Unit4 Fiscaal Gemak november-release

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Unit4 Fiscaal Gemak november-release"

Transcriptie

1 Unit4 Fiscaal Gemak november-release In business for people.

2 Inhoudsopgave 1. Jaarwerk Bedragen en percentages Voorlopige aangiftes Aantal regels Berekening loonheffing per regel Toeslagen Kinderen Inrichting Inleiding QR-scanner app Apparaten beheren Scannen QR-code op machtigingsbrief Two factor authenticatie Gebruik van Vertrouw deze computer adres gebruiken uitschakelen Beheer Overige instellingen Rapportage instellingen Persoonsgegevens Beveiligd mailverkeer Inleiding Aanpassingen templates Bedrijfslogo uploaden Medewerker Rapporten mailen Overige aanpassingen SBU downloaden Meerdere becons SBA downloaden Importeren financiële gegevens Type import Boekjaar... 15

3 Commercieel/Fiscaal Leegmaken Planningspagina Uitstel 2018 pas beschikbaar na 1 maart Via machtigingen na 1 november Uitbreiding selecties op overzichtspagina s Optie FE bij moeder en dochter Fiscale eenheid exporteren Controle totaal subspecificaties en totaal bedrag Verwijderknop eigen woning en onroerende zaken... 19

4 1. JAARWERK 1.1. BEDRAGEN EN PERCENTAGES Zoals gebruikelijk zijn in de applicatie de bedragen en percentages opgenomen voor zover ze zijn gepubliceerd door de Belastingdienst. Mochten er updates verschijnen van deze tabel zullen wij die zo spoedig mogelijk verwerken in de applicatie en deze versie publiceren VOORLOPIGE AANGIFTES Aantal regels In het verleden mocht u bij de specificatie van de inkomsten uit tegenwoordige arbeid en vroegere arbeid niet meer dan vier regels ingeven. Bij meerdere werkgevers danwel uitkeringsinstanties had u geen andere oplossing dan gegevens te salderen. Met ingang van de aangifte 2019 is dit niet meer van toepassing en mag u maximaal 99 regels opnemen. LET OP: deze aanpassing is alleen van toepassing voor de aangiftes 2019 en nieuwer en dus niet met terugwerkende kracht beschikbaar gesteld in aangiftes voor oudere jaren Berekening loonheffing per regel Om een betere aansluiting te verkrijgen tussen de voorlopige aangifte en de voorlopige aanslag wordt er nu per regel een bedrag aan loonheffing berekend:

5 Hierbij gelden de volgende kanttekeningen: De rekenregels van de Belastingdienst hebben we grotendeels ontvangen en precies zo verwerkt in de applicatie. Omdat er geen tijdsaanduiding in de specificatie mag worden opgenomen kan het programma dus niet zelf bepalen of er sprake is van gelijktijdige of volgtijdige specificatie. De vraag Werkt uw cliënt tegelijkertijd voor twee of meer werkgevers? is nog steeds heel relevant voor de juiste berekening. Let hier dus goed op. Een afwijkend bedrag aan loonheffing is nog wel van toepassing en alleen beschikbaar als er wordt voldaan aan de voorwaarden hiervoor TOESLAGEN Omdat er met betrekking tot de Toeslagen nog het een en ander wordt besproken in Den Haag is de opmerking zoals in de eerste alinea is gedaan in het bijzonder van toepassing voor deze berekeningen Kinderen In het verleden kon het gebeuren dat er kinderen uit de cliëntenkaart werden overgenomen die voor de betreffende berekening niet van toepassing zijn. In deze versie hebben we hier heel zorgvuldig naar gekeken en worden per berekening de juiste kinderen mee genomen.

6 2. INRICHTING 2.1. INLEIDING In deze versie zijn onder andere een tweetal functies toegevoegd om de communicatie te verbeteren of te vereenvoudigen: een app om de QR-code in te scannen om zo de machtigingen te activeren en de mogelijkheden van Two factor authenticatie zijn uitgebreid QR-SCANNER APP We hebben een app beschikbaar gesteld om de QR-code, welke op de activatiebrief van de belastingplichtige staat, in te scannen. Na het scannen wordt direct de machtiging doorgestuurd naar de Belastingdienst en de machtiging dus actief. U kunt de app vinden in de App store van Apple of de Google play store Apparaten beheren. Hoe werkt het? Installeer app Download op een smartphone de app 'Fiscaal Gemak Scanoplossing'. Deze app staat zowel in de ios App Store als in de Google Play Store. De app is gratis. Zodra u deze hebt geïnstalleerd kunt u verder. Scan QR-code Wanneer u de app opent, zal deze vragen om een QR-code te scannen om uw telefoon te autoriseren. Klik in dit scherm op 'Apparaat toevoegen' om een QR-code te tonen. Scan deze met uw telefoon en klik in dit scherm op 'Doorgaan'. Autoriseer uw telefoon Na het scannen van de QR-code zal het apparaat worden toegevoegd in de apparatenlijst. Klik op 'Autoriseren' om toe te staan dat uw telefoon Unit4 Fiscaal Gemak-functies kunt uitvoeren. Stel pincode in Na het autoriseren van uw telefoon in Unit4 Fiscaal Gemak klikt u in de app op 'Ik heb mijn telefoon geautoriseerd.'. Daarna wordt u gevraagd om in de app een pincode te kiezen. Deze heeft u iedere keer nodig wanneer u de app opstart. Klaar voor gebruik U kunt deze app gebruiken om QR-codes te scannen van VIA-machtigingen en SBT-machtigingen. U kunt meerdere apparaten toevoegen via de knop Apparaat toevoegen Scannen QR-code op machtigingsbrief Als u de code op de machtigingsbrief welke de belastingplichtige heeft ontvangen van de Belastingdienst in scant met de bovenstaande scanner wordt direct de betreffende activatie verzonden naar de Belastingdienst. U kunt dit volgen in de betreffende overzichtspagina.

