Thema: Anna eet graag fruit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Thema: Anna eet graag fruit"

Transcriptie

1 Thema: Anna eet graag fruit Welkom op de markt! We startten de maandag met heel wat lekkers. Juf Sara was naar de winkel geweest en had een zak meegekregen. Daarin zat het materiaal waar we in de hoeken mee konden spelen. We mochten inkopen doen in de fruitwinkel, mochten met plasticine onze kar vullen, kleurden de tekening van Anna die naar de markt ging en maakten hiervan een puzzel met verschillende stukken,mochten de personages in het boek zoeken met een vergrootglas,.. We bekeken al het fruit in de fruitmand en gingen op zoek naar fruit dat geel was de banaan! We maakten ook kennis met het boek van Anna waar al het fruit en de attributen in voorkomen: een appel, een banaan, een peer, aardbeien, kersen, een blender om het fruit te mixen, een scherp mes, een speelgoedmes, 2 planken,.. Juf las het verhaal voor en de kleuters mochten al het materiaal zoeken en het verhaal naspelen.

2 Een banaan grondig onderzoeken doen we zo: ruiken, voelen, zien, proeven, wegen.. en natuurlijk de banaan proberen open te doen! Want dat is weer iets anders! Joepieeee! Gelukt! We kunnen onze banaan helemaal zelf open doen, zonder de hulp van de juf.

3 De weegschaal was toch wel wat vreemd de ene keer ging de ene kant omhoog en de andere keer de andere kant en soms stonden de beide kanten gelijk van hoogte.. Tijd voor het tienuurtje en de kans om allemaal eens een banaan open te doen. Smaken deed het zeker! En alle kleuters die een banaan mee hadden, konden helemaal alleen de bananenschil open doen. Bravo! We maakten ook mooie kunstwerken op de bananenschillen!

4 Het verhaal van Anna werd nagespeeld met concreet materiaal. De kleuters moesten het materiaal zoeken en namen de fruitmand waar met al zijn attributen. Seline zocht 4 appels, Obe nam een tros bananen,.. We maakten een puzzel van Anna die naar de markt ging. Er zijn al kleuters bij die reeds tot 6 puzzelstukken konden puzzelen!

5 De kleuters namen de banaan waar en hierbij werd op het blad aangevuld wat ze zeiden. Als U het blad beter wilt bekijken, deze hangt bovenaan de deur bij onze klas. De dinsdag is het de rode dag. We leerden veel lekker rood fruit kennen! Eerst mochten we het rode fruit zoeken tussen de prenten en op de rode dag kleven. We leerden over de appel! In de zak van de winkel zaten weer leuke spelletjes: puzzels waarbij we de helften mochten zoeken, memory met fruit, de winkel werd uitgebreid met fruitmateriaal,..

6 We hadden de echte rode appel tussen het fruit in de fruitmand gevonden! En mochten zoals in het verhaal van Anna eens met een speelgoedmes de appel proberen open te snijden dit was niet zo gemakkelijk. Gelukkig had juf Sara een scherp mes waarbij ze de appel in stukjes konden snijden. Dit ging veel gemakkelijker.

7 In het verhaal van Anna eet graag fruit maakt Anna met haar mama een smoothie. Hierin doet ze ook yoghurt, ijsblokken en honing. We proefden van de honing samen met een appel. We kozen ervoor of we de appel met schil of zonder schil wouden eten. Met de honing samen was dit heerlijk! We namen de appel waar en vulden ook aan wat we ruikten, voelden, zagen en proefden.

8 Woensdag is de groene dag, dus de kleuters leren over groen fruit. We hadden nieuwe spelletjes in de hoekjes: memory van fruit, voeldoos met daarin fruit, de weegschaal waar we het fruit moesten wegen, puzzelstukken van het boek van Anna eet graag fruit,.. We proefden, ruikten, voelden,.. van groen fruit: een peer en groene druiven. We mochten met een speelgoedmes eens proberen om de peer open te snijden. Dit ging vlot! We ondervonden ook dat het veel vlotter ging dan een appel snijden, want deze was harder.

9 Tijd om nog eens te ruiken en om de druiven te proeven! We hadden een tros druiven mmm veel druiven! Maar hoeveel eigenlijk? De kleuters mochten gokken hoeveel er aan de tros hingen. Zo zeiden sommige kleuters dat er 3, 5 of zelfs 10 aan hingen. Maar liefst 66 druiven hingen er aan de tros! We telden ze allemaal 1 voor 1 vol van verwondering.

10 De kleuters vertelden heel wat over het lekkere fruit dat ze mochten proeven! Na het tienuurtje was het héél warm in de klas en besloten we om naar buiten te gaan en wat om te gaan spelen. Het was een leuke woensdagvoormiddag!

11 Donderdag is de blauwe dag. We leerden over blauw fruit. De papa van Senne had een doos mee met lekkere blauwe bessen! We mochten goed kijken en proeven, ruiken, voelen,.. van de heerlijke blauwe bessen en deze werden gesmaakt! Bedankt!

12 Op woensdag hadden de kleuters kennis gemaakt met groen fruit en daar zaten ook groene druiven bij. De kleuters leerden dat er verschillende soorten druiven bestonden: groen, paars en blauw. Zo leerden we dat rozijnen gedroogde druiven zijn en mochten weer proeven mmmm! Met de druiven maakten we fruitspiesjes en probeerden we een patroon te maken van groene en blauwe druiven. Af en toe verdween er een druif van de satéstokjes in de mond ;). Op het uiteinde van de satéstokjes mochten we blauwe bessen toevoegen.

