vast te stellen de volgende deelverordening: Deelverordening subsidie cultuur gemeente Nunspeet

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "vast te stellen de volgende deelverordening: Deelverordening subsidie cultuur gemeente Nunspeet"

Transcriptie

1 Burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet; overwegende dat het gewenst wordt geacht dat een nadere verordening wordt opgesteld voor het verstrekken van subsidie ten bate van culturele activiteiten; gelet op artikel 2, derde lid en artikel 3, tweede lid van de Algemene subsidieverordening gemeente Nunspeet 2014 en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb); b e s l u i t e n : vast te stellen de volgende deelverordening: Deelverordening subsidie cultuur gemeente Nunspeet Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. Asv: de Algemene subsidieverordening Nunspeet 2014; b. cultuureducatie: educatie voor leerlingen in de gemeente Nunspeet in het primair of voorgezet onderwijs, zowel binnen- als buitenschools; c. subsidieplafond: een bedrag zoals bedoeld in artikel 4:22 van de Awb; d. jeugdlid: een lid tot de leeftijd van 18 jaar. Artikel 2 Procedurebepalingen Het subsidieplafond wordt jaarlijks vastgesteld door de gemeenteraad. Artikel 3 Weigeringsgronden Onverminderd het bepaalde in de Asv en Awb wordt de subsidie in ieder geval geweigerd: 1. als de aanvrager geen activiteiten verricht op het gebied van cultuur; 2. als de activiteit niet past binnen het cultuurbeleid van de gemeente Nunspeet; 3. als en voor zover met het toekennen van de subsidie het subsidieplafond wordt overschreden.

2 - 2 - Hoofdstuk 2 Eenmalige subsidie cultuur Artikel 4 Subsidiabele activiteiten 1. Op grond van deze verordening kan een eenmalige subsidie worden verstrekt voor culturele activiteiten. 2. Alleen aanvragen die door middel van het Aanvraagformulier eenmalige subsidie cultuur zijn ingediend, worden in behandeling genomen. 3. Subsidie kan worden verstrekt aan natuurlijke personen en aan rechtspersonen. Artikel 5 Doelgroep Subsidie op grond van deze regeling wordt uitsluitend verstrekt aan een aanvrager die rechtspersoonlijkheid bezit of aan een natuurlijk persoon die zich geheel of gedeeltelijk ten doel stelt om zonder winstoogmerk activiteiten te verrichten op het gebied van cultuur. Artikel 6 Procedurebepalingen 1. Een aanvraag voor een eenmalige subsidie moet zijn ontvangen uiterlijk 8 weken en maximaal 52 weken voor de aanvang van de te subsidiëren activiteit. 2. Een aanvrager kan één keer per jaar een subsidie ontvangen. Artikel 7 Berekening van de subsidie De te verlenen subsidie bedraagt maximaal 750,-- per aanvraag. Artikel 8 Verdeling van het subsidieplafond voor eenmalige subsidies Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. De datum van ontvangst is hierin bepalend. Aanvragen die gelijktijdig worden ontvangen en voor subsidie in aanmerking komen worden naar rato toegekend als door toekenning van de aanvraag het subsidieplafond wordt bereikt. Artikel 9 Verplichtingen 1. Om voor een eenmalige subsidie in aanmerking te komen dient een activiteit aan tenminste één van de volgende voorwaarden te voldoen: a. de activiteit bevat educatieve elementen; b. bij de activiteit worden jeugd, jongeren en/of mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking betrokken; c. cultuurhistorie neemt een prominente plaats in; d. de activiteit is een verrijking van en vernieuwing voor het reguliere cultuuraanbod in de gemeente.

3 - 3 - Hoofdstuk 3 Jaarlijkse subsidie amateurkunstverenigingen Artikel 10 Subsidiabele activiteiten 1. In aanmerking voor subsidie komen de volgende verenigingen, zoals bedoeld in boek 2 van het burgerlijk wetboek: a. muziekverenigingen; b. zangverenigingen; c. theater- en dansverenigingen; d. beeldendekunstverenigingen. 2. Alleen aanvragen die door middel van het Aanvraagformulier subsidie amateurkunstverenigingen zijn ingediend, worden in behandeling genomen. Artikel 11 Doelgroep Subsidie op grond van deze regeling wordt uitsluitend verstrekt aan een vereniging zoals genoemd onder artikel 10, lid 1, die rechtspersoonlijkheid bezit en zich geheel of gedeeltelijk ten doel stelt om zonder winstoogmerk activiteiten te verrichten op het gebied van cultuur. Artikel 12 Berekening van de subsidie Verenigingen komen in aanmerking voor de volgende subsidie: 1. muziekverenigingen: a. een standaardbedrag van 3.000,-- per jaar; en b. een bedrag van 100,-- per jaar per jeugdlid afkomstig uit de gemeente Nunspeet; 2. zangverenigingen: a. een standaardbedrag van 200,-- per jaar; en b. een bedrag van 10,-- per jaar per jeugdlid afkomstig uit de gemeente Nunspeet; 3. theater- en dansverenigingen: a. een standaardbedrag van 200,-- per jaar; en b. een bedrag van 10,-- per jaar per jeugdlid afkomstig uit de gemeente Nunspeet; 4. beeldendekunstverenigingen: a. een standaardbedrag van 200,-- per jaar; en b. een bedrag van 10,-- per jaar per jeugdlid afkomstig uit de gemeente Nunspeet; 5. de subsidie wordt gebaseerd op het aantal jeugdleden op 1 juli in het jaar voorafgaand aan het jaar waarvoor subsidie wordt aangevraagd. Artikel 13 Verdeling van het subsidieplafond voor subsidies amateurkunstverenigingen 1. Aanvragen die voor subsidie in aanmerking komen, worden naar rato toegekend als door toekenning van de aanvragen het subsidieplafond wordt bereikt.

4 - 4 - Artikel 14 Verplichtingen 1. Om voor een subsidie voor amateurkunstverenigingen in aanmerking te komen, moet een aanvrager aan de volgende voorwaarden voldoen: a. de aanvrager is gedurende ten minste één jaar voorafgaand aan de indiening van de aanvraag actief op het gebied van amateurkunst in de gemeente Nunspeet; b. de aanvrager is feitelijk gevestigd in Nunspeet; c. muziek- en zangverenigingen verzorgen minimaal twee (semi)openbare optredens per jaar binnen de gemeente Nunspeet; d. theater-, dans- en beeldendekunstverenigingen verzorgen minimaal één (semi)openbaar optreden per jaar binnen de gemeente Nunspeet; e. tenminste 60% van de leden, inclusief jeugd, is afkomstig uit de gemeente Nunspeet; f. een vereniging heeft ten minste het volgende aantal actieve leden; i. muziekverenigingen: vijftig leden; ii. zangverenigingen: vijftien leden; iii. theater- en dansverenigingen: tien leden; iv. beeldendekunstverenigingen: vijftien leden;

5 - 5 - Hoofdstuk 4 Jaarlijkse subsidie cultuur Artikel 15 Subsidiabele activiteiten In aanmerking voor subsidie komt een rechtspersoon die activiteiten verricht op het terrein van: 1. cultuurhistorie, waarbij specifiek aan de orde komen: a. het behoud van de Nunspeetse cultuur, waaronder de schilderkunst; en b. het in stand houden van een museale functie; en c. cultuureducatie voor ten minste vijfhonderd leerlingen uit het primair onderwijs per jaar; 2. cultuurhistorisch vormingswerk, waarbij specifiek aan de orde komt: a. vormingswerk, zijnde geen cultuureducatie; 3. beeldende kunst, waarbij specifiek aan de orde komen: a. het bekendmaken van Nunspeet als kunstenaarsdorp; en b. het aanbieden van cursussen voor beeldende kunst; en c. samenwerking met het museum Nunspeet; en d. cultuureducatie voor ten minste honderd leerlingen uit het primair onderwijs per jaar; 4. podiumkunst, waarbij specifiek aan de orde komen: a. het aanbieden van een accommodatie voor podiumkunst voor amateurs en professionals in de gemeente Nunspeet; en b. samenwerking met Veluvine Cultuur. 5. cultuureducatie uitgevoerd door een combinatiefunctionaris, waarbij specifiek aan de orde komen: a. coördineren en uitvoeren van een kunstmenu voor het primair onderwijs in de gemeente Nunspeet; en b. samenwerking met lokale culturele organisaties voor onder meer cultuurhistorie, beeldende kunst, podiumkunst en bibliotheekwerk. Artikel 16 Doelgroep Subsidie op grond van deze regeling wordt uitsluitend verstrekt aan een aanvrager die rechtspersoonlijkheid bezit en zich geheel of gedeeltelijk ten doel stelt om zonder winstoogmerk activiteiten te verrichten op het gebied van cultuur. Artikel 17 Verdeling van de subsidie voor jaarlijkse subsidies: De subsidie voor genoemde activiteiten wordt per activiteitensoort verstrekt aan één rechtspersoon. Als er meerdere aanvragen worden ontvangen, wordt een keuze gemaakt voor één aanvrager op basis van belangenafweging welke aanvrager het best aansluit op het beleid van de gemeente Nunspeet.

6 - 6 - Artikel 18 Verplichtingen 1. Om voor een jaarlijkse subsidie cultuur in aanmerking te komen, moet de aanvrager gedurende minstens één jaar voorafgaand aan de periode waarvoor de subsidie wordt aangevraagd binnen de gemeente Nunspeet actief zijn op het gebied waarvoor subsidie wordt aangevraagd. 2. De gemeente kan besluiten met de aanvrager een uitvoeringsovereenkomst te sluiten.

