JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 APRIL 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 APRIL 2012"

Transcriptie

1 JEUGDRAAD NIJLEN Website: VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat NIJLEN Tel.: jeugddienst@nijlen.be JEUGDRAAD VRIJDAG 6 APRIL 2012 Aanwezig: Speelpleinwerking Boemerang: Nicky Bastiaens; Chiro Bevel: Toon Mertens; Chiro Elckerlyc: Kimberly Bossaerts; Jeugdhuis Kroenkel: Darlien Isenborghs; Chiro Gust: Michiel Elst en Aram Heylen; Kroenkel vzw: Andries Gouweloose; Chiro Pako: Tim Joossens; Chiro Jong Leven: Wout De Coster; Onafhankelijke: Donate Isenborghs; Kristof Verreydt (Voorzitter Jeugdraad), Carrie Verelst (Schepen van Jeugd) en Gunther Melis (Jeugdconsulent). Verontschuldigd: Tine Vanhouche (Chiro Nele), Katrien Alen (Chiro Nele), Nele De Cnaep (Chiro Pako-Me), Frederik Meeus (Speelplein Boemerang), Maxime Lagrillière (Tienerwerking De Joeng), Lieselotte Umans (Chiro Pako-Me), Olivier Moyersoen (Scouts & Gidsen), Gommaar Van Roie (Scouts & Gidsen). 1. Verslag jeugdraad 16 maart 2012 Het verslag van de vorige jeugdraad, onze open jeugdraad op 16 maart 2012, is nog niet klaar en kan bijgevolg nog niet goedgekeurd worden. 2. Evaluatie voorbije activiteiten Workshops Jeugdwerk(t) Op zaterdag 18 februari 2012 vond Jeugdwerk(t) plaats, het aanbod van gratis workshops voor de leiding van het jeugdwerk.

2 In totaal namen een 40-tal leiders, leidsters, animatoren, deel aan de vier verschillende workshops: - Affiches maken: praktische workshop interessant / lesgever was wel een invaller vanuit Jeugdwerknet en dit merkte je soms wel - Woudloperskeuken: plezante workshop, de deelnemers hebben erg leuke ideeën opgedaan om met oudere leden te doen (de tienerwerking heeft de workshop zelf ook al georganiseerd voor hun leden, was succesvol) - EHBO: nuttige workshop vooral nieuwe animatoren namen deel (weinig nieuwe leiding) - Queestes maken: goede workshop, toffe ideeën meegekregen vraagt veel voorbereiding maar ideaal voor op een kamp of een grotere activiteit/spel. We zijn tevreden over de opkomst al merken we op dat we bepaalde jeugdwerkinitiatieven niet bereikt hebben. Het blijft moeilijk om een drukbezette leiding te bereiken voor (zelfs gratis) workshops. Ideetjes voor volgend jaar: een workshop decor bouwen voor activiteiten. Open Jeugdraad Op vrijdag 16 maart 2012 vond de Open Jeugdraad in het gemeentehuis plaats. Een 30-tal jongeren nam deel. Het was geen slechte opkomst, al hadden we stiekem toch op nog wat meer aanwezigen gehoopt. De resultaten zullen kortelings bekend gemaakt worden van zowel de Open Jeugdraad als de online enquête. De winnaars van de enquête moeten nog geloot worden (volgende jeugdraad). De discussiegesprekken verliepen vlot. Sommige jeugdraadsleden vonden dat het iets te snel moest gaan waardoor discussies niet altijd ten volle benut konden worden; andere jeugdraadsleden vonden dit dan weer net goed omdat er anders te veel bij bepaalde meningen werd stilgestaan. Nijlen maakt Kabaal Op zondag 18 maart 2012 vond Nijlen maakt Kabaal plaats (in het kader van het jaarthema van de jeugdbewegingen: Armoede is een onrecht. Maak er spel van! ). In en rond het sportcentrum vonden allerlei activiteiten plaats. Chiro Gust was als enige jeugdvereniging afwezig en vond het spijtig dat ze dit gemist hebben (verkeerde communicatie binnen de chiro). De kinderen die in het sportcentrum mochten spelen vonden het geweldig! Het grote aanbod springkastelen was super, het poëtisch kapsalon had erg veel succes, Gewest Pallieter was onder de indruk van het initiatief in Nijlen (ze waren die dag ook in Lier en nog andere plaatsen geweest en Nijlen stak er met kop en schouder boven uit): veel aanbod in Nijlen, zeer toffe sfeer, tof dat zo goed als alle jeugdwerkinitiatieven er bij waren. Het polsbandje viel ook erg in de smaak bij alle deelnemers en aanwezigen. De optredens tussendoor van de murgafanfara waren ideaal en erg gepast bij dit evenement.

