Besluitenlijst Van 18 mei GS besluiten de nota Veiligheidsbeleid Overijssel op veilig toe te zenden aan belanghebbenden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst Van 18 mei GS besluiten de nota Veiligheidsbeleid Overijssel op veilig toe te zenden aan belanghebbenden."

Transcriptie

1 Besluitenlijst Van 18 mei 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verspreiding nota Veiligheidsbeleid Overijssel op veilig Kenmerk: BA/2004/1451 GS besluiten de nota Veiligheidsbeleid Overijssel op veilig toe te zenden aan belanghebbenden. Uitnodiging proefvaart Kamper Kogge. Kenmerk: EMT/2004/1939 GS hebben kennis genomen van de uitnodiging van de Stichting Kamper Kogge. Subsidievaststelling Kenmerk: ZC/2004/01 De Stichting ISIS heeft de kosten die gemoeid waren met 2 van de 3 theaterproducties zelf kunnen dekken. Verder is de 3 e productie wegens ziekte van de regisseur afgebroken. Daardoor wordt er niet voldaan aan de aan de subsidie verbonden verplichtingen en zal er een korting op de verleende subsidie plaatsvinden van 9.510,15 Voortgang proces territoriale congruentie, verzoek minister Remkes om naast het rijk ook als provincie financieel bij te dragen. (GS-beslissing 06/04/2004) Kenmerk: BA/2004/824 GS besluiten PS voor te stellen om voor de effectuering van het congruentieproces van de gemeente Deventer en regio IJssel-Vecht in aanvulling op de hiervoor door de minister van BZK toegekende bijdrage een éénmalige provinciale bijdrage van ,- beschikbaar te stellen. Periodiek overleg UT Provincie op 19 mei (GS-beslissing 11/05/2004) Kenmerk: BA/2004/1401 Op 19 mei 2004 vindt er een periodiek overleg plaats tussen de Universiteit Twente en de Provincie Overijssel. De UT heeft aangegeven tijdens de ontmoeting te willen spreken over algemeen economische structuurversterking. Gezien de vele relaties die de Provincie heeft met de UT zal vanuit provinciale zijde belangrijk onderwerp van gesprek zijn wat de visie van de UT is op haar toekomst en hoe de provincie de UT daarbij zou kunnen ondersteunen. Vanuit haar verantwoordelijkheid stelt de provincie hierbij het belang voor de regio als centraal doel voorop. Stand van zaken jongerencentrum Sabile. (GM-beslissing 13/05/2004) Kenmerk: BA/2004/1472 Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van de stand van zaken bij de realisering van een jongerencentrum in Sabile, Letland. Jeugdwerkbureau STAP in Ommen is bij dit project betrokken. De burgemeester van Sabile wordt gevraagd het project verder te willen ondersteunen.

2 Wateractieprogramma Overijssel (GM-beslissing 04/05/2004) Kenmerk: WB/2004/1748 Samen met de waterschappen Groot Salland, Rijn & IJssel, Regge & Dinkel, Velt & Vecht en Reest & Wieden heeft de provincie Overijssel de afgelopen tijd gewerkt aan het maken van prestatieafspraken met deze partijen over de uitvoering van het waterbeleid. De afspraken zijn opgenomen in het Wateractieprogramma Overijssel Gedeputeerde Staten hebben op 28 april 2004 dit programma ondertekend. Zij sturen het wateractieprogramma ter informatie toe aan Provinciale Staten. Verlening projectsubsidie aan Olde Vechte te Ommen in verband met multilaterale jongerenuitwisseling augustus (GM-beslissing 14/05/2004) Kenmerk: BA/2004/1436 Gedeputeerde Staten verlenen Olde Vechte in Ommen een projectsubsidie van 1700 om deelname van 6 jongeren uit Letland aan de internationale training voor jongerenorganisaties mogelijk te maken. De training vindt dit jaar plaats van augustus. Afwijzing verzoek om projectsubsidie voor diverse activiteiten in het jaar Kenmerk: ZC/2003/1954 Gedeputeerde Staten hebben besloten het verzoek om subsidie van het Bethnahrin Informatie Bureau voor diverse activiteiten in het jaar 2004 af te wijzen. Het betreft het organiseren van educatiekampen voor vertegenwoordigers van de eigen cultuur. Conform de Subsidieverordening Integratiebeleid 2002 zijn alleen die culturele uitingen van bovenlokale minderheidsgroepen subsidiabel mits deze nadrukkelijk zijn gericht op in contact treden met andere maatschappelijke groepen. Daarnaast verzoeken zij een financiële bijdrage voor Algemene Dienstverlening. Dit valt niet onder de gestelde criteria zoals deze zijn gesteld in het Uitvoeringsprogramma Integratiebeleid voor het jaar Over het subsidieverzoek voor het organiseren van een tentoonstelling bepalen wij ons definitieve standpunt als de provincie een uitwerking qua inhoud en de financiering omtrent dit project heeft ontvangen. Afwijzing verzoek om projectsubsidie voor het oprichten van monumenten ter herinnering aan de werkkampen in Kloosterhaar en Balderhaar Kenmerk: ZC/2004/595 Gedeputeerde Staten hebben besloten het verzoek om projectsubsidie voor het oprichten van monumenten ter herinnnering aan de werkkampen in Kloosterhaar en Balderhaar af te wijzen. Dit verzoek valt niet binnen de criteria zoals deze zijn gesteld in het Uitvoeringsprogramma Vreemd eten/fremd êten: Nieuw trek/nije trek Subsidie is alleen mogelijk vanuit de Monumentenzorg als het gaat om restauratiewerkzaamheden van bestaande monumenten waarvan de subsidiabele kosten minimaal ,-- bedragen. 2 Besluitenlijst GS van 18 mei 2004

