Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 februari 2004 Bladnr. 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 februari 2004 Bladnr. 1"

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 februari 2004 Bladnr. 1 Kenmerk: WB/2004/180 Dijkverbetering Kampen Midden uitvoering; declaratie 30 U. (GM-beslissing 18/02/2004) Gedeputeerde Staten besluiten om ,30 over te maken aan het Waterschap Groot Salland als voorschot op de declaratie 30 U voor de uitvoering van de dijkverbetering Kampen Midden. Uitnodiging werkconferentie stimulering woningbouwproductie 20 februari (GM-beslissing 18/02/2004) Kenmerk: RWB/2004/548 Op 20 februari 2004 organiseert de provincie een werkconferentie voor wethouders wonen over de stimulering van de woningbouwproductie in Overijssel. Gedeputeerde Staten hebben hiervoor ook de betrokken portefeuillehouders van het bestuur van de Regio Twente uitgenodigd. Melding artikel 8.19 Wet milieubeheer BM Vastgoed BV, Langenhorsterweg 6 te Ambt Delden (Desmepol B.V.). (GS-beslissing 05/-2/2004)(Rectificatie) Kenmerk: EMT/03/5682 Op 6 januari 2004 is een melding artikel 8.19 Wet milieubeheer voor het veranderen van werking van de inrichting gelegen aan Langenhorstweg 6 te Ambt Delden binnengekomen. In de melding wordt aangegeven dat de vergunde activiteiten, het ontwikkelen, fabriceren, opslaan en verkopen van reinigingsmiddelen en desinfecteermiddelen, sterk worden verminderd. Als nieuwe activiteiten van de inrichting worden genoemd het ontwikkelingen, fabriceren, opslaan en verkopen van hulpstoffen voor beton en het inkopen, opslaan, bewerken en verkopen van (afval-)kunststof. De beoogde veranderingen leiden tot een andere inrichting dan vergund. Er kan niet met een melding worden volstaan. Voor de verandering is een vergunning vereist. GS besluiten geen verklaring als bedoeld in artikel 8.19, lid 2 onder c van de Wet milieubeheer af te geven aan BM Vastgoed BV, Langenhorsterweg 6 te Ambt Delden. Verslaglegging Projectgroep Let s Go te Wijhe van uitwisseling Laubere (Letland) juni (GM-beslissing 19/02/2004) Kenmerk: BA/2004/531 GS nemen kennis van de inhoudelijke verslaglegging door de projectgroep Let s Go te Wijhe van de uitwisseling van 43 gasten uit Laubere (Letland) van 12 t/m 18 juni Bij de uitwisseling is een educatief en een cultureel programma opgezet, onder meer met deelname van de Letse dansgroep Lustiigais aan het Salland Festival in Raalte.

2 2 Beslissing op bezwaarschrift ingediend door de gemeente Kampen met betrekking tot de afwijzing van de aanvraag om een projectsubsidie voor reconstructie van het Klokgelui in de Boventoren te Kampen. (GS-beslissing 03/02/2004) Kenmerk: BA/03/2184 GS hebben besloten het bezwaarschrift van de gemeente Kampen gericht tegen de afwijzing van het verzoek om projectsubsidie, ongegrond te verklaren. De aanvraag om subsidie voldoet in onvoldoende mate aan de criteria die gelden voor monumentenzorg. Deze criteria zijn opgenomen in het Uitvoeringsprogramma Woningbouw in Daarle. (GM-beslissing 20/02/2004) Kenmerk: RWB/03/3528 Naar aanleiding van vragen van Plaatselijk Belang Daarle, geeft het college aan dat er op dit moment geen redenen zijn om meer woningen toe te wijzen aan Daarle. Bezwaar Rijksbijdrage openbaar vervoer (GS-beslissing 26/02/2004) Kenmerk: RWB/04/550 De provincie Overijssel maakt bezwaar tegen de Rijksbijdrage Openbaar Vervoer Dijkverbetering Achter Ramspol; declaratie 02 G (DAR 1 en 2 Grondverwerving). Kenmerk: WB/2004/574 Gedeputeerde Staten besluiten om ,81over te maken aan het Waterschap Groot Salland als voorschot op de declaratie 02 G voor de uitvoering van de dijkverbetering Achter Ramspol. Keersluis Ramspol; uitbetaling declaratie 58 (72% DI). Kenmerk: WB/2004/496 Gedeputeerde Staten besluiten om ,41 over te maken aan het Waterschap Groot Salland als voorschot op de declaratie 58 voor de bouw van de keersluis Ramspol. Dijkverbetering Achter Ramspol; declaratie 12 G, grondverwerving. Kenmerk: WB/2004/583 Gedeputeerde Staten besluiten om ,93 over te maken aan het Waterschap Groot Salland als voorschot op de declaratie 12 G Grondverwerving van de Dijkverbetering Achter Ramspol. Dijkverbetering Kampen Midden uitvoering; declaratie 31 U. Kenmerk: WB/2004/497 Gedeputeerde Staten besluiten om ,42 over te maken aan het Waterschap Groot Salland als voorschot op de declaratie 31 U voor de uitvoering van de dijkverbetering Kampen Midden.

3 3 Dijkverbetering Achter Ramspol; declaratie 37 U. Kenmerk: WB/2004/191 Gedeputeerde Staten besluiten om ,31 over te maken aan het Waterschap Groot Salland als voorschot op de declaratie 37 U voor de uitvoering van de Dijkverbetering Achter Ramspol. Dijkverbetering Achter Ramspol; declaratie 38 U. Kenmerk: WB/2004/464 Gedeputeerde Staten besluiten om ,63 over te maken aan het Waterschap Groot Salland als voorschot op de declaratie 38 U voor de uitvoering van de Dijkverbetering Achter Ramspol. Prestatieafspraken Landschap Overijssel (GS-beslissing 17/02/2004) Kenmerk: LNL/2004/129 Gedeputeerde Staten spreken met Landschap Overijssel de prestaties af voor 2004 en kennen hiervoor een subsidie toe van ,--. Naast het beheer van circa ha eigen reservaat (natuur, landschap, cultuurhistorie en archeologie) levert Landschap Overijssel ook haar bijdrage aan het beheer van natuur en landschap bij particulieren. Daarbij gaat het om advisering, informatie en voorbereiden van uitvoeringsprojecten. Voorbeelden zijn het herstel van lanen op landgoederen; adviseren van agrariërs bij het beheer van natuurterreinen; uitvoering van de ROLO; stimuleren van gemeenten voor landschapsonderhoud; begeleiding van vrijwilligers in het landschapsbeheer; geven van cursussen landschap en cultuurhistorie; uitvoering soortenbescherming en ecologische verbindingszones; voorlichting en publieksbegeleiding en ontwikkeling van diverse natuur- en landschapsprojecten. Deelname Twenterand in Bestuurlijk Gebiedsoverleg. (GS-beslissing 23/02/2004) Kenmerk: PPRO/2004/3 De gemeente Twenterand heeft een alternatief voorstel gedaan voor de gekozen gebiedsindeling voor de uitvoering van de reconstructie. Het college van Gedeputeerde Staten neemt dit voorstel niet over, aangezien hiermee het huidige gebied Zuidwest-Twente wordt opgeknipt. Hiervoor bestaat momenteel ook geen draagvlak bij de overige binnen Zuidwest-Twente samenwerkende partijen. Na goed overleg met Twenterand is besloten om Twenterand toe te voegen aan Zuidwest-Twente in plaats van Noordoost-Twente. Na een jaar wordt geëvalueerd of de hiermee ontstane gebiedsgrootte van Zuidwest-Twente een effectieve uitvoering van de reconstructie niet in de weg staat. Gedragsregels voor het uitgeven van relatiegeschenken. Kenmerk: BA/2003/2258 De Gedragsregels voor het uitgeven van relatiegeschenken zijn opnieuw geformuleerd. De oudere versie dateert uit 1993 en behoefde actualisering en aanpassing op de nieuwe regels ten aanzien van de integriteit. GS bezoek aan Münster d.d. 27 februari a.s. Kenmerk: BA/2004/596 Op 27 februari a.s. brengen GS van Overijssel een bezoek aan de Bezirksregierung in Münster. Tijdens het bezoek zullen de nieuwe collegeleden met vertegenwoordigers van de Bezirksregierung kennismaken en zal een aantal actuele onderwerpen die grensoverschrijdend aandacht behoeven worden besproken.