7 - 7 - Hoofdstuk 5 Budgetsubsidies cultuur Artikel 19 Subsidiabele activiteiten Rechtspersonen komen in aanmerking voor de volgende subsidie: 1. verzorgen van het openbaar bibliotheekwerk binnen de gemeente Nunspeet, waarbij specifiek geldt dat: a. invulling wordt gegeven aan de vijf kernfuncties van de bibliotheek: i. lezen en literatuur; ii. educatie en ontwikkeling; iii. kennis en informatie; iv. ontmoeting en beleving; v. kunst en cultuur. b. er een vestiging in de kern Nunspeet en Elspeet is; c. er met diverse (maatschappelijke) instellingen word samengewerkt, waaronder in ieder geval die voor primair en voortgezet onderwijs en volwassenenonderwijs; d. de bibliotheek ruime openingstijden hanteert; e. de bibliotheek deel uitmaakt van een basisbibliotheek; f. de bibliotheek gecertificeerd is door de Stichting Certificering Openbare Bibliotheken; g. cultuureducatie wordt aangeboden. h. het aanbod deels wordt gerealiseerd door de inzet van een combinatiefunctionaris. 2. verzorgen van het muziekonderwijs binnen de gemeente Nunspeet, waarbij specifiek geldt dat : a. muziekonderwijs wordt verzorgd voor het primair onderwijs (2-12 jaar), zowel binnen als buitenschools; b. muziekonderwijs in het kader van de HaFaBra (Harmonie, Fanfare en Brassband) wordt verzorgd; c. AMV (Algemene muzikale vorming) en individueel muziekonderwijs voor de A en B fase tot de leeftijd van 18 jaar worden verzorgd voor zover de markt dit niet aanbiedt; d. een bijdrage wordt geleverd aan het bereiken van de doelstellingen binnen de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). e. het aanbod deels wordt gerealiseerd door de inzet van een combinatiefunctionaris.

8 - 8 - Artikel 20 Doelgroep Subsidie op grond van deze regeling wordt uitsluitend verstrekt aan een aanvrager die rechtspersoonlijkheid bezit en zich geheel of gedeeltelijk ten doel stelt om zonder winstoogmerk activiteiten te verrichten op het gebied van cultuur. Artikel 21 Verdeling van de subsidie voor budgetsubsidies: De subsidie voor de genoemde activiteiten worden per activiteitensoort verstrekt aan één rechtspersoon. Als er meerdere aanvragen worden ontvangen, wordt een keuze gemaakt voor één aanvrager op basis van belangenafweging welke aanvrager het best aansluit op het beleid van de gemeente Nunspeet. Artikel 22 Verplichtingen Om voor een subsidie in aanmerking te komen, moet een aanvrager aan de volgende voorwaarden voldoen: 1. de aanvrager is gedurende ten minste één jaar voorafgaand aan de indiening van de aanvraag actief op het gebied waarvoor subsidie wordt aangevraagd; 2. de aanvrager voldoet aan de code cultural governance; 3. de aanvrager sluit met de gemeente een uitvoeringsovereenkomst.

9 - 9 - Hoofdstuk 6 Overige bepalingen Artikel 23 Hardheidsclausule Het college kan, in bijzondere gevallen, een artikel of artikelen van de verordening buiten toepassing laten of daarvan afwijken voor zover toepassing gelet op het belang van de aanvrager of subsidieontvanger leidt tot onbillijkheid van overwegende aard. In gevallen waarin deze verordening niet voorziet, beslist het college. Het van toepassing verklaren van dit artikel wordt gemotiveerd in het besluit en hiervan wordt jaarlijks verslag gedaan aan de raad. Artikel 24 Inwerkingtreding Deze verordening treedt in werking op 1 juli Artikel 25 Citeertitel Deze deelverordening kan worden aangehaald als Deelverordening cultuur Nunspeet Burgemeester en wethouders van Nunspeet, de secretaris, de burgemeester, J.J. Kerkhof ir. D.H.A. van Hemmen

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Inhoud Pagina 2 Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten tot 5.000 Pagina 4 Nadere regels

Nadere informatie

Gemeente Vlaardingen Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten vanaf 5.000

Gemeente Vlaardingen Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten vanaf 5.000 - bijdragen Registratienr. 1589856 Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten vanaf 5.000 Het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen, overwegende dat

Nadere informatie

Nadere regel Basissubsidie gemeente Grave 2017

Nadere regel Basissubsidie gemeente Grave 2017 Nadere regel Basissubsidie gemeente Grave 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grave; gelet op de kadernotitie Subsidiestelsel gemeente Grave Samen staan we sterk 1 en de Algemene

