Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 10 juni 2003 Bladnr. 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 10 juni 2003 Bladnr. 1"

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 10 juni 2003 Bladnr. 1 Ontwerpbeschikking verlening vergunning Ontgrondingenwet met machtiging; uitbreiding zandwinning Eesveense Hooilanden. Kenmerk:WB/2002/564 Gedeputeerde Staten hebben besloten tot vaststelling van de ontwerpbeschikking voor de wijziging van de ontgrondingsvergunning met machtiging, gericht op de uitbreiding van de bestaande zandwinning Eesveense Hooilanden te Steenwijk. Deze ontwerpbeschikking wordt gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage gelegd in het gemeentehuis van de gemeente Steenwijkerland en in het provinciehuis. Toepassing artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening inzake het plan van Bouwkundig Adviesbureau Vrielink voor de bouw van een woning aan de Kolkmansweg te Schalkhaar; gemeente Deventer. Kenmerk: RWB/03/1435 Door Bouwkundig Adviesbureau Vrielink is verzocht om de afgifte van een verklaring van geen bezwaar voor de bouw van een woning aan de Kolkmansweg te Schalkhaar. Tegen dit plan is een zienswijze ingediend. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Deventer zijn op deze zienswijze ingegaan. Gedeputeerde Staten stemmen in met deze weerlegging en geven de gevraagde verklaring af. Algemene Vergadering van Aandeelhouders WMO Beheer op 21 mei 2003(GS-beslissing d.d 20 mei 2003) Kenmerk:EMT/03/1927 Gedeputeerde Staten van Overijssel zullen in de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van WMO Beheer op 21 mei hun goedkeuring hechten aan de jaarstukken 2002, en instemmen met de bestemming van het resultaat. GS informeren provinciale staten over de jaarstukken WMO Beheer RIVM rapport 'Ambulances binnen bereik' Kenmerk:ZC/2003/987 Gedeputeerde Staten geven op verzoek van het IPO een reactie op het voorstel van de minister om te komen tot een landelijk spreidingsplan ambulancezorg.het gaat hierbij om een landelijk onderzoek naar de spreiding en paraatheid van de ambulancezorg in Nederland dat in opdracht van het Rijk is uitgevoerd. Op basis van dit onderzoek zal het kabinet een beslissing nemen of de benodigde extra financiele middelen die noodzakelijk zijn om het plan te kunnen uitvoeren, ook beschikbaar worden gesteld.indien het rijk de uitvoering van dit plan, waarbij de planning over de regiogrenzen heen plaatsvindt en er landelijk een verschuiving van standplaatsen plaatsvindt, mogelijk maakt, leidt dit tot een verbetering van de spreiding en paraatheid in Overijssel.

2 2 Advies aan het IPO-bestuur over de position paper van de Nederlandse provincies en gemeenten over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid en Plattelandsontwikkeling voor de periode Kenmerk:LNL/03/1196 GS hebben kennisgenomen van het concept Position paper van de Nederlandse provincies en gemeenten over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid en Plattelandsontwikkeling voor de periode en hebben besloten het IPO-bestuur te adviseren het position paper vast te stellen. In deze paper geven de gezamenlijke provincies en gemeenten hun standpunten m.b.t. de hervormingen van het Europese landbouw- en plattelandsbeleid weer. De provincies en gemeenten zetten in op een sterkere inzet op brede plattelands-ontwikkeling en achten de recente voorstellen van de Europese Commissie op dit punt onvoldoende. Daarnaast pleiten zij voor een krachtig beleid voor de ontwikkeling van duurzame en multifunctionele landbouw en vragen hierbij om tijdige en duidelijke keuzen, zodat agrarische ondernemers weten waar zij aan toe zijn in de komende periode. subsidieverlening Functioneren arbeidsmarkt : evaluatie project (Ver)Over(de)IJssel Kenmerk:EMT/03/1481 Gedeputeerde staten besluiten aan de stuurgroep van het project (Ver)Over(de)IJssel, vertegenwoordigd door de Stichting BAONN te Velp voor de uitvoering van de evaluatie van het project (Ver)Over(de)IJssel ,79 beschikbaar te stellen uit de provinciale arbeidsmarkt-middelen. De samenwerkende partijen in de stuurgroep zijn: Bestuursacademie Noord Nederland, Steunpunt Minderheden Overijssel en CWI Oost-Nederland. Opdrachtverlening uitgebreid onderzoek recreatiebungalowmarkt Kenmerk: EMT/03 Gedeputeerde Staten hebben besloten uitgebreid onderzoek te laten verrichten naar de recreatiebungalowmarkt. De opdracht voor het onderzoek is verstrekt aan het externe bureau Van Gent Van der Reest, adviseurs in recreatiemanagement uit Apeldoorn. Meerjarenplan sociale veiligheid openbaar vervoer Provincie Overijssel Kenmerk:RWB/2003/559 Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft de provincie Overijssel gevraagd zich met behulp van een meerjarenplan voor te verantwoorden voor de geoormerkte gelden sociale veiligheid openbaar vervoer voor Dit maarjarenplan is opgesteld voor West-Overijssel. Regio Twente, als zelfstandige vervoersautoriteit, heeft zelfstandig een meerjarenplan opgesteld.gs besluit het meerjarenplan sociale veiligheid openbaar vervoer Provincie Overijssel , de brief naar het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de brief naar de gemeenten, de vervoerders en het ROCOV be treffende het meerjarenplan vast te stellen. Daarnaast besluit GS de implementatie van het meerjarenplan in het Programma van Eisen en de bestekken opgesteld bij de aankomende aanbestedingen en de uitvoering van de activiteiten volgend uit het meerjarenplan vast te stellen en de vastgestelde brieven toe te zenden.

