Unit4 Fiscaal Gemak januari-release

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Unit4 Fiscaal Gemak januari-release"

Transcriptie

1 Unit4 Fiscaal Gemak januari-release In business for people.

2 Inhoudsopgave 1. Jaarwerk IB en VPB 2017 en OB/ICP Inleiding Aanpassingen IB Berekening belasting Box Overnemen jaarstukken in winstaangifte Suppletie aangifte afwijkend boekjaar VIA 2017 en Uitstel Inleiding VIA-rapportage KvK-deponering en Jaarrekening Inleiding SBA s, SBT s en SBU s 2017/ Inleiding Uitbreiding SBU met waarschuwingen en nieuwe statussen Terugkoppeling via CD-rom Cliënt overstijgende analyses Inleiding Selectie Belastingplichtigen Selectie velden Uitvoeren van de query Inzien/controle/verbijzonderen Exporteren Gemigreerde aangiftes Voorbereiding queries Verantwoordelijkheden Uitsplitsing berekeningen IB Inleiding Verbeteringen Extra toegevoegd Inleiding Controle gelijktijdige actieve gebruikers Verbeterde controle aangifte vs FE Zvw berekening... 19

3 7.5. Jaarrekening op aangifte-overzichtspagina... 21

4 1. JAARWERK IB EN VPB 2017 EN OB/ICP INLEIDING Vanaf deze versie kunt u de definitieve aangiftes voor Inkomstenbelasting 2017 (P-, W-, F-, C- en M-biljetten) en Vennootschapsbelasting 2017 opstellen en indienen bij de Belastingdienst. Daarnaast is het ook mogelijk de aangiftes voor Omzetbelasting en ICP voor 2018 te verwerken AANPASSINGEN IB Berekening belasting Box 3 Zoals u weet is de berekening van het forfait niet meer over het hele vermogen berekend maar dient er gebruik worden gemaakt van een aantal schijven: Overnemen jaarstukken in winstaangifte Bij het importeren van jaarstukken naar een winstaangifte (Inkomstenbelasting of Vennootschapsbelasting) worden eerst alle specificatie en informatie verwijderd voor er daadwerkelijk wordt begonnen met de import. Dit betekent dat het nu niet meer voor kan komen dat er verschillen van toepassing zijn ten opzichte van de geïmporteerde jaarrekening.

5 LET OP: dit is alleen van toepassing tijdens het importeren van de jaarstukken. Als u gebruik maakt van de opties: Importeren vanuit jaarrekeningsoftware of Importeren vanuit RGS- of GrootboekSchema-bestand dan geldt deze regel niet SUPPLETIE AANGIFTE AFWIJKEND BOEKJAAR De Belastingdienst heeft het XBRL-kanaal voor suppleties pas opengesteld vanaf het jaar Het jaaroverzicht is ook beschikbaar in de suppletieaangifte. Het totaal van het tijdvak + het verschil wordt toegevoegd in de kolom nog aan te geven. Het gros van de berekening wordt voor u gemaakt, daarnaast heeft u direct een overzicht van alle aangiftes die zijn ingediend via onze software. Dit is ook van toepassing voor de oudere jaren. U kunt dus vanaf nu alle, door de Belastingdienst beschikbaar gestelde, aangiftejaren opstellen en indienen via Unit4 Fiscaal Gemak!

6 2. VIA 2017 EN UITSTEL INLEIDING Het verwerken van de vooraf ingevulde aangiftes voor 2017 en de volledige verwerking van de Uitstelregeling inclusief de terugkoppeling is opgenomen in deze versie. Als extra is het nu ook mogelijk om de VIA-gegevens in een separaat document af te drukken. Het aanvragen van de machtigingen is al enige tijd beschikbaar binnen Unit4 Fiscaal Gemak. Het daadwerkelijk ophalen van de VIA-gegevens wordt met ingang van 1 maart beschikbaar gesteld door de Belastingdienst VIA-RAPPORTAGE Als u of uw klant de behoefte heeft om inzicht te krijgen in hetgeen door de vooraf ingevulde aangifte wordt aangeleverd door de Belastingdienst kunt u deze informatie in een separaat document afdrukken. Ga hiervoor naar de rapportagepagina en klik de betreffende optie aan:

7 3. KVK-DEPONERING EN JAARREKENING INLEIDING Het opstellen van de jaarrekeningen voor 2017 is nu mogelijk inclusief de deponering van de betreffende stukken bij de Kamer van Koophandel.

8 4. SBA S, SBT S EN SBU S 2017/ INLEIDING Het verwerken van alle Service Berichten: Servicebericht Aanslagen Servicebericht Toeslagen Servicebericht Uitstelregeling Deze berichten worden, natuurlijk volledig automatisch, voor alle beschikbare jaren opgenomen in de applicatie UITBREIDING SBU MET WAARSCHUWINGEN EN NIEUWE STATUSSEN Vanaf dit Uitsteljaar worden er meer berichten teruggekoppeld in het bericht: Bijzonder uitstel Aanwijsposten Dit betekent dat u een nog beter grip heeft op de uitstelregeling. Wel is het nog zo dat uitsluitende de belastingplichtige die, qua uitstelregeling, zijn gekoppeld aan het beconnummer een terugkoppeling verkrijgen. Dus voor belastingplichtigen die zijn aangevraagd door een ander beconnummer en dus voor u worden afgekeurd zult u nog op papier een terugkoppeling van ontvangen TERUGKOPPELING VIA CD-ROM Met ingang van dit uitsteljaar zal de Belastingdienst geen CD s meer sturen.

