Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1"

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1 Besluitvorming inzake Provinciaal Uitvoeringsprogramma Landelijk Gebied 2003 (PUP 2003). (GS-beslissing 19/11/2002) Kenmerk: LNL/02/3026 Het College van Gedeputeerde Staten heeft op 19 november 2002 het Overijsselse ontwerp Provinciaal Uitvoeringsprogramma 2003 (PUP 2003) vastgesteld. In het ontwerp PUP 2003 is de inzet van de provincie weergegeven op het gebied van (land)inrichting en kwaliteitsverbetering van het landelijk gebied. Op basis van nu bekende budgetten mag Overijssel voor het jaar 2003 rekenen op een rijksbijdrage van totaal circa 28 miljoen. Daarmee zal voor circa 400 ha grond worden aangekocht, wordt de uitvoering van diverse landinrichtingswerken wordt gefinancierd en krijgt de kwaliteit van het landelijk gebied een impuls. Het ontwerp PUP 2003 wordt voor advies voorgelegd aan de Provinciale Commissie Landelijk Gebied op 29 november 2002 en aan de Adviescommissie SSVP op 2 december Stellingnamebrief Nationaal Ruimtelijk Beleid. (GS-beslissing 19/11/2002) Kenmerk: RWB/02/3142 Het Kabinet heeft onlangs door middel van de zogenmaamde stellingnamebrief de wijzigingen van in beleid uiteen gezet op het gebied van Ruimtelijke Ordening, Landschap, Verkeer en Vervoer. Landsdeel Oost heeft in een korte reactie aangegeven dat zij in hoofdlijn kan instemmen met deze brief, maar dat er een aantal punten zijn die nog nader uitgewerkt of aangepast zouden moeten worden. Deze brief zal worden gestuurd aan de vaste commissie VROM van de Tweede Kamer, die op 25 november a.s. nota-overleg hierover zullen voeren. Tevens neemt het college kennis van het feit dat demissionair Kamp waarschijnlijk op 12 december a.s. een bestuurlijk overleg heeft met Landsdeel Oost over dit onderwerp. Ondertekening uitnodigingsbrieven voor het interne debat. (GM-beslissing 21/11/2002) Kenmerk: CS/02/132 GS keuren de uitnodigingsbrieven goed voor alle ambtenaren voor het interne debat dat in het kader van de bijstelling strategische visie worden gehouden, en de portefeuillehouder en griffier ondertekenen deze.

2 2 Beschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder (wegverkeerslawaai) voor een drietal woningen gelegen aan de N743 in verband met de aanleg van een rotonde in Zenderen. (GM-beslissing 22/11/2002) Kenmerk: EMT/02/2314 GS stellen hogere grenswaarden vast voor een drietal woningen gelegen aan de N743 in verband met de aanleg van een rotonde in Zenderen. Subsidieaanvraag Project "2 e druk boekje Langs oude bomen en boerderijen in Salland". (GM-beslissing 22/11/2002) Kenmerk: EMT/02/3602 Gedeputeerde Staten wijzen de subsidieaanvraag van het Van Deinse Instituut ten behoeve van het project 2 e druk boekje Langs oude bomen en boerderijen in Salland" af, omdat het lokaal van karakter, niet vernieuwend is en niet conservering van cultuurhistorisch erfgoed betreft. Reallocatie middelen product stimulering werkgelegenheid. (GS-beslissing 19/11/2002) Kenmerk: EMT/02/3869 GS hebben het beschikbare budget voor uitvoering van de nota Ruimte voor Vernieuwing in 2003 als volgt verdeeld: is beschikbaar voor projectsubsidies en ,- is beschikbaar voor opdrachten/activiteiten. Beschikking voor subsidieaanvragen voor het jaar 2003 door het Bethnahrin Informatie Bureau. Kenmerk: ZC/02/ Gedeputeerde Staten hebben besloten op grond van de Subsidieverordening Integratiebeleid Overijssel 2002 een bedrag van 4.538,-- toe te kennen voor het organiseren van 5 educatieve trainingskampen, gericht op kinderen, jongeren en vrouwen. 2. Gedeputeerde Staten hebben besloten op grond van de Subsidieverordening Integratiebeleid Overijssel 2002 voor de activiteiten Bezoek Binnenhof (Tweede Kamer), Excursie voor gezinnen en Excursie voor Jongeren het subsidieverzoek af te wijzen. Beschikking tot verlening subsidie aan de Nationale Reisopera te Enschede voor het project Pollicino. Kenmerk: ZC/02/1526 GS hebben besloten in het kader van het provinciale programma cultuurbereik Blind date in Overijssel (subsidie-verordening subsidieverordening Vreemd eten/fremd êten: Tafelschikking/Woar a j mut zitt n Overijssel 2002) een subsidie te verlenen van aan de Nationale Reisopera te Enschede voor het Muziektheaterspektakel Pollicino.