3 Het aanbod voor de oudere leden was wel tof maar toch te beperkt. Ze konden zich geen ganse namiddag amuseren. Ook was het niet ideaal dat de sportdienst vooraf niet communiceerde dat er gelijktijdig een zwemwedstrijd plaats zou vinden. Uiteindelijk hebben noch zwemclub noch jeugdwerk veel hinder van elkaar ondervonden maar het had toch gemakkelijker gekund Een geslaagd initiatief in ieder geval met meer dan 500 deelnemers, voornamelijk uit het jeugdwerk omdat er daar vooral promotie werd gevoerd (wegens te beperkte capaciteit in het sportcentrum). Culturele uitstap naar de opera Op vrijdag 23 maart 2012 trokken 37 Nijlense jongeren naar de operavoorstelling Rumor in Antwerpen. Voorafgaand vond er nog een receptie plaats op het gemeentehuis waarna de groep per trein naar Antwerpen ging. Het was een toffe belevenis. We hadden geen geweldige plaatsen (sommigen hadden een slecht zicht). Een deel van de deelnemers vond het goed, een ander deel is blij het eens gedaan te hebben maar werd er niet laaiend enthousiast van Ideetjes voor volgend jaar: een professionele circusvoorstelling? Opstart project rond gemeenteraadsverkiezingen De jeugdraad wil het voortouw nemen in een aantal initiatieven in aanloop naar de lokale verkiezingen in oktober Sowieso is het de bedoeling om een debat te organiseren in september of oktober. Tevens dienen de resultaten van de open jeugdraad gebundeld te worden om aan de politieke partijen nog te bezorgen. Er zal een aparte werkgroep opgericht worden. Darlien Isenborghs, Andries Gouweloose, Kimberly Bossaerts en jeugdraadvoorzitter Kristof Verreydt tonen alvast interesse om hieraan mee te werken. We zoeken een geschikte datum om in mei te kunnen vergaderen Opvolging Jeugdbeleidsplan 2012 Tussentijds overlopen we een aantal acties in het kader van het Jeugdbeleidsplan: - Nieuwe editie Jeugdwerk(t) = oké, uitgevoerd. - Aanplantingen speelbos = in voorbereiding zie volgend agendapunt. - Uitbreiding uitleendienst = 25 extra podiumelementen zijn aangekocht zo is er meer beschikbaar voor meerdere verenigingen tegelijkertijd.

4 De aankoop van een decibelmeter wordt voorlopig uitgesteld tot er meer duidelijke info is over de nieuwe geluidsnormen. - Culturele uitstap = oké, uitgevoerd. - Alternatief Speelhappening = oké, uitgevoerd (Nijlen maakt Kabaal). - Organisatie Open Jeugdraad = oké, uitgevoerd. Projecten rond gemeenteraadsverkiezingen (o.a. debat) = voorbereidingen worden opgestart. - Sportterrein in Bevel = aanbesteding is gebeurd. Er komt een pannaveld. Momenteel bezig met bouwaanvraag en uitvoering in de loop van het jaar. - Energiescans jeugdwerk = ligt stil. Dienst wordt niet gratis aangeboden aan jeugdwerkinitiatieven (enkel aan particulieren). We bekijken hoe het verder moet nu - Brandveiligheid jeugdlokalen = lopende. Verschillende jeugdwerkinitiatieven zijn bezig met aanpassingen. Vorig jaar eerste schijf subsidies uitbetaald. - Repetitielokaal = in uitvoering. Er is in het vernieuwde GC t Dorp één lokaal dat volgens box-in-box principe gemaakt is (goede geluidsisolatie). De fanfare zal dit lokaal gebruiken, de jeugdmuziekschool ook en daarbuiten zullen ook groepjes er kunnen repeteren. De resultaten van de bevraging komen volgende jeugdraad aan bod. Andries Gouweloose suggereert om nog enkele andere repetitieruimtes te bezoeken om te bekijken hoe de inrichting optimaal kan worden aangepakt (bijvoorbeeld textiel aan muren absorberen geluid). - Jour Tibour: voorbereidingen vierde editie in volle gang door jeugddienst, cultuurdienst en crew met jongeren. Momenteel worden er vrijwilligers gezocht om mee te werken aan allerlei taken (promotie, opbouw en afbraak, inkleding, ). Info op - BMX-terrein: de jongeren hebben een schets doorgestuurd. Nu moet bekeken worden hoe dit opgevolgd kan worden en welke timing haalbaar is. info: Carrie Verelst, schepen van Jeugd ( ), carrieverelst@telenet.be 5. Nieuws uit de gemeente Schepen, Carrie Verelst, deelt volgende nieuwtjes mee: - De gemeente Nijlen heeft sinds kort een eigen Facebookpagina. Je kan deze leuk vinden en zo allerlei updates volgen vanuit het gemeentebestuur. - Op 9 mei 2012 wordt een vormingsavond vergaderen georganiseerd vanuit het overleg adviesraden. Alle verenigingen kregen een uitnodiging toegestuurd. De vorming start om uur en zal plaatsvinden in GC t Dorp te Kessel. - De Lijn gaat besparingen uitvoeren. Vanaf 1 september 2012 zullen er daarom enkele kleine wijzigingen gebeuren: lijn 152 richting Grobbendonk zal niet meer tot in Herentals rijden en lijn 1 (Lier Kessel-Station) komt buiten de spitsuren enkel nog op vraag (belbusprincipe). Hierdoor blijven de wijzigingen voor Nijlen minimaal. - In Kruiskensberg wordt een speelzone van ½ hectare in gebruik genomen. Na het uitvoeren van het bosbeheersplan kunnen er wellicht in november nieuwe aanplantingen gebeuren (van inheemse bomen). De jeugdraad zal hier bij betrokken worden. De komende maanden is het de bedoeling om een avontuurlijk speelbus in te richten met allerlei natuurlijke elementen.