7 Ook wordt er een foutenlijst gegenereerd waarin u kunt lezen wat er eventueel fout is gegaan met de verwerking van deze activatiecode. Op de informatiepagina (zie: na kunt zien. ) zal een informatie/instructiefilm worden gepubliceerd zodat u het een en ander nog een 2.3. TWO FACTOR AUTHENTICATIE Gebruik van Op basis van input vanuit de vele gebruikers van deze optie hebben we een tweetal aanpassingen doorgevoerd: Vertrouw deze computer adres gebruiken voor authenticatie uitschakelen Vertrouw deze computer Om te voorkomen dat u iedere keer opnieuw de authenticatiecode in moet geven op een computer waar u de instellingen goed voor heeft geregeld kunt u de optie Vertrouw deze computer activeren. De computer of device zal daarna niet meer vragen om de code in te geven ook niet als de sessie is verstreken. LET OP: De computer of device zal een maand vertrouwd worden. Na een maand zal u de computer of device opnieuw moeten vertrouwen Het vertrouwen van de computer verlaagd ogenschijnlijk het beveiligingsniveau in bepaalde mate. Door de extra gebruiksvriendelijkheid die hiermee wel geïntroduceerd wordt, zal de 2factor vaker in gebruik worden genomen. De toevoeging van het vertrouwen van een computer/device wordt wel als steeds gangbaarder gezien door beveiligingsexperts. Het grootste gevaar wat de 2factor namelijk voorkomt is dat iemand anders uw inloggegevens zou ontfutselen en daarmee vanaf een andere locatie bij uw gegevens kan komen. Het vertrouwen van de computer vergroot dit risico niet. U kunt er zelf op kantoorniveau voor kiezen deze functie in te schakelen en de afweging maken tussen de gebruiksvriendelijkheid en het beveiligingsniveau adres gebruiken uitschakelen We hebben deze optie beschikbaar gesteld om te voorkomen dat er bij het afwezig zijn van de smartphone er per direct niet meer gewerkt kan worden met de applicatie. In die gevallen zou de mail dus kunnen worden gecontroleerd. Op basis van input vanuit de markt wordt dit niet altijd als wenselijk beschouwd, vandaar dat we u de mogelijkheid bieden om deze optie uit te schakelen.

8 Zie: Beheer Overige instellingen : LET OP: indien u de optie Vertrouw deze computer weer uitschakelt is dit niet direct verwerkt in de betreffende browser en zal er dus nog steeds niet gevraagd worden om iedere keer een code in te geven. Dit betekent dat als u Vertrouw deze computer de-activeert u uw cookies dient te verwijderen van uw pc Beheer Binnen rechten-rollen kan een beheerder het gebruik van deze authenticatie beter beheren. Zo kan hij bepalen dat een gebruiker de betreffende optie niet meer kan uitschakelen. Tevens of de nieuwe beveiligingsopties ook door de gebruiker kunnen worden gemuteerd OVERIGE INSTELLINGEN Rapportage instellingen Bij overige instellingen kunt u een bedrijfslogo of een ander beeldmerk uploaden welke zal worden meegenomen in het dashboard waar vanuit de belastingplichtige het betreffende rapport kan downloaden. Zie hiervoor: Bedrijfslogo uploaden.

9 Persoonsgegevens Als u geen bedrijfslogo upload dan wordt er toch een beeldmerk getoond in het dashboard. Dit mailbericht is een animatie van dame of heer. Dit op basis van het geslacht van de medewerker die als ondertekenaar van het rapport is aangemeld. Is dit niet expliciet gedaan, dan worden de gegevens van de belastingconsulent gebruikt. Ga hiervoor dus naar het onderhoud van de gebruikers. Zie Instellingen Gebruikers. PS: als er geen geslacht is bepaald bij de betreffende gebruiker wordt er random een afbeelding gebruikt.

10 3. BEVEILIGD MAILVERKEER 3.1. INLEIDING Als u niet werkt met portalen worden de fiscale rapporten veelal via het reguliere mailverkeer verzonden naar de belastingplichtigen. Volgens de geldende AVG-regels is dit niet meer aan te raden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de site van Autoriteit Persoonsgegevens: Onder andere vindt u onderstaande vraag en antwoord: Om toch de communicatie met de belastingplichtigen in dit kader niet helemaal uit te schakelen hebben we een beveiligde manier opgezet. Dit betekent het volgende: U kiest binnen het rapportagescherm voor de optie Rapport verzenden Uw klant krijgt vervolgens een mail met daarin een link naar het PDF-rapport. De klant logt in en geeft de laatste vier cijfers van zijn/haar BSN/RSIN in en vervolgens wordt het rapport geopend. Het rapport wordt nu niet meer verzonden vanuit uw kantoor. Het is vervolgens aan de klant wat hij/zij met het fiscale rapport gaat doen. Natuurlijk kan dit worden gedownload en opgenomen in het archief van de belastingplichtige AANPASSINGEN Om dit verkeer zo optimaal mogelijk te laten verlopen zijn er een aantal opties aangepast en toegevoegd aan de applicatie: Onderhoud templates Uploaden bedrijfslogo Geslacht medewerker

