onder ik verveel me (niet)! ). info: Carrie Verelst, schepen van Jeugd ( ), carrieverelst@telenet.be 8. Doe je zeg - Donate Isenborghs zetelde de voorbije jaren in het beheersorgaan van Gemeenschapscentrum t Dorp voor Chiro Nele én de jeugdraad. Zij liet onlangs weten hiermee te stoppen. Chiro Nele stelt voor dat Stéphanie Van Regenmortel haar plaats inneemt. De jeugdraad besluit unaniem een positief advies af te leveren voor de kandidatuur van Stéphanie Van Regenmortel. We zouden het wel handig vinden als de verslagen ook teruggekoppeld worden naar de jeugdraad. - We zouden best op de jeugdwebsite een teller plaatsen om te bekijken welke pagina s bezocht worden. De jeugddienst neemt dit op.

5 - Andries Gouweloose informeert of er dit jaar nog een filmfestival georganiseerd zal worden. Cinema Nova liet ons al enige tijd weten dat ze tot eind 2011 zeker open blijven en dus komt er uiteraard een editie van Briljante Films. Daarna stoppen we er mee wat ruimte geeft voor andere projecten. Andries Gouweloose vindt het wel spijtig dat er na 31 december 2011 geen filmaanbod meer is voor jeugd in onze gemeente. De schepen begrijpt dit en vindt het spijtig dat de uitbaters van Cinema Nova er mee stoppen maar meldt dat de gemeente geen budget heeft voor zulk gebouw aan te kopen (bovendien zouden er in de toekomst nog verschillende andere gebouwen dan aan de gemeente ook te koop aangeboden worden: bijvoorbeeld parochiezalen; gemeente kan die onmogelijk allemaal aankopen) en tevens is er ook geen budget om de Nova dan te renoveren (wat ook veel geld zou kosten en nodig zou zijn). - Wout De Coster deelt mee dat Chiro Jong Leven een fotowedstrijd heeft lopen voor hun fuif Ge zijt zelf een fuif!. Alle info op Ook de jeugdraad komt op foto te staan stemmen maar want we kunnen 50 drankjetons winnen. - Jeugdconsulent Gunther Melis heeft tot slot nog enkele mededelingen: o Op donderdag 10 maart 2011 is er de jaarlijkse overlegvergadering voor de adviesraden. De voorzitter, schepen en secretaris zullen aanwezig zijn. De jeugdraad heeft geen speciale agendapunten. o Zondag 6 maart 2011 vindt het Ontbijt van de Vrijwilliger plaats. Verschillende vrijwilligers uit het jeugdwerk schreven zich in. 9. Volgende vergadering De volgende jeugdraad vindt plaats op vrijdag 1 april 2011 om 20 uur. Wellicht doen we dan nog eens een jeugdraad op verplaatsing. Nijlen, 8 maart 2011 Gunther Melis Jeugdconsulent Jeugddienst Nijlen

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 APRIL 2011

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 APRIL 2011 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 75 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 SEPTEMBER 2011

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 SEPTEMBER 2011 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 APRIL 2012

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 APRIL 2012 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 MAART Carrie Verelst (schepen van Jeugd) en Gunther Melis (jeugdconsulent).

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 MAART Carrie Verelst (schepen van Jeugd) en Gunther Melis (jeugdconsulent). JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 NOVEMBER 2011

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 NOVEMBER 2011 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 14 OKTOBER 2011

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 14 OKTOBER 2011 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 JANUARI 2012

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 JANUARI 2012 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 3 MEI 2013

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 3 MEI 2013 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 3 FEBRUARI 2012

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 3 FEBRUARI 2012 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 OKTOBER 2013

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 OKTOBER 2013 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 MAART 2018

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 MAART 2018 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be tel. 03 410 03 76 JEUGDRAAD VRIJDAG 2 MAART 2018 Aanwezig:

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 23 SEPTEMBER 2016

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 23 SEPTEMBER 2016 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 24 FEBRUARI 2017

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 24 FEBRUARI 2017 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 16 NOVEMBER 2018

