volledig oneens geen eens volledig oneens mening eens Ik kan het niet verdragen als ik belangrijke zaken de mist in laat gaan.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "volledig oneens geen eens volledig oneens mening eens Ik kan het niet verdragen als ik belangrijke zaken de mist in laat gaan."

Transcriptie

1 ZELFONDERZOEK Inleiding Met behulp van dit eenvoudige zelfonderzoek kunt u nagaan of, en zo ja, in welke mate uw denken rationeel en irrationeel is. Het zelfonderzoek omvat in totaal 58 uitspraken. Deze uitspraken hebben allemaal betrekking op de manier waarop mensen over bepaalde zaken denken. U moet elke uitspraak heel nauwkeurig doorlezen en voor uzelf nagaan of u het eens bent met die bepaalde stelling. Onder elke uitspraak staan de getallen 1, 2, 3, 4, en 5. Als u het volledig eens bent met een bepaalde uitspraak, omcirkelt u het cijfer 5. Als u het 'eens' kunt zijn met een bepaalde uitspraak, omcirkelt u het cijfer 4. als u zich geen mening kunt vormen aangaande een bepaalde uitspraak, omcirkelt u het cijfer 3. Als u het eigenlijk niet eens bent met een bepaalde uitspraak, omcirkelt u het cijfer 2. En als u het volledig oneens bent met een bepaalde uitspraak, omcirkelt u het cijfer 1. Het zelfonderzoek Hierna volgen eerst de 58 uitspraken. Realiseert u zich dat dit geen examen of test is waarbij goede of foute antwoorden mogelijk zijn. Waar het om gaat, is dat u zicht krijgt op uw manier van denken. Als u alle uitspraken heeft beoordeeld, wordt aangegeven hoe u het resultaat kunt gebruiken. volledig oneens geen eens volledig 1. Wanneer ik gespannen ben en me niet op mijn gemak voel, dan besef ik dat dat eigenlijk geen onoverkomelijke ramp is, maar alleen maar pech. Het is hooguit onprettig om je gespannen te voelen. 2. Ik vind mezelf een waardeloos figuur als ik slecht presteer. 3. Ik kan het niet verdragen als ik belangrijke zaken de mist in laat gaan. 4. Iedereen moet eerlijk tegen mij zijn. 5. Ik vind het verschrikkelijk me gespannen te voelen. 6. Ik kan er niet tegen als mensen die belangrijk voor mij zijn, vervelend tegen me doen. 7. Ik ben en blijf een waardevol mens, ook al laat ik belangrijke taken wel eens de mist in gaan. 8. Wanneer ik mezelf gespannen en zenuwachtig voel, dan vormt dat voor mij een bewijs temeer dat ik een waardeloos mens ben.

2 volledig oneens geen eens volledig 9. Het is een complete ramp als ik belangrijke zaken laat mislukken. 10. Ik vind het verschrikkelijk als mensen mij oneerlijk behandelen. 11. Ik kan er absoluut niet tegen me gespannen en nerveus te voelen. 12. Het is een ramp als mensen die ik belangrijk vind, mij niet mogen. 13. Ik wil graag zo goed mogelijk presteren. Ik realiseer me echter dat deze wens op zich geen garantie biedt voor een optimale prestatie. 14. Als mensen een hekel aan mij hebben, dan is dat omdat ik een akelig, onprettig mens ben. 15. Ik ben bang dat ik belangrijke taken niet tot een goed einde kan brengen. 16. De mensen moeten mij waarderen, want ik kan er niet tegen als ze me niet in mijn waarde laten. 17. Soms denk ik wel eens dat mijn leven alleen maar bestaat uit narigheden en frustraties. 18. Als mensen mij onzorgvuldig behandelen, dan is dat voor mij een bewijs dat de mensen in feite van nature slecht zijn. 19. Ik kan mezelf als een waardevol mens blijven zien, ook als iemand die ik graag mag, mij niet mag. 20. Als ik niet goed presteer met betrekking tot taken die heel belangrijk voor mij zijn, dan komt dat doordat ik een waardeloos mens ben.

3 volledig oneens geen eens volledig 21. Ik heb vaak het gevoel dat ik belangrijke zaken de mist in laat gaan. 22. Ik vind het verschrikkelijk als mensen me niet met respect behandelen. 23. Ik moet een plezierig en comfortabel leven hebben, want ik kan er niet tegen als er van alles tegenzit. 24. Belangrijke mensen moet mij aardig vinden, want ik kan er niet tegen als ze me niet aardig vinden. 25. Ik vind het niet prettig als mensen me niet met respect behandelen, maar ik kan daar wel tegen. 26. Als mensen die ik graag mag niets van mij willen weten, dan komt dat doordat ik een slecht en waardeloos mens ben. 27. Ik kan er absoluut niet tegen als ik slecht presteer in taken die belangrijk voor mij zijn. 28. Ik kan er niet tegen als mensen mij oneerlijk behandelen, want ik vind oneerlijkheid verschrikkelijk. 29. Ik verdien een plezierig leven, zonder allerlei moeilijke toestanden. 30. Ik vind iemand die mij oneerlijk behandelt slecht en waardeloos. 31. Ik vind het wel een teleurstelling als mensen die ik graag mag, mij niet mogen, maar ik realiseer me dat dat op zich geen ramp hoeft te betekenen.

4 volledig oneens geen eens volledig 32. Als belangrijke mensen mij niet mogen, dan bewijst dat alleen maar wat voor een waardeloos mens ik in feite ben. 33. Dat ik belangrijke taken tot een goed einde breng, is het enige dat telt. 34. Andere mensen moeten mij met respect behandelen. Ik kan het niet accepteren als ze dat niet doen. 35. Ik vind het verschrikkelijk om ruzie te hebben, of als mensen ruzie met mij zoeken. 36. Ik kan er niet tegen als bepaalde mensen mij niet zouden mogen. 37. Ik vind het frustrerend als mensen ruzie met mij zoeken, maar ik kan daar wel tegen. 38. Ik ben geen waardevol mens als ik blijf falen op mijn werk. 39. In belangrijke zaken tekort te schieten, is het ergste dat er is. 40. Het is verschrikkelijk als mensen die belangrijk voor mij zijn, mij niet behoorlijk behandelen. 41. Ik vind het verschrikkelijk om gespannen en zenuwachtig te zijn. Dat is zowat het ergste wat me kan overkomen. 42. Het is een absolute noodzaak dat belangrijke mensen je aardig vinden. 43. Ik vind het wel belangrijk dat mensen me over het algemeen eerlijk behandelen, maar ik realiseer me tegelijkertijd dat ze dat niet hoeven te doen omdat ik dat nou zo graag wil.

