Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006)"

Transcriptie

1 Besluitenlijst van 20 jum 2ooe Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006) Kenmerk: LNL/2006/1769 De natuurgebiedsplannen zijn het belangrijkste instrument om de Ecologische Hoofdstructuur in Overijssel te ontwikkelen. Jaarlijks worden deze plannen geactualiseerd. De belangrijkste wijziging betreft de opname van de ganzenfourageergebieden. In de in 2004 aangewezen ganzenfoerageergebieden wordt nu in de natuurgebiedsplannen de mogelijkheid toegevoegd om 6-jarige contracten af te sluiten tegen een vergoeding. In 2005 hebben de grondgebruikers in 70% van de oppervlakte van het ganzenfourageergebied al meegedaan met 1-jarige contracten. De Ecologische Verbindingszone n de Doorbraak" wordt volgens de begrenzing die al in het gebied bekend is nu ook in het natuurgebiedsplan opgenomen. De aanpassing van de natuurgebiedsplannen is door Gedeputeerde Staten in ontwerp vastgesteld en wordt van 19 juni tot en met 30 juli 2006 ter visie gelegd. Belanghebbenden kunnen in deze periode een zienswijze indienen. Project "Particulier Natuurbeheer" en uitbreiding prestatieafspraak OPG. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006) Kenmerk: LNL/2006/1189 Het Project u Meer Particulier Natuurbeheer" is in 2005 uitgevoerd door DLV, in samenwerking met Overijssels Particulier Grondbezit en Landschap Overijssel. Het beoogde doel van het project, aanvragen voor 360 ha particulier natuurbeheer (Subsidieregeling Natuurbeheer, SN), is nog niet gehaald. Het project heeft geleid tot meer kennis bij eigenaren over particulier natuurbeheer, maar realisatie van particulier natuurbeheer blijkt een veranderingsproces dat meer tijd vraagt. Gedeputeerde Staten hebben een projectvoorstel gehonoreerd van het OPG. Daarmee bereiken zij, dat de inspanningen, gericht op extra hectares particulier natuurbeheer, ook in 2006 worden voortgezet. Samenstelling Landinrichtingscommissie Enter. (GS-beslissing d.d. 08/06/2006) Kenmerk: LNL/2006/1692 Gedeputeerde Staten hebben de heer mr. ing. BJ. Sijbom benoemd tot lid van de Landinrichtingscommissie Enter. De heer Sijbom volgt in deze functie de heer J.CJ. Weber op. Notitle Marktwerking in de jeugdzorg (GS-beslissing d.d. 06/06/2006) Kenmerk: ZC/2006/1842 Gedeputeerde Staten bieden Provinciale Staten de notitie n Marktwerking in de jeugdzorg" aan voor opiniering bespreking. Provinciale Staten hebben de bespreking van dit onderwerp geagendeerd voor de vergadering van de commissie Zorg en cultuur op 21 juni Stand van zaken museum de Fundatie (GS-beslissing d.d. 06/06/2006) Kenmerk: ZC/2006/1823 Gedeputeerde Staten van Overijssel informeren schriftelijk Provinciale Staten over de stand van zaken bij museum de Fundatie.

2 Brief PS Ontwikkelingsreserve. (GM-beslissing 15/06/2006) Kenmerk: MI/2006/587 GS verzenden een PS een brief met een andere uitleg op de werking van de Ontwikkelingsreserve. Afronding Regiocontract Stedendriehoek. Kenmerk: ZC/2006/1815 GS gaan akkoord met de definitieve tekst van het Regiocontract Stedendriehoek, dat GS reeds 14 maart jl. heeft vastgesteld. Nu de tekst van het Regiocontract definitief is, zal ook Provinciale Staten worden gemformeerd. Vergadering IPO-adviescommissie Economische Zaken op 15 juni (GM-beslissing 15/06/2006) Kenmerk: EMT/2006/2307 Op de agenda van de IPO-adviescommissie Economische Zaken op 15 juni 2006 staan ondermeer geagendeerd: Bedrijventerreinen (Advies VROM-raad), Routenetwerken wandelen en fietsen, Voortgang Regionaal Beleid , Instellen programma Provincies en Breedband, IPO-inzet Tweede Kamerverkiezingen 2007, Nieuw Elan EZ en de Lissabon agenda. Afwikkeling kennisoverdrachtsproject welzijn Talsi (Kurzeme, Letland). Kenmerk: BA/2006/1242 GS hebben kennisgenomen van de eindrapportage van het kennisoverdrachtsproject welzijn aan een groep uit Talsi, uit de regio Kurzeme in Letland. Het project is uitgevoerd van 10 t/m 14 april. De groepsleden hebben veel nieuwe inzichten verkregen, die weliswaar niet allemaal direct uitvoerbaar zijn in de thuis-situatie in Letland, maar die hen steunen bij hun toekomstig werk. Afwikkeling 'Op weg naar Het Lagerhuis 1 seizoen Kenmerk: BA/2006/1235 GS hebben kennisgenomen van de verslaglegging van het VARA-project "Jongeren op weg naar Het Lagerhuis' seizoen Het Etty Hillesum Lyceum uit Deventer, dat de provinciale voorronde won, is in mei landelijk winnaar geworden van dit debat. GS hebben besloten de eerder toegekende subsidie ad 9000 uit te betalen aan de VARA. t Kenmerk: LNL/2006/' 1241 Project "Koplopers weidevogelboeren". Niet behandelen subsidieaanvraag. (GM-beslissing 08/06/2006) Gedeputeerde staten hebben besloten om een subsidieaanvraag, die is ingediend in het kader van het Project "Koplopers weide-vogelboeren", niet te behandelen. De verstrekte gegevens zijn onvoldoende voor de beoordeling van de subsidieaanvraag. De aanvrager is in de gelegenheid gesteld om zijn aanvraag aan te vullen, maar heeft van de geboden mogelijkheid geen gebruik gemaakt. Besluitenlijst GS van 20 juni 2006

3 Antwoordbrief vragen commissie Ruimte: Cultuur en Ruimte. Kenmerk: ZC/2006/1998 Gedeputeerde Staten verzenden een antwoord op vragen uit de commissie Ruimte en Groen d.d. 7 juni jl. over Cultuur en Ruimte t.b.v. de commissiebehandeling Ruimte en Groen op 21 juni Opdrachtbevestiging. Kenmerk: ZC/2006/1213 Het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel heeft op verzoek van staatssecretaris Ross een plan gemaakt om uiterlijk eind 2006 een situatie te hebben bereikt dat geen enkel kind langer dan 9 weken moet wachten op jeugdzorg. Voor de realisering van dit plan heeft het rijk eenmalig 9,5 miljoen beschikbaar gesteld. Gedeputeerde Staten hebben besloten zich bij deze realisering te laten ondersteunen door een extern deskundige. De kosten hiervan komen niet ten laste van de 9,5 miljoen, maar worden gedekt uit eigen provinciale middelen. Uit de drie hiervoor uitgebrachte offertes kiest GS het bureau BMC. Afwijzing aanvraag prestatiesubsidie. Kenmerk: ZC/2006/249 GS hebben besloten de subsidieaanvraag in het kader van het Overijssels Programma Cultuurbereik Vuur en Vlam van Stichting Borne 800 voor het project "Fotocollage Borne 800 jaar" af te wijzen omdat het project niet voldoet aan de criteria van het programma. Staatssteunmelding voor de terugleverkabel in de Koekoekspolder. (GM-beslissing 08/06/2006) Kenmerk: LNL/2006/1239 Gedeputeerde Staten melden een subsidie aan de netwerkbeheerder Essent bij het Directoraat Staatsteun van de Europese Commissie. De subsidie draagt bij aan de verbetering van het elektriciteitsnetwerk om warmtekrachtkoppeling in tuinbouwgebied de Koekoekspolder mogelijk te maken. Met warmtekrachtkoppeling kunnen tuinders veel energie besparen. Benoeming bestuurslid SER Overijssel. Kenmerk: EMT/2006/2323 Op voordracht van VNO NCW Midden hebben GS de heer K.A.G. Moser MBA benoemd tot lid van SER Overijssel als opvolger van de heer J.W. Brink. De heer Moser is lid van het bestuur van VNO NCW Dssel-Delta Normsubsidie Molens Kenmerk: ZC/2006/1853 Gedeputeerde Staten besluiten 3 aanvragen om normsubsidie voor onderhoud van molens voor het jaar 2005 te weigeren, omdat niet aan de voorwaarden van het Uitvoeringsbesluit Subsidies Overijssel 2005, onderdeel molens wordt voldaan.

4 Voorbereiding gesprek college van Gedeputeerde Staten met het IPObestuur. (GS-beslissing 30/05/2006) Kenmerk: BA/2006/939 Gedeputeerde Staten ontvangen op 6 juni 2006 de voorzitter en de algemeen directeur van het IPObestuur. Aanleiding is de uitkomst van een in opdracht van het bestuur in 2005 uitgevoerde (en wegens gebrek aan respons mislukte) monitor onder de leden van de bestuurlijke adviescommissies. Tijdens deze bijeenkomst staat het functioneren van het Interprovinicaal Overleg (IPO) centraal. Overige onderwerpen op de agenda zijn o.a. Inzet van het IPO voor de Tweede Kamerverkiezingen 2007 Strategische dossiers: voortgang van het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG) en Jeugdzorg Vorming van het nieuwe IPO-bestuur Discussie middenbestuur Voorbereiding Stuurgroep Zwolle Kampen Netwerkstad 22 juni 2006 Kenmerk: RWB/2006/1898 Op 22 juni vergadert de Stuurgroep Zwolle Kampen netwerkstad. Op de agenda staat een voorstel voor een vernieuwde organisatiestructuur van de Netwerkstad. Tevens staat op de agenda de nadere uitwerking van de boegbeelden zoals ze met de Netwerkstadvisie zijn vastgesteld. Aanvraag voor Het verleden van Nederland 1 in acht vertellingen door Geert Mak. Kenmerk: ZC/2006/1224 Gedeputeerde Staten van Overijssel wijzen de aanvraag van IdtV-DITS voor het multimediale project "Het verleden van Nederland' af, omdat het niet past binnen het geldende provinciale beleid. Vergadering Stuurgroep Interreg IIIA. Kenmerk: EMT/2006/1806 Gedeputeerde Staten hebben besloten in te stemmen met de subsidiering van meerdere projecten die vallen onder het Europese programma voor de grensoverschrijdende samenwerking Interreg IIIA. De projecten worden uitgevoerd binnen de thema's zoals die in het Interreg programma zijn opgenomen met name innovatie, technologie en zorg. Met deze instemming is een investeringsimpuls van ruim 2.6 miljoen Euro gemoeid die ten goede komt aan de ontwikkeling van het Euregio-gebied. De provincie stelt voor de uitvoering van deze projecten een subsidie van ruim euro beschikbaar. Hiernaast stelt de provincie een bedrag van Euro ter beschikking uit het budget dat zij beheerd voor het Ministerie van Economische Zaken. Naast de ontwikkeling van meerdere grensoverschrijdende worden meer dan 80 bedrijven benaderd voor een analyse van mogelijke nieuwe productietechnieken. Bij 40 bedrijven zullen de nieuwe technieken gelmplementeerd worden. Hierdoor ontvangen tientallen mensen een beroepsgerichte vervolgopleiding. Besluitenlijst GS van 20 juni 2006

5 Uitgangspunten pilot Omgevingsvergunning. Kenmerk: EMT/2006/2424 Onder leiding van de Provincie Overijssel en de Gemeente Hellendoorn als medeopdrachtgever, is samen met het Waterschap Regge en Dinkel en het beursgenoteerde textielbedrijf Koninklijke Ten Cate een pilot omgevingsvergunning uitgevoerd. Deze partijen delen het uitgangspunt van de omgevingsvergunning, namelijk dat het stellen van wetten en regels moet zijn opgebouwd vanuit en rondom de burger en het bedrijf. Binnen de pilot zijn twee elementen van het vergunningverleningproces onderzocht, namelijk een loket en samenwerking binnen en tussen overheidsinstanties. Gedeputeerde Staten stemmen ermee in om de Uitgangspunten van de pilot omgevingsvergunning als input voor het bestuurlijk overleg d.d. 3 juli 2006 tussen provincie, gemeente, waterschap en KTC en als input voor de implementatie van de wetgeving van de omgevingvergunning te hanteren. De Uitgangspunten zijn: vroegtijdige samenwerking tussen overheden, waarborgen samenwerking door dienstverleningsovereenkomst en voor complexe gevallen tevens een projectplan, toepassen model projectteam ingeval van een complexe, meervoudige omgevingsvergunning en adviseren rijk voor het zorg dragen van een wettelijke coordinatieplicht tussen water- en omgevingsvergunning en opnennen beschikking saneringsplan in omgevingsvergunning. Bestemmingsplan Bentelo, partiele herziening Onze Lieve Vrouwestraat 16, gemeente Hof van Twente. Kenmerk: RWB/2006/184 De raad van de Hof van Twente heeft het bestemmingsplan Bentelo, part. herz. Onze Lieve Vrouwestraat 16, vastgesteld en ter goedkeuring aan G.S. gestuurd. Het plan maakt de realisering mogelijkheid van ongeveer 18 woningen op het terrein van het voormalige gemeentehuis van Ambt Delden in Bentelo. Tegen het plan is 1 brief met bedenkingen bij GS ingediend. G.S. besluiten het bestemmingsplan goed te keuren. De bedenkingen verklaren zij ongegrond. Nadere inlichtingen m.b.t. de in de lijst omschreven besluiten kunt u verkrijgen via het team Communicatie van de provincie Overijssel, telefoon

6

Besluitenlijst Van 5 april 2005

Besluitenlijst Van 5 april 2005 Besluitenlijst Van 5 april 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Uitvoeringsprogramma Sociale Actie 2005 (onderdeel Kunst en Cultuur) en Uitvoeringsbesluit Sociale Actie 2005: afwijzen aanvraag.

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1 Actualisatie detailhandelinformatiesysteem. (GM-beslissing 06/08/2003) Kenmerk: EMT/03/1584 De Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 25 juni 2007

Besluitenlijst Van 25 juni 2007 Besluitenlijst Van 25 juni 2007 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Onderwerp: Kenmerk: 2007/0314747 Subsidieaanvragen VAB Maatschap Busger op Vollenbroek (Enter) en C. Niemeijer (Oele). GS

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 21 februari Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel

Besluitenlijst Van 21 februari Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Besluitenlijst Van 21 februari 2006 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Resultaten visitatiecommissie Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG). Kenmerk: LNL/2006/442 Op 21 december 2005 heeft

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 28 ma art 2006. Vergadering Gedeputeerde Stateo van Overijssel

Besluitenlijst Van 28 ma art 2006. Vergadering Gedeputeerde Stateo van Overijssel Besluitenlijst Van 28 ma art 2006 Vergadering Gedeputeerde Stateo van Overijssel IPO Adviescommissie Milieu d.d. 23 maart 2006. (GM-beslissing 21/03/2006) Kenmerk: EMT/2006/1067 GS nemen kennis van de

Nadere informatie

I Planning commissie Zorg & cultuur

I Planning commissie Zorg & cultuur Planning commissie Zorg & cultuur d.d..18-5-06 Hieronder treft u een - voor zover mogelijk - geactualiseerde planning aan voor de vergaderingen van de statencommissie Zorg en cultuur. Deze planning (oader

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 12 juli 2005

Besluitenlijst Van 12 juli 2005 Besluitenlijst Van 12 juli 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel (RECTIFICATIE) Beschikkingen tot verlening subsidies Grotestedenbeleid 2005 t/m 2009. (GS-beslissing 05/07/2005) Kenmerk:

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 21 oktober 2003

Besluitenlijst Van 21 oktober 2003 Besluitenlijst Van 21 oktober 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Afronding statutenwijziging HSF. Kenmerk: ZC/2003/1866 Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben de statuten van de HSF

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1 Ongevallenanalyse N 377, wegvak Hasselt Lichtmis. (GS-beslissing 04/02/2003) Kenmerk: WK/03/177 Naar aanleiding

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 9 november 2004

Besluitenlijst Van 9 november 2004 Besluitenlijst Van 9 november 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Rijksgoedkeuring Reconstructieplan. Kenmerk: LNL/2004/2382 GS informeren de leden van PS over de op 2 november 2004 door

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1 Revisievergunning Wet milieubeheer voor de Installatie Ommen van de N.V. Nederlandse Gasunie. Kenmerk:EMT/03/1365

Nadere informatie

Verslag Natura 2000 Stuurgroep Salland

Verslag Natura 2000 Stuurgroep Salland Verslag Natura 2000 Stuurgroep Salland Maandag 4 juni 2012, AC restaurant langs de A1 te Holten Aanwezigen: Mevrouw WH.Maij (provincie Overijssel), de heer S. van Dijk (provincie Overijssel), mevrouw G.P.L.

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 4 mei 2004

Besluitenlijst Van 4 mei 2004 Besluitenlijst Van 4 mei 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verlening projectsubsidie aan Thorbecke ScholenGemeenschap Zwolle t.b.v. uitwisseling met Poesjkinlyceum Riga van 18-23 april

Nadere informatie

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Hierbij wordt u uitgenodigd voor de openbare vergadering van de Provinciale Staten Datum: woensdag 14 november 2012 Aanvang: 10:00 uur (de vergadering

Nadere informatie

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Geachte mevrouw, heer, Het is enige tijd stil geweest rondom de ontwikkeling van het Regionaal Bedrijventerrein Twente, het RBT. In oktober 2001 stelde de provincie

Nadere informatie

Van ll april Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssei

Van ll april Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssei Van ll april 2006 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssei Beslissing op bezwaar weigering APR Klein-premie Bolletje B.V. te Almelo. (GS-beslissing 04/04/2006) Kenmerk: BA/2005/3185 Gedeputeerde

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 30 september 2003

Besluitenlijst Van 30 september 2003 Besluitenlijst Van 30 september 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Opdrachtverlening Proefproject Boeren voor Natuur op Twickel. (GS-beslissing 23/09/2003) Kenmerk: LNL/2003/1955 Gedeputeerde

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1 Klacht de heer Simons te Zwolle met betrekking tot ontvangstbevestiging brieven inzake de Flora en Faunawet.

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Provincie Noord-Holland mmm < 3 2 0 1 6 Statengriffi Notitie voor MID/DIV: Uw contactpersoon na registratie Verseon graag doorsturen naar behandelend Claire Frijns ambte naar/sector. AD/STC Let opl Indien

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 11 oktober 2005

Besluitenlijst Van 11 oktober 2005 Besluitenlijst Van 11 oktober 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Statutenwijziging en benoeming bestuursleden Stichting Kunst en Cultuur Overijssel. (GM-beslissing d.d. 03/10/2005.) Kenmerk:

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1 Besluitvorming inzake Provinciaal Uitvoeringsprogramma Landelijk Gebied 2003 (PUP 2003). (GS-beslissing 19/11/2002)

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 4 januari 2005

Besluitenlijst Van 4 januari 2005 Besluitenlijst Van 4 januari 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Bijdrage aan Spring Agora 2005 te Enschede. Kenmerk: BA/2004/3400 GS hebben besloten om ten behoeve van de Europese studentenconferentie

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 7 juni 2005

Besluitenlijst Van 7 juni 2005 Besluitenlijst Van 7 juni 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verweerschrift Reconstructieplan Salland-Twente. Kenmerk: LNL/2005/1543 Gedeputeerde Staten stellen het verweerschrift op de

Nadere informatie

Werkwijze van de WAR voor de behandeling van subsidieaanvragen bij de TSN en de chronologische

Werkwijze van de WAR voor de behandeling van subsidieaanvragen bij de TSN en de chronologische Werkwijze van de WAR voor de behandeling van subsidieaanvragen bij de TSN en de chronologische volgorde van de behandeling van subsidieaanvragen bij de Trombosestichting Nederland. Artikel 1. Taak van

Nadere informatie

Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014

Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014 B en W voorstel 13INT02879 Onderwerp Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014 Samenvatting voorstel Het te actualiseren bestemmingsplan Buitengebied 2014 is kaderstellend

Nadere informatie

Commissie voor Bestuur en Middelen

Commissie voor Bestuur en Middelen Griffie Commissie voor Bestuur en Middelen Datum commissievergadering : nvt DIS-stuknummer : 1166475 Behandelend ambtenaar : A.J. Brul Directie/afdeling : Nummer commissiestuk : Bm-0358 Datum : 30 januari

Nadere informatie

Van ll September 2006. Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel

Van ll September 2006. Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Van ll September 2006 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Participatie provincie in initiatief Huis voor Europa. (GS-beslissing 29/08/2006) Kenmerk: BA/2006/1738 De provincie Overijssel heeft

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 10 juni 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 10 juni 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 10 juni 2003 Bladnr. 1 Ontwerpbeschikking verlening vergunning Ontgrondingenwet met machtiging; uitbreiding zandwinning Eesveense Hooilanden.

Nadere informatie

Nr. Onderwerp Het college heeft besloten:

Nr. Onderwerp Het college heeft besloten: Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders datum: 23 september 2014 Aanvang: 9.00 uur Aanwezig: Mw. Mr. De Boer-Beerta Mw. Cuijpers Dhr. den Teuling Dhr. Verheijden Dhr. Wolfhagen

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 7 maart 2006. Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel

Besluitenlijst Van 7 maart 2006. Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Besluitenlijst Van 7 maart 2006 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Klacht Maatschap Ruiter over Waterschap Groot Salland. (GM-beslissing 06/03/2005) Kenmerk: WB/2006/588 Maatschap Ruiter te

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen CU aanpak mensenhandel Verbeek, L. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 1 Onderwerp: Strategische Agenda Lelystad Next level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de voorgestelde Strategische Agenda Lelystad Next Level

Nadere informatie

Bijlage D Raads- en statenvoorstel 1 en besluit GR RUD LN

Bijlage D Raads- en statenvoorstel 1 en besluit GR RUD LN Bijlage D Raads- en statenvoorstel 1 en besluit GR RUD LN 1 T.b.v. het statenvoorstel moet daar waar Raad is opgenomen dit vervangen worden door Provinciale Staten, daar waar het college van burgemeesters

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 1 Onderwerp: Antwoordnota aanpassing schutlengte en schutten met open brug Lodders, J. 1. In te stemmen met bijgevoegde ontwerp antwoordnota met

Nadere informatie

Aan de leden van de raad,

Aan de leden van de raad, Aan de leden van de raad, Hierbij nodig ik u uit voor de vergadering van de raad van de gemeente Hof van Twente op dinsdag 12 juli 2016 om 19.30 uur en woensdag 13 juli 2016 om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Datum : 6 september 2005 Nummer PS : PS2005IME06 Dienst/sector : MEC/DER Commissie : IME

Datum : 6 september 2005 Nummer PS : PS2005IME06 Dienst/sector : MEC/DER Commissie : IME S T A T E N V O O R S T E L Datum : 6 september 2005 Nummer PS : PS2005IME06 Dienst/sector : MEC/DER Commissie : IME Registratienummer : 2005MEC001704i Portefeuillehouder: Ger Mik Titel : Projectvoorstel

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 21 JANUARI 2014. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 21 JANUARI 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 21 JANUARI 2014 besluitenlijst Portefeuillehouder: Organisatie-eenheid: Besluitnummer: Burgemeester SECR intl4.0088 Betreft: Openbare

Nadere informatie

Verslag Dagelijks Bestuur

Verslag Dagelijks Bestuur Verslag Dagelijks Bestuur Datum : Maandag 4 juli 2011 Plaats : Regiokantoor, Bestuurskamer Tijdstip : 14.30 uur Voorzitter : P.E.J. den Oudsten Secretaris : H.M. Bolhaar, plv. Aanwezig : heren: P.E.J.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 19 juni 2007

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 19 juni 2007 1 1. Beantwoording van statenvragen van het statenlid H.K. Bos (SP) inzake legitimatie van de provincie 2. Koersbepaling Noord-Holland voor het IJsselmeergebied en een reactie op Een ander IJsselmeergebied

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 2015-11-24 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 1 Onderwerp: Afhandeling statenvragen PVV 9 november 2015 ambtenarensalarissen Verbeek,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 3 maart 2015

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 3 maart 2015 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 3 maart 2015 Aanwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Mw. mr. C.A. Peters, secretaris Dhr. H. Klijnstra MBA, wet Dhr. L. van Schoonhoven,

Nadere informatie

Realisatie Fietsbrug over de Gaasp langs de A9

Realisatie Fietsbrug over de Gaasp langs de A9 GROENGEBIED AMSTELLAND Adviescommissie 30 oktober 2012 agendapunt 13 Dagelijks bestuur 9 november 2012 Algemeen bestuur 29 november 2012 Aantal bijlagen 2 Onderwerp Besluit Korte toelichting Consequenties

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om uur.

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om uur. (Vastgesteld) Besluitenlijst Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om 19.30 uur. Aanwezig: Voorzitter : de heer J. D. Alssema Griffier :

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr.?ó/^0l5/MiO. DaLontv.: 12JUN 2015

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr.?ó/^0l5/MiO. DaLontv.: 12JUN 2015 PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr.?ó/^0l5/MiO DaLontv.: 12JUN 2015 Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl Provinciale

Nadere informatie

: Stimuleringsprogramma de Samenhang op Scherp (SOS) Inhoudsopgave. Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5

: Stimuleringsprogramma de Samenhang op Scherp (SOS) Inhoudsopgave. Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5 S T A T E N V O O R S T E L Datum : 14 december 2004 Nummer PS : PS2005ZCW01 Dienst/sector : MEC / DMO Commissie : ZCW Registratienummer : 2004MEC002581i Portefeuillehouder : Kamp Titel : Stimuleringsprogramma

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 1 Werkprogramma MRA-E 2019 In 2012 sloten de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

: 4: Ruimtelijke Ontwikkeling in en de Kern, plus verkeer en vervoer : 263 / Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing 3 (ISV 3)

: 4: Ruimtelijke Ontwikkeling in en de Kern, plus verkeer en vervoer : 263 / Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing 3 (ISV 3) B&W-nota zaaknummer blad programma werkdoel onderwerp Sta :67284 : 1 /6 datum nota : 11-12-2017 : 4: Ruimtelijke Ontwikkeling in en de Kern, plus verkeer en vervoer : 263 / Investeringsbudget Stedelijke

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 2015-09-22Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 1 Onderwerp: Hoofdstructuur systeemaanpassing mandaat Verbeek, L. 1. Vast te stellen

Nadere informatie

Aanwezig: Voorzitter: M. Fränzel Secretaris: A. Baart Wethouders: A. van der Wijst, V. Huijgens en M. Groffen

Aanwezig: Voorzitter: M. Fränzel Secretaris: A. Baart Wethouders: A. van der Wijst, V. Huijgens en M. Groffen Besluitenlijst van de in de vergadering van burgemeester en wethouders van Woensdrecht van 28 september 2010 genomen besluiten (B-stukken) van 20 t/m 24 september 2010 door parafen genomen besluiten (A-stukken)

Nadere informatie

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 18 mei 2015

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 18 mei 2015 DATUM 18 mei 2015 PLAATS Enschede, kamer H 3.00 TIJDSTIP 14:30 uur VOORZITTER De heer G.J. de Graaf SECRETARIS G.J.M. Vos PAGINA 1 De heren G.J. de Graaf, J.H. Coes, H. van Agteren, R.G. Welten, M. Sijbom

Nadere informatie

Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen

Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen Periode: 8 december 2016-11 januari Burgerbrieven worden om privacy redenen niet gepubliceerd 001 Overzicht Ingekomen stukken en behandeladviezen periode

Nadere informatie

Het bouwen van een dakkapel op het voordakvlak op het perceel Koningin Wilhelminastraat 23 in Piershil

Het bouwen van een dakkapel op het voordakvlak op het perceel Koningin Wilhelminastraat 23 in Piershil Vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders gehouden in het gemeentehuis te Piershil Datum: 29 november 2016 Nummer: 2016 / 48-A (openbaar) Aanwezig: S. Stoop, burgemeester; P. Boogaard,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Flevokust Appelman, J.N.J. 1. de antwoorden vast te stellen op

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 13.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 13.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 13.O (28-03-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten 13 april 2011

Besluitenlijst Provinciale Staten 13 april 2011 Besluitenlijst Provinciale Staten 13 april 2011 Provinciale Staten hebben gesproken over de evaluatie Provinciaal Accommodatie Fonds. De Tenderverordening Transitie II en Pieken is vastgesteld door de

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 20140902 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 1 Onderwerp: lening aan OMALA à 200.000 Lodders, J. 1. In te stemmen met een lening van 200.000 met een looptijd

Nadere informatie

Pagina 1 van 8 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 10 OKTOBER 2017

Pagina 1 van 8 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 10 OKTOBER 2017 Pagina 1 van 8 A1 A2 Janssen/Weber PZH-2017-613294574 Samenwerkingsovereenkomst en incidentele subsidie KWR Water BV voor Transitie WKO naar HTO Energie- en milieubeheerstrategieën Vervallen. 1. Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad.

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Raadsvoorstel raadsvergadering 10-12-2013 agendapunt nummer 13INT02344 onderwerp Ontwikkelagenda Netwerkstad Twente, deel 2; Werkprogramma 2014-2018 Aan de gemeenteraad. Samenvatting voorstel Door de raden

Nadere informatie

2. Vaststelling besluitenlijst en lijst van te paraferen stukken en de vertrouwelijke lijst van te paraferen stukken van 12 mei 2015.

2. Vaststelling besluitenlijst en lijst van te paraferen stukken en de vertrouwelijke lijst van te paraferen stukken van 12 mei 2015. Agenda Periode: april 2014 april 2018 Nummer: 50 Datum en tijd: Plaats: Aanwezig: dinsdag 19 mei 2015, 09.00 uur Gemeentehuis Damwâld, Benw-kamer vergadering van burgemeester en wethouders burgemeester

Nadere informatie

an 18 Jull van Owerijssei Projecten Leren voor duurzame ontwikkeling eerste tranche 2006; toekenningen en afwijzingen (GM-beslissing d.d.

an 18 Jull van Owerijssei Projecten Leren voor duurzame ontwikkeling eerste tranche 2006; toekenningen en afwijzingen (GM-beslissing d.d. an 18 Jull van Owerijssei Projecten Leren voor duurzame ontwikkeling eerste tranche 2006; toekenningen en afwijzingen (GM-beslissing d.d. 12/07/2006) Kenmerk: EMT/2006/2020 In kader van het Uitvoeringsbesluit

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en wethouders d.d. 15 september Onderwerp Advies Besluit

Besluitenlijst College van burgemeester en wethouders d.d. 15 september Onderwerp Advies Besluit Besluitenlijst vergadering B&W van 8 september 2009 t.b.v. raad en pers. Programmabegroting 2010 en meerjarenraming 2011-2013 incl. raadsvoorstel en - besluit. Ter vaststelling. De programmabegroting 2010

Nadere informatie

jaar stuknr. categorie/agendanr. stuknr. B. en W /837 låçéêïéêéw= Vaarverbinding Erica-Ter Apel; gemeentelijke garantstelling

jaar stuknr. categorie/agendanr. stuknr. B. en W /837 låçéêïéêéw= Vaarverbinding Erica-Ter Apel; gemeentelijke garantstelling séêòçéâ=~~å=çé=ê~~ç=çé=öêçåç=î~å=~êíáâéäéå=nsmi=äáç=n=ëìä= É=Éå=NSVI=äáÇ=Q=î~å=ÇÉ=dÉãÉÉåíÉïÉí=EÜÉí=âÉåÄ~~ê=ã~âÉå= î~å=ïéåëéå=éå=äéçéåâáåöéå=çîéê=çåíïéêéäéëäìáí=åçääéöéfk= jaar stuknr. categorie/agendanr.

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 15-01-2019 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland ` Voordracht Haarlem, Onderwerp: Kaderstelling Europabeleid door Provinciale Staten Inleiding Op 11 juni 2007 jl. is door de commissie FEPO de werkgroep Europa ingesteld.

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2006/57

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2006/57 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2006/57 Gedeputeerde Staten van Limburg SUBSIDIES BEVORDERING PARTICULIER NATUURBEHEER VIA INTERMEDIAIREN 2006 BESLUIT van Gedeputeerde Staten d.d. 15 augustus 2006, Nadere

Nadere informatie

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie HOLLAND Directie DLB Afdeling Samenleving en Economie Registratienummer 489015306 {DOS-2007-0015748) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt :

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aan de Raad Made, 23 december 2008 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 29 januari 2009 Nummer raadsnota: 8 Onderwerp: Beheer natte ecologische verbindingszones / Uitvoeringsproject

Nadere informatie

Bijlage 05 Stad en Regio Sleutelprojecten

Bijlage 05 Stad en Regio Sleutelprojecten Bijlage 05 Stad en Regio Sleutelprojecten Toelichting sleutelprojecten programma Stad en Regio 2012-2015/17 1 1 Inlichtingen bij dhr. A.J.H.P. Elferink, (026) 3599756, e-mailadres a.elferink@gelderland.nl

Nadere informatie

Qii BA R organisatie LN GEKOMEN. "2 FEB gem. r3y^ Convenant windenergit stadsregio Rotterdam

Qii BA R organisatie LN GEKOMEN. 2 FEB gem. r3y^ Convenant windenergit stadsregio Rotterdam STADSREGIO «JJW ROTTERDAM reg. nr. Qii BA R organisatie LN GEKOMEN "2 FEB. 2015 gem. r3y^ Aan College van B&W CC ambtenaren platform duurzaamheid dalutt ons kenmerk steller telefoon betreft 7 januari 2015

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 15 NOVEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 15 NOVEMBER 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 15 NOVEMBER 2016 Onderwerp 1. Vaststelling Natura 2000- beheerplannen Schoorlse Duinen 2. Vaststelling Natura 2000-

Nadere informatie

29 juni 2005 -aanvang 9.30 uur

29 juni 2005 -aanvang 9.30 uur 29 juni 2005 -aanvang 9.30 uur Agenda voor de vergadering van Provinciale Staten van Groningen op 29 juni 2005 Nummer Volgnummer Onderwerp: agenda voordracht 1 Notulen van de vergaderingen van 25 mei 2005

Nadere informatie

Datum: Adviserend. Datum: Informerend

Datum: Adviserend. Datum: Informerend Oplegvel 1. Onderwerp Informatienota Leader Holland Rijnland 2015-2020 2. Rol van het Basistaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Voor de periode 2015-2020 is er 1,6 miljoen aan

Nadere informatie

Provinciale Staten van Overijssel. Onderwerp Wet ammoniak en veehouderij: aanmerken kwetsbare gebieden.

Provinciale Staten van Overijssel. Onderwerp Wet ammoniak en veehouderij: aanmerken kwetsbare gebieden. www.prv-overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 27 03 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum LNL/2004/176

Nadere informatie

Van 14 februari 2006. Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Vaststellen datum en plaats nieuwjaarsreceptie 2007. (GS-beslissing 07/02/2006)

Van 14 februari 2006. Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Vaststellen datum en plaats nieuwjaarsreceptie 2007. (GS-beslissing 07/02/2006) Van 14 februari 2006 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Vaststellen datum en plaats nieuwjaarsreceptie 2007. (GS-beslissing 07/02/2006) Kenmerk: BA/2006/201 Als datum voor de nieuwjaarsreceptie

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d Besluitenlijst GS Datum 27 januari 2004 Betreft Publieksvriendelijke versie openbare besluitenlijst GS GS besluiten: 1. Afwijzing Leader + aanvraag Nationaal Politiemuziekfestival

Nadere informatie

Agenda voor de vergadenng van Provinciale Staten van Groningen op 9 maart Onderwerp: Onderzoek van de geloofsbrieven.

Agenda voor de vergadenng van Provinciale Staten van Groningen op 9 maart Onderwerp: Onderzoek van de geloofsbrieven. Agenda voor de vergadenng van Provinciale Staten van Groningen op 9 maart 2011 Nummer agenda 1 2 3 4 5 6 B-Stukken Volgnummer voordracht Onderwerp: Processen-verbaal verkiezing leden PS op 2 maart j.1.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 2 DECEMBER 2014

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 2 DECEMBER 2014 1. Verzoek tot interbestuurlijk toezicht bij Purmerend inzake LPG-Tankstation 2. Beantwoording prealabele vraag gemeentebestuur Koggenland uitbreiding agrarisch bouwperceel Westeinde 310 Berkhout 3. Beantwoording

Nadere informatie

Nr. 18 Brief van de staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Nr. 18 Brief van de staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie 31920 Vergunningverlening natuur- en milieuwetgeving Nr. 18 Brief van de staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag,

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d Besluitenlijst GS Datum 6 april 2004. Betreft Publieksvriendelijke versie openbare besluitenlijst GS GS besluiten: 1. Reactie toezichtsbrief begroting 2004 BZK - stemt

Nadere informatie

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn.

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders R.J. Stoffelsma - loco-secretaris

Nadere informatie

Provinciaal blad 2010, 34

Provinciaal blad 2010, 34 Provinciaal blad 2010, 34 ISSN 0920-105X Besluit van provinciale staten van Utrecht van 28 juni 2010, nr. 2010int259583, tot intrekking van de Subsidieverordening wonen, welzijn en zorg WelThuis!2 provincie

Nadere informatie

BESTUURSCONVENANT PROVINCIE OVERIJSSEL GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER UITVOERING VAN HET PROVINCIAAL MEERJARENPROGRAMMA LANDELIJK GEBIED OVERIJSSEL

BESTUURSCONVENANT PROVINCIE OVERIJSSEL GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER UITVOERING VAN HET PROVINCIAAL MEERJARENPROGRAMMA LANDELIJK GEBIED OVERIJSSEL BESTUURSCONVENANT PROVINCIE GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER BESTUURSCONVENANT Het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel, vertegenwoordigd door gedeputeerde P. Jansen, (de provincie) en de Gemeente

Nadere informatie

GS stemmen in met overdracht van aandelen Zuiderzeehaven, van Dura Vermeer Infrastructuur BV aan Dura Vermeer Ruimtelijke Ontwikkeling BV

GS stemmen in met overdracht van aandelen Zuiderzeehaven, van Dura Vermeer Infrastructuur BV aan Dura Vermeer Ruimtelijke Ontwikkeling BV Van 4 Jyll ergadering CSedeputeercle Stefan wan Overijssel Overdracht aandelen Zuiderzeehaven Beheer BV. (GS-beslissing d.d. 06/06/2006) Kenmerk: EMT/2006/1950 GS stemmen in met overdracht van aandelen

Nadere informatie

BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Sociaal

BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Sociaal BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Sociaal 25-2-15 A. Deze nota is in overleg met de volgende disciplines geconcipieerd: B. Er is wel overeenstemming C. Er heeft overleg plaatsgevonden

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 1 Annotatie bestuursvergadering GNR d.d. 28 maart 2019 Het Goois Natuurreservaat (GNR) is een stichting die

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018 1. Algemene inkoopvoorwaarden 2018 2. Consultatie PS tussenstand Klimaatakkoord 3. Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI) 2019-2025 4. Laatste begrotingswijziging 2018 5. Nota Reserves 1.

Nadere informatie

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Katwijk aan den Rijn 2012 Aan de gemeenteraad Zaaknummer : 2012-23744 Programma : Wonen en ruimte Onderwerp : Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012 Katwijk, 18 december 2012 Inleiding Bestemmingsplan

Nadere informatie

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 10 juli juni 2019 Planning & Audit Leon Bramer Maarten van Helden

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 10 juli juni 2019 Planning & Audit Leon Bramer Maarten van Helden Algemeen bestuur VERGADER STUK AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR 25 juni 2019 Planning & Audit Leon Bramer Maarten van Helden AGENDAPUNT JAARDOEL VERTROUWELIJK J/N Zienswijzen begroting 2020 [Kies een pictogram]

Nadere informatie

Voorschriften en overwegingen

Voorschriften en overwegingen Hof van Tholen 2 4691 DZ Tholen Postbus 51 4690 AB Tholen telefoon: 14 0166 e-mail: gemeente@tholen.nl website: www.tholen.nl Voorschriften en overwegingen bank: NL14BNGH0285008315 bic: BNGHNL2G btw-nummer:

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Directoraat-generaal Agro en Directie en Biodiversiteit Bezoekadres Bezuidenhoutseweg

Nadere informatie

Aan Provinciale Staten

Aan Provinciale Staten www.prv-overijssel.nl Aan Provinciale Staten Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 26 51 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum BA/2004/548 3

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan "Delden-Noord, herziening Peperkampweg"

Vaststelling bestemmingsplan Delden-Noord, herziening Peperkampweg Aan de raad, Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan "Delden-Noord, herziening Peperkampweg" Voorstel: 1. Geen exploitatieplan vaststellen 2. De zienswijzen zoals omschreven en afgewogen in de "Zienswijzennotitie

Nadere informatie

Memo. Geachte leden van Provinciale Staten.

Memo. Geachte leden van Provinciale Staten. Memo Datum 21 september 2011 Aan Registratienummer: 1216943 Afdeling Van Gedeputeerden Appelman en Witteman Doorkiesnummer Betreft Onderhandelingsakkoord decentralisatie natuur Afschrift Opmerkingen Geachte

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15 februari 2018 18-003 Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Aan de raad, Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Gevraagde

Nadere informatie

I Planning commissie Zorg & cultuur

I Planning commissie Zorg & cultuur Hieronder treft u een voor zover mogelijk geactualiseerde planning aan voor de vergaderingen van de statencommissie Zorg en cultuur. Deze planning (onder I) is gebaseerd op: (a) de lijst met onderwerpen

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 5 oktober 2004

Besluitenlijst Van 5 oktober 2004 Besluitenlijst Van 5 oktober 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Vergunningsaanvraag ingevolge de Wet milieubeheer van ProRail voor het spooremplacement Almelo. (GS-beslissing 30/09/2004)

Nadere informatie

Daarnaast zijn er subsidies voor het versterken van de landschapskwaliteit binnen de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) en de Nationale Landschappen.

Daarnaast zijn er subsidies voor het versterken van de landschapskwaliteit binnen de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) en de Nationale Landschappen. Informatie subsidies particulier natuurbeheer Natuurbeheer wordt in Nederland uitgevoerd door terreinbeherende organisaties en particulieren. De overheid wil het beheer van natuur door particulieren, bijvoorbeeld

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 28 juni 2012

CONCEPT-BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 28 juni 2012 Besluitvorming via mailronde. CONCEPT-BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 28 juni 2012 Reacties ontvangen van: H.B. Eenhoorn, H.J.J. Lenferink (voorzitter), J.B. Uit den Boogaard en C.J.M.W. Wassenaar

Nadere informatie

categorie agendanr. Stuknr. Raad Verklaring van geen bedenkingen WKK-installatie en biovergister Gantel 37 te Klazienaveen

categorie agendanr. Stuknr. Raad Verklaring van geen bedenkingen WKK-installatie en biovergister Gantel 37 te Klazienaveen svoorstel categorie agendanr. Stuknr. Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen WKK-installatie en biovergister Gantel 37 te Klazienaveen Portefeuillehouder: R. van der Weide Team: Ontwikkeling F. de

Nadere informatie

21 MRT 2014. Dat. ontv.: Routing

21 MRT 2014. Dat. ontv.: Routing Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl PROVINCIALE STATEN Aan de Agendacommissie uit PS vahyj&hrfp(fi RUSSEL Reg.nr.P.S/«X>iM/&77

Nadere informatie