2. a. Ik probeer een compromis te bereiken. b. Ik doe pogingen om zowel mijn eigen als de ander zijn belangen te behartigen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2. a. Ik probeer een compromis te bereiken. b. Ik doe pogingen om zowel mijn eigen als de ander zijn belangen te behartigen."

Transcriptie

1 Omgaan met conflicten (Thomas Kilmann) Inleiding Dit practicum heeft tot doel om vast te stellen hoe u zich in conflictsituaties gedraagt. 'Conflictsituaties' zijn situaties, waarin de belangen van twee mensen onverenigbaar met elkaar lijken te zijn. De voornaamste oorzaken van conflicten tussen mensen zijn: Wedijver om schaarse middelen (bijvoorbeeld tijd, geld, goederen enzovoort). Veranderingen die optreden in mensen en/of situaties. Verschillende behoeften. Overlappingen ten aanzien van rollen en doelen. Om uw gedrag in conflictsituaties vast te stellen worden op de volgende bladzijden dertig paar beweringen beschreven, die mogelijke reacties op conflictsituaties weergeven. U dient bij elk paar beweringen die 'A'- of 'B'-bewering te omcirkelen, die u het best vindt overeenkomen met uw eigen gedrag. Soms zullen noch de 'A'-, noch de 'B'- bewering uw typische gedrag in conflictsituaties precies weergeven, het beste is dan om dát alternatief te kiezen dat het beste beschrijft wat u zou doen. Voordat u de lijst invult, is het goed om voor uzelf een aantal situaties voor de geest te halen waarin u constateerde dat uw wensen/ verlangens verschilden van die van de andere persoon. Hoe reageert u gewoonlijk in dat soort situaties?. a. Soms laat ik anderen de verantwoordelijkheid nemen voor het oplossen van het probleem. b. Ik zal eerder geneigd zijn om de nadruk te leggen op datgene waarin we overeenstemmen, dan dat ik onderhandel over de zaken waarover we het niet eens zijn.. a. Ik probeer een compromis te bereiken. b. Ik doe pogingen om zowel mijn eigen als de ander zijn belangen te behartigen.. a. Doorgaans ben ik standvastig in het nastreven van mijn eigen doelen. b. Ik zou proberen de gevoelens van de ander te sparen en onze relatie in stand te houden.. a. Ik probeer een compromis te bereiken. b. Soms offer ik mijn eigen wensen op voor de wensen van de ander.

2 . a. Ik zoek consequent de hulp van de ander bij het uitwerken van een oplossing. b. Ik probeer al het noodzakelijke te doen om nutteloze inspanningen te vermijden.. a. Ik probeer het scheppen van voor mij onaangename situaties te vermijden. b. Ik probeer mijn standpunt erdoor te krijgen.. a. Ik probeer het betreffende geschilpunt uit te stellen, totdat ik de tijd heb gehad om er over na te denken. b. Ik lever op sommige punten iets in, in ruil voor andere.. a. Doorgaans ben ik standvastig in het hanteren van mijn eigen doelen. b. Ik doe mijn best om alle geschilpunten onmiddellijk boven water te krijgen. 9. a. Ik heb het gevoel dat meningsverschillen niet altijd de moeite waard zijn om je druk over te maken. b. Ik doe pogingen om mijn zin te krijgen.. a. Ik ben standvastig in het nastreven van mijn eigen doelen. b. Ik probeer een compromis te bereiken.. a. Ik doe mijn best om alle geschilpunten onmiddellijk boven water te krijgen. b. Ik zou proberen de gevoelens van de ander te sparen en onze relatie in stand te houden.. a. Soms vermijd ik het om posities in te nemen die een geschil zouden kunnen doen ontstaan. b. Hij/zij mag enkele van zijn/haar standpunten houden, zolang hij/zij mij vrij laat om enkele van mijn standpunten te houden.. a. Ik stel een tussenoplossing voor. b. Ik oefen druk uit om mijn punten te scoren.. a. Ik vertel hem/haar mijn ideeën en vraag hem/haar de zijne/hare. b. Ik probeer hem/haar de logica en de voordelen van mijn standpunt aan te tonen.. a. Ik zou proberen de gevoelens van de ander te sparen en onze relatie in stand te houden. b. Ik probeer het noodzakelijke te doen om spanningen te vermijden.

3 . a. Ik probeer de gevoelens van de ander niet te kwetsen. b. Ik probeer de ander te overtuigen van de positieve kanten van mijn standpunt.. a. Doorgaans ben ik standvastig in het nastreven van mijn eigen doelen. b. Ik probeer het noodzakelijke te doen om nutteloze inspanningen te vermijden.. a. Als het de ander gelukkig maakt, mag zij/hij van mij zijn/haar kijk op de zaak handhaven. b. Hij/zij mag enkele van zijn/haar standpunten houden, zolang hij/zij mij vrij laat om enkele van mijn standpunten te houden. 9. a. Ik doe mijn best om alle geschilpunten onmiddellijk boven water te krijgen. b. Ik probeer het betreffende geschilpunt uit te stellen, totdat ik de tijd heb gehad om erover na te denken.. a. Ik doe mijn best om onze geschillen onmiddellijk uit te werken. b. Ik probeer voor ons beiden een eerlijke balans te vinden tussen winst en verlies.. a. Mijn benadering bij onderhandelingen is, om te proberen oog te hebben voor de wensen van de ander. b. Ik heb de neiging om een rechtstreekse discussie met betrekking tot het probleem aan te gaan.. a. Ik probeer een positie te kiezen die tussen de zijne/hare en de mijne in ligt. b. Ik kom op voor mijn wensen.. a. Ik stel er vaak belang in om al onze wensen te bevredigen. b. Soms laat ik anderen de verantwoordelijkheid nemen voor het oplossen van het probleem.. a. Als het standpunt van iemand erg belangrijk is voor hem/haar, dan zal ik proberen om aan zijn/haar wensen tegemoet te komen. b. Ik probeer hem/haar zover te krijgen dat hij/zij genoegen neemt met een compromis.. a. Ik probeer hem/haar de logica en de voordelen van mijn standpunt aan te tonen. b. Mijn benadering bij onderhandelingen is om te proberen oog te hebben voor de wensen van de ander.

