Agenda van Statencommissie Groen, Water en Milieu

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Agenda van Statencommissie Groen, Water en Milieu"

Transcriptie

1 Agenda van Statencommissie Groen, Water en Milieu Contact W.J. Schuilenburg T wj.schuilenburg@pzh.nl Aan De leden van Provinciale Staten van Zuid-Holland die deelnemen aan de Statencommissie Groen, Water en Milieu. Vergaderplaats Landschapszaal in het Provinciehuis Vergaderdatum Tijdstip uur Verzenddatum Bijlagen Vergaderstukken uur 1. Opening a. Regeling van werkzaamheden. b. Vaststellen van de agenda. c. Mededelingen. d. Spreekrecht. Indien belangstellenden op een van de agendapunten gebruik wensen te maken van de mogelijkheid om in te spreken, dient dit uiterlijk 48 uur voorafgaand aan de vergadering te worden aangemeld bij de commissiegriffier. Dit kan telefonisch of per wj.schuilenburg@pzh.nl e. Rondvraag. U wordt verzocht uw vragen voor de rondvraag uiterlijk 48 uur voorafgaand aan de vergadering per mail aan de commissiegriffier kenbaar te maken. f. Europa g. Presentatie over alternatieve vormen van schadebestrijding door overlast dieren Presentatie door Dhr. van Lieren uur 2. Kadervorming en kaderstelling 2 a. Initiatiefvoorstel Provinciaal Dierenwelzijnsbeleid GWM Indiener: Mevr. van Viegen (Partij voor de Dieren) Om uitvoering te geven aan de verbetering van het dierenwelzijn en om de provinciale bevoegdheden en beleidsruimte optimaal te benutten wordt in dit Initiatiefvoorstel een aanzet gegeven tot verandering van het Dierenwelzijnsbeleid van de provincie Zuid-Holland. Laatst gewijzigd op:

2 een aantal belangrijke (maatschappelijke) organisaties in de gelegenheid gesteld om hun zienswijze op het stuk te geven. Advies te formuleren met betrekking tot besluitvorming in PS. 2 b. Groene Hart als onderdeel van Provinciale Structuur Visie GWM Portefeuillehouder: Van Engelshoven-Huls In het inhoudelijke plan van aanpak Groene Hart d.d van de GWM (deel)structuurvisie Groene Hart van de provincies Noord-Holland, Zuid- Holland en Utrecht wordt de volgende onderwerpen omschreven: - aanleiding en positionering; - urgentie en doel; - werkwijze; - organisatie, planning en middelen. Het procesontwerp Drieluik; Provinciale Structuurvisie/Waterplan en Actieprogramma Klimaat opgesteld door de Statencommissie Ruimte en Wonen wordt besproken tijdens de vergadering van de Statencommissie Ruimte en Wonen van 6 februari Dit document heeft u ontvangen bij de vergaderstukken van de betreffende vergadering van de Statencommissie R en W en is te vinden op het Staten Informatie Systeem (SIS). Het gesprek met vertegenwoordigers van de stuurgroep Groene Hart en de provincies Noord-Holland en Utrecht over een interprovinciale aanzet voor invulling van de provinciale structuurvisie mbt het Groene Hart van 7 februari zal teruggekoppeld worden. Van gedachten wisselen met de gedeputeerde over het Groene Hart als onderdeel van de Drieluik; Provinciale Structuur Visie, Waterplan en Actieprogramma Klimaat. De Statencommissie Ruimte en Wonen is voor dit agendapunt Laatst gewijzigd op:

3 uitgenodigd. 2 c. Stand van zaken Verkenning Natte As Alblasserwaard GMW Portefeuillehouder: Evertse De stand van zaken van de verkenning naar het tracé van de Natte As/Groene Ruggengraat in de Alblasserwaard. Daarnaast wordt het effect van het Urgentie Programma Randstad (UPR) op de Natte As/Groene Ruggegraat omschreven. Op verzoek van de commissie is dit onderwerp als bespreekpunt geagendeerd. Van gedachten wisselen met de gedeputeerde over de stand van zaken van de verkenning naar het tracé Natte As Alblasserwaard. 2 d. Toetreding van Gemeente Nederlek tot het Koepelschap Buitenstedelijke Groen GWM Portefeuillehouder: van Heijningen De doelstelling van het Koepelschap Buitenstedelijk Groen is om, in onderlinge samenhang, evenwichtig ontwikkelen, in stand houden en bevorderen van het buitenstedelijke groen. Het koepelschap bestaat uit 17 gemeenten, GS stelt voor gemeente Nederlek aan het Koepelschap toe te voegen om zo door uitbreiding een uitwerking te geven van de reeds gesteunde doelstelling tot verbreding van draagvlak. Advies te formuleren met betrekking tot besluitvorming in PS uur 3. Controle en verantwoording 3. a. Voortgang moties Motie ontwikkeling indicatoren voor effectmeting duurzaamheid GWM Laatst gewijzigd op:

4 beleidsmaatregelen door de provincie Zuid-Holland (Van Viegen). GS doet een voorstel tot uitvoering van de motie Van Viegen, zoals aangenomen in PS van De motie is bij de vergaderstukken gevoegd. Bij de bespreking kunt u het bijgevoegde behandelvoorstel betrekken. GWM Van gedachten wisselen over de voorgestelde wijze van uitvoering van de motie. 3. b. Planningsoverzicht / Lange Termijn Agenda Tijdens de bespreking kan de commissie prioriteiten stellen voor haar Lange Termijn Agenda. De LTA wordt nagezonden De onderstreepte tekst is nieuw ingevoegd in de al bestaande Lange Termijn Agenda, schuingedrukte tekst wordt voorgesteld af te voeren van de Lange Termijn Agenda. Het bespreken van de Lange Termijn Agenda met als doel: Van gedachten wisselen over de Lange Termijn Agenda en eventueel hiervoor voorstellen doen; Het afvoeren van schuingedrukte onderwerpen; Het vaststellen van de Lange Termijn Agenda uur 4. Afwikkeling vorige vergadering en interne aangelegenheden a. Verslagen van vergaderingen Statencommissie GWM Conceptverslag van de vergadering van 31 oktober Het betreffende verslag heeft u bij de vergaderstukken van de vergadering van 28 november 2007 ontvangen. Conceptverslag van de vergadering van 28 november Conceptverslag van de vergadering van 16 januari GWM GWM Laatst gewijzigd op:

5 Conceptverslagen vaststellen. b. Besluitenlijsten Besluitenlijst van de vergadering van 28 november Besluitenlijst van de vergadering van 16 januari GWM GWM Besluitenlijsten vaststellen. Eventuele opmerkingen ten aanzien van deze stukken kunnen tot 48 uur voor de vergadering aan de commissiegriffier (per mail via worden aangeboden uur 5. Stukken ter kennisname Dit agendapunt is uitsluitend bedoeld voor stukken die ter kennisname zijn; hierover wordt dus niet gesproken. Als u hierover toch in commissieverband wilt spreken dient u hiervoor tijdens de vergadering een gemotiveerd verzoek in te dienen. Bij dit verzoek dient u aan te geven wat het doel is van bespreking, wanneer deze bespreking gewenst is en tot slot met wie u dit wilt bespreken. Voor korte vragen van technische of inhoudelijke aard bij stukken van GS kunt u uiteraard altijd de behandelende ambtenaar benaderen. Deze staat vermeld in de 5-minutenversie. 5. a. Stukken in het kader van de actieve informatieplicht van GS Ter kennisname betekent dat er geen verdere behandeling gewenst of nodig is. 1. Plan van aanpak voor de Provinciale Structuurvisie, het Provinciaal Waterplan en het Actieprogramma Klimaat en Ruimte. GWM Memo hoofdlijnendocument drieluik PSV, waterplan en actieprogramma Klimaat en Ruimte. GWM Antwoord op toezegging m.b.t. Programmabegroting 2008 door GWM Gedeputeerde Evertse m.b.t. kosten toevoeging 6 e prioritaire gebied aan Contourennota Levend Landschap en kosten handhaving landschapsverordening. 4. Duurzaamheidskrant, ontwikkelingen in Zuid-Holland. December Via postvak verspreid 5. Antwoord op vragen Partij voor de Dieren over het promoten van het eten van ganzen door gedeputeerde Evertse d.d. 21 december GWM Antwoord op vragen van commissie op de uitkomsten van onderzoek naar bevaarbaar maken van de Bernisse, gedeputeerde Evertse d.d. 20 december GWM Stand van zaken verkenning Natte As Alblasserwaard door gedeputeerde Evertse d.d. 20 december GWM Laatst gewijzigd op:

6 5. 8. Stand van zaken Subsidieregeling Agrarisch Natuurbeheer (SAN) Zuid-Holland d.d. 20 december GWM Resultaten project uitvoering IPPC van de Provincie Zuid- Holland. GWM Onderzoek naar de uitvoering van de VROM-taken door de provincie Zuid-Holland en het verbeterplan van GS. GWM Aanbiedingsbrief met brochures 'stimuleringsregeling duurzame energie ' en 'Milieu Stimuleringsfonds '. Per postvak 12. Stand van zaken foerageergebieden ganzen en smienten een verspreid reactie van gedeputeerde Evertse, d.d. 18 december GWM Memo GS goedkeuring dijkversterkingsplan Bergambacht- Schoonhoven, d.d GMW Beantwoording vragen Drieluik Statencommissie Ruimte en Wonen d.d. 9 januari GWM Brief Gedeputeerde Dwarshuis over bestuurlijk akkoord over uitstel Kierbeheer Haringvlietsluizen van 1 januari 2008 naar 1 GWM december Haringvliet krant, sluizen op een kier ( 17. BGWM in Beeld; De BGWM-meting op hoofdlijnen is gericht op de effecten/outcome van het beleid. Door deze rapportage als GWM bespreekpunt te agenderen bij de Jaarrekening kan de output/prestaties van de provincie (zoals verwoord in de Jaarrekening) worden vergeleken met de outcome/effecten van het beleid (zoals verwoord in BGWM in Beeld). 18. Verbeterde versie van; Beleidskader peilbeheer, uitleg droogglegging en invulling functie volgt peil d.d. 21 januari GWM b. Van derden ontvangen informatie Alle onderstaande stukken liggen ter inzage bij de commissiegriffier. Op verzoek kan er een uitzondering worden gemaakt op de behandeling van stukken door de commissiegriffier. 1. Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit; advies GWM plan van aanpak provinciaal Waterplan. 2. Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit; PAL GWM advies Klimaat en Ruimte. 3. Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit; advies GWM concept Actieprogramma Greenports. 4. Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit; Statenbreed jaarprogramma 2008 verzonden 5. Raad van het landelijke gebied, advies publieke belangen centraal- advies over de toekomst van het Gemeenschappelijke GWM Landschapsbeleid (GLB). Het rapport is te vinden op Laatst gewijzigd op:

7 6. ROM actief, ROM Rijnmond December Per fractie verspreid 7. Uitnodiging voor High Tea kustdebat, Stichting Duinbehoud op woensdag 12 maart in het provinciehuis uur. Memo met verzoek te reageren vóór 14 januari op 4 vragen m.b.t. de inhoud en genodigden voor dit debat. GWM Duin en Water, december Energie Nederland, jaargang 10, nummer Energie Nederland, jaargang 10, nummer Waterkwaliteit Volkerak-Zoommeer, aanvullende startnotitie in het kader van de procedure voor de milieueffectrapportage. Het Per fractie verspreid informatiebulletin december 2007, nr. 8 ligt ter inzage bij de griffie. 12. Uitnodiging Symposium Welzijn versterkt duurzaamheid in buurten en wijken, donderdag 17 januari 2008 te Den Haag. Per fractie verspreid 13. De Water, nummer 127 november Uitnodiging voor symposium Leven in het veen in 2050 op 16 april 2008, georganiseerd door oasea drinkwater. 15. Nieuwsbrief Deltaraad november Nieuwsbrief KNNV, nieuws 94. U kunt zich voor deze Per fractie verspreid Per fractie verspreid Per fractie verspreid nieuwsbrief aanmelden via afd.regiodelft@knnv.nl. 17. Ingezonden brief; behoud van het karakter van de polders Middelburg en Tempel Boskoop. GWM Ingezonden brief; Handhaving Natuurbeschermingswet 1998 Vogelrichtlijn/Natura 2000, Broekvelden ca. annex peilbesluit Driebruggen van de Koninklijke Nederlanse Natuurhistorische GWM Vereniging. Het beleidskader peilbeheer wordt verwacht geagendeerd te zijn voor de vergadering van de Statencommissie Groen, Water en Milieu van 12 maart 'Op weg naar de Krimpenerwaard', Informatiekrant van de provincie Zuid-Holland december 2007, nummer Ingezonden brief, Zuiderdieppolder/Deltanatuur en DLG van de werkgroep Zoet-Flakkee. GWM Energie Nederland, dinsdag 15 januari 2008, jaargang 11, nummer Reflex, nummer 28, 2007 jaargang Nieuwsbulletin Branche Vereniging Organische Reststoffen, 17 e jaargang nummer 3/november Helder, uitgave van Oaseo, nummer 7/jaargang2/december Laatst gewijzigd op:

8 25. IPO Milieuwerk 4; de provinciale milieuwereld uitgelicht, jaargang 16, december Raad voor het Landelijk gebied, advies 'de mythologie van onteigening' verzonden 24 januari Het rapport kunt u downloaden op GWM uur 6. Sluiting Tijdens kantooruren liggen de stukken ter inzage in de bibliotheek van het provinciehuis, Zuid- Hollandplein 1 te Den Haag. De agenda en stukken wordt geplaatst op de internetpagina van de provincie Zuid-Holland Op de site doorklikken naar "Bestuur en politiek", "Staten informatie systeem", "Vergaderingen van Statencommissies". Laatst gewijzigd op:

Gewijzigd. Agenda van Statencommissie Groen, Water en Milieu

Gewijzigd. Agenda van Statencommissie Groen, Water en Milieu Gewijzigd Agenda van Statencommissie Groen, Water en Milieu Contact W.J. Schuilenburg T 070-441 6585 wj.schuilenburg@pzh.nl Aan De leden van Provinciale Staten van Zuid-Holland die deelnemen aan de Statencommissie

Nadere informatie

19.00 uur 1. Opening Rol van de commissaris van de Koningin in relatie tot het toezicht op de veiligheidsregio

19.00 uur 1. Opening Rol van de commissaris van de Koningin in relatie tot het toezicht op de veiligheidsregio GEWIJZIGD Agenda Statencommissie Bestuur en Middelen Contact Mw. A.M.J.M. (Anne Marie) Kortleve T 070 441 6859 amjm.kortleve@pzh.nl Aan Statenleden die deelnemen aan de Statencommissie Bestuur en Middelen

Nadere informatie

Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie door / vervolgprocedure. De commissievoorzitter, dhr. Paymans, opent de vergadering om uur.

Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie door / vervolgprocedure. De commissievoorzitter, dhr. Paymans, opent de vergadering om uur. 1 Opening a. Opening en mededelingen De commissievoorzitter, dhr. Paymans, opent de vergadering om 14.00 uur. Er zijn geen afmeldingen ontvangen. De volgende nagekomen stukken heeft u per e-mail ontvangen:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, de heer De Vree,

Nadere informatie

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 16 mei 2018

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 16 mei 2018 Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 16 mei 2018 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, mevrouw Oosterop - van Leussen, opent de procedurevergadering om 10.00

Nadere informatie

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn Verslag Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening Vergaderdatum Kenmerk 15 april 2009 COR2008-11 Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer W.L. Walkate (Notuleerservice Nederland)

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie van 12 mei 2010

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie van 12 mei 2010 Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie van 12 mei 2010 Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie 1 19:00 uur Opening De voorzitter heet iedereen welkom

Nadere informatie

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 25 oktober 2017

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 25 oktober 2017 Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 25 oktober 2017 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, mevrouw Oosterop - van Leussen, opent de procedurevergadering om 14.00

Nadere informatie

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 6 april 2016

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 6 april 2016 Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 6 april 2016 Agendapunt Besluit / toezegging Actie 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, mevrouw Oosterop-van Leussen, opent

Nadere informatie

Planning en openstaande moties Statencommissie Groen en Water, versie 2 februari Geplande datum commissie. aanlevering door GS

Planning en openstaande moties Statencommissie Groen en Water, versie 2 februari Geplande datum commissie. aanlevering door GS Eerste kwartaal 2015 Door GS aan te bieden onderwerpen aan de commissie Uiterlijke aanlevering door GS Geplande datum commissie Doel van de bespreking in de commissie Portefeuillehouder Opmerkingen/adviezen

Nadere informatie

Behanneladvizen Presidium 13 mei 2015

Behanneladvizen Presidium 13 mei 2015 Behanneladvizen Presidium 13 mei 2015 Steatemerk 3 juni: Steatemerk Jaarstukken en 1e Berap: 14.00 uur tot 15.30 uur Reguliere Steatemerk: 16.00 uur tot 18.00 uur Agindearringsfersiken kolleezje deputearre

Nadere informatie

: Economie, Landbouw en Europa. : 14:00 uur : Jos Beemsterboer : Menno Horjus : / holland.nl

: Economie, Landbouw en Europa. : 14:00 uur : Jos Beemsterboer : Menno Horjus : / holland.nl Provinciale Staten Agenda ELE Commissie : Economie, Landbouw en Europa Datum commissievergadering : Maandag 5 september 2005 Vergaderlocatie : Dreef 3, koffiekamer 2 Aanvangstijd Voorzitter Commissiegriffier

Nadere informatie

Aanmelden voor het spreekrecht publiek kan bij de secretaris van het VHL-Beraad: telefoon

Aanmelden voor het spreekrecht publiek kan bij de secretaris van het VHL-Beraad: telefoon Agenda Vijfheerenlanden-Beraad Opmerking: De agenda voor de openbare vergadering van het VHL-Beraad van 29 maart 2017 (met bijbehorende stukken) zal door de griffiers geplaatst worden in de Raadsinformatiesystemen

Nadere informatie

Lange Termijn Agenda Statencommissie Groen en Water, versie 16 januari 2013

Lange Termijn Agenda Statencommissie Groen en Water, versie 16 januari 2013 Lange Termijn Agenda Staten Groen en Water, versie 16 januari 2013 Eerste kwartaal 2013 Door GS aan te bieden onderwerpen aan de Concept beheerplan Natura 2000 Nieuwkoopse Plassen 23-01-2013 13-02-2013

Nadere informatie

Planning en openstaande moties Statencommissie Duurzame Ontwikkeling t.b.v. vergadering 4 november Geplande datum commissie. aanlevering door GS

Planning en openstaande moties Statencommissie Duurzame Ontwikkeling t.b.v. vergadering 4 november Geplande datum commissie. aanlevering door GS Vierde kwartaal 2015 in de Vergadering Duurzame Ontwikkeling d.d. 4 november 2015 Begroting 2016 14 okt 2015 4 nov 2015 Bespreken Uittreding uit de natuur- en recreatieschappen en stand 14 okt 2015 4 nov

Nadere informatie

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen VERGADERING van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD Datum: woensdag 1 februari 2017 Tijdstip: Locatie: 19.30 uur Raadzaal, Stadhuis, Vianen Voorzitter: A.F. (André) Bonthuis, waarnemend burgemeester gemeente Zederik

Nadere informatie

procedurevergadering overlegvergadering

procedurevergadering overlegvergadering Planning openstaande moties toezeggingen Statencommissie Ruimte en Leefomgeving Onderwerpen Uiterlijke Portefeuillehouder door GS Door GS aan te bieden onderwerpen aan de commissie Voorhangprocedure regionale

Nadere informatie

Jaarlijks overzicht van activiteiten tbv publieksbereik archeologie inclusief publiekswaardering (Janssen).

