Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online"

Transcriptie

1 KBP aangiftesoftware online Snelstart Gids KBP aangiftesoftware online Wolters Kluwer Staverenstraat 15 Postbus GA Deventer telefoon helpdesk: (0570) website: kbp.wolterskluwer.nl Versie: 2.1 Datum: 3 augustus 2015

2 Inhoudsopgave 1) Het Fiscaal dashboard 2) Hoe kan ik een aangifte openen/bewerken? 3) Hoe navigeer ik binnen een aangifte? 4) Hoe kan ik een jaarstuk koppelen/toevoegen? 5) Hoe wijzig ik een biljetsoort? 6) Hoe kan ik de jaarconversie uitvoeren? 7) Hoe deblokkeer ik een aangifte? 8) Hoe kan ik mijn kantoorgegevens aanpassen/inzien? 9) Hoe verzend ik een aangifte (naar KEBV)? 10) Hoe verzend ik een aangifte naar de Belastingdienst? 11) Hoe voeg ik mijn PKI overheidscertificaat toe aan mijn KBP aangiftesoftware online omgeving? 12) Hoe vraag ik machtiging SBA's aan (MUMA)? 13) Hoe exporteer ik een aangifte? 14) Hoe kan ik SBA's inlezen?

3 1) Het Fiscaal Dashboard Na het inloggen verschijnt het Fiscaal Dashboard KBP aangiftesoftware online. Vanuit dit scherm beheert u het relatieoverzicht en aangiftegegevens en kunt u alle overige taken uitvoeren. Hieronder ziet u een paar functies die u kunt beheren vanuit het Fiscaal Dashboard. Het Fiscaal Dashboard 1) Klik op het KBP pull-down menu voor opties binnen de KBP aangiftesoftware online omgeving (bv kantoorgegevens/relatiebeheer/jaarconversie). 2) Hiermee kunt u kolommen kiezen en toevoegen aan uw klanten overzicht (bv geb datum/uitstel datum). 3) Hiermee kunt u een filter samenstellen om een specifieke klant op te zoeken. 4) Hiermee kunt u een overzicht afdrukken van uw huidige relatie overzicht (Let op, als u de kolommen aanpast zoals beschreven in punt 2, worden deze ook overgenomen naar de afdruk). 5) Hier ziet u een overzicht van al uw relaties. U kunt sorteren op alle kolom opties. 6) Hier kunt u uw wachtwoord wijzigen en profielinstellingen aanpassen.

4 2) Hoe kan ik een aangifte openen/bewerken? Om een aangifte te openen: - Selecteer een aangifte in het Fiscaal Dashboard. - Klik dan op de tab Aangiften. - Selecteer de jaargang die u wilt openen. - Klik dan op de Wijzigen knop om de aangifte te openen.

5 3) Hoe navigeer ik binnen een aangifte? - Open een aangifte. - Klik op Navigatie. U zult dan merken dat de navigatieboom uitklapt, u kunt dan verder werken in de aangifte.

6 4) Hoe koppel ik een jaarstuk aan een aangifte? - Selecteer een aangifte in het Fiscaal dashboard. - Klik op het tabblad Jaarstukken en op Toevoegen. U kunt nu een nieuw jaarstuk aanmaken of een bestaand jaarstuk koppelen.

7 5) Hoe wijzig ik een biljetsoort? Om een (bestaand) aangiftebiljet te wijzigen, opent u de desbetreffende aangifte. Vervolgens klikt u op Onderhouden aangifte gegevens. Vervolgens kunt u hier het Benodigd biljet aanpassen. Let op: vergeet niet om op de knop Wijzigingen opslaan te klikken voordat u teruggaat naar de aangifte.

8 6) Hoe kan ik de jaarconversie uitvoeren? - Klik op het KBP pull-down menu en selecteer Jaarconversie. - Selecteer welke aangiftevorm u wilt converteren (aangifte IB of VPB). Let op: het is belangrijk om óók de IAF/Jaarstukken te converteren nadat u de aangiftes IB/VPB heeft geconverteerd. - Klik vervolgens op Zoeken om al uw klanten te zien. - Klik op het vakje naast Zoeknaam om alle klanten op deze pagina te selecteren. - Klik dan onderaan het scherm op Volgende en volg de aangegeven stappen.