11 templates Zie: Beheer templates U vindt hier een viertal mogelijkheden: Aangifterapport aanbieden Standaard instellen voor aangiftetypen. SBA-rapport aanbieden Standaard instellen voor SBA s. Middelingsadvies aanbieden Standaard instellen voor middelingsverzoeken. Jaarstukkenrapport aanbieden Standaard instellen voor jaarrekeningen. Per sjabloon geef u een aantal parameters op. Naam van de template Geef een handige naam op zodat u maar ook uw eventuele collega s altijd de juiste keuze maken. Omschrijving Dit is geen verplicht veld maar kan de bovenstaande keuze nog meer vereenvoudigen. Cc adres Hier kunt u opgeven of u gebruik wilt maken van het CC-adres en, zo ja, of daar een standaardwaarde voor moet worden gebruikt. Bcc adres Hier kunt u opgeven of u gebruik wilt maken van het BCC-adres en, zo ja, of daar een standaardwaarde voor moet worden gebruikt. Types Per template kunt u aangeven voor welk type aangifte/aanslag deze moet worden ingezet. Zo kunt u dus verschillende templates aanmaken op basis van hetgeen met het mailbericht wordt meegestuurd. Standaard Als u de betreffende template als standaard instelt wordt deze automatisch voorgesteld als het gekozen type van toepassing is. Natuurlijk is het altijd mogelijk af te wijken van deze standaard. Onderwerp Hier geeft u aan wat de tekst moet zijn welke als Onderwerp moet worden meegezonden in het bericht. Hier kunt u een vaste tekst opgeven maar u kunt het ook variabel houden. De mogelijke variabelen die u kunt gebruiken worden naast het veld aangegeven. Hier geeft u de volledige tekst op van het bericht. Ook hier kunt u gebruik maken van variabelen. De mogelijkheden vindt u nadat u op Variabele waarde heeft geklikt Bedrijfslogo uploaden Als u het bedrijfslogo op wilt nemen in het mailbericht wat op basis van de rapportage wordt aangeboden aan de belastingplichtigen kan dit.

12 Zie: Beheer Overige instellingen Rapportage-instellingen Nadat u op Instellen hebt geklikt, kunt u een bestand uploaden. Daarna kunt u in- of uitzoomen om de juiste grootte te selecteren en de foto juist positioneren. Nadat u op bevestigen heeft geklikt wordt de betreffende afbeelding opgeslagen Medewerker Zoals in paragraaf Persoonsgegevens is beschreven kunt u het geslacht van de betreffende medewerker bepalen om de juiste afbeelding mee te sturen in het bericht RAPPORTEN MAILEN Op het moment dat u kiest voor de optie Rapport verzenden : Krijgt u een scherm waarin u allerlei variabele gegevens kunt verfijnen of inbrengen: Indien er een standaard template van toepassing is wordt deze natuurlijk getoond of kunt u deze selecteren.

13 De verschillende taalopties zijn ook beschikbaar en worden dus toegepast. NB: Het dashboard, waar vanuit de belastingplichtige het rapport kan downloaden, wordt uitsluitend in het Nederlands getoond. De klant krijgt dan een mailbericht binnen met daarin een link naar het betreffende rapport: Wanneer de laatste vier cijfers van het BSN/RSIN van de begeleidende aangifte wordt ingegeven, wordt vervolgens het volgende scherm geopend: Uw bedrijfslogo (mits deze is ge-upload) wordt getoond en de betreffende belastingplichtige kan, via deze beveiligde omgeving, zijn of haar rapport downloaden.

14 4. OVERIGE AANPASSINGEN 4.1. SBU DOWNLOADEN Meerdere becons In deze versie is het ook mogelijk om het SBU-berichten, welke door de Belastingdienst/CvU wordt aangeboden, te downloaden. Dit eventueel voor verder onderzoek/inzicht. Wanneer u gebruik maakt van meerdere beconnummers dient u eerst een selectie te maken van het betreffende nummer waarvan u het SBU-bericht wilt downloaden om vervolgens op bovenstaande button te klikken SBA DOWNLOADEN Vanaf deze versie is het mogelijk om ook van het SBA-bericht het betreffende XBRL-bericht te downloaden: 4.3. IMPORTEREN FINANCIËLE GEGEVENS Bij het importeren van de financiële gegevens in de winstaangifte (IB/Vpb) hebben we de mogelijkheden uitgebreid. Alle opties zijn, in het kader van de overzichtelijkheid achter een knop beschikbaar:

15 U krijgt dan het volgende scherm te zien: Type import Bij type import kunt u kiezen voor: Jaarrekening import De import vanuit de externe softwareprogramma s waarbinnen u de jaarrekening heeft opgesteld. Dit zou Unit4 Audition kunnen zijn of een ander programma waarin de export naar Unit4 Fiscaal Gemak beschikbaar is. GIS-import Dit is de import vanuit een saldilijst uit een financieel administratieprogramma waarvoor u het Grootboek Import Schema heeft ingericht. RGS-import Dit is de import van een saldilijst welke voorzien is van de RGS-code, oftewel het Grootboek Referentie Schema. De optie Jaarrekening import wordt standaard aangeboden bij een nieuwe aangifte Boekjaar Bij boekjaar kunt u kiezen voor: Per begin en einde boekjaar Bij deze keuze worden zowel de cijfers van het begin van het boekjaar als de eindcijfers geïmporteerd vanuit het gekozen bestand. Dit is de keuze zoals dit in de voorgaande versie gebruikelijk was. Begin boekjaar Als u alleen de cijfers van de beginbalans wilt importeren kiest u voor deze optie. Einde boekjaar Als u alleen de eindcijfers in wilt lezen dan kiest u voor deze optie. Omdat de laatste optie de voorkeur heeft bij heel veel gebruikers wordt deze ook standaard aangeboden.

16 Commercieel/Fiscaal Binnen deze optie kunt u kiezen voor: Commercieel en fiscaal Zowel de commerciële cijfers als de fiscale cijfers worden geïmporteerd vanuit het gekozen bestand. Commercieel Bij deze optie worden alleen de commerciële velden gevuld vanuit het gekozen bestand. Fiscaal Alleen de fiscale getallen worden gevuld. Standaard wordt de optie Commercieel en fiscaal aangeboden Leegmaken Als u na het importeren van de financiële gegevens gegevens heeft gemuteerd, of bedragen verplaatst naar andere cellen, en u gaat daarna opnieuw importeren werden niet vooraf alle gegevens verwijderd en kon er dus een inconsistentie ontstaan in de opstelling. Daarom hebben we deze keuze toegevoegd. U kunt nu bepalen dat eerst de betreffende kolom(men) leeg worden gemaakt waarna de import kan worden gestart. U heeft hierdoor altijd de zekerheid dat de winstaangifte aansluit met hetgeen u zojuist heeft geïmporteerd PLANNINGSPAGINA In de planningspagina zijn twee extra kolommen toegevoegd die de waarde van deze overzichtspagina aanzienlijk vergroten: Uiterste inleverdatum en VIA-machtiging 4.5. UITSTEL 2018 PAS BESCHIKBAAR NA 1 MAART 2019 De uitstelregeling voor het komende jaar is al wel opgenomen in de applicatie maar nog niet actief. Dit wordt automatisch gedaan op basis van de systeemdatum.

17 Wel heeft de Belastingdienst al aangegeven dat de berichten om het uitstel aan te vragen pas worden verwerkt vanaf 1 maart. Het afgelopen jaar was dit nog 1 januari. Dit betekent vervolgens dat vanaf 1 maart automatisch de optie actief worden om de uitstelberichten daadwerkelijk in te dienen bij de Belastingdienst/CvU. Natuurlijk kunt u wel vooraf zorgen voor de juiste instellingen bij de verschillende belastingplichtigen VIA MACHTIGINGEN NA 1 NOVEMBER Ook voor het aanvragen van de machtigingen voor het aanstaande belastingjaar is door de Belastingdienst een startdatum opgegeven: voor dit jaar is dat 1 november. Ook deze optie wordt, op basis van de systeemdatum, automatisch actief. NB: Het ophalen van de VIA-berichten wordt beschikbaar vanaf 1 maart 2019! 4.7. UITBREIDING SELECTIES OP OVERZICHTSPAGINA S In de overzichtspagina van de cliënten: Uitstel Planning Machtigingen kunt u in deze versie ook selecteren op de Verantwoordelijke medewerker en Initiële behandelaar welke u bij de betreffende belastingplichtige heeft ingericht.

18 4.8. OPTIE FE BIJ MOEDER EN DOCHTER Om het nog duidelijker ta maken dan een onderneming onderdeel is van een Fiscale eenheid, is in de cliëntenkaart een extra optie toegevoegd. U kunt dan direct de volledige Fiscale eenheid bekijken of muteren FISCALE EENHEID EXPORTEREN Wanneer u de opstelling van de fiscale eenheid in zijn totaal op een andere manier wil presenteren en/of controleren kunt u deze exporteren naar een CSV-bestand CONTROLE TOTAAL SUBSPECIFICATIES EN TOTAAL BEDRAG Ondanks alle goede initiële bedoelingen bij de opstelling en mogelijkheden van het invullen van de specificaties werd het toch enigszins als storend ervaren als het totaal van de onderlinge specificatieregels niet aansloot met het totaal van het bedrag zelf.

19 Vanaf deze versie wordt er een waarschuwing getoond: VERWIJDERKNOP EIGEN WONING EN ONROERENDE ZAKEN Al enige tijd geleden hebben we de mogelijkheid opgenomen om specificatieregels te verwijderen doormiddel van het verwijder icoontje:. Deze optie werkt nu ook bij specificatie waar een volledige hulpberekening of sub specificatie aan is gekoppeld. Dus bijvoorbeeld de specificatie van een eigen woning die niet meer van toepassing is kunt u nu de betreffende regel in een handeling verwijderen.

Unit4 Fiscaal Gemak januari-release

Unit4 Fiscaal Gemak januari-release Unit4 Fiscaal Gemak januari-release In business for people. Inhoudsopgave 1. Jaarwerk IB en VPB 2017 en OB/ICP 2018... 4 1.1. Inleiding... 4 1.2. Aanpassingen IB 2017... 4 1.2.1. Berekening belasting Box

Nadere informatie

Wijzigingen Unit4 Fiscaal Gemak november 2017

Wijzigingen Unit4 Fiscaal Gemak november 2017 Wijzigingen Unit4 Fiscaal Gemak november 2017 In business for people. Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1. Inleiding... 3 2. Jaarwerk aangiftes... 4 2.1. Inleiding... 4 2.2. Voorlopige aangiftes IB 2018...

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz app

Gebruikershandleiding Tropaz app Gebruikershandleiding Tropaz app 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Installatie van Tropaz app... 3 2.1 Installatie op Android telefoon en tablet... 3 2.2 Installatie op iphone/ ipad... 3 3 Activatie van

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 1.3 Inloggen met pincode op mobiele app... 4 2. Berichtenservice... 5 3. Bedrijfsmonitor...

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online KBP aangiftesoftware online Snelstart Gids KBP aangiftesoftware online Wolters Kluwer Staverenstraat 15 Postbus 23 7400 GA Deventer telefoon helpdesk: (0570) 67 35 96 e-mail: kbp-nl@wolterskluwer.com website:

Nadere informatie

iphone app - Rapporten

iphone app - Rapporten iphone app - Rapporten Rapporten - iphone App Net2 AN1114-NL Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Benodigdheden: - Mobiele telefoon. o Sta push berichten of meldingen, gebruik van de camera en dergelijke toe. Dit kun je onder instellingen

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online

Handleiding P&S Xtra Online Handleiding P&S Xtra Online Versie 2016 2 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Menu opties...

Nadere informatie

iphone app - Roll Call

iphone app - Roll Call iphone app - Roll Call Roll Call - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger

Nadere informatie

Met de uitrol van versie is het nieuwe uitstel dashboard (overzicht) beschikbaar gesteld.

Met de uitrol van versie is het nieuwe uitstel dashboard (overzicht) beschikbaar gesteld. Menu - Uitstel Met de uitrol van versie 16.01 is het nieuwe uitstel dashboard (overzicht) beschikbaar gesteld. De gegevens van de uitstel staan met ingang van de aangifte 2016 niet langer meer in de aangifte

Nadere informatie

MyBroker op ipad Installatie handleiding

MyBroker op ipad Installatie handleiding MyBroker op ipad Installatie handleiding Inhoudstafel 1. DE VEREISTEN... 3 2. MYBROKER IN 5 STAPPEN... 4 2.1. STAP 1 IPAD... 4 2.2. STAP 2 VERBINDING... 4 2.3. STAP 3 KLANTENZONE... 4 2.4. STAP 4 - DOWNLOAD

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten vragenlijst, bekijken resultaten, gebruik

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz app voor reguliere gebruikers

Gebruikershandleiding Tropaz app voor reguliere gebruikers Gebruikershandleiding Tropaz app voor reguliere gebruikers 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Installatie van Tropaz app... 3 2.1 Installatie op Android telefoon en tablet... 3 2.2 Installatie op iphone/

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz app

Gebruikershandleiding Tropaz app Gebruikershandleiding Tropaz app 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Installatie van Tropaz app... 3 2.1 Installatie op Android telefoon en tablet... 3 2.2 Installatie op iphone/ ipad... 3 3 Activatie van

Nadere informatie

Aan de slag met Mijn Stolp+KAB Online

Aan de slag met Mijn Stolp+KAB Online Aan de slag met Mijn Stolp+KAB Online Met het klantenportaal Mijn Stolp+KAB online optimaliseren we de communicatie met u en kunnen we online met u samenwerken. Mijn Stolp+KAB Online bestaat uit diverse

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

iphone app - Timesheet

iphone app - Timesheet iphone app - Timesheet Timesheet - iphone app Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger

Nadere informatie

e-sign app voor Android Handleiding voor installatie en gebruik

e-sign app voor Android Handleiding voor installatie en gebruik Handleiding voor installatie en gebruik Inhoud e-sign app installeren en registreren van uw gebruikersprofiel... 3 Opdrachten selecteren en autoriseren... 10 Overige instellingen en opties... 17 2 e-sign

Nadere informatie

HANDLEIDING FOCWA.TEVREDEN.NL

HANDLEIDING FOCWA.TEVREDEN.NL HANDLEIDING FOCWA.TEVREDEN.NL Inhoudsopgave Introductie tevredenheidsonderzoek... 3 Inloggen Focwa.tevreden.nl... 3 Onderzoeken uitvoeren Per e-mail... 6 Onderzoeken uitvoeren Per e-mail per groep... 7

Nadere informatie

handleiding Siilo Messenger. iphone Nederlands

handleiding Siilo Messenger. iphone Nederlands handleiding Siilo Messenger. iphone Nederlands hoe installeer je Siilo? Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4 Stap 5 Download Siilo Messenger vanuit de App store Doorloop de registratie Geef toestemming om push

Nadere informatie

Digitale I-Signer Handleiding

Digitale I-Signer Handleiding Digitale I-Signer Handleiding Wat heeft u nodig Een smartphone of tablet met ios of Android als besturingssysteem. Internet verbinding om de DSB I-Signer app te downloaden uit de Google Play Store of de

Nadere informatie

e-sign app voor ios Handleiding voor installatie en gebruik

e-sign app voor ios Handleiding voor installatie en gebruik Handleiding voor installatie en gebruik Inhoud e-sign app installeren en registreren van uw gebruikersprofiel... 3 Opdrachten selecteren en autoriseren... 11 Overige instellingen en opties... 17 2 e-sign

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11 Handleiding Recruitmentsysteem ZorgSelect Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus 2018 1/11 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Organisatievoorkeuren... 3 2.1 Locaties... 3 2.2 Vacature en cv-voorkeuren...

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 29-8-2017 Versie 1.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over verzendlijsten... 4 1.2 Doel van deze instructie...

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief 8. Nieuwsmanagement Doormiddel van het nieuwsmanagement onderdeel kunt u uw klanten op de hoogte houden van het laatste nieuws, de nieuwste producten of de beste aanbiedingen. U kunt dit in de webshop

Nadere informatie

Handleiding webportaal SchoolDataBeheer

Handleiding webportaal SchoolDataBeheer Handleiding webportaal SchoolDataBeheer Gezaghebbende ouders/verzorgers, leerlingen en eventueel hulpverleners kunnen online toegang krijgen tot vrijwel alle gegevens die wij van uw kind bijhouden. Op

Nadere informatie

Instructie registratie & digitaal aanbieden

Instructie registratie & digitaal aanbieden Instructie registratie & digitaal aanbieden Registratie Om deel te kunnen nemen aan een tender, dient u uw organisatie éénmalig te registreren op het Negometrix platform. Het platform van Negometrix is

Nadere informatie

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11 Handleiding Recruitmentsysteem ZorgSelect Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus 2016 1/11 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Organisatievoorkeuren... 3 2.1 Locaties... 3 2.2 Vacature en cv-voorkeuren...

Nadere informatie

Klanthandleiding. Versie 2.0

Klanthandleiding. Versie 2.0 Klanthandleiding Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. SYSTEEMEISEN/INLOGGEN... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 INLOGGEN... 3 2. ALGEMEEN... 4 3. DASHBOARD... 5 3.1 ALGEMEEN... 5 3.2 UW TAKEN... 5 3.3 TAKEN... 6 3.3.1

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online

Handleiding P&S Xtra Online Handleiding P&S Xtra Online Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Selecteer werknemer...

Nadere informatie

Verkorte handleiding uitstelregeling

Verkorte handleiding uitstelregeling Verkorte handleiding uitstelregeling Log in op Accept SBR en kies voor SBR Dossier Het SBR dossier programma wordt nu gestart. Het dossier dient als opslag voor uw SBR documenten. Druk hiervoor op de knop

Nadere informatie

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 Inhoudsopgave 1 Enterprise Drive installeren...3 2 Enterprise Drive voor de eerste maal opstarten...3 3 Deelnemen aan Spaces (Een uitnodiging

Nadere informatie

Stap 0: Voorbereiding

Stap 0: Voorbereiding Welkom, Wat fijn dat je voor NT2+ van ThiemeMeulenhoff hebt gekozen! We helpen je graag op weg! Termen: Instituut Groepen Coördinator Docent Student Een onderwijsinstelling die uit een of meerdere groepen

Nadere informatie

HANDLEIDING DICOS WEBSITE

HANDLEIDING DICOS WEBSITE Versie 1.6 HANDLEIDING DICOS WEBSITE Copyright Kred it B.V. Eindhoven 2012 Niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van klik, fotokopie, microfilm, geluidsband,

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Versie 2.2. Bridge Systems BV

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Versie 2.2. Bridge Systems BV Bridgemate App Informatie voor spelers Versie 2.2 Bridge Systems BV Bridgemate app Informatie voor spelers Pagina 2 Inhoud Inleiding... 3 De Bridgemate app downloaden... 3 App opstarten en account aanmaken...

Nadere informatie

Offective > Projecten > Mijn projecten of Projecten

Offective > Projecten > Mijn projecten of Projecten Offective > Projecten > Mijn projecten of Projecten In het menu item mijn projecten ziet u alle projecten welke gekoppeld zijn aan de groep waarvoor u bent geautoriseerd en waarbij u opgevoerd bent als

Nadere informatie

Opzetten van een evenement

Opzetten van een evenement Opzetten van een evenement Inhoud Begrippenlijst... 3 Voor het evenement... 4 De wizard doorlopen:... 4 Wizard pagina: Welkom bij event-timing.nl... 4 Wizard pagina: Evenement gegevens... 4 Wizard pagina:

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een Excel bestand vanuit het bronsysteem ONATAL naar PERIDOS

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een Excel bestand vanuit het bronsysteem ONATAL naar PERIDOS Handleiding HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een Excel bestand vanuit het bronsysteem ONATAL naar PERIDOS Inleiding U bent verantwoordelijk voor het al dan niet aanleveren van gegevens aan Peridos.

Nadere informatie

INFORMATIE EERDERE UPDATES PRIMACCOUNT FISCAALMANAGER EN RELATIEMANAGER

INFORMATIE EERDERE UPDATES PRIMACCOUNT FISCAALMANAGER EN RELATIEMANAGER INFORMATIE EERDERE UPDATES PRIMACCOUNT FISCAALMANAGER EN RELATIEMANAGER HIERONDER LEEST U DE UPDATE INFORMATIE OVER DE VOORGAANDE VERSIES VAN DIT JAAR. INHOUD FiscaalManager update 06-02-2014 (Internetupdate)...

Nadere informatie

Hoe installeren op tablet? (makelaar) Installatie handleiding

Hoe installeren op tablet? (makelaar) Installatie handleiding Hoe installeren op tablet? (makelaar) Installatie handleiding Inhoudsopgave 1. DE VEREISTEN... 3 2. MYBROKER IN 5 STAPPEN... 4 2.1. STAP 1 TABLET... 4 2.2. STAP 2 VERBINDING... 4 2.3. STAP 3 KLANTENZONE...

Nadere informatie

Professionele woningbeveiliging. X-serie Alarm Scan App Gebruikershandleiding

Professionele woningbeveiliging. X-serie Alarm Scan App Gebruikershandleiding Professionele woningbeveiliging X-serie Alarm Scan App Gebruikershandleiding Inhoud 1. Inleiding: X-serie Alarm Scan App in één oogopslag 2. De app starten 3. Uw contactgegevens invoeren in servicerapporten

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Remote werken 365-connect

Remote werken 365-connect Remote werken 365-connect Danthas BV Kraaiheide 1 9202 PC Drachten T +31(0)512-571166 F +31(0)512-571177 Copyright. Het copyright van dit document berust bij Danthas BV. Niets uit dit document mag worden

Nadere informatie

GGZ praktijkdashboard instellen en gebruiken

GGZ praktijkdashboard instellen en gebruiken GGZ praktijkdashboard instellen en gebruiken In samenwerking met de Praktijk Index heeft Intramed een benchmark applicatie ontwikkeld: het GGZ praktijkdashboard. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Analyse Document. Release notes. Colofon Contactpersoon: Raymond Schram Releasenotes LCMS 2018v2 Datum: 5 oktober 2018

Analyse Document. Release notes. Colofon Contactpersoon: Raymond Schram Releasenotes LCMS 2018v2 Datum: 5 oktober 2018 Release notes Analyse Document Colofon Contactpersoon: Raymond Schram Titel: Releasenotes LCMS 2018v2 Datum: 5 oktober 2018 Status: Definitief Versie: 1.1 Auteurs: Raymond Schram [IFV] Projectleider: Review:

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

App4Broker : uw nieuwe app!

App4Broker : uw nieuwe app! App4Broker : uw nieuwe app! Pagina 1 van 20 Inhoudsopgave 1. U GEBRUIKT MYBROKER AL... 3 1.1. APP4BROKER DOWNLOADEN OP UW TABLET... 3 1.2. INSTALLATIE VAN HET CERTIFICAAT... 4 2. U HEEFT NOG NOOIT MET

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

Handleiding telewerken GGD Amsterdam

Handleiding telewerken GGD Amsterdam Handleiding telewerken GGD Amsterdam Versie 1.4 Mei 2014 Door Dennis Smith Inhoud 1. Benodigdheden... 3 2. Met een browser... 4 3. Windows Apparaten... 6 4. De Citrix receiver installeren... 6 5. De Citrix

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz app voor zelfmeters

Gebruikershandleiding Tropaz app voor zelfmeters Gebruikershandleiding Tropaz app voor zelfmeters 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Installatie van Tropaz app... 3 2.1 Installatie op Android telefoon en tablet... 3 2.2 Installatie op iphone/ ipad...

Nadere informatie

HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION

HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION ACCARE Algemene informatie Auteur Hans Doesburg Doelgroep Gebruikers Accare Bestandsnaam Accare HL TwoFactor-Authentication.docx Datum 24 november 2016 Versie 3.0

Nadere informatie

Handleiding two factor authentication Hr & salaris online

Handleiding two factor authentication Hr & salaris online Handleiding two factor authentication Hr & salaris online Inhoudsopgave 1. Uitleg Two factor authentication 2 2. Android apparaat 3 3. ios apparaat 8 4. Reset Authenticator app 12 2 1 Uitleg Two factor

Nadere informatie

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0 Klanthandleiding Digitale Services Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Systeemeisen/Inloggen... 3 1.1 Systeemeisen... 3 1.2 Inloggen... 3 2 Algemeen... 4 3 Dashboard... 5 3.1 Algemeen... 5 3.2 Taken... 5 3.2.1

Nadere informatie

Outlook koppeling ChainWise

Outlook koppeling ChainWise Outlook koppeling ChainWise Product ChainWise Bedrijfssoftware Datum 6-11-2018 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan ook zonder schriftelijke

Nadere informatie

Two Factor Authenticatie

Two Factor Authenticatie Two Factor Authenticatie Inleiding In het kader van de wet gebruik BSN in de zorg en NEN 7510 Informatiebeveiliging in de zorg dient er bij de gebruiker borging te zijn van authenticatie van gebruikers

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

HANDLEIDING VAN OEVEREN ONLINE

HANDLEIDING VAN OEVEREN ONLINE HANDLEIDING VAN OEVEREN ONLINE Laan der Verenigde Naties 99, 2622 PD Delft Postbus 1090 2600 BB tel: 015-2153223 fax: 015-2569999 e-mail: contact@vanoeverenaccountants.nl site: www.vanoeverenaccountants.nl

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding inloggen met tweestapsverificatie

Handleiding inloggen met tweestapsverificatie Handleiding inloggen met tweestapsverificatie Inhoud Tweestapsverificatie... 2 Voorbereiding... 2 1 De eerste keer inloggen met tweestapsverificatie... 3 2 Code opvragen per e-mail... 6 3 Code opvragen

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Let op: Na 27 september is het niet meer mogelijk om op de oude manier in te loggen!

Let op: Na 27 september is het niet meer mogelijk om op de oude manier in te loggen! Mijn OPO-R & Profit, een nieuwe manier van inloggen. Op 27 september 2018 vanaf 19:00 uur wordt een nieuwe manier van inloggen op Mijn OPO-R en Profit doorgevoerd. Vanaf dat moment kan je alleen nog via

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz app

Gebruikershandleiding Tropaz app Gebruikershandleiding Tropaz app Groene Hart Diagnostisch Centrum (GHDC) Bleulandweg 3 2803 HG Gouda Telefoon: 0182-570237 info@ghdc.nl https://tropaz.trombosedienstgouda.nl Inhoudsopgave 1 Algemeen...

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie)

Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie) Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie) Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Selecteer

Nadere informatie

Files\Content.Outlook\J0T7FZQ8\Handleiding extra beveiligen certificaat.docx

Files\Content.Outlook\J0T7FZQ8\Handleiding extra beveiligen certificaat.docx Back-up maken van uw certificaat Open Internet Explorer en kies rechts bovenin voor het menu Extra. Ga vervolgens naar Internetopties (onderste) en klik in het venster wat geopend wordt op het tabblad

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Bridge Systems BV

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Bridge Systems BV Bridgemate App Informatie voor spelers Bridge Systems BV Bridgemate app Informatie voor spelers Pagina 2 Inhoud Inleiding... 3 De Bridgemate app downloaden... 3 App opstarten en account aanmaken... 4 Inloggen

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG

HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen 4 Wachtwoord vergeten 4 Wachtwoord wijzigen 5 Uw persoonlijke gegevens 7 Gegevens kind aanpassen 7 Groepsinformatie 8 Uitleg

Nadere informatie

HANDLEIDING Belle Fleur Konnect APP

HANDLEIDING Belle Fleur Konnect APP HANDLEIDING Belle Fleur Konnect APP Gebruik van de Belle Fleur Konnect App Deze korte handleiding gaat specifiek over de werking van de Belle fleur Konnect App! De app is te downloaden in de Google Play

Nadere informatie

Veilige bestand overdracht met Cryptshare

Veilige bestand overdracht met Cryptshare Handleiding - juni 2018 Veilige bestand overdracht met Cryptshare Met Cryptshare kunt u grote bestanden over een beveiligde verbinding sturen van / naar het Trimbos-instituut. Hoe dit werkt staat beschreven

Nadere informatie

HANDLEIDING DOSSIER.NU. Handleiding Dossier.nu. Vertrouwelijk DOCUMENT VERSIE 1.0 DATUM CLASSIFICATIE

HANDLEIDING DOSSIER.NU. Handleiding Dossier.nu. Vertrouwelijk DOCUMENT VERSIE 1.0 DATUM CLASSIFICATIE HANDLEIDING DOSSIER.NU DOCUMENT Handleiding Dossier.nu VERSIE 1.0 DATUM 11-02-2019 CLASSIFICATIE Vertrouwelijk Inhoud 1. Uitnodigingsmail... 3 2. Gebruikersaccount aanmaken... 4 3. Inloggen... 5 4. Dossier.nu...

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 0 Inhoudsopgave

INHOUDSOPGAVE. 0 Inhoudsopgave Handleiding Copyright Kred it B.V. Eindhoven Niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronisch of op welke

Nadere informatie

Hand-out OuderCommunicatieSysteem

Hand-out OuderCommunicatieSysteem Hand-out OuderCommunicatieSysteem Publicatiedatum 13-09-2016 Inhoudsopgave Fase 1: starten met het OuderCommunicatieSysteem 3 Inloggen 3 Naar de achterkant van de website 4 Naar modulebeheer 4-5 Configuratie

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder.

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. Inleiding Voor u ligt een bundel met snelkaarten. In iedere snelkaart vindt u stap-voor-stap instructies, bijvoorbeeld om in te loggen op Talent & Salaris. Op de volgende pagina is een inhoudsopgave van

Nadere informatie

Quick Start Guide. Het Dashboard

Quick Start Guide. Het Dashboard Quick Start Guide Deze Quick Start Guide vertelt alle basisprincipes over het gebruik van de software, zodat u snel aan de slag kunt. Deze gids fungeert als een breed overzicht van het systeem. Hiernaast

Nadere informatie

Manual Android Nederlands

Manual Android Nederlands PRACTICE MEDICIN Manual Android Nederlands Version 1.0 February 2018 Installatie Overzicht 1 Download de Siilo Messenger vanuit de Play store 2 Doorloop de registratie 3 Geef toegang tot uw contacten voor

Nadere informatie

Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris. Inhoud

Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris. Inhoud Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris Versie januari 2017 Inhoud Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris Versie januari 2017... 1 Hoe log ik in op Online Personeel & Salaris?... 2

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz app

Gebruikershandleiding Tropaz app Gebruikershandleiding Tropaz app 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 4 2 Installatie van Tropaz app... 4 2.1 Installatie op Android telefoon en tablet... 4 2.2 Installatie op iphone/ ipad... 4 3 Activatie van

Nadere informatie

Offective > Verkoop > Offertes

Offective > Verkoop > Offertes Offective > Verkoop > Offertes Met Offective kunt u ongelimiteerd offertes maken, na het klikken op het menu item Verkoop > Offertes komt onderstaand scherm, hier heeft u direct overzicht van de verschillende

Nadere informatie

Handleiding Mijn Websign

Handleiding Mijn Websign Handleiding Mijn Websign Gemnet BV Postbus 19535 2500 CM Den Haag Tel: 070-3436900 www.gemnet.nl info@gemnet.nl Versie 1.1, augustus 2011 Handleiding Mijn WebSign Document nummer 1.1 Augustus 2011 Handleiding

Nadere informatie

Handleiding beveiliging en accounts Subliempakket en Polisportaal

Handleiding beveiliging en accounts Subliempakket en Polisportaal Handleiding beveiliging en accounts Subliempakket en Polisportaal Inhoud Inhoud 0 Inleiding 2 1. Registreren en inloggen 3 1.1. Account aanmaken 3 1.2. Tweeweg-authenticatie 3 1.3. Nieuwe gebruiker aanmaken

Nadere informatie