Dit document is bedoeld voor relaties die al gebruik maken van Tax EKA.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dit document is bedoeld voor relaties die al gebruik maken van Tax EKA."

Transcriptie

1 Bijhouden van Tax EKA Dit document is bedoeld voor relaties die al gebruik maken van Tax EKA. In de hierboven genoemde situatie zijn er via Tax EKA al eerder machtigingen aangevraagd. Zijn er nog niet eerder machtigingen aangevraagd via de Digipoort, gebruik dan het document: "Tax EKA Starten met Tax EKA" in plaats van dit document. Zijn er via een ander pakket al eerder machtigingen aangevraagd via de Digipoort, gebruik dan het document: "Tax EKA Overstappen naar Tax EKA" in plaats van dit document. Klanten toevoegen Dit kan op 2 manieren: Klanten zelf aanmaken of importeren uit Tax IB. Importeren uit Tax IB Kies in het hoofdmenu voor "Bestand Import uit Tax IB". Er zal nu gevraagd worden om het Tax IB aangiftejaar te selecteren. In het volgende scherm dient eerst aangegeven te worden of Particulieren en/of Ondernemers geïmporteerd moeten worden. Dit gebeurt op basis van het in Tax IB gekozen Biljet. De biljetten P, E, T en C vallen in dit geval onder de particulieren, O en V zijn ondernemers. (Waarbij het V-biljet de VpB-klanten zijn die ivm de Uitstelregeling in Tax IB staan.) Let op: Klanten waarvoor (nog) geen bovengenoemd biljet gekozen is, worden niet geïmporteerd. Er kunnen na het inlezen van de klanten en hun fiscale nummers lokaal machtigingen toegevoegd worden voor de 2 recentste jaren, zowel voor Aanslagen als voor Toeslagen. ServiceBericht Aanslagen (SBA): Dit zijn de regels die beginnen met: "Voor 20xx SBA Machtigingen in de Lokale Wachtrij voor Bestelling plaatsen". ServiceBericht Toeslagen (SBT): Dit zijn de regels die beginnen met: "Voor 20xx SBT Machtigingen in de Lokale Wachtrij voor Bestelling plaatsen". Er kunnen achteraf ook machtigingen voor eerdere jaren aangevraagd worden. Later in dit document komt dat aan de orde. Klanten en hun fiscale nummers worden vervolgens ingelezen uit Tax IB, waarbij Belastingplichtige en Partner in Tax EKA samen 1 klant worden, met daaronder 2 fiscale nummers. Er wordt automatisch voor gezorgd dat een fiscaal nummer maar 1x in Tax EKA voorkomt. Hierdoor kan het importeren later herhaald worden om nieuwe klanten toe te voegen. De kolom Klantcode komt overeen met het veld Klantcode in Tax IB. Als dit veld in Tax IB niet gevuld is, dan maakt Tax EKA een klantcode aan: "ib" + volgnummer. Deze gegenereerde klantcode kan later gewijzigd worden door de klant te selecteren en te klikken op "Wijzig".

2 Vervolgens worden de machtigingen toegevoegd. Het aantal stappen waarin dit gebeurt hangt af van het aantal vinkjes dat aanstond in het importscherm (0 tot 4 vinkjes). Als alle 4 de vinkjes aanstonden, dan is de volgorde: SBA op-1-na-recentste jaar; SBA recentste jaar; SBT op-1-na-recentste jaar; SBT recentste jaar. Telkens worden in een tussenscherm alle klanten en hun fiscale nummer(s) getoond. Rechtsboven in het tussenscherm is zichtbaar om welk type machtiging en welk jaar het gaat. Als er voor een bepaald nummer geen machtiging aangevraagd moet worden, haal dan het vinkje ervoor weg. Zelf klanten aanmaken Klanten die niet vanuit Tax IB geïmporteerd kunnen worden, dienen los aangemaakt te worden. Klanten kunnen aangemaakt worden in het klantenscherm, via de knop "Nieuwe klant". Als de klant aangemaakt is, dan kunnen 1 of meer fiscale nummers toegevoegd worden via het scherm "Klantnummers en KopieAanslagen". Klik op de knop "Nieuw nummer" om een fiscaal nummer toe te voegen. In het getoonde scherm dient eerst het stamnummer ingevuld te worden (9 cijfers). Vervolgens kan het type nummer aangevinkt worden. Let goed op het subnummer (B01 / B02)! Het is ook mogelijk om bij type in 1x meerdere vinkjes aan te zetten, bijv. OB en VB. Er kunnen lokaal machtigingen toegevoegd worden voor de 2 recentste jaren. Welke dit zijn is te zien onder SBA. Dit zijn de regels die beginnen met: "Voor 20xx Machtigingen in de Lokale Wachtrij plaatsen". Met de regel "Ook machtiging(en) toevoegen voor Toeslagen" kan bepaald worden of er voor de genoemde jaren machtigingen voor SBT's aangevraagd moeten worden. Het vinkje onder EKA staat standaard al uit ivm uitfasering van het BAPI-kanaal. Er kunnen achteraf ook voor eerdere jaren machtigingen aangevraagd worden. Later in dit document komt dat aan de orde. Klantenlijst bijwerken Er zijn een aantal mogelijkheden om de klantenlijst actueel te houden. De eerste is de mogelijkheid om een klant op Niet actief te zetten. Op deze manier blijft de klant nog wel aanwezig, maar worden er bij het massaal aanvragen van machtigingen niet per ongeluk machtigingen voor die klant aangevraagd. Een klant kan op Niet actief gezet worden door de klant te selecteren en te klikken op "Wijzig". Een andere mogelijkheid is om per klant aan te geven dat er geen machtigingen voor SBT's aangevraagd moeten worden. Bij klanten waarvan bekend is dat ze geen toeslagen zullen ontvangen voorkomt het dat die klanten onnodig brieven hierover krijgen. Deze optie kan gebruikt worden door de klant te selecteren en te klikken op "Wijzig".

3 Massaal Automatisch Uitbreiden De Belastingdienst breidt jaarlijks automatisch actieve machtigingen uit met een machtiging voor het nieuwe jaar. Kies in het hoofdmenu voor "Machtigingen controleren ivm Massaal Automatisch uitbreiden...". Selecteer het nieuwst beschikbare jaar. Deze optie controleert voor alle actieve klantnummers of er voor het gekozen jaar een machtiging bekend is in de Digipoort. Als dat zo is dan wordt de machtiging voor dat jaar ook aangemaakt in Tax EKA en de status bijgewerkt. Ontbrekende machtigingen aanvragen Er kan gecontroleerd worden of er fiscale nummers in Tax EKA aanwezig zijn, waarvoor voor een bepaald jaar nog geen machtiging bestaat. Er zijn 2 mogelijkheden om ontbrekende machtigingen aan te maken: massaal of individueel. Massaal Kies, afhankelijk van het gewenste type machtiging, in het hoofdmenu voor "SBA Machtiging toevoegen aan alle actieve klanten..." en/of "SBT Machtiging toevoegen aan alle actieve klanten..." Als machtigingen voor zowel ServiceBericht Aanslagen (SBA) als ServiceBericht Toeslagen (SBT) aangevraagd dienen te worden, dan dienen beide menuitems gebruikt te worden. Via deze optie kunnen voor alle actieve klantnummers voor een gekozen jaar ontbrekende machtigingen aangemaakt worden. In een tussenscherm worden alle actieve klanten en hun fiscale nummer(s) getoond waarvoor in Tax EKA voor dat jaar en type nog geen machtiging aanwezig is. Rechtsboven in het tussenscherm is zichtbaar om welk type machtiging en welk jaar het gaat. Als er voor een bepaald nummer geen machtiging aangevraagd moet worden, haal dan het vinkje ervoor weg. Individueel Om voor een bepaald fiscaal nummer een machtiging aan te maken, dient eerst de klant geselecteerd te worden. Ga vervolgens naar het scherm "Klantnummers en KopieAanslagen". Selecteer linksboven het fiscale nummer. Rechtsboven worden de machtigingen voor dat nummer getoond, indien aanwezig. (Als er voor het geselecteerde fiscale nummer nog niet eerder machtigingen aangevraagd zijn, dan is het overzicht van de machtigingen rechtsboven nog leeg.) Selecteer het belastingjaar (en bepaal voor IB nummers of er ook een machtiging Toeslagen aangevraagd moet worden) en klik op Aanvragen.

4 Lokale wachtrij Toegevoegde machtigingen worden in Tax EKA eerst in de Lokale wachtrij geplaatst. Belangrijk: Deze wachtrij dient vervolgens naar de Digipoort verstuurd te worden! Ga naar het scherm "Overzicht Bestellingen" en klik rechtsonder op de knop "Verzend wachtrij". Status ophalen Machtigingen die aangevraagd worden doorlopen een traject waarvan de status gecontroleerd kan worden. De uiteindelijk status van een actieve machtiging hoort te zijn "Verificatie Ok". Ga naar het scherm "Overzicht bestellingen" en klik rechtsonder op de knop "Ophalen status". Machtigingen activeren Machtigingsaanvragen voor ServiceBericht Toeslagen (SBT's) vanaf machtigingsjaar 2016 doorlopen een Opt-In procedure en moeten expliciet geactiveerd worden. Na het aanvragen van bovengenoemde machtigingen ontvangen de klanten een brief met informatie en een activeringscode. Als de klant akkoord gaat met de machtiging dan dient de brief met activeringscode naar de intermediair gestuurd te worden. De activeringscode dient ingevoerd te worden in Tax EKA om de machtiging te activeren. Dit kan op een aantal manieren: - Selecteer de klant en ga naar het scherm Klantnummers en KopieAanslagen. Selecteer het juiste Klantnummer, en selecteer vervolgens rechtsboven de betreffende machtiging (bijvoorbeeld Toeslagen 2016). Dubbelklik op de machtiging om de activeringscode in te voeren. Het is ook mogelijk om met de rechtermuisknop te klikken op de machtiging en te kiezen voor "SBT Activeringscode invoeren". of - Ga naar het scherm Overzicht bestellingen en selecteer de machtiging. Klik met de rechtermuisknop op de machtiging en kies voor "SBT Activeringscode invoeren". Als op een van bovenstaande manieren een of meer activeringscodes ingevoerd zijn, dan staan de codes in de lokale wachtrij voor Opt-In.! Vervolgens moet deze lokale wachtrij verstuurd worden! Ga naar het scherm Overzicht bestellingen en klik op Verzend wachtrij. Klik na het versturen van de lokale wachtrij op Ophalen status. Een succesvol geactiveerde machtiging heeft de status Verificatie Ok. Let op: Een activeringscode is (op het moment van schrijven) slechts 8 weken geldig! Het is dus belangrijk dat de klant de brief op tijd doorstuurt, zodat vervolgens de activeringscode tijdig ingevoerd en verstuurd kan worden.

5 SBA's en SBT's ophalen Het ophalen van aangeboden SBA's en SBT's werkt ook via de eerder genoemde knop "Ophalen status". Nadat de status van nog in behandeling zijnde machtingingsaanvragen gecontroleerd is, worden SBA's en SBT's opgehaald. Deze worden, op volgorde van binnenkomst, getoond in het scherm "Overzicht Leveringen".

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online KBP aangiftesoftware online Snelstart Gids KBP aangiftesoftware online Wolters Kluwer Staverenstraat 15 Postbus 23 7400 GA Deventer telefoon helpdesk: (0570) 67 35 96 e-mail: kbp-nl@wolterskluwer.com website:

Nadere informatie

Inhoud. Inhoudsopgave. uitstel. Hoofdstuk I. 1 Werkwijze uitstelregeling. 3 Uitstelstatus wijzigen. 6 De uitstelregeling. Index. 2015 Reed Business bv

Inhoud. Inhoudsopgave. uitstel. Hoofdstuk I. 1 Werkwijze uitstelregeling. 3 Uitstelstatus wijzigen. 6 De uitstelregeling. Index. 2015 Reed Business bv Inhoud I Inhoudsopgave Hoofdstuk I 1 1 Werkwijze uitstelregeling... 1 2 Gebruik uitstelstatus... vorig jaar 6 3 status wijzigen... 7 4 Boekjaren Vpb... 9 5 Terugkoppeling... en inleverschema 10 6 De uitstelregeling...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Elektronische aanslagen EKA en SBA 17.2.0

Gebruikershandleiding Elektronische aanslagen EKA en SBA 17.2.0 Gebruikershandleiding Elektronische aanslagen EKA en SBA 17.2.0 UNIT4 Accountancy B.V. Bastion 4 Postbus 755 3900 AT Veenendaal Telefoon algemeen: 0318-581600 Telefoon Servicedesk: 0318-581750 E-mail:

Nadere informatie

INFORMATIE EERDERE UPDATES PRIMACCOUNT FISCAALMANAGER EN RELATIEMANAGER

INFORMATIE EERDERE UPDATES PRIMACCOUNT FISCAALMANAGER EN RELATIEMANAGER INFORMATIE EERDERE UPDATES PRIMACCOUNT FISCAALMANAGER EN RELATIEMANAGER HIERONDER LEEST U DE UPDATE INFORMATIE OVER DE VOORGAANDE VERSIES VAN DIT JAAR. INHOUD FiscaalManager update 06-02-2014 (Internetupdate)...

Nadere informatie

Verkorte handleiding uitstelregeling

Verkorte handleiding uitstelregeling Verkorte handleiding uitstelregeling Log in op Accept SBR en kies voor SBR Dossier Het SBR dossier programma wordt nu gestart. Het dossier dient als opslag voor uw SBR documenten. Druk hiervoor op de knop

Nadere informatie

Unit4 Business Suite. Wijzigingen

Unit4 Business Suite. Wijzigingen Unit4 Business Suite Wijzigingen 18.0.1.253 Unit4 Bastion 4 Postbus 755 3900 AT Veenendaal Telefoon algemeen: 0318-581600 Telefoon Servicedesk: 0318-581750 E-mail: servicedesk.accountancy@unit4.com Selfservicesite:

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 3. Activeren directe

Nadere informatie

BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER

BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER Bedrijven toevoegen aan het Risico Register Er bestaan verschillende manieren om bedrijven aan het Risico Register toe te voegen. Handmatig Wanneer u een rapport

Nadere informatie

Gebruikershandleiding People Inc. en Microloon

Gebruikershandleiding People Inc. en Microloon Gebruikershandleiding People Inc. en Microloon I Gebruikershandleiding People Inc. en Microloon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 People Inc.& Microloon 2... 2 1.1 Inleiding... 2 1.2 Exporteren vanuit People Inc....

Nadere informatie

SBR voorlichtingsbijeenkomsten 2011

SBR voorlichtingsbijeenkomsten 2011 Belastingdienst: invoering verplichtstelling en overgang van BAPI naar SBR SBR voorlichtingsbijeenkomsten 2011 Vanaf 1 januari 2013 is SBR de standaard voor financiële rapportages Agenda Huidige aanlevering

Nadere informatie

Wijzigingen Unit4 Fiscaal Gemak november 2017

Wijzigingen Unit4 Fiscaal Gemak november 2017 Wijzigingen Unit4 Fiscaal Gemak november 2017 In business for people. Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1. Inleiding... 3 2. Jaarwerk aangiftes... 4 2.1. Inleiding... 4 2.2. Voorlopige aangiftes IB 2018...

Nadere informatie

BLZ HANDLEIDING BEURSIMPORT

BLZ HANDLEIDING BEURSIMPORT BLZ. 1-10 HANDLEIDING BEURSIMPORT Beursimport vanuit Intres Het is zover. Medialog biedt ook de mogelijkheid om beursorders vanuit Intres te importeren. U moet eerst Intres hiervoor bellen en hun vragen

Nadere informatie

Handleiding Het Elektronische Aangifteprogramma 2012

Handleiding Het Elektronische Aangifteprogramma 2012 Handleiding Het Elektronische Aangifteprogramma 2012 Het Elektronische Aangifteprogramma is een product van SkillSource Inhoud 1. Het Elektronische Aangifteprogramma uitproberen... 3 2. Het Elektronische

Nadere informatie

Inhoud. Inhoudsopgave. uitstel. Hoofdstuk I. 1 Werkwijze uitstelregeling. 6 Boekjaren Vpb. 8 De uitstelregeling. Index. 2015 Reed Business bv

Inhoud. Inhoudsopgave. uitstel. Hoofdstuk I. 1 Werkwijze uitstelregeling. 6 Boekjaren Vpb. 8 De uitstelregeling. Index. 2015 Reed Business bv Inhoud I Inhoudsopgave Hoofdstuk I 1 1 Werkwijze uitstelregeling... 1 2 Gebruik uitstelstatus... vorig jaar 6 3 status en... verzenden 7 4 status wijzigen... één klant 9 5 status... wijzigen meerdere klanten

Nadere informatie

Met de uitrol van versie is het nieuwe uitstel dashboard (overzicht) beschikbaar gesteld.

Met de uitrol van versie is het nieuwe uitstel dashboard (overzicht) beschikbaar gesteld. Menu - Uitstel Met de uitrol van versie 16.01 is het nieuwe uitstel dashboard (overzicht) beschikbaar gesteld. De gegevens van de uitstel staan met ingang van de aangifte 2016 niet langer meer in de aangifte

Nadere informatie

ACT! link XL voor SnelStart handleiding

ACT! link XL voor SnelStart handleiding ACT! link XL voor SnelStart handleiding Installatie ACT! link XL voor SnelStart... 2 Instellen:... 3 Relatiecode:... 6 Ordernummer... 6 Notitie... 6 Ordersjabloon... 7 Bedrijven... 8 Een volgende administratie

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Nieuwe versie Primaccount FiscaalManager

Nieuwe versie Primaccount FiscaalManager Nieuwe versie Primaccount FiscaalManager Geachte relatie, Op onze website zijn updates van Primaccount FiscaalManager beschikbaar gesteld. Nadat u bent ingelogd, kunt u de updatebestanden opslaan of direct

Nadere informatie

Meetinstrumenten Inhoudsopgave:

Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Openen van de meetinstrumenten 2 Selecteren meetinstrumenten voor een patiënt /cliënt 4 Meetinstrument naar de patiënt / cliënt sturen 6 Inlezen meetresultaten 10 Bekijken

Nadere informatie

Import Audit File Kluwer Belastingpraktijk

Import Audit File Kluwer Belastingpraktijk Import Audit File Kluwer Belastingpraktijk Kluwer Belastingpraktijk Staverenstraat 32015 Postbus 23 7400 GA Deventer +31 (0570) 673460 software@kluwer.nl Versie: 3.2 Kluwer Belastingpraktijk Datum: 17

Nadere informatie

Vervanging BAPI-certificaten

Vervanging BAPI-certificaten Vervanging BAPI-certificaten Inhoudsopgave Deel I: Registratie bij KPN en aanvraag BAPI-certificaten...1 Deel II: Vervangen CA-certificaten en BelastingdienstE certificaat...5 1. Vervangen CA-certificaten...5

Nadere informatie

Aansluiten op SBR voor de aangiftes IB/VpB

Aansluiten op SBR voor de aangiftes IB/VpB Aansluiten op SBR voor de aangiftes IB/VpB Voor aangiftes IB en VpB die system-to-system worden ingediend is SBR via Digipoort per 1 januari 2013 het exclusieve aanleverkanaal. In 3 praktische stappen

Nadere informatie

Aansluiten op SBR voor de aangiften IB/VpB

Aansluiten op SBR voor de aangiften IB/VpB Aansluiten op SBR voor de aangiften IB/VpB Voor aangiften IB en VpB die system-to-system worden ingediend is SBR via Digipoort per 1 januari 2013 het exclusieve aanleverkanaal. In 3 praktische stappen

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13 SnelFact Handleiding Jerrisoft Pagina 1 van 13 Inleiding Welkom bij de handleiding van SnelFact. Het facturatie programma voor de ondernemer die snel en eenvoudig offertes, orders en facturen wil maken..

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten).

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). Dit is een stapje verder... Hiermee gaat u niet zomaar naar bv. Alle particulieren een mailing doen. ð Je gaat hier enkel personen of bedrijven

Nadere informatie

Om een leveranciersbestand in te lezen kunnen de volgende stappen aangehouden worden:

Om een leveranciersbestand in te lezen kunnen de volgende stappen aangehouden worden: MATRIXKOZIJN VERSIE 3.17.0 IMPORTMODULE Om een leveranciersbestand in te lezen kunnen de volgende stappen aangehouden worden: Selecteer de Leverancier 1) Selecteer de gewenste leverancier en kies voor

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 2.3 Aanvraag bij de

Nadere informatie

RAAM Handleiding. DigiTarPlus Tarieven doorvoeren

RAAM Handleiding. DigiTarPlus Tarieven doorvoeren RAAM Handleiding DigiTarPlus Tarieven doorvoeren Fysiotherapie/Ergotherapie/Logopedie/Oefentherapie WINBASE Nieuwe Gracht 35 2011 NC Haarlem 088-946 22 73 info@incura.nl www.incura.nl KvK 34183168 RAAM

Nadere informatie

Machtigingen voor Serviceberichten Aanslag Inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting

Machtigingen voor Serviceberichten Aanslag Inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting Machtigingen voor Serviceberichten Aanslag Inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting U kunt digitaal gegevens krijgen van de aanslagen die de Belastingdienst naar uw klanten stuurt. Uw klant moet daarvoor

Nadere informatie

Dit document beschrijft in het kort de activatie van uw DigiPoort certificaat in SBO.

Dit document beschrijft in het kort de activatie van uw DigiPoort certificaat in SBO. Dit document beschrijft in het kort de activatie van uw DigiPoort certificaat in SBO. SBR De Belastingdienst hanteert per 1 januari 2013 Standard Business Reporting (SBR) als het exclusieve aanleverkanaal

Nadere informatie

NC-Websites Handleiding Mailer

NC-Websites Handleiding Mailer NC-Websites Handleiding Mailer Juni 2011 versie 1 1 Inhoud 1. Uw mailer... 3 2. Groepen beheren... 4 3. Klanten beheren... 7 4. Nieuwsbrief opstellen... 10 4.1 Indeling van de Nieuwsbrief... 10 4.2 De

Nadere informatie

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief 8. Nieuwsmanagement Doormiddel van het nieuwsmanagement onderdeel kunt u uw klanten op de hoogte houden van het laatste nieuws, de nieuwste producten of de beste aanbiedingen. U kunt dit in de webshop

Nadere informatie

In de tabel hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende velden die kunnen voorkomen in uw import-bestand.

In de tabel hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende velden die kunnen voorkomen in uw import-bestand. Algemeen Met behulp van deze handleiding zal u leren hoe u een bestand in het juiste formaat kan aanmaken en importeren naar uw winkelwagen. U zal merken dat dit zeer weinig moeite vergt en u op die manier

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Overgang naar elektronische aangifte via Digipoort

Overgang naar elektronische aangifte via Digipoort Overgang naar elektronische aangifte via Digipoort Pagina 1 van 13 1 maart 2014 Inhoud 1. SBR en Digipoort... 3 2. De aangifte omzetten naar SBR... 4 3. De aangifte genereren... 6 3.1. Aangifte omzetbelasting

Nadere informatie

Primaccount FiscaalManager migreren naar Unit4 Fiscaal Gemak

Primaccount FiscaalManager migreren naar Unit4 Fiscaal Gemak Primaccount FiscaalManager migreren naar Unit4 Fiscaal Gemak Versie 1.5 18 februari 2016 Unit4 Bastion 4 Postbus 755 3900 AT Veenendaal Telefoon algemeen: 0318-581600 Telefoon Servicedesk: 0318-581750

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET QDAC VOLLEDIG

AAN DE SLAG MET QDAC VOLLEDIG AAN DE SLAG MET QDAC VOLLEDIG INHOUD Het uiterlijk van QDAC... 2 De rode draad... 4 Openen van een Excel bestand... 4 Totaliseren van velden... 6 Sorteren van velden... 7 Analyses: Gaps... 8 Openen van

Nadere informatie

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen 1 Hoofdmenu... 2 2 Nieuwe Aanvraag... 2 1 Kaart... 3 2 Locatie... 4 3 Aanvrager... 5 4 Opdrachtgever... 5 5 Tijdsbepaling... 5 6 Maatregelen...

Nadere informatie

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Handleiding Licentieregie Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Inhoud Inleiding 3 1 Bestellingen plaatsen 4 1.1 Wat u moet weten voordat u een bestelling gaat plaatsen 4 1.2 Een bestelling plaatsen

Nadere informatie

SNEL AAN DE SLAG MET TecLocal

SNEL AAN DE SLAG MET TecLocal SNEL AAN DE SLAG MET TecLocal Versie 3.0 van TecLocal Besteller gebruiken INHOUD I. Aanmelding II. III. Functies Artikelselectie a. Handmatige artikelselectie b. Artikelselectie uit elektronische onderdeelcatalogus

Nadere informatie

Kempische steenweg 293, bus 2 3500 Hasselt Belgium. Euro-Twice N.V. Handleiding: Registratie. van defecte toestellen. www.eurotwice.be ... Versie 1.

Kempische steenweg 293, bus 2 3500 Hasselt Belgium. Euro-Twice N.V. Handleiding: Registratie. van defecte toestellen. www.eurotwice.be ... Versie 1. . Euro-Twice N.V. Kempische steenweg 293, bus 2 3500 Hasselt Belgium Handleiding: Registratie van defecte toestellen op www.eurotwice.be Versie 1.03............................ 0. Inhoud: 1. Inleiding

Nadere informatie

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INHOUD INHOUD... 2 INLEIDING... 3 ALVORENS TE STARTEN... 4 UITGAAND BETALINGSVERKEER... 6 Samenstellen werklijst betalingen vanuit de openstaande verrichtingen...

Nadere informatie

Wijzigingsoverzicht Versie Sdu Belasting Office 12.02.1230

Wijzigingsoverzicht Versie Sdu Belasting Office 12.02.1230 Wijzigingsoverzicht Versie Sdu Belasting Office 12.02.1230 Dit document betreft de wijzigingen van de in juni 2013 nieuw uitgebrachte release Sdu Belasting Office (12.02.1230) ten opzichte van de voorgaande

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs Handleiding DULT Betrokken bij het Onderwijs 1. Inleiding Onlangs heeft u bij Dotcomschool de DULT koppeling aangevraagd. De afkorting DULT staat voor digitale uitwisseling leerlinggegevens en toetsresultaten

Nadere informatie

Stap 1 Instellen VKI-Webservice. Wat moet u doen?

Stap 1 Instellen VKI-Webservice. Wat moet u doen? Stap 1 Instellen VKI-Webservice Wat moet u doen? 1. Installeer deze nieuwe versie van AGIS TFS, versie 6.1.619 2. Start TFS op 3. Klik met de rechtermuisknop op uw bedrijfsmap (bedrijfsnaam) en kies voor

Nadere informatie

Workflow. Taak Sjablonen

Workflow. Taak Sjablonen Workflow Workflow beheer Bij elke klant in RADAR (het vinkje klant staat aan in het tabblad ALGEMEEN van het bedrijf of de familie) kunt u een planning maken van een aantal periodieke taken, bijvoorbeeld:

Nadere informatie

Deel 3: geavanceerde functies

Deel 3: geavanceerde functies Opdracht 17 In dit deel komen de functies van het beheerdersgedeelte aan de orde. In het beheerdersgedeelte kunnen leerlingen, groepen en leerkrachten worden aangemaakt en ingedeeld. Deze taak zal de ICT-coördinator

Nadere informatie

Handleiding. Leveranciersimport voor:

Handleiding. Leveranciersimport voor: Handleiding Leveranciersimport voor: MatrixKozijn - Leveranciersimport MatrixKozijn maakt intensief gebruik van artikel- en prijsinformatie van toeleveranciers. De module Leveranciersimport is ontwikkeld

Nadere informatie

Nieuwe gebruikersrechten in Nextens

Nieuwe gebruikersrechten in Nextens Nieuwe gebruikersrechten in Nextens Nextens biedt een aantal mogelijkheden om uw medewerkers, uw klanten en de benodigde werkzaamheden aan elkaar te koppelen, maar biedt daarbij veel vrijheid. Zo kan een

Nadere informatie

W2105 Import Externe Bestanden

W2105 Import Externe Bestanden W2105 Import Externe Bestanden www.mpluskassa.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Toevoegen artikel import...4 3 Wijzigen artikel import...9 W2105 Import Externe Bestanden 2 1 Inleiding In deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect. handleiding. Act! SnelStart Connect. Versie 1.0 12-12-2013

Handleiding. Act! SnelStart Connect. handleiding. Act! SnelStart Connect. Versie 1.0 12-12-2013 Act! SnelStart Connect Handleiding Versie 1.0 12-12-2013 Inleiding Met SnelStart Connect kunt uw Act! database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect biedt u de mogelijkheid om de gegevens

Nadere informatie

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Home Inhoudsopgave Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Automatisch activeren via internet Automatisch opnieuw activeren via internet Licenties beheren en licentiebestand downloaden

Nadere informatie

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of Enkele nuttige tips om met VARB te werken. U start uw internetbrowser en gaat naar https://www.varb.nl er komt een schermpje Certificaat bevestigen, klik op OK. Het volgende scherm is Voer Pin in, u vult

Nadere informatie

Onze Leerkrachten. Geen Informat of iomniwize

Onze Leerkrachten. Geen Informat of iomniwize Onze Leerkrachten Onze Leerkrachten Geen Informat of iomniwize Hier kan je als beheerder de gegevens van alle leerkrachten zien. De lijst toont volgende informatie: De naam van de leerkracht Het e-mail

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Securing. World. G4S Cash portal

Securing. World. G4S Cash portal Securing Your World G4S Cash portal Handleiding G4S Cash Portal Via het G4S Cash Portal kunt u zelf online al uw contante geldzaken regelen. Dit kan op elk moment van de dag. U kunt o.a. transporten inplannen

Nadere informatie

Activiteiten in Fidura

Activiteiten in Fidura Activiteitenmodule starten De Activiteitenmodule kan worden gestart via het kopje modules in het Hoofdscherm of door klikken met de linkermuis op de knop onderin de taakbalk. rechts (Bulk)Import inkomende

Nadere informatie

EUROFACE Financial Services B.V. - PEOPLE IN SOFTWARE - HDN in Finix

EUROFACE Financial Services B.V. - PEOPLE IN SOFTWARE - HDN in Finix HDN in Finix Datum : 1 Juli 2011 Versie : 2.0 Printdatum: 1-7-2011 10:45 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 : Inleiding... 3 Hoofdstuk 2 : Starten met HDN binnen Finix... 3 2. 1. Invullen HDN gegevens binnen Finix...

Nadere informatie

1.Aangifteprogramma IB2014 2.VA2015 3.Toeslagen (Fiscaal Gemak) 4.Website (digitale cursus, formulieren)

1.Aangifteprogramma IB2014 2.VA2015 3.Toeslagen (Fiscaal Gemak) 4.Website (digitale cursus, formulieren) 1.Aangifteprogramma IB2014 2.VA2015 3.Toeslagen (Fiscaal Gemak) 4.Website (digitale cursus, formulieren) 1) Aangifteprogramma IB2014 2 mrt 2015 met eherkenning (geen PIN) Aangiftemaand: begin maart Voorstel

Nadere informatie

Act! SnelStart Connect

Act! SnelStart Connect Act! 1 Inleiding Met SnelStartConnect kunt u uw Act!-database koppelen met uw SnelStart-boekhouding. SnelStartConnect biedt u de mogelijkheid om de gegevens van uw klanten en leveranciers uit te wisselen

Nadere informatie

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development Email2Act! Handleiding Versie 1.1 25-3-2015 Inleiding Met de standaardfunctionaliteit van Act! kunt u alleen een e-mail koppelen aan een contact. Met Email2Act! kunt u ook uitgaande en binnenkomende e-mails

Nadere informatie

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Inhoudsopgave: Voor wie 1. Aanmaken Nevobo account (thuis) Aanvoerder/coach, zaalwacht 2. Voorafgaand aan de wedstrijd (thuis) Aanvoerder/coach, zaalwacht

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 8 april 2015 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Nieuw in versie Autoflex 9.1

Nieuw in versie Autoflex 9.1 Nieuw in versie Autoflex 9.1 Onderstaande items zijn veranderd dan wel toegevoegd in versie 9.1. De geel gearceerde items worden erna wat verder uitgediept met schermvoorbeelden. Verkoop Mogelijkheid voor

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie

SEPA Instellen. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl. SEPA activeren voor uw vereniging

SEPA Instellen. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl. SEPA activeren voor uw vereniging 1 / 9 SEPA Instellen SEPA activeren voor uw vereniging Als eerste gaat u naar het beheercentrum om SEPA te activeren. U kiest voor beheercentrum en vervolgens voor het onderdeel IBAN / SEPA Aan de rechtste

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Systeemvereisten... 3 3. Installeren van de software... 4 4. Programma instellingen... 5 5. Importeren van een

Nadere informatie

DHL PARCEL INTRODUCTIE. *Bron: Metapack

DHL PARCEL INTRODUCTIE. *Bron: Metapack DHL PARCEL INTRODUCTIE DHL biedt Magento webshops een handige koppeling, genaamd plug-in. Hiermee biedt u bezorgopties direct aan in uw webshop en daarmee vergroot u uw service voor uw klanten. Daar profiteert

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014 Act! SnelStartConnect Pro Handleiding Versie 1.0 3-4-2014 Inleiding Met SnelStart Connect Pro kunt uw Act!-database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect Pro biedt u de mogelijkheid

Nadere informatie

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank Vanaf 7 april 2015 moeten debiteurengegevens in een aangepast bestandsformaat naar Deutsche Bank ABF worden gestuurd. Deze instructie beschrijft

Nadere informatie

Handleiding Koppeling imuis Online

Handleiding Koppeling imuis Online Handleiding Koppeling imuis Online Inhoudsopgave Bestellen koppeling... 3 Instellingen... 4 Importopties... 5 Exportopties... 6 Synchronisatie... 7 Belangrijke punten... 9 Vragen... 10 Bestellen koppeling

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken.

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken. 1 / 10 Mailing aanmaken De module Mailing, maakt gebruik van enkele onderdelen van de module websitebeheer. Het gaat hier om de hoofdstukken Afbeeldingen, Bestanden en Styling. Via deze hoofdstukken leert

Nadere informatie

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Contents Inleiding...1 Wanneer is het gebruik van de webservice nodig?...2 Welke stappen dienen uitgevoerd te worden om de webservice

Nadere informatie

Excel Controller. Jaarrekening in Excel. Handleiding Excel Controller. Jaarrekening. Auteur(s) G. Buurmans. Date of creation

Excel Controller. Jaarrekening in Excel. Handleiding Excel Controller. Jaarrekening. Auteur(s) G. Buurmans. Date of creation Handleiding in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 13-04-2011 BTW NL 8107.42.159 B.01 1 Inhoudsopgave Inleiding Excel... 3 1 Beveiligingen afzetten in Excel... 4 2 Beveiligingen afzetten vanaf

Nadere informatie

Inlezen van een externe plantencatalogus

Inlezen van een externe plantencatalogus Inlezen van een externe plantencatalogus Hier voor is de module Planten Plus noodzakelijk!! Daarnaast zijn er een tweetal bestanden nodig om een externe catalogus te kunnen importeren. Een CSV en een IAS

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP)

Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) Gebruikershandleiding depothouder 2.0.docx 29-12-14 1 van 16 Inleiding Het ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) is een internetapplicatie waarmee

Nadere informatie

Handleiding (Verzender Ontvanger)

Handleiding (Verzender Ontvanger) Handleiding (Verzender Ontvanger) Anachron B.V. Steven Nijholt & Maarten Wiggers 28-02-2014 Version: 1.1 Status: Released Inhoud 1. Over dit document... 3 1.1 List of changes... 3 1.2 Scope... 3 2. Registratie...

Nadere informatie

Klantenhandleiding TNT MyPost

Klantenhandleiding TNT MyPost Klantenhandleiding TNT MyPost Stap 1: inloggen in de admin van de shop. Login in de admin van de webshop. Stap 2: Het retouradres instellen. Je bent nu ingelogd in de admin van de webshop. Klik in het

Nadere informatie

Support Note Validatiemelding bij export SEPA-incasso s verhelpen

Support Note Validatiemelding bij export SEPA-incasso s verhelpen Support Note Validatiemelding bij export SEPA-incasso s verhelpen Tijdens de export van een incasso-bestand ontvangt u de melding dat het gegenereerde XML-bestand niet aan de eisen voldoet. In deze Support

Nadere informatie

Voorwoord. Meer informatie over het factureringspakket vindt u terug op de supportsite: www.makkelijkfactureren.nl. VWA Software Development

Voorwoord. Meer informatie over het factureringspakket vindt u terug op de supportsite: www.makkelijkfactureren.nl. VWA Software Development I Voorwoord Deze uitgave hoort bij de handleiding voor VWA Facturering. Bewust is gekozen voor een extra handleiding voor de module mailmerge. Op deze wijze hopen wij u nog beter van dienst te kunnen zijn.

Nadere informatie

KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb.

KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb. KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb.nl email account Revisie: 07-04-2010 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Mozilla Thunderbird

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van betaalbestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....3 2.3 Aanmaken betaalbestand...

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 3.3 KraamzorgCompleet versie 3.3 Inhoudsopgave Update documentatie versie 3.3 Hoofdstuk 1 Tarieven per verzekeringsconcern...1 1.1 Verzekeringsconcerns...1

Nadere informatie

Bij de betreffende codelijsten voert u de nieuwe prestatiecodes in. Dit gaat als volgt:

Bij de betreffende codelijsten voert u de nieuwe prestatiecodes in. Dit gaat als volgt: Hoofdstuk 1 Prestatiecodes Fysiotherapie 2015-2016 Verzekeraars hebben in de contracten voor 2016 een aantal nieuwe prestatiecodes opgenomen. Om ervoor te zorgen, dat afspraken voor 2016 al met de juiste

Nadere informatie

Support website WATCH

Support website WATCH Support website WATCH Op support.watch-projectbeheer.nl is de support website van WATCH te vinden. Elke klant kan hier inloggen met zijn klantcode en wachtwoord. Figuur 1 WATCH support inlogscherm Na inloggen

Nadere informatie

Werkinstructie Verzoeken

Werkinstructie Verzoeken Werkinstructie Verzoeken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden en blinden.

Nadere informatie

Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet.

Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet. Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet. Periodieke facturen klaarzetten(het sjabloon voor de termijnfactuur maken) Een periodieke

Nadere informatie

Gebruiksinstructie voor het inlezen van jaarrekeninggegevens in DigiMV

Gebruiksinstructie voor het inlezen van jaarrekeninggegevens in DigiMV Gebruiksinstructie voor het inlezen van jaarrekeninggegevens in DigiMV Inhoud Vooraf... 1 Voorwaarden voor het inlezen... 2 Vier fases... 2 Fase 1: Uploaden van de jaarrekening (het Exceldocument)... 2

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie