Verslag Algemene vergadering Jeugdraad 25/04/2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag Algemene vergadering Jeugdraad 25/04/2011"

Transcriptie

1 Verslag Algemene vergadering Jeugdraad 25/04/2011 Aanwezig: Pieter Herwege (Voorzitter), Joris Poppe (DB), Fabrice Hofman (DB), Geert Roosenboom (Schepen van jeugd), Tinneke Moens (jeugdconsulent, secretaris), Lize De Paepe(DB, KSA-VKSJ), Bart Neyrinck (Uit de Marge), Frederik Van Buyten (Uit de Marge), Bayram Muhammed (Aandolu jeugd), Jef Smekens(KSA-VKSJ), Larissa De Vos (KLJ Zele- Heikant), Arnout Pletinck (KLJ Zele- Centrum), Sven De Wilde (KLJ Zele- Centrum), Wouter Withofs (Scouts en Gidsen Zele), Gerben Rasschaert (Chiro Jochi), Margot Christiaens (Chiro Jochim), Nele Poppe (Jeugdharmonie), Annelies Bauwens (Jeugdharmonie), Nanda Vercruysen (Jeugd Rode Kruis), Julie Vermeir (Speelplein Pietieterken), L0tte Walraet (Speelplein Pietieterken), Maarten De Graef (Speelplein Pietieterken), Sven de Leenheer (VP Marsupilami), Verontschuldigd: Dagmar Van Driessche (DB), Seppe De Roover (DB, JC Juvenes), Caroline Meugens (Balletschool Diaghilev), Sofie D haese (Makeblijde), Jan Van Acker (De Zeelse postzegelkring) 1. Verwelkoming door de voorzitter Bedankt aan KSA- VKSJ om ons te verwelkomen. Agenda: Verantwoordingsnota 2010 Kampvervoer 2011 Activiteiten jeugdraad: Jeugdprijs en Roefeldag Werken rond MKKJ: voorstelling jeugdopbouwwerker en Uit de marge Varia AV- Café We laten eerst Bart Neyrinck en Frederik, onze vindplaatsgerichte jeugdwerker, aan het woord. Naar aanleiding van een opmerking door Lize op de vorig AV hebben wij Uit de Marge uitgenodigd om meer tekst en uitleg te geven over MKKJ. In het subsidiereglement is een luik MKKJ opgenomen. Toen werd de vraag gesteld hoe je als vereniging kan werken met/rond MKKJ. Hoe maak je je vereniging toegankelijker. 2. Werken rond MKKJ Voorstelling vindplaatsgerichte jeugdwerker: Sinds begin augustus 2010 is Frederik Van Buyten in opdracht van Uit De Marge in Zele aan het werk als vindplaatsgericht jeugdopbouwwerker. Uit De Marge wil met jeugdwerk en jeugdbeleid een actieve bijdrage leveren aan de maatschappelijke emancipatie van maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren. De jeugdopbouwwerker probeert vanuit de vrije tijd bruggen te slaan zijn werk met kinderen en jongeren is gericht op het ondersteunen van die kinderen en jongeren zodat ze zelf hun noden en behoeften kunnen formuleren en effectieve actoren worden in maatschappelijke processen. Hij bereikt nu vooral de allochtone jongeren. Frederik doet aan veldwerk. Hij gaat naar speelpleintjes, turkse café s, jeugdhuis,..hij wil de noden, behoeften, wensen; kortom de leefwereld van de jongeren leren kennen. Hierop wil hij een aanbod creëren. Hij gaat vraaggericht te werk.

2 Hij organiseert sportactiviteiten. Gaat aan de slag met Multimedia en is bezig met een hiphop project. Contactgegevens: Frederik Van Buyten GSM: 0476/ Bart Neyrinck aan het woord: Jongeren vinden moeilijk de toegang tot maatschappelijke instellingen. De maatschappelijke kwetsbare kinderen en jongeren zijn wel te bereiken als op hun noden wordt ingegaan. Uit de marge hanteert een tweesporenbeleid: Versterk de mens in hun eigen groep Nadien streven naar een mix Er moeten veel drempels overwonnen worden 1. Bereikbaarheid 2. Bruikbaarheid 3. Betaalbaarheid Deze drempels zijn praktisch op te lossen 4. Bekendheid 5. Beschikbaarheid 6. Begeleiderhouding OPEN? De relatie met de kinderen en jongeren is belangrijker dan het aanbod. Voorbeelden van een jeugdverenigingen die laagdrempelig proberen werken: Chiro Bobo: Een Chiro uit Dendermonde die gevestigd is in een sociale wijk (Boomwijk) Inspraak uniform Bepaalde activiteiten zijn met vrije in- en uitstap Extra vorming begeleiderhouding Scouts uit West- Vlaanderen: Gaan op huisbezoek voor hun kamp en voeren bepaalde maatregelen in Laten de kinderen individueel weten dat ze welkom zijn Indien je MKKJ wil bereiken moet dit vanuit de motivatie van de vereniging zelf zijn. De leidingsploeg moet hier volledig achter staan. We doen een kleine oefening. Antwoord op twee volgende vragen 1. Wat zijn de drempels bij je vereniging 2. Wat zijn de mogelijkheden waar we aan kunnen werken? We verdelen ons in kleine groepjes, nadien uitwisseling UITWISSELING Jeugd Rode Kruis: In zetten alle Jeugd Rode Kruisafdelingen hun schouders onder maatschappelijk engagement, het nieuwe jaarthema. Galerij