3 3 Toepassing artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het uitbreiden van de zandwinning Eesveense Hooilanden te Steenwijk. Kenmerk: RWB/2003/911 Gedeputeerde Staten besluiten een verklaring van geen bezwaar af te geven voor het uitbreiden van de zandwinning Eesveense Hooilanden te Steenwijk met 4 ha en het verplaatsen van het zanddepot. Kenmerk: EMT/ Vergunningsaanvraag ingevolge de Wet milieubeheer van autodemontagebedrijf G. Hoekstra v.o.f. te Deventer. GS besluiten aan autodemontagebedrijf G. Hoekstra v.o.f. te Deventer de gevraagde vergunning ingevolge Wet milieubeheer onder het stellen van voorschriften te verlenen. Deze aanvraag is ingediend in verband met het verlopen van de huidige vergunning van dit bedrijf op 1 januari Daarnaast is er sprake van een uitbreiding van het bedrijfsterrein en een gewijzigde inrichting door de bouw van een nieuwe bedrijfshal Naar aanleiding van de ingebrachte bedenkingen van vergunningaanvrager en adviezen van het Waterschap Groot Salland en de gemeente Deventer over de ontwerpvergunning, hebben GS besloten de vergunning op kleine punten te wijzigen. De beschikking van deze vergunning ligt vanaf 27 juni 2003 ter inzage in het gemeentehuis van Deventer; tot en met 8 augustus2003 is er gelegenheid tot het aantekenen van beroep bij de Raad van State. Beschikking op bezwaar ex artikel 7:1 Awb, ingediend door Stichting MusicArte te Ruinerwold tegen de afwijzing van een subsidieverzoek op grond van de Subsidieverordening Vreemd eten/fremd êten: Tafelschikking/Woar a j mut zitt n Overijssel 2002 voor een reeks Easy Listening Concerten(GS-beslissing d.d. 27/05/2003) Kenmerk:BA/2003/551 Na heroverweging besluiten GS het bezwaarschrift, ingediend door Stichting MusicArte, ongegrond te verklaren. De aanvraag voldoet alleen aan het criterium bijdrage van andere overheden, fondsen en sponsoren. Er wordt niet voldaan aan de overige vier criteria die van belang zijn voor de beoordeling van de subsidieaanvraag.

4 4 Programma Cultuurbereik Blind date in Overijssel ; voorstel voor verlenen, afwijzen of aanhouden van aanvragen voor subsidies op basis van het advies van de adviescommissie cultuurbereik (breintreinvergadering 3 april 2003).(GS-beslissing d.d. 15 /05/2003) Kenmerk: ZC/03/819 Gedeputeerde Staten hebben besloten, gebaseerd op het advies van de adviescommissie cultuurbereik, twee aanvragen op grond van de Subsidieverordening Tafelschikking/Woar a j mut zitt n 2002, provinciaal programma cultuurbereik Blind Date in Overijssel te honoreren met subsidie: een projectsubsidie van aan de werkgroep Chagall in Hardenberg voor het project: Marc Chagall, Kleur in de Kerk een projectsubsidie ,-- aan Niek van der Sprong Culturele Producties voor het project The Battle of the drums. Er zijn vijf aanvragen afgewezen omdat zij in onvoldoende mate vodoen aan de criteria van de subsidieverordening. Het gaat om de volgende aanvragers/projecten: Stichting Schouwburg Odeon, project Uitkrant regio Zwolle/Kampen Stichting IJsselacademie, project Ieder zien rivier Stichting Rawpikzl, project Video Oost Stichting Cultureel Straatfestival, project Cultureel Straatfestival Delden F.C. Daguerre, project De kunst en de makers bij den IJssel. Er zijn vier aanvragen aangehouden waarover nog extra informatie wordt opgevraagd. Het gaat om de volgende aanvragers/projecten: Kunst en cultuur Overijssel, project De Veldtocht Stichting Rockarty, project Rockarty 2003 Steunpunt Minderheden Overijssel, project Een erfenis voor de toekomst Centra voor kunstzinnige vorming in Overijsel i.s.m. KCO, project Jeugdtheater in Overijssel Regionaal Bedrijventerrein Twente en MER(GSbeslissing d.d. 03/06/2003) Kenmerk:EMT/03/2155 In verband met de vernietiging door de Raad van State van het streekplanbesluit Regionaal Bedrijventerrein Twente (RBT) op 23 april jl. hebben Gedeputeerde Staten besloten tot ondertekening van een besluit tot verlenging van de lopende Intentieovereenkomst RBT met een jaar. In dat jaar zal een nieuwe streekplanherziening worden voorbereid. Gedeputeerde staten vragen provinciale staten met het besluit tot verlenging van de Intentieovereenkomst en de voorbereiding van een nieuwe streekplanherziening in te stemmen en dit voorstel in de statenvergadering van 25 juni 2003 te behandelen. In het kader van de voorbereiding van de streekplanherziening wordt de eerder opgestelde locatiekeuze- MER aangevuld met een onderzoek naar het gebied Almelo-Noord terwijl een inrichtings-mer wordt toegevoegd voor de voorkeurslocatie. Herfst 2003 kan dit MER naar verwachting ter visie worden gelegd en kan een ieder daarop reageren. Ook de commissie voor de Milieueffectrapportage en wettelijke adviseurs brengen dan advies uit. Medio 2004 zullen Provinciale staten over een nieuw streekplanherziening kunnen beslissen. Als op basis van de aanvulling van het locatiedeel van het MER besloten wordt dat een voorkeurslocatie binnen het zoekgebied Almelo-noord gedetailleerder en op inrichtingsniveau moet worden onderzocht, zal er meer onderzoek en een langere proceduretijd nodig zijn. Tegen een nieuw streekplanbesluit staat ook weer beroep bij de Raad van State open.