13 Tijd voor het watermoment! Maar eerst luisterden we naar het verhaal van Anna eet graag fruit, waarbij we te horen kregen dat ze de smoothie mocht drinken met een rietje. Zo deden wij dat ook. Enkel was er een foutje.. er stonden maar 3 bekers op tafel een beker voor Anna, de mama en de opa van Anna. Gelukkig zagen de kleuters snel dat er iets niet klopte en kreeg iedereen een beker met water en een rietje. In de boekenhoek werd er voorgelezen aan de mama van Anna, de opa, de man van de fruitwinkel en Anna. Zo speelden we met handpoppen terwijl we het verhaal voorlazen.

14 We speelden het verhaal na van Anna eet graag fruit en maakten kennis met al de attributen en zijn personages. We zorgden ook voor ijsblokken, door het water in kommen te gieten. Jammer genoeg heb ik hier geen foto s van deze heb ik per ongeluk gewist We leerden ook een nieuw vers over Anna die naar de markt gaat. Kijk Anna lopen. Zij wil fruit kopen! Van het bakje in het zakje en dan betalen: snel en centje halen. Dag mevrouw, dag meneer, tot de volgende keer! We kregen ook bezoek van het Wijkgezondheidscentrum De Punt en kwamen meer te weten over tanden poetsen. De foto s staan online op de site.

15 Vrijdag was het zover! De oranje dag, tijd om appelsienen te persen en onze smoothie te maken met het heerlijke fruit. Tristan kwam ook in onze klas wennen en deed het héél goed! Juf Rianne kwam ook eens een kijkje nemen in onze klas en hielp de kleuters met de sinaasappelen te persen. De kleuters mochten verschillende dingen doen, zo mocht een groep kleuters de druiven van de tros halen, kleuters die de bananenschillen eraf mochten doen en de banaan in stukken mochten snijden, kleuters die de aardbeien en kiwi s mochten versnijden, kleuters die de pitten uit de kersen mochten halen, een kleuter die de blauwe bessen, yoghurt en honing in de blender mocht gieten en nog zoveel meer. Iedereen heeft hard gewerkt!

16

17 Tijd voor het grote moment om de knop van de blender om te draaien.. 1,2,3,4,5 standen had de blender! Tijd om te proeven van de smoothie, zo kregen we een rietje en onze zelfgemaakte ijsblok in onze beker! We hadden zoveel fruit dat we nog een andere smoothie konden maken. Deze mochten we drinken na ons slaapmoment.

18 We maakten met de kleuters een mindmap van het verhaal: Anna eet graag fruit. De kleuters kregen de correcte volgorde van het verhaal en mochten aanvullen wat ze wisten van het boek. Zo kwamen de woorden: een smoothie, de markt, een kilo, opa, mama, Anna, de kersen, een tros bananen.. allemaal naar boven.

19 We kleurden de appels in verschillende kleuren en mochten deze op een chronologische volgorde leggen: van een hele appel t.e.m een klokhuis. Eerst mochten de kleuters de appels inkleuren met een gele, groene of rode vetkrijt. De kleuters leerden een lied over fruit: Kijk eens naar je appel Kijk eens naar je peer Kijk naar je banaantje Er is nog veel meer Eet maar lekker op Want fruit is gezond Stop het niet in je oren Maar stop het in je mond

20

21 Nog wat sfeerfoto s van de klas.

22 Het was tijd om onze week af te sluiten. Maar de kleuters zagen dat juf Rianne met haar motorkleding toekwam. Zo wouden enkele kleuters de helm en de motorkleding aandoen. De kleuters hadden er veel plezier mee!

23 Tot slot: Iedereen bedankt om zoveel lekker fruit mee te brengen! Hierdoor hebben we veel kunnen ruiken, voelen, proeven, ontdekken en tot slot een heerlijke smoothie gemaakt! Maandag 29 mei komen er nieuwe kapoenen in de klas. We leren in de periode van 29 mei tot en met 9 juni over de kapper. Al het materiaal rond dit thema is welkom! Als iemand een kapper kent die eens in onze klas een bezoekje wil brengen, spreek mij maar aan. Met vriendelijke groeten, Juf Sara en Anna

Elmer de kleurenolifant:

Elmer de kleurenolifant: Elmer de kleurenolifant: Week 1: Maandag: de gele dag: De week van 13 t.e.m 17 maart leerden we in onze eerste week Elmer kennen, de kleurenolifant met al zijn mooie kleuren. Enkel wist hij niet meer welke

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 5 Thema: fruit Maandag 26 september. Vandaag is Ben kapitein! En Gianny is terug. Hij is ziek geweest, en weer genezen. En, het is open- klas-dag! Iedereen is welkom om

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 4 Thema: Maandag 19 september. Vippie komt naar onze school! De mascotte van het Gemeenschaps Onderwijs. We maken kennis met Vippie! In de praatronde is niet veel tijd v

Nadere informatie

Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar

Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar Gezond én eenvoudig te bereiden 28 pagina s vol met recepten en tips! Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar 2015 Onderstaande recepten zijn in ieder geval geschikt voor

Nadere informatie

Elmer de kleurenolifant:

Elmer de kleurenolifant: Elmer de kleurenolifant: De week van 20 t.e.m. 24 maart leerden we opnieuw over Elmer. In de eerste week richtten we ons vooral op de kleuren: geel rood groen blauw - oranje. Maar in de tweede week leerden

Nadere informatie

Lekker stel + + Kleur & vorm. Schaapje Slaaaaa

Lekker stel + + Kleur & vorm. Schaapje Slaaaaa Over de Tong Bekijk voordat je begint deel 1 van de film. Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen.

Nadere informatie

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur.

