Toetsregeling Professionaliteit Jaar 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toetsregeling Professionaliteit Jaar 1"

Transcriptie

1 Toetsregeling Professionaliteit Jaar 1 studiejaar Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 28 augustus ) Begripsbepaling Professionaliteit Het begrip professionaliteit wordt geoperationaliseerd in leerdoelen, die aansluiten bij de activiteiten van studenten tijdens hun bacheloropleiding. Daarbij worden drie dimensies onderscheiden waaruit het begrip professionaliteit is opgebouwd: omgaan met taken, omgaan met anderen en omgaan met jezelf. Ontwikkeling van professionaliteit vindt plaats binnen de leerlijn professionaliteit én vanuit de ervaringen van studenten uit de (leer-)praktijk, zoals ingebed in de kwartalen. Iedere vorm van fraude is in ieder geval onprofessioneel gedrag, net als het niet nakomen van verplichtingen in de studie en gedrag met een mogelijk negatieve impact op kwaliteit van zorg, patiëntveiligheid en/of integriteit. (Deze lijst is niet uitputtend.) Portfolio Het elektronisch portfolio voor de bacheloropleidingen BMW en GNK is een instrument om informatie te verzamelen, te aggregeren en te presenteren. Dit ter ondersteuning van het leren (studenten nemen verantwoordelijkheid voor hun eigen leren) en het beoordelen van de professionele ontwikkeling (zoals beschreven in deze toetsregeling). Coach Studenten worden gedurende de propedeuse individueel en in groepsverband begeleid door een coach. Studenten worden daartoe ingedeeld in een coachgroep van circa 8 studenten. In de coaching staat de persoonlijke en professionele ontwikkeling en de groei van de autonomie van studenten in het curriculum centraal. 2) Doel van toetsing professionaliteit Toetsing van professionaliteit heeft als doel om het niveau en de ontwikkeling van de student als lerende professional te volgen en zo nodig bij te sturen. De toetsing van professionaliteit betreft: zelfleerbaarheid, samenwerkingsvaardigheden en reflectievermogen. In de propedeuse bestaan de volgende tentamens: Professionaliteit, eerste kwartaal (MED-B1PFQ1) Professionaliteit, tweede kwartaal (MED-B1PFQ2) Professionaliteit, derde kwartaal (MED-B1PFQ3) Professionaliteit, vierde kwartaal (MED-B1PFQ4) 3) Examinator De voorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de Commissie Beoordeling Professionaliteit zijn examinator.

2 -pagina 2-4) Proces van beoordeling Professionaliteit wordt beoordeeld op basis van een door de student aangeboden uittreksel uit zijn portfolio ( tentamen Professionaliteit ), zoals hierna toegelicht. De prestaties worden beoordeeld aan de hand van criteria en prestatieniveaus (onder verwacht niveau, op verwacht niveau, boven verwacht niveau). Deze criteria en prestatieniveaus zijn beschreven in deze toetsregeling. Per kwartaal wordt de student geïnformeerd over de verplicht aan te leveren onderdelen binnen het tentamen professionaliteit. Een coach (in kwartaal 1 de eigen coach, vanaf kwartaal 2 een daartoe aangewezen coach zijnde niet de eigen coach) kijkt het tentamen na en legt in het beoordelingsformulier een voorlopig oordeel vast. Het voorlopig oordeel wordt door de aangewezen beoordelaar aangeboden aan de Commissie Beoordeling Professionaliteit die het definitieve oordeel vaststelt. Fraude, het niet voldoen aan verplichtingen en geïdentificeerde ontwikkelingen die een negatieve impact kunnen hebben op kwaliteit van zorg, patiëntveiligheid en/of integriteit leiden automatisch tot een oordeel onder verwacht niveau voor het kwartaal waarin het heeft plaatsgevonden, ongeacht de kwaliteit van het ingeleverde tentamen. De examencommissie zal separaat geïnformeerd worden over deze OVN s en een verwijzing naar de commissie professioneel gedrag kan geadviseerd worden. De student kan in geval van overmacht, in samenspraak met zijn coach, een aanvraag doen voor verlenging van de inlevertermijn voor het tentamen professionaliteit. Een dergelijke aanvraag wordt voorgelegd aan de commissie beoordeling Professionaliteit en binnen 2 werkdagen voorzien van een antwoord waarin de uiterste inleverdatum is vermeld. 5) Commissie Beoordeling Professionaliteit (CBP) Voorzitter: Petra van Gurp Plv voorzitter: Wim Gorgels Leden: Suzanne Heemskerk Rob Reuzel Josee Driessen Annelies van Ede 6) Leerdoelen en beoordeling Aan het einde van de bacheloropleiding hebben de studenten het volgende niveau van professionaliteit bereikt, gericht op omgaan met jezelf in een variabele context: Je reflecteert op je eigen gedrag en de onderliggende dynamiek ervan. Dit betreft zowel gedrag ten opzichte van jezelf als ten opzichte van taken en anderen, gedurende de leeractiviteiten, waaronder ook de praktijksettings. Je toetst je zelfreflectie aan het oordeel van anderen, je staat open voor en stimuleert feedback op je eigen gedrag. Je ontwerpt en experimenteert met alternatief gedrag op geleide van zelfreflectie en feedback.

3 -pagina 3- Voor de propedeuse is dit uitgewerkt in de volgende doelen: Omgaan met taken a) Je doet wat je afspreekt b) je participeert actief in het verplichte onderwijs c) Je bereidt je adequaat voor op groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken d) Je draagt actief bij aan groepsopdrachten e) Je reflecteert op eigen studiegedrag en formuleert waar nodig verbeterpunten en leerdoelen Omgaan met anderen a) Je respecteert afgesproken gedragsregels b) Je neemt actief deel aan groepsbijeenkomsten c) Je gaat respectvol om met docenten, medestudenten en patiënten d) Je staat open voor feedback, je geeft feedback aan anderen e) Je spreekt anderen respectvol aan op gedrag Omgaan met jezelf a) Je leert goed met jezelf om te gaan als beginnend professional en voor jezelf te zorgen in de context van de studie b) Je krijgt toenemend zicht op eigen sterke en zwakke punten en formuleert waar nodig verbeterpunten en leerdoelen c) Je kent en handelt naar de kern van medisch professioneel gedrag, en regelgeving rondom wetenschappelijk onderzoek (zie voor nadere informatie de gedragsregels en richtlijnen van de KNMG, de eed van Hippocrates en de VSNU code wetenschappelijke integriteit). De leerdoelen, de toetsvorm en de beoordeling per kwartaal worden hierna beschreven Kwartaal 1 Leerdoelen 1. Je doet wat je afspreekt 2. Je bent voorbereid en draagt actief bij aan groepsbijeenkomsten 3. Je respecteert de afgesproken gedragsregels in de groep 4. Je reflecteert en staat open voor feedback/stelt je leerbaar op Toetsvorm en werkwijze Beoordeling geschiedt door de eigen coach op basis van observatie van de student in de coachgroep, tijdens de samenwerkingsopdracht en tijdens individuele gesprekken. Observaties worden ondersteund door onderdelen uit het portfolio. De observaties van de coach, direct gerelateerd aan de beoordelingscriteria, worden

4 -pagina 4- besproken en vastgelegd in het verslag van het meest recente coachgesprek. Dit verslag is een vereiste bijlage bij het beoordelingsformulier/tentamen Professionaliteit. Wat de student invult op het beoordelingsformulier wordt in dit kwartaal niet inhoudelijk beoordeeld, het wordt gebruikt als materiaal voor feedback aan de student. Er wordt wel beoordeeld dát de student het invult, als blijk van de criteria tijdig nakomen van afspraken / respecteren van afgesproken gedragsregels. Het invullen van het beoordelingsformulier is daarnaast een oefengelegenheid voor de student om kennis te maken met de toetsvorm (educatieve toetsing), waarop hij in de latere kwartalen ook inhoudelijk beoordeeld zal worden. De coach geeft de student daartoe feedback op de inhoud, door deze in te vullen op het beoordelingsformulier. De eigen coach is in dit kwartaal de beoordelaar. Zijn toekenning van een kwalificatie onder-, op-, of boven verwacht niveau baseert hij op het feit of de student aan de opdracht insturen ingevuld beoordelingsformulier met bijlagen heeft voldaan, en op de inhoud van het verslag van het laatste coachgesprek van het kwartaal. De CBP stelt het definitieve oordeel vast. Beoordelingscriteria en prestatieniveaus Beoordeling onder verwacht niveau (wanneer één van de volgende criteria van toepassing is): Je doet niet wat je afspreekt: - meer dan incidenteel en/of - met negatieve consequenties voor anderen en/of - zonder acceptabele reden Je draagt niet actief bij aan (groeps)bijeenkomsten Je respecteert de afgesproken gedragsregels niet Je staat niet open voor feedback/stelt je niet leerbaar op Beoordeling op verwacht niveau wanneer: Je doet wat je afspreekt Je draagt actief bij aan (groeps-)bijeenkomsten Je respecteert de afgesproken gedragsregels Je staat open voor feedback/stelt je leerbaar op Beoordeling boven verwacht niveau wanneer: Je doet wat je afspreekt Je draagt proactief bij aan (groeps)bijeenkomsten Je respecteert de afgesproken gedragsregels Je vraagt proactief om feedback en stelt je leerbaar op Je stimuleert anderen bij te dragen aan groepsbijeenkomsten en daarnaast kan laten zien dat hij meer dan de te verwachten stappen maakt in zijn professionele ontwikkeling, ondersteund met observaties van de eigen coach.

5 -pagina 5- Uitzonderingen 1. Bij het indienen van het portfolio kan er sprake zijn van een zogenaamde vormfout (zoals een onvolledig aantal verplichte bijlagen of het bijsluiten van verplichte bijlagen in onjuist format). De beoordelend coach geeft in dit geval een OVN en meldt dit aan de CBP. Deze stelt de student in staat om binnen 10 dagen een nieuw en volledig formulier aan te leveren om daarmee een nieuwe beoordeling te kunnen krijgen. 2. De CBP heeft de mogelijkheid om een beoordeling GU (Geen Uitslag) toe te kennen in speciale gevallen. Dit betekent dat er sprake is van een uitgestelde beoordeling. De beoordeling GU kan binnen 3 maanden worden omgezet in een beoordeling VN of OVN indien de student de redenen voor de GU aantoonbaar heeft hersteld Kwartaal 2, 3 en 4 De kwartaaldoelen die gelden voor kwartaal 1 blijven ook in de latere kwartalen gelden. De context waarin de studenten deze leerdoelen dienen te behalen is in de latere kwartalen toenemend complex. De taken worden moeilijker, de interacties met anderen veranderen, en ook het omgaan met jezelf in de opleiding wordt complexer. Daarom blijven ook de beoordelingscriteria en prestatieniveaus voor deze leerdoelen in kwartaal 2,3,4 hetzelfde als in kwartaal 1. Naast deze leerdoelen, worden in kwartaal 2,3,4 leerdoelen toegevoegd zoals hieronder genoemd. De beoordelingscriteria en prestatieniveaus voor deze toegevoegde leerdoelen zijn gelijk binnen de kwartalen 2,3,4. Leerdoelen Leerdoelen uit kwartaal 1 die blijven gelden voor kwartaal 2,3,4: 1. Je doet wat je afspreekt 2. je participeert actief in het verplichte onderwijs 3. Je bent voorbereid en draagt actief bij aan groepsbijeenkomsten 4. Je gaat respectvol om met docenten, medestudenten en patiënten 5. Je respecteert de afgesproken gedragsregels in de groep 6. Je reflecteert en staat open voor feedback/stelt je leerbaar op Leerdoelen die hieraan worden toegevoegd voor kwartaal 2,3,4: 7. Je reflecteert op je eigen leren en formuleert waar nodig verbeterpunten en leerdoelen 8. Je geeft feedback aan anderen 9. Je spreekt anderen respectvol aan op gedrag 10. Je leert goed met jezelf om te gaan als beginnend professional en voor jezelf te zorgen in de context van de studie 11. Je krijgt toenemend zicht op eigen sterke en zwakke punten en formuleert waar nodig verbeterpunten en leerdoelen.

6 -pagina 6- Toetsvorm en werkwijze De eigen coach bespreekt de professionaliteit met de student op basis van observatie van de student in de coachgroep, reflecties en feedback van de student en de individuele gesprekken. De observaties van de coach, direct gerelateerd aan de beoordelingscriteria, worden tevens vastgelegd in het verslag van het laatste coachgesprek van het kwartaal. Dit verslag is een vereiste bijlage bij elk beoordelingsformulier/tentamen Professionaliteit. In het beoordelingsformulier geeft de student aan wat hij het afgelopen kwartaal heeft geleerd wat betreft de doelstellingen, t.a.v. omgaan met taken, omgaan met anderen en omgaan met jezelf. De student illustreert zijn beschrijvingen met materiaal (in bijlagen) dat hij het meest representatief vindt. In kwartaal 2, 3 en 4 geeft een andere coach dan de eigen coach van de student een eerste, voorlopig oordeel. Dit voorlopig oordeel met een kwalificatie onder-, op-, of boven verwacht niveau is gebaseerd op de inhoud van het beoordelingsformulier dat de student heeft ingevuld, plus bijlagen. De CBP stelt het definitieve oordeel vast. Beoordelingscriteria en prestatieniveaus Beoordeling onder verwacht niveau (wanneer één van de volgende criteria van toepassing is): je beschrijvingen gaan niet over wat je hebt geleerd of hoe je je hebt ontwikkeld. je illustratie van je beschrijvingen aan de hand van bijlagen: - ontbreekt bij meerdere beschrijvingen en/of - is in tegenspraak met je beschrijvingen en/of - onderbouwt bij meerdere beschrijvingen slechts een deel van wat je beschrijft je beschrijving en/of illustratie aan de hand van bijlagen is in tegenspraak met het bijgevoegde verslag van het meest recente coachgesprek en/of met je dossier met studieresultaten uit het verslag van je meest recente coachgesprek komt naar voren dat je op meerdere leerdoelen onder verwacht niveau presteert in het ter beoordeling aangeboden materiaal zijn ontwikkelingen te identificeren die negatieve impact kunnen hebben op kwaliteit van zorg, patiëntveiligheid en/of integriteit Beoordeling op verwacht niveau wanneer: je beschrijvingen authentiek zijn (het gaat over jouw persoonlijke ontwikkeling) je illustratie van je beschrijvingen aan de hand van bijlagen: - aan sluit bij je beschrijvingen en - op een evenwichtige manier je beschrijvingen onderbouwen je beschrijving en/of illustratie aan de hand van bijlagen strookt met het bijgevoegde verslag van het laatste coachgesprek van het kwartaal en met je dossier met studieresultaten in het ter beoordeling aangeboden materiaal geen ontwikkelingen te identificeren zijn die negatieve impact kunnen hebben op kwaliteit van zorg, patiëntveiligheid en/of integriteit.