5 Vermoedelijk kan op de volgende jeugdraad een eerste ontwerp toegelicht worden. Regionaal Landschap Rivierenland en het Agentschap voor Natuur en Bos zijn volop bezig met een ontwerp. info: Carrie Verelst, schepen van Jeugd ( ), 6. Doe je zeg - Toon Mertens deelt stickers uit van de heemfeesten van Chiro Bevel en informeert naar het juiste gebruik van noodverlichting voor hun tentenfuif. Voor grote evenementen (zoals de chirofuif) is een overleg met de veiligheidscel aan te raden (de veiligheidscel bestaat uit de burgemeester, de korpschef van politie Berlaar-Nijlen en de brandweercommandant). De hoofdverantwoordelijken van Chiro Bevel kregen alle nodige gegevens al bezorgd. - Andries Gouweloose maakt promotie voor School s Out, elke vrijdag van de maand mei, telkens van 16 uur tot 18 uur. Het jeugdhuis is dan geopend voor de jeugd die van school komt de perfecte kennismaking met het jeugdhuis. 7. Volgende jeugdraad De volgende jeugdraad vindt plaats op vrijdag 4 mei 2012 om 20 uur. Nijlen, 30 april 2012 Gunther Melis Jeugdconsulent Jeugddienst Nijlen

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 SEPTEMBER 2011

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 SEPTEMBER 2011 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 MAART Carrie Verelst (schepen van Jeugd) en Gunther Melis (jeugdconsulent).

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 MAART Carrie Verelst (schepen van Jeugd) en Gunther Melis (jeugdconsulent). JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 APRIL 2011

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 APRIL 2011 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 75 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 JANUARI 2012

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 JANUARI 2012 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 MAART Lennart Housen en Sander Van de Wiel (vertegenwoordigers voor de skaters);

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 MAART Lennart Housen en Sander Van de Wiel (vertegenwoordigers voor de skaters); JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 75 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 3 MEI 2013

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 3 MEI 2013 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 NOVEMBER 2011

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 NOVEMBER 2011 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 3 FEBRUARI 2012

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 3 FEBRUARI 2012 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 OKTOBER 2013

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 OKTOBER 2013 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 FEBRUARI 2013

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 FEBRUARI 2013 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 NOVEMBER 2012

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 NOVEMBER 2012 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 23 SEPTEMBER 2016

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 23 SEPTEMBER 2016 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 16 NOVEMBER 2018

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 16 NOVEMBER 2018 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be tel. 03 410 03 76 JEUGDRAAD VRIJDAG 16 NOVEMBER 2018 Aanwezig:

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD ZATERDAG 17 FEBRUARI 2018

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD ZATERDAG 17 FEBRUARI 2018 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: gunther.melis@nijlen.be JEUGDRAAD

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 MEI 2018

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 MEI 2018 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be tel. 03 410 03 76 JEUGDRAAD VRIJDAG 4 MEI 2018 Aanwezig:

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 MAART 2018

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 MAART 2018 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be tel. 03 410 03 76 JEUGDRAAD VRIJDAG 2 MAART 2018 Aanwezig:

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 24 FEBRUARI 2017

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 24 FEBRUARI 2017 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN OPEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 FEBRUARI 2015

JEUGDRAAD NIJLEN OPEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 FEBRUARI 2015 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 5 APRIL 2019

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 5 APRIL 2019 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be tel. 03 410 03 76 JEUGDRAAD VRIJDAG 5 APRIL 2019 Aanwezig:

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 12 FEBRUARI 2016

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 12 FEBRUARI 2016 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD Woensdag 22 april - 12u. 13u. Raadzaal gemeentehuis 1. Voorstelling kinder- en jongerenraad Op dinsdag 21 april keurde de gemeenteraad de kinder- en jongerenraad goed. Dat

Nadere informatie

Het Jeugdbeleidsplan 2011-2013 is tot stand kunnen komen dankzij de inzet, het enthousiasme en de medewerking van verschillende personen.

Het Jeugdbeleidsplan 2011-2013 is tot stand kunnen komen dankzij de inzet, het enthousiasme en de medewerking van verschillende personen. GEMEENTE NIJLEN JEUGDBELEIDSPLAN 2011-2013 GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN Dankwoord Het Jeugdbeleidsplan 2011-2013 is tot stand kunnen komen dankzij de inzet, het enthousiasme en de medewerking

Nadere informatie

Inleiding. Beste lezer

Inleiding. Beste lezer GEMEENTE NIJLEN VERANTWOORDINGSNOTA BIJ HET JEUGDBELEIDSPLAN 2011-2013 2012 GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN Inleiding Beste lezer 2012 was het tweede uitvoeringsjaar van het lopende Jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk-

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Aanwezig: Verontschuldigd: 1. Goedkeuring + overloop vorig verslag: 2.Evaluatie Jeugdnamiddag: 3.Brandveiligheid vorming: Jurgen Bal (JC Blizzard) Robby

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 FEBRUARI 2011

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 FEBRUARI 2011 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 75 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig:

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig: Algemene vergadering 14 januari 2015 Aanwezig: Chiro Heikant: Erin Maris en Dan Cuypers Scouts en Gidsen Vlaanderen: Valérie Eskens KLJ Jongens: Ilias Issaev KLJ Meisjes: Marlies Marien De Tofkes: Katelijne

Nadere informatie

GEMEENTE NIJLEN JEUGDBELEIDSPLAN GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT NIJLEN

GEMEENTE NIJLEN JEUGDBELEIDSPLAN GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT NIJLEN GEMEENTE NIJLEN JEUGDBELEIDSPLAN 2008-2010 GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN Dankwoord Het Jeugdbeleidsplan 2008-2010 is tot stand kunnen komen dankzij de inzet, het enthousiasme en de medewerking

