BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 SEPTEMBER 2017.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 SEPTEMBER 2017."

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 SEPTEMBER Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. 1. ONDERWERP: Kwartaalrapportage Q Regionaal Account Jeugd BeM Weth. van den Berg Ja Kennisnamen van de rapportage van het eerste kwartaal 2017 van het Regionaal Account Jeugd, inclusief het DB voorstel RNV en notitie PO WZO. Conform advies. 2. ONDERWERP: Bewegwijzering Oostelijke Rondweg en de rotonde Oostelijke Rondweg/Eperweg Infra Weth. Groothuis Ja De SGP fractie verzoekt om het verkeer vanaf de oostelijke rondweg richting Elspeet te bewegwijzeren via de rijksweg A28 en niet via de stationsomgeving. Wij stellen u voor de SGP fractie te beantwoorden door middel van bijgevoegde concept-brief. De vragen van de SGP fractie inzake de bewegwijzering van het verkeer vanaf de oostelijke rondweg richting Elspeet beantwoorden. Een concept-brief is bijgevoegd. Conform advies na verwerken wijzigingen in antwoordbrief in overleg met wethouder Groothuis. 3. ONDERWERP: Bouw bungalow Harderwijkerweg 356 in plaats van appartementen. Door het Regionaal Account Jeugd is een rapportage opgesteld over het eerste kwartaal Deze rapportage is door het DB RNV vastgesteld op 5 juli 2017 en wordt ter kennisname aan de zes RNV-gemeenten aangeboden AZK ROV Weth. Groothuis Ja Op 16 augustus 2017 is het verzoek ontvangen van de heer en mevrouw G. Dooijewaard, Harderwijkerweg 371 in Hulshorst. Ze verzoeken een bungalow te mogen bouwen op het perceel sectie H, nummer 4574 (naast Harderwijkerweg 356) in Hulshorst. Dit in ruil voor het inleveren van een bouwmogelijkheid van drie appartementen op het perceel Akkerweg 1. Het verzoek kan niet meelopen in Woningbouw op Maat omdat het niet past binnen de systematiek van Woningbouw op Maat. Het verzoek is daarom aangemerkt als principeverzoek. Hoewel er begrip bestaat voor de wens tot het verlenen van mantelzorg, wordt geadviseerd geen medewerking

2 - 2 - aan het verzoek te verlenen, omdat een nieuwe woning op dit perceel ruimtelijk gezien ongewenst is. Ook vanuit stedenbouwkundig oogpunt biedt het geen meerwaarde. Vanuit volkshuisvesting is overigens meer behoefte aan appartementen dan aan een vrijstaande woning. 1. Geen medewerking verlenen aan het verzoek van de heer en mevrouw G. Dooijewaard. 2. De heer en mevrouw Dooijewaard informeren via de bijgevoegde conceptbrief. Conform advies. 4. ONDERWERP: Vergadering Monumentencommissie 4 september ROV Ja De Monumentencommissie heeft op 4 september vergaderd. Naar aanleiding van het verslag worden enkele punten aan u voorgelegd. - Een nader voorstel voor wijziging van de Deelverordening Monumenten afwachten; - Het Gelders Genootschap opdracht verlenen tot het maken van een cultuurhistorische beschrijving van het pand Paddestoelweg 6 in Nunspeet. - Voor het overige kennisnemen van het verslag van de vergadering Verslag voor kennisgeving aannemen en nader adviseren over planontwikkeling Paddestoelweg ONDERWERP: Tweede hoofdlijnenrapportage P&P Weth. Van der Maas Ja Hierbij wordt u de tweede hoofdlijnenrapportage 2017 aangeboden. Deze rapportage geeft inzicht in de stand van zaken rond de realisatie van de geformuleerde beleidsdoelstellingen in de Programmabegroting en de financiële stand van zaken van de taakvelden. Kennisnemen van de tweede hoofdiijnenrapportage Tweede hoofdiijnenrapportage 2017 ter behandeling aanbieden aan de commissie Maatschappij en Middelen. Financiele consequenties van de tweede hoofdlijnenrapportage 2017 via begrotingswijziging aanbieden aan de gemeenteraad. Conform advies na verwerken wijzigingen in overleg met wethouder Van der Maas.