7 -pagina 7- Beoordeling boven verwacht niveau wanneer: het maximaal aantal toegestane bijlagen niet wordt overschreden je beschrijvingen authentiek (het gaat over jouw persoonlijke ontwikkeling) en genuanceerd zijn; je illustratie van je beschrijvingen aan de hand van bijlagen: - aansluiten bij je beschrijvingen en - deze op een evenwichtige manier onderbouwen je beschrijving en/of illustratie aan de hand van bijlagen strookt met het bijgevoegde verslag van het meest recente coachgesprek en/of met je dossier met studieresultaten uit het verslag van je meest recente coachgesprek naar voren komt dat je op de meeste leerdoelen boven verwacht niveau presteert in het ter beoordeling aangeboden materiaal geen ontwikkelingen te identificeren zijn die negatieve impact kunnen hebben op kwaliteit van zorg, patiëntveiligheid en/of integriteit 6.3 Herhaalgelegenheid Een beoordeling onder verwacht niveau is een onvoldoende resultaat; er worden in dat geval geen studiepunten toegekend voor het betreffende tentamen. Herhaalgelegenheid: Algemeen principe: binnen het studiejaar wordt uitgegaan van een groeiende professionaliteit en/of een professionaliteit in een steeds complexer wordende context. Dit is de reden waarom een oordeel VN/BVN in een volgend kwartaal een OVN uit een vorig kwartaal repareert. Met andere woorden: het volgende kwartaal is direct een herhaalgelegenheid voor het afgelopen kwartaal. Na Q4 is er de mogelijkheid van een hertentamen. Dit bestaat uit het inleveren van een nieuw formulier beoordeling Professionaliteit en bij twijfel over het oordeel een aanvullend mondeling tentamen met twee leden van de commissie beoordeling professionaliteit. De deadline voor het vaststellen van de uitslag van de herhaalgelegenheid ligt twee weken vóór de Bindend Studieadvies vergadering van de Examencommissies GNK en BMW. De student is verantwoordelijk om het beoordelingsformulier Professionaliteit met bijlagen tijdig in te dienen ter beoordeling, dat wil zeggen uiterlijk op de vrijdag in de derde week na kwartaal 4. Uitzonderingen 1. Bij het indienen van het portfolio kan er sprake zijn van een zogenaamde vormfout (zoals een onvolledig aantal verplichte bijlagen of het bijsluiten van verplichte bijlagen in onjuist format). Het voorlopig oordeel wordt in dit geval een OVN en de beoordelaar meldt dit aan de CBP. Deze stelt de student in staat om binnen 10 studiedagen een nieuw en volledig formulier aan te leveren om daarmee een nieuwe beoordeling te kunnen krijgen. 2. De CBP heeft de mogelijkheid om een beoordeling GU (Geen Uitslag) toe te kennen in speciale gevallen. Dit betekent dat er sprake is van een uitgestelde beoordeling. De beoordeling GU kan binnen 3 maanden worden omgezet in een beoordeling VN of OVN indien de student de redenen voor de GU aantoonbaar heeft hersteld.

Toetsregeling Professionaliteit

Toetsregeling Professionaliteit Toetsregeling Professionaliteit Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Propedeuse Deze regeling is van kracht vanaf 31 augustus 2015. 1) Begripsbepaling Professionaliteit

Nadere informatie

Toetsregeling Professionaliteit Jaar 1

Toetsregeling Professionaliteit Jaar 1 Toetsregeling Professionaliteit Jaar 1 Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 1 september 2017. 1 Begripsbepaling Professionaliteit Definitie:

Nadere informatie

Toetsregeling Professionaliteit Jaar 2 en 3

Toetsregeling Professionaliteit Jaar 2 en 3 Toetsregeling Professionaliteit Jaar 2 en 3 Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 1 september 2017. 1 Begripsbepaling Professionaliteit

Nadere informatie

Toetsregeling Professionaliteit

Toetsregeling Professionaliteit Toetsregeling Professionaliteit Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 1 september 2018. 1 Begripsbepaling Professionaliteit Definitie:

Nadere informatie

Toetsregeling Radboud Student Challenge

Toetsregeling Radboud Student Challenge Toetsregeling Radboud Student Challenge Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 31 augustus 2015. 1) Begripsbepaling De missie van het

Nadere informatie

Toetsregeling Vaardigheden B1.1

Toetsregeling Vaardigheden B1.1 Toetsregeling Vaardigheden B1.1 Bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 31 augustus 2015. 1) Begripsbepaling Het tentamen Vaardigheden B1.1 maakt deel uit

Nadere informatie

Toetsregeling innovatieproject voorstel (MED-B1PVOOR)

Toetsregeling innovatieproject voorstel (MED-B1PVOOR) studiejaar 26-27 Toetsregeling innovatieproject voorstel (MED-BPVOOR) Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf oktober 26. ) Begripsbepaling

Nadere informatie

Toetsregeling Vaardigheden B1.2

Toetsregeling Vaardigheden B1.2 Toetsregeling Vaardigheden B1.2 Bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 9 november 2015. 1) Begripsbepaling Het tentamen Vaardigheden B1.2 maakt deel uit

Nadere informatie

Toetsregeling Vaardigheden B1.4

Toetsregeling Vaardigheden B1.4 Toetsregeling Vaardigheden B1.4 Bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 11 april 2016. 1) Begripsbepaling Het tentamen Vaardigheden B1.4 maakt deel uit

Nadere informatie

Toetsregeling Beroepsvaardigheden en thema s B1.1

Toetsregeling Beroepsvaardigheden en thema s B1.1 Toetsregeling Beroepsvaardigheden en thema s B. studiejaar 25-26 Bacheloropleiding Geneeskunde Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 3 augustus 25. ) Begripsbepaling Het tentamen Beroepsvaardigheden

Nadere informatie

Toetsregeling Praktijk en Principes van de Geneeskunde, eerste semester (MED-B1PPGSE1)