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 16 NOVEMBER 2018 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be tel. 03 410 03 76 JEUGDRAAD VRIJDAG 16 NOVEMBER 2018 Aanwezig:

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 NOVEMBER 2012

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 NOVEMBER 2012 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 FEBRUARI 2013

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 FEBRUARI 2013 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD ZATERDAG 17 FEBRUARI 2018

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD ZATERDAG 17 FEBRUARI 2018 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: gunther.melis@nijlen.be JEUGDRAAD

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 MEI 2018

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 MEI 2018 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be tel. 03 410 03 76 JEUGDRAAD VRIJDAG 4 MEI 2018 Aanwezig:

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 12 FEBRUARI 2016

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 12 FEBRUARI 2016 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 FEBRUARI 2011

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 FEBRUARI 2011 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 75 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 5 APRIL 2019

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 5 APRIL 2019 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be tel. 03 410 03 76 JEUGDRAAD VRIJDAG 5 APRIL 2019 Aanwezig:

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN OPEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 FEBRUARI 2015

JEUGDRAAD NIJLEN OPEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 FEBRUARI 2015 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

Het Jeugdbeleidsplan 2011-2013 is tot stand kunnen komen dankzij de inzet, het enthousiasme en de medewerking van verschillende personen.

Het Jeugdbeleidsplan 2011-2013 is tot stand kunnen komen dankzij de inzet, het enthousiasme en de medewerking van verschillende personen. GEMEENTE NIJLEN JEUGDBELEIDSPLAN 2011-2013 GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN Dankwoord Het Jeugdbeleidsplan 2011-2013 is tot stand kunnen komen dankzij de inzet, het enthousiasme en de medewerking

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig:

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig: Algemene vergadering 14 januari 2015 Aanwezig: Chiro Heikant: Erin Maris en Dan Cuypers Scouts en Gidsen Vlaanderen: Valérie Eskens KLJ Jongens: Ilias Issaev KLJ Meisjes: Marlies Marien De Tofkes: Katelijne

Nadere informatie

Paasvakantie 2017 KUREN

Paasvakantie 2017 KUREN 4/15 jarigen Paasvakantie 2017 KUREN 1 Hallo creatievelingen! Tijdens de paasvakantie is het aan jullie! De jeugddienst en cultuurdienst sloegen de handen in elkaar en organiseren speciaal voor kinderen

Nadere informatie

JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING

JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 14 december 2013 10u KSA-lokaal AANWEZIGHEDEN aanwezige leden: Tom, Merel, Ben, Annelies, Jan aanwezige waarnemers: Kathleen, Gerrit verontschuldigd: Elissa, Kim,

Nadere informatie

GEMEENTE NIJLEN JEUGDBELEIDSPLAN GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT NIJLEN

GEMEENTE NIJLEN JEUGDBELEIDSPLAN GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT NIJLEN GEMEENTE NIJLEN JEUGDBELEIDSPLAN 2008-2010 GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN Dankwoord Het Jeugdbeleidsplan 2008-2010 is tot stand kunnen komen dankzij de inzet, het enthousiasme en de medewerking

Nadere informatie

Inleiding. Beste lezer

Inleiding. Beste lezer VERANTWOORDINGSNOTA BIJ HET JEUGDBELEIDSPLAN 2011-2013 2013 GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN Inleiding Beste lezer 2013 was het derde, en ook het laatste, uitvoeringsjaar van het Jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 Aanwezig: Chirojongens Groot-Vorst (Dieter Heus, Dries Peeters), Chiromeisjes Groot-Vorst (Britt Mondelaers), Chiromeisjes Veerle (Lise Vermeulen, Lotte Gielis),

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk-

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Aanwezig: Verontschuldigd: 1. Goedkeuring + overloop vorig verslag: 2.Evaluatie Jeugdnamiddag: 3.Brandveiligheid vorming: Jurgen Bal (JC Blizzard) Robby

Nadere informatie

Verslag overlegvergadering Nijlense adviesraden

Verslag overlegvergadering Nijlense adviesraden Datum: Maandag 9 maart 2015 Aanwezig: Adviesraden: Milieuraad: Tinne Moons (secretaris milieuambtenaar); Sportraad: Fred Wuyts (voorzitter), Stef Toelen (secretaris), Erik Blondeel (secretaris sportfunctionaris);

Nadere informatie

zomerkampen 2018 BOEMERANG- WEEK CREAKAMP DRIEDAAGSE TIENERKAMP DANSKAMP een organisatie van gemeente Nijlen

zomerkampen 2018 BOEMERANG- WEEK CREAKAMP DRIEDAAGSE TIENERKAMP DANSKAMP een organisatie van gemeente Nijlen zomerkampen 2018 DANSKAMP CREAKAMP BOEMERANG- WEEK DRIEDAAGSE TIENERKAMP een organisatie van gemeente Nijlen danskamp 2018 Voor 8-15 -jarigen (geboortejaren 2003 t/m 2010) max. 50 deelnemers maandag 2

Nadere informatie

Jeugdraad 27 april 2015

Jeugdraad 27 april 2015 Jeugdraad 27 april 2015 Aanwezig: Frauke Alexander, Evie Wuytack, Cynthia De Kerpel, Karel Gysel, Fedra Van de Voorde, Kato Noppe, Ruben Deconinck, Michiel Van Eetvelde, Leen Groothaert Verontschuldigd:

Nadere informatie

jeugd en cultuur Tienerwerking De Joeng voor jarigen PAASVAKANTIE 2016 voor jarigen blader naar blz. 4 blader naar blz.

jeugd en cultuur Tienerwerking De Joeng voor jarigen PAASVAKANTIE 2016 voor jarigen blader naar blz. 4 blader naar blz. jeugd en cultuur voor 7-13 - jarigen blader naar blz. 4 PAASVAKANTIE 2016 Tienerwerking De Joeng voor - jarigen blader naar blz. 5 activiteiten paasvakantie Beste meisjes en jongens, beste ouders Tijdens

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD ZATERDAG 18 MAART 2017

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD ZATERDAG 18 MAART 2017 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN WUUSTWEZEL. Zitting van 26 maart 2012

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN WUUSTWEZEL. Zitting van 26 maart 2012 UITTRKSL UIT D NOTULN VAN D GMNTRAAD VAN WUUSTWZL Zitting van 26 maart 2012 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Ansoms J. - Burgemeester - Voorzitter Breugelmans K., Bogaerts L., Phiiipsen P., Mertens-Van

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENT MECHELEN GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT NIJLEN JEUGDRUIMTEPLAN

PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENT MECHELEN GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT NIJLEN JEUGDRUIMTEPLAN PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENT MECHELEN GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN JEUGDRUIMTEPLAN 2003 2004 MET DANK AAN DE WERKGROEP JEUGDRUIMTEPLAN: Verschillende personen zetelden in de Werkgroep

Nadere informatie

VERSLAG 20 mei u00

VERSLAG 20 mei u00 VERSLAG 20 mei 2008 20u00 JEUGDRAAD MAASEIK Jeugdhuis De Kick Aanwezig: Maarten Lemmens (JH De Kick), Sepp Thilkens (JH De Kick), Tom Vranken (Chiro NRT), Bregt Vastmans (Chiro NRT), Koen Pijls (Scouts),

Nadere informatie

Woordje vooraf. Je krijgt een duidelijk overzicht van de nodige informatie om de verenigingen te contacteren.

Woordje vooraf. Je krijgt een duidelijk overzicht van de nodige informatie om de verenigingen te contacteren. Woordje vooraf Beste lezer, Voor jou ligt de Nijlense Jeugdgids, een interessant boekje voor alle kinderen, jongeren én hun ouders uit Bevel, Kessel en Nijlen. Met dit boekje willen we hen een duidelijk

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel-

Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel- Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel- Aanwezig: Verontschuldigd: 1.Goedkeuring vorig verslag: 2.Evaluatie Brandveiligheid: 3.Infrastructuursubs idie: Robby Van Eycken (JH Echo)

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD 1 / 8 ONDERWERP/PLAATS Algemene Vergadering DATUM/TIJD Donderdag 001 23565/95 Contact Hellen Volckaert Stad Zottegem Beislovenstraat 4 9620 Zottegem 09 367 91 98 jeugddienst@zottegem.be AANWEZIG Elke Van

Nadere informatie

Inleiding. Beste lezer

Inleiding. Beste lezer GEMEENTE NIJLEN VERANTWOORDINGSNOTA BIJ HET JEUGDBELEIDSPLAN 2011-2013 2012 GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN Inleiding Beste lezer 2012 was het tweede uitvoeringsjaar van het lopende Jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

Woordje vooraf. Je krijgt een duidelijk overzicht van de nodige informatie om de verenigingen te contacteren.