3 3 Afwijzing verzoek om projectsubsidie i.h.k.v. het provinciaal Programma Cultuurbereik Blind date in Overijssel en de subsidieverordening Integratiebeleid voor het Project Beestenbendefestival van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers te Ommen. Kenmerk: ZC/02/1464 GS hebben besloten in het kader van het provinciale programma cultuurbereik Blind date in Overijssel en de subsidieverordening Integratiebeleid een subsidie- verzoek van ,-- van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers voor het project Beestenbendefestival af te wijzen. Kenmerk: PPRC/02/57 Reconstructie. GS sturen de brief van de IPO-VNG delegatie inzake reconstructie aan de vaste Kamercommissie Landbouw, Natuurbeheer en Visserij ter kennisneming aan de Adviescommissie SSVP. De brief onderstreept in lijn met het bestuursakkoord het belang van reconstructie en geeft aan dat reconstructie een gezamenlijke inspanning vraagt van de overheden waarin een ieder een bijdrage levert naar eigen kunnen. Samen optrekken via een gebiedsgerichte aanpak is van groot belang. Hiertoe willen de reconstructieprovincies en VNG begin 2003 een nieuw bestuursakkoord sluiten met de betrokken ministeries. De reconstructiegemeenten en -provincies willen begin 2003 zicht hebben op de beschikbare financiële middelen en instrumenten. Project Rusluie. Kenmerk: EMT/02/3506 Provincie Overijssel stelt ,- Euro beschikbaar uit de subsidieregeling Economische Structuurversterking van het RVV (produktnummer ) ter uitvoering van het project Rusluie terug naar St. Petersburg. Doelstelling is het Overijssels midden- en kleinbedrijf (MKB) te stimuleren in internationale handel. Bedrijven kunnen deelnemen aan een de handelsmissie naar St. Petersburg in september 2003, georganiseerd door de Kamer van Koophandel Veluwe & Twente. UPO Kenmerk: RWB/02/3213 Op 15 augustus jongstleden hebben Gedeputeerde Staten van Overijssel het UPO vastgesteld en ter kennisneming toegezonden aan de statenadviescommissie Werk voor Iedereen en Bereikbaar Overijssel. Het UPO is nu in gedrukte vorm beschikbaar en wordt ter kennisgeving toegezonden aan Provinciale Staten, Overijsselse gemeenten, provincies en belangenorganisaties.

4 4 Opstellen bevoorradingsprofiel gemeente Deventer. Kenmerk: RWB/02/3029 De gemeente Deventer heeft besloten een bevoorradingsprofiel voor haar binnenstad op te stellen. Dit besluit is genomen naar aanleiding van klachten van ondernemers in het gebied over onder andere leveringsproblemen. Een bevoorradingsprofiel geeft een duidelijk beeld over hoeveel vrachtbewegingen er in de binnenstad zijn en wanneer deze plaats vinden. De resultaten van het bevoorradingsprofiel zullen onder andere worden gebruikt voor het aanpassen van de venstertijden en het regionaal afstemmen van deze tijden met de gemeente Apeldoorn. Een regionale afstemming van venstertijden kan leiden tot een efficiëntere belading van vrachtauto s en bestelbussen en leidt tot een reductie van het aantal voertuigen dat nodig is voor de levering van goederen. De provincie Overijssel is een voorstander van regionale afstemming van venstertijden en ondersteunt dit initiatief. Statenvoorstel toetsingskader deelnemingen en overige qq-functies. (GS-beslissing 29/10/2002) Kenmerk: CS/02/102 GS hebben een statenvoorstel Toetsingskader deelnemingen en overige qq-functies vastgesteld. Van een deelneming is sprake, indien de provincie besluit tot financiële en/of bestuurlijke betrokkenheid bij c.q. participatie in een rechtspersoon, zoals een stichting, een naamloze vennootschap e.d. QQ-functies (qualitate qua-functies) zijn nevenfuncties, die een bestuurder of ambtenaar bekleedt uit hoofde van zijn ambt. Zo n qq-functie is gekoppeld aan de inhoud en de duur van het ambt. Voor het toetsingskader is het van belang een onderscheid te maken in deelnemingen en daarop gebaseerde qq-functies en de zgn. overige qq-functies. In het statenvoorstel stellen GS vast, dat de bestaande provinciale kaders en rijkswetgeving voor deelnemingen en daarbij behorende qq-functies geen nadere aanscherping behoeven. Met betrekking tot bestuurlijke en/of ambtelijke participatie in rechtspersonen wordt de nieuwe algemene gedragslijn dat geen commissariaat of bestuurszetel wordt aanvaard. Verder achten GS het gewenst om bij de start van de nieuwe bestuursperiode de invulling van de diverse deelnemingen opnieuw te bezien. Dit statenvoorstel zal worden behandeld in de Commissie Strategie, Bestuur en Middelen op 20 november 2002 en in Provinciale Staten op 11 december Bestemmingsplan Vinkenweg-Sibculoseweg, partiële herziening Vinkenweg 36b, gemeente Twenterand. Kenmerk: RWB/02/1375 GS hebben het bestemmingsplan Vinkenweg-Sibculoseweg, partiële herziening Vinkenweg 36b goedgekeurd. Met dit plan wordt de bouw van een woning, gelegen in het noorden van de kern Westerhaar-Vriezenveensewijk, tussen twee bestaande woningen aan de Vinkenweg, mogelijk gemaakt. GS hebben de tegen het plan ingediende bedenkingen gedeeltelijk niet-ontvankelijk en gedeeltelijk ongegrond verklaard.

