Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 2 juli 2002 Bladnr. 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 2 juli 2002 Bladnr. 1"

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 2 juli 2002 Bladnr. 1 Rapport milieu-inventarisatie De Sallandse Heuvelrug: actuele natuurwaarden in beeld Een beschrijving van de actuele ecologische waarden op basis van recent onderzoek en voorstellen voor vervolgonderzoek en monitoring. Kenmerk: LNL/02/1520 In opdracht van het Overlegorgaan van het Nationaal Park i.o. De Sallandse Heuvelrug heeft de provincie Overijssel het Rapport De Sallandse Heuvelrug: actuele natuurwaarden in beeld uitgebracht. In het rapport wordt een overzicht gegeven van het recente ecologische onderzoek in het gebied ( ), zowel van de provincie als van derden. Het rapport biedt het Overlegorgaan handreikingen ten aanzien van beheer en monitoring. Uitvoering Landelijk Meetnet Flora milieuen natuurkwaliteit. Kenmerk: LNL/02/954 GS stemmen in met een provinciale bijdrage aan het Landelijk Meetnet Flora milieu- en natuurkwaliteit in Met dit meetnet worden gegevens verzameld over halfnatuurlijke begroeiingen in Overijssel. De keuze van de proefvakken voor het meetnet is zodanig dat hiermee effecten van vermesting en verzuring gemeten kunnen worden. In de periode vindt de eerste opname plaats (800 proefvakken). De eerste resultaten komen in 2003 beschikbaar na de start van de eerste herhalingsronde. Activiteitenprogramma 2002 Stichting STIMULAND: aanvullende bijdrage. Kenmerk:LNL/02/1325 GS besluiten aan de Stichting STIMULAND Overijssel in het kader van de uitvoering van het gebiedsgericht beleid in Noordwest Overijssel, Vecht/Regge, Noordoost Twente en Zuidwest Twente aanvullende projectsubsidies van in totaal ,-- toe te kennen voor de uitvoering van projecten uit het Activiteitenprogramma Het gaat hierbij om bijdragen voor de projecten Toekomstgericht Ondernemen, Mest, mineralen en bodem, en Gewasbescherming-Schoon water. Met de uitvoering van deze projecten wordt een impuls gegeven aan de ontwikkeling van duurzame landbouw in Overijssel. De totale bijdrage aan het Activiteitenprogramma 2002 van STIMULAND komt met deze aanvulling op ,--. Binnengemeentelijke decentralisatie. Kenmerk: BA/02/995 GS verzoeken de colleges van burgemeester en wethouders van de nieuwe, heringedeelde gemeenten in Overijssel hen te informeren of in de nieuwe gemeenten gebruik is gemaakt van de mogelijkheid tot het instellen van deelgemeenteraden.

2 2 Plan van aanpak Provinciale Statenverkiezingen Kenmerk: BA/02/1892 Gedeputeerde Staten hebben een plan van aanpak Provinciale Statenverkiezingen 2003 vastgesteld en leggen dit om advies voor aan de Adviescommissie Strategie, Bestuur en Middelen. De commissie zal dit stuk behandelen in haar vergadering van 28 augustus Definitieve beoordeling fictieve aanvraag Grondwaterwet voor gebruik hoogwaardig industriewater door Isala Klinieken te Zwolle (locatie Sophia). Kenmerk: WB/02/1454 De Isala Klinieken (locatie Sophia) heeft in mei 2000 een vergunningsaanvraag Grondwaterwet bij de provincie ingediend voor een permanente grondwateronttrekking als eigen drinkwatervoorziening. Een dergelijke vergunning is volgens Gedeputeerde Staten beleidsmatig niet aanvaardbaar. In onderling overleg is gebleken dat grondwateronttrekking voor gebruik als hoogwaardig industriewater wel mogelijk lijkt, waartoe Isala een fictieve aanvraag heeft ingediend. Gedeputeerde Staten zijn nu tot de volgende definitieve beoordeling gekomen van deze fictieve aanvraag. De nu voorgestane grondwateronttrekking voor gebruik als hoogwaardig industriewater is beleidsmatig alleen vergunbaar, voorzover gericht op onttrekking uit het ondiepe grondwaterpakket, daar het diepe grondwaterpakket met name strategisch is gereserveerd voor de drinkwatervoorziening op lange termijn. Wat betreft de voorgestane onttrekking uit het diepe grondwaterpakket is alleen een (extra) noodvoorziening in de vorm van een incidentele grondwaterontrekking vergunbaar. Budget revitalisering bedrijventerreinen Regio Ijssel Vecht. (GM-beslissing 28/06/2002) Kenmerk: EMT/02/1550 GS stemt in met het uitvoeringsprogramma budget revitalisering bedrijventerreinen Regio IJssel Vecht en geven opdracht tot betaalbaar stellen van een tweede voorschot van 30% van het budget zijnde ,80. Wijziging handtekeningbevoegheid banken. Kenmerk: MI/2002/203 Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel verzoeken de huisbankier in verband met een interne personeelsmutatie een wijziging aan te brengen m.b.t. de opgaaf handtekeningsbevoegden. (GM-beslissing 28/06/2002)