Woordje vooraf. Je krijgt een duidelijk overzicht van de nodige informatie om de verenigingen te contacteren. Woordje vooraf Beste lezer, Voor jou ligt de nieuwe Nijlense Jeugdgids, een interessant boekje voor alle kinderen, jongeren én hun ouders uit Bevel, Kessel en Nijlen. Met dit boekje willen we hen een duidelijk

Nadere informatie

Verslag JAL: 26 juni 2013

Verslag JAL: 26 juni 2013 Verslag JAL: 26 juni 2013 Aanwezigen: Joy Leysen, chiro Malderen Flor Vertongen, chiro Malderen Stijn Rampelbergh, chiro Malderen Victor Steemans, Scouts Londerzeel Bert Stoffels, Scouts Londerzeel Jordi

Nadere informatie

Verslag jeugdraad. Datum: 3 oktober Aanwezig:

Verslag jeugdraad. Datum: 3 oktober Aanwezig: Verslag jeugdraad Datum: 3 oktober 2016 Aanwezig: Mireille Helderweirdt Jeugdconsulent Hanna Courtijn Schepen van jeugd Simon Van der Spiegel Voorzitter Eveline Martens Voorzitter Martijn Saelens Secretaris

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

JEUGDWERK IN DE GEMEENTE

JEUGDWERK IN DE GEMEENTE JEUGDWERK IN DE GEMEENTE Je eenheid ontvangt van de stad of gemeente een hoop ondersteuning en subsidies. Het gemeentelijk beleid bepaalt welke ondersteuning er voorzien is en welke subsidies verdeeld

Nadere informatie

Wat na de verkiezingen?

Wat na de verkiezingen? Wat na de verkiezingen? The next step(s)! De verkiezingen zijn voorbij, de stemmen geteld en wie weet al een bestuur geklonken. Vanaf 1 januari 2019 kan de nieuwe gemeenteraad en het college van burgemeester

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN Goedgekeurd door de gemeenteraad 27 oktober 2011 Art. 1. Toelagen inzake het volgen van kadervorming Art. 1.1. Binnen de betoelaging van de Vlaamse regering, volgens

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK 1 Nominatieve toelagen jeugdraad 1500... 2 2 Toelagen voor jeugdverenigingen... 2 2.1 Jeugdraadtoelage 800... 2 2.2 subsidie De Flodder 1400... 2 2.2.1 Werkingstoelage 1100...

Nadere informatie

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010.

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. HOOFDSTUK I. ALGEMENE BEPALINGEN Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Werkjaar:

Nadere informatie

JONGEREN IN DILBEEK?

JONGEREN IN DILBEEK? VRIJETIJDSAANBOD VOOR KINDEREN EN JONGEREN IN DILBEEK? Historiek van de gemeentelijke jeugddienst naar een nieuwe structuur met doelgroepenwerking en zelfsturende teams Een verhaal in ontwikkeling Mijn

Nadere informatie

Volgende personen maken tijdens het werkingsjaar deel uit van de algemene vergadering van de gemeentelijke jeugdraad.

