JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 3 MEI 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 3 MEI 2013"

Transcriptie

1 JEUGDRAAD NIJLEN Website: VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat NIJLEN Tel.: jeugddienst@nijlen.be JEUGDRAAD VRIJDAG 3 MEI 2013 Aanwezig: Chiro Nele: Tinne De Meyer en Yasna Van den Keybus; Speelpleinwerking Boemerang: Nicky Bastiaens; Chiro Pako-Me: Nele De Cnaep; Chiro Jong Leven: Jonathan Dieltjens en Tim Dieltjens; Chiro Elckerlyc: Bieke Balus en Kimberly Bossaerts; Akabe Tinamoe: Wesley Diels; Jong Groen!: Tine De Ridder (ook voor Speelpleinwerking Boemerang) en Darlien Isenborghs (ook voor Jeugdhuis Kroenkel); Chiro Gust: Michiel Elst; Carrie Verelst (schepen van Jeugd), Kristof Verreydt (voorzitter Jeugdraad) en Gunther Melis (jeugdconsulent). Verontschuldigd: Frederik Meeus (Speelpleinwerking Boemerang), Yannick Stoelen (Chiro Bevel), Ezra Heylen (Tienerwerking De Joeng + Jong Groen!), Gerben Matthijs (Chiro Pako-Jo), Lieselotte Umans (Chiro Pako-Me), Jeroen Bervoets (Tienerwerking De Joeng), Aram Heylen (Chiro Gust), Olivier Moyersoen (Scouts & Gidsen), Gommaar Van Roie (Scouts & Gidsen), Ann-Sofie Janssens (Chiro Pako-Me), Bieke Sarens (Jeugdhuis Kroenkel) en Andries Gouweloose (Kroenkel vzw). 1. Verslag jeugdraad 29 maart 2013 Het verslag van de vorige jeugdraad, op 29 maart 2013 wordt goedgekeurd. 2. Voorstel culturele uitstap De jeugdraad beslist om een tweede poging te wagen voor de organisatie van een culturele uitstap. Er werd gekozen om op 2 augustus 2013 naar een voorstelling van Cirque du Soleil te trekken.

2 Voorstel zou worden om aan -26 jarige studenten 20 euro te vragen, -26 jarige nietstudenten 30 euro en +26 jarigen de volle pot aan te rekenen (+/-55 euro). Dankzij subsidies van Vlaanderen kan deze promotieprijs aangeboden worden. De jeugddienst zal spoedig de nodige informatie verspreiden. 3. Opening park Nijlen-Beek Momenteel wordt nog naarstig gewerkt aan het park achter het sportcentrum, aan de Beekstraat en aan de Nijlen-Beek. Door de lange vrieskoude duren de werken iets langer dan verwacht. De officiële opening van het park is voorzien op zaterdag 29 juni 2013 van 14 uur tot 17 uur met een publiekshappening. Alle jeugdraadsleden en jeugdverenigingen zijn hartelijk welkom om een kijkje te komen nemen. Er wordt die namiddag in het park voor randanimatie gezorgd (o.a. inspelen panna-sportveld, zoektocht voor kinderen, een kubb-tornooi, eendjesrace, picknicken met Fair Trade manden die je vooraf kan reserveren, ). De jeugdraad doet nog het voorstel om eventueel de eendjes te verkopen en een prijs te koppelen aan de eendjesrace. De definitieve naam van het park zal door de gemeenteraad in juni vastgelegd worden. De cultuurraad adviseerde alvast om de naam Beekpark te gebruiken. info: Gunther Melis, jeugdconsulent ( ) of Carrie Verelst, schepen Jeugd ( ) 4. Fuifbeleid mening van de jeugdraad De jeugdraadsleden hebben alvast een aantal aandachtspunten meegegeven die zij belangrijk vinden voor het te voeren fuifbeleid de komende jaren. We sommen deze hier even op: SECURITY - dure kost (neemt serieuze hap uit winst) - wordt deels opgelegd door politie (hanteren strenge norm zogezegd 1 persoon security per 250 bezoekers is onbetaalbaar voor fuiven) - subsidie gevraagd willen we fuiven in onze eigen gemeente mogelijk blijven maken, dan moeten de kosten voor security zakken - goede afspraken maken met security is noodzakelijk! GELUIDSNORMEN - oordoppen? steun gemeente? groepsaankoop? - weer extra maatregelen geluidsmeter gebruiken BRANDVEILIGHEID - noodverlichting voor tenten is niet gemakkelijk te verkrijgen, ook niet beschikbaar in de uitleendienst - vooraf samenzitten met brandweer voor tentfuiven is meerwaarde