3 Beschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor bestaande woningen gelegen aan de Pijpstraat, Kattewaardweg en Haatlanderdijk. Kenmerk: EMT/2004/1762 GS stellen hogere grenswaarden vast voor bestaande woningen gelegen aan de Pijpstraat, Kattewaardweg en Haatlanderdijk. Onnodige kosten voor het bedrijfsleven Kenmerk: EMT/2003/5228 Naar aanleiding van het verzoek van de SEACO om te reageren op de aanbevelingen uit het EIMrapport Onnodige kosten voor het bedrijfsleven in Overijssel besluiten GS deze aanbevelingen te verwerken in het uitvoeringsprogramma De andere provincie (deregulering en ontbureaucratisering). Voorwaarde is wel dat PS op 26 mei 2004 instemmen met de uitwerking van dit uitvoeringsprogramma. Beschikking Wet milieubeheer Metaalhandel Jan Stokkentré. Kenmerk: EMT/2004/1783 GS hebben besloten een revisievergunning ingevolge de Wet milieubeheer te verlenen aan Metaalhandel Jan Stokkentré, Binnenhaven 116 te Enschede. De vergunning wordt verleend voor het uitsorteren, bewerken en het op- en overslaan van gemengde bouw- en sloopafvalstoffen afkomstig van eigen sloop- en saneringswerken, maar ook afkomstig van derden. Tevens vindt opslag en stalling plaats van eigen machines, werktuigen en voertuigen en wordt asbesthoudend afval tijdelijk opgeslagen. Daarnaast worden in een werkplaats kleine onderhoudswerkzaam-heden uitgevoerd aan eigen machines, werktuigen en voertuigen. De vergunning wordt geweigerd voor wat betreft het op- en overslaan en sorteren van autobanden. Door de inrichtinghouder zijn bedenkingen ingediend. Deze bedenkingen richten zich niet tegen de deelweigering. Naar aanleiding van de ingekomen bedenkingen zijn delen van de considerans en enkele voorschriften aangepast. De milieuvergunning met de daarbij behorende stukken ligt vanaf 21 mei 2004 ter inzage in het gemeentehuis te Enschede. Dijken Achter Ramspol, DAR 1 en 2; subsidieaanvraag keersluis Zwolle. Kenmerk: WB/2004/1059 Gedeputeerde Staten besluiten om de bouw van een keersluis te Zwolle op grond van de Subsidieregeling rivierdijken te subsidiëren voor een maximum van 72% van de uitvoeringskosten van ,-- zijnde ,--. De keersluis maakt deel uit van het dijkverbeteringproject Dijken Achter Ramspol, gedeelte Sallandsche Weteringen - Zwolle.

4 Opdrachtverlening onderzoek RATIO II/transparantie Overijsselse arbeidsmarkt Kenmerk: EMT/2004/2144 Gedeputeerde staten hebben besloten aan het ROA (Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt te Maastricht) voor een bedrag van ,-- opdracht te verstrekken om de arbeidsmarktgegevens naar opleiding en beroep te actualiseren voor de periode Zij hebben het ROA verzocht om bij de actualisering de sectorale conjunctuurgevoeligheid en de onderkant van de arbeidsmarkt te betrekken. Adviesaanvraag Aanpak GGOR aan PCFL. GS-besluit d.d. 27/04/2004 Kenmerk: WB/2004/952 In Noord Nederland werken de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel met de inliggende waterschappen, Vitens N.V.en de Dienst Landelijk Gebied Overijssel in een projectgroep samen aan het project Gewenst Grond- en Oppervlaktewater Regime (GGOR). De ambtelijke projectgroep heeft een voorstel gemaakt om te komen tot een GGOR. Het college vraagt de PCFL om advies over de voorgestelde aanpak. Adviesaanvraag aandachtspunten Wetsvoorstel Wgr-plus Kenmerk: BA/2004/1494 Gedeputeerde Staten verzoeken Provinciale Staten advies uit te brengen over de aandachtspunten die naar de mening van GS betrokken dienen te worden bij het opstellen van een gezamenlijke reactie van het IPO op het wetsvoorstel Wijzigingswet Wgr-plus. Op grond van dit wetsvoorstel wordt de huidige samenwerking in de Regio Twente onder het regime van de Kaderwet bestuur in verandering per 1 januari 2005 beëindigd en gelijktijdig onder het regime van de Wet gemeenschappelijke regelingen ( plusregio ) voortgezet. GS zullen, met inachtneming van het advies van Provinciale Staten, hun aandachtspunten naar voren brengen tijdens de hoorzitting van de Vaste kamercommissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op 7 juni Provinciaal Uitvoeringsprogramma Externe Veiligheid Kenmerk: EMT/2004/2189 Gedeputeerde staten hebben het Provinciaal Uitvoeringsprogramma Externe Veiligheid vastgesteld. Het wordt nu naar het ministerie van VROM gezonden voor goedkeuring en subsidie. Het gaat om het vergroten van de veiligheid rondom het gebruik en de opslag van gevaarlijke stoffen bij bedrijven, installaties en transport. Gemeenten kunnen deelnemen in het programma, dat geldt voor de periode 2004 en Er is een bedrag mee gemoeid van ca 1 miljoen. De volgende projecten zijn in het programma opgenomen: deskundigheid verder opbouwen risico-inventarisaties bij bedrijven voltooien milieuvergunningen versneld actualiseren ontbrekende routes vervoer gevaarlijke stoffen aanwijzen conflicten tussen bouwplannen en groepsrisico oplossen, bijvoorbeeld rond spoorwegemplacementen De uitvoering van het totale programma start na de zomervakantie 2004 wanneer het ministerie van VROM het plan heeft goedgekeurd. Gedeputeerde staten informeren Provinciale staten met een brief over het uitvoeringsprogramma. 4 Besluitenlijst GS van 18 mei 2004

