JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 JANUARI 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 JANUARI 2012"

Transcriptie

1 JEUGDRAAD NIJLEN Website: VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat NIJLEN Tel.: jeugddienst@nijlen.be JEUGDRAAD VRIJDAG 6 JANUARI 2012 Aanwezig: Chiro Nele: Tine Vanhouche en Katrien Alen; Speelpleinwerking Boemerang: Nicky Bastiaens en Wesley Diels; Chiro Gust: Michiel Elst en Mattias Van Collie; Scouts & Gidsen: Gommaar Van Roie; Chiro Bevel: Nathalie Lodders; Akabe Tinamoe: Mats Pylyser, Ellen Van Hool en Hanne Verhaegen; Jeugdhuis Kroenkel: Darlien Isenborghs en Koen Luyten; Kroenkel vzw: Andries Gouweloose; Tienerwerking De Joeng: Maxime Lagrillière; Kristof Verreydt (Voorzitter Jeugdraad), Carrie Verelst (Schepen van Jeugd) en Gunther Melis (Jeugdconsulent). Verontschuldigd: Matthias Vranckx (Chiro Pako-Jo), Tim Joossens (Chiro Pako-Jo), Kimberly Bossaerts (Chiro Elckerlyc), Frederik Meeus (Speelpleinwerking Boemerang), Bieke Balus (Chiro Elckerlyc), Lieselotte Umans (Chiro Pako-Me), Nele De Cnaep (Chiro Pako-Me), Wout De Coster (Chiro Jong Leven), Riet Van Dessel (Tienerwerking De Joeng), Donate Isenborghs (onafhankelijke) en Olivier Moyersoen (Scouts & Gidsen). 1. Verslag jeugdraad 2 december 2011 Het verslag van de vorige jeugdraad, op 2 december 2011 wordt goedgekeurd. 2. Toelichting budget 2012 gemeente Nijlen Schepen van Financiën, Geert Verrelst, kwam een toelichting geven over het gemeentelijk budget voor 2012 en gaf tekst en uitleg bij enerzijds de specifieke budgetten voor jeugd en anderzijds de grote investeringen.

2 De budgetten voor jeugd stijgen, ondanks besparingen en minder inkomsten voor de gemeenten, toch voor het jaar 2012 om enerzijds een aantal nieuwe projecten in het kader van het lopende Jeugdbeleidsplan te bekostigen. De belangrijkste investeringen voor 2012 zijn: - Weg- en rioleringswerken Centraleweg, Dennenlaan, Paddekotseheide, Achterbist en Guido Gezellestraat - Renovatie pastorie Kessel - Aanleg park en sportpark Nijlen (achter sportcentrum) - Oprichting ontvangstruimte diamantslijperij toeristisch centrum - Aanpassingen gebouw technische dienst (verhuisd naar nieuwe werkplek op de Koningsbaan voormalige Infraxgebouwen) - Aankoop ladderwagen brandweer - Studiekosten renovatie gemeentehuis en bibliotheek - Uitbreiding politiekantoor - Wie graag meer informatie wenst kan steeds terecht bij de financiële dienst of een kijkje nemen op de website (syntheseverslag budget 2012). info: Geert Verrelst, schepen van Financiën ( ), geertverrelst@telenet.be 3. Actieweekend Maak Kabaal stand van zaken Op 19 december 2011 kwam de werkgroep een tweede maal samen en werd het project concreter uitgewerkt. We plannen op zondag 18 maart 2012 een actiemoment in Nijlen met een gratis happening voor kinderen en jongeren, zowel uit het jeugdwerk als buiten het jeugdwerk. De activiteiten zullen gecentraliseerd worden rond het sportcentrum. Het is de bedoeling om voor de kinderen tot 12 jaar in het sportcentrum een overdekte speel- en amusementsplek te maken met springkastelen, massaspelen, goochelacts, reuzespelen, enzovoort. Jongeren zouden buiten bij de verschillende jeugdverenigingen een activiteit kunnen deelnemen, verspreid over verschillende standjes. Tevens wordt getracht een ludieke actie hieraan te koppelen om het thema armoede in de kijker te zetten en er aandacht voor te vragen. Voor de jongeren en leiding zou de namiddag afgesloten worden met een optreden, indien mogelijk door een jeugdwerkband (samengesteld uit verschillende muzikanten uit diverse jeugdverenigingen). We komen terug samen met de werkgroep op donderdag 2 februari 2012 (= gewijzigde datum). Het zou handig zijn als iedere jeugdvereniging iemand tracht af te vaardigen. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis om 20 uur. De jeugdverenigingen die tot nu toe nog niet deelnamen aan de vergaderingen, wordt gevraagd om ook met een standje deel te nemen tijdens de happening. info: Gunther Melis, jeugdconsulent ( ) jeugddienst@nijlen.be

3 4. Komende activiteiten jeugdraad We overliepen bij het begin van het nieuwe jaar even de activiteiten die er de komende weken zullen aankomen, georganiseerd door de jeugdraad i.s.m. de jeugddienst: Vrijdag 3 februari 2012: Jeugdraad rond fuiven (voorstel om deze in de parochiezaal van Bevel te laten doorgaan, gelijktijdig met de fuif van Chiro Elckerlyc) Zaterdag 18 februari 2012: Jeugdwerk(t): de besprekingen zijn lopende om de workshops vast te leggen. Er zou best zo snel mogelijk een flyer verspreid worden. Tevens wordt er gevraagd om de leiding warm te maken aangezien we twijfelen om vier workshops i.p.v. drie workshops aan te bieden. Vrijdag 16 maart 2012: Jong Gespuis in het Gemeentehuis: Open Jeugdraad met gespreksthema s naar aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen (op 2 maart 2012 is er dus geen gewone jeugdraad!). Enkele jeugdraadsleden (Nathalie Lodders, Nicky Bastiaens, Mattias Van Coillie en mogelijk ook Andries Gouweloose) geven zich op om mee te helpen bij de uitwerking van deze activiteit, samen met de voorzitter en secretaris-jeugdconsulent. Zondag 18 maart 2012: Maak Kabaal (zie vorig punt) Vrijdag 23 maart 2012: culturele uitstap naar de operavoorstelling: alle 37 plaatsen zijn uitverkocht en er is geen mogelijkheid om nog extra ticketten te bestellen. Vrijdag 19 oktober 2012: Ontbijt Dag van de Jeugdbeweging en s avonds voor de vrijwilligers Avond van het Jeugdwerk (in GC t Dorp te Kessel) info: Gunther Melis, jeugdconsulent ( ) of Kristof Verreydt, voorzitter ( ) Jeugdbeleidsplan We overliepen een aantal acties die het komende jaar uitgevoerd dienen te worden en waarmee we verder zullen werken: - Energiescans: blijkbaar kan dit niet zomaar bij een vereniging uitgevoerd worden (gratis aanbod is enkel voor particuliere personen). We onderzoeken momenteel of de gemeente de jeugdlokalen mee kan laten opnemen in een lijst van gebouwen waar Infrax voor de gemeente onderzoeken uitvoert of gaan na of we dit betalend kunnen laten gebeuren. De interesse voor energiezuinige lokalen bij de jeugdwerkinitiatieven is er in ieder geval nog steeds. Tevens is er een brochure gemaakt - Boomplantactie Kruiskensberg? De schepen licht toe dat het bosbeheerplan (al enkele jaren geleden goedgekeurd) wordt uitgevoerd. Dit houdt in dat het belangrijk is om inheemse bomen alle kansen te geven en ook kans te geven om meerdere lagen begroeiing te hebben in het bos. Zo ziet een bos er best uit volgens het bosbeheerplan. Momenteel is dat niet het geval in Kruiskensberg en worden er dus binnenkort tal van Amerikaanse eiken geveld. Die moeten groeiruimte geven aan nieuwe inheemse bomen. Doordat er jaren achterstand van dunning is, zal er nu ineens een grotere kap gebeuren. In 2012 zal dan ineens een nieuwe aanplantactie gebeuren en zullen er ook tal van avontuurlijke speelelementen voorzien worden in het officiële speelbos.

4 Hiervoor zal advies gevraagd worden aan de jeugdraad en tevens ook hulp bij de plantactie. - Fuifsubsidie (zie vorige jeugdraad)? Een eerste voorstel wordt door jeugddienst en schepencollege uitgewerkt tegen de volgende jeugdraad. - Repetitieruimte: de jeugddienst voert momenteel online een bevraging uit over de in te richten repetitieruimte in Gemeenschapscentrum t Dorp. - Kinderraad: de jeugdraad vindt het idee wel waardevol maar twijfelt enerzijds of de jeugddienst wel voldoende tijd heeft om zulk project uit te werken en op te volgen en vindt het anderzijds ook erg belangrijk om kinderinspraak dan op een goede manier aan te pakken (het mag geen initiatief zijn omdat het leuk is en je dan een kinderburgemeester hebt). - Verkiezingsdebat: tijdens de maand september of begin oktober zal er wellicht een debat georganiseerd. We starten binnenkort met een werkgroep om dit verder uit te werken. Geïnteresseerden mogen zich altijd melden Bijkomend geven we ook al wat informatie mee over genomen initiatieven: - Speelpleinwerking Boemerang: uitbreiding van vier naar vijf weken werking en nieuw speelconcept naar woonwijk te Kessel toe (Speelbus en Speelkoffers wordt vervangen door project op maat i.s.m. Arktos vzw). De Grabbelpas voorziet voortaan tijdens de kortere vakanties ook activiteiten voor kleuters. Tijdens de paasvakantie organiseert de jeugddienst en cultuurdienst een heus circuskamp. Speelplein Boemerang viert deze zomer zijn 10 verjaardag. - Speelstraten: vorig jaar zijn er vier aanvragen voor speelstraten ingediend (drie verschillende straten). Het project wordt verder gezet en extra gepromoot. - Jeugdgids is vernieuwd. Nieuwe exemplaren liggen al in gemeentelijke gebouwen en in februari krijgen alle kinderen uit de eerste leerjaren een exemplaar in de school uitgedeeld. info: Gunther Melis, jeugdconsulent ( ) of Kristof Verreydt, voorzitter ( ) 6. Nieuws uit de gemeente Schepen, Carrie Verelst, deelt volgende nieuwtjes mee: - In de Torenvenstraat zal in 2012 het sportveldje vernieuwd worden. De beslissing om een nieuwe ondergrond te voorzien is alvast genomen en later op het jaar zal de sportdienst zorgen dat ook de goals en basketbalpalen vernieuwd worden zodat dit terug volop gebruikt kan worden. - Bloso en de gemeente zullen 4 loopomlopen voorzien in onze gemeente. Bloso zorgt voor de bewegwijzering. De looppaden zijn allen van verschillende afstanden en maken het joggers makkelijker om een parcours te volgen en te zien hoeveel kilometers ze lopen. De schepen laat de plannetjes rondgaan. - Op zondag 11 maart 2012 zal het Ontbijt van de Vrijwilliger plaatsvinden. Meer informatie volgt binnenkort. - Minister Joke Schauvliege liet enige tijd geleden een rapport opmaken omtrent de problematiek rond geluidsnormen en gehoorschade op evenementen, in jeugdhuizen, enzovoort. Toevallig was jeugdhuis Kroenkel één van de vijf jeugdhuizen die in het onderzoek opgenomen werd.