3 ADMINISTRATIE - massa s papierwerk, geen vereenvoudiging voorbije jaren - gelukkig helpt de jeugddienst goed en wordt geholpen waar nodig SAMENWERKING MET PRIVÉ-FIRMA S - loopt niet altijd even vlot - soms problemen, maar organisatoren wisselen niet altijd van leverancier (makkelijk om zelfde afspraken opnieuw te maken) - uitwisseling tussen organisatoren is handig -16 / +16 JAAR (ALCOHOLWETGEVING) - loopt niet gemakkelijk - veel extra werk, controle aan toog loopt niet altijd goed VANDALISME - valt voor op fuiven maar ook in buurt rond fuiven - kosten op fuif zelf = ten koste van vereniging - niet eenvoudig om als organisator alles in het oog te houden in buitenomgeving is eigenlijk taak voor politiediensten DRUGS/ROKEN - preventie terug optrekken? - wordt meer gedoogd? ook door organisatoren? - roken mag niet niet eenvoudig om tegen in te gaan LOCATIES - aanbod zalen beperkt, veel problemen met uitbaters - parochiezaal O.-L.-V.-Nijlen noteert voorlopig geen fuiven voor parochiezaal Bevel ook onzeker voor komende jaren (als huidige verantwoordelijke er mee stopt) - gildenzaal erg duur (800 euro kosten) voorstel: fuifoverleg om uitwisseling te promoten tussen organisatoren (online forum groep op Facebook?), werkwinkels met experten uit diverse sectoren? Chiro Gust geeft tot slot nog mee dat ze tijdens hun laatste fuif een vandaal betrapt hebben en dat deze door de security apart gehouden werd tot de politie er was. De politie werd gebeld op fuif rond 4 uur en het duurde bijna twee uren vooraleer zij er waren (weer extra kost security en onbegrijpelijk dat het zo lang duurde). Het is de bedoeling om al deze input mee te nemen in het jeugdbeleid en jeugdwerkbeleid dat de komende maanden uitgewerkt zal worden. 5. Vernieuwing jeugdraad Zoals reeds aangekondigd is de jeugdraad op zoek naar een nieuwe voorzitter. Kandidaten kunnen zich nog aanmelden tot 21 mei 2013 bij de jeugddienst. Op de website kan de volledige info teruggevonden worden.

4 Tevens willen we van de gelegenheid gebruik maken om na te gaan waar de jeugdraad nog kan verbeteren of hoe we er in kunnen slagen om de jeugdraad voor alle aanwezigen zo interessant mogelijk te maken. De jeugdraadsleden bespraken in kleine groepjes dit punt en we geven in dit verslag een samenvatting mee. Tips of punten om aan te werken: - werken aan groepssfeer (truien en teambuilding?); - meer resultaten op korte termijn zien en aantal projecten op korte termijn realiseren (cfr. actie Koning Fiets); - adviezen: meer terugkoppeling, als er nadien nog iets extra meer gebeurd; - niet-georganiseerde jongeren meer betrekken? Meer onafhankelijken? Maar we beseffen dat dit vaak erg moeilijk is een heel wat jongeren ook die behoefte niet hebben (is in bijna alle gemeenten zo); misschien actie doen: breng je vriendje mee (iemand van buiten het jeugdwerk ); - boekje/flyer jeugdraad maken: ook voor leiding die het niet kennen (zeker tegen september mogelijk) - einde werkjaar: barbecue voor jeugdraadsleden; - uitnodiging sneller versturen via post graag; ook via Facebook verder werken niet-leden ook misschien interesse? - goed geïnformeerd over jeugdraad vanuit de jeugdconsulent; - locatie: kapel niet altijd even geschikt terug wat meer op verplaatsing gaan (lokaal in gemeentehuis ook beter); - toffe ideetjes: ontspannend muziekje bij brainstorm (op jeugdraad), leuk lokaal, de mop van de dag, ; - inhoudelijk: opletten dat bepaalde zaken niet te moeilijk gebracht worden (achtergrond is niet voor iedereen hetzelfde); - uitwisseling op jeugdraad: interessant soms gericht plannen? 6. Nieuws uit de gemeente: toelichting plannen herinrichting gemeentehuis en bib Schepen Carrie Verelst geeft een toelichting bij de plannen voor de herinrichting van het gemeentehuis en bibliotheek. In de toekomst zal dit één gebouw worden een Huis van de Nijlenaar als het ware De schepen schetst het verloop van de planning, geeft enkele indrukken mee door een aantal toekomstbeelden te tonen van het vernieuwde gemeentehuis en bibliotheek (die trouwens deels van plaats zullen wisselen). Het kostenplaatje komt vermoedelijk op ongeveer 4 miljoen euro (zonder BTW), kosten met inrichting inbegrepen (kostprijs van +/ euro per vierkante meter voor gebouw zelf zonder inrichting dan). Als alles volgens planning verloopt, zou het volledige bouwproject in 2016 afgerond moeten zijn. De jeugdraadsleden stellen enkele vragen die ze mee willen geven: - Openingsuren blijven voorlopig hetzelfde: dit druist in tegen een toegankelijk open huis jeugdraad stelt zich vragen bij dienstverlening aan bevolking die nu op één avond per week wordt aangeboden. Werkende mensen moeten vaak speciaal verlof nemen om naar het gemeentehuis te kunnen komen.