3 ONDERWERP: Tussenrapportage concept-uitvoeringsagenda gezondheid BeM/SL Weth. Van den Berg Ja De gemeenteraad heeft op 20 april 2017 de Regionale nota Samen voor een gezond Noord Veluwe vastgesteld. De lokale dynamische uitvoeringsagenda is daar een uitwerking van. De concept- uitvoeringsagenda is opgesteld met medewerking van lokaal werkende professionals door middel van twee interactieve bijeenkomsten. De eerste over gezond opgroeien en de tweede over Gezond Ouder worden. De uitkomsten daarvan zijn verwerkt in de bijgevoegde concept uitvoeringsagenda. Komende maanden volgt het jongerenparticipatie traject met jongeren in Nunspeet en in Elspeet. Daarnaast lopen de ontwikkelingen van Welzijn voor alle leeftijden en de Wijk Ontmoetings Centra die opgenomen worden in de uitvoeringsagenda. (tevens beslissing college) 1. Kennis nemen van de concept-uitvoeringsagenda gezondheid Nunspeet 2018; 2. De Commissie Maatschappij en Middelen vragen een peiling te houden over het commissievoorstel en concept-uitvoeringsagenda gezondheid Nunspeet ONDERWERP: Zelfevaluatie informatieveiligheid; ENSIA P&P Burgemeester Ja De gemeenten hebben tijdens de BALV van 2013 de resolutie Informatieveiligheid, randvoorwaarde voor de professionele gemeente aangenomen. Met deze resolutie wilden zij (1) de informatieveiligheid bestuurlijk en ambtelijk borgen, (2) de BIG (Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten) implementeren en (3) transparant zijn over de lokale invulling van informatieveiligheid. Als tegenprestatie zou de Rijksoverheid een eenvoudiger systeem voor de verantwoording ten aanzien van de informatieveiligheid introduceren. Onder projectleiding van het Ministerie van BZK is door verschillende departementen en een groot aantal gemeenten gewerkt aan de stroomlijning van deze verantwoordingsverplichtingen informatieveiligheid voor gemeenten. In het project EN- SIA (Eenduidige Normatiek en Single Information Audits) is toegewerkt naar eenduidige verantwoording aan de gemeenteraad, gebaseerd op een zelfevaluatie van de implementatie op de BIG en ingebed in de lokale P&Ccyclus. Dit jaar vindt de verantwoording voor de eerste maal langs deze weg plaats. Om tot een goede en tijdige afronding van de verantwoording te komen is een plan van aanpak opgesteld, waarin tevens de wijze van verantwoording (zowel horizontaal naar de raad als verticaal naar de ministeries) uiteengezet. (tevens beslissing college) Kennisnemen van zowel de aanpak als de wijze van verantwoording. 8. ONDERWERP: Beantwoording schriftelijke vragen fractie SGP over IKC Elspeet-ontwikkeling BeM/SL Wteh. Van der Maas Ja Op 6 september 2017 heeft de fractie van de SGP Nunspeet een tweetal schriftelijke vragen aan uw college voorgelegd over de IKC-ontwikkelingen in Elspeet. (tevens beslissing college) Instemmen met het versturen van bijgevoegde conceptbrief als antwoord op de gestelde vragen.

