Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1"

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1 Actualisatie detailhandelinformatiesysteem. (GM-beslissing 06/08/2003) Kenmerk: EMT/03/1584 De Kamer van Koophandel Regio Zwolle wil haar detailhandelinformatiesysteem actualiseren. In dat kader heeft zij het college van Gedeputeerde Staten verzocht financieel te participeren. Het college heeft besloten het verzoek niet te honoreren. Intrekking ontbrandingstoestemming van Wagenvoort Vuurwerk BV te Wapenveld voor een evenement op 8 augustus 2003 te Belt Schutsloot, gemeente Steenwijkerland naar aanleiding van extreme droogte. Kenmerk: EMT/03/3335 GS hebben besloten om de ontbrandingstoestemming van Wagenvoort Vuurwerk BV voor het evenement op 8 augustus 2003 te Belt Schutsloot in te trekken vanwege de extreme droogte. Het besluit is genomen in overleg met de regionale en plaatselijke brandweer en na intrekking van de Verklaring van geen bezwaar voor het evenement door de burgemeester van Steenwijkerland. Naar meerjarig provinciaal economisch uitvoeringsperspectief? Kenmerk: EMT/03/3296 GS besluiten tot het opstellen van een provinciaal meerjarig economische uitvoeringsperspectief. Vastgesteld bestemmingsplan Herziening jongerencentrum Krompatte, gemeente Wierden. Kenmerk: RWB/03/371 De raad van de gemeente Wierden heeft het bestemmingsplan Herziening jongerencentrum Krompatte ter goedkeuring aan GS voorgelegd. Met dit plan wordt het mogelijk gemaakt om ten zuiden van de kern Enter een jongerencentrum te realiseren. Tegen het plan zijn door twee personen bedenkingen ingediend. GS hebben de bedenkingen ongegrond verklaard en het plan goedgekeurd.

2 2 Programma Cultuurbereik Blind date in Overijssel ; voorstel voor verlenen, afwijzen of aanhouden van aanvragen voor subsidies op basis van het advies van de adviescommissie cultuurbereik (breintreinvergadering 5 juni 2003). (GM-beslissing 28/07/1003) Kenmerk: ZC/03/1284 Gedeputeerde Staten hebben besloten, gebaseerd op het advies van de adviescommissie cultuurbereik, twee aanvragen op grond van de Subsidieverordening Tafelschikking/Woar a j mut zitt n 2002, provinciaal programma cultuurbereik Blind Date in Overijssel te honoreren met subsidie (onder voorwaarden): een projectsubsidie van ,-- te verlenen aan Stichting Rockarty te Enschede voor het project: Festival Rockarty een projectsubsidie van 2.000,-- te verlenen aan Stichting Pixxel te Zwolle voor het project Zwols Beeldbuis Festival. Er zijn vier aanvragen afgewezen omdat zij in onvoldoende mate vodoen aan de criteria van de subsidieverordening. Het gaat om de volgende aanvragers/projecten: Stichting Het Beste van Borne, project Het Beste van Borne 2003, cultureel weekend. Stichting Kunst en Cultuur Overijssel, project Dagelijks leven tussen IJssel en Berkel VVV Noordoost Twente, Culturele Uit agenda voor Oldenzaal en omgeving. Van Deinse Instituut, Onderzoek naar de rol van streektalen (van Overijssel) in de zorg. Er zijn twee aanvragen aangehouden waarover nog extra informatie wordt opgevraagd. Het gaat om de volgende aanvragers/projecten: Stichting Kunst en Cultuur Overijssel, project verteldiners. Bureau Promotie Podiumkunsten, projecten Nationale Jeugdtheaterdagen, Jeugdtheaterdoeboek, Verbetering en uitbreiding van de website Productie van de jeugdtheater CD volume II, Het mogelijk maken van een publieksonderzoek. Reactie op het Manifest "Sterke steden in een sterke regio". (GS-beslissing 24/06/2003) Kenmerk: PPGS/03/24 In een brief reageert Gedeputeerde Staten op het stedelijk Manifest Sterke steden binnen een sterke regio. Gedeputeerde Staten geeft aan hoe zij in haar Onderhandelingsakkoord met de wensen van de steden is omgegaan. Belangrijke constatering is dat voort wordt gegaan met het provinciale Grotestedenbeleid. De provinciale inzet zal meer dan in het verleden gericht zijn op de realisatie van provinciale doelen en op een zichtbare bijdrage aan het beleid van steden en netwerksteden. De provincie wil wel aansluiting bij de systematiek van het Rijk en is ook bereid tot een gezamenlijk convenant met steden en Rijk te komen. De precieze inzet van de provinciale middelen is de komende maanden inzet van nader overleg en zal uiteindelijk landen in een Beleidskader wordt conform de landelijke afspraken een overgangsjaar. Op 9 september aanstaande zullen de voltallige Colleges van de vijf steden en de provincie elkaar treffen om over dit onderwerp verder te spreken.

