Kortom we zijn van alle markten thuis, maar uitsluitend aan professionele gebruikers. Updates:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kortom we zijn van alle markten thuis, maar uitsluitend aan professionele gebruikers. Updates:"

Transcriptie

1 Tecknow Nederland is een organisatie van belastingadviseurs c.q. computerprogrammeurs. Wij werken zeer nauw samen met 2 zelfstandige bedrijven t.w. White Cat Software, dat zeer geavanceerde communicatie techniek levert en met Cybersoft, een bedrijf, dat de VPB aangifte ontwikkeld. Zij de techniek, wij de fiscale kennis. De grootste kracht van Tecknow (combinatie van Techniek en knowhow) ligt nog steeds in het feit, dat praktisch alle medewerkers zélf op een of andere manier werkzaam zijn in de fiscale aangifte-adviespraktijk. Dat is de enige manier, die leidt tot gebruiksvriendelijke- en praktijkgerichte software. Wij kennen al jaren het systeem, waarbij belastingadvies kantoren c.q. adviseurs die zeg 40 aangiften doen, aanzienlijk minder betalen dan een kantoor, dat 1500 aangiftes doet. Op de bestelbiljetten wordt de voor u geldende prijs gedetailleerd getoond. Wij leveren fiscale software aan eenmanszaken, maar ook bijvoorbeeld aan het grootste handelshuis van Europa met een kleine 6 miljard omzet en 900 man personeel. We leveren aangifte software IB / VPB aan adviseurs die 40 aangiftes doen, maar ook aan een (grote) klant die meer dan aangiftes per jaar verwerkt. Kortom we zijn van alle markten thuis, maar uitsluitend aan professionele gebruikers. Updates: In het begin van het jaar ontvangt u van ons een Cd-rom waarop een door ons gecodeerde beveiliging zit. Voor deze Cd-rom rekenen we éénmalig 10 euro codering-behandel kosten. Alle andere updates op CD-rom die eventueel nodig blijken, zijn gratis. Een voorbeeld: In de eerste week van januari ontvangt u het IB pakket van dat betreffende jaar. U kunt dan alvast uw klanten gaan helpen. U maakt de aangifte en stuurt geeft uw klant zijn fiscaal rapport mee. U kunt echter niets versturen omdat de fiscus domweg op dat moment niet klaar is. Dus zult u op het moment dat versturen wel mogelijk is van ons een nieuwe, maar gratis Cd-rom waarbij de communicatiemodule geactiveerd is. U kunt gaan versturen. Overigens doet de fiscus voor 1 april niets met uw aangifte. Voor de winstaangifte IB dient u de produkt informatie van de VPB te lezen, omdat de wijze van werken geheel identiek is aan de VPB. In het IB aangiftepakket verwerkt u zowel de particulieren als de IB ondernemers. Als u een IB pakket voor (stel) 40 klanten besteld, maakt het dus niet uit of dit particulieren of IB ondernemers zijn. Aangifte programma IB.

2 Dit is zgn. concentrisch opgebouwd. D.w.z. dat u alle onderdelen (Arbeid, winst, periodieke uitkeringen, pga s enz.) benadert vanuit 1 scherm: het zgn. Hoofdmenu. Op datzelfde scherm staan alle berekeningen van belastingplichtige en partner samen vermeld. U ziet dus in één oogopslag de aangifte van man en vrouw. Daar kunt u dus ook zien hoe bijvoorbeeld of en hoe de zgn. beperkte heffingskortingen worden toegepast. Door op bijv. aan de linker kant op een getal te klikken, komt u automatisch in het betreffende onderdeel. Na elke wijziging komt u automatisch terug in dit scherm. Bij ons heeft u dus niet tientallen tabbladen door te lopen om bijvoorbeeld een winstaangifte te doen. Het zgn. Hoofdmenu: Door te klikken op het getal roept u automatisch het hieronder getoonde scherm op.

3 U kunt op elk getal klikken. Dus op IB I+II+III, zoals we hierboven deden, maar zo kunt u ook Kortingen, Saldo, Voorheffing, Eindsaldo I en Eindsaldo II oproepen. Onder elk getal bevindt zich een compleet scherm, waar u zeer gedetailleerd ziet wat er onder het getal zit. Zelfs onze concullega s staan er soms likkebaardend bij. En begrijpelijk. Wij hebben meerdere (continuiteit!) topprogrammeurs, die ook nog eens deskundig zijn op fiscaal gebied. Een unieke combinatie. Wij betalen toptalent rond de euro per jaar, maar hebben geen directeur of accountmanagers, verkoopleiders enz. Om u en indruk te geven, laten we u achtereenvolgens zien: 1. Het scherm, dat zich onder het getal heffingskorting(en) zit. 2. Het scherm dat zich onder het getal bevindt (eindsaldo I).

4 . Even klikken op één van de heffingskortingen en u krijgt onderstaand overzicht : Belastingplichtige is overal in het pakket rood, de partner groen. Houdt u het getal zoals dit in het hoofdmenu werd getoond in de gaten. Onder dat getal zit het onderstaande scherm., waarin de totale opbouw van het eindsaldo exclusief de zgn. TBU, die in Eindsaldo II automatisch verschijnt.

5 En nu zo maar nog wat schermpjes, die zeer beperkt aangeven welke mogelijkheden er in het pakket zitten.

6 Het bijzondere van dit zoekscherm is, dat het automatisch verschijnt bij het opstarten van het IB pakket. Let op dat u op 5 manieren naar de klant kunt zoeken. Bezwaarschrift wordt automatisch in 3-voud uitgeprint. 1 exemplaar voor de fiscus, 1 voor de consulent en 1 exemplaar wordt automatisch geadresseerd aan de belastingplichtige. U kunt tevens aanvinken of u opteert voor de vergoeding van artikel 7:15 AWB

7

8 Hieronder ziet u dat u uw rapporten, zelfs per onderdeel in kleur kunt uitvoeren. Dit kan bij geen enkel softwarepakket op deze manier.

