Toetsregeling Research, tweede semester (MED-B1RS2)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toetsregeling Research, tweede semester (MED-B1RS2)"

Transcriptie

1 Toetsregeling Research, tweede semester (MED-B1RS2) Bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 3 september ) Begripsbepaling Het tentamen Research, semester 2 hoort bij de bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen en bestaat uit drie onderdelen: I) De opdracht What we can learn from urine: protein intake and food contaminants in kwartaal 3. In deze opdracht laat de student zien dat hij verschillende eenvoudige experimenten betreffende voedselconsumptie/contaminanten metingen kan uitvoeren en de resultaten daarvan kan analyseren, interpreteren en beschrijven. II) De opdracht Research your own data in kwartaal 4. In deze opdracht laat de student zien dat hij een onderzoeksvraag kan formuleren, de studiepopulatie en methoden van dataverzameling kan beschrijven en passende statistische analyses kan uitvoeren in door hemzelf verzamelde data. III) De schriftelijke toets Written Exam Research Semester 2 in kwartaal 4. Het betreft een open-boek toets, waarin de leerdoelen van alle research-onderdelen van de kwartalen 3 en 4 getoetst worden. De voertaal in de lijn Research is Engels. De producten van de opdrachten moeten daarom ook in het Engels worden geschreven. De toetsvragen in de schriftelijke Research-toetsen worden eveneens in het Engels gesteld en moeten in het Engels worden beantwoord. 2) Doel van de toetsing De toetsing van Research, semester 2 heeft als doel om onderzoeksvaardigheden te toetsen. De hoofddoelstelling van de leerlijn Research en de vier daarin onderscheiden onderzoeksvelden zijn: You can collect and generate relevant and functional biomedical knowledge concerning problems of health and disease based on scientific research. To reach this objective you have to acquire skills in four fields of biomedical research with the following objectives: Wet Lab Research You are able to design, accurately perform and interpret experimental molecular and cellular research in order to solve biomedical research questions. Signals and Modelling You can build a setup to record electrophysiological signals, and you can subsequently record and analyse these signals.

2 -pagina 2- You can build and use models to study dynamic biomedical processes, and to make predictions based on these models Statistics You can adequately describe en interpret the results from a study in numbers and graphs (descriptive statistics). You can quantify the amount of uncertainty present in results from an empirical study and/or draw valid conclusions about hypotheses (inferential statistics). Population Research You know how to design, execute and interpret patient- and population based studies concerning diagnoses, etiology, prevention, prognosis and medical interventions. You can perform measurements and collect data in humans. You can describe and use measures of disease frequency and measures of association. You can distinguish different sources of bias in population research and can reflect upon causality. 3) Examinator De voorzitter en plv voorzitter van de Commissie Toetsing Research zijn examinator voor het tentamen Research, semester 2 en de onderdelen daarvan. Commissie Toetsing Research Voorzitter: Thom Oostendorp Plv Voorzitter: Femmie de Vegt Leden: Helma Pluk Diederik de Bruijn 4) Leerdoelen Het tentamen Research 2 heeft betrekking op leerdoelen van alle research-modules in de kwartalen 3 en 4; deze zijn te vinden in de studiecatalogus. 5) Vaststelling en bekendmaking van de uitslag De studiepunten voor Research, semester 2 worden toegekend als de drie onderdelen ieder met een voldoende resultaat zijn afgesloten. De uitslag voor de toetsing Research, semester 2 wordt uitgedrukt in een heel of half cijfer op een schaal van 1 tot en met 10, waarbij een beoordeling met een 5,5 is uitgesloten. Een eindcijfer gelijk aan of hoger dan 6 is een voldoende. De uitslag voor de toetsing Research, semester 2 wordt als volgt berekend: Van elk van de toetsonderdelen (twee opdrachten en één schriftelijke toets) wordt een uitslag bepaald op één cijfer achter de komma. De uitslag voor de toetsing Research, semester 2 is het gewogen gemiddelde van die drie deelcijfers, waarbij elke opdracht het gewicht toegekend krijgt, en de schriftelijke toets het gewicht. Vervolgens wordt het eindcijfer afgerond naar het dichtstbijzijnde gehele of halve getal, uitgezonderd 5,5. Een gemiddelde van bijvoorbeeld 5,49 wordt afgerond een 5, een 5,50 wordt afgerond een 6 en een 6,3 wordt afgerond op een 6,5.

3 -pagina 3- Als de uitslag van één of meer van de deeltoetsen lager dan 5,50 is, kan de uitslag voor de toetsing Research, semester 2 niet hoger zijn dan 5. Als één van of meer van de beoordelingen een uitslag GU betreft, en één of meer ND, wordt de einduitslag ND. Als één of meer van de beoordelingen een uitslag GU betreft, wordt de einduitslag GU. Als één of meer van de beoordelingen een uitslag ND betreft, wordt de einduitslag ND. De regelingen voor de vier onderdelen worden hieronder in detail beschreven. 5.I What we can learn from urine: protein intake and food contaminants (Q3) 5.I.1 Leerdoelen In deze opdracht worden de leerdoelen van de modules in kwartaal 3 met betrekking tot Wet Lab Research en Population Research getoetst. 5.I.2 Inhoud van de opdracht In deze opdracht laat de student zien dat hij verschillende eenvoudige experimenten betreffende voedselconsumptiemetingen, in het bijzonder eiwitinname, en/of chemische voedselcontaminanten kan uitvoeren en de resultaten daarvan kan analyseren en interpreteren. Het eindproduct van deze opdracht is een individueel Engelstalig verslag. 5.I.3 Beoordelingscriteria Het product behorend bij deze opdracht wordt beoordeeld op basis van beoordelingscriteria en prestatieniveaus die zijn vastgelegd in een rubric. Deze rubric is beschikbaar via Blackboard. Deze beoordeling resulteert in een score, die wordt omgezet naar een cijfer (zie 5.I.6). 5.I.4 Aanbieden ter beoordeling Het product behorend bij deze opdracht dient uiterlijk op vrijdag in week 10 van kwartaal 3 te worden aangeboden ter beoordeling. Dit is de eerste aanbiedingstermijn. Het product wordt ter beoordeling aangeboden via Turnitin in Blackboard. Turnitin maakt bij het inleveren automatisch een originaliteitsrapport (originality report). Dit rapport wordt gebruikt voor plagiaatcontrole. Als op de genoemde datum geen product is aangeboden ter beoordeling wordt de uitslag GU (Geen Uitslag). Een product aanbieden ter beoordeling kan dan in de tweede aanbiedingstermijn. 5.I.5 Herhaalmogelijkheden Voor studenten die bij de beoordeling in de eerste termijn een onvoldoende scoren, geldt voor de aanbieding van een aangepast product de tweede aanbiedingstermijn. De tweede aanbiedingstermijn is de vrijdag van week 9 in kwartaal 4.