Volgende personen maken tijdens het werkingsjaar deel uit van de algemene vergadering van de gemeentelijke jeugdraad. Verslag van de zitting van de algemene vergadering van 1 oktober 2016, 10.00 uur, jeugdlokalen KLJ Ravels-Eel Aanwezig: Ruben Van Nooten (jeugdconsulent, secretaris), Patrick Van den Borne (schepen), Tom

Nadere informatie

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Aanwezig: Thomas Desmet (voorzitter/open Jeugdwerk), Jefferie Maes (Open Jeugdwerk), Anaïs Gevaert (Chiro Kanjo), Marlies Nachtergaele (Chiro Kanjo),

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 4 maart 2009 - JH Echo te Steenokkerzeel-

Verslag Jeugdraad 4 maart 2009 - JH Echo te Steenokkerzeel- Verslag Jeugdraad 4 maart 2009 - JH Echo te Steenokkerzeel- Aanwezig: Robby Van Eycken (JH Echo) Arriane Vanhellemont (Chiro Perk) Simon Mattelé (Voorzitter) Ruben Buelens (Scouts Steenokkerzeel) Ben Buelens

Nadere informatie

Gemeente Nijlen. JIJ hebt een GOE GEDACHT!? Awel, WIJ luisteren!

Gemeente Nijlen. JIJ hebt een GOE GEDACHT!? Awel, WIJ luisteren! JIJ hebt een GOE GEDACHT!? Awel, WIJ luisteren! Wil je mee nadenken over wat er in Nijlen allemaal gebeurt of zou moeten gebeuren? Heb je een idee over hoe Nijlen er moet uitzien? Kortom, wil jij jouw

Nadere informatie

Verwelkoming en Terugblik

Verwelkoming en Terugblik Verslag vergadering Jeugdraad Dinsdag 27 november 2007 Verwelkoming en Terugblik Aanwezig: Tine Faes(Chiromeisjes Sint-Antonius), Pia Claessens(JH Joe-Niz&Akabe), Daan Neels (Akabe), Gavin Mertes(Eurojoven),

Nadere informatie

Woensdag 7 oktober 2015

Woensdag 7 oktober 2015 JEUGDRAAD De Pinte - Zevergem Polderbos 20 9840 De Pinte 09 280 98 51 jeugddienst@depinte.be VERSLAG ALGEMENE VERGADERING@ OCP De Pinte Woensdag 7 oktober 2015 Aanwezig: Thijs Dermaux (Chiro De Pinte),

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 9 november 2013 @ De Flodder + andere lokalen Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulente Chiro Lange Jo De Flodder Chiro-KSA Poelkapelle Moeder Baekelandt KLJ Langemark KSA

Nadere informatie

Jeugdraad 9 februari 2015

Jeugdraad 9 februari 2015 Jeugdraad 9 februari 2015 Aanwezig: Frauke, Ines, Nick, Karel, Kato, Jasmine, Leen, Fedra, Niels, Tibo Van Geijn, Lenja Verontschuldigd: Evie Wuytack, Michiel, Sanne, Ruben DC Afwezig 1. Goedkeuring vorig

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel.

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. 1 Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. Aan de jeugdraad wordt een nominatief bedrag van 1.500 toegekend

Nadere informatie

STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE

STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE Vilvoorde, 4 maart 2010 STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE Secretariaat dienst Jeugd Leuvensestraat 117 1800 Vilvoorde Tel: 02 255 46 59 Fax: 02 255 47 50 Verslag vergadering JEUGDRAAD donderdag 25 februari

Nadere informatie

grabbelpas Tienerwerking De Joeng voor jarigen PAASVAKANTIE 2017 voor jarigen blader naar blz. 3 blader naar blz. 6

grabbelpas Tienerwerking De Joeng voor jarigen PAASVAKANTIE 2017 voor jarigen blader naar blz. 3 blader naar blz. 6 grabbelpas voor 6-9 - jarigen blader naar blz. 3 PAASVAKANTIE 2017 Tienerwerking De Joeng voor 12-15 - jarigen blader naar blz. 6 grabbelpas voor 6-9 - jarigen kalender activiteiten paasvakantie 2017 DATUM

Nadere informatie

50ste verjaardag scoutsgroep De Wouw bewijst dat Gents jeugdwerk springlevend is

50ste verjaardag scoutsgroep De Wouw bewijst dat Gents jeugdwerk springlevend is 50ste verjaardag scoutsgroep De Wouw bewijst dat Gents jeugdwerk springlevend is Op zaterdag 18 februari 2017 viert scoutsgroep De Wouw uit Gentbrugge haar 50- jarig bestaan met een fototentoonstelling

