BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 JANUARI 2017.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 JANUARI 2017."

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 JANUARI Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. 1. ONDERWERP: Ontwikkeldocument dienstverlening Dien Burgemeester Ja Bij besluit van 6 september 2016 heeft uw college kennisgenomen van het evaluatierapport KCC. Besloten is het hoofd Dienstverlening uit te nodigen te bezien in hoeverre in het deelgebied de burger als klant nog aanpassingen kunnen worden gemaakt. Bijgaand treft u hiertoe een ontwikkeldocument aan. 1. Kennisnemen van het ontwikkeldocument waarbij de planning 2017 wordt voorbereid en uitgevoerd door een projectorganisatie (digitale) dienstverlening. 2. Het evaluatierapport en het ontwikkeldocument ter inzage leggen voor de commissie AB. Conform advies met verzoek hierover college-dinsdagmiddag-themabijeenkomst te organiseren. 2. ONDERWERP: Subsidie 2017 Stichting Bibliotheek Noordwest Veluwe (SBNV) AZK BeM/SL Weth. Van den Berg Ja De Stichting Bibliotheek Noordwest Veluwe (SBNV) heeft bij brief van 15 november 2016 een subsidieaanvraag voor het jaar 2017 ingediend. De brief ging vergezeld van een Begroting 2017 met een Productencatalogus en een Productenbegroting. Het bestuur / de directie van de SBNV vraagt voor 2017 een subsidie voor de basisfuncties van de bibliotheek van ,-- (filiaal Nunspeet ,-- en filiaal Elspeet ,--) en voor de VVE een pluspakket van ,--. De aanvraag voor een budgetsubsidie had volgens Artikel 8, lid 2 van de Algemene Subsidieverordening (ASV) gemeente Nunspeet 2014 voor 1 juni 2015 moeten worden ingediend. Op grond van de Hardheidsclausule in Artikel 22 van de ASV) kan uw college, in bijzondere gevallen, een artikel of meerdere artikelen van de verordening buiten toepassing laten of daarvan afwijken. Gelet op de aanleiding is er sprake van een bijzonder geval (eenmalig) en kan uw college de aanvraag op basis van de hardheidsclausule ontvankelijk verklaren. 1. Het bestuur / de directie van de Stichting Bibliotheek Noordwest Veluwe op basis van de hardheidsclausule van artikel 22 ASV ontvankelijk verklaren voor het op 15 november 2016 ontvangen verzoek om subsidie voor 2017 met diverse bijlagen: 2. De begroting, het Strategisch Beleidsplan en het Uitvoeringsprogramma 2017 van de SBNV voor kennisgeving aannemen; 3. De SBNV voor 2017 een subsidie verlenen van maximaal ,-- en daarop 4 gelijke voorschotten verlenen van elk ,--; 4. De SBNV voor 2017 een subsidie verlenen voor het pluspakket van ,-- en daarop een voorschot verlenen van ,--; 5. Instemmen met de bijgevoegde conceptbeschikking met de bijbehorende uitvoeringsovereenkomst. Conform advies na verwerken volgende wijziging: 2015 wijzigen in 2016.

2 ONDERWERP: Subsidie 2017 Veluvine Nunspeet Beheer CV AZK BeM/SL Weth. Van den Berg Ja Mw. H. Bosch heeft als directeur / bestuurder namens Veluvine Nunspeet Beheer (VNB) bij brief van 27 oktober 2016 een subsidieaanvraag voor het jaar 2017 ingediend. Ze vraagt het subsidie aan op basis van de Deelverordening subsidie cultuur gemeente Nunspeet 2014, hoofdstuk 4, artikel 15, lid 4 (podiumkunst). De aanvraag is daarmee niet tijdig voor 1 oktober 2016 ingediend. 1. Het restant van het subsidie 2016 ad 150 alsnog aan de VNB overmaken. 2. De aanvraag van de VNB ondanks het late tijdstip ontvankelijk verklaren. 3. De VNB voor 2017 een subsidie verlenen van , De VNB voor 2017 een voorschot verlenen van , De subsidieaanvraag en de begroting 2017 voor kennisgeving aannemen. 6. Instemmen met de bijgevoegde concept-beschikking. Conform advies. 4. ONDERWERP: Bezuinigen subsidie amateurkunst AZK BeM/SL Weth. Van den Berg Ja Door onvoorziene omstandigheden is de uitwerking van de nieuwe subsidiesystematiek voor de amateurkunst en het Jeugd Cultuur Fonds laat gestart. Als gevolg daarvan hebben de desbetreffende verenigingen door het uitblijven van informatie en daarmee duidelijkheid, voor de zekerheid maar voor 1 oktober 2016 een aanvraag voor een subsidie 2017 ingediend. De problematiek kan voor 2017 worden opgelost door het inzetten van het restant op het budget voor amateurkunst van Voor 2016 was een bedrag van ,-- beschikbaar, maar het totaal aan aanvragen bedroeg ,--. Er is dus nog een bedrag van 4.510,-- over. Tezamen met het budget voor 2017 van ,-- is het aldus beschikbare budget toereikend voor het totaal van aanvragen voor 2017 dat geraamd is op , Het restant van het budget 2016 voor de amateurkunst ad 4.510,-- overhevelen naar 2017 en samenvoegen met het budget voor 2017 ad , De jaarlijkse subsidies voor de amateurkunst voor 2017 voor de laatste keer verlenen op basis van het huidige hoofdstuk 3 van de Deelverordening subsidie cultuur gemeente Nunspeet Conform advies na verwerken volgende wijziging: onder voorbehoud van goedkeuring gemeenteraad ten aanzien van overheveling. 5. ONDERWERP: Voorstel tot verlenging meerjarenafspraken jeugd- en jongerenwerk tot en met 2017.

3 BeM/SL Weth. Van den Berg Ja De twee welzijnsorganisaties Landstede Welzijn Nunspeet en SPCJ Radix hebben subsidie aangevraagd voor activiteiten voor jeugd- en jongerenwerk in De subsidie wordt aangevraagd op basis van de Deelverordening Jeugd gemeente Nunspeet 2013, die is verlengd tot en met Voorgesteld wordt de Uitvoeringsovereenkomsten met Landstede Welzijn en SPCJ Radix en het daarop gebaseerde activiteitenplan voor 2014 en 2015, dat is verlengd in 2016, nog eenmaal met een jaar te verlengen voor 2017 en bijgevoegde beschikkingen te versturen. 1. De Deelverordening Jeugd gemeente Nunspeet 2013 verlengen tot en met 31 december De Uitvoeringsovereenkomst welzijn jeugd SPCJ 2014 en 2015 nogmaals met 1 jaar verlengen tot en met 31 december De Uitvoeringsovereenkomst welzijn jeugd Landstede Welzijn 2014 en 2015 nogmaals met 1 jaar verlengen tot en met 31 december De subsidieaanvraag van SPCJ Radix ontvankelijk verklaren en aan SPCJ Radix voor 2017 een subsidie verstrekken van , De subsidieaanvraag van Landstede Welzijn ontvankelijk verklaren en aan Landstede Welzijn voor 2017 een subsidie verstrekken van , SPCJ Radix en Landstede Welzijn informeren conform bijgevoegde conceptbrieven. Conform advies. 6. ONDERWERP: Hoogwolde 7 bedrijfswoning bestemmen tot burgerwoning en oprichten nieuwe bedrijfswoning ROV Weth. Groothuis Ja Op 14 december 2015 heeft de eigenaar van Hoogwolde 7 verzocht de bedrijfswoning te bestemmen tot burgerwoning en een nieuwe bedrijfswoning te mogen realiseren in ruil voor het inleveren van zeven bouwmogelijkheden voor nieuwe recreatiewoningen. Op 23 februari 2016 hebt u besloten dat er eerst beleid ontwikkeld moest worden, welk beleid op 22 november 2016 door u is vastgesteld. Op 12 december 2016 ging ook de commissie Ruimte en Wonen akkoord met het beleid. Het beleid sluit het inleveren van niet benutte bouwmogelijkheden in ruil voor een nieuw te realiseren bedrijfswoning uit. Dit betekent dat aan het oprichten van een nieuwe bedrijfswoning geen medewerking wordt verleend. Wat betreft het bestemmen van de huidige bedrijfswoning tot burgerwoning kan worden meegewerkt naar aanleiding van een eerder gedane inventarisatie, waaruit is gebleken dat onder andere de bedrijfswoning van Hoogwolde in aanmerking komt voor het omzetten in een burgerwoning. Op 27 oktober 2015 (A.13898) hebt u besloten dat u hieraan medewerking wilde verlenen. 1. Medewerking verlenen aan het bestemmen van de bedrijfswoning tot burgerwoning. 2. Geen medewerking verlenen aan het realiseren van een nieuwe bedrijfswoning bij Hoogwolde. 3. De commissie Ruimte en Wonen om advies vragen via bijgevoegde commissievoorstel. 4. De verzoeker informeren van dit besluit via de bijgevoegde conceptbrief. Geen medewerking verlenen omdat bedrijfswoning, blijkens aanvraag, noodzakelijk is. 7. ONDERWERP: Bedrijfswoning Stakenbergweg 64 wijzigen in woonbestemming.

4 ROV Weth. Groothuis Ja De erven Van Ouwendorp hebben verzocht medewerking te verlenen aan het wijzigen van de bedrijfswoning in een reguliere woonbestemming. Eerder is besloten hieraan geen medewerking te verlenen. Bij toetsing aan later vastgestelde beleidsuitgangspunten is medewerking aan het omzetten van de bedrijfswoning in een reguliere woonbestemming wel mogelijk en gewenst. 1. In principe medewerking verlenen aan het verzoek van de erven Van Ouwendorp om de bestemming van de bedrijfswoning om te zetten in een reguliere woonbestemming. Daarbij de mogelijkheid om een nieuwe bedrijfs-/beheerderswoning te kunnen realiseren bij het recreatieterrein uitsluiten. 2. De commissie Ruimte en Wonen over dit besluit informeren. 3. De erven Van Ouwendorp op de hoogte stellen van dit besluit via de bijgevoegde conceptbrief. Conform advies. 8. ONDERWERP: Besluitvorming aanvraag omgevingsvergunning Eperweg VTH Weth. Groothuis Ja Op 25 oktober 2016 is uw college geïnformeerd over de stand van zaken inzake de afhandeling van de aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van 31 appartementen in het bestaande pand Eperweg 21 in Nunspeet. Uw college is destijds meegedeeld dat er nog stukken door de aanvrager moesten worden aangeleverd, voordat tot besluitvorming kan worden overgaan. Deze ontbrekende stukken zijn inmiddels aangeleverd en inhoudelijk beoordeeld. Gebleken is dat er zich geen weigeringsgronden voordoen en het plan voldoet aan een goede ruimtelijke ordening. De omgevingsvergunning voor het realiseren van 31 appartementen in het pand Eperweg 21 in Nunspeet verlenen. Conform advies na verwerken volgende aanvullingen: gemeenteraad hierover informeren; wethouder Groothuis verzoeken mogelijkheden voor 5 pauzewoningen na te gaan; wethouder Groothuis verzoeken zorg te dragen voor huisnummertoewijzing per appartement. 9. ONDERWERP: Evaluatie boomverordening OR Weth. Storteboom Ja In de raadsvergadering van februari 2016 is de gewijzigde boomverordening van de gemeente Nunspeet vastgesteld. Tevens is een herplantfonds ingesteld. Gelet op mogelijke onbedoelde neveneffecten als gevolg van de verruimde mogelijkheden voor het kappen van een boom heeft de raad besloten om het eerste jaar te laten evalueren. In de toelichting wordt hier nader op ingegaan. - De evaluatie van de boomverordening voor kennisgeving aannemen. - Geen wijzigingen aanbrengen in de in 2016 vastgestelde boomverordening.

5 Uw besluit ter kennisname toezenden aan de cie RW. Conform advies na verwerken wijziging in commissievoorstel over plaatsgevonden ter visie legging bestemmingsplan buitengebied. 10. ONDERWERP: Heidebeheer OR Weth. Storteboom Ja Naar aanleiding van schriftelijke opmerkingen en vragen vanuit de fracties van de SGP, Gemeentebelang, ChristenUnie, CDA, VVD en Algemeen Belang Nunspeet over het huidige heidebeheer van de gemeente Nunspeet doen wij hierbij een procesvoorstel. De genoemde fracties willen, kort samengevat, dat de paarse heide op relatief korte termijn een prominente(re) plek krijgt, met name in die zones waar fiets- en wandelpaden zijn gelegen. In de toelichting wordt hier nader op ingegaan. Instemmen met voorgesteld proces en aanpak onderzoek heidebeheer ( paarse heide ), inclusief rol en betrokkenheid van klankbordgroep raadsfracties en het opvragen van offertes. Conform advies. 11. ONDERWERP: Jaarverslag 2015 Bevolkingsonderzoek Oost AZK BeM/SL Weth. van den Berg Ja Het jaarverslag 2015 is ontvangen van het Bevolkingsonderzoek Oost. In 2015 hebben zij de bevolkingsonderzoeken borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker uitgevoerd. Het jaarverslag is in een speciale verkorte uitgave toegestuurd; een uitgebreid inhoudelijk verslag is terug te vinden op de website Het jaarverslag 2015 van Bevolkingsonderzoek Oost voor kennisgeving aannemen. 12. ONDERWERP: Overzicht tarieven GGD Noord- en Oost-Gelderland voor AZK BeM/SL Weth. van den Berg Ja Op 6 december 2016 is een overzicht van de tarieven voor 2017 ontvangen voor de verrichtingen die de GGD Noord- en Oost-Gelderland tegen tarief uitvoert voor de deelnemende gemeenten. Het Dagelijks Bestuur van de GGD heeft deze tarieven op 28 oktober 2016 vastgesteld. Wethouder Van den Berg is lid van het AB van de GGD vanuit zijn portefeuillehouderschap gezondheid. De tarieven dienen als basis voor het in rekening brengen door de GGD van de plusproducten. De randvoorwaarden daarvoor zijn dat gemiddeld genomen de tarieven kostendekkend zijn en dat de hoogte daarvan niet belemmerend mag zijn voor de afnemers van de producten van de GGD. De uurtarieven zijn geïndexeerd met 2,65%, conform de vastgestelde Programmabegroting 2017.

6 Het toegestuurde overzicht van de tarieven 2017 van de GGD Noord- en Oost-Gelderland voor kennisgeving aannemen. 2. Het toegestuurde overzicht van de tarieven 2017 van de GGD Noord- en Oost-Gelderland ter kennisname voorleggen aan de commissie Maatschappij en Middelen. 13. ONDERWERP: Monitor 3D t/m derde kwartaal BeM/SL Weth. van den Berg Ja Op basis van de notitie Gemeentelijke monitoring sociaal domein - een balans tussen inhoud en middelen ontvangt u in 2016 ieder kwartaal een overzicht van de stand van zaken van de transities in het sociaal domein. Deze monitorrapportage wordt gepresenteerd als groeimodel om een voorlopig beeld te schetsen van de eerste drie kwartalen van Met het verstrijken van ieder kwartaal komt er meer en diepere informatie beschikbaar. Op grond van de huidige beelden wordt duidelijk dat er goed werk wordt verzet. Burgers ondervinden, voor zover bij ons bekend, weinig knelpunten. Daarnaast lijken de uitgaven voor het gehele sociaal domein samen goed in de hand gehouden te worden, al wordt er op het gebied van jeugd wel een financieel tekort voorzien voor Voor de Wmo wordt er echter een overschot voorzien voor Hierdoor lijkt het uitvoeren van de decentralisaties in zijn totaliteit, mogelijk binnen het totaal beschikbare budget van de drie domeinen samen. 1. Kennis nemen van de rapportage tot en met kwartaal drie 2016 van de transities in het sociaal domein; 2. Deze rapportage ter kennisname sturen aan de commissie Maatschappij en Middelen (9 februari 2017); 3. Deze rapportage voor kennisgeving aanbieden aan de Adviesraad Maatschappelijke Ondersteuning Nunspeet (14 februari 2017). 14. ONDERWERP: Subsidie 2017 Stichting Cultuurkust (muziekonderwijs) AZK BeM/SL Weth. Van den Berg Ja Op 30 september 2016 heeft mw. Licher, de directeur van de Stichting Cultuurkust uit Harderwijk, de subsidieaanvraag voor 2017 (tijdig) ingediend. De aanvraag met begroting 2017 heeft ze op 28 november 2016 in een gesprek met wethouder G. van den Berg toegelicht. In totaal wordt voor 5 verschillende onderdelen een subsidie gevraagd van ,--. In dit collegevoorstel wordt het kavel budgetsubsidie voor het muziekonderwijs behandeld. Voor het muziekonderwijs wordt een subsidie gevraagd van ,--. In de gemeentebegroting is na indexering van het subsidie 2016 een bedrag beschikbaar van ,--. Over de rest van de gevraagde subsidies, goed voor een bedrag van ,--, wordt in een afzonderlijk collegevoorstel geadviseerd. 1) Stichting Cultuurkust voor het jaar 2017 een budgetsubsidie verlenen van ,-- voor het uitvoeren van de activiteiten zoals omschreven in de Uitvoeringsovereenkomst muziekonderwijs Stichting Cultuurkust 2017; 2) Stichting Cultuurkust een voorschot op het subsidie verlenen van ,-- en dat in 4 gelijke termijnen van ,-- per kwartaal beschikbaar stellen; 3) Instemmen met de bijgevoegde Uitvoeringsovereenkomst muziekonderwijs Stichting Cultuurkust 2017; 4) Instemmen met de bijgevoegde concept subsidiebeschikking 2017.

7 - 7-5) Samen met de Stichting Cultuurkust en de daarin participerende gemeenten het muziekonderwijs van de afgelopen jaren evalueren en de stichting op basis daarvan vragen een beleidsplan voor de jaren op te stellen. 15. ONDERWERP: Wijzigingsplan Bloemhofweg 14 in Nunspeet onherroepelijk ROV Weth. Groothuis Ja Het vastgestelde wijzigingsplan Bloemhofweg 14 in Nunspeet heeft van 16 november tot en met 27 december 2016 ter inzage gelegen. Hiertegen is geen beroep ingesteld. Dit betekent dat het wijzigingsplan Bloemhofweg 14 met ingang van 28 december 2016 onherroepelijk is geworden. De mededeling dat het wijzigingsplan Bloemhofweg 14 in Nunspeet onherroepelijk is geworden, voor kennisgeving aannemen. 16. NDERWERP: Inwerkingtreding Erfgoedwet AZK-6308 ROV Weth. Groothuis Ja Per 1 juli jl. is de Erfgoedwet in werking getreden. Deze vervangt o.m. de Monumentenwet. In dit rapport wordt u van de belangrijkste wijzigingen in kennis gesteld. Het is gewenst de gemeentelijke Erfgoedverordening aan te passen op de nieuwe wet. De VNG heeft voorzien in een modelverordening. Hierover kan advies worden gevraagd aan de Monumentencommissie. Kennisnemen van de hoofdpunten van de nieuwe wet; de Monumentencommissie om advies vragen over wijziging van de Erfgoedverordening. 17. ONDERWERP: Onderzoek goedkope woningbouwconcepten ROV Weth. Groothuis Ja In de hoofdlijnenrapportage is onder meer de wenselijkheid van een onderzoek naar goedkope woningbouwconcepten opgenomen, als uitvloeisel van het collegeprogramma. Gevraagd is om hier separaat van de hoofdlijnenrapportage over te rapporteren. Geen algemeen onderzoek starten, maar als zich een feitelijke mogelijkheid voor een dergelijk concept voordoet een oriëntatie uitvoeren naar de op dat moment actuele concepten in de markt, zo mogelijk in NEOverband. 18. ONDERWERP: Subsidievoorwaarden en subsidieverplichtingen.

8 AZK P&P Weth. van der Maas Ja De Provincie werkt samen met de gemeenten aan de economische kracht, de onderlinge verbinding en een vitale leefomgeving. Zij doet dat onder meer door het verstrekken van subsidies. Voor ons als subsidieontvanger is het van belang te voldoen aan de gestelde voorwaarden en verplichtingen. Dit gaat in de praktijk meestal goed. Omdat het de afgelopen tijd ook wel eens niet goed gegaan is (bij andere gemeenten), gaat de Provincie, als niet wordt voldaan aan de voorwaarden, de subsidie lager vaststellen. Er wordt speciaal aandacht gevraagd voor de rechtmatigheidstoets en de looptijd van de projecten. Kennis nemen van de brief van de Provincie met betrekking tot de subsidievoorwaarden en subsidieverplichtingen. 19. ONDERWERP: Verslag vergadering monumentencommissie 19 december ROV Weth. van der Maas Ja De monumentencommissie heeft op 19 december jl. vergaderd. Naar aanleiding van het verslag worden enkele onderwerpen aan u voorgelegd. Kennis nemen van het verslag; een separaat rapport over de herbenoeming van twee leden afwachten. 20. ONDERWERP: December-circulaire 2016 Gemeentefonds AZK FIN Weth. van der Maas Ja Dit is de derde gemeentefonds-circulaire van De decembercirculaire is geen bijstelmoment voor het accres. Het karakter van de circulaire is vooral het afwikkelen van de laatste zaken van het uitkeringsjaar 2016, vooral over integratie- en decentralisatie uitkeringen alsmede een enkele taakmutatie. 1. De december-circulaire 2015 voor kennisgeving aannemen 2. De ontwikkeling voor 2017 verwerken in de eerste hooflijnenrapportage ONDERWERP: Verzoek aankoop openbaar groen Groen Portaal 63 op de Bunte AZK ROV Weth. Storteboom Ja Op 3 december 2016 heeft de eigenaar van het perceel Het Groene Portaal 63 op de Bunte een verzoek ingediend om aankoop van openbaar groen, gelegen langs de gehele lengte van het perceel. De openbare groenstrook maakt onderdeel uit van het perceel kadastraal bekend gemeente Nunspeet, sectie B, nr en heeft de bestemming Verkeer. Het openbare groen heeft een mogelijk beeldbepalend karakter in deze wijk. Momenteel wordt nieuw beleid betreffende verkoop openbaar groen voorbereid. U heeft besloten de verkoop van onrendabele groenstroken gefaseerd te laten verlopen aan de hand van vastgestelde verkoopkaarten per kern.

9 - 9 - Het perceel Groene Portaal 63 is gelegen in de wijk Nunspeet Noord en Oost. Vaststelling van de verkoopkaart voor deze wijk staat voor het voorjaar van 2017 gepland. Daarom wordt u voorgesteld dit verzoek aan te houden tot het moment waarop de verkoopkaart is vastgesteld, zodat het verzoek aan de hand hiervan kan worden beoordeeld. Het verzoek aanhouden tot het moment waarop de verkoopkaart snippergroen voor de wijk Nunspeet Noord en Oost is vastgesteld en de eigenaar van het perceel Het Groene Portaal 63 op de Bunte middel bijgevoegde conceptbrief informeren. 22. ONDERWERP: Verzoek aankoop openbaar groen Roggeweg 37 in Elspeet AZK ROV Weth. Storteboom Ja Op 24 november 2016 heeft de eigenaar van het perceel Roggeweg 37 in Elspeet wederom een verzoek ingediend om aankoop van openbaar groen, gelegen achter zijn woning. De openbare groenstrook maakt onderdeel uit van het perceel kadastraal bekend gemeente Nunspeet, sectie F, nr en heeft bestemming Verkeersdoeleinden. Momenteel word nieuw beleid betreffende verkoop snippergroen voorbereid. U heeft besloten de verkoop van onrendabele groenstroken gefaseerd te laten verlopen aan de hand van vastgestelde verkoopkaarten per kern. Vaststelling van de verkoopkaart voor de kern Elspeet staat voor het najaar van 2017 gepland. Daarom wordt u voorgesteld dit verzoek aan te houden tot het moment waarop de verkoopkaart voor de kern Elspeet is vastgesteld, zodat het verzoek aan de hand van de kaart kan worden beoordeeld. Het verzoek aanhouden tot het moment waarop de verkoopkaart snippergroen voor de kern Elspeet is vastgesteld en de eigenaar van het perceel Roggeweg 37 in Elspeet middels bijgevoegde conceptbrief informeren. 23. ONDERWERP: Reactie bewoners nav commissiebehandeling AZK Infra Weth. Storteboom Ja De gemeenteraad heeft op 29 september 2016 besloten de brief van de heer J. Spanjer inzake de verkeersproblematiek op de Kienschulpenweg ter afdoening in handen van uw college te stellen na raadpleging van de commissie Ruimte en Wonen. De verkeerssituatie Kienschulpenweg is vervolgens besproken in de commissie Ruimte en Wonen van 12 december Op 20 december 2016 heeft wethouder Storteboom meegedeeld procesmatig te antwoorden op gestelde vragen over verkeerssituatie Kienschulpenweg. De aan hem verzonden brief is bijgevoegd. Kennisnemen van de verzonden brief aan de heer Spanjer. 24. ONDERWERP: VeluweAgenda 1.0 en Uitvoeringsprogramma AZK BeM/BS Weth. Storteboom Ja Op 19 december jl. heeft de Bestuurlijke Begeleidingscommissie die zich bezighoudt met de Gebiedsopgave Veluwe ingestemd met de VeluweAgenda 1.0 en het Uitvoeringsprogramma Deze documenten vormen

10 de basis waarop de komende periode verder wordt gewerkt aan de samenwerking en uitvoering binnen de Gebiedsopgave Veluwe. De VeluweAgenda en het Uitvoeringsprogramma 2017 worden u hierbij ter kennisname aangeboden. 1. Kennisnemen van de VeluweAgenda 1.0 en het Uitvoeringsprogramma De VeluweAgenda 1.0 en het Uitvoeringsprogramma 2017 met begeleidend schrijven ter kennisname toezenden aan de gemeenteraad. 25. ONDERWERP: Subsidie 2017 Stichting Cultuurkust (cultuureducatie) AZK BeM/SL Weth. Van den Berg Ja Op 30 september 2016 heeft mw. M.C. Licher, directeur van Stichting Cultuurkust uit Harderwijk, de subsidieaanvraag voor 2017 tijdig ingediend. De aanvraag met begroting 2017 heeft ze op 28 november 2016 in een gesprek met wethouder G. van den Berg toegelicht. In totaal wordt voor 5 verschillende onderdelen een subsidie gevraagd van ,--. In dit collegevoorstel wordt het kavel cultuureducatie behandeld. Voor de verschillende onderdelen van cultuureducatie wordt een subsidie gevraagd van in totaal ,--. In de gemeentebegroting is hiervoor een bedrag van ,-- beschikbaar (incl. een index van 0,5% op 2 onderdelen). Het verschil van 1.000,-- (excl. index) zit in de grootte van het gevraagde subsidie voor het kunstmenu. Over de rest van de gevraagde subsidies, goed voor een bedrag van ,--, wordt in afzonderlijke collegevoorstellen (muziekonderwijs en extra combinatiefunctie) geadviseerd. 1. De Stichting Cultuurkust voor 2017 subsidies verlenen van / voor: a ,-- voor het inzetten van 0,3 fte cultuurmakelaar; b ,-- voor het houden van een culturele manifestatie en c ,-- voor het verzorgen van een kunstmenu. 2. Instemmen met de bijgevoegde concept-subsidiebeschikking 2017 en de daarbij behorende Uitvoeringsovereenkomst combinatiefuncties Stichting Cultuurkust ONDERWERP: Beslissing op bezwaar tegen ondergeschikte wijziging omgevingsvergunning AZK VTH Weth. Groothuis Ja Op 17 december 2015 heeft u omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van 62 appartementen met maatschappelijke voorzieningen aan de Veluwse Heuvel. Op 20 september 2016 is met een ondergeschikte wijziging toestemming verleend voor het bouwen in geringe afwijking van de eerder verleende vergunning. Tegen deze ondergeschikte wijziging is een pro-forma bezwaar ingediend. De beroepsgronden van bezwaar zijn ondanks verzoek niet aangeleverd. Het bezwaarschrift moet daarom niet-ontvankelijk worden verklaard. - Kennisnemen van het advies van de CB van 27 december Het advies van de CB over te nemen, het pro-forma bezwaarschrift niet ontvankelijk te verklaren.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 SEPTEMBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 SEPTEMBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 SEPTEMBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, en secretaris A. Heijkamp. Afwezig: Wethouders

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 DECEMBER 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 DECEMBER 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 DECEMBER 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 NOVEMBER 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 NOVEMBER 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 NOVEMBER 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 SEPTEMBER 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 SEPTEMBER 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 SEPTEMBER 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom (gedeeltelijk) en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 APRIL 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 APRIL 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 APRIL 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg en J. Groothuis en secretaris J.J. Kerkhof Afwezig: wethouders

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 OKTOBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 OKTOBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 OKTOBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: wethouders

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 AUGUSTUS 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en mw. M.W. Storteboom en loco-secretaris A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 31 JULI 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 31 JULI 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 31 JULI 2018. Aanwezig: wethouders M. van de Bunte, L. van der Maas (tevens loco-burgemeester) en mw. M.W. Storteboom en loco-secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JUNI 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JUNI 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JUNI 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 AUGUSTUS 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet).

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 AUGUSTUS 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 AUGUSTUS 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders E.H. van der Geest

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JANUARI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JANUARI 2016. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JANUARI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JUNI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JUNI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JUNI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en loco-secretaris A. Heijkamp.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 DECEMBER 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 DECEMBER 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 DECEMBER 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 JULI 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 JULI 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 JULI 2017. Aanwezig: wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: burgemeester

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 9 APRIL 2019. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 APRIL 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 APRIL 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 APRIL 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en loco-secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 JANUARI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 JANUARI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 JANUARI 2018 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 DECEMBER 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 DECEMBER 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 DECEMBER 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 DECEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 DECEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 DECEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 JANUARI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 FEBRUARI 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 FEBRUARI 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 FEBRUARI 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 SEPTEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 SEPTEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 MAART 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 MAART 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 MAART 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JANUARI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JANUARI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JANUARI 2018 Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg en J. Groothuis en secretaris J.J. Kerkhof Afwezig: wethouders

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 NOVEMBER 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 NOVEMBER 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 NOVEMBER 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 en 26 JULI 2016 (in de zin van artikel 56, lid1 van de Gemeentewet).

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 en 26 JULI 2016 (in de zin van artikel 56, lid1 van de Gemeentewet). BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 en 26 JULI 2016 (in de zin van artikel 56, lid1 van de Gemeentewet). Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouder L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 SEPTEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 SEPTEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 APRIL 2019. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 MAART 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 MAART 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 MAART 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 JULI 2017. Aanwezig: wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: burgemeester

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 APRIL 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 APRIL 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 APRIL 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 JULI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 JULI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 JULI 2016. Aanwezig: wethouders J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: burgemeester B. van

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. BeM/BS Burgemeester Ja

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. BeM/BS Burgemeester Ja BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 APRIL 2018 Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig:

Nadere informatie

1. ONDERWERP: Pilot i.h.k.v. nieuwe Wet Inburgering 2021 aanvragen bij Ministerie SZW. Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

1. ONDERWERP: Pilot i.h.k.v. nieuwe Wet Inburgering 2021 aanvragen bij Ministerie SZW. Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 JUNI 2019 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O (06-06-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 NOVEMBER 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 NOVEMBER 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 NOVEMBER 2018. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK De raad van de gemeente Moerdijk; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van >, , inzake de Algemene

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 APRIL 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 APRIL 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 APRIL 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 MAART 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 MAART 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 MAART 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 9 oktober 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 221013/201 afdeling: Welzijn Onderwerp: Stichting ECl

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 07/10/2014 week 41. Nr. Afdeling 1. Inrichting Openbare Ruimte Beschikbaar stellen van krediet bouw -en woonrijpmaken

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016. Aanwezig: wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: burgemeester

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 FEBRUARI 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 FEBRUARI 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 FEBRUARI 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 SEPTEMBER 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 SEPTEMBER 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 SEPTEMBER 2018 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 JANUARI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 JANUARI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 JANUARI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 APRIL 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 APRIL 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 APRIL 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 NOVEMBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 NOVEMBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 NOVEMBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015 Algemene subsidieverordening gemeente Maastricht 2015 1 INHOUD Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Definities... 3 Artikel 2 Wettelijke

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 APRIL 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 APRIL 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 APRIL 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

vast te stellen de volgende deelverordening: Deelverordening subsidie cultuur gemeente Nunspeet

vast te stellen de volgende deelverordening: Deelverordening subsidie cultuur gemeente Nunspeet Burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet; overwegende dat het gewenst wordt geacht dat een nadere verordening wordt opgesteld voor het verstrekken van subsidie ten bate van culturele activiteiten;

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen Nr.: 17 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden te Drunen d.d. 26 april 2005 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: ing. A.P.M. van den Hoven

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 JULI 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 JULI 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 JULI 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 25 JULI 2017 (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet).

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 25 JULI 2017 (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 25 JULI 2017 (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). Aanwezig: wethouder L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 DECEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 DECEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 DECEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

BESLUI TENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 DECEMBER 2017

BESLUI TENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 DECEMBER 2017 BESLUI TENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 DECEMBER 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo;

Burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo; PROJECTBESLUIT GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk GO/ 20081333 behandeld door mevrouw J. Koppers-Kusters doorkiesnummer 077-3596494 emailadres j.kusters@venlo.nl besluit d.d. 20 december 2010 verzonden d.d.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 AUGUSTUS 2015 (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet).

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 AUGUSTUS 2015 (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 AUGUSTUS 2015 (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H.

Nadere informatie

ESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 NOVEMBER 2016.

ESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 NOVEMBER 2016. ESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 NOVEMBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 FEBRUARI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 FEBRUARI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 FEBRUARI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70 gemeente Eindhoven 17R7211 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00427 B&W beslisdatum 4 april 2017 Dossiernummer 17.14.652 Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 MEI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 MEI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 MEI 2018 Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig:

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 2 SEPTEMBER 2014 besluitenlijst Burgemeester SECR int 14.2414 Betreft: Openbare B&W-besluitenlijst van 26 augustus 2014 Het vaststellen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 SEPTEMBER 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 SEPTEMBER 2015 CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 SEPTEMBER 2015 Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 JANUARI 2019.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 JANUARI 2019. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 JANUARI 2019. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016 Nr. e160018552 Casenr. 16e0004127 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: De heer A.A.J. Baars, burgemeester De heer mr. J. van den Bosch, wethouder De heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 BESLUITENLIJST (14) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A.C. Bragt (loco) Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Beslissing op bezwaarschrift inzake omgevingsvergunning bouw Dr. Keyzerlaan 23 te Goirle Bij besluit van 10 juli 2013 heeft het college een omgevingsvergunning verleend voor het renoveren, uitbreiden

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 FEBRUARI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 FEBRUARI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 FEBRUARI 2018 Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O (20-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 46.O

Nadere informatie

1. Het calamiteitenplan voor de archieven 2016 vast te stellen.

1. Het calamiteitenplan voor de archieven 2016 vast te stellen. BESLUITEN LIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 20 december 2016 Aanwezig: burgemeester de heer BJ. Bouwmeester, wethouder de heer J. Huizing, wethouder de heer J. Zwiers,

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2012, gelet op - artikel 149

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 23 JANUIARI 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 23 JANUIARI 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 23 JANUIARI 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof

Nadere informatie

Onderwerp Septembercirculaire Gemeentefonds 2015 OPB RAAD

Onderwerp Septembercirculaire Gemeentefonds 2015 OPB RAAD enlijst B&W-vergadering d.d. 29 september 2015 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder A.C.P. Balk Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder P.J.

Nadere informatie

Subsidieregeling gemeentelijke monumenten

Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Organisatie Leiderdorp Organisatietype Gemeente Officiële naam regeling Citeertitel Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Vastgesteld door college

Nadere informatie

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht; venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vilgert 47 Velden' raadsnummer 2019 14 collegevergadering d.d. 22-01-2019 raadsvergadering d.d. 27-02-2019 fatale termijn programma

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 FEBRUARI 2019.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 FEBRUARI 2019. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 FEBRUARI 2019. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 8 november 2016 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 JANUARI 2019.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 JANUARI 2019. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 JANUARI 2019. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W.

Nadere informatie

Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20

Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20 Portefeuillehouder: De heer L. Buwalda Behandelend ambtenaar: Mevrouw I. de Graaf/ De heer W. de Jong Onderwerp:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JUNI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JUNI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JUNI 2018 Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 JUNI 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 JUNI 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 JUNI 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 JANUARI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 JANUARI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 JANUARI 2018 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en loco-secretaris A. Heijkamp.

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 29.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 29.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 29.O (18-07-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 13/10/2015 week 42 (1). 1. Domein Samenleving Vaststellen regeling briefadres Burgemeester Van Schaik 15.00339

Nadere informatie

Van 14 januari 2014 Openbaar

Van 14 januari 2014 Openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 7 januari 2014. Advies Akkoord. BW-006671 2 Onderwerp Bestuursopdracht Samenwerken en Uitbesteden, deelopdracht: Belastingen BV Advies 1. Kennisnemen van

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel

Algemene subsidieverordening Texel Algemene subsidieverordening Texel Gemeenteblad Texel 2016 nr 36 datum 24-03-2016 INTREKKING Algemene subsidieverordening Texel 2011 De raad van de gemeente Texel gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 12 januari 2016

BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 12 januari 2016 BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 12 januari 2016 Aanwezig: Afwezig: burgemeester, wethouders Jansen, Varkevisser en Luca en de gemeentesecretaris wethouder Fluitman I.

Nadere informatie

Onderwerp Verzoek voorlopige voorziening en beroepschriften bestemmingsplan Buitengebied - Besluitvormend

Onderwerp Verzoek voorlopige voorziening en beroepschriften bestemmingsplan Buitengebied - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 18 augustus 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00634 Onderwerp Verzoek voorlopige voorziening en beroepschriften bestemmingsplan Buitengebied - Besluitvormend Beknopte samenvatting

Nadere informatie