JAARVERSLAG OVER 1932

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARVERSLAG OVER 1932"

Transcriptie

1

2 JAARVERSLAG OVER 1932

3 N.V. GOUDSCHE WATERLEIDING-MAATSCH APPIJ JAARVERSLAG OVER 1932 Kupitaal en Leeningen. Het uitgegeven kapitaal bleef onveranderd. De leening 1905 werd afgelost, de leening 1918 verminderde door aflossing tot f en die van 1926 tot f Bestuur en Personeel. Er zijn geen bijzondere opmerkingen. Waterxuivegmg en bvering. Omtrent de hoedanigheid van het uit den grond opgevoerde water valt op te merken, dat het jaarlijksche temperatuurverschil wederom slechts 0.3 graden C. bedroeg, dat aan kalk voor de 'ontharding wedemm circa 350 gram per afgeleverden M. noodig was, overeenkomend met circa 280 gram CeQ, en dat het zoutgehalte uiterst langzaam blqef stijgen, zoodat het sedert den aanvang van het pompbedrijf uit den bodem, nu 11 jaren geleden, van 120 tot 150 mgr. C1 p. L. omhoog is gegaan. Er is tegen den planktongroei in de basins en op de filters 3982 KJG. kopersulfaat verbruikt. De filters deden dienst: Filter I 249 dagen met 8 malen schoonmaak;,, Y, 7, 8 99 >>?, I11 247,, >Y 9 9, >Y Op de 3 filters is 830 ton grof filterzand en in het najaar nog 25 c.m. hoog fijner Lekzand gebracht. Verkocht is 388 X. oud zand. Evenals in 1931 de bronnen I en I1 zijn de bronnen V en VI getrokken en bleek ook hier de bopergaasbekleeding doop vor-

4 4 ming van zwavelkoper dichtgezet. De bronnen zijn opnieuw gebord met 500 m.m. boorbuis, de filterbui2en hersteld waal noodig en herplaatst met eene dubbele omstorting van grof en fijn grind. Alle bronnen zijn voorzien van 1 peilbuizen voor afmnderlij ke peiling en bemonstering. Aan de Z.W.-zijde van het terrein is een tweede waarnemingspeilbuis geplaatst op 100 Meter afstand van de centrale waarnemings-peillbuis. De waterstandverlaging tijdens het afpompen der bronnen overdag bleek in de tweede peilbuis de helft dier verlaging te bedragen. De tweede peilbuis is M. minus N.A.P. diep. e Westzijde van ons terrein in de begrenzende buiten- Bermsloot, zijn op onderlinge afstand van 23 Meter 5 bronnen gebioord met 300 m.m. boorbuis, genummerd IX tlm. XIII. Bron IX is tot 32 Meter minus N.A.P. omlaaggebracht, een proeffilter is gesteld en daarna is de brondiepte op 24 M. minus N.A.P. omhoog gebracht en het filter van tot 24 M. gesteld. Bron X is tot M. minus N.A.P. geboord en daarna op 24 M. minus N.A.P. omhoog gebracht, waarna van 13 tot 24 M. rrainus N.A.P. het filter gesteld is. Van bron XI, XII er: XIII zijn de filters gesteld OP tot 25.20, tot en tot M. minus N.A.P. De bronbuizen zijn 80 m.m. binnenwerks en 120 m.m. buitenwerks in diameter en zijn omstort met gewassclren grind van 4 tot 6 m.m. De 5 bronnen zijn onderling verbonden door 200 m.m. gegoten buis en ieder van 150 m.m. L.D. afsluiters voorzien, welke haalbuis uitmondt in eene centrale gemetselde pompput (No. III), bodemhoogte 1.28 M. minus N.A.P. en bovenrand 4 M. plus N.A.P. Het pompaggregaat is een 175 mm. centrifugaalpomp met riem gedreven door een 27 P.K. electromotor en een roteerende yacnumpomp. De 250 m.m. persbuis mondt in de 250 m.m. leiding tusschen de beide regenvalgoten boven de basins. Met het oog op de geleidelijke stijging van het zoutgehalte van het bronwater, die aanleiding gaat worden tot eene verlegging van het bronnenterrein of tot de inrichting eener kunstmatige infiltratie met rivierwater, is de nieuwe reeks bronnen dienstbaar gemaakt aan eene proef op bedrijfsgrootte me:

5 5 infiltratie, waartoe een proeffilter van 14 M. oppervlakte is opgesteld, dat in bron IX afloopt, terwijl in de centrale pompput eene 60 m.m. centrifugaalpomp met 4 P.K. electromotor is opgesteld om het kunstmatige bodemwater op te voeren uit een der bronnen X tot XIII naar bevind van zaken tijdens de proef. Aan het eind van het bedrijfsjaar was de proef-inrichting gereed. Pompbedrijf. Diensturen S.W.U. L.olie W. 30 P.K. oliemotor ui2 bronnen ,, electrom.,, ,, Y> I>,# >> 99 I)?I oliemotor basins 7 1, I>,, >>,,,I y, electrom. ), >Y ,, oliemotor naar stad ,, electrom.,,,, >>?Y,I 77 50?Y >> )> >Y >> J? 97?> Afgeleverd naar stad : Verbruikte stroom voor pompen KVV.U. Voor de waterwinning en het pumpen naar de filters is 124 W.U. per M'. naar de stad afgeleverd water verbruikt en voor het onder druk pompen 127 W.U. Voor kalkblussching, kalkmelkbereiding, werkplaats, pompen op het terrein en voor verlichting is K.W.U. verbruikt. Per kwartaal is resp. 5 5% minder, 2 en 7 % meer en 4 % minder dan het gemiddelde afgeleverd, beantwoordende aan de temperaturen van het afgeloopen jaar. De kleinste etmaal-aflevering was op Zondag 1 Mei 2030 M'. (vorig jaar 2286), de grootste etmaal-aflevering was op Vrijdag 19 Augustus 5608 W. (v. j. 4987) en het gemiddelde was 3621 M". (v. j. 3767). De jaarlij'ksche aflevering was 3.6 5% minder dan in het voorafgaande jaar door minder afname der nijverheid.

6 Gebouwen en terrein. De bestaande 200 m.m. zuigleidirig van de rivier naar de kalkslijkpomp is verlegd naar de pompinrichting voor het proeffilter, die bestaat uit een 7 P.K. electr. motor met 100 m.m. c. pomp aangesloten op 150 m.m. spoelleiding, een 4 P.K. electr. motor met 75 m.m. c. pomp om ruw rivierwater op het proeffilter te brengen en een 2 P.K. electr. motor met roteerende vacuumpornp, alles ondergebracht in een houten loods aan den 2.W.-kant van ons terrein binnen den dijk, terwijl het proeffilter er naast aan de buitenzijde van den dijk staat. Voor koeling van de vacuum-pomp in schachtput No. 111 is 52 M. Y* en 7 M. 1/z7 looden buis gelegd vaii de hoofdbuis der waterleiding bij de inachinistenwoningen. Voor de stroomlevering is uit de achterste machinekamer een 3 X 25 m.m.* grondkabel gelegd naar de rivier, tussohen dijk en filters en over den westelijken dijk. Om het lekverlies van basin No. I11 op te heffen ie een automatisch electro e. pompje in eene overdekking er naast opgesteld. De terreinverlichting is vergroot en verbeterd ; de houten palen zijn vervangen door lantaarns van getrokken ijzeren buis voorzien van 200 kaars lampen met kandem-armaturen en de hooge lichtmast naast den toren en de radilomast zijn van strijkbare 300 kaars lampen met kandem veiligheidskoppelingen voorzien, alles gevoed door den nieuw gelegden 3 X 25 m.m,. grondkabel. De Oostelijke dijk langs de zelling, die een onvoldoenden voet had en verzakkingen vertoonde, is van een zwaren voet voorzien, opgehoogd en onder profiel gebracht ; met de vrijkomende palen is de buitenberm van den dijk aan de rivierzijde versterkt. Daar de transformatorruimte te klein werd, is een eigen gebouwtje hiervoor gezet, waarin 500 K.V.A. kan ondergebracht worden en waarin op het oogenblik 2 X 150 K.V.A. is opgesteld; in het bestaande gebouwtje is een steenen scheidingsmuur opgetrokken. Tusschen de schoorsteen en de werkplaats is een klein laboratorium gebouwd voor eenvoudig scheikundig onderzoek, electrisch te bedienen wegens afwezigheid van steenkolengas. Wegens den aanvang van ophooging der uiterwaard naast ons terrein is aan de grens prikkeldraad op houten: palen aangebracht.