4 ONDERWERP: Voortgang huisvesting onderwijs Elspeet BeM/SL Weth. Van der Maas Ja Op grond van het Strategisch Huisvestingsplan (SHP) Extra oog voor de toekomst heeft in de afgelopen periode een verkenning plaatsgevonden naar de mogelijkheid van gezamenlijk huisvesting van de basisscholen Boaz-Jachin en Da Costa Elspeet. Op 6 september 2017 hebben de besturen van deze basisscholen gecommuniceerd dat uit de uitgevoerde verkenning is gebleken dat een gezamenlijke huisvesting van beide scholen niet mogelijk blijkt te zijn. In dit voorstel wordt u allereerst op de hoogte gebracht over de achterliggende periode. Daarnaast wordt een advies voorgelegd over het vervolg. (tevens beslissing college) - Kennisnemen van het proces en uitkomst van de verkenning om te komen tot gezamenlijke huisvesting van Boaz-Jachin en Da Costa in een IKC ontwikkeling in Elspeet. - De genoemde scholen de ruimte bieden om de haalbaarheidsfase af te ronden door nieuwe scenario s uit te werken. - De besturen van de genoemde scholen, hierover informeren middels bijgaande conceptbrief. - De besturen in het OOGO en de gemeenteraad informeren middels een afschrift. 10. ONDERWERP: Bezwaarschrift realiseren overdekt terras AZK VTH Weth. Groothuis Ja Op 1 juni 2017 hebt u een omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een overdekt terras op het adres Winckelweg 6 in Nunspeet. Tegen de verleende omgevingsvergunning heeft een buurman bezwaar gemaakt. De CB adviseert u het bezwaar ontvankelijk en ongegrond te verklaren en de bestreden vergunning in stand te laten. Wij adviseren u het advies van de CB over te nemen. (tevens beslissing college) Het bezwaar tegen de verleende omgevingsvergunning ongegrond te verklaren en de verleende omgevingsvergunning in stand te laten. 11. ONDERWERP: Verbeterplan Participatiewet Dien Weth. Storteboom Ja De gemeente Nunspeet komt al jaren tekort op het budget wat beschikbaar is om uitkeringen van te betalen (BUIG-budget). Bij een tekort kan er een aanvullende uitkering bij het ministerie aangevraagd worden. De eerste 5% van het tekort is echter voor risico van de gemeente. Het tekort is de afgelopen jaren steeds kleiner geworden. In 2015 en 2016 waren de tekorten 8% en 7,5%. Om een aanvullende uitkering te krijgen moet de raad instemmen met een verbeterplan. Vooralsnog is de prognose dat bij ongewijzigde omstandigheden het tekort in 2017 onder de 5% blijft en er geen recht is op de aanvullende uitkering. Toch wordt de raad verzocht in te stemmen met het verbeterplan Participatiewet 2017 om drie redenen. 1). Inzicht in het BUIG-budget te verschaffen en de gevolgen van bepaalde beleidskeuzes op dat budget. 2). Het tekort nog verder terug te dringen. 3). Mocht het tekort onverwachts toch boven de 5% komen, voldoen wij aan de voorwaarden om alsnog een aanvullende uitkering aan te vragen.

5 - 5 - (tevens beslissing college) Het Verbeterplan Participatiewet 2017 vaststellen en via de CMM ter instemming voorleggen aan de raad via bijgevoegd concept voorstel. 12. ONDERWERP: Wijziging huisvestingsverordening ROV Weth. Groothuis Ja In de regio Noord-Veluwe is geconstateerd dat de lokale (maar regionaal identieke) huisvestingsverordeningen van de gemeenten aanpassing behoeven. Aanleiding hiervoor zijn landelijke wetswijzigingen (o.a. Wet doorstroming huurmarkt), wensen en behoeften van gemeenten en woningcorporaties en enkele onduidelijkheden in de huidige verordening. (tevens beslissing college) 1. In te stemmen met de wijzigingen in de Huisvestingsverordening gemeente Nunspeet 2015, conform bijgaand conceptbesluit. 2. Het voorstel voor wijziging van de Huisvestingsverordening gemeente Nunspeet 2015 via de raadscommissie ter besluitvorming aan de raad voor te leggen. 13. ONDERWERP: Aanvraag omgevingsvergunning Driestweg 26, Nunspeet ROV Weth. Groothuis Ja De heer G. van Klompenburg heeft een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van een vrijstaande woning aan de Driestweg 26 te Nunspeet (terrein voormalige schietvereniging waarvan bebouwing en gronden niet meer worden gebruikt). Vanwege de benodigde afwijking van het bestemmingsplan moet de omgevingsvergunning worden voorbereid volgens de uitgebreide Wabo-procedure en is een verklaring van geen bedenkingen van de raad vereist. De ontwerp omgevingsvergunning en overige stukken, zijn van 19 juli tot en met 29 augustus 2017 ter inzage gelegd. Gedurende de terinzagelegging zijn drie zienswijzen ingediend. De beantwoording van de zienswijzen is neergelegd in een zienswijzennota. Uit de beantwoording blijkt dat de zienswijzen geen aanleiding geven om te concluderen dat het project in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Op grond van deze conclusie zijn er geen redenen om de vergunning en benodigde verklaring van geen bedenkingen niet te verlenen. (tevens beslissing college) 1. De gemeenteraad voorstellen in te stemmen met de beantwoording van de ingediende zienswijzen overeenkomstig de bijgevoegde zienswijzennota. 2. De gemeenteraad vragen een verklaring van geen bedenkingen af te geven om af te wijken van het geldende bestemmingsplan voor de bouw van een vrijstaande woning aan de Driestweg 26 te Nunspeet overeenkomstig de ingediende aanvraag omgevings-vergunning. 3. Nadat de gemeenteraad de verklaring van geen bedenkingen heeft afgegeven, tot verlening van de omgevingsvergunning over gaan.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom (gedeeltelijk) en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, en secretaris A. Heijkamp. Afwezig: Wethouders

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 SEPTEMBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 SEPTEMBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 SEPTEMBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 SEPTEMBER 2019. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W.

