Grote Fietspaden Test GFT 15/03/15

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Grote Fietspaden Test GFT 15/03/15"

Transcriptie

1 Grote Fietspaden Test GFT 15/03/15 CD&V organiseerde een praktische test van onze fietswegen in de gemeente. Deel 1 Diegem Fietsten mee: schepen van Mobiliteit Dirk Dewulf, onze CD&V schepenen Karina Rombouts (OCMW voorzitter) en Marc Grootjans, ook bestuursleden van verschillende verenigingen

2 CD&V werkgroep Mobiliteit organiseerde een praktische test van de fietspaden in onze gemeente

3 Een leerrijke ervaring voor onze beleidsverantwoordelijken De weergoden waren niet van de partij, wel gemotiveerde bewoners, drie schepenen, leden van de CD&V werkgroep Mobiliteit, bestuursleden van verenigingen en ervaringsdeskundige fietsers. Zij trotseerden het weer.

4 De trage weg van de Regimentsberg via de Chirojongens lokalen en de parking van de parochiezaal. De kruising van deze nuttige sluikweg met de Kosterstraat kan best met een zebrapad of een drempel beschermd worden. Misschien onderzoeken of er voldoende draagvlak is om het woonerf van de Oude Haachtse steenweg uit te breiden met de Sint Corneliusstraat en de straten rond de Sint Catharinakerk.

5 De Oude Haachtse steenweg is reeds jaren een woonerf. Wie weet dat de snelheid daar beperkt is tot 20 km/uur? De rijrichting richting Haren is duidelijk. Alleen mag men het woonerf met de fiets niet binnenrijden vanuit Haren. De nodige signalisatie ontbreekt.

6 Ter hoogte van het warenhuis Aldi is de plaats van de fietser niet duidelijk. De dubbele in- en uitrit is een brede zone waar vooral in de richting Oude Haachtsesteenweg een fietssuggestiestrook veel duidelijkheid en veiligheid zou brengen.

7 We rijden richting Brussel naar de Nijserenweg We steken de gevaarlijke Haachtse steenweg niet over en begaan een verkeersovertreding door het fietspad in tegengestelde richting (over de twee spoorwegbruggen) te rijden. Een kort tweerichtingsfietspad zou voor een veilige fietsverbinding zorgen met Diegem dorp. Het beginpunt van de Nijserenweg is,aan de Haachtse steenweg een goed voorbeeld van duidelijke en veilige fietsinfrastructuur.

8 De Nijserenweg een goed voorbeeld van een goed en veilig fietspad. Aangelegd dank zij een samenwerking tussen gemeente, provincie, Vlaams gewest en de spoorweg (Infrabel). Spijtig dat de kruising met de Kosterstraat niet op een even veilige manier gerealiseerd werd. Wij rekenen op korte termijn op verbeteringen

9 De Nijserenweg eindigt ter hoogte van het jeugdvoetbalcomplex aan de Kosterstraat. Het zou een merkelijk veiliger pad zijn indien het fietspad zou doorlopen met rode stroken tot over het kruispunt, richting Van Keerbergenstraat. Een poorteffect met wegversmalling en drempel! Zoals vlakbij in de Vankeerbergenstraat.(zie foto)

10 De Morenweg. De Vlaamse Landmaatschappij voorziet de inplanting van een fietsersbrug over de A201 ter hoogte van de nieuwe NAVO gebouwen. Bedoeling is een fietsverbinding te realiseren met Woluwe, Kraainem en Wezembeek-Oppem. De HST fietssnelweg zou aangesloten worden op deze route via de Morenweg. Deze verbind de Nijserenweg met de nieuwe VLM brug over de A201 ter hoogte van de Bessemveldstraat.(Navo) Weg naar Sint Stevens Woluwe. Ook deze trage weg tussen de Haachtse steenweg en de Bessemveldstraat zou mits een laagje asfalt een nuttige fietsverbinding zijn.

11 Het HST fietstraject Brussel Leuven. toelichting door Andre. Grotendeels autovrij of autoluw Comfortabel en veilig fietsen Snel, recht op recht Gezond en sportief alternatief voor de auto De fietssnelweg vanuit Brussel Haren zal via de Nijserenweg, via de Vankeerbergenstraat, de voetgangerstunnel aan Diegem Station, verder de spoorweg volgend tussen de Bosstraat en de spoorweg, langs het nieuwe station Diegem Industrie, onder de A201, naar de nieuwe Fietsbrug over de ring 0. Met verbindingen met lokale fietswegen en straten ter hoogte van: de steenweg op Haacht, de Morenweg, de Kosterstraat, het station (voetgangerstunnel) het station Diegem Industrie, de Kleetlaan, de Culliganlaan en de Kouterveldstraat.

12 HST fietsroute in Machelen-Diegem Nieuwe fietsbrug over de Ring 0

13

14 Beeldsimulatie fietsbrug R0

15

16 Schetsontwerp passerelle A201

17 Schetsontwerp stationsomgeving Diegem

18

19 Voorkeurscenario of terugvalscenario? Het voorkeurstraject van de fietsroute is het volledig volgen van de spoorweg, ook achter de huizen van de Bosstraat. Dwz dat een strook van 3 meter moet onteigend worden. De fietsroute zou dan ook over de Mommaertslaan op het niveau van de spoorweg blijven. Het terugvaltraject zou het fietspad via de Mommaertslaan (gevaarlijk kruispunt!) en de Bosstraat naar de Vankeerbergenstraat leiden. Bergop Bergaf. Het nieuwe ronde punt aan de kruising van de Mommaerstlaan, de Bosstraat, de Kennedylaan en de Hollidaystraat is een merkelijke verbetering voor de auto en de zwakke weggebruikers. Nu nog de verschillende fietstroken en voetpaden doorlopend verbinden. Ook de Kennedylaan richting Hennauxlaan te Zaventem moet prioritair aangepakt.

20 De onbekende voetgangersdoorgang onder de A201 tussen de Culliganlaan en de Kleetlaan. Niet doenbaar voor fietsers. Verloederd en trekt blijkbaar Clochards aan

21 Het nieuwe station Diegem Industrie ter hoogte van de Mommaertslaan. Bedoeling is dat de HST fietsroute bovengronds ter hoogte van de sporen de Mommaertslaan kruist. De andere zijde van het station. Spijtig dat hier geen tweede toegang voorzien werd door Infrabel.

22 Rara waar is het fietspad? Langs het tracé van de oude Woluwelaan is er in de jaren steeds een fietspad geweest. Dit fietspad is verdwenen Ter hoogte van het voetbalveld is er een nieuw fietspad. Er is echter geen signalisatie vanuit de industrie zone zodat niemand er gebruikt van maakt. Van daaruit komt men op het kruispunt oude- nieuwe Woluwelaan terecht levensgevaarlijk om het fietspad aan de overzijde te bereiken.

23 Waar is het fietspad? Daar is het fietspad! Geen aanduidingen, geen signalisatie Levensgevaarlijk! Werk voor de Vlaamse wegendienst!

24 Neerhofstraat : de inplantingsplaats van het nieuwe GISO schoolgebouw. Een ideale verbinding voor traag verkeer naar Machelen en richting Melsbroek Brucargo. Hier lag vroeger een voetwegeltje naar het kerkhof van Diegem en de wijk Blaironstraat. Oude trage wegen herwaarderen?

25 Beter, best een fysisch gescheiden fiets-en voetpad. Slim een sluikse fietsdoorgang naar Brucargo

26 Onze schepenen Karina en Marc voldaan met fiets-test-resultaten. Met dank aan de Schepen van Mobiliteit Dirk. De Heirbaan met fietssuggestiestroken ter hoogte van de nieuwe vrijetijdssite. Een uitdaging! De koningin Fabiolalaan met fietssuggestiestroken ter hoogte van de bouw van het nieuwe OCMW rust en verzorgingstehuis. Een uitdaging!

27

28 De terugweg tussen Machelen centrum en Diegem kan langs verschillende wegen maar niet meer langs de Diegemstraat. De Woluwelaan De koning Albertlaan ( Lindenplein) De Rampelberg- Roelants-Oudstrijdersstraat. Spijtig dat de verkeerssignalisatie hier tegenstrijdig is. De plaatjes fietsers toegelaten in tegengestelde richting zijn niet eenduidig en tegenstrijdig. De Brownstraat werd minder geschikt bevonden.

29 Terug, juist op tijd voor een warme pannekoek! en een smakkelijke Geuze. Met dank aan de moedige fietsers. Prijsvraag: Waar zijn er fietssuggestiestroken in Diegem?

30

HST-fietsroute deel Machelen-Zaventem

HST-fietsroute deel Machelen-Zaventem HST-fietsroute deel Machelen-Zaventem Naar een concrete uitwerking in voorontwerp Informeren en consulteren van de bedrijven 24 januari 2014, Van der Valk hotel www.vlaamsbrabant.be disclaimer Disclaimer

Nadere informatie

FietsGEN Stand van zaken

FietsGEN Stand van zaken FietsGEN Stand van zaken Infouitwisseling FB, GRACQ 1 oktober 2014 www.vlaamsbrabant.be Aanleiding FietsGEN 2008, 2010: resoluties Brussels en Vlaams parlement - aanpak verkeerscongestie Brussel en Vlaamse

Nadere informatie

De Een nieuwe weg en een fietssnelweg langs de R22

De Een nieuwe weg en een fietssnelweg langs de R22 De Een nieuwe weg en een fietssnelweg langs de Werken aan Woluwedal De Werkvennootschap start dit jaar met de aanleg van de F202, de fietssnelweg langs de die Zaventem verbindt met Kraainem aan het Woluwedal.

Nadere informatie

De Een nieuwe weg en een fietssnelweg langs de R22

De Een nieuwe weg en een fietssnelweg langs de R22 De Een nieuwe weg en een fietssnelweg langs de Werken aan Woluwedal De Werkvennootschap start dit jaar met de aanleg van de F202, de fietssnelweg langs de die Zaventem verbindt met Kraainem aan het Woluwedal.

Nadere informatie

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt)

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Inhoud 1. Korte terugblik 2. Resultaten participatiewebsite 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke

Nadere informatie

My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest

My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest Met My Bikeworld wil de Fietsersbond fietsers actief een stem geven. Het project werd gerealiseerd met de steun van het Brussels Gewest, de Nationale

Nadere informatie

ONGEZONDE SITUATIE GEZONDERE SITUATIE. Creëert een ongezonde situatie: slechte lucht door uitlaatgassen

ONGEZONDE SITUATIE GEZONDERE SITUATIE. Creëert een ongezonde situatie: slechte lucht door uitlaatgassen In een zone 30 verplaatsen mensen zich vaak over een korte afstand. Kies daarom voor meer ruimte waarin de burger zich actief kan verplaatsen (zoals met de fiets of te voet). Creëer ook een aangename omgeving

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

VR DOC.0383/1BIS

VR DOC.0383/1BIS VR 2018 2004 DOC.0383/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - BVR houdende tot het niet-toepasselijk verklaren

Nadere informatie

Kanaalroute Brussel: Zuidelijk gedeelte

Kanaalroute Brussel: Zuidelijk gedeelte Kanaalroute Brussel: Zuidelijk gedeelte Fietsersbond Brussels Gewest Fietsersbond vzw Oude Graanmarkt 63 1000 Brussel www.fietsersbond.be 02/502.68.51 1. Inleiding De Kanaalroute maakt deel uit van het

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Meldingen + advies Meldingen Aantal ontvangen meldingen: 25 Aantal dubbele meldingen: 7 Aantal unieke meldingen: 18 Type meldingen Type Aantal

Nadere informatie

Stanleystraat - Cuperusstraat Voorontwerp en concept

Stanleystraat - Cuperusstraat Voorontwerp en concept Waarom De Stanleystraat en de Cuperusstraat zijn een onderdeel van de fietsostrade Antwerpen-Mechelen. Deze fietsostrade zorgt voor een snelle, veilige en comfortabele fietsverbinding tussen Antwerpen

Nadere informatie

Aantal aanwezige bewoners 40. Vertegenwoordiging

Aantal aanwezige bewoners 40. Vertegenwoordiging Aantal aanwezige bewoners 40 Vertegenwoordiging Vertegenwoordiging Stad Mechelen / college: burgemeester Bart Somers, schepen Katleen Den Roover, schepen Greet Geypen, schepen Marina De Bie. - wijkinspecteur:

Nadere informatie

Stedelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur. advies 2013/24 aangaande inrichting Coupure.

Stedelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur. advies 2013/24 aangaande inrichting Coupure. Stedelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur advies 2013/24 aangaande inrichting Coupure. goedgekeurd tijdens de zitting van de algemene vergadering van dinsdag 10 december 2013. Toelichting De Mina-raad

Nadere informatie

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Voor een veilige en bereikbare stad. Uit de bevraging van de laatste maanden in de straten en wijken van Wervik, Geluwe en Kruiseke blijkt dat inwoners veel belang

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 1 VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 12.01.2015 2 BESTAANDE SITUATIE Doorgaand verkeer Lokaal verkeer Private weg 3 BESTAANDE SITUATIE EGENHOVENSTRAAT (KAPELLETJE

Nadere informatie

De Een nieuwe fietssnelweg langs de A12

De Een nieuwe fietssnelweg langs de A12 De Een nieuwe fietssnelweg langs de (T)rap naar In september 2018 starten we met de aanleg van de F28, de fietssnelweg langs de, die op termijn Willebroek met zal verbinden. Dit project moet van de fiets

Nadere informatie

PIETER DERUDDER DIENSTHOOFD MOBILITEIT PROVINCIE OOST-VLAANDEREN

PIETER DERUDDER DIENSTHOOFD MOBILITEIT PROVINCIE OOST-VLAANDEREN PIETER DERUDDER DIENSTHOOFD MOBILITEIT PROVINCIE OOST-VLAANDEREN Participatiestrategie Doelstellingen Een gedragen netwerk creëren Doelgroepen Gemeentebesturen Buurprovincies Vlaams Gewest (verschillende

Nadere informatie

Binnenstad Tienen wordt zone 30

Binnenstad Tienen wordt zone 30 Binnenstad Tienen wordt zone 30 Na de paasvakantie wordt de hele binnenstad van Tienen een zone 30. Een zone 30 is een gebied waar je nergens sneller mag rijden dan 30 km/uur. Waarom gaan we voor deze

Nadere informatie

Fietssnelwegen Oost- Vlaanderen

Fietssnelwegen Oost- Vlaanderen Fietssnelwegen Oost- Vlaanderen Binnenkort op 30 vlot en veilig met de (elektrische) fiets van Deinze, Lokeren of Wetteren naar Gent? 1 e commissie Provincieraad 20/01/15 Tijd is rijp voor de fiets! Noodzaak

Nadere informatie

1. Doelstelling ! 06.12.2014. Aan het college van Burgemeester en Schepenen. AANBEVELINGEN VERKEERSVEILIGHEID (Focus Fietsen)

1. Doelstelling ! 06.12.2014. Aan het college van Burgemeester en Schepenen. AANBEVELINGEN VERKEERSVEILIGHEID (Focus Fietsen) ! 06.12.2014 Aan het college van Burgemeester en Schepenen AANBEVELINGEN VERKEERSVEILIGHEID (Focus Fietsen) 1. Doelstelling Tijdens de algemene vergadering van de jeugdraad van 21 november 2014 werd er

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING VAN DE FIETSOSTRADE F1 VAN HET STATION MECHELEN-NEKKERSPOEL TOT HET STATION ANTWERPEN-CENTRAAL

ROUTEBESCHRIJVING VAN DE FIETSOSTRADE F1 VAN HET STATION MECHELEN-NEKKERSPOEL TOT HET STATION ANTWERPEN-CENTRAAL DIENST MOBILITEIT Departement Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit ROUTEBESCHRIJVING VAN DE FIETSOSTRADE F1 VAN HET STATION MECHELEN-NEKKERSPOEL TOT HET STATION ANTWERPEN-CENTRAAL Vertrek op de parking aan

Nadere informatie

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Dit document werd opgesteld op vraag van de dienst mobiliteit van de stad Sint-Niklaas en heeft tot doel de verkeersproblematiek rond

Nadere informatie

De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen

De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen Fietsersbond vzw Afdeling Kontich De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen De zuidrand van Antwerpen is een dicht bevolkt gebied. Gelukkig zijn er toch nog enkele groene gebieden. Tussen

Nadere informatie

Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten

Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten Gemeente Nieuwkoop Afd. Beheer openbare ruimte maart 2015 Inhoud INHOUD...2 1 INLEIDING...3 1.1 AANLEIDING...3 1.2 DOELSTELLING

Nadere informatie

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring Beschrijving route Noorderwijk Start Klavertje Ring Gebruik de achteruitgang van de school. Neem de fietsoversteek en rij naar links. Let op! Op een fietsoversteek heb je geen voorrang, goed uitkijken

Nadere informatie

Meer informatie over onze aanpak en onze visie op verkeersveiligheid, leefbaarheid en mobiliteit vind je in ons programma op pagina

Meer informatie over onze aanpak en onze visie op verkeersveiligheid, leefbaarheid en mobiliteit vind je in ons programma op pagina Op zondag 19 augustus hield N-VA Beernem een fietstocht langs een aantal knelpunten voor veilig fietsen in Beernem. In de voorbije legislatuur is op het gebied van fietsveiligheid heel wat gerealiseerd.

Nadere informatie

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Leuven, 11 december 2015 Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Conclusies en voorstellen voor het Stadsbestuur 1. Management summary Omwille van de vele klachten en de toenemende problemen rond mobiliteit,

Nadere informatie

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat)

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Inhoud 1. Terugblik 2. Resultaten 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke thema s 5. Vervolg

Nadere informatie

Volg vanaf het station Antwerpen-Centraal het spoor richting station Antwerpen-Berchem.

Volg vanaf het station Antwerpen-Centraal het spoor richting station Antwerpen-Berchem. DIENST MOBILITEIT Departement Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit ROUTEBESCHRIJVING VAN DE FIETSOSTRADE VAN HET STATION ANTWERPEN-CENTRAAL TOT HET STATION MECHELEN-NEKKERSPOEL Volg vanaf het station Antwerpen-Centraal

Nadere informatie

De 3 beloftes van Dirk Claes

De 3 beloftes van Dirk Claes http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/vlaams-brabant/rotselaar/dvp De 3 beloftes van Dirk Claes Rock Werchter Rock Werchter is van groot belang voor onze verenigingen. Met het nieuwe Ruimtelijke

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord

Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord Met een grote groep inwoners zijn we op een regenachtige woensdagavond 12 april door de wijk IJsselstein Noord gaan fietsen. Mede

Nadere informatie

Duidelijkheid, vlotheid en eenvoud in het verkeer

Duidelijkheid, vlotheid en eenvoud in het verkeer Duidelijkheid, vlotheid en eenvoud in het verkeer De Europeese Gemeenschap wil de komende jaren het verkeersbeleid sterk vereenvoudigen. Ook onze federale regering, in dit geval staatsecretaris voor mobiliteit

Nadere informatie

3DE EN 4DE SPOOR LIJN 50 A

3DE EN 4DE SPOOR LIJN 50 A > AANLEG 3DE EN 4DE SPOOR LIJN 50 A STATIONSOMGEVING HANSBEKE MOBILITEITSBELEID RINGWEG 1 oktober 2009 Kristin Berckmans Sylvie Syryn Geert Vercruysse Cel Info Buurtbewoners Communicatieverantwoordelijke

Nadere informatie

FIETSOSTRADE ANTWERPEN-ESSEN

FIETSOSTRADE ANTWERPEN-ESSEN ROUTEBESCHRIJVING DIENST MOBILITEIT Departement Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit FIETSOSTRADE ANTWERPEN-ESSEN Hieronder vind je een routebeschrijving van de fietsostrade Antwerpen-Essen van Antwerpen-Luchtbal

Nadere informatie

https://www.youtube.com/watch?v=yyb9ijerdq4

https://www.youtube.com/watch?v=yyb9ijerdq4 https://www.youtube.com/watch?v=yyb9ijerdq4 1-16 november 2016 Fietsostrade Antwerpen - Lier Infomoment bewoners 16 november 2016 2-16 november 2016 AGENDA 20.00u 20.20u 20.30u 21.00u Welkomstwoord door

Nadere informatie

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 1e Werkgroep: Terugblik en vervolg 2e Werkgroep: Thema s 1. Spelen en sport 2. Verkeer en parkeren 3. Groen 4. Verblijf 5. Honden 6. Bruggetje

Nadere informatie

verslag Verslag fietsostrade Theaterzaal Vooruit tot uur Annemie De Wolf Deskundige communicatie

verslag Verslag fietsostrade Theaterzaal Vooruit tot uur Annemie De Wolf Deskundige communicatie Externe communicatie en burgerzaken Communicatie Telefoon 03 460 06 11 Fax 03 460 06 36 verslag datum plaats duur verslag Verslag fietsostrade 5 september Theaterzaal Vooruit 20.00 tot 22.30 uur Annemie

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Fietssnelwegen Van tracéonderzoek tot realisatie

Fietssnelwegen Van tracéonderzoek tot realisatie Fietssnelwegen Van tracéonderzoek tot realisatie Toekomstforum themagroep mobiliteit 15 september 2017 Kris Lambrechts Dienst mobiliteit Fietssnelwegen in Halle-Vilvoorde en BHG http://geo.vlaamsbrabant.be/mobiliteit/

Nadere informatie

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp)

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) START FIETSPROEF Goed langs de rechterzijde van de straat rijden tot op het einde. Aan het kruispunt moet je oversteken en linksaf het

Nadere informatie

WERKPUNTENNOTA. Deel 2: FB Beveren / UPDATE 01 mei 2015

WERKPUNTENNOTA. Deel 2: FB Beveren / UPDATE 01 mei 2015 WERKPUNTENNOTA Deel 2: FB Beveren / UPDATE 01 mei 2015 Fietsroute thv Pietje Waaspad / gemeentegrens St Niklaas - Beveren Perfecte aansluiting van de fietsroute over de gemeentegrenzen heen mits een kleine

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

DORPSRAAD SINT-DENIJS 21/09/2017

DORPSRAAD SINT-DENIJS 21/09/2017 DORPSRAAD SINT-DENIJS 21/09/2017 Bespreking College 13/11/2017 1.GLASBOL Verplaatsen glasbol : -Sportcentrum? (wel gevaar voor sluikstorten in gracht) -Stationsplein (parkeerplaats opgeven of op andere

Nadere informatie

Dossier mobiliteit luchtkwaliteitverkeersveiligheid

Dossier mobiliteit luchtkwaliteitverkeersveiligheid Dossier mobiliteit luchtkwaliteitverkeersveiligheid -leefbaarheid Zone Kop Geldenaaksebaan - Philipspark omgeving SKLO/Parkschool Contactpersoon Stefan Hooghe February 2019 Inleiding geschiedenisschets

Nadere informatie

Verslag workshop Fietsroute plus Groningen - Haren

Verslag workshop Fietsroute plus Groningen - Haren Verslag workshop Fietsroute plus Groningen - Haren Onderwerp Datum Locatie Aanwezigen Workshop Fietsroute plus Groningen - Haren. Dinsdag 7 juni 2016, 19:00 uur 21:00 uur. BSV Helpman-Oost, Groensteinlaan

Nadere informatie

BUND Fietspad en Parkspeeltuin

BUND Fietspad en Parkspeeltuin Stadsontwikkeling 1/44 BUND Fietspad en Parkspeeltuin Infomoment 18/10/2016 Inhoud inleiding analyse algemene randvoorwaarden mobiliteitsvoorwaarden (indien relevant) ambitie concept Stadsontwikkeling

Nadere informatie

maandag-vrijdag schooldagen

maandag-vrijdag schooldagen 270 Brussel - Haacht - Keerbergen 271 Brussel - Kortenberg - Kampenhout 272 Brussel - Zaventem 470 Snelbus Brussel - Haacht 471 Snelbus Brussel - Keiberg - Zaventem 660 Zaventem - Haacht - Keerbergen -

Nadere informatie

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van fietsverbindingen door het centrum van Rotterdam Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

scenario 1: De Leefstraat

scenario 1: De Leefstraat scenario 1: De Leefstraat De Rozenstraat en Palmstraat vormen vandaag een belangrijke levensader voor de Heilig-Hartwijk. Ze verbinden het sportcentrum Alverberg, de Heilig-Hartkerk, de Daltonschool en

Nadere informatie

BUND Fietspad en Parkspeeltuin

BUND Fietspad en Parkspeeltuin Stadsontwikkeling 1/44 BUND Fietspad en Parkspeeltuin Infomoment 18/10/2016 Inhoud inleiding analyse algemene randvoorwaarden mobiliteitsvoorwaarden (indien relevant) ambitie concept Stadsontwikkeling

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad.

Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad. Zienswijzennotitie Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad. Er zijn zeven brieven met zienswijzen

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Op woensdagavond 5 april zijn we door de wijk Ijsselstein West: Achterveld en Groenvliet gefietst met een aantal inwoners. Opvallend

Nadere informatie

Overzicht wegenwerken en evenementen met verkeershinder te Lokeren Oktober - november 2016

Overzicht wegenwerken en evenementen met verkeershinder te Lokeren Oktober - november 2016 05/10/2016 Overzicht wegenwerken en evenementen met verkeershinder te Lokeren Oktober - november 2016 Geachte Hierbij een overzicht van de lopende en toekomstige werken en evenementen te Lokeren met hinder

Nadere informatie

FIETSFACTS. brugge.be

FIETSFACTS. brugge.be FIETSFACTS brugge.be Meten is weten' zegt men. Sinds de introductie van ons Fietsplan Brugge in 2014 hebben we trapsgewijs een versnelling hoger geschakeld. De tussentijdse evaluatie van ons fietsbeleid

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 oktober 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 F11: Fietsostrade Antwerpen-Lier aanbestedingsdossier

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum

GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat Datum tum: 31 maart 2017, Geert Demeulemeester, Directeur Sint-Michiel Jean Vanhaeren vraagt als coördinator van de gemachtigde opzichters in Sint Michiel

Nadere informatie

Lange Dijkstraat 03/03/2015

Lange Dijkstraat 03/03/2015 Lange Dijkstraat 03/03/2015 Inleiding Inleiding Ι situering Inleiding Ι waarom Veilige fietsroute (kernroute) Past in vernieuwing van belangrijke assen rond en richting Spoor Noord: Halenstraat/ Viséstraat

Nadere informatie

De fietssnelweg F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer van de Duitse grens naar Nijverdal.

De fietssnelweg F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer van de Duitse grens naar Nijverdal. 25-03-2017 Tunnelplan 187 De fietssnelweg F35 in Nijverdal. De fietssnelweg F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer van de Duitse grens naar Nijverdal. De naam fietssnelweg

Nadere informatie

SITUERING VAN HET PROJECT

SITUERING VAN HET PROJECT SITUERING VAN HET PROJECT Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeenten Gooik, Galmaarden en Herne leggen fietspaden aan en vernieuwen de rijweg in de Langestraat, Repingestraat en Vollezelestraat

Nadere informatie

De snelle fietsroute Apeldoorn-Deventer.

De snelle fietsroute Apeldoorn-Deventer. De snelle fietsroute Apeldoorn-Deventer. Acht jaar geleden was de fietsroute Apeldoorn-Deventer een van de vijf routes in het project Fiets Filevrij. De afstand tussen beide plaatsen is ideaal voor een

Nadere informatie

De fietssnelweg F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer van de Duitse grens naar Nijverdal.

De fietssnelweg F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer van de Duitse grens naar Nijverdal. 08-09-2018 Tunnelplan 190 De fietssnelweg F35 in Nijverdal (2018). De fietssnelweg F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer van de Duitse grens naar Nijverdal. De naam fietssnelweg

Nadere informatie

VERKEERSENQUETE. Maart 2012

VERKEERSENQUETE. Maart 2012 VERKEERSENQUETE Maart 2012 Ervaringsdeskundige Fee en Siebe zebrapad aan frituur Siebe aan bakkerij Van de Beek Frederik Kezelbergstraat Fee aan Post verkeersenquête ACW Zedelgem-Dorp 2 Algemeen Algemene

Nadere informatie

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open!

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! L E G E N D E *** Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! Kijk naar, maak oogcontact met Linkerarm uitsteken Rechterarm uitsteken Fietstraject

Nadere informatie

Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek

Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek Redactie: Geert Mortier, Steven Wittouck, An Cliquet, Jan Decoene, Geert Angenon, Eddy Labeau Overzicht Overzichtskaart wijk en situering Algemene

Nadere informatie

Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid

Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid Inhoud Vertegenwoordiging respondenten. Enquêteresultaten: Autovoorzieningen. Voetgangersvoorzieningen. Fietsvoorzieningen. Opmerkingen. Algemeen. Resumé bevindingen.

Nadere informatie

Fietsstraat: Auto te gast in combinatie met dynamische afsluiting

Fietsstraat: Auto te gast in combinatie met dynamische afsluiting BESTUDEERDE VARIANTEN INRICHTING ACHILLESSTRAAT De inrichting van de Achillesstraat in het deel Cascadepark West betrof een tijdelijke inrichting. Naar aanleiding van de hoge verkeersintensiteit tijdens

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07424 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Evaluatie Tervurenlaan (N3) ter hoogte van de kruispunten Oppemstraat, Albertlaan en Brusselsesteenweg na de aanleg van de vrijliggende fietspaden.

Evaluatie Tervurenlaan (N3) ter hoogte van de kruispunten Oppemstraat, Albertlaan en Brusselsesteenweg na de aanleg van de vrijliggende fietspaden. Evaluatie Tervurenlaan (N3) ter hoogte van de kruispunten Oppemstraat, Albertlaan en Brusselsesteenweg na de aanleg van de vrijliggende fietspaden. AANZET. Het gemeentebestuur van Tervuren vraagt een politionele

Nadere informatie

Herinrichting Ring rond Brussel

Herinrichting Ring rond Brussel Herinrichting Ring rond Brussel Tim Lonneux Colloquium Stand van de Rand 22/10/2016 22-10-2016 1 Herinrichting R0 rond Brussel Situering project Historiek Toelichting voorontwerp Vervolgtraject 2 1 Situering

Nadere informatie

De huidige route loopt via de N445 (Dendermondesteenweg - Dendermondsesteenweg)

De huidige route loopt via de N445 (Dendermondesteenweg - Dendermondsesteenweg) Intergemeentelijke fietsroute Destelbergen Gent Fietsersbond augustus 2018 De huidige route loopt via de N445 (Dendermondesteenweg - Dendermondsesteenweg) De voorgestelde route loopt via de N445 (Dendermondesteenweg),

Nadere informatie

2.3.2 Werkdomein B - Gewenste verkeersstructuur per vervoerswijze. B.2 - Een fijnmazig fietsroutenetwerk

2.3.2 Werkdomein B - Gewenste verkeersstructuur per vervoerswijze. B.2 - Een fijnmazig fietsroutenetwerk .. Werkdomein B - Gewenste verkeersstructuur per vervoerswijze B. - Een fijnmazig fietsroutenetwerk Aangezien meer dan de helft van de verplaatsingen minder dan km bedraagt, vormt de fiets een belangrijk

Nadere informatie

Verslag locatiebezoek Golfbaanpad 20 juni 2018

Verslag locatiebezoek Golfbaanpad 20 juni 2018 Verslag locatiebezoek Golfbaanpad 20 juni 2018 1 Inleiding In november 2017 is de Gebiedsvisie Landelijk Capelle door de gemeenteraad vastgesteld in de vorm van een reisgids met twintig projecten, die

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

Kinderen op de fiets

Kinderen op de fiets Kinderen op de fiets Kinderen vervoeren met de fiets 1. HET FIETSZITJE Vanaf ongeveer 1 jaar Van 9 tot 15 of tot 25 kg Uitgerust met : - gordeltjes - voetsteuntjes (verstelbaar in hoogte) - hoge rugsteun

Nadere informatie

Onderdoorgang Rozemarijnbrug opent voor voetgangers en fietsers

Onderdoorgang Rozemarijnbrug opent voor voetgangers en fietsers Onderdoorgang Rozemarijnbrug opent voor voetgangers en fietsers Op dinsdag 30 augustus 2016 om 14 uur fietsten schepen Watteeuw, samen met gedeputeerde Peter Hertog, de pas aangelegde onderdoorgang aan

Nadere informatie

De Haagse D66 Fietsagenda: Bewegen naar morgen!

De Haagse D66 Fietsagenda: Bewegen naar morgen! De Haagse D66 Fietsagenda: Bewegen naar morgen! D66 zet in op Den Haag als 'Fietsstad van de toekomst'. En daar moet Den Haag snel mee aan de slag! D66 gaat daarom ook voor Den Haag als Fietsstad van het

Nadere informatie

N631 Oosterhout Gilze-Rijen

N631 Oosterhout Gilze-Rijen N631 Oosterhout Gilze-Rijen Op 13 juni vond een inloopavond plaats over de plannen voor de N631 Rijen- Oosterhout (Vijf Eikenweg Oosterhoutseweg). Hier werden onderstaande varianten voor de weg gepresenteerd:

Nadere informatie

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld Onderzoeksrapport ) Inleiding De heeft ons, de leerlingen van 3GTx van de Meerwaarde gevraagd uit te zoeken wat onveilige situaties zijn rondom onze school. Twee medewerkers van de van afdeling Verkeer

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

Gevaarlijke bocht. Dubbele bocht of opeenvolging van meer dan twee bochten, de eerste naar links

Gevaarlijke bocht. Dubbele bocht of opeenvolging van meer dan twee bochten, de eerste naar links 1 VERKEERSBORDEN Gevaarlijke bocht. Bocht naar links Gevaarlijke bocht. Bocht naar rechts Gevaarlijke bocht. Dubbele bocht of opeenvolging van meer dan twee bochten, de eerste naar links Gevaarlijke bocht.

Nadere informatie

Fietsstrategie voor Rotterdam

Fietsstrategie voor Rotterdam Fietsstrategie voor Rotterdam Fietsstrategie voor Rotterdam Het fietsgebruik in Rotterdam zit in de lift. Het aantal fietsers op een gemiddelde dag is in de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld van 40.000

Nadere informatie

Factsheets De Liemers

Factsheets De Liemers Factsheets snelfietsroute De Liemers Informatie over De Liemers, de snelfiets route tussen Arnhem en Zevenaar. 9 factsheets met infor matie, kosten en planningen. Uitgave mei 2011 Factsheets De Liemers

Nadere informatie

Bestuursakkoord Turnhout: mobiliteit

Bestuursakkoord Turnhout: mobiliteit Bestuursakkoord Turnhout: mobiliteit Turnhout: een gezond financieel beleid Turnhout: een sterke en efficiënte netwerkorganisatie Turnhout: een dynamische centrumstad Turnhout: het ondernemend hart van

Nadere informatie

Reactienota Aangepast ontwerp rotonde bij de Admiraal van Ghentlaan

Reactienota Aangepast ontwerp rotonde bij de Admiraal van Ghentlaan nota Aangepast ontwerp rotonde bij de Admiraal van Ghentlaan 12-8-2019 1 Inleiding In april 2019 hebben we de plannen voor de inrichting van de Prinses Irenelaan en de geplande rotonde ter hoogte van de

Nadere informatie

Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten. De belangrijkste zijn:

Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten. De belangrijkste zijn: Afdeling Haagse regio Postbus 11638 2502 AP Den Haag Reactie op ontwerp sterroute Binnenstad/Scheveningen-Haven Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten.

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom De omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom is op dit moment in volle ontwikkeling. Bij de (her)aanleg wordt

Nadere informatie

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge Voetgangers en fietsers Openbaar vervoer Auto Verkeersarme binnenstad Open VLD wil de binnenstad verkeersarmer maken. Nu zijn enkel de Jan Breydelstraat en de Sint-Amandstraat verkeersvrij. Het laden en

Nadere informatie

Datum Vraagsteller Onderwerp Pagina

Datum Vraagsteller Onderwerp Pagina INHOUDSOPGAVE Bulletin vragen en antwoorden maart 2017 Datum Vraagsteller Onderwerp Pagina 9.01.2017 Sarah Sneyers Directie ruimte dienst mobiliteit i.v.m. fietspadensubsidies naar aanleiding van het persbericht

Nadere informatie

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring Beschrijving route Noorderwijk Start Klavertje Ring Gebruik de achteruitgang van de school. Neem de fietsoversteek en rij naar links. Let op! Op een fietsoversteek heb je geen voorrang, goed uitkijken

Nadere informatie

Fietssnelwegenplan Oost-Vlaanderen. Conclusies consultatieronde en fietssnelwegenkaart

Fietssnelwegenplan Oost-Vlaanderen. Conclusies consultatieronde en fietssnelwegenkaart Fietssnelwegenplan Oost-Vlaanderen Conclusies consultatieronde en fietssnelwegenkaart Historiek Reeds geruime tijd ondersteunt de Provincie de realisatie van fietsinfrastructuur Ondersteunen van gemeentes

Nadere informatie

Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking

Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking Onderwerp Motie Niet van het padje af voor speed-pedelecs Documentnummer Geachte Statenleden, Op 7 juli 2017 hebben uw

Nadere informatie

5. De plaats van de fietser op de openbare weg 1 M. Is er een fietspad, dan moeten fietsers daar op rijden, tenminste indien het berijdbaar is.

5. De plaats van de fietser op de openbare weg 1 M. Is er een fietspad, dan moeten fietsers daar op rijden, tenminste indien het berijdbaar is. 5. De plaats van de fietser op de openbare weg 1 M Is er een fietspad, dan moeten fietsers daar op rijden, tenminste indien het berijdbaar is. 2 E Is het fietspad op de grond aangeduid met twee witte evenwijdige

Nadere informatie

doe-fiche fietser Opstappen en wegrijden uw kind politie Bilzen - Hoeselt - Riemst nog niet kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen.

doe-fiche fietser Opstappen en wegrijden uw kind politie Bilzen - Hoeselt - Riemst nog niet kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen. Opstappen en wegrijden 7 kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen. kijkt uit hoe het veilig en zonder het verkeer te hinderen de startplaats kan bereiken. stapt met de fiets aan de hand

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE KLOOSTERZANDE - LAMSWAARDE - TERHOLE - HULST

ADVIES FIETSROUTE KLOOSTERZANDE - LAMSWAARDE - TERHOLE - HULST KLOOSTERZANDE - LAMSWAARDE - TERHOLE - HULST TOTALE FIETSROUTE KLOOSTERZANDE-LAMSWAARDE-TERHOLE-HULST VANUIT KLOOSTERZANDE Als vertrekplaats is gekozen voor het Hof te Zandeplein vóór het pannenkoekenhuis

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners dinsdag avond 18 april, Zenderpark

Resultaten Fietsen met Inwoners dinsdag avond 18 april, Zenderpark Resultaten Fietsen met Inwoners dinsdag avond 18 april, Zenderpark Op dinsdagavond 18 april zijn we door het Zenderpark gefietst met een klein groepje inwoners. Hoewel het groepje klein was, zijn er veel

Nadere informatie

Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag

Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag 10-3-2016 Ronde 1 Openbaar vervoer GROEP 1 Thema 1: aanbod Vraag naar groter aanbod, meer diversiteit en teveel lijnen op hetzelfde traject. Betere aansluiting

Nadere informatie