5 5 Bestemmingsplan Het Hulsbeek, partiële herziening 2001 gemeente Oldenzaal. Kenmerk: RWB/02/1342 De gemeente Oldenzaal heeft het bestemmingsplan Het Hulsbeek, partiële herziening 2001 ter goedkeuring aan GS voorgelegd. Het bestemmingsplan voorziet in de realisering van een kleinschalig recreatiewoningenterrein met een oppervlakte ca. 4,5 hectare. De bedoeling is om maximaal 70 recreatiewoningen voor de verhuur te realiseren in het recreatieconcentratiepunt Het Hulsbeek direct ten westen van de stad Oldenzaal. Tevens bevat het plan een planologische regeling voor de al aanwezige 11 vrijstaande woningen direct grenzend aan het gebied langs de Schipleidelaan. De planontwikkeling is in overeenstemming met het streekplan Overijssel GS keuren het bestemmingsplan Het Hulsbeek, partiële herziening 2001 behoudens een enkel onderdeel goed en verklaren de tegen het plan ingebrachte bedenkingen ongegrond. Bestemmingsplan Heinemansbeek 2 e fase, gemeente Tubbergen. Kenmerk: RWB/02/1455 De gemeente Tubbergen heeft het bestemmingsplan Heinemansbeek 2 e fase, vastgesteld en ter goedkeuring aan GS gezonden. Het plan voorziet in een uitbreiding van het woongebied aan de noordwestzijde van Tubbergen met ongeveer 47 woningen. Er is één brief met bedenkingen ingekomen. Deze richten zich tegen het ontbreken van een bouwmogelijkheid buiten de plangrens en tegen onderdelen van de voorschriften. De bedenkingen zijn deels gegrond, deels ongegrond en voor het overige niet ontvankelijk. GS onthouden goedkeuring aan enkele onderdelen van de voorschriften en keuren het plan voor het overige goed. Nota van wijziging, behorende bij nr. 44 van de agenda 2002 van Provinciale Staten, inzake de wijziging van het Algemeen reglement inzake bestuurssamenstelling voor het waterschap Veluwe. Kenmerk: WB/02/3924 Gedeputeerde Staten stellen de Nota van wijziging inzake de wijzigingen van het Algemeen reglement van waterschap Veluwe vast. De Nota van wijziging behelst de ingekomen zienswijzen op het statenvoorstel nr. 44 van 29 oktober 2002 alsmede een reactie daarop. De zienswijzen geven geen aanleiding om het ontwerpbesluit nr. 44-I inhoudelijk te wijzigen. Op 11 december 2002 behandelen Provinciale Staten dit onderwerp. Provinciale bijdrage traverse Hardenberg. Kenmerk: RWB/02/2092 In vervolg op de afronding en officiële opstelling voor het verkeer van de traverse Hardenberg N34/ N343 in september 2002 stellen Gedeputeerde Staten de eerder toegezegde provinciale bijdrage van ,-- aan de gemeente beschikbaar.

6 6 Kwaliteitsimpuls Roombeek. Kenmerk: RWB/02/3208 Eind 2001 is er een convenant gesloten tussen de gemeente Enschede, het Rijk en de provincie over de financiering van een Kwaliteitsimpuls voor de Wederopbouwwijk Roombeek. Gedeputeerde staten hebben besloten nog dit jaar de totale provinciale bijdrage van ,- (fl 10 mln gulden) ineens aan de gemeente Enschede over te maken. Voortgang planstudie stroomweg Zwolle-Ommen. Kenmerk: RWB/02/787 De provinciale weg N340 Zwolle-Ommen is in het provinciaal wegcategoriseringsplan ingedeeld als stroomweg. Door middel van een tracéstudie/m.e.r. wordt een plan daarvoor ontwikkeld. Het planproces is zover gevorderd dat op globaal niveau de gevolgen van de plannen zijn geïnventariseerd. Dat geldt voor het herinrichten van de bestaande weg en voor het ontwikkelen van tracéalternatieven. Uit de inventarisatie blijkt, dat uitgaande van de richtlijnen voor het ontwerpen van stroomwegen, uitvoering van de plannen onevenredige consequenties heeft. Gedeputeerde Staten willen daarom eerst een evaluatie uitvoeren van het Duurzaam Veilig beleid en op basis van de uitkomsten daarvan het planproces voor de N340 vervolgen. Naar verwachting zal deze beleidsevaluatie enkele maanden in beslag nemen. Nieuwe Hanze Interregio Stuurgroepvergadering d.d. 27 november Kenmerk: BA/02/3435 Op 27 en 28 november 2002 vindt de jaarlijkse Nieuwe Hanze Interregio-conferentie te Leeuwarden plaats. Op 27 november 2002 vergadert de Stuurgroep van de Nieuwe Hanze Interregio te Leeuwarden. Op de agenda staat onder andere de stand van zaken aanvraag van het Regional Framework Operational Program (RFOP) Hanze Passage. Overhevelen van een deel van het Interreg IIIB budget aan het Interreg IIIC Regional Framework Operational Program (RFOP) Hanze Passage. Kenmerk: BA/02/3500 GS stemmen in met het overhevelen van een deel van het budget Interreg IIIB naar het Interreg IIIC Regional Framework Operational Program Hanze Passage Grondwaterwet: vergunningaanvraag Gemeente Zwolle: Tunnel Ijsselallee. Kenmerk: WB/02/3142 Gedeputeerde Staten hebben een ontwerpbeschikking vastgesteld voor de onttrekking en retournering van grondwater ten behoeve van de reparatie van de westelijke toerit van de Tunnel in de IJsselallee te Zwolle. Hierbij is extra aandacht besteed aan het ondervangen van eventuele negatieve gevolgen voor andere bij het grondwaterbeheer betrokken belangen.