3 Maatschappij. Jeugd Rode Kruis Zele doet een inzamelactie voor een opvangcentrum in Sint- Niklaas. De begeleiding doet een inleefspel met de kinderen. Er wordt nauw samen gewerkt met het OCMW. KSA komt tot de conclusie dat er weinig draagkracht is bij de begeleiding. Het contact met de ouders is nihil. Individuele bezoeken zijn tijdrovend. Het is niet eenvoudig om met de ouders over het financieel plaatje te praten. Er wordt promo gemaakt in alle basisscholen. KLJ Heikant investeert in huisbezoeken, op die manier leren ze de ouders beter kennen. Na elke activiteit worden verschillende zaken geëvalueerd. Speelplein Pietieterken bereikt de doelgroep, maar zien dat de kinderen bij dagactiviteiten en kampen afhalen. Een huisbezoek zou inderdaad effectiever zijn. Het speelplein merkt dat veel ouders niet durven aankloppen bij het OCMW. Het zou interessant zijn al er een vorming wordt gegeven over hoe je in dialoog gaat met ouders, een goed gesprek onderhoudt. De Chiro kan iets doen aan zijn bereikbaarheid. Zij zitten in Huivelde en kunnen eventueel een activiteit organiseren buiten de wijk. Ze vragen al weinig lidgeld, ze vragen maar 15 / jaar. Er moet wel iets gedaan worden aan de begeleiderhouding. De Chiro is ook van mening dat huisbezoeken een meerwaarde zijn. Uit de Marge laat weten dat ze over de drempel begeleidershouding dieper kunnen ingaan via een vorming. Uit de uitwisseling kunnen we concluderen dat verenigingen willen investeren in huisbezoeken en aan de begeleiderhouding willen werken. Er zou een vorming kunnen georganiseerd worden: gesprekken met ouders 3. Goedkeuring vorig verslag Vorige AV ging door op 21/02/2011 Betreft plaatsbezoeken brandveiligheid, Scouts en KSA moeten nog een bezoek krijgen. Als alle verslagen binnen zijn zal er een reglement opgesteld worden. Op vrijdag 29/04 gaat de uitreiking van de jeugdprijs door. Er zijn nog geen inschrijvingen. De verenigingen laten weten dat ze zelf met activiteiten zitten. Het gebruik van wordt aangemoedigd. Jeugdverenigingen kunnen activiteiten en fuiven toevoegen. Op een volgende AV zal een kleine vorming gegeven worden. De milieuactiedag is goed verlopen. De verenigingen laten weten dat er achteraf geen animatie moet voorzien worden.

4 4. Verantwoordingsnota Klein overzicht: zie bijlage De leden van de jeugdraad vinden dat er te weinig communicatie is tussen het gemeentebestuur en de jeugdraad. Er is vraag naar meer TERUGKOPPELING. Het gebrek aan ruimte voor jeugd komt steeds terug. Hierbij wordt verwezen naar fuifruimte en infrastructuur voor KLJ Zele- Heikant. Zij hebben DRINGEND nieuwe infrastructuur nodig. Er wordt gezegd dat er een polyvalente ruimte komt, maar wanneer? Is het voorstel al bekeken om een container te plaatsen?? Er is ook vraag naar een grote fuifruimte. Als verenigingen een grote fuif (meer dan 500 personen) willen organiseren zitten ze met een probleem. De schepen van jeugd laat weten dat verschillende pistes voor KLJ- Heikant worden bekeken. De plaatsing van containers is door hem bekeken. Maar dit kost te veel geld. Hij is steeds bereid om verder te zoeken naar een oplossing. Betreft fuifruimte wil hij nogmaals zeggen dat er de laatste jaren zwaar geïnvesteerd is in jeugdhuis Juvenes en verwijst hij naar de aankoop van de VHVD. In VHVD kunnen nu reeds, in overleg met de uitbaters, fuiven georganiseerd worden. Stemming: 6 negatief 8 positief Pieter stelt als voorzitter van de jeugdraad een advies op. Hij zal dit doorsturen via mail. Nadien wordt het advies voorgelegd aan het college. Als in het advies opmerkingen worden gemaakt dient het college hierop te antwoorden. 5. Roefeldag Elk jaar organiseert de jeugdraad samen met de jeugddienst "ROEFELDAG". Op zaterdag 25 juni gaat ROEFELDAG door. Op deze dag van het kind willen we kinderen tussen 6 en 12 jaar een kijkje laten nemen in de Grote- mensen wereld en leuke activiteiten aanbieden. Elk jaar kunnen we rekenen op roefelbegeleiders uit verschillende jeugdverenigingen. We hopen dat dit jaar niet anders is. Er zijn heel roefelbegeleiders nodig om van Roefel een succes te maken. Dit jaar zal de Roefeldag doorgaan op het SPORTPLEIN, niet op de Markt. Er wordt nagegaan of het wel nodig is om s morgens een ontbijt te voorzien. Elk jaar zitten we met massa s koeken over. De begeleiders komen maar juist op tijd. De verenigingen zijn toch nog vragende partij. De jeugddienst vraagt hierbij uitdrukkelijk om tijdig aanwezig te zijn. De Roefelbegeleiders worden om 08u00 aan de tenniskantine op het sportplein verwacht.

5 6. Projectsubsidies Voor elke gemeentelijke jeugdraad is er een budget van begroot, projectsubsidies. De gemeente kent deze eenmalige subsidie toe als steun voor personen of verenigingen die een nieuw initiatief opzetten. KSA- VKSJ stelt zich kandidaat voor hun 100-jarig bestaan en de organisatoren van het Pinteliere Fest. Op een vorig dagelijks bestuur werden de aanvragen van dichterbij bekekenen en besproken. Na enig overleg wil het dagelijks bestuur voorstellen om 500 te geven aan de organisatoren van Pinteliere Fest en 750 aan KSA. Hierbij wordt advies gevraagd aan de leden van de AV. Lize De Paepe van KSA-VKSJ legt hun aanvraag voor, Sven De Leenheer doet dit voor de organisatie van het Pinteliere Fest. Na overleg is afgesproken om een gelijke verdeling te doen: 625 voor KSA en 625 voor de organisatoren van Pinteliere Fest. Pieter stelt een advies op. 7. Varia Bayram komt in naam van Anadolu jeugd naar de jeugdraad. Hij laat weten dat er een nieuw bestuur is en dat ze trachten Anadolu jeugd nieuw leven in te blazen. Ze willen meewerken aan verschillende initiatieven van andere verenigingen. Op zaterdag 11 juni en zondag 12 juni is het feest aan de Moskee. Op zaterdag 11 juni zijn alle verenigingen welkom. Verenigingen kunnen er met een standje staan en mee doen aan activiteiten. Meer info? Neem contact op met Bayram: Roskot 8, 0486/ In het 3 de weekend van september is het feestweekend bij KLJ Heikant 30/04 geeft KLH Zele- Centrum een BBQ 100- jarig bestaan KSA in derde weekend van september 30/04 Tropical Party van de Chiro 21/05 3 de open minivoetbaltornooi, 10 voor verzekering en BBQ (min. 5spelers en max. 8 spelers) Jeugd Rode Kruis: Het Rode Kruis zet zijn jaarlijkse stickeractie op Scoutsweekend: 19/08 en 20/08 Wouter vraagt of het mogelijk om na te gaan wie zijn verslagen nog op papier wil, in de mail van de jeugddienst staat steeds Denk aan het milieu als je deze mail afprint Het zou dan ook goed zijn als er zo veel mogelijk zaken via mail worden doorgegeven. 01/05 Got the heebee jeebies van Makeblijde, 10 De schepen vraagt om suggesties te formulieren voor de plaatsing van aanplakborden.