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 AUGUSTUS 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en mw. M.W. Storteboom en loco-secretaris A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JUNI 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JUNI 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JUNI 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en loco-secretaris A. Heijkamp.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 NOVEMBER 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 NOVEMBER 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 NOVEMBER 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 DECEMBER 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 DECEMBER 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 DECEMBER 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 OKTOBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 OKTOBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 OKTOBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: wethouders

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 MAART 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 MAART 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 MAART 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 AUGUSTUS 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet).

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 AUGUSTUS 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 AUGUSTUS 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders E.H. van der Geest

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 MAART 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 MAART 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 MAART 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 en 26 JULI 2016 (in de zin van artikel 56, lid1 van de Gemeentewet).

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 en 26 JULI 2016 (in de zin van artikel 56, lid1 van de Gemeentewet). BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 en 26 JULI 2016 (in de zin van artikel 56, lid1 van de Gemeentewet). Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouder L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 en 23 JULI 2019 (conform artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). Aanwezig: wethouders J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris A. Heijkamp.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 SEPTEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 SEPTEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 9 APRIL 2019. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 APRIL 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 APRIL 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 APRIL 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg en J. Groothuis en secretaris J.J. Kerkhof Afwezig: wethouders

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 JUNI 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 JUNI 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 JUNI 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 FEBRUARI 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 FEBRUARI 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 FEBRUARI 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 JANUARI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 DECEMBER 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 DECEMBER 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 DECEMBER 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 FEBRUARI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 FEBRUARI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 FEBRUARI 2018 Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 31 JULI 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 31 JULI 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 31 JULI 2018. Aanwezig: wethouders M. van de Bunte, L. van der Maas (tevens loco-burgemeester) en mw. M.W. Storteboom en loco-secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en loco-secretaris

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. BeM/BS Burgemeester Ja

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. BeM/BS Burgemeester Ja BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 APRIL 2018 Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig:

Nadere informatie

1. ONDERWERP: Pilot i.h.k.v. nieuwe Wet Inburgering 2021 aanvragen bij Ministerie SZW. Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

1. ONDERWERP: Pilot i.h.k.v. nieuwe Wet Inburgering 2021 aanvragen bij Ministerie SZW. Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 JUNI 2019 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom

Nadere informatie

Van 1 mei 2013 openbaar

Van 1 mei 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 23 april 2013. Akkoord. BW-004454 2 Onderwerp Pilot oplaadpunten elektrisch rijden. R 1. Instemmen met het plaatsen van 4 laadpalen door Stichting E- laad.nl

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 SEPTEMBER 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 SEPTEMBER 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 SEPTEMBER 2018 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016. Aanwezig: wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: burgemeester

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 APRIL 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 APRIL 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 APRIL 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 SEPTEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 SEPTEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 DECEMBER 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 DECEMBER 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 DECEMBER 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 DECEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 DECEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 DECEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

ons kenmerk ECIB/U201600732 Lbr. 16/046

ons kenmerk ECIB/U201600732 Lbr. 16/046 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Ontwikkelingen informatieveiligheid Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECIB/U201600732 Lbr. 16/046 bijlage(n)

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 APRIL 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 APRIL 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 APRIL 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 FEBRUARI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 FEBRUARI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 FEBRUARI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 26 april 2011

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 26 april 2011 Aanwezig: de heren L. Buwalda, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken d.d. 19 april 2011

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 JULI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 JULI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 JULI 2016. Aanwezig: wethouders J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: burgemeester B. van

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 23 APRIL 2019. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017 Aanwezig: drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W. van Twuijver,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 FEBRUARI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 FEBRUARI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 FEBRUARI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 NOVEMBER 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 NOVEMBER 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 NOVEMBER 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JANUARI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JANUARI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JANUARI 2018 Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg en J. Groothuis en secretaris J.J. Kerkhof Afwezig: wethouders

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 MEI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 MEI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 MEI 2018 Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 APRIL 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 APRIL 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 APRIL 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 27 MEI 2008 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.P. Tanis, wethouder de heer J.A. Lavooi, wethouder

Nadere informatie

* *

* * *17.0000778* 17.0000778 Gemeente Noord-Beveland Besluitenlijst Burgemeester en Wethouders Aanwezige leden: M.A.J. Delhez MSc, A.G. van der Maas, P.L. de Putter, A.P.L.M. Slenter- Jamar en drs. D. Sinke,

Nadere informatie

Omgevingsvergunning UV/

Omgevingsvergunning UV/ Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 10 maart 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van C.A. van Zon, Barrierweg 62 a te Liempde voor het gedeeltelijk verbouwen van het bijgebouw

Nadere informatie

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005)

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) Datum besluit College: dinsdag 28 juni 2005. Nr. Ingekomen stuk van: Onderwerp: 1. Vaststellen van de besluitenlijst van de Collegevergadering van

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen Nr.: 17 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden te Drunen d.d. 26 april 2005 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: ing. A.P.M. van den Hoven

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 25, 21 juni 2011

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 25, 21 juni 2011 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 25, 21 juni 2011 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Guus Swillens Janneke Louisa-Muller Jan Burger Robbert Peek Carel van Gelder Algemeen Onderwerp Beslissing

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 APRIL 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 APRIL 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 APRIL 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 31 MAART 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 31 MAART 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 31 MAART 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 MAART 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 MAART 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 MAART 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 15 januari 2019

Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 15 januari 2019 Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 15 januari 2019 Behandelde voorstellen 62594 (Direct openbaar) schenking zitbank Laanstraat door SFOB De gemeenteraad informeren over de schenking van een

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 2 SEPTEMBER 2014 besluitenlijst Burgemeester SECR int 14.2414 Betreft: Openbare B&W-besluitenlijst van 26 augustus 2014 Het vaststellen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 JULI 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 JULI 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 JULI 2017. Aanwezig: wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: burgemeester

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken

B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 1 december 2015. Secr. Vastgesteld. 2.

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 24 november 2016. De raad is voltallig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt

Nadere informatie

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016.

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016. Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies:

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies: Raad Onderwerp: V200900446 aanvraag van verklaring van geen bezwaar voor het verlenen van een vrijstelling ex artikel 19 lid 1 WRO voor een gasopslag annex bedrijfsverzamelcomplex aan de Bosscheweg 67

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 FEBRUARI 2019

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 FEBRUARI 2019 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 FEBRUARI 2019 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W.

Nadere informatie

Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2017 voor kennisgeving aannemen. 1. In te stemmen met verdere verkenning/uitwerking

Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2017 voor kennisgeving aannemen. 1. In te stemmen met verdere verkenning/uitwerking Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 10 april 2018 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman De heer

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 02-11-2010 Onderwerp: Gevallen waarin geen verklaring van geen bedenkingen is vereist. Conceptbesluit: Samenvatting: Bijlagen: De raad

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel: Burgemeester en wethouders. Kerngegevens. Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014

Raadsvoorstel. Voorstel: Burgemeester en wethouders. Kerngegevens. Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014 Raadsvoorstel Burgemeester en wethouders Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014 Onderwerp : Aanvraag om omgevingsvergunning voor de huisvesting van arbeidsmigranten in het

Nadere informatie

Van 27 mei 2014 openbaar

Van 27 mei 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 20 mei 2014. Akkoord. BW-006768 2 Onderwerp Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) voor de vestiging van een crematorium op de hoek van de Peelterbaan

Nadere informatie

Van 5 februari 2013 openbaar

Van 5 februari 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering van 29 januari 2013. Advies Akkoord. BW-005538 2 Onderwerp Prestatieverslag inburgering 2012 I Advies 1. Kennisnemen van het bijgevoegde Prestatieverslag inburgering

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 21 JANUARI 2014. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 21 JANUARI 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 21 JANUARI 2014 besluitenlijst Portefeuillehouder: Organisatie-eenheid: Besluitnummer: Burgemeester SECR intl4.0088 Betreft: Openbare

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 21 november 2017

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 21 november 2017 enlijst B&W-vergadering d.d. 21 november 2017 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder A.C.P. Balk Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder P.J. Van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 11 DECEMBER 2007 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer J.A. Lavooi,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUI TENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 DECEMBER 2017

BESLUI TENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 DECEMBER 2017 BESLUI TENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 DECEMBER 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JUNI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JUNI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JUNI 2018 Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 23 JANUIARI 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 23 JANUIARI 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 23 JANUIARI 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 JANUARI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 JANUARI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 JANUARI 2018 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en loco-secretaris A. Heijkamp.

Nadere informatie

*625081* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 11 juli 2017, vastgesteld 14 juli 2017

*625081* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 11 juli 2017, vastgesteld 14 juli 2017 *625081* OPENBARE BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders van 11 juli 2017, vastgesteld 14 juli 2017 Nr. ONDERWERP/ADVIES BESLUIT B EN W 1. Advies nr. 606821 Trefwoord: Principeverzoek

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 17/3.3 BW07.0349 17/3.4 BW07.0367 17/3.9 BW07.0338 17/3.10 BW07.0352 17/3.11 BW07.0359 Bijdrage plaatselijke 4 mei comités Aan de plaatselijke 4

Nadere informatie

Gemeente Tiel nr. voorstel beslissing

Gemeente Tiel nr. voorstel beslissing Gemeente Tiel Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 11 juni 2019 om 9.00 uur Marcel Melissen afwezig. Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van

Nadere informatie

Van 11 maart 2014 openbaar

Van 11 maart 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 25 februari 2014. Akkoord. BW-006926 2 Onderwerp Subsidie aanvraag voor traject financiering Gilde Praktijk Opleidingen. I Voor het jaar 2013 maximaal 18

Nadere informatie

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING (ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Mevr. S.D. van der Veen voor het oprichten van een kleinschalige koffie- en theeschenkerij met kleine kaart en tevens verkoop van meubelen, curiosa, planten en

Nadere informatie

*634230* van het college van burgemeester en wethouders van 12 september 2017, vastgesteld 19 september 2017

*634230* van het college van burgemeester en wethouders van 12 september 2017, vastgesteld 19 september 2017 *634230* OPENBARE BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders van 12 september 2017, vastgesteld 19 september 2017 Nr. ONDERWERP/ADVIES BESLUIT B EN W 1. Advies nr. 628766 Aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 128251-195730 Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 2019 1. Vaststellen van de concept besluitenlijst van de collegevergadering B&W van 7 mei 2019. 2. De openbare besluiten deel van collegevergadering

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 19 april 2005

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 19 april 2005 burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 2. Bestuurszaken. 1. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 12 april 2005. Conform vastgesteld. 2. Ingekomen stukken opgenomen

Nadere informatie

Jaarverantwoording kinderopvang Antwoorden aanvullende vragen cie P&C 11 april Week mei Portefeuillehouder.

Jaarverantwoording kinderopvang Antwoorden aanvullende vragen cie P&C 11 april Week mei Portefeuillehouder. Week 19 09 mei 2017 Jaarverantwoording kinderopvang 2016 Harry Oosterman 1. De gemeentelijke jaarverantwoording 2016 vast te stellen. 2. Akkoord te gaan met het vrijgeven van de aangeleverde toezichtinformatie

Nadere informatie

Datum vergadering 14 december 2010

Datum vergadering 14 december 2010 Gemeente Langedijk Datum vergadering 14 december 2010 Nummer 52 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: drs. J.F.N. Cornelisse, burgemeester R. van Schoorl PJ. Beers

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Beslissing op bezwaarschrift inzake omgevingsvergunning bouw Dr. Keyzerlaan 23 te Goirle Bij besluit van 10 juli 2013 heeft het college een omgevingsvergunning verleend voor het renoveren, uitbreiden

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 10 APRIL 2007 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer H. van Kooten, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JANUARI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JANUARI 2016. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JANUARI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

*577634* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016

*577634* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016 *577634* OPENBARE BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016 Nr. ONDERWERP/ADVIES BESLUIT B EN W 1. Advies nr. 568193 Trefwoord: Welzijn

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 augustus 2017

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 augustus 2017 2.1.3 Bouw 9 zorgappartementen Wilhelminalaan te Roermond 1 Dossier 2093 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 2093 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 29 augustus 2017 Agendapunt 2.1.3 Omschrijving Bouw

Nadere informatie