7 7 Machines. Om bij voorkomende storing der electriciteitsvoorziening eigen stroom te kunnen voortbrengen, is de hand gelegd op een tweedehands 62 P.K. 2 cyl. oliemotor met 50 K.W. draaistroomdynamo in zeer goeden staat, op te stellen in de tegenwoordige bergloods en door alternatief schakeling te verbinden met onze installatie. De 2 cyl. 52 P.K. oliemotor heeft 2 nieuwe zuigers gekregen na vervanging van den gescheurden achtersten cylinder en uitkotteren van den voorsten. Waterverbruik. Afgeleverd werd aan den watertoren Ma. Per watermeter werd verkocht: aan de Gemeente Gouda Ma. 1, Y7 1, Gouderak ,,,> 1, 7, Haastrecht ,,,, groote verbruikers ,,,, neringen, enz ,, ,7 Blijft NI". Zoodat het particuliere verbruik van inwoners van Gouda (31 Dec. '32) van 79 perceelen onder Gouderak, 27 perceelen onder Waddinxveen en 188 perceelen onder Reeuwijk met tezamen circa 1470 bewoners gezamenlijk per etmaal gemiddeld 81 Liter per hoofd heeft bedragen, inbegrepen spuien, brandblusschen, lekverlies en metermiswij zing. B icieennet. Nieuw aangelegd is: Buurtje: een 200 m.m. afsluiter is ingebouwd om den Turfsingel te kunnen afsluiten zonder de Raarsenfabriek. Bothastraat: 56 M. 100 m.m. gegoten buis van Joubertstraat in Oostelijke richting. Noothoven van Goorstraat: 84 M. 100 m.m. geg buis van Derde tot Vierde Kade. Van Tollensstraat langs R. K. Kerk in het verlengde der Heerenstraat in N.N.0.-richting: m1.m. geg. buis. Woudstraat: 52 M. 100 m.m. geg. buis van Klimopstraat aansluitende aan Boschweg.

8 8 Tollensstraat : 77 M. 100 m.m. geg. buis van Nic. Beetsstraat tot verlenging der Heerenstraat (Stanton spun). Tweede Kade: 8 M. 100 m.m. geg. buis voor perc. No. 1 tot 9, Me v. Bergen IJrwendmmpmk: 46 IM. l lood van perc. No. 4 tot 4a. Nieuwe Sluis IJd-Gouwe: 20.5 BA. 1 Rheaaniabuis en 12.5 M. 1 lood voor eventueele voorziening der sluiswachters gebouwen, in uitgespaard kanaal in de betonstorting. Ridder van Catsweg: 16 M. 100 m.m. geg. buis van boerderij v. Vliet tot perc. No. 91. Uitwateringskanaal van Rijnland aan de Nieuwe Sluis: 33 M. 200 m.m. geg. schermbuis in de vaste brug in aanbouw. Vernieuwd is geworden : Molenwerf :van Oosthaven tot afsluiter Achter de Kerk 113 M. 100 m.m. geg.!buis in plaats van 100 m.m. buis. Voorwillens : van brug verlengde Karnemelksloot tot begin Zwarteweg 56 M. 150 m.n. gwg. buis in plaats van 80 m.m. buis. Nic. Beetsstraat: 21 M. 80 m.m. geg. buis moest nieuw gelegd worden door overhaaste zandstorting, waardoor de bestaande buis onbereikbaar werd. Helmersstraat: 17 M. 80 m.m. geg. buis wegens een zware Verzakking. P. C. Bothstraat 12 M. 100 m.m. geg. buis voor perc. No. 96 tot 100 eveneens wegens zware verzakking. Voorwillens: door bouw van een nieuwe brug over de eerste wetering van den Zwarten Weg moest de overgang verlegd worden. Graaf Florisweg: Door het zeer zware verkeer waren vele lekken te herstellen en moest de nieuwe 150 m.m. afsluiter voor den Bodegraafschen Straatweg weder verwijderd worden. Leidingen srijn gelioht : Van Itersonlaan Oostzijde geheel. Cornelis Ketelstraat van Noothoven v. Goorstraat 100 M. in de richting der Karnemelksloot. De la Reylaan van Krugerlaan tol v. Itersonlaan O. en van v. Itersonlaan W. tot Fourieweg. Vierde Kade voor de woningen van Ouden van Dagen. Derde Kade voor de woningen van Ouden van Dagen. Graaf v. Bloisskraat de achterste 12 M. hoofdbuis is prijsgegeven wegens verzakking in eene oude met houtwol gedempte

9 9 sloot en vervangen door 3/ looden buis &e periodiek wordt gelicht. Aangesloten perceelen. Kwartaals- Oppervlak in M. tarief Einde 1931 Einde 1932 Onder 30 M... f ,, 30,,...?, ,,...,, ,,...,, ,,...,, ,,...,, ,,...,,? boven 260 M....,, ander tarief le closet...,, e closet... 9, bad...,, kraan m. schroefdr..,, brandkraan Er waren nog 129 recognitieleidingen in gebruik. Het aantal dienstleidingen was op 31 Dec verschii Watermeters. Einde 1932 % Y, % 1 1% 1% 2 2% 3 Openb. geb Industrieenz Contrôle Standpijp Totaal Totaal Financieele opmerkingen. Aan uitbreidingen van het buizennet is f ten koste gelegd en f aan vernieuwingen, waarbij f komt aan geheele afsehrijving. Een der voornaamste uitgaven op Exploitatie was de verzwaring en verbetering van den dijk aan de zellingzijde, die f vorderde. Het vernieuwen van Bron I en I1 heeft f gekost en het slaan en plaatsen van bron IX tot XIII kostte f2788.-,

10 10 de bijbehoorende schachtpunt f , de zuigleidingen van de 5 bronnen f en de persleiding f De te nemen proef met kunstmatige infiltratie kostte: Omleggen 200 m.m. zuigleiding uit de rivier... f Persleidingen...,, Afvoerleiding en van filtraat en spoelwater...,, Proeffilter...,, inrichten...,, Pompgebouwtje...,, Laboratorium...,, Behoudens een 27 P.K. electromotor en een vacuum-aggregaat was bijna de geheele machinale inrichting als reserve reeds aanwezig. Behoudens bronnen slaan, metselwerk en het maken var; het plaatijzeren proeffilter is alles door eigen personeel uitgevoerd. De aanschaffing van den 62 P.K. tweedhands oliemotor me1 draaistroomdynamo heeft f 1440,--- gekost. Door extra afschrijving van f is alles wat op het hoofd,,machines, Leidingen en Pomptoestellen voorkomt tot einde 1921 geheel afgeschreven, en door f extra afschrijving is het hoofd,,prise d ea wederom tot j 1.- teruggebracht. Het manco aan liquiditeit is dit jaar met f gedaald. GOUDA, Maart 19% De D.irecteur der N.B. Goudsche Waterleiding-Maatschappij, UT. H. v. RIETSCHOTEN.