Verslag Algemene vergadering Jeugdraad 14/09/2011

Verslag Algemene vergadering Jeugdraad 14/09/2011 Verslag Algemene vergadering Jeugdraad 14/09/2011 Aanwezig: Pieter Herwege (Voorzitter), Joris Poppe (DB), Fabrice Hofman (DB), Tinneke Moens (jeugdconsulent, secretaris), Lize De Paepe (DB, Makeblijde),

Nadere informatie

Markt 50, 9240 Zele Tel: 052/45.98.10 Fax: 052/45.98.18 Website: www.zele.be

Markt 50, 9240 Zele Tel: 052/45.98.10 Fax: 052/45.98.18 Website: www.zele.be Markt 50, 9240 Zele Tel: 052/45.98.10 Fax: 052/45.98.18 Website: www.zele.be Jeugddienst Zele Markt 50, 9240 Zele Tel: 052/45.98.25 Website: www.jeugdinzele.be J e u g d b e l e i d s p l a n 2 0 1 1-2013

Nadere informatie

VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018

VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018 VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018 Aanwezig: Bestuur Jeugdraad Bestuursleden Ann-Sofie D Hollander, Timo De Wit, Jan-Frederik D Hollander, Sebastiaan Vergauwen, Jonas Fabré, Jana Van Grieken, Emma Staut,

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk-

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Aanwezig: Verontschuldigd: 1. Goedkeuring + overloop vorig verslag: 2.Evaluatie Jeugdnamiddag: 3.Brandveiligheid vorming: Jurgen Bal (JC Blizzard) Robby

Nadere informatie

Sara Gers. Geert van de Lisdonk. Davy Bollansée. Mathias Eyckens

Sara Gers. Geert van de Lisdonk. Davy Bollansée. Mathias Eyckens Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 5 april 2013 Aanwezig: Dagelijks bestuur: Jeugdconsulente: Scouts en gidsen: Wiedes: JH Korridor: KLJ Vlimmeren: Don Bosco: VKSJ Beerse:

Nadere informatie

Verslag JAL: 26 juni 2013

Verslag JAL: 26 juni 2013 Verslag JAL: 26 juni 2013 Aanwezigen: Joy Leysen, chiro Malderen Flor Vertongen, chiro Malderen Stijn Rampelbergh, chiro Malderen Victor Steemans, Scouts Londerzeel Bert Stoffels, Scouts Londerzeel Jordi

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VERSLAG ALGEMENE VERGADERING 6/02/2016 1. Opvolging vorig verslag Het vorig verslag werd goedgekeurd, zonder opmerkingen. 2. Infrastructuursubsidie Chiro Eine - De nieuwbouw komt aan het speelplein aan

Nadere informatie

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig:

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig: Algemene vergadering 14 januari 2015 Aanwezig: Chiro Heikant: Erin Maris en Dan Cuypers Scouts en Gidsen Vlaanderen: Valérie Eskens KLJ Jongens: Ilias Issaev KLJ Meisjes: Marlies Marien De Tofkes: Katelijne

Nadere informatie

Verslag JAL. 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren

Verslag JAL. 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren Verslag JAL 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren Aanwezigen: Chiro Malegijs: Phil Drieghe Jeugdhuis Heidestip: Jannes Ilegems Scouts Londerzeel: Lore Leo Scouts Londerzeel: Britt Buelens Chiromeisjes

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

Volgende personen maken tijdens het werkingsjaar deel uit van de algemene vergadering van de gemeentelijke jeugdraad.

Volgende personen maken tijdens het werkingsjaar deel uit van de algemene vergadering van de gemeentelijke jeugdraad. Verslag van de zitting van de algemene vergadering van 1 oktober 2016, 10.00 uur, jeugdlokalen KLJ Ravels-Eel Aanwezig: Ruben Van Nooten (jeugdconsulent, secretaris), Patrick Van den Borne (schepen), Tom

Nadere informatie

Jeugdraad 29 april 2014

Jeugdraad 29 april 2014 Jeugdraad 29 april 2014 Aanwezig:Ruben P, Ester, Wouter, Aron, Michiel, Julie, Kato, Frauke, Leen Verontschuldigd: Sanne, Evie Afwezig 1. Goedkeuring vorig verslag punten worden nog eens overlopen en verder

Nadere informatie

Het verslag van de vorige jeugdraad is nog niet gemaakt. We koppelen dit terug op de jeugdraad van mei.

Het verslag van de vorige jeugdraad is nog niet gemaakt. We koppelen dit terug op de jeugdraad van mei. VERSLAG AV 28 maart 2019 Aanwezigen: Louise Van Rompaye (Chiro Morkhoven), Leonie De Preter (Chiro Morkhoven), Josse Timperman (Chiro Noorderwijk), Bjorn Truyts (Chiro Noorderwijk), Paulien Huyskens (Gidsen),

Nadere informatie

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max.

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max. AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Jeugddienst Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Fax 03 750 10 40 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail: jeroen.kersschot@beveren.be of

Nadere informatie

º In zitting van. heeft het college van burgemeester en schepenen: - kennisgenomen - goedgekeurd - gunstig geadviseerd

º In zitting van. heeft het college van burgemeester en schepenen: - kennisgenomen - goedgekeurd - gunstig geadviseerd NOTA AAN HET SCHEPENCOLLEGE Datum: 20 mei 2017 Dienst: Secretariaat adviesraden Kenmerk: AB/058 Betreft: Verslag vergadering Jeugdraad 20 mei 2017 Bijlagen: eventuele bijlagen zijn toegevoegd aan origineel

Nadere informatie

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Aanwezig: Thomas Desmet (voorzitter/open Jeugdwerk), Jefferie Maes (Open Jeugdwerk), Anaïs Gevaert (Chiro Kanjo), Marlies Nachtergaele (Chiro Kanjo),

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD Algemene Vergadering 13.03.15

GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD Algemene Vergadering 13.03.15 GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD Algemene Vergadering 13.03.15 Aanwezig Kim Copejans (voorzitster), Jasmien Khouder (DB), Charlotte Peeters (DB), Michael Van Slycken (jeugddienst), Nele De Wilde (jeugddienst),

Nadere informatie

JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING

JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 14 december 2013 10u KSA-lokaal AANWEZIGHEDEN aanwezige leden: Tom, Merel, Ben, Annelies, Jan aanwezige waarnemers: Kathleen, Gerrit verontschuldigd: Elissa, Kim,

Nadere informatie

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC VERSLAG Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april 2018 19.15u Plaats: Collegezaal ABC Aanwezig: Sander Boel (ondervoorzitter), Wannes Vyvey (scouts Sint-Johannes), Ellen De Vos (jeugdhuis), Annelies Tack

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 4 oktober 2013

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 4 oktober 2013 Aanwezig: Dagelijks Bestuur Jeugddienst Beerse VIB KLJ Vlimmeren Don Bosco KSJ Lentekind Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 4 oktober 2013 Sara Gers Annelien Poels Wouter Luyckx

Nadere informatie

0. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd.

0. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd. Algemene vergadering 3 maart 2016 19u30 Chiro Heikant Aanwezig: Chiro Heikant: Daan Cuypers, Erin Maris Jeugdhuis: Jonathan Labiche Speelplein Kriebels: Tom Linden KLJ jongens en meisjes: Heylen Ricky,

Nadere informatie

º In zitting van. heeft het college van burgemeester en schepenen: - kennisgenomen - goedgekeurd - gunstig geadviseerd

º In zitting van. heeft het college van burgemeester en schepenen: - kennisgenomen - goedgekeurd - gunstig geadviseerd NOTA AAN HET SCHEPENCOLLEGE Datum: 23 september 2017 Dienst: Secretariaat adviesraden Kenmerk: AB/058 Betreft: Verslag vergadering Jeugdraad 23 september 2017 Bijlagen: eventuele bijlagen zijn toegevoegd

Nadere informatie

Chiro Erps-Kwerps Kampinschrijvingen met frietjes eten: in orde Taartenverkoop: in orde Weekend Guiters: in orde

Chiro Erps-Kwerps Kampinschrijvingen met frietjes eten: in orde Taartenverkoop: in orde Weekend Guiters: in orde Verslag Jeugdraad 7 juni 2016: Aanwezig: Erik (Voorzitter/Penningmeester), Tom, Wouter, Ruben (Chiro Erps-Kwerps), Nils (Chiro Everberg), Jens (JH Den Aap), Tom, Jana ( Scouts Kortenberg), Mit (jeugdconsulent),

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 10 OKTOBER 2017

VERSLAG JEUGDRAAD 10 OKTOBER 2017 VERSLAG JEUGDRAAD 10 OKTOBER 2017 Aanwezig: Berre Gorrens (Chiro Rijkevorsel), Eefje Brosens (Chiro Rijkevorsel), Sophie Versmissen (Chiro Sint-Jozef), Liene Van Riel (Chiro Sint-Jozef), Zoë Van Dijck

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 4 maart 2009 - JH Echo te Steenokkerzeel-

Verslag Jeugdraad 4 maart 2009 - JH Echo te Steenokkerzeel- Verslag Jeugdraad 4 maart 2009 - JH Echo te Steenokkerzeel- Aanwezig: Robby Van Eycken (JH Echo) Arriane Vanhellemont (Chiro Perk) Simon Mattelé (Voorzitter) Ruben Buelens (Scouts Steenokkerzeel) Ben Buelens

Nadere informatie

Aanvraag voor erkenning van Schotense jeugdbewegingen, jeugdhuizen en amateuristische kunstbeoefening voor jongeren ('18-'19)

Aanvraag voor erkenning van Schotense jeugdbewegingen, jeugdhuizen en amateuristische kunstbeoefening voor jongeren ('18-'19) Aanvraag voor erkenning van Schotense jeugdbewegingen, jeugdhuizen en amateuristische kunstbeoefening voor jongeren ('18-'19) - Ondergetekende,, voorzitter/ secretaris/ groepsleider* van eerdergenoemde

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 7 SEPTEMBER 2012 KSA-LOKAAL KEMMEL

VERSLAG JEUGDRAAD 7 SEPTEMBER 2012 KSA-LOKAAL KEMMEL VERSLAG JEUGDRAAD 7 SEPTEMBER 2012 KSA-LOKAAL KEMMEL Aanwezig: - Schepen: Geert Vandewynckel - Voorzitter: Thijs Platteau - Consulent jeugddienst: Saskia Candry en Lies Werbrouck - Chiro Wij(t)schateren:

Nadere informatie

AV3 8 FEBRUARI KLJ Kasterlee Let the beer flow 7/3/2020. KLJ Kasterlee Freak Out 31/10/2020. KLJ LKasterlee Kermisfuif 26/9/2020

AV3 8 FEBRUARI KLJ Kasterlee Let the beer flow 7/3/2020. KLJ Kasterlee Freak Out 31/10/2020. KLJ LKasterlee Kermisfuif 26/9/2020 AANWEZIGEN AV3 8 FEBRUARI 2019 Iris Geuens Dagelijks Bestuur Jente van Gorp Chirojongens Kasterlee Gitte Wouters Jeugdconsulente Stien Dierckx KJL Kasterlee Ken Dierckx Chiro + Dagelijks Nel Baeyens KLJ

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 Aanwezig: Chirojongens Groot-Vorst (Dieter Heus, Dries Peeters), Chiromeisjes Groot-Vorst (Britt Mondelaers), Chiromeisjes Veerle (Lise Vermeulen, Lotte Gielis),

Nadere informatie

U I T N O D I G I N G V O L G E N D E A L G E M E N E V E R G A D E R I N G J E U G D R A A D :

U I T N O D I G I N G V O L G E N D E A L G E M E N E V E R G A D E R I N G J E U G D R A A D : Zeswekelijks berichtenblad van de Waregemse Jeugdraad (verschijnt niet in juli) AFGIFTEKANTOOR: 8790 Waregem REDACTIE: Stedelijke Jeugddienst, Gemeenteplein 6, 8790 Waregem T 056 62 13 85 F 056 60 66 96

Nadere informatie

2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij

2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij AANWEZIGHEDEN aanwezige leden:, Anke, Merel, Kristof, Tom, Kim, Elissa, Debbie aanwezige waarnemers: Gerrit, Mieke verontschuldigd:

Nadere informatie

WELKOM. Algemene Vergadering 27 maart 2014 STEM Zwijgershoek. Goedkeuring vorig verslag Opmerking bij stemrecht politieke jongerenverenigingen