Toetsregeling Praktijk en Principes van de Geneeskunde, eerste semester (MED-B1PPGSE1) Toetsregeling Praktijk en Principes van de Geneeskunde, eerste semester (MED-B1PPGSE1) Bacheloropleiding Geneeskunde Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 1 september 2018. 1. Begripsbepaling Het

Nadere informatie

Toetsregeling MGZ-Lijntentamen

Toetsregeling MGZ-Lijntentamen Toetsregeling MGZ-Lijntentamen Samenvatting toetsregeling ingangsdatum september 28 Titel examenonderdeel Q: Mechanismen van gezondheid en ziekte, inleiding & overzicht (MED-BMGZK) Q2: Mechanismen van

Nadere informatie

Toetsregeling Longitudinaal Tentamen

Toetsregeling Longitudinaal Tentamen Toetsregeling Longitudinaal Tentamen Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 3 augustus 25. ) Begripsbepaling Jaren, semesters en kwartalen

Nadere informatie

Toetsregeling Zorgstage (MED-B1ZST)

Toetsregeling Zorgstage (MED-B1ZST) Toetsregeling Zorgstage (MED-B1ZST) Bacheloropleiding Geneeskunde Radboudumc Deze regeling is van kracht 30 januari 2017. 1. Begripsbepaling De Zorgstage bestaat uit een stage van tien dagen bij een instelling

Nadere informatie

Onderwijsregeling IV Professioneel Gedrag bacheloropleiding Geneeskunde Curius+ juli 2014 ingangsdatum 1 september 2014

Onderwijsregeling IV Professioneel Gedrag bacheloropleiding Geneeskunde Curius+ juli 2014 ingangsdatum 1 september 2014 Onderwijsregeling IV Professioneel Gedrag bacheloropleiding Geneeskunde Curius+ juli 2014 ingangsdatum 1 september 2014 Toepassing van de regeling Deze regeling is van toepassing op het onderwijs en de

Nadere informatie

Toetsregeling Klinische Vraagstukken

Toetsregeling Klinische Vraagstukken Toetsregeling Klinische Vraagstukken Bacheloropleidingen Geneeskunde Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf september 27. Begripsbepaling De tentamens Klinische vraagstukken niveau t/m 5 bestaan

Nadere informatie

De CBP: Competentie Beoordeling Praktijk

De CBP: Competentie Beoordeling Praktijk De CBP: Competentie Beoordeling Praktijk Op de HBOV van de Hogeschool Leiden wordt sinds het studiejaar 2013-2014 gewerkt met CBP s, Competentie Beoordelingen in de Praktijk. Gedachte hierachter is, dat

Nadere informatie

Toetsregeling MGZ-Lijntentamen

Toetsregeling MGZ-Lijntentamen Toetsregeling MGZ-Lijntentamen Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 3 augustus 27. ) Begripsbepaling Jaren, semesters en kwartalen Jaar

Nadere informatie

Toetsregeling Beroepsvaardigheden en thema s B1.3

Toetsregeling Beroepsvaardigheden en thema s B1.3 Toetsregeling Beroepsvaardigheden en thema s B1.3 Bacheloropleiding Geneeskunde Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 1 februari 2016. 1) Begripsbepaling Het tentamen Beroepsvaardigheden en Thema

Nadere informatie

Toetsregeling Klinische Vraagstukken

Toetsregeling Klinische Vraagstukken Toetsregeling Klinische Vraagstukken Samenvatting toetsregeling Titel examenonderdeel Toetsvorm Schriftelijk tentamen. - 2 meerkeuzevragen; - gesloten boek toets; - gebruik standaardrekenmachine (Casio

Nadere informatie

Zaaknummer : 2014/001/CBE en 2014/001.1

Zaaknummer : 2014/001/CBE en 2014/001.1 Zaaknummer : 2014/001/CBE en 2014/001.1 Rechter(s) : mr. Nijenhof Datum uitspraak : 27 februari 2014 Partijen : Verzoeker tegen CBE Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Trefwoorden : [duur] Bindend negatief

Nadere informatie

Breidt netwerk min of meer bij toeval uit. Verneemt bij bedrijven wensen voor nieuwe

Breidt netwerk min of meer bij toeval uit. Verneemt bij bedrijven wensen voor nieuwe Accountmanager Accountmanager onderhoudt relaties met bedrijven en organisaties met het doel voor praktijkleren binnen te halen. Hij kan nagaan welke bedrijven hebben, doet voorstellen voor bij bedrijven

Nadere informatie

Onderwijs- en examenregeling Hoofdstuk 4 Opleidingsdeel hbo-pedagogiek

Onderwijs- en examenregeling Hoofdstuk 4 Opleidingsdeel hbo-pedagogiek Onderwijs- en examenregeling Hoofdstuk 4 Opleidingsdeel hbo-pedagogiek 2018-2019 Opleidingsdeel voor de bachelor pedagogiek van Driestar hogeschool (onderdeel van Driestar educatief) Onderwijs- en examenregeling

Nadere informatie

Dit reglement is een extract uit de Onderwijs- en Examenregeling van NOVI Hogeschool.

Dit reglement is een extract uit de Onderwijs- en Examenregeling van NOVI Hogeschool. EXAMENREGLEMENT Dit reglement is een extract uit de Onderwijs- en Examenregeling van NOVI Hogeschool. Art 5.1 Toetsing binnen de opleiding 1. Een tentamen ter afsluiting van een onderwijseenheid bestaat

Nadere informatie

Toetsregeling Beroepsvaardigheden en thema s B1.2

Toetsregeling Beroepsvaardigheden en thema s B1.2 Toetsregeling Beroepsvaardigheden en thema s B1.2 Bacheloropleiding Geneeskunde Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 9 november 2015. 1) Begripsbepaling Het tentamen Beroepsvaardigheden en Thema

Nadere informatie

Kwalificatiestructuur Sport Toetsdocumenten Scheidsrechterscoach

Kwalificatiestructuur Sport Toetsdocumenten Scheidsrechterscoach Kwalificatiestructuur Sport 2012 Toetsdocumenten Scheidsrechterscoach PVB Begeleiden van officials Inleiding Om het door de [naam] sportbond en NOC*NSF erkende diploma scheidsrechterscoach te behalen,

Nadere informatie

Toetscyclus. 5.1 Praktijk Reflectie De toetscyclus Portfolio 39

Toetscyclus. 5.1 Praktijk Reflectie De toetscyclus Portfolio 39 33 Toetscyclus Samenvatting In dit hoofdstuk worden de zeven fasen van de toetscyclus genoemd en kort toegelicht..1 Praktijk 34.2 Reflectie 34.3 De toetscyclus 34.4 Portfolio 39 L. Bijkerk, Basis Kwalificatie

Nadere informatie

Basisinformatie Opleiding

Basisinformatie Opleiding Basisinformatie Opleiding Introductie Je neemt deel aan de opleiding Professional Coaching & Leiderschap bij Coachcenter. De opleiding is er voor ieder die zichzelf verder wil ontwikkelen op persoonlijk

Nadere informatie

Helpt u mee onze zorg nog persoonsgerichter te maken?