5 volledig oneens geen eens volledig 44. Als ik ruzie heb met mensen, dan bewijst dat dat ik een waardeloos persoon ben. 45. Het is een ramp als ik belangrijke zaken niet tot een goed einde breng. 46. Ik vind het onverdraaglijk als ik niet door mijn medewerkers gerespecteerd word. 47. Ik kan niet tegen ruzie. 48. Mijn medewerkers en collega's moeten mij aardig vinden. 49. Ik wil graag gewaardeerd en gerespecteerd worden door mensen die ik belangrijk vind, maar ik realiseer me dat ze dat niet hoeven te doen, omdat ik dat graag wil. 50. Ik heb de neiging om mezelf af te kraken als alles tegenzit. 51. Ik moet per se succes hebben in de dingen die ik belangrijk vind. Ik kan er absoluut niet tegen om ergens in te mislukken. 52. Ik vind het absoluut noodzakelijk dat mensen rekening met mij houden. 53. Ik mag me niet gespannen en nerveus voelen, ik kan er überhaupt niet tegen me rot te voelen. 54. Ik zou er absoluut niet tegen kunnen als mensen die ik graag mag, mij niet zouden mogen. 55. Als mensen mij zonder respect behandelen, dan bewijst dat alleen maar dat ze niet deugen. 56. Ik heb vaak het gevoel dat mijn medewerkers mij belazeren.

6 volledig oneens geen eens volledig 57. In feite zijn alle mensen grote egoïsten, zeker als het om zaken gaat. 58. Als het erop aankomt is niemand te vertrouwen.

7 Hoe gebruikt u de resultaten? Er zijn verschillende manieren om dit zelfonderzoek te gebruiken. De eerste heeft u al achter de rug als u alle vragen heeft beoordeeld. De tweede manier is de scores van de antwoorden op te tellen en te kijken hoe rationeel of irrationeel uw score is. Daartoe staan hierna alle vragen nog eens onder elkaar, maar nu per subschaal gesorteerd. De uitleg van de verschillende subschalen volgt zo meteen. Noteer nu eerst voor alle vragen het cijfer dat u heeft omcirkeld. Als u alle cijfers achter de vragen hebt ingevuld, kunt u het totaal per subschaal berekenen door ze bij elkaar op te tellen. Hier volgen de verschillende subschalen: 1) Tot de subschaal rationaliteit behoren: 2) tot de subschaal negatief zelfbeeld behoren: Vraag 1... Vraag 2... Vraag 7... Vraag 8... Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag vraag Vraag Totaal:... Totaal:... 3) Tot de subschaal faalangst behoren: Tot de subschaal behoefte aan goedkeuring behoren: Vraag 3... Vraag 6... Vraag 9... Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Totaal:... Totaal:... 5) Tot de subschaal frustratietolerantie Tot de subschaal behoefte aan respect behoren: behoren: Vraag 5... Vraag 4... Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Totaal:... Totaal:...

8 7) Tot de subschaal negatief beeld van anderen behoren: Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Vraag Totaal:... Teneinde een goed overzicht te krijgen noteert u hieronder eerst nog even de totaalscores van de subschalen: 1. Rationaliteit: 2. Negatief zelfbeeld 3. Faalangst 4. Behoefte aan goedkeuring 5. Frustratietolerantie 6. Behoefte aan respect 7. Negatief beeld van anderen Totaal subschalen 2-7 De score op subschaal 1 geeft aan in welke mate u rationeel denkt. De som van de totaalscores van de subschalen 2 tot en met 7 geeft aan in welke mate u irrationeel denkt. Uiteraard weet u nog niet veel als u alleen maar de eindscores voor de (sub)schalen heeft genoteerd. U kunt uw score interpreteren als u deze vergelijkt met bijvoorbeeld de op het volgende formulier vermelde laagst mogelijke en hoogst mogelijke scores op de (sub-)schalen. 1. Rationaliteit: laag 9 hoog 45 LAAG HOOG 2. Negatief zelfbeeld Faalangst Behoefte aan goedkeuring Frustratietolerantie Behoefte aan respect Negatief beeld van anderen 6 30 Totaal subschalen

9 Wanneer u uw eigen scores vergelijkt met de laagste en hoogste scores hierboven, krijgt u een indruk of u op de verschillende onderdelen aan de hoge of aan de lage kant scoort. Bedenk daarbij dat een hoge score op subschaal 1 betekent dat u hoog scoort op rationaliteit. Een hoge score op de subschalen 2-7 betekent echter het omgekeerde: u scoort hoog op irrationaliteit. Het is erg onwaarschijnlijk dat u een minimum of een maximum score behaalt. En afhankelijk van uw eigen situatie is het ook helemaal niet nodig of zelfs niet gewenst om op alle onderdelen de hoogst mogelijke score te behalen. Het gaat bij dit zelfonderzoek om een ruwe indicatie van uw manier van denken. Een score die op een bepaalde subtest heel hoog of heel laag uitvalt, wil dus niet zeggen dat u 'slecht' of 'abnormaal' denkt op een bepaald gebied of in een bepaald opzicht. Indien u op een bepaald onderdeel erg irrationeel scoort, kan dat aanleiding zijn te overwegen of U daaraan iets moet doen. Bijvoorbeeld: als u op de subtest van irrationeel denken bijvoorbeeld 'behoefte aan goedkeuring' erg hoog scoort, dan betekent dit dat u zichzelf in dit opzicht door uw irrationele manier van denken kwetsbaarder maakt dan nodig is. U zou er in zo'n geval goed aan doen uw manier van denken eens goed onder de loep te nemen en na te gaan of u in dit opzicht inderdaad de neiging heeft u afhankelijk van de goedkeuring van anderen op te stellen. Blijkt dit inderdaad het geval te zijn (wat u kunt nagaan door zelf uw gedrag in het verleden voor de geest te halen, of door bij anderen af te checken of ze deze neiging bij u herkennen), dan doet u er goed aan voor uzelf een werkplan op te stellen. U zou zichzelf bijvoorbeeld kunnen voornemen om juist die situaties op personen te gaan opzoeken waarin (of bij wie) u deze neiging tot een afhankelijke opstelling het sterkst hebt. Vervolgens zou u zich door middel van een positieve selftalk kunnen trainen om anders te gaan denken: 'Het is wel prettig als ze het met mij eens zijn, maar niet noodzakelijk. Ik ben heel goed in staat mijn eigen koers te bepalen.' N.B. Als u op de subtest 'frustatietolerantie' hoog scoort, dan betekent dit dat u over een lage frustatietolerantie beschikt. In dat geval zou u er bijvoorbeeld goed aan doen zoveel mogelijk situaties op te zoeken die u moeilijk te hanteren vindt. Door een positieve selftalk ('Ik vind deze situatie niet prettig, maar ik kan er wel tegen') kunt u zichzelf sterker maken. Een advies in deze is: oefenen, oefenen en nog eens oefenen! Een andere manier om de uitkomst van uw zelfonderzoek te kunnen interpreteren is uw scores te vergelijken met die van iemand anders, bijvoorbeeld een collega die eveneens het zelfonderzoek heeft gedaan. De discussie over bepaalde onderdelen van elkaars denken kan heel verhelderend zijn.

10 De basis irrationele ideeën. Ellis heeft 11 basis irrationele ideeën geformuleerd, die ten grondslag liggen aan vrijwel alle irrationele gedachten. Om het "pellen van de ui" van een oppervlaktegedachte te vergemakkelijken en om de voelhorens te ontwikkelen waar de kerngedachte ongeveer op uitkomt, staan de 11 irrationele gedachten hieronder geformuleerd. Behoefte aan respect - Het idee dat het voor een volwassene nodig is om geliefd en gerespecteerd te worden door zowat iedere persoon uit zijn omgeving. Negatief zelfbeeld - Het idee dat iemand in alle opzichten volkomen adequaat, competent en succesvol moet zijn om zichzelf de moeite waard te kunnen vinden. Negatief beeld van anderen - Het idee dat bepaalde mensen slecht of gemeen zijn en dat zij streng aangepakt of gestraft moeten worden. Frustratietolerantie - Het idee dat mensen nauwelijks of geen controle hebben over hun eigen lot. - Het idee dat als er iets gevaarlijk of schadelijk zou kunnen zijn, men zich daar dan verschrikkelijk bezorgd om moet maken en steeds bedacht moet zijn op de mogelijkheid dat het je kan overkomen. - Het idee dat iemand zich druk dient te maken over problemen en moeilijkheden van andere mensen. Behoefte aan goedkeuring - Het idee dat het makkelijker is levensmoeilijkheden en eigen verantwoordelijkheden te vermijden of uit de weg te gaan dan ze onder ogen te zien. - Het idee dat je afhankelijk bent van anderen en dat je iemand nodig hebt die sterker is dan jezelf om op te vertrouwen. - Het idee dat iemands verleden in belangrijke mate zijn tegenwoordige gedrag bepaalt, en dat wanneer iets ooit iemands leven sterk beïnvloed heeft, het altijd een dergelijke invloed zal hebben. Faalangst - Het idee dat er een onveranderlijke, juiste en perfecte oplossing is voor ieder menselijk probleem, en dat het rampzalig is als je deze perfecte oplossing niet vindt. - Het idee dat het verschrikkelijk of rampzalig is als de dingen niet zo zijn als men ze graag zou willen.

HANDLEIDING BIJ HET INVULLEN VAN HET ZELFONDERZOEK UIT RET- jezelf

HANDLEIDING BIJ HET INVULLEN VAN HET ZELFONDERZOEK UIT RET- jezelf HANDLEIDING BIJ HET INVULLEN VAN HET ZELFONDERZOEK UIT RET- jezelf 1. Vul de uitspraken lijst in. Dit is een lijst van 67 uitspraken. Neem één situatie voor ogen, bijvoorbeeld of werk, of privé. Je kunt

Nadere informatie

De mens lijdt niet zo zeer door de gebeurtenissen waarmee hij te maken krijgt, als wel door zijn waarneming van de werkelijkheid.

De mens lijdt niet zo zeer door de gebeurtenissen waarmee hij te maken krijgt, als wel door zijn waarneming van de werkelijkheid. De mens lijdt niet zo zeer door de gebeurtenissen waarmee hij te maken krijgt, als wel door zijn waarneming van de werkelijkheid. Epictetus 1 e eeuw na Christus Irrationeel denken is aangeboren. Albert

Nadere informatie

1. Ik merk vaak dat ik probeer iets te bereiken wat op de een of andere manier op een mislukking uitloopt. -----

1. Ik merk vaak dat ik probeer iets te bereiken wat op de een of andere manier op een mislukking uitloopt. ----- Test: Je persoonlijke afweerprofiel Met de volgende test kun je bepalen welk afweermechanisme je het meest gebruikt. Iedereen gebruikt alle afweervormen, maar er bestaan verschillen in de frequentie waarmee

Nadere informatie

Bijlage. U omcirkelt voor iedere uitspraak één van de vijf mogelijkheden overeenkomstig de manier waarop u over de uitspraak denkt.

Bijlage. U omcirkelt voor iedere uitspraak één van de vijf mogelijkheden overeenkomstig de manier waarop u over de uitspraak denkt. Bijlage Irrational Beliefs Inventory (IBI) 1 23 Deze vragenlijst gaat over de wijze waarop u over bepaalde dingen denkt en hoe u bepaalde dingen ervaart. De lijst bestaat uit een aantal uitspraken waarmee

Nadere informatie

Wat je voelt is wat je denkt! De theorie van het rationeel denken

Wat je voelt is wat je denkt! De theorie van het rationeel denken Wat je voelt is wat je denkt! De theorie van het rationeel denken Mensen zoeken hulp omdat ze overhoop liggen met zichzelf of met anderen. Dit kan zich op verschillende manieren uiten. Sommige mensen worden

Nadere informatie

Bijlage 1. Beknopte handleiding voor RET-therapeuten

Bijlage 1. Beknopte handleiding voor RET-therapeuten Uitleiding De afkorting RET staat, zoals we zagen, voor rationeel-emotieve therapie. In een persoonlijke gesprek gaf Ellis aan dat hij de dag vervloekt waarop hij zijn therapie rationeel noemde, want bij

Nadere informatie

Kinderen met weinig zelfvertrouwen gebruiken vaak de woorden nooit en altijd.

Kinderen met weinig zelfvertrouwen gebruiken vaak de woorden nooit en altijd. ZELFVERTROUWEN Zelfvertrouwen is het vertrouwen dat je in jezelf hebt. Zelfvertrouwen hoort bij ieder mens en het betekent dat je een reëel zelfbeeld hebt, waarin ruimte is voor sterke kanten, maar ook

Nadere informatie

Zelfcoaching? Gebruik de R.E.T.!

Zelfcoaching? Gebruik de R.E.T.! Zelfcoaching? Gebruik de R.E.T.! Individuele Coaching wordt steeds bekender tegenwoordig. Er wordt door veel mensen ingezien welke toegevoegde waarde het kan hebben. Een voordeel van coaching is onder

Nadere informatie

Inleiding Motivatie & Leerstijlen. Hoogste scores. Motivatie overzicht. Uw resultaten in een overzicht. Naam:

Inleiding Motivatie & Leerstijlen. Hoogste scores. Motivatie overzicht. Uw resultaten in een overzicht. Naam: Rapportage De volgende tests zijn afgenomen: Test Motivatie en Leerstijlenvragenlijst (MLV-M) Status Voltooid Vertrouwelijk Naam Datum onderzoek 12 mei 2014 Emailadres Inleiding Motivatie & Leerstijlen

Nadere informatie

Test je zelfvertrouwen

Test je zelfvertrouwen Test je zelfvertrouwen Hallo, Wie onzeker wordt over zichzelf, probeert zichzelf te beschermen. Je ego heeft er allerlei slimme tactieken voor, maar die doen soms meer kwaad dan goed: dat wat je ooit hielp

Nadere informatie

Antreum RAPPORT PF. Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 01 Sep 2011. de heer Consultant

Antreum RAPPORT PF. Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 01 Sep 2011. de heer Consultant RAPPORT PF Van: Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 01 Sep 2011 Normgroep: Advies de heer Consultant 1. Inleiding Persoonlijke flexibiliteit is uw vermogen om met grote uitdagingen en veranderingen

Nadere informatie

Signaalkaart Werkgeluk

Signaalkaart Werkgeluk Naam: Datum: Herman Westerhof 16 februari 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2. Herman Westerhof... 3. Toelichting op de uitslag... 4. Tot slot... 3 5 6 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Op 16 februari 2013 heb

Nadere informatie

1 A B 2 A B 3 A B 4 A B 5 A B 6 A B 7 A B 8 A B 9 A B 10 A B. Zelfassessment Probleemgedrag 1

1 A B 2 A B 3 A B 4 A B 5 A B 6 A B 7 A B 8 A B 9 A B 10 A B. Zelfassessment Probleemgedrag 1 Zelfassessment Probleemgedrag 1 1 A B ga ik eerst na wat ik heb gedaan om dat te veroorzaken. 2 A B Als ik een probleem oplos, moet daar iemand de dupe van worden. geef ik die ander daar de schuld van.

Nadere informatie

Vaardigheidsmeter Communicatie

Vaardigheidsmeter Communicatie Vaardigheidsmeter Communicatie Persoonlijke effectiviteit Teamvaardigheden Een goede eerste indruk Zelfempowerment Communiceren binnen een team Teambuilding Assertiviteit Vergaderingen leiden Anderen beïnvloeden

Nadere informatie

INZETBAARHEIDS ASSESSMENT

INZETBAARHEIDS ASSESSMENT INZETBAARHEIDS ASSESSMENT Hoe werkt dat? INSTRUCTIE: Vragenlijst: Dit is een vragenlijst die is gemaakt om een beeld te krijgen van je inzetbaarheid. Het is hierom belangrijk dat je de vragenlijst zo eerlijk

Nadere informatie

geen zeer veel 1. Bij hem/haar heb je vrijheid

geen zeer veel 1. Bij hem/haar heb je vrijheid Verkorte VIL geen zeer veel 1. Bij hem/haar heb je vrijheid 0 1 2 3 4 2. Als ik iets niet begrijp, heeft hij/zij daar begrip voor 0 1 2 3 4 nooit altijd 3. Hij/zij doet vriendelijk tegen me 0 1 2 3 4 4.

Nadere informatie

Test: hoe sta ik in mijn werk? Met deze vragenlijst krijg je zicht op hoe je in je werk staat aan de hand van de 4 niveaus van jobcraften.

Test: hoe sta ik in mijn werk? Met deze vragenlijst krijg je zicht op hoe je in je werk staat aan de hand van de 4 niveaus van jobcraften. Test: hoe sta ik in mijn werk? Met deze vragenlijst krijg je zicht op hoe je in je werk staat aan de hand van de 4 niveaus van jobcraften. Neem bij het beantwoorden van de vragen de afgelopen maand als

Nadere informatie

Persoonlijkheidsprofiel. Anoniem

Persoonlijkheidsprofiel. Anoniem Anoniem 2012 1. Inleiding Dit is jouw persoonlijkheidsprofiel. Het profiel is gebaseerd op de antwoorden die jij hebt gegeven in de vragenlijst. Jouw antwoorden zijn vergeleken met die van een grote groep

Nadere informatie

Hoe Zeker Ben Ik Van Mijn Relatie

Hoe Zeker Ben Ik Van Mijn Relatie Hoe Zeker Ben Ik Van Mijn Relatie Weet jij in welke opzichten jij en je partner een prima relatie hebben en in welke opzichten je nog wat kunt verbeteren? Na het doen van de test en het lezen van de resultaten,

Nadere informatie

VRAGENLIJSTEN. Verlatingsangst - Pagina 57. Wantrouwen en Misbruik - Pagina 79

VRAGENLIJSTEN. Verlatingsangst - Pagina 57. Wantrouwen en Misbruik - Pagina 79 Verlatingsangst - Pagina 57 1 Ik ben vaak bang dat de mensen die me dierbaar zijn me zullen verlaten 2 Ik klamp me aan mensen vast omdat ik bang ben om in de steek gelaten te worden 3 Er zijn te weinig

Nadere informatie

Competenties De Fontein

Competenties De Fontein Competenties De Fontein We werken met de volgende 4 competenties: 1. Verantwoordelijkheid 2. Samenwerken 3. Organisatie en planning, zelfstandigheid 4. Motivatie - In klas 1 wordt gewerkt aan de volgende

Nadere informatie

1. nooit 2. zelden 3. soms 4. vaak 5. altijd 1. (QMEMO01) Houdt u een lijst bij van belangrijke data, zoals verjaardagen?...

1. nooit 2. zelden 3. soms 4. vaak 5. altijd 1. (QMEMO01) Houdt u een lijst bij van belangrijke data, zoals verjaardagen?... LASAB124 In hun dagelijks leven gebruiken mensen hun geheugen op verschillende manieren. Sommige mensen maken bijvoorbeeld boodschappenlijstjes, anderen doen dat niet. Sommige mensen zijn goed in het onthouden

Nadere informatie

Motivatie: presteren? Of toch maar leren?

Motivatie: presteren? Of toch maar leren? Arjan van Dam Motivatie: presteren? Of toch maar leren? Een van de lastigste opgaven van managers is werken met medewerkers die niet gemotiveerd zijn. Op zoek naar de oorzaken van het gebrek aan motivatie,

Nadere informatie

Vragenlijst conflicthantering

Vragenlijst conflicthantering Vragenlijst conflicthantering Doel van deze vragenlijst is een zekere mate van inzicht verkrijgen in de persoonlijke wijze van reageren op conflicten. Deze vragenlijst bevat 30 paren van uitspraken. Het

Nadere informatie

Voormeting kandidaat

Voormeting kandidaat K1 Voormeting kandidaat Beste kandidaat, Het CBR is aan het onderzoeken of het nieuwe faalangstexamen voldoet aan de verwachtingen en aan de eisen van de minister van Verkeer en Waterstaat. Dit onderzoek

Nadere informatie

Pijnkliniek AZ Klina. Dr. M. Dingens Dr. B. Ickx Dr. K. Lauwers

Pijnkliniek AZ Klina. Dr. M. Dingens Dr. B. Ickx Dr. K. Lauwers Dr. M. Dingens Dr. B. Ickx Dr. K. Lauwers Pijnkliniek AZ Klina Augustijnslei 100 2930 Brasschaat Secretariaat Pijnkliniek bereikbaar: elke werkdag tussen 9u en 13u en tussen 14u en 17u, behalve woensdagnamiddag,

Nadere informatie

Joe Jouw Ontwikkeling Eerst

Joe Jouw Ontwikkeling Eerst Competentiebeoordeling Kandidaat-rapportage Joe Jouw Ontwikkeling Eerst www.jouwontwikkelingeerst.nl - info@jouwontwikkelingeerst.nl - 06 46 13 63 21 Inhoudsopgave Inleiding 3 Basisgegevens van de rapportage

Nadere informatie

LEEFREGELS EN IK-BEN OPVATTINGEN HERKENNEN

LEEFREGELS EN IK-BEN OPVATTINGEN HERKENNEN In deze huiswerkopdracht wordt uitgelegd wat leefregels en ik-ben-opvattingen zijn en het belang ervan bij het doorbreken van gewoontepatronen. Een voorbeeld van Marjolijn illustreert hoe leefregels en

Nadere informatie

OEFENINGEN: NEEM UW GEDACHTEN ONDER DE LOEP

OEFENINGEN: NEEM UW GEDACHTEN ONDER DE LOEP OEFENINGEN: NEEM UW GEDACHTEN ONDER DE LOEP Denken, voelen en doen staan sterk met elkaar in verband. Via uw gedachten kunt u invloed uitoefenen op hoe u zich voelt. Op deze manier kunt u ongewenste gevoelens

Nadere informatie

www.rolloos.nl Teamrollen Belbin

www.rolloos.nl Teamrollen Belbin Teamrollen elbin Zelfperceptie vragenlijst eze vragenlijst is bedoeld als een hulpmiddel om je belangrijkste teamrollen vast te stellen. iermee krijg je als het goed is een goed beeld van jezelf. Veelal

Nadere informatie

DEMO VERSIE. Rapport 360 -feedback Marc de Vries Coach Tool -

DEMO VERSIE. Rapport 360 -feedback Marc de Vries Coach Tool - DEMO VERSIE Rapport 6 -feedback Marc de Vries -8- - www.coachtool.nl Inhoudsopgave Introductie... Sterkte / zwakte analyse... Score top 5... 5 Verschil eigen score en omgevingsscore... 6 5 Prioriteiten

Nadere informatie

CRE-W. Instrument over creatief denken in organisaties. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum Basisrapport

CRE-W. Instrument over creatief denken in organisaties. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum Basisrapport CRE-W Instrument over creatief denken in organisaties HTS Report ID 5107-7038 Datum 18.07.2017 Basisrapport INLEIDING CRE-W 2/7 Inleiding De CRE-W is een vragenlijst die de mate van creatief denken van

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse. Kandidaat-rapportage samenvatting. Demo Kandidaat 29 augustus 2011

TMA Talentenanalyse. Kandidaat-rapportage samenvatting. Demo Kandidaat 29 augustus 2011 TMA Talentenanalyse Kandidaat-rapportage samenvatting Demo Kandidaat 29 augustus 2011 Waddenring 24 2993 VE Barendrecht T 0180 848044 I www.priman.nl E info@priman.nl Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3 2. Betekenis

Nadere informatie

Flexibiliteits Index Test

Flexibiliteits Index Test Flexibiliteits Index Test (FIT 60) Tim Batink, Gijs Jansen & Hubert de Mey. Met dank aan: David Rinsampessy, Jos Egger & Monique Samsen. Copyright 2012 T. Batink, G. Jansen & H.R.A. De Mey. Sommige rechten

Nadere informatie

Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan

Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan De zorg en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking moet erop gericht zijn dat de persoon een optimale kwaliteit

Nadere informatie

Rapport Voorbeeld adviseur. Voorbeeld adviseur2. voorbeeld Rapportage

Rapport Voorbeeld adviseur. Voorbeeld adviseur2. voorbeeld Rapportage Rapport Voorbeeld adviseur Naam Adviseur Voorbeeld adviseur2 voorbeeld Rapportage Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Detail overzicht

Nadere informatie

Vragenlijst leerstijlen (model van Kolb/Juch)

Vragenlijst leerstijlen (model van Kolb/Juch) pag.: 1 van 6 Vragenlijst leerstijlen (model van Kolb/Juch) Bron: www.fractal.org/bewustzijns-besturings-model/vragenlijsten/vragenlijst-leerstijlen.htm Auteur: onbekend Een leerstijl is de manier waarop

Nadere informatie

Belemmerende gedachten vervangen door helpende

Belemmerende gedachten vervangen door helpende Belemmerende gedachten vervangen door helpende 1 Inleiding We beginnen met een voorbeeld: Gebeurtenis of situatie: Je vraagt je collega om je te helpen bij een klus, die over een uur klaar moet zijn. Je

Nadere informatie

Welkom bij de training WEERSTAND! We leven bij wat we geloven, niet bij wat we zien!

Welkom bij de training WEERSTAND! We leven bij wat we geloven, niet bij wat we zien! Welkom bij de training WEERSTAND! We leven bij wat we geloven, niet bij wat we zien! Jouw leervragen: Denk nog even n paar minuten goed na wat je in deze training Weerstand precies wilt leren. Formuleer

Nadere informatie

Terugval preventie plan

Terugval preventie plan Terugval preventie plan Dit formulier kan u helpen op een later moment in uw leven te voorkomen dat de problemen terug komen of verergeren. Terugval, weer last krijgen van iets waar je eerder last van

Nadere informatie

Motiveren is de sleutel

Motiveren is de sleutel Motiveren is de sleutel 1 Werken aan betere bedrijfsresultaten door je medewerkers te motiveren Motivatie is de sleutel Een medewerker die van binnenuit gemotiveerd is voor zijn werk, kan ook saaie of

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Vragenlijst Depressie

Vragenlijst Depressie Vragenlijst Depressie Deze vragenlijst bestaat uit een aantal uitspraken die in groepen bij elkaar staan (A t/m U). Lees iedere groep aandachtig door. Kies dan bij elke groep die uitspraak die het best

Nadere informatie

EQ - emotionele intelligentie in kaart

EQ - emotionele intelligentie in kaart EQ - emotionele intelligentie in kaart 24-3-2014 BASISPROFIEL Laan van Vlaanderen 323 1066 WB Amsterdam INTRODUCTIE Het EQ rapport brengt iemands emotionele intelligentie in kaart. Dit is het vermogen

Nadere informatie

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG:

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: - Kun je een verzorgde brief schrijven. - Kun je op een juiste manier werkwoorden vervoegen. - Schrijf je op een juiste manier in meervoud. - Gebruik je hoofdletters op een

Nadere informatie

Standaardrapportage (strikt vertrouwelijk) Naam: Wouter van Straten Adviseur: Floor Meijer Datum: 15 maart 2014

Standaardrapportage (strikt vertrouwelijk) Naam: Wouter van Straten Adviseur: Floor Meijer Datum: 15 maart 2014 Naam: Adviseur: Floor Meijer Datum: 15 maart 2014 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op alle afgeronde onderdelen. 2 Algemeen werk- en denkniveau Ver beneden - gemidde ld Ver bovengemidde ld Algemene

Nadere informatie

De kracht in jezelf. Hulpprogramma voor leren leren en onderpresteren. Jan Kuipers

De kracht in jezelf. Hulpprogramma voor leren leren en onderpresteren. Jan Kuipers Hulpprogramma voor leren leren en onderpresteren Jan Kuipers Inhoud Voorwoord.................................................... 4 Voor welke kinderen is deze map bedoeld...............................

Nadere informatie

Vragenlijst persoonlijke onderhandelingsstijlen: de samenwerker, de vechter en de analyticus

Vragenlijst persoonlijke onderhandelingsstijlen: de samenwerker, de vechter en de analyticus pag.: 1 van 5 Vragenlijst persoonlijke onderhandelingsstijlen: de samenwerker, de vechter en de analyticus Ieder mens heeft een persoonlijke stijl van beïnvloeden. De een is meer gericht op het opbouwen

Nadere informatie

1. Welkom Stel de cursisten op hun gemak en heet ze welkom. Besteedt even aandacht aan mensen die eventueel niet aanwezig zijn.

1. Welkom Stel de cursisten op hun gemak en heet ze welkom. Besteedt even aandacht aan mensen die eventueel niet aanwezig zijn. Terugkombijeenkomst Materialen: Iets te drinken cursusmateriaal 16 e bijeenkomst Agenda: 1. Welkom 05 min. 2. Invullen van vragenlijsten 15 min. 3. Bijpraten 20 min. 4. Rol van de cursus in het huidige

Nadere informatie

360 Feedback Rapport Geloofwaardig Leiderschap

360 Feedback Rapport Geloofwaardig Leiderschap 360 Feedback Rapport Geloofwaardig Leiderschap Rapport voor: Anoniem Rapport gegenereerd op Inhoudsopgave Inleiding Samenvatting Deelnemers Leidinggevende Medewerker Directe collega Opdrachtgever / Klant

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Schoolrapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek R.K. Basisschool Martinus Twello In opdracht van: Contactpersoon: SKBG mevrouw B. Jansen Utrecht, februari 2013 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven

Nadere informatie

Hulpvragen Signs of Success

Hulpvragen Signs of Success Hulpvragen Signs of Success Signs of Success is een vragende benadering. Je probeert verandering bij de jongere en zijn netwerk op gang te brengen door vragen te stellen. In deze tool vind je een bonte

Nadere informatie

Stellingen en normering leerlingvragenlijst

Stellingen en normering leerlingvragenlijst Stellingen en normering leerlingvragenlijst Expertsysteem ZIEN! voor het primair onderwijs 3.0 oktober 2014 ZIEN! is een product van, in samenwerking met ParnasSys ZIEN!PO leerlingvragenlijst 3.0 Stellingen

Nadere informatie

Dienst Identiteit & kwaliteit Guimardstraat BRUSSEL

Dienst Identiteit & kwaliteit Guimardstraat BRUSSEL Dienst Identiteit & kwaliteit Professionele cultuur versus politiek-ambtelijke cultuur (Van Emst) In veel scholen werkt de ontstane politiek-ambtelijke cultuur onderwijsvernieuwingen en onderwijsverbeteringen

Nadere informatie

Hoe behoud ik mijn beste medewerkers in moeilijke tijden? www.roberthalf.nl

Hoe behoud ik mijn beste medewerkers in moeilijke tijden? www.roberthalf.nl Hoe behoud ik mijn beste medewerkers in moeilijke tijden? www.roberthalf.nl Het is onze doelstelling om te allen tijde beschikbaar te zijn voor onze klanten als het gaat om werving en selectie en personeels-

Nadere informatie

LPFS SR NL. Instructies: Lees de volgende stellingen aandachtig en omcirkel in welke mate elke uitspraak op u van toepassing is:

LPFS SR NL. Instructies: Lees de volgende stellingen aandachtig en omcirkel in welke mate elke uitspraak op u van toepassing is: LPRS SR NL Pagina1 LPFS SR NL Naam/ID: Instructies: Lees de volgende stellingen aandachtig en omcirkel in welke mate elke uitspraak op u van toepassing is: niet waar Een beetje waar Vaak waar 1 Ik kan

Nadere informatie

HOE WERKT FAALANGST? WAT IS FAALANGST?

HOE WERKT FAALANGST? WAT IS FAALANGST? HOE WERKT FAALANGST? WAT IS FAALANGST? Faalangst kan omschreven worden als de angst om te mislukken in situaties waarin men beoordeeld wordt (of denkt beoordeeld te worden) en de behoefte om mislukkingen

Nadere informatie

EMOTIONELE INTELLIGENTIE

EMOTIONELE INTELLIGENTIE EMOTIONELE INTELLIGENTIE drs. S. van den Eshof 1 SITUATIE Wat zijn emoties en welke invloed hebben ze op ons leven? Sommige mensen worden bestempeld als over-emotioneel, terwijl anderen van zichzelf vinden

Nadere informatie

Inhoud. HOOFDSTUK 1 Logisch denken 9. HOOFDSTUK 2 Geheugen 59. HOOFDSTUK 3 Vaardigheid met getallen 109. HOOFDSTUK 4 Persoonlijke vaardigheden 159

Inhoud. HOOFDSTUK 1 Logisch denken 9. HOOFDSTUK 2 Geheugen 59. HOOFDSTUK 3 Vaardigheid met getallen 109. HOOFDSTUK 4 Persoonlijke vaardigheden 159 Inhoud Inleiding 4 Hoe is dit boek met tests opgebouwd? 5 Gebruiksaanwijzing 6 HOOFDSTUK 1 Logisch denken 9 DOSSIER 1 Ruimtelijk inzicht en oriëntatievermogen 11 DOSSIER 2 Logische reeksen 27 DOSSIER 3

Nadere informatie

Het kinderprotocol. Inhoud: 1. Inleiding; het kinderprotocol 2. Goed gedrag kun je leren 3. De schoolregels 4. Pesten/ gepest worden 5.

Het kinderprotocol. Inhoud: 1. Inleiding; het kinderprotocol 2. Goed gedrag kun je leren 3. De schoolregels 4. Pesten/ gepest worden 5. Het kinderprotocol Inhoud: 1. Inleiding; het kinderprotocol 2. Goed gedrag kun je leren 3. De schoolregels 4. Pesten/ gepest worden 5. Slot 1. Het kinderprotocol: Op de Flamingoschool vinden we het erg

Nadere informatie

De Verschrikkelijkheid van het moment: de rol van zelfvertrouwen en herstel van zelfvertrouwen in het proces van studeren, 28 maart 2013

De Verschrikkelijkheid van het moment: de rol van zelfvertrouwen en herstel van zelfvertrouwen in het proces van studeren, 28 maart 2013 De Verschrikkelijkheid van het moment: de rol van zelfvertrouwen en herstel van zelfvertrouwen in het proces van studeren, 28 maart 2013 Marc Ophalvens, Studentenpsycholoog gedragstherapeut I. Zelfbeeld

Nadere informatie

TMA 360º feedback Flexibel en online. TMA 360º feedback werkboek. Dank u voor het gebruiken van de TMA 360º feedback competentie-analyse

TMA 360º feedback Flexibel en online. TMA 360º feedback werkboek. Dank u voor het gebruiken van de TMA 360º feedback competentie-analyse Haal het maximale uit de TMA 360º fb competentieanalyse Dank u voor het gebruiken van de TMA 360º feedback competentie-analyse 360º feedback is een krachtig instrument, maar dient op de juiste wijze gebruikt

Nadere informatie

Put your Life to the test

Put your Life to the test Put your Life to the test Kies je antwoord zo eerlijk mogelijk en ontdek waar je staat: Indien ik naar mijn gevoelens kijk, dan ben ik voor % gelukkig. A B C ALGEMEEN, denken en bewustzijn: Ik pieker bijna

Nadere informatie

Appraisal. Datum:

Appraisal. Datum: Appraisal Naam: Sample Candidate Datum: 08-08-2013 Over dit rapport: Dit rapport is op automatische wijze afgeleid van de resultaten van de vragenlijst welke door de heer Sample Candidate is ingevuld.

Nadere informatie

Observatiekladblok ZIEN!

Observatiekladblok ZIEN! Het observeren/ waarnemen Het observatiekladblok is een hulpmiddel in de fase van het waarnemen. Door de ZIEN! begrippen te kennen, gedrag te herkennen kun je scherper observeren. Wanneer je weet waar

Nadere informatie

Quiz Welk type verkoper ben jij?

Quiz Welk type verkoper ben jij? Uitleg Lees iedere stelling door en noteer een cijfer van 1 tot 4 bij ieder antwoord. Een 1 betekent dat het antwoord jou het BESTE omschrijft, en een 4 dat het antwoord jou het SLECHTSTE omschrijft. Gebruik

Nadere informatie

Het g-schema. Een voorbeeld van een G- schema:

Het g-schema. Een voorbeeld van een G- schema: Het aanpakken van emotionele problemen met behulp van cognitieve gedragstherapie Emoties als somberheid, angst, woede of paniek worden over het algemeen als problematisch en vervelend ervaren. Nu zijn

Nadere informatie

Collectief aanbod Jeugd Houten

Collectief aanbod Jeugd Houten Collectief aanbod Jeugd Houten Groepsmaatschappelijk werk Santé Partners in Houten 2018-2019 1 Inhoud Blz. Training Sterk staan 9-12.... 3 Zomertraining Plezier op School (aankomende brugklassers). 4 Assertiviteitstraining

Nadere informatie

De VrijBaan Vragenlijst (Algemeen)

De VrijBaan Vragenlijst (Algemeen) De VrijBaan Vragenlijst (Algemeen) Inleiding Veel mensen ervaren moeilijkheden om werk te vinden te behouden, of van baan / functie te veranderen. Beperkingen, bijvoorbeeld als gevolg van een gezondheidsprobleem,

Nadere informatie

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid.

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. Januari Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. (Hoog) gevoelig zijn krijgt in deze tijd steeds meer ruimte en bekendheid, dat is fijn. Een generatie geleden was het niet wenselijk om gevoelig

Nadere informatie

Het zijn de mensen die geen twijfel kennen voor wie we doodsbang moeten zijn

Het zijn de mensen die geen twijfel kennen voor wie we doodsbang moeten zijn Het zijn de mensen die geen twijfel kennen voor wie we doodsbang moeten zijn INLEIDING Bij twijfel doen! De titel van dit boek staat haaks op de conventie in onze maatschappij dat je bij twijfel niet moet

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Examen HAVO. wiskunde A. tijdvak 2 woensdag 17 juni 13.30-16.30 uur

Examen HAVO. wiskunde A. tijdvak 2 woensdag 17 juni 13.30-16.30 uur Examen HAVO 2015 tijdvak 2 woensdag 17 juni 13.30-16.30 uur wiskunde A Dit examen bestaat uit 22 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 80 punten te behalen. Voor elk vraagnummer staat hoeveel punten met

Nadere informatie

WERKEN MET WEERSTAND

WERKEN MET WEERSTAND WERKEN MET WEERSTAND Weerstand wordt gewoonlijk gezien als een negatieve kracht. Maar weerstand kan ook als een positieve kracht gezien worden, die mensen versterkt en waarmee doelen bereikt kunnen worden.

Nadere informatie

3 Pesten is geen lolletje

3 Pesten is geen lolletje Na deze les kun je: het verschil tussen plagen en pesten noemen; jouw ervaringen met pesten vertellen; uitleggen hoe je pesten kunt stoppen; afspraken maken over pesten. 3 Pesten is geen lolletje Pesten

Nadere informatie

Competency Check. Datum:

Competency Check. Datum: Competency Check Naam: Sample Candidate Datum: 08-08-2013 Over dit rapport: Dit rapport is op automatische wijze afgeleid van de resultaten van de vragenlijst welke door de heer Sample Candidate is ingevuld.

Nadere informatie

1 Soms vermijd ik situaties die me in contact brengen met mensen waar ik problemen mee heb.

1 Soms vermijd ik situaties die me in contact brengen met mensen waar ik problemen mee heb. De SOS test Uw Stijl Onder Stress test Hoe goed kent u uzelf? Een goede manier om uw zelfinzicht te vergroten is om uw Stijl Onder Stress te verkennen. Hoe reageert u wanneer een gesprek echt moeilijk

Nadere informatie

General information of the questionnaire

General information of the questionnaire General information of the questionnaire Name questionnaire: Dysfunctional Attitude Scale (DAS-A-NL) Original author: Weissman, & Beck Translated by: Raes, Hermans, VandenBroek, & Eelen Date version: 2001

Nadere informatie

Vierdejaars en de kennisbasistoets zwakke rekenaars in pabo 4

Vierdejaars en de kennisbasistoets zwakke rekenaars in pabo 4 Vierdejaars en de kennisbasistoets zwakke rekenaars in pabo 4 Gerard Boersma, HAN Pabo (Ronald Keijzer, Hogeschool ipabo) Overzicht Inleiding Onderzoeksvraag Methode Bevindingen Vragen en discussie Inleiding

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp op school Om met succes je opleiding te kunnen volgen kan het voor jongeren met een psychische beperking belangrijk zijn om over een aantal specifieke vaardigheden te beschikken.

Nadere informatie

Hoe gezond is mijn relatie?

Hoe gezond is mijn relatie? Hoe gezond is mijn relatie? Vraagt u zich wel eens af of u een gezonde relatie heeft? Maakt u zich zorgen over hoe het momenteel gesteld is met uw relatie? Wilt u hier meer inzicht in krijgen? Doe dan

Nadere informatie

Formulier A. Inventarisatie takenpakket

Formulier A. Inventarisatie takenpakket Formulier A. Inventarisatie takenpakket Om met uw leidinggevende afspraken over werkhervatting of werkuitbreiding te kunnen maken is een globaal inzicht nodig in uw takenpakket. Op basis hiervan kunt u

Nadere informatie

Inleiding. immers meer inspirerend dan iemand die zegt wat hij denkt zonder daarmee anderen te kwetsen! DE ANDER MEZELF

Inleiding. immers meer inspirerend dan iemand die zegt wat hij denkt zonder daarmee anderen te kwetsen! DE ANDER MEZELF Inleiding Helemaal uzelf zijn en assertief in het leven staan, dat kan. U hoeft echt niet te wachten tot morgen, of tot de volgende cursus communicatie of wat dan ook. U kunt hier en nu, in uw dagelijkse

Nadere informatie

feedback Flexibel en online Robuust 360º Werkboek Robuus Hartelijk dank voor het gebruiken van Robuust 360º Haal het maximale uit 360º

feedback Flexibel en online Robuust 360º Werkboek Robuus Hartelijk dank voor het gebruiken van Robuust 360º Haal het maximale uit 360º Robuus Robuust 360º Werkboek e Haal het maximale uit Hartelijk dank voor het gebruiken van Robuust 360º 360º feedback is een krachtig instrument, maar dient op de juiste wijze gebruikt te worden. Lees

Nadere informatie

Persoonlijk Rapport Junior Scan

Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijke gegevens Naam test junior Datum test 02/09/2011 (17:19) Jouw ondernemersprofiel In vergelijking met het branche normprofiel geeft jouw profiel het volgende

Nadere informatie

Assertiviteit. BOL 1 e jaars AG studenten

Assertiviteit. BOL 1 e jaars AG studenten BOL 1 e jaars AG studenten In de beroepspraktijk verwacht men van je dat je kunt opkomen voor jezelf en voor je opvattingen over je stage, de hulpverlening etc. Men verwacht tegelijkertijd dat je dit op

Nadere informatie

Antreum RAPPORT DENKSTIJLENVRAGENLIJST. Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 01 Sep de heer Consultant

Antreum RAPPORT DENKSTIJLENVRAGENLIJST. Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 01 Sep de heer Consultant RAPPORT DENKSTIJLENVRAGENLIJST Van: Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 01 Sep 2011 Normgroep: Advies de heer Consultant 1. Inleiding In dit rapport treft u een beschrijving aan van uw primaire

Nadere informatie

Signaalkaart Intake. Richting geven aan studiesucces

Signaalkaart Intake. Richting geven aan studiesucces Richting geven aan studiesucces Naam: Datum: Timo van 't Ende 23 december 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Signaalkaart Timo... 5 Toelichting op de uitslag... 6 Pagina 2 van 9 Inleiding Op 23 december

Nadere informatie

EXAMEN KEUZEDEEL VERRIJKING LEERVAARDIGHEDEN Code: K INFORMATIE VOOR DE BEOORDELAAR

EXAMEN KEUZEDEEL VERRIJKING LEERVAARDIGHEDEN Code: K INFORMATIE VOOR DE BEOORDELAAR EXAMEN KEUZEDEEL VERRIJKING LEERVAARDIGHEDEN Code: K0440 3. INFORMATIE VOOR DE BEOORDELAAR Versie 1.1 31.10.2016 INHOUD Inleiding... 3 Het examen... 3 Cesuur... 3 Afronding... 4 BIJLAGEN... 5 BIJLAGE 1a

Nadere informatie

Flexibiliteits Index Test

Flexibiliteits Index Test Flexibiliteits Index Test (FIT 60) Tim Batink, Gijs Jansen & Hubert de Mey. Met dank aan: David Rinsampessy, Jos Egger & Monique Samsen. Copyright 2015 T. Batink, G. Jansen & H.R.A. De Mey. Sommige rechten

Nadere informatie

Onderzoek je energiebalans*

Onderzoek je energiebalans* Onderzoek je energiebalans* Om je gevoel van stress aan te pakken, is het van belang dat je eerst ziet hoe je energiebalans er uit ziet op 5 gebieden: Lichamelijk, mentaal, emotioneel, werk en privé. Het

Nadere informatie

Pijncentrum AZ Klina. Dr. M. Dingens Dr. B. Ickx Dr. K. Lauwers Dr. L. Van Gestel

Pijncentrum AZ Klina. Dr. M. Dingens Dr. B. Ickx Dr. K. Lauwers Dr. L. Van Gestel Dr. M. Dingens Dr. B. Ickx Dr. K. Lauwers Dr. L. Van Gestel Pijncentrum AZ Klina Augustijnslei 100 2930 Brasschaat Secretariaat: 03/650.51.10, 9u-13u en 14u-17u Woensdag 9u-13u en Vrijdag 9u-15u secretariaatpijncentrum@klina.be

Nadere informatie

Reflectieverslag mondeling presenteren

Reflectieverslag mondeling presenteren Reflectieverslag mondeling presenteren Naam: Registratienummer: 900723514080 Opleiding: BBN Groepsdocente: Marjan Wink Periode: 2 Jaar: 2008 Inleiding In dit reflectieverslag zal ik evalueren wat ik tijdens

Nadere informatie

Werkbelevingsonderzoek 2013

Werkbelevingsonderzoek 2013 Werkbelevingsonderzoek 2013 voorbeeldrapport Den Haag, 17 september 2014 Ipso Facto beleidsonderzoek Raamweg 21, Postbus 82042, 2508EA Den Haag. Telefoon 070-3260456. Reg.K.v.K. Den Haag: 546.221.31. BTW-nummer:

Nadere informatie

Leerstijlentest. Uitspraak Eens Oneens. 1. Ik heb een uitgesproken mening over wat goed en slecht is.

Leerstijlentest. Uitspraak Eens Oneens. 1. Ik heb een uitgesproken mening over wat goed en slecht is. Leerstijlentest Niet iedereen is zich bewust van zijn/haar manier van leren. Deze vragenlijst is bedoeld om u te helpen inzicht te krijgen in uw voorkeurwijze van leren. De nauwkeurigheid van het resultaat

Nadere informatie

VOORBEELD CASUS. Wat is de winst van wachten tot het laatste moment? een socratisch gesprek uitgeschreven

VOORBEELD CASUS. Wat is de winst van wachten tot het laatste moment? een socratisch gesprek uitgeschreven VOORBEELD CASUS Wat is de winst van wachten tot het laatste moment? een socratisch gesprek uitgeschreven Hieronder tref je een beschrijving van een socratisch gesprek van ca. 1 1/2 uur, in 5 stappen. Voor

Nadere informatie