WELKOM. Algemene Vergadering 27 maart 2014 STEM Zwijgershoek. Goedkeuring vorig verslag Opmerking bij stemrecht politieke jongerenverenigingen Algemene Vergadering 27 maart 2014 STEM Zwijgershoek WELKOM Goedkeuring vorig verslag Opmerking bij stemrecht politieke jongerenverenigingen 1 AGENDA Voorstelling Dilemma 14/18 spel Rondje deeljeugdraden

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING 9 DECEMBER 2008

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING 9 DECEMBER 2008 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING 9 DECEMBER 2008 Aanwezig: Sam Geudens (voorzitter jeugdraad), Geert Verellen (Chiro Oevel), Willem Claes (Chiro Zoerle-Parwijs Chiro Gewest), Michiel Denolf (Chiro Zoerle-Parwijs),

Nadere informatie

Jeugdraad 17 oktober 2016

Jeugdraad 17 oktober 2016 Jeugdraad 17 oktober 2016 1. Verwelkoming Aanwezig: Emiel en Charlotte (de Boechoutse), Schaney en Aline (JRK), Kaat (KSA), Dorien, Lotte en Manon (Gidsen), Timoti en Mathias (Scouts Boechout), Jonathan

Nadere informatie

Proces. Evaluatie reglement 2011 : maart - november. Werkgroep ondersteuning van het jeugdwerk

Proces. Evaluatie reglement 2011 : maart - november. Werkgroep ondersteuning van het jeugdwerk Stedelijk Subsidiereglement Jeugd Herziening 2016 Proces Evaluatie reglement 2011 : maart - november Jeugdraden Stadswerkers Koepels Adviesgroepen Jeugddienst Werkgroep ondersteuning van het jeugdwerk

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD 1 / 8 ONDERWERP/PLAATS Algemene Vergadering DATUM/TIJD Donderdag 001 23565/95 Contact Hellen Volckaert Stad Zottegem Beislovenstraat 4 9620 Zottegem 09 367 91 98 jeugddienst@zottegem.be AANWEZIG Elke Van

Nadere informatie

Jeugdraad 9 februari 2015

Jeugdraad 9 februari 2015 Jeugdraad 9 februari 2015 Aanwezig: Frauke, Ines, Nick, Karel, Kato, Jasmine, Leen, Fedra, Niels, Tibo Van Geijn, Lenja Verontschuldigd: Evie Wuytack, Michiel, Sanne, Ruben DC Afwezig 1. Goedkeuring vorig

Nadere informatie

Aanvraag voor erkenning van Schotense jeugdbewegingen, jeugdhuizen en amateuristische kunstbeoefening voor jongeren ('16-'17)

Aanvraag voor erkenning van Schotense jeugdbewegingen, jeugdhuizen en amateuristische kunstbeoefening voor jongeren ('16-'17) Aanvraag voor erkenning van Schotense jeugdbewegingen, jeugdhuizen en amateuristische kunstbeoefening voor jongeren ('16-'17) - Ondergetekende,, voorzitter/ secretaris/ groepsleider* van eerdergenoemde

Nadere informatie

Statuten Gemeentelijke Jeugdraad Boechout en Vremde (GJR)

Statuten Gemeentelijke Jeugdraad Boechout en Vremde (GJR) Statuten Gemeentelijke Jeugdraad Boechout en Vremde (GJR) Artikel 1 In de gemeente Boechout-Vremde werd een gemeentelijke jeugdraad (GJR) opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende

Nadere informatie

WELKOM. Jeugdwerk in de Stad

WELKOM. Jeugdwerk in de Stad WELKOM op het startmoment van het traject Jeugdwerk in de Stad Stedelijkheid? Heel breed! Stedelijkheid beperkt zich niet tot de kern van steden, maar lekt naar randgebieden Het Brussels Hoofdstedelijk

Nadere informatie

Jeugdraad 28 november Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen

Jeugdraad 28 november Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen Jeugdraad 28 november 2013 1. Verslag vorige vergadering 2. Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen Zichtrekening 1243,22 euro Spaarrekening 19122,62 euro 3. Beurtrol plakzuilen

Nadere informatie

VERSLAG 20 mei u00

VERSLAG 20 mei u00 VERSLAG 20 mei 2008 20u00 JEUGDRAAD MAASEIK Jeugdhuis De Kick Aanwezig: Maarten Lemmens (JH De Kick), Sepp Thilkens (JH De Kick), Tom Vranken (Chiro NRT), Bregt Vastmans (Chiro NRT), Koen Pijls (Scouts),

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 6 september 2013

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 6 september 2013 Aanwezig: Dagelijks Bestuur Beerse VIB KLJ Vlimmeren Don Bosco KSJ Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 6 september 2013 Sara Gers Annelien Poels Eveline Van Bogaert Wouter Luyckx

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 27 februari 15 - nr 286

Verslag jeugdraad 27 februari 15 - nr 286 Verslag jeugdraad 27 februari 15 - nr 286 1. "Lokale Helden" & "Dag van de jeugdbeweging in cc" (toelichting door HJ en cc) 2. Goedkeuring vorig verslag 3. Massaspektakel 2016 4. Advies begroting Leopoldsburg

Nadere informatie

Jeugdraad 27 april 2015

Jeugdraad 27 april 2015 Jeugdraad 27 april 2015 Aanwezig: Frauke Alexander, Evie Wuytack, Cynthia De Kerpel, Karel Gysel, Fedra Van de Voorde, Kato Noppe, Ruben Deconinck, Michiel Van Eetvelde, Leen Groothaert Verontschuldigd:

Nadere informatie

JEUGDRAAD JABBEKE. zaterdag 6 juni 2015 jeugdlokalen Vrijetijdscentrum Jabbeke DOCUMENTEN

JEUGDRAAD JABBEKE. zaterdag 6 juni 2015 jeugdlokalen Vrijetijdscentrum Jabbeke DOCUMENTEN JEUGDRAAD JABBEKE zaterdag 6 juni 2015 jeugdlokalen Vrijetijdscentrum Jabbeke DOCUMENTEN STATUTEN GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD Artikel 1. Begripsbepaling 1.1. Jeugd : onder jeugd wordt de beleidscategorie verstaan

Nadere informatie

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden.

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden. Subsidiereglement jeugdbeleid gemeente Borsbeek Inhoud Art. 1: Begrippen p.1 Art. 2: Subsidies jeugd p.2 Art. 3: Uitbetaling p.2 Art. 4: Voorwaarden tot uitbetaling p.2 Art. 5: Inwerkingtreding p.7 Art.