Nadere informatie

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordening Jeugdsport 2 Deelverordening maatschappelijke participatie 4 Deelverordening subsidieverlening jaarlijks

Nadere informatie

gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Amersfoort 2013 (ASV), besluit vast te stellen de volgende regeling:

gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Amersfoort 2013 (ASV), besluit vast te stellen de volgende regeling: SUBSIDIEREGELING INCIDENTELE SUBSIDIES AMATEURKUNST 2013 Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort; overwegende dat het gewenst is de Subsidieregeling incidentele subsidies amateurkunst zoals

Nadere informatie

gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2016;

gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2016; Besluit van 2 april 2019 Zaaknummer 342352 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ARNHEM; gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

Subsidieregeling Sociaal Domein gemeente Nieuwkoop 2018

Subsidieregeling Sociaal Domein gemeente Nieuwkoop 2018 Subsidieregeling Sociaal Domein gemeente Nieuwkoop 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwkoop, gelet op het bepaalde in: - Maatschappelijke Structuurvisie 2040 Nieuwkoop

Nadere informatie

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Gemeenteblad nr. 906092 Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Beleidsregels waarderingssubsidies stimulering sportbeoefening en beweging in de gemeente Midden-Drenthe Collegebesluit

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEPALINGEN

A. ALGEMENE BEPALINGEN No. 070505 St. Annaparochie, 31 mei 2007. De raad der gemeente het Bildt; overwegende; dat de raad bij besluit dd. 11 november 2002 de Algemene Subsidie Verordening heeft vastgesteld; dat het in aanvulling

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016

SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016 Ons kenmerk RIS295239 SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - de gemeenteraad op 8 september 2016 de nota Sterk

Nadere informatie

Het college van burgemeester en Wethouders van de gemeente Waterland,

Het college van burgemeester en Wethouders van de gemeente Waterland, 2014.39.10 Uitvoeringsregeling subsidies Zorg en Welzijn 2014 Het college van burgemeester en Wethouders van de gemeente Waterland, overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016

Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Landsmeer. Nr. 115833 22 augustus 2016 Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016 gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur Midden-Drenthe

Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur Midden-Drenthe Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur MD Zaaknummer: 583313 Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur Midden-Drenthe Burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe, overwegende: dat de gemeenteraad in de

Nadere informatie

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland 10 februari 2014 BIVO/2014/30040 *Z0107302622* R E G E L I N G S U B S I D I E D U U R Z A A M W O N E N I N K E N N E M E R L A N D Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Subsidieregeling 'Investering- en stimuleringsregeling Noordwijkse verenigingen' gemeente Noordwijk 2014-2015'

Subsidieregeling 'Investering- en stimuleringsregeling Noordwijkse verenigingen' gemeente Noordwijk 2014-2015' Subsidieregeling 'Investering- en stimuleringsregeling Noordwijkse verenigingen' gemeente Noordwijk 2014-2015' Stellers : N. van der Wal Eigenaar : Maatschappelijke Ontwikkeling Planning herziening : maandag

Nadere informatie

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten: vast

Nadere informatie

gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Amersfoort 2013;

gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Amersfoort 2013; SUBSIDIEREGELING STRUCTURELE SUBSIDIE VOOR AMATEURKUNSTVERENIGINGEN 2013 Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort; overwegende dat het gewenst is aanvullende regels te geven voor de subsidieverstrekking

Nadere informatie

Tijdelijke Subsidieregeling Zonnepanelen

Tijdelijke Subsidieregeling Zonnepanelen Tijdelijke Subsidieregeling Zonnepanelen Wetstechnische informatie : Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum

Nadere informatie

Gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2002;

Gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2002; Doc.nummer: Zaaknummer: Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Arnhem; Gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem

Nadere informatie

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK De raad van de gemeente Moerdijk; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van >, , inzake de Algemene

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel

Algemene subsidieverordening Texel Algemene subsidieverordening Texel Gemeenteblad Texel 2016 nr 36 datum 24-03-2016 INTREKKING Algemene subsidieverordening Texel 2011 De raad van de gemeente Texel gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56;

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56; Nr. S6a DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56; gehoord de commissie Economie en Wonen d.d. 4 september 2018; gelet op het bepaalde

Nadere informatie

Deelverordening DUURZAME ENERGIEVOORZIENINGEN

Deelverordening DUURZAME ENERGIEVOORZIENINGEN Deelverordening DUURZAME ENERGIEVOORZIENINGEN Het college van Nunspeet Gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht, Gelet op artikel 2, tweede lid, artikel 3,

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel; Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel; overwegende dat het gewenst is nadere regels vast te stellen ten behoeve van het verlenen en vaststellen van subsidies op het terrein

Nadere informatie

Deelverordening Subsidie Zonnepanelen Kellen

Deelverordening Subsidie Zonnepanelen Kellen CVDR Officiële uitgave van Tiel. Nr. CVDR337647_1 10 juli 2018 Deelverordening Subsidie Zonnepanelen Kellen ARTIKEL 1. BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN Deze regeling verstaat onder: a. ASV: de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Voor de jaren 2017 en 2018 stelt het college op grond van Artikel 1.3 van de Algemene Subsidieverordening Ferwerderadiel

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Algemeen Subsidiereglement stichting Fonds voor Cultuurparticipatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Algemeen Subsidiereglement stichting Fonds voor Cultuurparticipatie STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 3714 25 januari 2017 Algemeen Subsidiereglement stichting Fonds voor Cultuurparticipatie Het bestuur van stichting Fonds

Nadere informatie

STADSREGIO AMSTERDAM ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING

STADSREGIO AMSTERDAM ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING STADSREGIO AMSTERDAM ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING Vastgesteld bij besluit van de Regioraad van 26 juni 2007, nr. ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING STADSREGIO AMSTERDAM 1 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014

Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014 Onderwerp: Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014 Ons kenmerk: 13BWB00034 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; gelet op de beschikking

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zutphen Nr. 272649 20 december 2018 Regeling van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen houdende bepalingen over het subsidiëren

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten ;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten ; Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten 2018-2020; Gelet op de Algemene subsidieverordening gemeente Asten 2017;

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Algemene subsidieverordening gemeente Oldebroek Nr. 65148 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 juli 2010; gelet op artikel 149 van

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ommen. Nr. 52126 16 juni 2015 Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen De raad van de gemeente Ommen; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Beleidsregels welzijnssubsidies 2014

Beleidsregels welzijnssubsidies 2014 Beleidsregels welzijnssubsidies 2014 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepalingen Voor de toepassing van deze beleidsregels wordt verstaan onder: a. Awb: de Algemene wet bestuursrecht b.

Nadere informatie

Artikel 1 Begripsomschrijving

Artikel 1 Begripsomschrijving UITVOERINGSREGELING VERGOEDING VOOR PEUTEROPVANG GEMEENTE BOXTEL. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Boxtel: overwegende dat het wenselijk is om peuteropvang voor alle peuters in de gemeente Boxtel

Nadere informatie

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Maatschappelijke Zorg en Welzijn Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

Subsidieregeling Brede school/sociale stijging gemeente Schie. Subsidieregeling Brede school/sociale stijghg. Niet van toepassing.

Subsidieregeling Brede school/sociale stijging gemeente Schie. Subsidieregeling Brede school/sociale stijghg. Niet van toepassing. Subsidieregeling Brede school/sociale stijging gemeente Schiedam 2013 Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum

Nadere informatie

b e s l u i t Voor de uitvoering van deze regeling is in 2018 eenmalig een bedrag van ,- beschikbaar.

b e s l u i t Voor de uitvoering van deze regeling is in 2018 eenmalig een bedrag van ,- beschikbaar. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oegstgeest; gelet op het bepaalde in titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; gelet op het bepaalde in artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

Gemeente Strijen. Subsidieverordening. duurzaamheidsmaatregelen Strijen

Gemeente Strijen. Subsidieverordening. duurzaamheidsmaatregelen Strijen Gemeente Strijen Subsidieverordening duurzaamheidsmaatregelen Strijen 12 Inhoudsopgave Hoofdstuk I - ALGEMENE BEPALINGEN... 2 Artikel 1 Begripsbepalingen... 2 Artikel 2 Doel van de verordening en doelgroep...

Nadere informatie

Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017

Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Weert. Nr. 22014 10 februari 2017 Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017 Burgemeester en wethouders van Weert; gelet op artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

Subsidieregeling Kinderopvang gemeente Haren 2018

Subsidieregeling Kinderopvang gemeente Haren 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Haren Nr. 107361 23 mei 2018 Subsidieregeling Kinderopvang gemeente Haren 2018 Subsidieregeling van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

BESLUIT: vast te stellen de navolgende Subsidieregeling Jeugd. Artikel 1

BESLUIT: vast te stellen de navolgende Subsidieregeling Jeugd. Artikel 1 Subsidieregeling Jeugd gemeente Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gelet op de bepalingen in titel 4.2 van de Algemene

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Tubbergen

Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Tubbergen Gemeenteblad Elektronisch uitgegeven van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2011 Nummer: 35 Uitgifte: 23 december 2011 Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING KLEINE VERBOUWINGEN, TIJDELIJKE HUISVESTING EN INRICHTING LOKALEN VOORSCHOOLPEUTERSPEELZALEN DEN HAAG 2016

SUBSIDIEREGELING KLEINE VERBOUWINGEN, TIJDELIJKE HUISVESTING EN INRICHTING LOKALEN VOORSCHOOLPEUTERSPEELZALEN DEN HAAG 2016 RIS294909 SUBSIDIEREGELING KLEINE VERBOUWINGEN, TIJDELIJKE HUISVESTING EN INRICHTING LOKALEN VOORSCHOOLPEUTERSPEELZALEN DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - in de

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling Algemene subsidieverordening Purmerend 2014

Onderwerp: Vaststelling Algemene subsidieverordening Purmerend 2014 De raad van de gemeente Purmerend; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 18 maart 1014, nr. 1104516; gelet op titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; overwegende dat: - de sinds

Nadere informatie

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Onderwerp: Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Ons kenmerk:15uit01574 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; Gelet op de beschikking

Nadere informatie

Regeling stimuleringssubsidies culturele activiteiten gemeente Vught

Regeling stimuleringssubsidies culturele activiteiten gemeente Vught CVDR Officiële uitgave van Vught. Nr. CVDR75253_2 6 februari 2018 Regeling stimuleringssubsidies culturele activiteiten gemeente Vught 2008-2011 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

Regeling stimuleringssubsidies culturele activiteiten, gemeente Vught

Regeling stimuleringssubsidies culturele activiteiten, gemeente Vught CVDR Officiële uitgave van Vught. Nr. CVDR133365_3 6 februari 2018 Regeling stimuleringssubsidies culturele activiteiten, gemeente Vught 2012-2016 Het college; b e s l u i t : vast te stellen de "Regeling

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 februari 2012, nr. 9A;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 februari 2012, nr. 9A; Gemeenteblad Elektronisch uitgegeven van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2012 Nummer: 16 Uitgifte: 10 maart 2012 Bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad d.d. 5 maart 2012, nr. 9B, tot vaststelling

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN

GEMEENTEBLAD. Nr HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Wierden Nr. 163204 20 september 2017 Algemene subsidieverordening gemeente Wierden 2015 Burgemeester en wethouders van Wierden maken (ter uitvoering van het

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 De raad van de gemeente Leiderdorp; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van , , inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo,

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo, ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO De raad van de gemeente Tynaarlo, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 21 september 2010, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Vast te stellen de Subsidieverordening opvang en begeleiding van kwetsbare burgers

Vast te stellen de Subsidieverordening opvang en begeleiding van kwetsbare burgers De raad van de gemeente Enschede; Gelezen het voorstel van het college van (datum; DMO, nummer); Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT;

Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; DORDRECHTlip Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gelet op de bepalingen in titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

BESLUITEN: vast te stellen de navolgende Subsidieregeling voor evenementen 2016.

BESLUITEN: vast te stellen de navolgende Subsidieregeling voor evenementen 2016. Subsidieregeling voor evenementen 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Apeldoorn; overwegende dat het college bevoegd is voor bepaalde vormen van subsidies nadere regels te stellen dan wel specifieke

Nadere informatie

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heerhugowaard;

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heerhugowaard; CVDR Officiële uitgave van Heerhugowaard. Nr. CVDR124189_1 7 november 2017 Deelsubsidieverordening Jeugd Nr.BW11-0695 Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heerhugowaard; overwegende

Nadere informatie

Subsidieregeling Nieuwe Culturele Initiatieven. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel;

Subsidieregeling Nieuwe Culturele Initiatieven. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gemeente Capelle aan den Ijssel Subsidieregeling Nieuwe Culturele Initiatieven Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gelet op de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIËRING ASBEST ERAF, ZONNEPANELEN EROP VOOR BESTAANDE PARTICULIERE

BELEIDSREGEL SUBSIDIËRING ASBEST ERAF, ZONNEPANELEN EROP VOOR BESTAANDE PARTICULIERE BELEIDSREGEL SUBSIDIËRING ASBEST ERAF, ZONNEPANELEN EROP VOOR BESTAANDE PARTICULIERE WONINGEN 2019 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis; overwegende dat het van belang

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 18 april 2013 12

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 18 april 2013 12 Raadsvoorstel Gemeenteraad 18 april 2013 12 Kerkdriel, 22 februari 2013 Onderwerp Verordening subsidie isolatiemaatregelen 2013 Beslispunten 1. Vaststellen verordening subsidie isolatiemaatregelen 2013

Nadere informatie

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en evenementen Montferland 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland;

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en evenementen Montferland 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Montferland. Nr. 34253 21 maart 2016 Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en evenementen Montferland 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016.

Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ermelo. Nr. 30596 16 maart 2016 Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo; overwegende

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Subsidieregeling meedoen en maatschappelijke participatie

gemeente Eindhoven Subsidieregeling meedoen en maatschappelijke participatie gemeente Eindhoven Besluit Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Gelet op het bepaalde in de Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017

SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017 RIS296403 SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017 Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - de Commissie Samenleving op 17 januari 2017 per

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2012, gelet op - artikel 149

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; Nadere regels subsidie Sociaal Innovatief Fonds Helmond 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; gelet op de bepalingen in titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven,

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, gemeente Eindhoven Besluit Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Gelet op het bepaalde in de Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016

Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016 Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Epe, overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan de beleidsdoelen

Nadere informatie

Subsidieverordening duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Borsele 2014

Subsidieverordening duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Borsele 2014 CVDR Officiële uitgave van Borsele. Nr. CVDR333677_1 17 april 2018 Subsidieverordening duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Borsele 2014 Besluit tot het vaststellen van de Subsidieverordening

Nadere informatie

Subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2011

Subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2011 CVDR Officiële uitgave van Buren. Nr. CVDR85564_4 18 april 2017 Subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2011 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING INNOVATIEAGENDA CULTUUR MAASTRICHT ( )

SUBSIDIEREGELING INNOVATIEAGENDA CULTUUR MAASTRICHT ( ) SUBSIDIEREGELING INNOVATIEAGENDA CULTUUR MAASTRICHT (2016-2018) Burgemeester en wethouders van Maastricht, - gelet op artikel 2, vierde lid en artikel 3, tweede lid van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Beleidsregel: Incidentele subsidiëring sociaal culturele en welzij nsactiviteiten Behorende bij de Algemene subsidieverordening gemeente Emmen 2011

Beleidsregel: Incidentele subsidiëring sociaal culturele en welzij nsactiviteiten Behorende bij de Algemene subsidieverordening gemeente Emmen 2011 Beleidsregel: Incidentele subsidiëring sociaal culturele en welzij nsactiviteiten Behorende bij de Algemene subsidieverordening gemeente Emmen 2011 Collegebesluit d.d. 01-11-2011 reg.nr. 11.0850 Publicatiedatum:

Nadere informatie

overwegende dat het gewenst is cultuurhistorische waarde te behouden en te beschermen in de gemeente Sittard-Geleen;

overwegende dat het gewenst is cultuurhistorische waarde te behouden en te beschermen in de gemeente Sittard-Geleen; Burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen; overwegende dat het gewenst is cultuurhistorische waarde te behouden en te beschermen in de gemeente Sittard-Geleen; gelet op titel 4.2 van de

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b)

Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b) Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b) Samenvatting Deze verordening geeft aan welke begrippen bij subsidies worden gebruikt, welke soorten subsidies er zijn, welke regels er gelden voor aanvragen,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING JEUGD DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

SUBSIDIEREGELING JEUGD DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS RIS294594 SUBSIDIEREGELING JEUGD DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat: - subsidieverstrekking binnen jeugdbeleid in overeenstemming moet worden gebracht met de Algemene

Nadere informatie

Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda

Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda CVDR Officiële uitgave van Enschede. Nr. CVDR362945_1 25 oktober 2016 Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het

Nadere informatie

Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012. dubo

Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012. dubo Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012 dubo 1 Subsidieregeling duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Reimerswaal 2012 Inhoud Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

Verordening sportsubsidies gemeente Steenwijkerland.

Verordening sportsubsidies gemeente Steenwijkerland. Nummer: 2002/194 Steenwijk: 17 december 2002 Onderwerp: Verordening sportsubsidies Gemeente Steenwijk Steenwijkerland Uitgegaan: De raad van de gemeente Steenwijk, gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 3016 11 januari 2017 Subsidieregeling Stimuleringsfonds particulier initiatief 2016 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien

Nadere informatie

Subsidieregeling Armoedebeleid Capelle aan den IJssel Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel;

Subsidieregeling Armoedebeleid Capelle aan den IJssel Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Capelle aan den IJssel Nr. 209491 3 oktober 2018 Subsidieregeling Armoedebeleid Capelle aan den IJssel 2018 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen.

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen. Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad, Voorstel Vast te stellen de deelverordening (individueel) muziekonderwijs jeugd en jongeren 2014.

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad, Voorstel Vast te stellen de deelverordening (individueel) muziekonderwijs jeugd en jongeren 2014. Raadsvoorstel Griffiersnummer: B21 Onderwerp: Vaststelling deelverordening (individueel) muziekonderwijs jeugd en jongeren 2014 Datum B&W-vergadering: 3 juni 2014 Datum raadsvergadering: 26 juni 2014 Datum

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zutphen Nr. 223687 21 december 2017 Regeling van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen houdende bepalingen over het subsidiëren

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 Subsidiëring op basis van de programma s Leefomgeving, Sociaal Domein, Leren en leven en Economie.

Hoofdstuk 2 Subsidiëring op basis van de programma s Leefomgeving, Sociaal Domein, Leren en leven en Economie. CVDR Officiële uitgave van Kapelle. Nr. CVDR612542_1 10 september 2018 Subsidieregeling gemeente Kapelle Het college van burgemeester en wethouders van Kapelle, gelet op artikel 149 van de Gemeentewet:

Nadere informatie

Beleidsregel subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2012, met aanpassing oktober 2015

Beleidsregel subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2012, met aanpassing oktober 2015 CVDR Officiële uitgave van Buren. Nr. CVDR380944_1 18 april 2017 Beleidsregel subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2012, met aanpassing oktober 2015 1.Inleiding. De beleidsregel

Nadere informatie

Beleidsregel activiteitensubsidies Welzijn gemeente Eijsden-Margraten 2017

Beleidsregel activiteitensubsidies Welzijn gemeente Eijsden-Margraten 2017 Beleidsregel activiteitensubsidies Welzijn gemeente Eijsden-Margraten 2017 Artikel 1 Doelomschrijving Onverminderd het bepaalde in de Algemene subsidieverordening Welzijn gemeente Eijsden- Margraten 2017

Nadere informatie

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ;

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ; Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr. 5365999; gelet op de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, artikel

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag,

SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, Gemeente Den Haag PBS/2015.295 RIS 290049 SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, overwegende dat: - het doen van

Nadere informatie

Regeling voor Subsidie voor de aanleg van Groene Daken op bestaande gebouwen Gemeente Amstelveen Artikel 1. Begripsomschrijvingen

Regeling voor Subsidie voor de aanleg van Groene Daken op bestaande gebouwen Gemeente Amstelveen Artikel 1. Begripsomschrijvingen Regeling voor Subsidie voor de aanleg van Groene Daken op bestaande gebouwen Gemeente Amstelveen 2016-2020 Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze regeling worden onderstaande begrippen gehanteerd. Aanvraag

Nadere informatie

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Het college van burgemeester en wethouders van Velsen, Overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren op het gebied van energiebesparing; gelet

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening GOES 2011

Algemene subsidieverordening GOES 2011 Algemene subsidieverordening GOES 2011 De raad van de gemeente Goes; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 juni 2011; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; b e s

Nadere informatie

Overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan het behoud van gemeentelijke

Overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan het behoud van gemeentelijke Deelverordening subsidie gemeentelijke monumenten Nunspeet Burgemeester en wethouders van Nunspeet; Overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan het behoud van gemeentelijke

Nadere informatie

Subsidieregeling Scouting en Kindervakantiewerk Weert 2017

Subsidieregeling Scouting en Kindervakantiewerk Weert 2017 CVDR Officiële uitgave van Weert. Nr. CVDR441478_1 24 april 2018 Subsidieregeling Scouting en Kindervakantiewerk Weert 2017 Burgemeester en wethouders van Weert; gelet op artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Hoom, inzake de Algemene subsidieverordening Gemeente Hoom 2015;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Hoom, inzake de Algemene subsidieverordening Gemeente Hoom 2015; Registratie nummer: 1128707 Algemene subsidieverordening gemeente Hoorn 2015 De raad van de gemeente Hoom; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Hoom, inzake

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Deelregeling Jij maakt het mee Fonds voor Cultuurparticipatie 2013 2016

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Deelregeling Jij maakt het mee Fonds voor Cultuurparticipatie 2013 2016 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 29620 21 oktober 2013 Deelregeling Jij maakt het mee Fonds voor Cultuurparticipatie 2013 2016 10 oktober 2013 Het bestuur

Nadere informatie

overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan behoud en herstel van gemeentelijke monumentale objecten,

overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan behoud en herstel van gemeentelijke monumentale objecten, Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden; overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan behoud en herstel van gemeentelijke monumentale objecten, gelet

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen;

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen; CVDR Officiële uitgave van Harlingen. Nr. CVDR27949_1 16 augustus 2016 Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2006 Raad : 6 december 2006.... DE RAAD VAN DE GEMEENTE HARLINGEN; overwegende dat

Nadere informatie

Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016. Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf,

Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016. Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf, Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016 Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf, gelet op de Algemene subsidieverordening Werststellingwerf 2016, besluit vast te stellen

Nadere informatie

Subsidieregeling Klimaat Actief! Steden en dorpen schuilen niet voor regen of zon

Subsidieregeling Klimaat Actief! Steden en dorpen schuilen niet voor regen of zon Het dagelijks bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta, gelet op artikel 1.4, lid 2 van de Algemene subsidieverordening Drents Overijsselse Delta 2016, overwegende dat het gewenst is het nemen

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag,

SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2015.380 RIS 285874 SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, overwegende dat: - in

Nadere informatie

GEMEENTE MOOK EN MIDDELAAR

GEMEENTE MOOK EN MIDDELAAR GEMEENTE MOOK EN MIDDELAAR Nr.: 4 Onderwerp: DEELSUBSIDIEVERORDENING LEEFOMGEVING MOOK EN MIDDELAAR 2014 De raad van de gemeente Mook en Middelaar Overwegende dat het wenselijk is ter zake van het verstrekken

Nadere informatie