5 Stuurgroep Netwerkstad Twente 18 mei 2004 Kenmerk: PPGS/2004/35 Op 18 mei vergadert de Stuurgroep Netwerkstad Twente. De Commissaris van de Koningin G.J. Jansen en gedeputeerde J.G. Kristen nemen namens de provincie deel aan deze bijeenkomst. Op de agenda voor de Stuurgroep staan onder andere diverse verslagen, actuele ontwikkelingen (o.a. Nota Ruimte, WGR+ en provinciaal GSB), overleg met de president van de rechtbank Almelo, de stand van zaken betreffende de compensatie Vliegbasis Twente en de betrokkenheid van de raden bij de samenwerking Netwerkstad Twente. Akzo Nobel Polymer Chemicals te Deventer, oordeel externe veiligheidsrisico s. Kenmerk: EMT/2004/1127 Gedeputeerde Staten zijn van oordeel dat Akzo Nobel Polymer Chemicals b.v. te Deventer volgens de voorgeschreven rekenmethodiek voldoet aan de normen voor het externe risico. De brief waarin het oordeel van Gedeputeerde Staten is verwoord en de oordelen van de overige betrokken overheidsinstanties liggen met het Veiligheidsrapport vanaf 27 mei 2004 gedurende vier weken ter inzage bij het Informatiecentrum (Stadskantoor), Burseplein 20 te Deventer en in het provinciehuis van Overijssel, Luttenbergstraat 2 te Zwolle. Toepassing artikel 19 lid 1 WRO inzake het restauratie- en verbouwplan van een voormalige tuinmanswoning en koetshuis van landgoed Het Nijendal en de ontwikkeling van een landschapstuin op het perceel Diepenveenseweg 10, gemeente Olst-Wijhe. Kenmerk: RWB/2004/788 GS hebben besloten de verklaring van geen bezwaar aan B&W van gemeente Olst-Wijhe af te geven ten behoeve van het restauratie- en verbouwplan van een voormalige tuinmanswoning en koetshuis van landgoed Het Nijendal. Ook wordt de aanleg van een landschapstuin met waterberging van ca. 8 ha. mogelijk gemaakt. Dit plan past in de regeling Landelijk wonen uit het Streekplan Overijssel Plan in Hoofdlijnen herinrichting aansluiting provinciale weg N347-A1 Kenmerk: RWB/2004/1057 Provincie en Rijkswaterstaat hebben gezamenlijk voorstellen ontwikkeld voor het verbeteren van de verkeerssituatie op het aansluitpunt van de provinciale weg Goor-Rijssen (N347) op de A1. De voorstellen voorzien in het plaatsen van verkeerslichten op het aansluitpunt. Daarmee worden zowel het verkeersveiligheids- als het verkeersafwikkelingsprobleem opgelost. Thans stellen Gedeputeerde Staten het plan vast. Naar verwachting zal de maatregel nog dit jaar uitgevoerd worden.

6 Subsidieverordening Openbaar Vervoer. Kenmerk: RWB/2004/1711 Gedeputeerde Staten hebben voor subsidies met betrekking tot het openbaar vervoer een concept subsidieverordening vastgesteld en hebben het concept verstuurd naar Provinciale Staten ter vaststelling. De subsidieverordening openbaar vervoer heeft betrekking op subsidies voor het staden streekvervoer, de regionale treindiensten, het CVV-vervoer en de buurtbusprojecten. Bijdrage provincie aan Planstudie A28 Kenmerk: RWB/2004/1734 Gedeputeerde Staten besluiten een financiële bijdrage te leveren aan de Planstudie A28 van ,--. In deze Rijksstudie, waarin de regio deelneemt, wordt nagegaan welke oplossingen mogelijk en wenselijk zijn voor de lange termijn. Het gaat om het weggedeelte vanaf Hattemerbroek tot Meppel. Onderdeel van de planstudie is ook dat onderzocht wordt hoe ten zuiden van Meppel, bij Lankhorst, een volledige aansluiting in alle richtingen gerealiseerd kan worden. De totale kosten van de planstudie bedragen 6 miljoen, gezamenlijk te financieren door het Rijk, SNN (provincies Drenthe, Groningen en Friesland) en de regio Overijssel (provincie en gemeente Zwolle). Subsidieverordening Besteding Grondwaterheffing Overijssel 2002: toekenning subsidie aan Waterschap Groot Salland. Kenmerk: WB/2004/576 Gedeputeerde Staten hebben besloten maximaal ,-- subsidie te verlenen aan het Waterschap Groot Salland voor aanvullende werken binnen het Watervoorzieningsplan Luttenberg Fase 2. Een belangrijk onderdeel van het Watervoorzieningsplan is het compenseren van de gevolgen van de drinkwaterwinning Nijverdal. Door wateraanvoer, de aanpassing van watergangen en de aanleg van stuwen wordt de grondwaterstandsdaling en daarmee gepaard gaande verdroging in het landbouwgebied tegengegaan. De subsidie wordt verleend op grond van de Subsidieverordening Besteding Grondwaterheffing Overijssel Aanpak verontreinigde waterbodems; reservering ruimte in baggerdepot IJsseloog. Kenmerk: WB/2004/1791 Gedeputeerde Staten motiveren in een brief aan provincie Flevoland de behoefte aan ruimte in het baggerdepot IJsseloog voor Overijsselse verontreinigde waterbodems. Tevens sporen zij de Overijsselse waterbeheerders aan van de beschikbare ruimte de komende jaren gebruik te maken. Nota In Actie voor werkgelegenheid Kenmerk: EMT/2004/2235 GS hebben de nota In actie voor werkgelegenheid vastgesteld, en als achtergrondinformatie bij de Perspectiefnota 2005 naar PS gestuurd. Na de besluitvorming over de Perspectiefnota en de takendiscussie wordt aan de nota in actie voor werkgelegenheid een uitvoeringsparagraaf toegevoegd, waarin concrete activiteiten en te bereiken resultaten zijn opgenomen. In het kader van de deregulering worden bestaande subsidieverordeningen tbv de uitvoering van het sociaaleconomisch beleid in één kaderverordening ondergebracht. Nadere inlichtingen m.b.t. de in de lijst omschreven besluiten kunt u verkrijgen via het team Communicatie van de provincie Overijssel, telefoon Besluitenlijst GS van 18 mei 2004