9

10 OPTIMALISATIE : En dit is dan ons optimalisatie pakket Inkomstenbelasting. Elke euro wordt verdeeld. Op dit moment wordt gecheckt of er verdeling mogelijk is. Bij deze verdeling 8109 en 2533 wordt er al een behoorlijk voordeel gehaald. Resultaten worden (indien voordeliger automatisch in pakket opgeslagen. Hebt u soms ook een pakket, die de optimalisatie snel of nauwkeurig doet. Gefeliciteerd.

11 Cybersoft VPB aangifte: In feite is dit (overigens bij elk fiscaal ) pakket veel minder spectaculair. Dit zijn altijd recht toe recht aan pakketten. Toch onderscheidt Cybersoft zich ook hier op een aantal manieren. a. In ons WiaVpb pakket kunt u in de linkerkolom naar het onderwerp zoeken, zoals de meeste softwareleveranciers dat kennen. Vrij onhandig, dus hebben we daar een andere mogelijkheid naast gezet:

12 b. Scrollen: U gaat op een willekeurig invoerveld staan en klikt daarop. Nu kunt u met het scroll wiel op uw muis razendsnel door de gehele aangifte scrollen. c. U kunt natuurlijk ook door alle velden door enteren of de Tab toets gebruiken of met pijltjes toetsen door aangifte heen lopen. Dat u ook gewoon uw muis kunt gebruiken spreekt van zelf In dit pakket zitten meer dan 350 checks om te verhinderen, dat een gebruiker een fout maakt. In Tax IB ligt dat nog een stukje hoger n.l. iets meer dan 700 checks. Dit verklaart ook dat wij vanaf 2003 een zgn. nul % foutenanalyse bij de fiscus hebben. D.w.z. dat van de meer dan één miljoen verstuurde aangiften door gebruikers er nooit en foute tussen zat. Zijn we eerlijk gezegd apetrots op. We laten u zo wat dingen zien: Invoervelden lichten geel op tijdens invullen. Dit gebeurt overigens ook bij de Tax IB particulieren als mede winstaangifte.

13 Stel u maakt en fout bij een invoer van een bepaalde regel. Dan licht er onmiddellijk een paarse balk op. Fout kan tweeledig zijn: U vergat de specificatie in te vullen (schrijfblokje) of u vulde wel in, maar eindbedrag specificatie is ongelijk aan balans bedrag.

14 m

15 ADVIES pakket (Estate planning) Superversie 99,95 euro. Notarisversie 129,95 Het verschil zit uitsluitend in het gedeelte Successie. De Superversie kunt u gebruiken voor alle normale successie aangiften.. Estateplanningspakket ADVIES : Het pakket werd door ons ontwikkeld (mede) in samenwerking met deskundigen uit de notarispraktijk en wij zijn er in geslaagd een zeer gebruiksvriendelijk en uitermate tijdsbesparend pakket te ontwerpen. Geen enkel estateplanningspakket dat op de markt is, bevat zoveel (en déze!) "tools" om u het werken gemakkelijker te maken. Successierecht Schenking Middeling (incl. Buitenlands inkomen) Lijfrente (incl. ondernemers) Berekening PU i.v.m. Box 3 Berekening PU i.v.m. Successie Bloot eigendom en vruchtgebruik i.v.m. Box 3 Bloot eigendom en vruchtgebruik i.v.m. Successie Bijleen regeling Programma is bruikbaar naast ieder ander (IB) aangiftepakket! Aangifte ( biljet) Successie voor belastingconsulenten: Het grote "kas"succes van White Cat Software. Ongelofelijke tijdsbesparing. Schitterende uitdraai met alle berekeningen, die standaard uitgevoerd en uitgeprint worden. Mooie uitdraai voor erfgenamen. Enige kennis van erfrecht noodzakelijk. Wij bewerken hier een aantal varianten t.w. Geen testament/vruchtgebruik met wettelijke verdeling/ouderlijke boedelverdeling met renteclausule. U hoeft alleen maar het soort testament aan te geven, wij plakken daar automatisch de juiste berekeningen onder. Enter. Enter en je bent er. Aangifte ( biljet) Successie Adviseurs en Notarisversie Deze versie zal elk denkbare situatie behandelen die bij de aangifte Successierecht voor kan komen. Het spreekt vanzelf dat voor deze versie een grondiger kennis van het (successie) belastingrecht vereist is! Schitterende uitdraai met alle berekeningen, die standaard uitgevoerd en uitgeprint worden. Mooie uitdraai voor erfgenamen. Extra mogelijkheden : combinatie erfgenaam + legaat v.v.r. (uniek) Imputatie pensioenrechten Lastbevoordeling Combinatie vruchtgebruik en onroerend goed enz.

16 Rapportage met berekeningen worden door ADVIES automatisch aangemaakt en separaat geadresseerd aan alle erfgenamen en legatarissen. (notarisversie) Biljet Schenking: Compleet biljet inclusief alle berekeningen en rapportage! Financiële berekeningen : Hierin worden allerlei onderdelen aangeboden. Zoals annuïteitenlening, diverse berekeningen contante waarde Hoe lang kan men doen met een "miljoen"? Dit onderdeel is nog in ontwikkeling Een programma dat u kunt gebruiken voor rijke cliënten. Hoe lang kan men doen met f x bij een maandelijkse opname van y? Hierbij kan men de keuze maken tussen een "mix" van spaargeld/obligaties/mix fonds en aandelen. U hebt de mogelijkheid zelf alle variabelen aan te passen.. Quickservice betekent altijd een snelle simpele invoer met uitslag op scherm Quickservice Successie: Een -voor de adviespraktijk- welhaast onmisbaar onderdeel. Al pratende met uw klant kunt u elke vraag : hoeveel moet ik betalen als... binnen 10 seconden beantwoorden, rekening houdend met alle mogelijke varianten : bedrag/verwantschap/imputatie enz. Quickservice Schenking: zie Successie Berekening bloot eigendom en vruchtgebruik bij onroerend goed. Losse berekening van Bijleenregeling incl. Rapport aan cliënt. Berekening jaarruimte bij lijfrentepremie. Middeling: Te gebruiken nààst elk ander pakket, hetgeen voor het gehele ADVIES geldt. Onderstaande 2 pakketten zijn volledig onafhankelijk van het pakket wat u zélf gebruikt! Aangifte Omzetbelasting vaste prijs 45 euro Toeslag OB aangifte ICL 30 euro Aangifte EKA vaste prijs 45 euro Wanneer hebt u als adviseur/accountant e.d de bovenstaande programmaatjes niet nodig? 1) Als u geen ondernemers als klant hebt 2) Als uw boekhoudpakket u deze optie biedt (prijs?) en al uw

17 klanten met hetzelfde pakket werken 3) Als u voor al uw klanten (via pincode methode) deze aangiftes wilt afhandelen via de belastingdienst. Er komt als het ware nog een administratie bij zogezegd.

