Nota van Inlichtingen op contract met Zaaknummer: voor het ontwerpen en uitvoeren van de renovatie Luchthavens Caribisch Nederland.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nota van Inlichtingen op contract met Zaaknummer: voor het ontwerpen en uitvoeren van de renovatie Luchthavens Caribisch Nederland."

Transcriptie

1 Nota van Inlichtingen op contract met Zaaknummer: voor het ontwerpen en uitvoeren van de renovatie Luchthavens Caribisch Nederland. 2e Nota van Inlichtingen Datum 22 mei 2014 Status Definitief

2 Inhoud 1 2 e Nota van Inlichtingen Schriftelijke vragen Wijzigingen aanbestedingsdocumenten en concept Contract Wijzigingen Aanvullende inlichtingen Presentatie tekeningen/monsters Verklaring Bijlagen e Nota van Inlichtingen zaaknr Pagina 2 van 29

3 1 2 e Nota van Inlichtingen Dit document betreft de 2e Nota van Inlichtingen behorend bij Contract met zaaknummer , verstrekt aan de deelnemers voor project Ontwerpen en uitvoeren van de renovatie Luchthavens Caribisch Nederland. Hieronder volgt een opsomming van de wijzigingen op de aanbestedingsdocumenten, de schriftelijke gestelde vragen de antwoorden daarop en aanvullende informatie. De nummering van de vragen gaat verder waar deze in de eerste nota van inlichtingen geëindigd zijn. Hierdoor krijgt iedere vraag en/of wijziging een eigen uniek nummer gedurende de aanbestedingsprocedure. 2e Nota van Inlichtingen zaaknr Pagina 3 van 29

4 1.1 Schriftelijke vragen Door ondernemers zijn de volgende schriftelijke vragen gesteld: Nr. Document Onderwerp Artikel pag vraag Antwoord 19. Inschrijvings- en Bevoegdheid tot het 2.4.5, 13 of Binnen 2 dagen na een daartoe ontvangen verzoek Dit mag per . beoordelingsdocument doen van inschrijving lid 2 47 van de Aanbesteder dient de inschrijver een kopie van de uittreksel uit het register te verstrekken, dient dit per post te geschieden? Of kan dit via de ? 20. Inschrijvings- en beoordelingsdocument 21. Inschrijvings- en beoordelingsdocument 22. Inschrijvings- en beoordelingsdocument Uitsluitingsgronden 3.1, lid 3 Geschiktheidseisen 3.3, lid 4 Inschrijvingsfase 2.3, lid 5 14 of van of 47 Bewijsmiddelen dienen binnen 2 werkdagen te worden verstrekt, kan dit via de ? Immers via de post lukt het niet binnen 2 werkdagen vanuit Caribisch Nederland/Sint Maarten De te verstrekken gegeven dienen binnen 7 dagen per post verstuurd te worden. Wordt hiermee werkdagen of kalenderdagen bedoeld? In onderdeel 7 van dezelfde paragraaf wordt gesproken over werkdagen. De inschrijver dient bij zijn inschrijvingsbiljet een verklaring toe te voegen als genoemd in artikel van het ARW2012 (model K). Is van model K ook een word versie beschikbaar? Dit mag per . Hier worden 7 werkdagen bedoeld Van model K is geen Word-versie beschikbaar. E.e.a. dient opgesteld te worden conform model K zoals opgenomen in deel II Modellen van het ARW 2012.

5 23. Vraagspecificatie Proces werkbare uren en feestdagen annex F 69 In de lijst wordt geen rekening gehouden met de vrije dagen in de bouwvakantie. Voor 2014 is deze vastgesteld vanaf 22 december tot 12 Januari Komen deze dagen in aanmerking voor onwerkbaar Aangenomen is dat hier bijlage F wordt bedoeld. De "bouwvakantie" is verwerkt in de planning. Basisovereenkomst en Annex II zijn de data gewijzigd. Deze wijzigingen zijn weergegeven in het hoofdstuk 1.2 'Wijzigingen' van onderhavige 2 e Nota van Inlichtingen. Voor de nieuwe opleverdatum voor BON is ook rekening gehouden met een vakantie periode van 3 weken rond de kerst in De dagen van de bouwvakantie worden niet aangemerkt als onwerkbaar. 24. Vraagspecificatie Proces 25. Annexen bij de Vraagspecificatie Bouwterrein en faciliteiten vrijkomende materialen De gewenste voorzieningen tbv de directie zijn deze noodzakelijk op alle eilanden. Voor SABA is dit een logistiek probleem. De vergaderruimte zouden we elders op het eiland ter beschikking kunnen stellen. Annex V, art.1 lid 4 11 Vervoerder dient een erkende vervoerder te zijn en voorkomen op een VIHB lijst. De lokale vervoerders op de BES eilanden komen niet op deze lijst voor? De directievoorzieningen zijn noodzakelijk op alle eilanden. Voor Saba is het mogelijk dat vergaderruimte beschikbaar wordt gesteld elders op het eiland. Verder kunnen op Saba sanitaire- en keukenvoorzieningen t.b.v. Opdrachtgever gedeeld worden met de projectleider faciliteiten van de Opdrachtnemer. De voorzieningen moeten "fit for purpose" zijn. Indien vervoerders niet voorkomen op de lijst, dient de Opdrachtnemer in overleg met het (lokale) bevoegd gezag af te stemmen hoe aan de doelstelling van gereguleerde afvoer te voldoen.

6 26. Annexen bij de Vraagspecificatie vrijkomende materialen Annex V, art.1 lid 5 11 Er wordt verwezen naar art BW, waarom naar de Nederlandse wetgeving als er een BW BES bestaat. Hoe is de verhouding tussen de BW en BW BES? Op het contract (rechtsverhouding tussen de partijen) zijn de UAV-GC 2005 en het BW van toepassing verklaard volgens art. 1 Basisovereenkomst. Op bijvoorbeeld de Werkzaamheden of vergunningen kan de lokaal geldende BES wetgeving van toepassing zijn, zie ook UAV-GC 2005 paragraaf 11 lid Employer requirements Part 2 EUX (vraagspecificatie eisen) 28. Employer requirements Part 2 EUX (vraagspecificatie eisen) 29. Employer requirements Part 2 EUX (vraagspecificatie eisen) Generator Dient de generator in het CCR gebouw te komen? Voor het invullen van de topeis mag gebruik worden gemaakt van het bestaande gebouw eventueel met uitbreiding, of door gebruik te maken van een andere oplossing. Requirements from aspect analysis Requirements from aspect analysis SS7 14 New parts shall have a design life of at least 25 years unless specified otherwise in underlyining requirements. Gezien de standaard levenduur van een runway van 10 jaar en klimatologische omstandigheden kunnen wij dit niet garanderen. Wat moeten wij als uitgangspunten aannemen? E4, Alles binnen de strip moet gelijk aan het maaiveld zijn en dan moeten alle hoeken een champfer hebben van 45 graden tot een diepte van 30 cm onder het maaiveld. Geldt dit ook voor de fundaties en putten voor de AGL. De 25 jaar design life eis is niet van toepassing op verhardingen. Voor verhardingen geldt een design life van 10 jaar. Ja.

7 30. Employer requirements Part 2 EUX (vraagspecificatie eisen) 31. Employer requirements Part 2 EUX (vraagspecificatie eisen) Requirements from aspect analysis Requirements from aspect analysis E4, E8, Alles binnen de RESA moet gelijk aan het maaiveld zijn en dan moeten alle hoeken een champfer hebben van 45 graden tot een diepte van 30 cm onder het maaiveld. Geldt dit ook voor de fundaties en putten voor de AGL. Moet de opdrachtnemer rekening houden met uitloging naar de ondergrond? In deze paragraaf staat dat het uitgefreesde materiaal moet worden hergebruik op de perimeter track. Aangezien dit teerhoudend materiaal is, moet de opdrachtnemer er rekening meehouden dat er een doek tussen het freesmateriaal en de bestaande ondergrond moet worden aangebracht. Ja. De resultaten van de verhardingsonderzoeken zijn opgenomen in de aanbestedingsdocumenten onder Vraagspecificatie Annex XIII Informatie. Onderdeel van deze onderzoeken zijn zogenaamde PAK marker testen ( PAH test in het Engels), uitgevoerd op de asfaltboorkernen. Deze testen geven een indicatie van de aanwezigheid van teer. Zoals te zien is in de tabel op blad 5 van 5 van de het rapport Geotechnical investigations and topografical survey BES Airports, d.d. 20 december 2013 in Annex XIII, is de uitslag van deze testen negatief. Met andere woorden, bij de testen op 14 boorkernen van de verhardingen op de luchthaven Eustatius is geen teerhoudend asfalt aangetroffen. 32. Employer requirements Part 3 SAB (vraagspecificatie eisen) Requirements from aspect analysis SS7 14 New parts shall have a design life of at least 25 years unless specified otherwise in underlyining requirements. Gezien de standaard levenduur van een runway van 10 jaar en klimatologische omstandigheden kunnen wij dit niet garanderen. Wat moeten wij als uitgangspunten aannemen? De 25 jaar design life eis is niet van toepassing op verhardingen. Voor verhardingen geldt een design life van 10 jaar.

8 33. Employer requirements Part 3 SAB (vraagspecificatie eisen) 34. Employer requirements Part 3 SAB (vraagspecificatie eisen) 35. Employer requirements Part 3 SAB (vraagspecificatie eisen) 36. Employer requirements Part 3 SAB (vraagspecificatie eisen) 37. Employer requirements Part 3 SAB (vraagspecificatie eisen) 38. Employer requirements Part 3 SAB (vraagspecificatie eisen) Requirements from aspect analysis Requirements from aspect analysis Requirements from aspect analysis Requirements from aspect analysis Requirements from aspect analysis Requirements from aspect analysis SS9 14 Geld dit ook voor de palen van bestaand hekwerk of mogen deze tot MV worden verwijderd. S3,2 18 Moet er in de pompput een pomp worden geplaatst? Nee. S3,2 18 Moet de opdrachtnemer er vanuit gaan dat er milieuvervuilingen in het cistern kan komen? S5,1, Alles binnen de strip moet gelijk aan het maaiveld zijn en dan moeten alle hoeken een champfer hebben van 45 graden tot een diepte van 30 cm onder het maaiveld. Geldt dit ook voor de fundaties en putten voor de AGL. S5,2 29 Moet de AGL Shelter worden voorzien van communicatie middelen zoals een telefoon. S5,2 29 Moet de AGL Shelter voldoen aan de building regulations of SABA? Verwijderen van de palen van het bestaand hekwerk tot maaiveld is akkoord. Op plaatsen als aangegeven op de herziene tekeningen die bij deze Nota van Inlichtingen zijn gevoegd, waar het bestaande hekwerk niet vervangen wordt door een nieuw hek, kan het hekwerk in zijn geheel blijven staan. Zie ook Hoofstuk 1.2 Wijzigingen van onderhavige 2e Nota van Inlichtingen. De cistern vangt het water op zoals dat ook in de huidige situatie van het Apron afstroomt. Ja Nee, geen telefoon. Wel dient er een communicatieverbinding tussen control cabinet in de CCR shelter en het touch screen in de FISO ruimte te worden gerealiseerd. Ja

9 39. Employer requirements Part 3 SAB (vraagspecificatie eisen) Requirements from aspect analysis 40. relevante documentatie integrale veiligheid 41. Geotechnical Investigation and topographical survey BES Airport 42. Geotechnical Investigation and topographical survey BES Airport 43. Geotechnical Investigation and topographical survey BES Airport Ondergrond Service Road Aanvulmateriaal S5,2 29 Dient de opdrachtnemer rekening te houden met dat de Agl Spare Parts in de AGL Shelter dienen te worden opgeslagen? 1,3 Er wordt in de lijst verwezen naar Nederlandse wetgeving. Als er een lokale BES wetgeving aanwezig is, geldt deze boven de Nederlandse wetgeving? Met andere woorden wat is de rangorde van geldende wetgeving Genera l Genera l Genera l Mocht er tijdens uitvoering geconstateerd worden dat er na het frezen een niet geschikte onderlaag wordt aangetroffen. Ligt deze verantwoordelijkheid bij de opdrachtgever? Het uitgekomen freesmateriaal en de kwaliteit hiervan is geschikt om her te gebruiken voor de aanleg van de service road Gezien de hoeveelheid materiaal welke nodig is aan de oostzijde. Kunnen wij het materiaal (mogelijk beschikbaar) aan de oost-zuidzijde (verhoogd talud) gebruiken voor aanvullen? En is dit materiaal geschikt hiervoor? Of moeten wij het materiaal elders betrekken? 44. Architecture BON Bestaande tekeningen Zijn er bestaande tekeningen beschikbaar van de verkeerstoren? Ja Zie antwoord op vraag 13 en 26. Er zijn boorkernen genomen in de baan, de gegevens van deze kernen zijn beschikbaar gesteld in het contract. Interpretatie van deze gegevens (wel of geen geschikte onderlaag) is de verantwoordelijkheid van de Opdrachtnemer. Ja. Ja materiaal uit het verhoogd talud mag, indien daarmee aan de contractuele eisen wordt voldaan, worden gebruikt voor aanvulling. Er is grondonderzoek verricht op locatie van het verhoogd talud. De resultaten zijn opgenomen in de aanbestedingsdocumenten. Interpretatie van de resultaten is de verantwoordelijkheid van de Opdrachtnemer. Voor zover bekend bij Opdrachtgever, zijn er geen tekeningen beschikbaar. Opdrachtgever zal navraag doen bij de luchthaven.

10 45. Architecture BON Tijdelijke bescherming tijdens sloopwerk 46. Architecture BON "witte" afdak grenzend aan de verkeerstoren Bestaat de mogelijkheid om de zijde van de huidige terminal grensend aan de verkeerstoren tijdelijk te beschermen (hout voor ramen) ivm mogelijk vallend materiaal? Is er een mogelijkheid om dit afdak tijdelijk te demonteren en na het sloopwerk weer terug te plaatsen? 47. Structure BON Bestaande tekeningen Zijn er bestaande tekeningen beschikbaar van de verkeerstoren waaruit wij af kunnen leiden wat de constructie is van de huidige toren? 48. Structure BON Sloopwerk fundering De verkeerstoren moet gesloopt worden. Tot hoever moeten de fundaties onder maaiveld verwijderd worden. 49. Electrical BON Lichtmasten Op tekening staan 5 lichtmasten aan de achterzijde van de terminal. Buiten hebben we geconstateerd dat er 6 lichtmasten op de apron staan? 50. Electrical BON Aantal masten het bepalen van de locatie en aantal lichtmasten moet bepaald worden door de opdrachtnemer? Vanuit Opdrachtgeverzijde is hier geen bezwaar tegen. De exacte uitwerking en toestemming zal in overleg met de beheerder c.q. havenmeester plaats moeten vinden. Ja, in principe is dit mogelijk. De exacte uitwerking zal in overleg met de beheerder c.q. havenmeester plaats moeten vinden. Voor zover bekend bij de Opdrachtgever, zijn er geen tekeningen beschikbaar. Opdrachtgever zal navraag doen bij de luchthaven. Fundatie van de verkeerstoren dient zover verwijderd te worden, dat er een verharding aangelegd kan worden die vlak aansluit met bestaande verharding. Fundering dient hiervoor tot ten minste 30 cm onder maaiveld verwijderd te worden Correct, Opdrachtnemer dient rekening te houden met 6 lichtmasten (5 stuks op de Apron en 1 stuk nabij maintenance/general aviation gebouwen/airside access gate. Zie de bijgevoegde aangepaste tekening met referentie E-10-BON-0000_C Ja, de exacte locatie, het aantal lichtmasten en het aantal armaturen per mast moet worden bepaald door de Opdrachtnemer d.m.v. lichtberekeningen en conform de ICAO regulations.

11 51. Drawings EUX Survey Drawing (general) 52. Drawings EUX Survey Drawing (general) 53. Drawings EUX Dwarsprofielen W-04 EUX Drawings EUX Runway Strip W-01 EUX 008 Bij wie ligt de verantwoordelijkheid van de inmeetgegevens zoals bijvoorbeeld op de survey tekeningen staat aangegeven indien wij constateren dat hier afwijkingen in zitten? Kunnen we de ACAD survey tekening in 3D krijgen (ipv lijntjes)? De tekeningen geven aan het affrezen van 10cm toplaag en opnieuw aanbrengen. Wij hebben geconstateerd dat er afwijkingen zitten in de bestaande runway welke zodanig niet voldoen aan de ICAO eisen (wat als gevolg heeft meer asfalt). Wat aanhouden? De area with the runway strip (rode lijn) voldoet nu niet aan de ICAO eisen (profiel, afwerking etc). Kunnen wij een duidelijk een grens krijgen waar we wel moeten voldoen aan de ICAO eis? Verantwoordelijkheid voor de meetgegevens ligt bij de Opdrachtgever, verantwoordelijkheid voor de interpretatie van de gegevens ligt bij de Opdrachtnemer. In geval van onjuistheid, heeft de Opdrachtnemer een waarschuwingsplicht. De 3D ACAD survey tekening is reeds opgenomen in de set aanbestedingsdocumenten in de Annexen bij de Vraagspecificatie, Annex XIII, pagina 22, Luchthaven St. Eustatius, item a - 3D Survey Eustatius. Op TenderNed is de tekening te vinden onder de bestandsnaam: " D Survey Eustatius (Autocad drawing, 2 MB)" De gerenoveerde runway moet voldoen aan de ICAO eisen. Herprofilering waar nodig kan plaatsvinden in de onderlaag. De runway is een ICAO code 2C non-instrument runway. De strip behorende bij deze runway is 40m aan weerszijde van de runway centerline. Dit gebied is weergegeven as "runway strip graded area" op tekening W-01-EUX Dit gebied moet voldoen aan de in ICAO gestelde eisen. De rode lijn op de tekening, geeft een reservering aan voor een toekomstige strip behorende bij een instrument runway. De rode lijn (2 x 75m strip) dient aangehouden te worden voor het bepalen van de Obstacle Limitation Surfaces en is daarom maatgevend voor het bepalen van de maximale floodlightmast hoogte.

12 55. Drawings EUX Egaliseren en opschonen terrein W-01 EUX Drawings EUX Inzaaien van gras W-01 EUX Drawings EUX Fence W-01 EUX 008 Kunnen wij als uitgangspunt aannemen dat buiten de runway strip het Maaiveld niveau (dwarsprofielen) gehandhaafd kunnen worden? Is de opdrachtnemer verantwoordelijk voor herstellen/ het inzaaien / onderhouden van het gras? En zo ja wat is het onderhoudstermijn waar de opdrachtnemer rekening mee dient te houden. Aan de zuidzijde waar het hek omgezet moet worden zit nogal veel hoogteverschillen in het terrein. Is het de bedoeling dat het nieuwe hekwerk het maaiveld zal volgen? 58. Drawings EUX Coordinaten Op de tekening staan coordinaten aangegeven. Zijn deze in het veld terug te vinden 59. Drawings EUX Benchmark Welke benchmark moeten we hanteren voor de uitvoering? (minimaal 3 en waar aangegeven?) 60. Drawings EUX Verlichting aan hekwerk Genera l 61. Drawings EUX Windcone noordzijde not at drawin g 62. Masterformats EUX KNMI area E-10 EUX 000 We hebben geconstateerd dat er op en aan hekwerken welke verwijderd dienen te worden objecten zitten (zoals armaturen). Hoe gaan we hier mee om? De windcone aan de noordzijde handhaven of verwijderen (voldoet niet)? De KNMI area is in conflict met de service road? Ja. De Opdrachtnemer is voor geen andere werkzaamheden aan, met of voor grassen verantwoordelijk dan het conform Item L110 van "FAA Advisory Circular No150/ F" herstel van de sleufaanvullingen. Er dient rekening gehouden te worden met minimale uitvlakking van het terrein, echter uitgangspunt is dat er geen materiaal aan- of afgevoerd wordt. De coördinaten op tekening zijn gerelateerd aan een coördinatenstelsel dat gebaseerd is op de benchmark (zie ook vraag 59). De lijst met coördinaten van de benchmarkpunten is bijgevoegd: "140121_grondslag EUX.xls". Deze punten zijn terug te vinden in de 3D survey tekening. De Opdrachtnemer dient de aanwezige objecten te demonteren en te overhandigen aan de havenmeester. De bestaande windcone nabij drempel 06 zal door het KNMI worden verwijderd. Op deze locatie zal een nieuwe windcone geplaatst worden onder de scope van onderhavig Contract. De aangepaste tekening is bijgesloten. De windcone nabij de PAPI van runway 06 valt buiten de scope. KNMI voorzieningen zullen voor aanvang van de werkzaamheden verwijderd zijn. Het verwijderen valt buiten de scope van dit contract. De nieuw te plaatsen windcone (zie vraag 61) moet zo geplaatst worden dat er geen conflict is met de perimeter track.

13 63. Survey Drawing (general) 64. Survey Drawing (general) Bij wie ligt de verantwoordelijkheid van de inmeetgegevens zoals bijvoorbeeld op de survey tekeningen staat aangegeven indien wij constateren dat hier afwijkingen in zitten? Kunnen we de ACAD survey tekening in 3D krijgen (ipv lijntjes)? 65. Runway Strip De area with the runway strip (rode lijn) voldoet nu niet aan de ICAO eisen (profiel, afwerking etc). Kunnen wij een duidelijk een grens krijgen waar we wel moeten voldoen aan de ICAO eis? Verantwoordelijkheid voor de meetgegevens ligt bij de Opdrachtgever, verantwoordelijkheid voor de interpretatie van de gegevens ligt bij de Opdrachtnemer. In geval van onjuistheid, heeft de Opdrachtnemer een waarschuwingsplicht. De 3D ACAD survey tekening is reeds opgenomen in de set aanbestedingsdocumenten in de Annexen bij de Vraagspecificatie, Annex XIII, pagina 22, Luchthaven Saba, item a - 3D Survey Saba. Op TenderNed is de tekening te vinden onder de bestandsnaam: " D Survey Saba Airport (Autocad drawing, 1 MB) " Het primaire doel is de strip zoveel mogelijk op te vullen met materiaal dat vrijkomt uit de afgraving. Het is niet de bedoeling dat er extra materiaal wordt ingevoerd om de strip geheel ICAO compliant te maken. Het primaire doel is om de situatie veiliger te maken. Opdrachtgever realiseert zich dat ICAO eisen niet worden behaald. De aanvulling dient vlak afgewerkt te worden en er mogen in ieder geval geen obstakels gecreëerd worden. In tekening W-01-SAB-0006 Revisie B is aangegeven in welke volgorde de gebieden aangevuld dienen te worden. Mocht er bijvoorbeeld na het aanvullen van gebieden 1 en 2, geen materiaal meer vrijkomen uit de afgraving, dan zal gebied 3 niet verder aangevuld worden.

14 66. Uitgegraven berg W01S AB Taludvoorziening W01S AB Taludvoorziening W01S AB Aanvulling W01S AB Egaliseren en opschonen terrein W01S AB Inzaaien van gras W01S AB Fence W01S AB Contractor Camp W01S AB 006 Dienen er voorzieningen getroffen te worden bij het uitgegraven gedeelte (erosie) Ter plaatse van de locatie waar de aanvullingen dienen plaats te vinden is op dit moment een taludbescherming aanwezig. Kan er tegen deze taludbescherming aangevuld worden? Ter plaatse van de nieuwe aanvulling dient er taludbescherming aangebracht te worden. Worden er eisen gesteld aan de aanvulling? Het in lagen aanvullen en verdichtingstesten. Kunnen wij als uitgangspunt aannemen dat buiten de runway strip het Maaiveld niveau (dwarsprofielen) gehandhaafd kunnen worden Is de opdrachtnemer verantwoordelijk voor herstellen/ het inzaaien / onderhouden van het gras? En zo ja wat is het onderhoudstermijn waar de opdrachtnemer rekening mee dient te houden. Het bestaande hekwerk staat niet correct aangegeven op tekening. De ruimte bestemd voor de contractor is niet vlak. Bouwrijp dient de gebeuren door de opdrachtnemer Nee, er hoeven geen specifieke maatregelen getroffen te worden. Het in de doorsneden op tekening 0001 weergegeven vrije profiel dient bij oplevering en gedurende de onderhoudstermijn beschikbaar te zijn. Ja, indien dit het functioneren van de taludbescherming niet negatief beïnvloedt. Nee. Aanvulling dient stabiel en veilig aangebracht en vlak afgewerkt te worden. Er gelden geen verdichtingseisen als voor een runway strip. ja, met uitzondering van de afgraving van de berg. De Opdrachtnemer is voor geen andere werkzaamheden aan, met of voor grassen verantwoordelijk dan het conform Item L110 van "FAA Advisory Circular No150/ F" herstel van de sleufaanvullingen. Opdrachtgever is hiervan op de hoogte. De aangepaste tekening met daarop de locatie van het hekwerk bij benadering is bijgesloten. Exacte locatie van het bestaande hek dient door Opdrachtnemer vastgesteld te worden. Ja.

15 74. Service Road W01S AB Drainage W01S AB Coordinaten W07 SAB Benchmark W07 SAB Earthworks W01S AB 001 De service road staat niet op tekeningen aangegeven? De bestaande drainage heeft afschot naar de oostzijde onder de parkeerplaats door. Nu de drainage verlengt moet worden naar welke kant moet het afschot gerealiseerd worden. Op de tekening staan coordinaten aangegeven. Zijn deze in het veld terug te vinden Welke benchmark moeten we hanteren voor de uitvoering? (minimaal 3 en waar aangegeven?) Het is vrijwel niet uit te sluiten dat er tijdens ontgraven materiaal in zee komt. Is dit accptabel en akkoord bevonden door de desbetreffende instanties? De exacte locatie van de service road is niet bekend. Opdrachtnemer dient waar nodig deze zelf vast te stellen. De afwateringsgreppel heeft als doel het van de berghelling afstromende water op te vangen en af te voeren zodat dit niet binnen de strip van de runway komt. Het is aan de opdrachtnemer een adequate afvoer van het opgevangen water te realiseren. De coördinaten op tekening zijn gerelateerd aan een coördinatenstelsel dat gebaseerd is op de benchmark (zie ook vraag 77). De lijst met coördinaten van de benchmarkpunten is bijgevoegd: "140121_grondslag Saba.xls". Deze punten zijn terug te vinden in de 3D survey tekening. Opdrachtnemer dient tijdens het ontgraven passende maatregelen te nemen zodat de hoeveelheid materiaal die in zee komt tot een minimum beperkt wordt. 79. Quality of work 4,1 Contractor to construct, equip and maintain a material testing laboratory? Is dit noodzakelijk voor SABA of kunnen wij de benodige testen welke niet on site uitgevoerd moeten worden uit laten voeren in ons laboratorium op EUX of SXM 80. Taxiway and Apron 3,2 All spalls wider than 1 cm and longer than 3 cm shall be repaired. Er zijn veel beschadigingen naast de voeg, zaagsneden en in de vakken. Kunnen we een nadere toelichting krijgen over deze gewenste reparaties. 81. Joints Taxiway and Dienen de voegen niet voorzien te worden van een apron voegafdichting? 82. Runway In de Runway bevinden zich scheurvorming, oneffenheden. Dienen deze eerst gereapareerd te worden alvorens de slurry seal aan te brengen. Het is niet noodzakelijk een laboratorium in te richten op Saba. De eis is aangepast, zie ook Hoofdstuk 1.2 Wijzigingen van onderhavige 2 e Nota van Inlichtingen. De intentie van de reparatiewerkzaamheden is het wegnemen van FOD risico's. Nee, geen voegafdichting aanbrengen. Reparaties die nodig zijn om het gedegen aanbrengen en functioneren van de slurry seal te waarborgen, dienen uitgevoerd te worden.

16 83. RFF Road Op de grens tussen de RFF road en de apron zitten veel beschadigingen. Kunnen jullie de grens m.b.t. reparaties duidelijker aangeven Beschadigingen op en direct naast de grens tussen Apron en RFF road vallen binnen de scope van de werkzaamheden.

17 1.2 Wijzigingen aanbestedingsdocumenten en concept Contract In de aanbestedingsdocumenten en de concept Overeenkomst worden de volgende wijzigingen en aanvullingen aangebracht: Wijzigingen Document Sub Pag. Wijziging Inschrijvings- en beoordelingsdocument Inschrijvings- en beoordelingsdocument Paragraag Aanvangstijd van de 3 e inlichtingenronde en 2 e aanwijzing, bijeenkomst 2 (Saba) wordt gewijzigd van 14:30 naar uur. De tekst: - op Saba uur locale (Caribisch Nederlandse) tijd. vervalt en is vervangen door: - op Saba uur locale (Caribisch Nederlandse) tijd. Inschrijvings- en paragraaf 3.3 lid 6, beoordelingsdocument 2e regel Inschrijvings- en paragraaf 3.3 lid 7, beoordelingsdocument 1e aandachtsstreepje Inschrijvings- en paragraaf 3.3 lid 7, beoordelingsdocument 2e aandachtsstreepje dagen is gewijzigd in: werkdagen mail is gewijzigd in: mail vervalt

18 Basisovereenkomst Artikel 2 -paragraaf 5 7 De uiterste data van oplevering zijn gewijzigd De tekst Perceel 1: - Flamingo International Airport (BON) op uiterlijk: 16 maart Perceel 2: - FD Roosevelt Airport Sint Eustatius (EUX) op uiterlijk: 01 juli Juancho E. Yrausquin Airport Saba (SAB) op uiterlijk: 01 juli 2015 vervalt en is vervangen door: Perceel 1: - Flamingo International Airport (BON) op uiterlijk: 26 april Perceel 2: - FD Roosevelt Airport Sint Eustatius (EUX) op uiterlijk: 22 juli Juancho E. Yrausquin Airport Saba (SAB) op uiterlijk: 22 juli Basisovereenkomst Artikel 2 -paragraaf 6 7 De datum voor Perceel 1 is gewijzigd De tekst: Perceel 1: - Nieuwe Air Traffic Control (ATC) toren voor Flamingo International Airport (BON) op uiterlijk: 31 juli vervalt en is vervangen door: Perceel 1: - Nieuwe Air Traffic Control (ATC) toren voor Flamingo International Airport (BON) op uiterlijk: 21 augustus Vraagspecificatie Proces UV Aan eis UV800 wordt toegevoegd: Voor Saba (Perceel 2), is het toegestaan dat vergaderruimte beschikbaar wordt gesteld elders op het eiland in plaats van in de portacabin op de luchthaven. Verder kunnen op Saba sanitaire- en keukenvoorzieningen ten behoeve van de Opdrachtgever gedeeld worden met de projectleider faciliteiten van de Opdrachtnemer.

19 Annexen bij de Vraagspecificatie Annex II Planning 6 De tabellen vervallen en worden vervangen door: Nr. Mijlpaal Datum gereed Luchthaven Bonaire: 1 Mobilisatie en voorbereiding Bouw van nieuwe ATC-toren Oude toren decomissioned (start sloop) 4 Oplevering (incl. oude toren gesloopt) Luchthaven St. Eustatius: 1 Mobilisatie en voorbereidingsperiode 2 Oplevering Luchthaven Saba: 1 Mobilisatie en voorbereidingsperiode 2 Oplevering

20 Nr Raakvlak Toelichting Datum aanvang Luchthaven Bonaire: 1 Plaatsing apparatuur Na het gereedkomen van nieuwe verkeerstoren het constructieve gedeelte door/namens DC- van de nieuwe ANSP verkeerstoren dienen de installaties en systemen t.b.v. van flight-control en apron-control aangebracht te worden. Dit wordt uitgevoerd door een nevenopdrachtnemer in opdracht van DC-ANSP. Een en ander zoals weergegeven in het schema in Employer s Requirements part 1 of 3 Bonaire (BON). Datum gereed Luchthaven St. Eustatius: 1 Geen Luchthaven Saba: 1 Geen

21 requirements Part 1 BON requirements Part 1 of 3 BON requirements Part 1 of 3 BON requirements Part 1 of 3 BON requirements Part 2 EUX requirements Part 2 of 3 EUX requirements Part 2 of 3 EUX requirements Part 2 of 3 EUX requirements Part 2 of 3 EUX B Huidige tekst vervalt en is vervangen door: Appendix E - 'List of Drawings referred to' W-05-BON-0005 Appendix E - 'List of Drawings referred to' W-01-BON-0008 The Existing Floodlighting at the Apron in front of the terminal (5pcs) and the floodlight at the General Aviation/Maintenance Apron (1 pc) shall be removed and replaced by new Apron floodlights on new poles with maximum total height of 8,9m. 60 Duct routing aangepast (verlengd naar AGL CCR room). W-05-BON-0005 Revisie C, versie datum Scope of Works boundary aangepast (bevat nu 6e floodlight mast en AGL CCR room). W-01-BON-0008 Revisie C, versie datum ES7 14 Huidige tekst vervalt en is vervangen door: New parts of System Airport St. Eustatius (EUX) shall have a design life of at least 25 years, unless specified otherwise in underlying requirements and except for pavements, for which a 10 year design life is applicable. E Huidige tekst vervalt en is vervangen door: Appendix E - 'List of Drawings referred to' W-06-EUX-0002 Appendix E - 'List of Drawings referred to' W-01-EUX-0008 New illuminated wind cones shall be realized near thresholds 06 and 24, in accordance with drawing E-10- EUX Route hekwerk rond RFF training area aangepast (sheet 3 of 3). W-06-EUX-0002 Revisie C, versie datum Route hekwerk rond RFF training area aangepast (sheet 3 of 3). W-01-EUX-0008 Revisie C, versie datum

22 requirements Part 2 of 3 EUX Appendix E - 'List of Drawings referred to' E-10-EUX Route hekwerk rond RFF training area aangepast (sheet 3 of 3). E-10-EUX-0000 Revisie C, versie datum requirements Part 3 of 3 SAB requirements Part 3 of 3 SAB requirements Part 3 of 3 SAB requirements Part 3 of 3 SAB requirements Part 3 of 3 SAB requirements Part 3 of 3 SAB requirements Part 3 of 3 SAB requirements Part 3 of 3 SAB Annexen bij de VSP SS-7 14 Huidige tekst vervalt en is vervangen door: New parts of System Airport Saba (SAB) shall have a design life of at least 25 years, unless specified otherwise in underlying requirements and except for pavements, for which a 10 year design life is applicable. SS-9 14 Aan eis SS-9 wordt toegevoegd: Except for Poles of existing fences that are to be removed. These poles can be cut of at ground level. S Huidige tekst vervalt en is vervangen door: The primary areas for grading of the strip and the sequence in which the areas are to be graded are indicated on drawing W-06-SAB Remaining material shall be used to grade the strip on other locations where the Strip is not graded. S Huidige tekst vervalt en is vervangen door: The CCR shelter shall accommodate the new Constant Current Regulators, Main Electrical Distribution board and storage space for AGL spare parts. Appendix E - 'List of Drawings referred to' W-01-SAB-0001 Appendix E - 'List of Drawings referred to' W-06-SAB-0002 Appendix E - 'List of Drawings referred to' W-07-SAB-0004 Appendix E - 'List of Drawings referred to' W-01-SAB Route hekwerk aangepast, fill area en volgorde nummering fill areas toegevoegd. W-01-SAB-0001 Revisie B, versie datum Route hekwerk aangepast. W-06-SAB-0002 Revisie B, versie datum Route hekwerk aangepast. W-07-SAB-0004 Revisie B, versie datum Route hekwerk aangepast, fill areas en volgorde nummering fill areas aangepast. W-01-SAB-0006 Revisie B, versie datum

23 Annexen bij de VSP Annex XIII 22 Informatie over benchmark coördinaten per luchthaven zijn toegevoegd. De informatie is bijgevoegd. De huidige tabel vervalt en is vervangen door: nr Omschrijving / titel Versie / Datum Aandachtspunt Informatie betreffende de bestaande situatie Luchthaven Bonaire: Rapport onderzoeksgegevens site-research Wiertsema Bonaire a 3D Survey Bonaire Airport b Survey Bonaire Airport Bestaande uit o.a.: - Basisinmeting topo - Grondonderzoeken - Laboratoriumonderzoek c Asphalt Thickness and PAKdetermination d Grondslagpunten Airport Bonaire Coordinaten benchmark Luchthaven St. Eustatius: Rapport onderzoeksgegevens site-research Wiertsema Sint Eustatius a 3D Survey Eustatius b Survey Eustatius Bestaande uit o.a.: - Basisinmeting topo - Grondonderzoeken - Laboratoriumonderzoek c Asphalt Thickness and PAKdetermination d Grondslagpunten Airport Eustatius Coordinaten benchmark Luchthaven Saba: Rapport onderzoeksgegevens site-research Wiertsema Saba a 3D Survey Saba Airport b Survey Saba Airport Bestaande uit o.a.: - Basisinmeting topo - Grondonderzoeken - Laboratoriumonderzoek c Asphalt Thickness and PAKdetermination d Grondslagpunten Airport Saba Coordinaten benchmark

24 Drawings BON W-05-BON-0005 Duct routing aangepast (verlengd naar AGL CCR room). W-05-BON-0005 Revisie C, versie datum W-01-BON-0008 Scope of Works boundary aangepast (bevat nu 6e floodlight mast en AGL CCR room). W-01-BON-0008 Revisie C, versie datum E-10-BON e floodlight mast toegevoegd. E-10-BON-0000 Revisie C, versie datum Drawings EUX W-06-EUX-0002 Route hekwerk rond RFF training area aangepast (sheet 3 of 3). W-06-EUX-0002 Revisie C, versie datum W-01-EUX-0008 Route hekwerk rond RFF training area aangepast (sheet 3 of 3). W-01-EUX-0008 Revisie C, versie datum E-10-EUX-0000 Route hekwerk rond RFF training area aangepast (sheet 3 of 3). Huidige tekening vervalt en wordt vervangen door: E-10-EUX-0000 Revisie C, versie datum Drawings SAB W-01-SAB-0001 Route hekwerk aangepast, fill area en volgorde nummering fill areas toegevoegd. W-01-SAB-0001 Revisie B, versie datum W-06-SAB-0002 Route hekwerk aangepast. W-06-SAB-0002 Revisie B, versie datum W-07-SAB-0004 Route hekwerk aangepast. Huidige tekening vervalt en wordt vervangen door: W-07-SAB-0004 Revisie B, versie datum W-01-SAB-0006 Route hekwerk aangepast, fill areas en volgorde nummering fill areas aangepast. W-01-SAB-0006 Revisie B, versie datum Site Work Performance Requirements SAB

25 Site Work Performance Requirements SAB 4.1.B. 3 Huidige tekst van artikel 4.1.B.vervalt en is vervangen door: The Contractor shall construct, equip and maintain a material testing laboratory at the site to conduct all test that are required to be done on a regular basis. Alternatively, the contractor may perform all the material testing in an off-site testing facility.

26 1.2 Aanvullende inlichtingen Voorts worden de volgende inlichtingen verstrekt: De aanvangstijd van de gecombineerde bijeenkomst (inlichtingen en aanwijzing ter plaatse) op Saba is gewijzigd. Tevens zijn de locaties bekend. Locatie en start 3e inlichtingen ronde (perceel 1 en 2): Bijeenkomst 1 : Sint Eustatius: Lions Concordiaweg 24, Oranjestad Aanvang: 10:00 uur Bijeenkomst 2 (alleen perceel 2): Saba: Terminalgebouw luchthaven Saba Aanvang: (let op wijziging!) uur Locatie en start 2e aanwijzingen: Perceel 2 bijeenkomst 1: Sint Eustatius: Lions Concordiaweg 24, Oranjestad Aanvang 10:00 uur Perceel 2 bijeenkomst 2 : Saba: Termincalgebouw luchthaven Saba Aanvang (let op wijziging!) 13:00 uur 2e Nota van Inlichtingen zaaknr Pagina 26 van 29

27 1.3 Presentatie tekeningen/monsters Tijdens de bijeenkomsten zijn de volgende tekeningen en/of monsters getoond: - geen 2e Nota van Inlichtingen zaaknr Pagina 27 van 29

28 2 Verklaring Ondergetekende verklaart dat geen andere inlichtingen zijn verstrekt dan die, welke in deze en eventueel voorgaande Verduidelijkingen zijn vermeld en dat geen (andere dan in deze en eventueel voorgaande Verduidelijkingen genoemde) tekeningen en/of monsters zijn getoond. Opgemaakt te Utrecht op Namens de Aanbesteder, i.o. M. de Wit dhr. A.L. Franssen projectmanager 2e Nota van Inlichtingen zaaknr Pagina 28 van 29

29 3 Bijlagen Bij deze Nota van Inlichtingen zijn de volgende Bijlagen gevoegd: - Bijlage 1: tekening E-10-BON-0000 Revisie C, versie datum ; - Bijlage 2: tekening E-10-EUX-0000 Revisie C, versie datum ; - Bijlage 3: document Grondslagpunten Airport Bonaire. - Bijlage 4: document Grondslagpunten Airport Eustatius; - Bijlage 5: document Grondslagpunten Airport Saba; - Bijlage 6: tekening W-05-BON-0005 Revisie C, versie datum ; - Bijlage 7: tekening W-01-BON-0008 Revisie C, versie datum ; - Bijlage 8: tekening W-06-EUX-0002 Revisie C, versie datum ; - Bijlage 9: tekening W-01-EUX-0008 Revisie C, versie datum ; - Bijlage 10: tekening W-07-SAB-0004 Revisie B, versie datum ; - Bijlage 11: tekening W-01-SAB-0001 Revisie B, versie datum ; - Bijlage 12: tekening W-01-SAB-0006 Revisie B, versie datum ; - Bijlage 13: tekening W-06-SAB-0002 Revisie B, versie datum ; 2e Nota van Inlichtingen zaaknr Pagina 29 van 29

Proces-verbaal van aanwijzing op contract met Zaaknummer: voor het ontwerpen en uitvoeren van de renovatie Luchthavens Caribisch Nederland.

Proces-verbaal van aanwijzing op contract met Zaaknummer: voor het ontwerpen en uitvoeren van de renovatie Luchthavens Caribisch Nederland. Proces-verbaal van aanwijzing op contract met Zaaknummer: 31085581 voor het ontwerpen en uitvoeren van de renovatie Luchthavens Caribisch Nederland. 1e Proces-verbaal van aanwijzing Rijkswaterstaat Grote

Nadere informatie

Ontwerpen en uitvoeren van de renovatie Luchthavens Caribisch Nederland

Ontwerpen en uitvoeren van de renovatie Luchthavens Caribisch Nederland Ontwerpen en uitvoeren van de renovatie Luchthavens Caribisch Nederland Zaaknummer: 31085581 Inlichtingensessie nummer: 1 22-04-2014 Koningskade 4 te Den Haag Welkom Betreft inlichtingensessie ontwerpen

Nadere informatie

Basisovereenkomst. Zaaknummer:

Basisovereenkomst. Zaaknummer: Basisovereenkomst Het ontwerpen en uitvoeren van de renovatie luchthavens Caribisch Nederland, bestaande uit: Perceel 1: - Flamingo International Airport Bonaire (BON) en/of Perceel 2: - FD Roosevelt Airport

Nadere informatie

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Ministerie van Infrastructuur en Milieu Aanpassingen Ministerie van Infrastructuur en Milieu nota van inlichtingen Contractnummer 31092456 Rijkswaterstaat Programmas, Projecten en Onderhoud 5 Nota van Inlichtingen behorend bij contractnummer

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN. behorende bij aanbesteding AI Maaiveldinrichting KWT

NOTA VAN INLICHTINGEN. behorende bij aanbesteding AI Maaiveldinrichting KWT NOTA VAN INLICHTINGEN behorende bij aanbesteding AI 2016-267 Maaiveldinrichting KWT Deze nota van inlichtingen bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Mededelingen van de Opdrachtgever 2. Wijzigingen van

Nadere informatie

Tusschenwater BASISOVEREENKOMST Inrichten gebied Tusschenwater

Tusschenwater BASISOVEREENKOMST Inrichten gebied Tusschenwater BASISOVEREENKOMST Inrichten gebied Tusschenwater Opdrachtgever : Waterschap Hunze en Aa s Projectleider opdrachtgever : E. de Gries Projectnummer opdrachtgever : 253/10 Kenmerk contractstuk : Versie :

Nadere informatie

Besluitenlijst CCvD HACCP/ List of decisions National Board of Experts HACCP

Besluitenlijst CCvD HACCP/ List of decisions National Board of Experts HACCP Besluitenlijst CCvD HACCP/ List of decisions National Board of Experts HACCP Dit is de actuele besluitenlijst van het CCvD HACCP. Op deze besluitenlijst staan alle relevante besluiten van het CCvD HACCP

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 2017 Nr. 18

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 2017 Nr. 18 63 (1975) Nr. 32 TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 2017 Nr. 18 A. TITEL Douaneovereenkomst inzake het internationale vervoer van goederen onder dekking van carnets TIR (TIR-Overeenkomst)

Nadere informatie

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Nota van Inlichtingen Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbesteding Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Omschrijving: Herinrichting

Nadere informatie

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie.

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie. Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer. Aankondiging van een opdracht. Werken. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling Inkoop

Nadere informatie

Design & Build parkeervoorziening Rachelsmolen. Referentie:

Design & Build parkeervoorziening Rachelsmolen. Referentie: Nota van Inlichtingen Design & Build parkeervoorziening Rachelsmolen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Design & Build parkeervoorziening Rachelsmolen Fontys Hogescholen Omschrijving: De aanbesteding

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten:

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: RAW1209-90538 Samenwerkende gemeenten Diemen, Uithoorn, Ouder-Amstel en De Ronde Venen Bladnr. 1 van 12 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: in samenwerkende

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 6. GHG Nota van inlichtingen Bestuursdienst Ommen - Hardenberg NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK

Bladnr. 1 van 6. GHG Nota van inlichtingen Bestuursdienst Ommen - Hardenberg NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK Bladnr. 1 van 6 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK Opdrachtgever: Bestek: Team: Projectleider: College van B & W van de gemeente Hardenberg GHG00316 Openbaar Gebied Infra,geb.

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN Postbus 15 2700 AA Zoetermeer NOTA VAN INLICHTINGEN Hieronder zijn de vragen inclusief antwoorden weergegeven die betrekking hebben op de selectiefase van de nationale aanbesteding Engineer & Build IKC

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 3. Asbestsanering en deelsloop TR-ketelhuis Eindhoven

Nota van Inlichtingen 3. Asbestsanering en deelsloop TR-ketelhuis Eindhoven Nota van Inlichtingen 3 Behorende bij Inschrijvingslediraad, Bestek en overige bijbehorende aanbestedingsdocumenten Asbestsanering en deelsloop TR-ketelhuis Eindhoven December 2012 Nota van inlichtingen

Nadere informatie

Nota van de op woensdag 28 juni 2006 om 13.00 uur verstrekte inlichtingen betreffende:

Nota van de op woensdag 28 juni 2006 om 13.00 uur verstrekte inlichtingen betreffende: Gemeente Den Haag Nota van inlichtingen Ingenieursbureau Den Haag Nota van de op woensdag 28 juni 2006 om 1.00 uur verstrekte inlichtingen betreffende: Besteknr. 2006.786.051 Dedemsvaartweg lijn 16 Aanvullend

Nadere informatie

Prioritaire Dijkversterkingen 1

Prioritaire Dijkversterkingen 1 Prioritaire Dijkversterkingen 1 Prioritaire Dijkversterkingen 1 Algemene inlichtingenbijeenkomst TenderNed-kenmerk 103407 Gert-Jan van den Dries - CM voorbereiden realisatie Prio 1 Tufail Ghauharali -

Nadere informatie

(concept) Basisovereenkomst met bijbehorende Uniforme Administratieve Voorwaarden voor geïntegreerde contractvormen (UAV-GC 2005)

(concept) Basisovereenkomst met bijbehorende Uniforme Administratieve Voorwaarden voor geïntegreerde contractvormen (UAV-GC 2005) (concept) Basisovereenkomst met bijbehorende Uniforme Administratieve Voorwaarden voor geïntegreerde contractvormen (UAV-GC 2005) datum:.. BASISOVEREENKOMST Ondergetekenden: Gemeente Haarlemmermeer Cluster

Nadere informatie

HERINRICHTING KINDERHUISVEST / KENAUPARK OVEREENKOMSTNUMMER BASISOVEREENKOMST GEMEENTE HAARLEM

HERINRICHTING KINDERHUISVEST / KENAUPARK OVEREENKOMSTNUMMER BASISOVEREENKOMST GEMEENTE HAARLEM HERINRICHTING KINDERHUISVEST / KENAUPARK OVEREENKOMSTNUMMER 2014448136 BASISOVEREENKOMST GEMEENTE HAARLEM Inhoud... 2 Art. 1 Rechtskarakter van de Overeenkomst, toepasselijke voorwaarden... 3 Art. 2 Opdracht,

Nadere informatie

Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbestedende Dienst: Gemeente Heiloo Referentie: Bestek

Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbestedende Dienst: Gemeente Heiloo Referentie: Bestek Nota van Inlichtingen Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbesteding Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbestedende Dienst: Gemeente Heiloo Referentie: Bestek 2015-120 Omschrijving: Het project betreft

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 3 Ontwerp en realisatie verdiepte liggingg N237 Overeenkomst:

Nota van Inlichtingen 3 Ontwerp en realisatie verdiepte liggingg N237 Overeenkomst: Nota van Inlichtingen 3 Ontwerp en realisatie verdiepte liggingg N237 Overeenkomst: 927-2013 Definitief In opdracht van: Provincie Utrecht Grontmij Nederland B.V. De Bilt, 9 mei 2014 GM-0132695, revisie

Nadere informatie

Aan Van e-mail Belangstellenden Bureau Aanbestedingen aanbestedingen@leiden.nl

Aan Van e-mail Belangstellenden Bureau Aanbestedingen aanbestedingen@leiden.nl Financiële en Juridische Dienstverlening Team Juridische Dienstverlening Memo Aan Van e-mail Belangstellenden Bureau Aanbestedingen aanbestedingen@leiden.nl Onderwerp Datum: 13 oktober 2009 Nota van inlichtingen

Nadere informatie

Bouwcontractenrecht Juridische ondersteuning en adviezen Opleiding en informatie (ABC bouwrecht)

Bouwcontractenrecht Juridische ondersteuning en adviezen Opleiding en informatie (ABC bouwrecht) Aanbestedingen Aanspreken opdrachtgevers en adviseurs Beïnvloeden beleidsmakers; RWS; RVB; PIANOo; adviesbureaus Bestrijden onevenwichtige voorwaarden Bouwcontractenrecht Juridische ondersteuning en adviezen

Nadere informatie

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Nota van Inlichtingen IT-dienstverlening Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: IT-dienstverlening Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Omschrijving: De Zeeuwse VO scholen

Nadere informatie

Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020

Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020 Nota van Inlichtingen Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbesteding Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020 Omschrijving: De ontwerpwerkzaamheden

Nadere informatie

Basisovereenkomst met bijbehorende Uniforme Administratieve Voorwaarden voor geïntegreerde contractvormen (UAV-GC 2005)

Basisovereenkomst met bijbehorende Uniforme Administratieve Voorwaarden voor geïntegreerde contractvormen (UAV-GC 2005) Basisovereenkomst met bijbehorende Uniforme Administratieve Voorwaarden voor geïntegreerde contractvormen (UAV-GC 2005) 2000,2004 CROW BASISOVEREENKOMST Ondergetekenden: Gemeente Boxtel, hierna te noemen:

Nadere informatie

Aanbestedende Dienst: Gemeente Den Haag Referentie:

Aanbestedende Dienst: Gemeente Den Haag Referentie: Nota van Inlichtingen Onderhoud Drainage Aanbesteding Onderhoud Drainage Aanbestedende Dienst: Gemeente Den Haag Referentie: 150277 Omschrijving: In verschillende delen van de gemeente Den Haag is een

Nadere informatie

Reconstructie N260 wegvak tussen Gilze en Baarle-Nassau

Reconstructie N260 wegvak tussen Gilze en Baarle-Nassau Behorende bij Nationale openbare aanbestedingsprocedure Reconstructie N260 wegvak tussen Gilze en Baarle-Nassau Behorend bij: Engineering & Construct contract nr. 260.11.01.RE Provincie Noord-Brabant Cluster

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN DRONES VOOR DE EILANDEN BONAIRE, SINT EUSTATIUS EN SABA Frequently asked questions (FAQ)

INFORMATIEBULLETIN DRONES VOOR DE EILANDEN BONAIRE, SINT EUSTATIUS EN SABA Frequently asked questions (FAQ) INFORMATIEBULLETIN DRONES VOOR DE EILANDEN BONAIRE, SINT EUSTATIUS EN SABA Frequently asked questions (FAQ) Zie ook: https://english.ilent.nl/themes/r/rpas---remotely-piloted-aircraft-systems-drones 1.

Nadere informatie

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden Inschrijvingsleidraad bestek 10-16 Onderhoud asfaltverhardingen 2010 2011 gemeente Leiden voor de aanbesteding van het raamcontract voor het uitvoeren van onderhoud aan asfaltverhardingen binnen de gemeente

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Rijkswaterstaat Grote Projecten en Onderhoud (GPO) 361633343 Griffioenlaan 2, 3526 LA Utrecht ( Nederland ) Ter attentie van: E.A.J.

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 08/04/2014 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Rijkswaterstaat Grote Projecten en Onderhoud (GPO) 361633343

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2. Wayfinding Bestaand Net

Nota van Inlichtingen 2. Wayfinding Bestaand Net Wayfinding Bestaand Net Documentnummer PWF/OVG/00316 Versie document.01 Status Definitief Datum 18 juni 2015 Inhoudsopgave 1. Mededelingen aanbesteder... 3 2. Verzoeken om inlichtingen... 5 3. Wijzigingen...

Nadere informatie

Uitbreiding Copernicus SG. Nota van Inlichtingen 001 niet-openbare nationale aanbestedingsprocedure. Projectnummer 8317 Datum 6 maart 2014

Uitbreiding Copernicus SG. Nota van Inlichtingen 001 niet-openbare nationale aanbestedingsprocedure. Projectnummer 8317 Datum 6 maart 2014 Uitbreiding Copernicus SG Nota van Inlichtingen 001 niet-openbare nationale aanbestedingsprocedure Projectnummer 8317 Datum 6 maart 2014 Nota van Inlichtingen nummer 001 Opgesteld door Mevrouw ir. Y.A

Nadere informatie

EU-aanbesteding Basismobiliteit Noord-Veluwe - perceel 2: vervoer Aanbestedende Dienst: Gemeente Ermelo Referentie: 1326

EU-aanbesteding Basismobiliteit Noord-Veluwe - perceel 2: vervoer Aanbestedende Dienst: Gemeente Ermelo Referentie: 1326 Nota van Inlichtingen EU-aanbesteding Basismobiliteit Noord-Veluwe - perceel 2: vervoer Aanbesteding EU-aanbesteding Basismobiliteit Noord-Veluwe - perceel 2: vervoer Aanbestedende Dienst: Gemeente Ermelo

Nadere informatie

Rioleringsplan. Plan Mölnbekke te Ootmarsum. Projectnummer: 2653. Opdrachtgever: Lintmolenbeek B.V. In opdracht van: Lintmolenbeek B.V.

Rioleringsplan. Plan Mölnbekke te Ootmarsum. Projectnummer: 2653. Opdrachtgever: Lintmolenbeek B.V. In opdracht van: Lintmolenbeek B.V. Rioleringsplan Plan Mölnbekke te Ootmarsum Projectnummer: 2653 Opdrachtgever: Lintmolenbeek B.V. In opdracht van: Lintmolenbeek B.V. Postbus 66 7630 AB Ootmarsum Status Concept Opgesteld door: Dhr. H.

Nadere informatie

Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving

Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving (t.b.v. meervoudig onderhandse procedure) Datum Onderwerp Uitnodiging tot inschrijving Nadere Overeenkomst ten behoeve van

Nadere informatie

DECLARATION FOR GAD approval

DECLARATION FOR GAD approval Version 1.2 DECLARATION FOR GAD approval Declare that for the following central heating boilers Intergas Calderas de Calefacción S. L. Kombi Kompakt R 24, 28/24, 36/30 and Prestige The installation and

Nadere informatie

Project: Varianten rechterensedijk Opdrachtgever: Gemeente Dalfsen Projectnummer: 31047133 Betreft: Globale kostenraming variant 1, d.d.

Project: Varianten rechterensedijk Opdrachtgever: Gemeente Dalfsen Projectnummer: 31047133 Betreft: Globale kostenraming variant 1, d.d. 1 O P R U I M I N G S W E R K Z A A M H E D E N 11 VERWIJDEREN VERHARDINGEN 111 VERWIJDEREN BESTRATING Verwijderen grasbetontegels 400x600x120 mm, afvoeren m2 4,00 782 3.128,00 Verwijderen grasbetontegels

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Inkoopnummer: 2015-194 d.d. 27 augustus 2015 Aanbesteding verbouwing kantoor en plaza/vergadercentrum Stadhuis sisovereenkomst - Werktuigbouwkundige Installaties Renovatie en optimalisatie

Nadere informatie

Notitie : In de grond gevormde palen met grondverwijdering

Notitie : In de grond gevormde palen met grondverwijdering Notitie : In de grond gevormde palen met grondverwijdering Waarom een notitie? Waarom een notitie? Onduidelijkheid van de norm? Waarom een notitie? Onduidelijkheid van de norm? of Landelijk handelen volgens

Nadere informatie

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T Bijlagen horende bij het Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum Bijlage 1: Checklist; Bijlage 2: Inschrijfbiljet; Bijlage 3: Eigen Verklaring (aparte bijlage) ; Bijlage

Nadere informatie

1 e Nota van Inlichtingen Baggeren Gekanaliseerde Hollandse IJssel Contract GHIJ

1 e Nota van Inlichtingen Baggeren Gekanaliseerde Hollandse IJssel Contract GHIJ 1 e Nota van Inlichtingen Baggeren Gekanaliseerde Hollandse IJssel Contract GHIJ.401610.60 Document Kenmerk: DM 1126439 Opdrachtgever Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden Afdeling Ingenieursbureau

Nadere informatie

gestuurde boring (Best Value) Verplaatsing Rioolgemaal Van Ruysdaellaan en aanleg vrijverval riool dmv een

gestuurde boring (Best Value) Verplaatsing Rioolgemaal Van Ruysdaellaan en aanleg vrijverval riool dmv een Nota van Inlichtingen Verplaatsing Rioolgemaal Van Ruysdaellaan en aanleg vrijverval riool dmv een gestuurde boring (Best Value) Aanbesteding Verplaatsing Rioolgemaal Van Ruysdaellaan en aanleg vrijverval

Nadere informatie

Natuurcompensatie Perkpolder Basisovereenkomst

Natuurcompensatie Perkpolder Basisovereenkomst Natuurcompensatie Perkpolder Basisovereenkomst Dienst Landelijk Gebied 10 december 2012 Definitief 9T9564.D0 Documenttitel Natuurcompensatie Perkpolder Basisovereenkomst Verkorte documenttitel Status Definitief

Nadere informatie

0. TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST

0. TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST Bladnr. 1 van 5 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: Hier het besteknummer uit de contractinfo overnemen 0. TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST 0.01 AANBESTEDER 0.02 PROCEDURE 0.03 INLICHTINGEN

Nadere informatie

Aanvraagformulier beheer of plaatsen straatmeubilair of speeltoestel

Aanvraagformulier beheer of plaatsen straatmeubilair of speeltoestel Aanvraagformulier beheer of plaatsen straatmeubilair of speeltoestel Graag willen wij een object in de openbare ruimte van de gemeente Stichtse Vecht beheren/ een eigen object in de openbare ruimte plaatsen.

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten

Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten Status: Definitief Datum: 14-10-2015 Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten Erratum Naam # document Bladzijde Paragraaf

Nadere informatie

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord Project: Nieuwbouw en renovatie Naturalis Biodiversity Center te Leiden Kenmerk: NNL1502E007 Onderwerp: nota van inlichtingen 1 Betreffende: selectiefase Datum: 23-3-2015 Nr. Document (selectieleidraad,

Nadere informatie

Verslag ter visie legging voorlopig ontwerp Groot onderhoud Edelweisslaan en omgeving

Verslag ter visie legging voorlopig ontwerp Groot onderhoud Edelweisslaan en omgeving GEMEENTE PAPENDRECHT Verslag ter visie legging voorlopig ontwerp Groot onderhoud Edelweisslaan en omgeving Aantal pagina's : Aantal bijlagen : bijlage : bijlage : bijlage : Tekening Groot onderhoud Edelweisslaan

Nadere informatie

Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer )

Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer ) Nota van Inlichtingen Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbesteding Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer 1120524) Omschrijving: Aanbrengen

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden (NL). Contactpunt(en): Afdeling Werkvoorbereiding

Nadere informatie

Technische omschrijving

Technische omschrijving Technische omschrijving 18-04-2011 Vervangen duikerbrug Mollekade te Heinenoord - 1 - 1. Korte omschrijving van het werk Ter hoogte van de Mollekade 13 te Heinenoord bevindt zich een gemetselde duiker.

Nadere informatie

Memo. Omschrijving werkzaamheden molenerven

Memo. Omschrijving werkzaamheden molenerven Memo Voor: Gemeente Molenwaard Datum: 23 augustus 2016 Referentie: INFR150820 160718 M-45 Onderwerp: Omschrijving werkzaamheden molenerven Molenkade Omschrijving werkzaamheden molenerven Aanleiding De

Nadere informatie

GOVERNMENT NOTICE. STAATSKOERANT, 18 AUGUSTUS 2017 No NATIONAL TREASURY. National Treasury/ Nasionale Tesourie NO AUGUST

GOVERNMENT NOTICE. STAATSKOERANT, 18 AUGUSTUS 2017 No NATIONAL TREASURY. National Treasury/ Nasionale Tesourie NO AUGUST National Treasury/ Nasionale Tesourie 838 Local Government: Municipal Finance Management Act (56/2003): Draft Amendments to Municipal Regulations on Minimum Competency Levels, 2017 41047 GOVERNMENT NOTICE

Nadere informatie

Gemeente Leidschendam Voorburg Verplaatsing Rioolgemaal van Ruysdaellaan, Gemeente Leidschendam-Voorburg

Gemeente Leidschendam Voorburg Verplaatsing Rioolgemaal van Ruysdaellaan, Gemeente Leidschendam-Voorburg Gemeente Leidschendam Voorburg Verplaatsing Rioolgemaal van Ruysdaellaan, Gemeente Leidschendam-Voorburg Basisovereenkomst Verplaatsing Rioolgemaal Van Ruysdaellaan, Gemeente Leidschendam-Voorburg Contractnummer

Nadere informatie

Opzet technische omschrijving Kievitsland Basispakket

Opzet technische omschrijving Kievitsland Basispakket Opzet technische omschrijving Kievitsland Basispakket 22-12-201 1 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Technische omschrijving... 3 Fase 1, Voorbereidende werkzaamheden... 3 Oriëntatie kabels en leidingen...

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen II- Herstart procedure Realisatie Sp4 Erasmus MC

Nota van Inlichtingen II- Herstart procedure Realisatie Sp4 Erasmus MC Versie Definitief Datum 25 juni 2014 Nota van Inlichtingen II- Herstart procedure Realisatie Sp4 Erasmus MC 2014, Erasmus MC, Personeel 1/10 Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Aanvullingen, toelichtingen en rectificaties

Nadere informatie

Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: /W e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk

Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: /W e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk Bladnr. 1 Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: 2013-01/W24863 1e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk Inlichtingen gegeven namens de directie door:

Nadere informatie

Basisovereenkomst. Zaaknummer:

Basisovereenkomst. Zaaknummer: Basisovereenkomst Verbeteren van de dijkbekleding ter plaatse van de Hollarepolder, Joanna- Mariapolder tussen dp 739 en dp 777 met bijkomende werken in de gemeente Tholen. Zaaknummer: 31052564 Colofon

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1. Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Nota van Inlichtingen 1. Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Nota van Inlichtingen 1 Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Opgesteld door: Projectgroep Versie: 1.0 Datum: 31-08-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3

Nadere informatie

Schriftelijke vragen ten behoeve van de Nota van Inlichtingen. Ombouwen van de openbare verlichting naar LED

Schriftelijke vragen ten behoeve van de Nota van Inlichtingen. Ombouwen van de openbare verlichting naar LED Schriftelijke vragen ten behoeve van de Nota van Inlichtingen Inkooptraject: Opdrachtgever: Kenmerk: Ombouwen van de openbare verlichting naar LED Gemeente Steenbergen SIW005128 Datum: 8 augustus 2017

Nadere informatie

3e Nota van Inlichtingen bouwkavel 1b Houthaven

3e Nota van Inlichtingen bouwkavel 1b Houthaven 3e Nota van Inlichtingen bouwkavel 1b Houthaven Amsterdam, 10 maart 2016 Er zijn geen vragen gesteld in het kader van de 3 e Nota van Inlichtingen. Wel heeft de gemeente verschillende toevoegingen die

Nadere informatie

Toelichting bij aanvraag omgevingsvergunning met nummer 2216887

Toelichting bij aanvraag omgevingsvergunning met nummer 2216887 Toelichting bij aanvraag omgevingsvergunning met nummer 2216887 De vergunning wordt aangevraagd voor: Oprichten paddock/rijbak voor het houden van 2 tot 4 (eigen) paarden Plaatsen 6 lichtmasten rondom

Nadere informatie

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties.

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties. Nota van Inlichtingen Blusmiddelen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Blusmiddelen Gemeente Utrecht 14.GU.098 Omschrijving: Het doel van deze aanbesteding is om de brandveiligheid van alle

Nadere informatie

Project Herstel Stuw Grave. Presentatie Greg Smith / Martin Slagboom

Project Herstel Stuw Grave. Presentatie Greg Smith / Martin Slagboom Project Herstel Stuw Grave Presentatie 18-04-2017 Greg Smith / Martin Slagboom INLEIDING Aanleiding Door de aanvaring is het gereguleerde stuwpeil bovenstrooms tussen Grave en Sambeek gedaald van +7,90

Nadere informatie

Herinrichting Dorpshart Wekerom

Herinrichting Dorpshart Wekerom Basisovereenkomst met bijbehorende Uniforme Administratieve Voorwaarden voor geïntegreerde contractvormen (UAV GC 2005) Herinrichting Dorpshart Wekerom 2000, 2005 CROW Definitief 29-02-2016 1 BASISOVEREENKOMST

Nadere informatie

Onderhoud begraafplaatsen

Onderhoud begraafplaatsen Besteknummer: 15 CO 021 09 Nota van Inlichtingen Status: Definitief Versie: 01 Datum: 05-10-2015 Bladnr. 1 van 6 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Titel : Besteknummer : 15 CO 021 09

Nadere informatie

Selectieleidraad nummer pagina paragraaf vraag antwoord 1 Bijlage II 5.2.a t/m 5.2.c

Selectieleidraad nummer pagina paragraaf vraag antwoord 1 Bijlage II 5.2.a t/m 5.2.c Behoort bij de selectieleidraad met referentienummer LW281-2/14-023.857 d.d. 16 december 2014. De hierna volgende wijzigingen c.q. aanvullingen zijn van kracht als waren zij letterlijk opgenomen in de

Nadere informatie

BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR

BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR EUROPESE OPENBARE AANBESTEDING MEUBILIAR Datum 26 september 2014 Kenmerk Bijlagenboek Betreft Versie Deltion-meubilair-2014 Definitief Pagina 1 van 11

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Aanvrager Hoogstamfruitbomenvereniging De Loorenhof t.a.v. de heer N.J.M.B. Vork Kaldebornweg 92 6416 HD HEERLEN Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 11-04-2014

Nadere informatie

Concept Overeenkomst FMIS kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx>

Concept Overeenkomst FMIS kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Concept Overeenkomst FMIS kenmerk 1100027898 Gemeente Utrecht en Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht Email concerninkoop@utrecht.nl

Nadere informatie

Spreker Onderwerp 12:40 Mitchell Klein onderhoud Groot onderhoud Speciale projecten

Spreker Onderwerp 12:40 Mitchell Klein onderhoud Groot onderhoud Speciale projecten Spreker Onderwerp 12:40 Mitchell Klein onderhoud Rob Groot onderhoud Erwin Speciale projecten 13:15 Pauze Edwin Wouter Planning Effecten voor de omgeving Na elke spreker is er ruimte voor vragen. Kleine

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbesteding Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbestedende Dienst: Gemeente Hellevoetsluis Referentie: 15-029 Omschrijving: Data:

Nadere informatie

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE 12/06/2013 S076. I. II. IV. VI. KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

Nadere informatie

vervanging platform MVKK den Helder Aanbestedende Dienst: Ministerie van Defensie, Commando Dienstencentra (CDC) Referentie:

vervanging platform MVKK den Helder Aanbestedende Dienst: Ministerie van Defensie, Commando Dienstencentra (CDC) Referentie: Nota van Inlichtingen vervanging platform MVKK den Helder Aanbesteding vervanging platform MVKK den Helder Aanbestedende Dienst: Ministerie van Defensie, Commando Dienstencentra (CDC) Referentie: 207.12.0607.20

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Doorgaande route Oudenbosch

Nota van Inlichtingen Doorgaande route Oudenbosch Nota van Inlichtingen Doorgaande route Oudenbosch Datum: 22 december 2016 Aantal vragen: 33 vragen Inleiding Deze Nota van Inlichtingen behorende bij de selectiefase van de Nationaal niet-openbare aanbestedingsprocedure

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 2 e Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart 2017 Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 Project Europese aanbesteding ICT Deze nota van inlichtingen wordt hiermee integraal onderdeel

Nadere informatie

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200 Nota van Inlichtingen Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbesteding Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager

Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager Kenmerk: EA 2B/Pool HR-Manager/OM/2013 Aanbestedende dienst: Openbaar Ministerie Datum: 16-04-2013 versie 1 Nota van Inlichtingen nummer I Pool

Nadere informatie

ILS verstoringsonderzoek Eindhoven

ILS verstoringsonderzoek Eindhoven ILS verstoringsonderzoek Eindhoven Invloed bouw Hotel (civiel) Versie 1.1 Datum 16 april 2010 Status Definitief Colofon Directie Logistieke Bedrijven W. van Horssen LVB Engineering Utrechtsestraatweg

Nadere informatie

Totaal kosten incl. Staartkosten en VAT (exclusief BTW): ,00

Totaal kosten incl. Staartkosten en VAT (exclusief BTW): ,00 Project : Aanleg fietspad en recocnstructie Sleutelstraat Weijereind + aanpassingen Lensheuvel 't Heike. Opdrachtgever : Gemeente Reusel De Mierden KOSTENRAMING UITGANGSPUNTEN De raming is gebaseerd op

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen datum : 11 april 2016 betreft : selectiefase aanbesteding Verbouw en Uitbreiding Atlas College OSG West-Friesland, kenmerk W53230-155.00 Selectieleidraad Kunt u inzage geven in het

Nadere informatie

Aan alle uitgenodigden

Aan alle uitgenodigden 1 Bijlage 3 Format Uitnodiging tot inschrijving Behorende bij Raamovereenkomst Projectbeheersing Perceel 1 Zaaknr. 31108832 Perceel 2 Zaaknr. 31108833 Perceel 3 Zaaknr. 31108834 Perceel 4 Zaaknr. 31108835

Nadere informatie

Hoogtebeperkingen op en rond luchthavens

Hoogtebeperkingen op en rond luchthavens Informatiebulletin Hoogtebeperkingen op en rond luchthavens ICAO Annex 14 Aerodromes Volume I (Aerodrome Design and Operations) In hoofdstuk 4 van Annex 14 Aerodromes - zijn voorschriften opgenomen over

Nadere informatie

Schilderwerkzaamheden

Schilderwerkzaamheden Nota van Inlichtingen Schilderwerkzaamheden Referentienummer: 2016/02895 Aanbestedende dienst: Waterschap Noorderzijlvest Stedumermaar 1 Postbus 18 9700 AA Groningen Datum: 3 maart 2016 Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Ingaande 27 augustus 2015 is de heer Baarn F. R. LL.B MICL belast met de taken en bevoegheden verbonden aan de functie van Hoofd Luchtvaartdienst.

Ingaande 27 augustus 2015 is de heer Baarn F. R. LL.B MICL belast met de taken en bevoegheden verbonden aan de functie van Hoofd Luchtvaartdienst. AERONAUTICAL INFORMATION SERVICE Pre-flight information bulletin Period 17 October 2015 to 18 October 2015 Type of traffic : IFR/VFR Bulletin contents : General purposes (National distribution) Aerodromes

Nadere informatie

Concept Overeenkomst Turnkey PV-installaties Perceel 1. kenmerk Gemeente Utrecht en xxx

Concept Overeenkomst Turnkey PV-installaties Perceel 1. kenmerk Gemeente Utrecht en xxx Concept Overeenkomst Turnkey PV-installaties Perceel 1 kenmerk 110.0013131 Gemeente Utrecht en xxx Bronversie Overeenkomst diensten leveringen 3v1, 20140804 Overeenkomst voor de turnkey realisatie van

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen / Gemeente Wortegem-Petegem. SAMENVATTENDE OPMETINGSSTAAT ontwerp versie C

Provincie Oost-Vlaanderen / Gemeente Wortegem-Petegem. SAMENVATTENDE OPMETINGSSTAAT ontwerp versie C Projectnr. 1269 Provincie Oost-Vlaanderen / Gemeente Uitvoeren van aanpassingswerken op de Nederbeek (S.360) te SAMENVATTENDE OPMETINGSSTAAT ontwerp versie C 1269 deel-opmeting Versie C-v2.1.xls - samenvattende

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN OPLEVERING Homoetstraat te Doornenburg

PROCES-VERBAAL VAN OPLEVERING Homoetstraat te Doornenburg AVG Explosieven Opsporing Nederland De Grens 7-6598 DK Heijen Prof. Asserweg 24-5144 NC Waalwijk Postbus 160-6590 AD Gennep K.v.K. Venlo 12029421 Tel. : 0416-700220 oce@avg.eu www.explosievenopsporing.com

Nadere informatie

Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen

Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen Nota van Inlichtingen Datum : donderdag 9 juli 2015 Kenmerk : Beuningen OPK- 2015 Copyright Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Bepalingen voor deelname aan de nationale competitie Mass start

Bepalingen voor deelname aan de nationale competitie Mass start Bepalingen voor deelname aan de nationale competitie Mass start 2018-2019 Geschiedenis versies: 21-08-2018 Versie 1.0 Definitieve versie voor seizoen 2018/2019 18-09-2018 Versie 1.2 Wijziging locatie 2

Nadere informatie

A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd te 2)

A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd te 2) RAW0083-73476 Bladnr. 1 van 2 Behoort bij: besteknr. 207.11.0963.29 I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd

Nadere informatie

Safety en security parkeergarage

Safety en security parkeergarage Safety en security parkeergarage Eindhoven Airport januari 2014 Inhoud 1. Inleiding 2. Criteria Safety & Security Omschrijving Security Omschrijving Safety Obstakelbeheersvlakken Externe veiligheid CNS-vlakken

Nadere informatie

Ingaande 27 augustus 2015 is de heer Baarn F. R. LL.B MICL belast met de taken en bevoegheden verbonden aan de functie van Hoofd Luchtvaartdienst.

Ingaande 27 augustus 2015 is de heer Baarn F. R. LL.B MICL belast met de taken en bevoegheden verbonden aan de functie van Hoofd Luchtvaartdienst. AERONAUTICAL INFORMATION SERVICE Pre-flight information bulletin Period 31 October 2015 to 01 November 2015 Type of traffic : IFR/VFR Bulletin contents : General purposes (National distribution) Aerodromes

Nadere informatie

Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk d.d. 3 maart 2016

Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk d.d. 3 maart 2016 Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk 1100041811 d.d. 3 maart 2016 Interne bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht Email: concerninkoop@utrecht.nl

Nadere informatie

Onderwerp Gunning besteknummer SSH14-11 Aanleg fietsverbinding Zandsloot (tussen fietspad Van Alkemadelaan en fietspad A44) - Besluitvormend

Onderwerp Gunning besteknummer SSH14-11 Aanleg fietsverbinding Zandsloot (tussen fietspad Van Alkemadelaan en fietspad A44) - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 8 juli 2014 Besluit nummer: 2014_BW_00488 Onderwerp Gunning besteknummer SSH14-11 Aanleg fietsverbinding Zandsloot (tussen fietspad Van Alkemadelaan en fietspad A44) -

Nadere informatie

Bereidverklaring Bankgarantie

Bereidverklaring Bankgarantie Bijlage 2: Bereidverklaring Bankgarantie Ondergetekende verklaart dat, indien Brandweer Amsterdam-Amstelland de opdracht voor de renovatie van Brandweerrkazerne WILLEM aan hem gunt, hij door een gerenommeerde

Nadere informatie

Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek

Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek 2010-22 Gemeente Overbetuwe Centrale inkoop De heer E. Volgers Email: inkoop@overbetuwe.nl Postbus 11 6660 AA Elst Telefoon: 0481-362300 Fax : 0481-372482 (Lege velden

Nadere informatie

Europees Openbare aanbesteding Busplatform Centraal Station Den Haag herinrichting

Europees Openbare aanbesteding Busplatform Centraal Station Den Haag herinrichting Gemeente Den Haag Europees Openbare aanbesteding Busplatform Centraal Station Den Haag herinrichting Versie 1.0 Datum 03-05-2016 Referentie 150194 Copyright Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer Afdeling

Nadere informatie