Besluitenlijst Van 21 oktober 2003

Besluitenlijst Van 21 oktober 2003 Besluitenlijst Van 21 oktober 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Afronding statutenwijziging HSF. Kenmerk: ZC/2003/1866 Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben de statuten van de HSF

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1 Revisievergunning Wet milieubeheer voor de Installatie Ommen van de N.V. Nederlandse Gasunie. Kenmerk:EMT/03/1365

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1 Actualisatie detailhandelinformatiesysteem. (GM-beslissing 06/08/2003) Kenmerk: EMT/03/1584 De Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 9 november 2004

Besluitenlijst Van 9 november 2004 Besluitenlijst Van 9 november 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Rijksgoedkeuring Reconstructieplan. Kenmerk: LNL/2004/2382 GS informeren de leden van PS over de op 2 november 2004 door

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening in Overijssel, bij het Maatregelprogramma gebiedsdossiers drinkwaterwinningen

Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening in Overijssel, bij het Maatregelprogramma gebiedsdossiers drinkwaterwinningen Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening in Overijssel, bij het Maatregelprogramma gebiedsdossiers drinkwaterwinningen 2013-2015 Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1 Ongevallenanalyse N 377, wegvak Hasselt Lichtmis. (GS-beslissing 04/02/2003) Kenmerk: WK/03/177 Naar aanleiding

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 25 juni 2007

Besluitenlijst Van 25 juni 2007 Besluitenlijst Van 25 juni 2007 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Onderwerp: Kenmerk: 2007/0314747 Subsidieaanvragen VAB Maatschap Busger op Vollenbroek (Enter) en C. Niemeijer (Oele). GS

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Van de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 14 april 2004.

BESLUITENLIJST Van de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 14 april 2004. BESLUITENLIJST Van de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 14 april 2004. U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1 Klacht de heer Simons te Zwolle met betrekking tot ontvangstbevestiging brieven inzake de Flora en Faunawet.

Nadere informatie

Subsidieregeling restauratie monumenten

Subsidieregeling restauratie monumenten Subsidieregeling restauratie monumenten (geconsolideerde versie, geldend vanaf 1-1-2002 tot 1-1-2006) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam regeling Subsidieregeling

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 5 april 2005

Besluitenlijst Van 5 april 2005 Besluitenlijst Van 5 april 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Uitvoeringsprogramma Sociale Actie 2005 (onderdeel Kunst en Cultuur) en Uitvoeringsbesluit Sociale Actie 2005: afwijzen aanvraag.

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 27 januari 2004

Besluitenlijst Van 27 januari 2004 Besluitenlijst Van 27 januari 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Wet milieubeheer. Dwangsombeschikking K.L. Gaaikema Schuiringa, Hemeltjesweg 8 te Lettele (gemeente Deventer) Kenmerk:

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 21 februari Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel

Besluitenlijst Van 21 februari Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Besluitenlijst Van 21 februari 2006 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Resultaten visitatiecommissie Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG). Kenmerk: LNL/2006/442 Op 21 december 2005 heeft

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1 Besluitvorming inzake Provinciaal Uitvoeringsprogramma Landelijk Gebied 2003 (PUP 2003). (GS-beslissing 19/11/2002)

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Ontwerpbeschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : AkzoNobel Polymer Chemicals B.V. Ingetrokken activiteiten : De intrekking omvat de (bulk)opslag en het gebruik

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 1 Onderwerp: Gemandateerde begrotingswijziging van de programmabegroting 2018 ten behoeve van Duurzaam Door en Jong Leren Eten. Fackeldey, J.A.

Nadere informatie

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Geachte mevrouw, heer, Het is enige tijd stil geweest rondom de ontwikkeling van het Regionaal Bedrijventerrein Twente, het RBT. In oktober 2001 stelde de provincie

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Verordening van 23 maart, 13 en 20 april 2016 van Provinciale Staten van Drenthe, Fryslân en Groningen, houdende bepalingen met betrekking tot de verstrekking van subsidies van het Samenwerkingsverband

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 4 januari 2005

Besluitenlijst Van 4 januari 2005 Besluitenlijst Van 4 januari 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Bijdrage aan Spring Agora 2005 te Enschede. Kenmerk: BA/2004/3400 GS hebben besloten om ten behoeve van de Europese studentenconferentie

Nadere informatie

an 18 Jull van Owerijssei Projecten Leren voor duurzame ontwikkeling eerste tranche 2006; toekenningen en afwijzingen (GM-beslissing d.d.

an 18 Jull van Owerijssei Projecten Leren voor duurzame ontwikkeling eerste tranche 2006; toekenningen en afwijzingen (GM-beslissing d.d. an 18 Jull van Owerijssei Projecten Leren voor duurzame ontwikkeling eerste tranche 2006; toekenningen en afwijzingen (GM-beslissing d.d. 12/07/2006) Kenmerk: EMT/2006/2020 In kader van het Uitvoeringsbesluit

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 30 september 2003

Besluitenlijst Van 30 september 2003 Besluitenlijst Van 30 september 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Opdrachtverlening Proefproject Boeren voor Natuur op Twickel. (GS-beslissing 23/09/2003) Kenmerk: LNL/2003/1955 Gedeputeerde

