Wat is de jeugdraad? Adviesraad voor de gemeenteraad en het schepencollege

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat is de jeugdraad? Adviesraad voor de gemeenteraad en het schepencollege"

Transcriptie

1 VERSLAG JEUGDRAAD 24/09 Aanwezig: chiro Melsbroek, chiro Perk, scouts Perk, chiro Steenokkerzeel, scouts Steenokkerzeel, AVK, Gemeente (Kurt Ryon (schepen jeugd), An Vanmol (jeugdconsulent), Jelle Mombaerts Verontschuldigd: JH Blizzard, Speelpleinwerking Afwezig: JH Echo Een nieuw jaar vol opportuniteiten begint weer, een jaar waarin nieuwe vriendschappen gesmeed zullen worden, harten zullen smelten, en avonturen beleefd zullen worden. En dat allemaal in taratatatatatatatatatatataaaaaaa (trompetgeschal) DE JEUGDRAAD. Wees welgekomen! We begonnen met een fijne presentatie van An Vanmol over het subsidiereglement. De presentatie vind je via deze link en het subsidiereglement zelf vind je in bijlage en op volgende url: Het is zeker aangeraden om deze nog eens op je gemak door te nemen, en te verspreiden onder je medeleiding. Na An neemt een vreemde man het woord. Iedereen is verbouwereerd. Sommigen mompelen stilletjes het woord piraat tegen elkaar vanwege het glinsterende metaal in zijn oor en zijn ruwe baard.wie is hij? Wat doet hij hier? Maar de gemoederen bedaren al snel als blijkt dat het onze nieuwe voorzitter is. Hij luistert naar de naam Jerôme Versé en hij is echt een toffe gast! Jerome legt uit wat de jeugdraad precies is en doet. In het kort: Wat is de jeugdraad? Adviesraad voor de gemeenteraad en het schepencollege o Toch veel meer o Georganiseerde en meewerkende activiteiten JRweekend Startmoment JRnamiddag Free Podium Vormingen voor jeugd (EHBO cursus (om de twee jaar), brandveiligheid, inclusie, scoutstechnieken, poging tot tapcursus) Project met de jeugd in Kazanlak o Melden van problemen en vragen aan de gemeente en de andere verenigingen o Beheren uitleendienst Bestaande uit twee vaste afgevaardigden van elke vereniging o Die traditioneel gezien gratis toegang krijgen tot elkaars fuif o Verenigingen Scouts Perk en Steenokkerzeel Chiro Perk, Steenokkerzeel en Melsbroek Jeugdhuis Echo en Blizzard

2 Avonturenkamp Speelplein o Toch is elke jeugdeling welkom We komen maandelijks samen om 20u bij elks van de verenigingen en sluiten het jaar af met een gezellige BBQ We krijgen jaarlijks een budget van 5000 euro. Het geen we niet gebruiken of overblijft van één van de punten gaat terug naar de gemeente o Jeugdnamiddag 1000 o Startmoment 200 o Leidingactiviteit (jeugdnamiddag) 1000 o Vorming 800 o Uitbreiding uitleendienst 550 o Uitbouw en promotie website o Nazicht Brandblussers 1300 o Even vermelden dat ook de subsidies via de jeugdraad gekend gemaakt worden en dat de jeugdraad zelf een voorstel indient voor subsidies om de vijf jaar (denk ik) Voorstelling van alle leden van het DB Jeugdconsulent: An Penningmeester: Lieselot Verslaggever: Bassie Ondervoorzitters: Miek, Melissa, Gaëlla, Manon en Tomas Voorzitter: Jerôme Doel van de jeugdraad De jeugd vertegenwoordigen ten opzichte van de gemeente. Informatie laten doorstromen van de gemeente naar de jeugd Ontmoetings momenten organiseren voor jeugdwerkers van Steenokkerzeel De jeugd bijscholen in aan de hand van vormingen Beheren van het budget voor jeugd Denktank voor allerhande problemen en opmerkingen omtrent gemeente en jeugd Kortom door verkrachte eenden de jeugd en jeugdwerking ondersteunen in Steenokkerzeel 1. Goedkeuring vorig verslag. Het verslag van 1 juli wordt naar goede gewoonte goedgekeurd. Een prachtig stukje geschreven proza werd het zelfs genoemd door een van de leden die anoniem wenst te blijven, maar wellicht een oogje heeft op de gewoonlijke verslagschrijver. 2. Evaluatie Activiteiten Startmoment (11/09/2015): Een gezellige spelletjesavond werd georganiseerd door chiro Steenokkerzeel. Alle aanwezigen vonden het leuk en gezellig, maar het zou beter iets later gepland worden, daar er nog zoveel tweedezitters dan op vakantie zijn. Het eerste weekend van oktober of het laatste van september wordt voorgesteld.

3 Tapcursus (12/09/2015): Deze ging naar goede gewoonte niet door. De lesgever is niet komen opdagen, en heeft sindsdien ook geen teken meer van leven gegeven, ondanks verscheidene telefoontjes naar zijn gsm. We vinden de inhoud van de cursus nog steeds interessant maar gaan op zoek naar een andere lesgever. 3. Komende Activiteiten JR-Weekend (10-11/10/2015) Jeugdnamiddag (15/05/2016): wordt georganiseerd door de jeugdverenigingen uit Steenokkerzeel Jeugdraden: o Alle data waarop er jeugdraden plaatsvinden zijn dit jaar al vastgelegd. Hieronder een oplijsting: Oktober: 8/10 November: 5/11 December: 3/12 Januari: 7/01 Februari: 11/02 Maart: 10/03 April: 7/04 Mei: 5/05 Juni: 2/06 Juli: 30/06 Huh, watskebeurt? Jawel, 11 jeugdraden! Dat is echt totally crazy! Zo outside the box gedacht! Maar daar staan wij als jeugdraad dan ook voor: expect the unexpected 4. Vormingen We zouden dus opnieuw een soort biercursus willen organiseren met een andere lesgever. Als iemand een lesgever kent, mag hij dat altijd doorsturen, of op de volgende jeugdraad mededelen. EHBO-cursus o Voor wie? Alle jeugd van Groot-Steenokkerzeel o Wat? Een tweejaarlijkse, door de jeugdraad en het Rode Kruis georganiseerde, cursus waarin je de basis EHBO meekrijgt. Eigenlijk bestaat deze cursus uit twee delen maar beide moeten afgelegd zijn om je attest te krijgen.na 10 lessen wordt er eventueel nog een oefenles gepland, en dan volgt het examen. Als je dit examen succesvol aflegt, krijg je een attest dat je kan binnenbrengen voor subsidies. o Prijs? Gratis o Wanneer? Van 19u tot 22u op volgende data: Eerste Hulp: 8/2-15/2-22/2 en 29/2 Helper: 7/3-14/3-21/3-11/4 Oefenavond: 13/4 (indien jullie dit willen) Examen: 18/4 (indien geen oefenavond, houden we het examen op 13/4)