5 - Het bestuur wil het systeem van front office en back office hanteren waarbij burgers altijd eerst langs het onthaal dienen te passeren. De jeugdraad stelt zich hier vragen bij hoe kan een jeugddienst laagdrempelig en toegankelijk zijn als je eerst het onthaal moet passeren, bovendien komen ook heel wat jeugdwerkers langs op de jeugddienst voor persoonlijk overleg met de jeugdconsulent. De schepen geeft mee dat dit mogelijk zal blijven want gezien de locatie van de jeugddienst (vooraan in het gebouw) kan het onthaal omzeild worden. - De jeugddienst heeft heel wat materialen wordt hier ook wel voldoende rekening mee gehouden en wordt op termijn het huisje naast De Bonten Os aangepakt? info: Carrie Verelst, schepen van Jeugd ( ), carrieverelst@gmail.com 6. Doe je zeg - Voorzitter Kristof Verreydt informeert bij de schepen hoe het staat met de aanpassingen aan het GAS-reglement in onze gemeente en in hoeverre er rekening wordt gehouden met het advies dat de jeugdraad in oktober formuleerde (namelijk niet verlagen van leeftijdsgrens en GAS goed onder de loep nemen). De schepen kan hier geen verder nieuws over melden. - Jonathan Dieltjens geeft als tip nog mee dat, wanneer er een nieuwe beamer aangekocht zou worden, er eventueel een LED-projector aangeschaft kan worden aangezien die duurzamer is (en de lamp minder warm wordt). - Jeugdconsulent Gunther Melis geeft ter informatie mee dat hijzelf met vakantie is van donderdag 9 mei 2013 tot maandag 20 mei 2013 en bijgevolg niet bereikbaar op de jeugddienst. 7. Volgende jeugdraad De laatste jeugdraad van dit werkjaar komt samen op zaterdag 1 juni 2013 om 18 uur en zorgt aansluitend de vergadering voor een barbecue. De uitnodiging volgt binnenkort. Nijlen, 8 mei 2013 Gunther Melis Jeugdconsulent Jeugddienst Nijlen

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 MAART Carrie Verelst (schepen van Jeugd) en Gunther Melis (jeugdconsulent).

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 MAART Carrie Verelst (schepen van Jeugd) en Gunther Melis (jeugdconsulent). JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 OKTOBER 2013

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 OKTOBER 2013 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 FEBRUARI 2013

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 FEBRUARI 2013 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 APRIL 2011

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 APRIL 2011 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 75 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 APRIL 2012

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 APRIL 2012 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 NOVEMBER 2011

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 NOVEMBER 2011 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 NOVEMBER 2012

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 NOVEMBER 2012 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 SEPTEMBER 2011

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 SEPTEMBER 2011 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 3 FEBRUARI 2012

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 3 FEBRUARI 2012 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 JANUARI 2012

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 JANUARI 2012 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 MAART Lennart Housen en Sander Van de Wiel (vertegenwoordigers voor de skaters);

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 MAART Lennart Housen en Sander Van de Wiel (vertegenwoordigers voor de skaters); JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 75 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 23 SEPTEMBER 2016

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 23 SEPTEMBER 2016 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD ZATERDAG 17 FEBRUARI 2018

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD ZATERDAG 17 FEBRUARI 2018 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: gunther.melis@nijlen.be JEUGDRAAD

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 16 NOVEMBER 2018

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 16 NOVEMBER 2018 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be tel. 03 410 03 76 JEUGDRAAD VRIJDAG 16 NOVEMBER 2018 Aanwezig:

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN OPEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 FEBRUARI 2015

JEUGDRAAD NIJLEN OPEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 FEBRUARI 2015 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 MAART 2018

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 MAART 2018 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be tel. 03 410 03 76 JEUGDRAAD VRIJDAG 2 MAART 2018 Aanwezig:

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 MEI 2018

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 MEI 2018 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be tel. 03 410 03 76 JEUGDRAAD VRIJDAG 4 MEI 2018 Aanwezig:

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 12 FEBRUARI 2016

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 12 FEBRUARI 2016 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 24 FEBRUARI 2017

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 24 FEBRUARI 2017 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 FEBRUARI 2011

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 FEBRUARI 2011 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 75 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

jeugd en cultuur Tienerwerking De Joeng voor jarigen PAASVAKANTIE 2016 voor jarigen blader naar blz. 4 blader naar blz.

jeugd en cultuur Tienerwerking De Joeng voor jarigen PAASVAKANTIE 2016 voor jarigen blader naar blz. 4 blader naar blz. jeugd en cultuur voor 7-13 - jarigen blader naar blz. 4 PAASVAKANTIE 2016 Tienerwerking De Joeng voor - jarigen blader naar blz. 5 activiteiten paasvakantie Beste meisjes en jongens, beste ouders Tijdens

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 5 APRIL 2019

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 5 APRIL 2019 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be tel. 03 410 03 76 JEUGDRAAD VRIJDAG 5 APRIL 2019 Aanwezig:

Nadere informatie

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig:

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig: Algemene vergadering 14 januari 2015 Aanwezig: Chiro Heikant: Erin Maris en Dan Cuypers Scouts en Gidsen Vlaanderen: Valérie Eskens KLJ Jongens: Ilias Issaev KLJ Meisjes: Marlies Marien De Tofkes: Katelijne

Nadere informatie

Verslag JAL: 26 juni 2013

Verslag JAL: 26 juni 2013 Verslag JAL: 26 juni 2013 Aanwezigen: Joy Leysen, chiro Malderen Flor Vertongen, chiro Malderen Stijn Rampelbergh, chiro Malderen Victor Steemans, Scouts Londerzeel Bert Stoffels, Scouts Londerzeel Jordi

Nadere informatie

Aanwezig: JH Guuk, Scouts Oetingen, KLJ Strijland, Chiro Windekind, Chiro Uidekrij, Scouts Gooik, Evelyne Schoukens (voorzitter)

Aanwezig: JH Guuk, Scouts Oetingen, KLJ Strijland, Chiro Windekind, Chiro Uidekrij, Scouts Gooik, Evelyne Schoukens (voorzitter) Jeugdraad 25/01/2014 Aanwezig: JH Guuk, Scouts Oetingen, KLJ Strijland, Chiro Windekind, Chiro Uidekrij, Scouts Gooik, Evelyne Schoukens (voorzitter) Verontschuldigd: Chiro Were Di, Chiro Kester Verslag:

Nadere informatie

Paasvakantie 2017 KUREN

Paasvakantie 2017 KUREN 4/15 jarigen Paasvakantie 2017 KUREN 1 Hallo creatievelingen! Tijdens de paasvakantie is het aan jullie! De jeugddienst en cultuurdienst sloegen de handen in elkaar en organiseren speciaal voor kinderen

Nadere informatie

VERSLAG TOOGPRAAT 21 JUNI 2018

VERSLAG TOOGPRAAT 21 JUNI 2018 VERSLAG TOOGPRAAT 21 JUNI 2018 Aanwezig: Bestuur Jeugdraad Voorzitter Secretaris Jeugdconsulent Bestuursleden Emma Staut Toon Daems Jeroen Kersschot Ann-Sofie D Hollander, Timo De Wit, Jan-Frederik D Hollander,

Nadere informatie

Het Jeugdbeleidsplan 2011-2013 is tot stand kunnen komen dankzij de inzet, het enthousiasme en de medewerking van verschillende personen.

Het Jeugdbeleidsplan 2011-2013 is tot stand kunnen komen dankzij de inzet, het enthousiasme en de medewerking van verschillende personen. GEMEENTE NIJLEN JEUGDBELEIDSPLAN 2011-2013 GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN Dankwoord Het Jeugdbeleidsplan 2011-2013 is tot stand kunnen komen dankzij de inzet, het enthousiasme en de medewerking

Nadere informatie

Sara Gers. Geert van de Lisdonk. Davy Bollansée. Mathias Eyckens

Sara Gers. Geert van de Lisdonk. Davy Bollansée. Mathias Eyckens Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 5 april 2013 Aanwezig: Dagelijks bestuur: Jeugdconsulente: Scouts en gidsen: Wiedes: JH Korridor: KLJ Vlimmeren: Don Bosco: VKSJ Beerse:

Nadere informatie

Het verslag van vorige vergadering ( ) werd overlopen en goedgekeurd.

Het verslag van vorige vergadering ( ) werd overlopen en goedgekeurd. Jeugdraadvergadering 19 november 2009 Aanwezig: Else De Wachter (schepen jeugd) Loes Troch (jeugdconsulent) Stijn Espagnet (voorzitter jeugdraad) Kim Vanden Brande (ondervoorzitter jeugdraad) Tom Lamberts

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad. 13 april 2018 JH Onder de. Toren

Verslag Jeugdraad. 13 april 2018 JH Onder de. Toren Verslag Jeugdraad 13 april 2018 JH Onder de Toren Aanwezigen: Phil Drieghe, Chiro Malegijs Stef Van Droogenbroeck, Chiro Malegijs Jannes Ilegems, Chiro Malegijs Dries Peeters, JH ODT Jonas Thielemans,

Nadere informatie

STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE

STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE Vilvoorde, 30 november 2010 STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE Secretariaat dienst Jeugd Leuvensestraat 117 1800 Vilvoorde Tel: 02 255 46 59 Fax: 02 255 47 50 Verslag vergadering JEUGDRAAD donderdag 25 november

Nadere informatie

0. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd.

0. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd. Algemene vergadering 3 maart 2016 19u30 Chiro Heikant Aanwezig: Chiro Heikant: Daan Cuypers, Erin Maris Jeugdhuis: Jonathan Labiche Speelplein Kriebels: Tom Linden KLJ jongens en meisjes: Heylen Ricky,

Nadere informatie

Positief fuifklimaat in jou gemeente. Eventsure

Positief fuifklimaat in jou gemeente. Eventsure Positief fuifklimaat in jou gemeente Eventsure KNELPUNTEN DIE ORGANISATOREN ERVAREN het totale kostenplaatje voor de organisatie van een fuif het gebrek aan geschikte en toegankelijke fuifinfrastructuur

Nadere informatie

HET GEMEENTEBESTUUR VAN NIJLEN IS OP ZOEK NAAR JOBSTUDENTEN

HET GEMEENTEBESTUUR VAN NIJLEN IS OP ZOEK NAAR JOBSTUDENTEN HET GEMEENTEBESTUUR VAN NIJLEN IS OP ZOEK NAAR JOBSTUDENTEN Solliciteren? Download het formulier Kandidaatstelling Jobstudent Gemeente Nijlen 2012 op de website www.nijlen.be of vraag een formulier op

Nadere informatie

Woordje vooraf. Je krijgt een duidelijk overzicht van de nodige informatie om de verenigingen te contacteren.