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur. Over de Tong Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen. Als goede proefpersonen willen jullie je natuurlijk

Nadere informatie

Thema: Anna en de lente en Anna en de paashaas

Thema: Anna en de lente en Anna en de paashaas Thema: Anna en de lente en Anna en de paashaas De laatste week vóór de paasvakantie leerden we over Anna en de lente en als afsluiter lazen we het boek Anna en de paashaas. De week was vlug om, maar we

Nadere informatie

Leesboekje eten en drinken

Leesboekje eten en drinken Leesboekje eten en drinken Leesboekje Eten en Drinken Pagina 1 Dit is de groente Dit is het fruit. Dit is de sinaasappel. Dit is de banaan. Dit is de tomaat. Dit is de appel. Dit zijn de druiven. Dit is

Nadere informatie

Week van 21 september tot 25 september 2015

Week van 21 september tot 25 september 2015 Week van 21 september tot 25 september 2015 Project: verkeer: fiets/verkeersborden Maandag: Zoals elke maandag startten we met het forum, gevolgd door de praatronde. Aangezien de herfst officieel van start

Nadere informatie

10 Groene Smoothies Recepten

10 Groene Smoothies Recepten 10 Groene Smoothies Recepten D e t o x e n t h u i s. n l Recept 1 Groene Smoothie met mango, ananas en banaan 100 gram mango 100 gram ananas Spoel eerst de verse in de blender toe samen met het water.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 14 november Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 14 november Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Wennen Lievelingsboek Gezond eten! Bijlage: Smoothie (tips) Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 14 november

Nadere informatie

Meer recepten vindt u op Groenesmoothie.eu

Meer recepten vindt u op Groenesmoothie.eu Meer recepten vindt u op Groenesmoothie.eu Inleiding Bedankt! Allereerst willen we u bedanken voor de geringe bijdrage voor dit e-book, door u kunnen onze servers draaien en kunnen anderen ook genieten

Nadere informatie

Fiche voorbereiden van activiteiten

Fiche voorbereiden van activiteiten Fiche voor voorbereiden van activiteiten Omschrijving van de activiteit: Maken van een fruitbrochettes (4 peuters) Ervaringssituatie: O zelfstandig spelen X ontmoeten (het eten zelf) X explorerend beleven

Nadere informatie

Rupsje nooit genoeg. Instructievel Traktaties maken Jumpin

Rupsje nooit genoeg. Instructievel Traktaties maken Jumpin Rupsje nooit genoeg Voor rupsje nooit genoeg: prikker, 5 à 6 druiven, cherrytomaat, zelfklevende wiebeloogjes Rijg de prikker bijna vol met druiven () Prik de cherrytomaat aan het eind van de prikker ()

Nadere informatie

Project kleine raaf. We 3 opgezette vogels in onze klas hadden? Een ekster, een fazant en een pauw. Daar hebben we een waarneming over gedaan.

Project kleine raaf. We 3 opgezette vogels in onze klas hadden? Een ekster, een fazant en een pauw. Daar hebben we een waarneming over gedaan. 7 maart-15 maart 2017 Project kleine raaf Kijk daar vliegt iets! Ik zie een vogel! Het is kleine raaf! Doorheen de week waren de kleuters echte vogelspotters. Dinsdag was de klas dan ook omgetoverd in

Nadere informatie

Woordje van de directie.

Woordje van de directie. NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Woordje van de directie. Beste ouders, Donderdagmorgen heeft onze bus een

Nadere informatie

- we luisterden naar een leuk verhaal over sloddervossen (Bedankt Saar!)? - we zelf een werkje met een boom konden scheuren?

- we luisterden naar een leuk verhaal over sloddervossen (Bedankt Saar!)? - we zelf een werkje met een boom konden scheuren? Week van 10 tot 14 oktober 2016 Project: Het bos (bladeren en noten) - We van Helder prachtige mini - kabouters kregen? We bouwden er mooie kabouterdorpen voor. - we luisterden naar een leuk verhaal over

Nadere informatie

De zolder van opa Groepen 3-4-5

De zolder van opa Groepen 3-4-5 De zolder van opa Groepen 3-4-53 Inhoud 1 Kinderboekenweek 3 2 Op de zolder 4 3 De stoof 5 4 Het leesplankje 6 5 De Keulse pot 7 6 De tol 8 7 De foto 9 8 De koffiemolen 10 9 De schaatsen 11 10 Nog een

Nadere informatie

De Nationale. Smaaktest t/m 4. Beste Smaakprins of Smaakprinses, Veel plezier met de Nationale Smaaktest!

De Nationale. Smaaktest t/m 4. Beste Smaakprins of Smaakprinses, Veel plezier met de Nationale Smaaktest! De Nationale Smaaktest 2009 Beste Smaakprins of Smaakprinses, Mag ik me even voorstellen? Ik ben kok Pierre Wind. Die kale, die drukke. Misschien ken je me wel van de televisie of de smaaktest van andere

Nadere informatie

Lesideeën Groente & fruit voor kleuters

Lesideeën Groente & fruit voor kleuters Lesideeën Groente & fruit voor kleuters Lesideeën groente & fruit voor kleuters In deze handleiding vind je ideeën om met het thema groente en fruit eten in de klas aan de slag te gaan. Het doel van de

Nadere informatie

De Nationale. Smaaktest Groep 5 t/m 8. Beste Smaakprins of Smaakprinses, Veel plezier met de Nationale Smaaktest!

De Nationale. Smaaktest Groep 5 t/m 8. Beste Smaakprins of Smaakprinses, Veel plezier met de Nationale Smaaktest! De Nationale Smaaktest 2009 Beste Smaakprins of Smaakprinses, Mag ik me even voorstellen? Ik ben kok Pierre Wind. Die kale, die drukke. Misschien ken je me wel van de televisie of de smaaktest van andere

Nadere informatie

Naam. Zomerboekje week 27

Naam. Zomerboekje week 27 Naam Zomerboekje week 27 Zomerboekje - 2 1 Zomerboekje - 3 Zomerboekje - 4 Fruitbarbecue In de zomer is er volop fruit te koop. En wat is er nu lekkerder en leuker dan je eigen fruitbarbecue maken. Vitamientjes

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 6 Thema: kleuren! Maandag 3 oktober. Zakia is kapitein. En de zon is er weer! Leuk, want na de middag mogen we even wat langer buiten. We zullen spelletjes spelen. De kalenders

Nadere informatie

Klasnieuws week 23. Maandag gingen we in de kring aan de slag met de vraag: Wat willen jullie doen over ons project?