11 ~ N.V. GOUDSCHE WATERLEIDING AATSCt-lAPWJ - GOUDA BALANS t JANUARI 1933 ~~ WATERTOREN EN HOOGRESERVOIR f ,88 afgeschreven (1 %)...,, KALKBLUSSCHERIJ EN HOOGSPANNINGSRUIMTE... f ,81 afgeschreven (1% %)...,, 7.035,46... f 8.020,92 n (3 %) f 2.846,22 >> extra,, 5.173,70,, 8.019,92 WONINGEN EN KANTOOR- GEBOUW... f ,63 afgeschreven (1% %)...,, 4.840,43 FILTERS... f ,19 (afgesohreven 1 %)...,l ,13 MLAARiBASINS... f ,76 afgeschreven 1 %)....,, 7.820,89 BEZINWBASINS f 4.741,49 afgeschreven (1 %) f 1.158,42 >> extra,, 3.582,07,, 4.740,49 MACHINES, BUISLEIDING EiN POMPTOESTEiLLEN... f ,Ol '/z afgeschr. (3 %) f ,72%,, extra,, ,94,, ,66%... f ,34 afgeschr. (3 %) f23.751,83 99 extra,, ,51,, ,34 BUIZIENNET EN ZINlKlERS... f ,79'h afgeschreven (1% en 3 %)...,, ,04% DUIKER VOOR AFVlOER KALK- STEEN... f 2.193,84 afgeschreven (10 %)...,, 1.645,66 WERKPLAATS...,,, f/z afgeschreven...,, 2.210,01f/z AFRASTERING... f 1.687,lT afgeschreven...,, 1.686,12 LABORATORIUhî... f i.l12,88f/z,, i/2 afgeschreven... WATERMETERS... f ,84- afgeschreven...,, ,67 DZENSTLiEIiDiINiGEN 4385 stuks... TERREIN... RECOGNIT1;EILEIDINGEN... INVlENTARlIS GEREElDSCHAPPEN -... KAS D EB ITEU'REN POSTCHEQUE- EN GIRODIENST... MAGAZITNGOBDEREN... BRANDST~OFFEN KALK EXPLOITATIEKOSTEN... ONKOSTEN, vooruitbetaald... f ,09,, 13,954, ,, ,20,, ,06,, ,87 >> 1.-,, ,35 9, 1.-,, ,75,, 548,18 7, 1 >-- 1, 1,- 1, 1,-,, ,17,, P. m.,, ,17 f ,19 >, %d 9, 1.- d 9, 1.- I,, 189,56,, 9.948,94 J,, 280,12,, 6.711,44 9, 261,38,, 1.065,- 4 1, 281,67 4?> 700,15 4 f ,45 AANDEE:LENKAPITAAL... ongeplaatst... OBLI GATI'ELEE'N I N G<EN : 5 % leening 1918, per resto... 5 %,, 1926,,,,,... BUkTENlGEWONE RESERVE... WED. KNOX 6i DORTLAND... CREDITEUREN... TE BESTALEN COUPONS... NTER,EST, nog te betalen... ZLECT'R. STROOM, nog te betalen... IETRIBUTIE GEMEENTE GOUDA, nog te betalen INKOSTEN, nog te betalen... 3,NOPGEVRAAGD DIVID,END... INViER!DEELD DIVIDEN'D SALDsO... 3IVIiDE,ND 1932, 10 %... I'ANTIEME DIRECTEUR... CONINLISSARISSEN... DIVIDEN~DBELASTING... i j ,- J,, ,- 4 f ,-,, 12o.Oo0,- J f ,--:,, ,-,, ,95 J,, ,44 J,, 2.961,79,, 675,-- J,, 600,-,, 885>78 46,, 4.172,19 1, 351,25 9, J, 186,72 I/,: , ,68 J :: 3.478,60 J,, 2.543,05 V' f ,45

12 ~ \ N.V. GOUDSCH WATERLEIDING- MAATS - GOUDA WINST- EN VERLIESREKENING 31 üe 2 BRANDSTOFFEN EN ELECTRICITEIT... KALK ONKOSTEN... ARBEIDSLOONEN WATERTOREN... SALARISSEN PENSIOENUITKEERINGEN... VERLIiES DIENSTLEIDINGEN... EXPLOITATIE WATERMETERS RETRIiBUTIE GEMEENTE GO Art. 18 der concessievoorwaarden, 2% % val f , AFSCHRIJVINGEN : volgens staat: Normale... Extra... f ,70,, ,89 f ,96,, 6.289,44,, 9.050,92,, ,52,, 3.486,04,, 8.126,83,, ,4ü,, 3.700,68 885,38 :: 1.271,04,, 4.172,19,, ,59 INVERDEELD VORIG BOEK LEIDINGEN IBINGEN... f 216,61,, ,45,, 126,07,, 478,06 9, 8,50 SALDO WINST... f ,70 waarvan: Aandeelhouders 6 % van f ,-... Aandeelhouders 60 %... f ,42 Directeur 25 %...,, 5.797,68 Commissarissen 15 %...,, 3.478,60,, ,- f ,70,, ,70 f ,69 f ,69 DIVIDEND-BEREKENING. 6 % Rente % van de overwinst... Onverdeeld dividendsaldo boekjaar waarvan uit te keeren: 10 % van f ,-... f28.100,- Dividendbelasting 9.05 %...,, 2.543,05 Onverdeeld dividendsaldo... f ,, ,42,, 55,35 f ,77 ~, ~ f 186,72

NV. GOUDSCHE WATERLEIDINGMA ATSCHAPPIJ. Het uitgegeven kapitaal bleef onveranderd. Door uitloting vermindrerde : Leening 1905 tot... f 2000.

NV. GOUDSCHE WATERLEIDINGMA ATSCHAPPIJ. Het uitgegeven kapitaal bleef onveranderd. Door uitloting vermindrerde : Leening 1905 tot... f 2000. NV. GOUDSCHE WATERLEIDINGMA ATSCHAPPIJ JAARVERSLAG OVER 1931 Kapitaal en Leeningen. Het uitgegeven kapitaal bleef onveranderd. Door uitloting vermindrerde : Leening 1905 tot... f 2000. >, 1918,,...,> 29000.,>

Nadere informatie

N.V. GOUDSCHE WATERLEIDING MAATSC HA PPIJ AARV VERSLAG E R

N.V. GOUDSCHE WATERLEIDING MAATSC HA PPIJ AARV VERSLAG E R N.V. GOUDSCHE WATERLEIDING MAATSC HA PPIJ AARV VERSLAG o V E R N.V. GOUDSCHE ARVERSLAG OVER 1933 Kapitad í,eeningen. Het aandeelenkapitaal bleep onveranderd ; het leeningkapitaal verminderde door uitloting

Nadere informatie

GOU DSCH E WATERLEIDING-MAATSCHAPPIJ OVER 1930

GOU DSCH E WATERLEIDING-MAATSCHAPPIJ OVER 1930 GOU DSCH E WATERLEIDINGMAATSCHAPPIJ JAARVERSLAG OVER 1930 Kapitaal en Leeningen. Het uitgegeven kapitaal obleef onveranderd. Leening 1905 verminderde door uitloting tot f 4000., leening 1918 tot f 34.000.

Nadere informatie

N.V. GOUDSCHE WATERLEIDI NG-MAATSCHAPPIJ JAAR- VERSLAG OVER

N.V. GOUDSCHE WATERLEIDI NG-MAATSCHAPPIJ JAAR- VERSLAG OVER N.V. GOUDSCHE WATERLEIDI NG-MAATSCHAPPIJ JAAR- VERSLAG OVER 1936 N.V. GOUDSCHE WATERLEIDING-M AATSCH APPIJ - JAARVERSLAG OVER 1936. Kapitaal ew Leeningen. Het leenings-kapitaal verminderde met f 15.000.-

Nadere informatie

GOUDSCHE WATERL E i DI N G-M A ATSCHAPPIJ +OVER 1937

GOUDSCHE WATERL E i DI N G-M A ATSCHAPPIJ +OVER 1937 GOUDSCHE WATERL E i DI N G-M A ATSCHAPPIJ +OVER 1937 N.V. GOU DSCH WATERLEí DIN G-M AATSCHAPPIJ JA VE OVE 193 N.V. GOUDSCEE?~A~E~L~I~~NG-~~ATSCHAPPI J JAARVERSLAG OVER 1937. Kapitaal en Leeniwgen. Het

Nadere informatie

VVATERLEIDING-NL4ATSCHAPPIJ -

VVATERLEIDING-NL4ATSCHAPPIJ - GOUDSCHE VVATERLEIDING-NL4ATSCHAPPIJ - JAARVERSLAG OVER 1929 Kapitaal en Leeningen. Htet uitgegeven kapitaal bleef onveranderd f 281.000.-. Door uitloting verminderde I%eening 1905 tot f 6000.-, leening

Nadere informatie

N.V. GOUDSCHE WATE RLEI DINGMAATSCHAPPIJ VERSL

N.V. GOUDSCHE WATE RLEI DINGMAATSCHAPPIJ VERSL JAAR= VERSLAG OVER 1939 N.V. GOUDSCHE WATE RLEI DINGMAATSCHAPPIJ ff VERSL V R N.V. GOUDSCHE VVATERLEIDING-NIAATSC~A_E.>gfJ. -- -- OVER 1939. i Knpituul en Leenifigen. Het leeningskapitaal verminderde tot

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Bestuur en Personeel. Kapitaal m Leerlingen.

JAARVERSLAG. Bestuur en Personeel. Kapitaal m Leerlingen. JAARVERSLAG OVER 1927 Kapitaal m Leerlingen. Het uitgegeveii kapitaal bleef onveranderd f 281.000.. Door iiitloting verminderde de leening 1905 tot f 10.000., de leeiiing 1918 tot f 41.000. en de leening

Nadere informatie

N.V. GOUDSCHE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ JAARVERSLAG

N.V. GOUDSCHE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ JAARVERSLAG N.V. GOUDSCHE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ JAARVERSLAG ö V E R N.V. GOUDSCHE ~ATE~LEIDING~AATSCH~~~I J JAARVERSLAG over 1.934 Kapitaal en Leeningen. Het aandeelenkapitaal veranderde niet ; het leeningskapitaal

Nadere informatie

N.V. Gouds c h e Wat er lei ding Maatschap pu Gouda

N.V. Gouds c h e Wat er lei ding Maatschap pu Gouda N.V. Gouds c h e Wat er lei ding Maatschap pu Gouda 1943 N.V. GOUDSCHE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ b Op 3 December van bedrijf der Goudsche aanving. 1943 het verslagjaar was het 60 jaar geleden, dat het

Nadere informatie

N.V. GOUDSCHE ~ATERLEI~I~G MAATSCHAPPIJ GOUDA. aarvers

N.V. GOUDSCHE ~ATERLEI~I~G MAATSCHAPPIJ GOUDA. aarvers N.V. GOUDSCHE ~ATERLEI~I~G MAATSCHAPPIJ GOUDA r aarvers i i N.V, GOUDSCHE WATERLEIDIN~-M~A~SCHAPPI J I 1 'aarverslag 1942 Kapitaal en leeningen De oblcgatieleening verminderde van f 23.000,- tot f 18.000,-

Nadere informatie

OVER 1928. Bestwr en Pewoneel. De heer H. J. Nederhorst, oommissaris, overleed. De heer A. Goedswaagen Jr. trad in zijne plaats op.

OVER 1928. Bestwr en Pewoneel. De heer H. J. Nederhorst, oommissaris, overleed. De heer A. Goedswaagen Jr. trad in zijne plaats op. JAARVERS LAG OVER 1928 Kapitaal en Leeningen. Het uitgegeven kapitaal bleef onveranderd f 281.000.-. DOOI ui cloting vermindetide leening 1905 tot f 8000.-, leening 1918 tot f 40.000.- en leening 1926

Nadere informatie

JAAR- VERSLAG OVER 1938

JAAR- VERSLAG OVER 1938 JAAR- VERSLAG OVER 1938 N.V. GOUDSCHE WATERLEI DI NG-MAATSCHAPPIJ JAARE VERSLAG OVER 1938 N.V. GOUDSCHE ~~ATERLEI~ING-~AA~SCHAPPIJ. --- JAARVERSLAG OVER 1938. - Ku pitaal en Lee ning e n. Het leeningskapitaal

Nadere informatie

Naamlooze Vennootschap. Go u d s e h e Waterleiding -Maatschappij. Jaarverslaa. J over

Naamlooze Vennootschap. Go u d s e h e Waterleiding -Maatschappij. Jaarverslaa. J over Naamlooze Vennootschap Go u d s e h e Waterleiding -Maatschappij * Jaarverslaa J over N.V. GOUDSCHE OVER 1941 AG Kugiïual en Leeningea De obligatieleenirìg vermind,erde van f 28.000,- tot f 23.000,- door

Nadere informatie

N.V. GOUDSCHE WATERLEIDING-MAATSCHAPPIJ OVER

N.V. GOUDSCHE WATERLEIDING-MAATSCHAPPIJ OVER N.V. GOUDSCHE WATERLEIDINGMAATSCHAPPIJ OVER 1946 N.V. GOUDSCHE WATERLEIDINGMAATSCHAPPIJ OVER 1946 N.V. GOUDSCHE WATERLEIDINGMAATSCHAPPIJ * OVER 1946 * Bestuur en Personeel. Bij besluit van den Gemeenteraad

Nadere informatie

Jaarversla& over 1944.

Jaarversla& over 1944. M.V. GOUDSCHE WATERLEIDING*MAATSCHAPPIJ. Jaarversla& over 1944. Kapitaal en Leeningen. De obligatie-leening verminderde van f 12.000.- tot f 6.000.- door aflossing van 6 obligaties à f 1.000,-. Bestuur

Nadere informatie

N.V. GOUDSCHE WATERLEIDING-MAATSCHAPPI J JAARVERSLAG OVER

N.V. GOUDSCHE WATERLEIDING-MAATSCHAPPI J JAARVERSLAG OVER N.V. GOUDSCHE WATERLEIDING-MAATSCHAPPI J. JAARVERSLAG OVER 1940 * Naamlooze Vennootschap Go u d s c he Waterleiding-Maatschappij * Juarverslag over I1940 I 3 N.V. GOUDSCHE WATERLEIDING-MAATSCHAPPIJ JAARV

Nadere informatie

Goudsche Waterleiding. Maatschap pij

Goudsche Waterleiding. Maatschap pij Goudsche Waterleiding. Maatschap pij GOUDA L. s. Met het oog op #beschuldigingen in den gemeenteraad van Gouda en op publicaties in de pers tegen he% beheer der maatschappjj, die Gouda van water voorziet,

Nadere informatie

WAT E R L El D I N G-MAATS C W APPIJ N.V.

WAT E R L El D I N G-MAATS C W APPIJ N.V. L DE GOUDSE WAT E R L El D I N GMAATS C W APPIJ N.V. * OVER 1950 DE GOUDSE WAT R L E I D I N GMAATS C H A P PIJ N.V. * OVER 1950 DE GOUDSE WAT ER LEIDING MAATSCHAPPIJ N. V. t OVER 1950 Bestuur en Personeel.

Nadere informatie

DE GOUDSE WATERLEIDING-MAATSCHAPPIJ N.V. OVER

DE GOUDSE WATERLEIDING-MAATSCHAPPIJ N.V. OVER DE GOUDSE WATERLEIDINGMAATSCHAPPIJ N.V. OVER 1949 DE GOUDSE WATERLEIDINGMAATSCHAPPIJ N.V. * OVER 1949 DE GOUDSE WAT E R L E I D I N GM A ATSC HA P P IJ N.V. * OVER 1949 Bestuur en Personeel. Bij besluit

Nadere informatie

LIJST VAN GEMEENTELIJKE MONUMENTEN GOUDA

LIJST VAN GEMEENTELIJKE MONUMENTEN GOUDA LIJST VAN GEMEENTELIJKE MONUMENTEN GOUDA 11-7-2017 N.B. huisnummers veranderen; kadastrale nummers niet 438 Achter de Kerk 6-7 1996 848 Achter de Kerk 7a 2006 552 Achter de Kerk ong. bij 10 sluis t.h.v.

Nadere informatie

Lekkage/vervangen aansluitleiding Werkproces. Oasen 2012

Lekkage/vervangen aansluitleiding Werkproces. Oasen 2012 Werkproces Oasen 2012 Als er een lekkage plaatsvindt in een aansluitleiding en deze is van koper-lood-pvc of HPE 15 mm, wordt er veelal voor gekozen om deze direct te vervangen. Aangekomen op de plaats

Nadere informatie

N.V. GOUDSCHE WAT E RLE I DIN G-M AATSCH APPI J OVER

N.V. GOUDSCHE WAT E RLE I DIN G-M AATSCH APPI J OVER N.V. GOUDSCHE WAT E RLE I DIN GM AATSCH APPI J a OVER 1947 N.V. GOUDSCHE WATERLEIRINSMAATSCHAPPIJ s OVER N.V. GOUDSCHE WATERLEIDINGMAATSCHAPPIJ * OVER 1947 Bestuur en Personeel. Bij besluit van de Gemeenteraad

Nadere informatie

N.V. GOUDSCHE WATE RLE I D I N G-M AATS C HAPPIJ QVE R

N.V. GOUDSCHE WATE RLE I D I N G-M AATS C HAPPIJ QVE R N.V. GOUDSCHE WATE RLE I D I N GM AATS C HAPPIJ QVE R 1948 N.V. GOUDSCHE WATERLEIDI NGMAATSCHAPPIJ * JAARVERSLAG OVER 1948 N.V. GOUOSCHE WATE RLE I BIN GMAATSCH A PP IJ * I i Bestuur en Personeel. OVER

Nadere informatie

DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. * OVER

DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. * OVER DE GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. * OVER 1956 1956 DE GOU DSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. * Raad van beheer: mr dr K. F. O. JAMES, voorzitfer C. J. VAN AS, secretaris E. A. POLET C. H. HAGEDORN

Nadere informatie

UNIFORM HEREXAMEN HAVO 2015

UNIFORM HEREXAMEN HAVO 2015 MINISTERIE VAN ONDERWIJS, WETENSCHAP EN CULTUUR UNIFORM HEREXAMEN HAVO 2015 VAK : ECONOMIE II (BA en BR) DATUM : 27 juli 2015 TIJD : 07.45u 10.45u Aantal opgaven bij dit vak : 6 Aantal pagina s : 5 Hulpmiddelen

Nadere informatie

DE GOUDSE WATEBLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. *

DE GOUDSE WATEBLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. * DE GOUDSE WATEBLEDNG MAATSCHAPPJ N.V. * 1954 1954 DE GOUDSE WATERLEDNG MAATSCHAPPJ N.V. * Raad van Commissarissen: A. GOEDEWAAGEN, Voorzitter, Gouda Mr L. K. E. VAN EJCK, Rotterdam A. DORTLAND, Gouda E.