Woordje vooraf. Je krijgt een duidelijk overzicht van de nodige informatie om de verenigingen te contacteren. Woordje vooraf Beste lezer, Voor jou ligt de Nijlense Jeugdgids, een interessant boekje voor alle kinderen, jongeren én hun ouders uit Bevel, Kessel en Nijlen. Met dit boekje willen we hen een duidelijk

Nadere informatie

VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018

VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018 VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018 Aanwezig: Bestuur Jeugdraad Bestuursleden Ann-Sofie D Hollander, Timo De Wit, Jan-Frederik D Hollander, Sebastiaan Vergauwen, Jonas Fabré, Jana Van Grieken, Emma Staut,

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk-

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Aanwezig: Verontschuldigd: 1. Goedkeuring + overloop vorig verslag: 2.Evaluatie Jeugdnamiddag: 3.Brandveiligheid vorming: Jurgen Bal (JC Blizzard) Robby

Nadere informatie

Verslag overlegvergadering Nijlense adviesraden

Verslag overlegvergadering Nijlense adviesraden Datum: Maandag 9 maart 2015 Aanwezig: Adviesraden: Milieuraad: Tinne Moons (secretaris milieuambtenaar); Sportraad: Fred Wuyts (voorzitter), Stef Toelen (secretaris), Erik Blondeel (secretaris sportfunctionaris);

Nadere informatie

zomerkampen 2018 BOEMERANG- WEEK CREAKAMP DRIEDAAGSE TIENERKAMP DANSKAMP een organisatie van gemeente Nijlen

zomerkampen 2018 BOEMERANG- WEEK CREAKAMP DRIEDAAGSE TIENERKAMP DANSKAMP een organisatie van gemeente Nijlen zomerkampen 2018 DANSKAMP CREAKAMP BOEMERANG- WEEK DRIEDAAGSE TIENERKAMP een organisatie van gemeente Nijlen danskamp 2018 Voor 8-15 -jarigen (geboortejaren 2003 t/m 2010) max. 50 deelnemers maandag 2

Nadere informatie

Woordje vooraf. Je krijgt een duidelijk overzicht van de nodige informatie om de verenigingen te contacteren.

Woordje vooraf. Je krijgt een duidelijk overzicht van de nodige informatie om de verenigingen te contacteren. Woordje vooraf Beste lezer, Voor jou ligt de nieuwe Nijlense Jeugdgids, een interessant boekje voor alle kinderen, jongeren én hun ouders uit Bevel, Kessel en Nijlen. Met dit boekje willen we hen een duidelijk

Nadere informatie

STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE

STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE Vilvoorde, 4 maart 2010 STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE Secretariaat dienst Jeugd Leuvensestraat 117 1800 Vilvoorde Tel: 02 255 46 59 Fax: 02 255 47 50 Verslag vergadering JEUGDRAAD donderdag 25 februari

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 25 agustus 2015 @ Gemeentehuis Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulent Chiro Lange Jo Chiro Lange Jo Chiro Ixagodo Chiro Ixagodo De Flodder De Flodder Chiro-KSA-Poelkapelle

Nadere informatie

Inleiding. Beste lezer

Inleiding. Beste lezer VERANTWOORDINGSNOTA BIJ HET JEUGDBELEIDSPLAN 2011-2013 2013 GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN Inleiding Beste lezer 2013 was het derde, en ook het laatste, uitvoeringsjaar van het Jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING

JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 14 december 2013 10u KSA-lokaal AANWEZIGHEDEN aanwezige leden: Tom, Merel, Ben, Annelies, Jan aanwezige waarnemers: Kathleen, Gerrit verontschuldigd: Elissa, Kim,

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD ZATERDAG 18 MAART 2017

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD ZATERDAG 18 MAART 2017 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KROKUSVAKANTIE 2018 blader naar blz. 3 blader naar blz.

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KROKUSVAKANTIE 2018 blader naar blz. 3 blader naar blz. grabbelpas nijlen voor 4-13 - jarigen blader naar blz. 3 KROKUSVAKANTIE 2018 Tienerwerking De Joeng voor 12-15 - jarigen blader naar blz. 10 grabbelpas voor 4-13 - jarigen kalender activiteiten krokusvakantie

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 Aanwezig: Chirojongens Groot-Vorst (Dieter Heus, Dries Peeters), Chiromeisjes Groot-Vorst (Britt Mondelaers), Chiromeisjes Veerle (Lise Vermeulen, Lotte Gielis),

Nadere informatie

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Aanwezig: Thomas Desmet (voorzitter/open Jeugdwerk), Jefferie Maes (Open Jeugdwerk), Anaïs Gevaert (Chiro Kanjo), Marlies Nachtergaele (Chiro Kanjo),

Nadere informatie

GEMEENTE NIJLEN JEUGDBELEIDSPLAN GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT NIJLEN

GEMEENTE NIJLEN JEUGDBELEIDSPLAN GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT NIJLEN GEMEENTE NIJLEN JEUGDBELEIDSPLAN 2008-2010 GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN Dankwoord Het Jeugdbeleidsplan 2008-2010 is tot stand kunnen komen dankzij de inzet, het enthousiasme en de medewerking

Nadere informatie

STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE

STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE Vilvoorde, 2 februari 2010 STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE Secretariaat dienst Jeugd Leuvensestraat 117 1800 Vilvoorde Tel: 02 255 46 59 Fax: 02 255 47 50 Verslag vergadering JEUGDRAAD donderdag 28 januari

Nadere informatie

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KERSTVAKANTIE blader naar blz. 4 blader naar blz.