5 In het rapport bleek achteraf dat een aantal aanpassingen al snel vele duizenden euro s zouden kosten. De schepen schreef daarom een brief aan de minister, ondertekend door haarzelf, de burgemeester en de voorzitter van haar partij, om hun ongenoegen te uiten op zulke investeringen die voor een jeugdhuis niet evident zijn en om een gezond evenwicht te vinden tussen nieuwe geluidsnormen en muziekplezier. Ondertussen zijn de normen van het oorspronkelijke voorstel aangepast maar blijft het erg onduidelijk wat er nu precies zal veranderen en welke kosten dit met zich mee zal brengen. De schepen volgt dit mee verder op. Uit het rapport kwam ook nog naar voren dat het jeugdhuis ook een goed geluidsabsorberend plafond beschikt. Andries Gouweloose vraagt namens Kroenkel vzw of zij het rapport kunnen inkijken wat geen probleem is. info: Carrie Verelst, schepen van Jeugd ( ), carrieverelst@telenet.be 7. Doe je zeg - Verschillende jeugdwerkinitiatieven maken reclame voor hun activiteiten de komende weken. Alle informatie is terug te vinden op de kalender van de jeugdwebsite ( - Kristof Verreydt, voorzitter, woonde eind december een vergadering bij waarop alle voorzitters en secretarissen van adviesraden waren uitgenodigd en waarbij de plannen van het park en sportpark Nijlen toegelicht werden. Er werd in de plannen rekening gehouden met de adviezen van de verschillende raden en het ziet er een mooi project uit. Voorlopig moeten er nog enkele voorbereidende fasen gebeuren vooraleer het plan aan de ganse jeugdraad getoond kan worden - Koen Luyten meldt dat het jeugdhuis onlangs een dag voor een evenement te horen kreeg dat ze brandwerende doeken moesten gebruiken als ze een doek wilden ophangen (vanwege de brandweer). Op zich een goede zaak want de veiligheid primeert maar het was handiger om dit vroeger te weten. Een aantal algemene richtlijnen staan immers al in de Fuifwijzer maar we besluiten om deze eventueel nog aan te vullen met tips en richtlijnen zodat iedereen vooraf weet waaraan men zich mag verwachten. - Jeugdconsulent Gunther Melis had volgende mededelingen: o Op vrijdag 27 januari 2012 organiseert Steunpunt Jeugd, JINT vzw, de Vlaamse Jeugdraad, VIP Jeugd, VVJ en het Kenniscentrum Kinderrechten een gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van 17 uur tot 20 uur. Als er volk uit Nijlen (jeugdraad jeugdwerk) mee naar deze receptie wil gaan, mogen ze een seintje geven aan de jeugddienst. Enkele jaren geleden gingen we hier al eens met een delegatie naar toe o De nieuwe jeugdgids is beschikbaar. o Verenigingen voor Verkeersveiligheid geven tot september 2012 de mogelijkheid om een gratis workshop te boeken rond thema s zoals verkeersveiligheid, drugs en alcoholbeleid. Mogelijk is dit interessant om als vereniging te boeken of voor de jeugdraad of misschien voor alle verenigingen samen (vorming voor Nijlense verenigingen?). We bekijken dit verder met het overleg van de adviesraden.

6 8. Volgende jeugdraad We komen terug samen met de jeugdraad op vrijdag 3 februari 2012 om 20 uur. We zullen dus proberen om deze jeugdraad te organiseren in de parochiezaal van Bevel. Tijdens deze jeugdraad zijn alle fuiforganisatoren ook hartelijk welkom. Een controleur van FOD Volksgezondheid komt een toelichting geven, mogelijks vertelt de politie al iets meer over de nieuwe reglementering rond geluidsnormen en tot slot willen we input vragen over het fuifcharter en politiereglement op evenementen. Tijdens deze jeugdraad werd geklonken op het nieuwe jaar 2012; dat het een boeiend, gevarieerd, tof en gezond jaar mag worden voor iedereen. Nijlen, 11 januari 2012 Gunther Melis Jeugdconsulent Jeugddienst Nijlen

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 APRIL 2012

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 APRIL 2012 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 3 FEBRUARI 2012

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 3 FEBRUARI 2012 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 NOVEMBER 2011

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 NOVEMBER 2011 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 MAART Carrie Verelst (schepen van Jeugd) en Gunther Melis (jeugdconsulent).

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 MAART Carrie Verelst (schepen van Jeugd) en Gunther Melis (jeugdconsulent). JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 APRIL 2011

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 APRIL 2011 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 75 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 SEPTEMBER 2011

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 SEPTEMBER 2011 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 OKTOBER 2013

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 OKTOBER 2013 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 NOVEMBER 2012

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 NOVEMBER 2012 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 3 MEI 2013

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 3 MEI 2013 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 MAART Lennart Housen en Sander Van de Wiel (vertegenwoordigers voor de skaters);

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 MAART Lennart Housen en Sander Van de Wiel (vertegenwoordigers voor de skaters); JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 75 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 FEBRUARI 2013

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 1 FEBRUARI 2013 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN OPEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 FEBRUARI 2015

JEUGDRAAD NIJLEN OPEN JEUGDRAAD VRIJDAG 6 FEBRUARI 2015 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

Het Jeugdbeleidsplan 2011-2013 is tot stand kunnen komen dankzij de inzet, het enthousiasme en de medewerking van verschillende personen.

Het Jeugdbeleidsplan 2011-2013 is tot stand kunnen komen dankzij de inzet, het enthousiasme en de medewerking van verschillende personen. GEMEENTE NIJLEN JEUGDBELEIDSPLAN 2011-2013 GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN Dankwoord Het Jeugdbeleidsplan 2011-2013 is tot stand kunnen komen dankzij de inzet, het enthousiasme en de medewerking

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 16 NOVEMBER 2018

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 16 NOVEMBER 2018 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be tel. 03 410 03 76 JEUGDRAAD VRIJDAG 16 NOVEMBER 2018 Aanwezig:

Nadere informatie

Inleiding. Beste lezer

Inleiding. Beste lezer VERANTWOORDINGSNOTA BIJ HET JEUGDBELEIDSPLAN 2011-2013 2013 GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN Inleiding Beste lezer 2013 was het derde, en ook het laatste, uitvoeringsjaar van het Jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 MAART 2018