3 3 Regeling herstructurering openbaar bibliotheekwerk Kenmerk: ZC/2002/1367 Gedeputeerde Staten verzoeken de staatssecretaris van Cultuur de heer Van der Ploeg in te stemmen met het Overijssels convenant Maatwerk in Samenwerking inclusief het in de bijlagen opgenomen bestedingsplan. Indien de staatssecretaris akkoord gaat, kan officieel begonnen worden met het herstructureringproces openbaar bibliotheekwerk in Overijssel. Vaststelling nieuw spreidingsplan ambulancezorg Twente Kenmerk: ZC/2002/1155 GS nemen kennis van het positieve advies van de statencommissie Meedoen aan de Samenleving d.d. 3 juni 2002, ten aanzien van het voorlopig standpunt tot herziening van het spreidingsplan ambulancezorg Twente. GS nemen een definitief besluit over de spreiding conform het al eerder ingenomen voorlopig standpunt. Dit betekent standplaatsen in Enschede, Hengelo, Almelo, Oldenzaal, Hellendoorn, Markelo, Haaksbergen en Tubbergen met in totaal 23 ambulances. GS zorgen voor een brede bekendmaking van het besluit. (GM-beslissing ) Subsidiëring zorgposten-plus. Kenmerk: ZC/2002/1242 Om de toegankelijkheid van de eerstelijns-zorg in dorpen en stadswijken te verbeteren stelt de provincie deelbijdragen beschikbaar voor de realisering en inrichting van zorgposten voor de eerste lijn (huisartsen, tandartsen, apotheek) bij voorkeur gekoppeld aan andere voorzieningen voor zorg en welzijn. benoeming bestuurslid SEACO Kenmerk: EMT/02/2200 Op voordracht van VNO NCW Midden heeft GS de heer drs. W.B. Groen voorzitter van VNO NCW IJsseldelta, benoemd tot lid van de SEACO. Publicatie subsidieplafond 2002 SGB. Kenmerk: LNL/02/1528 Provincie Overijssel verzoekt het Rijk om met spoed subsidieplafond 2002 Subsidieregeling gebiedsgericht beleid (SGB) te publiceren waarmee de noodzakelijke middelen vrijkomen om het programma 2002 voor de gebieden in Noordoost- en Zuidwest-Twente, Vecht-Regge en Noordwest-Overijssel te kunnen uitvoeren.

4 4 Wet milieubeheer. Autobandenproblematiek IJsseldijk te Kampen Kenmerk: BA/2001/4898 Gedeputeerde Staten zijn voornemens over te gaan tot het toepassen van bestuursdwang om een illegale opslag van oude autobanden aan de IJsseldijk te Kampen te beëindigen. Zij stellen de overtreders in de gelegenheid hun zienswijze hierop te geven. Omdat aan overtreders altijd de gelegenheid wordt geboden alsnog zelf aan de overtreding een einde te maken, vragen zij de overtreders een plan van aanpak voor de beëindiging van de overtreding in te dienen. Daarmee kunnen Gedeputeerde Staten dan rekening houden in het verdere handhavingstraject. Ontwerp-beschikking op verzoek schadevergoeding Maatschap Engelbertink te Denekamp op grond van Schadevergoedingsconvenant formele claims grondwaterbescherming Overijssel Kenmerk: WB/01/4509 Gedeputeerde Staten hebben besloten in de vorm van een ontwerp-beschikking het verzoek om schadevergoeding van maatschap Engelbertink te Denekamp wegens verminderde verkoopopbrengst van het bedrijf ongegrond te verklaren. De betrokken provinciale aanwijzing van het grondwaterbeschermingsgebied Rodenmors heeft namelijk niet tevens concrete beperkende regelgeving voor het melkveehouderijbedrijf van de maatschap ingehouden. Bodembeleidsplan, toezending nota's van wijziging Kenmerk: WB/02/1913 Op 7 mei 2002 hebben Gedeputeerde Staten van Overijssel de nota s van wijziging vastgesteld die behoren bij de twee delen van het Bodembeleidsplan Overijssel. Aangezien deel 1 gezamenlijk met de gemeenten Almelo, Deventer, Enschede, Hengelo en Zwolle is opgesteld, is de verzending van de nota s uitgesteld tot de nota van wijziging van deel 1 in alle colleges van B&W is behandeld. De nota s worden verstuurd aan degenen die hebben gereageerd hebben op het bodembeleidsplan en aan de Commissie Water en Milieu. Adviesopdracht schadevergoedingsverzoek gemeente Staphorst inzake grondwaterbeschermingsgebied Staphorst Kenmerk: WB/02/1928 Gedeputeerde Staten hebben besloten Mr. B.P.M. van Ravels te Breda te verzoeken hen te adviseren inzake het schadevergoedingsverzoek grondwaterbescherming van de gemeente Staphorst in het licht van de recente uitspraak ter zake van de Raad van State.

5 5 Beschikking tot afwijzing van projectsubsidie op grond van de Subsidieverordening Welzijn Overijssel 2002, tweede verdelingsronde 2002 Kenmerk: ZC/02/1073 Afwijzing investeringssubsidie multifunctioneel sportcomplex. (GM-beslissing 02/07/2002) Uitwerking reconstructie Notter. Kenmerk: PPRC/02/05 Gedeputeerde Staten nemen een aantal besluiten om zo de uitvoering van het Project Uitwerking reconstructie Notter mogelijk te maken. Het project vervult een voorbeeldfunctie voor reconstructie in zijn algemeenheid. Accountantsverklaring bij het Verslag Stimuleringsbeleid milieubeschermingsgebieden , uitvoeringsjaar 2000, als opgenomen in het Jaarrapport 2001 Gebiedsgericht (milieu-)beleid. Zaaknummer: Kenmerk: LNL/01/2649 GS hebben kennisgenomen van de accountantsverklaring over het uitvoeringsjaar 2000 van het Subsidiebesluit Gebiedsgericht Milieubeleid (SGM) en hebben besloten deze aan te bieden aan het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM). Tevens vragen zij VROM om het tweede voorschot van de tranche 2001 beschikbaar te stellen. In 2000 zijn er veel projecten uitgevoerd op gebied van milieu, natuur, bos en landschap voor de verbetering van de milieukwaliteit in de zogenaamde prioritaire milieubeschermingsgebieden (totale kosten ƒ 6 miljoen). De uitgevoerde projecten worden voor een deel gefinancierd door een bijdrage van het Ministerie van VROM, welke in 2000 ruim ƒ 3,5 miljoen heeft bedragen. Verslag werkbezoek 2002 van ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan provincie Overijssel in het kader van het financiële toezicht Kenmerk: MI/02/171 GS nemen kennis van het verslag van het werkbezoek 2002 van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) aan de provincie Overijssel in het kader van het financiële toezicht. In het verslag geeft de provincie te kennen dat zij kan instemmen met de uitkomsten van het onderzoek van het ministerie van BZK ten aan zien van de Jaarrekening 2000 en de Begroting 2002.