Nadere informatie

Onderwerp Gezamenlijk besluit tot wijziging van het Reglement van Waterschap Vallei en Veluwe

Onderwerp Gezamenlijk besluit tot wijziging van het Reglement van Waterschap Vallei en Veluwe Wijziging Reglement Waterschap Vallei en Veluwe Datum GS-kenmerk Inlichtingen bij 30 juni 2015 2015/0161612 mw. CL. Brunell, telefoon 038 499 78 03 e-mail CL.Brunell@overijssel.nl Aan Provinciale Staten

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 12 juli 2005

Besluitenlijst Van 12 juli 2005 Besluitenlijst Van 12 juli 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel (RECTIFICATIE) Beschikkingen tot verlening subsidies Grotestedenbeleid 2005 t/m 2009. (GS-beslissing 05/07/2005) Kenmerk:

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 5 oktober 2004

Besluitenlijst Van 5 oktober 2004 Besluitenlijst Van 5 oktober 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Vergunningsaanvraag ingevolge de Wet milieubeheer van ProRail voor het spooremplacement Almelo. (GS-beslissing 30/09/2004)

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 1 Werkprogramma MRA-E 2019 In 2012 sloten de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

verusse CIE Provinciale Staten van Overijssel

verusse CIE Provinciale Staten van Overijssel verusse CIE www.ovefijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Telefax 038 425 75 20 Uwkenmerk Uw brief Onskenmerk Datum

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 7 januari 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 7 januari 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 7 januari 2003 Bladnr. 1 Toepassing artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) voor het bouwen van een appartementencomplex

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 11 november 2003

Besluitenlijst Van 11 november 2003 Besluitenlijst Van 11 november 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Uitnodiging bestuurlijk overleg inzake versnellen woningbouwproductie in de steden op 10 november 2003. (GM-beslissing

Nadere informatie

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris 5 -minuten versie voor Provinciale Staten p ZUID HOLLAND INGEKOMEN 0 8 DEC. 2009 Directie DRM Afdeling Verkeer en Vervoer Registratienummer PZH-2009-144285304 (DOS-2007-0021019) Datum vergadering Gedeputeerde

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Middelburg, 3 mei 2006 Nummer: RMW0605090 Afdeling: Milieuhygiëne BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Arrow Terminals B.V. is in bezit van een aantal vergunningen ingevolge de Wet milieubeheer.

Nadere informatie

Statencommissie Verkeer, milieu en water dd. 13 december 2006

Statencommissie Verkeer, milieu en water dd. 13 december 2006 Statencommissie Verkeer, milieu en water dd. 13 december 2006 BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Nr. Voorstel en kenmerk Korte inhoud Advies Griffie 1 Planvorming N340; stroomweg

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 1 Onderwerp: Vaststellen Lokale Ontwikkelingsstrategie LEADER Flevoland 2015-2020 1. de Lokale Ontwikkelingsstrategie

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 28 ma art 2006. Vergadering Gedeputeerde Stateo van Overijssel

Besluitenlijst Van 28 ma art 2006. Vergadering Gedeputeerde Stateo van Overijssel Besluitenlijst Van 28 ma art 2006 Vergadering Gedeputeerde Stateo van Overijssel IPO Adviescommissie Milieu d.d. 23 maart 2006. (GM-beslissing 21/03/2006) Kenmerk: EMT/2006/1067 GS nemen kennis van de

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan: Salt voor: solid soda dosering activiteiten: milieuneutraal veranderen (fase 1) locatie: Oosterhorn 4, Farmsum kenmerk bevoegd gezag: GR-VERG-2018-000460 kenmerk

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2011/14

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2011/14 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2011/14 Officiële naam regeling: Nadere subsidieregels lokale maatregelen luchtkwaliteit Limburg 2006-2012 Citeertitel: zie officiële naam regeling Naam ingetrokken regeling:

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken statencommissie Zorg & Cultuur d.d. 14 september 2005

Lijst ingekomen stukken statencommissie Zorg & Cultuur d.d. 14 september 2005 Lijst ingekomen stukken statencommissie Zorg & Cultuur d.d. 14 september 2005 BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Nr. Brief en kenmerk Korte inhoud Advies 1. Voorlopige financiële

Nadere informatie

M.L.J. Out, burgemeester; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris. J.J. Bruintjes, wethouder.

M.L.J. Out, burgemeester; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris. J.J. Bruintjes, wethouder. Besluitenlijst B&W vergadering d.d. 30-08-2011 (nr. 35). Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out, burgemeester; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris. J.J. Bruintjes,

Nadere informatie

gelet op de Algemene wet bestuursrecht, de Provinciewet en de Gemeenschappelijke regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland;

gelet op de Algemene wet bestuursrecht, de Provinciewet en de Gemeenschappelijke regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland; Provinciale Staten van Fryslân, Groningen en Drenthe: gelezen de voordracht van Gedeputeerde Staten gelet op de Algemene wet bestuursrecht, de Provinciewet en de Gemeenschappelijke regeling Samenwerkingsverband

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 7 december 2004

Besluitenlijst Van 7 december 2004 Besluitenlijst Van 7 december 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Magazijncomplex Defensie nabij Gooiermars te Deventer. (GM-beslissing 16/11/2004) Kenmerk: ZC/2004/2261 Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer Beslisnota GS CRMo0002348 OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer 18932633 *18932633* onderwerp Subsidie opruimen drugsafvaldumpingen Waterschap Scheldestromen (project Bronbestrijding Zeeland

Nadere informatie

Reglementen en verordeningen - Verordening rechtsbescherming

Reglementen en verordeningen - Verordening rechtsbescherming Reglementen en verordeningen - Verordening rechtsbescherming (geconsolideerde versie, geldend vanaf 23-11-2006) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam regeling Citeertitel

Nadere informatie

INTREKKING VERGUNNING

INTREKKING VERGUNNING INTREKKING VERGUNNING verleend door College van B&W van de gemeente Groningen op 15 augustus 1984 INGEVOLGE DE WET MILIEUBEHEER VOOR het uitbreiden en wijzigen van de inrichting aan de Oude Roodehaansterweg

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na bekendmaking in het Provinciaal Blad en werkt terug tot en met 1 januari 2019.