5 5 Samenstelling Landinrichtingscommissie Losser. Kenmerk:LNL/2003/866 Gedeputeerde Staten hebben de gemeente Losser uitgenodigd een bestuurlijk vertegenwoordiger voor te dragen als voorzitter van de Landinrichtingscommissie Losser. De nieuw te benoemen voorzitter zal de heer H.G.M. Schulten vervangen. Enschede Airport Twente aandeelhoudersvergadering. Kenmerk:RWB/03/1534 Gedeputeerde staten gaan akkoord met de voorstellen van de Raad van Commissarisen voor de aandeelhoudersvergadering van de NV Beheer Luchthaven Twente, welke gehouden zal worden op 13 juni Gedeputeerde Ranter zal de provincie in deze vergadering vertegenwoordigen. Tevens hebben gedeputeerde staten besloten de voormalige gedeputeerde Bennink te verzoeken lid te worden van het bestuur van de Stichting Beheer EAT. Tenslotte hebben gedeputeerde staten besloten onder voorwaarden garant te staan voor bepaalde mogelijke financiële, fiscale en milieurisico s. Vastgesteld bestemmingsplan Sibculoseweg- Vinkenweg, partiële herziening Sibculoseweg 54 (vestiging reclame-adviesbureau). Kenmerk: RWB/2003/802 De gemeenteraad van Twenterand heeft het bestemmingsplan Sibculoseweg-Vinkenweg, partiële herziening Sibculoseweg 54 ter goedkeuring aan GS voorgelegd. Met dit bestemmingsplan wordt het onder andere planologisch mogelijk gemaakt om in een voormalig schoolgebouw aan de Sibculoseweg te Westerhaar-Vriezenveensewijk een reclame-adviesbureau te vestigen. In dit bedrijfsgebouw zal inpandig een dienstwoning worden gerealiseerd. Omdat de geluidsbelasting van het wegverkeer vanaf de Sibculoseweg op deze dienstwoning te hoog is, hebben GS gedeeltelijk goedkeuring aan het plan onthouden. Toepassing artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) voor het wijzigingsplan Bestemmingsplan De Graven Es 3 e fase gebieden 6 t/m 8 1 e wijziging. Gemeente Oldenzaal Kenmerk: RWB/03/1215 Door de gemeente Oldenzaal is een wijzigingsplan vastgesteld dat voorziet in het realiseren van zes woningen in de wijk De Graven Es. Het wijzigingsplan voldoet gedeeltelijk aan de voorschriften van het bestemmingsplan De Graven Es 3 e fase gebieden 6 t/m 8 en aan artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Gedeputeerde Staten hebben het plan gedeeltelijk goedgekeurd. Onderzoek herstructurering bedrijventerreinen Overijssel Kenmerk:EMT/03/2250 Gs nodigen een drietal onderzoekbureaus te offreren voor een onderzoek herstructurering bedrijventerreinen Overijssel. Dit onderzoek levert een actueel en compleet beeld op van de herstructureringsopgaaf (zowel kwantitatief als kwalitatief).

6 6 Europa loket; beschikkingen EPD Oost-Nederland en Leader+ Kenmerk: EMT/03/1896 Gedeputeerde staten hebben besloten tot het afgeven van 10 positieve en 2 negatieve beschikkingen in het kader van de Europese programma s EPD Oost-Nederland en Leader voor een totale Europese bijdrage van bijna 1,2 miljoen. Over deze projecten is positief advies uitgebracht door de adviesorganen Stuurgroep EPD Overijssel en de Plaatselijke Groepen Leader+. Gekoppeld aan deze projecten hebben gedeputeerde staten besloten voor 7 van deze projecten een bedrag van ,00 aan provinciale cofinanciering beschikbaar te stellen. De projecten die een bijdrage ontvangen zijn: Landgoederen IJssellandschap Netwerk (stichting IJssellandscahp) Energiebureau Overijssel Opstart Manege/Pensionstalling (Olst) Wiek in Uutvoering (wijkcentrum Vroomshoop) Herstructurering Twentekanaal omgeving Zuidelijke Havenweg (Hengelo) Parkeerterrein De Wieden (Ver. Natuurmonumenten) Wandelnetwerk Twente De Skulpe multifunctioneel (dorpshuis Blankenham) vergadering van het Comité van Toezicht Interreg IIIA Kenmerk: EMT/03/2366 Op 12 juni 2003 maart zal een vergadering van het Comité van Toezicht Interreg III-A worden gehouden. Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van diverse stukken en hun standpunt bepaald. Besluit over aanvragen projectsubsidie Kulturhusen. Kenmerk:ZC/03/1067 Bij Gedeputeerde Staten zijn 13 aanvragen binnen gekomen van Overijsselse gemeenten voor een projectsubsidie Kulturhus. Aan de gemeente Tubbergen wordt een subsidie verleend. Aan de gemeenten Haaksbergen, Hof van Twente, Raalte, Twenterand, Dinkelland, Hardenberg, Hellendoorn, Steenwijkerland, Kampen, Rijssen-Holten, Zwolle wordt een subsidie verleend onder voorwaarden, omdat deze verzoeken zeer kansrijk zijn. Voorwaarden worden gesteld omdat sommige informatie nog ontbreekt, bijvoorbeeld de invulling van de gezamenlijke programmering, een definitieve keuze voor die instellingen die gaan participeren in het Kulturhus i.o. De Openbare Bibliotheek Almelo wordt afgewezen, omdat deze niet aan de criteria voldoet. Eerste kwartaalrapportage 2003 Spil Adviesgroep Kenmerk: ZC/2003/863 GS hebben kennis genomen van de eerste kwartaalrapportage 2003 van Spil Adviesgroep. De rapportage laat een positief resultaat zien over het eerste kwartaal.

7 7 Beschikkingen op bezwaar ex artikel 7:1 Awb, ingediend door Stichting De Molkoren te Deventer tegen twee afwijzingen van subsidieverzoeken op grond van de Subsidieverordening Vreemd eten/fremd êten: Tafelschikking/Woar a j mut zitt n Overijssel Kenmerk: BA/2003/504 Na heroverweging besluiten GS de twee bezwaarschriften, ingediend door Stichting De Molkoren, gegrond en ongegrond te verklaren. In het eerste geval voldoet de aanvraag in voldoende mate aan de criteria die van belang zijn voor de beoordeling van de subsidieaanvraag. In het tweede geval voldoet de aanvraag hier niet in voldoende mate aan. Intrekking premiespaarregeling Overijssel; Bestemming vrijvallende middelen. Kenmerk: MI/2003/315 In verband met de afschaffing van de fiscale facilitering van het premiesparen is de Premiespaarregeling Overijssel te rekenen m.i.v. 1 januari 2003 ingetrokken. Ontwerp Subsidieverordening landelijk gebied Overijssel Kenmerk: LNL/2003/800 GS stellen de ontwerp-subsidieverordening landelijk gebied Overijssel voorlopig vast en vragen de partners in het gebiedsgerichte beleid en Landschap Overijssel en Stichting Stimuland om een reactie op dit ontwerp. Deze verordening voorziet in de behoefte aan een meer integraal provinciaal subsidiekader voor het landelijk gebied. Nadere inlichtingen m.b.t. de in de lijst omschreven besluiten kunt u verkrijgen via het team Communicatie van de Provincie Overijssel, telefoon

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1 Actualisatie detailhandelinformatiesysteem. (GM-beslissing 06/08/2003) Kenmerk: EMT/03/1584 De Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 25 juni 2007

Besluitenlijst Van 25 juni 2007 Besluitenlijst Van 25 juni 2007 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Onderwerp: Kenmerk: 2007/0314747 Subsidieaanvragen VAB Maatschap Busger op Vollenbroek (Enter) en C. Niemeijer (Oele). GS

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1 Ongevallenanalyse N 377, wegvak Hasselt Lichtmis. (GS-beslissing 04/02/2003) Kenmerk: WK/03/177 Naar aanleiding

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 21 oktober 2003

Besluitenlijst Van 21 oktober 2003 Besluitenlijst Van 21 oktober 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Afronding statutenwijziging HSF. Kenmerk: ZC/2003/1866 Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben de statuten van de HSF

Nadere informatie

verusse CIE Provinciale Staten van Overijssel

verusse CIE Provinciale Staten van Overijssel verusse CIE www.ovefijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Telefax 038 425 75 20 Uwkenmerk Uw brief Onskenmerk Datum

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1 Revisievergunning Wet milieubeheer voor de Installatie Ommen van de N.V. Nederlandse Gasunie. Kenmerk:EMT/03/1365

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 27 januari 2004

Besluitenlijst Van 27 januari 2004 Besluitenlijst Van 27 januari 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Wet milieubeheer. Dwangsombeschikking K.L. Gaaikema Schuiringa, Hemeltjesweg 8 te Lettele (gemeente Deventer) Kenmerk:

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 17/3.3 BW07.0349 17/3.4 BW07.0367 17/3.9 BW07.0338 17/3.10 BW07.0352 17/3.11 BW07.0359 Bijdrage plaatselijke 4 mei comités Aan de plaatselijke 4

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 5 april 2005

Besluitenlijst Van 5 april 2005 Besluitenlijst Van 5 april 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Uitvoeringsprogramma Sociale Actie 2005 (onderdeel Kunst en Cultuur) en Uitvoeringsbesluit Sociale Actie 2005: afwijzen aanvraag.

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 8 november 2016 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 13.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 13.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 13.O (28-03-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

25 juli 2003 Voor kennisgeving aannemen

25 juli 2003 Voor kennisgeving aannemen Lijst van ingekomen stukken voor de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op 17 september 2003. I. BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Nr. Onderwerp Ingekomen (SIS-)kenmerk

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 1 Onderwerp: Vertegenwoordiging en standpuntbepaling aandeelhoudersvergadering NV Afvalzorg op 21 december 2016 Stuivenberg, A. (tijdelijke portefeuille

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 7 juni 2005

Besluitenlijst Van 7 juni 2005 Besluitenlijst Van 7 juni 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verweerschrift Reconstructieplan Salland-Twente. Kenmerk: LNL/2005/1543 Gedeputeerde Staten stellen het verweerschrift op de

Nadere informatie

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND d.d. 30 maart 2010 NUMMER :13 AANWEZIG: L.V. Elfers, burgemeester P.A. van der, wethouder H.J. Boxum, wethouder L.F.

Nadere informatie

Wet geluidhinder. Ontwerp-beschikking

Wet geluidhinder. Ontwerp-beschikking Wet geluidhinder Ontwerp-beschikking Besluit tot vaststelling van een HOGERE GELUIDGRENSWAARDE ingevolge art. 83 en 110a t/m 110h Wet geluidhinder, in samenhang met een besluit tot herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O (27-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 47.O

Nadere informatie

Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel

Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel Provincie Overijssel februari 2010 De maandelijkse monitor geeft in het kort een overzicht van de ontwikkeling en stand van zaken van: Ontwikkeling omvang niet-werkende

Nadere informatie

Wet geluidhinder. beschikking

Wet geluidhinder. beschikking Wet geluidhinder beschikking Besluit tot vaststelling van een HOGERE GELUIDGRENSWAARDE ingevolge art. 83 en 110a t/m 110h Wet geluidhinder, in samenhang met een besluit tot herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2014 Ont. 1. 1050793 Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij De verplaatsing van de verkeerstuin

Nadere informatie

Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014

Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014 B en W voorstel 13INT02879 Onderwerp Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014 Samenvatting voorstel Het te actualiseren bestemmingsplan Buitengebied 2014 is kaderstellend

Nadere informatie

Wet geluidhinder. Ontwerp-beschikking

Wet geluidhinder. Ontwerp-beschikking Wet geluidhinder Ontwerp-beschikking Besluit tot vaststelling van een HOGERE GELUIDGRENSWAARDE ingevolge art. 83 en 110a t/m 110h Wet geluidhinder, in samenhang met een besluit tot herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Belastinguitgave 2006

Belastinguitgave 2006 Belastinguitgave 2006 Gemeentelijke belastingen Inhoud Stijgingen per gemeente Ontwikkelingen opbrengsten Overzicht tarieven Belastingdruk Reservepositie Personeelsbezetting Voor u ligt de Belastinguitgave

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012 Lijst nr. 48 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012 PUBLIEKSDIENST Aanwijzingsbesluiten veiligheidsrisicogebied in Apeldoorn Voorstel

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 11 november 2003

Besluitenlijst Van 11 november 2003 Besluitenlijst Van 11 november 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Uitnodiging bestuurlijk overleg inzake versnellen woningbouwproductie in de steden op 10 november 2003. (GM-beslissing

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Partij voor de Dieren illegale jacht op ganzen Meijer, A.M. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 4 mei 2004

Besluitenlijst Van 4 mei 2004 Besluitenlijst Van 4 mei 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verlening projectsubsidie aan Thorbecke ScholenGemeenschap Zwolle t.b.v. uitwisseling met Poesjkinlyceum Riga van 18-23 april

Nadere informatie

Van ll September 2006. Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel

Van ll September 2006. Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Van ll September 2006 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Participatie provincie in initiatief Huis voor Europa. (GS-beslissing 29/08/2006) Kenmerk: BA/2006/1738 De provincie Overijssel heeft

Nadere informatie

Wet geluidhinder. Ontwerp-beschikking

Wet geluidhinder. Ontwerp-beschikking Wet geluidhinder Ontwerp-beschikking Besluit tot vaststelling van een HOGERE GELUIDGRENSWAARDE ingevolge art. 83 en 110a t/m 110h Wet geluidhinder, in samenhang met een besluit tot herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 2015-09-22Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 1 Onderwerp: Hoofdstructuur systeemaanpassing mandaat Verbeek, L. 1. Vast te stellen

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 28 ma art 2006. Vergadering Gedeputeerde Stateo van Overijssel

Besluitenlijst Van 28 ma art 2006. Vergadering Gedeputeerde Stateo van Overijssel Besluitenlijst Van 28 ma art 2006 Vergadering Gedeputeerde Stateo van Overijssel IPO Adviescommissie Milieu d.d. 23 maart 2006. (GM-beslissing 21/03/2006) Kenmerk: EMT/2006/1067 GS nemen kennis van de

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 12 juli 2005

Besluitenlijst Van 12 juli 2005 Besluitenlijst Van 12 juli 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel (RECTIFICATIE) Beschikkingen tot verlening subsidies Grotestedenbeleid 2005 t/m 2009. (GS-beslissing 05/07/2005) Kenmerk:

Nadere informatie

Wet geluidhinder. beschikking

Wet geluidhinder. beschikking Wet geluidhinder beschikking Besluit tot vaststelling van een HOGERE GELUIDGRENSWAARDE ingevolge art. 83 en 110a t/m 110h Wet geluidhinder, in samenhang met een besluit tot herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 30 september 2003

Besluitenlijst Van 30 september 2003 Besluitenlijst Van 30 september 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Opdrachtverlening Proefproject Boeren voor Natuur op Twickel. (GS-beslissing 23/09/2003) Kenmerk: LNL/2003/1955 Gedeputeerde

Nadere informatie

Wet geluidhinder. Ontwerp-beschikking

Wet geluidhinder. Ontwerp-beschikking Wet geluidhinder Ontwerp-beschikking Besluit tot vaststelling van een HOGERE GELUIDGRENSWAARDE ingevolge art. 83 en 110a t/m 110h Wet geluidhinder, in samenhang met een besluit tot herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 18 juni 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 18 juni 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 18 juni 2002 Bladnr. 1 Toepassing artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van de vestiging van een resocialisatieafdeling

Nadere informatie

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 12 mei 2015 NUMMER PS PS2015RGW06 AFDELING FLO/ MEC COMMISSIE RGW STELLER Dorien van Cooten & Henk de Vries DOORKIESNUMMER DOCUMENTUMNUMMER 8150FBF3

Nadere informatie

Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel

Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel Provincie Overijssel 2010 De maandelijkse monitor geeft in het kort een overzicht van de ontwikkeling en stand van zaken van: Omvang niet-werkende werkzoekenden

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening in Overijssel, bij het Maatregelprogramma gebiedsdossiers drinkwaterwinningen

Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening in Overijssel, bij het Maatregelprogramma gebiedsdossiers drinkwaterwinningen Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening in Overijssel, bij het Maatregelprogramma gebiedsdossiers drinkwaterwinningen 2013-2015 Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening

Nadere informatie

Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 januari (Week 03)

Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 januari (Week 03) Openbaar Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 januari 2017. (Week 03) Aanwezig: drs. J.T.H.M. Penninx, burgemeester, A.B. Lagerweij, H.J. Pinkster, H. van der Sleen,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005)

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) Datum besluit College: dinsdag 28 juni 2005. Nr. Ingekomen stuk van: Onderwerp: 1. Vaststellen van de besluitenlijst van de Collegevergadering van

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 16 augustus 2005

Besluitenlijst Van 16 augustus 2005 Besluitenlijst Van 16 augustus 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verlening projectsubsidies aan Stichting Heino-Sabile. (GM-beslissing 08/08/2005) Kenmerk: BA/2005/2066 GS verlenen aan

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1 Klacht de heer Simons te Zwolle met betrekking tot ontvangstbevestiging brieven inzake de Flora en Faunawet.

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 16.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 16.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 16.O (16-04-2019) Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 16-04-2019 Tijd 9:15-12:00 Locatie Kamer Burgemeester

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Vergadering van : 29 september 2009 Agendanummer : 4

RAADSVOORSTEL. Vergadering van : 29 september 2009 Agendanummer : 4 RAADSVOORSTEL Vergadering van : 29 september 2009 Agendanummer : 4 Onderwerp : Programma : Noflik wenjen Nemen van een voorbereidingsbesluit en delegatie van bevoegdheden aan het college van burgemeester

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O (20-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 46.O

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 7 januari 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 7 januari 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 7 januari 2003 Bladnr. 1 Toepassing artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) voor het bouwen van een appartementencomplex

Nadere informatie

Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel

Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel Provincie Overijssel mei 2010 De maandelijkse monitor geeft in het kort een overzicht van de ontwikkeling en stand van zaken van: Omvang niet-werkende werkzoekenden

Nadere informatie

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll zienswijze ontwerp wijzigingsplan "Aagtekerkseweg 6 te Aagtekerke"

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll zienswijze ontwerp wijzigingsplan Aagtekerkseweg 6 te Aagtekerke Beslisnota GS 'JSfJ. Provincie ^Zeeland OPENBAAR documentnummer 17023857 lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll onderwerp Zaal

Nadere informatie

-BESLUIT BESTEMMINGSPLAN MUNSEL- SELISSEN 1E PARTIELE HERZIENING, ART.3.6 WRO; WIJZIGING DUIT 12. gemeente Boxtel. Vastgesteld: 28 juni 2011

-BESLUIT BESTEMMINGSPLAN MUNSEL- SELISSEN 1E PARTIELE HERZIENING, ART.3.6 WRO; WIJZIGING DUIT 12. gemeente Boxtel. Vastgesteld: 28 juni 2011 -BESLUIT BESTEMMINGSPLAN MUNSEL- SELISSEN 1E PARTIELE HERZIENING, ART.3.6 WRO; WIJZIGING DUIT 12 gemeente Boxtel Vastgesteld: 28 juni 2011 Boxtel, juni 2011 INHOUDSOPGAVE Toelichting 1,2 Voorschriften

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens Titel Nummer 11/55 Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan Datum 11 juli 2011 Programma Fase Onderwerp Leefomgeving Weigeren verklaring van geen bedenkingen verbouwen bedrijfsopslagruimte tot woning op

Nadere informatie

Afwezig: mevrouw A.J. Verboom-Hofman, wethouder

Afwezig: mevrouw A.J. Verboom-Hofman, wethouder Aanwezig: de heer K. Blijenberg, wethouder de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer R.G. van de Ven, wethouder de heer M.J. Verhoef, gemeentesecretaris Afwezig: mevrouw

Nadere informatie

Heroriëntatie Twentse samenwerking. Model formulering besluit in gemeenten REGELING REGIO TWENTE

Heroriëntatie Twentse samenwerking. Model formulering besluit in gemeenten REGELING REGIO TWENTE Heroriëntatie Twentse samenwerking Model formulering besluit in gemeenten REGELING REGIO TWENTE De gemeenteraden, colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de gemeenten Almelo, Borne,

Nadere informatie

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde.

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde. Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV10.0167 Roden, 11 mei 2010 Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1 Besluitvorming inzake Provinciaal Uitvoeringsprogramma Landelijk Gebied 2003 (PUP 2003). (GS-beslissing 19/11/2002)

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 2 juli 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 2 juli 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 2 juli 2002 Bladnr. 1 Rapport milieu-inventarisatie 2002.4 De Sallandse Heuvelrug: actuele natuurwaarden in beeld Een beschrijving van

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 9 november 2004

Besluitenlijst Van 9 november 2004 Besluitenlijst Van 9 november 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Rijksgoedkeuring Reconstructieplan. Kenmerk: LNL/2004/2382 GS informeren de leden van PS over de op 2 november 2004 door

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W OPENBARE BESLUITENLIJST B&W 21-03-2017 onderwerp ambtelijk advies besluit Vaststellen besluitenlijst b&w 14-03-2017 Vaststellen besluitenlijst b&w-vergadering 14-03-2017 Gebiedsvisie en programma De Groote

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 5 oktober 2004

Besluitenlijst Van 5 oktober 2004 Besluitenlijst Van 5 oktober 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Vergunningsaanvraag ingevolge de Wet milieubeheer van ProRail voor het spooremplacement Almelo. (GS-beslissing 30/09/2004)

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16026796 Documentnummer: INT - 16105\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 2 februari 2016 Aanwezige collegeleden: burgemeester Ronnes, wethouders Briels, Buter, Meulensteen (muv agendapunt

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 19 oktober 2004

Besluitenlijst Van 19 oktober 2004 Besluitenlijst Van 19 oktober 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Overgangsrecht Vuurwerkbesluit Busscher Hengelo Kenmerk: EMT/2004/4103 Gedeputeerde Staten hebben vastgesteld dat de firma

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/26

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/26 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 1-4-2014 Nummer voorstel: 2014/26 Voor raadsvergadering d.d.: 15-04-2014 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006)

Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006) Besluitenlijst van 20 jum 2ooe Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006) Kenmerk: LNL/2006/1769 De natuurgebiedsplannen zijn het belangrijkste

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 08-11-2011 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Fietspad Eesveenseweg Conceptbesluit: De gemeenteraad voor te stellen: 1. op de ingediende

Nadere informatie

Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde

Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde In de gemeente Zeewolde worden voortdurend besluiten genomen. Deze besluiten kunnen gevolgen hebben, bijvoorbeeld voor uw omgeving. Daarom is het

Nadere informatie

Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel

Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel Provincie Overijssel augustus 2010 De maandelijkse monitor geeft in het kort een overzicht van de ontwikkeling en stand van zaken van: Omvang niet-werkende werkzoekenden

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester ` Nr. 10A BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART Aanwezig: A. van den Bosch, burgemeester A.J. Verschoor, wethouder A.C. Bragt, wethouder C.A.H. Zondag, wethouder W.

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Datum 25-06-2019 Aanvang 09:00 Locatie B&W-kamer OPENBARE AGENDA 1. Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 juni 2019 De besluitenlijst

Nadere informatie

Scan nummer 2 van 2 - Scanpagina 1 van 5

Scan nummer 2 van 2 - Scanpagina 1 van 5 aadsvergaderin er e n aaks I( ~~. ~9 y l' ~ i" f~_ ~t v irt ~~ ~'~

Nadere informatie

Voorschriften en overwegingen

Voorschriften en overwegingen Hof van Tholen 2 4691 DZ Tholen Postbus 51 4690 AB Tholen telefoon: 14 0166 e-mail: gemeente@tholen.nl website: www.tholen.nl Voorschriften en overwegingen bank: NL14BNGH0285008315 bic: BNGHNL2G btw-nummer:

Nadere informatie

Van 27 mei 2014 openbaar

Van 27 mei 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 20 mei 2014. Akkoord. BW-006768 2 Onderwerp Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) voor de vestiging van een crematorium op de hoek van de Peelterbaan

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 4 januari 2005

Besluitenlijst Van 4 januari 2005 Besluitenlijst Van 4 januari 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Bijdrage aan Spring Agora 2005 te Enschede. Kenmerk: BA/2004/3400 GS hebben besloten om ten behoeve van de Europese studentenconferentie

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 19 april 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 19 april 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 19 april 2016 Aanwezig: G.O. van Veldhuizen, burgemeester M.J.M. Meijs, gemeentesecretaris J. van Agteren (C)

Nadere informatie

B&W besluitenlijst. Week / / /

B&W besluitenlijst. Week / / / B&W besluitenlijst Week: 8 Datum: 20 februari 2018 Aanwezig: De heer J.F. Mulder De heer S. ter Wal De heer J.P. Hageman De heer A. Totté De heer F. van Mevrouw D. van Damme-Fassaert Week / / / Vaststellen

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Aanwezig: Burgemeester, wethouders A.M. Henisch-Hulsman,, J. Joon, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/16/01497 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 2 februari

Nadere informatie

PROGRAMMA STEDELIJKE ONTWIKKELING RUIMTELIJKE ONTWIKKELING. College M Directeur. College M Directeur Afdelingshoofd. Mandaat.

PROGRAMMA STEDELIJKE ONTWIKKELING RUIMTELIJKE ONTWIKKELING. College M Directeur. College M Directeur Afdelingshoofd. Mandaat. besluit 2011, Overzicht 3.5 Mandaten aan directeur Stedelijke Ontwikkeling Vastgesteld op 2 juli 2013. Gewijzigd bij besluit van de burgemeester d.d. 1 juni 2015 (BV15000230); inwerkingtreding: 9 juni

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 24 augustus 2004

Besluitenlijst Van 24 augustus 2004 Besluitenlijst Van 24 augustus 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Voorstel Overijsselse kunstuitlenen. (GS-beslissing 17/08/2004) Kenmerk: ZC/2004/1387 Gedeputeerde Staten van Overijssel

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 15 december 2015

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 15 december 2015 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. F.H. Perdok secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken

Nadere informatie

V E R G A D E R I N G BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 17 FEBRUARI 2015. besluitenlijst

V E R G A D E R I N G BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 17 FEBRUARI 2015. besluitenlijst Gemeente UITGEEST V E R G A D E R I N G V A N BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 17 FEBRUARI 2015 = besluitenlijst Organisatie-eenheid: Middelen Besluitnummer: B2015.0191 Betreft: De heer C.J.J. Krom heeft

Nadere informatie

Wet geluidhinder. Ontwerp-beschikking

Wet geluidhinder. Ontwerp-beschikking Wet geluidhinder Ontwerp-beschikking Besluit tot vaststelling van een HOGERE GELUIDGRENSWAARDE ingevolge art. 83 en 110a t/m 110h Wet geluidhinder, in samenhang met een besluit tot herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018 Aanwezig: Afwezig: G.O. van Veldhuizen, burgemeester K. Nickolson (H), gemeentesecretaris E.A.

Nadere informatie

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet.

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet. enlijst B&W Smallingerland - week 36-2008 Afd. Nr. Onderwerp 27 augustus 2008 BO 1. Bezwaarschrift tegen oplegging dwangsom in verband met plaatsing erfafscheiding zonder bouwvergunning op Douwstraweg

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 Aanwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouders: D. te, G. Besseling en J. ; secretaris:

Nadere informatie

In te stemmen met het gebruik van de visie als kader voor de voorbereiding van deel 2: werkprogramma

In te stemmen met het gebruik van de visie als kader voor de voorbereiding van deel 2: werkprogramma Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 02-07-2013 AGENDAPUNT B1 REG.NR. 1001940 PORTH./SECTOR Bron Ontwikkelagenda Netwerkstad In te stemmen met de Ontwikkelagenda Netwerkstad

Nadere informatie

vastgesteld Besluitenlijst

vastgesteld Besluitenlijst No. 51 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK, BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER J. BOLTE, WETHOUDER

Nadere informatie

Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.).

Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.). Week 28 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.). De verleende

Nadere informatie

Aan de commissie VROM

Aan de commissie VROM Made, 20 maart 2002 Commissievergadering d.d. 16 april 2002 Aan de commissie VROM Agendapunt: Onderwerp: Verzoeken om planschadevergoeding Toelichting: De verzoeken om planschadevergoeding zijn ingediend

Nadere informatie

Wijzigingsplan Burgemeester Buijsstraat 22 te Herpt

Wijzigingsplan Burgemeester Buijsstraat 22 te Herpt College Onderwerp: V200900667 Wijzigingsplan Burgemeester Buijsstraat 22 te Herpt Samenvatting: Inleiding: Uw college heeft op 7 april 2009 ingestemd met het opstarten van de wijzigingsprocedure artikel

Nadere informatie

Overzicht onderwerpen waarover GS besluiten hebben genomen op 22 november 1994

Overzicht onderwerpen waarover GS besluiten hebben genomen op 22 november 1994 24 november 1994 Nummer 94-002698 Overzicht GS-besluiten Overzicht vergaderingen Vergaderdata Commissies Sociale Zekerheidsgeschillen/Overige Geschillen Verschenen persberichten Verschenen voorlichtingspublicaties

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 1 Onderwerp: Economische kustontwikkeling Flevoland - Lelystad Rijsberman, M. & Lodders, J. 1. De

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr Vaststelling bestemmingsplan 'Meppel - Buitengebied, herziening Schiphorsterweg en Kosterweg'

Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr Vaststelling bestemmingsplan 'Meppel - Buitengebied, herziening Schiphorsterweg en Kosterweg' meppel.nl Agendapunt: IX/12. Meppel, 10 mei 2016 Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. 974776 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan 'Meppel - Buitengebied, herziening Voorgesteld besluit: 1. In te stemmen

Nadere informatie

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Geachte mevrouw, heer, Het is enige tijd stil geweest rondom de ontwikkeling van het Regionaal Bedrijventerrein Twente, het RBT. In oktober 2001 stelde de provincie

Nadere informatie

Van 4 november 2014 openbaar

Van 4 november 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 28 oktober 2014. Advies Akkoord. BW-007690 2 Onderwerp Melding en openbaarmaking nevenfuncties en (financiële) belangen in ondernemingen en organisaties

Nadere informatie

Aanwezig drs. M.M. van t Veld, burgemeester, Afwezig - 1 Verslag van de vergadering d.d. 24 maart 2015 Vaststellen. Akkoord.

Aanwezig drs. M.M. van t Veld, burgemeester, Afwezig - 1 Verslag van de vergadering d.d. 24 maart 2015 Vaststellen. Akkoord. ADVIEZEN AAN B & W Vergadering van burgemeester en wethouders 31 maart 2015, week 14 Aanwezig drs. M.M. van t Veld, burgemeester, P.A. Bot, J.N. Brandes, H.J.W. Raat en mr. M. Veeningen, wethouders, mr.

Nadere informatie

PROGRAMMA STEDELIJKE ONTWIKKELING

PROGRAMMA STEDELIJKE ONTWIKKELING besluit 2011 Overzicht 3.5 Mandaten programma Stedelijke Ontwikkeling (geactualiseerd naar de situatie per 2 juli 2013) Vastgesteld op 2 juli 2013 PROGRAMMA STEDELIJKE ONTWIKKELING RUIMTELIJKE ONTWIKKELING

Nadere informatie

Gemeente Aalten. Bestemmingsplan. Buitengebied. Groot Deunkweg Aalten 6

Gemeente Aalten. Bestemmingsplan. Buitengebied. Groot Deunkweg Aalten 6 Bestemmingsplan Gemeente Aalten Buitengebied Groenenveld Aalten 2007, in Groot Deunkweg Aalten 6 TOELICHTING 1. Aanleiding Op 16 juni 2010 (nr. 200806665/1/R2) heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 6 juni 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 6 juni 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 6 juni 2017 Aanwezig: Afwezig: E. Eerenberg, loco-burgemeester K. Nickolson (H), gemeentesecretaris E.A. Smit,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 10R.00208

RAADSVOORSTEL 10R.00208 Gemeente Woerden RAADSVOORSTEL 10R.00208 ^ gemeente WOERDEN Agendapunt: Indiener: - college van burgemeester en wethouders Aandachtsveld portefeuillehouder: - wethouder Schreurs Contactpersoon: C.T. Vermeulen

Nadere informatie

Concept-omgevingsvergunning voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk

Concept-omgevingsvergunning voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk Omgevingsvergunning Voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk Inhoudsopgave 1. FEITEN 2. WETTELIJK KADER 3. VERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN 4. INGEKOMEN REACTIES

Nadere informatie

Elektronisch gemeenteblad

Elektronisch gemeenteblad U kunt uzelf op www.sintanthonis.nl aanmelden voor de bekendmakingenservice van Overheid.nl. U krijgt dan alle bekendmakingen die voldoen aan de door u opgegeven criteria in uw e- mailbox. Algemene Plaatselijke

Nadere informatie