4 -pagina 4- Voor studenten die bij de beoordeling van een aangepast product in tweede termijn een onvoldoende scoren, geldt dat zij een geheel nieuw product kunnen aanbieden ter beoordeling bij de eerste aanbiedingstermijn in het volgende academisch jaar. Voor studenten die geen product ter beoordeling hebben aangeboden in de eerste termijn (zie 5.I.4) en die bij de beoordeling in tweede termijn een onvoldoende scoren, geldt dat zij een aangepast product kunnen aanbieden ter beoordeling bij de eerste aanbiedingstermijn in het volgende academisch jaar. Voor studenten die zowel in de eerste aanbiedingstermijn als in de tweede aanbiedingstermijn geen product hebben aangeboden, geldt de eerste aanbiedingstermijn in het volgende academisch jaar. 5.I.6 Vaststelling en bekendmaking van de deeluitslag De examinator stelt voor elke student afzonderlijk de uitslag vast en maakt deze voor elke student afzonderlijk bekend. De uitslag van de beoordeling van de opdracht What we can learn from urine: protein intake and food contaminants wordt uitgedrukt in een cijfer met één decimaal op een schaal van 1,0 tot en met 10,0. De score voor het behalen van een 5,5 (de cesuurscore) wordt vastgesteld op 60% (cesuurpercentage) van de 95e percentielscore in de reguliere toets (referentiescore). Het zo berekende minimaal vereiste scorepercentage (=cesuurscore / maximaal mogelijke toetsscore) wordt ook als cesuur gehanteerd bij de hertoets. De examinator kan besluiten tot een afwijkende cesuurbepaling en cijferberekening. Een uitslag gelijk aan of hoger dan 5,50 is een voldoende. Een uitslag lager dan een 5,50 is een onvoldoende. 5.II Research your own data (Q4) 5.II.1 Leerdoelen In deze opdracht worden de leerdoelen van de modules in kwartaal 3 met betrekking tot Population Research en Statistics getoetst. 5.II.2 Inhoud van de opdracht In deze opdracht laat de student zien dat hij een onderzoeksvraag kan formuleren, de studiepopulatie en methoden van dataverzameling kan beschrijven en passende statistische analyses kan uitvoeren in door hemzelf verzamelde data. Het eindproduct van deze opdracht is een Engelstalig verslag.

5 -pagina 5-5.II.3 Beoordelingscriteria Het product wordt beoordeeld op basis van beoordelingscriteria en prestatieniveaus die zijn vastgelegd in een rubric. Deze rubric is beschikbaar via Blackboard. Deze beoordeling resulteert in een score, die wordt omgezet naar een cijfer (zie 5.II.6). 5.II.4 Aanbieden ter beoordeling Het product behorend bij deze opdracht dient uiterlijk op de vrijdag van week 4 van kwartaal 4 te worden aangeboden ter beoordeling. Dit is de eerste aanbiedingstermijn. Het product wordt ter beoordeling aangeboden via Turnitin in Blackboard. Turnitin maakt bij het inleveren automatisch een originaliteitsrapport (originality report). Dit rapport wordt gebruikt voor plagiaatcontrole. Als op de genoemde datum geen product is aangeboden ter beoordeling wordt de uitslag GU (Geen Uitslag). Een product aanbieden ter beoordeling kan dan in de tweede aanbiedingstermijn. 5.II.5 Herhaalmogelijkheden Voor studenten die bij de beoordeling in de eerste termijn een onvoldoende scoren, geldt voor de aanbieding van een aangepast product de tweede aanbiedingstermijn. De tweede aanbiedingstermijn is op de vrijdag van week 10 van kwartaal 4. Voor studenten die bij de beoordeling van een aangepast product in tweede termijn een onvoldoende scoren, geldt dat zij een geheel nieuw product kunnen aanbieden ter beoordeling bij de eerste aanbiedingstermijn in het volgende academisch jaar. Voor studenten die geen product ter beoordeling hebben aangeboden in de eerste termijn (zie 5.II.4) en die bij de beoordeling in tweede termijn een onvoldoende scoren, geldt dat zij een aangepast product kunnen aanbieden ter beoordeling bij de eerste aanbiedingstermijn in het volgende academisch jaar. Voor studenten die zowel in de eerste aanbiedingstermijn als in de tweede aanbiedingstermijn geen product hebben aangeboden, geldt de eerste aanbiedingstermijn in het volgende academisch jaar. 5.II.6 Vaststelling en bekendmaking van de deeluitslag De examinator stelt voor elke student afzonderlijk de uitslag vast en maakt deze voor elke student afzonderlijk bekend. De uitslag van de beoordeling van de opdracht Research your own data wordt uitgedrukt in een cijfer met één decimaal op een schaal van 1,0 tot en met 10,0. De score voor het behalen van een 5,5 (de cesuurscore) wordt vastgesteld op 60% (cesuurpercentage) van de 95e percentielscore in de reguliere toets (referentiescore). Het zo berekende minimaal

6 -pagina 6- vereiste scorepercentage (=cesuurscore / maximaal mogelijke toetsscore) wordt ook als cesuur gehanteerd bij de hertoets. De examinator kan besluiten tot een afwijkende cesuurbepaling en cijferberekening. Een uitslag gelijk aan of hoger dan 5,50 is een voldoende. Een uitslag lager dan een 5,50 is een onvoldoende. 5.III De schriftelijke toets Written Exam Research Semester 2 in kwartaal 4 5.III.1 Leerdoelen In deze toets worden de doelstellingen van alle research-modules van de kwartalen 3 en 4 getoetst. 5.III.2 Inhoud van de toets Het betreft een Engelstalige open-boek toets bestaande uit open vragen en eventueel multiple-choice vragen. 5.III.3 Inschrijving deelname en niet-deelname Studenten worden automatisch ingeschreven voor de reguliere toets. Een student die niet deelneemt krijgt de uitslag ND (Niet Deelname). 5.III.4 Toetstijd en toetsinstructie De toetstijd bedraagt ten hoogste 2 uur. De examencommissie kan individuele studenten daarenboven een half uur extra toetstijd toekennen. Het betreft een open-boek toets; de boeken die gebruikt mogen worden zijn tijdens de toets zijn tijdens de toets op een computer beschikbaar. Het gebruik van een standaard rekenmachine (type Casio fx-82ms) is toegestaan tijdens de toets. De regels en richtlijnen bij tentamens en examens BMW zijn van toepassing op deze toets. 5.III.5 Scoring en cesuur Voor de scoring van open vragen wordt gebruik gemaakt van een antwoordmodel waarin het aantal te behalen punten per deelvraag is uitgewerkt. De score voor het behalen van een 5,5 (de cesuurscore) wordt vastgesteld op 60% (cesuurpercentage) van de 95e percentielscore in de reguliere toets (referentiescore). Het zo berekende minimaal vereiste scorepercentage (=cesuurscore / maximaal mogelijke toetsscore) wordt ook als cesuur gehanteerd bij de hertoets. De examinator kan besluiten tot een afwijkende cesuurbepaling en cijferberekening. Een uitslag gelijk aan of hoger dan 5,50 is een voldoende. Een uitslag lager dan een 5,50 is een onvoldoende.

