Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 maart 2003 Bladnr. 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 maart 2003 Bladnr. 1"

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 maart 2003 Bladnr. 1 Plan in Hoofdlijnen N332 provinciale weg Raaltegrens Gelderland; Rondweg Heeten. Kenmerk: RWB/2003/524 Gedeputeerde staten hebben het Plan in Hoofdlijnen voor rondweg Heeten vastgesteld. Het plan voorziet in de aanleg van een rondweg aan de noordoostzijde van de kern Heeten. Aan de noordzijde zal de rondweg ter hoogte van de Schoonhetenseweg door middel van een rotonde aansluiten op de huidige provinciale weg en aan de oostzijde van Heeten zal de rondweg door middel van een rotonde aansluiten op het Holterweg. De rondweg zal tussen de Veldeggerweg en de Holterweg worden voorzien van een parallelweg. Ter hoogte van de Veldeggerweg zal de rondweg worden voorzien van een fietstunnel. Gedeputeerde Staten zijn voornemens om tot uitvoering van het plan over te gaan, met inachtneming van de uitkomsten van inspraak en advisering. Woningbouw in Zenderen en Hertme. (GS-beslissing 06/03/2003) Kenmerk: RWB/2003/452 De gemeente Borne wil in de kerkdorpen Zenderen en Hertme versneld kavels uitgeven om te voldoen aan de vraag van jongeren om in deze dorpen te kunnen blijven wonen. Gedeputeerde Staten kunnen hiermee in principe instemmen. Wel dient de gemeente aan te geven op welke wijze zij ervoor zorgt dat de woningen die in deze dorpen beschikbaar komen zoveel mogelijk beschikbaar komen voor jongeren en ouderen uit Zenderen en Hertme. halfjaarlijkse rapportage Leren voor Duurzaamheid. (GS-beslissing 06/03/2003) Kenmerk: EMT/02/4089 Gedeputeerde Staten stellen de voortgangsrapportage Leren voor Duurzaamheid Maart 2003 vast.

2 2 Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden; rapport Openbare zwemgelegenheden in oppervlaktewateren in de provincie Overijssel (GS-beslissing 06/03/2003) Kenmerk: WB/2003/380 GS informeren de ministeries van Verkeer en Waterstaat en Volkshuisvesting,Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, de eigenaren/beheerders van de openbare zwemgelegenheden, de gemeentebesturen in Overijssel, de Commissie Sterke Steden en Vitaal Platteland en andere instanties omtrent de algemene hygiëne en veiligheid van de openbare zwemgelegenheden in Overijssel door toezending van het rapport Openbare zwemgelegenheden in oppervlaktewateren in de provincie Overijssel Uit het rapport blijkt dat het in het algemeen goed gesteld is met de zwemwaterkwaliteit en de veiligheid in oppervlaktewateren. Wijziging voordracht 1e tranche POP 2003; project fietspad Branderdijk. (GS-beslissing 07/03/2003) Kenmerk: EMT/2003/812 Gedeputeerde Staten besluiten de voordracht voor de EU-bijdrage vanuit het Plattelandsontwikkelingsprogramma in de aanleg van het fietspad Branderdijk in de gemeente Kampen met ,00 te verhogen tot een totaal van ,00. Deze verhoging houdt verband met een verzwaring van de constructie ten opzichte van de oorspronkelijke aanvraag. Begrotingen 2003 en jaarrekeningen 2001 van de werkvoorzieningsschappen. (GS-beslissing 07/03/2003) Kenmerk: BA/2002/2226 Omdat de werkvoorzieningsschappen Wezo, WOT en Soweco te laat waren met het inzenden van de begrotingen 2003 zijn zij voor dat jaar onderhevig aan preventief toezicht. In dat kader keuren GS de begrotingen van deze schappen goed. De begrotingen van de overige werkvoorzieningsschappen (Vechtdal, Sallcon, I&M Kampen en SWB) worden voor kennisgeving aangenomen. Ook de jaarrekenin-gen 2001 van alle schappen worden voor kennisgeving aangenomen. Jaarrekening 2001 en begroting 2003 gemeente Borne. (GS-beslissing 07/03/2003) Kenmerk: BA/2002/1986 Gedeputeerde staten nemen de jaarrekening 2001 van de gemeente Borne voor kennisgeving aan. De begroting 2003 van die gemeente wordt goedgekeurd. Met betrekking tot de begrotingswijzigingen besluiten gs de lichte vorm van toezicht op maat toe te passen, wat wil zeggen dat volstaan wordt met die begrotingswijzigingen voor kennisgeving aan te nemen.

3 3 Europees Jaar voor Mensen met een Functiebeperking. Kenmerk: ZC/2003/228 Dit jaar, 2003, is het Europees Jaar voor mensen met een Functiebeperking. Het doel hiervan is het in gang zetten van een positieve ontwikkeling voor mensen met een functiebeperking. Hiervoor worden activiteiten ondernomen die de beeldvorming over mensen met een handicap positief beïnvloeden. Dus niet steeds de problemen en knelpunten belichten maar letterlijk en figuurlijk laten zien dat mensen met een beperking daadwerkelijk mensen met mogelijkheden zijn. En het contact tussen mensen met en zonder beperking bevorderen. Het streven is een volledige integratie in de maatschappij. In heel Europa zullen activiteiten worden georganiseerd, zo ook in Nederland en in Overijssel. De activiteiten in Overijssel voor mensen met een beperking zullen aansluiten bij het provinciale integrale zorgbeleid. De activiteiten zullen zich richten op drie hoofdlijnen: 1. Toerisme en recreatie: aandacht voor de mogelijkheden van recreatie en het wegnemen van obstakels. 2. Sport: samen sporten om volwaardig deel te nemen aan de samenleving. 3. Arbeid: het opdoen van werkervaring. De provinciale steunfunctie Arcon zal de activiteiten uitvoeren. Problematiek asbestverontreiniging in de bodem van Overijssel. (GS-beslissing 04/03/2002) Kenmerk: WB/2003/723 GS stellen een brief aan het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer vast waarin de asbestproblematiek in Overijssel aan de orde wordt gesteld en waarbij wordt gevraagd om gelden te reserveren voor toekomstige asbestsanering. Gegarandeerde geldlening stichting Mediant; verkoop grond. (GS-beslissing 10/03/3003) Kenmerk: MI/2003/123 Gedeputeerde Staten stemmen in met de verkoop van 15 are grond door stichting Mediant te Enschede onder de voorwaarde dat met de opbrengst een door hen gegarandeerde geldlening vervroegd wordt afgelost. Ontwerp-Werkplan jumelage Letland-Overijssel (GS-beslissing 03/03/2003) Kenmerk: BA/2003/359 GS stellen het ontwerp-werkplan jumelage Letland-Overijssel 2003 vast. In het werkplan zijn -veelal meerjarige- projecten opgenomen, alsmede enkele nieuwe projecten die de provincie zelf of in samenwerking met derden uitvoert op het gebied van kennisoverdracht. Ook zijn er enkele nieuwe partners in de samenwerking (waaronder het primair openbaar onderwijs in Zwolle). GS verlenen aan diverse projecten subsidie voor kennisoverdracht op basis van de Subsidieverordening jumelage Letland-Overijssel GS zenden het ontwerp-werkplan aan de Staatskanselarij van de Republiek Letland. Het werkplan zal mogelijk worden ondertekend bij het kennismakingswerkbezoek van de Commissaris van de Koningin aan Letland van maart 2003.

4 4 Toepassing artikel 19,lid 1 WRO t.b.v. de uitbreiding van de recreatiewoning aan de Grote Bavenkelsweg 12a te Bornerbroek. Kenmerk:RWB/02/2417 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Almelo zijn voornemens vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied 1984 ten behoeve van de uitbreiding van een recreatiewoning, thans groot 200 m3, met een serre van 80 m3. De uitbreiding is aangevraagd door de heer Wensink aan de Grote Bavenkelsweg 12a te Bornerbroek.Tegen dit voornemen is één zienswijze ingediend. GS achten deze uitbreiding in strijd met de recent goedgekeurde Handreiking en beoordeling ruimtelijke plannen. Tevens wijzen GS nu al de beoogde wijziging van de bestemming recreatie in de bestemming woondoeleinden af, aangezien dit strijdig is met geldend recht. De regionaal rijksinspecteur VROM heeft eveneens negatief over deze uitbreiding geadviseerd. Bestemmingsplan "Koelmansstraat 23, gemeente Dalfsen. Kenmerk: RWB/02/2789 Het bestemmingsplan Koelmansstraat 23 maakt de vestiging van een bouwbedrijf mogelijk op een perceel in Hoonhorst waar tot voor kort een ACM-winkel (Welkoop) was gevestigd. De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het besluit van GS tot gedeeltelijke goedkeuring vernietigd voor zover dat betrekking heeft op het plandeel met de bestemming bedrijfsdoeleinden B wegens strijd met het zorgvuldigheidsbeginsel. Daarom moeten GS voor dit deel van het plan opnieuw een besluit nemen. GS zijn van oordeel dat de vestiging van het bouwbedrijf aanvaardbaar is omdat het gaat om een categorie 2-bedrijf (= lichte bedrijvigheid). Goedkeuring wordt onthouden aan delen van de voorschriften die zwaardere bedrijvigheid mogelijk maken en aan een deel van de bestemming bedrijfsdoeleinden B voor zover het gronden betreft binnen 30 meter uit het bouwvlak van een naastliggende woning. Voor het overig wordt het betreffende plandeel goedgekeurd. Bestemmingsplan Markelo Dorp, partiële herziening Goorseweg, gemeente Hof van Twente. Kenmerk:RWB/02/3583 De gemeente Hof van Twente heeft het bestemmingsplan Dorp Markelo, partiële herziening Goorseweg vastgesteld en ter goedkeuring aan G.S. gezonden. Het plan voorziet in de realiseringsmogelijkheid van twee kantoorgebouwen in het centrum van Markelo. De voorschriften behorende bij het plan bieden de mogelijkheid om door middel van een wijzigingsbevoegdheid een van de kantoren te zijner tijd te wijzigen in een bestemming Woondoeleinden. Er is geen onderzoek gedaan naar het geluidsniveau van het verkeer ter plaatse. Omdat wonen een geluidsgevoelige bestemming is staat niet vast dat een aanvaardbaar woonklimaat zal ontstaan. Dit is strijdig met de Wet Geluidhinder. Op grond hiervan kan artikel 2 van de voorschriften niet voor goedkeuring in aanmerking komen. Voor het overige wordt het bestemmingsplan goedgekeurd.

5 5 Bestemmingsplan Dorp Tubbergen, partiële herziening Kemperink/Borggreve, gemeente Tubbergen. Kenmerk: RWB/02/2597 De gemeente Tubbergen heeft het bestemmingsplan Dorp Tubbergen, partiële herziening Kemperink/Borggreve vastgesteld en ter goedkeuring aan GS gezonden. Het plan voorziet in de bouwmogelijkheid van ongeveer 27 woningen op een herinrichtingsgebied in het centrum van Tubbergen. Er is een brief met bedenkingen bij GS ingekomen. Reclamant wil een woning bouwen op zijn eigen aangrenzende terrein en is bevreesd voor klachten door overlast vanwege zijn hobbymatig gehouden vee. GS verklaren de bedenkingen ongegrond en keuren het bestemmingsplan goed. Dualisme en de Commissaris van de Koningin in Overijssel. Kenmerk: BA/2003/644 De inwerkingtreding van de Wet dualisering provinciebestuur heeft gevolgen voor de positie en taakuitoefening van de commissaris van de Koningin. GS hebben hier kennis van genomen. Verslag overleg GS -DB EUREGIO d.d Kenmerk: BA/2003/584 GS hebben op 11 februari jl. overleg gevoerd met het dagelijks bestuur van EUREGIO over grensoverschrijdende zaken van gemeenschappelijk belang. GS stellen het verslag van de bijeenkomst vast. Agenda voor de vergadering van Provinciale Staten op 20 maart Kenmerk: CS/2003/27 GS hebben de agenda voor de vergadering van Provinciale Staten op 20 maart 2003 vastgesteld. In deze vergadering vindt het afleggen van de eed c.q. de verklaring en belofte door de gekozen Statenleden plaats. Beantwoording statenvragen ex artikel 53 van het Reglement van Orde inzake toepassing Vogel- en Habitatrichtlijn. Kenmerk: LNL/2003/445 Het College van Gedeputeerde Staten heeft een aantal vragen beantwoord van de statenfractie van de ChristenUnie over de toepassing van de Vogel- en Habitrichtlijn in relatie tot de Wet ammoniak en veehouderij. GS hebben aangegeven zich in te zetten voor een zorgvuldige benadering van de problematiek. Hierbij wordt gestreefd naar een evenwichtige benadering van belangen van zowel landbouw als natuur.