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 2 MAART 2018 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be tel. 03 410 03 76 JEUGDRAAD VRIJDAG 2 MAART 2018 Aanwezig:

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD ZATERDAG 17 FEBRUARI 2018

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD ZATERDAG 17 FEBRUARI 2018 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: gunther.melis@nijlen.be JEUGDRAAD

Nadere informatie

Inleiding. Beste lezer

Inleiding. Beste lezer GEMEENTE NIJLEN VERANTWOORDINGSNOTA BIJ HET JEUGDBELEIDSPLAN 2011-2013 2012 GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN Inleiding Beste lezer 2012 was het tweede uitvoeringsjaar van het lopende Jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 23 SEPTEMBER 2016

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 23 SEPTEMBER 2016 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD Woensdag 22 april - 12u. 13u. Raadzaal gemeentehuis 1. Voorstelling kinder- en jongerenraad Op dinsdag 21 april keurde de gemeenteraad de kinder- en jongerenraad goed. Dat

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 MEI 2018

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 MEI 2018 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be tel. 03 410 03 76 JEUGDRAAD VRIJDAG 4 MEI 2018 Aanwezig:

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 12 FEBRUARI 2016

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 12 FEBRUARI 2016 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk-

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Aanwezig: Verontschuldigd: 1. Goedkeuring + overloop vorig verslag: 2.Evaluatie Jeugdnamiddag: 3.Brandveiligheid vorming: Jurgen Bal (JC Blizzard) Robby

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 FEBRUARI 2011

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 4 FEBRUARI 2011 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 75 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

OVERLEG ADVIESRADEN OVERLEGVERGADERING NIJLENSE ADVIESRADEN VERSLAG WOENSDAG 29 FEBRUARI 2012

OVERLEG ADVIESRADEN OVERLEGVERGADERING NIJLENSE ADVIESRADEN VERSLAG WOENSDAG 29 FEBRUARI 2012 OVERLEG ADVIESRADEN GEMEENTE NIJLEN SPORTRAAD SENIORENRAAD MILIEURAAD CULTUURRAAD JEUGDRAAD NIJLENS COMITÉ VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING GECORO LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG OVERLEGVERGADERING NIJLENSE

Nadere informatie

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Aanwezig: Thomas Desmet (voorzitter/open Jeugdwerk), Jefferie Maes (Open Jeugdwerk), Anaïs Gevaert (Chiro Kanjo), Marlies Nachtergaele (Chiro Kanjo),

Nadere informatie

Verslag JAL: 26 juni 2013

Verslag JAL: 26 juni 2013 Verslag JAL: 26 juni 2013 Aanwezigen: Joy Leysen, chiro Malderen Flor Vertongen, chiro Malderen Stijn Rampelbergh, chiro Malderen Victor Steemans, Scouts Londerzeel Bert Stoffels, Scouts Londerzeel Jordi

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 24 FEBRUARI 2017

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 24 FEBRUARI 2017 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG p/a Jeugddienst Nijlen Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be Tel.: 03 410 03 76 E-mail: jeugddienst@nijlen.be

Nadere informatie

jeugd en cultuur Tienerwerking De Joeng voor jarigen PAASVAKANTIE 2016 voor jarigen blader naar blz. 4 blader naar blz.

jeugd en cultuur Tienerwerking De Joeng voor jarigen PAASVAKANTIE 2016 voor jarigen blader naar blz. 4 blader naar blz. jeugd en cultuur voor 7-13 - jarigen blader naar blz. 4 PAASVAKANTIE 2016 Tienerwerking De Joeng voor - jarigen blader naar blz. 5 activiteiten paasvakantie Beste meisjes en jongens, beste ouders Tijdens

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 4 oktober 2013

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 4 oktober 2013 Aanwezig: Dagelijks Bestuur Jeugddienst Beerse VIB KLJ Vlimmeren Don Bosco KSJ Lentekind Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 4 oktober 2013 Sara Gers Annelien Poels Wouter Luyckx

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel-

Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel- Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel- Aanwezig: Verontschuldigd: 1.Goedkeuring vorig verslag: 2.Evaluatie Brandveiligheid: 3.Infrastructuursubs idie: Robby Van Eycken (JH Echo)

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 4 maart 2009 - JH Echo te Steenokkerzeel-

Verslag Jeugdraad 4 maart 2009 - JH Echo te Steenokkerzeel- Verslag Jeugdraad 4 maart 2009 - JH Echo te Steenokkerzeel- Aanwezig: Robby Van Eycken (JH Echo) Arriane Vanhellemont (Chiro Perk) Simon Mattelé (Voorzitter) Ruben Buelens (Scouts Steenokkerzeel) Ben Buelens

Nadere informatie

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC VERSLAG Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april 2018 19.15u Plaats: Collegezaal ABC Aanwezig: Sander Boel (ondervoorzitter), Wannes Vyvey (scouts Sint-Johannes), Ellen De Vos (jeugdhuis), Annelies Tack

Nadere informatie

GEMEENTE NIJLEN JEUGDBELEIDSPLAN GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT NIJLEN

GEMEENTE NIJLEN JEUGDBELEIDSPLAN GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT NIJLEN GEMEENTE NIJLEN JEUGDBELEIDSPLAN 2008-2010 GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN Dankwoord Het Jeugdbeleidsplan 2008-2010 is tot stand kunnen komen dankzij de inzet, het enthousiasme en de medewerking

Nadere informatie

Verslag JAL. 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren

Verslag JAL. 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren Verslag JAL 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren Aanwezigen: Chiro Malegijs: Phil Drieghe Jeugdhuis Heidestip: Jannes Ilegems Scouts Londerzeel: Lore Leo Scouts Londerzeel: Britt Buelens Chiromeisjes

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 6 januari 2015:

Verslag Jeugdraad 6 januari 2015: Verslag Jeugdraad 6 januari 2015: Aanwezig: Gabriëlla (Voorzitter), Ruben, Tom, Wouter (Chiro Erps-Kwerps), Dave (JH t Excuus), Mathias, Hans (Scouts Kortenberg), Jens, Thibaud (JH Den Aap), Pieter (JH

Nadere informatie

3. Neemt de minister initiatieven om de faciliteitengemeenten ertoe aan te zetten een jeugdbeleidsplan in te dienen?

3. Neemt de minister initiatieven om de faciliteitengemeenten ertoe aan te zetten een jeugdbeleidsplan in te dienen? VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PASCAL SMET VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS, JEUGD, GELIJKE KANSEN EN BRUSSEL Vraag nr. 361 van 27 mei 2010 van CHRIS JANSSENS Jeugdwerkinfrastructuur - Faciliteitengemeenten

Nadere informatie

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KERSTVAKANTIE blader naar blz. 4 blader naar blz.