Klasnieuws week 23. Maandag gingen we in de kring aan de slag met de vraag: Wat willen jullie doen over ons project? Klasnieuws week 23 Hoi hoi! Deze week vlogen we in ons project de ruimte! Wat een fantastisch thema om rond te werken! De hele week lang leefde het zeer sterk bij alle kleuters. Maandag gingen we in de

Nadere informatie

Week van 7 december tot 11 december 2015

Week van 7 december tot 11 december 2015 Week van 7 december tot 11 december 2015 Project: Kerst/Nieuwjaar Maandag: Het werd vandaag een dansforum met verschillende dansen: twee volksdansen, het standbeeld van kapitein Winokio en de schooldans

Nadere informatie

Wat vonden we er veel!

Wat vonden we er veel! Klasnieuws week 28 Na een twee weken durende vakantie was het welletjes geweest. Eindelijk mochten we weer naar de klas! Niet alleen voor velen onder hen, maar ook voor mij was het ontzettend leuk om terug

Nadere informatie

Beste fruitliefhebber, A el crumble. Kokoswater smoothie

Beste fruitliefhebber, A el crumble. Kokoswater smoothie Beste fruitliefhebber, Wat leuk dat je hebt gekozen voor fruit.nl! Zoals je waarschijnlijk al weet, vinden wij het belangrijk dat je 2 stuks of meer fruit per dag eet, dat je dit gevarieerd doet maar vooral;

Nadere informatie

Gezonde traktaties voor kinderen Hartjes spiesjes: Gedroogde appelchipjes:

Gezonde traktaties voor kinderen Hartjes spiesjes: Gedroogde appelchipjes: Gezonde traktaties voor kinderen Hartjes spiesjes: - fruit (aardbei, watermeloen, druiven) - sateprikkers en een - hartjes-uitsteekvorm Gedroogde appelchipjes: - Appel - Honing (1 theelepel per appel)

Nadere informatie

Kinderopvang De Palmboom Professionele kinderopvang in je eigen buurt! Programma

Kinderopvang De Palmboom Professionele kinderopvang in je eigen buurt! Programma Kinderopvang De Palmboom Professionele kinderopvang in je eigen buurt! Programma Week 15 Datum 7 tot en met 11 April 09.15 uur - Kring: Kern 0 1½ fruit eten. Fruit onder een doek verstoppen. Wat ligt er

Nadere informatie

Klasnieuws week 30. Maandag had Liana een gezelschapsspelletje mee. De hele week speelden ze het verschillende keren. Leuk!

Klasnieuws week 30. Maandag had Liana een gezelschapsspelletje mee. De hele week speelden ze het verschillende keren. Leuk! Klasnieuws week 30 Maandag had Liana een gezelschapsspelletje mee. De hele week speelden ze het verschillende keren. Leuk! In de kring speelden we het spel: Doe de hoed na! ook de gastjes namen eens mijn

Nadere informatie

Week van 5 tot 9 oktober 2015

Week van 5 tot 9 oktober 2015 Week van 5 tot 9 oktober 2015 Project: kikkers Maandag: VRIJE DAG: geen school! Dinsdag: Tijdens het forum kregen we nog een voorstelling van een goed doel voor de Reuzenrun komende zondag. De opa van

Nadere informatie

10 VERFRISSENDE RECEPTEN MET TARWEGRAS WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

10 VERFRISSENDE RECEPTEN MET TARWEGRAS WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM 10 VERFRISSENDE RECEPTEN MET 10 VERFRISSENDE RECEPTEN MET Wie heeft er inmiddels niet van gehoord: Tarwegras! Een ontzettend populair voedingsmiddel met een extreem hoge concentratie aan supergezonde voedingsstoffen.

Nadere informatie

- we maandag maar liefst 4 jarigen op het podium mochten zetten? Dat belooft een echte party-week te worden!

- we maandag maar liefst 4 jarigen op het podium mochten zetten? Dat belooft een echte party-week te worden! Week van 29 mei tot 2 juni 2017 Project: kikkers - we maandag maar liefst 4 jarigen op het podium mochten zetten? Dat belooft een echte party-week te worden! - we nog verder individuele spelletjes mochten

Nadere informatie

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty!

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty! Gerechten Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes Keep it simple and make it tasty! Intro Voeding... Het blijft allemaal lastig en ingewikkeld. Door de grote variatie en vele keuzes die je in het voedingsadvies

Nadere informatie

Week van 1 tot 5 juni 2015

Week van 1 tot 5 juni 2015 Week van 1 tot 5 juni 2015 Project: diplomaweek Maandag: Deze morgen stonden heel wat kinderen te popelen om aan de slag te gaan met ons toneel. Hun geduld werd nog wat op de proef gesteld want eerst kwam

Nadere informatie

Eiwitshake lekkerder maken? Bekijk deze 4 ideeën!

Eiwitshake lekkerder maken? Bekijk deze 4 ideeën! Eiwitshake lekkerder maken? Bekijk deze 4 ideeën! Meestal koop je een grote pot eiwitpoeder om zo voordelig mogelijk uit te komen, helaas zit je dan wekenlang aan dezelfde smaak vast. Check deze 4 ideeën!

Nadere informatie

Avonturen van K nijn op Algemene School Oost

Avonturen van K nijn op Algemene School Oost Avonturen van K nijn op Algemene School Oost Op maandag 12 november 2018 ben ik begonnen aan mijn rondreis langs veel klassen van Algemene School Oost te Bergen op Zoom. Superspannend, want het was de

Nadere informatie

Shakes. mini-receptenboekje. Food & Weight. Linda van Weverwijk Gewichtsconsulent

Shakes. mini-receptenboekje. Food & Weight. Linda van Weverwijk Gewichtsconsulent mini-receptenboekje Shakes Food & Weight Gewichtsconsulent Aardbeien en Havermout shake (ontbijt, 200 kcal) 125 gram aardbeien 1 sinaasappel uitgeperst 25 gram havermout 150 ml magere yoghurt Pureer de

Nadere informatie

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari)

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari) Eet smakelijk ( 5 januari t/m 31 januari) In dit thema staat eten centraal. De kinderen gaan fruit/groente proeven en ontdekken al spelenderwijs wat vies is en wat lekker is. Ook gaan we koekjes die ze

Nadere informatie

Feestelijke ijsklontjes

Feestelijke ijsklontjes Algemene richtlijnen voor eten uit de natuur Probeer zo hoog mogelijk te plukken Was alles altijd goed Als je twijfelt, eet het niet! Pluk niet op plekken waar honden/katten poepen en plassen Feestelijke

Nadere informatie

Terug in de klas probeerde ik nog even de werktijd te organiseren. Normaal valt die op dinsdagvoormiddag.

Terug in de klas probeerde ik nog even de werktijd te organiseren. Normaal valt die op dinsdagvoormiddag. Klasnieuws week 29 Maandag werd er heel geconcentreerd gewerkt en gespeeld door velen. Er werden heel wat blokkenpuzzels gemaakt, met de kleine vormpjes werden er figuren nagemaakt, met de steekparels

Nadere informatie

Bruine bananen. Doelstellingen

Bruine bananen. Doelstellingen Bruine bananen Voedselverspilling, eerste graad Doelstellingen Kinderen vertellen in eigen woorden wat voedsel verspillen is. Kinderen worden zich ervan bewust dat voedselproductie veel energie en geld

Nadere informatie

Klasnieuws week 10. Maandag op het forum was het aan de rode klas om de schooldans op het podium te dansen!

Klasnieuws week 10. Maandag op het forum was het aan de rode klas om de schooldans op het podium te dansen! Klasnieuws week 10 Maandag op het forum was het aan de rode klas om de schooldans op het podium te dansen! We keken een filmpje over honden en ontdekten dat er vele verschillende soorten bestaan, rassen.

Nadere informatie

Week van 7 tot 11 september 2015

Week van 7 tot 11 september 2015 Week van 7 tot 11 september 2015 Project: Maandag: Na het forum hadden we de praatkring. Thor had een echte, levende buxuskever mee die we met een vergrootglas konden bekijken. Ook het (lege) slakkenhuisje

Nadere informatie

In het thema van ziek zijn leerden we een leuk versje: Puk is ziek.

In het thema van ziek zijn leerden we een leuk versje: Puk is ziek. Leon was deze week onze koorddanser. Joepie: opnieuw met 20 kleuters in de kring, een deugddoend terugzien! We bekeken onze pronostiek, wie zat er het dichtste bij? :) In de kring hadden we het over het

Nadere informatie

SMOOTHIE. Benodigdheden snijplank schilmesje eetlepel theelepel grote kom maatliter staafmixer. Bereidingswijze

SMOOTHIE. Benodigdheden snijplank schilmesje eetlepel theelepel grote kom maatliter staafmixer. Bereidingswijze SMOOTHIE Ingrediënten voor ca. 2,5 liter 4 bananen 2 appels 4 sinaasappels 200 gram verse bladspinazie 2 theelepels olie 2 theelepels kaneel 8 walnoten 500ml water 500ml sinaasappelsap Dikke rietjes eetlepel

Nadere informatie

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je bij ons in de klas komen.

Nadere informatie

Abe is deze week ons Koorddansertje!

Abe is deze week ons Koorddansertje! Annelies vertelde het verhaal van De hond in de spiegelkamer. Het verhaal liet ons zien dat een vriendelijk woord ook vaak voor een vriendelijk woord bij de ander zorgt. Abe is deze week ons Koorddansertje!

Nadere informatie

Het nieuwe jaar is begonnen! We zijn blij dat juf Marieke gestart is in het lokaal naast groep. Thema Winter

Het nieuwe jaar is begonnen! We zijn blij dat juf Marieke gestart is in het lokaal naast groep. Thema Winter Thema Winter Basisschool De Bron Spiesheem 54 3907 NJ Veenendaal Nieuwsbrief 5, januari 2015 instroomgroep en groep 1/2 Januari 2015 Nieuwe leerlingen: In de instroomgroep is Zuzanna Kok gestart en in

Nadere informatie

1. De zolder van opa 3 2. Spullen van vroeger 4 3. De stoof 5 4. Het leesplankje 6 5. De Keulse pot 7 6. De tol 8 7. De foto 9 8.

1. De zolder van opa 3 2. Spullen van vroeger 4 3. De stoof 5 4. Het leesplankje 6 5. De Keulse pot 7 6. De tol 8 7. De foto 9 8. Dingen van vroeger Inhoud 1. De zolder van opa 3 2. Spullen van vroeger 4 3. De stoof 5 4. Het leesplankje 6 5. De Keulse pot 7 6. De tol 8 7. De foto 9 8. De koffiemolen 10 9. De schaatsen 11 10. Nog

Nadere informatie

Smoothie s. Aardbei Banaan Smoothie. Aardbei Bosbessen Smoothie. Abrikoos Nectarine Smoothie. Ingrediënten. Bereiding. Ingrediënten.

Smoothie s. Aardbei Banaan Smoothie. Aardbei Bosbessen Smoothie. Abrikoos Nectarine Smoothie. Ingrediënten. Bereiding. Ingrediënten. Smoothie s Aardbei Banaan Smoothie 3/4 kop appelsap 1/2 kop natuur yoghurt 1 bevroren in stukken gesneden banaan 1 kop bevroren aardbeien 1. Giet het appelsap in de blender. 2. Voeg de yoghurt toe en mix

Nadere informatie

Senne bracht vorige week een tijdschrift mee met een ruimterubriekje. Daarin stond een kleurplaat die een beetje anders was dan anders.

Senne bracht vorige week een tijdschrift mee met een ruimterubriekje. Daarin stond een kleurplaat die een beetje anders was dan anders. Klasnieuws week 24 Maandag gingen we verder met de ruimtepakken, de flessen. De hele week lang werd eraan gewerkt tot ze allemaal geschilderd waren. Dat was een heel werk! Senne bracht vorige week een

Nadere informatie

Terug in de klas bood ik een fijn werkje aan. Wie kon de taart mooi versieren volgens het Voorgestelde versieringetje?

Terug in de klas bood ik een fijn werkje aan. Wie kon de taart mooi versieren volgens het Voorgestelde versieringetje? Klasnieuws week 19 Maandag bood ik een ganzenspel aan maar in een ridderjasje. Ik speelde met hen mee. Het was erg spannend, want als je op een figuurtje kwam te staan kon het zijn dat je stappen vooruit

Nadere informatie

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat 22 8151 AN Lemelerveld tel. 0572 371850 info-heidepark@ooz.nl www.obsheidepark.nl Inleiding Binnenkort start uw kind op obs Heidepark met de wendagen. Spannend voor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOORWOORD

NIEUWSBRIEF VOORWOORD NIEUWSBRIEF VOORWOORD De laatste maand van dit schooljaar gaat alweer beginnen. Juni wordt een drukke, maar vast ook leuke maand. Nog even extra goed ons best doen voor toetsen, maar ook leuke uitstapjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Belangrijke data. 5 november Personeel

Nieuwsbrief 3. Belangrijke data. 5 november Personeel Personeel Nieuwsbrief 3 Juf Ellen Neppelenbroek Juf Ellen is in de herfstvakantie bevallen! Zij en Michel hebben samen een gezonde dochter gekregen met de naam Linde. We wensen hen samen veel geluk toe!

Nadere informatie

Week van 20 t.e.m. 24 februari Project: grootouders

Week van 20 t.e.m. 24 februari Project: grootouders Week van 20 t.e.m. 24 februari 2017 Project: grootouders - we deze week een spannende maar vooral feestelijke week hadden? we vierden wel 2x grootoudersfeest EN een carnavalsfeest! het werd een drukte

Nadere informatie

Klas van de week: groep 7

Klas van de week: groep 7 Klas van de week: groep 7 Vrijdag 6 november jl. kwamen er twee voedingscoaches op onze school. In diverse groepen hebben ze iets verteld over gezond eten. In groep 7 ging het over duurzaamheid en biologisch

Nadere informatie

Inspiratie voor gezonde en feestelijke traktaties

Inspiratie voor gezonde en feestelijke traktaties Inspiratie voor gezonde en feestelijke traktaties Groentefrietjes Vrolijke bekertjes Rode paprika s Komkommers Waspenen 1. Schrijf de naam en leeftijd van de jarige op de bekertjes. 2. Was de paprika

Nadere informatie

Alvast van harte gefeliciteerd en we wensen jullie een fijne dag!!!!

Alvast van harte gefeliciteerd en we wensen jullie een fijne dag!!!! 6 november 2015 nummer 5 9 t/m 20 nov voortgangsgesprekken AGENDA JARIGEN 9 nov Jersey Scheffer groep 7 13 nov Mirelle Wouters groep 1/2A 16 nov Anouar Bouzambou groep 4 18 nov Izabela Baran groep 1/2A

Nadere informatie

Week van: 23 maart tot 27 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag:

Week van: 23 maart tot 27 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag: Week van: 23 maart tot 27 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels Maandag: We begonnen onze maandag zoals gewoonlijk in het forum. Een leuk begin van de

Nadere informatie

Kopieerblad 1. Kleur de groenten en fruit in de juiste kleuren. Banaan. Appel Peer. Tomaat Sinaasappel. Wortel. Komkommer. Paprika

Kopieerblad 1. Kleur de groenten en fruit in de juiste kleuren. Banaan. Appel Peer. Tomaat Sinaasappel. Wortel. Komkommer. Paprika Kopieerblad 1 Kleur de groenten en fruit in de juiste kleuren. Banaan Appel Peer Tomaat Sinaasappel Wortel Komkommer Paprika 22 Kopieerblad 2 Kleur de groenten en fruit waarvan je sap kunt maken. Druiven

Nadere informatie

Verwonderen STICHTING KIND EN VOEDING. Groep 4, 5 en 6

Verwonderen STICHTING KIND EN VOEDING. Groep 4, 5 en 6 Verwonderen Groep 4, 5 en 6 Leerdoel De kinderen: - verwonderen zich over voedsel. - gebruiken hun zintuigen (ogen, neus, mond) om voedsel bewust te bekijken, te proeven en te ruiken. - ontdekken wat de

Nadere informatie

3. En.. bloemetjes vind ik heerlijk ruiken, juf

3. En.. bloemetjes vind ik heerlijk ruiken, juf 3. En.. bloemetjes vind ik heerlijk ruiken, juf Oefeningen voor de zintuigen in de onderbouw Manuela Gelens-Kilian, Montessorischool Buiten in Almere De ontwikkeling van de zintuigen en zintuigoefeningen

Nadere informatie

Klasnieuws 4 & 5. overal noten

Klasnieuws 4 & 5. overal noten BLAUWE KLAS 7 OKTOBER 2018 Klasnieuws 4 & 5 overal noten sorteren: in welke mand ligt dezelfde noot? Babbelkring Samen met enkele groene klassers kunnen wij onze ideeën rond ons nieuw project noteren.