Nadere informatie

JAARREKENING 20.. Balans

JAARREKENING 20.. Balans LOGO met secretariaatsgegevens vereniging Balans ACTIVA 31-12-20.. 31-12-20.. VASTE ACTIVA I. Materiele vaste activa Gebouwen en terreinen - - Machines en installaties - - Andere vaste bedrijfsmiddelen

Nadere informatie

17 september 1944 1 juni 1975 Goederenvervoer: 1 februari 1905 2 maart 1970

17 september 1944 1 juni 1975 Goederenvervoer: 1 februari 1905 2 maart 1970 pagina 1 van 5 Halte Bergentheim Gewijzigd: e:10-07-2010 Inhoud: Gegevens halte Exploitatie Gebouwen Emplacement Spoorweghaven Personeel Gegevens plaats Links: Fabrieksaansluitingen: Turfstrooiselfabriek

Nadere informatie

www.jooplengkeek.nl Hoofdstuk 42 belangrijk

www.jooplengkeek.nl Hoofdstuk 42 belangrijk www.jooplengkeek.nl belangrijk 1 Liquiditeitskengetallen Current ratio Quick ratio Working capital (werkkapitaal) Cashflow Kengetallen Kengetallen zijn verhoudingsgetallen, ze geven de verhouding aan tussen

Nadere informatie

- Op gebouwen en machines die op 1 januari 2008 aanwezig zijn wordt in 2008 respectievelijk 30.000,- en 20.000,- afgeschreven.

- Op gebouwen en machines die op 1 januari 2008 aanwezig zijn wordt in 2008 respectievelijk 30.000,- en 20.000,- afgeschreven. Management en Organisatie VWO 6 Herhaling CE Begrotingen nummer 2 Opgave 1 Gegeven is de volgende balans van Fitna bv: Balans per 1/1 2008 --------------------------------------------------------------

Nadere informatie

UNIFORM EINDEXAMEN HAVO 2015

UNIFORM EINDEXAMEN HAVO 2015 MINISTERIE VAN ONDERWIJS, WETENSCHAP EN CULTUUR UNIFORM EINDEXAMEN HAVO 2015 VAK : ECONOMIE II (BA en BR) DATUM : 19 juni 2015 TIJD : 07.45u 10.45u Aantal opgaven bij dit vak : 6 Aantal pagina s : 5 Hulpmiddelen

Nadere informatie

Boekingsboek. Overzicht van een aantal soorten boekingen.

Boekingsboek. Overzicht van een aantal soorten boekingen. Boekingsboek Overzicht van een aantal soorten boekingen. * contant * op rekening * met en zonder BTW * transitorische posten * hoe ga je om met de BTWboekingen * balans, V&Wrekening, liquiditeitsoverzicht

Nadere informatie

FINANCIEEL ECONOMISCH VERSLAG

FINANCIEEL ECONOMISCH VERSLAG OVERZICHT JAARVERSLAG 2011 FINANCIEEL ECONOMISCH VERSLAG Voor de overzichtelijkheid zijn in het jaarverslag 2011 uitsluitend de kerncijfers en de balans en de winst- en verliesrekening opgenomen. De gegevens

Nadere informatie

De JetStar bestaat uit een reeks onderdelen die in de onderneming JetFun bvba worden geproduceerd.

De JetStar bestaat uit een reeks onderdelen die in de onderneming JetFun bvba worden geproduceerd. De onderneming JetFun bvba produceert één type jetski, de JetStar. De JetStar bestaat uit een motor die de jetski aandrijft. De motor is een Kawasaki 23 pk die wordt aangekocht. De JetStar bestaat uit

Nadere informatie

Opgaven elektrische installaties

Opgaven elektrische installaties Opgaven elektrische installaties 1a 1b Met voorschriften van welke instanties dient rekening te worden gehouden bij de elektriciteitsaansluiting op de bouwplaats? Van welke factoren is het gevraagde vermogen

Nadere informatie

EBO (Eigendom, Beheer en Onderhoud) staten en toelichting Ecologische Verbindingszone Ter Wisch versie 25 mei 2012

EBO (Eigendom, Beheer en Onderhoud) staten en toelichting Ecologische Verbindingszone Ter Wisch versie 25 mei 2012 Waterlopen: Nummer Naam Eigendom Beheer Onderhoud Bijzonderheden OAF-W-3118 Ruiten Aa Waterschap Hunze en Aa s Waterschap Hunze en Aa s Waterschap Hunze en Aa s OAF-W-3138 Ruiten Aa Waterschap Hunze en

Nadere informatie

Van : R. ten Cate / F. Ramakers KEMA Nederland BV. : Wijzigingen aan de leidingen van het H-gas manifold compressorstation Wieringermeer (A-403)

Van : R. ten Cate / F. Ramakers KEMA Nederland BV. : Wijzigingen aan de leidingen van het H-gas manifold compressorstation Wieringermeer (A-403) Notitie : 54.101-445 Aan : N.V. Nederlandse Gasunie Datum : 4 maart 2016 Van : R. ten Cate / F. Ramakers KEMA Nederland BV Betreft : Wijzigingen aan de leidingen van het H-gas manifold compressorstation

Nadere informatie

Tarieven consumenten 2018 Tarievenlijst

Tarieven consumenten 2018 Tarievenlijst Tarieven consumenten 2018 Tarievenlijst Oasen N.V. Nieuwe Gouwe O.Z. 3 Postbus 122 2800 AC Gouda T 0182 59 35 30 www.oasen.nl Pagina 1 van 6 Tarievenlijst Tarieven consumenten 2018 In deze folder vindt

Nadere informatie

DE GOUDSE. WAT E R L El D I N G-MAATSCH APPIJ N.V. OVER

DE GOUDSE. WAT E R L El D I N G-MAATSCH APPIJ N.V. OVER OVER 1951 DE GOUDSE WAT E R L El D I N G-MAATSCH APPIJ N.V. * OVER 1951 DE GOUDSE WAT ER L E I D I N G MA ATSCH A P PIJ N.V. OVER 1951 Bestuur en Personeel. Geheel onverwacht overleed op 1 Mei 1951 de

Nadere informatie

M I N I S T E R I E V A N F I N A N C I E N

M I N I S T E R I E V A N F I N A N C I E N M I N I S T E R I E V A N F I N A N C I E N DIRECTORAAT-GENERAAL VOOR FISCALE ZAKEN DIRECTIE DIRECTE BELASTINGEN Regeling van 10 december 2008, nr. DB 2008/697M, tot wijziging van de Uitvoeringsregeling

Nadere informatie

Tarieven consumenten 2017 Tarievenlijst

Tarieven consumenten 2017 Tarievenlijst Tarieven consumenten 2017 Tarievenlijst Oasen N.V. Nieuwe Gouwe O.Z. 3 Postbus 122 2800 AC Gouda T 0182 59 35 30 www.oasen.nl Pagina 1 van 6 Tarieven consumenten 2017 Tarievenlijst In deze folder vindt

Nadere informatie

Lekkage hoofdleiding Werkproces. Oasen 2012

Lekkage hoofdleiding Werkproces. Oasen 2012 Werkproces Oasen 2012 Bij de planning is een lekkage hoofdleiding gemeld. Er is enige dagen geleden een monteur gaan kijken en die heeft geconstateerd dat de lekkage niet van dien aard is dat hij direct

Nadere informatie

HUURWONINGEN NEDERLAND FONDS

HUURWONINGEN NEDERLAND FONDS HUURWONINGEN NEDERLAND FONDS Emissie 4: 29.800.000, 5.960 Participaties (á 5.000) Huurwoningen in Nederland 2018 Huurwoningen Nederland Fonds is een initiatief van Credit Linked Beheer B.V. Het copyright

Nadere informatie

BESTEMMING VAN HET RESULTAAT

BESTEMMING VAN HET RESULTAAT BEDRIJFSWETENSCHAPPEN Hoofdstuk 4: BESTEMMING VAN HET RESULTAAT Indeling: 1. Juridische aspecten 2. Boekhoudkundige verwerking 3. Gevolgen voor de financiële structuur van de onderneming Bestemming resultaat

Nadere informatie

Kenmerk BGS Doorkiesnummer +31(0)

Kenmerk BGS Doorkiesnummer +31(0) Memo Aan HDSR: Harrie Kosterman, Wijnand van Geloven, Johan Feenstra, RWS: Bob Beuving, Lieneke Zuilhof, Deltares: Anouk Creusen, Derk van Ree, Hans van Meerten Datum Van Derk van Ree Kenmerk Doorkiesnummer

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: eigen waterrekening, thuis hebben wij geen waterrekening, dus ik heb hem van iemand anders geleend maar hij most hem wel terug hebben.

Hoofdstuk 1: eigen waterrekening, thuis hebben wij geen waterrekening, dus ik heb hem van iemand anders geleend maar hij most hem wel terug hebben. Werkstuk door een scholier 1573 woorden 26 mei 2003 5,3 90 keer beoordeeld Vak Wiskunde Inhoud Inleiding De eigen waterrekening - Water gebruiken - De eigen waterrekening. De lekkende kraan - Schatten

Nadere informatie

het noordelijk deel (nabij de woningen) en het zuidelijk deel. Vanwege de invloed naar de omgeving is alleen het noordelijk deel beschouwd.

het noordelijk deel (nabij de woningen) en het zuidelijk deel. Vanwege de invloed naar de omgeving is alleen het noordelijk deel beschouwd. partner in bouwputadvies en grondwatertechniek 1/5 Project : HT140056 Park Waterrijk Hekelingen Datum : 1 September 2014 Betreft : Nota waterhuishouding Opsteller : M. (Marco) Zieverink, MSc Documentstatus

Nadere informatie

Financieel verslag van de Raad van Bestuur. Hierbij hebben wij de eer U verslag uit te brengen bij de Jaarrekening 2013 van onze maatschappij.

Financieel verslag van de Raad van Bestuur. Hierbij hebben wij de eer U verslag uit te brengen bij de Jaarrekening 2013 van onze maatschappij. Financieel verslag van de Raad van Bestuur Mevrouw, Mijnheer, Hierbij hebben wij de eer U verslag uit te brengen bij de Jaarrekening 2013 van onze maatschappij. Deel 1. : De jaarbalans op 31 december 2013

Nadere informatie

Het nieuwsbulletin over het werk van onze monteurs

Het nieuwsbulletin over het werk van onze monteurs Nieuws uit het veld Het nieuwsbulletin over het werk van onze monteurs Om ons leidingnet in conditie te houden voeren bijna 40 Oasen monteurs er dagelijks onderhoud aan uit. Het werk dat zij doen is zeer

Nadere informatie

Instituut voor Landbouwtechniek en Rationalisatie

Instituut voor Landbouwtechniek en Rationalisatie < ^ BULLETIN No. 94 BEPROEVING AQUA WEIDEPOMP Instituut voor Landbouwtechniek en Rationalisatie Dr. S. L. Mansholtlaan 12, Wageningen / '. ' -> : S- DE AQUA WEIDEPOMP Fabrikant: Fa. R. Brink Jr., Assen

Nadere informatie

Stichting Ga JAARREKENING 2013

Stichting Ga JAARREKENING 2013 Stichting Ga JAARREKENING 2013 STICHTING GA Amersfoort, juni 2014 Voor u ligt de jaarrekening 2013 van Stichting Ga. Onze doelstelling hebben we dit jaar vormgegeven door verschillende zendelingen te ondersteunen,

Nadere informatie

ER Capital Vastgoedfonds III BV

ER Capital Vastgoedfonds III BV ER Capital Vastgoedfonds III BV Halfjaarverslag 2010 September 2010 Profiel & strategie ER Capital Vastgoedfonds III BV heeft een pand met drie huurders te Veenendaal in haar bezit. Alle drie de huurders

Nadere informatie

Standaard installatie van een BioKube

Standaard installatie van een BioKube Standaard installatie van een BioKube Inhoudsopgave BioKube systeem 5 10 IE (Venus en Pluto)... 2 BioKube systeem 15 -- 20 25 30 IE (Mars)... 4 BioKubesysteem voor meerdere woningen (10 30 IE)... 6 Elektrische

Nadere informatie

Jaarrekening 2015. Stichting Chabad Central Amsterdam Dr. Eijkmanstraat 1 1181 WG Amstelveen

Jaarrekening 2015. Stichting Chabad Central Amsterdam Dr. Eijkmanstraat 1 1181 WG Amstelveen Jaarrekening 2015 Stichting Chabad Central Amsterdam Dr. Eijkmanstraat 1 1181 WG Amstelveen INHOUD JAARREKENING 1 Samenstellingsverklaring 4 2 Balans 5 3 Winst en verliesrekening 6 4 Toelichting op de

Nadere informatie

Kadeverbetering Oostring Zoeterwoude-Dorp Veilige kades voor droge voeten. Ophogen. Dijkverbreding

Kadeverbetering Oostring Zoeterwoude-Dorp Veilige kades voor droge voeten. Ophogen. Dijkverbreding Kadeverbetering Oostring Zoeterwoude-Dorp Veilige kades voor droge voeten De kades moeten de veiligheid van nu ook in de toekomst kunnen bieden. De bodemdaling in West-Nederland gaat door en we moeten

Nadere informatie

Aantal werknemers * Het resultaat na belasting en het eigen vermogen zijn gedeeld door aandelen.

Aantal werknemers * Het resultaat na belasting en het eigen vermogen zijn gedeeld door aandelen. Persbericht N.V. Bever Holding heeft over het eerste halfjaar 2015 een negatief resultaat voor belastingen behaald van 1.412.000 als gevolg van een negatieve exploitatie uit vastgoed van 188.000, netto

Nadere informatie

WONINGFONDS APELDOORN CV

WONINGFONDS APELDOORN CV ANNEXUM WONINGFONDS APELDOORN CV HALFJAARBERICHT 2013 Beheerder Annexum Beheer B.V. WTC, G-Toren Strawinskylaan 485 1077 XX Amsterdam Bewaarder Stichting Bewaarder Woningfonds Apeldoorn Claude Debussylaan

Nadere informatie

GOUDA STEVIGE STAD AANPAK OVERLAST BODEMDALING BINNENSTAD

GOUDA STEVIGE STAD AANPAK OVERLAST BODEMDALING BINNENSTAD GOUDA STEVIGE STAD AANPAK OVERLAST BODEMDALING BINNENSTAD De bodem onder onze binnenstad daalt al eeuwen. Dat leidt tot overlast. In deze folder leest u meer over oorzaak, gevolgen en aanpak. STAD MET

Nadere informatie

Jaarrekening 2011 (juli 2010 - juni 2011)

Jaarrekening 2011 (juli 2010 - juni 2011) Jaarrekening 2011 (juli 2010 - juni 2011) Factotum Twaalf VOF Pagina 8 van 57 Balans per 30 juni 2011 (in euro's) 30 juni 2011 30 juni 2010 Vaste De winst- activa en verliesrekening over 2006 en 2005 kunnen

Nadere informatie

Tracé Boortunnel lange variant

Tracé Boortunnel lange variant DHV B.V. 3.5 Tracé Boortunnel lange variant 3.5.1 Beschrijving Vanaf de A13 gaat het Tracé Boortunnel lange variant (BTL) omlaag om de A4, alle aansluitingen van knooppunt Ypenburg en de Laan van Hoornwijck

Nadere informatie

Gebruik en functies van de 6 wegklep voor filtersets FS350- FS400- FS450- FS500- FS650

Gebruik en functies van de 6 wegklep voor filtersets FS350- FS400- FS450- FS500- FS650 Gebruik en functies van de 6 wegklep voor filtersets FS350- FS400- FS450- FS500- FS650 Filteren (Filtering) Normale functie Het water van het zwembad wordt na het zand van de filter gepasseerd te zijn,