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KERSTVAKANTIE blader naar blz. 4 blader naar blz. grabbelpas nijlen voor 4-13 - jarigen blader naar blz. 4 KERSTVAKANTIE 2016-2017 Tienerwerking De Joeng voor 12-15 - jarigen blader naar blz. 9 grabbelpas voor 4-13 - jarigen kalender activiteiten kerstvakantie

Nadere informatie

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 5 APRIL 2019

JEUGDRAAD NIJLEN JEUGDRAAD VRIJDAG 5 APRIL 2019 JEUGDRAAD NIJLEN Website: http://www.jeugdraadnijlen.be E-mail: info@jeugdraadnijlen.be VERSLAG Kerkstraat 4 2560 NIJLEN http://www.jeugdnijlen.be tel. 03 410 03 76 JEUGDRAAD VRIJDAG 5 APRIL 2019 Aanwezig:

Nadere informatie

50ste verjaardag scoutsgroep De Wouw bewijst dat Gents jeugdwerk springlevend is

50ste verjaardag scoutsgroep De Wouw bewijst dat Gents jeugdwerk springlevend is 50ste verjaardag scoutsgroep De Wouw bewijst dat Gents jeugdwerk springlevend is Op zaterdag 18 februari 2017 viert scoutsgroep De Wouw uit Gentbrugge haar 50- jarig bestaan met een fototentoonstelling

Nadere informatie

Verslag overlegvergadering Nijlense adviesraden

Verslag overlegvergadering Nijlense adviesraden Datum: Maandag 9 maart 2015 Aanwezig: Adviesraden: Milieuraad: Tinne Moons (secretaris milieuambtenaar); Sportraad: Fred Wuyts (voorzitter), Stef Toelen (secretaris), Erik Blondeel (secretaris sportfunctionaris);

Nadere informatie

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig:

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig: Algemene vergadering 14 januari 2015 Aanwezig: Chiro Heikant: Erin Maris en Dan Cuypers Scouts en Gidsen Vlaanderen: Valérie Eskens KLJ Jongens: Ilias Issaev KLJ Meisjes: Marlies Marien De Tofkes: Katelijne

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

Sara Gers. Geert van de Lisdonk. Davy Bollansée. Mathias Eyckens

Sara Gers. Geert van de Lisdonk. Davy Bollansée. Mathias Eyckens Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 5 april 2013 Aanwezig: Dagelijks bestuur: Jeugdconsulente: Scouts en gidsen: Wiedes: JH Korridor: KLJ Vlimmeren: Don Bosco: VKSJ Beerse:

Nadere informatie

zomerkampen 2018 BOEMERANG- WEEK CREAKAMP DRIEDAAGSE TIENERKAMP DANSKAMP een organisatie van gemeente Nijlen

zomerkampen 2018 BOEMERANG- WEEK CREAKAMP DRIEDAAGSE TIENERKAMP DANSKAMP een organisatie van gemeente Nijlen zomerkampen 2018 DANSKAMP CREAKAMP BOEMERANG- WEEK DRIEDAAGSE TIENERKAMP een organisatie van gemeente Nijlen danskamp 2018 Voor 8-15 -jarigen (geboortejaren 2003 t/m 2010) max. 50 deelnemers maandag 2

Nadere informatie

JEUGDWERK IN DE GEMEENTE

JEUGDWERK IN DE GEMEENTE JEUGDWERK IN DE GEMEENTE Je eenheid ontvangt van de stad of gemeente een hoop ondersteuning en subsidies. Het gemeentelijk beleid bepaalt welke ondersteuning er voorzien is en welke subsidies verdeeld

Nadere informatie

Aanwezig: JH Guuk, Scouts Oetingen, KLJ Strijland, Chiro Windekind, Chiro Uidekrij, Scouts Gooik, Evelyne Schoukens (voorzitter)

Aanwezig: JH Guuk, Scouts Oetingen, KLJ Strijland, Chiro Windekind, Chiro Uidekrij, Scouts Gooik, Evelyne Schoukens (voorzitter) Jeugdraad 25/01/2014 Aanwezig: JH Guuk, Scouts Oetingen, KLJ Strijland, Chiro Windekind, Chiro Uidekrij, Scouts Gooik, Evelyne Schoukens (voorzitter) Verontschuldigd: Chiro Were Di, Chiro Kester Verslag:

Nadere informatie

Paasvakantie 2017 KUREN

Paasvakantie 2017 KUREN 4/15 jarigen Paasvakantie 2017 KUREN 1 Hallo creatievelingen! Tijdens de paasvakantie is het aan jullie! De jeugddienst en cultuurdienst sloegen de handen in elkaar en organiseren speciaal voor kinderen

Nadere informatie

Verslag jeugdraad. Datum: 3 oktober Aanwezig:

Verslag jeugdraad. Datum: 3 oktober Aanwezig: Verslag jeugdraad Datum: 3 oktober 2016 Aanwezig: Mireille Helderweirdt Jeugdconsulent Hanna Courtijn Schepen van jeugd Simon Van der Spiegel Voorzitter Eveline Martens Voorzitter Martijn Saelens Secretaris

Nadere informatie

KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar

KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar Zomervakantie 2013 Een organisatie van gemeentebestuur Sint-Gillis-Waas TIJDELIJKE VERHUIS JEUGDDIENST Deze zomer verhuist de jeugddienst tijdelijk naar

Nadere informatie

Woordje vooraf. Je krijgt een duidelijk overzicht van de nodige informatie om de verenigingen te contacteren.