6 6 Toezichtverslag 2002 Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties met betrekking tot het financiële toezicht door het Rijk op de provincies Kenmerk: MI/02/208 GS nemen kennis van het Toezichtverslag 2002 zoals dit door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal is aangeboden. Dit verslag geeft een overzicht van de bevindingen van het uitgeoefende financieel toezicht op de begrotingen 2002 en de rekeningen over 2000 van de provincies en de gemeenschappelijke regelingen waaraan provincies deelnemen, alsmede op de overige relevante financiële besluiten in Voor alle provincies geldt dat een solide financieel beleid wordt gevoerd. Er is derhalve geen financiële reden om preventief toezicht toe te passen. Reactie op de conceptnota van uitgangspunten Hessenpoort 2. Kenmerk: RWB/02/1567 Gezien het feit dat de gemeente Zwolle op bedrijventerrein Hessenpoort 1 onvoldoende ruimte heeft voor grootschalige bedrijven, is zij begonnen met de planontwikkeling van een nieuwe bedrijventerrein, Hessenpoort 2. De gemeente heeft hiervoor een conceptnota van uitgangspunten Hessenpoort 2 laten opstellen. Door middel van een brief maakt het College van Gedeputeerde Staten haar aanbevelingen/kanttekeningen hierover bekend aan de gemeente Zwolle. Het gaat hierbij onder andere om de afstemming van de omvang en segmentering met de regionale programmering, verdere uitwerking van het aspect duurzaamheid en in een vroegtijdig stadium de veiligheidsaspecten benoemen. Verzoek om subsidie ten behoeve van de restauratie van "Huis Nieuw Rande" te Diepenveen, gemeente Deventer. Kenmerk: ZC/02/1581 Gedeputeerde Staten besluiten om het verzoek tot een provinciale bijdrage, ten behoeve van de restauratie van Huis Nieuw Rande af te wijzen. Gedeputeerde Staten stellen bijgevoegde conceptbrief vast. (GM-beslissing 03/07/2002) herziene beschikking module 6 kinderopvang plus Kenmerk: ZC/02/430 Het college van gedeputeerde staten heeft besloten om de subsidieverlening voor module 6 van Kinderopvang Plus aan Jarabee met 10% te verhogen. Dit besluit kwam tot stand naar aanleiding van een door Jarabee ingediend bezwaarschrift.

7 7 Gehonoreerde en niet gehonoreerde projecten in het kader van Subsidieverordening Welzijn Overijssel 2002, tweede verdelingsronde Kenmerk: ZC/02/137 In het kader van de tweede verdelingsronde 2002 van subsidies op grond van het Beleidskader Welzijn hebben Gedeputeerde Staten subsidie toegewezen aan 12 organisaties voor de uitvoering van 14 projecten met een totaalbedrag van De projecten worden uitgevoerd op het terrein van onder andere welzijn, vrijwilligerswerk, ouderenbeleid, sport, emancipatie en integratie. Tevens heeft Gedeputeerde Staten aanvragen van 18 instellingen afgewezen voor de uitvoering van 18 projecten met een totaalbedrag van De reden hiervoor is dat de projecten onvoldoende voldoen aan de criteria zoals gesteld in de subsidieverordening. (GS-beslissing ) Wet milieubeheer. Bestuursdwangbeschikking. Autodemontagebedrijf G.J. ten Hove te Rijssen.(GSbeslissing ) Kenmerk: BA/02/1771 Gedeputeerde Staten (GS) hebben geconstateerd dat autodemontagebedrijf G.J. ten Hove te Rijssen zonder milieuvergunning bedrijfsmatige activiteiten verricht, zoals het opslaan van autowrakken. Daarmee overtreedt het bedrijf de Wet milieubeheer. Om ervoor te zorgen dat het bedrijf deze overtreding beëindigt, hebben GS het bedrijf gelast binnen 6 weken alle autowrakken te verwijderen en binnen 3 maanden alle overige bedrijfsmatige activiteiten te beëindigen en een rapportage van een bodemonderzoek op te sturen naar de provincie. Indien het bedrijf hieraan binnen de gestelde termijnen niet voldoet, dan zullen GS op kosten van het bedrijf de maatregelen nemen. Inventarisatie knelpunten krachtige gemeenten. Kenmerk: BA/02/1745 GS van Overijssel verzoeken de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de procedure over de samenvoeging van Bathmen en Deventer snel af te ronden. GS delen de minister voorts mee dat er in Overijssel geen gebieden meer zijn waarin gemeenten te maken hebben knelpunten die de slagkracht en het probleemoplossend vermogen van gemeenten aantasten. GS gaan er daarbij vanuit dat het parlement het wetsvoorstel over de samenvoeging van Bathmen en Deventer aanvaardt. GS geven hiermee antwoord op het verzoek van de minister hem een inventarisatie van knelpunten aan te reiken.