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KERSTVAKANTIE blader naar blz. 4 blader naar blz. grabbelpas nijlen voor 4-13 - jarigen blader naar blz. 4 KERSTVAKANTIE 2016-2017 Tienerwerking De Joeng voor 12-15 - jarigen blader naar blz. 9 grabbelpas voor 4-13 - jarigen kalender activiteiten kerstvakantie

Nadere informatie

Jeugdraad 29 april 2014

Jeugdraad 29 april 2014 Jeugdraad 29 april 2014 Aanwezig:Ruben P, Ester, Wouter, Aron, Michiel, Julie, Kato, Frauke, Leen Verontschuldigd: Sanne, Evie Afwezig 1. Goedkeuring vorig verslag punten worden nog eens overlopen en verder

Nadere informatie

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Hoofdstuk 1: ERKENNING - ZETEL - DOEL Artikel 1: Het gemeentebestuur van Moorslede bevestigt de erkenning van de gemeentelijke jeugdraad Moorslede in uitvoering

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Dit formulier dient om toelagen aan te vragen volgens het gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen, goedgekeurd door de gemeenteraad in haar zitting

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 9 november 2013 @ De Flodder + andere lokalen Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulente Chiro Lange Jo De Flodder Chiro-KSA Poelkapelle Moeder Baekelandt KLJ Langemark KSA

Nadere informatie

Verwelkoming en Terugblik

Verwelkoming en Terugblik Verslag vergadering Jeugdraad Dinsdag 27 november 2007 Verwelkoming en Terugblik Aanwezig: Tine Faes(Chiromeisjes Sint-Antonius), Pia Claessens(JH Joe-Niz&Akabe), Daan Neels (Akabe), Gavin Mertes(Eurojoven),

Nadere informatie

Doet je buurt bruisen.

Doet je buurt bruisen. Doet je buurt bruisen. Gratis tool Organiseer op www.planidoo.be Samen. Sneller. Beter. 1 Een event in je straat, dorp, gemeente of stad? Gratis tool Ben je een vat vol wervelende ideeën voor toffe activiteiten

Nadere informatie

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC VERSLAG Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april 2018 19.15u Plaats: Collegezaal ABC Aanwezig: Sander Boel (ondervoorzitter), Wannes Vyvey (scouts Sint-Johannes), Ellen De Vos (jeugdhuis), Annelies Tack

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 552 (2014-2015) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 25 FEBRUARI 2015 DISCUSSIENOTA Een fuifzaal voor de Brusselse jeugd - ingediend door mevrouw Annemie MAES - 1317 - 2-1.

Nadere informatie

LIGHT. plan. jeugd. beleids

LIGHT. plan. jeugd. beleids LIGHT J E U G D E N B R U S S E L jeugd beleids plan voorwoord voorwoord Je bent jong of werkt met kinderen en jongeren in Brussel? Dan wil je natuurlijk weten wat er voor jou allemaal te beleven of te

Nadere informatie

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD Woensdag 22 april - 12u. 13u. Raadzaal gemeentehuis 1. Voorstelling kinder- en jongerenraad Op dinsdag 21 april keurde de gemeenteraad de kinder- en jongerenraad goed. Dat

Nadere informatie

Het verslag van vorige vergadering ( ) werd overlopen en goedgekeurd.

Het verslag van vorige vergadering ( ) werd overlopen en goedgekeurd. Jeugdraadvergadering 21 februari 2008 Aanwezig: Patrick De Win (Jeugdvoetbal FC Ramsdonk) Ilse Muyldermans (Jeugdvoetbal FC Ramsdonk) Sander Van Loo (Scouts Nieuwenrode) Loes Troch (Chiromeisjes Kap o/d

Nadere informatie

grabbelpas Tienerwerking De Joeng voor jarigen PAASVAKANTIE 2017 voor jarigen blader naar blz. 3 blader naar blz. 6

grabbelpas Tienerwerking De Joeng voor jarigen PAASVAKANTIE 2017 voor jarigen blader naar blz. 3 blader naar blz. 6 grabbelpas voor 6-9 - jarigen blader naar blz. 3 PAASVAKANTIE 2017 Tienerwerking De Joeng voor 12-15 - jarigen blader naar blz. 6 grabbelpas voor 6-9 - jarigen kalender activiteiten paasvakantie 2017 DATUM

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK In Opwijk wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende de organisatie van het overleg

Nadere informatie

Jeugdraad 2 december 2013

Jeugdraad 2 december 2013 Jeugdraad 2 december 2013 Aanwezig: Stijn De Winter Plectrum Nele D hondt Chiro Windeke Frode Lefevre Plectrum Wouter Waeytens Pallieter Sara De Clercq Margot Van Melkebeke Maxim Defrance Jasper Begyn

Nadere informatie

REGULITIS BIJ FUIVEN

REGULITIS BIJ FUIVEN REGULITIS BIJ FUIVEN V V J W E S T- V L A A N D E R E N 1 8 M E I 2 0 1 7 WAAROM DEZE SESSIE? Fuifbeleid blijft hot item Heel wat knelpunten lokaal Veel regelgeving verhaal van de bos en de bomen Regulitis

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

Wat is de jeugdraad? Adviesraad voor de gemeenteraad en het schepencollege

Wat is de jeugdraad? Adviesraad voor de gemeenteraad en het schepencollege VERSLAG JEUGDRAAD 24/09 Aanwezig: chiro Melsbroek, chiro Perk, scouts Perk, chiro Steenokkerzeel, scouts Steenokkerzeel, AVK, Gemeente (Kurt Ryon (schepen jeugd), An Vanmol (jeugdconsulent), Jelle Mombaerts

Nadere informatie

JONGEREN IN DILBEEK?