Woordje vooraf. Je krijgt een duidelijk overzicht van de nodige informatie om de verenigingen te contacteren. Woordje vooraf Beste lezer, Voor jou ligt de Nijlense Jeugdgids, een interessant boekje voor alle kinderen, jongeren én hun ouders uit Bevel, Kessel en Nijlen. Met dit boekje willen we hen een duidelijk

Nadere informatie

Woordje vooraf. Je krijgt een duidelijk overzicht van de nodige informatie om de verenigingen te contacteren.

Woordje vooraf. Je krijgt een duidelijk overzicht van de nodige informatie om de verenigingen te contacteren. Woordje vooraf Beste lezer, Voor jou ligt de nieuwe Nijlense Jeugdgids, een interessant boekje voor alle kinderen, jongeren én hun ouders uit Bevel, Kessel en Nijlen. Met dit boekje willen we hen een duidelijk

Nadere informatie

Volgende personen maken tijdens het werkingsjaar deel uit van de algemene vergadering van de gemeentelijke jeugdraad.

Volgende personen maken tijdens het werkingsjaar deel uit van de algemene vergadering van de gemeentelijke jeugdraad. Verslag van de zitting van de algemene vergadering van 1 oktober 2016, 10.00 uur, jeugdlokalen KLJ Ravels-Eel Aanwezig: Ruben Van Nooten (jeugdconsulent, secretaris), Patrick Van den Borne (schepen), Tom

Nadere informatie

Nota Strategische Meerjarenplannen Jeugd

Nota Strategische Meerjarenplannen Jeugd Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Arenbergstraat 9 1000 Brussel T 02 553 42 45 F 02 553 42 39 www.sociaalcultureel.be sociaalcultureel@vlaanderen.be Afdeling Jeugd uw contactpersoon

Nadere informatie

CO2_brochure_2015_v3.indd 1 21/10/14 21:51

CO2_brochure_2015_v3.indd 1 21/10/14 21:51 2015 CO2_brochure_2015_v3.indd 1 21/10/14 21:51 6 januari 2015 // DAG 1 // BRILLEN 13 januari 2015 // DAG 2 // BELEID MAKEN 20 januari 2015 // DAG 3 // DE BEGELEIDERSPLOEG 27 januari 2015 // DAG 4 // WETGEVING

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 27 februari 15 - nr 286

Verslag jeugdraad 27 februari 15 - nr 286 Verslag jeugdraad 27 februari 15 - nr 286 1. "Lokale Helden" & "Dag van de jeugdbeweging in cc" (toelichting door HJ en cc) 2. Goedkeuring vorig verslag 3. Massaspektakel 2016 4. Advies begroting Leopoldsburg

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KERSTVAKANTIE blader naar blz. 3 blader naar blz.

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KERSTVAKANTIE blader naar blz. 3 blader naar blz. grabbelpas nijlen voor 4-13 - jarigen blader naar blz. 3 KERSTVAKANTIE 2018-2019 Tienerwerking De Joeng voor 12-15 - jarigen blader naar blz. 9 grabbelpas voor 4-13 - jarigen kalender activiteiten kerstvakantie

Nadere informatie

Wat is de jeugdraad? Adviesraad voor de gemeenteraad en het schepencollege

Wat is de jeugdraad? Adviesraad voor de gemeenteraad en het schepencollege VERSLAG JEUGDRAAD 24/09 Aanwezig: chiro Melsbroek, chiro Perk, scouts Perk, chiro Steenokkerzeel, scouts Steenokkerzeel, AVK, Gemeente (Kurt Ryon (schepen jeugd), An Vanmol (jeugdconsulent), Jelle Mombaerts

Nadere informatie

Verontschuldigd: Rani Leroux [Tienerwerking-JH], Nick Luyckx [JH-SPW]

Verontschuldigd: Rani Leroux [Tienerwerking-JH], Nick Luyckx [JH-SPW] Jeugdraad 7 mei 2018 Aanwezig: Geoffrey Dehaen [jeugdconsulent], Evie Wuytack [schepen], Anne Boone [Chiro], Niels Verstraete [KSA], Marthe Vanthuyne [JH-FAB], Ruben De Coninck [SPW], Quirijn Tanghe, Sanne

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

VAKANTIEGIDS. 2,5 18 jaar 2015. Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout!

VAKANTIEGIDS. 2,5 18 jaar 2015. Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout! VAKANTIEGIDS VAKANTIEGIDS 2,5 18 jaar 2015 Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout! V.U.: College van Burgemeester en Schepenen, Gemeentehuisstraat 16, 1910 Kampenhout 1/8 Gelieve mij

Nadere informatie

INSTRUMENTEN fiche 6 Model van financieel overzicht JBP

INSTRUMENTEN fiche 6 Model van financieel overzicht JBP INSTRUMENTEN fiche 6 Model van financieel overzicht JBP Een mogelijke manier om het financieel overzicht in je JBP op een overzichtelijke manier uit te werken Belangrijk Deze fiche geeft een voorbeeld

Nadere informatie

Gemeente Nijlen. JIJ hebt een GOE GEDACHT!? Awel, WIJ luisteren!