6 6 8 jaar WCL in het Vecht-Reggegebied. Kenmerk: LNL/2003/494 Onder regie van de provincie is in de jaren samen met betrokken partners uitvoering gegeven aan de rijksregeling Waardevolle Cultuurlandschappen (WCL) in het Vecht-Reggegebied. Er is voor een bedrag van 12 mln aan projecten ontwikkeld en uitgevoerd. Naast de rijksbijdrage van 4 mln heeft de regio zelf 8 mln bijgedragen in de kosten. Het betreft de thema s landbouw, natuur, landschap en cultuurhistorie evenals recreatie. Daarmee is een forse bijdrage geleverd aan het behoud en de verbetering van de kwaliteit van het landelijk gebied zowel in fysieke als in economische zin. Verbeteringsstrategie vaarweg Almelo - Coevorden. Uitwerking beheers- en onderhoudsmaatregelen. Kenmerk: WK/2003/54 Gedeputeerde Staten hebben de Verbeteringsstrategie vaarweg Almelo - Coevorden vastgesteld. Conform de Verbeteringsstrategie zullen de te nemen beheers- en onderhoudsmaatregelen in termijnen worden uitgevoerd: middellange termijn ( ) en lange termijn ( ). Uiteindelijk zal de vaarweg, gebaseerd op het statenbesluit van maart 1997, geschikt moeten zijn voor 800 tons schepen. Het project vaarweg Almelo Coevorden dat gefinancierd wordt uit het Regionaal Mobiliteitsfonds maakt onderdeel uit van de maatregelen voor de middellange termijn en zal uiterlijk in 2005 gerealiseerd zijn. Door uitvoering van het project wordt een wezenlijke bijdrage geleverd aan de verruiming van de vaarweg. Gedeputeerde Staten plaatsen de vaarweg Almelo Coevorden in een breder perspectief en zullen dit in regiovisie-verband verder uitwerken. GS bieden de rapportage ter kennisneming aan de commissie WIBO aan. Verlening projectsubsidie aan de Stichting Stadstheater n Oaln Bond te Oldenzaal. Kenmerk: ZC/2002/851 Gedeputeerde staten hebben besloten een projectsubsidie te verlenen aan de Stichting Stadstheater n Oaln Bond te Oldenzaal van maximaal De subsidie is bestemd voor de restauratie en verbouwing van n Oaln Bond tot het stadstheater van Oldenzaal.

7 7 Stimuleringsregeling Bodemonderzoek Overijssel Verlening/afwijzing subsidie. Kenmerk: WB/2003/400 Provinciale Staten van Overijssel hebben voor 2002 en 2003 geld beschikbaar gesteld voor de Stimuleringsregeling Bodemonderzoek. De tweede aanvraagperiode voor subsidies liep van 1 september tot en met 31 december In totaal zijn 9 aanvragen voor subsidie ingediend. GS hebben besloten om subsidie te verlenen aan:? de gemeente Hof van Twente: 9.500,-- en ,--;? Wato Boten BV: 2.588,--;? Witte van Moort: 2.100,--;? Top Cleaning: ,--;? Punterwerf Wildeboer: 7.503,--; Alle bedragen zijn exclusief BTW. GS verlenen geen subsidie aan:? Gemeente Twenterand; de aanvraag betreft een onderzoek naar de kwaliteit van een partij grond die niet ernstig verontreinigd is. De subsidie van de stimuleringsregeling is echter bedoeld voor onderzoek naar (vermoedelijk) ernstige verontreinigingen.? Autobedrijf t Jan Scholten team in Almelo; de locatie is gelegen in een gemeente die zelf bevoegd gezag is voor de Wet bodembescherming en niet de provincie Overijssel. De provincie Overijssel heeft in de stimuleringsregeling opgenomen dat alleen locaties die op het grondgebied zijn gelegen waar de provincie bevoegd gezag is voor subsidie in aanmerking komen.? Beheerscommissie Begraafplaats st.pancratiusparochie. De commissie vraagt subsidie voor bodemonderzoek op een nieuw in te richten locatie. Er is echter geen vermoeden van bodemverontreiniging. De stimuleringsregeling is bedoeld voor die gevallen waar bodemverontreiniging een mogelijke stagnerende werking heeft. Actieplan Boeren met weidevogels. Kenmerk: LNL/02/3152 Het behoud en versterken van de weidevogelstand is een belangrijk doel in het provinciale beleid. Uit de provinciale onderzoeks-rapportages Het Provinciaal Weidevogelmeetnet in Overijssel en Weidevogels in de IJsseldelta in 2002 blijkt dat de weidevogelstand, en met name de grutto, sterk afneemt. Om een krachtige nieuwe impuls aan het weidevogelbeleid te geven, hebben Gedeputeerde Staten besloten om het Actieplan Boeren met weidevogels uit te voeren. Het actieplan bevat maatregelen die erop gericht zijn om de weidevogelstand te versterken en de geconstateerde afname van met name de grutto en andere kritische weidevogels (in de periode ) tot stilstand te brengen. Het is de bedoeling dat alle bij het weidevogelbeheer betrokken partijen een bijdrage leveren aan het actieplan. GS stellen voor de uitvoering van het actieplan voor ,- en, onder voorbehoud van goedkeuring van de begroting door Provinciale Staten, voor ,- en voor ,- beschikbaar vanuit het budget Stimulering Particulier Beheer en Groene Diensten. Teneinde een beter inzicht te krijgen in het effect van predatie op de weidevogelstand in landelijk perspectief continueren GS in 2003 hun financiële bijdrage van ,- aan het landelijk onderzoek Weidevogels en predatie. GS sturen het Actieplan Boeren met weidevogels naar alle organisaties betrokken bij het weidevogelbeheer.