Nadere informatie

Jeugdraad Verslag Zitting van 27 november 2018

Jeugdraad Verslag Zitting van 27 november 2018 Jeugdraad Verslag Zitting van 27 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Brend Van Ransbeeck; de heer Luca Heylen; mevrouw Leen Lemmens; de heer Stijn Van Hout; de heer Seppe Bes; mevrouw Katelijne

Nadere informatie

Jeugdraad 26 JUNI 2012

Jeugdraad 26 JUNI 2012 Jeugdraad 26 JUNI 2012 ALGEMENE VERGADERING Voorbereiding Aanwezig: Robberecht Hanne (Chiro Zulte), Gevaert Anaïs (Chiro Zulte), Rogge Annelies (Chiro Zulte), Vermaerke Liesa (Chiro Olsene), Van Looveren

Nadere informatie

STRATEGIE EN JEUGD STAD ANTWERPEN

STRATEGIE EN JEUGD STAD ANTWERPEN STRATEGIE EN JEUGD STAD ANTWERPEN De stad Antwerpen Antwerpen = stad + 9 districten Stad : bovenlokale bevoegdheden: ruimtelijk structuurplan, Districten: lokale bevoegdheden: cultuur, sport, jeugd, senioren,

Nadere informatie

Beleids- En BeheersCyclus #Jeugd

Beleids- En BeheersCyclus #Jeugd ADVIES Beleids- En BeheersCyclus #Jeugd www.jeugdraadblg.be JIC t LOFT - JEUGDRAAD BLANKENBERGE VAN MONSSTRAAT 19, 8370 BLANKENBERGE E: INFO@JEUGDRAADBLG.BE W: WWW.JEUGDRAADBLG.BE OPMERKINGEN Met het document

Nadere informatie

Subsidie grootschalige jeugdevenementen Aanvraagformulier

Subsidie grootschalige jeugdevenementen Aanvraagformulier Subsidie grootschalige jeugdevenementen Aanvraagformulier De subsidieaanvraag voor grootschalige jeugdevenementen moet minstens 2 maanden voor aanvang van het evenement ingediend worden bij de dienst Jeugd.

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2011

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2011 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2011 Aanwezig: Robbe Bleuzé (DB), Annelies Neirinck (DB), Tom Depypere (Chiro St.- Michiel-DB), Evi Duyvejonck (Jeugddienst), Pieter Defoor (KSJ-DB), Brecht Desmet

Nadere informatie

Aanwezig: JH Guuk, Scouts Oetingen, KLJ Strijland, Chiro Windekind, Chiro Uidekrij, Scouts Gooik, Evelyne Schoukens (voorzitter)

Aanwezig: JH Guuk, Scouts Oetingen, KLJ Strijland, Chiro Windekind, Chiro Uidekrij, Scouts Gooik, Evelyne Schoukens (voorzitter) Jeugdraad 25/01/2014 Aanwezig: JH Guuk, Scouts Oetingen, KLJ Strijland, Chiro Windekind, Chiro Uidekrij, Scouts Gooik, Evelyne Schoukens (voorzitter) Verontschuldigd: Chiro Were Di, Chiro Kester Verslag:

Nadere informatie

Over de KLJ-leden. Nota s Hoofdanimator - Over de KLJ-leden - 1 -

Over de KLJ-leden. Nota s Hoofdanimator - Over de KLJ-leden - 1 - Over de KLJ-leden Boven alles willen we uiteraard alle kinderen en jongeren die lid zijn van KLJ een onvergetelijke KLJ-tijd bezorgen. Dit is en blijft het hoofddoel van elke KLJ-afdeling. Hoe je dat kan

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD Algemene Vergadering 14.11.14

GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD Algemene Vergadering 14.11.14 GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD Algemene Vergadering 14.11.14 Aanwezig Kim Copejans (voorzitster), Charlotte Peeters (DB), Serge Claeyé (jeugddienst), Nele De Wilde (jeugddienst), Mieke De Keyser (schepen voor

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel-

Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel- Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel- Aanwezig: Verontschuldigd: 1.Goedkeuring vorig verslag: 2.Evaluatie Brandveiligheid: 3.Infrastructuursubs idie: Robby Van Eycken (JH Echo)

Nadere informatie

VERSLAG TOOGPRAAT 21 JUNI 2018

VERSLAG TOOGPRAAT 21 JUNI 2018 VERSLAG TOOGPRAAT 21 JUNI 2018 Aanwezig: Bestuur Jeugdraad Voorzitter Secretaris Jeugdconsulent Bestuursleden Emma Staut Toon Daems Jeroen Kersschot Ann-Sofie D Hollander, Timo De Wit, Jan-Frederik D Hollander,

Nadere informatie

0. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd.

0. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd. Algemene vergadering 27 april 2016 20u Dienst Vrije Tijd Aanwezig: Chiro Heikant: Daan Cuypers, Erin Maris, Jonas Van Gijsel Jeugdhuis: Jonathan Labiche KLJ jongens en meisjes: Heylen Ricky, Mattía Furfari

Nadere informatie

Algemene Vergadering 6 november 2014 De Salons

Algemene Vergadering 6 november 2014 De Salons Algemene Vergadering 6 november 2014 De Salons AGENDA Welkom + Kennismaking Huis van de Sint Goedkeuring vorig verslag Rondje deeljeugdraden en andere adviesraden Voorstelling kandidaat coöptatie + stemming

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

Het Affligemse JeugdraadFundament

Het Affligemse JeugdraadFundament Het Affligemse JeugdraadFundament Statuten van de gemeentelijke jeugdraad Vastgesteld door de gemeenteraad tijdens de zitting van 11 juni 2013. Benaming en zetel Artikel 1. De jeugdraad van Affligem is

Nadere informatie

Verslag jeugdraad. Datum: 3 oktober Aanwezig:

Verslag jeugdraad. Datum: 3 oktober Aanwezig: Verslag jeugdraad Datum: 3 oktober 2016 Aanwezig: Mireille Helderweirdt Jeugdconsulent Hanna Courtijn Schepen van jeugd Simon Van der Spiegel Voorzitter Eveline Martens Voorzitter Martijn Saelens Secretaris

Nadere informatie

De secretaris verwelkomt iedereen. Het verslag van de vorige vergadering op 30/01/2014 wordt goedgekeurd.

De secretaris verwelkomt iedereen. Het verslag van de vorige vergadering op 30/01/2014 wordt goedgekeurd. Verslag jeugdraad 20/03/2014 Aanwezig - Joris Croket Jeugddienst Sint-Amands joris.croket@sint-amands.be - Diete De Smet Chirojongens Sint-Amands - Ruben Vantomme Chirojongens Sint-Amands - Benjamin Helsen

Nadere informatie

MEMORANDUM GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

MEMORANDUM GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN MEMORANDUM GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN Op 14 oktober 2018 trekken we opnieuw met ons allen naar de stembus. Ook zo n 20 000 Chiroleiders en -leidsters gaan dan stemmen in hun gemeente. Bij het uitbrengen

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN Stedelijke jeugddienst Borgloon St-Rochuslaan 12a 3840 BORGLOON 012 67 37 01 www.jeugddienstborgloon.be jeugddienst@borgloon.be

Nadere informatie

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD Woensdag 22 april - 12u. 13u. Raadzaal gemeentehuis 1. Voorstelling kinder- en jongerenraad Op dinsdag 21 april keurde de gemeenteraad de kinder- en jongerenraad goed. Dat

Nadere informatie

Contactpersoon: Jeroen Kersschot

Contactpersoon: Jeroen Kersschot AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail:... www.jonginbeveren.be Wie komt in aanmerking voor een subsidie?

Nadere informatie

Aanwezig Michiel Six Chiro De Belhamel Chiro De Belhamel. Verontschuldigd Loeka Hantson Speelpleinwerking

Aanwezig Michiel Six Chiro De Belhamel Chiro De Belhamel. Verontschuldigd Loeka Hantson Speelpleinwerking VERSLAG van de ALGEMENE VERGADERING Op datum van zondag 03 februari 2019 om 10.00 u in JC. De 4link Iepersestraat 52G 8890 Moorslede. Met als voorzitter Lies Vercruysse en verslaggever Bauke Dumelie. Agenda

Nadere informatie

gemeentelijke jeugdraad bestuursvergadering

gemeentelijke jeugdraad bestuursvergadering gemeentelijke jeugdraad bestuursvergadering Kopie aan: WIE VOOR WAT OK/NOK BESTUURSVERGADERING JEUGDRAAD Vergadering van 19/12/2013 in de Chiro-lokalen Leden Bert Verstraete Hans

Nadere informatie

WERKGROEP INCLUSIEVE JEUGDBEWEGINGEN. (Jeugdwerk voor allen) PROVINCIE OOST-VLAANDEREN

WERKGROEP INCLUSIEVE JEUGDBEWEGINGEN. (Jeugdwerk voor allen) PROVINCIE OOST-VLAANDEREN WERKGROEP INCLUSIEVE JEUGDBEWEGINGEN (Jeugdwerk voor allen) PROVINCIE OOST-VLAANDEREN INHOUDSTAFEL 1. Toelichting werkgroep 1.1 Toelichting samenstelling werkgroep 1.2 Doel werkgroep 2. Ondernomen stappen

Nadere informatie

REGLEMENT SUBSIDIERING VAN JEUGDWERKINITIATIEVEN

REGLEMENT SUBSIDIERING VAN JEUGDWERKINITIATIEVEN Gezien om gevoegd te worden bij het besluit van de gemeenteraad van 24 juni 2014 betreffende de goedkeuring van het gemeentelijk subsidiereglement van jeugdwerkinitiatieven. REGLEMENT SUBSIDIERING VAN

Nadere informatie

SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14)

SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14) SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14) Gelieve deze subsidieformulieren zorgvuldig en duidelijk ingevuld terug te bezorgen op de jeugddienst voor 16 maart 2015. Na deze

Nadere informatie

8 september 2015 19.30u Scoutslokaal

8 september 2015 19.30u Scoutslokaal JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 8 september 2015 19.30u Scoutslokaal AANWEZIGHEDEN aanwezige leden: KSA: Jeroen, Kristof & Ann-Sophie SCOUTS: Anke KLJ: Kim, Tom & Elissa Speelplein: / aanwezige waarnemers:

Nadere informatie

Verwelkoming en Terugblik

Verwelkoming en Terugblik Verslag vergadering Jeugdraad Dinsdag 27 november 2007 Verwelkoming en Terugblik Aanwezig: Tine Faes(Chiromeisjes Sint-Antonius), Pia Claessens(JH Joe-Niz&Akabe), Daan Neels (Akabe), Gavin Mertes(Eurojoven),

Nadere informatie

Jeugdraad: 2 december, FOS 207

Jeugdraad: 2 december, FOS 207 Jeugdraad: 2 december, FOS 207 Aanwezig: Celien De Grande (KSA Oostkapjes), Sim Deeren (SPWOK), Arne Den Baes (KSA Ten Rode), Eline De Voogt (JRK Oostkamp), Kenneth Cleynhens, (Natuurpunt), Liam Colignon

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 5 januari 2016:

Verslag Jeugdraad 5 januari 2016: Verslag Jeugdraad 5 januari 2016: Aanwezig: Erik (Penningmeester), Jolien, Wouter, Ruben, Céline (Chiro Erps-Kwerps), Zoe, Janne, Gilles, (Chiro Everberg), Tom (Scouts Kortenberg), Jens, Sander (JH Den

Nadere informatie

50ste verjaardag scoutsgroep De Wouw bewijst dat Gents jeugdwerk springlevend is

50ste verjaardag scoutsgroep De Wouw bewijst dat Gents jeugdwerk springlevend is 50ste verjaardag scoutsgroep De Wouw bewijst dat Gents jeugdwerk springlevend is Op zaterdag 18 februari 2017 viert scoutsgroep De Wouw uit Gentbrugge haar 50- jarig bestaan met een fototentoonstelling

Nadere informatie

Jeugdraad 1 september 2014

Jeugdraad 1 september 2014 Jeugdraad 1 september 2014 Aanwezig Sophie Devers Jaira Welvaert Jonas Verschraege Julie Devers Sander Decavel Jeroen Martens Hanna Courtyn Ilka Walleyn Free Vekeman Noémie Bauwens Karel Vancamelbeke Jasper

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE JEUGDRAAD

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE JEUGDRAAD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE JEUGDRAAD D.D. 27 APRIL 2010 * Aanwezige stemgerechtigde jeugdraadsleden: Busschodts Maaike, Koninckx Stan, Luyten Eva, Michiels Anke, Mukundwa Melise, Peeters Hannes,

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 24/04/2014

VERSLAG JEUGDRAAD 24/04/2014 VERSLAG JEUGDRAAD 24/04/2014 Aanwezigheden Aanwezig: Robbert Neckebroek (jeugdconsulent), Aaron De Ruyver (ondervoorzitter), Wouter Maes (secretaris) (te laat), FOS, Joe-English, Den Draai, Chiro D, JRK,

Nadere informatie

1. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd.

1. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd. Algemene vergadering 20 november 2017 19u30 Raadzaal gemeentehuis Markt 1 Aanwezig: Chiro Heikant: Jasmine Van Camp Gidsen Berlaar: Wenke Coppens Scouts Berlaar: Lot De Meester KLJ jongens: Robin Heylen

Nadere informatie

Goedkeuring vorig verslag Overzicht goedgekeurde aanvragen voor subsidies staan er niet in (milieu, renovatie, ) o Staan er nooit in OK

Goedkeuring vorig verslag Overzicht goedgekeurde aanvragen voor subsidies staan er niet in (milieu, renovatie, ) o Staan er nooit in OK Verslag Jeugdraad Datum: 4 oktober 2015 Aanwezig: Mireille Helderweirdt (jeugdconsulente) Eveline Martens (voorzitter) Simon Van der Spiegel (voorzitter) Julie Devers (penningmeester) Martijn Saelens (secretaris)

Nadere informatie

voor toegankelijk jeugdwerk

voor toegankelijk jeugdwerk Inspiratiegids voor toegankelijk jeugdwerk www.jeugdwerkvoorallen.be Inhoud > Steuntje in de rug > Wie speelt mee? > Wij ondersteunen verschillende thema s > Inspiratie nodig? Nodig ons uit! > Ondersteuning

Nadere informatie

Kwaliteitsinstrument

Kwaliteitsinstrument Kwaliteitsinstrument Wat is het KLJ-kwaliteitsinstrument? Het KLJ-kwaliteitsinstrument werd ontwikkeld door KLJ zodat je als leiding/bestuur zelf jullie afdeling kan evalueren over een bepaald thema! Dit

Nadere informatie

Statuten JEUGDRAAD OUDENAARDE. 1. Oprichting

Statuten JEUGDRAAD OUDENAARDE. 1. Oprichting JEUGDRAAD OUDENAARDE Statuten 1. Oprichting In uitvoering van het decreet van 6/07/2012, houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid, erkent de Stad de stedelijke jeugdraad onder

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK In Opwijk wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende de organisatie van het overleg

Nadere informatie

Vergadering gemeentelijke jeugdraad

Vergadering gemeentelijke jeugdraad Vergadering gemeentelijke jeugdraad Zitting dd. 27 april 2013 Aanwezig VKSJ Wakken: Jana Delagrange, Indra Vanoverbeke KLJ Dentergem: Mannens Stijn, Jolien Haverbeke Kernelle Dentergem: Isabeau De Rijcke,

Nadere informatie

Uitreiking Jong & Wijs Prijs

Uitreiking Jong & Wijs Prijs Uitreiking Jong & Wijs Prijs De Stad Gent heeft voor het eerst de Jong & Wijs Prijs uitgereikt. De prijs beloont mensen en organisaties die zich inzetten om van Gent een kind- en jeugdvriendelijke stad

Nadere informatie

Jeugdraad 27 april 2016

Jeugdraad 27 april 2016 Jeugdraad 27 april 2016 Aanwezig: Eve en Dorien ( gidsen), Lynn en Aline ( JRK), Simon en Simon ( KSA), Fons ( scouts Boechout), Bert ( VZW scoutsfeesten), Lucas en Bart ( de Boechoutse), Sven Snijders

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1701538 Provincieraadsbesluit betreft JEUGD - JEUGDWERK VOOR ALLEN 2017 toekenning

Nadere informatie

Beoordelingscriteria en procedure voor uitbreidingsronden Kinderopvang Baby s en Peuters Trap 2 subsidies

Beoordelingscriteria en procedure voor uitbreidingsronden Kinderopvang Baby s en Peuters Trap 2 subsidies Beoordelingscriteria en procedure voor uitbreidingsronden Kinderopvang Baby s en Peuters Trap 2 subsidies Leidraad voor het formuleren van een kwalitatief en zorgvuldig advies bij aanvragen tot subsidies

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

LIGHT. plan. jeugd. beleids

LIGHT. plan. jeugd. beleids LIGHT J E U G D E N B R U S S E L jeugd beleids plan voorwoord voorwoord Je bent jong of werkt met kinderen en jongeren in Brussel? Dan wil je natuurlijk weten wat er voor jou allemaal te beleven of te

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 8 april 2016 Nr. 291

Verslag Jeugdraad 8 april 2016 Nr. 291 Verslag Jeugdraad 8 april 2016 Nr. 291 1. Goedkeuring vorig verslag 2. Nieuwe aanvraag jeugdvereniging: Koninklijk Marine Kadettenkorps 3. Kamp Knalt 4. Kampvervoer 6. Jeugddienst-nieuws 8. Jeugdverenigingen-nieuws

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN WUUSTWEZEL. Zitting van 26 maart 2012

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN WUUSTWEZEL. Zitting van 26 maart 2012 UITTRKSL UIT D NOTULN VAN D GMNTRAAD VAN WUUSTWZL Zitting van 26 maart 2012 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Ansoms J. - Burgemeester - Voorzitter Breugelmans K., Bogaerts L., Phiiipsen P., Mertens-Van

Nadere informatie

Beoordelingscriteria en procedure voor uitbreidingsronden Kinderopvang Baby s en Peuters Trap 1 subsidies

Beoordelingscriteria en procedure voor uitbreidingsronden Kinderopvang Baby s en Peuters Trap 1 subsidies Beoordelingscriteria en procedure voor uitbreidingsronden Kinderopvang Baby s en Peuters Trap 1 subsidies Leidraad voor het formuleren van een kwalitatief en zorgvuldig advies bij aanvragen tot subsidies

Nadere informatie

nr. 378 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 15 september 2017 aan SVEN GATZ Jeugdbewegingen - Demografie leden

nr. 378 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 15 september 2017 aan SVEN GATZ Jeugdbewegingen - Demografie leden SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 378 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 15 september 2017 aan SVEN GATZ VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL Jeugdbewegingen - Demografie leden wordt traditioneel gekenmerkt

Nadere informatie