JONGEREN IN DILBEEK? VRIJETIJDSAANBOD VOOR KINDEREN EN JONGEREN IN DILBEEK? Historiek van de gemeentelijke jeugddienst naar een nieuwe structuur met doelgroepenwerking en zelfsturende teams Een verhaal in ontwikkeling Mijn

Nadere informatie

De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht!

De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht! De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht! Volg de aanwijzingen in deze brochure stap voor stap en kom zo tot een perfect subsidiedossier! We overlopen alle formulieren zodat je duidelijk weet

Nadere informatie

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KERSTVAKANTIE blader naar blz. 3 blader naar blz.

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KERSTVAKANTIE blader naar blz. 3 blader naar blz. grabbelpas nijlen voor 4-13 - jarigen blader naar blz. 3 KERSTVAKANTIE 2018-2019 Tienerwerking De Joeng voor 12-15 - jarigen blader naar blz. 9 grabbelpas voor 4-13 - jarigen kalender activiteiten kerstvakantie

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 4 maart 2009 - JH Echo te Steenokkerzeel-

Verslag Jeugdraad 4 maart 2009 - JH Echo te Steenokkerzeel- Verslag Jeugdraad 4 maart 2009 - JH Echo te Steenokkerzeel- Aanwezig: Robby Van Eycken (JH Echo) Arriane Vanhellemont (Chiro Perk) Simon Mattelé (Voorzitter) Ruben Buelens (Scouts Steenokkerzeel) Ben Buelens

Nadere informatie

Jeugdraad 17 MEI 2011

Jeugdraad 17 MEI 2011 Jeugdraad 17 MEI 2011 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Aanwezig: Thomas Desmet (Open Jeugdwerk), Jefferie Maes (Open Jeugdwerk), Sam De Waele (Open Jeugdwerk), Jo Vermeersch (KSA Zulte), Stefaan Vermeersch

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel.

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. 1 Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. Aan de jeugdraad wordt een nominatief bedrag van 1.500 toegekend

Nadere informatie

STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE

STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE Vilvoorde, 14 november 2011 STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE Secretariaat dienst Jeugd Leuvensestraat 117 1800 Vilvoorde Tel: 02 255 46 59 Fax: 02 255 47 50 Verslag vergadering JEUGDRAAD donderdag 20 oktober

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering Jeugdraad 25/04/2011

Verslag Algemene vergadering Jeugdraad 25/04/2011 Verslag Algemene vergadering Jeugdraad 25/04/2011 Aanwezig: Pieter Herwege (Voorzitter), Joris Poppe (DB), Fabrice Hofman (DB), Geert Roosenboom (Schepen van jeugd), Tinneke Moens (jeugdconsulent, secretaris),

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Tienerwerking

Huishoudelijk Reglement Tienerwerking Gemeentebestuur Pittem Markt 1-8740 Pittem 051/46.03.50 Gemeentelijke tienerwerking Huishoudelijk Reglement Tienerwerking V. U.: Gemeentebestuur Pittem, Markt 1, 8740 Pittem 1. Algemeen 1.1. Vestigingsplaats

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014

VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014 VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014 Aanwezigheden Aanwezig: Bruno (voorzitter), Aaron (ondervoorzitter), Wouter (secretaris), den Joe, Sint-Lieven, Haegepoorters, Den draai, Chiro D, JRK, Kadullen (te laat),

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij

2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij AANWEZIGHEDEN aanwezige leden:, Anke, Merel, Kristof, Tom, Kim, Elissa, Debbie aanwezige waarnemers: Gerrit, Mieke verontschuldigd:

Nadere informatie

C:\Users\kristien.dhondt\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\XXC8AEEM\aanpassing reglement subsidiëring

C:\Users\kristien.dhondt\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\XXC8AEEM\aanpassing reglement subsidiëring REGLEMENT SUBSIDIËRING VAN JEUGDRAAD EN JEUGDVERENIGINGEN (GR MEI 2008) 1 AANPASSING SUBSIDIEREGLEMENT 1994 1. WIE WORDT GESUBSIDIEERD? Artikel 1. Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd

Nadere informatie

1. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd.

1. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd. Algemene vergadering 16 oktober 2017 19u Lokaal Gidsen Berlaar Aanwezig: Chiro Heikant: Jasmine Van Camp Scouts Berlaar: Lieselot De Meester Gidsen Berlaar: Leen Lemmens KLJ jongens: Stijn Van Hout, Toon

Nadere informatie

Wie ben jij? Ik ben in 2010: 16 jaar 19 jaar 22 jaar 25 jaar 17 jaar 20 jaar 23 jaar 18 jaar 21 jaar 24 jaar. Geslacht: Vrouw. Man

Wie ben jij? Ik ben in 2010: 16 jaar 19 jaar 22 jaar 25 jaar 17 jaar 20 jaar 23 jaar 18 jaar 21 jaar 24 jaar. Geslacht: Vrouw. Man NAAM: ADRES: Wie ben jij? Ik ben in 2010: 16 jaar 19 jaar 22 jaar 25 jaar 17 jaar 20 jaar 23 jaar 18 jaar 21 jaar 24 jaar Geslacht: Man Vrouw Rijbewijs: Rijbewijs A Rijbewijs B Rijbewijs C Rijbewijs D