4 o Tegen volgende jeugdraad zouden we graag al weten wie er mee wilt doen. Gelieve dit weekend dus eens rond te horen. Rock n Roll Dansworkshop: Hierover volgt later nog meer informatie. De vraag is nu enkel om eens te polsen bij de mannelijke leiding of ze hiervoor te vinden zijn. Maak ze maar enthousiast:) Brandveiligheidscursus: hierover later ook nog meer informatie. Interactieve info-namiddag over alcohol en drugs: o Voor Wie? De activiteit is gericht op kinderen/jongeren vanaf het zesde leerjaar en ouder. o Wat? Twee sprekers komen praten over de gevaren van alcohol- en drugsgebruik. De spreker over alcohol is zelf een ex-verslaafde met een sterk verhaal. Meer info over de man vind je op zijn site De andere spreker is iemand van Tussen de twee sprekers wordt er nog een kortfilm over de thematiek vertoond. o Wanneer? zondag 17/04/2016, begint om 14u30. o Inschrijven? Is momenteel niet nodig maar de jeugddienst zou wel graag weten welke verenigingen er komen met hoeveel leden en leiding ongeveer. Dit kan via an.vanmol@steenokkerzeel.be Zodra de communicatiekanalen rond zijn, brengen we jullie op de hoogte. 5. Gebouwen Jeugdverenigingen Kurt heeft de plannen voor de nieuwe gebouwen van Jeugdhuis Blizzard mee. Dat dossier is nauw verbonden met dat van de nieuwe voetbalterreinen, en is op kruissnelheid. Voor chiro Perk is er nog geen concreter plan. De oude lokalen zullen worden afgebroken om plaats te maken voor de school, maar wat betreft een nieuwe permanente locatie is er niets meer geweten. De jeugdraad hoopt dat er snel schot in de zaak komt. Alle jeugdgebouwen hebben een doorlichting gekregen van de gemeente om te zien of deze in orde zijn. Het resultaat van die controle is een lijst met werkpunten. Gelieve deze aan te pakken tegen de opvolgcontrole. Wanneer deze valt is afhankelijk van vereniging tot vereniging. Alle gemeentelijke gebouwen (chiro/scouts Perk, Blizzard, Echo) krijgen een elektriciteitskeuring. 6. Nieuws van het gemeentehuis Rookstop: Kurt vraagt of er geinteresseerden zijn in het project Rookstop. Dit is een project dat, zoals de naam al doet vermoeden, je helpt om te stoppen met roken. De deelnemers krijgen bij een eerste interview een pakket mee met allerlei hulpmiddelen (nicotinepleisters, sprayers, ) Over een periode van 7 maanden kom je nog 13 keer bijeen om te praten over hoe het proces verloopt. Kurt zoekt 8 gemotiveerde vrijwilligers binnen de jeugd van Steenokkerzeel om mee te doen, gratis en voor niets. In bijlage vind je nog een papier met het parcours. Tegen volgende jeugdraad zouden we graag weten wie er geïnteresseerd is.

5 Er is 1000 EUR beschikbaar voor alcohol- en drugspreventie binnen de gemeente. U mag altijd voorstellen doen op welke manieren deze het best gebruikt kunnen worden. Op dit moment wort dit geld onder andere gebruikt om infonamiddagen te bekostigen, en om polsbandjes te laten maken om jeugd onder 16 jaar te herkennen op fuiven en er zo voor te zorgen dat er geen alcohol aan hen geserveerd wordt. An Vanmol en haar collega Geertrui volgen twee begeleidingstrajecten rond tienercultuur en communicatie met jongeren. Het is de bedoeling om te weten te komen welke activiteiten tieners graag aangeboden krijgen binnen onze gemeente. Een start hiervoor is het TeeVeefabriekspel van MOOSS dat gespeeld wordt op 18/10 met de Tito van Chiro Melsbroek (gemengde groep). Hieruit zouden ideeën moeten opborrelen. Ook het communicatieluik wordt die namiddag bevraagd. Nog voor het einde van 2015 zou een eerste activiteit ingericht worden. An geeft een presentatie over de uitleendienst. Deze Prezi vind je terug op Enkele belangrijke puntjes: o Check op het uitleenreglement (zie bijlage) hoe de tafels en stoelen geschikt moeten staan op de paletten bij teruggave aan de gemeente. Ook zit er vanaf heden een papier bij de tafels en stoelen waarop dit nogmaals uitgelegd wordt. o Het evenementformulier dient minstens twee maanden op voorhand ingevuld en doorgegeven te worden aan de gemeente (dit moet nog door de politieraad en gemeenteraad worden goedgekeurd). o Er wordt aangeraden om de DJ s een contract te laten ondertekenen waarin staat dat ze zich aan de geluidsnormen moeten houden. Tomas DN maakt zo n standaard contract op en zet het op de site. o An brengt volgende week de geluidsmeter mee om een woordje uitleg daarover te geven. 7. Politiereglement Er is niets nieuws geweten hierover. De jeugdraad blijft graag op de hoogte. 8. Varia De Zondagsdrinkers geven jaarlijks een fuif. Alle winst daarvan wordt dit jaar aan de jeugdraad gegeven met als voorwaarde dat we het allemaal spenderen om de uitleendienst uit te breiden. Er wordt op vraag van speelpleinmonitoren geopperd om een groot, dik touw te kopen voor de uitleendienst. Gelieve alle activiteiten die je jeugdvereniging dit jaar organiseert door te geven aan Bassie opdat hij deze op de jeugdraadkalender kan zetten. Zo weten we zeker dat er geen activiteiten zullen overlappen. Gelieve ook op de website van de gemeente na te kijken of het tekstje over je jeugdvereniging nog up to date is. Melissa Vandeneynde is de nieuwe hoofdleider van het Avonturenkamp en doet een warme oproep aan alle leiding om eens rond te horen op je chiro/scouts/speelplein/jeugdhuis of er mensen geinteresseerd zijn om mee te gaan als leiding op het avonturen kamp. Het kamp duurt 10 dagen en vindt plaats begin juli. Spread the word! De volgende jeugdraad is in chiro Perk om 20u op 8 oktober.