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 05.12.2013

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 05.12.2013 UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 05.12.2013 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Regine VANWYNSBERGHE-ROORYCK,

Nadere informatie

Jeugdaanbod. Terugblik op 2018

Jeugdaanbod. Terugblik op 2018 Jeugdaanbod Terugblik op 2018 Speelpleinwerking Speelpleinwerking Krokusvakantie 2018: Afdeling Bavikhove: 202 daginschrijvingen; gemiddeld 40 kinderen per dag. Afdeling Harelbeke: 387 daginschrijvingen;

Nadere informatie

Algemene Vergadering 6 november 2014 De Salons

Algemene Vergadering 6 november 2014 De Salons Algemene Vergadering 6 november 2014 De Salons AGENDA Welkom + Kennismaking Huis van de Sint Goedkeuring vorig verslag Rondje deeljeugdraden en andere adviesraden Voorstelling kandidaat coöptatie + stemming

Nadere informatie

1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN

1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN 1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN Artikel 1: oprichting en erkenning In uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het

Nadere informatie

STATUTEN. Statuten stedelijke jeugdraad Waregem. Gemeenteraad 14 januari Titel I Een inleidende omschrijving

STATUTEN. Statuten stedelijke jeugdraad Waregem. Gemeenteraad 14 januari Titel I Een inleidende omschrijving STATUTEN Gemeenteraad 14 januari 2014 Statuten stedelijke jeugdraad Waregem Titel I Een inleidende omschrijving De stedelijke jeugdraad van Waregem is het parlement waar jongeren, met interesse voor het

Nadere informatie

Jeugdraad 17 MEI 2011

Jeugdraad 17 MEI 2011 Jeugdraad 17 MEI 2011 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Aanwezig: Thomas Desmet (Open Jeugdwerk), Jefferie Maes (Open Jeugdwerk), Sam De Waele (Open Jeugdwerk), Jo Vermeersch (KSA Zulte), Stefaan Vermeersch

Nadere informatie

Het verslag van vorige vergadering ( ) werd overlopen en goedgekeurd.

Het verslag van vorige vergadering ( ) werd overlopen en goedgekeurd. Jeugdraadvergadering 19 november 2009 Aanwezig: Else De Wachter (schepen jeugd) Loes Troch (jeugdconsulent) Stijn Espagnet (voorzitter jeugdraad) Kim Vanden Brande (ondervoorzitter jeugdraad) Tom Lamberts

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet DATUM BESLISSING: 17 december 2015 DATUM BEKENDMAKING: 21 december 2015 Artikel 1: de wijzigingen binnen het subsidiereglement

Nadere informatie

AV3 8 FEBRUARI KLJ Kasterlee Let the beer flow 7/3/2020. KLJ Kasterlee Freak Out 31/10/2020. KLJ LKasterlee Kermisfuif 26/9/2020

AV3 8 FEBRUARI KLJ Kasterlee Let the beer flow 7/3/2020. KLJ Kasterlee Freak Out 31/10/2020. KLJ LKasterlee Kermisfuif 26/9/2020 AANWEZIGEN AV3 8 FEBRUARI 2019 Iris Geuens Dagelijks Bestuur Jente van Gorp Chirojongens Kasterlee Gitte Wouters Jeugdconsulente Stien Dierckx KJL Kasterlee Ken Dierckx Chiro + Dagelijks Nel Baeyens KLJ

Nadere informatie

Vergadering gemeentelijke jeugdraad

Vergadering gemeentelijke jeugdraad Vergadering gemeentelijke jeugdraad Zitting dd. 27 april 2013 Aanwezig VKSJ Wakken: Jana Delagrange, Indra Vanoverbeke KLJ Dentergem: Mannens Stijn, Jolien Haverbeke Kernelle Dentergem: Isabeau De Rijcke,