9 7) Hoe deblokkeer ik een aangifte? Krijgt u de onderstaande foutmelding te zien, dan heeft u waarschijnlijk de aangifte niet correct afgesloten. Om de aangifte vrij te geven (deblokkeren), klikt u op: - Het KBP pull-down menu - Stamgegevens - Geblokkeerde relatie/aangifte Hier ziet u een lijst van relaties/aangiftes die geblokkeerd zijn. Zorg er wel voor dat u de juiste optie selecteert (Relatie/Aangifte).

10 Klik op het kruisje aan de rechterkant om de blokkering op te heffen.

11 8) Hoe kan ik mijn kantoorgegevens aanpassen/inzien? (1) Klik op het KBP pull-down menu. (2) Klik op Stamgegevens. (3) Klik op Kantoorgegevens.

12 9) Hoe verzend ik een aangifte? U kunt een aangifte elektronisch indienen door de aangifte te openen en dan op het icoon Elektronische aangifte te klikken. Plaats een vinkje bij Elektronische aangifte (Belastingplichtige en partner) en klik vervolgens op Elektronische aangifte klaarzetten.

13 10) Hoe verzend ik een aangifte naar de Belastingdienst? Om vervolgens een aangifte te verzenden naar de Belastingdienst, opent u eerst de Elektronische berichten module: - Klik op het KBP logo. - Klik op Aangifte. - Klik op Elektronische berichten. U ziet hier het bericht dat u heeft klaargezet vanuit de aangifte (zie punt 8 - Inhoudsopgave). U kunt de aangifte naar de Belastingdienst sturen door op het linker icoontje te klikken. Selecteer eventueel op Aangiftesoort als u het bericht niet in het overzicht ziet.

14 11) Hoe voeg ik mijn PKI overheidscertificaat toe aan mijn KBP aangiftesoftware online omgeving? - Selecteer eerst de optie Kantoorgegevens. - Klik op Toevoegen. - Scroll naar beneden en selecteer Digipoort instellingen.

15 - Klik op Toevoegen. Selecteer hier uw PKI certificaat. Let op: Dit kunnen alleen maar.pfx of.p12 (export) bestanden zijn. Controleer eerst of u op uw pc beschikt over het certificaat export bestand, voordat u gaat koppelen aan de KBP aangiftesoftware online omgeving.

16 (1) Selecteer het PKI certificaat -Pfx/P12. (2) Voer hier het wachtwoord in dat u zelf heeft gekozen. Weet u deze niet meer, neem contact op met de leverancier van uw certificaat. (3) Vul bij Zoeknaam een unieke naam in (bv PKI Adminkantoor Wolters Kluwer). (4) Klik op Uploaden om het certificaat op de KBP aangiftesoftware online omgeving te zetten. Als dit succesvol is afgerond, kunt u aangiftes versturen naar Digipoort.

17 12) Hoe vraag ik machtiging SBA's aan (MUMA)? Om de SBA berichten te kunnen ontvangen is een machtiging van uw klant vereist. Die machtiging dient ook via het Digipoort kanaal aangevraagd te worden. Zodra uw klant u gemachtigd heeft, kunnen de SBA berichten voor die klant opgehaald worden. Het machtigingsbericht wordt MuMa genoemd. Om een MUMA uit te voeren, gaat u eerst naar Elektronische berichten door op het KBP pull-down menu te klikken. Klik vervolgens op het "Mutatie machtigingen aanmaken icoon (meest rechtse icoontje). U kunt vervolgens (indien van toepassing) uw filters samenstellen. Klik op Zoeken om een lijst van relaties te tonen waarvoor u een MUMA wilt aanvragen. Plaats een vinkje naast de relatie en onder de jaargang. Klik dan op Verzoeken aanmaken

18 Zie hoofdstuk 10 om de MUMA daadwerkelijk naar de Belastingdienst te versturen. Vergeet niet om als aangiftesoort MUMA te selecteren.

19 13) Hoe exporteer ik een aangifte? Om een aangifte te exporteren klikt u op: - het KBP pull-down menu - Aangifte - Exporteren Voer vervolgens, indien van toepassing, de benodigde filters in (bijvoorbeeld zoeknaam/fiscaal jaar/biljetsoort) en klik op Zoeken. Plaats een (of meerdere) vinkje(s) naast de aangifte(s) die u wilt exporteren.

20 Klik vervolgens helemaal onderaan het scherm op Volgende. Geef een bestandsnaam op (vaak wordt hier de naam van de relatie aangehouden) en klik op Start export.

21 Er wordt vervolgens gevraagd waar u het bestand wilt opslaan. Dit is afhankelijk van uw Internet Browser. Wij adviseren deze op te slaan in uw standaard download map, anders op het bureaublad. U kunt dit bestand naar ons mailen als er zich problemen voordoen.

22 14) Hoe kan ik SBA's inlezen? Eenmalig na een migratie moeten een aantal stappen worden ondernomen om de aanwezige aanslagen SBA te integreren in het systeem. - Ga via het hoofdmenu naar Aangifte» Elektronische berichten. - Selecteer Postvak IN en aangiftesoort en Service Bericht Aanslag (??). Op de plek van het vraagteken staat een getal dat het aantal SBA s in de lijst weergeeft. - Selecteer eerst alle SBA berichten en kies dan voor Service berichten aanslag aanmaken. - Herhaal deze actie tot alle SBA s zijn verdwenen en aangemaakt. - De volgende stap is het koppelen van een SBA aan een aangifte. Ga in het hoofdmenu naar Aangifte» Importeren SBA s.

23 - Zowel voor IB, VpB en Zvw dient dezelfde handeling uitgevoerd te worden, indien er SBA s aanwezig zijn: - Selecteer eventueel een bewerkingstatus. - Selecteer een medewerker. - Selecteer alle SBA s. - Druk op de knop Importeren. - Nu zijn alle SBA s volledig geïntegreerd in KBP aangiftesoftware online en kan het overzicht worden getoond door in het hoofdmenu te kiezen voor Aanslagen dashboard. - Indien u detailinformatie van een SBA bericht wilt bekijken klik op Genereer PDF.

24

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie.

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Handleiding digitale zorginkoopapplicatie Achmea Zorgkantoor Zorginkoop 2016 In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Achmea Zorgkantoor 31 mei

Nadere informatie

Hosting. Aan de slag. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Hosting. Aan de slag. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Hosting Aan de slag WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl 1. Installatie WeFact Hosting installeren In ons e-mail bericht heeft u inloggegevens ontvangen

Nadere informatie

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie.

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Handleiding digitale zorginkoopapplicatie Achmea Zorgkantoor Zorginkoop 2015 In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Achmea Zorgkantoor 30 juni

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Web Cursisten Manager WCM

Web Cursisten Manager WCM Web Cursisten Manager WCM 2011, Behoudens de in de Auteurswet van 1912 gestelde uitzonderingen mag niets uit deze documentatie worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

ROSA software voor de kinderopvang

ROSA software voor de kinderopvang Over op de IBAN ROSA software voor de kinderopvang Kenmerk: ROSA_IBAN.doc 2004-2013 MULDATA http://www.muldata.nl info@muldata.nl Systeem : ROSA over op de IBAN pagina: 2 Hoofdstuk : Inleiding Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

Handleiding voor relaties

Handleiding voor relaties Handleiding voor relaties Handleiding voor relaties e-boekhouden.nl Inhoud 1. Relaties... 2 1.1 Relaties > Relaties > Zoeken... 2 1.2 Relaties > Relaties > Toevoegen... 8 1.3 Relaties > Relaties > Importeren...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding DigiCloud Portaal

Gebruikershandleiding DigiCloud Portaal Gebruikershandleiding DigiCloud Portaal Datum Ziedewij 3b Postbus 472 2990 AL Barendrecht T 088 3 444 777 E info@digisource.nl ABN AMRO Bank 56.32.60.858 IBAN NL69ABNA0563260858 BIC ABNANL2A K.v.K. Rotterdam

Nadere informatie

Handleiding SpinOffice CRM April 2013

Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Als nieuwe gebruiker van SpinOffice CRM is het van belang een goed beeld te hebben van de mogelijkheden van onze slimme applicatie. SpinOffice voegt een centraal adressenbestand

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software Handleiding Zarafa Webapp The Best Open Source Email & Collaboration Software Door: Campai BV Tel. : 079-3637050 Tel. Support: 079-3637051 Gemaakt op: 22-03- 2013 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Settings (instellingen)...