4 . a. Ik stel een tussenoplossing voor. b. Ik stel er bijna altijd belang in om al onze wensen te bevredigen.. a. Soms vermijd ik het om posities in te nemen die een geschil zouden kunnen doen ontstaan. b. Als het de ander gelukkig maakt, mag hij/zij van mij zijn/haar kijk op de zaak handhaven.. a. Doorgaans ben ik standvastig in het nastreven van mijn eigen doelen. b. Doorgaans zoek ik de hulp van anderen bij het uitwerken van een oplossing. 9. a. Ik stel een tussenoplossing voor. b. Ik denk dat verschillen niet altijd de moeite waard zijn om je druk over te maken.. a. Ik probeer de gevoelens van de ander niet te kwetsen. b. Ik maak het probleem altijd aan de ander kenbaar, zodat we het samen kunnen uitwerken.

5 Scoringslijst Wilt u de letter omcirkelen die u bij elk paar beweringen heeft omcirkeld? Forceren Synergie Compromis Vermijden Toegeven. a. b.. b. a.. a. b.. a. b.. a. b.. b. a.. b. a.. a. b. 9. b. a.. a. b.. a. b.. b. a.. b. a.. b. a.. b. a.. b. a.. a. b.. b. a. 9. a. b.. a. b.. b. a.. b. a.. a. b.. b. a.. a. b.. b. a.. a. b.

6 Forceren Synergie Compromis Vermijden Toegeven. a. b. 9. a. b.. b. a. Het totaal aantal omcirkelde a's en b's per kolom is: Forceren Synergie Compromis Vermijden Toegeven De scores op de vorige bladzijden geven een indicatie van de variatie in conflicthanteringsvaardigheden, die u gebruikt als u met conflictsituaties geconfronteerd wordt. Nu kunnen we uw score vergelijken met de gemiddelde scores van honderden leidinggevenden die deze test ook gedaan hebben. Op de volgende bladzijde kunt u uw scoregetal overbrengen. In iedere kolom kunnen de scores variëren van (zeer laag) tot (zeer hoog). Omcirkel in elke kolom uw score op de betreffende dimensie. De betekenis van de percentages is als volgt: als u bijvoorbeeld op de dimensie 'forceren' een score hebt die boven de tachtig-procent-lijn uitkomt, dan betekent dat, dat u op die dimensie hoger heeft gescoord dan tachtig procent van de mensen die vóór u dit practicum hebben ingevuld. De dubbele lijnen geven een scheiding aan tussen de middelste vijftig procent van de scores op elke dimensie en de bovenste en onderste vijfentwintig procent. In zijn algemeenheid kan gesteld worden, dat als u ergens in de middelste vijftig procent gescoord heeft, u dicht aanzit tegen het gemiddelde. Dus als u bijvoorbeeld op de dimensie 'forceren' een '' hebt gescoord, betekent dat, dat de meeste mensen ongeveer in dezelfde mate als u wedijverend gedrag vertonen in conflictsituaties. Tenslotte: extreem hoge of lage scores betekenen niet dat u slecht bent op die dimensie, want het kan best zijn dat er van u verlangd wordt, dat u in uw situatie veel of weinig gebruik maakt van een bepaalde wijze van conflicthantering.

7 Hoog % % 9 % % Forceren Synergie Compromis Vermijden Toegeven Middel % % % % % % Laag % % % %

Gesprek met boze ouder

Gesprek met boze ouder Gesprek met boze ouder Hoe zorg je als leerkracht ervoor dat een boze ouder rustig wordt, dat meningsverschillen niet escaleren en de vertrouwensrelatie beschermd blijft? In dit filmpje wordt duidelijk

Nadere informatie

Vragenlijst conflicthantering

Vragenlijst conflicthantering Vragenlijst conflicthantering Doel van deze vragenlijst is een zekere mate van inzicht verkrijgen in de persoonlijke wijze van reageren op conflicten. Deze vragenlijst bevat 30 paren van uitspraken. Het

Nadere informatie

SYLLABUS VORMING BEMIDDELINGSGERICHT WERKEN. 1. Ik en conflicten KIJK NAAR JE EIGEN CONFLICTSTIJL

SYLLABUS VORMING BEMIDDELINGSGERICHT WERKEN. 1. Ik en conflicten KIJK NAAR JE EIGEN CONFLICTSTIJL 1 Ik en conflicten KIJK NAAR JE EIGEN CONFLICTSTIJL Via deze vragenlijst op basis van de Thomas-Kilmann theorie ontdek je je eigen conflictstijl Kies per vraag steeds de mogelijkheid die het dichtst bij

Nadere informatie

A c e! Z e l f t e s t O m g a a n m e t w e e r s t a n d

A c e! Z e l f t e s t O m g a a n m e t w e e r s t a n d Training Coaching Consulting Interim Management Den Haag Amsterdam Den Bosch Rotterdam Zwolle Utrecht Arnhem Amersfoort Breda Eindhoven Maastricht Brussel Antwerpen A c e! Z e l f t e s t O m g a a n m

Nadere informatie

www.objektif.nl info@objektif.nl M. 06-42950732

www.objektif.nl info@objektif.nl M. 06-42950732 Hoe gaat u met conflicten om? Een conflict hoeft niet altijd emotioneel te zijn. Een woordenwisseling, een stevige discussie, onderhandelingen het zijn allemaal conflicten. Maar de term conflict gebruiken

Nadere informatie

Thomas-Kilmann test Merlijn Camp WDP29 juni 2012

Thomas-Kilmann test Merlijn Camp WDP29 juni 2012 Thomas-Kilmann test Merlijn Camp 11099003 WDP29 juni 2012 Inhoudsopgave Inhoud Voorwoord 2 1. Inleiding 2 2. Karaktereigenschappen 3 2.1 Doordrukken 3 2.2 Vermijden 3 2.3 Samenwerken 3 2.4 Toegeven 3 2.5

Nadere informatie

Denk na over situaties waarin uw wensen verschillen van die van iemand anders. Hoe reageert u gewoonlijk in zulke situaties?

Denk na over situaties waarin uw wensen verschillen van die van iemand anders. Hoe reageert u gewoonlijk in zulke situaties? THOMAS-KILMANN INSTRUMENT OMGAAN MET HET KONFLIKT INSTRUCTIES Denk na over situaties waarin uw wensen verschillen van die van iemand anders. Hoe reageert u gewoonlijk in zulke situaties? Op de volgende

Nadere informatie

Laat de jongeren de test conflictstijlen maken (zie bijlage 1). Naar aanleiding van de uitslag ga je in gesprek.

Laat de jongeren de test conflictstijlen maken (zie bijlage 1). Naar aanleiding van de uitslag ga je in gesprek. Conflicten hanteren Tijd: verdelen over twee bijeenkomsten. Bijeenkomst 1 Laat de jongeren de test conflictstijlen maken (zie bijlage 1). Naar aanleiding van de uitslag ga je in gesprek. De uitkomst van

Nadere informatie

Werkblad conflicthanteringsstijl

Werkblad conflicthanteringsstijl Werkblad conflicthanteringsstijl Instructie Met deze test kunt u onderzoeken wat uw eerste neiging is als u in conflictsituaties terecht komt. Voordat u de lijst invult, is het goed om voor uzelf een aantal

Nadere informatie

Hand-out behorende bij de training. Ten behoeve van www.itasc.nl. ITASC BV Aalsterweg 289 5644 RE Eindhoven 040 211 50 20 www.itasc.

Hand-out behorende bij de training. Ten behoeve van www.itasc.nl. ITASC BV Aalsterweg 289 5644 RE Eindhoven 040 211 50 20 www.itasc. Hand-out behorende bij de training ITASC BV Aalsterweg 289 5644 RE Eindhoven 040 211 50 20 www.itasc.nl Een nadere kennismaking Itasc is een partner in ontwikkeling van mensen en organisaties. Trainen

Nadere informatie

Mijn Risicoprofiel. Hoe ga ik met risico s om?

Mijn Risicoprofiel. Hoe ga ik met risico s om? Mijn Risicoprofiel Hoe ga ik met risico s om? Deze test is ontwikkeld door Caroline Wildeboer, Jasper van den Heuvel, Rob Schmidt en Nancy Polet; organisatieadviseurs bij Antea Group. 1 Inleiding Deze

Nadere informatie

Leergang Procesmanager Veiligheidshuizen. Dag 3: Coördinatie en samenwerking in de keten Botsende logica s

Leergang Procesmanager Veiligheidshuizen. Dag 3: Coördinatie en samenwerking in de keten Botsende logica s Leergang Procesmanager Veiligheidshuizen Dag 3: Coördinatie en samenwerking in de keten Botsende logica s Programma leergang Doelgroep: Doel: Door: Procesmanagers van het casusoverleg Verhogen van de effectiviteit

Nadere informatie

Leerstijlentest. Uitspraak Eens Oneens. 1. Ik heb een uitgesproken mening over wat goed en slecht is.

Leerstijlentest. Uitspraak Eens Oneens. 1. Ik heb een uitgesproken mening over wat goed en slecht is. Leerstijlentest Niet iedereen is zich bewust van zijn/haar manier van leren. Deze vragenlijst is bedoeld om u te helpen inzicht te krijgen in uw voorkeurwijze van leren. De nauwkeurigheid van het resultaat

Nadere informatie

MOTIVATIE-ONDEZOEK MEDEWERKERS

MOTIVATIE-ONDEZOEK MEDEWERKERS MOTIVATIE-ONDEZOEK MEDEWERKERS Instructie voor het invullen van de vragenlijst: Deze vragenlijst bestaat uit vijf modules: Module 1: De samenwerking tussen medewerkers en collega s binnen het eigen team

Nadere informatie

WELKOM GEDAAN MET AMBRAS IN DE KLAS. OEFENING: à Ben je akkoord/niet akkoord met de stellingen die je hoort? 03/01/18 UITGANGSPUNT PROBLEEMSTELLINGEN

WELKOM GEDAAN MET AMBRAS IN DE KLAS. OEFENING: à Ben je akkoord/niet akkoord met de stellingen die je hoort? 03/01/18 UITGANGSPUNT PROBLEEMSTELLINGEN GEDAAN MET AMBRAS IN DE KLAS MEER WEERKRACHT Conflicthantering en Leerlingbemiddeling Zorg2daagse 2018 Oostende WELKOM UITGANGSPUNT PROBLEEMSTELLINGEN OEFENING: à Ben je akkoord/niet akkoord met de stellingen

Nadere informatie

DOEL: INZICHT IN CONFLICTHANTERING

DOEL: INZICHT IN CONFLICTHANTERING Conflicten hanteren DOEL: INZICHT IN CONFLICTHANTERING Conflicten hanteren Het is makkelijk om kwaad te worden. Maar hoe slaag je er in het conflict in goede banen te leiden en voorkom je dat het onnodig

Nadere informatie

Wendbaarheid: een inleiding

Wendbaarheid: een inleiding Wendbaarheid: een inleiding Rollen en functies veranderen snel. Dit vraagt dat medewerkers zich voortdurend moeten kunnen aanpassen. Wendbaarheid is de manier waarmee iemand kan omgaan met veranderende

Nadere informatie

1 Soms vermijd ik situaties die me in contact brengen met mensen waar ik problemen mee heb.

1 Soms vermijd ik situaties die me in contact brengen met mensen waar ik problemen mee heb. De SOS test Uw Stijl Onder Stress test Hoe goed kent u uzelf? Een goede manier om uw zelfinzicht te vergroten is om uw Stijl Onder Stress te verkennen. Hoe reageert u wanneer een gesprek echt moeilijk

Nadere informatie

Vragenlijst Samen Werken

Vragenlijst Samen Werken TNO Arbeid TNO-vragenlijst 01830254 V0312563.v2 Vragenlijst Samen Werken Polarisavenue 151 Postbus 718 2130 AS Hoofddorp www.arbeid.tno.nl T 023 554 93 93 F 023 554 93 94 Datum Februari 2003 Auteurs Aukje

Nadere informatie

Spel 51: STAR. Samenwerking. STAR Vragen Jouw verhaal. Beschrijf een situatie waarin je hebt samengewerkt met anderen. Situatie

Spel 51: STAR. Samenwerking. STAR Vragen Jouw verhaal. Beschrijf een situatie waarin je hebt samengewerkt met anderen. Situatie Spel 51: STAR STAR Vragen Jouw verhaal Situatie Taken Activiteiten eschrijf een situatie waarin je hebt samengewerkt met anderen. Wat was jouw taak of rol in dit voorbeeld? Wat werd er van jou verwacht?

Nadere informatie

LPFS SR NL. Instructies: Lees de volgende stellingen aandachtig en omcirkel in welke mate elke uitspraak op u van toepassing is:

LPFS SR NL. Instructies: Lees de volgende stellingen aandachtig en omcirkel in welke mate elke uitspraak op u van toepassing is: LPRS SR NL Pagina1 LPFS SR NL Naam/ID: Instructies: Lees de volgende stellingen aandachtig en omcirkel in welke mate elke uitspraak op u van toepassing is: niet waar Een beetje waar Vaak waar 1 Ik kan

Nadere informatie

Oefening: Profiel en valkuilen vragenlijst

Oefening: Profiel en valkuilen vragenlijst Oefening: Profiel en valkuilen vragenlijst Dit is een korte vragenlijst die bedoeld is om een aantal van je denkbeelden, attitudes en gedrag in werksituaties in kaart te brengen. Wees zo eerlijk mogelijk

Nadere informatie

Onderhandelen doe je zo

Onderhandelen doe je zo Onderhandelen doe je zo Workshop summerschool 2018 Helmi Kaskens Je grootste blunder met onder handelen Opwarmertje Je meest succesvolste ervaring En wat leren we daarvan! Ervaring met onderhandelstijlen

Nadere informatie

WELKOM GEDAAN MET AMBRAS IN DE KLAS. OEFENING: à Ben je akkoord/niet akkoord met de stellingen die je hoort? UITGANGSPUNT PROBLEEMSTELLINGEN 1/4/19

WELKOM GEDAAN MET AMBRAS IN DE KLAS. OEFENING: à Ben je akkoord/niet akkoord met de stellingen die je hoort? UITGANGSPUNT PROBLEEMSTELLINGEN 1/4/19 GEDAAN MET AMBRAS IN DE KLAS MEER WEERKRACHT Conflicthantering en Leerlingbemiddeling Zorg2daagse 2019 Oostende WELKOM UITGANGSPUNT PROBLEEMSTELLINGEN OEFENING: à Ben je akkoord/niet akkoord met de stellingen

Nadere informatie

Persoonlijke rapportage van B. Smit

Persoonlijke rapportage van B. Smit Persoonlijke rapportage van B. Smit P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Computerweg 1, 3542 DP Utrecht Postbus 1087, 3600 BB Maarssen tel. 0346-55 90 10 fax 0346-55 90 15 www.picompany.nl servicedesk@picompany.nl

Nadere informatie

Meetinstrument Samen Werken

Meetinstrument Samen Werken TNO Arbeid TNO-vragenlijst 01830254/V0210190 Meetinstrument Samen Werken Polarisavenue 151 Postbus 718 2130 AS Hoofddorp www.arbeid.tno.nl T 023 554 93 93 F 023 554 93 94 Datum December 2002 Auteurs Geertje

Nadere informatie

VERBETERINGSGERICHT LEIDINGGEVEN

VERBETERINGSGERICHT LEIDINGGEVEN VERETERINGSGERICHT LEIDINGGEVEN Rob ertels 1 SITUATIE Leidinggeven aan verandering - of beter gezegd: continue verbetering - vraagt van de manager van vandaag het vermogen om zowel krachtig te sturen op

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 24.03.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 24.03.2016 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

STIJLEN VAN BEÏNVLOEDING. Inleiding

STIJLEN VAN BEÏNVLOEDING. Inleiding STIJLEN VAN BEÏNVLOEDING Inleiding De door leidinggevenden gehanteerde stijlen van beïnvloeding kunnen grofweg in twee categorieën worden ingedeeld, te weten profileren en respecteren. Er zijn twee profilerende

Nadere informatie

Colofon. www.stichtinggezondheid.nl. Dit e book is een uitgave van Stichting Gezondheid. Teksten: Stichting Gezondheid

Colofon. www.stichtinggezondheid.nl. Dit e book is een uitgave van Stichting Gezondheid. Teksten: Stichting Gezondheid Colofon Dit e book is een uitgave van Stichting Gezondheid Teksten: Stichting Gezondheid Vormgeving: Michael Box (Internet Marketing Nederland) Correspondentie: Stichting Gezondheid (Stefan Rooyackers)

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 2 Conflicten: wat, waar en hoe? 1. Wat zijn conflicten 2. Waar komen conflicten voor?

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 2 Conflicten: wat, waar en hoe? 1. Wat zijn conflicten 2. Waar komen conflicten voor? Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Conflicten: wat, waar en hoe? 1. Wat zijn conflicten 2. Waar komen conflicten voor? Hoofdstuk 3 Basisvaardigheden en technieken 1. Actief luisteren en samenvatten

Nadere informatie

F I T C H. i n t e r v i s i e VANDAAG VANDAAG

F I T C H. i n t e r v i s i e VANDAAG VANDAAG F I T C H i n t e r v i s i e VANDAAG VANDAAG Inleiding Algoritme verscherpingen Rapportage vernieuwingen Techniek Teammodule Module in de steigers Marketing Fitch Methode 1 algoritme verscherpingen ALGORITME

Nadere informatie

Vaardigheidsmeter Communicatie

Vaardigheidsmeter Communicatie Vaardigheidsmeter Communicatie Persoonlijke effectiviteit Teamvaardigheden Een goede eerste indruk Zelfempowerment Communiceren binnen een team Teambuilding Assertiviteit Vergaderingen leiden Anderen beïnvloeden

Nadere informatie

Bedenk dat het gaat om het verkrijgen van informatie voor u zelf door middel van het gesprek. Het gaat niet om een beoordeling.

Bedenk dat het gaat om het verkrijgen van informatie voor u zelf door middel van het gesprek. Het gaat niet om een beoordeling. ZELFANALYSE EN PERSOONSANALYSE Opdracht Zelfanalyse Op de volgende pagina's vindt u een lijst met uitspraken die betrekking hebben op persoonlijke eigenschappen, kwaliteiten en gedrag. Geef van elke uitspraak

Nadere informatie

Conflict Styles. Datum:

Conflict Styles. Datum: Conflict Styles Naam: Sample Candidate Datum: 08-08-2013 Over dit rapport: Dit rapport is op automatische wijze afgeleid van de resultaten van de vragenlijst welke door de heer Sample Candidate is ingevuld.

Nadere informatie

Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven.

Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven. Kwaliteiten en Vaardigheden Voeg de uitwerkingen toe aan je portfolio. Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven. In je leven

Nadere informatie

De workshop Conflicthantering wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Conflicthantering wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Conflicthantering Conflicthantering, effectief omgaan met conflicten Conflicten, het liefst vermijden we ze. En toch zijn ze onderdeel van ons leven, van ons werk. Een conflict is namelijk een

Nadere informatie

Verlies, verdriet en rouw

Verlies, verdriet en rouw Verlies, verdriet en rouw Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding Iemand die u dierbaar was, waar uw zorg naar uitging, is overleden. Het wegvallen van de overledene

Nadere informatie

Verlies, verdriet en rouw

Verlies, verdriet en rouw Verlies, verdriet en rouw Albert Schweitzer ziekenhuis november 2013 pavo 0233 Inleiding Iemand die u dierbaar was, waar uw zorg naar uitging, is overleden. Het wegvallen van de overledene brengt wellicht

Nadere informatie

Ouderavond De Vreedzame School

Ouderavond De Vreedzame School Ouderavond De Vreedzame School www.onderwijsmaakjesamen.nl 1 www.onderwijsmaakjesamen.nl 2 Agenda Binnenkomer De vreedzame school Voorbeelden uit blokken Zelf ervaren in de klas Afsluiter www.onderwijsmaakjesamen.nl

Nadere informatie

Training Conflicthantering

Training Conflicthantering Training Conflicthantering Training Conflicthantering, een stevige discussie met een goede afloop Je zal het best weleens hebben meegemaakt, een flinke discussie tijdens een vergadering. Jij en je collega

Nadere informatie

Stelling 2 De SWOT analyse is oorspronkelijk bedoeld als analyse-instrument om te analyseren hoe organisaties of afdelingen functioneren.

Stelling 2 De SWOT analyse is oorspronkelijk bedoeld als analyse-instrument om te analyseren hoe organisaties of afdelingen functioneren. Oefenvragen Management Assistent A - Persoonlijke Effectiviteit 1. Wat is de kracht van de 360 graden feedback methode? A. Doordat u een bepaalde positie inneemt binnen de cirkel, bijvoorbeeld Boven-Samen

Nadere informatie

Het empathiequotiënt (eq)

Het empathiequotiënt (eq) Het empathiequotiënt (eq) Het empathiequotiënt (EQ) versie voor volwassenen Hoe moet deze vragenlijst ingevuld worden? In deze vragenlijst staan een aantal stellingen opgesomd. Lees elke stelling aandachtig

Nadere informatie

Het Beeld van Onszelf

Het Beeld van Onszelf Het Beeld van Onszelf Onze natuurlijke staat van zijn is bewust-zijn, een bewustzijn dat niet van iets is, maar een allesomvattende staat van zuiver ervaren. Binnen dit bewustzijn is onze geest evenwichtig,

Nadere informatie

OCAI. veelgestelde vragen

OCAI. veelgestelde vragen OCAI veelgestelde vragen OCAI, veelgestelde vragen OCAI online Vrouwenlaan 106 8017 HS Zwolle 038-2301503 www.ocai-online.nl OCAI online, september 2008 3 [ Over de uitslag Hoe kan het dat mijn collega

Nadere informatie

Intercultural Balance Model

Intercultural Balance Model Intercultural Balance Model Gebruiksmogelijkheden Theoretisch inzicht Instrument voor zelfanalyse Instrument bij training Instrument bij coaching Instrument bij organisatie-analyse Instructie oorbereidingstijd

Nadere informatie

Feedback. Wat is feedback?

Feedback. Wat is feedback? Feedback Wat is feedback? Letterlijk vertaald is feedback terugvoeding. Het is het proces waarin informatie teruggevoerd wordt in een informatieverwerkend systeem, in dit geval de mens. Als het om mensen

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Leidinggevend D December 2009 LEIDINGGEVEND D 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Leidinggevend D

Nadere informatie

EMOTIONELE INTELLIGENTIE

EMOTIONELE INTELLIGENTIE EMOTIONELE INTELLIGENTIE drs. S. van den Eshof 1 SITUATIE Wat zijn emoties en welke invloed hebben ze op ons leven? Sommige mensen worden bestempeld als over-emotioneel, terwijl anderen van zichzelf vinden

Nadere informatie

Dinamo voor teams omgaan met weerstanden tegen een mogelijke verandering

Dinamo voor teams omgaan met weerstanden tegen een mogelijke verandering Dinamo voor teams omgaan met weerstanden tegen een mogelijke Dit instrument is bedoeld om na te gaan hoeveel weerstand er tegen een te verwachten valt en daarbij een houvast te bieden door mogelijke aanpakken/interventies

Nadere informatie

Werkalliantie Vragenlijst (W.A.V.)

Werkalliantie Vragenlijst (W.A.V.) Werkalliantie Vragenlijst (W.A.V.) Vorm Therapeut Vertommen en Vervaecke, 1990 Vertaling van de Working Alliance Inventory (W.A.I.) van Horvath en Greenberg, 1982 Onderzoeksnummer patiënt(e): Datum: INSTRUCTIE

Nadere informatie

Omgaan met kanker. Moeheid

Omgaan met kanker. Moeheid Omgaan met kanker Moeheid Vermoeidheid is een veelvoorkomende bijwerking van kanker of de behandeling ervan. Ruim 60% van alle mensen zegt last van vermoeidheid te hebben, zelfs dagelijks. De vermoeidheid

Nadere informatie

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - -

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - - Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills 21st Century Skill Jouw talent Vaardigheden Gedragsindicatoren J L Ik weet wat ik wil Ik weet wat ik kan Ik ga na waarom iets mij interesseert

Nadere informatie

Ethiek bij Best Buy. Wat we geloven. Waarom we dat geloven. Wat we er aan doen.

Ethiek bij Best Buy. Wat we geloven. Waarom we dat geloven. Wat we er aan doen. Ethiek bij Best Buy Wat we geloven. Waarom we dat geloven. Wat we er aan doen. ONTKETEN DE KRACHT VAN ONZE MENSEN LEER VAN UITDAGINGEN EN VERANDERINGEN TOON RESPECT, NEDERIGHEID EN INTEGRITEIT GENIET,

Nadere informatie

ONDERHANDELEN 1 SITUATIE 2 TEST. prof. dr. W.F.G. Mastenbroek

ONDERHANDELEN 1 SITUATIE 2 TEST. prof. dr. W.F.G. Mastenbroek ONDERHANDELEN prof. dr. W.F.G. Mastenbroek 1 SITUATIE Iedereen onderhandelt. Op het werk en thuis - verschillende meningen, botsende belangen - het is de normaalste zaak van de wereld. Overal waar mensen

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Ondersteunend/Epert D December 2009 ONDERSTEUNEND/EXPERT D 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Ondersteunend/Epert

Nadere informatie

DOCENTENSCAN TEST MARIEL 24 APRIL :58

DOCENTENSCAN TEST MARIEL 24 APRIL :58 DOCENTENSCAN TEST MARIEL 24 APRIL 2015 16:58 INHOUD VOORWOORD 3 JOUW CULTUURPROFIEL 4 ONDERZOEKEND VERMOGEN 6 PRESENTEREN 8 SAMENWERKEN 10 ZELFSTANDIG WERKEN 12 REFLECTEREND VERMOGEN 14 CREËREND VERMOGEN

Nadere informatie

General information of the questionnaire

General information of the questionnaire General information of the questionnaire Name questionnaire: Dysfunctional Attitude Scale (DAS-A-NL) Original author: Weissman, & Beck Translated by: Raes, Hermans, VandenBroek, & Eelen Date version: 2001

Nadere informatie

Rapport Vitaliteitscan

Rapport Vitaliteitscan Rapport Vitaliteitscan Voor: F.K.J Kras 24 maart 2011 Rapportage Individuele Scan Geachte heer/mevrouw F.K.J Kras Hieronder treft u de rapportage aan van de door u ingevulde vitaliteitscan voor werkenden.

Nadere informatie

ONDERHANDELEN WILLEM MASTENBROEK 1 SITUATIE

ONDERHANDELEN WILLEM MASTENBROEK 1 SITUATIE ONDERHANDELEN WILLEM MASTENBROEK 1 SITUATIE Iedereen onderhandelt. Op het werk en thuis - verschillende meningen, botsende belangen - het is de normaalste zaak van de wereld. Overal waar mensen zaken met

Nadere informatie

Duurzaam samenwerken is verschil vieren. Studiedag: Scoren in samenspel (7 juni 2018) Jana Delagrange - VCOK

Duurzaam samenwerken is verschil vieren. Studiedag: Scoren in samenspel (7 juni 2018) Jana Delagrange - VCOK Duurzaam samenwerken is verschil vieren. Studiedag: Scoren in samenspel (7 juni 2018) Jana Delagrange - VCOK Verschil mag er zijn: regelen of niet? Stap 1: samen 2 of meer meningen / standpunten evenwaardig

Nadere informatie

Onderhandelen op basis van win win. Drs. Anna T. de Boer

Onderhandelen op basis van win win. Drs. Anna T. de Boer Onderhandelen op basis van win win Drs. Anna T. de Boer Stijlen van conflicthantering D o e l g e r i c h t Wedijveren Doordrukken Vermijden Compromis Samenwerken Aanpassen Aandacht voor de relatie (belang

Nadere informatie

Conflictmanagement: test u zelf!

Conflictmanagement: test u zelf! Conflictmanagement: test u zelf! rjan Lautenbach 1. SITUTIE Conflicten op het werk? Onderhuidse spanningen, meningsverschillen, tegenstrijdige visies en belangen? Dagelijkse kost voor de manager. Middelen

Nadere informatie

Left-Brain Extrovert Play with me!

Left-Brain Extrovert Play with me! Left-Brain Extrovert Play with me! LBE's zijn wilskrachtig, expressief en demonstratief. Ze zeggen wat ze denken en voelen en doen dat op een extraverte manier. Ze zijn assertief en eerlijk en als ze iets

Nadere informatie

Hogeschool van Amsterdam Amsterdamse Hogeschool voor Techniek Engineering, Design and Innovation (ED&I)

Hogeschool van Amsterdam Amsterdamse Hogeschool voor Techniek Engineering, Design and Innovation (ED&I) Hogeschool van Amsterdam Amsterdamse Hogeschool voor Techniek Engineering, Design and Innovation (ED&I) Opdracht COM-3 De Roos van Leary, de Thomas & Kilmann test, de onderhandelingsstijl test en de Big

Nadere informatie

volledig oneens geen eens volledig oneens mening eens Ik kan het niet verdragen als ik belangrijke zaken de mist in laat gaan.

volledig oneens geen eens volledig oneens mening eens Ik kan het niet verdragen als ik belangrijke zaken de mist in laat gaan. ZELFONDERZOEK Inleiding Met behulp van dit eenvoudige zelfonderzoek kunt u nagaan of, en zo ja, in welke mate uw denken rationeel en irrationeel is. Het zelfonderzoek omvat in totaal 58 uitspraken. Deze

Nadere informatie

Omgaan met conflicten

Omgaan met conflicten DC 58 Omgaan met conflicten 1 Inleiding Conflicten hebben net als macht een geladen betekenis. Veel onderwijsassistenten en leerkrachten hebben negatieve ervaringen met conflicten: stress, demotivatie

Nadere informatie

advies training CONSTRUCTIEF OMGAAN MET CONFLICTEN Inhoud 1. Wat is een conflict? 2. Welke functies en effecten heeft een conflict?

advies training CONSTRUCTIEF OMGAAN MET CONFLICTEN Inhoud 1. Wat is een conflict? 2. Welke functies en effecten heeft een conflict? CONSTRUCTIEF OMGN MET CONFLICTEN Inhoud 1. Wat is een conflict? 2. Welke functies en effecten heeft een conflict? 3. Welke soorten conflicten zijn er? 2 3 6 De vier conflictsferen 4. Hoe conflicten hanteren?

Nadere informatie

Vul de enquête in. Bij deze enquête is het belangrijk dat elke vraag wordt ingevuld.

Vul de enquête in. Bij deze enquête is het belangrijk dat elke vraag wordt ingevuld. Dit is stap twee van de test die je in MOVE vindt op pagina 22 & 23. Wil je graag een realistisch beeld van hoe je ervoor staat op de 7 terreinen van je leven? Doe de check. Klopt jouw zelfbeeld met de

Nadere informatie

OEFENING OM DE CLIËNT BEWUST TE MAKEN VAN EIGEN COMMUNICATIESTIJL OP HET ASSERTIEVE SPECTRUM EN EIGEN VAARDIGHEDEN TE ONTWIKKELEN.

OEFENING OM DE CLIËNT BEWUST TE MAKEN VAN EIGEN COMMUNICATIESTIJL OP HET ASSERTIEVE SPECTRUM EN EIGEN VAARDIGHEDEN TE ONTWIKKELEN. ASSERTIVITEIT OEFENING OM DE CLIËNT BEWUST TE MAKEN VAN EIGEN COMMUNICATIESTIJL OP HET ASSERTIEVE SPECTRUM EN EIGEN VAARDIGHEDEN TE ONTWIKKELEN. 1 Doel Doel is aan de hand van de methode van Glick en Gibbes

Nadere informatie

Vier in Balans-tool. Teamrapportage

Vier in Balans-tool. Teamrapportage Vier in Balans-tool Teamrapportage 1 Inleiding Deze tool is gebaseerd op het Vier in Balans-model. Dit model vat samen wat er uit wetenschappelijk onderzoek bekend is over succesvolle invoering en gebruik

Nadere informatie

Vul de lijst op uw gevoel in en sta derhalve niet te uitgebreid stil bij elke afzonderlijke opmerking/uitspraak.

Vul de lijst op uw gevoel in en sta derhalve niet te uitgebreid stil bij elke afzonderlijke opmerking/uitspraak. Vragenlijst transactionele analyse Inleiding Deze vragenlijst is ontworpen om u als hulpmiddel te dienen bij het analyseren van het eigen gedrag en het vergroten van de zelfkennis op dat gebied. De lijst

Nadere informatie

De informatie uit dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek!

De informatie uit dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek! George Washington Inhoud Introductie... 2 Bridge Theorie... 3 Bridge Antwoordgedrag...4 Bridge Quickscan...5 Bridge Dimensie Overzicht - Besturen... 6 Bridge Dimensie Overzicht - Uitvoer...7 Bridge Dimensie

Nadere informatie

Communicatie vaardigheden

Communicatie vaardigheden Communicatie vaardigheden Yuri Santana (13026003) Februari 2014, Delft Inhoudsopgave Inleiding... 5 Observatielijst voorzitter... 6 HS versus GS... 8 Opdracht behorende bij conflict hanteren... 9 Herkennen

Nadere informatie

Boos. Bang. Bedroefd. Blij

Boos. Bang. Bedroefd. Blij Boos ook echt altijd boos? Boos Bang Bedroefd Blij Kort gezegd kunnen we alle gevoelens samenvatten in drie basis emoties. Wij noemen ze voor het gemak de 4B s nl: Boos, Bang, Bedroefd en Blij. Stel je

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

Smits & Beerends. Reader Onderhandelen

Smits & Beerends. Reader Onderhandelen Reader Onderhandelen Inhoudsopgave 1. Onderhandelen 2 Strategieën 2 Vuistregels 4 Stadia in onderhandelingen 6 Fouten in onderhandelingen 7 Enkele technieken 8 www.smitsenbeerends.nl 1 1. Onderhandelen

Nadere informatie

Terrorisme en dan verder

Terrorisme en dan verder Terrorisme en dan verder Hoe kunt u omgaan met de gevolgen van een aanslag? - Ga zo veel mogelijk door met uw normale dagelijkse activiteiten. Dat geeft u het gevoel dat u de baas bent over de situatie.

Nadere informatie

Het hartsmotivatie-profiel

Het hartsmotivatie-profiel Je eigen beoordeling van jouw hartsmotivaties De eerste stap tot ontdekken wat jouw gaven zijn, is het volgende hartsmotivatie-profiel invullen. Nadat je de 45 vragen hebt beantwoord, noteer je de scores

Nadere informatie

Leren & loopbaan. Leren Loopbaan Pagina 1 van 11

Leren & loopbaan. Leren Loopbaan Pagina 1 van 11 Leren & loopbaan Leren Loopbaan Pagina 1 van 11 Portret Doel: Product: Opdracht: 1,5 uur Aan een ander laten zien (presenteren) wie je bent als persoon en wie je bent in je beroep Twee portretten. Maak

Nadere informatie

Vragenlijst Depressie

Vragenlijst Depressie Vragenlijst Depressie Deze vragenlijst bestaat uit een aantal uitspraken die in groepen bij elkaar staan (A t/m U). Lees iedere groep aandachtig door. Kies dan bij elke groep die uitspraak die het best

Nadere informatie

Vier in Balans-tool. Rapportage Teamlid

Vier in Balans-tool. Rapportage Teamlid Vier in Balans-tool Rapportage Teamlid 1 Inleiding Deze tool is gebaseerd op het Vier in Balans-model en is aangevuld met elementen uit Didactiek en Leiderschap in Balans. Dit model vat samen wat er uit

Nadere informatie

Mijn Natuurlijke Werk Stijl (NWS)

Mijn Natuurlijke Werk Stijl (NWS) Mijn Natuurlijke Werk Stijl (NWS) Gegevens van de referentiegroep: Uw unieke logincode: Bewaar deze code goed, u kan ze gebruiken voor het aanvragen van bijkomende rapporten. Copyright 2011-2013 Pontis

Nadere informatie

Competentie Scan & Plan Organisatie DEMO

Competentie Scan & Plan Organisatie DEMO Competentie Scan & Plan Organisatie DEMO 2. Overzicht van de s ABLE BV - Postbus 132-5590 AC Heeze - T: 040-226 46 36 - I: www.able-group.com Vooraf Voor u ligt een demorapport dat www.competentiescan.nl

Nadere informatie

Hoe kan het dat mijn collega van dezelfde afdeling een ander OCAI-profiel van onze organisatie krijgt?

Hoe kan het dat mijn collega van dezelfde afdeling een ander OCAI-profiel van onze organisatie krijgt? Veelgestelde vragen Over de uitslag Hoe kan het dat mijn collega van dezelfde afdeling een ander OCAI-profiel van onze organisatie krijgt? De test meet hoe u de werkcultuur beoordeelt in uw organisatie.

Nadere informatie

Training Conflicthantering

Training Conflicthantering Training Conflicthantering Conflicthantering, onderhandelen met resultaat Effectief ruziemaken. Kan dat? Wij denken van wel. Een conflict kan zorgen voor een nieuw inzicht of een frisse wind in een relatie.

Nadere informatie

CRISISMANAGEMENT. mr. R.M.J. Bertels 1 SITUATIE

CRISISMANAGEMENT. mr. R.M.J. Bertels 1 SITUATIE CRISISMANAGEMENT mr. R.M.J. Bertels 1 SITUATIE Natuurlijk is leidinggeven niet altijd 'rozengeur en maneschijn'. Zeker in de hectiek van vandaag, vol van talrijke complexe veranderingen, staat de manager

Nadere informatie

Vier in Balans-tool. Individuele Rapportage

Vier in Balans-tool. Individuele Rapportage Vier in Balans-tool Individuele Rapportage 1 Inleiding Deze tool is gebaseerd op het Vier in Balans-model en is aangevuld met elementen uit Didactiek en Leiderschap in Balans. Dit model vat samen wat er

Nadere informatie

Rapport Sales 360. Test Kandidaat

Rapport Sales 360. Test Kandidaat Rapport Sales 360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding Voor u ligt het rapport

Nadere informatie

Mailbox HIGHLIGHT uitleg bij de resultaten

Mailbox HIGHLIGHT uitleg bij de resultaten Mailbox HIGHLIGHT uitleg bij de resultaten 1. Algemeen: Absolute resultaten en relatieve scores Het rapport over Mailbox HIGHLIGHT bevat 10 bladzijden met informatie. In dit document krijgt u hulp bij

Nadere informatie

Richtlijnen bij het schrijven van reviews

Richtlijnen bij het schrijven van reviews Richtlijnen bij het schrijven van reviews Om je te helpen bij het testen van producten en het schrijven van de reviews, volgen hieronder de richtlijnen van BesteProduct.nl. Neem deze goed door voordat

Nadere informatie

Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden

Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden zeker gedeeltelijk niet 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Voor discussies heb ik geen tijd, ík beslis. Medewerkers met goede voorstellen

Nadere informatie

Kind & echtscheiding. Geen lid van het gezin? ook dan kun jij een kind steunen!

Kind & echtscheiding. Geen lid van het gezin? ook dan kun jij een kind steunen! Kind & echtscheiding Geen lid van het gezin? ook dan kun jij een kind steunen! Kind in een echtscheidingssituatie Per jaar belanden ongeveer 70.000 kinderen in een echtscheiding. De gevolgen van een echtscheiding

Nadere informatie

Performance Improvement Plan

Performance Improvement Plan Performance Improvement Plan Persoonlijke rapportage van B. Smit P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Computerweg 1, 3542 DP Utrecht Postbus 1087, 3600 BB Maarssen tel. 0346-55 90 10 fax 0346-55

Nadere informatie