7 7 Agenda Stuurgroep Netwerkstad Twente 26 november Kenmerk: PPTW/02/12 Op 26 november 2002 vergadert de Stuurgroep Netwerkstad Twente. De Commissaris van de Koningin neemt namens de provincie deel aan deze bijeenkomst. Op de agenda staat onder andere de voortgang van de ontwikkeling strategische visie netwerkstad Twente en de stand van zaken rond de bestuurlijke afstemmingsberaden. N 348 Rondweg Deventer, stand van zaken. Kenmerk: WK/02/1730 De voor de aanleg van de N 348 Rondweg Deventer noodzakelijke procedures en vergunningen zijn door de gemeente Deventer en de provincie in de achterliggende periode grotendeels afgerond c.q. verkregen. Het traject is nu zover gevorderd dat de realisatiefase kan worden opgestart. GS nemen hiervan kennis en besluiten de commissie WIBO over de actuele stand van zaken met betrekking tot de realisatie van de N 348 Rondweg Deventer te informeren. Saneringsregeling asbestwegen 2e fase Commentaar op concept-bestuursovereenkomst (versie 24 oktober 2002). Kenmerk: WB/02/3704 Door VROM is op 24 oktober 2002 een concept-bestuursovereenkomst aan Overijssel en Gelderland ter beoordeling toegezonden. Bijgaande brief aan DGM/VROM gaat in op een aantal aanpassingen, die Overijssel en Gelderland nog noodzakelijk achten, om te worden doorgevoerd in de definitieve tekst van de Bestuursovereenkomst. Daarnaast wordt aan VROM verzocht een aparte regeling te treffen voor de bermenproblematiek van de eerste fase van de saneringsregeling. Aanvraag EFRO-middelen voor Arbeidsplaatsenpremieregeling Overijssel 2003 (APR II). Kenmerk: EMT/02/3989 GS besluiten om de aanvragen voor EFRO-middelen uit de Europese programma s Doelstelling 2 phasing out en Doelstelling 5b phasing out voor de Arbeidsplaatsenpremieregeling Overijssel 2003 middels bijgevoegde concept-brief in te dienen bij het Europaloket. Nadere inlichtingen m.b.t. de in de lijst omschreven besluiten kunt u verkrijgen via het team Communicatie van de Provincie Overijssel, telefoon

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1 Actualisatie detailhandelinformatiesysteem. (GM-beslissing 06/08/2003) Kenmerk: EMT/03/1584 De Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 25 juni 2007

Besluitenlijst Van 25 juni 2007 Besluitenlijst Van 25 juni 2007 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Onderwerp: Kenmerk: 2007/0314747 Subsidieaanvragen VAB Maatschap Busger op Vollenbroek (Enter) en C. Niemeijer (Oele). GS

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 5 april 2005

Besluitenlijst Van 5 april 2005 Besluitenlijst Van 5 april 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Uitvoeringsprogramma Sociale Actie 2005 (onderdeel Kunst en Cultuur) en Uitvoeringsbesluit Sociale Actie 2005: afwijzen aanvraag.

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1 Revisievergunning Wet milieubeheer voor de Installatie Ommen van de N.V. Nederlandse Gasunie. Kenmerk:EMT/03/1365

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1 Ongevallenanalyse N 377, wegvak Hasselt Lichtmis. (GS-beslissing 04/02/2003) Kenmerk: WK/03/177 Naar aanleiding

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1 Klacht de heer Simons te Zwolle met betrekking tot ontvangstbevestiging brieven inzake de Flora en Faunawet.

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 27 januari 2004

Besluitenlijst Van 27 januari 2004 Besluitenlijst Van 27 januari 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Wet milieubeheer. Dwangsombeschikking K.L. Gaaikema Schuiringa, Hemeltjesweg 8 te Lettele (gemeente Deventer) Kenmerk:

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 4 mei 2004

Besluitenlijst Van 4 mei 2004 Besluitenlijst Van 4 mei 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verlening projectsubsidie aan Thorbecke ScholenGemeenschap Zwolle t.b.v. uitwisseling met Poesjkinlyceum Riga van 18-23 april

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 4 januari 2005

Besluitenlijst Van 4 januari 2005 Besluitenlijst Van 4 januari 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Bijdrage aan Spring Agora 2005 te Enschede. Kenmerk: BA/2004/3400 GS hebben besloten om ten behoeve van de Europese studentenconferentie

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 7 januari 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 7 januari 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 7 januari 2003 Bladnr. 1 Toepassing artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) voor het bouwen van een appartementencomplex

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 21 oktober 2003

Besluitenlijst Van 21 oktober 2003 Besluitenlijst Van 21 oktober 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Afronding statutenwijziging HSF. Kenmerk: ZC/2003/1866 Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben de statuten van de HSF

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 9 november 2004

Besluitenlijst Van 9 november 2004 Besluitenlijst Van 9 november 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Rijksgoedkeuring Reconstructieplan. Kenmerk: LNL/2004/2382 GS informeren de leden van PS over de op 2 november 2004 door

Nadere informatie

Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 9 september 2014 Corr. nr.:

Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 9 september 2014 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 9 september 2014 Corr. nr.: 2014.11886 Onderwerp : Programma : 11. Bouwen en wonen Agenda nr. : 13, 2014/53 Voorstel tot het (gewijzigd)

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Van de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 14 april 2004.

BESLUITENLIJST Van de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 14 april 2004. BESLUITENLIJST Van de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 14 april 2004. U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website

Nadere informatie

Provinciale Staten van Overijssel

Provinciale Staten van Overijssel www.prv-overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 75 02 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum EMT/2005/1830

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 1 Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

Nadere informatie

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Hierbij wordt u uitgenodigd voor de openbare vergadering van de Provinciale Staten Datum: woensdag 14 november 2012 Aanvang: 10:00 uur (de vergadering

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 11 november 2003

Besluitenlijst Van 11 november 2003 Besluitenlijst Van 11 november 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Uitnodiging bestuurlijk overleg inzake versnellen woningbouwproductie in de steden op 10 november 2003. (GM-beslissing

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 5 november 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 5 november 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 5 november 2002 Bladnr. 1 Uitspraak Gerechtshof op beroep Gasunie. (GM-beslissing 31/10/2002) Kenmerk: MI/02/503 Het Gerechtshof te Arnhem

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 18 juni 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 18 juni 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 18 juni 2002 Bladnr. 1 Toepassing artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van de vestiging van een resocialisatieafdeling

Nadere informatie

Inleiding. Partijen. Inhoud overeenkomst

Inleiding. Partijen. Inhoud overeenkomst Notitie bij raadsvoorstel Bestuursovereenkomst tussen de provincie Noord-Brabant en de gemeenten in de provincie Noord-Brabant in het kader van de uitvoering van reconstructieen gebiedsplannen ex artikel

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 10 juni 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 10 juni 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 10 juni 2003 Bladnr. 1 Ontwerpbeschikking verlening vergunning Ontgrondingenwet met machtiging; uitbreiding zandwinning Eesveense Hooilanden.

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 8 juni 2004

Besluitenlijst Van 8 juni 2004 Besluitenlijst Van 8 juni 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verlening Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (onderdeel bodemsanering). Kenmerk: WB/2004/1155 Gedeputeerde Staten verstrekken

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 15-01-2019 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

Sis. 7 n. B&W-nota. gemeente Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota:

Sis. 7 n. B&W-nota. gemeente Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota: Sis nr(s) geregistreerde stuk(ken): 40245 blad: 1/6 datum nota: 19-06-2015 programma: 4. Ruimt. ontw. in de kern, verkeer en vervoer werkdoel: 719 - Bedrijventerrein Arrisveld bestemmingsplan onderwerp:

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 08-11-2011 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Fietspad Eesveenseweg Conceptbesluit: De gemeenteraad voor te stellen: 1. op de ingediende

Nadere informatie

Provinciale Staten van Overijssel. Onderwerp Wet ammoniak en veehouderij: aanmerken kwetsbare gebieden.

Provinciale Staten van Overijssel. Onderwerp Wet ammoniak en veehouderij: aanmerken kwetsbare gebieden. www.prv-overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 27 03 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum LNL/2004/176

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2015-513301370 (DOS-2013-0010135) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 14 april

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 2015-09-22Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 1 Onderwerp: Hoofdstructuur systeemaanpassing mandaat Verbeek, L. 1. Vast te stellen

Nadere informatie

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Ambachtsschool Gemeente Enschede Programma Stedelijke Ontwikkeling Team Bestemmingsplannen Februari 2016 SAMENVATTING EN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN

Nadere informatie

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 Onderwerp 1. Vaststelling van de noten en de rondvraag van de vergadering d.d. 07-05-2019; 2. bekrachtiging van de in dit verslag aangegeven besluiten. 1.

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten, PS2008MME13-1 -

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten, PS2008MME13-1 - PS2008MME13-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 6 mei 2008 Nummer PS : PS2008MME13 Afdeling : ECV Commissie : MME Registratienummer : 2008int221948 Portefeuillehouder : Ekkers Titel

Nadere informatie

I Planning commissie Zorg & cultuur

I Planning commissie Zorg & cultuur Hieronder treft u een voor zover mogelijk geactualiseerde planning aan voor de vergaderingen van de statencommissie Zorg en cultuur. Deze planning (onder I) is gebaseerd op: (a) de lijst met onderwerpen

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 5 oktober 2004

Besluitenlijst Van 5 oktober 2004 Besluitenlijst Van 5 oktober 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Vergunningsaanvraag ingevolge de Wet milieubeheer van ProRail voor het spooremplacement Almelo. (GS-beslissing 30/09/2004)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 1 Onderwerp: Economische kustontwikkeling Flevoland - Lelystad Rijsberman, M. & Lodders, J. 1. De

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 1 Onderwerp: Strategische Agenda Lelystad Next level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de voorgestelde Strategische Agenda Lelystad Next Level

Nadere informatie

Gemeente Boekel AB/ Z/

Gemeente Boekel AB/ Z/ Nota van Zienswijzen behorende bij bestemmingsplan Burgt 15 d.d. 29 maart 2012 Gemeente Boekel Ontwerpbesluit d.d. 13 september 2011 Ontwerp bestemmingsplan d.d. 14 september 2011 Ter visie van 21 september

Nadere informatie

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie HOLLAND Directie DLB Afdeling Samenleving en Economie Registratienummer 489015306 {DOS-2007-0015748) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum

Nadere informatie

Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006)

Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006) Besluitenlijst van 20 jum 2ooe Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006) Kenmerk: LNL/2006/1769 De natuurgebiedsplannen zijn het belangrijkste

Nadere informatie

Van ll September 2006. Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel

Van ll September 2006. Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Van ll September 2006 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Participatie provincie in initiatief Huis voor Europa. (GS-beslissing 29/08/2006) Kenmerk: BA/2006/1738 De provincie Overijssel heeft

Nadere informatie

Pagina 1 van 8 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 10 OKTOBER 2017

Pagina 1 van 8 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 10 OKTOBER 2017 Pagina 1 van 8 A1 A2 Janssen/Weber PZH-2017-613294574 Samenwerkingsovereenkomst en incidentele subsidie KWR Water BV voor Transitie WKO naar HTO Energie- en milieubeheerstrategieën Vervallen. 1. Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Ontwerp-structuurvisie, vastgesteld door Gedeputeerde Staten op

Ontwerp-structuurvisie, vastgesteld door Gedeputeerde Staten op PROVINCIALE COMMISSIE OMGEVINGSVRAAGSTUKKEN LIMBURG MEMO ADVIESSTUK: Structuurvisie Randweg N266 Nederweert 1. Onderwerp / plan Structuurvisie Randweg N266 Nederweert inclusief onderliggende stukken (Plan-

Nadere informatie

Antwoord op Statenvragen PS2003-123 Arnhem, 20 mei 2003 nr. Z6055

Antwoord op Statenvragen PS2003-123 Arnhem, 20 mei 2003 nr. Z6055 Provinciale Staten Antwoord op Statenvragen PS2003-123 Arnhem, 20 mei 2003 nr. Z6055 Vogelpest De leden van Provinciale Staten Ingevolge het bepaalde in artikel 42 van het Reglement van Orde van Provinciale

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 1 Werkprogramma MRA-E 2019 In 2012 sloten de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT

Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT tp DORDRECHT Aan de gemeenteraad Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Datum 5 januari 2010 Ons kenmerk SO/2009/258058 Begrotingsprogramma Wonen en Leefbaarheid en -thema ontwikkelen en herstructureren

Nadere informatie

Team MOM. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d Vertrouwelijk. gfedc gem.secr.

Team MOM. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d Vertrouwelijk. gfedc gem.secr. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Team MOM Projectplan Eigen Kracht 1- Notagegevens Notanummer 713271 Datum 14-5-2012 Programma: 08. Meedoen Portefeuillehouder Weth. De Jager 2- Bestuursorgaan

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 30 september 2003

Besluitenlijst Van 30 september 2003 Besluitenlijst Van 30 september 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Opdrachtverlening Proefproject Boeren voor Natuur op Twickel. (GS-beslissing 23/09/2003) Kenmerk: LNL/2003/1955 Gedeputeerde

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 maart 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 maart 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 maart 2003 Bladnr. 1 Plan in Hoofdlijnen N332 provinciale weg Raaltegrens Gelderland; Rondweg Heeten. Kenmerk: RWB/2003/524 Gedeputeerde

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 1 Onderwerp: Zienswijze begroting Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) 2018 1. Provinciale Staten voor te stellen om een zienswijze

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 24 augustus 2004

Besluitenlijst Van 24 augustus 2004 Besluitenlijst Van 24 augustus 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Voorstel Overijsselse kunstuitlenen. (GS-beslissing 17/08/2004) Kenmerk: ZC/2004/1387 Gedeputeerde Staten van Overijssel

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 11 oktober 2005

Besluitenlijst Van 11 oktober 2005 Besluitenlijst Van 11 oktober 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Statutenwijziging en benoeming bestuursleden Stichting Kunst en Cultuur Overijssel. (GM-beslissing d.d. 03/10/2005.) Kenmerk:

Nadere informatie

I Planning commissie Zorg & cultuur

I Planning commissie Zorg & cultuur Planning commissie Zorg & cultuur d.d..18-5-06 Hieronder treft u een - voor zover mogelijk - geactualiseerde planning aan voor de vergaderingen van de statencommissie Zorg en cultuur. Deze planning (oader

Nadere informatie

Raadsvergadering. 8 maart

Raadsvergadering. 8 maart RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 8 maart 2018 18-017 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Odijk, Zeisterweg 103' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Odijk, Zeisterweg 103 Gevraagde

Nadere informatie

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 9 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00466 Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland 2015-2020 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: LEADER

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 29 januari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 29 januari 2019 vastgesteld. A1 Weber PZH-2019-678075132 POP-3 subsidieverlening Graanwaard 1. Met gebruikmaking van de hardheidsclausule van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013 af te wijken van de artikelen 2, tweede

Nadere informatie

Beroep tegen reactieve aanwijzing GS van Gelderland inzake bestemmingsplan en exploitatieplan Bedrijventerrein De Grift Noord

Beroep tegen reactieve aanwijzing GS van Gelderland inzake bestemmingsplan en exploitatieplan Bedrijventerrein De Grift Noord Openbaar Embargo tot 1 oktober Beroep tegen reactieve aanwijzing GS van Gelderland inzake bestemmingsplan en exploitatieplan Bedrijventerrein De Grift Noord Programma Grondbeleid BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Het bestemmingsplan legt gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden planologisch-juridisch

Het bestemmingsplan legt gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden planologisch-juridisch voorstel raad en raadsbesluit gemeente Landgraaf Programma ONDERWERP: Vaststelling bestemmingsplan Steenen Kruis. Raadsvoorstelnummer: 63 PROGRAMMA 2. Ruimte en Herstructurering Documentnummer: Landgraaf,

Nadere informatie

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw mr. M.C. van der Laan

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw mr. M.C. van der Laan Cultuurconvenant 2005 2008 OCW, provincie Overijssel, provincie Gelderland, gemeente Zwolle, gemeente Enschede, gemeente Hengelo, gemeente Apeldoorn, gemeente Arnhem, gemeente Nijmegen De Staatssecretaris

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp : uitvoeringsprogramma Groen Blauwe Diensten

Raadsvoorstel. Onderwerp : uitvoeringsprogramma Groen Blauwe Diensten Raadsvoorstel Vergadering: : 28 april 2008 Agendanummer : 7 Opiniërende vergadering : 14 april 2008 Portefeuillehouder : L.C.J. Lijmbach Onderwerp : uitvoeringsprogramma Groen Blauwe Diensten Aan de raad,

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Vervolg Zicht op legalisatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Vervolg Zicht op legalisatie Raadsinformatiebrief Onderwerp: Vervolg Zicht op legalisatie Inleiding Op 18 juni 2013 heeft uw raad het bestemmingsplan Buitengebied fase II 2013 vastgesteld. Tegelijk met het vaststellen van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 19 oktober 2004

Besluitenlijst Van 19 oktober 2004 Besluitenlijst Van 19 oktober 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Overgangsrecht Vuurwerkbesluit Busscher Hengelo Kenmerk: EMT/2004/4103 Gedeputeerde Staten hebben vastgesteld dat de firma

Nadere informatie

COLLEGEBESLUITEN D.D. 13-04-2010 Nr. Onderwerp Samenvatting / toelichting Besluit Regnr. 1 Jaarverslag Gemeentearchief 2008-2009.

COLLEGEBESLUITEN D.D. 13-04-2010 Nr. Onderwerp Samenvatting / toelichting Besluit Regnr. 1 Jaarverslag Gemeentearchief 2008-2009. 1 Jaarverslag Gemeentearchief 2008-2009. B010.0307 Op grond van art. 30 lid 1 van de Archiefwet 1995 draagt het college van B&W de zorg voor de gemeentelijke archiefbescheiden. Conform artikel 14 van de

Nadere informatie

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris 5 -minuten versie voor Provinciale Staten p ZUID HOLLAND INGEKOMEN 0 8 DEC. 2009 Directie DRM Afdeling Verkeer en Vervoer Registratienummer PZH-2009-144285304 (DOS-2007-0021019) Datum vergadering Gedeputeerde

Nadere informatie

* * Onderwerp: Maasgaard. Algemeen Bestuur. Voorstel

* * Onderwerp: Maasgaard. Algemeen Bestuur. Voorstel Voorstel aan Algemeen Bestuur Voorstel aan Algemeen Bestuur M aasg aar d *2013.17412* Onderwerp: Maasgaard 721480 Algemeen Bestuur Portefeuillehouder: Sjraar Roelofs Datum: 02-08-2013 Vergaderingnummer:

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 16 augustus 2005

Besluitenlijst Van 16 augustus 2005 Besluitenlijst Van 16 augustus 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verlening projectsubsidies aan Stichting Heino-Sabile. (GM-beslissing 08/08/2005) Kenmerk: BA/2005/2066 GS verlenen aan

Nadere informatie

Register provinciale bladen 2007

Register provinciale bladen 2007 Register van het Provinciaal blad van Overijssel over 2007 Nrs. 1 tot en met 102 Register provinciale bladen 2007 rubriek en onderwerp I. Algemeen bestuur Aanpassing Uitvoeringsbesluit subsidies Overijssel

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 12 juli 2005

Besluitenlijst Van 12 juli 2005 Besluitenlijst Van 12 juli 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel (RECTIFICATIE) Beschikkingen tot verlening subsidies Grotestedenbeleid 2005 t/m 2009. (GS-beslissing 05/07/2005) Kenmerk:

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Directie Ruimte en Mobiliteit Afdeling Ruimte, Wonen en Bodem Contact M. Molenwijk T 070-441 74 11 m.molenwijk@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441

Nadere informatie

Team VMG. Aankoop percelen in Bathmen tbv de aanleg van het recreatieve fiets-/wandelpad Lendenpad. Besluitenlijst d.d. d.d Vertrouwelijk

Team VMG. Aankoop percelen in Bathmen tbv de aanleg van het recreatieve fiets-/wandelpad Lendenpad. Besluitenlijst d.d. d.d Vertrouwelijk Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Team VMG Aankoop percelen in Bathmen tbv de aanleg van het recreatieve fiets-/wandelpad Lendenpad 1- Notagegevens Notanummer 712608 Datum 28-5-2012 Programma:

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2007/853

Statenvoorstel nr. PS/2007/853 Statenvoorstel nr. PS/2007/853 Verordening dwangsom bij niet tijdig beslissen Datum GS-kenmerk Inlichtingen bij 06 november 2007 2007/0553532 mw. mr.drs. E.H.P. Stolk, telefoon 038 499 87 92 ehp.stolk-jorink@overijssel.nl

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 28 ma art 2006. Vergadering Gedeputeerde Stateo van Overijssel

Besluitenlijst Van 28 ma art 2006. Vergadering Gedeputeerde Stateo van Overijssel Besluitenlijst Van 28 ma art 2006 Vergadering Gedeputeerde Stateo van Overijssel IPO Adviescommissie Milieu d.d. 23 maart 2006. (GM-beslissing 21/03/2006) Kenmerk: EMT/2006/1067 GS nemen kennis van de

Nadere informatie

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 12 mei 2015 NUMMER PS PS2015RGW06 AFDELING FLO/ MEC COMMISSIE RGW STELLER Dorien van Cooten & Henk de Vries DOORKIESNUMMER DOCUMENTUMNUMMER 8150FBF3

Nadere informatie

Datum: Adviserend. Datum: Informerend

Datum: Adviserend. Datum: Informerend Oplegvel 1. Onderwerp Informatienota Leader Holland Rijnland 2015-2020 2. Rol van het Basistaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Voor de periode 2015-2020 is er 1,6 miljoen aan

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 2 juli 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 2 juli 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 2 juli 2002 Bladnr. 1 Rapport milieu-inventarisatie 2002.4 De Sallandse Heuvelrug: actuele natuurwaarden in beeld Een beschrijving van

Nadere informatie

BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11G / M.D. de Vries BP JB

BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11G / M.D. de Vries BP JB BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G0850 427565 / 427565 ONDERWERP M.D. de Vries BP JB Ontwerp bestemmingsplan Semmelweisstraat

Nadere informatie

Voorschriften en overwegingen

Voorschriften en overwegingen Hof van Tholen 2 4691 DZ Tholen Postbus 51 4690 AB Tholen telefoon: 14 0166 e-mail: gemeente@tholen.nl website: www.tholen.nl Voorschriften en overwegingen bank: NL14BNGH0285008315 bic: BNGHNL2G btw-nummer:

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 7 juni 2005

Besluitenlijst Van 7 juni 2005 Besluitenlijst Van 7 juni 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verweerschrift Reconstructieplan Salland-Twente. Kenmerk: LNL/2005/1543 Gedeputeerde Staten stellen het verweerschrift op de

Nadere informatie

Mededeling. Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen

Mededeling. Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen Kern mededeling: In de vergadering van de commissie Economie en Bereikbaarheid van 14 oktober

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 29/11/2011 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Brummen J. van (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Katwijk aan den Rijn 2012 Aan de gemeenteraad Zaaknummer : 2012-23744 Programma : Wonen en ruimte Onderwerp : Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012 Katwijk, 18 december 2012 Inleiding Bestemmingsplan

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 20.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 20.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 20.O (14-05-2019) Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 14-05-2019 Tijd 9:15-12:00 Locatie Kamer Burgemeester

Nadere informatie

Team ORB. Overeenkomst met Waterschap Groot Salland inzake het project Zandwetering Baarlerhoek. Besluitenlijst d.d. d.d.