Gemeente Nijlen. JIJ hebt een GOE GEDACHT!? Awel, WIJ luisteren! JIJ hebt een GOE GEDACHT!? Awel, WIJ luisteren! Wil je mee nadenken over wat er in Nijlen allemaal gebeurt of zou moeten gebeuren? Heb je een idee over hoe Nijlen er moet uitzien? Kortom, wil jij jouw

Nadere informatie

2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij

2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij AANWEZIGHEDEN aanwezige leden:, Anke, Merel, Kristof, Tom, Kim, Elissa, Debbie aanwezige waarnemers: Gerrit, Mieke verontschuldigd:

Nadere informatie

http://kampenhout.ticketgang.eu/

http://kampenhout.ticketgang.eu/ Beste ouders, De zomerperiode komt dichterbij. U bent waarschijnlijk volop aan het denken welke zinvolle invulling u kan aanbieden aan uw kinderen. Met deze brochure wil uw gemeente Kampenhout heel graag

Nadere informatie

Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Zaterdag 22 september 2012

Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Zaterdag 22 september 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Zaterdag 22 september 2012 Inhuldiging speelplein Adegem World Cleanup Day Geachte burgemeester (Johan De Roo), Geachte

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD Algemene Vergadering 13.03.15

GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD Algemene Vergadering 13.03.15 GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD Algemene Vergadering 13.03.15 Aanwezig Kim Copejans (voorzitster), Jasmien Khouder (DB), Charlotte Peeters (DB), Michael Van Slycken (jeugddienst), Nele De Wilde (jeugddienst),

Nadere informatie

º In zitting van. heeft het college van burgemeester en schepenen: - kennisgenomen - goedgekeurd - gunstig geadviseerd

º In zitting van. heeft het college van burgemeester en schepenen: - kennisgenomen - goedgekeurd - gunstig geadviseerd NOTA AAN HET SCHEPENCOLLEGE Datum: 23 september 2017 Dienst: Secretariaat adviesraden Kenmerk: AB/058 Betreft: Verslag vergadering Jeugdraad 23 september 2017 Bijlagen: eventuele bijlagen zijn toegevoegd

Nadere informatie

Wij gaan ervoor. En u?

Wij gaan ervoor. En u? Sponsordossier Wij gaan ervoor Naast het organisatorische en het praktische aspect vandaag toegelicht op de presentatie, is er natuurlijk ook het - zeker niet onbelangrijke - financiële aspect van dit

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN Goedgekeurd door de gemeenteraad 27 oktober 2011 Art. 1. Toelagen inzake het volgen van kadervorming Art. 1.1. Binnen de betoelaging van de Vlaamse regering, volgens

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging?

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Heeft u altijd al eens iets willen doen voor de Mucovereniging, maar u weet niet goed wat? Dan helpen wij u daar graag mee verder! In deze informatiegids

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN NOKNOK

COMMUNICATIEPLAN NOKNOK COMMUNICATIEPLAN NOKNOK 1. Activiteiten Wedstrijd: augustus 2012 Acties Omschrijving Materialen Doelgroep Partners Taakverdeling Timing Persbericht Bericht waarin de wedstrijd gelanceerd wordt. In deze

Nadere informatie

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden.

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden. Subsidiereglement jeugdbeleid gemeente Borsbeek Inhoud Art. 1: Begrippen p.1 Art. 2: Subsidies jeugd p.2 Art. 3: Uitbetaling p.2 Art. 4: Voorwaarden tot uitbetaling p.2 Art. 5: Inwerkingtreding p.7 Art.

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 6 december 2013. Aanwezig:

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 6 december 2013. Aanwezig: Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 6 december 2013 Aanwezig: Dagelijks Bestuur De Prins Sarah Gers Sara Van Bogaert Eveline Poels Annelien Luyckx Wouter Michielsen Maartje

Nadere informatie

Beleids- En BeheersCyclus #Jeugd

Beleids- En BeheersCyclus #Jeugd ADVIES Beleids- En BeheersCyclus #Jeugd www.jeugdraadblg.be JIC t LOFT - JEUGDRAAD BLANKENBERGE VAN MONSSTRAAT 19, 8370 BLANKENBERGE E: INFO@JEUGDRAADBLG.BE W: WWW.JEUGDRAADBLG.BE OPMERKINGEN Met het document

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD 1 / 8 ONDERWERP/PLAATS Algemene Vergadering DATUM/TIJD Donderdag 001 23565/95 Contact Hellen Volckaert Stad Zottegem Beislovenstraat 4 9620 Zottegem 09 367 91 98 jeugddienst@zottegem.be AANWEZIG Elke Van

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN ART. 1. ALGEMEEN 1.1. Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten verleent het

Nadere informatie

Help! Ik organiseer...

Help! Ik organiseer... Organisatiegids - Subsidiewijzer versie 2015 Help! Ik organiseer... Gemeente Elsene Diensten en schepen Nederlandstalige Aangelegenheden en Wijkleven Schepen Maite Morren Vooraf Onder de noemer RE:SACE

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 Aanwezig: Chirojongens Groot-Vorst (Dieter Heus, Dries Peeters), Chiromeisjes Groot-Vorst (Britt Mondelaers), Chiromeisjes Veerle (Lise Vermeulen, Lotte Gielis),

Nadere informatie

Doet je buurt bruisen.

Doet je buurt bruisen. Doet je buurt bruisen. Gratis tool Organiseer op www.planidoo.be Samen. Sneller. Beter. 1 Een event in je straat, dorp, gemeente of stad? Gratis tool Ben je een vat vol wervelende ideeën voor toffe activiteiten

Nadere informatie

De FOD Volksgezondheid over de vloer

De FOD Volksgezondheid over de vloer De FOD Volksgezondheid over de vloer Leen Bartholomeus, Bruno Smet, Filip Stallaert, Delphine Derammelaere Bash Fever, David Domingo Heel wat gemeenten kregen recent of iets minder recent inspecteurs van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Editie mei juni 2015

Nieuwsbrief Editie mei juni 2015 Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging, Roosdaal en Ternat p/a Gemeentehuis Opperstraat 31 1770 Tel. 053 64 55 17 wonen@liedekerke.be Nieuwsbrief Editie mei juni 2015 ILV Regionaal

Nadere informatie

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT 1 Dries BOSMANS jeugddienst Dirk SMITS schepen van jeugd Ann SCHRIJVERS schepen van sport Gudrun NIJS sportdienst Wim GORISSEN jeugd- en sportdienst Zet je

Nadere informatie

Regionale infosessie Erfgoeddag 2016 Rituelen

Regionale infosessie Erfgoeddag 2016 Rituelen Regionale infosessie Erfgoeddag 2016 Rituelen Erfgoeddag? Erfgoeddag 2016 Rituelen Van idee naar activiteit Hoe inschrijven? Promotiemateriaal Belangrijke data welkomsritueel Rhoussoul, Foto: Cigdem Yuksel,

Nadere informatie

Document: Verslag Algemene Vergadering 1 Nummer - Werkjaar: Nr. 01 Werkjaar: 2014 2015 Datum: 20 september 2014

Document: Verslag Algemene Vergadering 1 Nummer - Werkjaar: Nr. 01 Werkjaar: 2014 2015 Datum: 20 september 2014 Document: Verslag Algemene Vergadering 1 Nummer - Werkjaar: Nr. 01 Werkjaar: 2014 2015 Datum: 20 september 2014 Aanwezig: Lien Dierickx voorzitter Emily Massez penningmeester, Chiro, Jong VLd Ian Massez

Nadere informatie

REPORTAGE: SPEELTERRIEN WEYNESHOF (RIJMENAM)

REPORTAGE: SPEELTERRIEN WEYNESHOF (RIJMENAM) NOTA REPORTAGE: SPEELTERRIEN WEYNESHOF (RIJMENAM) Datum: 1 augustus 2007 REPORTAGE: SPEELTERRIEN WEYNESHOF (RIJMENAM) 1 augustus 2007 pagina 1 > 6 1 Speelterrein Weyneshof (Rijmenam) 1.1 KORT In t kort

Nadere informatie

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KERSTVAKANTIE blader naar blz. 3 blader naar blz.

grabbelpas nijlen Tienerwerking De Joeng voor jarigen voor jarigen KERSTVAKANTIE blader naar blz. 3 blader naar blz. grabbelpas nijlen voor 4-13 - jarigen blader naar blz. 3 KERSTVAKANTIE 2017-2018 Tienerwerking De Joeng voor 12-15 - jarigen blader naar blz. 9 grabbelpas voor 4-13 - jarigen kalender activiteiten kerstvakantie

Nadere informatie

REPORTAGE: SPEELZONE SJORBOS (MEEUWEN- GRUITRODE)

REPORTAGE: SPEELZONE SJORBOS (MEEUWEN- GRUITRODE) NOTA REPORTAGE: SPEELZONE SJORBOS (MEEUWEN- GRUITRODE) Datum: 1 september 2007 REPORTAGE: SPEELZONE SJORBOS (MEEUWEN-GRUITRODE) 1 september 2007 pagina 1 > 6 1 Speelzone naam gemeente 1.1 KORT In t kort

Nadere informatie

Verslag kinderraad 16 maart 2016

Verslag kinderraad 16 maart 2016 Verslag kinderraad 16 maart 2016 Goedkeuring vorig verslag Verontschuldigd: Lena en Mathias Het verslag werd overlopen tijdens de vergadering. Er waren geen belangrijke opmerkingen, dus keurde de kinderraad

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max.

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max. AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Jeugddienst Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Fax 03 750 10 40 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail: jeroen.kersschot@beveren.be of

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 6 september 2013

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 6 september 2013 Aanwezig: Dagelijks Bestuur Beerse VIB KLJ Vlimmeren Don Bosco KSJ Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 6 september 2013 Sara Gers Annelien Poels Eveline Van Bogaert Wouter Luyckx

Nadere informatie

De secretaris verwelkomt iedereen. Het verslag van de vorige vergadering op 30/01/2014 wordt goedgekeurd.

De secretaris verwelkomt iedereen. Het verslag van de vorige vergadering op 30/01/2014 wordt goedgekeurd. Verslag jeugdraad 20/03/2014 Aanwezig - Joris Croket Jeugddienst Sint-Amands joris.croket@sint-amands.be - Diete De Smet Chirojongens Sint-Amands - Ruben Vantomme Chirojongens Sint-Amands - Benjamin Helsen

Nadere informatie

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Hoofdstuk 1: ERKENNING - ZETEL - DOEL Artikel 1: Het gemeentebestuur van Moorslede bevestigt de erkenning van de gemeentelijke jeugdraad Moorslede in uitvoering

Nadere informatie

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Oostkamp, 10 maart 2016 Beste bewoner De heraanleg van de Meuleman- en Voldersstraat staat al lang op het programma. Echter tot op vandaag

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN

Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN Reglement GR 20150518-008 Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Binnen de perken van de daartoe

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 22 maart 2014 @ Moeder Baekelandt Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulente Chiro Lange Jo Chiro Ixagodo De Flodder Chiro-KSA Poelkapelle Moeder Baekelandt KLJ Langemark KSA

Nadere informatie

colofon proloog in dit nummer juli-augustus- jeugdsprokkels 4 september 2003

colofon proloog in dit nummer juli-augustus- jeugdsprokkels 4 september 2003 België-Belgique P.B. 2550 Kontich 1 8/5456 colofon proloog in dit nummer driemaandelijks proloog 1 Hallo, tijdschrift van de Gemeentelijke Nu het A-attest of de onderscheiding jeugdraad 2 Jeugddienst (JD)

Nadere informatie

DE KRACHT VAN SPEELPLEIN WERK Memorandum Vlaamse, federale en Europese verkiezingen 2019

DE KRACHT VAN SPEELPLEIN WERK Memorandum Vlaamse, federale en Europese verkiezingen 2019 DE KRACHT VAN SPEELPLEIN WERK Memorandum Vlaamse, federale en Europese verkiezingen 2019 Vlaamse Dienst Speelpleinwerk vzw 26 mei 2019 vinden er verkiezingen plaats op Vlaams, federaal en Europees niveau.

Nadere informatie