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

ADVIES Prioriteit 2011 2013 lokaal jeugdwerkbeleid: brandveiligheid

ADVIES Prioriteit 2011 2013 lokaal jeugdwerkbeleid: brandveiligheid ADVIES Prioriteit 2011 2013 lokaal jeugdwerkbeleid: brandveiligheid Vlaams minister van Jeugd, Pascal Smet, koos brandveiligheid als prioriteit jeugdwerkbeleid voor de lokale jeugdbeleidsplanning 2011

Nadere informatie

Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Zaterdag 22 september 2012

Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Zaterdag 22 september 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Zaterdag 22 september 2012 Inhuldiging speelplein Adegem World Cleanup Day Geachte burgemeester (Johan De Roo), Geachte

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 6 januari 2015:

Verslag Jeugdraad 6 januari 2015: Verslag Jeugdraad 6 januari 2015: Aanwezig: Gabriëlla (Voorzitter), Ruben, Tom, Wouter (Chiro Erps-Kwerps), Dave (JH t Excuus), Mathias, Hans (Scouts Kortenberg), Jens, Thibaud (JH Den Aap), Pieter (JH

Nadere informatie

Jeugdraad 26 JANUARI 2013

Jeugdraad 26 JANUARI 2013 Jeugdraad 26 JANUARI 2013 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Aanwezig: Karel Boone (deskundige), Jonas De Vos (Open Jeugdwerk), Sam De Waele (deskundige), Jefferie Maes (afscheidnemend lid), Thomas Desmet (afscheidnemend

Nadere informatie

Afsprakennota tussen de gemeente Buggenhout en speelplein Spelemee

Afsprakennota tussen de gemeente Buggenhout en speelplein Spelemee Afsprakennota tussen de gemeente Buggenhout en speelplein Spelemee 1. Algemene bepalingen Deze afsprakennota wordt afgesloten tussen enerzijds het gemeentebestuur van Buggenhout, vertegenwoordigd door..

Nadere informatie

JEUGDWERK SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE NIJLEN INFO: JEUGDDIENST NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN. Reglement van kracht vanaf 1 juni 2011

JEUGDWERK SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE NIJLEN INFO: JEUGDDIENST NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN. Reglement van kracht vanaf 1 juni 2011 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE NIJLEN SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK Reglement van kracht vanaf 1 juni 2011 INFO: JEUGDDIENST NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN TEL.: 03 410 03 76 Contactpersoon: jeugdconsulent

Nadere informatie

Sara Gers. Geert van de Lisdonk. Davy Bollansée. Mathias Eyckens

Sara Gers. Geert van de Lisdonk. Davy Bollansée. Mathias Eyckens Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 5 april 2013 Aanwezig: Dagelijks bestuur: Jeugdconsulente: Scouts en gidsen: Wiedes: JH Korridor: KLJ Vlimmeren: Don Bosco: VKSJ Beerse:

Nadere informatie

Jeugdraad 13 MAART 2013

Jeugdraad 13 MAART 2013 Jeugdraad 13 MAART 2013 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Aanwezig: Jonas De Vos (voorzitter jeugdraad), Tomas Derycke (KSA Zulte), Sven Baert (KSA Zulte), Camille Dekie (Chiro Olsene), Fran Van Looveren (Chiro

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014

VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014 VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014 Aanwezigheden Aanwezig: Bruno (voorzitter), Aaron (ondervoorzitter), Wouter (secretaris), den Joe, Sint-Lieven, Haegepoorters, Den draai, Chiro D, JRK, Kadullen (te laat),

Nadere informatie

3. Neemt de minister initiatieven om de faciliteitengemeenten ertoe aan te zetten een jeugdbeleidsplan in te dienen?

3. Neemt de minister initiatieven om de faciliteitengemeenten ertoe aan te zetten een jeugdbeleidsplan in te dienen? VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PASCAL SMET VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS, JEUGD, GELIJKE KANSEN EN BRUSSEL Vraag nr. 361 van 27 mei 2010 van CHRIS JANSSENS Jeugdwerkinfrastructuur - Faciliteitengemeenten

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 19 06 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Aanvraagformulier vormingstoelage (terugstorting op rekening vereniging)

Aanvraagformulier vormingstoelage (terugstorting op rekening vereniging) Aanvraagformulier vormingstoelage (terugstorting op rekening vereniging) Datum:.. Volgnummer:... Dit formulier dient om toelagen aan te vragen volgens het gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen,