Jaarlijks overzicht van activiteiten tbv publieksbereik archeologie inclusief publiekswaardering (Janssen). Planning a) aangekondigde stukken b) toezeggingen c) geplande commissieactiviteiten d) aanbevelingen Rekenkamer e) openstaande moties Statencommissie Bestuur en Middelen per 13 april 2016 de licht gearceerde

Nadere informatie

GEWIJZIGD. Gelet op: Artikel 2.2 van de Wro en artikel 5 van de Planwet Verkeer en Vervoer;

GEWIJZIGD. Gelet op: Artikel 2.2 van de Wro en artikel 5 van de Planwet Verkeer en Vervoer; GEWIJZIGD Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Vergadering Juli 2014 Nummer 6721 Onderwerp Visie ruimte en mobiliteit 2014 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland, Gelet

Nadere informatie

NGEKQMEN O 6 M. 2010

NGEKQMEN O 6 M. 2010 provincie R o L L A N D ZUID NGEKQMEN O 6 M. 2010 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Samenleving/Economie Registratienummer PZH-2009-146957770 (DOS-2008-0003422) Datum vergadering

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie

Agenda Commissie Economie Agenda Commissie Economie Datum: 08-09-2017 Tijd: 13:30-16:00 Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. Ton Veraart Toelichting: Gewijzigde Agenda 17016804 Punt Omschrijving 01 Opening en mededelingen De voorzitter

Nadere informatie

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk Onderwerp : MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

Planning en openstaande moties Statencommissie Duurzame Ontwikkeling t.b.v. vergadering 2 december Geplande datum commissie. aanlevering door GS

Planning en openstaande moties Statencommissie Duurzame Ontwikkeling t.b.v. vergadering 2 december Geplande datum commissie. aanlevering door GS Vierde kwartaal 2015 de Vergadering Duurzame Ontwikkeling d.d. 2 december 2015 Rapportage Biodiversiteit Zuid-Holland 2014 11 nov 2015 2 dec 2015 Bespreken Door cie DO besloten tijdens procedurevergadering

Nadere informatie

Lange Termijn Agenda Statencommissie Groen en Water, versie 3 juni Voorstel datum behandeling. bij de griffie

Lange Termijn Agenda Statencommissie Groen en Water, versie 3 juni Voorstel datum behandeling. bij de griffie Tweede kwartaal 2013 Door GS aan te bieden onderwerpen aan de commissie Notitie continuiteit vrijwilligerswerk Groen (hoe financiering) o.a. mogelijkheid meerjarige projectsubsidies Programmering systeeminnovatie

Nadere informatie

Stukken ter bespreking, opinievorming, etc., vooralsnog niet gericht op advisering aan PS

Stukken ter bespreking, opinievorming, etc., vooralsnog niet gericht op advisering aan PS Provinciale Staten Agenda NLWM Commissie : Natuur, Landschap, Water & Milieu Datum commissievergadering : 4 februari 2005 (oorspronkelijk 26 januari 2005) Vergaderlocatie : Provinciehuis Dreef 3 Haarlem

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 30 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 23 juni 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 30 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 23 juni 2015 vastgesteld. A1 Vermeulen PZH-2015-519730398 Intentieovereenkomst N211 geeft energie 1. Aangegaan de Intentieovereenkomst Vormgeven gezamenlijke ambities Provincie Zuid-Holland en de gemeente Westland in het project

Nadere informatie

agenderen zodra gevraagde informatie van GS ontvangen is Voorhangprocedure regionale kantorenvisies

agenderen zodra gevraagde informatie van GS ontvangen is Voorhangprocedure regionale kantorenvisies Planning openstaande moties toezeggingen Statencommissie Ruimte en Leefomgeving Onderwerpen aanlevering procedure- door GS vergadering Door GS aan te bieden onderwerpen aan de commissie Strategisch handelingskader

Nadere informatie

Lange Termijn Agenda Statencommissie Groen en Water, versie 13 maart 2013

Lange Termijn Agenda Statencommissie Groen en Water, versie 13 maart 2013 Tweede kwartaal 2013 Aanlevering Voorstel Doel van de Portefeuillehouder Opmerkingen bij de griffie datum behandeling bespreking in de commissie Door GS aan te bieden onderwerpen aan de commissie Incidentele

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie

Agenda Commissie Economie Datum 18-05-2018 Tijd 13:30-17:00 Agenda Commissie Economie Locatie Voorzitter Louise de Colignyzaal Dhr. Peter van Dijk Omschrijving Agenda commissie Economie 18 mei 2018 (18011805) 1 Opening en mededelingen

Nadere informatie

Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst m.b.t. opdracht verdienmodellen Parkschap Nationaal Park De Biesbosch

Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst m.b.t. opdracht verdienmodellen Parkschap Nationaal Park De Biesbosch 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2013-416610927 Datum vergadering Gedeputeerde Staten 9 juli 2013 Verzenddatum Geheim Nee Portefeuillehouder

Nadere informatie

Stukken ter bespreking, opinievorming, etc., vooralsnog niet gericht op advisering aan PS

Stukken ter bespreking, opinievorming, etc., vooralsnog niet gericht op advisering aan PS Provinciale Staten Agenda SI Commissie : Sociale Infrastructuur Datum commissievergadering : 27 april 2005 Aanvangstijd en locatie : 9.30 uur 13.00 uur, 2 e koffiekamer, Dreef 3 Haarlem Commissievoorzitter

Nadere informatie

M e m o. : het presidium : format en agenda startnotitie. : PB / Griffier der Staten. Datum : 15 mei Onderwerp

M e m o. : het presidium : format en agenda startnotitie. : PB / Griffier der Staten. Datum : 15 mei Onderwerp M e m o Datum : 15 mei 2007 Aan Onderwerp : het presidium : format en agenda startnotitie Opsteller / Telefoon : J.R. Loggen/ (023) 514 3527 Directie/Sector : PB / Griffier der Staten Bijlage(n) : Afschrift

Nadere informatie

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU).