Helpt u mee onze zorg nog persoonsgerichter te maken? Helpt u mee onze zorg nog persoonsgerichter te maken? Patiënten gezocht voor patiëntcontact met studenten Geneeskunde Patiënten willen graag dat er rekening gehouden wordt met hun behoeften, wensen en

Nadere informatie

Praktijkopdracht. Instructie student. Kwalificerend. Bediening Zelfstandig werkend gastheer/- vrouw. Uitstroom : Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

Praktijkopdracht. Instructie student. Kwalificerend. Bediening Zelfstandig werkend gastheer/- vrouw. Uitstroom : Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw Praktijkopdracht Kwalificerend Instructie student Bediening Zelfstandig werkend gastheer/- vrouw Uitstroom : Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw Niveau : 3 Crebonr. : 25171 Kerntaak : P2-K3 Dossier : Vanaf

Nadere informatie

Gespreksdocument Inleiding Doel Werkwijze

Gespreksdocument Inleiding Doel Werkwijze Gespreksdocument Inleiding Het portfolio is gevuld met bewijslast voor de behaalde competenties op het gevraagde niveau Het laatste studiepunt wordt behaald met het schrijven van het gespreksdocument.

Nadere informatie

PvB 3.1 Geven van trainingen

PvB 3.1 Geven van trainingen PvB 3.1 Geven van trainingen Titel kwalificatieprofiel: Basis Baanatletiektrainer 3 Proeve van Bekwaamheid: Geven van trainingen (KSS 3.1) 29-10-2012-1 - 1 PvB 3.1 Geven van trainingen Om het door de Atletiekunie

Nadere informatie

Kwaliteitseisen. 4.1 Praktijk Reflectie Kwaliteitseisen voor toetsing Portfolio 30

Kwaliteitseisen. 4.1 Praktijk Reflectie Kwaliteitseisen voor toetsing Portfolio 30 25 Kwaliteitseisen Samenvatting In dit hoofdstuk worden de kwaliteitseisen aan een toets besproken. Een toets moet valide, betrouwbaar, bruikbaar en transparant zijn..1 Praktijk 26.2 Reflectie 26.3 Kwaliteitseisen

Nadere informatie

Hoe hebben de Aios alle stafleden van de afdeling gemiddeld beoordeeld? (N= totaal aantal Aios-beoordelingen van alle stafleden van de afdeling)

Hoe hebben de Aios alle stafleden van de afdeling gemiddeld beoordeeld? (N= totaal aantal Aios-beoordelingen van alle stafleden van de afdeling) NAAM OPLEIDER/SUPERVISOR: Dr. A. DATUM EVALUATIE: DE GEGEVENS BETREFFEN PERIODE: : Aios-: : Groeps: Groeps: Hoe heeft u uzelf beoordeeld? Hoe hebben de Aios u gemiddeld beoordeeld? Standaarddeviatie van

Nadere informatie

def. Onderwijs- en Examenregeling ten behoeve van de propedeutische fase van de bacheloropleiding Geneeskunde, Curriculum 2015

def. Onderwijs- en Examenregeling ten behoeve van de propedeutische fase van de bacheloropleiding Geneeskunde, Curriculum 2015 def. Onderwijs- en Examenregeling ten behoeve van de propedeutische fase van de bacheloropleiding Geneeskunde, Curriculum 2015 Inhoud Paragraaf 1 Algemene bepalingen...5 Artikel 1.1 Toepasselijkheid regeling...5

Nadere informatie

PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 2

PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 2 PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 2 Inleiding Om het door de Nederlandse Basketball Bond en NOC*NSF erkende diploma Basketballtrainer-coach

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VRIJSTELLING

AANVRAAGFORMULIER VRIJSTELLING AANVRAAGFORMULIER VRIJSTELLING Lees voor het invullen van het formulier eerst de toelichting en de procedurebeschrijving. Deze zijn te vinden aan de onderzijde van het document. Het onjuist invullen van

Nadere informatie

Handleiding Coaching/stagereflectie

Handleiding Coaching/stagereflectie Fontys Hogeschool Pedagogiek Coaching/Intervisie Minor Forensische Orthopedagogiek 2013-2014 Studiejaar 3 Handleiding Coaching/stagereflectie Voor studenten voltijd Minor Forensische Orthopedagogiek Studiejaar

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. Terugblikken en vooruitkijken (1) Crebonummer: 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Proeve van Bekwaamheid. Terugblikken en vooruitkijken (1) Crebonummer: 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Proeve van Bekwaamheid Terugblikken en vooruitkijken (1) Crebonummer: 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Kwalificatiedossier 2012-2013 SBL Juli 2012 2

Nadere informatie

Reglement Onderzoekscollege en Bachelorscriptie Europese Studies

Reglement Onderzoekscollege en Bachelorscriptie Europese Studies Faculteit der Geesteswetenschappen Europese Studies Reglement Onderzoekscollege en Bachelorscriptie Europese Studies 2015-2016 Vastgesteld en goedgekeurd door de Examencommissie van het College of Humanities,

Nadere informatie

Toetsvormen. Onderwijsmiddag 14 februari 2012 Ferdi Engels & Gerrit Heil toetsadviescommissie

Toetsvormen. Onderwijsmiddag 14 februari 2012 Ferdi Engels & Gerrit Heil toetsadviescommissie Toetsvormen Onderwijsmiddag 14 februari 2012 Ferdi Engels & Gerrit Heil toetsadviescommissie 1 Waarom wordt er getoetst? Om te beoordelen in hoeverre de student in staat is te handelen zoals op academisch

Nadere informatie

Gespreksdocument Handleiding Eindgesprek

Gespreksdocument Handleiding Eindgesprek Gespreksdocument Handleiding Eindgesprek Opleiding tot radiodiagnostisch/radiotherapeutisch laborant Datum Maart 2017 Versie 1 Versie 1 maart 2017 Handleiding Eindgesprek Radiodiagnostisch Therapeutisch

Nadere informatie

U I T S P R A A K

U I T S P R A A K U I T S P R A A K 1 4 2 0 3 van het College van beroep voor de examens van de Universiteit Leiden inzake het beroep van [naam], appellante tegen het Bestuur van de Faculteit der Sociale Wetenschappen,

Nadere informatie

Tabel Competenties docentopleiders/-trainers

Tabel Competenties docentopleiders/-trainers Tabel Competenties docentopleiders/-trainers In deze tabel zijn de competenties van de docentopleider/trainer (1) opgenomen. Deze zijn verder geconcretiseerd in bekwaamheidseisen of indicatoren en uitgewerkt

Nadere informatie

Toetsbekwaamheid BKE november 2016

Toetsbekwaamheid BKE november 2016 Toetsbekwaamheid BKE november 2016 De Basiskwalificatie Examinering heeft als doel de hbo-toetspraktijk te versterken. Een belangrijk aspect in die toetspraktijk is het gesprek over toetsing: het vragen/

Nadere informatie

Reglement Bachelorscriptie Geschiedenis Vastgesteld op 1-9-2015, verbeterd en goedgekeurd door de examencommissie op 10-9- 2015