PROVINCIAAL BLAD. Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na bekendmaking in het Provinciaal Blad en werkt terug tot en met 1 januari 2019. PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Drenthe Nr. 2529 4 april 2019 Algemene subsidieregeling SNN 2019 Besluit van Gedeputeerde Staten van Drenthe van 2 april 2019, kenmerk 5.1/2019000925,

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Nummer 52 van 2000 PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Besluit van 30 juni 2000, nummer WEB-236, directie Welzijn, Economie en Bestuur, afdeling Welzijn, tot afkondiging van het besluit van Provinciale Staten

Nadere informatie

B.. Budget restauratie rijksmonumenten provincie Groningen 2013-2016

B.. Budget restauratie rijksmonumenten provincie Groningen 2013-2016 B.. Budget restauratie rijksmonumenten provincie Groningen 2013-2016 2016 Artikel 1 Algemeen De provincie Groningen heeft een budget beschikbaar voor restauratie en herbestemming van rijksmonumenten in

Nadere informatie

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland, overwegende dat: Provinciale Staten op de begroting onder vermelding van Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied 2017-2019 financiële middelen beschikbaar hebben gesteld

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Leemans Milieuconsultants B.V. Aangevraagde activiteiten : Intrekking omgevingsvergunning beperkte milileutoets (OBM)

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 4 mei 2004

Besluitenlijst Van 4 mei 2004 Besluitenlijst Van 4 mei 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verlening projectsubsidie aan Thorbecke ScholenGemeenschap Zwolle t.b.v. uitwisseling met Poesjkinlyceum Riga van 18-23 april

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 9 december 2003

Besluitenlijst Van 9 december 2003 Besluitenlijst Van 9 december 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Voortgangsinformatie t.b.v. Provinciale Staten. Kenmerk: PPRP/2003/139 Gedeputeerde Staten informeren Provinciale Staten

Nadere informatie

Samenvatting: Voorgesteld wordt de Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Renswoude 2018 vast te stellen.

Samenvatting: Voorgesteld wordt de Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Renswoude 2018 vast te stellen. Raadsvoorstel Nummer: 172479 Behandeld door: M.H.T. Jansen Datum: 9 februari 2018 Agendapunt: 11 Onderwerp: Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Renswoude 2018. Geachte raad, Samenvatting: Voorgesteld

Nadere informatie

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Hierbij wordt u uitgenodigd voor de openbare vergadering van de Provinciale Staten Datum: woensdag 14 november 2012 Aanvang: 10:00 uur (de vergadering

Nadere informatie

Van ll September 2006. Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel

Van ll September 2006. Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Van ll September 2006 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Participatie provincie in initiatief Huis voor Europa. (GS-beslissing 29/08/2006) Kenmerk: BA/2006/1738 De provincie Overijssel heeft

Nadere informatie

Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006)

Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006) Besluitenlijst van 20 jum 2ooe Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006) Kenmerk: LNL/2006/1769 De natuurgebiedsplannen zijn het belangrijkste

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2007/125

Statenvoorstel nr. PS/2007/125 Statenvoorstel nr. PS/2007/125 Vaststelling onderdeel primaire waterkeringen Verordening voor de Fysieke Leefomgeving Flevoland Jaargang Datum Ons kenmerk Inlichtingen bij 2007-14 13 februari 2007 2007/0053858

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 8 maart 2017 / 19/2017. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t.

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 8 maart 2017 / 19/2017. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 8 maart 2017 / 19/2017 Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Subsidie restauratie monumenten Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing

Nadere informatie

(ONTWERP) AMBTSHALVE WIJZIGING VERGUNNING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT

(ONTWERP) AMBTSHALVE WIJZIGING VERGUNNING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT (ONTWERP) AMBTSHALVE WIJZIGING VERGUNNING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT Verleend Aan Top Trans Holding BV (Locatie: Industrie 16 te Noordhorn) Groningen, april 2012 Nr. 2011-17266 Zaaknummer:

Nadere informatie

Provinciale Staten VOORBLAD

Provinciale Staten VOORBLAD Provinciale Staten VOORBLAD Onderwerp SIS-nummer Agendering (advies griffie) Behandelwijze Overlegpunten/ beslispunten Context Versnellingsgelden bodemsanering, subsidieaanvraag gemeente Apeldoorn PS2011-646

Nadere informatie

Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING. veranderen koelinstallatie. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum

Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING. veranderen koelinstallatie. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING voor: veranderen koelinstallatie activiteiten: milieuneutraal veranderen van een inrichting verleend aan: Akzo Nobel Chemicals B.V. locatie: Oosterhorn 4 te Farmsum vth-nummer:

Nadere informatie

Provinciale Staten van Overijssel Provincie Overijssel Postbus GB Zwolle

Provinciale Staten van Overijssel Provincie Overijssel Postbus GB Zwolle www.overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Telefax 038 425 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum 2006/27391 19122006

Nadere informatie

I. BESLISSING DE AANVRAAG. I.A. Algemeen. II.A. Beschrijving van de aanvraag

I. BESLISSING DE AANVRAAG. I.A. Algemeen. II.A. Beschrijving van de aanvraag Afdeling Vergunningverlening BESCHIKKING van GS van Utrecht Aan: Wolfswinkel Reiniging B.V. Haarweg 19 3953 BG Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 februari 2004 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 februari 2004 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 februari 2004 Bladnr. 1 Kenmerk: WB/2004/180 Dijkverbetering Kampen Midden uitvoering; declaratie 30 U. (GM-beslissing 18/02/2004) Gedeputeerde