Nadere informatie

Energiecoöperatie Leur e.o. Jaarrekening 2017

Energiecoöperatie Leur e.o. Jaarrekening 2017 Energiecoöperatie Leur e.o. Jaarrekening 2017 Energiecoöperatie Leur en omstreken U.A. T.a.v. het bestuur De Flier 3812 6605 ZT Wijchen Wijchen, 24 mei 2018 JAARVERSLAG 2017 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding

Nadere informatie

Lekkage transportleidingen Werkproces. Oasen 2012

Lekkage transportleidingen Werkproces. Oasen 2012 Werkproces Oasen 2012 Een lekkage van een transportleiding (TL) heeft vaak een grotere impact dan een lekkage in een hoofdleiding (HL). We praten over een TL als de diameter groter is dan 300 mm. Voordat

Nadere informatie

Stichting Hack42 Financieel jaarverslag 2012

Stichting Hack42 Financieel jaarverslag 2012 Stichting Hack42 Financieel jaarverslag 2012 24 december 2013 Voorzitter: Klaartje Bruyn Secretaris: Peter-Paul van Gemerden Penningmeester: Reinder de Haan Inhoud Inhoud...2 Inleiding...2 Jaarrekening...3

Nadere informatie

Management en Organisatie VWO 6 Hst 31, 37 t/m 43

Management en Organisatie VWO 6 Hst 31, 37 t/m 43 Management en Organisatie VWO 6 Hst 31, 37 t/m 43 25 januari 2011 proeftoets 100 minuten Opgave 1 Handelsonderneming Astan bv heeft gegevens verzameld. Deze gegevens zijn nodig voor het opstellen van de

Nadere informatie

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 8

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 8 UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 8 Opgave 1 De zoon van Jansen schaft een duurzaam productiemiddel aan voor 544.500 inclusief btw. Naast de aanschafprijs moet de zoon van Jansen nog meer uitgaven doen om

Nadere informatie

Kerngegevens 30-jun dec jun-17. Bedrijfsresultaat (x 1.000) Netto resultaat (x 1.000)

Kerngegevens 30-jun dec jun-17. Bedrijfsresultaat (x 1.000) Netto resultaat (x 1.000) Persbericht N.V. Bever Holding heeft over het eerste halfjaar 2018 een positief resultaat voor belastingen behaald van 1.067.415 hetgeen toe te rekenen is aan een verkoopresultaat vastgoed 2.423.871, een

Nadere informatie

Jaarrekening december 2015 Benchmarkperiode 31 december om 15:39 uur

Jaarrekening december 2015 Benchmarkperiode 31 december om 15:39 uur Jaarrekening 2015 Rapportageperiode 31 december 2015 Benchmarkperiode 31 december 2014 Printdatum 24-06-2016 om 15:39 uur Voorblad 0 0 Inhoud Algemeen 2 Resultaatvergelijking 4 Financiële positie 6 Jaarrekening

Nadere informatie

Q&A. Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen

Q&A. Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen Q&A Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen Aan welk gedeelte van de N207 wordt gewerkt? Er wordt gewerkt aan de Henegouwerweg (N207) vanaf de noordkant van de kruising met de hefbrug Waddinxveen tot en met

Nadere informatie

7%. 1.000,00 (aansluiting gebouw) grondwerk. verlichting. winst en risico. ambtelijke uren LA%. Vaste kosten Gemeente Elburg. Aanbrengen persriool

7%. 1.000,00 (aansluiting gebouw) grondwerk. verlichting. winst en risico. ambtelijke uren LA%. Vaste kosten Gemeente Elburg. Aanbrengen persriool Vaste kosten Gemeente Elburg Aanbrengen persriool Aanbrengen grotere pomp Aanbrengen Water leiding Electra Koop aggregraat Benodigdheden Onvoorzien 20.000,00 10.000,00 7.000,00 1.000,00 (aansluiting gebouw)

Nadere informatie

Investerings en financieringsprobleem

Investerings en financieringsprobleem 10 hoofdstuk Investerings en financieringsprobleem 10.1 C 10.2 B 10.3 C 10.4 B 10.5 A 10.6 D 10.7 B 10.8 A 10.9 D 10.10 C 10.11 C 10.12 B 60% van 25.000.000 = 15.000.000 10.13 C Balanstotaal 30.000.000;

Nadere informatie

Kerngegevens 30-jun dec jun-16. Bedrijfsresultaat (x 1.000) Netto resultaat (x 1.000)

Kerngegevens 30-jun dec jun-16. Bedrijfsresultaat (x 1.000) Netto resultaat (x 1.000) Persbericht N.V. Bever Holding heeft over het eerste halfjaar 2017 een negatief resultaat voor belastingen behaald van 444.963 als gevolg van een negatieve exploitatie uit vastgoed van 44.063, netto financieringskosten

Nadere informatie

Tarievenlijst 2016. 1 januari 2016. Status Definitief. Versie 1.0. Oasen N.V. Nieuwe Gouwe O.Z. 3 Postbus 122 2800 AC Gouda

Tarievenlijst 2016. 1 januari 2016. Status Definitief. Versie 1.0. Oasen N.V. Nieuwe Gouwe O.Z. 3 Postbus 122 2800 AC Gouda Tarievenlijst 2016 Status Definitief Versie 1.0 Oasen N.V. Nieuwe Gouwe O.Z. 3 Postbus 122 2800 AC Gouda T 0182 59 35 30 www.oasen.nl Pagina 1 van 7 TARIEVENLIJST 2016 Onderstaand treft u de prijsgegevens

Nadere informatie

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 5 OPGAVE 3

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 5 OPGAVE 3 HOOFDSTUK 5 OPGAVE 3 Opgave 3 De liquiditeitsbegroting De betaling van de verkopen Verkopen Ontvangsten Maand ex btw btw incl btw 1 maand later Januari 780.000 163.800 943.800 Februari 720.000 151.200

Nadere informatie

eindexamenprogramma m&o vwo

eindexamenprogramma m&o vwo Domein G: Externe financiële verslaggeving 17. : - de begroting en de jaarrekening van commerciële en niet-commerciële organisaties analyseren, zoals deze worden voorgelegd aan medezeggenschapsraden, ondernemingsraden

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Chabad Central Amsterdam Max Havelaarlaan LM Amstelveen

Jaarrekening Stichting Chabad Central Amsterdam Max Havelaarlaan LM Amstelveen Jaarrekening 2016 Stichting Chabad Central Amsterdam Max Havelaarlaan 87 1183LM Amstelveen INHOUD JAARREKENING 1 Samenstellingsverklaring 4 2 Balans 5 3 Winst en verliesrekening 6 4 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Welke materialen moet u gebruiken voor het aansluiten van een Sanibroyeur-toilet Broyeurexpert Nederland.

Welke materialen moet u gebruiken voor het aansluiten van een Sanibroyeur-toilet Broyeurexpert Nederland. Welke materialen moet u gebruiken voor het aansluiten van een Sanibroyeur-toilet Broyeurexpert Nederland. Gevestigd in Reeuwijk Reeuwijk is een Dorpje naast Gouda Aan de Edisonstraat 11 2811em Reeuwijk

Nadere informatie

ûe GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. JAARVERSLAG OVER

ûe GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. JAARVERSLAG OVER ûe GOUDSE WATERLEIDING MAATSCHAPPIJ N.V. JAARVERSLAG OVER 1961 1961 DE GOUDSE ~ATE~LEIDIN~ MAATSCHAPPIJ N.V. Raad wan beheer: mr dr K. F. O. JAMES, voorzitter C. C. MANTZ,.iecretaris E. A. POLET M. A.

Nadere informatie

Hooiland pomp, Handleiding

Hooiland pomp, Handleiding Hooiland pomp, Handleiding Versie Maart 2012 Bom Aqua B.V. tel 078 6150402/ 06 120 945 36 Oosteind 47 Email info@bom-aqua.nl 3356 AB website: www.bom-aqua.nl Papendrecht Capaciteiten Opvoerhoogte van 20-75

Nadere informatie

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 7

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 7 HOOFDSTUK 7 Opgave 1 a. Waar komen de grootboekrekeningen met betrekking tot privéonttrekkingen en privétoevoegingen voor, op de balans of de resultatenrekening? Privétoevoegingen en privéonttrekkingen

Nadere informatie

Beverdam in de Scheide

Beverdam in de Scheide Beverdam in de Scheide Aanleiding Sinds enkele jaren heeft zich een bever gevestigd in de overstortvijver bij de watergang Scheide in de gemeente Venray. Het dier heeft meerdere oeverholen langs de vijver

Nadere informatie

Fotovoltaïsche installaties Autonome systemen

Fotovoltaïsche installaties Autonome systemen Fotovoltaïsche installaties Autonome systemen Autonome PV systemen Het principe van een autonoom PV systeem baseert zich op onderstaand schema: Regelaar Junction box principe Junction box + Junction box

Nadere informatie

Wat gebeurt er met de waterdruk als het waterpeil in de toren daalt? Waar in een flatgebouw is de waterdruk het hoogst? 1 ste / 4de verdieping

Wat gebeurt er met de waterdruk als het waterpeil in de toren daalt? Waar in een flatgebouw is de waterdruk het hoogst? 1 ste / 4de verdieping Water heeft de neiging naar lager gelegen punten te vloeien. De Romeinen maakten van dit procédé gebruik om water te transporteren via kunstmatige kanalen of aquaducten die zelfs valleien overbrugden.

Nadere informatie

PERSBERICHT GROOTHANDELSGEBOUWEN N.V.

PERSBERICHT GROOTHANDELSGEBOUWEN N.V. PERSBERICHT GROOTHANDELSGEBOUWEN N.V. 2007: VERDER HERSTEL RESULTATEN. - Huuropbrengst + 19,6 % (van 9,1 naar 10,8 miljoen) - Bezetting gebouw van 63% naar 81,5% - Resultaat van 8.276.000 naar 12.643.000

Nadere informatie

Jaarverslag Sportbedrijf Deventer Smeenkhof 12a Deventer sportbedrijfdeventer.nl

Jaarverslag Sportbedrijf Deventer Smeenkhof 12a Deventer sportbedrijfdeventer.nl Jaarverslag 2016 Foto: Coen Schilderman - Sportfoto van het jaar 2016 (Emma Oosterwegel) Sportbedrijf Deventer Smeenkhof 12a Deventer 0570-503939 sportbedrijfdeventer.nl Financieel economisch verslag Voor

Nadere informatie

In opdracht van Jansen Bouwontwikkeling BV is ons bureau betrokken bij de waterhuishouding van het project Ceres te Bemmel.

In opdracht van Jansen Bouwontwikkeling BV is ons bureau betrokken bij de waterhuishouding van het project Ceres te Bemmel. NOTITIE NUMMER : P11-0455 : ONDERWERP : advies waterhuishouding : DATUM : 17 december 2012 PLAATS : ELST OPGESTELD DOOR : H.W. Boom 1 Algemeen In opdracht van Jansen Bouwontwikkeling BV is ons bureau betrokken

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Chabad Central Amsterdam Max Havelaarlaan LM Amstelveen

Jaarrekening Stichting Chabad Central Amsterdam Max Havelaarlaan LM Amstelveen Jaarrekening 2017 Stichting Chabad Central Amsterdam Max Havelaarlaan 87 1183 LM Amstelveen INHOUD JAARREKENING 1 Samenstellingsverklaring 4 2 Balans 5 3 Winst- en verliesrekening 6 4 Toelichting op de

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2012. Publicatie verslag. Eindhoven, 1 Maart 2014. B. van Tuijl - Knipscheer penningmeester

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2012. Publicatie verslag. Eindhoven, 1 Maart 2014. B. van Tuijl - Knipscheer penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2012 Publicatie verslag. Eindhoven, 1 Maart 2014. B. van Tuijl - Knipscheer penningmeester EHBO-Bixembosch Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord Brabant

Nadere informatie

WATER ZELFSTANDIG WERK. Naam: Inleverdatum :

WATER ZELFSTANDIG WERK. Naam: Inleverdatum : WATER Naam: Klas: Volgnummer: ZELFSTANDIG WERK Inleverdatum : 1 1. Het water Als je vanuit de ruimte naar onze planeet kijkt, is het eigenlijk onbegrijpelijk dat wij onze planeet Aarde noemen. De Aarde

Nadere informatie

LTOC Jaarrekening 2 0 1 2

LTOC Jaarrekening 2 0 1 2 LTOC Jaarrekening 2012 LTOC 2 Jaarrekening 2012 - LTOC Jaarrekening 2012 Leeuwenborgh Training- en Opleidingscentrum Sittard B.V. Maastricht, 14 mei 2013 Leeuwenborgh Training- en Opleidingscentrum Sittard

Nadere informatie

Halfjaarrapportage juli t/m december 2017

Halfjaarrapportage juli t/m december 2017 2017 Inhoudsopgave Algemene gegevens pagina 3 Toelichting op de halfjaarrapportage pagina 4 Balans per 31 december 2017 pagina 5 Winst- en verliesrekening 1 juli t/m 31 december 2017 pagina 7 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Hokazo T.a.v. het bestuur Lange Goorstraat XE UDEN. Jaarrekening 2018

Stichting Hokazo T.a.v. het bestuur Lange Goorstraat XE UDEN. Jaarrekening 2018 Stichting Hokazo T.a.v. het bestuur Lange Goorstraat 6 5406 XE UDEN Jaarrekening 2018 Stichting Hokazo T.a.v. het bestuur Lange Goorstraat 6 5406 XE UDEN Jaarrekening 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarrekening

Nadere informatie

Enkelvoudige jaarrekening

Enkelvoudige jaarrekening De hierna opgenomen verkorte jaarrekening is de jaarrekening van Bank Degroof Petercam nv waarvan de maatschappelijke zetel in de Nijverheidsstraat 44 te 1040 Brussel gevestigd is. Deze jaarrekening werd

Nadere informatie

Stichting Ga JAARREKENING 2014

Stichting Ga JAARREKENING 2014 Stichting Ga JAARREKENING 2014 STICHTING GA Amersfoort, juni 2015 Voor u ligt de jaarrekening 2014 van Stichting Ga. Onze doelstelling hebben we dit jaar ingevuld door verder te investeren in het opbouwen

Nadere informatie

Financieel jaarverslag van de Maatschappij Tot Exploitatie van Landgoed Tongeren onder Epe B.V. Per 31 december 2008

Financieel jaarverslag van de Maatschappij Tot Exploitatie van Landgoed Tongeren onder Epe B.V. Per 31 december 2008 Financieel jaarverslag van de Maatschappij Tot Exploitatie onder Epe B.V. Per 31 december 2008 INHOUDSOPGAVE Algemene Informatie 1 Jaarverslag 2008 van de directeur 2 Toelichting op de jaarrekening 2008

Nadere informatie

Toelichting op de vennootschappelijke balans

Toelichting op de vennootschappelijke balans VASTE ACTIVA 19. Materiële vaste activa Terreinen en gebouwen incl. installaties 28.865 30.470 Rijdend materieel 64.836 73.673 Bedrijfsauto s 1.839 2.406 Machines en inventaris 32.247 32.641 Spoorbaan

Nadere informatie

Management & Organisatie VWO 4 Hoofdstuk 3,9,12,14,16

Management & Organisatie VWO 4 Hoofdstuk 3,9,12,14,16 Management & Organisatie VWO 4 Hoofdstuk 3,9,12,14,16 16 juni 2009 proeftoets 100 minuten Opgave 1 Hartenstijn bv heeft op 1 januari de volgende balans opgesteld: Balans 1 januari 2009 --------------------------------------------------------------

Nadere informatie

TIJDSCHRIFT. Verschijnt maandelijks INHOUD. Negentiende jaar -- October-December 1944 Twintigste jaar Vol. I. Januari-Juni 1945

TIJDSCHRIFT. Verschijnt maandelijks INHOUD. Negentiende jaar -- October-December 1944 Twintigste jaar Vol. I. Januari-Juni 1945 NATIONALE BANK VAN BELGIË' Afdeeling Studiën en Documentatie O TIJDSCHRIFT voor Documentatie en Voorlichting Verschijnt maandelijks Birtiotlitg!e. INHOUD Negentiende jaar -- October-December 1944 Twintigste

Nadere informatie

Opgave I (25¾p) De boekhouding van een NV A. Bereken I. II.

Opgave I (25¾p) De boekhouding van een NV A. Bereken I. II. Opgave I (25¾p) De boekhouding van een NV De gedeeltelijke balans van NV Goedehoop ziet er per 1 maart 2014 als volgt uit: (bedragen *SRD 1,-) Aandelen in portefeuille 55.000 Aandelenvermogen 350.000 Gebouwen

Nadere informatie