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk-

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Aanwezig: Verontschuldigd: 1. Goedkeuring + overloop vorig verslag: 2.Evaluatie Jeugdnamiddag: 3.Brandveiligheid vorming: Jurgen Bal (JC Blizzard) Robby

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 4 maart 2009 - JH Echo te Steenokkerzeel-

Verslag Jeugdraad 4 maart 2009 - JH Echo te Steenokkerzeel- Verslag Jeugdraad 4 maart 2009 - JH Echo te Steenokkerzeel- Aanwezig: Robby Van Eycken (JH Echo) Arriane Vanhellemont (Chiro Perk) Simon Mattelé (Voorzitter) Ruben Buelens (Scouts Steenokkerzeel) Ben Buelens

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel-

Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel- Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel- Aanwezig: Verontschuldigd: 1.Goedkeuring vorig verslag: 2.Evaluatie Brandveiligheid: 3.Infrastructuursubs idie: Robby Van Eycken (JH Echo)

Nadere informatie

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig:

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig: Algemene vergadering 14 januari 2015 Aanwezig: Chiro Heikant: Erin Maris en Dan Cuypers Scouts en Gidsen Vlaanderen: Valérie Eskens KLJ Jongens: Ilias Issaev KLJ Meisjes: Marlies Marien De Tofkes: Katelijne

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 6 januari 2015:

Verslag Jeugdraad 6 januari 2015: Verslag Jeugdraad 6 januari 2015: Aanwezig: Gabriëlla (Voorzitter), Ruben, Tom, Wouter (Chiro Erps-Kwerps), Dave (JH t Excuus), Mathias, Hans (Scouts Kortenberg), Jens, Thibaud (JH Den Aap), Pieter (JH

Nadere informatie

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max.

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max. AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Jeugddienst Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Fax 03 750 10 40 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail: jeroen.kersschot@beveren.be of

Nadere informatie

Jeugdraad 27 april 2015

Jeugdraad 27 april 2015 Jeugdraad 27 april 2015 Aanwezig: Frauke Alexander, Evie Wuytack, Cynthia De Kerpel, Karel Gysel, Fedra Van de Voorde, Kato Noppe, Ruben Deconinck, Michiel Van Eetvelde, Leen Groothaert Verontschuldigd:

Nadere informatie

Chiro Erps-Kwerps Kampinschrijvingen met frietjes eten: in orde Taartenverkoop: in orde Weekend Guiters: in orde

Chiro Erps-Kwerps Kampinschrijvingen met frietjes eten: in orde Taartenverkoop: in orde Weekend Guiters: in orde Verslag Jeugdraad 7 juni 2016: Aanwezig: Erik (Voorzitter/Penningmeester), Tom, Wouter, Ruben (Chiro Erps-Kwerps), Nils (Chiro Everberg), Jens (JH Den Aap), Tom, Jana ( Scouts Kortenberg), Mit (jeugdconsulent),

Nadere informatie

2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij

2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij AANWEZIGHEDEN aanwezige leden:, Anke, Merel, Kristof, Tom, Kim, Elissa, Debbie aanwezige waarnemers: Gerrit, Mieke verontschuldigd:

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 30 januari 2014 - Jeugdhuis Blizzard -

Verslag Jeugdraad 30 januari 2014 - Jeugdhuis Blizzard - Verslag Jeugdraad 30 januari 2014 - Jeugdhuis Blizzard - Aanwezig : Jasper Jaspers (chiro Melsbroek), Karlien Dekoster (chiro Melsbroek), Ine Speleers (JH Blizzard), Dorien Vanhellemont (chiro Perk), Manon

Nadere informatie

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Aanwezig: Thomas Desmet (voorzitter/open Jeugdwerk), Jefferie Maes (Open Jeugdwerk), Anaïs Gevaert (Chiro Kanjo), Marlies Nachtergaele (Chiro Kanjo),

Nadere informatie

gemeentelijke jeugdraad bestuursvergadering

gemeentelijke jeugdraad bestuursvergadering gemeentelijke jeugdraad bestuursvergadering Kopie aan: WIE VOOR WAT OK/NOK BESTUURSVERGADERING JEUGDRAAD Vergadering van 19/12/2013 in de Chiro-lokalen Leden Bert Verstraete Hans

Nadere informatie

Verslag JAL. 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren

Verslag JAL. 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren Verslag JAL 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren Aanwezigen: Chiro Malegijs: Phil Drieghe Jeugdhuis Heidestip: Jannes Ilegems Scouts Londerzeel: Lore Leo Scouts Londerzeel: Britt Buelens Chiromeisjes

Nadere informatie

SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14)

SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14) SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14) Gelieve deze subsidieformulieren zorgvuldig en duidelijk ingevuld terug te bezorgen op de jeugddienst voor 16 maart 2015. Na deze

Nadere informatie

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden.

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden. Subsidiereglement jeugdbeleid gemeente Borsbeek Inhoud Art. 1: Begrippen p.1 Art. 2: Subsidies jeugd p.2 Art. 3: Uitbetaling p.2 Art. 4: Voorwaarden tot uitbetaling p.2 Art. 5: Inwerkingtreding p.7 Art.

Nadere informatie

Verslag JAL: 26 juni 2013

Verslag JAL: 26 juni 2013 Verslag JAL: 26 juni 2013 Aanwezigen: Joy Leysen, chiro Malderen Flor Vertongen, chiro Malderen Stijn Rampelbergh, chiro Malderen Victor Steemans, Scouts Londerzeel Bert Stoffels, Scouts Londerzeel Jordi

Nadere informatie

Goedkeuring vorig verslag Overzicht goedgekeurde aanvragen voor subsidies staan er niet in (milieu, renovatie, ) o Staan er nooit in OK

Goedkeuring vorig verslag Overzicht goedgekeurde aanvragen voor subsidies staan er niet in (milieu, renovatie, ) o Staan er nooit in OK Verslag Jeugdraad Datum: 4 oktober 2015 Aanwezig: Mireille Helderweirdt (jeugdconsulente) Eveline Martens (voorzitter) Simon Van der Spiegel (voorzitter) Julie Devers (penningmeester) Martijn Saelens (secretaris)

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 Aanwezig: Chirojongens Groot-Vorst (Dieter Heus, Dries Peeters), Chiromeisjes Groot-Vorst (Britt Mondelaers), Chiromeisjes Veerle (Lise Vermeulen, Lotte Gielis),

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 24/04/2014

VERSLAG JEUGDRAAD 24/04/2014 VERSLAG JEUGDRAAD 24/04/2014 Aanwezigheden Aanwezig: Robbert Neckebroek (jeugdconsulent), Aaron De Ruyver (ondervoorzitter), Wouter Maes (secretaris) (te laat), FOS, Joe-English, Den Draai, Chiro D, JRK,

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 14 december 2010 - Scouts Steenokkerzeel-

Verslag Jeugdraad 14 december 2010 - Scouts Steenokkerzeel- Verslag Jeugdraad 14 december 2010 - Scouts Steenokkerzeel- Aanwezig: Verontschuldigd: 1.Goedkeuring vorig verslag: 2. Jeugdinfrastructuur Lieselot Ral (chiro Perk) Andries Vaneycken (Voorzitter) Ine Speleers

Nadere informatie

Sara Gers. Geert van de Lisdonk. Davy Bollansée. Mathias Eyckens

Sara Gers. Geert van de Lisdonk. Davy Bollansée. Mathias Eyckens Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 5 april 2013 Aanwezig: Dagelijks bestuur: Jeugdconsulente: Scouts en gidsen: Wiedes: JH Korridor: KLJ Vlimmeren: Don Bosco: VKSJ Beerse:

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 4 oktober 2013

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 4 oktober 2013 Aanwezig: Dagelijks Bestuur Jeugddienst Beerse VIB KLJ Vlimmeren Don Bosco KSJ Lentekind Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 4 oktober 2013 Sara Gers Annelien Poels Wouter Luyckx

Nadere informatie

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD Woensdag 22 april - 12u. 13u. Raadzaal gemeentehuis 1. Voorstelling kinder- en jongerenraad Op dinsdag 21 april keurde de gemeenteraad de kinder- en jongerenraad goed. Dat

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD 1 / 8 ONDERWERP/PLAATS Algemene Vergadering DATUM/TIJD Donderdag 001 23565/95 Contact Hellen Volckaert Stad Zottegem Beislovenstraat 4 9620 Zottegem 09 367 91 98 jeugddienst@zottegem.be AANWEZIG Elke Van

Nadere informatie

Verslag jeugdraad. Datum: 3 oktober Aanwezig:

Verslag jeugdraad. Datum: 3 oktober Aanwezig: Verslag jeugdraad Datum: 3 oktober 2016 Aanwezig: Mireille Helderweirdt Jeugdconsulent Hanna Courtijn Schepen van jeugd Simon Van der Spiegel Voorzitter Eveline Martens Voorzitter Martijn Saelens Secretaris

Nadere informatie

Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein!

Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein! Animatoren Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein! Elk jaar zijn wij op zoek naar enthousiaste jongeren om onze animatorenploeg te versterken. Wat bieden wij aan? Een vrijwilligersvergoeding

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN Goedgekeurd door de gemeenteraad 27 oktober 2011 Art. 1. Toelagen inzake het volgen van kadervorming Art. 1.1. Binnen de betoelaging van de Vlaamse regering, volgens

Nadere informatie

Het verslag van vorige vergadering ( ) werd overlopen en goedgekeurd.

Het verslag van vorige vergadering ( ) werd overlopen en goedgekeurd. Jeugdraadvergadering 19 november 2009 Aanwezig: Else De Wachter (schepen jeugd) Loes Troch (jeugdconsulent) Stijn Espagnet (voorzitter jeugdraad) Kim Vanden Brande (ondervoorzitter jeugdraad) Tom Lamberts

Nadere informatie

Contactpersoon: Jeroen Kersschot

Contactpersoon: Jeroen Kersschot AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail:... www.jonginbeveren.be Wie komt in aanmerking voor een subsidie?

Nadere informatie

JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING

JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 14 december 2013 10u KSA-lokaal AANWEZIGHEDEN aanwezige leden: Tom, Merel, Ben, Annelies, Jan aanwezige waarnemers: Kathleen, Gerrit verontschuldigd: Elissa, Kim,

Nadere informatie

8 september 2015 19.30u Scoutslokaal

8 september 2015 19.30u Scoutslokaal JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 8 september 2015 19.30u Scoutslokaal AANWEZIGHEDEN aanwezige leden: KSA: Jeroen, Kristof & Ann-Sophie SCOUTS: Anke KLJ: Kim, Tom & Elissa Speelplein: / aanwezige waarnemers:

Nadere informatie

Basiscursus voor monitoren

Basiscursus voor monitoren Basiscursus voor monitoren 2015 V.U. Vakantiewerking Scherpenheuvel-Zichem, August Nihoulstraat 13-15, 3270 Scherpenheuvel Voor wie? Ben je minimum 16 jaar of word je nog 16 in de loop van 2015? Kan je

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VERSLAG ALGEMENE VERGADERING 6/02/2016 1. Opvolging vorig verslag Het vorig verslag werd goedgekeurd, zonder opmerkingen. 2. Infrastructuursubsidie Chiro Eine - De nieuwbouw komt aan het speelplein aan

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN WUUSTWEZEL. Zitting van 26 maart 2012

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN WUUSTWEZEL. Zitting van 26 maart 2012 UITTRKSL UIT D NOTULN VAN D GMNTRAAD VAN WUUSTWZL Zitting van 26 maart 2012 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Ansoms J. - Burgemeester - Voorzitter Breugelmans K., Bogaerts L., Phiiipsen P., Mertens-Van

Nadere informatie

Gelieve een omschrijving van het nagestreefde doel bij te voegen indien u nooit eerder werkingssubsidies jeugd aanvroeg

Gelieve een omschrijving van het nagestreefde doel bij te voegen indien u nooit eerder werkingssubsidies jeugd aanvroeg AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN JEUGDVERENIGINGEN Met dit formulier vraag je werkings-, huur-, kamp- en vormingssubsidies aan. De specifieke voorwaarden om te voldoen aan deze subsidies vind je terug

Nadere informatie

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN Stedelijke jeugddienst Borgloon St-Rochuslaan 12a 3840 BORGLOON 012 67 37 01 www.jeugddienstborgloon.be jeugddienst@borgloon.be

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 7 januari Chiro Melsbroek -

Verslag Jeugdraad 7 januari Chiro Melsbroek - Verslag Jeugdraad 7 januari 2016 - Chiro Melsbroek - Aanwezig : Verenigingen : Chiro Melsbroek, JH Blizzard, Chiro Steenokkerzeel, AVK, Scouts Perk, Chiro Perk, Speelplein, Scouts Steenokkerzeel Dagelijks

Nadere informatie

0. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd.

0. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd. Algemene vergadering 3 maart 2016 19u30 Chiro Heikant Aanwezig: Chiro Heikant: Daan Cuypers, Erin Maris Jeugdhuis: Jonathan Labiche Speelplein Kriebels: Tom Linden KLJ jongens en meisjes: Heylen Ricky,

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 15 januari Scouts Perk -

Verslag Jeugdraad 15 januari Scouts Perk - Verslag Jeugdraad 15 januari 2015 - Scouts Perk - Aanwezig : Jasper Jaspers (chiro Melsbroek), Ine Speleers (JH Blizzard), Ben Buelens (AVK), Jeske van Snick (chiro Stzeel), Gaëlla Hoeterickx (chiro Stzeel),

Nadere informatie

http://kampenhout.ticketgang.eu/

http://kampenhout.ticketgang.eu/ Beste ouders, De zomerperiode komt dichterbij. U bent waarschijnlijk volop aan het denken welke zinvolle invulling u kan aanbieden aan uw kinderen. Met deze brochure wil uw gemeente Kampenhout heel graag

Nadere informatie

Jeugdraad 29 augustus 2016

Jeugdraad 29 augustus 2016 Jeugdraad 29 augustus 2016 Aanwezig: Hannes, Nick, Karel, Ruben, Geoffrey, Justine, Frauke, Evie, Sanne Verontschuldigd: Phaedra, Jasmine en Laura Afwezig: Niels, Stef 1. Goedkeuring vorig verslag a. Geen

Nadere informatie

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010.

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. HOOFDSTUK I. ALGEMENE BEPALINGEN Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Werkjaar:

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING 9 DECEMBER 2008

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING 9 DECEMBER 2008 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING 9 DECEMBER 2008 Aanwezig: Sam Geudens (voorzitter jeugdraad), Geert Verellen (Chiro Oevel), Willem Claes (Chiro Zoerle-Parwijs Chiro Gewest), Michiel Denolf (Chiro Zoerle-Parwijs),

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Dit formulier dient om toelagen aan te vragen volgens het gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen, goedgekeurd door de gemeenteraad in haar zitting

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK DOEL EN PERIODE De subsidiëring van het jeugdwerk heeft tot doel het jeugdwerk financieel te ondersteunen zodat zij hun werking behouden, verder uitbouwen en differentiëren.

Nadere informatie

SUBSIDIEFORMULIEREN 2016 TOELAGEN VOOR JEUGDLOKALEN CATEGORIE 1 + 2

SUBSIDIEFORMULIEREN 2016 TOELAGEN VOOR JEUGDLOKALEN CATEGORIE 1 + 2 SUBSIDIEFORMULIEREN 2016 TOELAGEN VOOR JEUGDLOKALEN CATEGORIE 1 + 2 Gelieve deze subsidieformulieren zorgvuldig en duidelijk ingevuld terug te bezorgen op de jeugddienst voor 1 maart 2016. Na deze datum

Nadere informatie

Jeugdraad 9 februari 2015

Jeugdraad 9 februari 2015 Jeugdraad 9 februari 2015 Aanwezig: Frauke, Ines, Nick, Karel, Kato, Jasmine, Leen, Fedra, Niels, Tibo Van Geijn, Lenja Verontschuldigd: Evie Wuytack, Michiel, Sanne, Ruben DC Afwezig 1. Goedkeuring vorig

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet DATUM BESLISSING: 17 december 2015 DATUM BEKENDMAKING: 21 december 2015 Artikel 1: de wijzigingen binnen het subsidiereglement

Nadere informatie

Aanvraagdossier subsidies voor een jeugdhuis

Aanvraagdossier subsidies voor een jeugdhuis Koldamstraat 11 1560 Hoeilaart tel. 02 657 98 38 fax. 02 894 54 24 jeugddienst@hoeilaart.be www.hoeilaart.be Aanvraagdossier subsidies voor een jeugdhuis In te vullen door de dienst: Dossiernummer: Waarvoor

Nadere informatie

Aanwezig: JH Guuk, Scouts Oetingen, KLJ Strijland, Chiro Windekind, Chiro Uidekrij, Scouts Gooik, Evelyne Schoukens (voorzitter)

Aanwezig: JH Guuk, Scouts Oetingen, KLJ Strijland, Chiro Windekind, Chiro Uidekrij, Scouts Gooik, Evelyne Schoukens (voorzitter) Jeugdraad 25/01/2014 Aanwezig: JH Guuk, Scouts Oetingen, KLJ Strijland, Chiro Windekind, Chiro Uidekrij, Scouts Gooik, Evelyne Schoukens (voorzitter) Verontschuldigd: Chiro Were Di, Chiro Kester Verslag:

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN

Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN Reglement GR 20150518-008 Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Binnen de perken van de daartoe

Nadere informatie

De secretaris verwelkomt iedereen. Het verslag van de vorige vergadering op 30/01/2014 wordt goedgekeurd.

De secretaris verwelkomt iedereen. Het verslag van de vorige vergadering op 30/01/2014 wordt goedgekeurd. Verslag jeugdraad 20/03/2014 Aanwezig - Joris Croket Jeugddienst Sint-Amands joris.croket@sint-amands.be - Diete De Smet Chirojongens Sint-Amands - Ruben Vantomme Chirojongens Sint-Amands - Benjamin Helsen

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 17 januari 2013 - Jeugdhuis Blizzard -

Verslag Jeugdraad 17 januari 2013 - Jeugdhuis Blizzard - Verslag Jeugdraad 17 januari 2013 - Jeugdhuis Blizzard - Aanwezig : Ine Speleers (chiro Melsbroek), Jasper Jaspers (chiro Melsbroek), Siemen Wauters (scouts Perk), Dorien Vanhellemont (chiro Perk), Kirsten

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad. 13 april 2018 JH Onder de. Toren

Verslag Jeugdraad. 13 april 2018 JH Onder de. Toren Verslag Jeugdraad 13 april 2018 JH Onder de Toren Aanwezigen: Phil Drieghe, Chiro Malegijs Stef Van Droogenbroeck, Chiro Malegijs Jannes Ilegems, Chiro Malegijs Dries Peeters, JH ODT Jonas Thielemans,

Nadere informatie

VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018

VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018 VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018 Aanwezig: Bestuur Jeugdraad Bestuursleden Ann-Sofie D Hollander, Timo De Wit, Jan-Frederik D Hollander, Sebastiaan Vergauwen, Jonas Fabré, Jana Van Grieken, Emma Staut,

Nadere informatie

SUBSIDIEFORMULIEREN 2016 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 01/01/15 31/12/15)

SUBSIDIEFORMULIEREN 2016 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 01/01/15 31/12/15) SUBSIDIEFORMULIEREN 2016 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 01/01/15 31/12/15) Gelieve deze subsidieformulieren zorgvuldig en duidelijk ingevuld terug te bezorgen op de jeugddienst voor 1 maart 2016. Na deze

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK In Opwijk wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende de organisatie van het overleg

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 6 september 2013

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 6 september 2013 Aanwezig: Dagelijks Bestuur Beerse VIB KLJ Vlimmeren Don Bosco KSJ Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 6 september 2013 Sara Gers Annelien Poels Eveline Van Bogaert Wouter Luyckx

Nadere informatie

AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN VERENIGINGEN VOOR STEUN EN INTEGRATIE VAN GEHANDICAPTE KINDEREN, KAMP-, HUUR- EN VORMINGSSUBSIDIES

AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN VERENIGINGEN VOOR STEUN EN INTEGRATIE VAN GEHANDICAPTE KINDEREN, KAMP-, HUUR- EN VORMINGSSUBSIDIES AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN VERENIGINGEN VOOR STEUN EN INTEGRATIE VAN GEHANDICAPTE KINDEREN, KAMP-, HUUR- EN VORMINGSSUBSIDIES Met dit formulier vraag je werkingssubsidie aan verenigingen voor steun

Nadere informatie

Beleids- En BeheersCyclus #Jeugd

Beleids- En BeheersCyclus #Jeugd ADVIES Beleids- En BeheersCyclus #Jeugd www.jeugdraadblg.be JIC t LOFT - JEUGDRAAD BLANKENBERGE VAN MONSSTRAAT 19, 8370 BLANKENBERGE E: INFO@JEUGDRAADBLG.BE W: WWW.JEUGDRAADBLG.BE OPMERKINGEN Met het document

Nadere informatie

SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDVERENIGINGEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14)

SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDVERENIGINGEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14) SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDVERENIGINGEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14) Gelieve deze subsidieformulieren zorgvuldig en duidelijk ingevuld terug te bezorgen op de jeugddienst voor 16 maart 2015.

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie juli 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kamp 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Programma spelnamiddag 12

Nadere informatie

CHIRO WINGENE STELT VOOR: Jomeetje. Nieuwsbrief voor leden en ouders van Chiro Jokwy-Mekwy

CHIRO WINGENE STELT VOOR: Jomeetje. Nieuwsbrief voor leden en ouders van Chiro Jokwy-Mekwy CHIRO WINGENE STELT VOOR: Jomeetje Nieuwsbrief voor leden en ouders van Chiro Jokwy-Mekwy Dit jomeetje is voor: België-Belgique P.B. 8750 Wingene 3/8910 Verschijnt tweemaandelijks; 18de jaargang 2014-2015

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 27 februari 15 - nr 286

Verslag jeugdraad 27 februari 15 - nr 286 Verslag jeugdraad 27 februari 15 - nr 286 1. "Lokale Helden" & "Dag van de jeugdbeweging in cc" (toelichting door HJ en cc) 2. Goedkeuring vorig verslag 3. Massaspektakel 2016 4. Advies begroting Leopoldsburg

Nadere informatie

Woensdag 7 oktober 2015

Woensdag 7 oktober 2015 JEUGDRAAD De Pinte - Zevergem Polderbos 20 9840 De Pinte 09 280 98 51 jeugddienst@depinte.be VERSLAG ALGEMENE VERGADERING@ OCP De Pinte Woensdag 7 oktober 2015 Aanwezig: Thijs Dermaux (Chiro De Pinte),

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Jeugdraad 17 oktober 2016

Jeugdraad 17 oktober 2016 Jeugdraad 17 oktober 2016 1. Verwelkoming Aanwezig: Emiel en Charlotte (de Boechoutse), Schaney en Aline (JRK), Kaat (KSA), Dorien, Lotte en Manon (Gidsen), Timoti en Mathias (Scouts Boechout), Jonathan

Nadere informatie

Volgende personen maken tijdens het werkingsjaar deel uit van de algemene vergadering van de gemeentelijke jeugdraad.

Volgende personen maken tijdens het werkingsjaar deel uit van de algemene vergadering van de gemeentelijke jeugdraad. Verslag van de zitting van de algemene vergadering van 1 oktober 2016, 10.00 uur, jeugdlokalen KLJ Ravels-Eel Aanwezig: Ruben Van Nooten (jeugdconsulent, secretaris), Patrick Van den Borne (schepen), Tom

Nadere informatie

Jong Loof. Gemeente Steenokkerzeel. Jongereninformatieblad. www.snokker.be

Jong Loof. Gemeente Steenokkerzeel. Jongereninformatieblad. www.snokker.be Jong Loof www.snokker.be Gemeente Steenokkerzeel Jongereninformatieblad Voorwoord Voorwoord Voorwoord Voorwoord Voorwoord V Jepla, t is weer van datte JONG LOOF! WIE WAT WANNEER HOE WAAR.... Als voorzitter

Nadere informatie

voor toegankelijk jeugdwerk

voor toegankelijk jeugdwerk Inspiratiegids voor toegankelijk jeugdwerk www.jeugdwerkvoorallen.be Inhoud > Steuntje in de rug > Wie speelt mee? > Wij ondersteunen verschillende thema s > Inspiratie nodig? Nodig ons uit! > Ondersteuning

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 10 OKTOBER 2017

VERSLAG JEUGDRAAD 10 OKTOBER 2017 VERSLAG JEUGDRAAD 10 OKTOBER 2017 Aanwezig: Berre Gorrens (Chiro Rijkevorsel), Eefje Brosens (Chiro Rijkevorsel), Sophie Versmissen (Chiro Sint-Jozef), Liene Van Riel (Chiro Sint-Jozef), Zoë Van Dijck

Nadere informatie

We stellen voor deze vragenlijst één maal per jaar te gebruiken.

We stellen voor deze vragenlijst één maal per jaar te gebruiken. Vragenlijst Lokaal Drugoverleg Inleiding Binnen de alcohol- en drugpreventiesector weten we dat een dynamisch lokaal drugoverleg een belangrijke basis en voorwaarde vormt om binnen de gemeente een werkbaar

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER FUIVEN EN EVENEMENTEN IN HERNE

MELDINGSFORMULIER FUIVEN EN EVENEMENTEN IN HERNE MELDINGSFORMULIER FUIVEN EN EVENEMENTEN IN HERNE A. GEGEVENS FUIF: (in te vullen door organisator) naam organiserende vereniging: naam fuif:... e-mail aanvrager:.. datum fuif: / / LOCATIE FUIF: een zaal:

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 25 agustus 2015 @ Gemeentehuis Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulent Chiro Lange Jo Chiro Lange Jo Chiro Ixagodo Chiro Ixagodo De Flodder De Flodder Chiro-KSA-Poelkapelle

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2011

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2011 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2011 Aanwezig: Robbe Bleuzé (DB), Annelies Neirinck (DB), Tom Depypere (Chiro St.- Michiel-DB), Evi Duyvejonck (Jeugddienst), Pieter Defoor (KSJ-DB), Brecht Desmet

Nadere informatie

Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only. Speelplein Ondersteboven:

Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only. Speelplein Ondersteboven: Speelplein Ondersteboven: Speelplein? Wat is dat? Speelplein Ondersteboven is een werking die valt onder Speelplein Guustje. HET speelplein van Geraardsbergen. Op het speelplein doen de kinderen allerlei

Nadere informatie

1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN

1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN 1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN Artikel 1: oprichting en erkenning In uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het

Nadere informatie

Jeugdraad 29 april 2014

Jeugdraad 29 april 2014 Jeugdraad 29 april 2014 Aanwezig:Ruben P, Ester, Wouter, Aron, Michiel, Julie, Kato, Frauke, Leen Verontschuldigd: Sanne, Evie Afwezig 1. Goedkeuring vorig verslag punten worden nog eens overlopen en verder

Nadere informatie

KENA ZOMERKAMPEN EN JEUGDVAKANTIES

KENA ZOMERKAMPEN EN JEUGDVAKANTIES KENA ZOMERKAMPEN EN JEUGDVAKANTIES 3 KENA organiseert kampen in hartje Limburg voor 8 tot 12-jarigen en voor 12 tot 16-jarigen tijdens de schoolvakanties. Een kamp duurt één week. De kampen worden gedragen

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 1 september 2015:

Verslag Jeugdraad 1 september 2015: Verslag Jeugdraad 1 september 2015: Aanwezig: Gabriëla (Voorzitter), Erik (penningmeester), Mathias, Jana, Hadewig en Tom (Scouts Kortenberg), Dave ( t Excuus), Ruben, Jolien, Wouter en Tom (Chiro Erps-Kwerps),

Nadere informatie

Jeugdraad 28 november Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen

Jeugdraad 28 november Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen Jeugdraad 28 november 2013 1. Verslag vorige vergadering 2. Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen Zichtrekening 1243,22 euro Spaarrekening 19122,62 euro 3. Beurtrol plakzuilen

Nadere informatie

ADMINISTRATIEMAP. Stamnummer: Parochie/wijk: Gemeente:

ADMINISTRATIEMAP. Stamnummer: Parochie/wijk: Gemeente: ADMINISTRATIEMAP CHIRO Stamnummer: Parochie/wijk: Adres: Gemeente: Een woordje uitleg Bij een Chirogroep runnen, komen er veel belangrijke administratieve taken kijken. Chirojeugd Vlaanderen wil jou daarbij

Nadere informatie

Aanvraag voor erkenning van Schotense jeugdbewegingen, jeugdhuizen en amateuristische kunstbeoefening voor jongeren ('18-'19)

Aanvraag voor erkenning van Schotense jeugdbewegingen, jeugdhuizen en amateuristische kunstbeoefening voor jongeren ('18-'19) Aanvraag voor erkenning van Schotense jeugdbewegingen, jeugdhuizen en amateuristische kunstbeoefening voor jongeren ('18-'19) - Ondergetekende,, voorzitter/ secretaris/ groepsleider* van eerdergenoemde

Nadere informatie

Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense

Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense jeugdverenigingen Hoofdstuk I: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Art.

Nadere informatie

Een evenement is een activiteit afgebakend in tijd en ruimte en mag geen besloten privéactiviteit zijn, noch mag deze (louter) commercieel zijn.

Een evenement is een activiteit afgebakend in tijd en ruimte en mag geen besloten privéactiviteit zijn, noch mag deze (louter) commercieel zijn. Jeugd Evenementen Subsidie reglement Merksem (JES Merksem) Het district Merksem wil jeugdverenigingen en jongeren financieel ondersteunen bij het organiseren van evenementen en fuiven. Doel van de toelage

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014

VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014 VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014 Aanwezigheden Aanwezig: Bruno (voorzitter), Aaron (ondervoorzitter), Wouter (secretaris), den Joe, Sint-Lieven, Haegepoorters, Den draai, Chiro D, JRK, Kadullen (te laat),

Nadere informatie

HOE VRAAG IK INFORMATIE OP BIJ DE STAD GENT? V.u. : Paul Teerlinck, stadssecretaris - Stadhuis - Botermarkt 1, 9000 Gent - 2015.

HOE VRAAG IK INFORMATIE OP BIJ DE STAD GENT? V.u. : Paul Teerlinck, stadssecretaris - Stadhuis - Botermarkt 1, 9000 Gent - 2015. HOE VRAAG IK INFORMATIE OP BIJ DE STAD GENT? V.u. : Paul Teerlinck, stadssecretaris - Stadhuis - Botermarkt 1, 9000 Gent - 2015 Tips & tricks 00919 Tips voor een geslaagde studieopdracht INLEIDING Wil

Nadere informatie

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen Artikel 1. Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Meerhout kan jaarlijks subsidies verlenen aan erkende jeugdhuizen en jeugdverenigingen van Meerhout die werken met vrijwilligers, en dit binnen de

Nadere informatie

EEN FEESTJE ORGANISEREN

EEN FEESTJE ORGANISEREN EEN FEESTJE ORGANISEREN De cursus is bijna afgelopen. Je wil met de hele klas een feestje organiseren. Jullie bereiden in groep het feestje voor en schrijven een uitnodiging. Wat moet je doen? Dit is groepswerk.

Nadere informatie

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs December Xaverius-St.Rita A21/46G Januari 2015 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten,

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 8 april 2016 Nr. 291

Verslag Jeugdraad 8 april 2016 Nr. 291 Verslag Jeugdraad 8 april 2016 Nr. 291 1. Goedkeuring vorig verslag 2. Nieuwe aanvraag jeugdvereniging: Koninklijk Marine Kadettenkorps 3. Kamp Knalt 4. Kampvervoer 6. Jeugddienst-nieuws 8. Jeugdverenigingen-nieuws

Nadere informatie

Ouderraad De Zeppelin

Ouderraad De Zeppelin VZW KB EN BLOH DIESTSESTEENWEG 11, 3540 HERK-DE-STAD Ouderraad De Zeppelin Verslag van de vergadering van 8-09-2011 Aanwezig: Jerome, Bart, Geert, Ingrid, Wendy, Anneleen, Yves, Dirk, Han, Joris, Petra

Nadere informatie

Jeugdraad 2 december 2013

Jeugdraad 2 december 2013 Jeugdraad 2 december 2013 Aanwezig: Stijn De Winter Plectrum Nele D hondt Chiro Windeke Frode Lefevre Plectrum Wouter Waeytens Pallieter Sara De Clercq Margot Van Melkebeke Maxim Defrance Jasper Begyn

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 9 november 2013 @ De Flodder + andere lokalen Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulente Chiro Lange Jo De Flodder Chiro-KSA Poelkapelle Moeder Baekelandt KLJ Langemark KSA

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 MAART Carrie Verelst (schepen van Jeugd) en Gunther Melis (jeugdconsulent).

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 MAART Carrie Verelst (schepen van Jeugd) en Gunther Melis (jeugdconsulent). JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST REALISATIES VAN HET BEWONERSPLATFORM RENINGELST Informatie Bewoners geven aan dat er via de stadskrant van Poperinge al heel wat informatie wordt doorgegeven aan de

Nadere informatie