Nadere informatie

OVERLEG ADVIESRADEN OVERLEGVERGADERING NIJLENSE ADVIESRADEN VERSLAG WOENSDAG 29 FEBRUARI 2012

OVERLEG ADVIESRADEN OVERLEGVERGADERING NIJLENSE ADVIESRADEN VERSLAG WOENSDAG 29 FEBRUARI 2012 OVERLEG ADVIESRADEN GEMEENTE NIJLEN SPORTRAAD SENIORENRAAD MILIEURAAD CULTUURRAAD JEUGDRAAD NIJLENS COMITÉ VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING GECORO LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG OVERLEGVERGADERING NIJLENSE

Nadere informatie

zomerkampen 2018 BOEMERANG- WEEK CREAKAMP DRIEDAAGSE TIENERKAMP DANSKAMP een organisatie van gemeente Nijlen

zomerkampen 2018 BOEMERANG- WEEK CREAKAMP DRIEDAAGSE TIENERKAMP DANSKAMP een organisatie van gemeente Nijlen zomerkampen 2018 DANSKAMP CREAKAMP BOEMERANG- WEEK DRIEDAAGSE TIENERKAMP een organisatie van gemeente Nijlen danskamp 2018 Voor 8-15 -jarigen (geboortejaren 2003 t/m 2010) max. 50 deelnemers maandag 2

Nadere informatie

jeugd en cultuur Tienerwerking De Joeng voor jarigen PAASVAKANTIE 2016 voor jarigen blader naar blz. 4 blader naar blz.

jeugd en cultuur Tienerwerking De Joeng voor jarigen PAASVAKANTIE 2016 voor jarigen blader naar blz. 4 blader naar blz. jeugd en cultuur voor 7-13 - jarigen blader naar blz. 4 PAASVAKANTIE 2016 Tienerwerking De Joeng voor - jarigen blader naar blz. 5 activiteiten paasvakantie Beste meisjes en jongens, beste ouders Tijdens

Nadere informatie

Inleiding. Beste lezer

Inleiding. Beste lezer VERANTWOORDINGSNOTA BIJ HET JEUGDBELEIDSPLAN 2011-2013 2013 GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN Inleiding Beste lezer 2013 was het derde, en ook het laatste, uitvoeringsjaar van het Jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

Beleids- En BeheersCyclus #Jeugd

Beleids- En BeheersCyclus #Jeugd ADVIES Beleids- En BeheersCyclus #Jeugd www.jeugdraadblg.be JIC t LOFT - JEUGDRAAD BLANKENBERGE VAN MONSSTRAAT 19, 8370 BLANKENBERGE E: INFO@JEUGDRAADBLG.BE W: WWW.JEUGDRAADBLG.BE OPMERKINGEN Met het document

Nadere informatie

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Aanwezig: Thomas Desmet (voorzitter/open Jeugdwerk), Jefferie Maes (Open Jeugdwerk), Anaïs Gevaert (Chiro Kanjo), Marlies Nachtergaele (Chiro Kanjo),

Nadere informatie

Woordje vooraf. Je krijgt een duidelijk overzicht van de nodige informatie om de verenigingen te contacteren.

Woordje vooraf. Je krijgt een duidelijk overzicht van de nodige informatie om de verenigingen te contacteren. Woordje vooraf Beste lezer, Voor jou ligt de Nijlense Jeugdgids, een interessant boekje voor alle kinderen, jongeren én hun ouders uit Bevel, Kessel en Nijlen. Met dit boekje willen we hen een duidelijk

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD ZATERDAG 18 MAART 2017

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD ZATERDAG 18 MAART 2017 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

Paasvakantie 2017 KUREN

Paasvakantie 2017 KUREN 4/15 jarigen Paasvakantie 2017 KUREN 1 Hallo creatievelingen! Tijdens de paasvakantie is het aan jullie! De jeugddienst en cultuurdienst sloegen de handen in elkaar en organiseren speciaal voor kinderen

Nadere informatie

Woordje vooraf. Je krijgt een duidelijk overzicht van de nodige informatie om de verenigingen te contacteren.

Woordje vooraf. Je krijgt een duidelijk overzicht van de nodige informatie om de verenigingen te contacteren. Woordje vooraf Beste lezer, Voor jou ligt de nieuwe Nijlense Jeugdgids, een interessant boekje voor alle kinderen, jongeren én hun ouders uit Bevel, Kessel en Nijlen. Met dit boekje willen we hen een duidelijk

Nadere informatie

Verslag JAL: 26 juni 2013

Verslag JAL: 26 juni 2013 Verslag JAL: 26 juni 2013 Aanwezigen: Joy Leysen, chiro Malderen Flor Vertongen, chiro Malderen Stijn Rampelbergh, chiro Malderen Victor Steemans, Scouts Londerzeel Bert Stoffels, Scouts Londerzeel Jordi

Nadere informatie

Opmaak jeugdbeleidsplan algemene richtlijnen

Opmaak jeugdbeleidsplan algemene richtlijnen Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Arenbergstraat 9 1000 Brussel T 02 553 42 45 F 02 553 42 39 www.sociaalcultureel.be sociaalcultureel@vlaanderen.be Nota aan het college van burgemeester

Nadere informatie

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KERSTVAKANTIE blader naar blz. 4 blader naar blz.

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KERSTVAKANTIE blader naar blz. 4 blader naar blz. grabbelpas nijlen voor 4-13 - jarigen blader naar blz. 4 KERSTVAKANTIE 2016-2017 Tienerwerking De Joeng voor 12-15 - jarigen blader naar blz. 9 grabbelpas voor 4-13 - jarigen kalender activiteiten kerstvakantie

Nadere informatie

Jeugdraad 17 MEI 2011

Jeugdraad 17 MEI 2011 Jeugdraad 17 MEI 2011 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Aanwezig: Thomas Desmet (Open Jeugdwerk), Jefferie Maes (Open Jeugdwerk), Sam De Waele (Open Jeugdwerk), Jo Vermeersch (KSA Zulte), Stefaan Vermeersch

Nadere informatie

Jeugdraad 28 november Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen

Jeugdraad 28 november Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen Jeugdraad 28 november 2013 1. Verslag vorige vergadering 2. Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen Zichtrekening 1243,22 euro Spaarrekening 19122,62 euro 3. Beurtrol plakzuilen

Nadere informatie

Verwelkoming en Terugblik

Verwelkoming en Terugblik Verslag vergadering Jeugdraad Dinsdag 27 november 2007 Verwelkoming en Terugblik Aanwezig: Tine Faes(Chiromeisjes Sint-Antonius), Pia Claessens(JH Joe-Niz&Akabe), Daan Neels (Akabe), Gavin Mertes(Eurojoven),

Nadere informatie

Aanwezig: JH Guuk, Scouts Oetingen, KLJ Strijland, Chiro Windekind, Chiro Uidekrij, Scouts Gooik, Evelyne Schoukens (voorzitter)

Aanwezig: JH Guuk, Scouts Oetingen, KLJ Strijland, Chiro Windekind, Chiro Uidekrij, Scouts Gooik, Evelyne Schoukens (voorzitter) Jeugdraad 25/01/2014 Aanwezig: JH Guuk, Scouts Oetingen, KLJ Strijland, Chiro Windekind, Chiro Uidekrij, Scouts Gooik, Evelyne Schoukens (voorzitter) Verontschuldigd: Chiro Were Di, Chiro Kester Verslag:

Nadere informatie

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max.

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max. AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Jeugddienst Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Fax 03 750 10 40 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail: jeroen.kersschot@beveren.be of

Nadere informatie

Verslag JAL. 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren

Verslag JAL. 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren Verslag JAL 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren Aanwezigen: Chiro Malegijs: Phil Drieghe Jeugdhuis Heidestip: Jannes Ilegems Scouts Londerzeel: Lore Leo Scouts Londerzeel: Britt Buelens Chiromeisjes

Nadere informatie

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KERSTVAKANTIE blader naar blz. 3 blader naar blz.

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KERSTVAKANTIE blader naar blz. 3 blader naar blz. grabbelpas nijlen voor 4-13 - jarigen blader naar blz. 3 KERSTVAKANTIE 2017-2018 Tienerwerking De Joeng voor 12-15 - jarigen blader naar blz. 9 grabbelpas voor 4-13 - jarigen kalender activiteiten kerstvakantie

Nadere informatie

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden.

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden. Subsidiereglement jeugdbeleid gemeente Borsbeek Inhoud Art. 1: Begrippen p.1 Art. 2: Subsidies jeugd p.2 Art. 3: Uitbetaling p.2 Art. 4: Voorwaarden tot uitbetaling p.2 Art. 5: Inwerkingtreding p.7 Art.

Nadere informatie

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel.

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. 1 Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. Aan de jeugdraad wordt een nominatief bedrag van 1.500 toegekend

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KERSTVAKANTIE blader naar blz. 3 blader naar blz.

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KERSTVAKANTIE blader naar blz. 3 blader naar blz. grabbelpas nijlen voor 4-13 - jarigen blader naar blz. 3 KERSTVAKANTIE 2018-2019 Tienerwerking De Joeng voor 12-15 - jarigen blader naar blz. 9 grabbelpas voor 4-13 - jarigen kalender activiteiten kerstvakantie

Nadere informatie

Jeugdraad 29 april 2014

Jeugdraad 29 april 2014 Jeugdraad 29 april 2014 Aanwezig:Ruben P, Ester, Wouter, Aron, Michiel, Julie, Kato, Frauke, Leen Verontschuldigd: Sanne, Evie Afwezig 1. Goedkeuring vorig verslag punten worden nog eens overlopen en verder

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK 1 Nominatieve toelagen jeugdraad 1500... 2 2 Toelagen voor jeugdverenigingen... 2 2.1 Jeugdraadtoelage 800... 2 2.2 subsidie De Flodder 1400... 2 2.2.1 Werkingstoelage 1100...

Nadere informatie

Gemeente Nijlen. JIJ hebt een GOE GEDACHT!? Awel, WIJ luisteren!

Gemeente Nijlen. JIJ hebt een GOE GEDACHT!? Awel, WIJ luisteren! JIJ hebt een GOE GEDACHT!? Awel, WIJ luisteren! Wil je mee nadenken over wat er in Nijlen allemaal gebeurt of zou moeten gebeuren? Heb je een idee over hoe Nijlen er moet uitzien? Kortom, wil jij jouw

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Tienerwerking

Huishoudelijk Reglement Tienerwerking Gemeentebestuur Pittem Markt 1-8740 Pittem 051/46.03.50 Gemeentelijke tienerwerking Huishoudelijk Reglement Tienerwerking V. U.: Gemeentebestuur Pittem, Markt 1, 8740 Pittem 1. Algemeen 1.1. Vestigingsplaats

Nadere informatie

Jeugdraad 9 februari 2015

Jeugdraad 9 februari 2015 Jeugdraad 9 februari 2015 Aanwezig: Frauke, Ines, Nick, Karel, Kato, Jasmine, Leen, Fedra, Niels, Tibo Van Geijn, Lenja Verontschuldigd: Evie Wuytack, Michiel, Sanne, Ruben DC Afwezig 1. Goedkeuring vorig

Nadere informatie

Volgende personen maken tijdens het werkingsjaar deel uit van de algemene vergadering van de gemeentelijke jeugdraad.