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU). enlijst van de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland d.d. 31 mei 2017 1. Regeling van Werkzaamheden Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg 26 mei 2015 Nummer: 15007743 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 26 mei 2015 van 09.40 tot 18.43 uur,

Nadere informatie

: 20 juni 2008 : Hernieuwde aanvulling op ons advies over de Hoofdlijnennotitie Drieluik Ons kenmerk : PAL 2008/018 Aantal pagina's : 2

: 20 juni 2008 : Hernieuwde aanvulling op ons advies over de Hoofdlijnennotitie Drieluik Ons kenmerk : PAL 2008/018 Aantal pagina's : 2 PAL PS van Zuid-Holland Postbus 90602 2509 LP Den Haag Datum Onderwerp : 20 juni 2008 : Hernieuwde aanvulling op ons advies over de Hoofdlijnennotitie Drieluik Ons kenmerk : PAL 2008/018 Aantal pagina's

Nadere informatie

Accountmanagers Water - bureau Water

Accountmanagers Water - bureau Water Van: Wegenwijs, JC [mailto:jc.wegenwijs@pzh.nl] Verzonden: woensdag 8 februari 2017 9:21 Aan: Dolf Kern (Dolf.Kern@rijnland.net); 'J.Smits@wshd.nl' (J.Smits@wshd.nl); Lemkes, J.C. (j.lemkes@hhsk.nl); Niemeijer,

Nadere informatie

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis Aan de leden, Leiden, 6 maart 2007 Namens het Presidium nodig ik u uit voor een vergadering van de raadscommissie Bestuur & Leefbaarheid op Dinsdag 13 maart 2007 om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis

Nadere informatie

Statenvoorstel van de ondersteuningscommissie Omgevingsbeleid

Statenvoorstel van de ondersteuningscommissie Omgevingsbeleid Statenvoorstel van de ondersteuningscommissie Omgevingsbeleid Vergadering 28 maart 2018 Nummer 7078 Onderwerp Evaluatie en een volgende stap in de betrokkenheid van Provinciale Staten bij het omgevingsbeleid

Nadere informatie

Agendapunt Besluit / toezegging Actie /

Agendapunt Besluit / toezegging Actie / 1 a. Opening en mededelingen b. Besluitenlijst vorige vergadering c. Besluitvorming over ingekomen stukken De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. De commissie neemt kennis van de volgende

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst van de procedurevergadering van de Statencommissie Ruimte en Leefomgeving van 23 november 2016

Besluitenlijst van de procedurevergadering van de Statencommissie Ruimte en Leefomgeving van 23 november 2016 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter opent om 19:00 uur de vergadering en heet iedereen welkom. De commissie neemt kennis van de volgende mededelingen: - De commissie vergadert met de agenda die

Nadere informatie

Statencommissie Bestuur en Middelen per 13 juni 2018

Statencommissie Bestuur en Middelen per 13 juni 2018 Planning a.1 bespreekstukken komende overlegvergaderingen a.2) aangekondigde stukken lange termijn b) toezeggingen c) geplande commissieactiviteiten d) aanbevelingen Rekenkamer e) openstaande moties Statencommissie

Nadere informatie

Vergadering van De Statencommissie Ruimte en Wonen. 19 november 2008 RenW Status verslag Concept. de heer Raap

Vergadering van De Statencommissie Ruimte en Wonen. 19 november 2008 RenW Status verslag Concept. de heer Raap Verslag Vergadering van De Statencommissie Ruimte en Wonen Vergaderdatum Kenmerk 19 november 2008 RenW 2009-03 Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer Mevrouw W.L. Walkate (Notuleerservice

Nadere informatie

Besluitenlijst 13 februari 2015

Besluitenlijst 13 februari 2015 Besluitenlijst 13 februari 2015 Middelburg, 19 februari 2015 nr. 15002275 Besluitenlijst voor de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op: 13 februari 2015, 09.30 uur, in

Nadere informatie

Agenda Commissie Bestuur

Agenda Commissie Bestuur Agenda Commissie Bestuur Datum 15-09-2017 Tijd 9:00-12:30 Locatie Louise de Colignyzaal Voorzitter Dhr. Hans van Geesbergen Nr. 17020984 Link naar Webcast http://player.companywebcast.com/provinciezeeland/20170915_1/nl/player

Nadere informatie

Verslag. Dhr. Franssen (voorzitter) en dhr. Vermeulen (VVD)

Verslag. Dhr. Franssen (voorzitter) en dhr. Vermeulen (VVD) Verslag Statengriffie Contact Frits Kas T 070-441 81 88 f.kas@pzh.nl Aanwezig Dhr. Démoed (CDA, plv. voorzitter), dhr. Hillebrand (PvdA), mw. Van Dobben de Bruijn (VVD), mw. Van Viegen (PvdD), mw. Kleijweg

Nadere informatie

Vergadering van De Statencommissie Ruimte en Wonen. 5 maart 2008 RenW Status verslag Concept

Vergadering van De Statencommissie Ruimte en Wonen. 5 maart 2008 RenW Status verslag Concept Verslag Vergadering van De Statencommissie Ruimte en Wonen Vergaderdatum Kenmerk 5 maart 2008 RenW 2008-58 Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer Mevrouw W.L. Walkate (Notuleerservice

Nadere informatie

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 26 oktober 2016

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 26 oktober 2016 Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 26 oktober 2016 Agendapunt Besluit / toezegging Actie 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, mevrouw Oosterop-van Leussen,

Nadere informatie

Lid Gedeputeerde Stater.

Lid Gedeputeerde Stater. Lid Gedeputeerde Stater. Mevrouw A.G.M. van de Vondervoort Contact T 070-441 64 17 F 070-441 7819 agm.vande.vondervoort@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 IP Den Haag T070-4416611 www.zuid-holland.nl

Nadere informatie

Vergadering van De Statencommissie Samenleving. Vergaderdatum. Status verslag Vastgesteld op 4 februari Verslaglegging door

Vergadering van De Statencommissie Samenleving. Vergaderdatum. Status verslag Vastgesteld op 4 februari Verslaglegging door Verslag Vergadering van De Statencommissie Samenleving Vergaderdatum Kenmerk 3 december 2008 SML 09-5 Status verslag Vastgesteld op 4 februari 2009 Verslaglegging door Telefoonnummer Mevrouw W.L. Walkate

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 14 april 2011

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 14 april 2011 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 14 april 2011 Aanwezig: L.A.W. de Lange, H.J.J. Lenferink (vz), E. van Oortmerssen-Schutte, C.J.M.W. Wassenaar, J.B. Uit den Boogaard R. van Netten (secretaris) M.J

Nadere informatie

BM NGEKOMEN 1 9 MEI MEI 2010 Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 18 mei 2010 Nee. Paraaf Provinciesecretaris

BM NGEKOMEN 1 9 MEI MEI 2010 Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 18 mei 2010 Nee. Paraaf Provinciesecretaris BM2010-111 NGEKOMEN 1 9 MEI 2010 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie R o L L A N D ZUID Directie DCZ Afdeling Personeel, Processen en Organisatie Registratienummer PZH-2010-174556484 (DOS-2010-0010449)

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1444998 Datum: 28 mei 2019 Portefeuillehouder: Domein / Team: Griffie Onderwerp: Wijziging Reglementen van orde voor de raad en raadscommissies 2019

Nadere informatie

GS brief aan Provinciale Staten

GS brief aan Provinciale Staten GS brief aan Provinciale Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Datum Zie verzenddatum linksonder Aan Provinciale Staten Ons kenmerk Bijlagen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 juni 2013

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 juni 2013 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 juni 2013 Aanwezig: J. Wienen (voorzitter), M. Visserss, H.B. Eenhoorn, R.A. van Gelderen, C. Wassenaar, A. Baas (aanwezig tot agendapunt 11), M. Hogervorst (vanaf

Nadere informatie

Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen

Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen Periode: 29 oktober 2014-11 november 2014 Nr. Onderwerp Behandeladvies Toelichting 001 Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen 002 Statenmededeling

Nadere informatie

Vrijdag 14 april en maandag 17 april 1995 zijn alle provinciale gebouwen gesloten.

Vrijdag 14 april en maandag 17 april 1995 zijn alle provinciale gebouwen gesloten. 13 april 1995 Nummer 95-001278 Overzicht GS-besluiten Overzicht vergaderingen Vergaderdatum Commissies Soc. Zekerh.geschillen/ Overige Geschillen Hoorzittingen Verschenen persberichten Verschenen voorlichtingspublicaties

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Reglement van orde voor de Statencommissies provincie Limburg 2015

PROVINCIAAL BLAD. Reglement van orde voor de Statencommissies provincie Limburg 2015 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Limburg. Nr. 832 16 februari 2015 Reglement van orde voor de Statencommissies provincie Limburg 2015 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen.

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen. Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 11 november 2014 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-14-00986/Z.02426 Uitnodigingen B&W

Nadere informatie

AE Overveen. Graag nodigen wij u van harte uit voor een hoorzitting op 7 september 2018 op het Provinciehuis van Zuid-Holland in Den Haag.

AE Overveen. Graag nodigen wij u van harte uit voor een hoorzitting op 7 september 2018 op het Provinciehuis van Zuid-Holland in Den Haag. 1 6 Ml 2018 provincie Zuid Holland Gemeente Bloemendaal Gemeenteraad Postbus 201 m Provincie Noord-Holland Datum 11 juli 2018 130 2050 AE Overveen Bijlage Inschrijfformulier Onderwerp Uitnodiging hoorzitting

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2017-609320984 Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017 1. Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017, inhoudende voorstellen voor bijstelling van provinciaal detailhandelsbeleid,

Nadere informatie

voor behandeling in procedurevergadering

voor behandeling in procedurevergadering Planning a) aangekondigde stukken b) toezeggingen c) geplande commissieactiviteiten d) aanbevelingen Rekenkamer e) openstaande moties f) bespreking ontwikkelingen in de regio s voor de Statencommissie

Nadere informatie

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Hierbij wordt u uitgenodigd voor de openbare vergadering van de Provinciale Staten Datum: woensdag 14 november 2012 Aanvang: 10:00 uur (de vergadering

Nadere informatie

Reglement van Orde voor de Statencommissies provincie Limburg 2018

Reglement van Orde voor de Statencommissies provincie Limburg 2018 Reglement van Orde voor de Statencommissies provincie Limburg 2018 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit Reglement van Orde wordt verstaan onder: a. commissievoorzitter:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015 enlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. Conformlijst t.b.v. vergadering van 17 februari 2015 vastgesteld.

Nadere informatie

overlegvergadering 12 april 2017 voor behandeling in procedurevergadering

overlegvergadering 12 april 2017 voor behandeling in procedurevergadering Planning a) aangekondigde stukken b) toezeggingen c) geplande commissieactiviteiten d) aanbevelingen Rekenkamer e) openstaande moties f) bespreking ontwikkelingen in de regio s voor de Statencommissie

Nadere informatie

Voorlopige agenda Statencommissiedag 17 juni 2015

Voorlopige agenda Statencommissiedag 17 juni 2015 Voorlopige agenda Statencommissiedag 7 juni 205 Kamer 0.4 Kamer.8 9.30 Bestuur en Financien Secretaris: mw. S.S.M. Bruggenkamp GS : CdK, dhr. E. van Hijum Landbouw en Natuur Secretaris: dhr. A.E.W. Boukes

Nadere informatie

Statenvoorstel. Perspectief Groene Hart Bestuurlijke samenvatting van het voorstel

Statenvoorstel. Perspectief Groene Hart Bestuurlijke samenvatting van het voorstel Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 13 juni 2017 Portefeuillehouder: Bom - Lemstra, AW Uiterlijke beslistermijn: n.v.t. Behandeld ambtenaar : mw L.G.J van Westbroek E-mailadres: lgj.van.westbroek@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Planning, toezeggingen en openstaande moties Statencommissie Verkeer en Milieu vergadering 23 september 2015

Planning, toezeggingen en openstaande moties Statencommissie Verkeer en Milieu vergadering 23 september 2015 Planning, toezeggingen en openstaande moties Statencommissie Verkeer en Milieu 23 september 2015 Vierde kwartaal 2015: oktober t/m december overleg Door GS aan te bieden onderwerpen aan de commissie: Aanvraag

Nadere informatie

1. Schriftelijk te verhelderen wat de kosten zijn. 2. Na te gaan hoeveel gebruik wordt gemaakt van. 3. Na te gaan wat de kosten zijn om op alle

1. Schriftelijk te verhelderen wat de kosten zijn. 2. Na te gaan hoeveel gebruik wordt gemaakt van. 3. Na te gaan wat de kosten zijn om op alle Adviezen uit de Statencommissies over Statenvoordrachten t.b.v. PS 9 november 2016 Onderwerp 2. Bespreekstukken: Nieuwe Wet natuurbescherming (6949 6950) en Burgerinitiatief Stop de hobbyjacht (6952) sc

Nadere informatie

A. Door fracties en Gedeputeerde Staten (GS) aangedragen bespreekpunten

A. Door fracties en Gedeputeerde Staten (GS) aangedragen bespreekpunten Agenda woordvoerdersoverleg thema 23 juni 2017 1. Opening en mededelingen 2. Bespreekpunten A. Door fracties en Gedeputeerde Staten (GS) aangedragen bespreekpunten Aanvrager(s) Korte motivatie / achtergrond

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 12 april 2012

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 12 april 2012 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 12 april 2012 Aanwezig: H.B. Eenhoorn (tot en met agendapunt 7), L.A.W. de Lange, H.J.J. Lenferink (voorzitter), mevrouw E. van Oortmerssen-Schutte, J.B. Uit den Boogaard,

Nadere informatie

Adviezen uit de Statencommissies over Statenvoordrachten t.b.v. PS 28 juni 2017

Adviezen uit de Statencommissies over Statenvoordrachten t.b.v. PS 28 juni 2017 Adviezen uit de Statencommissies over Statenvoordrachten t.b.v. PS 28 juni 2017 Onderwerp 2. Bespreekstukken: Voorjaarsnota 2017 en Kadernota 2018-2021; begrotingssubsidies en subsidieplafonds 2018 voor

Nadere informatie

Onderwerp Ontwikkelingsvisie en uitvoeringsprogramma Amstelland

Onderwerp Ontwikkelingsvisie en uitvoeringsprogramma Amstelland Adviescommissie 17 maart 2009 Dagelijks bestuur 26 maart 2009 Dagelijks bestuur 28 mei 2009 (schriftelijk) Algemeen bestuur 18 juni 2009 Aantal bijlagen: 5 Agendapunt: 9 Onderwerp Ontwikkelingsvisie en

Nadere informatie

Agenda woordvoerdersoverleg thema Economie A Internationalisering 17 november Onderwerp Aanvrager(s) Korte motivatie Z achtergrond

Agenda woordvoerdersoverleg thema Economie A Internationalisering 17 november Onderwerp Aanvrager(s) Korte motivatie Z achtergrond Agenda woordvoerdersoverleg thema Economie A Internationalisering 17 november 2017 1. Opening en mededelingen 2. Bespreekpunten A. De volgende bespreekpunten zijn aangedragen: Onderwerp Aanvrager(s) Korte

Nadere informatie

Aan Van Datum Onderwerp Zaaknummer

Aan Van Datum Onderwerp Zaaknummer Aan de gemeenteraad Van College van Burgemeester en wethouders Datum 29 juli 2014 Onderwerp mededeling Gedeputeerde Staten vaststelling gemeentegrenzen nieuwe gemeente Krimpenerwaard Zaaknummer 124168

Nadere informatie

Ontwerp-MER Waterkwaliteit Volkerak-Zoommeer

Ontwerp-MER Waterkwaliteit Volkerak-Zoommeer Ontwerp-MER Waterkwaliteit Volkerak-Zoommeer Portefeuillehouder: A. van den Berg Vergaderdatum: 2 maart 2010 Agendapunt: Beleidsveld: 150 Kenmerk D&H: 840252 Aard voorstel: Besluitvormend Kenmerk VV: Steller:

Nadere informatie

Behandelvoorstellen Raadsplein 19 november 2015

Behandelvoorstellen Raadsplein 19 november 2015 Voorstel tot vaststellen van ruimtelijk kader bouwplan Middenweg 37 Limmen Hollenberg Voor technische vragen kunt u terecht bij mw. Petra Drenth via petradrenth@castricum.nl. Graag uw vragen verzenden

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissie Werken en Besturen van Venray van 7 september 2016.

Besluitenlijst van de commissie Werken en Besturen van Venray van 7 september 2016. Besluitenlijst van de commissie Werken en Besturen van Venray van 7 september 2016. Aanwezig: Voorzitter: L. Philipsen Commissiegriffier: E. Theunis-Kessels CDA: M. Direks, P. van Duijnhoven, A. Vullings

Nadere informatie

Vergadering van B en W

Vergadering van B en W Vergadering van B en W DATUM TIJD PLAATS SECRETARIS NOTULIST AANWEZIG 04/02/2014 9:00 uur kamer 3 Mr. A.S. Meijer B. Lammers voltallige college BESLUITENLIJST - OPENBAAR 001 Besluiten van de vergadering

Nadere informatie

Concept agenda woordvoerdersoverleg thema Ruimte 23 november Opening en mededelingen. 1. Bespreekpunten. A. Doorkijk

Concept agenda woordvoerdersoverleg thema Ruimte 23 november Opening en mededelingen. 1. Bespreekpunten. A. Doorkijk Concept agenda woordvdersoverleg thema Ruimte 23 november 2018 Opening en mededelingen 1. Bespreekpunten A. Doorkijk Lange termijn planning GS, met een concrete blik op de komende zes maanden B. Door fracties

Nadere informatie

GWM INGEKOMEN 1 1 H M Verzenddatum. Geheim 9 maart MRT 2010

GWM INGEKOMEN 1 1 H M Verzenddatum. Geheim 9 maart MRT 2010 GWM2010-74 INGEKOMEN 1 1 H M 2010 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen pr Registratienummer ZUID PZH-2010-158406080 (DOS-20100003685) HOLLAND Datum vergadering

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht 64

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht 64 Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 64 Haarlem, 17 augustus 2004 Onderwerp: Agenda Provinciaal Waterplan Bijlagen: - ontwerpbesluit - procesplanning provinciaal waterplan - op weg naar een

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie BFW 20 januari 2012 Provinciale Staten 3 februari 2012

Betreft vergadering Commissie BFW 20 januari 2012 Provinciale Staten 3 februari 2012 Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel Nummer SBO-037 Statenvoorstel Vaststelling nota 'Kiezen of verliezen', een visie op de ontwikkeling van de Zeeuwse ziekenhuiszorg Betreft

Nadere informatie

1. Onderwerp Geactualiseerde projectbladen Uitvoeringprogramma Regionaal Verkeer en VervoerPlan (UP RVVP) met bijlagen 2.

1. Onderwerp Geactualiseerde projectbladen Uitvoeringprogramma Regionaal Verkeer en VervoerPlan (UP RVVP) met bijlagen 2. Oplegvel 1. Onderwerp Geactualiseerde projectbladen Uitvoeringprogramma Regionaal Verkeer en VervoerPlan (UP RVVP) met bijlagen 2. Rol van het Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur samenwerkingsorgaan

Nadere informatie

Voor de zomer 2016 wordt in samenspraak met de Staten de koers bepaald inzake de digitalisering van cultureel erfgoed (Janssen)

Voor de zomer 2016 wordt in samenspraak met de Staten de koers bepaald inzake de digitalisering van cultureel erfgoed (Janssen) Planning a) aangekondigde stukken b) toezeggingen c) geplande commissieactiviteiten d) aanbevelingen Rekenkamer e) openstaande moties Statencommissie Bestuur en Middelen per 7 september 2016 de licht gearceerde

Nadere informatie

Aan de voorzitter van Provinciale Staten van Zeeland P/a Statengriffie. WEB /27 Economie. 2 (statenvoorstel + statuten) P.C.

Aan de voorzitter van Provinciale Staten van Zeeland P/a Statengriffie. WEB /27 Economie. 2 (statenvoorstel + statuten) P.C. bericht op brief van: uw kenmerk: Aan de voorzitter van Provinciale Staten van Zeeland P/a Statengriffie ons kenmerk: afdeling: WEB0704616/27 Economie bijlage(n): behandeld door: 2 (statenvoorstel + statuten)

Nadere informatie

Commissie REW van 5 september 2014 PS van 26 september 2014

Commissie REW van 5 september 2014 PS van 26 september 2014 Griffier van de Staten Geleidebrief Controlerend Naam voorstel 14012789 Nummer: SGR-67 Te verzenden aan Brief Rekenkamer Zeeland van 8 juli 2014 met onderzoeksrapport 'Inventarisatie vastgoed en gronden

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE voor de werkzaamheden van het Algemeen Bestuur van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland

REGLEMENT VAN ORDE voor de werkzaamheden van het Algemeen Bestuur van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland REGLEMENT VAN ORDE voor de werkzaamheden van het Algemeen Bestuur van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland Het Algemeen Bestuur van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland; Gelet op artikel 15 vierde

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2014-496811290 (DOS-2007-0008946) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 16 december

Nadere informatie

Workshop provinciale besluitvorming

Workshop provinciale besluitvorming Workshop provinciale besluitvorming Joost de Wals (griffie) Annemiek Bus (Bestuurlijk Juridische Zaken) Peter van t Hoog (vz. vml. commissie Werkwijze) 3 april 2018 13.30)14.45 en 15.00)16.15 Wat gaan

Nadere informatie

SPOORBOEKJE Bestuurlijke Besluitvorming. MIRT Verkenning Haaglanden Infrastructuur en ruimte

SPOORBOEKJE Bestuurlijke Besluitvorming. MIRT Verkenning Haaglanden Infrastructuur en ruimte SPOORBOEKJE Bestuurlijke Besluitvorming MIRT Verkenning en ruimte 2020 2040 2 november 2011 Een bereikbare toekomst begint vandaag 1/11 Colofon MIRT Verkenning Grote Marktstraat 43 Postbus 66 2501 CB Den

Nadere informatie

Provinciale Staten Griffie. Aan Provinciale Staten. Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten 20 november 2017

Provinciale Staten Griffie. Aan Provinciale Staten. Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten 20 november 2017 20 november Provinciale Staten Griffie Aan Provinciale Staten Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten + = Fractie is voor behandeladvies = Fractie is tegen behandeladvies x = Fractie is

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015

CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015 CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015 aanvang vergadering : 18.00 uur einde vergadering : 19.00 uur plaats : Zaal Beaune, Crowne Plaza

Nadere informatie

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie HOLLAND Directie DLB Afdeling Samenleving en Economie Registratienummer 489015306 {DOS-2007-0015748) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum

Nadere informatie

19:30 uur, locatie Raadzaal Gouden Handen, Emmerikseweg 17 te 's-heerenberg

19:30 uur, locatie Raadzaal Gouden Handen, Emmerikseweg 17 te 's-heerenberg Agenda Gemeenteraad *De agendacommissie heeft een aantal agendapunten op de zogenaamde verzamelagenda geplaatst, ter bevordering van efficiënt vergaderen. Een politiek debat over deze agendapunten blijft

Nadere informatie

statengriffie Onderwerp: voorstel nieuwe werkwijze informerende Statencommissies Datum: september 2013

statengriffie Onderwerp: voorstel nieuwe werkwijze informerende Statencommissies Datum: september 2013 MEMO Aan: Presidium Van: statengriffie Onderwerp: voorstel nieuwe werkwijze informerende Statencommissies Datum: september 2013 1. Aanleiding. Er is meerdere keren in het presidium gesproken over de werkwijze

Nadere informatie

Agenda voor de bestuursvergadering van de VNG afdeling Utrecht op vrijdag

Agenda voor de bestuursvergadering van de VNG afdeling Utrecht op vrijdag Agenda voor de bestuursvergadering van de VNG afdeling Utrecht op vrijdag 17 juni 2011, aanvang 9.30 uur in het gemeentehuis van Bunschoten (adres: Stadsspui 1-3752 CL - Bunschoten-Spakenburg; tel.(033)

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 MAART Besluitenlijst van de vergadering 19 februari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 MAART Besluitenlijst van de vergadering 19 februari 2019 vastgesteld. A1 Vermeulen PZH-2018-672342296 Aangaan Samenwerkingsovereenkomst Reconstructie N213 Gemeente Westland 1. Aan te gaan de Samenwerkingsovereenkomst Reconstructie N213 Gemeente Westland met de gemeente Westland.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 19 DECEMBER Besluitenlijst van de vergadering 12 december 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 19 DECEMBER Besluitenlijst van de vergadering 12 december 2017 vastgesteld. A1 Baljeu PZH-2017-632132018 Zienswijze wetsvoorstel interprovinciale herindeling Vijfheerenlanden 1. Vast te stellen de brief aan de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer der Staten-

Nadere informatie