Nadere informatie

CULTUURRAAD. Verontschuldigd: Geert Vandendriessche, Sarah Verstrate, Bruno Ceuppens, Tina Janssens, Hans-Peter Ott

CULTUURRAAD. Verontschuldigd: Geert Vandendriessche, Sarah Verstrate, Bruno Ceuppens, Tina Janssens, Hans-Peter Ott Verslag Bestuursvergadering Locatie De Warandepoort, vergaderlokaal 1 Tijdstip Woensdag 29 november 2017 om 20u Aanwezig: Angèle Hoovelts, Steuts, Rob Bartholomees, Rudy Geirnaert, Jean-Pierre Leonard,

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING 9 DECEMBER 2008

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING 9 DECEMBER 2008 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING 9 DECEMBER 2008 Aanwezig: Sam Geudens (voorzitter jeugdraad), Geert Verellen (Chiro Oevel), Willem Claes (Chiro Zoerle-Parwijs Chiro Gewest), Michiel Denolf (Chiro Zoerle-Parwijs),

Nadere informatie

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC VERSLAG Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april 2018 19.15u Plaats: Collegezaal ABC Aanwezig: Sander Boel (ondervoorzitter), Wannes Vyvey (scouts Sint-Johannes), Ellen De Vos (jeugdhuis), Annelies Tack

Nadere informatie

8 september 2015 19.30u Scoutslokaal

8 september 2015 19.30u Scoutslokaal JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 8 september 2015 19.30u Scoutslokaal AANWEZIGHEDEN aanwezige leden: KSA: Jeroen, Kristof & Ann-Sophie SCOUTS: Anke KLJ: Kim, Tom & Elissa Speelplein: / aanwezige waarnemers:

Nadere informatie

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KERSTVAKANTIE blader naar blz. 4 blader naar blz.

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KERSTVAKANTIE blader naar blz. 4 blader naar blz. grabbelpas nijlen voor 4-13 - jarigen blader naar blz. 4 KERSTVAKANTIE 2016-2017 Tienerwerking De Joeng voor 12-15 - jarigen blader naar blz. 9 grabbelpas voor 4-13 - jarigen kalender activiteiten kerstvakantie

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad. 13 april 2018 JH Onder de. Toren

Verslag Jeugdraad. 13 april 2018 JH Onder de. Toren Verslag Jeugdraad 13 april 2018 JH Onder de Toren Aanwezigen: Phil Drieghe, Chiro Malegijs Stef Van Droogenbroeck, Chiro Malegijs Jannes Ilegems, Chiro Malegijs Dries Peeters, JH ODT Jonas Thielemans,

Nadere informatie

STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE

STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE Vilvoorde, 8 februari 2011 STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE Secretariaat dienst Jeugd Leuvensestraat 117 1800 Vilvoorde Tel: 02 255 46 59 Fax: 02 255 47 50 Verslag vergadering JEUGDRAAD donderdag 3 februari

Nadere informatie

STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE

STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE Vilvoorde, 30 november 2010 STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE Secretariaat dienst Jeugd Leuvensestraat 117 1800 Vilvoorde Tel: 02 255 46 59 Fax: 02 255 47 50 Verslag vergadering JEUGDRAAD donderdag 25 november

Nadere informatie

BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 12 JULI 2018

BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 12 JULI 2018 BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 12 JULI 2018 AANWEZIG Voorzitter - burgemeester: Claude Croes Schepenen: Ann Accou, Regine Vanwynsberghe-Rooryck, Jo Tijtgat, Carl De Donder Schepen van ambtswege:

Nadere informatie

Jeugdraad 29 augustus 2016

Jeugdraad 29 augustus 2016 Jeugdraad 29 augustus 2016 Aanwezig: Hannes, Nick, Karel, Ruben, Geoffrey, Justine, Frauke, Evie, Sanne Verontschuldigd: Phaedra, Jasmine en Laura Afwezig: Niels, Stef 1. Goedkeuring vorig verslag a. Geen

Nadere informatie