Reglement Bachelorscriptie Geschiedenis Vastgesteld op 1-9-2015, verbeterd en goedgekeurd door de examencommissie op 10-9- 2015 Faculteit der Geesteswetenschappen Afdeling Geschiedenis, Europese studies en Religiewetenschappen Spuistraat 134 1012 VB Amsterdam Datum 10-9-2015 Contactpersoon J.J.B.Turpijn@uva.nl Bijlagen Beoordelingsformulier

Nadere informatie

Liesbeth Baartman & Raymond Kloppenburg, Hogeschool Utrecht, januari 2013

Liesbeth Baartman & Raymond Kloppenburg, Hogeschool Utrecht, januari 2013 KIT: KwaliteitsInstrument Toetsprogramma s in beroepsgericht onderwijs Zelfevaluatie-instrument voor docenten Website: www.kwaliteit-toetsprogramma.nl conceptversie 14-03-2013 In onderstaand schema vindt

Nadere informatie

PVB 3.4 Aansturen van sportkader (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3

PVB 3.4 Aansturen van sportkader (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 PVB 3.4 Aansturen van sportkader (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 Inleiding Om het door de Nederlandse Basketball Bond en NOC*NSF erkende diploma Basketballtrainer-coach

Nadere informatie

Beroepsproducten in GradeWork

Beroepsproducten in GradeWork Beroepsproducten in GradeWork Beroepsproducten kunnen allerlei vormen aannemen: aan onderzoeks- of adviesrapport, een product, een handeling of gedrag, maar hebben één ding gemeen: ze worden beoordeeld,

Nadere informatie

U I T S P R A A K

U I T S P R A A K U I T S P R A A K 1 3 2 0 5 van het van de Universiteit Leiden inzake het beroep van XXX, appellante tegen de Raad van Bestuur LUMC, verweerder 1. Ontstaan en loop van het geding Bij besluit van 27 augustus

Nadere informatie

Herregistratie-eisen EIF en voor ICT groepen

Herregistratie-eisen EIF en voor ICT groepen Herregistratie-eisen EIF en voor ICT groepen A L G E M E N E I N F O R M A T I E D O O R A L E T T E B R U N E T D E R O C H E B R U N E + T H E S R A H I L T E - O L D E S C H E P E R, B E I D E N A R

Nadere informatie

Beoordeling en evaluatie

Beoordeling en evaluatie Beoordelingsformulier Beoordeling en evaluatie Student: Studentnummer: Opleiding en crebonr.: Niveau en leerweg: BPV bedrijf: Praktijkopleider: BPV-periode van/tot: SLBer Schoolperiode van/tot: Datum:

Nadere informatie

Page 1 of 15 EVALUATION AND FEEDBACK FOR EFFECTIVE CLINICAL TEACHING Deze vragenlijst is bedoeld om klinisch opleiders en supervisoren feedback te geven op hun kwaliteiten als opleider/supervisor in de

Nadere informatie

U I T S P R A A K

U I T S P R A A K U I T S P R A A K 1 3 1 7 5 van het van de Universiteit Leiden inzake het beroep van XXX, appellant tegen het Bestuur van de Faculteit der Geneeskunde, verweerder 1. Ontstaan en loop van het geding Bij

Nadere informatie

Uitleg over de OER Alles wat iedere student moet weten over zijn of haar Onderwijs- en Examenregeling (OER)

Uitleg over de OER Alles wat iedere student moet weten over zijn of haar Onderwijs- en Examenregeling (OER) Uitleg over de OER Alles wat iedere student moet weten over zijn of haar Onderwijs- en Examenregeling (OER) Fractie VUUR, Universiteitsraad www.verenigingvuur.nl info@verenigingvuur.nl - 2 - Voorwoord

Nadere informatie

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.3 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1, 4.2, 4.4, 4.5 en 4,6

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.3 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1, 4.2, 4.4, 4.5 en 4,6 Basketball Trainer / Coach 4 Ontwikkelen sporttechnisch beleid Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.3 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1, 4.2, 4.4, 4.5 en 4,6 1. Opdracht Uw opdracht bestaat

Nadere informatie

Toetsregeling Praktijk en Principes van de

Toetsregeling Praktijk en Principes van de -pagina 1- Toetsregeling Praktijk en Principes van de Geneeskunde, eerste semester (MED-B1PPGS1) Bacheloropleiding Geneeskunde Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 29 augustus 2016. 1. Begripsbepaling

Nadere informatie

PVB 3.3 Organiseren van activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3

PVB 3.3 Organiseren van activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 PVB 3.3 Organiseren van activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 Inleiding Om het door de Nederlandse Basketball Bond en NOC*NSF erkende diploma Basketballtrainer-coach

Nadere informatie

Toetsdocumenten Trainer Wedstrijdzwemmen 2. PVB 2.1 Geven van trainingen

Toetsdocumenten Trainer Wedstrijdzwemmen 2. PVB 2.1 Geven van trainingen PVB 2.1 Geven van trainingen Inleiding Om het door de KNZB en NOC*NSF erkende diploma te behalen, moet je drie kerntaken op niveau 2 beheersen. Door met succes een proeve van bekwaamheid (PVB) af te leggen,

Nadere informatie

Consortium Beroepsonderwijs

Consortium Beroepsonderwijs Consortium Beroepsonderwijs www.consortiumbo.nl Verzamelformulier beroepsgerichte examens Kwalificatiedossier (KD): Pedagogisch Werk Datum uitgifte KD: oktober 2015 Crebonummer KD: 23183 Cohort: 2016 ev

Nadere informatie

Opleidingsstatuut Bacheloropleiding Automotive Studiejaar 2015 2016. Regeling Externe toezichthouders bij examens

Opleidingsstatuut Bacheloropleiding Automotive Studiejaar 2015 2016. Regeling Externe toezichthouders bij examens Opleidingsstatuut Bacheloropleiding Automotive Studiejaar 2015 2016 Regeling Externe toezichthouders bij examens Inhoudsopgave 1. Positie en benoeming externe toezichthouders... 3 2. Taak externe toezichthouder

Nadere informatie

4. Deelnamecondities U dient te beschikken over een akkoordverklaring die door een KNKB-gekwalificeerde opleider is ondertekend.

4. Deelnamecondities U dient te beschikken over een akkoordverklaring die door een KNKB-gekwalificeerde opleider is ondertekend. Kaatstrainer 3 Coachen van wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.2 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het maken van een portfolio waaruit blijkt dat u in staat bent wedstrijden te coachen, die

Nadere informatie

U I T S P R A A K

U I T S P R A A K U I T S P R A A K 1 7-3 3 7 van het College van beroep voor de examens van de Universiteit Leiden inzake het beroep van [naam], appellante tegen het bestuur van de Faculteit der Governance and Global Affairs,

Nadere informatie

3.1 Portfoliobeoordeling De portfoliobeoordeling heeft betrekking op het door u opgestelde en deels uitgevoerde en geëvalueerde jaarplan.