7 -pagina 7-5.III.6 Herhaalmogelijkheden De hertoets vindt plaats in juli. De cesuur voor de hertoets wordt vastgesteld op basis van de cesuur van de reguliere toets. 5.III.7 Vaststelling en bekendmaking van de deeluitslag De examinator stelt voor elke student afzonderlijk de uitslag vast en maakt deze voor elke student afzonderlijk bekend. De uitslag van de schriftelijke toets wordt uitgedrukt in een cijfer met één decimaal op een schaal lopende van 1,0 tot en met 10,0. Een uitslag gelijk aan of hoger dan 5,50 is een voldoende. Een uitslag lager dan een 5,50 is een onvoldoende.

8 -pagina 8- Samenvatting toetsregeling Titel examenonderdeel: Research, tweede semester (MED-B1RS2) Toetsvorm I) Product van opdracht: What we can learn from urine: protein intake and food contaminants (Engelstalig verslag) II) Product van de opdracht Research Your Own Data (Engelstalig verslag) III) Schriftelijke toets: open vragen, open boek toets, gebruik rekenmachine toegestaan. Gewicht (fractie van eindcijfer) Individueel(1) of groepsgrootte Minimale score voor onderdeel Wijze van hertoetsing 1/4 Individueel 5,50 Aangepast product inleveren uiterlijk vrijdag van week 9 in kwartaal 4. Indien opnieuw onvoldoende: nieuwe opdracht in het volgende academisch jaar in overleg met de examinator. 1/4 Individueel 5,50 Aangepast product inleveren uiterlijk vrijdag van week 10 in kwartaal 4. Indien opnieuw onvoldoende: nieuwe opdracht in het volgende academisch jaar in overleg met de examinator. 1/2 Individueel 5,50 Hertoets in juli. Opmerkingen: De producten van de opdrachten (I en II) moeten in het Engels worden opgesteld, en de vragen in de schriftelijke toets (III) moeten in het Engels worden beantwoord.

Toetsregeling Research, tweede semester (MED-B1RS2)

Toetsregeling Research, tweede semester (MED-B1RS2) studiejaar 2016-2017 Toetsregeling Research, tweede semester (MED-B1RS2) Bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 30 januari 2017 1) Begripsbepaling Het

Nadere informatie

Toetsregeling Onderzoeksvaardigheden en methodologie toets 1

Toetsregeling Onderzoeksvaardigheden en methodologie toets 1 Toetsregeling Onderzoeksvaardigheden en methodologie toets Bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 9 november 25. ) Begripsbepaling Het tentamen Onderzoeksvaardigheden

Nadere informatie

Toetsregeling Vaardigheden B1.4

Toetsregeling Vaardigheden B1.4 Toetsregeling Vaardigheden B1.4 Bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 11 april 2016. 1) Begripsbepaling Het tentamen Vaardigheden B1.4 maakt deel uit

Nadere informatie

Toetsregeling Onderzoeksvaardigheden en methodologie toets 2

Toetsregeling Onderzoeksvaardigheden en methodologie toets 2 Toetsregeling Onderzoeksvaardigheden en methodologie toets 2 Bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf april 26 ) Begripsbepaling Het tentamen Onderzoeksvaardigheden

Nadere informatie

Toetsregeling Research, derde semester (MED-B2RS3)

Toetsregeling Research, derde semester (MED-B2RS3) Toetsregeling Research, derde semester (MED-B2RS3) Bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 29 augustus 2016. 1 Begripsbepaling Het tentamen Research, derde

Nadere informatie

Toetsregeling Vaardigheden B1.2

Toetsregeling Vaardigheden B1.2 Toetsregeling Vaardigheden B1.2 Bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 9 november 2015. 1) Begripsbepaling Het tentamen Vaardigheden B1.2 maakt deel uit

Nadere informatie

Toetsregeling Vaardigheden B1.1

Toetsregeling Vaardigheden B1.1 Toetsregeling Vaardigheden B1.1 Bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 31 augustus 2015. 1) Begripsbepaling Het tentamen Vaardigheden B1.1 maakt deel uit

Nadere informatie

Toetsregeling Beroepsvaardigheden en thema s B1.1

Toetsregeling Beroepsvaardigheden en thema s B1.1 Toetsregeling Beroepsvaardigheden en thema s B. studiejaar 25-26 Bacheloropleiding Geneeskunde Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 3 augustus 25. ) Begripsbepaling Het tentamen Beroepsvaardigheden

Nadere informatie

Toetsregeling Klinische Vraagstukken

Toetsregeling Klinische Vraagstukken Toetsregeling Klinische Vraagstukken Samenvatting toetsregeling Titel examenonderdeel Toetsvorm Schriftelijk tentamen. - 2 meerkeuzevragen; - gesloten boek toets; - gebruik standaardrekenmachine (Casio

Nadere informatie

Toetsregeling MGZ-Lijntentamen

Toetsregeling MGZ-Lijntentamen Toetsregeling MGZ-Lijntentamen Samenvatting toetsregeling ingangsdatum september 28 Titel examenonderdeel Q: Mechanismen van gezondheid en ziekte, inleiding & overzicht (MED-BMGZK) Q2: Mechanismen van

Nadere informatie

Toetsregeling Praktijk en Principes van de Geneeskunde, eerste semester (MED-B1PPGSE1)

Toetsregeling Praktijk en Principes van de Geneeskunde, eerste semester (MED-B1PPGSE1) Toetsregeling Praktijk en Principes van de Geneeskunde, eerste semester (MED-B1PPGSE1) Bacheloropleiding Geneeskunde Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 1 september 2018. 1. Begripsbepaling Het

Nadere informatie

Toetsregeling Klinische Vraagstukken

Toetsregeling Klinische Vraagstukken Toetsregeling Klinische Vraagstukken Bacheloropleidingen Geneeskunde Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf september 27. Begripsbepaling De tentamens Klinische vraagstukken niveau t/m 5 bestaan

Nadere informatie

Toetsregeling Longitudinaal Tentamen

Toetsregeling Longitudinaal Tentamen Toetsregeling Longitudinaal Tentamen Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 3 augustus 25. ) Begripsbepaling Jaren, semesters en kwartalen

Nadere informatie

Toetsregeling MGZ-Lijntentamen

Toetsregeling MGZ-Lijntentamen Toetsregeling MGZ-Lijntentamen Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 3 augustus 27. ) Begripsbepaling Jaren, semesters en kwartalen Jaar

Nadere informatie

Toetsregeling Beroepsvaardigheden en thema s B1.3

Toetsregeling Beroepsvaardigheden en thema s B1.3 Toetsregeling Beroepsvaardigheden en thema s B1.3 Bacheloropleiding Geneeskunde Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 1 februari 2016. 1) Begripsbepaling Het tentamen Beroepsvaardigheden en Thema

Nadere informatie

Toetsregeling Integratieopdracht kwartaal 5 (MED-B2IOQ5)

Toetsregeling Integratieopdracht kwartaal 5 (MED-B2IOQ5) Toetsregeling Integratieopdracht kwartaal 5 (MED-B2IOQ5) Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 1september 2017. 1) Begripsbepaling Het

Nadere informatie

Toetsregeling integratieopdracht vijfde kwartaal (B2IOQ5)

Toetsregeling integratieopdracht vijfde kwartaal (B2IOQ5) studiejaar 2016-2017 Toetsregeling integratieopdracht vijfde kwartaal (B2IOQ5) Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 29 augustus 2016.

Nadere informatie

Die longitudinale toets

Die longitudinale toets Die longitudinale toets Hoe zit dat nu eigenlijk? d l / l Commissie Longitudinale Toetsing / Toetsteam Nieuwe Curricula Giel Bosman, Michiel Kornelissen, Marc Vorstenbosch en Mieke Latijnhouwers De formaliteiten

Nadere informatie

Toetsregeling Integratieopdracht kwartaal 3 (MED-B1IOQ3)

Toetsregeling Integratieopdracht kwartaal 3 (MED-B1IOQ3) Toetsregeling Integratieopdracht kwartaal 3 (MED-B1IOQ3) Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 30 januari 2016. 1) Begripsbepaling Het

Nadere informatie

Toetsregeling Praktijk en Principes van de

Toetsregeling Praktijk en Principes van de -pagina 1- Toetsregeling Praktijk en Principes van de Geneeskunde, eerste semester (MED-B1PPGS1) Bacheloropleiding Geneeskunde Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 29 augustus 2016. 1. Begripsbepaling

Nadere informatie

Toetsregeling Radboud Student Challenge

Toetsregeling Radboud Student Challenge Toetsregeling Radboud Student Challenge Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 31 augustus 2015. 1) Begripsbepaling De missie van het

Nadere informatie

Toetsregeling Beroepsvaardigheden en thema s B1.2

Toetsregeling Beroepsvaardigheden en thema s B1.2 Toetsregeling Beroepsvaardigheden en thema s B1.2 Bacheloropleiding Geneeskunde Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 9 november 2015. 1) Begripsbepaling Het tentamen Beroepsvaardigheden en Thema

Nadere informatie

Inhoudsopgave : PARAGRAAF 4 EXAMEN 6 Artikel 4 Iudicium 6

Inhoudsopgave : PARAGRAAF 4 EXAMEN 6 Artikel 4 Iudicium 6 Regels en Richtlijnen voor de Bacheloropleiding Gezondheidswetenschappen 2015-2016 voor studenten die zijn gestart per 1 september 2015, zoals bedoeld in artikel 7.12b van de Wet op het Hoger Onderwijs

Nadere informatie

Toetsregeling Professionaliteit

Toetsregeling Professionaliteit Toetsregeling Professionaliteit Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Propedeuse Deze regeling is van kracht vanaf 31 augustus 2015. 1) Begripsbepaling Professionaliteit

Nadere informatie

PARAGRAAF 4 EXAMEN 6 Artikel 4 Iudicium (Cum Laude) 6

PARAGRAAF 4 EXAMEN 6 Artikel 4 Iudicium (Cum Laude) 6 Regels en Richtlijnen voor de Bacheloropleiding Gezondheidswetenschappen 2017-2018, zoals bedoeld in artikel 7.12b van de Wet op het Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek. Deze Regels en Richtlijnen

Nadere informatie

Toetsregeling Professionaliteit Jaar 2 en 3

Toetsregeling Professionaliteit Jaar 2 en 3 Toetsregeling Professionaliteit Jaar 2 en 3 Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 1 september 2017. 1 Begripsbepaling Professionaliteit

Nadere informatie

Inhoudsopgave : PARAGRAAF 4 EXAMEN 6 Artikel 4 Iudicium 6

Inhoudsopgave : PARAGRAAF 4 EXAMEN 6 Artikel 4 Iudicium 6 Regels en Richtlijnen voor de Bacheloropleiding Gezondheidswetenschappen 2015-2016 voor studenten die per 1 september 2014 of eerder zijn gestart met de opleiding, zoals bedoeld in artikel 7.12b van de

Nadere informatie

Toetsregeling Professionaliteit Jaar 1

Toetsregeling Professionaliteit Jaar 1 Toetsregeling Professionaliteit Jaar 1 Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 1 september 2017. 1 Begripsbepaling Professionaliteit Definitie:

Nadere informatie

Toetsregeling innovatieproject voorstel (MED-B1PVOOR)

Toetsregeling innovatieproject voorstel (MED-B1PVOOR) studiejaar 26-27 Toetsregeling innovatieproject voorstel (MED-BPVOOR) Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf oktober 26. ) Begripsbepaling

Nadere informatie

Toetsregeling Beroepsvaardigheden en thema s B1.4

Toetsregeling Beroepsvaardigheden en thema s B1.4 -pagina 1- Toetsregeling Beroepsvaardigheden en thema s B1.4 Bacheloropleiding Geneeskunde Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 1 april 2016. 1) Begripsbepaling Het tentamen Beroepsvaardigheden

Nadere informatie

EXAMENREGELING BACHELOR-PROPEDEUSE PSYCHOLOGIE

EXAMENREGELING BACHELOR-PROPEDEUSE PSYCHOLOGIE 1 EXAMENREGELING BACHELOR-PROPEDEUSE PSYCHOLOGIE 2016-2017 Terminologie NAV = Niet aan voorwaarden voldaan; AVV = Aan voorwaarden voldaan. Uitgangspunten 1. De propedeuse Psychologie kent 6 studieonderdelen,

Nadere informatie

U I T S P R A A K

U I T S P R A A K U I T S P R A A K 1 4 2 5 1 van het van de Universiteit Leiden inzake het beroep van [naam], appellant tegen de Examencommissie Bachelor Kunstgeschiedenis, verweerder 1. Ontstaan en loop van het geding

Nadere informatie

BESLUIT COLLEGE VAN BESTUUR

BESLUIT COLLEGE VAN BESTUUR BESLUIT COLLEGE VAN BESTUUR Nummer : 603 Paraaf: Onderwerp : Wijziging Reglement Cum Laude Windesheim Besluit : Het College van Bestuur besluit tot wijziging van het reglement Cum Laude Windesheim, zoals

Nadere informatie

Opleiding PECB ISO 9001 Quality Manager.

Opleiding PECB ISO 9001 Quality Manager. Opleiding PECB ISO 9001 Quality Manager www.bpmo-academy.nl Wat is kwaliteitsmanagement? Kwaliteitsmanagement beoogt aan te sturen op het verbeteren van kwaliteit. Tevens houdt het zich bezig met het verbinden

Nadere informatie

van Werknemers Well-being Drs. P.E. Gouw

van Werknemers Well-being Drs. P.E. Gouw De Invloed van Werk- en Persoonskenmerken op het Welbevinden van Werknemers The Influence of Job and Personality Characteristics on Employee Well-being Drs. P.E. Gouw Eerste begeleider: Dr. S. van Hooren

Nadere informatie

Premaster Accounting and Control Vrije Universiteit Amsterdam - Fac. der Economische Wet. en Bedrijfsk. - P Accounting and Control

Premaster Accounting and Control Vrije Universiteit Amsterdam - Fac. der Economische Wet. en Bedrijfsk. - P Accounting and Control Premaster Accounting and Control I The pre-master programme consists of 30 ECTS (5 courses of 6ECTS each) and runs for half a year (February till July). The pre-master programme is only to be taken by

Nadere informatie

Toetsregeling Professionaliteit Jaar 1

Toetsregeling Professionaliteit Jaar 1 Toetsregeling Professionaliteit Jaar 1 studiejaar 2016-2017 Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 28 augustus 2016. 1) Begripsbepaling

Nadere informatie

Polsslag. Samenvatting. Probleem om aan te pakken: Context. Doelen. Aansluiting bij de werkelijkheid. Vaardigheden

Polsslag. Samenvatting. Probleem om aan te pakken: Context. Doelen. Aansluiting bij de werkelijkheid. Vaardigheden Polsslag Samenvatting Age category 9-12 jaar Topic Gegevens en statistieken Total duration 535 minutes Leerlingen verkennen de polsslag in verschillende situaties. Ze creëren een meetinstrument om hun

Nadere informatie

Regels en Richtlijnen van de examencommissie Communicatiewetenschap

Regels en Richtlijnen van de examencommissie Communicatiewetenschap Regels en Richtlijnen van de examencommissie Communicatiewetenschap 2017-2018 Artikel 1 Reikwijdte Het hierna volgende betreft de Regels en Richtlijnen (hierna te noemen R&R) voor de goede gang van zaken

Nadere informatie

BESLUIT COLLEGE VAN BESTUUR

BESLUIT COLLEGE VAN BESTUUR BESLUIT COLLEGE VAN BESTUUR Nummer : 760 Paraaf: Onderwerp : Reglement Cum Laude Windesheim Besluit : Het College van Bestuur besluit tot wijziging van het Reglement Cum Laude Windesheim. Het gewijzigde

Nadere informatie

Regels en Richtlijnen examencommissie Communicatiewetenschap

Regels en Richtlijnen examencommissie Communicatiewetenschap Regels en Richtlijnen examencommissie Communicatiewetenschap 2016-2017 Artikel 1 Reikwijdte Het hierna volgende betreft de Regels en Richtlijnen (hierna te noemen R&R) voor de goede gang van zaken tijdens

Nadere informatie

Cognitieve Bias Modificatie van Interpretatiebias bij Faalangstige Studenten

Cognitieve Bias Modificatie van Interpretatiebias bij Faalangstige Studenten CBM-I bij Faalangst in een Studentenpopulatie 1 Cognitieve Bias Modificatie van Interpretatiebias bij Faalangstige Studenten Cognitive Bias Modification of Interpretation Bias for Students with Test Anxiety

Nadere informatie

OVERGANGSREGELS / TRANSITION RULES 2007/2008

OVERGANGSREGELS / TRANSITION RULES 2007/2008 OVERGANGSREGELS / TRANSITION RULES 2007/2008 Instructie Met als doel het studiecurriculum te verbeteren of verduidelijken heeft de faculteit FEB besloten tot aanpassingen in enkele programma s die nu van

Nadere informatie

Verslag examenanalyse

Verslag examenanalyse Verslag examenanalyse Internationaal gecertificeerde lactatiekundige (IBCLC ) Examen april 2018 19 juni 2018 Opstellers Scott Frohn, Ph.D. Psychometricus Lawrence J. Fabrey, Ph.D. Hoofd Psychometrie ADRES

Nadere informatie

4. Inhoud minor. Diplomasupplement

4. Inhoud minor. Diplomasupplement Minorregeling 2010-2011 Start september 2010 1. Naam minor: Recht 2. Engelse benaming: Law 3. Catalogusnummer: 7 4. Inhoud minor Het doel van de minor is dat je: 1. rekening houdt met juridische aspecten

Nadere informatie

YNH80312, BSc-thesis Nutrition and Health Het BSc-afstudeervak voor studenten van de opleiding BVG

YNH80312, BSc-thesis Nutrition and Health Het BSc-afstudeervak voor studenten van de opleiding BVG YNH80312, BSc-thesis Nutrition and Health Het BSc-afstudeervak voor studenten van de opleiding BVG Update: mei 2012 Inhoudsopgave ALGEMENE ZAKEN Aantal credits Plaats in de opleiding Verwachte voorkennis

Nadere informatie

Reglement Examencommissie Bachelor Opleiding Biomedische Wetenschappen (Artikel 7.12b lid 3 WHW)

Reglement Examencommissie Bachelor Opleiding Biomedische Wetenschappen (Artikel 7.12b lid 3 WHW) Reglement Examencommissie Bachelor Opleiding Biomedische Wetenschappen (Artikel 7.12b lid 3 WHW) In het examenreglement zijn de regels van de examencommissie m.b.t. de goede gang van zaken tijdens de toetsen

Nadere informatie

Artikel 2.4 Vergaderfrequentie examencommissie De examencommissie vergadert <tenminste twee keer per jaar>

Artikel 2.4 Vergaderfrequentie examencommissie De examencommissie vergadert <tenminste twee keer per jaar> Model Regels en Richtlijnen examencommissie (zoals bedoeld in artikel 7.12b, derde lid, van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) Dit model kan niet los worden gezien van de Model

Nadere informatie

Testplan Module 12: Bachelor assignment ( )

Testplan Module 12: Bachelor assignment ( ) Testplan Module 12: Bachelor assignment (201500466) BSc Chemical Engineering, academic year: 2017-2018 Module information Module examiners Module parts EC Gardeniers, Bouwmeester, Betlem, Huskens, Brilman,

Nadere informatie

EXAMENREGELING BACHELOR-PROPEDEUSE PSYCHOLOGIE

EXAMENREGELING BACHELOR-PROPEDEUSE PSYCHOLOGIE - 1 - EXAMENREGELING BACHELOR-PROPEDEUSE PSYCHOLOGIE 2012-2013 Uitgangspunten 1. De propedeuse Psychologie kent 6 studieonderdelen, waarvan de verplichte bijeenkomsten Practicumgroepen Wetenschappelijk

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT GRADUATE SCHOOL OF HUMANITIES UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM

EXAMENREGLEMENT GRADUATE SCHOOL OF HUMANITIES UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM EXAMENREGLEMENT GRADUATE SCHOOL OF HUMANITIES UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM Ingangsdatum: 1 september 2015 Vastgesteld op: 24 augustus 2015 ARTIKEL I TOEPASSINGSGEBIED 1. Dit reglement is van toepassing op

Nadere informatie

Rectificatie Bijlage D, 9 december 2014. Bijlage D: Praktische regels van de opleiding

Rectificatie Bijlage D, 9 december 2014. Bijlage D: Praktische regels van de opleiding Rectificatie Bijlage D, 9 december 2014 Bijlage D: Praktische regels van de opleiding In geval van strijdigheden tussen het bepaalde in de hoofdstukken 1 tot en met 8 van de Onderwijs- en Examenregeling

Nadere informatie

EXAMENREGELING BACHELOR-PROPEDEUSE PSYCHOLOGIE

EXAMENREGELING BACHELOR-PROPEDEUSE PSYCHOLOGIE 1 EXAMENREGELING BACHELOR-PROPEDEUSE PSYCHOLOGIE 2017-2018 Terminologie NAV = Niet aan voorwaarden voldaan; AVV = Aan voorwaarden voldaan. Uitgangspunten 1. De propedeuse Psychologie kent 6 studieonderdelen,

Nadere informatie

SAMPLE 11 = + 11 = + + Exploring Combinations of Ten + + = = + + = + = = + = = 11. Step Up. Step Ahead

SAMPLE 11 = + 11 = + + Exploring Combinations of Ten + + = = + + = + = = + = = 11. Step Up. Step Ahead 7.1 Exploring Combinations of Ten Look at these cubes. 2. Color some of the cubes to make three parts. Then write a matching sentence. 10 What addition sentence matches the picture? How else could you

Nadere informatie

Premaster Communicatie- en Informatiewetenschappen Vrije Universiteit Amsterdam - Faculteit der Geesteswetenschappen - P Communicatie- en

Premaster Communicatie- en Informatiewetenschappen Vrije Universiteit Amsterdam - Faculteit der Geesteswetenschappen - P Communicatie- en Premaster Communicatie- en Informatiewetenschappen Vrije Universiteit Amsterdam - Faculteit der Geesteswetenschappen - P Communicatie- en Informatiewetenschap - 2016-2017 I Als je niet voldoet aan de vooropleidingseisen,

Nadere informatie

Intercultural Mediation through the Internet Hans Verrept Intercultural mediation and policy support unit

Intercultural Mediation through the Internet Hans Verrept Intercultural mediation and policy support unit 1 Intercultural Mediation through the Internet Hans Verrept Intercultural mediation and policy support unit 2 Structure of the presentation - What is intercultural mediation through the internet? - Why

Nadere informatie

Ervaringen met begeleiding FTA cursus Deployment of Free Software Systems

Ervaringen met begeleiding FTA cursus Deployment of Free Software Systems Ervaringen met begeleiding FTA cursus Deployment of Free Software Systems Frans Mofers Nederland cursusmateriaal & CAA's alle cursusmateriaal vrij downloadbaar als PDF betalen voor volgen cursus cursussite

Nadere informatie

Toetsregeling Projectvoorstel Wetenschappelijk Onderzoek (MED-B2PVOOR)

Toetsregeling Projectvoorstel Wetenschappelijk Onderzoek (MED-B2PVOOR) Toetsregeling Projectvoorstel Wetenschappelijk Onderzoek (MED-B2PVOOR) Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 29 augustus 2016. 1) Begripsbepaling

Nadere informatie

Premaster Taalwetenschappen Vrije Universiteit Amsterdam - Faculteit der Geesteswetenschappen - P Taalwetenschappen

Premaster Taalwetenschappen Vrije Universiteit Amsterdam - Faculteit der Geesteswetenschappen - P Taalwetenschappen Premaster Taalwetenschappen I Als je niet voldoet aan de vooropleidingseisen, dan kun je tot de masteropleiding Taalwetenschappen worden toegelaten nadat je de premaster Taalwetenschappen (waarin je je

Nadere informatie

REGELS EN RICHTLIJNEN

REGELS EN RICHTLIJNEN REGELS EN RICHTLIJNEN VAN DE EXAMENCOMMISSIE GRADUATE SCHOOL OF HUMANITIES UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM Ingangsdatum: 1 september 2018 Vastgesteld op: 25 juni 2018 ARTIKEL I TOEPASSINGSGEBIED 1. Dit reglement

Nadere informatie

Toetsregeling Praktijk en Principes van de Geneeskunde, tweede semester (MED-B1PPGS2)

Toetsregeling Praktijk en Principes van de Geneeskunde, tweede semester (MED-B1PPGS2) -pagina 1- studiejaar 2016-2017 Toetsregeling Praktijk en Principes van de Geneeskunde, tweede semester (MED-B1PPGS2) Bacheloropleiding Geneeskunde Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 29 augustus

Nadere informatie

Political Science Vrije Universiteit Amsterdam - Faculteit der Sociale Wetenschappen - P Political Science

Political Science Vrije Universiteit Amsterdam - Faculteit der Sociale Wetenschappen - P Political Science Political Science Vrije Universiteit Amsterdam - Faculteit der Sociale Wetenschappen - P Political Science - 2015-2016 Vrije Universiteit Amsterdam - Faculteit der Sociale Wetenschappen - P Political Science

Nadere informatie

Verschil in Perceptie over Opvoeding tussen Ouders en Adolescenten en Alcoholgebruik van Adolescenten

Verschil in Perceptie over Opvoeding tussen Ouders en Adolescenten en Alcoholgebruik van Adolescenten Verschil in Perceptie over Opvoeding tussen Ouders en Adolescenten en Alcoholgebruik van Adolescenten Difference in Perception about Parenting between Parents and Adolescents and Alcohol Use of Adolescents

Nadere informatie

ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING. van de masteropleiding. Literatuurwetenschap

ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING. van de masteropleiding. Literatuurwetenschap FACULTEIT DER LETTEREN RADBOUD UNIVERSITEIT NIJMEGEN ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING van de masteropleiding Literatuurwetenschap 2012-2013 Par. 1 - Algemene bepalingen Artikel 1 - Toepasselijkheid van de

Nadere informatie

Examenreglement van het Friesland College

Examenreglement van het Friesland College Examenreglement van het Friesland College 2009 Dit examenreglement is van toepassing op alle leertrajecten van de Stichting voor Algemeen Voortgezet Onderwijs, Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie,

Nadere informatie

Bijlage D: Praktische regels van de opleiding

Bijlage D: Praktische regels van de opleiding Bijlage D: Praktische regels van de opleiding In geval van strijdigheden tussen het bepaalde in de hoofdstukken 1 tot en met 8 van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) en deze praktische regels gaat de

Nadere informatie

Informatieavond examen 2015 4 vmbo-t

Informatieavond examen 2015 4 vmbo-t Informatieavond examen 2015 4 vmbo-t Het examen: SE én CE SE: Het Schoolexamen Dit wordt afgenomen door de eigen docenten CE: Het Centraal examen Het landelijk examen, wordt door alle leerlingen tegelijk

Nadere informatie

EXAMENREGELING BACHELOR-PROPEDEUSE PSYCHOLOGIE

EXAMENREGELING BACHELOR-PROPEDEUSE PSYCHOLOGIE EXAMENREGELING BACHELOR-PROPEDEUSE PSYCHOLOGIE 2015-2016 Uitgangspunten 1. De propedeuse Psychologie kent 6 studieonderdelen, waarvan de verplichte bijeenkomsten Practicumgroepen Wetenschappelijk Denken/VRT

Nadere informatie

Effecten van een op MBSR gebaseerde training van. hospicemedewerkers op burnout, compassionele vermoeidheid en

Effecten van een op MBSR gebaseerde training van. hospicemedewerkers op burnout, compassionele vermoeidheid en Effecten van een op MBSR gebaseerde training van hospicemedewerkers op burnout, compassionele vermoeidheid en compassionele tevredenheid. Een pilot Effects of a MBSR based training program of hospice caregivers

Nadere informatie

Pesten onder Leerlingen met Autisme Spectrum Stoornissen op de Middelbare School: de Participantrollen en het Verband met de Theory of Mind.

Pesten onder Leerlingen met Autisme Spectrum Stoornissen op de Middelbare School: de Participantrollen en het Verband met de Theory of Mind. Pesten onder Leerlingen met Autisme Spectrum Stoornissen op de Middelbare School: de Participantrollen en het Verband met de Theory of Mind. Bullying among Students with Autism Spectrum Disorders in Secondary

Nadere informatie

De invloed van veerkracht op de relatie tussen pijn en psychische klachten bij revalidatiecliënten in een verpleeghuis.

De invloed van veerkracht op de relatie tussen pijn en psychische klachten bij revalidatiecliënten in een verpleeghuis. De invloed van veerkracht op de relatie tussen pijn en psychische klachten bij revalidatiecliënten in een verpleeghuis. The influence of resilience on the relationship between pain and psychological symptoms

Nadere informatie

Reglement examencommissie. bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid. Universiteit Utrecht

Reglement examencommissie. bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid. Universiteit Utrecht Reglement examencommissie bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid Universiteit Utrecht Inhoud: art. 1 begripsbepalingen...3 art. 2 toepassingsgebied...3 art. 3 examencommissie...3 art. 4 examinatoren...4 art.

Nadere informatie

Relatie tussen Cyberpesten en Opvoeding. Relation between Cyberbullying and Parenting. D.J.A. Steggink. Eerste begeleider: Dr. F.

Relatie tussen Cyberpesten en Opvoeding. Relation between Cyberbullying and Parenting. D.J.A. Steggink. Eerste begeleider: Dr. F. Relatie tussen Cyberpesten en Opvoeding Relation between Cyberbullying and Parenting D.J.A. Steggink Eerste begeleider: Dr. F. Dehue Tweede begeleider: Drs. I. Stevelmans April, 2011 Faculteit Psychologie

Nadere informatie

21-4-2016. Info voor B2 TOM studenten van. Opleiding Werktuigbouwkunde

21-4-2016. Info voor B2 TOM studenten van. Opleiding Werktuigbouwkunde 21-4-2016 Info voor B2 TOM studenten van Opleiding Werktuigbouwkunde PROGRAMMA Doel Derde jaar Minor Afstuderen Master ME Regelingen Tot Slot Doel Opleiden Academische Werktuigbouwer met oog voor wat er

Nadere informatie

[60738] Onderwijs- en examenregeling Masteropleiding Islam in de moderne wereld. Paragraaf 1 Algemene bepalingen

[60738] Onderwijs- en examenregeling Masteropleiding Islam in de moderne wereld. Paragraaf 1 Algemene bepalingen [60738] Onderwijs- en examenregeling 2004-2005 Masteropleiding Islam in de moderne wereld Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1.1 - Toepasselijkheid van de regeling Deze regeling is van toepassing

Nadere informatie

ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING. van de masteropleiding. Romaanse Talen en Culturen. studierichtingen: Franse Taal en Cultuur. Spaanse Taal en Cultuur

ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING. van de masteropleiding. Romaanse Talen en Culturen. studierichtingen: Franse Taal en Cultuur. Spaanse Taal en Cultuur FACULTEIT DER LETTEREN RADBOUD UNIVERSITEIT NIJMEGEN ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING van de masteropleiding Romaanse Talen en Culturen studierichtingen: Franse Taal en Cultuur Spaanse Taal en Cultuur 2012-2013

Nadere informatie

Opleiding Geneeskunde

Opleiding Geneeskunde Academisch Medisch Centrum Universiteit van Amsterdam Opleiding Geneeskunde Nieuwe richtlijnen Bonuspunten toetsing in het AMCurriculum 2010 Team Onderwijsontwikkeling & Kwaliteitszorg Afdeling Onderwijs

Nadere informatie

Toetsbekwaamheid BKE november 2016

Toetsbekwaamheid BKE november 2016 Toetsbekwaamheid BKE november 2016 De Basiskwalificatie Examinering heeft als doel de hbo-toetspraktijk te versterken. Een belangrijk aspect in die toetspraktijk is het gesprek over toetsing: het vragen/

Nadere informatie

Toetskader Faculteit der Archeologie (14 sept. 2010)

Toetskader Faculteit der Archeologie (14 sept. 2010) Toetskader Faculteit der Archeologie (14 sept. 2010) Voor de bachelor geldt dat het examen leidt tot het (onder begeleiding) werken in de archeologie óf tot een goede aansluiting op de Master- of Research

Nadere informatie

TECHNISCHE UNIVERSITEIT EINDHOVEN Faculteit Wiskunde en Informatica. Examination 2DL04 Friday 16 november 2007, hours.

TECHNISCHE UNIVERSITEIT EINDHOVEN Faculteit Wiskunde en Informatica. Examination 2DL04 Friday 16 november 2007, hours. TECHNISCHE UNIVERSITEIT EINDHOVEN Faculteit Wiskunde en Informatica Examination 2DL04 Friday 16 november 2007, 14.00-17.00 hours. De uitwerkingen van de opgaven dienen duidelijk geformuleerd en overzichtelijk

Nadere informatie

Regels en richtlijnen van de examencommissie Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde

Regels en richtlijnen van de examencommissie Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde Regels en richtlijnen van de examencommissie Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde 2017-2018 Artikel 1 Reikwijdte Het hierna volgende betreft de Regels en Richtlijnen (hierna te noemen R&R) voor

Nadere informatie

Houdt u er alstublieft rekening mee dat het 5 werkdagen kan duren voordat uw taalniveau beoordeeld is.

Houdt u er alstublieft rekening mee dat het 5 werkdagen kan duren voordat uw taalniveau beoordeeld is. - Instructie Deze toets heeft als doel uw taalniveau te bepalen. Om een realistisch beeld te krijgen van uw niveau,vragen we u niet langer dan één uur te besteden aan de toets. De toets bestaat uit twee

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT LEERGANG COMPLIANCE OFFICER LEERGANG COMPLIANCE PROFESSIONAL LEERGANG COMPLIANCE OFFICER IN DE ZORG

EXAMENREGLEMENT LEERGANG COMPLIANCE OFFICER LEERGANG COMPLIANCE PROFESSIONAL LEERGANG COMPLIANCE OFFICER IN DE ZORG EXAMENREGLEMENT LEERGANG COMPLIANCE OFFICER LEERGANG COMPLIANCE PROFESSIONAL LEERGANG COMPLIANCE OFFICER IN DE ZORG Dit examenreglement heeft betrekking op de examinering van de opleidingen: Leergang Compliance

Nadere informatie

Testanalyseverslag. Certificeringsexamen voor internationaal gecertificeerd lactatiekundige (IBCLC ) Examen april Uitgevoerd in opdracht van:

Testanalyseverslag. Certificeringsexamen voor internationaal gecertificeerd lactatiekundige (IBCLC ) Examen april Uitgevoerd in opdracht van: Testanalyseverslag Certificeringsexamen voor internationaal gecertificeerd lactatiekundige (IBCLC ) Examen april 2017 Uitgevoerd in opdracht van: Internationale Raad van Examinatoren van Lactatiekundigen

Nadere informatie

Engels op Niveau A2 Workshops Woordkennis 1

Engels op Niveau A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Woordkennis 1 Bestuderen Hoe leer je 2000 woorden? Als je een nieuwe taal wilt spreken en schrijven, heb je vooral veel nieuwe woorden nodig. Je

Nadere informatie

REGELS EN RICHTLIJNEN VOOR DE TENTAMENS EN EXAMENS IN DE MASTEROPLEIDING NANOSCIENCE

REGELS EN RICHTLIJNEN VOOR DE TENTAMENS EN EXAMENS IN DE MASTEROPLEIDING NANOSCIENCE REGELS EN RICHTLIJNEN VOOR DE TENTAMENS EN EXAMENS IN DE MASTEROPLEIDING NANOSCIENCE Artikel 1. Toepassingsgebied Deze regels en richtlijnen zijn van toepassing op de tentamens en examens in de MSc in

Nadere informatie

Schaduwkunst. Samenvatting. Aan te pakken problemen: Context. Doelen. Aansluiting bij de werkelijkheid. Vaardigheden

Schaduwkunst. Samenvatting. Aan te pakken problemen: Context. Doelen. Aansluiting bij de werkelijkheid. Vaardigheden Schaduwkunst Samenvatting Age category 9-12 jaar Topic Geometrie Meten en metend rekenen Total duration 195 minutes Leerlingen ontdekken hoe schaduwen gevormd worden. Ze creëren een kunstwerk met schaduwen

Nadere informatie

EXAMENREGELEMENT Versie en ingangsdatum 19 maart 2015

EXAMENREGELEMENT Versie en ingangsdatum 19 maart 2015 De bepalingen uit dit reglement zijn van toepassing op examens van het Praktijk Centrum Bomen. Het examenreglement is beschikbaar via de website www.pcbomen.nl. Voor examens die ten behoeven van derden

Nadere informatie

Addenda Examenreglement Reviuslyceum leerjaar 5 en 6

Addenda Examenreglement Reviuslyceum leerjaar 5 en 6 Addenda Examenreglement Reviuslyceum leerjaar 5 en 6 Deze addenda zijn opgenomen in het PTA en vormen een onverbrekelijk onderdeel van het Examenreglement van het Reviuslyceum Ad Hoofdstuk 3 Het schoolexamen

Nadere informatie

COLLEGE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS. Uitspraak van het College van Beroep voor de Examens van Tilburg University

COLLEGE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS. Uitspraak van het College van Beroep voor de Examens van Tilburg University COLLEGE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS Uitspraak van het College van Beroep voor de Examens van Tilburg University in de zaak tussen de heer X, appellant en de examencommissie van de Tilburg School of Economics

Nadere informatie

ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING. van de masteropleiding. Algemene Cultuurwetenschappen

ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING. van de masteropleiding. Algemene Cultuurwetenschappen FACULTEIT DER LETTEREN RADBOUD UNIVERSITEIT NIJMEGEN ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING van de masteropleiding Algemene Cultuurwetenschappen 2011-2012 Par. 1 - Algemene bepalingen Artikel 1 - Toepasselijkheid

Nadere informatie

REGELS EN RICHTLIJNEN VOOR TENTAMENS EN EXAMENS

REGELS EN RICHTLIJNEN VOOR TENTAMENS EN EXAMENS REGELS EN RICHTLIJNEN VOOR TENTAMENS EN EXAMENS (behorende bij de onderwijs- en examenregelingen biomedische wetenschappen Bachelor en Master curriculum 2005, laatstelijk per 1 september 2008). Regels

Nadere informatie

C. Regeling schakelprogramma 2011 voor HBO-afgestudeerden voor de aansluitende masteropleidingen Human-Technology Interaction en Innovation Sciences

C. Regeling schakelprogramma 2011 voor HBO-afgestudeerden voor de aansluitende masteropleidingen Human-Technology Interaction en Innovation Sciences Bijlage 2 bij artikel 1.1.2, tweede lid, van de Onderwijs- en Examenregeling 2011 van de bacheloropleidingen Technische Bedrijfskunde en Technische Innovatiewetenschappen C. Regeling schakelprogramma 2011

Nadere informatie

EXAMENREGELING TWEEDE JAAR PSYCHOLOGIE 2015-2016

EXAMENREGELING TWEEDE JAAR PSYCHOLOGIE 2015-2016 1 EXAMENREGELING TWEEDE JAAR PSYCHOLOGIE 2015-2016 Terminologie NAV = Niet aan voorwaarden voldaan; AVV = Aan voorwaarden voldaan. Uitgangspunten 1. Het tweede studiejaar Psychologie kent de volgende 6

Nadere informatie

COLLEGE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS

COLLEGE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS COLLEGE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS Uitspraak inzake het beroep van dhr. x, hierna te noemen appellant, van 20 februari 2011, ontvangen 28 februari 2011, tegen het besluit d.d. 9 februari 2011 van de examencommissie

Nadere informatie

Regels van de examencommissie van de bacheloropleiding Gezondheidswetenschappen (GZW) en de masteropleiding Health Sciences (HS)

Regels van de examencommissie van de bacheloropleiding Gezondheidswetenschappen (GZW) en de masteropleiding Health Sciences (HS) Faculteit Technische Natuurwetenschappen Regels van de examencommissie van de bacheloropleiding Gezondheidswetenschappen (GZW) en de masteropleiding Health Sciences (HS) (art. 7.12 WHW) Inhoudsopgave Begripsbepalingen...2

Nadere informatie

Artikel A.3.8 Inzagerecht en Nabespreking. Geachte decaan, beste Edward,

Artikel A.3.8 Inzagerecht en Nabespreking. Geachte decaan, beste Edward, Decaan Prof. dr. E.H.F. de Haan Vendelstraat 7 1012 XX Amsterdam Nieuwe Doelenstraat 15 1012 CP Amsterdam (020) 525 6347 fmg@studentenraad.nl studentenraad.nl/fmg Datum 29 april 2014 Contactpersoon Dewi

Nadere informatie

ROUNDER SENSE OF PURPOSE verder werken aan de leerkracht-competenties duurzaamheid

ROUNDER SENSE OF PURPOSE verder werken aan de leerkracht-competenties duurzaamheid ROUNDER SENSE OF PURPOSE verder werken aan de leerkracht-competenties duurzaamheid HAN-PABO Arnhem 16/1/ 18 André de Hamer Rounder Sense of Purpose Wat? Waarom? Waar? Wanneer? Hoe? Wat? Uitgewerkte leerkrachtcompetenties

Nadere informatie

De Relatie tussen Werkdruk, Pesten op het Werk, Gezondheidsklachten en Verzuim

De Relatie tussen Werkdruk, Pesten op het Werk, Gezondheidsklachten en Verzuim De Relatie tussen Werkdruk, Pesten op het Werk, Gezondheidsklachten en Verzuim The Relationship between Work Pressure, Mobbing at Work, Health Complaints and Absenteeism Agnes van der Schuur Eerste begeleider:

Nadere informatie

Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen

Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen Aanvullende regels en richtlijnen voor de opleidingen geldig vanaf 01 september 2010 Hoofdstuk 1 Bachelor Wiskunde... 2 Hoofdstuk 2 Master Mathematics... 2

Nadere informatie