8 8 Vraagbepaling en programmering bedrijventerreinen stedelijk netwerk Zwolle Kampen. Kenmerk: EMT/2003/904 GS nemen kennis van het rapport Vraagbepaling en programmering bedrijventerreinen stedelijk netwerk Zwolle Kampen en pleiten met betrekking tot de uitwerking van het rapport voor een goede regionale afstemming via het Regionaal Platform Bedrijventerreinen IJssel Vecht en de Regiovisie Noord- Overijssel/Zuid-Drenthe. Tevens vragen GS extra aandacht voor de revitalisering van bestaande terreinen. GS maken kenbaar toekomstige initiatieven voor revitalisering van bedrijventerreinen in beginsel te ondersteunen. GS pleit voor een structurele aanpak door beide gemeenten met betrekking tot dit thema. GS zullen het rapport gebruiken als een belangrijke bouwsteen voor de invulling van de economische pijler voor de ruimtelijke structuurvisie. GS zullen de economische samenwerking tussen Zwolle Kampen met interesse te blijven volgen en waar mogelijk te ondersteunen. GS maken schriftelijk hun standpunt bekend aan de gemeenten Zwolle en Kampen. stichting Breedband Twente. Kenmerk: EMT/2003/829 De Provincie Overijssel ondersteunt stichting Breedband Twente bij haar streven te komen tot een openbaar toegankelijk breedbandnetwerk voor bedrijven en instellingen in de regio Twente. Het netwerk dient zowel in het stedelijk als het landelijk gebied beschikbaar komen. Deze doelstelling van de stichting sluit goed aan bij de door de Provincie Overijssel gehanteerde uitgangspunten voor een ontwikkelingsrichting/visie voor de lange termijn op het terrein van breedbandinternet. Bedoeling is om met behulp van het programma Innovatie Impuls Overijssel toekomstige projecten van stichting Breedband Twente te ondersteunen. Met behulp van deze bijdrage kan de stichting verder bouwen aan het kennisintensieve imago van Twente in het algemeen en het realiseren van een breedbandnetwerk voor bedrijven en instellingen in het bijzonder. Gemeente Dinkelland begroting 2003; bestuurlijk overleg. Kenmerk: BA/2003/33 GS nodigen de portefeuillehouder financien van Dinkelland uit voor een bestuurlijk onderhoud over o.a. de begroting Aanleiding is dat GS een beslissing moeten nemen over de goedkeuring van de begroting 2003 van Dinkelland. Toestemming op aanvraag van De Koster Pyrotechnische Evenementen/ Terra Nova bv voor het ontbranden van vuurwerk voor ondersteuning bij de theatershow History of Magic van Hans Klok op 14 maart 2003 in Theater Hotel Almelo, van ca uur (begin opbouw) tot uur (einde afsteken). Kenmerk: EMT/2003/773 Door De Koster Pyrotechnische Evenementen/ Terra Nova bv te Dronten is een aanvraag ingediend voor het ontbranden van vuurwerk voor ondersteuning bij de theatershow History of Magic van Hans Klok op 14 maart 2003 in Theater Hotel Almelo, van ca uur (begin opbouw) tot uur (einde afsteken). Gedeputeerde Staten hebben besloten de gevraagde toestemming te verlenen.

9 9 Werkplan 2003 Waterpact Twente. (GS-beslissing 10/03/2003) Kenmerk: WB/2003/742 Gedeputeerde Staten hebben het werkplan 2003 van het Waterpact Twente vastgesteld. De provincie Overijssel draagt hiermee 5.000,-- bij aan het Waterpact Twente. Nadere inlichtingen m.b.t. de in de lijst omschreven besluiten kunt u verkrijgen via het team Communicatie van de Provincie Overijssel, telefoon

Besluitenlijst Van 25 juni 2007

Besluitenlijst Van 25 juni 2007 Besluitenlijst Van 25 juni 2007 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Onderwerp: Kenmerk: 2007/0314747 Subsidieaanvragen VAB Maatschap Busger op Vollenbroek (Enter) en C. Niemeijer (Oele). GS

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1 Actualisatie detailhandelinformatiesysteem. (GM-beslissing 06/08/2003) Kenmerk: EMT/03/1584 De Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014

Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014 B en W voorstel 13INT02879 Onderwerp Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014 Samenvatting voorstel Het te actualiseren bestemmingsplan Buitengebied 2014 is kaderstellend

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 08-11-2011 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Fietspad Eesveenseweg Conceptbesluit: De gemeenteraad voor te stellen: 1. op de ingediende

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 30 september 2003

Besluitenlijst Van 30 september 2003 Besluitenlijst Van 30 september 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Opdrachtverlening Proefproject Boeren voor Natuur op Twickel. (GS-beslissing 23/09/2003) Kenmerk: LNL/2003/1955 Gedeputeerde

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 5 april 2005

Besluitenlijst Van 5 april 2005 Besluitenlijst Van 5 april 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Uitvoeringsprogramma Sociale Actie 2005 (onderdeel Kunst en Cultuur) en Uitvoeringsbesluit Sociale Actie 2005: afwijzen aanvraag.

Nadere informatie

Stedelijke bedrijventerreinen Vlissingen, 1 e wijziging

Stedelijke bedrijventerreinen Vlissingen, 1 e wijziging Stedelijke bedrijventerreinen Vlissingen, 1 e wijziging Octrooiweg 4 tot en met 12 Gemeente: Vlissingen Titel: Stedelijke bedrijventerreinen Vlissingen, 1 e wijziging Status: Vastgesteld TOELICHTING 1

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 21 oktober 2003

Besluitenlijst Van 21 oktober 2003 Besluitenlijst Van 21 oktober 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Afronding statutenwijziging HSF. Kenmerk: ZC/2003/1866 Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben de statuten van de HSF

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1 Ongevallenanalyse N 377, wegvak Hasselt Lichtmis. (GS-beslissing 04/02/2003) Kenmerk: WK/03/177 Naar aanleiding

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 16 augustus 2005

Besluitenlijst Van 16 augustus 2005 Besluitenlijst Van 16 augustus 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verlening projectsubsidies aan Stichting Heino-Sabile. (GM-beslissing 08/08/2005) Kenmerk: BA/2005/2066 GS verlenen aan

Nadere informatie

Gemeente Aalten. Bestemmingsplan. Buitengebied. Groot Deunkweg Aalten 6

Gemeente Aalten. Bestemmingsplan. Buitengebied. Groot Deunkweg Aalten 6 Bestemmingsplan Gemeente Aalten Buitengebied Groenenveld Aalten 2007, in Groot Deunkweg Aalten 6 TOELICHTING 1. Aanleiding Op 16 juni 2010 (nr. 200806665/1/R2) heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van

Nadere informatie

Inleiding. Partijen. Inhoud overeenkomst

Inleiding. Partijen. Inhoud overeenkomst Notitie bij raadsvoorstel Bestuursovereenkomst tussen de provincie Noord-Brabant en de gemeenten in de provincie Noord-Brabant in het kader van de uitvoering van reconstructieen gebiedsplannen ex artikel

Nadere informatie

Beroep tegen reactieve aanwijzing GS van Gelderland inzake bestemmingsplan en exploitatieplan Bedrijventerrein De Grift Noord

Beroep tegen reactieve aanwijzing GS van Gelderland inzake bestemmingsplan en exploitatieplan Bedrijventerrein De Grift Noord Openbaar Embargo tot 1 oktober Beroep tegen reactieve aanwijzing GS van Gelderland inzake bestemmingsplan en exploitatieplan Bedrijventerrein De Grift Noord Programma Grondbeleid BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Notitie oppervlakteregeling aan- en uitbouwen en bijgebouwen Buitengebied Steenwijkerland