8 8 Beslissing op bezwaarschrift ingediend door Stichting Het Accordeon tegen de hoogte van het verleende subsidiebedrag ten behoeve van Het Deventer Accordeon Festival 2002 in het kader van de Subsidieverordening Vreemd eten/fremd eten: Tafelschikking/Woar a j mut zitt n.(gs-beslissing 25/06/2002) Kenmerk: BA/02/984 GS hebben besloten de bezwaren van Stichting Het Accordeon, gericht tegen de hoogte van het verleende subsidiebedrag (EUR 2.723) voor Het Deventer Accordeon Festival 2002, ongegrond te verklaren. De aanvraag voldoet in voldoende mate aan de gestelde criteria, er is een subsidie verleend van 10% van de totale begroting. Het gevraagde subsidiebedrag (EUR ) staat niet in relatie tot de totale begroting. De hoogte van de verleende subsidie is gebaseerd op het beperkte beschikbare budget. Beschikking op bezwaar inzake de afwijzing van subsidie in het kader van de Subsidieverordening sponsoring promotionele activiteiten Kenmerk: BA/02/924 GS hebben de bezwaren, die zijn ingediend tegen het besluit op grond van de Subsidieverordening sponsoring promotionele activiteiten, ongegrond verklaard met aanvullende motiveringen. Dit betekent dat de aanvraag alsnog wordt afgewezen omdat deze niet in voldoende mate voldoet aan de beleidscriteria. Vragen VVD-fractie m.b.t. sloop van stallen in het kader van de Regeling Beëindiging Veehouderijtakken (RvR). Kenmerk: LNL/02/936 De statenfractie van de VVD heeft naar aanleiding van negatieve publiciteit rond het slopen van stallen in het kader van de ministeriële Regeling Beëindiging Veehouderijtakken vragen gesteld over de bevoegdheden en de handhaving. Met name het onvoldoende gescheiden houden van asbestafval is een punt van zorg. De gemeenten verlenen sloopvergunningen voor de sloop van stallen en houden daarop ook toezicht.de provincie is bevoegd gezag bij transport en bij inrichtingen die het vrijkomende materiaal scheiden of breken. Zowel gemeenten als de provincie besteden in de handhaving veel aandacht aan asbestafval. De provincie brengt naar aanleiding van de commotie rond het slopen van stallen het probleem van de handhaving onder de aandacht van de betrokken gemeenten en verzoekt de gemeenten in hun periodieke overleg met de regionale korpschef van politie na te gaan of het toezicht op slopen van stallen verbeterd kan worden. Daarnaast doet de provincie de gemeenten de suggestie om in het regionaal overleg afspraken te maken over een effectieve manier van toezicht houden op de naleving van sloopvergunningen. (GM-beslissing 03/07/2002 Nadere inlichtingen m.b.t. de in de lijst omschreven besluiten kunt u verkrijgen via het team Communicatie van de Provincie Overijssel, telefoon

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1 Actualisatie detailhandelinformatiesysteem. (GM-beslissing 06/08/2003) Kenmerk: EMT/03/1584 De Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 7 januari 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 7 januari 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 7 januari 2003 Bladnr. 1 Toepassing artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) voor het bouwen van een appartementencomplex

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 5 april 2005

Besluitenlijst Van 5 april 2005 Besluitenlijst Van 5 april 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Uitvoeringsprogramma Sociale Actie 2005 (onderdeel Kunst en Cultuur) en Uitvoeringsbesluit Sociale Actie 2005: afwijzen aanvraag.

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1 Klacht de heer Simons te Zwolle met betrekking tot ontvangstbevestiging brieven inzake de Flora en Faunawet.

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 27 januari 2004

Besluitenlijst Van 27 januari 2004 Besluitenlijst Van 27 januari 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Wet milieubeheer. Dwangsombeschikking K.L. Gaaikema Schuiringa, Hemeltjesweg 8 te Lettele (gemeente Deventer) Kenmerk:

Nadere informatie

Register provinciale bladen 2007

Register provinciale bladen 2007 Register van het Provinciaal blad van Overijssel over 2007 Nrs. 1 tot en met 102 Register provinciale bladen 2007 rubriek en onderwerp I. Algemeen bestuur Aanpassing Uitvoeringsbesluit subsidies Overijssel

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 25 juni 2007

Besluitenlijst Van 25 juni 2007 Besluitenlijst Van 25 juni 2007 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Onderwerp: Kenmerk: 2007/0314747 Subsidieaanvragen VAB Maatschap Busger op Vollenbroek (Enter) en C. Niemeijer (Oele). GS

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 4 januari 2005

Besluitenlijst Van 4 januari 2005 Besluitenlijst Van 4 januari 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Bijdrage aan Spring Agora 2005 te Enschede. Kenmerk: BA/2004/3400 GS hebben besloten om ten behoeve van de Europese studentenconferentie

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1 Revisievergunning Wet milieubeheer voor de Installatie Ommen van de N.V. Nederlandse Gasunie. Kenmerk:EMT/03/1365

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 10 juni 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 10 juni 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 10 juni 2003 Bladnr. 1 Ontwerpbeschikking verlening vergunning Ontgrondingenwet met machtiging; uitbreiding zandwinning Eesveense Hooilanden.