3 3 ESF artikel 6 project, RATIO in PROGRESS, acceptatie herzien budget project; overleggen verbintenisbrief. Kenmerk: EMT/03/3220 Het college van Gedeputeerde Staten besluit tot acceptatie van de herziene begroting van de door provincie Overijssel ingediende project-aanvraag onder ESF artikel 6, RATIO in PROGRESS en stelt de verbintenisbrief vast, welke nodig is voor slotfase van goedkeuringsprocedure van de Europese Commissie. De samenwerkende regionale arbeidsmarktpartijen in het project zijn: RPA Stedendriehoek, RPA Twente, en RPA IJssel-Vecht en VNO-NCW Midden, FNV Regio Oost en MKB Midden Nederland. Toepassing artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening inzake het plan van Telfort BV (tegenwoordig O 2) voor de plaatsing van een GSM mast met apparatenberging aan de Kamperzeedijk te Genemuiden; gemeente Zwartewaterland. Kenmerk: RWB/03/2122 Door Telfort BV (tegenwoordig O 2) is verzocht om een verklaring voor de plaatsing van een GSMmast met apparatenberging aan de kamperzeedijk 87/89 te Genemuiden. Tegen dit plan is een zienswijze ingediend. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zwartewaterland zijn op deze zienswijze ingegaan. Gedeputeerde Staten stemmen in met deze weerlegging en geven de gevraagde verklaring af. Toepassing artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening inzake het plan van de heren J. Zieleman J. Zoer en S.J. Zoer voor de bouw van drie woningen aan de Nilantsweg te Zwolle. Kenmerk: RWB/03/1690 Door de heren J. Zieleman, J Zoer en S.J. Zoer is verzocht om de afgifte van een verklaring van geen bezwaar voor de bouw van drie woningen aan de Nilantsweg te Zwolle. Tegen dit plan is een zienswijze ingediend. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zwolle zijn op deze zienswijze ingegaan. Gedeputeerde Staten stemmen in met deze weerlegging en geven de gevraagde verklaring af. Toepassing artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het uitbreiden van zorgcentrum Scholtenhof aan de Fonteinstraat 55 te Oldenzaal. Gemeente Oldenzaal. Kenmerk: RWB/03/1960 Gedeputeerde Staten besluiten de gevraagde verklaring van geen bezwaar af te geven voor het uitbreiden van het uitbreiden van zorgcentrum Scholtenhof te Oldenzaal.

4 4 Eenmalige bijdrage aan gemeenten Almelo, Hengelo, Deventer en Enschede voor het automatiseren van de gegevens van bodemverontreinigingen. Kenmerk: WB/03/3612 Na de verschuiving van taken en bevoegdheden op het gebied van bodemsanering zijn ook alle dossiers en digitale gegevens overgegaan van de provincie naar de gemeenten. De digitale gegevens voldoen niet aan de door het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer gestelde eisen. Om deze gegevens bij te werken, is geld nodig, maar de gemeenten hebben met deze extra kosten geen rekening gehouden in hun geldaanvragen naar het Ministerie van VROM. De provincie heeft nog budget beschikbaar doordat er minder bodemonderzoeken worden uitgevoerd voor het verkrijgen van het landsdekkend beeld. Omdat de inhaalslag van de gemeenten ook voor dit kader kan worden gebruikt, hebben Gedeputeerde Staten besloten om de gemeenten een eenmalig budget te verstrekken van maximaal 50% van de benodigde middelen met een maximum van ,--(exclusief BTW). Vastgesteld bestemmingsplan Het Schuttenbelt, integrale herziening, Wierden. Kenmerk: RWB/03/392 De raad van de gemeente Wierden heeft GS ter goedkeuring een bestemmingsplan voorgelegd dat ziet op wijziging van de bedrijfsvoering van camping Het Schuttenbelt aan de Vloodweg 7 te Enter. Het plan voorziet gedeeltelijk in legalisering van eerder in strijd met het geldende bestemmingsplan gebouwde gebouwen. Het plan maakt verder toename van het aantal stacaravans mogelijk (van 70 naar 93), alsmede de uitbreiding van het terrein aan de zuidzijde ten behoeve van een beplantingsstrook. Met de ontwikkelingen als zodanig kunnen GS instemmen. Zij hebben echter goedkeuring aan het plan onthouden, omdat de plank aart en de voorschriften onvoldoende duidelijk zijn, waardoor er strijd is met het beginsel van rechtszekerheid. Tegen het plan zijn ook bedenkingen ingediend. Deze zijn gedeeltelijk gegrond verklaard. Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (onderdeel bodemsanering) voor actief bodembeheer in projectgemeenten. Kenmerk: WB/03/3802 Gedeputeerde Staten verlenen investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (onderdeel bodemsanering) voor actief bodembeheer-projecten aan: - gemeente Tubbergen, maximaal ,--; - gemeente Borne maximaal ,--; - gemeente Zwartewaterland, maximaal ,--; - gemeente Olst-Wijhe, maximaal ,--. Opdrachtverstrekking Visie Kennisbeleid Oost. Kenmerk: EMT/03/2705 De provincies Overijssel en Gelderland werken samen op verschillende beleidsterreinen. Het kennisbeleid is één van de speerpunten. De twee provincies zijn beiden vertegenwoordigd in de Stuurgroep Kennisbeleid Oost. In deze groep hebben tevens de universiteiten en het bedrijfsleven zitting. Voor een goed kennisbeleid is het van belang om de vraag, wat doen we en waar doen we het voor te beantwoorden. Daarom stellen de beide provincies in opdracht van de Stuurgroep gezamenlijk een visiedocument op. De kosten worden gezamenlijk gedeeld.