9 5. CLIËNT OVERSTIJGENDE ANALYSES 5.1. INLEIDING Vanaf nu is het mogelijk om een overzicht te maken van heel veel informatie uit de aangiftes Inkomstenbelasting of Vennootschapsbelasting over alle klanten heen. Een heel handige tool dus om analyses te maken voor al uw klanten in één lijst. Een query voert u uit in een aantal stappen: 1. Selectie van de gewenste belastingplichtigen 2. Selectie van de gewenste velden 3. Uitvoeren van de query 4. Inzien, controleren en/of verbijzonderen van de selectie 5. Exporteren van de gegevens Selectie Belastingplichtigen Als u een nieuwe query wilt maken, dan navigeert u eerst naar het tabblad querying onder cliënten. Op de pagina zelf kunt u eerst uw cliënten filteren om de selectie klanten waarover u wilt queryen te beperken. Daarnaast maakt u op deze pagina reeds de keuze of u aangiftedata wilt opzoeken van ondernemingen of van personen. Als u kiest voor ondernemingen, dan wordt u de mogelijkheid geboden om te zoeken op velden binnen de VPB-aangiftes. Als u personen selecteert, dan zoekt u binnen de aangiftes inkomstenbelasting. Zodra u de juiste klanten gefilterd hebt, dan kiest u in de rechterbovenhoek voor + Kolomselectie query.

10 Selectie velden U komt vervolgens in onderstaande scherm terecht, waar u de onderdelen uit de aangifte thematisch uitgesplitst kunt terugvinden. In dit scherm kunt u maximaal vier onderwerpen selecteren per query. Als u meer gegevens wilt opzoeken, voert u dan meerdere queries uit. U bent verplicht een naam te geven aan de door u uit te voeren query. Kies een handige titel wat het later vereenvoudigd de juiste terug te vinden. Queries zijn persoonlijk, uw collega s kunnen de door u uitgevoerde queries niet zien. Aangiftetype Hier geeft u aan dat u de selectie toe wilt passen op alle aanwezige IB-aangiftes of VPB-aangiftes. Dit wordt in eerste instantie bepaald vanuit het voorgaande selectiescherm. U kunt het wel alsnog aanpassen. De gemaakte selectie wordt dan op het nieuwe cliënttype toegepast. JAAR Hier dient u het gewenste jaar op te geven. U kunt er één kiezen. Aangiftestatus Default zal hier steeds de keuze staan om de query toe te passen op de ingediende aangiftes omdat daar definitieve bedragen in staan. Door omstandigheden kan het handig zijn om de bedragen (ook) uit de onderhanden aangiftes te halen. U kunt dus of de een of de ander kiezen maar ook een combinatie.

11 Uitvoeren van de query Als u de gewenste velden heeft gekozen klikt u in het scherm rechts onderaan op de knop Query uitvoeren. Er verschijnt vervolgens een waarschuwing dat het enige tijd kan duren voor de uitkomst van de query kan worden getoond. Op basis van de ervaringen wordt de maximale tijd altijd gehaald. Er kunnen echter omstandigheden zijn dat alle gebruikers binnen Unit4 Fiscaal Gemak een query gaan uitvoeren, dan kan het logischerwijs enige tijd vergen om de data te verzamelen. Links ziet u een of meerdere queries die u ook heeft gedefinieerd. Achter de titel vindt u een bullet met drie mogelijk kleuren: Grijs: de query is vervallen. U kunt deze heruitvoeren zonder opnieuw je selecties te maken. Groen: de query is uitgevoerd en deze kunt u dus bekijken. Oranje: de query staat in de wachtrij. Rood: de query is niet langer beschikbaar en niet heruitvoerbaar i.v.m. wijzigingen van onderliggende waardes, bijvoorbeeld qua naamgeving die wij hebben veranderd. Een query blijft twee weken beschikbaar voor nader onderzoek. Daarna zal de informatie komen te vervallen. Wel kunt u de query opnieuw uitvoeren. Klik hiervoor op de button met de drie puntjes, rechts van de titel:

12 Inzien/controle/verbijzonderen Na enige tijd zal de query beschikbaar zijn: Op het scherm zijn een aantal opties beschikbaar: Sorteren van de kolommen U kunt op de titels klikken om hierop te sorteren. LEGE WAARDES TONEN Als u de optie Met lege waardes aan vinkt worden alle geselecteerde belastingplichtige getoond en kunnen er belastingplichtige in de lijst zijn opgenomen waarvan u nog geen (ingediende) aangifte beschikbaar heeft. Filtermogelijkheden Afhankelijk van het type veld welke u heeft geselecteerd in de query kunt u selecties uitvoeren. In het bovenstaande voorbeeld hebben we drie bedrag velden gekozen. Dit resulteert in het aanbieden van drie selecties waarbij u een onder- en een bovengrens in kunt stellen. Als u bijvoorbeeld alleen die records wilt zien die een inkomen voor Box 1 hebben van t/m kunt u dit als zodanig instellen. U kunt gebruik maken van de schuifbalk maar ook de absolute bedragen ingeven. Bij datum velden kunt u een van en tot/met datum ingeven. Bij optievelden heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor Ja, Nee of Niet ingevuld.

13 Aangifte In deze kolom ziet u een icoon als voor de betreffende regel ook daadwerkelijk een aangifte beschikbaar is. Dit is natuurlijk altijd van toepassing indien u de optie Zonder lege waardes (zie: LEGE WAARDES TONEN ) aan heeft staan. Als u in de regel klikt waarbij het aangifte-icoon staat vermeld wordt u direct doorgestuurd naar de betreffende aangifte en kunt u nader bekijken hoe het getoond saldo tot stand is gekomen Exporteren Wanneer u de query rond wilt sturen naar uw collega s of een mailinglijst wilt genereren, kunt u de betreffende query ook exporteren. U heeft hiervoor twee mogelijkheden: Exporteren Als u kiest voor Exporteren wordt er een CSV-bestand aangemaakt met de getoond informatie als output.