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 11 oktober 2005

Besluitenlijst Van 11 oktober 2005 Besluitenlijst Van 11 oktober 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Statutenwijziging en benoeming bestuursleden Stichting Kunst en Cultuur Overijssel. (GM-beslissing d.d. 03/10/2005.) Kenmerk:

Nadere informatie

Interestsubsidieregeling energiebesparing bestaande bouw particulieren Drenthe 2013-2015

Interestsubsidieregeling energiebesparing bestaande bouw particulieren Drenthe 2013-2015 Interestsubsidieregeling energiebesparing bestaande bouw particulieren Drenthe 2013-2015 (geconsolideerde versie, geldend vanaf 31-5-2013) Gegevens van de regeling Overheidsorganisati e Officiële naam

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Provincie Noord-Holland POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Burgemeester en wethouders van Bloemendaal De heer N.M. den Hertog Postbus 201 2050 AE OVERVEEN Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon M. Vermeij SVT/SUB/A

Nadere informatie

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Aukje Boer, loco Janneke Louisa-Muller Jan Burger Henk Muis Algemeen

Nadere informatie

I. BESLISSING. I.A. Algemeen

I. BESLISSING. I.A. Algemeen Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 10 november 2009 Team Milieubeheer Nummer 2009INT250700

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 19-4-2011 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, De secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1 - 1. BESLUITENLIJST

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 17/3.3 BW07.0349 17/3.4 BW07.0367 17/3.9 BW07.0338 17/3.10 BW07.0352 17/3.11 BW07.0359 Bijdrage plaatselijke 4 mei comités Aan de plaatselijke 4

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college van gedeputeerde staten van Flevoland MPV/ /A;

Gelezen het voorstel van het college van gedeputeerde staten van Flevoland MPV/ /A; CRU05.005 Provinciale Staten van Flevoland, Gelezen het voorstel van het college van gedeputeerde staten van Flevoland MPV/04.031361/A; Gelet op artikel 14 van de Wet op de waterkering en op de Provinciewet;

Nadere informatie

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder 150714-44-RUI-01 Raadsvoorstel start MER procedure Spinder_crdv 1 Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder Aanleiding Stichting MOED heeft een verzoek om herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 2 juli 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 2 juli 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 2 juli 2002 Bladnr. 1 Rapport milieu-inventarisatie 2002.4 De Sallandse Heuvelrug: actuele natuurwaarden in beeld Een beschrijving van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 MEI Besluitenlijst van de vergadering 21 mei 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 MEI Besluitenlijst van de vergadering 21 mei 2019 vastgesteld. 1 A1 Bom-Lemstra PZH-2018-663267424 Brief GS aan PS over juridische opties vervolg Zwethof 1. Vast te stellen de brief aan Provinciale Staten waarmee een overzicht wordt gegeven van het juridisch instrumentarium

Nadere informatie

Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Drechterland 2015

Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Drechterland 2015 Raadsbesluit Nr: 2014-79 De raad van de gemeente Drechterland Overwegende dat, het stimuleren van onderhoud en restauratie van gemeentelijke monumenten van belang is voor het behoud van cultureel erfgoed

Nadere informatie

Oplegnotitie Begroting 2013, 2014 en meerjarenbegroting RUD Zuid Limburg Registratiekenmerk Gemeenteblad nr. 61

Oplegnotitie Begroting 2013, 2014 en meerjarenbegroting RUD Zuid Limburg Registratiekenmerk Gemeenteblad nr. 61 Oplegnotitie Begroting 2013, 2014 en meerjarenbegroting 2015-2017 RUD Zuid Limburg Registratiekenmerk 437126 Gemeenteblad nr. 61 Rol van de raad De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd omdat de raad

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en wethouders d.d. 15 september Onderwerp Advies Besluit

Besluitenlijst College van burgemeester en wethouders d.d. 15 september Onderwerp Advies Besluit Besluitenlijst vergadering B&W van 8 september 2009 t.b.v. raad en pers. Programmabegroting 2010 en meerjarenraming 2011-2013 incl. raadsvoorstel en - besluit. Ter vaststelling. De programmabegroting 2010

Nadere informatie

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011;

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 25 oktober 2016, nr. 868959/868964, tot vaststelling van de Uitvoeringsregeling subsidie bestrijding verdroging natuur Noord-Holland 2017 Gedeputeerde

Nadere informatie

Beleidsregels subsidieverlening arbeidsmarkt - onderwijs - sociale innovatie

Beleidsregels subsidieverlening arbeidsmarkt - onderwijs - sociale innovatie Beleidsregels subsidieverlening arbeidsmarkt - onderwijs - sociale innovatie (geconsolideerde versie, geldend vanaf 29-4-2010 tot 1-1-2011) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 1 Onderwerp: Strategische Agenda Lelystad Next level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de voorgestelde Strategische Agenda Lelystad Next Level

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2009/738

Statenvoorstel nr. PS/2009/738 Statenvoorstel nr. PS/2009/738 N 377 provinciale weg gedeelte Hasselt grens Drenthe ter hoogte van de kruising met de A28. Onttrekken twee fietsoversteken aan het openbare verkeer. Datum GS-kenmerk Inlichtingen

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2007/853

Statenvoorstel nr. PS/2007/853 Statenvoorstel nr. PS/2007/853 Verordening dwangsom bij niet tijdig beslissen Datum GS-kenmerk Inlichtingen bij 06 november 2007 2007/0553532 mw. mr.drs. E.H.P. Stolk, telefoon 038 499 87 92 ehp.stolk-jorink@overijssel.nl

Nadere informatie

I Planning commissie Zorg & cultuur

I Planning commissie Zorg & cultuur Planning commissie Zorg & cultuur d.d..18-5-06 Hieronder treft u een - voor zover mogelijk - geactualiseerde planning aan voor de vergaderingen van de statencommissie Zorg en cultuur. Deze planning (oader

Nadere informatie

Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet vergunning

Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet vergunning Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl RABO Zwolle 39 73 41 121 Maatschap Stam Brasbeek 90 8326 BR SINT JANSKLOOSTER

Nadere informatie

Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren

Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Nummer : 2009.09833V Venlo, Bijlage(n) : Het Dagelijks Bestuur heeft op 12 augustus 2009 een aanvraag om vergunning op grond van de Wet verontreiniging

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 29 januari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 29 januari 2019 vastgesteld. A1 Weber PZH-2019-678075132 POP-3 subsidieverlening Graanwaard 1. Met gebruikmaking van de hardheidsclausule van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013 af te wijken van de artikelen 2, tweede

Nadere informatie

Van 14 februari 2006. Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Vaststellen datum en plaats nieuwjaarsreceptie 2007. (GS-beslissing 07/02/2006)

Van 14 februari 2006. Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Vaststellen datum en plaats nieuwjaarsreceptie 2007. (GS-beslissing 07/02/2006) Van 14 februari 2006 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Vaststellen datum en plaats nieuwjaarsreceptie 2007. (GS-beslissing 07/02/2006) Kenmerk: BA/2006/201 Als datum voor de nieuwjaarsreceptie

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: 00421740. subsidie restauratie molen Drunen

Collegevoorstel. Zaaknummer: 00421740. subsidie restauratie molen Drunen Collegevoorstel Inleiding In april 2014 verzocht de eigenaar van de Drunense molen Hertogin Johanna van Brabant de gemeente Heusden om een bijdrage in de restauratie daarvan. Hij vroeg om een aanvulling

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking intrekking omgevingsvergunning Aanvrager : Gemeente Deventer Aangevraagd : Intrekking omgevingsvergunning afvalbrengpunt (milieustraat) Locatie : Gorsselseweg

Nadere informatie

Verslag dagelijks bestuur van 15 september 2014

Verslag dagelijks bestuur van 15 september 2014 DATUM 15 september 2014 PLAATS Enschede TIJDSTIP 14:30 uur VOORZITTER De heer J.H. Coes SECRETARIS H.M. Bolhaar, plv. PAGINA 1 De heren J.H. Coes, H. van Agteren, drs.mr. R.G. Welten, P. van Zwanenburg,

Nadere informatie

VUURWERKBESLUIT. Beschikking. Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit. : Parkeerplaats Tijmweg te Nijverdal

VUURWERKBESLUIT. Beschikking. Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit. : Parkeerplaats Tijmweg te Nijverdal VUURWERKBESLUIT Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit Beschikking Aanvrager Aangevraagde activiteiten Locatie Datum evenement : 27 december 2011 Datum beschikking : 20 september 2011 Kenmerk beschikking

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d.

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 1 van 5 Zaaknummer : 1259275 Steller Afdeling : Gine Nicolai : Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Onderwerp: Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking NBwet vergunning

Onderwerp: Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking NBwet vergunning Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl Stal De Borgelink De heerg.j. Bronsvoort Borgelinksweg 2 7434 RH Lettele KvK

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Twence b.v. Aangevraagde activiteiten : Het aanleggen van twee ondergrondse afvalwaterleidingen die kruisen met een 110

Nadere informatie

Nota van zienswijzen en wijzigingen bestemmingsplan Hoek 16

Nota van zienswijzen en wijzigingen bestemmingsplan Hoek 16 Nota van zienswijzen en wijzigingen bestemmingsplan Hoek 16 Raadsbesluit: juni 2016 1. Inleiding Vanaf donderdag 17 maart 2016 heeft het ontwerpbestemmingsplan Hoek 16 voor zes weken ter inzage gelegen.

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 18 juni 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 18 juni 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 18 juni 2002 Bladnr. 1 Toepassing artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van de vestiging van een resocialisatieafdeling

Nadere informatie

Provinciale Staten van Overijssel

Provinciale Staten van Overijssel www.prv-overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 75 02 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum EMT/2005/1830

Nadere informatie

VUURWERKBESLUIT. Beschikking. Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit. : Hengelo - Houtmaatweg

VUURWERKBESLUIT. Beschikking. Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit. : Hengelo - Houtmaatweg VUURWERKBESLUIT Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit Beschikking Aanvrager Aangevraagde activiteiten Locatie Datum evenement : 9 december 2011 Datum beschikking : 26 oktober 2011 Kenmerk beschikking

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland POSTBUS Ï007 2001 DA HAARLEM Stichting tot Beheer en Instandhouding van Teylersmuseum Mevrouw M. Naber Spaarne 16 2011 CH HAARLEM Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon Hélène Box-de Jong CZ/SI/SU Doorkiesnummer

Nadere informatie

: provinciale bijdrage voor het project Closing the Loops

: provinciale bijdrage voor het project Closing the Loops Het consortium Closing the Loops p/a Omrin de heer J.W.G. Vernooij Postbus 1622 8901 BX Leeuwarden Leeuwarden, 10 juni 2014 Verzonden, Ons kenmerk : Docbasenummer Programma : Wurkje foar Fryslân Behandeld

Nadere informatie

Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit Beschikking

Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit Beschikking VUURWERKBESLUIT Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit Beschikking Aanvrager Aangevraagde activiteiten Locatie Datum evenement : 3 april 2016 Datum beschikking : 2016/0047625 : Dream Fireworks : Vuurwerkevenement

Nadere informatie