Nadere informatie

Handleiding Ruitenburg Online. Cliënt versie 3.5

Handleiding Ruitenburg Online. Cliënt versie 3.5 Handleiding Ruitenburg Online Cliënt versie 3.5 2005-2012 Pink Web Applications B.V. Alle rechten voorbehouden. Deze uitgave is alleen bedoeld voor klanten van Pink Web Applications B.V. met een abonnement

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

Document Management Server Gebruikers handleiding

Document Management Server Gebruikers handleiding OpenIMS CE Versie 4.2 Document Management Server Gebruikers handleiding OpenSesame ICT BV Inhoudsopgave 1 INLEIDING...4 1.1 Cliënt specificaties...4 2 INTRODUCTIE OPENIMS CE...5 2.1 Inloggen...5 2.2 Taal

Nadere informatie

Handleiding RealHosting Controle Paneel

Handleiding RealHosting Controle Paneel Handleiding RealHosting Controle Paneel Inloggen. Om in te loggen in het Controle Paneel kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken welke u van ons heeft ontvangen. Nieuw is dat u ook met uw social

Nadere informatie

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Aan de slag met Outlook Web App... 3 Overzicht instellingen... 3 Vereisten...

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding Jira

Eindgebruikershandleiding Jira Eindgebruikershandleiding Jira Datum: 19-11-2012 Auteur: ing. N. Jonathans Versie: 2.1 Green Valley heeft als missie software te ontwikkelen waardoor de burger en het bedrijfsleven nog prettiger en makkelijker

Nadere informatie

Handleidingen 1.0 Zarafa

Handleidingen 1.0 Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa In dit document vind je de handleidingen voor Zarafa zoals aangeboden door ECM2. I. Zarafa Email en Agenda 1 1. Inleiding 3 1.1. Adresgegevens...

Nadere informatie

AdCalls instellen !!! AdCalls. Installatiehandleiding. TITEL Handleiding AdCalls. DATUM 19 februari 2014 VERSIE 1.1

AdCalls instellen !!! AdCalls. Installatiehandleiding. TITEL Handleiding AdCalls. DATUM 19 februari 2014 VERSIE 1.1 AdCalls Installatiehandleiding TITEL Handleiding AdCalls DATUM 19 februari 2014 VERSIE 1.1 2 Inhoudsopgave # Titel Bladzijde 1. Introductie 3 2. 2.1 2.2 2.3 3. 3.1 3.2 4. 4.1 4.2 4.3 Uw website(s) koppelen

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Welkom bij SalarOnline

Welkom bij SalarOnline 1 Welkom bij SalarOnline Dit is het stappenplan van SalarOnline. In dit stappenplan vindt u de werkwijze van de meest gebruikte functies van SalarOnline. Indien u vragen of problemen heeft met de werking

Nadere informatie

FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist

FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist FAQ Moodlewinkel.nl 1. Algemeen 2. Manager a. Taalinstellingen b. Gebruikers/rechten c. Categorieën/cursussen d. Modules e. Veiligheid 3. Docent a. Cursusbeheer b. Gebruikersbeheer c. Activiteiten d. Bronnen

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

Handleiding OFB WebModules

Handleiding OFB WebModules Handleiding OFB WebModules voor Exact Datum Versie Copyright : 4 mei 2009 : VERSIE 2.0 OFB Software 2009 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Uw webshop koppelen aan uw Exact administratie... 3 3 ARTIKELEN

Nadere informatie

Outlookkoppeling installeren

Outlookkoppeling installeren Outlookkoppeling installeren Voordat u de koppeling kunt installeren, moet outlook afgesloten zijn. Stappenplan Controleer of het bestand VbaProject.OTM aanwezig is. (zie 3.2) Controleer of de map X:\RADAR\PARAMETERS\

Nadere informatie

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0 Klanthandleiding Digitale Services Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Systeemeisen/Inloggen... 3 1.1 Systeemeisen... 3 1.2 Inloggen... 3 2 Algemeen... 4 3 Dashboard... 5 3.1 Algemeen... 5 3.2 Taken... 5 3.2.1

Nadere informatie

Handleiding voor de boekhoudmodule

Handleiding voor de boekhoudmodule Handleiding voor de boekhoudmodule Handleiding voor de boekhoudmodule e-boekhouden.nl Inhoud 1. Invoeren... 2 1.1 Boekhouden > Invoeren > Afschrift/bonnetjes... 2 1.2 Boekhouden > Invoeren > Facturen...

Nadere informatie