14 Geavanceerd exporteren Als u klikt op de button met het pijltje naar beneden, kunt u vervolgens klikken op Geavanceerd exporteren, u krijg dan het volgende scherm op uw monitor: Met bovenstaande opties heeft u de mogelijkheid om velden aan de output toe te voegen. Als u de informatie door wilt sturen naar uw cliënten kunt u of het adres of het Adres toevoegen. Het eerste om de informatie te mailen en de tweede keuze om een papieren mailing op te stellen. Met de andere opties kunt u de informatie uitbreiden zodat het voor uw collega s makkelijker wordt de informatie te interpreteren GEMIGREERDE AANGIFTES Tot onze grote spijt is het niet gelukt om de query uit te voeren op gemigreerde aangiftes. We kunnen de kwaliteit niet garanderen omdat er onder water vaak andere aangiftewaardes worden gebruikt die niet in deze aangiftes zitten VOORBEREIDING QUERIES Na de installatie van de jaarrelease moet de gegevens uit de aangiftes worden opgehaald en overgezet naar een speciale tabel voor deze toepassing.

15 Dit is een actie welke enige tijd in beslag kan nemen vandaar dat u enige tijd de volgende melding op uw scherm ziet verschijnen: Na ongeveer een week zal deze melding worden verwijderd VERANTWOORDELIJKHEDEN Wij maken u er op attent dat u zelf verantwoordelijk bent om de gepresenteerde gegevens te controleren op volledigheid en juistheid. Tevens kunnen aan de resultaten geen rechten worden ontleend.

16 6. UITSPLITSING BEREKENINGEN IB 6.1. INLEIDING We hebben diverse uitkomsten van berekeningen binnen de aangifteschermen voorzien van de achterliggende berekeningen zodat u, maar zeker ook uw klant, beter wordt geïnformeerd hoe een bepaald bedrag tot stand is gekomen VERBETERINGEN In deze versie zijn de onderstaande verbeteringen doorgevoerd: Alle heffingskortingen hebben een uitsplitsing in premiedeel en belastingdeel Arbeidskorting, algemene heffingskorting en inkomensafhankelijke combinatiekorting zijn verder uitgesplitst. Voorkoming van dubbele belasting is verder toegelicht (box1, box 2 en box 3). Box 3 berekening en de schijven is uitgebreid gespecificeerd In voorgaande versie zijn de onderstaande aanpassingen doorgevoerd: Saldoverklaring lijfrente. Verzilveringsberekening inzichtelijker. Voorheffing. Compensatieregeling. Progressiecorrectie. Specificatiemogelijkheid niet-gerealiseerde zelfstandigenaftrek.

17 7. EXTRA TOEGEVOEGD 7.1. INLEIDING Buiten de zaken die al een tijdje worden gemeld op het dashboard hebben we nog ruimte gevonden om extra zaken aan de versie toe te voegen: Controle actieve gebruikers Verbeterde controle aangiftes vs FE Zvw berekening Jaarrekening tonen 7.2. CONTROLE GELIJKTIJDIGE ACTIEVE GEBRUIKERS We hebben de controle van het aantal actieve gelijktijdige gebruikers geautomatiseerd. Dit kan betekenen dat u onverwacht een melding krijgt of dat er sessie eerder worden afgebroken. Volgens de richtlijnen, welke niet zijn aangepast, zijn de volgende spelregels van toepassing: De sessies/gebruikers worden geteld per browser en per device Dit betekent het volgende: U mag op uw eigen computer meerdere tabbladen openen maar als u gelijktijdig inlogt op een andere desktop, tablet of smartphone geldt dat als een tweede gebruiker. Als u op uw eigen computer inlogt eerst met (bijvoorbeeld) Google Chrome en daarnaast ook met Internet Explorer geldt dit ook als een extra gebruiker. Ook als u met meerdere medewerkers inlogt onder één inlognaam wordt, bij het overschrijven van het maximumaantal, de oudste inlogsessie afgebroken. U krijgt hiervan een melding op uw scherm. LET OP: het afsluiten van de browser door middel van het aanklikken van het kruisje (rechts bovenaan in het scherm) wordt de sessie niet direct afgesloten:

18 Wij raden u dan ook aan om een sessie af te sluiten door echt uit te loggen: U kunt het maximumaantal gebruikers wat bij u van toepassing is controleren op de abonnementspagina (zie: Uw account Abonnement): Als blijkt dat er volgens het abonnement te weinig gebruikers mogelijk zijn dient u contact op te nemen met onze afdeling Inside Sales ( ) VERBETERDE CONTROLE AANGIFTE VS FE Bij het aanmaken van een aangifte voor een fiscale eenheid zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd: Bij het aanmaken wordt gekeken naar de inrichting van de Fiscale eenheid zoals deze is opgenomen in de cliëntenlijst. De dochters die volgens de inrichting niet meer gevoegd zijn in het nieuwe fiscale jaar worden niet meegenomen bij het aanmaken van de nieuwe aangifte.

19 De dochters die inmiddels gevoegd zijn kunt u eenvoudig toevoegen door te klikken op de optie: Dochter toevoegen vanaf cliëntkaart : U krijgt dan in het volgende scherm de mogelijkheid om in één klik dochters toe te voegen: 7.4. ZVW BEREKENING De berekening van de verschuldigde premie Zorgverzekeringswet is uitgebreid. U kunt nu via de specificatie inkomsten uit arbeid en vroegere arbeid het loon voor ZVW en de ingehouden bijdrage ZVW verwerken. LET OP: om dit mogelijk te maken moet u eerst wel aangeven dat u dat ook daadwerkelijk toegepast wilt hebben. Bij het onderdeel: Inkomen uit werk en woning is hiervoor een extra regel opgenomen:

20 Na het activeren van bovenstaande optie worden er extra velden beschikbaar gesteld bij de inkomsten uit tegenwoordige arbeid en vroegere arbeid: Deze gegevens worden ook geïmporteerd vanuit de VIA-gegevens. De gegevens uit bovenstaande specificatie worden direct verwerkt in de berekening van de te betalen bijdrage Zvw, deze vindt u terug bij de bijzondere situaties:

21 Op de Verzendpagina vindt u de uiteindelijke uitkomst van de berekening: 7.5. JAARREKENING OP AANGIFTE-OVERZICHTSPAGINA Het feit dat er een jaarrekening is opgesteld bij een onderneming werd niet altijd duidelijk weergegeven in de aangifteoverzichtspagina, vanaf deze versie worden alle beschikbare jaarrekeningen op de juiste plaats getoond zodat u altijd volledig inzicht heeft in de beschikbare/aanwezige data.