We leveren aangifte software IB / VPB aan adviseurs die 40 aangiftes doen, maar ook aan een klanten die duizenden aangiftes verwerken.

We leveren aangifte software IB / VPB aan adviseurs die 40 aangiftes doen, maar ook aan een klanten die duizenden aangiftes verwerken. Tecknow Nederland is een organisatie van belastingadviseurs c.q. computerprogrammeurs. Wij werken zeer nauw samen met Cybersoft, een bedrijf, dat de VPB aangifte ontwikkelt. Zij de techniek, wij de fiscale

Nadere informatie

Sommigen hebben de indruk dat men te maken heeft met een opgeleukt DOS pakket.

Sommigen hebben de indruk dat men te maken heeft met een opgeleukt DOS pakket. 1 Aangifte programma Tax IB. DOS of Windows? Sommigen hebben de indruk dat men te maken heeft met een opgeleukt DOS pakket. Niets is minder waar! Wij hebben de gebruiksvriendelijkheid van DOS vertaald

Nadere informatie

Let op: Wij kunnen u niet op afstand helpen bij deze installatie. Indien nodig, haal er iemand bij die verstand van computers heeft.

Let op: Wij kunnen u niet op afstand helpen bij deze installatie. Indien nodig, haal er iemand bij die verstand van computers heeft. Inleiding Wij hebben voor u een aantal PDF Creators getest waarmee u rapporten in PDF Formaat kunt printen. Het aantal gratis pakketten is legio, maar velen vertonen grote gebreken. Dus ga niet zelf aan

Nadere informatie

Het bestelbiljet kunt op 2 manieren naar ons doen toekomen :

Het bestelbiljet kunt op 2 manieren naar ons doen toekomen : Informatie inzake software pakketten Tecknow Tax Het handigste is dit bestelbiljet te downloaden en op uw scherm in te vullen. Daartoe ziet u lichtblauwe vakjes in de PDF. U kunt zelfs via het programma

Nadere informatie

Overgang naar elektronische aangifte via Digipoort

Overgang naar elektronische aangifte via Digipoort Overgang naar elektronische aangifte via Digipoort Pagina 1 van 13 1 maart 2014 Inhoud 1. SBR en Digipoort... 3 2. De aangifte omzetten naar SBR... 4 3. De aangifte genereren... 6 3.1. Aangifte omzetbelasting

Nadere informatie

TECKNOW NEDERLAND B.V. Blad 1

TECKNOW NEDERLAND B.V. Blad 1 TECKNOW NEDERLAND B.V. Blad 1 Hierbij bestellen wij het Aangiftepakket Inkomstenbelasting Wij abonneren ons op uw aangifte pakket Inkomstenbelasting 2017 en sturen sturen als als bijlage het prijsberekeningformulier

Nadere informatie

Wijzigingen UNIT4 Business Suite 16.2.0

Wijzigingen UNIT4 Business Suite 16.2.0 Wijzigingen UNIT4 Business Suite 16.2.0 November 2013 UNIT4 Accountancy B.V. Bastion 4 Postbus 755 3900 AT Veenendaal Telefoon algemeen: 0318-581600 E-mail: servicedesk.accountancy@unit4.com Selfservicesite:

Nadere informatie

ZZP-pakket boekhouden online.

ZZP-pakket boekhouden online. ZZP-pakket boekhouden online. Wij bieden de volgende pakketten voor de ZZP-er en/of freelancer - ZZP-er online (Basis) - ZZP-er compleet pakket (Meekijkabonnement +) - ZZP-er totaal pakket (Online +) De

Nadere informatie

Workflow. Taak Sjablonen

Workflow. Taak Sjablonen Workflow Workflow beheer Bij elke klant in RADAR (het vinkje klant staat aan in het tabblad ALGEMEEN van het bedrijf of de familie) kunt u een planning maken van een aantal periodieke taken, bijvoorbeeld:

Nadere informatie

Wijzigingsoverzicht Versie Sdu Belasting Office

Wijzigingsoverzicht Versie Sdu Belasting Office Wijzigingsoverzicht Versie Sdu Belasting Office 14.00.1400 Dit document betreft de wijzigingen ten opzichte van de versie SBO 13.03.1340. Om het gebruiksgemak van Sdu Belasting Office te vergroten, raden

Nadere informatie

IB Aangifte 2014. Acumulus - SIEL. Syllabus Aangifte Inkomstenbelasting voor ondernemers 2014. In samenwerking met:

IB Aangifte 2014. Acumulus - SIEL. Syllabus Aangifte Inkomstenbelasting voor ondernemers 2014. In samenwerking met: Acumulus - SIEL IB Aangifte 2014 Syllabus Aangifte Inkomstenbelasting voor ondernemers 2014 In samenwerking met: Annalies Janssens (www.countforyou.nl) Esther van der Meer (www.meerovercijfers.nl) Acumulus

Nadere informatie

Dit document is bedoeld voor relaties die al gebruik maken van Tax EKA.

Dit document is bedoeld voor relaties die al gebruik maken van Tax EKA. Bijhouden van Tax EKA Dit document is bedoeld voor relaties die al gebruik maken van Tax EKA. In de hierboven genoemde situatie zijn er via Tax EKA al eerder machtigingen aangevraagd. Zijn er nog niet

Nadere informatie

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13 SnelFact Handleiding Jerrisoft Pagina 1 van 13 Inleiding Welkom bij de handleiding van SnelFact. Het facturatie programma voor de ondernemer die snel en eenvoudig offertes, orders en facturen wil maken..

Nadere informatie

Wijzigingsoverzicht. Versie Sdu Belasting Office

Wijzigingsoverzicht. Versie Sdu Belasting Office Wijzigingsoverzicht Versie Sdu Belasting Office 13.00.1300 Dit document betreft de wijzigingen ten opzichte van de versie SBO 12.03.1240. Om het gebruiksgemak van Sdu Belasting Office te vergroten, raden

Nadere informatie

Compleet Boekhouden PRO

Compleet Boekhouden PRO Compleet Boekhouden PRO Update Elektronische aangifte Osirius BV Inhoudsopgave 1 VOOR U BEGINT. 3 1.1 AANVRAGEN POSTBUS BIJ DE BELASTINGDIENST 1.2 AANVRAGEN PINCODE 3 3 2 INSTALLATIE UPDATE ELEKTRONISCHE

Nadere informatie

Wijzigingsoverzicht. Versie Sdu Belasting Office

Wijzigingsoverzicht. Versie Sdu Belasting Office Wijzigingsoverzicht Versie Sdu Belasting Office 14.01.1420 Dit document betreft de wijzigingen ten opzichte van de versie SBO 14.01.1410. Om het gebruiksgemak van Sdu Belasting Office te vergroten, raden

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma

Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma Nadat u het bestand hebt gedownload kunt u het bestand openen indien u Excel op uw computer hebt geïnstalleerd. U ziet nu het hieronder

Nadere informatie

INFORMATIE EERDERE UPDATES PRIMACCOUNT FISCAALMANAGER EN RELATIEMANAGER

INFORMATIE EERDERE UPDATES PRIMACCOUNT FISCAALMANAGER EN RELATIEMANAGER INFORMATIE EERDERE UPDATES PRIMACCOUNT FISCAALMANAGER EN RELATIEMANAGER HIERONDER LEEST U DE UPDATE INFORMATIE OVER DE VOORGAANDE VERSIES VAN DIT JAAR. INHOUD FiscaalManager update 06-02-2014 (Internetupdate)...

Nadere informatie

Dienstverlening: vraag en antwoord

Dienstverlening: vraag en antwoord Dienstverlening: vraag en antwoord Informatie en ondersteuning door de Belastingdienst Vanaf het begin van 2004 communiceert de Belastingdienst met de markt over elektronisch aangeven. In eerste instantie

Nadere informatie

Acumulus - SIEL. IB Aangifte 2012. Cursus Aangifte Inkomstenbelasting voor ondernemers 2012. i.s.m. Annalies Janssens & Esther van der Meer

Acumulus - SIEL. IB Aangifte 2012. Cursus Aangifte Inkomstenbelasting voor ondernemers 2012. i.s.m. Annalies Janssens & Esther van der Meer Acumulus - SIEL IB Aangifte 2012 Cursus Aangifte Inkomstenbelasting voor ondernemers 2012 i.s.m. Annalies Janssens & Esther van der Meer Acumulus - SIEL Aangifte Inkomstenbelasting voor ondernemers 2012

Nadere informatie

Tenslotte laten we u nog wat andere formulieren zien die we gebruiken:

Tenslotte laten we u nog wat andere formulieren zien die we gebruiken: Geachte heer, mevrouw, Hieronder volgen een aantal schermafdrukken van de verschillende printmogelijkheden, die het IB aangiftebiljet van Tecknow u biedt.. Deze staan op naam van dhr.demo en zijn vrouw,

Nadere informatie

Fiscale aangiftesoftware: Verkort of niet verkort de winstaangifte doen?

Fiscale aangiftesoftware: Verkort of niet verkort de winstaangifte doen? Coevorden, juni 2010 Fiscale aangiftesoftware: Verkort of niet verkort de winstaangifte doen? Het aanbod van fiscale aangiftesoftware is in de vorige eeuw alleen maar gedaald. De afgelopen jaren kunnen

Nadere informatie

Poeltuyn Ordersysteem Voor Windows Handleiding

Poeltuyn Ordersysteem Voor Windows Handleiding Poeltuyn Ordersysteem Voor Windows Handleiding Poeltuyn voor Windows V1.2.4 d.d. 1 November 2003 pagina 1 Inleiding Na vele jaren te hebben gewerkt met Poeltuyn voor Dos wordt nu met trots ons nieuwe Poeltuyn

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Fiscale aangiftesoftware: BAPI verdwijnt / XBRL komt

Fiscale aangiftesoftware: BAPI verdwijnt / XBRL komt Fiscale aangiftesoftware: BAPI verdwijnt / XBRL komt Onderzoeksbureau GBNED, Coevorden 26 oktober 2006 De toekomst van fiscale aangiftesoftware Veel fiscale intermediairs (accountantskantoren en belastingconsulenten)

Nadere informatie

Unit4 Business Suite. Wijzigingen

Unit4 Business Suite. Wijzigingen Unit4 Business Suite Wijzigingen 18.0.1 Unit4 Bastion 4 Postbus 755 3900 AT Veenendaal Telefoon algemeen: 0318-581600 Telefoon Servicedesk: 0318-581750 E-mail: servicedesk.accountancy@unit4.com Selfservicesite:

Nadere informatie

Starten met elektronisch aangeven

Starten met elektronisch aangeven Starten met elektronisch aangeven Bereidt u voor! Vanaf 1 januari 2005 zijn ondernemers die binnenlands belastingplichtig zijn, verplicht hun aangiften inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en omzetbelasting

Nadere informatie

3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL

3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL !CCEPTå!UTOMATISERING 3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL - / / ) %æ#) * & %2 3 De boeken bijhouden in een mooie, moderne en snelle omgeving? Accept Financieel is dé complete software voor iedere

Nadere informatie

Vragenlijst. Voor de aangifte IRPF Renta Residentes over het fiscale jaar 2016

Vragenlijst. Voor de aangifte IRPF Renta Residentes over het fiscale jaar 2016 Vragenlijst Voor de aangifte IRPF Renta Residentes over het fiscale jaar 2016 1 / 14 Geachte cliënt, Hierbij treft u onze vragenlijst aan met betrekking tot de aangifte inkomstenbelasting voor residenten

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone Instellingen en Help Instellingen en Help voor super users versie 1.0 oktober 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Instellingen en Help voorzien wij u van

Nadere informatie

Gratis berekening van erfbelasting (successierecht) Zonder verplichtingen

Gratis berekening van erfbelasting (successierecht) Zonder verplichtingen Gratis berekening van erfbelasting (successierecht) Zonder verplichtingen Wij bieden twee mogelijkheden: Basisberekening Deze berekening is gratis en geeft u door middel van globale gegevens inzicht in

Nadere informatie

HOE DE JAARLIJKSE LISTING AANMAKEN VAN DE BTW-PLICHTIGE KLANTEN

HOE DE JAARLIJKSE LISTING AANMAKEN VAN DE BTW-PLICHTIGE KLANTEN HOE DE JAARLIJKSE LISTING AANMAKEN VAN DE BTW-PLICHTIGE KLANTEN INLEIDING Zoals bepaald in artikel 53 quinquies van het BTW Wetboek, is de grote meerderheid van de entiteiten BTW-plichtig en dienen ze

Nadere informatie

Wijzigingsoverzicht Versie Sdu Belasting Office 12.02.1230

Wijzigingsoverzicht Versie Sdu Belasting Office 12.02.1230 Wijzigingsoverzicht Versie Sdu Belasting Office 12.02.1230 Dit document betreft de wijzigingen van de in juni 2013 nieuw uitgebrachte release Sdu Belasting Office (12.02.1230) ten opzichte van de voorgaande

Nadere informatie

Wijzigingen Unit4 Fiscaal Gemak november 2017

Wijzigingen Unit4 Fiscaal Gemak november 2017 Wijzigingen Unit4 Fiscaal Gemak november 2017 In business for people. Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1. Inleiding... 3 2. Jaarwerk aangiftes... 4 2.1. Inleiding... 4 2.2. Voorlopige aangiftes IB 2018...

Nadere informatie

Examen VMBO-GL en TL - COMPEX

Examen VMBO-GL en TL - COMPEX Examen VMBO-GL en TL - COMPEX 2008 tijdvak 1 woensdag 28 mei totale examentijd 2 uur economie CSE GL en TL COMPEX Vragen 23 tot en met 37 In dit deel van het examen staan de vragen waarbij de computer

Nadere informatie

Elektronische aangifte verplicht vanaf 1 januari 2005

Elektronische aangifte verplicht vanaf 1 januari 2005 2004 Elektronische aangifte verplicht vanaf 1 januari 2005 Vanaf 1 januari 2005 zijn ondernemers verplicht om belasting elektronisch aan te geven. Wat verandert er voor u? En hoe bereidt u zich daarop

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online KBP aangiftesoftware online Snelstart Gids KBP aangiftesoftware online Wolters Kluwer Staverenstraat 15 Postbus 23 7400 GA Deventer telefoon helpdesk: (0570) 67 35 96 e-mail: kbp-nl@wolterskluwer.com website:

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Blad: 1 Checklist IB 2013 Om uw aangifte inkomstenbelasting goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u de checklist 2013 volledig in te vullen en bij het beantwoorden van

Nadere informatie

Hoe vul ik de wizard in voor een Kantoor reserverings aanvraag?

Hoe vul ik de wizard in voor een Kantoor reserverings aanvraag? 1 Hoe vul ik de wizard in voor een Kantoor reserverings aanvraag? Stap 1: Kantoor beschikbaarheid Check eerst of er via het online reserveringssysteem kantoren beschikbaar zijn. 1. Vul kantoor grootte

Nadere informatie

Productvoorwaarden Aanvullend Pensioen Sparen

Productvoorwaarden Aanvullend Pensioen Sparen Particulier Pensioen Productvoorwaarden Aanvullend Pensioen Sparen Dit zijn de Voorwaarden Aanvullend Pensioen Sparen. In dit document leest u welke afspraken er gelden voor deze spaarrekening. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

IB Aangifte 2013. Acumulus - SIEL. Cursus Aangifte Inkomstenbelasting voor ondernemers 2013. In samenwerking met:

IB Aangifte 2013. Acumulus - SIEL. Cursus Aangifte Inkomstenbelasting voor ondernemers 2013. In samenwerking met: Acumulus - SIEL IB Aangifte 2013 Cursus Aangifte Inkomstenbelasting voor ondernemers 2013 In samenwerking met: Annalies Janssens (www.countforyou.nl) Esther van der Meer (www.meerovercijfers.nl) Acumulus

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

Kinderen: Voorletters Geb.datum Sofi-nummer (zie kinderbijslag formulier)

Kinderen: Voorletters Geb.datum Sofi-nummer (zie kinderbijslag formulier) Checklist IB 2005 Om uw aangifte inkomstenbelasting goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u de checklist 2005 volledig in te vullen en bij het beantwoorden van de vragen

Nadere informatie

Kantoren Hierin kunt u instellingen aangaande uw eigen Basecone kantooromgeving

Kantoren Hierin kunt u instellingen aangaande uw eigen Basecone kantooromgeving Basecone Instellingen en Help Instellingen en Help voor super users versie 1.0 oktober 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Instellingen en Help voorzien wij u van een overzicht van alle

Nadere informatie

Handleiding De Biedwedstrijd

Handleiding De Biedwedstrijd Handleiding De Biedwedstrijd Auteur: Marcel Hofstede Versie: 2.1 Handleiding Biedwedstrijd (V2.1) Blz. 1 van 11 INHOUDSOPGAVE Programma Biedwedstrijd...3 1. Installatie en opstarten van het programma...3

Nadere informatie

Verandering in de relatie met de cliënt

Verandering in de relatie met de cliënt Verandering in de relatie met de cliënt Elektronisch aangeven: Hoe werkt dat? Het zakenverkeer over de elektronische snelweg groeit. De snelheid van communiceren neemt toe en fysieke afstand is niet langer

Nadere informatie

Startgids 061 Nieuw product aanmaken en wijzigen

Startgids 061 Nieuw product aanmaken en wijzigen Startgids 061 Nieuw product aanmaken en wijzigen In deze startgids wordt uitleg gegeven hoe u nieuwe producten kunt aanmaken en wijzigen in de Safe Concept webapplicatie. Inhoud Een nieuw product aanmaken

Nadere informatie

HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE. versie 4.0.2.0 januari 2009

HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE. versie 4.0.2.0 januari 2009 HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE versie 4.0.2.0 januari 2009 Inhoudsopgave Downloaden Premie Berekening Software 3 Installatie Premie Berekening Software 7 Gebruik Premie Berekening Software 13 Algemene

Nadere informatie

Financiële Planning. Nabestaandenpensioen in de SPMS regeling Erfrecht Successiewet, schenk- en erfbelasting Eigen bijdrage AWBZ

Financiële Planning. Nabestaandenpensioen in de SPMS regeling Erfrecht Successiewet, schenk- en erfbelasting Eigen bijdrage AWBZ Financiële Planning Nabestaandenpensioen in de SPMS regeling Erfrecht Successiewet, schenk- en erfbelasting Eigen bijdrage AWBZ Alisen Düzgün, financieel planner bestuursbureau SPMS advies@spms.nl 030-6937680

Nadere informatie

In vijf minuten aangifte omzetbelatisting. http://www.mijnjohan.nl

In vijf minuten aangifte omzetbelatisting. http://www.mijnjohan.nl In vijf minuten aangifte omzetbelatisting. http://www.mijnjohan.nl Voor de belastingdienst moet u elk kwartaal BTW-aangifte doen. U krijgt hierover elk kwartaal een brief van de belastingdienst met de

Nadere informatie

Installatiehandleiding bij overzetten op nieuwe computer

Installatiehandleiding bij overzetten op nieuwe computer Installatiehandleiding bij overzetten op nieuwe computer Dit stappenplan kunt u gebruiken als u een nieuwe computer heeft aangeschaft om een oude computer te vervangen. Er is een ander document voor de

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Beheer facturen. Naam handleiding: Beheer facturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 20-11-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Beheer facturen. Naam handleiding: Beheer facturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 20-11-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Beheer facturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 12 Inhoud Inleiding... 3 Twee type facturen... 3 Opbouw beheer facturen... 4 Tabblad Vecozo... 5 Lijst facturen... 6 Retourinformatie

Nadere informatie

EasyAdmin Versie 0.1

EasyAdmin Versie 0.1 EasyAdmin Versie 0.1 Boekhouden in Excel Handleiding 08 juli 2007 Inhoudsopgave : 1. Inleiding... 3 2. Installatie & Opstarten... 4 3. De Admininstratie... 5 4. Deel I: Registreren van de financiële feiten...

Nadere informatie

Unit4 Fiscaal Gemak januari-release

Unit4 Fiscaal Gemak januari-release Unit4 Fiscaal Gemak januari-release In business for people. Inhoudsopgave 1. Jaarwerk IB en VPB 2017 en OB/ICP 2018... 4 1.1. Inleiding... 4 1.2. Aanpassingen IB 2017... 4 1.2.1. Berekening belasting Box

Nadere informatie

Online Boekhouden. Welke mogelijkheid u ook kiest, u staat er bij ons niet alleen voor. U kunt bij ons altijd terecht voor ondersteuning.

Online Boekhouden. Welke mogelijkheid u ook kiest, u staat er bij ons niet alleen voor. U kunt bij ons altijd terecht voor ondersteuning. Online Boekhouden Online boekhouden is ideaal als u overal en altiid inzicht wilt in uw administratie. De rapportage die u krijgt bevat niet meer gegevens die drie maanden oud zijn. Het geeft u de kans

Nadere informatie

Handleiding. My.tentoo voor zelfstandigen

Handleiding. My.tentoo voor zelfstandigen Handleiding My.tentoo voor zelfstandigen 1 Algemeen In deze handleiding leggen wij u stap voor stap uit wat de mogelijkheden zijn met my.tentoo voor u als zelfstandige. Start via het internet de volgende

Nadere informatie

Gebruikersinstructie iqount-online

Gebruikersinstructie iqount-online Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Home... 4 Uitloggen... 4 Aangeven en Deponeren... 4 Het overzichtsscherm... 4 Status... 5 Volgende Aktie... 5 Goedkeuren van een aangifte... 5 Jouw digitale

Nadere informatie

Handboek voor intermediairs

Handboek voor intermediairs Handboek voor intermediairs Over het handboek Over XBRL is de afgelopen jaren al veel gesproken en geschreven. In veel gevallen ging het dan over uitleg van de techniek achter XBRL en ontwikkelingen in

Nadere informatie

Aangiften loonheffingen

Aangiften loonheffingen Aangiften loonheffingen Inhoud In het kort... 1 Eerst: de Loon Aangifte-Service (LAS)... 1 Aangifte loonheffingen via het Loon-pakket... 2 Eerst akkoord klant? (voor administratiekantoren)... 6 Uiterste

Nadere informatie

Hieronder volgt een korte beschrijving van de werking van de website van horecalonen en de loonstrookgigant. Hierna genoemd de loonstrookgigant.

Hieronder volgt een korte beschrijving van de werking van de website van horecalonen en de loonstrookgigant. Hierna genoemd de loonstrookgigant. HANDLEIDING Hieronder volgt een korte beschrijving van de werking van de website van horecalonen en de loonstrookgigant. Hierna genoemd de loonstrookgigant. Algemene zaken: Met de TAB toets gaat u een

Nadere informatie

Jaarverslag en Jaarrekening 2013 App en website Gebruikershandleiding Release 6 13 juni 2014

Jaarverslag en Jaarrekening 2013 App en website Gebruikershandleiding Release 6 13 juni 2014 Jaarverslag en Jaarrekening 2013 App en website Gebruikershandleiding Release 6 13 juni 2014 Tekst, vormgeving en uitgave Gemeente Deventer, Copyright 2014 Gemeente Deventer, Alle rechten voorbehouden

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online

Handleiding P&S Xtra Online Handleiding P&S Xtra Online Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Selecteer werknemer...

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

www.bedrijventotaal.nl Voor musea, stichtingen, zzp'ers, zorgboerderijen www.zorgboeren.info

www.bedrijventotaal.nl Voor musea, stichtingen, zzp'ers, zorgboerderijen www.zorgboeren.info www.bedrijventotaal.nl Voor musea, stichtingen, zzp'ers, zorgboerderijen www.zorgboeren.info Aan te passen naar elk ander jaar HOOFDMENU Dit Scherm zie je als de tool wordt geopend. Je kunt kiezen uit

Nadere informatie

Gouden Handdruk, drie verschillende manieren om een ontslagvergoeding te laten uitkeren

Gouden Handdruk, drie verschillende manieren om een ontslagvergoeding te laten uitkeren Gouden Handdruk, drie verschillende manieren om een ontslagvergoeding te laten uitkeren Als u eenmaal recht heeft op een ontslagvergoeding, dan kunt u deze vergoeding in feite op 3 verschillende manieren

Nadere informatie

Hoe doe ik digitale aangifte loonheffingen met Loon?

Hoe doe ik digitale aangifte loonheffingen met Loon? Hoe doe ik digitale aangifte loonheffingen met Loon? Inhoud In het kort...... 1 1 Loon Aangifte-Service... 1 1.1 Aanmelden voor de Loon Aangifte-Service... 2 1.2 LoonBapi?... 2 2 Aangifte loonheffingen

Nadere informatie

VIVA3.0. Klantenproperties. VIVA 3.0 Klantenproperties

VIVA3.0. Klantenproperties. VIVA 3.0 Klantenproperties Klantenproperties VIVA3.0 VIVA 3.0 Klantenproperties CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Inhoudsopgave 1. Klantenproperties...

Nadere informatie

Laat de fiscus helpen!

Laat de fiscus helpen! Geven aan de kerk? Laat de fiscus helpen! Geven aan de kerk Laat de fiscus helpen! De Financiën Geld is een belangrijk middel, ook voor onze Gereformeerde kerk in Almkerk. Alles kost geld: gebouwen, energie,

Nadere informatie

webarchitects Handleiding Shop2rent dream > explore > create > inspire Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013

webarchitects Handleiding Shop2rent dream > explore > create > inspire Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013 Handleiding Shop2rent Author: Serfaas Twilt Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013 Pagina 1 Index Introductie... 1. Hoe kan ik mijn backoffice benaderen?... 2. Hoe kan ik mij webshop zien?... 5 3. Hoe stel

Nadere informatie

Inhoud 1. Introductie 2. Bellen naar TeamTelefoon 2.1. Bellen als teamlid 2.2. Bellen als cliënt (of huisarts, etc.) 2.3. Openingstijden 3.

Inhoud 1. Introductie 2. Bellen naar TeamTelefoon 2.1. Bellen als teamlid 2.2. Bellen als cliënt (of huisarts, etc.) 2.3. Openingstijden 3. Inhoud 1. Introductie 2. Bellen naar TeamTelefoon 2.1. Bellen als teamlid 2.2. Bellen als cliënt (of huisarts, etc.) 2.3. Openingstijden 3. Inloggen 3.1. Wachtwoord vergeten 4. Onderdeel: Teams 4.1.Teams

Nadere informatie

1. Uw software moet de betreffende aangiftes in XBRL-formaat kunnen aanmaken.

1. Uw software moet de betreffende aangiftes in XBRL-formaat kunnen aanmaken. Is mijn softwareleverancier SBR-ready? November 2012, Gerard Bottemanne, Menno Kooreman en Jaap Wassink De titel van dit artikel luidt is mijn softwareleverancier SBR-ready?. Deze vraag is niet zo eenduidig

Nadere informatie

Handleiding Biljart scorebord v2

Handleiding Biljart scorebord v2 Handleiding Biljart scorebord v2 Inhoudsopgave 1. Inhoud pakket 2 2. Scorebord aansluiten 2 3. Voor de 1 e keer opstarten.2 4. Afstandsbediening. 3 5. Scorebord. 4 5.1. Bediening.. 4 6. Hoofdmenu. 5 6.1.

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie)

Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie) Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie) Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Selecteer

Nadere informatie

De gegevens moeten uiterlijk vóór 1 februari, volgend op het belastingjaar waarop de gegevens betrekking hebben, bij de Belastingdienst binnen zijn.

De gegevens moeten uiterlijk vóór 1 februari, volgend op het belastingjaar waarop de gegevens betrekking hebben, bij de Belastingdienst binnen zijn. 12345 Invoerprogramma IB47 voor het digitaal aanleveren van bedragen aan derden Vanaf belastingjaar 2008 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor iedereen die bedragen heeft uitbetaald, die fiscaal

Nadere informatie

Welkom bij de workshop Vermogensplanning, waar moet u op letten. Drs Bram van Eijndthoven Hoofd fiscaal bureau ING Bank

Welkom bij de workshop Vermogensplanning, waar moet u op letten. Drs Bram van Eijndthoven Hoofd fiscaal bureau ING Bank Welkom bij de workshop Vermogensplanning, waar moet u op letten Drs Bram van Eijndthoven Hoofd fiscaal bureau ING Bank Programma, en even voorstellen 1. Financieel Fit 2. Overdracht bij overlijden 3. Overdracht

Nadere informatie

ACCOUNTANTS BELASTINGADVISEURS. Growing into business met Young B&L. Voor ondernemers met ambitie

ACCOUNTANTS BELASTINGADVISEURS. Growing into business met Young B&L. Voor ondernemers met ambitie ACCOUNTANTS BELASTINGADVISEURS Growing into business met Young B&L Voor ondernemers met ambitie Growing into business met Young B&L Je talenten en ambities komen soms pas echt tot hun recht in een eigen

Nadere informatie

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2017

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2017 De heer P. Janusz Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2017 Relatiebeheerder: TAX SERVICE Datum: 9 november 2018 De heer P. Janusz Nieuw Vennep, 9 november 2018 Geachte heer Janusz, Ingevolge uw

Nadere informatie

AccountAnders Portal. Grenzeloos. gemak

AccountAnders Portal. Grenzeloos. gemak AccountAnders Portal Grenzeloos gemak Het AccountAnders Portal Als het gaat over uw financiële informatie zijn efficiëncy, veiligheid en continuïteit erg belangrijk. Met het AccountAnders Portal, uw persoonlijke

Nadere informatie

Wijzigingen UNIT4 Business Suite 17.2.1

Wijzigingen UNIT4 Business Suite 17.2.1 Wijzigingen UNIT4 Business Suite 17.2.1 November 2014 UNIT4 Accountancy B.V. Bastion 4 Postbus 755 3900 AT Veenendaal Telefoon algemeen: 0318-581600 E-mail: servicedesk.accountancy@unit4.com Selfservicesite:

Nadere informatie

Begroting 2015 App en website Gebruikershandleiding Release 1.5 13 oktober 2014

Begroting 2015 App en website Gebruikershandleiding Release 1.5 13 oktober 2014 Begroting 2015 App en website Gebruikershandleiding Release 1.5 13 oktober 2014 Tekst, vormgeving en uitgave Gemeente Deventer, Copyright 2014 Gemeente Deventer, Alle rechten voorbehouden Inhoudsopgave

Nadere informatie

Ons kantoor. www.mudifin.nl

Ons kantoor. www.mudifin.nl 0 UW ONDERNEMING Ons kantoor In 2004 hebben wij, Ingrid en Michael Muyres, Mudifin opgericht. Inmiddels is ons kantoor uitgegroeid tot een full service organisatie op financieel en fiscaal gebied. Samen

Nadere informatie

VOORBEELD. Voorbeeld: Als de nalatenschap 100 bedraagt en er naast de langstlevende partner drie kinderen zijn, erft

VOORBEELD. Voorbeeld: Als de nalatenschap 100 bedraagt en er naast de langstlevende partner drie kinderen zijn, erft Geachte heer Test, U hebt aangegeven momenteel geen testament te hebben. Het antwoord op de vraag of u wel een testament nodig hebt, is van veel factoren afhankelijk. Een belangrijke factor is de hoogte

Nadere informatie

Een Goede Start met de Belastingdienst

Een Goede Start met de Belastingdienst Een Goede Start met de Belastingdienst Ga alvast naar belastingdienst.nl/starters 14 oktober 2015 Programma Online informatie Administratie Ondernemen en BTW Ondernemen en inkomstenbelasting 2 www.belastingdienst.nl/starters

Nadere informatie

Handleiding competitiesoftware verenigingen Visual Reality

Handleiding competitiesoftware verenigingen Visual Reality Handleiding competitiesoftware verenigingen Visual Reality Via de website http://badmintonnederland.toernooi.nl kunt u de keuze maken voor de competitie. De online competities staan aan de linkerkant van

Nadere informatie

Koppeling - NWP van ÈFDÉCÉ Software b.v. concept_software

Koppeling - NWP van ÈFDÉCÉ Software b.v. concept_software In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je de koppeling vanuit Invice kan starten en welke gegevens je In Invice kan invoeren om door de koppeling zo veel mogelijk gegevens naar het NWP van ÈFDÉCÉ Software

Nadere informatie

Serieberekeningen. Serieberekenen in het kort. Inhoud

Serieberekeningen. Serieberekenen in het kort. Inhoud Serieberekeningen Inhoud Serieberekenen in het kort...1 Voordelen serieberekenen...2 Geen loonsoorten (maand, week) door elkaar...2 Serieberekening in Loon...3 Resultaten Serieberekening...6 Serieberekening

Nadere informatie

Gebruikershandleiding invoerprogramma B.O.S.

Gebruikershandleiding invoerprogramma B.O.S. Gebruikershandleiding invoerprogramma B.O.S. Gebruikershandleiding B.O.S./Polaris invoerprogramma Drs ing. G. Schurer 1999-2008 Giant-Soft Emmakade 50 8933 AT Leeuwarden Gebruikershandleiding B.O.S./Polaris

Nadere informatie

Nieuw in het roosterpakket, versie september 2013. Inhoudsopgave

Nieuw in het roosterpakket, versie september 2013. Inhoudsopgave Nieuw in het roosterpakket, versie september 2013 Deze handleiding beschrijft de wijzigingen van najaar 2012 (diverse handige kopieerfuncties en semiautomatisch vullen van de OTT-Excel-vakantiekaart) en

Nadere informatie

MFP Alumni. Uitfasering Pensioen Eigen Beheer. Coen van den Bedem Kenniscentrum Van Lanschot

MFP Alumni. Uitfasering Pensioen Eigen Beheer. Coen van den Bedem Kenniscentrum Van Lanschot MFP Alumni Uitfasering Pensioen Eigen Beheer Coen van den Bedem Kenniscentrum Van Lanschot Rotterdam, 9 November 2017 Uitfasering Pensioen eigen beheer, actualiteiten Pensioen en stamrecht, onderdekking

Nadere informatie

Nieuwe versie Primaccount FiscaalManager

Nieuwe versie Primaccount FiscaalManager Nieuwe versie Primaccount FiscaalManager Geachte relatie, Op onze website zijn updates van Primaccount FiscaalManager beschikbaar gesteld. Nadat u bent ingelogd, kunt u de updatebestanden opslaan of direct

Nadere informatie

2.1. Instelling boekingsperiode Rapportage van journaalboekingen Rapportage van balans en Winst&Verliesrekening 2.3.

2.1. Instelling boekingsperiode Rapportage van journaalboekingen Rapportage van balans en Winst&Verliesrekening 2.3. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Algemeen 3. Banking 4. Purchasing 5. Sales 1.1 SAP Business One 1.2 Opdracht t Trefpunt 2.1. Instelling boekingsperiode 2.2.1. Rapportage van journaalboekingen 2.2.2. Rapportage

Nadere informatie

SNEL-OP-WEG HANDLEIDING

SNEL-OP-WEG HANDLEIDING ELSEVIER NEXTENS KLANTPORTAAL SNEL-OP-WEG HANDLEIDING U en uw klanten gaan voor het eerst aan de slag met het klantportaal. In dit overzicht vindt u handige tips en een stappenplan voor uw eerste gebruik.

Nadere informatie

HANDLEIDING WWW.MARKETINGBANK.NL. Versie 1.0 2012

HANDLEIDING WWW.MARKETINGBANK.NL. Versie 1.0 2012 HANDLEIDING WWW.MARKETINGBANK.NL Versie 1.0 2012 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Inloggen 4 3. Drie typen campagnematerialen 5 A. Algemeen campagne materiaal zoals banners en films (niet personaliseren

Nadere informatie