3.1 Portfoliobeoordeling De portfoliobeoordeling heeft betrekking op het door u opgestelde en deels uitgevoerde en geëvalueerde jaarplan. Sportleider 3 Geven van trainingslessen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.1 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio (jaarplan)

Nadere informatie

LEOh. Landelijke Evaluatie Opleider huisartsgeneeskunde. Naam huisartsopleider. Plaats praktijk. Opleidingsjaar. jaar 1. jaar 3. Moment van invullen

LEOh. Landelijke Evaluatie Opleider huisartsgeneeskunde. Naam huisartsopleider. Plaats praktijk. Opleidingsjaar. jaar 1. jaar 3. Moment van invullen LEOh Landelijke Evaluatie Opleider huisartsgeneeskunde VERSIE AIOS IN TE VULLEN DOOR DE AIOS Naam aios IN TE VULLEN DOOR DE OPLEIDER Datum gezien Groepsnummer aios BIG-nummer Naam huisartsopleider Paraaf

Nadere informatie

Opleiding Verpleegkunde Leerondersteuning Stage (LOS)

Opleiding Verpleegkunde Leerondersteuning Stage (LOS) Opleiding Verpleegkunde Leerondersteuning Stage (LOS) Handleiding Voltijd Jaar 3 Studiejaar 2015-2016 Inleiding Tijdens de stage zijn er zeven leerondersteuningsbijeenkomsten (LOS-bijeenkomsten). Het onderwijs

Nadere informatie

PVB 3.4 Aansturen van sportkader

PVB 3.4 Aansturen van sportkader PVB 3.4 Aansturen van sportkader Deelkwalificatie van volleybaltrainer 3 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NS erkende diploma volleybaltrainer 3 te behalen, moet je 2 kerntaken op niveau 3 beheersen.

Nadere informatie

U I T S P R A A K

U I T S P R A A K U I T S P R A A K 1 4 1 8 2 van het van de Universiteit Leiden inzake het beroep van [naam], appellant tegen het Bestuur van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen, verweerder 1. Ontstaan en

Nadere informatie

U I T S P R A A K

U I T S P R A A K U I T S P R A A K 1 7-2 7 5 Rapenburg 70 Postbus 9500 2300 RA Leiden T 071 527 81 18 van het van de Universiteit Leiden inzake het beroep van [naam], appellante tegen de Raad van Bestuur van het LUMC,

Nadere informatie

Albeda Muzikant Producer Keuzedeel Audio Opname

Albeda Muzikant Producer Keuzedeel Audio Opname Albeda College - Muzikant / Producer Albeda Muzikant Producer Keuzedeel Audio Opname Algemene informatie Opleiding en Crebo: Muzikant/producer - Artiest Muzikant 25497 Niveau: 4 Cohort 2016-2019 Leerweg

Nadere informatie

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.6 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1 t/m 4.5

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.6 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1 t/m 4.5 Basketball Trainer / Coach 4 Scouten van sporters (basketballers) Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.6 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1 t/m 4.5 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit

Nadere informatie

Sportleider 2 Badminton Assisteren bij het organiseren van een activiteit Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.3

Sportleider 2 Badminton Assisteren bij het organiseren van een activiteit Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.3 Sportleider 2 Badminton Assisteren bij het organiseren van een activiteit Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.3 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een ingevulde vragenlijst waaruit blijkt

Nadere informatie

PVB 3.4 Aansturen van sportkader

PVB 3.4 Aansturen van sportkader PVB 3.4 Aansturen van sportkader Deelkwalificatie van volleybaltrainer 3 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NS erkende diploma volleybaltrainer 3 te behalen, moet je vier kerntaken op niveau 3 beheersen.

Nadere informatie

Regeling Bindend Studieadvies

Regeling Bindend Studieadvies Regeling Bindend Studieadvies 2015-2016 Deze regeling is een uitwerking van artikel 58 van de OER en beschrijft de procedures van het uitbrengen van het bindend studie advies tijdens het eerste studiejaar

Nadere informatie

U I T S P R A A K

U I T S P R A A K U I T S P R A A K 1 7-2 8 4 Rapenburg 70 Postbus 9500 2300 RA Leiden T 071 527 81 18 van het College van beroep van de Universiteit Leiden inzake het beroep van [naam], appellante tegen het Bestuur van

Nadere informatie

Praktijkopdracht. Instructie student. Kwalificerend. Ondernemer horeca/bakkerij Meewerkend horeca ondernemer. Uitstroom : Meewerkend horeca ondernemer

Praktijkopdracht. Instructie student. Kwalificerend. Ondernemer horeca/bakkerij Meewerkend horeca ondernemer. Uitstroom : Meewerkend horeca ondernemer Praktijkopdracht Kwalificerend Instructie student Ondernemer horeca/bakkerij Meewerkend horeca ondernemer Uitstroom : Meewerkend horeca ondernemer Niveau : 4 Crebonr. : 25185 Kerntaak : B1-K2 Dossier :

Nadere informatie

Taakomschrijvingen en procedures omtrent inleveren, beoordelen en archiveren afstudeeronderzoek

Taakomschrijvingen en procedures omtrent inleveren, beoordelen en archiveren afstudeeronderzoek Taakomschrijvingen en procedures omtrent inleveren, beoordelen en archiveren afstudeeronderzoek Opgesteld 4 oktober 2013 Besproken in het MT-ILS 9 oktober 2013 Versie 20 november 13 Ter bespreking in DB

Nadere informatie

Projecten objectief beoordelen

Projecten objectief beoordelen Projecten objectief beoordelen Nieuwjaarsbijeenkomst 23 januari 2014 Esther Gouweloos Erika Rob Dorinde Winkelaar Stellingen Ook voor projecten moet je een toetsmatrijs maken In een project toets je geen

Nadere informatie

5. Afnamecondities De activiteit waarbij u assisteert is gericht op het werven en behouden van leden en is geen training.

5. Afnamecondities De activiteit waarbij u assisteert is gericht op het werven en behouden van leden en is geen training. Handbaltrainer 2 Assisteren bij het organiseren van een activiteit Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.3 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 2.2 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren

Nadere informatie

Dossier Informatieblad praktijkopleider: voorbereiden en beoordelen proeve van bekwaamheid, niveau 4

Dossier Informatieblad praktijkopleider: voorbereiden en beoordelen proeve van bekwaamheid, niveau 4 Dossier 2012-2013 Informatieblad praktijkopleider: voorbereiden en beoordelen proeve van bekwaamheid, niveau 4 Examinering hout & meubelopleidingen niveau 4 Aan het eind van de opleiding moet een kandidaat

Nadere informatie

1 Opdracht Doelstellingen Onderdelen PvB en tijdsduur Deelnamecondities Afnamecondities Locatie...

1 Opdracht Doelstellingen Onderdelen PvB en tijdsduur Deelnamecondities Afnamecondities Locatie... PvB 3.4 Titel kwalificatieprofiel: Basis Looptrainer 3 Proeve van Bekwaamheid: Inhoudsopgave 1 Opdracht... 2 2 Doelstellingen... 2 3 Onderdelen PvB en tijdsduur... 2 4 Deelnamecondities... 2 5 Afnamecondities...

Nadere informatie

PROTOCOL TOETSING EN BEOORDELING IN DE VERPLEEGHUISARTSOPLEIDING

PROTOCOL TOETSING EN BEOORDELING IN DE VERPLEEGHUISARTSOPLEIDING PROTOCOL TOETSING EN BEOORDELING IN DE VERPLEEGHUISARTSOPLEIDING Goedgekeurd door de HVRC 1 maart 2007 Voorwoord Conform artikel B3 lid 2 van het Kaderbesluit CHVG (hierna: Kaderbesluit), in werking getreden

Nadere informatie

PvB 3.3. Organiseren van activiteiten

PvB 3.3. Organiseren van activiteiten PvB 3.3. Organiseren van activiteiten PVB 3.3 Organiseren van activiteiten Deelkwalificatie van trainer boccia 3 Inleiding Om het door Gehandicaptensport Nederland en NOC*NSF erkende diploma trainer boccia

Nadere informatie

U I T S P R A A K

U I T S P R A A K U I T S P R A A K 1 4 1 8 8 van het van de Universiteit Leiden inzake het beroep van [naam], appellante tegen het bestuur van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, verweerder 1. Ontstaan en loop van het

Nadere informatie

TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE Praktijk 8 Deeltijd

TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE Praktijk 8 Deeltijd TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE Praktijk 8 Deeltijd Titel vak: Praktijk 8 Kwartaal: 4 Voltijd/deeltijd: Deeltijd Studiejaar: 2 Datum versie: April 2013 ECTS: 5 Assessoren: Vakcoördinator: Caroline Zijlstra, Chris

Nadere informatie

Kwaliteit van Toetsen. Dr C.G.Groot

Kwaliteit van Toetsen. Dr C.G.Groot Kwaliteit van Toetsen Dr C.G.Groot Er was eens. - Vragen niet correct - Toets geen afspiegeling van de stof - Procedures onduidelijk - Mondeling (in dit geval) niet objectief 2 Wettelijk kader - Wet op

Nadere informatie

: Afstudeerproject BSc KI : Bachelor Kunstmatige Intelligentie Studiejaar, Semester, Periode : semester 2, periode 5 en 6

: Afstudeerproject BSc KI : Bachelor Kunstmatige Intelligentie Studiejaar, Semester, Periode : semester 2, periode 5 en 6 Studiewijzer BACHELOR OPLEIDING KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE Vak : Afstudeerproject BSc KI Opleiding : Bachelor Kunstmatige Intelligentie Studiejaar, Semester, Periode : 2015-2016 semester 2, periode 5 en

Nadere informatie

[60738] Onderwijs- en examenregeling Masteropleiding Islam in de moderne wereld. Paragraaf 1 Algemene bepalingen

[60738] Onderwijs- en examenregeling Masteropleiding Islam in de moderne wereld. Paragraaf 1 Algemene bepalingen [60738] Onderwijs- en examenregeling 2004-2005 Masteropleiding Islam in de moderne wereld Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1.1 - Toepasselijkheid van de regeling Deze regeling is van toepassing

Nadere informatie

U I T S P R A A K

U I T S P R A A K U I T S P R A A K 1 4 2 3 4 van het van de Universiteit Leiden inzake het beroep van [naam], appellant tegen het Bestuur van de Faculteit Wiskunde & Natuurwetenschappen, verweerder 1. Ontstaan en loop

Nadere informatie

VT2 PvB 2.3 Assisteren bij activiteiten

VT2 PvB 2.3 Assisteren bij activiteiten VT2 PvB 2.3 Assisteren bij activiteiten Deelkwalificatie van volleybaltrainer 2 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NSF erkende diploma volleybaltrainer 2 te behalen, moet je drie kerntaken op niveau

Nadere informatie

PvB 3.3 Organiseren van activiteiten

PvB 3.3 Organiseren van activiteiten PvB 3.3 Organiseren van activiteiten Titel kwalificatieprofiel: Basis Baanatletiektrainer 3 Proeve van Bekwaamheid: Organiseren van activiteiten (KSS 3.3) 29-10-2012-1 - 1 PVB 3.3 Organiseren van activiteiten

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. kerntaak 2. Uitvoeren van taken ten behoeve van het jongerenwerk, de organisatie en het beroep

Proeve van Bekwaamheid. kerntaak 2. Uitvoeren van taken ten behoeve van het jongerenwerk, de organisatie en het beroep Proeve van Bekwaamheid kerntaak 2 Uitvoeren van taken ten behoeve van het jongerenwerk, de organisatie en het beroep ROC van Amsterdam,augustus 2007 Voorwoord Voor u ligt een proeve van bekwaamheid voor

Nadere informatie

3.2 Praktijkbeoordeling De praktijkbeoordeling bestaat uit een planningsinterview, praktijk geven van training en een reflectieinterview.

3.2 Praktijkbeoordeling De praktijkbeoordeling bestaat uit een planningsinterview, praktijk geven van training en een reflectieinterview. Wielrentrainer 3 Geven van training Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.1 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio waaruit blijkt dat u in staat bent tot het maken van een jaarplan

Nadere informatie

Handleiding Assessment Startbekwaamheid

Handleiding Assessment Startbekwaamheid Handleiding Assessment Startbekwaamheid Hoofdfase 3, ALO Opleiding Academie voor Lichamelijke Opvoeding Bachelor of Sport and Physical Education Domein Bewegen, Sport en Voeding Februari 2013 Inhoud Introductie

Nadere informatie

Overgangsregeling Curius naar Curius+, Ongedeelde Opleiding Geneeskunde

Overgangsregeling Curius naar Curius+, Ongedeelde Opleiding Geneeskunde Overgangsregeling Curius naar Curius+, Ongedeelde Opleiding Geneeskunde De overgangsregeling is in eerste instantie bedoeld voor studenten, die per 1 september 2008 zijn gestart met de opleiding (cohort

Nadere informatie

Toelichting Startbekwaamheidsgesprek voor opleidings- en werkveldexaminatoren

Toelichting Startbekwaamheidsgesprek voor opleidings- en werkveldexaminatoren Toelichting Startbekwaamheidsgesprek voor opleidings- en werkveldexaminatoren Dit document is bedoeld om de opleidings- en werkveldexaminatoren te informeren over de achtergronden van het Startbekwaamheidsgesprek.

Nadere informatie

U I T S P R A A K

U I T S P R A A K U I T S P R A A K 1 4 1 5 8 van het van de Universiteit Leiden inzake het beroep van [naam], appellant tegen het Bestuur van de Faculteit der Sociale Wetenschappen, verweerder 1. Ontstaan en loop van het

Nadere informatie

Toelichting Startbekwaamheidsgesprek voor opleidings- en werkveldexaminatoren

Toelichting Startbekwaamheidsgesprek voor opleidings- en werkveldexaminatoren Toelichting Startbekwaamheidsgesprek voor opleidings- en werkveldexaminatoren Dit document is bedoeld om de opleidings- en werkveldexaminatoren te informeren over de achtergronden van het Startbekwaamheidsgesprek.

Nadere informatie