Volgende personen maken tijdens het werkingsjaar deel uit van de algemene vergadering van de gemeentelijke jeugdraad. Verslag van de zitting van de algemene vergadering van 1 oktober 2016, 10.00 uur, jeugdlokalen KLJ Ravels-Eel Aanwezig: Ruben Van Nooten (jeugdconsulent, secretaris), Patrick Van den Borne (schepen), Tom

Nadere informatie

STATUTEN. Statuten stedelijke jeugdraad Waregem. Gemeenteraad 14 januari Titel I Een inleidende omschrijving

STATUTEN. Statuten stedelijke jeugdraad Waregem. Gemeenteraad 14 januari Titel I Een inleidende omschrijving STATUTEN Gemeenteraad 14 januari 2014 Statuten stedelijke jeugdraad Waregem Titel I Een inleidende omschrijving De stedelijke jeugdraad van Waregem is het parlement waar jongeren, met interesse voor het

Nadere informatie

JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING

JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 14 december 2013 10u KSA-lokaal AANWEZIGHEDEN aanwezige leden: Tom, Merel, Ben, Annelies, Jan aanwezige waarnemers: Kathleen, Gerrit verontschuldigd: Elissa, Kim,

Nadere informatie

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KROKUSVAKANTIE 2018 blader naar blz. 3 blader naar blz.

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KROKUSVAKANTIE 2018 blader naar blz. 3 blader naar blz. grabbelpas nijlen voor 4-13 - jarigen blader naar blz. 3 KROKUSVAKANTIE 2018 Tienerwerking De Joeng voor 12-15 - jarigen blader naar blz. 10 grabbelpas voor 4-13 - jarigen kalender activiteiten krokusvakantie

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD 1 / 8 ONDERWERP/PLAATS Algemene Vergadering DATUM/TIJD Donderdag 001 23565/95 Contact Hellen Volckaert Stad Zottegem Beislovenstraat 4 9620 Zottegem 09 367 91 98 jeugddienst@zottegem.be AANWEZIG Elke Van

Nadere informatie

http://kampenhout.ticketgang.eu/

http://kampenhout.ticketgang.eu/ Beste ouders, De zomerperiode komt dichterbij. U bent waarschijnlijk volop aan het denken welke zinvolle invulling u kan aanbieden aan uw kinderen. Met deze brochure wil uw gemeente Kampenhout heel graag

Nadere informatie

Erkenning en subsidies voor jeugdwerkinitiatieven

Erkenning en subsidies voor jeugdwerkinitiatieven Erkenning en subsidies voor jeugdwerkinitiatieven 2017-2018 Jeugdwerkinitiatieven in 4 categorieën: Jeugdbewegingen Scouts, Chiro, KSJ, Jeugdhuizen JH Tijl & JC Smurf Jongerenverenigingen voor amateurkunsten

Nadere informatie

Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein!

Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein! Animatoren Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein! Elk jaar zijn wij op zoek naar enthousiaste jongeren om onze animatorenploeg te versterken. Wat bieden wij aan? Een vrijwilligersvergoeding

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 9 november 2013 @ De Flodder + andere lokalen Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulente Chiro Lange Jo De Flodder Chiro-KSA Poelkapelle Moeder Baekelandt KLJ Langemark KSA

Nadere informatie

Chiro Erps-Kwerps Kampinschrijvingen met frietjes eten: in orde Taartenverkoop: in orde Weekend Guiters: in orde

Chiro Erps-Kwerps Kampinschrijvingen met frietjes eten: in orde Taartenverkoop: in orde Weekend Guiters: in orde Verslag Jeugdraad 7 juni 2016: Aanwezig: Erik (Voorzitter/Penningmeester), Tom, Wouter, Ruben (Chiro Erps-Kwerps), Nils (Chiro Everberg), Jens (JH Den Aap), Tom, Jana ( Scouts Kortenberg), Mit (jeugdconsulent),

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

JEUGDRAAD JABBEKE. zaterdag 6 juni 2015 jeugdlokalen Vrijetijdscentrum Jabbeke DOCUMENTEN

JEUGDRAAD JABBEKE. zaterdag 6 juni 2015 jeugdlokalen Vrijetijdscentrum Jabbeke DOCUMENTEN JEUGDRAAD JABBEKE zaterdag 6 juni 2015 jeugdlokalen Vrijetijdscentrum Jabbeke DOCUMENTEN STATUTEN GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD Artikel 1. Begripsbepaling 1.1. Jeugd : onder jeugd wordt de beleidscategorie verstaan

Nadere informatie

Verontschuldigd: Rani Leroux [Tienerwerking-JH], Nick Luyckx [JH-SPW]

Verontschuldigd: Rani Leroux [Tienerwerking-JH], Nick Luyckx [JH-SPW] Jeugdraad 7 mei 2018 Aanwezig: Geoffrey Dehaen [jeugdconsulent], Evie Wuytack [schepen], Anne Boone [Chiro], Niels Verstraete [KSA], Marthe Vanthuyne [JH-FAB], Ruben De Coninck [SPW], Quirijn Tanghe, Sanne

Nadere informatie

De secretaris verwelkomt iedereen. Het verslag van de vorige vergadering op 30/01/2014 wordt goedgekeurd.

De secretaris verwelkomt iedereen. Het verslag van de vorige vergadering op 30/01/2014 wordt goedgekeurd. Verslag jeugdraad 20/03/2014 Aanwezig - Joris Croket Jeugddienst Sint-Amands joris.croket@sint-amands.be - Diete De Smet Chirojongens Sint-Amands - Ruben Vantomme Chirojongens Sint-Amands - Benjamin Helsen

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD Het subsidiereglement werd, na positief advies van de jeugdraad dd 15 mei 2012, goedgekeurd in de openbare zitting van de gemeenteraad dd 9 juli 2012. Het reglement gaat in op 1

Nadere informatie

Jeugdraad 2 december 2013

Jeugdraad 2 december 2013 Jeugdraad 2 december 2013 Aanwezig: Stijn De Winter Plectrum Nele D hondt Chiro Windeke Frode Lefevre Plectrum Wouter Waeytens Pallieter Sara De Clercq Margot Van Melkebeke Maxim Defrance Jasper Begyn

Nadere informatie

VERSLAG Algemene vergadering 24 september 2015

VERSLAG Algemene vergadering 24 september 2015 VERSLAG Algemene vergadering 24 september 2015 Aanwezig: Tom Olyslaegers (ASH Polaris), Jorien Tops (Gidsen 2 e Kempen), Lyna Tops (Gidsen 2 e Kempen), Alissa Verwimp (Gidsen 2 e Kempen), Manon Vervloet

Nadere informatie

Ik werk op de jeugddienst van: Ik werk er al zoveel jaar: We zijn met zoveel mensen op de jeugddienst: 4. We zijn met zoveel mensen op de jeugddienst:

Ik werk op de jeugddienst van: Ik werk er al zoveel jaar: We zijn met zoveel mensen op de jeugddienst: 4. We zijn met zoveel mensen op de jeugddienst: Bart Bergen Matthew Mortsel Wijnegem (stagiar) 23 4 weken We zijn met zoveel mensen op de jeugddienst: 4 Het inwonersaantal van de gemeente is: 25.500 We zijn met zoveel mensen op de jeugddienst: 1,5 Het

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Jeugdraad 27 april 2015

Jeugdraad 27 april 2015 Jeugdraad 27 april 2015 Aanwezig: Frauke Alexander, Evie Wuytack, Cynthia De Kerpel, Karel Gysel, Fedra Van de Voorde, Kato Noppe, Ruben Deconinck, Michiel Van Eetvelde, Leen Groothaert Verontschuldigd:

Nadere informatie

Jeugdraad Verslag Zitting van 27 november 2018

Jeugdraad Verslag Zitting van 27 november 2018 Jeugdraad Verslag Zitting van 27 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Brend Van Ransbeeck; de heer Luca Heylen; mevrouw Leen Lemmens; de heer Stijn Van Hout; de heer Seppe Bes; mevrouw Katelijne

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN ART. 1. ALGEMEEN 1.1. Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten verleent het

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel-

Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel- Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel- Aanwezig: Verontschuldigd: 1.Goedkeuring vorig verslag: 2.Evaluatie Brandveiligheid: 3.Infrastructuursubs idie: Robby Van Eycken (JH Echo)

Nadere informatie

17 mei u. Scouts

17 mei u. Scouts JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 17 mei 2016 20u. Scouts AANWEZIGHEDEN aanwezige leden: KSA: Jeroen, Joren & Ann-Sophie SCOUTS: Anke KLJ: Kim, Tom & Elissa Speelplein: / aanwezige waarnemers: Mieke,

Nadere informatie

Stelt voor: 6 e jaargang Driejaarlijkse uitgave april 2014

Stelt voor: 6 e jaargang Driejaarlijkse uitgave april 2014 Stelt voor: 6 e jaargang Driejaarlijkse uitgave april 2014 Check ook nog regelmatig onze site voor extra informatie! Zondag 23 maart Geen chiro (leidingsweekend) Zondag 20 april Geen chiro Vrijdag 25 april

Nadere informatie

LEIDING WORDEN BIJ SPEELPLEINEN KALMTHOUT, HOE DOE JE DAT?

LEIDING WORDEN BIJ SPEELPLEINEN KALMTHOUT, HOE DOE JE DAT? LEIDING WORDEN BIJ SPEELPLEINEN KALMTHOUT, HOE DOE JE DAT? WEL, GOEI NIEUWS: DAT IS EIGENLIJK HEEL SIMPEL. IN DIT DOCUMENTJE VIND JE ALLES WAT JE WETEN MOET. 1. SPEELPLEINEN KALMTHOUT?? Het is waarschijnlijk

Nadere informatie

Afsprakennota tussen de gemeente Buggenhout en speelplein Spelemee

Afsprakennota tussen de gemeente Buggenhout en speelplein Spelemee Afsprakennota tussen de gemeente Buggenhout en speelplein Spelemee 1. Algemene bepalingen Deze afsprakennota wordt afgesloten tussen enerzijds het gemeentebestuur van Buggenhout, vertegenwoordigd door..

Nadere informatie

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC VERSLAG Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april 2018 19.15u Plaats: Collegezaal ABC Aanwezig: Sander Boel (ondervoorzitter), Wannes Vyvey (scouts Sint-Johannes), Ellen De Vos (jeugdhuis), Annelies Tack

Nadere informatie

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KROKUSVAKANTIE 2017 blader naar blz. 3 blader naar blz.

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KROKUSVAKANTIE 2017 blader naar blz. 3 blader naar blz. grabbelpas nijlen voor 4-13 - jarigen blader naar blz. 3 KROKUSVAKANTIE 2017 Tienerwerking De Joeng voor 12-15 - jarigen blader naar blz. 9 grabbelpas voor 4-13 - jarigen kalender activiteiten krokusvakantie

Nadere informatie

Punt 2: nieuw werkjaar: werking, samenstelling en voorzitterschap, communicatie

Punt 2: nieuw werkjaar: werking, samenstelling en voorzitterschap, communicatie VERSLAG Verslag jeugdraad Datum: woensdag 17 oktober 2018 Plaats: scoutslokaal Sint-Johannes Aanwezig: Sander Boel, Mano Wilssens, Eline De Boeck (scouts Sint-Johannes),Femke Lanssens en Eline Verstraeten

Nadere informatie

Jeugdaanbod. Terugblik op 2018

Jeugdaanbod. Terugblik op 2018 Jeugdaanbod Terugblik op 2018 Speelpleinwerking Speelpleinwerking Krokusvakantie 2018: Afdeling Bavikhove: 202 daginschrijvingen; gemiddeld 40 kinderen per dag. Afdeling Harelbeke: 387 daginschrijvingen;

Nadere informatie

De jeugdraad is op zoek naar een jeugdraadvoorzit(s)ter Kandidaten? Suggesties? Laat van je horen!

De jeugdraad is op zoek naar een jeugdraadvoorzit(s)ter Kandidaten? Suggesties? Laat van je horen! Verslag jeugdraad 19/09/2013 Aanwezig - Joris Croket Jeugddienst Sint-Amands joris.croket@sint-amands.be - Bernd Van Den Bossche Chirojongens Sint-Amands - Jens De Laet Chirojongens Sint-Amands - Cedric

Nadere informatie

1. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd.

1. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd. Algemene vergadering 20 november 2017 19u30 Raadzaal gemeentehuis Markt 1 Aanwezig: Chiro Heikant: Jasmine Van Camp Gidsen Berlaar: Wenke Coppens Scouts Berlaar: Lot De Meester KLJ jongens: Robin Heylen

Nadere informatie

Wat is de jeugdraad? Adviesraad voor de gemeenteraad en het schepencollege

Wat is de jeugdraad? Adviesraad voor de gemeenteraad en het schepencollege VERSLAG JEUGDRAAD 24/09 Aanwezig: chiro Melsbroek, chiro Perk, scouts Perk, chiro Steenokkerzeel, scouts Steenokkerzeel, AVK, Gemeente (Kurt Ryon (schepen jeugd), An Vanmol (jeugdconsulent), Jelle Mombaerts

Nadere informatie

0. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd.

0. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd. Algemene vergadering 3 maart 2016 19u30 Chiro Heikant Aanwezig: Chiro Heikant: Daan Cuypers, Erin Maris Jeugdhuis: Jonathan Labiche Speelplein Kriebels: Tom Linden KLJ jongens en meisjes: Heylen Ricky,

Nadere informatie

8 september 2015 19.30u Scoutslokaal

8 september 2015 19.30u Scoutslokaal JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 8 september 2015 19.30u Scoutslokaal AANWEZIGHEDEN aanwezige leden: KSA: Jeroen, Kristof & Ann-Sophie SCOUTS: Anke KLJ: Kim, Tom & Elissa Speelplein: / aanwezige waarnemers:

Nadere informatie

natuurlijke speelruimte in het Meetjesland

natuurlijke speelruimte in het Meetjesland presentatie 10 mei 2012, Zottegem natuurlijke speelruimte in het Meetjesland Jonathan Vercruysse, Projectmedewerker natuurlijke speelterreinen 1. Ontstaan en verloop van het project Ontstaan van het project

Nadere informatie

grabbelpas Tienerwerking De Joeng voor jarigen PAASVAKANTIE 2017 voor jarigen blader naar blz. 3 blader naar blz. 6

grabbelpas Tienerwerking De Joeng voor jarigen PAASVAKANTIE 2017 voor jarigen blader naar blz. 3 blader naar blz. 6 grabbelpas voor 6-9 - jarigen blader naar blz. 3 PAASVAKANTIE 2017 Tienerwerking De Joeng voor 12-15 - jarigen blader naar blz. 6 grabbelpas voor 6-9 - jarigen kalender activiteiten paasvakantie 2017 DATUM

Nadere informatie

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Hoofdstuk 1: ERKENNING - ZETEL - DOEL Artikel 1: Het gemeentebestuur van Moorslede bevestigt de erkenning van de gemeentelijke jeugdraad Moorslede in uitvoering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK In Opwijk wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende de organisatie van het overleg

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 27 februari 15 - nr 286

Verslag jeugdraad 27 februari 15 - nr 286 Verslag jeugdraad 27 februari 15 - nr 286 1. "Lokale Helden" & "Dag van de jeugdbeweging in cc" (toelichting door HJ en cc) 2. Goedkeuring vorig verslag 3. Massaspektakel 2016 4. Advies begroting Leopoldsburg

Nadere informatie

LIGHT. plan. jeugd. beleids

LIGHT. plan. jeugd. beleids LIGHT J E U G D E N B R U S S E L jeugd beleids plan voorwoord voorwoord Je bent jong of werkt met kinderen en jongeren in Brussel? Dan wil je natuurlijk weten wat er voor jou allemaal te beleven of te

Nadere informatie

Verslag overlegvergadering Nijlense adviesraden

Verslag overlegvergadering Nijlense adviesraden Datum: Maandag 9 maart 2015 Aanwezig: Adviesraden: Milieuraad: Tinne Moons (secretaris milieuambtenaar); Sportraad: Fred Wuyts (voorzitter), Stef Toelen (secretaris), Erik Blondeel (secretaris sportfunctionaris);

Nadere informatie