4 4 Voorbereiding Nieuwe Hanze Interregio (NHI) bestuurdersbijeenkomst d.d. 26 februari Kenmerk: BA/2004/448 Op 26 februari a.s. vindt er een bestuurdersbijeenkomst in het kader van de Nieuwe Hanze Interregio (NHI) plaats in Odoorn, Drenthe. Gedeputeerde Rietkerk zal hierbij namens de provincie Overijssel aanwezig zijn. Op de agenda staan naast de overdracht van het voorzitterschap van Drenthe naar de Duitse deelstaat Nedersaksen o.a. de onderwerpen Perspectieven van de NHI, samenwerking hoger onderwijs instellingen in de NHI en de stand van zaken Hanze Passage programma. WGR+, voortgangsrapportage. Kenmerk: BA/2004/599 GS informeren PS over de voortgang van de invoering van de WGR+. PS hebben daar om gevraagd in de statenbreed aanvaarde motie over de WGR+ op 29 oktober Het conceptwetsvoorstel Wijzigingswet WGR+ ligt op dit moment ter advisering bij de Raad van State. Na indiening van het wetsvoorstel aan de Tweede Kamer zullen GS, PS gehoord, in samenhang met het Interprovinciaal Overleg en de overige Kaderwetprovincies een nader oordeel geven over het dan voorliggende voorstel. De WGR+ vervangt per 1 januari 2005 de Kaderwet bestuur in verandering. De Regio Twente is één van de zeven onderscheiden Kaderwetgebieden. Gewijzigd Arhi-toezicht Bathmen Deventer. Kenmerk: BA/2004/562 GS wijzen op grond van artikel 21 van de Wet Algemene regels herindeling de besluiten aan van de gemeente Bathmen en Deventer die hun goedkeuring behoeven. Besluiten die kunnen leiden tot nieuwe lasten, tot verhoging van bestaande lasten of verlaging van bestaande baten of vermindering van vermogen van de gemeente vallen onder dit toezicht. Ook stellen GS een onderlinge overlegverplichting tussen Bathmen en Deventer in. Afwijzing handhavingsverzoek VROM-Inspectie en gedoogbeschikking B&W Kampen. Kenmerk: BA/2003/3374 De VROM-Inspectie Regio Oost heeft in haar brief van 18 september 2003 GS verzocht handhavend op te treden tegen een aantal overtredingen bij diverse gronddepots aan de Haatlanderdijk e.o. te Kampen. Het gaat hierbij om o.a. opslag boven de maximale hoeveelheid en opslag zonder milieuvergunning. Naar aanleiding van het voornemen van 11 november 2003 van GS hiertegen op te treden heeft Kampen maatregelen getroffen die ertoe hebben geleid dat overtredingen zijn beëindigd. Daarbij is de grond in 2 depots opgeslagen waarvoor geen vergunning is verleend onderzocht. Hieruit is gebleken dat het gaat om schone grond. Kampen wil deze grond voor de zomervakantie afvoeren en heeft daarom een gedoogbeschikking bij GS gevraagd. GS hebben in verband met de nieuw ontstane situatie het handhavingsverzoek van de VROM-Inspectie afgewezen en de door Kampen gevraagde gedoogbeschikking onder voorwaarden tot 15 juli 2004 verleend. Verrekeningen ingevolge de Wet Arhi. Kenmerk: BA/2004/89 Naar aanleiding van de gemeentelijke herindeling per kan het zijn dat tussen gemeenten financiële verrekeningen ingevolge de Wet Arhi moeten plaatsvinden De gemeenten Hof van Twente en Hengelo zijn het er over eens dat tussen beide gemeenten geen verrekening hoeft plaats te vinden. Gedeputeerde staten stemmen hier mee in. Over eventuele financiële verrekeningen is nog overleg gaande tussen de gemeenten Steenwijkerland en Zwartewaterland, de gemeenten Almelo en Borne en de gemeenten Dinkelland/Losser en Oldenzaal/Enschede/Hengelo. GS nemen kennis van de stand van zaken met betrekking tot deze overleggen.

5 5 Ambtelijke werkbezoeken in kader afronding GSTproject Letland van 29 maart tot en met 2 april Kenmerk: WB/2004/685 Het GST-project Environmental training of small Latvian municipalities wordt per 1 september 2004 afgesloten. Er vinden in 2004 conform het programma nog drie trainingen plaats. Resultaten van het project zullen zijn drie tot vier geformaliseerde samenwerkingsverbanden, een helpdesk voor EU-regelgeving, een afgeronde pilot drinkwatervoorziening en een aantal in gang gezette verzoeken om EU-subsidie voor drinkwater- en rioolwaterprojecten. Wijziging reglementering Waterschappen Reest & Wieden, Velt & Vecht, Regge & Dinkel, Groot Salland, Veluwe, Rijn & IJssel en Zuiderzeeland. Kenmerk: WB/2004/505 Gedeputeerde Staten stellen Provinciale Staten voor om het ontwerp van de besluiten, strekkende tot wijziging van de kiesreglementen van de waterschappen Reest & Wieden, Velt & Vecht, Regge & Dinkel, Zuiderzeeland en Groot Salland en de waterschapsreglementen van de waterschappen Reest & Wieden, Velt & Vecht, Regge & Dinkel, Veluwe, Rijn & IJssel en Groot Salland vast te stellen. Dijken Achter Ramspol, deelgebieden (5) Vechterweerd-Zwolle (6) Vechterweerd-Zwartsluis; subsidieaanvraag beheersalternatief. Kenmerk: WB/2003/6295 Gedeputeerde Staten zeggen aan het Waterschap Groot Salland een subsidie toe van ,51 voor het uitvoeren van het natuurtechnisch beheren van de zandige dijken langs de Vecht tussen Vechterweerd en Zwolle en tussen Vechterweerd en Zwartsluis. Kaderrichtlijn Water, inzet op hoofdlijnen. Kenmerk: WB/2004/638 Met het oog op de Europese Kaderrichtlijn Water moet eind 2004 een gebiedsrapportage worden opgesteld door het Regionaal Bestuurlijk Overleg Rijn-Oost, waarin ook de provincie Overijssel is vertegenwoordigd. Om tijdig een inhoudelijke bijdrage te leveren hebben Gedeputeerde Staten nu reeds de hoofdlijnen daarvan aangegeven.

6 6 Advisering minister OCenW over de verplaatsing, splitsing, fusie, omzetting en nevenvestiging van scholen (ex artikel 75) en over de aanvragen voor het aanbieden van intrasectorale programma s en het aangaan van samenwerkingsverbanden. Kenmerk: ZC/2004/293 Op basis van de Wet op het Voortgezet Onderwijs adviseert de provincie jaarlijks de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen in verschillende procedures over de aanvragen van scholen voor voortgezet onderwijs die op Overijssel betrekking hebben. De provincie Overijssel adviseert de minister positief over de volgende aanvragen: Uitbreiding bestaande licenties voor Leerweg Ondersteunend Onderwijs OSG Erasmus te Almelo, CSG het Noordik eveneens te Almelo, OSG Hengelo, het Greijdanus College te Zwolle, het Bonhoeffer College in Enschede, Pieter Zandt SG te Kampen, het Twents Carmel College in Oldenzaal, Pius X College te Almelo, het Carmel College Salland in Raalte, Het Agnieten College te Zwolle, het Almere College in Kampen, het Thomas a Kempis College in Zwolle Aanvraag van een nieuwe licentie Leerweg Ondersteunend Onderwijs CSG Eekeringe te Steenwijk Aanvraag voor omzetting (verandering van richting) Het Etty Hillesum College in Deventer van RK/PC/AB naar Algemeen bijzonder. Reggesteyn te Rijssen voor een Intersectoraal Programma Handel en Administratie voor de gemengde leerweg. Het Twents Carmel College te Oldenzaal voor Intersectoraal Programma Consumptief breed voor Basis Beroepsgerichte leerweg en de Kader Beroepsgerichte Leerweg Aanvraag voor een smalle Zwolse variant voor de richting metaaltechniek ten behoeve van CSG het Noordik en het Pius X College te Almelo De Provincie onthoudt zich voorlopig van advies met betrekking tot de aanvraag: CSG het Noordik te Almelo voor een Intersectoraal Programma Handel en Administratie in de Basis Beroepsgerichte Leerweg en de Kader Beroepsgerichte Leerweg totdat overeenstemming is bereikt met de omliggende scholen. Natuurproductiebetaling weidevogels Kenmerk: LNL/03/2259 Het Project Natuurproductiebetaling weidevogels 2003 is door Landschap Overijssel uitgevoerd. Doel van het project is het stimuleren van de bescherming van kwetsbare soorten weidevogels (o.a. Grutto en Tureluur). Het project is onderdeel van het Actieplan Boeren met weidevogels, dat in het voorjaar van 2003 door Gedeputeerde Staten is vastgesteld. In totaal werden in 2003 bij 93 boeren 339 succesvolle legsels gehonoreerd. Voor dit project hebben Gedeputeerde Staten van Overijssel ,75 beschikbaar gesteld. In vergelijking met voorgaande jaren loopt de deelname terug. Mogelijke oorzaken zijn: een toename van predatie en als gevolg daarvan afnemende motivatie van de vrijwilligers. Daarnaast kan ook het uitstel van de eileg door het extreem droge voorjaar een rol hebben gespeeld. Verlening mandaat natuurproductiebetaling aan Landschap Overijssel. Kenmerk: LNL/2004/139 In 1994 is de provincie gestart met natuurproductiebetaling. Dit houdt in dat agrariërs 68,-- kunnen krijgen voor elk succesvol legsel van weidevogelsoorten die het moeilijk hebben (onder andere Grutto, Tureluur en Wulp). In alle begrensde beheersgebieden voor weidevogels is door de provincie als aanvullend instrument natuurproductiebetaling mogelijk gemaakt. In 2004 wordt hier ook de begrensde nieuwe natuur met een weidevogeldoelstelling aan toegevoegd, voor zover deze gronden nog niet zijn verworven. Er bestaat veel draagvlak voor dit project. Aan Landschap Overijssel wordt voor het jaar 2004 mandaat verleend om namens Gedeputeerde Staten van Overijssel subsidies te verlenen en te weigeren in het kader van natuurproductiebetaling weidevogels.

7 7 Deelname aan uitvoeringsprojecten onder het Hanse Passage Programma (Interreg IIIc). Kenmerk: LNL/2004/294 Gedeputeerde Staten stemmen in met de deelname van Overijssel aan twee internationale projecten in het kader van het Hanse Passage programma (Interreg IIIc). Deelname aan dit programma biedt de mogelijkheid om kennis en ervaring uit te wisselen met andere Europese regio s op het gebied van ontwikkeling, vermarkting en promotie van regionale producten en regionaal toerisme. De kennisuitwisseling wordt ondersteund door een aantal concrete uitvoeringsactiviteiten. convenant versterking streekfunctie kern Steenwijk. Kenmerk: RWB/2004/446 Gedeputeerde Staten stemmen in met het nieuwe convenant ter versterking van de streekfunctie van de kern Steenwijk. In het convenant zijn gezamenlijke afspraken opgenomen om de positie van de Steenwijk te versterken. Daarbij staat de realisering van een aantal strategische projecten centraal: Stationspoort, Eeserwold, Woldpoort, nieuwe woon- en werklocaties alsmede projecten samenhangend met de recreatieve, culturele en sociaal-maatschappelijke functie van Steenwijk. Om aan het proces ter versterking van de streekfunctie inhoud te geven stelt de provincie voor de periode een bedrag groot ,= ter beschikking. Voor de bijdrage in de periode zullen Gedeputeerde Staten in het kader van de Perspectiefnota een afweging maken op basis van de door de gemeente Steenwijkerland aangedragen projectvoorstellen. De ondertekening van het convenant zal plaatsvinden op 15 maart 2004 te Steenwijk. Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied 1985, gedeeltelijke herziening uitbreiding vakantieoord De Kiekebelt, gemeente Wierden. Kenmerk: RWB/03/2666 De gemeenteraad van Wierden heeft de voorschriften van het bestemmingsplan voor vakantieoord de Kiekebelt te Wierden aangepast. Het aantal toegestane recreatiewoningen is verlaagd van 117 naar 101, de maximaal toegestane inhoud is vergroot van 200 m3 naar 250 m3 en in een enkel geval naar 300m3. Twee omwonenden hebben bezwaar gemaakt tegen het plan. Gedeputeerde Staten hebben de bezwaren ongegrond verklaard en het plan goedgekeurd. Toepassing artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening t.b.v. permanente bewoning van alle woningen die op grond van het geldende bestemmingsplan Woon- en recreatieplan Mallegat Oldemarkt gebouwd kunnen worden, gemeente Steenwijkerland. Kenmerk: RWB/03/3176 Het Woon- en recreatieplan Mallegat Oldemarkt is ontwikkeld als een project in het kader van het gebiedsgerichte beleid voor Noordwest-Overijssel. De gedachte was hier een gemengd wijkje te laten ontstaan met recreatiewoningen en gewone woningen. Het deel dat bedoeld was voor permanente bewoning is wel van de grond gekomen, maar het deel dat bedoeld was voor recreatie niet. Omdat het niet in de lijn van de verwachtingen ligt dat dit nog gaat lukken, vragen Burgemeester en Wethouders de medewerking van GS om alle (recreatie)woningen die op basis van het geldende bestemmingsplan gebouwd kunnen worden, te kunnen benutten voor permanente bewoning. GS gaan hiermee akkoord en geven de gevraagde algemene verklaring van geen bezwaar af. Toelichting verdeling knelpuntenpot woningbouw. Kenmerk: RWB/2004/490 De provincie Overijssel heeft een knelpuntenpot woningbouw voor de plattelandsgemeenten ingesteld. Het gaat om totaal 750 woningen. De eerste tranche van 250 woningen is in het jaar 2003 verdeeld. De overige 500 woningen worden in de eerste helft van het jaar 2004 toegewezen. Gedeputeerde Staten informeren Provinciale Staten in een brief over de huidige stand van zaken rond de verdeling van deze knelpuntenpot. Na dat alle woningen uit de pot verdeeld zijn zal een eindevaluatie worden opgesteld.

8 8 Bestemmingsplan Het Diekman, wijziging 1, gemeente Enschede. Kenmerk: RWB/03/3949 Door de gemeente Enschede is het bestemmingsplan Het Diekman, wijziging 1 ter goedkeuring aan GS voorgelegd. Het wijzigingsplan maakt de bouw van ca. 20 vrijstaande woningen mogelijk in een gebied aan de rand van de stad Enschede. Tevens worden met het plan enkele belemmeringen opgeheven die woningbouw in het gebied Het Diekman in de weg staan. GS keuren het wijzigingsplan goed. Wijziging door Provinciale Staten van de Provinciale Milieu Verordening (tranche 3B). Kenmerk: EMT/2004/299 Gedeputeerde staten stellen Provinciale Staten voor om de Provinciale Milieuverordening te wijzigen. De wijzigingen betreffen de intrekking van de grondwaterbeschermingsgebieden Hengelo, Denekamp en Enschede- Centrum, grenswijzigingen van enkele andere grondwaterbeschermingsgebieden en wijzigingen in enkele technische bepalingen. Bestedingsplan 2004 herstructurering openbaar bibliotheekwerk. (GS-beslissing 17/02/2004) Kenmerk: ZC/2004/246 Het vernieuwingsproces bibliotheken gaat het vierde jaar in. Bibliotheken gaan een omslag maken naar toekomstgerichte bibliotheken. Naast de informatiefunctie, richten zij zich steeds sterker op de educatieve, culturele en ontmoetingsfunctie. Gedeputeerde Staten hebben besloten de ingeslagen weg te continueren en het provinciale regiedeel over het jaar 2004 te besteden aan o.a. kosten voor ondersteuning van werkconferenties, communicatiemateriaal en publiciteit en de verplichte accountantscontrole behorend bij dit proces. Haalbaarheidsonderzoek Erfgoedlogies Overijssel- Gelderland. (GS-beslissing 25/02/2004) Kenmerk: EMT/2004/747 Gedeputeerde Staten laten in samenwerking met de provincie Gelderland, ten behoeve van de stimulering van het cultuurtoerisme in beide provincies, het Haalbaarheidsonderzoek Erfgoedlogies Overijssel en Gelderland uitvoeren. Rijkssubsidie vervoermanagement (GS-beslissing 25/02/2004) Kenmerk: RWB/2004/402 Bij brief van deelt het ministerie van Verkeer en Waterstaat mee dat voor het jaar 2004 aan de provincie Overijssel een uitkering van ,28 zal worden verstrekt ten behoeve van het stimuleren van vervoermanagement. Gedeputeerde Staten hebben deze brief voor kennisgeving aangenomen. Nadere inlichtingen m.b.t. de in de lijst omschreven besluiten kunt u verkrijgen via het team Communicatie van de Provincie Overijssel, telefoon

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1 Actualisatie detailhandelinformatiesysteem. (GM-beslissing 06/08/2003) Kenmerk: EMT/03/1584 De Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1 Ongevallenanalyse N 377, wegvak Hasselt Lichtmis. (GS-beslissing 04/02/2003) Kenmerk: WK/03/177 Naar aanleiding

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Van de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 14 april 2004.

BESLUITENLIJST Van de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 14 april 2004. BESLUITENLIJST Van de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 14 april 2004. U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1 Revisievergunning Wet milieubeheer voor de Installatie Ommen van de N.V. Nederlandse Gasunie. Kenmerk:EMT/03/1365

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 25 juni 2007

Besluitenlijst Van 25 juni 2007 Besluitenlijst Van 25 juni 2007 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Onderwerp: Kenmerk: 2007/0314747 Subsidieaanvragen VAB Maatschap Busger op Vollenbroek (Enter) en C. Niemeijer (Oele). GS

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 21 oktober 2003

Besluitenlijst Van 21 oktober 2003 Besluitenlijst Van 21 oktober 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Afronding statutenwijziging HSF. Kenmerk: ZC/2003/1866 Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben de statuten van de HSF

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 9 november 2004

Besluitenlijst Van 9 november 2004 Besluitenlijst Van 9 november 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Rijksgoedkeuring Reconstructieplan. Kenmerk: LNL/2004/2382 GS informeren de leden van PS over de op 2 november 2004 door

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 30 september 2003

Besluitenlijst Van 30 september 2003 Besluitenlijst Van 30 september 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Opdrachtverlening Proefproject Boeren voor Natuur op Twickel. (GS-beslissing 23/09/2003) Kenmerk: LNL/2003/1955 Gedeputeerde

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening in Overijssel, bij het Maatregelprogramma gebiedsdossiers drinkwaterwinningen

Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening in Overijssel, bij het Maatregelprogramma gebiedsdossiers drinkwaterwinningen Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening in Overijssel, bij het Maatregelprogramma gebiedsdossiers drinkwaterwinningen 2013-2015 Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar inzake verlenen omgevingsvergunning Vaart Zuidzijde 139 Appelscha Portefeuillehouder Sierd de Boer

Beslissing op bezwaar inzake verlenen omgevingsvergunning Vaart Zuidzijde 139 Appelscha Portefeuillehouder Sierd de Boer Week 07 14 februari 2017 Beslissing op bezwaar inzake verlenen omgevingsvergunning Vaart Zuidzijde 139 Appelscha Sierd de Boer - Het bezwaarschrift gegrond te verklaren, conform het advies van de bezwaarschriftencommissie

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 5 april 2005

Besluitenlijst Van 5 april 2005 Besluitenlijst Van 5 april 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Uitvoeringsprogramma Sociale Actie 2005 (onderdeel Kunst en Cultuur) en Uitvoeringsbesluit Sociale Actie 2005: afwijzen aanvraag.

Nadere informatie

Van 14 februari 2006. Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Vaststellen datum en plaats nieuwjaarsreceptie 2007. (GS-beslissing 07/02/2006)

Van 14 februari 2006. Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Vaststellen datum en plaats nieuwjaarsreceptie 2007. (GS-beslissing 07/02/2006) Van 14 februari 2006 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Vaststellen datum en plaats nieuwjaarsreceptie 2007. (GS-beslissing 07/02/2006) Kenmerk: BA/2006/201 Als datum voor de nieuwjaarsreceptie

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1 Klacht de heer Simons te Zwolle met betrekking tot ontvangstbevestiging brieven inzake de Flora en Faunawet.

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 12 juli 2005

Besluitenlijst Van 12 juli 2005 Besluitenlijst Van 12 juli 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel (RECTIFICATIE) Beschikkingen tot verlening subsidies Grotestedenbeleid 2005 t/m 2009. (GS-beslissing 05/07/2005) Kenmerk:

Nadere informatie

BESTUURSCONVENANT PROVINCIE OVERIJSSEL GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER UITVOERING VAN HET PROVINCIAAL MEERJARENPROGRAMMA LANDELIJK GEBIED OVERIJSSEL

BESTUURSCONVENANT PROVINCIE OVERIJSSEL GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER UITVOERING VAN HET PROVINCIAAL MEERJARENPROGRAMMA LANDELIJK GEBIED OVERIJSSEL BESTUURSCONVENANT PROVINCIE GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER BESTUURSCONVENANT Het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel, vertegenwoordigd door gedeputeerde P. Jansen, (de provincie) en de Gemeente

Nadere informatie

Raadsbesluit Reg. nr :

Raadsbesluit Reg. nr : Verwijzingsbron niet Raadsbesluit Reg. nr : Aanhef De raad van de gemeente Boxtel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders va gelet op de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht;

Nadere informatie

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw mr. M.C. van der Laan

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw mr. M.C. van der Laan Cultuurconvenant 2005 2008 OCW, provincie Overijssel, provincie Gelderland, gemeente Zwolle, gemeente Enschede, gemeente Hengelo, gemeente Apeldoorn, gemeente Arnhem, gemeente Nijmegen De Staatssecretaris

Nadere informatie

Verslag dagelijks bestuur van 15 september 2014

Verslag dagelijks bestuur van 15 september 2014 DATUM 15 september 2014 PLAATS Enschede TIJDSTIP 14:30 uur VOORZITTER De heer J.H. Coes SECRETARIS H.M. Bolhaar, plv. PAGINA 1 De heren J.H. Coes, H. van Agteren, drs.mr. R.G. Welten, P. van Zwanenburg,

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 18 mei GS besluiten de nota Veiligheidsbeleid Overijssel op veilig toe te zenden aan belanghebbenden.

Besluitenlijst Van 18 mei GS besluiten de nota Veiligheidsbeleid Overijssel op veilig toe te zenden aan belanghebbenden. Besluitenlijst Van 18 mei 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verspreiding nota Veiligheidsbeleid Overijssel op veilig 2004-2007 Kenmerk: BA/2004/1451 GS besluiten de nota Veiligheidsbeleid

Nadere informatie

Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006)

Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006) Besluitenlijst van 20 jum 2ooe Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006) Kenmerk: LNL/2006/1769 De natuurgebiedsplannen zijn het belangrijkste

Nadere informatie

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland, overwegende dat: Provinciale Staten op de begroting onder vermelding van Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied 2017-2019 financiële middelen beschikbaar hebben gesteld

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 4 januari 2005

Besluitenlijst Van 4 januari 2005 Besluitenlijst Van 4 januari 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Bijdrage aan Spring Agora 2005 te Enschede. Kenmerk: BA/2004/3400 GS hebben besloten om ten behoeve van de Europese studentenconferentie

Nadere informatie

Inventarisatie verkiezingen tot 1 januari Herindelingsverkiezingen

Inventarisatie verkiezingen tot 1 januari Herindelingsverkiezingen Inventarisatie verkiezingen tot 1 januari 2008 leden van het Europees Parlement 10 juni 2004 leden van de gemeenteraden maart 2006 leden van de provinciale staten maart 2007 leden van de Tweede Kamer der

Nadere informatie

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Geachte mevrouw, heer, Het is enige tijd stil geweest rondom de ontwikkeling van het Regionaal Bedrijventerrein Twente, het RBT. In oktober 2001 stelde de provincie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 1 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Uitvoeringscluster OV Oost 1. Met gedeputeerde staten van respectievelijk

Nadere informatie

Team ORB. Overeenkomst met Waterschap Groot Salland inzake het project Zandwetering Baarlerhoek. Besluitenlijst d.d. d.d.

Team ORB. Overeenkomst met Waterschap Groot Salland inzake het project Zandwetering Baarlerhoek. Besluitenlijst d.d. d.d. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Team ORB Overeenkomst met Waterschap Groot Salland inzake het project Zandwetering Baarlerhoek 1- Notagegevens Notanummer 708291 Datum 20-8-2012 Programma:

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 27 januari 2004

Besluitenlijst Van 27 januari 2004 Besluitenlijst Van 27 januari 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Wet milieubeheer. Dwangsombeschikking K.L. Gaaikema Schuiringa, Hemeltjesweg 8 te Lettele (gemeente Deventer) Kenmerk:

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 7 december 2004

Besluitenlijst Van 7 december 2004 Besluitenlijst Van 7 december 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Magazijncomplex Defensie nabij Gooiermars te Deventer. (GM-beslissing 16/11/2004) Kenmerk: ZC/2004/2261 Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 28 ma art 2006. Vergadering Gedeputeerde Stateo van Overijssel

Besluitenlijst Van 28 ma art 2006. Vergadering Gedeputeerde Stateo van Overijssel Besluitenlijst Van 28 ma art 2006 Vergadering Gedeputeerde Stateo van Overijssel IPO Adviescommissie Milieu d.d. 23 maart 2006. (GM-beslissing 21/03/2006) Kenmerk: EMT/2006/1067 GS nemen kennis van de

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2007/853

Statenvoorstel nr. PS/2007/853 Statenvoorstel nr. PS/2007/853 Verordening dwangsom bij niet tijdig beslissen Datum GS-kenmerk Inlichtingen bij 06 november 2007 2007/0553532 mw. mr.drs. E.H.P. Stolk, telefoon 038 499 87 92 ehp.stolk-jorink@overijssel.nl

Nadere informatie

verusse CIE Provinciale Staten van Overijssel

verusse CIE Provinciale Staten van Overijssel verusse CIE www.ovefijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Telefax 038 425 75 20 Uwkenmerk Uw brief Onskenmerk Datum

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 13.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 13.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 13.O (28-03-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel

Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel Provincie Overijssel februari 2010 De maandelijkse monitor geeft in het kort een overzicht van de ontwikkeling en stand van zaken van: Ontwikkeling omvang niet-werkende

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 7 januari 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 7 januari 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 7 januari 2003 Bladnr. 1 Toepassing artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) voor het bouwen van een appartementencomplex

Nadere informatie

Skuniadyk 14 te Bakhuizen

Skuniadyk 14 te Bakhuizen 28 e Ontwerp-wijzigingsplan ex artikel 3.6 lid 1 onder a Wro van het Bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Gaasterlân-Sleat Skuniadyk 14 te Bakhuizen G E M E E N T E G A A S T E R L Â N - S L E

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 16 november 2004

Besluitenlijst Van 16 november 2004 Besluitenlijst Van 16 november 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Protocol waterschapsverkiezingen. Kenmerk: WB/2004/4550 Gedeputeerde Staten nemen kennis van de protocollen met betrekking

Nadere informatie

38 2 Provinciale staten Tekstuele aanpassing n.a.v. wijziging art. 4, eerst lid, waterstaatswet 1900

38 2 Provinciale staten Tekstuele aanpassing n.a.v. wijziging art. 4, eerst lid, waterstaatswet 1900 Bijlage. VIII Schematisch overzicht per wet van overgaande taken en bevoegdheden van provinciale staten en/of provinciebestuur Tenzij anders aangegeven wordt het thans bevoegde orgaan vervangen door (college

Nadere informatie

Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014

Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014 B en W voorstel 13INT02879 Onderwerp Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014 Samenvatting voorstel Het te actualiseren bestemmingsplan Buitengebied 2014 is kaderstellend

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 4 mei 2004

Besluitenlijst Van 4 mei 2004 Besluitenlijst Van 4 mei 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verlening projectsubsidie aan Thorbecke ScholenGemeenschap Zwolle t.b.v. uitwisseling met Poesjkinlyceum Riga van 18-23 april

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 2 juli 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 2 juli 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 2 juli 2002 Bladnr. 1 Rapport milieu-inventarisatie 2002.4 De Sallandse Heuvelrug: actuele natuurwaarden in beeld Een beschrijving van

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PÖ/JLolS/ \OU& 1 8 DEC 2013. Routing

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PÖ/JLolS/ \OU& 1 8 DEC 2013. Routing Provinciale Staten van Overijsse PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PÖ/JLolS/ \OU& Dat. 1 8 DEC 2013 ontv.: Routing a.d. Bijl.: Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst College Peel en Maas Week: 17 1. Agendapunt: Algemene informatie: Doel: Voorstel: Besluit: Besluitenlijst vergadering d.d.

Openbare Besluitenlijst College Peel en Maas Week: 17 1. Agendapunt: Algemene informatie: Doel: Voorstel: Besluit: Besluitenlijst vergadering d.d. Openbare Besluitenlijst College Peel en Maas Week: 17 1 Aanwezig: Wethouder Absil Wethouder Janssen Wethouder Segers Secretaris directeur: de heer Mensink Afwezig: -- Datum 27 april 2010 Agendapunt: Algemene

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 28.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 28.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 28.O (10-07-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Zaaksverdelingsreglement gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Zaaksverdelingsreglement gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Zaaksverdelingsreglement gerechtshof Arnhem-Leeuwarden INLEIDING In dit reglement legt het gerechtsbestuur van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden vast voor welke zaken de rechtzoekende op welke van de zittingsplaatsen

Nadere informatie

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 24 maart 2016

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 24 maart 2016 DATUM 24 maart 2016 PLAATS Enschede, kamer 503 TIJDSTIP 16:30 uur VOORZITTER G.O. van Veldhuizen SECRETARIS G.J.M. Vos PAGINA 1 AANWEZIG De heren G.O. van Veldhuizen, R.G. Welten, H.M. Bolhaar en mevrouw

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018 Aanwezig: Afwezig: G.O. van Veldhuizen, burgemeester K. Nickolson (H), gemeentesecretaris E.A.

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken statencommissie Zorg & Cultuur d.d. 14 september 2005

Lijst ingekomen stukken statencommissie Zorg & Cultuur d.d. 14 september 2005 Lijst ingekomen stukken statencommissie Zorg & Cultuur d.d. 14 september 2005 BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Nr. Brief en kenmerk Korte inhoud Advies 1. Voorlopige financiële

Nadere informatie

Datum : 13 december 2005 Nummer PS : PS2006ZCW03 Dienst/sector : MEC/DMO Commissie : ZCW Registratienummer : 2005MEC002130i Portefeuillehouder : Kamp

Datum : 13 december 2005 Nummer PS : PS2006ZCW03 Dienst/sector : MEC/DMO Commissie : ZCW Registratienummer : 2005MEC002130i Portefeuillehouder : Kamp S T A T E N V O O R S T E L Datum : 13 december 2005 Nummer PS : PS2006ZCW03 Dienst/sector : MEC/DMO Commissie : ZCW Registratienummer : 2005MEC002130i Portefeuillehouder : Kamp Titel : Overdracht functie

Nadere informatie

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Zienswijzenrapport 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Inhoudsopgave Zienswijzen 3 1. Inleiding 3 2. De ontvankelijkheid van zienswijzen 3 3. Overwegingen

Nadere informatie

BESTUURSOVEREENKOMST Uitvoeringsregeling POP-3 subsidies Zuid-Holland

BESTUURSOVEREENKOMST Uitvoeringsregeling POP-3 subsidies Zuid-Holland BESTUURSOVEREENKOMST Uitvoeringsregeling POP-3 subsidies Zuid-Holland DE ONDERGETEKENDEN: Waterschap Rivierenland, rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Bassa, lid van het Dagelijks Bestuur, hierna

Nadere informatie

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-0ost en de bijbehorende stukken

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16026796 Documentnummer: INT - 16105\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 2 februari 2016 Aanwezige collegeleden: burgemeester Ronnes, wethouders Briels, Buter, Meulensteen (muv agendapunt

Nadere informatie

Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel

Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel Provincie Overijssel mei 2010 De maandelijkse monitor geeft in het kort een overzicht van de ontwikkeling en stand van zaken van: Omvang niet-werkende werkzoekenden

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 september 2012. Vastgesteld d.d.

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 september 2012. Vastgesteld d.d. Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 september 2012 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1

Nadere informatie

Compensatieverordening gemeente Midden-Drenthe

Compensatieverordening gemeente Midden-Drenthe Compensatieverordening gemeente Midden-Drenthe Verordening vastgesteld: 26-06-2003 In werking getreden: 15-09-2003 COMPENSATIEVERPLICHTING Artikel 1 Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan

Nadere informatie

VUURWERKBESLUIT. Beschikking. Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit. : Hengelo - Houtmaatweg

VUURWERKBESLUIT. Beschikking. Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit. : Hengelo - Houtmaatweg VUURWERKBESLUIT Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit Beschikking Aanvrager Aangevraagde activiteiten Locatie Datum evenement : 9 december 2011 Datum beschikking : 26 oktober 2011 Kenmerk beschikking

Nadere informatie

In te stemmen met het gebruik van de visie als kader voor de voorbereiding van deel 2: werkprogramma

In te stemmen met het gebruik van de visie als kader voor de voorbereiding van deel 2: werkprogramma Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 02-07-2013 AGENDAPUNT B1 REG.NR. 1001940 PORTH./SECTOR Bron Ontwikkelagenda Netwerkstad In te stemmen met de Ontwikkelagenda Netwerkstad

Nadere informatie

verzoek om vrijstelling voor het verbouwen van een voormalige griendkeet tot vakantiewoning aan de Hamseweg te Hooge Zwaluwe.

verzoek om vrijstelling voor het verbouwen van een voormalige griendkeet tot vakantiewoning aan de Hamseweg te Hooge Zwaluwe. Aan de Raad Made, 08-05-2007 Raadsvergadering: 21-06-2007 Nummer raadsnota: 20 Onderwerp: verzoek om vrijstelling voor het verbouwen van een voormalige griendkeet tot vakantiewoning aan de Hamseweg te

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 maart 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 maart 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 maart 2003 Bladnr. 1 Plan in Hoofdlijnen N332 provinciale weg Raaltegrens Gelderland; Rondweg Heeten. Kenmerk: RWB/2003/524 Gedeputeerde

Nadere informatie

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 12 mei 2015 NUMMER PS PS2015RGW06 AFDELING FLO/ MEC COMMISSIE RGW STELLER Dorien van Cooten & Henk de Vries DOORKIESNUMMER DOCUMENTUMNUMMER 8150FBF3

Nadere informatie

Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel

Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel Provincie Overijssel 2010 De maandelijkse monitor geeft in het kort een overzicht van de ontwikkeling en stand van zaken van: Omvang niet-werkende werkzoekenden

Nadere informatie

Hieronder vindt u de officiële bekendmakingen van de gemeente Hof van Twente in de onderstaande volgorde:

Hieronder vindt u de officiële bekendmakingen van de gemeente Hof van Twente in de onderstaande volgorde: Bekendmakingen van gemeente Hof van Twente d.d. 4 november Hieronder vindt u de officiële bekendmakingen van de gemeente Hof van Twente in de onderstaande volgorde: - Bestemmingsplannen - Omgevingsvergunningen

Nadere informatie

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 28 januari 2016

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 28 januari 2016 DATUM 28 januari 2016 PLAATS Enschede, kamer 503 TIJDSTIP 10:45 uur VOORZITTER R.G. Welten SECRETARIS G.J.M. Vos PAGINA 1 AANWEZIG De heren R.G. Welten en H.M. Bolhaar (verslag) alsmede mevrouw G.J.M.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Vergadering van : 29 september 2009 Agendanummer : 4

RAADSVOORSTEL. Vergadering van : 29 september 2009 Agendanummer : 4 RAADSVOORSTEL Vergadering van : 29 september 2009 Agendanummer : 4 Onderwerp : Programma : Noflik wenjen Nemen van een voorbereidingsbesluit en delegatie van bevoegdheden aan het college van burgemeester

Nadere informatie

Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel

Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel Maandelijkse arbeidsmarktmonitor Overijssel Provincie Overijssel augustus 2010 De maandelijkse monitor geeft in het kort een overzicht van de ontwikkeling en stand van zaken van: Omvang niet-werkende werkzoekenden

Nadere informatie

11 MRT Afvyijkingsprocedure gemeente Hof van Twente gemeentelijk gronddepot De Bree.

11 MRT Afvyijkingsprocedure gemeente Hof van Twente gemeentelijk gronddepot De Bree. Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 www.overijssel.nl postbus@overijssel.nl VAN Pravinciale Staten Dat. ontv.: 11 MRT 2008 Routing a.d. Biil.: Inlichtingen

Nadere informatie

Kennis te nemen van de agenda van de raadsvergadering van 15 februari 2019

Kennis te nemen van de agenda van de raadsvergadering van 15 februari 2019 Nummer. Voorstel Portefeuillehouder 1. Bm Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 29 januari 2019 V De besluitenlijst vaststellen 2. Bm ---- Uitnodigingen V Ter bespreking lijst van uitnodigingen

Nadere informatie

*577634* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016

*577634* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016 *577634* OPENBARE BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016 Nr. ONDERWERP/ADVIES BESLUIT B EN W 1. Advies nr. 568193 Trefwoord: Welzijn

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Ontwerpbeschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : AkzoNobel Polymer Chemicals B.V. Ingetrokken activiteiten : De intrekking omvat de (bulk)opslag en het gebruik

Nadere informatie

M.L.J. Out, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

M.L.J. Out, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 20-05-2014 (nr. 21). Aanwezig: M.L.J. Out, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

B E S L U I T E N L I J S T - O P E N B A A R

B E S L U I T E N L I J S T - O P E N B A A R B E S L U I T E N L I J S T - O P E N B A A R Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Aalten, gehouden op dinsdag 22 maart 2016 om 9.30 uur. Aanwezig: G. Berghoef (burgemeester), H.J. Rijks,

Nadere informatie

Register provinciale bladen 2007

Register provinciale bladen 2007 Register van het Provinciaal blad van Overijssel over 2007 Nrs. 1 tot en met 102 Register provinciale bladen 2007 rubriek en onderwerp I. Algemeen bestuur Aanpassing Uitvoeringsbesluit subsidies Overijssel

Nadere informatie

Heroriëntatie Twentse samenwerking. Model formulering besluit in gemeenten REGELING REGIO TWENTE

Heroriëntatie Twentse samenwerking. Model formulering besluit in gemeenten REGELING REGIO TWENTE Heroriëntatie Twentse samenwerking Model formulering besluit in gemeenten REGELING REGIO TWENTE De gemeenteraden, colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de gemeenten Almelo, Borne,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord- Nederland

Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord- Nederland Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord- Nederland HOOFDSTUK I. INLEIDENDE EN ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. In deze regeling wordt verstaan onder: - deelnemende provincies: de provincies

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, augustus 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, augustus 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Overijssel en Gelderland Noord, augustus 2018 Stijging WW-uitkeringen uit onderwijs in Overijssel en Gelderland Noord Het aantal WW-uitkeringen in Overijssel en Gelderland Noord

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 24 augustus 2004

Besluitenlijst Van 24 augustus 2004 Besluitenlijst Van 24 augustus 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Voorstel Overijsselse kunstuitlenen. (GS-beslissing 17/08/2004) Kenmerk: ZC/2004/1387 Gedeputeerde Staten van Overijssel

Nadere informatie

Nr Houten, 6 november 2007

Nr Houten, 6 november 2007 Nr. 2007-077 Houten, 6 november 2007 Aan de gemeenteraad Onderwerp: VMBO Houten Beslispunten: 1. Kennis te nemen van de uitgangspunten bij het voornemen van College De Heemlanden en Anna van Rijn College

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1 Besluitvorming inzake Provinciaal Uitvoeringsprogramma Landelijk Gebied 2003 (PUP 2003). (GS-beslissing 19/11/2002)

Nadere informatie

VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR

VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR Aandachtsveldhouder ir. G.W. Broens Vergadering : 2 juli 2013 Agendapunt : 4. Bijlagen : Rekenvoorbeeld te betalen kosten per gezin / bedrijf o.b.v. begroting 2013 Onderwerp

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Onderwerp: Voorbereidingsbesluit centrum Oldemarkt. Nummer: Datum vergadering: 21-12-2004 Conceptbesluit: Samenvatting: Bijlagen: De uitspraak van de Raad van

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 21 november 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013. Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013. Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, De secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

GHG huidig gemiddeld 2.1 Sneek Noorderzijlvest Assen Stadskanaal Heerenveen Fryslan Hunze en Aa's Lemmer Steenwijk Reest en Wieden Emmen Emmeloord Meppel Hoogeveen Velt en Vecht Zuiderzeeland Hardenberg

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 10 juni 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 10 juni 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 10 juni 2003 Bladnr. 1 Ontwerpbeschikking verlening vergunning Ontgrondingenwet met machtiging; uitbreiding zandwinning Eesveense Hooilanden.

Nadere informatie

12 maart n.v.t. wethouder H.G. Engberink. Onderwerp Voorstel tot gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Buitengebied, Waterstraat 32 te Wijhe

12 maart n.v.t. wethouder H.G. Engberink. Onderwerp Voorstel tot gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Buitengebied, Waterstraat 32 te Wijhe Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 12 maart 2018 11 n.v.t. wethouder H.G. Engberink Zaaknummer 1379-2018 Datum B&W-besluit

Nadere informatie

I Planning commissie Zorg & cultuur

I Planning commissie Zorg & cultuur Planning commissie Zorg & cultuur d.d..18-5-06 Hieronder treft u een - voor zover mogelijk - geactualiseerde planning aan voor de vergaderingen van de statencommissie Zorg en cultuur. Deze planning (oader

Nadere informatie

INGEKOMEN STUKKENLIJST RAAD datum: 20 mei 2014, lijst 5, vastgesteld door de raad d.d. 3 juni 2014

INGEKOMEN STUKKENLIJST RAAD datum: 20 mei 2014, lijst 5, vastgesteld door de raad d.d. 3 juni 2014 INGEKON STUKKENLIJST RAAD datum: 20 mei 2014, lijst 5, vastgesteld door d.d. 3 juni 2014 uiterste intekendatum 2 juni 2014 s.v.p. in raadscommissie te bespreken onderwerpen op deze lijst aangeven t.b.v.

Nadere informatie

25 juli 2003 Voor kennisgeving aannemen

25 juli 2003 Voor kennisgeving aannemen Lijst van ingekomen stukken voor de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op 17 september 2003. I. BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Nr. Onderwerp Ingekomen (SIS-)kenmerk

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b)

Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b) Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b) Samenvatting Deze verordening geeft aan welke begrippen bij subsidies worden gebruikt, welke soorten subsidies er zijn, welke regels er gelden voor aanvragen,

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 1 oktober 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 1 oktober 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 1 oktober 2013. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter Mevr. drs. J.W.E. Spies Wethouders De heer J.W. Verkroost De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst De heer H. Van Rhee De heer F. Živković-Laurenta Wnd.

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal 1

Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2015-2016 33 872 Wijziging van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (verbetering vergunningverlening, toezicht en handhaving) A herdruk 1 GEWIJZIGD

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Handelsonderneming Gebroeders Rast V.O.F. Aangevraagde activiteiten : Het bouwen van een overkapping Locatie : Dikkersweg

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Leemans Milieuconsultants B.V. Aangevraagde activiteiten : Intrekking omgevingsvergunning beperkte milileutoets (OBM)

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 18 juni 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 18 juni 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 18 juni 2002 Bladnr. 1 Toepassing artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van de vestiging van een resocialisatieafdeling

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 20140902 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 1 Onderwerp: lening aan OMALA à 200.000 Lodders, J. 1. In te stemmen met een lening van 200.000 met een looptijd

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 09-05-2017 (nr. 19). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

Onderwerp Gezamenlijk besluit tot wijziging van het Reglement van Waterschap Vallei en Veluwe

Onderwerp Gezamenlijk besluit tot wijziging van het Reglement van Waterschap Vallei en Veluwe Wijziging Reglement Waterschap Vallei en Veluwe Datum GS-kenmerk Inlichtingen bij 30 juni 2015 2015/0161612 mw. CL. Brunell, telefoon 038 499 78 03 e-mail CL.Brunell@overijssel.nl Aan Provinciale Staten

Nadere informatie

an 18 Jull van Owerijssei Projecten Leren voor duurzame ontwikkeling eerste tranche 2006; toekenningen en afwijzingen (GM-beslissing d.d.

an 18 Jull van Owerijssei Projecten Leren voor duurzame ontwikkeling eerste tranche 2006; toekenningen en afwijzingen (GM-beslissing d.d. an 18 Jull van Owerijssei Projecten Leren voor duurzame ontwikkeling eerste tranche 2006; toekenningen en afwijzingen (GM-beslissing d.d. 12/07/2006) Kenmerk: EMT/2006/2020 In kader van het Uitvoeringsbesluit

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 7 juni 2005

Besluitenlijst Van 7 juni 2005 Besluitenlijst Van 7 juni 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verweerschrift Reconstructieplan Salland-Twente. Kenmerk: LNL/2005/1543 Gedeputeerde Staten stellen het verweerschrift op de

Nadere informatie