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 11 november 2003

Besluitenlijst Van 11 november 2003 Besluitenlijst Van 11 november 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Uitnodiging bestuurlijk overleg inzake versnellen woningbouwproductie in de steden op 10 november 2003. (GM-beslissing

Nadere informatie

Van 27 mei 2014 openbaar

Van 27 mei 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 20 mei 2014. Akkoord. BW-006768 2 Onderwerp Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) voor de vestiging van een crematorium op de hoek van de Peelterbaan

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken statencommissie Zorg & Cultuur d.d. 14 september 2005

Lijst ingekomen stukken statencommissie Zorg & Cultuur d.d. 14 september 2005 Lijst ingekomen stukken statencommissie Zorg & Cultuur d.d. 14 september 2005 BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Nr. Brief en kenmerk Korte inhoud Advies 1. Voorlopige financiële

Nadere informatie

Van 29 mei 2012 Openbaar

Van 29 mei 2012 Openbaar 1. Onderwerp Notulen B&W-vergadering d.d. 22 mei 2012. Advies Akkoord. BW-004672 2. Onderwerp Jaarverslag Gilde Opleidingen en verklaring rechtmatigheid en doelmatigheid 2011 I Advies Vaststellen van het

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 21 oktober 2003

Besluitenlijst Van 21 oktober 2003 Besluitenlijst Van 21 oktober 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Afronding statutenwijziging HSF. Kenmerk: ZC/2003/1866 Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben de statuten van de HSF

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 13.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 13.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 13.O (28-03-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer Beslisnota GS CRMo0002348 OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer 18932633 *18932633* onderwerp Subsidie opruimen drugsafvaldumpingen Waterschap Scheldestromen (project Bronbestrijding Zeeland

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 5 oktober 2004

Besluitenlijst Van 5 oktober 2004 Besluitenlijst Van 5 oktober 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Vergunningsaanvraag ingevolge de Wet milieubeheer van ProRail voor het spooremplacement Almelo. (GS-beslissing 30/09/2004)

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018 Aanwezig: Afwezig: G.O. van Veldhuizen, burgemeester K. Nickolson (H), gemeentesecretaris E.A.

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1 Ongevallenanalyse N 377, wegvak Hasselt Lichtmis. (GS-beslissing 04/02/2003) Kenmerk: WK/03/177 Naar aanleiding

Nadere informatie

Provinciale Staten van Overijssel. Onderwerp Wet ammoniak en veehouderij: aanmerken kwetsbare gebieden.

Provinciale Staten van Overijssel. Onderwerp Wet ammoniak en veehouderij: aanmerken kwetsbare gebieden. www.prv-overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 27 03 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum LNL/2004/176

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 1 Onderwerp: Antwoordnota aanpassing schutlengte en schutten met open brug Lodders, J. 1. In te stemmen met bijgevoegde ontwerp antwoordnota met

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Provincie Noord-Holland POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Burgemeester en wethouders van Bloemendaal De heer N.M. den Hertog Postbus 201 2050 AE OVERVEEN Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon M. Vermeij SVT/SUB/A

Nadere informatie

Onderwerp: Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking NBwet vergunning

Onderwerp: Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking NBwet vergunning Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl Stal De Borgelink De heerg.j. Bronsvoort Borgelinksweg 2 7434 RH Lettele KvK

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1 Besluitvorming inzake Provinciaal Uitvoeringsprogramma Landelijk Gebied 2003 (PUP 2003). (GS-beslissing 19/11/2002)

Nadere informatie

verusse CIE Provinciale Staten van Overijssel

verusse CIE Provinciale Staten van Overijssel verusse CIE www.ovefijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Telefax 038 425 75 20 Uwkenmerk Uw brief Onskenmerk Datum

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Aanwezig: Burgemeester, wethouders A.M. Henisch-Hulsman,, J. Joon, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/16/01497 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 2 februari

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: Onderwerp Mandaatbesluit asbest eraf, zonnepanelen erop Meer Met Minder Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Gelet op artikel 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

p e r s b e r i c h t

p e r s b e r i c h t p e r s b e r i c h t e-mail: website: statengriffie@provinciegroningen.nl www.provinciegroningen.nl PS-besluitenlijst, nr. 127 Groningen, 5 november 2015 Besluiten Provinciale Staten 4 november 2015 Provinciale

Nadere informatie

BBV - Besluitenlijst - Openbaar

BBV - Besluitenlijst - Openbaar BBV - Besluitenlijst - Openbaar Begin vergadering (Vergadering) (Dag) 8-12-2015 Portefeuillehouders (Zaak) Agendanummer Zaaknummer (Zaak) Voorstel (Zaak) Onderbouwing voorstel (Zaak) Resultaat vergadering

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Partij voor de Dieren illegale jacht op ganzen Meijer, A.M. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke

Nadere informatie

Voorschriften en overwegingen

Voorschriften en overwegingen Hof van Tholen 2 4691 DZ Tholen Postbus 51 4690 AB Tholen telefoon: 14 0166 e-mail: gemeente@tholen.nl website: www.tholen.nl Voorschriften en overwegingen bank: NL14BNGH0285008315 bic: BNGHNL2G btw-nummer:

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 51.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 51.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 51.O (19-12-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 17 mei 2018, Gewijzigd vastgesteld.

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 17 mei 2018, Gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders Vergadering gehouden op 29 mei 2018 Week 22 Aanwezig: L. Kroon, J. Kaars, B. ten Have, A.A. van Nieuwkerk, A.M.H. van de Weijenberg en N. van

Nadere informatie

Isala Delta vof t.a.v. de heer J. Hassing. Engelenbergplantsoen AB KAMPEN. Onderwerp: Omgevingsvergunning (Ontwerp) Verlenen (Uitgebreid)

Isala Delta vof t.a.v. de heer J. Hassing. Engelenbergplantsoen AB KAMPEN. Onderwerp: Omgevingsvergunning (Ontwerp) Verlenen (Uitgebreid) Dronten : Verzonden : Uw brief van : -- Uw kenmerk : -- Inlichtingen : 0321-388250, Administratie VHV OV nummer. : 2017-0698 Intern nr. : 7551 Isala Delta vof t.a.v. de heer J. Hassing Engelenbergplantsoen

Nadere informatie

Subsidieregels Cultuurfonds

Subsidieregels Cultuurfonds Subsidieregels Cultuurfonds Op deze subsidieregels is de algemene subsidieverordening Borger-Odoorn van toepassing. Deze subsidieregels horen als bijlage bij de Beleidsregels Cultuur en Welzijn 2004-2008

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 19-4-2011 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, De secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1 - 1. BESLUITENLIJST

Nadere informatie

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris 5 -minuten versie voor Provinciale Staten p ZUID HOLLAND INGEKOMEN 0 8 DEC. 2009 Directie DRM Afdeling Verkeer en Vervoer Registratienummer PZH-2009-144285304 (DOS-2007-0021019) Datum vergadering Gedeputeerde

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2011/14

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2011/14 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2011/14 Officiële naam regeling: Nadere subsidieregels lokale maatregelen luchtkwaliteit Limburg 2006-2012 Citeertitel: zie officiële naam regeling Naam ingetrokken regeling:

Nadere informatie

nummer 46 van 2012 Vaststelling subsidieplafonds 2013

nummer 46 van 2012 Vaststelling subsidieplafonds 2013 nummer 46 van 2012 Vaststelling subsidieplafonds 2013 Besluit namens gedeputeerde staten van Drenthe van 20 december 2012, kenmerk 51/MO/2012008753, afdeling Management Ondersteuning 1 Nummer 46 van 2012

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester ` Nr. 10A BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART Aanwezig: A. van den Bosch, burgemeester A.J. Verschoor, wethouder A.C. Bragt, wethouder C.A.H. Zondag, wethouder W.

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief

Raadsinformatiebrief Raadsinformatiebrief Onderwerp : Afwijzing aanvraag incidentele aanvullende uitkering WWB Aard : Actieve informatie Portefeuillehouder : Vervoort Datum college : 15 januari 2013 Openbaar : Ja Afdeling

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 4 mei 2004

Besluitenlijst Van 4 mei 2004 Besluitenlijst Van 4 mei 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verlening projectsubsidie aan Thorbecke ScholenGemeenschap Zwolle t.b.v. uitwisseling met Poesjkinlyceum Riga van 18-23 april

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland UN I VANbtIN I 0 AUb ÍUIJ *B201512442* POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Burgemeester en Wethouders van de gemeente De heer H.J. Jansen Postbus 390 1 700 AJ HEERHUGOWAARD Heerhugowaard Gedeputeerde Staten Uw

Nadere informatie

Het college van burgemeester en Wethouders van de gemeente Waterland,

Het college van burgemeester en Wethouders van de gemeente Waterland, 2014.39.10 Uitvoeringsregeling subsidies Zorg en Welzijn 2014 Het college van burgemeester en Wethouders van de gemeente Waterland, overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen

Nadere informatie

Van 14 januari 2014 Openbaar

Van 14 januari 2014 Openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 7 januari 2014. Advies Akkoord. BW-006671 2 Onderwerp Bestuursopdracht Samenwerken en Uitbesteden, deelopdracht: Belastingen BV Advies 1. Kennisnemen van

Nadere informatie

Subsidieregeling vrijwilligerswerk en mantelzorg 2002

Subsidieregeling vrijwilligerswerk en mantelzorg 2002 Subsidieregeling vrijwilligerswerk en mantelzorg 2002 (geconsolideerde versie, geldend vanaf 18-9-2002 tot 13-7-2005) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam regeling

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Vragen inzake mestbewerkingsbedrijf Koolen te Asten Vragen van het lid van Provinciale Staten ir. M. van der Wel d.d. 16 januari 2012 Bijlage(n)

Nadere informatie

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer Verwijsnummer

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer Verwijsnummer 901 Beslisnota GS CRMo0002348 OPENBAAR documentnummer Zaaknummer Verwijsnummer 19017523 19017462 19017523 Onderwerp Subsidie gemeente Veere ten behoeve van de verbetering van de toegankelijkheid van bestaande

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1. De heer B.G. van Wakeren te benoemen tot lid van het comité Emsdetten Hengelo

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1. De heer B.G. van Wakeren te benoemen tot lid van het comité Emsdetten Hengelo Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 14-04-2009 AGENDAPUNT A6 PORTH./SECTOR Ke ONDERWERP: Benoeming raadslid in comité Emsdetten - Hengelo Reg.Nr. 283585 De heer B.G. van Wakeren

Nadere informatie

Paragraaf 1, Algemeen

Paragraaf 1, Algemeen Mandaat- en machtigingenbesluit Programma Beheer, Subsidieverordening natuur- en landschapsbeheer, Subsidieregeling kwaliteitsimpuls natuur en landschap en de provinciale Subsidieverordening Inrichting

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 43.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 43.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 43.O (24-10-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Provinciale Staten VOORBLAD

Provinciale Staten VOORBLAD Provinciale Staten VOORBLAD Onderwerp SIS-nummer Agendering (advies griffie) Behandelwijze Overlegpunten/ beslispunten Context Versnellingsgelden bodemsanering, subsidieaanvraag gemeente Apeldoorn PS2011-646

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 1 Onderwerp: Vaststellen Lokale Ontwikkelingsstrategie LEADER Flevoland 2015-2020 1. de Lokale Ontwikkelingsstrategie

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Schriftelijke vragen inzake interbestuurlijk toezicht en permanente bewoning recreatiewoningen van dhr Kap van de onafhankelijke statenfractie

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2012, gelet op - artikel 149

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave 2. ADV/G/16/01510 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 16 februari 2016. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W-vergadering wordt in de eerstvolgende vergadering

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 21 november 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Datum 25-06-2019 Aanvang 09:00 Locatie B&W-kamer OPENBARE AGENDA 1. Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 juni 2019 De besluitenlijst

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5 S T A T E N V O O R S T E L Datum : 10 oktober 2006 Nummer PS : PS2006WEM10 Dienst/sector : WEM/MSM Commissie :WEM/BEM Registratienummer : 2006WEM004017i Portefeuillehouder : Binnekamp Titel : Eindrapportage

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal 1

Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2015-2016 33 872 Wijziging van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (verbetering vergunningverlening, toezicht en handhaving) A herdruk 1 GEWIJZIGD

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 30-10-2012 Registratienummer: 2012/16197 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff (voorzitter) Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf Weth. W. van Hees Weth..C.M.

Nadere informatie

Isala Delta Vof. dhr. J. Hassing. Engelenbergplantsoen AB KAMPEN. Onderwerp: Omgevingsvergunning (Ontwerp) Verlenen (Provinciale coördinatie)

Isala Delta Vof. dhr. J. Hassing. Engelenbergplantsoen AB KAMPEN. Onderwerp: Omgevingsvergunning (Ontwerp) Verlenen (Provinciale coördinatie) Dronten : 14 oktober 2015 Verzonden : Uw brief van : -- Uw kenmerk : -- Inlichtingen : 0321-388250, Administratie VHV Isala Delta Vof dhr. J. Hassing Engelenbergplantsoen 5 8266 AB KAMPEN Onderwerp: Omgevingsvergunning

Nadere informatie

2013, nr. 53. Gelet op artikel 158 van de Provinciewet en het bepaalde in afdeling 10.1.1 van de Algemene Wet Bestuursrecht;

2013, nr. 53. Gelet op artikel 158 van de Provinciewet en het bepaalde in afdeling 10.1.1 van de Algemene Wet Bestuursrecht; Uitgegeven: 5 september 2013 2013, nr. 53 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLÂN Mandaatbesluit Stelsel Natuur en Landschap 2013 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân van 20 augustus 2013, nr.

Nadere informatie

Subsidieverlening 2014 Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel

Subsidieverlening 2014 Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel Nota Voor burgemeester en wethouders Datum vergadering: 2 5 MÂARĨ 2014 Nummer: 14INT01073 Nota openbaar: Ja lil mum mill in i Onderwerp: Subsidieverlening 2014 Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O (20-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 46.O

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 1 Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

Nadere informatie

Vergadering Burgemeester en Wethouders

Vergadering Burgemeester en Wethouders GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 51. O (18-12-2018 Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 18-12-2018 Tijd 9:15-12:00 Locatie Voorzitter Aanwezigen

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN

GEMEENTEBLAD. Nr HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Wierden Nr. 163204 20 september 2017 Algemene subsidieverordening gemeente Wierden 2015 Burgemeester en wethouders van Wierden maken (ter uitvoering van het

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 18 AUGUSTUS 2009 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

B&W besluitenlijst. Week / / /

B&W besluitenlijst. Week / / / B&W besluitenlijst Week: 8 Datum: 20 februari 2018 Aanwezig: De heer J.F. Mulder De heer S. ter Wal De heer J.P. Hageman De heer A. Totté De heer F. van Mevrouw D. van Damme-Fassaert Week / / / Vaststellen

Nadere informatie

Uw kenmerk GVM/Vz/2109630 Dossier/volgnummer 55807A-038

Uw kenmerk GVM/Vz/2109630 Dossier/volgnummer 55807A-038 De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mevrouw dr. E. Borst-Eilers Postbus 20350 2500 EJ DEN HAAG Bijlagen Een Inlichtingen bij Uw kenmerk GVM/Vz/2109630 Dossier/volgnummer 55807A-038 G. van

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 9 november 2004

Besluitenlijst Van 9 november 2004 Besluitenlijst Van 9 november 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Rijksgoedkeuring Reconstructieplan. Kenmerk: LNL/2004/2382 GS informeren de leden van PS over de op 2 november 2004 door

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 maart 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 maart 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 maart 2003 Bladnr. 1 Plan in Hoofdlijnen N332 provinciale weg Raaltegrens Gelderland; Rondweg Heeten. Kenmerk: RWB/2003/524 Gedeputeerde

Nadere informatie

Verslag dagelijks bestuur van 15 september 2014

Verslag dagelijks bestuur van 15 september 2014 DATUM 15 september 2014 PLAATS Enschede TIJDSTIP 14:30 uur VOORZITTER De heer J.H. Coes SECRETARIS H.M. Bolhaar, plv. PAGINA 1 De heren J.H. Coes, H. van Agteren, drs.mr. R.G. Welten, P. van Zwanenburg,

Nadere informatie

In te stemmen met het gebruik van de visie als kader voor de voorbereiding van deel 2: werkprogramma

In te stemmen met het gebruik van de visie als kader voor de voorbereiding van deel 2: werkprogramma Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 02-07-2013 AGENDAPUNT B1 REG.NR. 1001940 PORTH./SECTOR Bron Ontwikkelagenda Netwerkstad In te stemmen met de Ontwikkelagenda Netwerkstad

Nadere informatie

Gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Baarn 2006;

Gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Baarn 2006; Burgemeester en wethouders van Baarn Overwegende dat het wenselijk is aanvullende regels te geven voor de subsidieverlening ten behoeve van de organisatie van activiteiten op het gebied van gemeentelijke

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 27 september uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 27 september uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer Vergadering College van Burgemeester en Wethouders Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 27 september 2016 09.00 uur R.C. van Nunspeet Plaats vergadering Doorkiesnummer B&W-kamer 5229445 Verslag Zeewolde

Nadere informatie

Hamerstukken openbaar

Hamerstukken openbaar ADVIEZEN AAN B & W Vergadering van burgemeester en wethouders 10 januari 2017, week 2 Aanwezig drs. M.M. van t Veld, burgemeester, P.A. Bot, J.N. Brandes en H.J.W. Raat, wethouders, drs. H.H. Winthorst,

Nadere informatie

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Geachte mevrouw, heer, Het is enige tijd stil geweest rondom de ontwikkeling van het Regionaal Bedrijventerrein Twente, het RBT. In oktober 2001 stelde de provincie

Nadere informatie

Nadere regels subsidieverstrekking gemeente Medemblik 2014

Nadere regels subsidieverstrekking gemeente Medemblik 2014 1 Nadere regels subsidieverstrekking gemeente Medemblik 2014 GRONDSLAG 1. Op grond van artikel 2, lid 2 van de Algemene Subsidieverordening Gemeente Medemblik (ASV) kan het college nadere regels stellen

Nadere informatie

Belastinguitgave 2006

Belastinguitgave 2006 Belastinguitgave 2006 Gemeentelijke belastingen Inhoud Stijgingen per gemeente Ontwikkelingen opbrengsten Overzicht tarieven Belastingdruk Reservepositie Personeelsbezetting Voor u ligt de Belastinguitgave

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van de Bomenverordening Gemeente Boxmeer Nummer:

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van de Bomenverordening Gemeente Boxmeer Nummer: Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van de Bomenverordening Gemeente Boxmeer 2006. Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 27 juni 2006 Aanleiding Momenteel is met betrekking

Nadere informatie

Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006)

Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006) Besluitenlijst van 20 jum 2ooe Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006) Kenmerk: LNL/2006/1769 De natuurgebiedsplannen zijn het belangrijkste

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking intrekking omgevingsvergunning Aanvrager : Gemeente Deventer Aangevraagd : Intrekking omgevingsvergunning afvalbrengpunt (milieustraat) Locatie : Gorsselseweg

Nadere informatie

B&W besluitenlijst vergadering d.d. 13 oktober 2015

B&W besluitenlijst vergadering d.d. 13 oktober 2015 9839 Implementatie H3 CAR-UWO 9840 Sociaal Statuut 9841 Regeling Generatiepact Haren 9842 Overlegverordening 9843 9845 Raadsbericht evaluatie AZC Onnen oktober 2015 Advies Raadsvoorstel afgifte Verklaring

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 15-01-2019 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16028080 Documentnummer: INT - 17456\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 24 mei 2016 Aanwezige collegeleden: Burgemeester Willems, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland POSTBUS Ï007 2001 DA HAARLEM Stichting tot Beheer en Instandhouding van Teylersmuseum Mevrouw M. Naber Spaarne 16 2011 CH HAARLEM Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon Hélène Box-de Jong CZ/SI/SU Doorkiesnummer

Nadere informatie

Uw brief/mail van Uw kenmerk Bijlage Verzenddatum 28 augustus

Uw brief/mail van Uw kenmerk Bijlage Verzenddatum 28 augustus Stichting RegioMarketing Toerisme P/a Kleine Breedstraat 4 9101 LB DOKKUM Dossiernummer : n.v.t. Stuknummer : n.v.t. Behandeld door : A.T. van der Meulen Email : gemeente@achtkarspelen.nl Uw brief/mail

Nadere informatie

Vergadering van burgemeester en wethouders

Vergadering van burgemeester en wethouders 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 24 juni 2014. Advies Akkoord. BW-007341 2 Onderwerp Opdracht ondersteuning vastgoedbeheer nieuwe stadhuis R Advies Instemmen met het advies om de opdracht

Nadere informatie

Noot van de commissie: Ook hier blijkt weer dat externe veiligheid ook een kwestie van overwogen ruimtelijke ordening is

Noot van de commissie: Ook hier blijkt weer dat externe veiligheid ook een kwestie van overwogen ruimtelijke ordening is Essentie uitspraak: Het bestemmingsplan maakt uitbreiding van een tankstation niet mogelijk. De milieuvergunning mag, vanwege het ruimtelijke feit, worden geweigerd. De gemeente is niet verplicht om het

Nadere informatie

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING 03-02-2004

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING 03-02-2004 03-02-2004 VASTGESTELD No. 06 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP DINSDAG OM 09.00 UUR. AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK E.R. TRIEMSTRA,VOORZITTER,

Nadere informatie

Subsidieregeling deskundigheidsbevordering vrijwilligers

Subsidieregeling deskundigheidsbevordering vrijwilligers Subsidieregeling deskundigheidsbevordering vrijwilligers (geconsolideerde versie, geldend vanaf 1-10-1998 tot 1-1-2006) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam regeling

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 11 oktober 2005

Besluitenlijst Van 11 oktober 2005 Besluitenlijst Van 11 oktober 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Statutenwijziging en benoeming bestuursleden Stichting Kunst en Cultuur Overijssel. (GM-beslissing d.d. 03/10/2005.) Kenmerk:

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. GEDEPUTEERDE STATEN VAN PROVINCIE UTRECHT, hierna te noemen: Gedeputeerde Staten;

PROVINCIAAL BLAD. GEDEPUTEERDE STATEN VAN PROVINCIE UTRECHT, hierna te noemen: Gedeputeerde Staten; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 3311 19 juni 2015 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht van16 juni 2015 nr. 8150649C houdende verlening van mandaat en machtiging

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Notulen van burgemeester en wethouders

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Notulen van burgemeester en wethouders BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Notulen van burgemeester en wethouders Vergadering van 14-02-2017, 09:00 uur 63381 Wethouder Ligtelijn Bruins Resultaten cliëntervaringsonderzoek Sociaal Domein Op waarde(n)

Nadere informatie

Wij vervangen voorschrift 1 van de vergunning van 3 juli 2013 kenmerk 2013/ door:

Wij vervangen voorschrift 1 van de vergunning van 3 juli 2013 kenmerk 2013/ door: Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl RABO Zwolle 39 73 41 121 Maatschap A.G.B. Aarnink Enschedesestraat 187 7481

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst,

Nadere informatie