Nadere informatie

KERMIS PAGADDERS. Zomervakantie van 1 juli tot 19 juli 2019

KERMIS PAGADDERS. Zomervakantie van 1 juli tot 19 juli 2019 KERMIS Zomervakantie van 1 juli tot 19 juli 2019 Een vakantiedag op ravot: dagverloop Aankomst vrij spel 9u30 10u 10u30 11u30 11u30 12u00 13u30 15u30 16u tussendoortje en water (fruit, yoghurt of koek

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 de maaltijd Het is eten. Het kan warm of koud zijn. de vis Het is een dier dat zwemt in het water. Er zijn veel soorten vissen. sommige soorten kun je eten.

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 9 Thema: Oranje! Maandag 24 oktober. Vandaag is Milan kapitein. De kleuters vertellen een beetje. Anderen luisteren. Over de brandweer, wordt niks meer gezegd. Voorlopig

Nadere informatie

Ontbijtboek. Door jou

Ontbijtboek. Door jou Ontbijtboek Door jou Amsterdam 6 juli 2017 Wil je iets uit het boek delen of online zetten? Dat kan! Alle foto s en tips mogen gedeeld worden met vermelding van de maker en bron onnaonna ontbijtboek. Ik

Nadere informatie

Maak een eiwitsmoothie zonder Eiwitpoeder

Maak een eiwitsmoothie zonder Eiwitpoeder Maak een eiwitsmoothie zonder Eiwitpoeder Heb je geen zin om een hele pot eiwitpoeder te kopen? Check dan eens dit recept! Deze Eiwitsmoothie bevat 26 gram eiwit. Ingrediënten voor deze smoothie 1 bakje

Nadere informatie

belangrijke data november 2016 nr. 11

belangrijke data november 2016 nr. 11 belangrijke data..... 18 november 2016 nr. 11 Vrij 25 november Tentoonstelling Zo zien zij de wereld - groep 7 aan eigen ouders Din 29 november GGD 5-jaar onderzoek Maa 28 november Ouderbijeenkomst tandverzorging

Nadere informatie

Het Zonneblad. Zonneplein 4 7004 EL Doetinchem 0314-325731. Schooljaar 2015-2016 www.basisschooldezonneboom.nl 9 oktober 2015.

Het Zonneblad. Zonneplein 4 7004 EL Doetinchem 0314-325731. Schooljaar 2015-2016 www.basisschooldezonneboom.nl 9 oktober 2015. Het Zonneblad Schooljaar 2015-2016 www.basisschooldezonneboom.nl 9 oktober 2015 Zonneplein 4 7004 EL Doetinchem 0314-325731 Belangrijke data 14 okt 19.30 MR 15 okt Voorleeswedstrijd Portfoliogesprekken

Nadere informatie

Zuivel is belangrijk. Melk is goed voor... ELK!

Zuivel is belangrijk. Melk is goed voor... ELK! tweede leerjaar 2 Zuivel is belangrijk Melk is goed voor... ELK! Plaats de passende leeftijd bij elke tekening. Kies uit: 6 tot 12 jaar, 1 tot 3 jaar, 0 jaar, meer dan 60 jaar, 12 tot 18 jaar, 6 maanden

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 9DETOX SMOOTHIES

KOOLHYDRAATARM 9DETOX SMOOTHIES KOOLHYDRAATARM 9DETOX SMOOTHIES Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete Detox Smoothies. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept, zodat je

Nadere informatie

het Toetertje 29 maart 2018

het Toetertje 29 maart 2018 het Toetertje Agenda Schoolvoetbal jongens Nationale buitenlesdag Schoolvoetbal meisjes Directie 2 daagse Studiemiddag Koningsspelen Meivakantie 29 maart 2018 4 april 10 april 11 april 12 en 13 april 17

Nadere informatie

DATUM: 1 okt Luizencontrole

DATUM: 1 okt Luizencontrole Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

KINDERBOEKENWEEKKRANT

KINDERBOEKENWEEKKRANT CBS Tamarinde 10/14/2016 Editie 2 KINDERBOEKENWEEKKRANT VOOR ALTIJD JONG Ook dit jaar hebben we in alle klassen weer veel aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. We hebben de Kinderboekenweek gezamenlijk

Nadere informatie

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE WeLkOm In HeT KlAsJe VaN JuF MeLaNiE Dag vriendjes en vriendinnetjes, mama s, papa s Het is bijna zover! Een speciale dag voor jullie klein kapoentje. Jullie kleuter mag voor het eerst of weer naar school.

Nadere informatie

Infobrochure SMOOTHIES

Infobrochure SMOOTHIES Infobrochure SMOOTHIES Wat is een SMOOTHIE? Een smoothie is een gemixte (geblenderde) dikromige, koude, niet-alcoholische drank doorgaans op basis van fruit. Om de smaak, kleur of voedingswaarde van een

Nadere informatie

Week van: 16 maart tot 20 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag:

Week van: 16 maart tot 20 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag: Week van: 16 maart tot 20 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels Maandag: Deze ochtend hoorden we in het forum over de zonsverduistering. We kregen te

Nadere informatie

We maakten in de kring een brainstorm van alles wat we wilden doen over ons project. We wilden van de klas een kasteel maken, dus maakten we kantelen

We maakten in de kring een brainstorm van alles wat we wilden doen over ons project. We wilden van de klas een kasteel maken, dus maakten we kantelen Klasnieuws week 18 Maandag was er al een duidelijke ridder, prinsessen en bakker-lucht in de klas. Er werden kastelen en ridders getekend aan de tekenmachine, er werd boven ridder en prinses gespeeld.

Nadere informatie

smoothies en sappen - 0 -

smoothies en sappen - 0 - smoothies en sappen - 0 - Smoothies & Sappen Door Serita. De recepten zijn recepten veelal geleend van internet, even als de plaatjes. Sommige van de recepten zijn top-secret V&D La place sappen. Ik zal

Nadere informatie

Week van 1 februari tot 5 februari 2016

Week van 1 februari tot 5 februari 2016 Week van 1 februari tot 5 februari 2016 Project: haaien Maandag: Er was eerst forum, daarna mochten de kleuters hun verhalen vertellen in de praatronde. Er werd gepraat over puzzels, stempels, verjaardag,

Nadere informatie

Dessert Mandarijn Sorbet

Dessert Mandarijn Sorbet Dessert Mandarijn Sorbet Mandarijnen Honing Rozenwater (100%) rozenwater De helft van de mandarijnen schillen en in de thermomix of blender (met pit en al, in de pit zit amygdaline en kininesulfaat). De

Nadere informatie

tweede leerjaar www.lessenpakket.be

tweede leerjaar www.lessenpakket.be tweede leerjaar 2 Met papa naar de markt Vandaag is het dinsdag. Louise en Lander gaan met papa naar de markt. Ze helpen papa bij het kiezen van fruit en groenten. Dat lusten ze graag. En dat is maar goed

Nadere informatie

Een gezond ontbijt. Waarom is ontbijten zo belangrijk? Ontbijt tips. Receptenboekje. Diëtistenpraktijk HRC

Een gezond ontbijt. Waarom is ontbijten zo belangrijk? Ontbijt tips. Receptenboekje. Diëtistenpraktijk HRC Een gezond ontbijt Lekkere recepten voor een gezonde start van de dag! Receptenboekje. Diëtistenpraktijk HRC Ontbijt tips Heb je soms niet genoeg 1 tijd om te ontbijten? Zet je wekker dan een kwartiertje

Nadere informatie

Ervaring Merefelt. Van Bart, Friso, Jasper, Mike

Ervaring Merefelt. Van Bart, Friso, Jasper, Mike Ervaring Merefelt Van Bart, Friso, Jasper, Mike Als eerst moesten we even wachten in de hal. Daarna werden we gehaald. En gingen we naar de plek waar we onze jassen konden leggen. Daarna gingen we naar

Nadere informatie

VAKANTIEOPVANG HOLY, GROEP GROEN

VAKANTIEOPVANG HOLY, GROEP GROEN VAKANTIEOPVANG HOLY, GROEP GROEN Deze zomervakantie hebben we als thema Camping Holy. Ben jij wel eens op vakantie geweest naar een camping? Campings heb je in Nederland maar ook in het buitenland. Meestal

Nadere informatie

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek ASJEMENOU Foto s U kunt foto s van de opening van de Kinderboekenweek, het voorlezen door groep 8 bij de kleuters en de 1e opa en oma middag, vinden op onze website in het album Kinderboekenweek. Kinderboekenweek

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis

Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis De Bron De eerste week zit erop! Een beetje spannend was het wel: een nieuw gebouw, vier trappen op, een nieuw lokaal en voor sommige kleuters ook nieuwe kinderen

Nadere informatie

Boodschappenlijst gezonde tussendoortjes

Boodschappenlijst gezonde tussendoortjes 1 schuitje varen paprika 2 fruit in het Zonnetje gedroogde fruit (abrikoos, appel, mango of andere soorten) rozijntjes 3 stengel soep bouillon blokje(s) fijngesneden groenten (of een zakje kant en klare

Nadere informatie

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi,

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi, Van 8 tot 19 juni 2015 Hoihoi, Geen gewoon klasnieuws deze keer maar een verkorte versie van 2 weken samen. Te starten met vorige week. Door de drukte van vaderdag, oudercontacten en mierekamp zijn het

Nadere informatie

Tips voor diabetici in

Tips voor diabetici in Tips voor diabetici in Fruitsalade Milkshake Poffertjes Vloan Greet lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel: 09 357 6086 fax: 09 357 78 35 www.mamagreet.be - greet.lybaert@greetlybaert.be Fruitsalade

Nadere informatie

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid IJS gezond 5 0 Gratis Gratis lekkere gezonde recepten recepten nummer Voorwoord Natuurlijk liggen de supermarkten vol met ijsjes in alle soorten en maten. Maar wat is er nu leuker dan zelf (water) ijsjes

Nadere informatie

Welkom in de 2de kleuterklas. Van juf Lieselot/ juf Sofie Sinte-Mariaschool - Bonheiden.

Welkom in de 2de kleuterklas. Van juf Lieselot/ juf Sofie Sinte-Mariaschool - Bonheiden. Welkom in de 2de kleuterklas. Van juf Lieselot/ juf Sofie Sinte-Mariaschool - Bonheiden. Naar school Mijn buikje kriebelt s Morgens kom ik graag op tijd in de klas met mijn jas en mijn boekentas! Afscheid

Nadere informatie

Welkom in de Windroos

Welkom in de Windroos Welkom in de Windroos Bij juf Nathalie in de bijtjesklas 2 Inhoudstafel : 1 Schooluren P. 4 2 Wat zit er in onze boekentas P.6 3 Klasjes p. 8 4 bewegingsopvoeding p. 8 5 Verjaardag p. 9 6 Nuttige weetjes

Nadere informatie

Infofiche 1. De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen

Infofiche 1. De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen Infofiche 1 Doelstellingen De leerlingen leren de actieve voedingsdriehoek kennen en begrijpen de indeling ervan. De leerlingen kunnen zelf voedingsmiddelen indelen bij de passende voedselgroep. geeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs- Nieuwsbrief mei 2015 Inhoud P1: Madelief en Zonnebloem P2: Kleutersportdag P2: Fotografie rond veiligheid

Nadere informatie