Notitie oppervlakteregeling aan- en uitbouwen en bijgebouwen Buitengebied Steenwijkerland Notitie oppervlakteregeling aan- en uitbouwen en bijgebouwen Buitengebied Steenwijkerland Notitie oppervlakteregeling aan- en uitbouwen en bijgebouwen Buitengebied Steenwijkerland Code 03-61-02 / 09-06-03

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied, integrale herziening, wijziging (Kulsdom 3 Geesteren)

Bestemmingsplan Buitengebied, integrale herziening, wijziging (Kulsdom 3 Geesteren) Bestemmingsplan Buitengebied integrale herziening, wijziging 2017-4 (Kulsdom 3 Geesteren) www.ruimtelijkeplannen.nl Identificatienummer: NL.IMRO.18590000WPBGB20170014 Bestemmingsplan Buitengebied, integrale

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 1 Onderwerp: Antwoorden statenvragen CU landschapskunst Rijsberman, M.A. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de

Nadere informatie

Skuniadyk 14 te Bakhuizen

Skuniadyk 14 te Bakhuizen 28 e Ontwerp-wijzigingsplan ex artikel 3.6 lid 1 onder a Wro van het Bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Gaasterlân-Sleat Skuniadyk 14 te Bakhuizen G E M E E N T E G A A S T E R L Â N - S L E

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 24 augustus 2004

Besluitenlijst Van 24 augustus 2004 Besluitenlijst Van 24 augustus 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Voorstel Overijsselse kunstuitlenen. (GS-beslissing 17/08/2004) Kenmerk: ZC/2004/1387 Gedeputeerde Staten van Overijssel

Nadere informatie

Commissie Milieu, Verkeer en Vervoer. 29 januari 2002 Nr , RMA Nummer 3/2002

Commissie Milieu, Verkeer en Vervoer. 29 januari 2002 Nr , RMA Nummer 3/2002 Commissie Milieu, Verkeer en Vervoer 29 januari 2002 Nr. 2002-00786, RMA Nummer 3/2002 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen tot instemming met de Bodemvisie en het MeerjarenProgramma

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Van de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 14 april 2004.

BESLUITENLIJST Van de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 14 april 2004. BESLUITENLIJST Van de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 14 april 2004. U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 17 juli Secretaris Uitnodigingen:

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 17 juli Secretaris Uitnodigingen: Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 25 juli 2017 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie 0 = Algemeen/BMO

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING. datum: 11 mei 2017 Provincie Gelderland Zaaknummer: 2017WB0071

ONTWERPBESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING. datum: 11 mei 2017 Provincie Gelderland Zaaknummer: 2017WB0071 ONTWERPBESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING datum: 11 mei 2017 Provincie Gelderland Zaaknummer: 2017WB0071 Onderwerp Op 26 januari 2017 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, 1e herziening. Gemeente Rucphen Vastgesteld

Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, 1e herziening. Gemeente Rucphen Vastgesteld Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, 1e herziening Gemeente Rucphen Vastgesteld Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, 1e herziening Gemeente Rucphen Vastgesteld Rapportnummer: IMRO-Idn: 211x06608.077039_1

Nadere informatie

Register provinciale bladen 2007

Register provinciale bladen 2007 Register van het Provinciaal blad van Overijssel over 2007 Nrs. 1 tot en met 102 Register provinciale bladen 2007 rubriek en onderwerp I. Algemeen bestuur Aanpassing Uitvoeringsbesluit subsidies Overijssel

Nadere informatie

11 MRT Afvyijkingsprocedure gemeente Hof van Twente gemeentelijk gronddepot De Bree.

11 MRT Afvyijkingsprocedure gemeente Hof van Twente gemeentelijk gronddepot De Bree. Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 www.overijssel.nl postbus@overijssel.nl VAN Pravinciale Staten Dat. ontv.: 11 MRT 2008 Routing a.d. Biil.: Inlichtingen

Nadere informatie

categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t.

categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t. Raadsvoorstel jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t. gebied Zijtak Portefeuillehouder: J.

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d Besluitenlijst GS Datum 6 april 2004. Betreft Publieksvriendelijke versie openbare besluitenlijst GS GS besluiten: 1. Reactie toezichtsbrief begroting 2004 BZK - stemt

Nadere informatie

Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 VoorsteInr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006

Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 VoorsteInr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006 ~. Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 Voorstenr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006, Vaststelling intememeentelijk DlÎmtelijk structuurplan voor de gemeenten Obdam Wester

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 1 Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder( s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : 2e wijziging Gemeenschappelijke Regeling

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Partij voor de Dieren illegale jacht op ganzen Meijer, A.M. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke

Nadere informatie

VERORDENING BESTUURSCOMMISSIE REGIO TWENTE-NETWERKSTAD. Vastgesteld door de regioraad op 21 maart 2007

VERORDENING BESTUURSCOMMISSIE REGIO TWENTE-NETWERKSTAD. Vastgesteld door de regioraad op 21 maart 2007 VERORDENING BESTUURSCOMMISSIE REGIO TWENTE-NETWERKSTAD Vastgesteld door de regioraad op 21 maart 2007 Artikel 1 Definities In deze verordening wordt verstaan onder: a. regioraad: het algemeen bestuur van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 1 Onderwerp: Gemandateerde begrotingswijziging van de programmabegroting 2018 ten behoeve van Duurzaam Door en Jong Leren Eten. Fackeldey, J.A.

Nadere informatie

Aan de commissie: Grondgebiedzaken Datum vergadering: 11 mei 2004 Agendapunt : 18 Aan de Raad

Aan de commissie: Grondgebiedzaken Datum vergadering: 11 mei 2004 Agendapunt : 18 Aan de Raad Aan de commissie: Grondgebiedzaken Datum vergadering: 11 mei 2004 Agendapunt : 18 Aan de Raad Made, 13 april 2004 Onderwerp Woningbouw Pastoriestraat te Made Voorstel Toepassing geven aan opgenomen wijzigingsbevoegdheid

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2006:AY6746

ECLI:NL:RVS:2006:AY6746 ECLI:NL:RVS:2006:AY6746 Instantie Raad van State Datum uitspraak 23-08-2006 Datum publicatie 23-08-2006 Zaaknummer 200510435/1 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 16.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 16.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 16.O (16-04-2019) Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 16-04-2019 Tijd 9:15-12:00 Locatie Kamer Burgemeester