Team ORB. Overeenkomst met Waterschap Groot Salland inzake het project Zandwetering Baarlerhoek. Besluitenlijst d.d. d.d. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Team ORB Overeenkomst met Waterschap Groot Salland inzake het project Zandwetering Baarlerhoek 1- Notagegevens Notanummer 708291 Datum 20-8-2012 Programma:

Nadere informatie

verusse CIE Provinciale Staten van Overijssel

verusse CIE Provinciale Staten van Overijssel verusse CIE www.ovefijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Telefax 038 425 75 20 Uwkenmerk Uw brief Onskenmerk Datum

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O (13-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 45.O

Nadere informatie

Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar

Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar Bijlage 5 bij Raadsvoorstel Regionale Agenda dd 16 mei 2011 Bestuursovereenkomst Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar Vastgesteld door de Stuurgroep Regiovisie Bergen, Gennep, Mook en Middelaar op

Nadere informatie

Combinatie van voorgaande redenen, te weten actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving.

Combinatie van voorgaande redenen, te weten actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G200528 418777 / 418777 ONDERWERP P. Neuteboom BP Br Vaststellen Bestemmingsplan en Beeldkwaliteitplan Expo Business parc

Nadere informatie

Aalten. Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 9.

Aalten. Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 9. 7. Raadsvoorstel Gemeente Aalten AGENDAPUNT NO. 9. Voorstel tot afgifte van een verklaring van geen bedenkingen voor de splitsing van de hoofdbouwmassa op het perceel Beunkdijk 13 te Aalten in twee zelfstandige

Nadere informatie

Beslispunten In te stemmen met het revitaliseringsplan bedrijventerrein West-Betuwe in Geldermalsen

Beslispunten In te stemmen met het revitaliseringsplan bedrijventerrein West-Betuwe in Geldermalsen Raadsvoorstel Vergadering : 25 oktober 2011 Voorstelnummer : 10.11 Registratienummer : 11.018346 Portefeuillehouder : C.H.W. Buurman Afdeling : Ruimtelijke Ordening Bijlage(n) : 2 B&W-datum/nummer : 13

Nadere informatie

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Noordweg

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Noordweg raadsvoorstel agendapunt volgnummer onderwerp 6 11-20 Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Noordweg behandelen in raadscommissie Ruimte portefeuillehouder programma behandeld door e-mail Wethouder Aalberts

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 1 Onderwerp: Lidmaatschap vereniging Amsterdam Airport Area Lodders, J. 1. kennis te nemen van de door de Statenfracties van ChristenUnie, SGP

Nadere informatie

Ontwerpbesluit. Toelichting

Ontwerpbesluit. Toelichting College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel 2011RGW10 Datum : 14 februari 2011 Nummer PS : Afdeling : PRO Commissie : RGW Steller : B. Cornelissen Portefeuillehouder : R.W. Krol Registratienummer :

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 18 mei GS besluiten de nota Veiligheidsbeleid Overijssel op veilig toe te zenden aan belanghebbenden.

Besluitenlijst Van 18 mei GS besluiten de nota Veiligheidsbeleid Overijssel op veilig toe te zenden aan belanghebbenden. Besluitenlijst Van 18 mei 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verspreiding nota Veiligheidsbeleid Overijssel op veilig 2004-2007 Kenmerk: BA/2004/1451 GS besluiten de nota Veiligheidsbeleid

Nadere informatie

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Programma Stedelijke ontwikkeling Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De initiatiefnemer van de realisatie

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 26 oktober 2009 Nummer PS : PS2009RGW22 Afdeling : ILG Commissie : RGW Registratienummer : 2009INT247037 Portefeuillehouder : Krol Titel : Project

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst College vergadering van 04/02/2014. Aanwezig: Nummer: 14IN000722

Openbare Besluitenlijst College vergadering van 04/02/2014. Aanwezig: Nummer: 14IN000722 Openbare Besluitenlijst College vergadering van 04/02/2014 Aanwezig: Nummer: 14IN000722 Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Willems, J.W.

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: 2. ADV/G/17/02331 Z/G/16/38339 Secretaris A.M.H. Roolvink Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 5 september 2017. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester ` Nr. 10A BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART Aanwezig: A. van den Bosch, burgemeester A.J. Verschoor, wethouder A.C. Bragt, wethouder C.A.H. Zondag, wethouder W.

Nadere informatie

: Bestuursovereenkomst uitvoering reconstructie- en gebiedsplannen

: Bestuursovereenkomst uitvoering reconstructie- en gebiedsplannen Raad : 5 juli 2005 Agendanr. : Doc.nr : B200503535 Afdeling: : Bouwen en Wonen RAADSVOORSTEL Onderwerp : Bestuursovereenkomst uitvoering reconstructie- en gebiedsplannen Toelichting Op grond van artikel

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 12 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 5 februari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 12 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 5 februari 2019 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2019-678171764 Ondertekening Intentieovereenkomst onderzoek integratie dijkversterking met gebiedsontwikkeling Mercon Kloos 1. Aan te gaan de Intentieovereenkomst onderzoek integratie

Nadere informatie

Kennisnemen van Informatie over voortgang proces Oorlogsmuseum Overloon en erfgoed van de Tweede Wereldoorlog

Kennisnemen van Informatie over voortgang proces Oorlogsmuseum Overloon en erfgoed van de Tweede Wereldoorlog Statenmededeling Onderwerp Militair erfgoed Tweede Wereldoorlog en Oorlogsmuseum Overloon Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant, Kennisnemen van Informatie over voortgang proces Oorlogsmuseum Overloon

Nadere informatie