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK Jeugd Houthalen-Helchteren Pastorijstraat 30 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN. T: 011/492.098 E: dries.vandebeeck@houthalen-helchteren.be

Nadere informatie

Jeugdraad Verslag Zitting van 27 november 2018

Jeugdraad Verslag Zitting van 27 november 2018 Jeugdraad Verslag Zitting van 27 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Brend Van Ransbeeck; de heer Luca Heylen; mevrouw Leen Lemmens; de heer Stijn Van Hout; de heer Seppe Bes; mevrouw Katelijne

Nadere informatie

Jeugdraad 17 oktober 2016

Jeugdraad 17 oktober 2016 Jeugdraad 17 oktober 2016 1. Verwelkoming Aanwezig: Emiel en Charlotte (de Boechoutse), Schaney en Aline (JRK), Kaat (KSA), Dorien, Lotte en Manon (Gidsen), Timoti en Mathias (Scouts Boechout), Jonathan

Nadere informatie

WERKGROEP INCLUSIEVE JEUGDBEWEGINGEN. (Jeugdwerk voor allen) PROVINCIE OOST-VLAANDEREN

WERKGROEP INCLUSIEVE JEUGDBEWEGINGEN. (Jeugdwerk voor allen) PROVINCIE OOST-VLAANDEREN WERKGROEP INCLUSIEVE JEUGDBEWEGINGEN (Jeugdwerk voor allen) PROVINCIE OOST-VLAANDEREN INHOUDSTAFEL 1. Toelichting werkgroep 1.1 Toelichting samenstelling werkgroep 1.2 Doel werkgroep 2. Ondernomen stappen

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering jeugdraad 30 april 2013 (Twidrio)

Verslag Algemene vergadering jeugdraad 30 april 2013 (Twidrio) Verslag Algemene vergadering jeugdraad 30 april 2013 (Twidrio) Aanwezig: Bestuur: Nils Devos, Veerle Moriau, Thomas Van Riet Chiro Negenmanneke: Esther Van Obbergen, Ruth Van Obbergen KLJ Vlezenbeek jongens:

Nadere informatie

Druk jouw op het gemeentelijk. jeugdbeleid

Druk jouw op het gemeentelijk. jeugdbeleid Druk jouw op het gemeentelijk jeugdbeleid Druk jouw (jeugdhuis)stempel op het gemeentelijk jeugdbeleid 2010 is hét jaar bij uitstek om het jeugdbeleid in jouw gemeente mee vorm te geven. In 2010 schrijven

Nadere informatie

WAT EEN OUDER VAN EEN SPEELPLEINKIND HOORT TE WETEN

WAT EEN OUDER VAN EEN SPEELPLEINKIND HOORT TE WETEN 1 WAT EEN OUDER VAN EEN SPEELPLEINKIND HOORT TE WETEN WERKINGSDAGEN Week 1 : 3/07 7/07 Week 2: 10/07 14/07 Week 3: 17/07 20/07 gesloten op 21/07 Week 4: 24/07 28/07 uitstap op 28/07 Het speelplein is gesloten

Nadere informatie

Jeugdraad 29 augustus 2016

Jeugdraad 29 augustus 2016 Jeugdraad 29 augustus 2016 Aanwezig: Hannes, Nick, Karel, Ruben, Geoffrey, Justine, Frauke, Evie, Sanne Verontschuldigd: Phaedra, Jasmine en Laura Afwezig: Niels, Stef 1. Goedkeuring vorig verslag a. Geen

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel-

Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel- Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel- Aanwezig: Verontschuldigd: 1.Goedkeuring vorig verslag: 2.Evaluatie Brandveiligheid: 3.Infrastructuursubs idie: Robby Van Eycken (JH Echo)

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VAN 12 NOVEMBER 2011

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VAN 12 NOVEMBER 2011 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VAN 12 NOVEMBER 2 Aanwezig: Robbe Bleuzé (KSA-DB), Annelies Neirinck (DB), Tom Depypere (Chiro St.- Michiel-DB), Evi Duyvejonck (Jeugddienst), Pieter Defoor (KSJ-DB), Jolien

Nadere informatie

Jeugdraad 28 november Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen

Jeugdraad 28 november Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen Jeugdraad 28 november 2013 1. Verslag vorige vergadering 2. Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen Zichtrekening 1243,22 euro Spaarrekening 19122,62 euro 3. Beurtrol plakzuilen

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER AUGUSTUS 2014

SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER AUGUSTUS 2014 SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER 2013-31 AUGUSTUS 2014 AANVRAAGFORMULIER VOOR JEUGDSUBSIDIES Naam vereniging:... Wij, ondergetekenden Secretaris van de vereniging: en voorzitter van de

Nadere informatie

EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS

EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS MOBILITEIT INHOUD: Inleiding Begrippen Te stellen vragen Communicatie Fietsenstallingen Routes Extra aandachtspunten Contactgegevens MOBILITEIT Wie doet wat? In Mechelen gaan

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen, feesten en fuiven in de gemeente Holsbeek De organisator van een openbaar

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD 1 / 8 ONDERWERP/PLAATS Algemene Vergadering DATUM/TIJD Donderdag 001 23565/95 Contact Hellen Volckaert Stad Zottegem Beislovenstraat 4 9620 Zottegem 09 367 91 98 jeugddienst@zottegem.be AANWEZIG Elke Van

Nadere informatie