Nadere informatie

Nr. 2012/193 28 november 2012 ISSN: 0920-069X HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Nr. 2012/193 28 november 2012 ISSN: 0920-069X HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Provinciaal Blad Nr. 2012/193 28 november 2012 ISSN: 0920-069X HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Wijziging regels subsidieverstrekking Leefbaarheid en gemeenschapsvoorzieningen

Nadere informatie

VRAGEN INCLUSIEF BEANTWOORDING GEDEPUTEERDE STATEN

VRAGEN INCLUSIEF BEANTWOORDING GEDEPUTEERDE STATEN Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Datum ingekomen vragen : 31 oktober 2016 Datum GS-besluit: : 13 december 2016 Vragen nr. 124 Vragen van de heren mr. J.M. Bruggeman (SP) J.H. Leever

Nadere informatie

vastgesteld Wijziging Verordening ruimte 2014 ivm plan Korteveld ong (naast 14) te Nistelrode, Bernheze

vastgesteld Wijziging Verordening ruimte 2014 ivm plan Korteveld ong (naast 14) te Nistelrode, Bernheze vastgesteld Wijziging Verordening ruimte 2014 ivm plan Korteveld ong (naast 14) te Nistelrode, Bernheze Inhoudsopgave Regels 5 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 5 Artikel 1 Begripsbepaling 5 Hoofdstuk 2 Algemene

Nadere informatie

Het bouwen van een dakkapel op het voordakvlak op het perceel Koningin Wilhelminastraat 23 in Piershil

Het bouwen van een dakkapel op het voordakvlak op het perceel Koningin Wilhelminastraat 23 in Piershil Vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders gehouden in het gemeentehuis te Piershil Datum: 29 november 2016 Nummer: 2016 / 48-A (openbaar) Aanwezig: S. Stoop, burgemeester; P. Boogaard,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 1 Onderwerp: Ondertekening Agenda IJsselmeergebied 2050 op 17 mei 2018 Lodders, J. 1. In te stemmen met de Agenda IJsselmeergebied 2050 en de bijbehorende

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 7 januari 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 7 januari 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 7 januari 2003 Bladnr. 1 Toepassing artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) voor het bouwen van een appartementencomplex

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst College Peel en Maas Week: 17 1. Agendapunt: Algemene informatie: Doel: Voorstel: Besluit: Besluitenlijst vergadering d.d.

Openbare Besluitenlijst College Peel en Maas Week: 17 1. Agendapunt: Algemene informatie: Doel: Voorstel: Besluit: Besluitenlijst vergadering d.d. Openbare Besluitenlijst College Peel en Maas Week: 17 1 Aanwezig: Wethouder Absil Wethouder Janssen Wethouder Segers Secretaris directeur: de heer Mensink Afwezig: -- Datum 27 april 2010 Agendapunt: Algemene

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Teylingen Postbus ZJ Voorhout

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Teylingen Postbus ZJ Voorhout Gedeputeerde Staten Contact mr. E. Sprietsma T 070-441 62 47 e.sprietsma@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van

Nadere informatie

Voorschriften en overwegingen

Voorschriften en overwegingen Hof van Tholen 2 4691 DZ Tholen Postbus 51 4690 AB Tholen telefoon: 14 0166 e-mail: gemeente@tholen.nl website: www.tholen.nl Voorschriften en overwegingen bank: NL14BNGH0285008315 bic: BNGHNL2G btw-nummer:

Nadere informatie

Betreft: Waterland Bp. Buitengebied Waterland 2013, uw nummer 201304565/1/R1

Betreft: Waterland Bp. Buitengebied Waterland 2013, uw nummer 201304565/1/R1 C.G.M. Neppelenbroek Overlekergouw 3 1151 CX Broek in Waterland Aangetekend Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State Postbus 20019 2500 EA Den Haag Broek in Waterland, 25 juli 2013 Betreft: Waterland

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem

Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem Inleiding Bij besluit van 28 juli 2010 hebben burgemeester en wethouders van Lochem aan Sport & Science

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 13-11-2018 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van gemeente Zuidplas Postbus 100 2910 AC Nieuwerkerk a/d IJssel

Nadere informatie

Vergadering van B en W DATUM TIJD PLAATS SECRETARIS NOTULIST AANWEZIG 29/10/2013 9:00 uur kamer 3 Mr. A.S. Meijer Drs. N.J. Verveen voltallige college BESLUITENLIJST - OPENBAAR 001 Besluiten van de vergadering

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 24 MAART 2009 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

Nota van Zienswijzen en kennisgeving

Nota van Zienswijzen en kennisgeving Nota van Zienswijzen en kennisgeving Augustus 2015 Inhoudsopgave Zienswijzen 3 1.1. Algemeen... 3 1.2. Zienswijzen... 3 1.2.1. Indiener 1 (Zaaknummer Z27761)... 3 Kennisgeving 6 1.3. Algemeen... 6 1.4.

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 Lijst nr. 21 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 PUBLIEKSDIENST Werkbezoek Uddel op 25 mei 2011 Voorstel dienst Publieksdienst: 1. instemmen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 21 juni 2005

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 21 juni 2005 burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 2. Bestuurszaken. 1. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 14 juni 2005. Conform vastgesteld. 2. Ingekomen stukken opgenomen

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1 Besluitvorming inzake Provinciaal Uitvoeringsprogramma Landelijk Gebied 2003 (PUP 2003). (GS-beslissing 19/11/2002)

Nadere informatie

Gemeente Maastricht. Toelichting deel uitmakende van het bestemmingsplan Kern Itteren. Bijlage 3

Gemeente Maastricht. Toelichting deel uitmakende van het bestemmingsplan Kern Itteren. Bijlage 3 Gemeente Maastricht Toelichting deel uitmakende van het bestemmingsplan Kern Itteren Bijlage 3 Maastricht, augustus 2000 Provincie Li N Aan Burgemee van-de gemeente Maastricht Postbus 1992 6201 BZ MAASTRICHT

Nadere informatie

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland, overwegende dat: Provinciale Staten op de begroting onder vermelding van Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied 2017-2019 financiële middelen beschikbaar hebben gesteld

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Directie Ruimte en Mobiliteit Afdeling Ruimte, Wonen en Bodem Contact M. Molenwijk T 070-441 74 11 m.molenwijk@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441

Nadere informatie

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Gemeente Tynaarlo Oktober 2011 NL.IMRO.1730.PBWatermolendijk3-0401 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Bijgevoegde documenten De volgende bij het besluit behorende gewaarmerkte documenten worden digitaal nagezonden:

Omgevingsvergunning. Bijgevoegde documenten De volgende bij het besluit behorende gewaarmerkte documenten worden digitaal nagezonden: Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 23 december 2016 een aanvraag om omgevingsvergunning ontvangen van Jawelbouw BV voor het project het bouwen van acht woningen in bouwplan De Bamere

Nadere informatie

BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11G / M.D. de Vries BP JB

BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11G / M.D. de Vries BP JB BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G0850 427565 / 427565 ONDERWERP M.D. de Vries BP JB Ontwerp bestemmingsplan Semmelweisstraat

Nadere informatie

Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk

Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk ONTWERPBESLUIT Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk Burgemeester en wethouders hebben op 17

Nadere informatie

verusse CIE Provinciale Staten van Overijssel

verusse CIE Provinciale Staten van Overijssel verusse CIE www.ovefijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Telefax 038 425 75 20 Uwkenmerk Uw brief Onskenmerk Datum

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 21 september 2010

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 21 september 2010 1. Beantwoording statenvragen nr.57 van het Statenlid P. van Poelgeest (PvdD) inzake uitblijven Jaarverslagen van de Faunabeheereenheid Noord-Holland (FBE) 2. N241 langereis; vaststellen inpassingsplan

Nadere informatie

AMER GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER BESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED 2004 WIJZIGING AANDUIDING INTENSIEVE VEEHOUDERIJ WIJZIGING MARKNESSERWEG 13

AMER GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER BESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED 2004 WIJZIGING AANDUIDING INTENSIEVE VEEHOUDERIJ WIJZIGING MARKNESSERWEG 13 GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER BESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED 2004 WIJZIGING AANDUIDING INTENSIEVE VEEHOUDERIJ WIJZIGING MARKNESSERWEG 13 EMMELOORD 2008 AMER ADVISEURS BV ZONNEHOF 43 381 1 ND AMERSFOORT TEL

Nadere informatie

p e r s b e r i c h t

p e r s b e r i c h t p e r s b e r i c h t e-mail: website: statengriffie@provinciegroningen.nl www.provinciegroningen.nl PS-besluitenlijst, nr. 127 Groningen, 5 november 2015 Besluiten Provinciale Staten 4 november 2015 Provinciale

Nadere informatie

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 Onderwerp 1. Vaststelling van de noten en de rondvraag van de vergadering d.d. 07-05-2019; 2. bekrachtiging van de in dit verslag aangegeven besluiten. 1.

Nadere informatie

c) de belangen die mogelijk invloed kunnen ondervinden van de installatie van bodemenergiesystemen

c) de belangen die mogelijk invloed kunnen ondervinden van de installatie van bodemenergiesystemen 1 juli 2014 zaaknummer 2013-018143 Beleidsregels masterplannen bodemenergie Gelderland 2014 GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht, artikel 6.4, eerste

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 27 MEI 2008 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.P. Tanis, wethouder de heer J.A. Lavooi, wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 9 november 2004

Besluitenlijst Van 9 november 2004 Besluitenlijst Van 9 november 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Rijksgoedkeuring Reconstructieplan. Kenmerk: LNL/2004/2382 GS informeren de leden van PS over de op 2 november 2004 door

Nadere informatie

Het college vraagt de gemeenteraad het bestemmingsplan Studentenhuisvesting Hotel Management

Het college vraagt de gemeenteraad het bestemmingsplan Studentenhuisvesting Hotel Management Samenvatting Het college vraagt de gemeenteraad het bestemmingsplan Studentenhuisvesting Hotel Management School Maastricht ongewijzigd vast te stellen. Om de verwachte groei aan te kunnen en om woonruimte

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Binnenduinrand

Raadsstuk. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Binnenduinrand Raadsstuk Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Binnenduinrand Nummer 2017/209688 Portefeuillehouder Spijk, J.K.N. van Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke ontwikkeling Afdeling STZ/RB Auteur

Nadere informatie

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Aukje Boer, loco Janneke Louisa-Muller Jan Burger Henk Muis Algemeen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester ` Nr. 10A BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART Aanwezig: A. van den Bosch, burgemeester A.J. Verschoor, wethouder A.C. Bragt, wethouder C.A.H. Zondag, wethouder W.

Nadere informatie

Feitelijke informatie De Afdeling bestuursrechtspraak heeft samengevat - het beroep gegrond verklaard op de volgende overwegingen.

Feitelijke informatie De Afdeling bestuursrechtspraak heeft samengevat - het beroep gegrond verklaard op de volgende overwegingen. Onderwerp Uitspraak RvS inzake wijzigingsbesluit Duinweg 56 Collegevoorstel Zaaknummer: OLOGMM27 Inleiding Op 30 november 2010 heeft uw college besloten het wijzigingsbesluit Duinweg 56, Drunen vast te

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 16 OKTOBER 2007 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer J.A. Lavooi, wethouder

Nadere informatie

Toelichting op het bestemmingsplan. 1e herziening bestemmingsplan Leerpark, locatie Brandweerkazerne. Stadsontwikkeling Dordrecht

Toelichting op het bestemmingsplan. 1e herziening bestemmingsplan Leerpark, locatie Brandweerkazerne. Stadsontwikkeling Dordrecht Toelichting op het bestemmingsplan 1e herziening bestemmingsplan Leerpark, locatie Brandweerkazerne Stadsontwikkeling Dordrecht Augustus 2009 1. Inleiding Het bestemmingsplan Leerpark is op 1 maart 2005

Nadere informatie

N.. ynegen. Openbare besluitenlijst no. 23 van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen op dinsdag 17 juni 2003.

N.. ynegen. Openbare besluitenlijst no. 23 van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen op dinsdag 17 juni 2003. N.. ynegen GEMEENTE I Openbare besluitenlijst no. 23 van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen op dinsdag 17 juni 2003 Afwezig Aldus vastgesteld in de vergadering van:

Nadere informatie

verzoek om vrijstelling voor het verbouwen van een voormalige griendkeet tot vakantiewoning aan de Hamseweg te Hooge Zwaluwe.

verzoek om vrijstelling voor het verbouwen van een voormalige griendkeet tot vakantiewoning aan de Hamseweg te Hooge Zwaluwe. Aan de Raad Made, 08-05-2007 Raadsvergadering: 21-06-2007 Nummer raadsnota: 20 Onderwerp: verzoek om vrijstelling voor het verbouwen van een voormalige griendkeet tot vakantiewoning aan de Hamseweg te

Nadere informatie

definitief RUIMTELIJKE ONDERBOUWING bij projectbesluit ex artikel 3.10 Wro

definitief RUIMTELIJKE ONDERBOUWING bij projectbesluit ex artikel 3.10 Wro definitief RUIMTELIJKE ONDERBOUWING bij projectbesluit ex artikel 3.10 Wro Project gedeeltelijk vergroten IWO-centrale AMC DMB Kenmerk : T01/0914 DMB 2010 Adres/locatie : Meibergdreef 9 Omschrijving :

Nadere informatie

PROGRAMMA STEDELIJKE ONTWIKKELING RUIMTELIJKE ONTWIKKELING. College M Directeur. College M Directeur Afdelingshoofd. Mandaat.

PROGRAMMA STEDELIJKE ONTWIKKELING RUIMTELIJKE ONTWIKKELING. College M Directeur. College M Directeur Afdelingshoofd. Mandaat. besluit 2011, Overzicht 3.5 Mandaten aan directeur Stedelijke Ontwikkeling Vastgesteld op 2 juli 2013. Gewijzigd bij besluit van de burgemeester d.d. 1 juni 2015 (BV15000230); inwerkingtreding: 9 juni

Nadere informatie

Bouwplan voor het realiseren van een werktuigenberging

Bouwplan voor het realiseren van een werktuigenberging Ruimtelijke Onderbouwing Bouwplan voor het realiseren van een werktuigenberging Gemeente Tynaarlo September 2012 NL.IMRO.1730.ABYdermade3depunt-0301 Inhoudsopgave 2.1 Beschrijving van het projectgebied,

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 28.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 28.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 28.O (10-07-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal Stichting S&L Zorg T.a.v. D. van Randwijk Postbus 148 4700 AC Roosendaal NEDERLAND contactpersoon : Mevr. M. Bezemer (Aanw.op ma,di,do) Roosendaal : doorkiesnummer : (0165) 579875 (W20_vrl_OU) onderwerp

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 1 Werkprogramma MRA-E 2019 In 2012 sloten de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Provinciale Staten VOORBLAD

Provinciale Staten VOORBLAD Provinciale Staten VOORBLAD Onderwerp SIS-nummer Agendering (advies griffie) Behandelwijze Overlegpunten/ beslispunten Context Versnellingsgelden bodemsanering, subsidieaanvraag gemeente Apeldoorn PS2011-646

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening voor het vestigen van een bouwbedrijf, bouwen van een kantoor, werkplaats en opslagruimte handelen in strijd met regels ruimtelijke

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZE BESTEMMINGSPLAN Molenweg 5-5a Hoogeloon.

NOTA ZIENSWIJZE BESTEMMINGSPLAN Molenweg 5-5a Hoogeloon. NOTA ZIENSWIJZE BESTEMMINGSPLAN Molenweg 5-5a Hoogeloon. *17it.02805* Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan Molenweg 5-5a Hoogeloon heeft van 5 oktober tot en met 15 november 2017 ter inzage gelegen. Gedurende

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 09-05-2017 (nr. 19). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Zuidpolder-Oost. derde partiële herziening 2009

Bestemmingsplan. Zuidpolder-Oost. derde partiële herziening 2009 Bestemmingsplan Zuidpolder-Oost derde partiële herziening 2009 Gemeente Edam-Volendam Vastgesteld door de gemeenteraad d.d. 21 oktober 2010 Inhoud toelichting 1. Inleiding 1.1 Vigerende bestemmingsplannen

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 15-01-2019 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

Bestemmingsplan Indische Buurt, 1 e Partiële herziening

Bestemmingsplan Indische Buurt, 1 e Partiële herziening Bestemmingsplan Indische Buurt, 1 e Partiële herziening Dienst Stedelijke Ontwikkeling Gemeente Almere 2 Inhoudsopgave Toelichting 5 Hoofdstuk 1 Onthouding goedkeuring horeca-iii 7 Hoofdstuk 2 Begrenzing

Nadere informatie

in";11n Besluit van de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan "Catharinastraat 47-49 WellerlooL" De raad van de gemeente Bergen,

in;11n Besluit van de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Catharinastraat 47-49 WellerlooL De raad van de gemeente Bergen, gemeent e Besluit van de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan "Catharinastraat 47-49 WellerlooL" in";11n Limburg De raad van de gemeente Bergen, Overwegende: dat het ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING OV

OMGEVINGSVERGUNNING OV Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 31 januari 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het gebruiken van een parkeerterrein van Maxima Medisch Centrum door personeel van

Nadere informatie

VERZONDEN 12 OEC. 2013

VERZONDEN 12 OEC. 2013 Provincie' Noord-Brabant Brabantlaan 1 Postbus 90151 Besluit 5200 MC 's-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 1 1 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING 67.45.60.043 VERZONDEN 12 OEC.

Nadere informatie

(ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING

(ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING (ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Moerdijk hebben op 19 december 2013 een aanvraag om een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 27 januari 2004

Besluitenlijst Van 27 januari 2004 Besluitenlijst Van 27 januari 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Wet milieubeheer. Dwangsombeschikking K.L. Gaaikema Schuiringa, Hemeltjesweg 8 te Lettele (gemeente Deventer) Kenmerk:

Nadere informatie

Musselkanaal. Bijlagen bij de toelichting NL.IMRO.00370000BP0602- vastgesteld: 29 oktober 2007 goedgekeurd: 24 juni 2008 onherroepelijk: 30 juli 2009

Musselkanaal. Bijlagen bij de toelichting NL.IMRO.00370000BP0602- vastgesteld: 29 oktober 2007 goedgekeurd: 24 juni 2008 onherroepelijk: 30 juli 2009 Musselkanaal NL.IMRO.00370000BP0602- vastgesteld: 29 oktober 2007 goedgekeurd: 24 juni 2008 onherroepelijk: 30 juli 2009 Bijlagen bij de toelichting BIJLAGE 1 Berekening luchtkwaliteit BIJLAGE 2 Inspraak-

Nadere informatie

Noot van de commissie: Ook hier blijkt weer dat externe veiligheid ook een kwestie van overwogen ruimtelijke ordening is

Noot van de commissie: Ook hier blijkt weer dat externe veiligheid ook een kwestie van overwogen ruimtelijke ordening is Essentie uitspraak: Het bestemmingsplan maakt uitbreiding van een tankstation niet mogelijk. De milieuvergunning mag, vanwege het ruimtelijke feit, worden geweigerd. De gemeente is niet verplicht om het

Nadere informatie

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN B&W-nr.: 06.1286 d.d. 14-11-2006 Onderwerp Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN 1. Voornemens te zijn vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Schuttersveld ten behoeve

Nadere informatie