5 5 Europa loket; beschikkingen EPD Oost- Nederland. Kenmerk: EMT/03/3213 Gedeputeerde staten hebben, op advies van de Stuurgroep EPD Overijssel, besloten tot het afgeven van 9 beschikkingen in het kader van het Europese programma s EPD Oost-Nederland Dit programma heeft tot doel het versterken van de sociaal-economische structuur in delen van Twente, Salland, Noordwest Overijssel en Vechtstreek en het verbeteren van de werkgelegenheid. De totale omvang van de projecten bedraagt ruim 45 miljoen. GS hebben vanuit de Europese middelen een bijdrage beschikbaar gesteld van ,--. Gekoppeld aan deze projecten hebben gedeputeerde staten besloten voor 7 projecten een bedrag van ,-- aan provinciale cofinanciering beschikbaar te stellen. Het ministerie van Economische Zaken draagt in 3 projecten ,-- bij. Het betreffen de projecten Innofonds, Holland Business House, de Arbeidsplaatsen Premie Regeling voor Twente en Noordwest Overijssel, Open Source Architectuur Twente, de beoogde vernieuwde Innovatie Sitmuleringsregelingen voor Twente, Salland en Noordwest Overijssel en de oprichting van een Bedrijvencentrum in Hengelo. Met deze projecten worden naar verwachting o.a. 333 nieuwe banen gecreëerd, ontstaan 68 nieuwe bedrijven en komen 136 nieuwe produkten/produktieprocessen tot stand. Herziene beschikking vaststelling Project Monitoringnetwerk Noordoost-Twente. Kenmerk: LNL/03/1641 GS hebben op verzoek van Waterschap Regge en Dinkel het subsidie voor het monitoringnetwerk herzien. Het subsidie wordt vastgesteld op ,80. Nadere inlichtingen m.b.t. de in de lijst omschreven besluiten kunt u verkrijgen via het team Communicatie van de Provincie Overijssel, telefoon

Besluitenlijst Van 25 juni 2007

Besluitenlijst Van 25 juni 2007 Besluitenlijst Van 25 juni 2007 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Onderwerp: Kenmerk: 2007/0314747 Subsidieaanvragen VAB Maatschap Busger op Vollenbroek (Enter) en C. Niemeijer (Oele). GS

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 21 oktober 2003

Besluitenlijst Van 21 oktober 2003 Besluitenlijst Van 21 oktober 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Afronding statutenwijziging HSF. Kenmerk: ZC/2003/1866 Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben de statuten van de HSF

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 9 november 2004

Besluitenlijst Van 9 november 2004 Besluitenlijst Van 9 november 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Rijksgoedkeuring Reconstructieplan. Kenmerk: LNL/2004/2382 GS informeren de leden van PS over de op 2 november 2004 door

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 30 september 2003

Besluitenlijst Van 30 september 2003 Besluitenlijst Van 30 september 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Opdrachtverlening Proefproject Boeren voor Natuur op Twickel. (GS-beslissing 23/09/2003) Kenmerk: LNL/2003/1955 Gedeputeerde

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 10 juni 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 10 juni 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 10 juni 2003 Bladnr. 1 Ontwerpbeschikking verlening vergunning Ontgrondingenwet met machtiging; uitbreiding zandwinning Eesveense Hooilanden.

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1 Ongevallenanalyse N 377, wegvak Hasselt Lichtmis. (GS-beslissing 04/02/2003) Kenmerk: WK/03/177 Naar aanleiding

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 8 juni 2004

Besluitenlijst Van 8 juni 2004 Besluitenlijst Van 8 juni 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verlening Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (onderdeel bodemsanering). Kenmerk: WB/2004/1155 Gedeputeerde Staten verstrekken

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 24 augustus 2004

Besluitenlijst Van 24 augustus 2004 Besluitenlijst Van 24 augustus 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Voorstel Overijsselse kunstuitlenen. (GS-beslissing 17/08/2004) Kenmerk: ZC/2004/1387 Gedeputeerde Staten van Overijssel

Nadere informatie

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 9 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00466 Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland 2015-2020 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: LEADER

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Van de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 14 april 2004.

BESLUITENLIJST Van de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 14 april 2004. BESLUITENLIJST Van de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 14 april 2004. U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website

Nadere informatie

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-0ost en de bijbehorende stukken

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 27 januari 2004

Besluitenlijst Van 27 januari 2004 Besluitenlijst Van 27 januari 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Wet milieubeheer. Dwangsombeschikking K.L. Gaaikema Schuiringa, Hemeltjesweg 8 te Lettele (gemeente Deventer) Kenmerk:

Nadere informatie

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Katwijk aan den Rijn 2012 Aan de gemeenteraad Zaaknummer : 2012-23744 Programma : Wonen en ruimte Onderwerp : Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012 Katwijk, 18 december 2012 Inleiding Bestemmingsplan

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 12 juli 2005

Besluitenlijst Van 12 juli 2005 Besluitenlijst Van 12 juli 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel (RECTIFICATIE) Beschikkingen tot verlening subsidies Grotestedenbeleid 2005 t/m 2009. (GS-beslissing 05/07/2005) Kenmerk:

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 11 november 2003

Besluitenlijst Van 11 november 2003 Besluitenlijst Van 11 november 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Uitnodiging bestuurlijk overleg inzake versnellen woningbouwproductie in de steden op 10 november 2003. (GM-beslissing

Nadere informatie

BESTUURSCONVENANT PROVINCIE OVERIJSSEL GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER UITVOERING VAN HET PROVINCIAAL MEERJARENPROGRAMMA LANDELIJK GEBIED OVERIJSSEL

BESTUURSCONVENANT PROVINCIE OVERIJSSEL GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER UITVOERING VAN HET PROVINCIAAL MEERJARENPROGRAMMA LANDELIJK GEBIED OVERIJSSEL BESTUURSCONVENANT PROVINCIE GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER BESTUURSCONVENANT Het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel, vertegenwoordigd door gedeputeerde P. Jansen, (de provincie) en de Gemeente

Nadere informatie

Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014

Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014 B en W voorstel 13INT02879 Onderwerp Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014 Samenvatting voorstel Het te actualiseren bestemmingsplan Buitengebied 2014 is kaderstellend

Nadere informatie

: Beleid artikel 19 WRO. : RWB / Ruimtelijke Inrichting Noord

: Beleid artikel 19 WRO. : RWB / Ruimtelijke Inrichting Noord Nota PS-commissie Vergaderdatum : 2 februari 2006 Commissie voor : ROV Agendapunt nr. : 7 Commissienr. : Onderwerp : Beleid artikel 19 WRO Opsteller/telefoon/e-mail-adres : Afdeling/bureau : RWB / Ruimtelijke

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 5 april 2005

Besluitenlijst Van 5 april 2005 Besluitenlijst Van 5 april 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Uitvoeringsprogramma Sociale Actie 2005 (onderdeel Kunst en Cultuur) en Uitvoeringsbesluit Sociale Actie 2005: afwijzen aanvraag.

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 18 juni 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 18 juni 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 18 juni 2002 Bladnr. 1 Toepassing artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van de vestiging van een resocialisatieafdeling

Nadere informatie

Heroriëntatie Twentse samenwerking. Model formulering besluit in gemeenten REGELING REGIO TWENTE

Heroriëntatie Twentse samenwerking. Model formulering besluit in gemeenten REGELING REGIO TWENTE Heroriëntatie Twentse samenwerking Model formulering besluit in gemeenten REGELING REGIO TWENTE De gemeenteraden, colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de gemeenten Almelo, Borne,

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1 Klacht de heer Simons te Zwolle met betrekking tot ontvangstbevestiging brieven inzake de Flora en Faunawet.

Nadere informatie

Belastinguitgave 2006

Belastinguitgave 2006 Belastinguitgave 2006 Gemeentelijke belastingen Inhoud Stijgingen per gemeente Ontwikkelingen opbrengsten Overzicht tarieven Belastingdruk Reservepositie Personeelsbezetting Voor u ligt de Belastinguitgave

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 19 oktober 2004

Besluitenlijst Van 19 oktober 2004 Besluitenlijst Van 19 oktober 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Overgangsrecht Vuurwerkbesluit Busscher Hengelo Kenmerk: EMT/2004/4103 Gedeputeerde Staten hebben vastgesteld dat de firma

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 11 oktober 2005

Besluitenlijst Van 11 oktober 2005 Besluitenlijst Van 11 oktober 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Statutenwijziging en benoeming bestuursleden Stichting Kunst en Cultuur Overijssel. (GM-beslissing d.d. 03/10/2005.) Kenmerk:

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1 Besluitvorming inzake Provinciaal Uitvoeringsprogramma Landelijk Gebied 2003 (PUP 2003). (GS-beslissing 19/11/2002)

Nadere informatie

Zaaksverdelingsreglement gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Zaaksverdelingsreglement gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Zaaksverdelingsreglement gerechtshof Arnhem-Leeuwarden INLEIDING In dit reglement legt het gerechtsbestuur van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden vast voor welke zaken de rechtzoekende op welke van de zittingsplaatsen

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 16 augustus 2005

Besluitenlijst Van 16 augustus 2005 Besluitenlijst Van 16 augustus 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verlening projectsubsidies aan Stichting Heino-Sabile. (GM-beslissing 08/08/2005) Kenmerk: BA/2005/2066 GS verlenen aan

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 21 JANUARI 2014. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 21 JANUARI 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 21 JANUARI 2014 besluitenlijst Portefeuillehouder: Organisatie-eenheid: Besluitnummer: Burgemeester SECR intl4.0088 Betreft: Openbare

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, mei 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, mei 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Overijssel en Gelderland Noord, mei 2016 WW-uitkeringen Overijssel en Gelderland Noord nemen verder af In mei kende UWV net als in april minder nieuwe WW-uitkeringen toe in Overijssel

Nadere informatie

Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 9 september 2014 Corr. nr.:

Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 9 september 2014 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 9 september 2014 Corr. nr.: 2014.11886 Onderwerp : Programma : 11. Bouwen en wonen Agenda nr. : 13, 2014/53 Voorstel tot het (gewijzigd)

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 2 juli 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 2 juli 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 2 juli 2002 Bladnr. 1 Rapport milieu-inventarisatie 2002.4 De Sallandse Heuvelrug: actuele natuurwaarden in beeld Een beschrijving van

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1 Revisievergunning Wet milieubeheer voor de Installatie Ommen van de N.V. Nederlandse Gasunie. Kenmerk:EMT/03/1365

Nadere informatie

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 18 mei 2015

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 18 mei 2015 DATUM 18 mei 2015 PLAATS Enschede, kamer H 3.00 TIJDSTIP 14:30 uur VOORZITTER De heer G.J. de Graaf SECRETARIS G.J.M. Vos PAGINA 1 De heren G.J. de Graaf, J.H. Coes, H. van Agteren, R.G. Welten, M. Sijbom

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, augustus 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, augustus 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Overijssel en Gelderland Noord, augustus 2018 Stijging WW-uitkeringen uit onderwijs in Overijssel en Gelderland Noord Het aantal WW-uitkeringen in Overijssel en Gelderland Noord

Nadere informatie

25 juli 2003 Voor kennisgeving aannemen

25 juli 2003 Voor kennisgeving aannemen Lijst van ingekomen stukken voor de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op 17 september 2003. I. BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Nr. Onderwerp Ingekomen (SIS-)kenmerk

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 4 mei 2004

Besluitenlijst Van 4 mei 2004 Besluitenlijst Van 4 mei 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verlening projectsubsidie aan Thorbecke ScholenGemeenschap Zwolle t.b.v. uitwisseling met Poesjkinlyceum Riga van 18-23 april

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 28 ma art 2006. Vergadering Gedeputeerde Stateo van Overijssel

Besluitenlijst Van 28 ma art 2006. Vergadering Gedeputeerde Stateo van Overijssel Besluitenlijst Van 28 ma art 2006 Vergadering Gedeputeerde Stateo van Overijssel IPO Adviescommissie Milieu d.d. 23 maart 2006. (GM-beslissing 21/03/2006) Kenmerk: EMT/2006/1067 GS nemen kennis van de

Nadere informatie

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw mr. M.C. van der Laan

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw mr. M.C. van der Laan Cultuurconvenant 2005 2008 OCW, provincie Overijssel, provincie Gelderland, gemeente Zwolle, gemeente Enschede, gemeente Hengelo, gemeente Apeldoorn, gemeente Arnhem, gemeente Nijmegen De Staatssecretaris

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2007/558

Statenvoorstel nr. PS/2007/558 Statenvoorstel nr. PS/2007/558 Derde diversepostenwijziging 2007 Jaargang Datum Ons kenmerk Inlichtingen bij 2007-32 21 augustus 2007 2007/0502298 de heer S.P.W. van der Hoeven, telefoon 038 499 89 09,

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 7 januari 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 7 januari 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 7 januari 2003 Bladnr. 1 Toepassing artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) voor het bouwen van een appartementencomplex

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Z/19/222563 Bedrijfsvoering/HJIB/ Bestuurssecretariaat Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 8 januari 2019. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt in de eerstvolgende

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders van de. Notulen van de B&W vergadering van 25 augustus 2015 Besluitenlijst van week 35. Gemeente Harlingen

Vergadering van Burgemeester en Wethouders van de. Notulen van de B&W vergadering van 25 augustus 2015 Besluitenlijst van week 35. Gemeente Harlingen Vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Harlingen van de B&W vergadering van 25 augustus 2015 Besluitenlijst van week 35 Vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Harlingen

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT. een regionaal budgethouderschap stedelijke vernieuwing wenselijk is,

ONTWERPBESLUIT. een regionaal budgethouderschap stedelijke vernieuwing wenselijk is, BIJLAGE ONTWERPBESLUIT De Regioraad van de stadsregio Rotterdam, overwegende dat ; een regionaal budgethouderschap stedelijke vernieuwing wenselijk is, de regioraad op 23 juni 2004 het regionaal beleidskader

Nadere informatie

an 18 Jull van Owerijssei Projecten Leren voor duurzame ontwikkeling eerste tranche 2006; toekenningen en afwijzingen (GM-beslissing d.d.

an 18 Jull van Owerijssei Projecten Leren voor duurzame ontwikkeling eerste tranche 2006; toekenningen en afwijzingen (GM-beslissing d.d. an 18 Jull van Owerijssei Projecten Leren voor duurzame ontwikkeling eerste tranche 2006; toekenningen en afwijzingen (GM-beslissing d.d. 12/07/2006) Kenmerk: EMT/2006/2020 In kader van het Uitvoeringsbesluit

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 4 januari 2005

Besluitenlijst Van 4 januari 2005 Besluitenlijst Van 4 januari 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Bijdrage aan Spring Agora 2005 te Enschede. Kenmerk: BA/2004/3400 GS hebben besloten om ten behoeve van de Europese studentenconferentie

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 08-11-2011 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Fietspad Eesveenseweg Conceptbesluit: De gemeenteraad voor te stellen: 1. op de ingediende

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, december 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, december 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Overijssel en Gelderland Noord, december 2018 Sterke daling WW-uitkeringen Overijssel en Gelderland Noord in 2018 In de drie regio s van Overijssel en Gelderland Noord verstrekt

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, april 2015

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, april 2015 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Overijssel en Gelderland Noord, april 2015 Ruim 2.500 minder WW-uitkeringen in Overijssel en Gelderland Noord in een tijd In april daalde het aantal WW-uitkeringen in alle regio

Nadere informatie

Commissie Milieu, Verkeer en Vervoer. 29 januari 2002 Nr , RMA Nummer 3/2002

Commissie Milieu, Verkeer en Vervoer. 29 januari 2002 Nr , RMA Nummer 3/2002 Commissie Milieu, Verkeer en Vervoer 29 januari 2002 Nr. 2002-00786, RMA Nummer 3/2002 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen tot instemming met de Bodemvisie en het MeerjarenProgramma

Nadere informatie

verusse CIE Provinciale Staten van Overijssel

verusse CIE Provinciale Staten van Overijssel verusse CIE www.ovefijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Telefax 038 425 75 20 Uwkenmerk Uw brief Onskenmerk Datum

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 7 september 2004

Besluitenlijst Van 7 september 2004 Besluitenlijst Van 7 september 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Programma Cultuurbereik Blind date in Overijssel ; voorstel voor verlenen, afwijzen of aanhouden van aanvragen voor projectsubsidies.

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, juli 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, juli 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Overijssel en Gelderland Noord, juli 2017 WW-uitkeringen in Overijssel en Gelderland Noord dalen verder In juli daalt het aantal lopende WW-uitkeringen in Overijssel en Gelderland

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier AANBIEDINGSFORMULIER

Aanbiedingsformulier AANBIEDINGSFORMULIER Aanbiedingsformulier AANBIEDINGSFORMULIER Onderwerp: Aanpassing beleidsregel zendmasten voor telecommunicatie In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten B&W Nr: 01.0596/26-06-2001 Dienst

Nadere informatie

Gemeente Boekel AB/ Z/

Gemeente Boekel AB/ Z/ Nota van Zienswijzen behorende bij bestemmingsplan Burgt 15 d.d. 29 maart 2012 Gemeente Boekel Ontwerpbesluit d.d. 13 september 2011 Ontwerp bestemmingsplan d.d. 14 september 2011 Ter visie van 21 september

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE. VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN Buitengebied Gramsbergen, De Vaart 12 te Ane (Hadassahoeve).

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE. VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN Buitengebied Gramsbergen, De Vaart 12 te Ane (Hadassahoeve). EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN Buitengebied Gramsbergen, De Vaart 12 te Ane (Hadassahoeve). AFDELING RUIMTE EN ECONOMIE CLUSTER RUIMTE INHOUD: I. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE

Nadere informatie

Van ll September 2006. Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel

Van ll September 2006. Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Van ll September 2006 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Participatie provincie in initiatief Huis voor Europa. (GS-beslissing 29/08/2006) Kenmerk: BA/2006/1738 De provincie Overijssel heeft

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, augustus 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, augustus 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Overijssel en Gelderland Noord, augustus 2017 Afname WW-uitkeringen in Overijssel en Gelderland Noord In augustus neemt het aantal WW-uitkeringen in Overijssel en Gelderland Noord

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, juni 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, juni 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Overijssel en Gelderland Noord, juni 2016 Minder nieuwe WW-uitkeringen verstrekt in Overijssel en Gelderland Noord In de eerste helft van 2016 kende UWV minder nieuwe WW-uitkeringen

Nadere informatie

INTREKKING VERGUNNING

INTREKKING VERGUNNING INTREKKING VERGUNNING verleend door College van B&W van de gemeente Groningen op 15 augustus 1984 INGEVOLGE DE WET MILIEUBEHEER VOOR het uitbreiden en wijzigen van de inrichting aan de Oude Roodehaansterweg

Nadere informatie

Provinciale Staten van Overijssel

Provinciale Staten van Overijssel www.prv-overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 75 02 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum EMT/2005/1830

Nadere informatie

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Geachte mevrouw, heer, Het is enige tijd stil geweest rondom de ontwikkeling van het Regionaal Bedrijventerrein Twente, het RBT. In oktober 2001 stelde de provincie

Nadere informatie

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland, overwegende dat: Provinciale Staten op de begroting onder vermelding van Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied 2017-2019 financiële middelen beschikbaar hebben gesteld

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, september 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, september 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Overijssel en Gelderland Noord, september 2017 Kansen op werk in Overijssel en Gelderland Noord Het aantal WW-uitkeringen in Overijssel en Gelderland Noord daalt al en, ook weer

Nadere informatie

Combinatie van voorgaande redenen, te weten: Actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving.

Combinatie van voorgaande redenen, te weten: Actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 10G201887 394266 / 394266 ONDERWERP A.C.J. Mahler BP Br Vaststelling best.plan Deurningerstr.-Schaepmanstr. AGENDANUMMER

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 14 oktober 2003

Besluitenlijst Van 14 oktober 2003 Besluitenlijst Van 14 oktober 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Ontwerp-uitvoeringsprogramma Plannen voor Ruimte, Water en Milieu 2004-2007 (incl. bodemsaneringsprogramma). (GS-beslissing

Nadere informatie

Beleidsregel Operationeel Programma EFRO 2014-2020 Oost-Nederland

Beleidsregel Operationeel Programma EFRO 2014-2020 Oost-Nederland 3 februari 2015 - zaaknummer 2014-016804 Beleidsregel Operationeel Programma EFRO 2014-2020 Oost-Nederland GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Gelet op de goedkeuring van deze beleidsregel door het Comité

Nadere informatie

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om:

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: STATENBRIEF Eindverslag EFRO-programma GO 2007-2013 Portefeuillehouder: M. Scheffer Kerntaak/plandoel: Economie Doel van deze brief: Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale

Nadere informatie

Bestemmingsplan Weideveld 2016, 1 e herziening. (ontwerp 25 januari 2019)

Bestemmingsplan Weideveld 2016, 1 e herziening. (ontwerp 25 januari 2019) Bestemmingsplan Weideveld 2016, 1 e herziening (ontwerp 25 januari 2019) Pagina 2 van 13 2019-01-25 Toelichting - Weideveld 2016 1e herziening Bestemmingsplan Weideveld 2016, 1 e herziening Toelichting

Nadere informatie

Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006)

Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006) Besluitenlijst van 20 jum 2ooe Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006) Kenmerk: LNL/2006/1769 De natuurgebiedsplannen zijn het belangrijkste

Nadere informatie

Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.).

Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.). Week 28 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.). De verleende

Nadere informatie

a. Europeeslnationaallprovinciaal wettelijk en beleidskader

a. Europeeslnationaallprovinciaal wettelijk en beleidskader 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie ZUID HOLLAND Directie DCZ Afdeling Financiële en Juridische Zaken Registratienummer PZH-2013- Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, december 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, december 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Overijssel en Gelderland Noord, december 2016 Minder mensen doen beroep op WW-uitkering in Overijssel en Gelderland Noord In 2016 hoefden minder mensen een beroep te doen op een

Nadere informatie

mm ^» de griffier, Beschikking van GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND op grond van de Intrekkingswet Wet stedelijke vernieuwing art.

mm ^» de griffier, Beschikking van GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND op grond van de Intrekkingswet Wet stedelijke vernieuwing art. Gedeputeerde Staten V mm ^» provincie Bezoekadres Huis der Provincie Markt 11 6811 CG Arnhem Postadres Postbus 9090 6800 GX Arnhem Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Beuningen Postbus

Nadere informatie

1 INLEIDING. 1.1 Aanleiding

1 INLEIDING. 1.1 Aanleiding 1 INLEIDING 1.1 Aanleiding De woning Liesbosweg 17 is gelegen binnen de geluidszone langs de spoorweg. De berekende geluidbelasting in het toekomstig maatgevende jaar op de betreffende woning is hoger

Nadere informatie

Convenant gezamenlijk werken aan de stedelijke ontwikkeling van Heerlen

Convenant gezamenlijk werken aan de stedelijke ontwikkeling van Heerlen Convenant gezamenlijk werken aan de stedelijke ontwikkeling van Heerlen In het provinciale coalitieakkoord 2015-2019 is aangegeven dat de provincie de economische en sociale structuur binnen de provincie

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009. College V200900379 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009 Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009. Advies: Wij stellen u voor bijgaand

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester ` Nr. 10A BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART Aanwezig: A. van den Bosch, burgemeester A.J. Verschoor, wethouder A.C. Bragt, wethouder C.A.H. Zondag, wethouder W.

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 3 MEI 2011. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 3 MEI 2011. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 3 MEI 2011 besluitenlijst Portefeuillehouder: Wethouder Selij ALG.PROJ. b2011.0559 Betreft: Dienstverleningsovereenkomst Technisch Applicatie Beheer (DVO

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Leemans Milieuconsultants B.V. Aangevraagde activiteiten : Intrekking omgevingsvergunning beperkte milileutoets (OBM)

Nadere informatie

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 12 mei 2015 NUMMER PS PS2015RGW06 AFDELING FLO/ MEC COMMISSIE RGW STELLER Dorien van Cooten & Henk de Vries DOORKIESNUMMER DOCUMENTUMNUMMER 8150FBF3

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 9 februari 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 9 februari 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 9 februari 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Register provinciale bladen 2007

Register provinciale bladen 2007 Register van het Provinciaal blad van Overijssel over 2007 Nrs. 1 tot en met 102 Register provinciale bladen 2007 rubriek en onderwerp I. Algemeen bestuur Aanpassing Uitvoeringsbesluit subsidies Overijssel

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 1 juli 2003 Bladnr. 1. Binnengemeentelijke decentralisatie. (GM-beslissing 25/06/2003)

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 1 juli 2003 Bladnr. 1. Binnengemeentelijke decentralisatie. (GM-beslissing 25/06/2003) BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 1 juli 2003 Bladnr. 1 Binnengemeentelijke decentralisatie. (GM-beslissing 25/06/2003) Kenmerk: BA/02/3921 Gedeputeerde staten informeren

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 februari 2004 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 februari 2004 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 februari 2004 Bladnr. 1 Kenmerk: WB/2004/180 Dijkverbetering Kampen Midden uitvoering; declaratie 30 U. (GM-beslissing 18/02/2004) Gedeputeerde

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d Besluitenlijst GS Datum 6 april 2004. Betreft Publieksvriendelijke versie openbare besluitenlijst GS GS besluiten: 1. Reactie toezichtsbrief begroting 2004 BZK - stemt

Nadere informatie

Inleiding. Partijen. Inhoud overeenkomst

Inleiding. Partijen. Inhoud overeenkomst Notitie bij raadsvoorstel Bestuursovereenkomst tussen de provincie Noord-Brabant en de gemeenten in de provincie Noord-Brabant in het kader van de uitvoering van reconstructieen gebiedsplannen ex artikel

Nadere informatie

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005)

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) Datum besluit College: dinsdag 28 juni 2005. Nr. Ingekomen stuk van: Onderwerp: 1. Vaststellen van de besluitenlijst van de Collegevergadering van

Nadere informatie

Provinciehuis Overijssel

Provinciehuis Overijssel Provinciehuis Overijssel Provinciaal bestuur Provinciale Staten (PS) De leden van Provinciale Staten zijn de baas in de provincie. Als je lid wilt worden van Provinciale Staten moet je lid zijn van een

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 7 juni 2005

Besluitenlijst Van 7 juni 2005 Besluitenlijst Van 7 juni 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verweerschrift Reconstructieplan Salland-Twente. Kenmerk: LNL/2005/1543 Gedeputeerde Staten stellen het verweerschrift op de

Nadere informatie

Subsidiemogelijkheden EFRO 2007-2013 Oost-Nederland

Subsidiemogelijkheden EFRO 2007-2013 Oost-Nederland Subsidiemogelijkheden EFRO 2007-2013 Oost-Nederland 2 Europees stimuleringsprogramma versterkt positie Oost-Nederland Let s GO Gelderland en Overijssel toonaangevend in innovatie Oost-Nederland is een

Nadere informatie

Voorstel besluit Samenvatting toelichting Toelichting

Voorstel besluit Samenvatting toelichting Toelichting Raadsvoorstel nr. : 2002/175 Aan de gemeenteraad. Raadsvergadering : 17 december 2002 Agendapunt : 6 Steenwijk, 3 december 2002. Onderwerp: Subsidieverordening Peuterspeelzaalwerk Voorstel besluit Instemmen

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening in Overijssel, bij het Maatregelprogramma gebiedsdossiers drinkwaterwinningen

Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening in Overijssel, bij het Maatregelprogramma gebiedsdossiers drinkwaterwinningen Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening in Overijssel, bij het Maatregelprogramma gebiedsdossiers drinkwaterwinningen 2013-2015 Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 1 Onderwerp: Vertegenwoordiging en standpuntbepaling aandeelhoudersvergadering NV Afvalzorg op 21 december 2016 Stuivenberg, A. (tijdelijke portefeuille

Nadere informatie

wijziging Gemeenschappelijke regeling Groenalliantie Midden-Holland en omstreken

wijziging Gemeenschappelijke regeling Groenalliantie Midden-Holland en omstreken Wijzigingsbesluit 2 e wijziging Gemeenschappelijke regeling Groenalliantie Midden-Holland en omstreken Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, de raden, respectievelijk de colleges

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 november 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/2 Samenwerkingsovereenkomst 2014-2019 tussen

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, september 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, september 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Overijssel en Gelderland Noord, september 2016 Verdere banengroei bouw en detailhandel in Overijssel en Gelderland Noord Er werden minder WW-uitkeringen verstrekt in de september

Nadere informatie

De gemeenschappelijke regeling Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta wordt als volgt gewijzigd:

De gemeenschappelijke regeling Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta wordt als volgt gewijzigd: Wijzigingsbesluit 2 e wijziging Gemeenschappelijke regeling Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta Provinciale Staten en gedeputeerde staten van de provincies Zuid-Holland en Zeeland, de raden,

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2015:1002

ECLI:NL:RVS:2015:1002 ECLI:NL:RVS:2015:1002 Instantie Raad van State Datum uitspraak 01-04-2015 Datum publicatie 01-04-2015 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201404451/1/A2 Eerste

Nadere informatie

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70 gemeente Eindhoven 17R7211 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00427 B&W beslisdatum 4 april 2017 Dossiernummer 17.14.652 Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning

Nadere informatie