Wijzigingen Unit4 Fiscaal Gemak november 2017

Wijzigingen Unit4 Fiscaal Gemak november 2017 Wijzigingen Unit4 Fiscaal Gemak november 2017 In business for people. Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1. Inleiding... 3 2. Jaarwerk aangiftes... 4 2.1. Inleiding... 4 2.2. Voorlopige aangiftes IB 2018...

Nadere informatie

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online KBP aangiftesoftware online Snelstart Gids KBP aangiftesoftware online Wolters Kluwer Staverenstraat 15 Postbus 23 7400 GA Deventer telefoon helpdesk: (0570) 67 35 96 e-mail: kbp-nl@wolterskluwer.com website:

Nadere informatie

Workflow. Taak Sjablonen

Workflow. Taak Sjablonen Workflow Workflow beheer Bij elke klant in RADAR (het vinkje klant staat aan in het tabblad ALGEMEEN van het bedrijf of de familie) kunt u een planning maken van een aantal periodieke taken, bijvoorbeeld:

Nadere informatie

Met de uitrol van versie is het nieuwe uitstel dashboard (overzicht) beschikbaar gesteld.

Met de uitrol van versie is het nieuwe uitstel dashboard (overzicht) beschikbaar gesteld. Menu - Uitstel Met de uitrol van versie 16.01 is het nieuwe uitstel dashboard (overzicht) beschikbaar gesteld. De gegevens van de uitstel staan met ingang van de aangifte 2016 niet langer meer in de aangifte

Nadere informatie

INFORMATIE EERDERE UPDATES PRIMACCOUNT FISCAALMANAGER EN RELATIEMANAGER

INFORMATIE EERDERE UPDATES PRIMACCOUNT FISCAALMANAGER EN RELATIEMANAGER INFORMATIE EERDERE UPDATES PRIMACCOUNT FISCAALMANAGER EN RELATIEMANAGER HIERONDER LEEST U DE UPDATE INFORMATIE OVER DE VOORGAANDE VERSIES VAN DIT JAAR. INHOUD FiscaalManager update 06-02-2014 (Internetupdate)...

Nadere informatie

Wijzigingen UNIT4 Business Suite 16.2.0

Wijzigingen UNIT4 Business Suite 16.2.0 Wijzigingen UNIT4 Business Suite 16.2.0 November 2013 UNIT4 Accountancy B.V. Bastion 4 Postbus 755 3900 AT Veenendaal Telefoon algemeen: 0318-581600 E-mail: servicedesk.accountancy@unit4.com Selfservicesite:

Nadere informatie

Dit document is bedoeld voor relaties die al gebruik maken van Tax EKA.

Dit document is bedoeld voor relaties die al gebruik maken van Tax EKA. Bijhouden van Tax EKA Dit document is bedoeld voor relaties die al gebruik maken van Tax EKA. In de hierboven genoemde situatie zijn er via Tax EKA al eerder machtigingen aangevraagd. Zijn er nog niet

Nadere informatie

Wijzigingsoverzicht. Versie Sdu Belasting Office

Wijzigingsoverzicht. Versie Sdu Belasting Office Wijzigingsoverzicht Versie Sdu Belasting Office 14.01.1420 Dit document betreft de wijzigingen ten opzichte van de versie SBO 14.01.1410. Om het gebruiksgemak van Sdu Belasting Office te vergroten, raden

Nadere informatie

Unit4 Fiscaal Gemak november-release

Unit4 Fiscaal Gemak november-release Unit4 Fiscaal Gemak november-release In business for people. Inhoudsopgave 1. Jaarwerk... 4 1.1. Bedragen en percentages... 4 1.2. Voorlopige aangiftes... 4 1.2.1. Aantal regels... 4 1.2.2. Berekening

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding Dossier Instellingen Inhoudsopgave Inleiding Dossier instellingen Dossier Meetinstrumenten Meetinstrumenten importeren Nieuwe meetinstrumenten importeren met bestaande meetinstrumenten Richtlijnen Richtlijnen

Nadere informatie

Verkorte handleiding uitstelregeling

Verkorte handleiding uitstelregeling Verkorte handleiding uitstelregeling Log in op Accept SBR en kies voor SBR Dossier Het SBR dossier programma wordt nu gestart. Het dossier dient als opslag voor uw SBR documenten. Druk hiervoor op de knop

Nadere informatie

Instructie Portal Klantdossier aangiftes en up- en downloaden bestanden. Inhoudsopgave

Instructie Portal Klantdossier aangiftes en up- en downloaden bestanden. Inhoudsopgave Instructie Portal Inhoudsopgave Systeemeisen... 2 Algemeen... 2 Inloggen op de portal... 3 Het dashboard... 6 De overzichtsschermen Takenlijst en Archief... 7 Accorderen van aangiftes... 8 Het klantdossier

Nadere informatie

Nieuwe versie Primaccount FiscaalManager

Nieuwe versie Primaccount FiscaalManager Nieuwe versie Primaccount FiscaalManager Geachte relatie, Op onze website zijn updates van Primaccount FiscaalManager beschikbaar gesteld. Nadat u bent ingelogd, kunt u de updatebestanden opslaan of direct

Nadere informatie

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform Handleiding dashboard 3WA SaaS platform 151021 versie 1.0.2 Inhoud Inloggen... 3 Menu... 4 Algemeen... 5 Beginscherm... 5 Toevoegen widget aan dashboard... 5 Overige functionaliteiten bij widgets... 8

Nadere informatie

Wijzigingen UNIT4 Business Suite 17.2.1

Wijzigingen UNIT4 Business Suite 17.2.1 Wijzigingen UNIT4 Business Suite 17.2.1 November 2014 UNIT4 Accountancy B.V. Bastion 4 Postbus 755 3900 AT Veenendaal Telefoon algemeen: 0318-581600 E-mail: servicedesk.accountancy@unit4.com Selfservicesite:

Nadere informatie

Klanthandleiding. Versie 2.0

Klanthandleiding. Versie 2.0 Klanthandleiding Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. SYSTEEMEISEN/INLOGGEN... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 INLOGGEN... 3 2. ALGEMEEN... 4 3. DASHBOARD... 5 3.1 ALGEMEEN... 5 3.2 UW TAKEN... 5 3.3 TAKEN... 6 3.3.1

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Handleiding Migratie-wizard Sdu Belastingoffice

Handleiding Migratie-wizard Sdu Belastingoffice Handleiding Migratie-wizard Sdu Belastingoffice INLEIDING Deze handleiding beschrijft de werking van de Migratie-wizard. De Migratie-wizard is apart opgeleverd van de oktober release SBO (release nummer

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA naar PERIDOS Inleiding U bent verantwoordelijk voor het al dan niet aanleveren van gegevens aan Peridos. Daarbij

Nadere informatie

BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER

BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER Bedrijven toevoegen aan het Risico Register Er bestaan verschillende manieren om bedrijven aan het Risico Register toe te voegen. Handmatig Wanneer u een rapport

Nadere informatie

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0 Klanthandleiding Digitale Services Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Systeemeisen/Inloggen... 3 1.1 Systeemeisen... 3 1.2 Inloggen... 3 2 Algemeen... 4 3 Dashboard... 5 3.1 Algemeen... 5 3.2 Taken... 5 3.2.1

Nadere informatie

Wijzigingsoverzicht Versie SBO 11.02.1130

Wijzigingsoverzicht Versie SBO 11.02.1130 Wijzigingsoverzicht Versie SBO 11.02.1130 Dit document betreft de wijzigingen ten opzichte van de versie SBO 11.01.1120. Om het gebruiksgemak te vergroten (en vragen aan de helpdesk te voorkomen), verzoeken

Nadere informatie

Inhoud. Inhoudsopgave. uitstel. Hoofdstuk I. 1 Werkwijze uitstelregeling. 3 Uitstelstatus wijzigen. 6 De uitstelregeling. Index. 2015 Reed Business bv

Inhoud. Inhoudsopgave. uitstel. Hoofdstuk I. 1 Werkwijze uitstelregeling. 3 Uitstelstatus wijzigen. 6 De uitstelregeling. Index. 2015 Reed Business bv Inhoud I Inhoudsopgave Hoofdstuk I 1 1 Werkwijze uitstelregeling... 1 2 Gebruik uitstelstatus... vorig jaar 6 3 status wijzigen... 7 4 Boekjaren Vpb... 9 5 Terugkoppeling... en inleverschema 10 6 De uitstelregeling...

Nadere informatie

Release datum: 11 juni 2012

Release datum: 11 juni 2012 Highlights 1 HSExpert versie 5.2 Begin juni is versie 5.2 van HSExpert gereleased. In versie 5.2 zijn vooral wijzigingen op het RiAxion (Arbo) dossier doorgevoerd. Daarnaast zijn er wat kleinere wijzigingen

Nadere informatie

Peridos. Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling

Peridos. Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling Peridos Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling Plaats: Utrecht Datum: 30-01-2017 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 2.2 1. Inleiding De module Gegevens wordt gebruikt voor

Nadere informatie

Unit4 Business Suite. Wijzigingen

Unit4 Business Suite. Wijzigingen Unit4 Business Suite Wijzigingen 18.0.1 Unit4 Bastion 4 Postbus 755 3900 AT Veenendaal Telefoon algemeen: 0318-581600 Telefoon Servicedesk: 0318-581750 E-mail: servicedesk.accountancy@unit4.com Selfservicesite:

Nadere informatie

Wijzigingsoverzicht Versie Sdu Belasting Office 12.02.1230

Wijzigingsoverzicht Versie Sdu Belasting Office 12.02.1230 Wijzigingsoverzicht Versie Sdu Belasting Office 12.02.1230 Dit document betreft de wijzigingen van de in juni 2013 nieuw uitgebrachte release Sdu Belasting Office (12.02.1230) ten opzichte van de voorgaande

Nadere informatie

Excel Controller. Jaarrekening in Excel. Handleiding Excel Controller. Jaarrekening. Auteur(s) G. Buurmans. Date of creation

Excel Controller. Jaarrekening in Excel. Handleiding Excel Controller. Jaarrekening. Auteur(s) G. Buurmans. Date of creation Handleiding in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 13-04-2011 BTW NL 8107.42.159 B.01 1 Inhoudsopgave Inleiding Excel... 3 1 Beveiligingen afzetten in Excel... 4 2 Beveiligingen afzetten vanaf

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Excel Controller. Jaarrekening

Excel Controller. Jaarrekening Handleiding in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 13-04-2011 F. van Eedenstraat 2 I. www.excelcontroller.nl KVK Rotterdam 24.31.44.22 T. 087 8758788 3351 SM Papendrecht E. info@excelcontroller.nl

Nadere informatie

Excel Controller. Jaarrekening

Excel Controller. Jaarrekening Handleiding in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 13-04-2011 F. van Eedenstraat 2 I. www.excelcontroller.nl KVK Rotterdam 24.31.44.22 T. 087 8758788 3351 SM Papendrecht E. info@excelcontroller.nl

Nadere informatie

Handleiding Het Elektronische Aangifteprogramma 2012

Handleiding Het Elektronische Aangifteprogramma 2012 Handleiding Het Elektronische Aangifteprogramma 2012 Het Elektronische Aangifteprogramma is een product van SkillSource Inhoud 1. Het Elektronische Aangifteprogramma uitproberen... 3 2. Het Elektronische

Nadere informatie

Cliënthandleiding Aangifte service. Versie 6.0

Cliënthandleiding Aangifte service. Versie 6.0 Cliënthandleiding Aangifte service Versie 6.0 Inhoudsopgave 1 Inloggen/systeemeisen... 3 1.1 Systeemeisen...3 1.2 Inloggen op het portaal...3 2 Aangifte Service... 4 2.1 Inleiding...4 2.2 Het aangifte

Nadere informatie

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten).

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). Dit is een stapje verder... Hiermee gaat u niet zomaar naar bv. Alle particulieren een mailing doen. ð Je gaat hier enkel personen of bedrijven

Nadere informatie

Wijzigingsoverzicht Versie Sdu Belasting Office

Wijzigingsoverzicht Versie Sdu Belasting Office Wijzigingsoverzicht Versie Sdu Belasting Office 14.00.1400 Dit document betreft de wijzigingen ten opzichte van de versie SBO 13.03.1340. Om het gebruiksgemak van Sdu Belasting Office te vergroten, raden

Nadere informatie

Inhoud. Inhoudsopgave. uitstel. Hoofdstuk I. 1 Werkwijze uitstelregeling. 6 Boekjaren Vpb. 8 De uitstelregeling. Index. 2015 Reed Business bv

Inhoud. Inhoudsopgave. uitstel. Hoofdstuk I. 1 Werkwijze uitstelregeling. 6 Boekjaren Vpb. 8 De uitstelregeling. Index. 2015 Reed Business bv Inhoud I Inhoudsopgave Hoofdstuk I 1 1 Werkwijze uitstelregeling... 1 2 Gebruik uitstelstatus... vorig jaar 6 3 status en... verzenden 7 4 status wijzigen... één klant 9 5 status... wijzigen meerdere klanten

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Mijn Bol. Voor gebruikers van Mijn Bol. Instructie

Gebruikersinstructie Mijn Bol. Voor gebruikers van Mijn Bol. Instructie Gebruikersinstructie Mijn Bol Voor gebruikers van Mijn Bol Instructie Versie april 2018 In deze Instructie: 1. Welke voordelen biedt Mijn Bol?... 2 1.1 Slimmer accorderen... 2 1.2 Eenvoudige toegang tot

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding Jira

Eindgebruikershandleiding Jira Eindgebruikershandleiding Jira Datum: 19-11-2012 Auteur: ing. N. Jonathans Versie: 2.1 Green Valley heeft als missie software te ontwikkelen waardoor de burger en het bedrijfsleven nog prettiger en makkelijker

Nadere informatie

Kluwer Office Seminarie Workshop P&C.

Kluwer Office Seminarie Workshop P&C. Kluwer Office Seminarie 2015 Workshop P&C www.wolterskluwer.be/business-software Inhoudsopgave TIPS & TRICKS... 2 NIEUWE FUNCTIONALITEIT: SELECTIE OP DEELOPDRACHT & TAAK... 2 DEADLINES... 4 Op taakniveau...

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie preferentiebeleid 3

Handleiding Webapplicatie preferentiebeleid 3 1/14 Z-Index Alexanderstraat 11 2514 JL Den Haag Postbus 16090 2500 BB Den Haag T 070-37 37 400 F 070-37 37 401 info@z-index.nl www.z-index.nl KvK: Haaglanden 27177027 Auteur(s) Bas van der Meer Niels

Nadere informatie

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Inhoudsopgave 1. Afdrukinstellingen per klant 2. Reisroute 3. Hernoemen van velden 4. Zoeken middels geavanceerde selectie 5. Sales Forecast

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

HANDLEIDING DICOS WEBSITE

HANDLEIDING DICOS WEBSITE Versie 1.6 HANDLEIDING DICOS WEBSITE Copyright Kred it B.V. Eindhoven 2012 Niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van klik, fotokopie, microfilm, geluidsband,

Nadere informatie

Handleiding. Webtoepassingen. Juli/2014. Vzw Stijn Breugelweg Overpelt

Handleiding. Webtoepassingen. Juli/2014. Vzw Stijn Breugelweg Overpelt Handleiding Webtoepassingen Juli/2014 Vzw Stijn Breugelweg 200 3900 Overpelt Inhoudsopgave 1. AANMELDEN... 1 1.1. Authenticatiekeuze... 1 1.2. Aanmelden met identiteitskaart... 1 1.2.1. Kaartlezer installeren...

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een Excel bestand vanuit het bronsysteem ONATAL naar PERIDOS

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een Excel bestand vanuit het bronsysteem ONATAL naar PERIDOS Handleiding HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een Excel bestand vanuit het bronsysteem ONATAL naar PERIDOS Inleiding U bent verantwoordelijk voor het al dan niet aanleveren van gegevens aan Peridos.

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

SNEL-OP-WEG HANDLEIDING

SNEL-OP-WEG HANDLEIDING ELSEVIER NEXTENS SNEL-OP-WEG HANDLEIDING U gaat voor het eerst aan de slag met Nextens. Hieronder vindt u handige tips voor het eerste gebruik. Hier ziet u uw dashboard. U start elke dag met het laatste

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding Porta

Gebruikers- handleiding Porta Gebruikers- handleiding Porta Inleiding Met de applicatie Porta op ons extranet kunnen gegevensbestanden tussen het CAK en ketenpartners uitgewisseld worden. In deze handleiding is beschreven hoe u dit

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Oefenboek voor groepen. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Oefenboek voor groepen. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Oefenboek voor groepen Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Zoeken in de cd rom Oefenboek voor groepen 5 1. Zoekopdracht 5 2. Geavanceerde

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding Jira

Eindgebruikershandleiding Jira Jira Datum: 13-08-2009 Auteur: ing. N. Jonathans Versie: 2.0 Green Valley heeft als missie software te ontwikkelen waardoor de burger en het bedrijfsleven nog prettiger en makkelijker zaken kunnen doen

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Pay history. Pay History v3.3.0 - Handleiding v1.0

Pay history. Pay History v3.3.0 - Handleiding v1.0 Pay history Pay History v3.3.0 - Handleiding v1.0 1 Inhoud Pay history... 1 Afsluiten... 3 Taal... 3 Login... 3 Instellingen... 4 Ingenomen... 5 Doorgestuurd... 7 Huidige situatie... 8 Niet Leden... 9

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Elektronische aanslagen EKA en SBA 17.2.0

Gebruikershandleiding Elektronische aanslagen EKA en SBA 17.2.0 Gebruikershandleiding Elektronische aanslagen EKA en SBA 17.2.0 UNIT4 Accountancy B.V. Bastion 4 Postbus 755 3900 AT Veenendaal Telefoon algemeen: 0318-581600 Telefoon Servicedesk: 0318-581750 E-mail:

Nadere informatie

Import Audit File Kluwer Belastingpraktijk

Import Audit File Kluwer Belastingpraktijk Import Audit File Kluwer Belastingpraktijk Kluwer Belastingpraktijk Staverenstraat 32015 Postbus 23 7400 GA Deventer +31 (0570) 673460 software@kluwer.nl Versie: 3.2 Kluwer Belastingpraktijk Datum: 17

Nadere informatie

Peridos. Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling. Datum: 04-07-2016. Landelijk beheer Peridos. Versie: 2.

Peridos. Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling. Datum: 04-07-2016. Landelijk beheer Peridos. Versie: 2. Peridos Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling Plaats: Utrecht Datum: 04-07-2016 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 2.0 Status: Concept Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Wijzigingsbeheer

Nadere informatie

Handleiding MIJN SCIENCE-web (voor de hoofdgebruiker)

Handleiding MIJN SCIENCE-web (voor de hoofdgebruiker) Handleiding MIJN SCIENCE-web (voor de hoofdgebruiker) 1 Inhoud Handleiding voor schooladministratoren... 3 Het begin... 3 Kwaliteit van het systeem... 4 Eigen gegevens wijzigen... 5 Klassenbeheer... 6

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL

HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL Deze handleiding geeft een beschrijving van de mogelijkheden van de webcalculator. De volgorde van de onderwerpen is gelijk aan het proces dat wordt doorlopen

Nadere informatie

Handleiding Accountants & Boekhouders

Handleiding Accountants & Boekhouders Handleiding Accountants & Boekhouders Inhoud Welkom bij e-boekhouden.nl... 2 1 Inrichten standaard rekeningschema... 3 1.1 Aanpassen standaard rekeningschema... 3 1.2 Importeren standaard rekeningschema...

Nadere informatie

Quick Reference Contact Manager SE

Quick Reference Contact Manager SE Eddon Software BV Rietveldenweg 82 5222 AS s-hertogenbosch The Netherlands T +31 (0)88-235 66 66 F +31 (0)88-235 66 77 E info@eddon.nl W www.eddon.nl Quick Reference Contact Manager SE Block: Contact Manager

Nadere informatie

RAPPORTAGESMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

RAPPORTAGESMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology RAPPORTAGESMODULE HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 20-2-2017 Versie 2.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over de Rapportagesmodule... 4 1.2 Doel van deze instructie...

Nadere informatie

TOOL MJOB HANDLEIDING

TOOL MJOB HANDLEIDING TOOL MJOB HANDLEIDING Tool MJOB Handleiding Tool MJOB Een uitgave van Sdu Uitgevers bv Uitgever Adres Abonnement Klantenservice Algemene voorwaarden René Tijssen Postbus 20014, 2500 EA Den Haag Abonnementen

Nadere informatie

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief 8. Nieuwsmanagement Doormiddel van het nieuwsmanagement onderdeel kunt u uw klanten op de hoogte houden van het laatste nieuws, de nieuwste producten of de beste aanbiedingen. U kunt dit in de webshop

Nadere informatie

Aan de slag met Mijn Stolp+KAB Online

Aan de slag met Mijn Stolp+KAB Online Aan de slag met Mijn Stolp+KAB Online Met het klantenportaal Mijn Stolp+KAB online optimaliseren we de communicatie met u en kunnen we online met u samenwerken. Mijn Stolp+KAB Online bestaat uit diverse

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

FINANCIEEL DASHBOARD Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

FINANCIEEL DASHBOARD Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op FINANCIEEL DASHBOARD Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 12-10-2017 Table of Contents Financieel dashboard... 3 Financieel dashboard: Algemene uitleg... 4 Financieel dashboard: Configuratie...

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

Wijzigingen UNIT4 Business Suite 17.2.0.248 / 17.2.0

Wijzigingen UNIT4 Business Suite 17.2.0.248 / 17.2.0 Wijzigingen UNIT4 Business Suite 17.2.0.248 / 17.2.0 November 2014 UNIT4 Accountancy B.V. Bastion 4 Postbus 755 3900 AT Veenendaal Telefoon algemeen: 0318-581600 E-mail: servicedesk.accountancy@unit4.com

Nadere informatie

Handleiding VO-MBO 2013. Handleiding Intergrip

Handleiding VO-MBO 2013. Handleiding Intergrip Handleiding VO-MBO 2013 Handleiding Intergrip Auteur: Helpdesk Intergrip Auteur: Helpdesk Intergrip Contact: 0318-86 00 52 / supervisor@intergrip.nl Contact: 0318-86 00 52 / supervisor@intergrip.nl Versiedatum:

Nadere informatie

Handleiding Famicontrol voor de kinderbijslagfondsen

Handleiding Famicontrol voor de kinderbijslagfondsen Handleiding Famicontrol voor de kinderbijslagfondsen Inhoudsopgave Inleiding... 2 Inloggen... 2 Het welkomstscherm... 3 De Menu balk... 3 Opvolgingsstatussen... 4 Een nieuwe aanvraag creëren... 5 Controle

Nadere informatie

Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0

Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0 Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0 Unit4 N.V. Telefoon +31 88 247 17 77 Papendorpseweg 100 Supportlijn +31 88 247 24 72 Postbus 500 Self Service https://my.unit4.com 3502 JA Utrecht Internet www.unit4.nl

Nadere informatie

Wijzigingen Primaccount FiscaalManager

Wijzigingen Primaccount FiscaalManager Wijzigingen Primaccount FiscaalManager 1.14.4.2 Unit4 Bastion 4 Postbus 755 3900 AT Veenendaal Telefoon algemeen: 0318-581600 Telefoon Servicedesk: 0318-581750 E-mail: servicedesk.accountancy@unit4.com

Nadere informatie

Indien u een technische vergunning wil aanvragen voor een coach die aangesloten is bij een andere club gaat u verder naar punt B (pagina 5).

Indien u een technische vergunning wil aanvragen voor een coach die aangesloten is bij een andere club gaat u verder naar punt B (pagina 5). HANDLEIDING TECHNISCHE VERGUNNINGEN VOOR COACHES AANVRAGEN VIA DE SMART CLIENT A. Voor coaches die aangesloten zijn bij uw club Indien u een technische vergunning wil aanvragen voor een coach die aangesloten

Nadere informatie

Handleiding. Leveranciersimport voor:

Handleiding. Leveranciersimport voor: Handleiding Leveranciersimport voor: MatrixKozijn - Leveranciersimport MatrixKozijn maakt intensief gebruik van artikel- en prijsinformatie van toeleveranciers. De module Leveranciersimport is ontwikkeld

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden: ParkApp

Veel gestelde vragen en antwoorden: ParkApp Veel gestelde vragen en antwoorden: ParkApp Inloggen Vraag: Hoe kan ik mij registeren in de ParkApp vanuit het digitaal loket na het aanvragen van een digitaal product? Antwoord: Nadat je een digitaal

Nadere informatie

Handleiding Mailing Wizard 18.0

Handleiding Mailing Wizard 18.0 Handleiding Mailing Wizard 18.0 UNIT4 Accountancy B.V. Bastion 4 Postbus 755 3900 AT Veenendaal Telefoon algemeen: 0318-581600 Telefoon Servicedesk: 0318-581750 E-mail: servicedesk.accountancy@unit4.com

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Hoe log ik in Van start gaan Beginnen met het aanmaken van je prijslijst Hoe voeg ik een kader met titel toe Hoe voeg ik lijnen tekst toe aan een kader Kiezen

Nadere informatie

Unit4 Business Suite. Wijzigingen

Unit4 Business Suite. Wijzigingen Unit4 Business Suite Wijzigingen 18.0.1.253 Unit4 Bastion 4 Postbus 755 3900 AT Veenendaal Telefoon algemeen: 0318-581600 Telefoon Servicedesk: 0318-581750 E-mail: servicedesk.accountancy@unit4.com Selfservicesite:

Nadere informatie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014 Handleiding Billingportal Telefonie Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 INLOGGEN... 4 3 GESPREKSDETAILS... 5 3.1 TOTALEN... 5 3.2 DETAILS... 6 4 FACTURATIE... 7 5 MOBIEL (INDIEN

Nadere informatie

Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing

Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing wow Heden wordt enkel nog de elektronische jaarlijkse klantenlisting (VATLIST bestand) door de Administratie aanvaard. Dit maakt het de belastingplichtige mogelijk

Nadere informatie

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement Handleiding Online Kennisbank CROW Contentmanagement Inhoud De Kennisbank van CROW is het online naslagwerk bestaande uit vele relevante CROW kennisproducten op het gebied van infrastructuur, verkeer en

Nadere informatie

Invoice Portal. Handleiding

Invoice Portal. Handleiding Invoice Portal Handleiding Inhoud Invoice Portal... 3 Activerings e-mail... 3 Account activeren... 4 Inloggen Invoice Portal... 4 Facturenscherm... 5 Selectiemogelijkheden... 6 Enkelvoudige downloads...

Nadere informatie

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0 Tips en Tricks basis Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoud 1. Basisinstellingen... 3 1.1 INSTELLEN STARTPAGINA... 3 1.2 INSTELLEN AANTAL REGELS PER PAGINA... 3 2. Algemene bediening...

Nadere informatie

Deel 3: geavanceerde functies

Deel 3: geavanceerde functies Opdracht 17 In dit deel komen de functies van het beheerdersgedeelte aan de orde. In het beheerdersgedeelte kunnen leerlingen, groepen en leerkrachten worden aangemaakt en ingedeeld. Deze taak zal de ICT-coördinator

Nadere informatie

Handelsregeling Online Handleiding

Handelsregeling Online Handleiding U bepaalt graag zelf bij wie en op welke manier u uw bloemen en planten inkoopt en verkoopt. Dat snappen we. Daarom kunt u uw aankopen via Royal FloraHolland heel eenvoudig doorverkopen aan uw collegainkopers.

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

Online herhalingscursus Security Awareness

Online herhalingscursus Security Awareness Handleiding Online herhalingscursus Security Awareness Inzage voor BAL/personeelszaken Inhoud 1. Inloggen... 1 2. Per medewerker gegevens bekijken en certificaten printen... 2 3. Rapportages... 4 4. Omschrijving

Nadere informatie

Primaccount FiscaalManager migreren naar Unit4 Fiscaal Gemak

Primaccount FiscaalManager migreren naar Unit4 Fiscaal Gemak Primaccount FiscaalManager migreren naar Unit4 Fiscaal Gemak Versie 1.5 18 februari 2016 Unit4 Bastion 4 Postbus 755 3900 AT Veenendaal Telefoon algemeen: 0318-581600 Telefoon Servicedesk: 0318-581750

Nadere informatie

1 Instellingen voor Clieop-bestanden

1 Instellingen voor Clieop-bestanden U kunt vanuit Reeleezee betalingsopdrachten aanmaken en deze in de vorm van een ClieOp - bestand exporteren. ClieOp (CliëntOpdrachten) is de naam van het elektronische bestand dat zakelijke cliënten gebruiken

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen Inhoud #Stap 1 Uw account activeren en inloggen... 2 #Stap 2 Een test dossier aanmaken... 3 #Stap 3 Uw overzichtspagina... 3 #Stap 4 Het Dashboard... 4 #Optie 1 Bekijken... 4 #Optie 2 Wijzigen... 5 #Optie

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie