Aan Van Belangstellenden Bureau Aanbestedingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan Van e-mail Belangstellenden Bureau Aanbestedingen aanbestedingen@leiden.nl"

Transcriptie

1 Financiële en Juridische Dienstverlening Team Juridische Dienstverlening Memo Aan Van Belangstellenden Bureau Aanbestedingen Onderwerp Datum: 13 oktober 2009 Nota van inlichtingen aanbesteding Restauratie ringmuur Leidse Burcht Geachte dames en heren, conform 6.3 van de Uitnodiging tot inschrijving had u de mogelijkheid om tot en met 12 oktober :00 uur per vragen te stellen naar aanleiding van bovengenoemde aanbesteding. Hierbij doen wij u de vragen met bijbehorende antwoorden toekomen. Nota van Inlichtingen a Hoeveel peilbouten moet er worden vervangen? Nieuwe peilbouten worden waar nodig door Grontmij geplaatst. Indien niet anders mogelijk wordt in overleg met de directie bepaald welke peilbouten verwijderd dienen te worden a Hoe kan ik zien welke m2 s van het voegwerk in de hoeveelhedenstaat 100mm diep moeten worden uitgehakt? Dit is niet aangegeven maar wordt in het werk bepaald in overleg met de directie. Rekenen op 50% van de totale hoeveelheid a Stenen die sterk zijn aangetast uithakken en inboeten. Gaat dit alléén om de stenen die door kalkuitloop zijn aangetast? Deze paragraaf gaat inderdaad alleen om stenen die door kalkuitloop zijn aangetast. Overig inboetwerk is op de bestektekeningen en in het bestek aangegeven a Hoeveel m3 tufsteen kunnen we aanhouden voor de aankoop dit i.v.m. de gegeven m2 s tufsteen?

2 Het aantal m3 tufsteen (en andere steensoorten) kunnen bepaald worden aan de hand van het overzicht te rekenen hoeveelheden en de tekeningen. Hierbij uitgegaan dat voor metselwerk met tufsteen van kantelen en het gevelgedeelte boven de omloop de volledige muurdikte (2½ steens) in tufsteen wordt uitgevoerd. Voor metselwerk van maaiveld tot bovenzijde omloop geldt dat alleen het zichtwerk in tufsteen dient te worden uitgevoerd uitgaande van een dikte van 20 cm. De achterwerkers rekenen als baksteen a Hoe kan ik zien welke m2 s van het voegwerk in de hoeveelhedenstaat 100mm diep moeten worden uitgehakt? Dit is niet aangegeven maar wordt in het werk bepaald in overleg met de directie. Rekenen op 50% van de totale hoeveelheid. 6. Algemeen; Zijn de meters voeg- en metselwerk die op tekening genoemd zijn al verwerkt in de hoeveelhedenstaat? Ja 7. Tek. P00c Detail 4 Wat wordt er met die dwarsstroken bedoeld die door de nieuwe afdekband zijn getekend. Want er staat niks aangegeven wat het is? En wat is het nut van die stroken?zie tekening.

3 Onder de naden tussen de teruggeplaatste afdekbanden worden basaltblokken geplaatst van 150 mm breed. Deze blokken hebben een goot op de bovenzijde om vocht dat tussen de afdekbanden doordringt te kunnen afvoeren. Aan de onderzijde, ter plaatse van het overkragende deel, wordt een waterhol gemaakt, in lijn met de waterhollen van de nieuwe afdekbanden b Wat is het nut van het plaatsen van die stroken van 150mm tussen de afdekbanden. Je kan toch beter de blokken uitwissellen en een paar blokken bijleveren? Deze stroken van 150 mm vullen het verlies in lengte op dat ontstaat door het bijzagen van de zijden van de bestaande afdekbanden. Door deze stroken toe te voegen kunnen de afdekbanden op hun oorspronkelijke plek worden teruggeplaatst. 9. Is het nodig om de gehele balustrade te demonteren en te hermonteren omdat de bevestigingsmiddelen al in RVS zijn uitgevoerd. Aangezien de gehele rollaag langs de omloop en de vloer van de omloop vernieuwd worden dient de balustrade geheel gedemonteerd te worden. Uitgegaan wordt van het vernieuwen van de bevestigingsmiddelen.

4 10. Is het mogelijk om dispensatie te krijgen om niet aan de voorwaarde van een VCA-certificering te voldoen? Dit is helaas niet mogelijk en Datum aanvang is 01 maart Datum oplevering is Wat geldt er? De data`s of de 150 werkbare werkdagen zoals bestek schrijft. De datum van aanvang en de datum van oplevering zijn leidend /91 Onderdelen de t.b.v etc. Wat voor een opslag ruimte dient hiervoor te komen? Keten, loodsen, containers?? Met de regel Onderdelen die t.b.v. de restauratie moeten worden gedemonteerd, opslaan in een door de directie goed te keuren ruimte onder door de directie goed te keuren omstandigheden. in paragraaf van het bestek wordt bedoeld dat deze onderdelen tegen weersomstandigheden en vernieling en ontvreemding door derden en andere denkbare ongewenste situaties beschermd dienen te worden. E.e.a. ter goedkeuring van de directie /a Sloop vloeren omloop staat niet in Overzicht. Wat dienen we aan te houden? Voor de sloop van de gemetselde straatklinkers van de vloer van de omloop kan worden uitgegaan van 140 m a/01 Omloop met rollaag. Detail 1 zegt : rollaag herstellen. Wat dienen we aan te houden? De gehele rollaag dient te worden gesloopt en vernieuwd. Hierbij kan worden uitgegaan van 100 m1.

5 15. De toe te passen tufsteen. Is hiervoor een specificatie beschikbaar? De specificaties volgens paragraaf a in het bestek. Deze specificaties aanvullen met: Technische eigenschappen: wateropname: 40 %vol drukvastheid: N/mm 2 soortelijke massa: 1700 kg/m 3 vorstbestendig: ja a Voegwerken. Voegwerk aan poort staat niet in Overzicht. Gaarne opgave hoeveelheid. Deze hoeveelheden staan genoemd in het Overzicht te rekenen hoeveelheden, boogvaknummer I, binnen en buiten in totaal 24 m2 voegwerk vernieuwen. Abusievelijk is op het Overzicht te rekenen hoeveelheden kalksteen genoemd i.p.v. zandsteen. Uitgaan dus van 24 m2 voegwerk vernieuwen aan zandsteen. 17. Herstel muren etc kast K staat niet benoemd in bestek. Op te nemen wat er optekening staat? Voor de kast tussen boogvak VI en VII uitgaan van 100% herstel van het bestaande voegwerk (eerst voegwerk verwijderen volgens paragraaf a en opnieuw voegen volgens paragraaf a van het bestek) en 50% van het metselwerk inboeten met baksteen (eerst slopen volgens paragraaf a en vervolgens inboeten volgens paragraaf a van het bestek). 18. Bestek Bladzijde 3 punt Bij het indienen dient in enveloppe 1 ook een afstandverklaring van de werkzaamheden te zijn gevoegd. Wat wordt hiermee bedoeld? Gaarne voorbeeld De afstandsverklaring zoals bedoeld in het bestek komt te vervallen. Deze hoeft niet bijgevoegd te worden.

6 19. Welke gegevens moeten er in enveloppe 3 dit om misverstanden te voorkomen? De stukken om aan te tonen dat men voldoet aan de voorwaarden voor deelneming, zoals gevraagd in de Aankondiging van de opdracht onder punt III.2. Dit betreft verklaringen dan wel bewijsstukken rond de persoonlijke situatie van ondernemers (III.2.1), economische en financiële draagkracht (III.2.2) en vakbekwaamheid (III.2.3). 20. bladzijde 8 punt de scheuren in het metselwerk worden ingeboet. In dit artikel wordt een garantie gevraagd van 10 jaar op het waterdicht zijn van het metselwerk. Daar de oorzaak van de scheurvorming niet wordt aangepakt is het moeilijk om daar garantie op te geven. De gevraagde garantie op waterdichtheid van het metselwerk komt te vervallen 21. bladzijde 19 punt a.01 Hier wordt aangegeven dat de rollaag van de omloop moet worden ingeboet e.e.a. staat ook zo op tekening Echter op bladzijde 25 bij punt a staat dat gehele vloer incl rollaag moet worden vervangen. De rollaag zal bij het slopen van de omloopvloer zeker loskomen! De gehele rollaag dient te worden gesloopt en vernieuwd. Hierbij kan worden uitgegaan van 100 m bladzijde 21 punt b chemische ankers tbv betonvloer afmeting en h.o.h. afstand? Te rekenen op ankers met diameter van 8 mm, h.o.h. afstand van 300 mm. 23. bladzijde 27 punt a Zit in de hoeveelheid voegwerk op de lijst van te rekenen hoeveelheden ook de m2 voegwerk voor de te vervangen kantelen? Nee, de hoeveelheden voegwerk vernieuwen en voegwerkherstel vernieuwen zijn de op bestektekeningen met arceringen aangegeven plaatsen. Het totaal aantal m2 voegwerk omvat naast voegwerk vernieuwen en voegwerkherstel vervangen ook inboetwerk, opnieuw opmetselen kantelen en inboeten van scheuren.

7 24. Reparatie stalen deur in steunbeer VI / VII komt niet in bestek voor! Wel rekenen?? De stalen deur staat genoemd in paragraaf a a blz. 24 Conform overzicht te rekenen hoeveelheden? Geldt voor alle aanhelingen in bestaand metselwerk zoals in het bestek is omschreven. Inboetwerk is opgegeven in het Overzicht te rekenen hoeveelheden evenals de lengte van de scheuren. In het bestek is omschreven hoe breed de verschillende scheurgradaties ingeboet dienen te worden. Hieruit volgt de hoeveelheid aan te helen metselwerk. Opnieuw op te metselen kantelen dienen conform paragraaf a en detailtekening P00c aangeheeld te worden met het bestaande metselwerk a blz. 25 Metselwerk bestrating van de omloop incl. rollaag vernieuwen vraag op detailtekening blad P00cdetail 2 staat- plaatselijk inboeten? Vraag: wat moet men berekenen geheel vernieuwen van de rollaag of plaatselijk inboeten? De gehele rollaag dient te worden gesloopt en vernieuwd. Hierbij kan worden uitgegaan van 100 m a blz. 25 Nieuwe rijnsteen gebruiken? Ja a blz. 25 Conform overzicht te rekenen hoeveelheden? Inboetwerk en opnieuw opmetselen kantelen is opgegeven in het Overzicht te rekenen hoeveelheden, evenals de lengte van de scheuren. In het bestek is omschreven hoe breed de verschillende scheurgradaties ingeboet dienen te worden. Hieruit volgt de hoeveelheid metselwerk.

8 a blz. 26 Inboetingen met tufsteen afmeting diepte van te verwerken tufsteen blokken? Hierbij uitgegaan dat voor metselwerk met tufsteen van kantelen en het gevelgedeelte boven de omloop de volledige muurdikte (2½ steens) in tufsteen wordt uitgevoerd. Voor metselwerk van maaiveld tot bovenzijde omloop geldt dat alleen het zichtwerk in tufsteen dient te worden uitgevoerd uitgaande van een dikte van 20 cm. De achterwerkers rekenen als baksteen a blz. 26 Conform Overzicht te rekenen hoeveelheden? Inboetwerk en opnieuw opmetselen kantelen is opgegeven in het Overzicht te rekenen hoeveelheden, evenals de lengte van de scheuren. In het bestek is omschreven hoe breed de verschillende scheurgradaties ingeboet dienen te worden. Hieruit volgt de hoeveelheid metselwerk a blz. 28 Conform Overzicht te rekenen hoeveelheden? Het totaal aantal m2 voegwerk volgt uit het Overzicht te rekenen hoeveelheden. Voegwerk vernieuwen en voegwerkherstel vervangen, inboetwerk en opnieuw opmetselen kantelen is opgegeven evenals de lengte van de scheuren. In het bestek is omschreven hoe breed de verschillende scheurgradaties ingeboet dienen te worden. Hieruit volgt de hoeveelheid voegwerk. Aan het voegwerk dient te worden toegevoegd het voegwerk van de vloer van de omloop en de bijbehorende rollaag. Rekenen op 140m2 voegwerk aan de vloer, de rollaag bestaat uit 100m1 klinkers. Voor het voegwerk dezelfde mortel gebruiken als de metselmortel die omschreven staat in paragraaf a. Bureau Aanbestedingen Gemeente Leiden

Bestek kerende muur Ext 19 april 2016

Bestek kerende muur Ext 19 april 2016 Kerende muur Ext Adres Maastricht Werk kenmerk; Datum; Bestek voor het realiseren van een keermuur. Het werk bestaat in grote lijnen uit alle werkzaamheden ter realisatie van een keermuur uitgevoerd in

Nadere informatie

INSPECTIERAPPORT 2014 Objectnummer 242701 Boerderij Enne-Jans Heerd Maarhuizen 3 te Maarhuizen

INSPECTIERAPPORT 2014 Objectnummer 242701 Boerderij Enne-Jans Heerd Maarhuizen 3 te Maarhuizen INSPECTIERAPPORT 2014 Objectnummer 242701 Boerderij Enne-Jans Heerd Maarhuizen 3 te Maarhuizen Monumentenwacht Groningen Hoge der A 5 9712 AC Groningen tel. 050-5891585/ fax. 050-3123362 info@monumentenwachtgroningen.nl

Nadere informatie

RESTAURATIEPLAN BRUG BIJ KASTEEL HACKFORT

RESTAURATIEPLAN BRUG BIJ KASTEEL HACKFORT 16108 Restauratie brug Bij kasteel Hackfort, Baakseweg 8 Vorden. i.o.v. Vereniging Natuurmonumenten Datum: 29-11-2016 RESTAURATIEPLAN BRUG BIJ KASTEEL HACKFORT ARCO ARCHITECTEN BNA 1 INHOUDSOPGAVE 1 Algemeen...

Nadere informatie

Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer )

Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer ) Nota van Inlichtingen Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbesteding Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer 1120524) Omschrijving: Aanbrengen

Nadere informatie

Opname en opmeting bestaande schuur t.b.v. functiewijziging

Opname en opmeting bestaande schuur t.b.v. functiewijziging Opname en opmeting bestaande schuur t.b.v. functiewijziging TacoBouwadvies Bovenbergweg 4 te Markelo Bevindingen en opmerkingen bij inmeting werknr.201205 Behorende bij tekeningen : 1205BT-01,02 en 03

Nadere informatie

Gijselaarsbank, Leiden beschrijving en gebrekenopname

Gijselaarsbank, Leiden beschrijving en gebrekenopname Gijselaarsbank, Leiden beschrijving en gebrekenopname architektenburo Veldman Rietbroek Smit Leiden Vollersgracht 23 2312 VK Leiden 071 513 00 28 www.veldmanrietbroeksmit.nl b202-004a b202-004a blad 2

Nadere informatie

Middenbeemster, Korenmolen De Nachtegaal

Middenbeemster, Korenmolen De Nachtegaal Inleiding In opdracht van Cultureel Erfgoed Noord-Holland heeft op 1 december 2010 een kort onderzoek plaatsgevonden naar de opbouw en datering van de lage voetmuur van de korenmolen De Nachtegaal, gelegen

Nadere informatie

Het Total Wall Concept (scheur)herstel systeem

Het Total Wall Concept (scheur)herstel systeem Reparatie methoden Het Total Wall Concept (scheur)herstel systeem Hierbij informeren wij u over de Total Wall Concept herstel methode voor gescheurd metselwerk. Door middel van het Total Wall Concept (TWC)

Nadere informatie

Herstelwerkzaamheden. De Burcht. september 2009 a321-008b

Herstelwerkzaamheden. De Burcht. september 2009 a321-008b BESTEK Herstelwerkzaamheden De Burcht september 2009 a321-008b INHOUDSOPGAVE TITELPAGINA 1 00 ALGEMEEN 2 0001 ALGEMENE OMSCHRIJVING 2 0004 AANBESTEDING/INSCHRIJVING 2 ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN 4 01 VOOR

Nadere informatie

Instructie onderhoud balkons

Instructie onderhoud balkons Instructie onderhoud balkons 1. Geschiedenis van de balkons. 2. Wat zijn de meest voorkomende balkonconstructie. 3. Wat voor type schades zijn herkenbaar. 4. Hoe dient het onderhoud te worden uitgevoerd.

Nadere informatie

Bouwkundige Inspectie en Werkzaamheden

Bouwkundige Inspectie en Werkzaamheden Project Projectnummer Opdrachtgever Documentnummer : s Heeren Loo, gebouw de Poort te Ermelo : 1678 Omgevingsaanvraag : s Heeren Loo Zorggroep : OV980 Datum : 07-09-2015 Auteur Inhoud : AK : Korte omschrijving

Nadere informatie

Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020

Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020 Nota van Inlichtingen Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbesteding Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020 Omschrijving: De ontwerpwerkzaamheden

Nadere informatie

BIJLAGE 1 PERIMETER VAN HET GEBIED WAARVOOR HET BEHEERSPLAN WORDT OPGEMAAKT

BIJLAGE 1 PERIMETER VAN HET GEBIED WAARVOOR HET BEHEERSPLAN WORDT OPGEMAAKT BEHEERSPLAN BIJLAGE 1 BIJLAGE 1 PERIMETER VAN HET GEBIED WAARVOOR HET BEHEERSPLAN WORDT OPGEMAAKT BIJLAGE 2 LIJST VAN PREMIEGERECHTIGDE WERKEN EN WERKEN VRIJGESTELD VAN TOELATING 1. instandhoudingswerken

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-1-2

Systeemnummer : PD 1-1-2 Systeemnummer : PD 1-1-2 Omschrijving : Membraan-éénlaagse gietasfaltconstructie losliggend, voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting en

Nadere informatie

Constructie Overzichten

Constructie Overzichten Datum ber: 18-03-2016 blad: 1 Constructie Overzichten Blad: Bladnr: Voorblad 1 Fundering 2 Grondverbetering 3 Vloeroverzicht Dakvloer 4 Lateien 5 Metselwerkcontrole 5 Constructieoverzichten Datum ber:

Nadere informatie

VOORLOPIGE WERKOMSCHRIJVING (ZIE VOOR RIOLERING HS 51)

VOORLOPIGE WERKOMSCHRIJVING (ZIE VOOR RIOLERING HS 51) VOORLOPIGE WERKOMSCHRIJVING (ZIE VOOR RIOLERING HS 51) WERKNUMMER 2007-05. DATUM 12 februari 2008 KORTE OMSCHRIJVING VAN HET WERK Het werk bestaat uit het verbouwen van de begane grond van een winkelruimte

Nadere informatie

Restauratie toekomstbestendig.

Restauratie toekomstbestendig. Restauratie toekomstbestendig. Uitvoeringsrichtlijnen en Restauratiebestek: wat willen en wat kunnen we daar mee? Bijeenkomst Stichting ERM i.s.m. de Nationale Monumenten Organisatie 25 april 2017 HET

Nadere informatie

Bouwtechnisch Rapport 1e Brandenburgerweg 17 Bilthoven

Bouwtechnisch Rapport 1e Brandenburgerweg 17 Bilthoven Bouwtechnisch Rapport 1e Brandenburgerweg 17 Bilthoven 1 Vraagstelling; Opdrachtgever wil informatie over mogelijke gebreken, direct noodzakelijke kosten en kosten op termijn. Extra aandachtspunt; houtrot/aantasting

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT DIENSTEN

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT DIENSTEN AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT DIENSTEN AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contact(punten): Afdeling Realisatie en Beheer Woonomgeving, unit Beleid en Programmering In het kader van

Nadere informatie

Hieronder zie je allerlei zaken die met metselen te maken hebben. Bekijk ze goed, zodat je weet wat de woorden betekenen. Woord Betekenis Afbeelding

Hieronder zie je allerlei zaken die met metselen te maken hebben. Bekijk ze goed, zodat je weet wat de woorden betekenen. Woord Betekenis Afbeelding Hieronder zie je allerlei zaken die met metselen te maken hebben. Bekijk ze goed, zodat je weet wat de woorden betekenen. Woord Betekenis Afbeelding Compriband Dit is materiaal om dilatatievoegen elastisch

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2. Wayfinding Bestaand Net

Nota van Inlichtingen 2. Wayfinding Bestaand Net Wayfinding Bestaand Net Documentnummer PWF/OVG/00316 Versie document.01 Status Definitief Datum 18 juni 2015 Inhoudsopgave 1. Mededelingen aanbesteder... 3 2. Verzoeken om inlichtingen... 5 3. Wijzigingen...

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-2-1

Systeemnummer : PD 1-2-1 Systeemnummer : PD 1-2-1 Omschrijving : Membraan - tweelaagse gietasfaltconstructie losliggend, ongeïsoleerd, voor licht vrachtverkeer tot ca. 7500 kg Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden (NL). Contactpunt(en): Afdeling Werkvoorbereiding

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. bouwtechniek-metselen CSPE BB. gedurende 890 minuten. Bij dit examen horen bijlagen en digitale bestanden.

Examen VMBO-BB. bouwtechniek-metselen CSPE BB. gedurende 890 minuten. Bij dit examen horen bijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2015 gedurende 890 minuten bouwtechniek-metselen CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 10 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal 118 punten

Nadere informatie

Bouw. Injectiegel op basis van silaan voor de behandeling van optrekkend vocht. Product Omschrijving

Bouw. Injectiegel op basis van silaan voor de behandeling van optrekkend vocht. Product Omschrijving Productinformatieblad Editie 23/08/2011 Identificatie nummer 02 07 01 01 003 0 000002 Versie NL: 03-02-2014 Injectiegel op basis van silaan voor de behandeling van optrekkend vocht. Product Omschrijving

Nadere informatie

Beschrijving bij foto 1: Overzichtfoto toren OLV ten Hemelopening

Beschrijving bij foto 1: Overzichtfoto toren OLV ten Hemelopening Beschrijving bij foto 1: Overzichtfoto toren OLV ten Hemelopening De foto s welke gebruikt zijn in deze fotobijlage zijn foto s welke genomen zijn tijdens een inspectie m.b.v. abseiltechniek aan de buitenzijde

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Opdrachtgever en adres van de aanbestedende dienst: Internetadres(sen): Adres van de aanbestedende

Nadere informatie

Terechtwijzend bericht nr 1 dd

Terechtwijzend bericht nr 1 dd Terechtwijzend bericht nr 1 dd 10 11 2016 A. Wijzigingen in het bestek 1. Pg. 3 Algemene informatie opdracht aanpassingen vetgedrukt Uitvoeringstermijn: Perceel 1: 2 nachten + 1 dag (vrijdagavond vanaf

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Herinrichting Restaurant t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S

Europese Aanbesteding Herinrichting Restaurant t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S Europese Aanbesteding Herinrichting Restaurant t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S 057-095292 Nota van Inlichtingen nr. 1, v2 Kenmerk 14.052-IDC Verzenddatum : 7 april 2014 Uiterste inleverdatum inschrijving

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21 juli 2015

Nieuwsbrief 21 juli 2015 Nieuwsbrief 21 juli 2015 Verslag Technische Commissie (TC) Fongersstede 7 juli 2015. De 1 na laatste vergadering van de TC voor de ALV, waarin het besluit moet worden genomen over de vervanging van de

Nadere informatie

Winket bv Huisvestingseconomie, bouwkosten en bestekken. 2014 03 03 EcoQuaestor 2014.01.xlsx niveau 6 1/27

Winket bv Huisvestingseconomie, bouwkosten en bestekken. 2014 03 03 EcoQuaestor 2014.01.xlsx niveau 6 1/27 1D 1D 00.00.2 Gevels 1D 00.00.3 21 1D 21. buitenwandafbouwconstructies 21.00 1D 21.00 buitenwanden; bouwvoorzieningen 1D 21.00.10-0 steigers tbv maatregelen aan bestaande gevel 1D 21.00.10-011 gevel gesloten:

Nadere informatie

Winket bv Huisvestingseconomie, bouwkosten en bestekken. 2014 03 03 EcoQuaestor 2014.01.xlsx niveau 6 1/27

Winket bv Huisvestingseconomie, bouwkosten en bestekken. 2014 03 03 EcoQuaestor 2014.01.xlsx niveau 6 1/27 1D 1D 00.00.2 Gevels 1D 00.00.3 21 1D 21. buitenwandafbouwconstructies 21.00 1D 21.00 buitenwanden; bouwvoorzieningen 1D 21.00.10-0 steigers tbv maatregelen aan bestaande gevel 1D 21.00.10-011 gevel gesloten:

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften breedplaatvloeren

Verwerkingsvoorschriften breedplaatvloeren Verwerkingsvoorschriften breedplaatvloeren Montagejukafstanden De combinatie van plaatdikte, plaatwapening, vloerdikte en tralieliggers in een breedplaatelement bepalen de montagejukafstand ofwel de afstand

Nadere informatie

PERIODIEK INSTANDHOUDINGSPLAN HERVORMDE KERK TE BROEK IN WATERLAND BUREAU DELFGOU ARCHITECTUUR EN MONUMENTENADVIES

PERIODIEK INSTANDHOUDINGSPLAN HERVORMDE KERK TE BROEK IN WATERLAND BUREAU DELFGOU ARCHITECTUUR EN MONUMENTENADVIES PERIODIEK INSTANDHOUDINGSPLAN HERVORMDE KERK TE BROEK IN WATERLAND OPDRACHTGEVER Kerkvoogdij van de N.H. Gemeente Broek in Waterland te Broek in Waterland MONUMENTENNUMMER 11042 KADASTRALE GEGEVENS Gemeente

Nadere informatie

WIT-PM 200, METSELWERK

WIT-PM 200, METSELWERK WIT-PM 200, METSELWERK Styreenvrije 2-componenten injectiemortel op polyesterbasis Enkele bevestiging: Metselwerk holle en volle steen, gasbeton Statische mengkoker 300 ml incl 1 statische mengbuis Te

Nadere informatie

Stanza Terrasoverkapping Assemblage- en montagehandleiding

Stanza Terrasoverkapping Assemblage- en montagehandleiding Assemblage- en montagehandleiding * * A T T E N T I E * * AVZ kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele voorkomende fouten in deze handleiding, noch voor eventuele nadelige gevolgen die uit

Nadere informatie

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE 12/06/2013 S076. I. II. IV. VI. KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

Nadere informatie

GEGEVENS TEN BEHOEVE VAN CONSTRUCTIE TEKENING AANBOUW

GEGEVENS TEN BEHOEVE VAN CONSTRUCTIE TEKENING AANBOUW GEGEVENS TEN BEHOEVE VAN CONSTRUCTIE TEKENING AANBOUW 1. Project Omschrijving Het gaat om het gedeeltelijk vergroten van een bestaande hoekwoning. Naast een bijkeuken en uitbreiding van de bestaande woonkamer

Nadere informatie

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Nota van Inlichtingen Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbesteding Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Omschrijving: Herinrichting

Nadere informatie

BOERDERIJ MIDDELWEG - OPMEER Boerderij Middelweg Opmeer

BOERDERIJ MIDDELWEG - OPMEER Boerderij Middelweg Opmeer BOERDERIJ MIDDELWEG - OPMEER De voormalige veehouderij Fries en Vrij stond op de hoek van de Middelweg en de A. C. de Graafweg te Opmeer. Opmerkelijk is het bouwjaar 1814 van deze stolp genaamd Fries en

Nadere informatie

II.1.6 CPV-classificatie (Gemeenschappelijke woordenlijst overheidsopdrachten)

II.1.6 CPV-classificatie (Gemeenschappelijke woordenlijst overheidsopdrachten) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Breda Claudius Prinsenlaan 10, 4811DJ Breda ( Nederland ) Ter attentie van: Jan Koeken Telefoon: +31 765293454, Email: sb.inkoop@breda.nl,

Nadere informatie

Bouwkundig buro. INSI Teken & Bouwkundig adviesburo. Morra KH Drachten. Projectnr Onderdeel : Constructie berekening

Bouwkundig buro. INSI Teken & Bouwkundig adviesburo. Morra KH Drachten. Projectnr Onderdeel : Constructie berekening Bouwkundig buro INSI Teken & Bouwkundig adviesburo Morra 2 9204 KH Drachten Project: Fam. Huitema Projectnr. 199-2010 Onderwerp: Opdrachtgever : Aanbouw woning Dhr. Huitema Onderdeel : Constructie berekening

Nadere informatie

Naar aanleiding van uw verzoek sturen wij onze offerte voor het vernieuwen van het damwand voor Vereniging Het Brekkense Wiel.

Naar aanleiding van uw verzoek sturen wij onze offerte voor het vernieuwen van het damwand voor Vereniging Het Brekkense Wiel. Vereniging Het Brekkense Wiel T.a.v. het bestuur Brekkenweg 10 8531 PM Lemmer AANNEMINGSBEDRIJF BOUMA LEMSTERPAD 52 8531 AA LEMMER NEDERLAND TEL 0514-541364 FAX 0514-541920 INFO@AANNEMINGSBEDRIJFBOUMA.NL

Nadere informatie

Examen VMBO-KB. bouwtechniek-metselen CSPE KB. gedurende 920 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand.

Examen VMBO-KB. bouwtechniek-metselen CSPE KB. gedurende 920 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Examen VMBO-KB 2011 gedurende 920 minuten bouwtechniek-metselen CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Dit examen bestaat uit 10 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

Standaardprogramma. Lateien Geveldragers. Enkelvoudige console ter plaatse van het kozijn

Standaardprogramma. Lateien Geveldragers. Enkelvoudige console ter plaatse van het kozijn Standaard Standaardprogramma Lateien Enkelvoudige console ter plaatse van het kozijn Enkelvoudige console ter plaatse van het doorgaande metselwerk Dubbele console ter plaatse van het houten binnenblad

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Openbare aanbesteding inzake Evenementen

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Openbare aanbesteding inzake Evenementen AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) SenterNovem, Catharijnesingel 59, 3511 GG Utrecht (NL). E-mail: d.genet@senternovem.nl.

Nadere informatie

Opdrachtomschrijving: dakrenovatie oude woning, bestaande uit meerdere klussen.

Opdrachtomschrijving: dakrenovatie oude woning, bestaande uit meerdere klussen. Opdrachtomschrijving: dakrenovatie oude woning, bestaande uit meerdere klussen. Deze renovatie aan een woning in Dordrecht bestaat uit meerdere klussen die naar verwachting binnen enkele werkdagen kunnen

Nadere informatie

FOAMGLAS PERINSUL De oplossing voor koudebruggen in het metselwerk

FOAMGLAS PERINSUL De oplossing voor koudebruggen in het metselwerk FOAMGLAS PERINSUL De oplossing voor koudebruggen in het metselwerk www.foamglas.nl FOAMGLAS Isoleren met aandacht voor de toekomst 45 cm 11 15 19 cm 5 cm of 10 cm FOAMGLAS PERINSUL Koudebruggen hebben

Nadere informatie

KOPPENMAAT EN LAGENMAAT :

KOPPENMAAT EN LAGENMAAT : KOPPENMAAT EN LAGENMAAT : INLEIDING: Wanneer een metselaar een muur gaat metselen in schoonmetselwerk is dit altijd in een bepaald metselverband. Het is dan aan te bevelen om de maatvoering van de wanden

Nadere informatie

III.1.3 De vereiste rechtsvorm van de combinatie van ondernemers waaraan de opdracht wordt gegund

III.1.3 De vereiste rechtsvorm van de combinatie van ondernemers waaraan de opdracht wordt gegund AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Bevelandseweg 1, 1703 AZ Heerhugowaard ( Nederland ) Ter attentie van: Project Assistentes

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen (NL). Contactpunt(en): Bedrijfsbureau,

Nadere informatie

Woningpaspoorten 15 Klushuizen Oude Noorden Rotterdam

Woningpaspoorten 15 Klushuizen Oude Noorden Rotterdam Woningpaspoorten 15 Klushuizen Oude Noorden Rotterdam Woningpaspoorten bevatten specifieke gegevens van alle 15 klushuizen. Van iedere woning is een foto in huidige staat toegevoegd en een plattegrond

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Rolstoelvervoer

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Rolstoelvervoer AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Ministerie van Defensie- BG Transport- DVVO, Postbus 109 - MPC 53P, 3769 ZJ Soesterberg

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden (NL). Contactpunt(en): Bureau Aanbestedingen,

Nadere informatie

Herbouw loods Berekening nieuwe fundering

Herbouw loods Berekening nieuwe fundering Opdrachtgever: Arnold de Visser Herbouw loods Berekening nieuwe fundering d.d. 24 november 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding en uitgangspunten 2 Berekening fundering 3 Bijlage I - Schets fundering

Nadere informatie

Teken een diagonaalvlak naar keuze in de originele kubus. Teken dit diagonaalvlak plat op je blad op ware grootte.

Teken een diagonaalvlak naar keuze in de originele kubus. Teken dit diagonaalvlak plat op je blad op ware grootte. Deze toets bestaat uit 11 opgaven. Voor elk onderdeel is aangegeven hoeveel punten kunnen worden behaald. Er zijn 2 punten te behalen. Antwoorden moeten altijd zijn voorzien van een berekening, toelichting

Nadere informatie

Algemeen: Tijdens de schouw zijn de navolgende ruimtes bezocht:

Algemeen: Tijdens de schouw zijn de navolgende ruimtes bezocht: 1e Nota van Inlichtingen aanbesteding Specialistisch reinigen van werkplaatsen, magazijnen, hangaars, en dergelijke mogelijk verontreinigd met gevaarlijke (carcinogene) stoffen Algemeen: Tijdens de schouw

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Evenementenvervoer tbv het Ministerie van Defensie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Evenementenvervoer tbv het Ministerie van Defensie AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Defensie Verkeers en Vervoers Organisatie, Dolderseweg 34, 3769 BR Huis ter Heide (

Nadere informatie

Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS

Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS Gevelbekleding NONIGNIS / IGNIS van massief hout. NONIGNIS kan worden toegepast in de gevel, kozijnborstweringen en voor houten bergingen, schuttingen,

Nadere informatie

Dak Lichtstraat Type: lessenaar dak. Plaats: Geplaatst tegen achtergevel aan (zie bladzijde 8) Maat: +/- 6m breed bij 1 à 1,2 meter diep.

Dak Lichtstraat Type: lessenaar dak. Plaats: Geplaatst tegen achtergevel aan (zie bladzijde 8) Maat: +/- 6m breed bij 1 à 1,2 meter diep. Inhoud Algemeen... 2 Dak... 2 Ramen... 2 Muur... 3 Inclusief... 3 Exclusief... 4 Verder horen en zien wij graag... 4 Huidige situatie... 5 Plattegrond woning en uitbouw... 6 Aanzicht achterkant... 7 Plaats

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Organisatie lustrumfeest UMC Utrecht 2010.

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Organisatie lustrumfeest UMC Utrecht 2010. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) UMC Utrecht, Heidelberglaan 100, 3584 CX Utrecht (NL). Contactpunt(en): Cluster Inkoop,

Nadere informatie

Lidstaten - Leveringsopdracht - Aankondiging van een opdracht - Openbare procedure. NL-'s-Gravenhage: Drukwerk en aanverwante producten

Lidstaten - Leveringsopdracht - Aankondiging van een opdracht - Openbare procedure. NL-'s-Gravenhage: Drukwerk en aanverwante producten 1/5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:124650-2011:text:nl:html NL-'s-Gravenhage: Drukwerk en aanverwante producten 2011/S 76-124650 AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

Nadere informatie

NL-Horst: Afvalverwijderingsdiensten 2008/S 92-125668 AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten

NL-Horst: Afvalverwijderingsdiensten 2008/S 92-125668 AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten 1/5 NL-Horst: Afvalverwijderingsdiensten 2008/S 92-125668 AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN): Gemeente Horst aan de Maas, Postbus

Nadere informatie

Foto 1 Muur deel 1. Foto 2 Muur deel 2, veel begroeiing aanwezig

Foto 1 Muur deel 1. Foto 2 Muur deel 2, veel begroeiing aanwezig Pagina 1 van 21 Foto 1 Muur deel 1 Foto 2 Muur deel 2, veel begroeiing aanwezig Pagina 2 van 21 Foto 3 Deel 3, deels begroeid, enkele slechte mergelblokken Foto 4 Rechterzijde van deel 4, in bovenste deel

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Gemeente Assen 341893957 Noordersingel 33 Assen 9401 JW Ralph Gesink +31 592366911 Email: inkoop@assen.nl Internetadres(sen): Adres van de

Nadere informatie

Betreft de verlangde borgsommen en waarborgen conform het gestelde in de UAV Te lezen: -

Betreft de verlangde borgsommen en waarborgen conform het gestelde in de UAV Te lezen: - AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Bevelandseweg 1, 1703 AZ Heerhugowaard ( Nederland ) Ter attentie van: Project Assistentes

Nadere informatie

ALLROUNDER WIT-VM 250, METSELWERK + ZEEFHULS SH

ALLROUNDER WIT-VM 250, METSELWERK + ZEEFHULS SH ALLROUNDER WIT-VM 50, -componenten mortel, vinylester styreenvrij Enkele bevestiging: Metselwerk van holle en volle steen, gasbeton WIT-VM 50, mortelkoker 330 ml, incl 1 statische mengbuis Goedkeuringen

Nadere informatie

PO 2014 Diverse gebouwen op de Oranjekazerne te Schaarsbergen

PO 2014 Diverse gebouwen op de Oranjekazerne te Schaarsbergen Nota van Inlichtingen PO 2014 Diverse gebouwen op de Oranjekazerne te Schaarsbergen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: PO 2014 Diverse gebouwen op de Oranjekazerne te Schaarsbergen Rijksvastgoedbedrijf

Nadere informatie

De VvE heeft in haar vergadering van 1 maart 2010 besloten om de vochtproblemen in de kruipruimtes te gaan aanpakken.

De VvE heeft in haar vergadering van 1 maart 2010 besloten om de vochtproblemen in de kruipruimtes te gaan aanpakken. Nadere informatie over de werkzaamheden n.a.v. de vochtproblematiek in de kruipruimtes van het woonblok aan de Joos Banckersweg, de Jan van Galenstraat en de Adm. de Ruyterweg De VvE heeft in haar vergadering

Nadere informatie

Metselen en Voegen van Modern en Traditioneel Metselwerk

Metselen en Voegen van Modern en Traditioneel Metselwerk Metselen en Voegen van Modern en Traditioneel Metselwerk BASISTEKST VOOR HET LASTENBOEK Deze basistekst voor het lastenboek beschrijft zowel het (her)metselen als het (her)opvoegen van een gevel in modern

Nadere informatie

Constructieve analyse bestaande vloeren laag 1/2/3 (inclusief globale indicatie van benodigde voorzieningen)

Constructieve analyse bestaande vloeren laag 1/2/3 (inclusief globale indicatie van benodigde voorzieningen) Pieters Bouwtechniek Haarlem B.V. Dr. Schaep manstraat 284 2032 GS Haarlem Postbus 4906 2003 EX Haarlem Tel.: 023-5431999 Fax: 023-5316448 Email: pbt.haarlem@pieters.net Internet: www.pietersbouwtechniek.nl

Nadere informatie

RECTIFICATIE van 25/10/ AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

RECTIFICATIE van 25/10/ AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken RECTIFICATIE van 25/10/2012 - AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Valkenswaard, Postbus 10100, 5550 GA Valkenswaard (NL).

Nadere informatie

Technische Omschrijving

Technische Omschrijving Technische Omschrijving WERK Hoogstraat 28 OPDRACHTGEVER Caduceus Vastgoed BV PLAATS Vlaardingen DATUM 28-08-2017 WERKNUMMER 017-430 00 Bij het werk betrokken partijen Opdrachtgever: Caducues Vastgoed

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Hoogheemraadschap van Rijnland Nationale identificatie: 14696697 Archimedesweg 1 Leiden 2333CM Land: Contactpunt(en): Ter attentie van: Rosa

Nadere informatie

In deze memo beschrijven wij de bestaande situatie en de omgang van het vuil- en regenwater binnen het plan.

In deze memo beschrijven wij de bestaande situatie en de omgang van het vuil- en regenwater binnen het plan. NOTITIE Project: Bouwplan Oudestraat te Gemert Betreft: Waterplan Opsteller en datum: Mark Grasveld, 13 juni 2016 Kenmerk: G198/002/2016/0613N01v1 1. Inleiding Bouwbedrijf Raaijmakers ontwikkelt het bouwplan

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Het college van Burgemeester en wethouders van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp, Postbus 1, 2640

Nadere informatie

Betonlateien voorgespannen

Betonlateien voorgespannen Betonlateien voorgespannen met of zonder waterhol S = stortzijde onafgewerkt Artikelcode b h Gew. BL 100.60M of Z 100 60 14 kg/m 1 BL 100.83M of Z 100 83 20 kg/m 1 BL 100.114M of Z 100 114 27 kg/m 1 BL

Nadere informatie

NOVEX. Technische gegevens. onderdakplaten

NOVEX. Technische gegevens. onderdakplaten Technische gegevens NOVEX onderdakplaten SVK nv - Aerschotstraat 114 - B-9100 Sint-Niklaas T +32 (0)3 760 49 00 - F +32 (0)3 777 47 84 info@svk.be - www.svk.be NOVEX ONDERDAKPLATEN technische gegevens

Nadere informatie

Mariastraat 6 Bavel - Uitbreiding woning. BraBouw DEFINITIEF ONTWERP woonadvies

Mariastraat 6 Bavel - Uitbreiding woning. BraBouw DEFINITIEF ONTWERP woonadvies DEFINITIEF ONTWERP 21-12-2013 Situatie Perceel bestaande schuur verwijderen en afvoeren Sloop bestaande berging Fotoblad bestaand nieuw Begane Grond 1:100 dubbele deuren donkergrijs met bovenraam conform

Nadere informatie

Funderingsonderzoek IJsclubstraat 37 Rotterdam.

Funderingsonderzoek IJsclubstraat 37 Rotterdam. Funderingsonderzoek IJsclubstraat 37 Rotterdam. C.J. SMIT & ZN bv Aannemingsbedrijf Funderingstechniek 23 januari 2017. C. J. Smit & Zonen b.v. AANNEMINGSBEDRIJF- FUNDERINGSTECHNIEK bezoekadres Oostbaan

Nadere informatie

Montagehandleiding. Voordat u start met het plaatsen van het Twist-Fix lijnsysteem, controleer of de volgende artikelen aanwezig zijn:

Montagehandleiding. Voordat u start met het plaatsen van het Twist-Fix lijnsysteem, controleer of de volgende artikelen aanwezig zijn: Montagehandleiding Het Twist-Fix lijnsysteem is conform de EN-795C voor platte daken en geschikt voor vier gebruikers tegelijkertijd. Het lijnsysteem wordt middels ankerpunten mechanisch bevestigd aan

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Provincie Gelderland, Afdeling Uitvoeren Werken, team ABG, Postbus 9090, 6800gxArnhem(NL).

Nadere informatie

De aanbesteding met kwaliteitsoogmerk; de eerste ervaringen met URL s van de ERM ERM. Aanbesteden in de monumentenzorg 28 september 2016

De aanbesteding met kwaliteitsoogmerk; de eerste ervaringen met URL s van de ERM ERM. Aanbesteden in de monumentenzorg 28 september 2016 De aanbesteding met kwaliteitsoogmerk; de eerste ervaringen met URL s van de ERM ERM Aanbesteden in de monumentenzorg 28 september 2016 Pilot Park Sorghvliet: heeft het toepassen van URL-en toegevoegde

Nadere informatie

Beschrijving keramische prefab wandelementen BRIXALL

Beschrijving keramische prefab wandelementen BRIXALL Beschrijving keramische prefab wandelementen BRIXALL Keramische prefab wandelementen opgebouwd uit keramische snelbouwstenen Omschrijving De keramische muurelementen zijn uitgevoerd uit geperforeerde,

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Taxivervoer

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Taxivervoer AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Ministerie van Defensie- BG Transport- DVVO, Postbus 109 - MPC 53P, 3769 ZJ Soesterberg

Nadere informatie

Voegmortels FX (UA) Professionele mortels. voor een optimaal resultaat. Met extra hechteigenschappen

Voegmortels FX (UA) Professionele mortels. voor een optimaal resultaat. Met extra hechteigenschappen Professionele mortels voor een optimaal resultaat Voegmortels FX (UA) Met extra hechteigenschappen voor: 4 voegen van steenstrips 4 voegen van gesiliconiseerde stenen 4 voegrenovatie 4 voegen op slecht

Nadere informatie

: 574 getekend : TT. blad : B03 schaal : 1:10. datum : formaat : A4. type : details 1 t/m 20. Dhr. van der Laar

: 574 getekend : TT. blad : B03 schaal : 1:10. datum : formaat : A4. type : details 1 t/m 20. Dhr. van der Laar : 574 getekend : TT blad : B03 schaal : 1:10 architecten e x t e r i e u r datum : 03-10-2016 formaat : A4 type : details 1 t/m 20 gewijz.: Dhr. van der Laar opdrachtgever project nieuwbouw woning Voornstraat

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Papendrecht, Postbus 11, 3350 AA Papendrecht (NL). t.a.v.: dhr. B.M. Laarhoven. Tel.:

Nadere informatie

RECTIFICATIE KENNISGEVING VAN VERANDERINGEN OF AANVULLENDE INFORMATIE

RECTIFICATIE KENNISGEVING VAN VERANDERINGEN OF AANVULLENDE INFORMATIE RECTIFICATIE KENNISGEVING VAN VERANDERINGEN OF AANVULLENDE INFORMATIE Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST/INSTANTIE I.1) NAAM EN ADRESSEN Officiële benaming: Ministerie van Economische Zaken en Klimaat,

Nadere informatie

wiskunde CSE GL en TL

wiskunde CSE GL en TL Examen VMBO-GL en TL 2014 tijdvak 2 dinsdag 17 juni 13.30-15.30 uur wiskunde CSE GL en TL Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Dit examen bestaat uit 23 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 76 punten

Nadere informatie

De oplossing voor koudebruggen in het metselwerk

De oplossing voor koudebruggen in het metselwerk FOAMGLAS PERINSUL S FOAMGLAS PERINSUL HL De oplossing voor koudebruggen in het metselwerk www. foamglas.be FOAMGLAS Isoleer met visie voor de toekomst 45 cm 5 cm of 10 cm 9 11 14 19 cm of 11,5 17,5 24

Nadere informatie

Porotherm Poriso binnenmuurstenen

Porotherm Poriso binnenmuurstenen Porotherm Poriso binnenmuurstenen Technische informatie Baksteen. Voor mensen gemaakt. Porotherm Poriso, pure kwaliteit Porotherm vormt hét wereldmerk voor keramische binnenmuurstenen van Wienerberger.

Nadere informatie

PS-renovatievloer Droog

PS-renovatievloer Droog Verwerkingsvoorschrift PS-renovatievloer Droog Veiligheid Gebruik altijd de benodigde veiligheidsmiddelen en het juiste gereedschap. Met de keuze voor de PS-renovatievloer Droog kiest u voor een uitstekend

Nadere informatie

Rapportage t.b.v. uitleg werkzaamheden voorgevel van het pand aan de Dorpsstraat 13-15 te Lage Vuursche

Rapportage t.b.v. uitleg werkzaamheden voorgevel van het pand aan de Dorpsstraat 13-15 te Lage Vuursche Rapportage t.b.v. uitleg werkzaamheden voorgevel van het pand aan de Dorpsstraat 13-15 te Lage Vuursche Gegevens: - Opdrachtgever: Stichting behoud monumenten Lage Vuursche Amersfoortsestraat 1 3769 BR

Nadere informatie

Dit document is bedoeld als een handleiding. Het bedrijf of de persoon die het Zwarthout monteert is verantwoordelijk voor een juiste verwerking.

Dit document is bedoeld als een handleiding. Het bedrijf of de persoon die het Zwarthout monteert is verantwoordelijk voor een juiste verwerking. Verwerkingsvoorschriften Zwarthout Shou-Sugi-Ban Dit document is bedoeld als een handleiding. Het bedrijf of de persoon die het Zwarthout monteert is verantwoordelijk voor een juiste verwerking. Tijdens

Nadere informatie

I: Aanbestedende dienst. I.1) Naam, adressen en contactpunt(en)

I: Aanbestedende dienst. I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: Gemeente Dordrecht Nationale identificatie: 111720547 Postadres: Spuiboulevard 300 Plaats: DORDRECHT Postcode: 3311GR

Nadere informatie

Constructeursuitgave (berekening volgens Eurocode)

Constructeursuitgave (berekening volgens Eurocode) Constructeursuitgave (berekening volgens Eurocode) Vebo borstweringssteun: altijd op zijn taak berekend Toepassing De borstweringssteun wordt toegepast in gemetselde borstweringen om deze voldoende sterkte

Nadere informatie