BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 JULI 2018.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 JULI 2018."

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 JULI Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris A. Heijkamp. Afwezig: wethouder G. van den Berg. 1. ONDERWERP: Aanvragen voor bijdragen vanuit het Burgerfonds vitale kernen Elspeet, Vierhouten en Huishorst eerste half jaar BeM Weth. van den Berg Ja Op 17 november 2015 hebt u de definitieve kaders van het Burgerfonds vitale kernen Elspeet, Vierhouten en Huishorst, vastgesteld. De insteek van het fonds is het ondersteunen van het wijk- en kerngericht werken 'in een co-creatie en samenwerking met inwoners'. In samenspraak met verschillende vertegenwoordigers vanuit de Nunspeetse samenleving, waaronder van dorps-, wijk- en buurtverenigingen, is vorm en inhoud gegeven aan kaders en uitgangspunten voor het burgerfonds. In 2017 zijn de criteria, kaders en werkwijze Burgerfonds vitale kernen Elspeet, Hulshorst, Nunspeet en Vierhouten geëvalueerd. Vervolgens hebt u op 23 mei 2017 de criteria en kaders gewijzigd vastgesteld en hebt u besloten om de kern Nunspeet aan te laten sluiten bij het burgerfonds. Op 25 april 2018 zijn ambtelijk met een afvaardiging van de dorps-/buurtverenigingen voorliggende aanvragen besproken voor bijdragen vanuit het burgerfonds. Aan enkele aanvragers is gevraagd om de aanvraag aan te vullen of te wijzigen. Door de vertegenwoordigers van de verenigingen is besloten de definitieve aanvragen aan u voor te leggen en u te verzoeken de aanvragen voor bijdragen vanuit het burgerfonds te honoreren. Advies afdeling 1. Een bedrag toekennen aan Buurtvereniging Hulshorst van afgerond 2.050,-- voor een koersbalmat en voor ledverlichting van de dorpskern. 2. Een bedrag toekennen van 5.000,-- aan Voetbalvereniging Elspeet voor de aanleg van een pannaveld. 3. Een bedrag toekennen van 5.000,-- aan Stichting Present Nunspeet voor het project Statushouders aan de slag. 4. Een bedrag toekennen van 5.000,-- aan Stichting Mushin Do Nunspeet voor het tiende Judokamp 5. Instemmen met het verzenden van bijgevoegde conceptbeschikkingen. Beslissing college Conform advies. 2. ONDERWERP: Verruimen spelregels pauzewoningen VHT Weth. Groothuis Ja Op 27 februari 2018 heeft uw college ingestemd met het beleid inzake pauzewoningen en hiervoor spelregels opgesteld waar zowel eigenaren als bewoners van een pauzewoning aan moeten voldoen. Voor de recreatieparken is het mogelijk ruimere spelregels toe te passen indien er sprake is van een herstructurering van het betreffende park. Voor solitaire recreatieobjecten geldt deze verruiming niet. Uw college wordt geadviseerd ook voor de solitaire objecten ruimere spelregels te hanteren indien er sprake is van een (voorgenomen) herstructurering van het perceel. Advies afdeling Instemmen met de verruiming van de spelregels voor solitaire recreatieobjecten.

2 - 2 - Beslissing college Conform advies. 3. ONDERWERP: Subsidie monument Dorpsstraat 5 in Nunspeet AZK ROV Weth. Van der Maas Ja Frens Industrieweg BV is eigenaar van de horecagelegenheid De Roskam aan de Dorpsstraat nummer 5 in Nunspeet. Het betreft een gemeentelijk monument. Aangezien het pand bouwkundig gezien in een minder goede staat was, vindt een ingrijpende restauratie plaats om het in oude glorie te herstellen. Voor de instandhoudingswerkzaamheden is subsidie aangevraagd. Advies afdeling Conform bijgaande brief de gevraagde subsidie wegens strijd met artikel 7.1 van de Deelverordening Monumenten weigeren. Beslissing college Conform advies. 4. ONDERWERP: Vaststelling subsidie 2015 en 2016 van SPCP, Spelenderwijs en de Boomhut voor de Peuterspeelzalen BeM Ja financiële en inhoudelijke verantwoordingen van het peuterspeelzaalwerk inclusief voor- en vroegschoolse educatie (VVE) en ouderbijdragen ingediend. Ze hebben voldaan aan de voorwaarden als vastgelegd in de beschikkingen. De vaststellingen 2015, 2016 en 2017 van Doomijn worden afzonderlijk in een collegevoorstel aangeboden. 1. op grond van de ontvangen financiële en inhoudelijke verantwoordingen de toegekende subsidies voor 2015 ten behoeve van de uitvoering van regulier peuterspeelzaalwerk en/of voor- en vroegschoolse educatie en de ouderbijdragen vaststellen op: ,- voor het peuterspeelzaalwerk van SPCP (De Vlinderhof en Kabouterhof) ,-voor het peuterspeelzaalwerk van Spelenderwijs ,- voor het peuterspeelzaalwerk van De Boomhut 2. op grond van de ontvangen financiële en inhoudelijke verantwoordingen de toegekende subsidies voor 2016 ten behoeve van de uitvoering van regulier peuterspeelzaalwerk en/of voor- en vroegschoolse educatie vaststellen op: ,00 voor het peuterspeelzaalwerk van SPCP (De Vlinderhof en Kabouterhof) ,00 voor het peuterspeelzaalwerk van Spelenderwijs ,00 voor het peuterspeelzaalwerk van De Boomhut 3. De genoemde organisaties hiervan op de hoogte te stellen met de bijgevoegde vaststellingsbeschikkingen. 5. ONDERWERP: Begrotingscirculaire 2019.

3 AZK FIN Weth. van der Maas Ja Van de Provincie Gelderland is er een Begrotingscirculaire 2019 ontvangen. In deze circulaire informeert de Provincie over een aantal ontwikkelingen waar de gemeente de komende periode (waarschijnlijk) mee te maken krijgt. Ook geven zij in de circulaire aan hoe zij als toezichthouder met de ontwikkelingen zullen omgaan en geven een toelichting op de vormen van toezicht. De Begrotingscirculaire 2019 van de Provincie Gelderland voor kennisgeving aannemen; De Begrotingscirculaire 2019 van de Provincie Gelderland ter kennisname aanbieden aan de commissie Maatschappij en Middelen. 6. ONDERWERP: Inspectie grondopslag Nunspeet AZK ROV Weth. Groothuis Ja In oktober en november 2017 heeft de inspectie ILenT waargenomen dat er samengevoegd werd zonder daarvoor benodigde erkenning. Op 12 januari 2018 is daarom een voornemen last onder dwangsom opgelegd. Hiertegen is op 24 januari een zienswijze ingediend. Deze is op 16 april mondeling toegelicht. Door de zienswijze en toelichting is het voornemen omgezet in een waarschuwing waardoor de directe juridische druk afgenomen is. Het onderwerp grondopslag en samenvoegen is scherper onder de aandacht gekomen en er is een interne voorlichting georganiseerd. Zodra duidelijk is wat er door de komst van de Omgevingswet op dit onderwerp gaat veranderen zal een aanvullende voorlichting worden gegeven. De brief van de inspectie ILenT voor kennisgeving aannemen. 7. ONDERWERP: Subsidievaststelling VisitVeluwe AZK BeM Weth. Storteboom Ja Op 30 april 2017 ontvingen we het jaarverslag 2017, inclusief financiële verantwoording, van VisitVeluwe. De jaarrekening geeft geen aanleiding tot het maken van specifieke op- of aanmerkingen. In 2017 heeft VisitVeluwe een voorlopige subsidie van ,90 ontvangen (26847 x 0,70). Het definitieve inwoneraantal van de gemeente Nunspeet in 2017 bedraagt echter Dat houdt dus in een subsidiebedrag van x 0,70 = ,40. Wij adviseren u om de subsidie 2017 voor VisitVeluwe definitief vast te stellen op ,40. De subsidie 2017 voor VisitVeluwe conform bijgevoegde beschikking definitief vaststellen op , ONDERWERP: Opdracht nadere advisering N310 wildaanrijdingen OR Weth. Storteboom Ja

4 - 4 - Op 20 februari 2018 heeft de SGP fractie schriftelijke vragen gesteld rondom wildaanrijdingen langs de N310 tussen de kern Nunspeet en Elspeet. Op basis hiervan is nader geadviseerd op 22 maart 2018 om in gesprek te gaan met Provincie Gelderland als wegbeheerder van de N310. Voor dit komende gesprek in najaar 2018 met Provincie Gelderland wordt voorgesteld om eerst een aanvullend advies op te laten stellen door adviesbureau Natuurlijk fauna-advies over grofwild in leefgebied Veluwe. - Opdracht verlenen aan Natuurlijk fauna-advies voor advisering oplossing problematiek wildaanrijdingen traject N310 Nunspeet - Elspeet - De offerte kosten van 5.632,50 exclusief BTW uit het onderhoudsbudget bos- en natuur terreinen te betalen. 9. ONDERWERP: Jaarverslag 2017 Leisurelands AZK BeM Weth. Storteboom Ja Leisurelands biedt u het jaarverslag 2017 ter kennisname aan. U kunt dit verslag ook digitaal inzien via Met het oog op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Leisurelands B.V. van 14 juni 2018 adviseerden wij u reeds om akkoord gaan met de vaststelling van de jaarrekening 2017 en de vaststelling van de bestemming van het resultaat. Jaarverslag 2017 van Leisurelands voor kennisgeving aannemen. 10. ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan F.A. Molijnlaan ROV Weth. Groothuis Ja Het ontwerpbestemmingsplan F.A. Molijnlaan 1 heeft voor een periode van zes weken ter inzage gelegen. Binnen deze periode zijn geen zienswijzen ingediend. Het bestemmingsplan kan ongewijzigd vastgesteld worden. De raad, via de commissie Ruimte en Wonen, voorstellen het bestemmingsplan ongewijzigd vast te stellen. 11. ONDERWERP: Vaststellen Wijzigingsplan Molenbeek P&P Weth. Groothuis Ja Molenbeek-2 voorziet in de juridisch-planologische regeling voor de realisatie van een gedeelte van de nieuwe woonwijk Molenbeek. In het uitwerkingsplan is de in het geldende bestemmingsplan opgenomen globale bestemming nader uitgewerkt. Het uitwerkingsplan voorziet in de bouw van circa 170 woningen aansluitend aan de eerste fase van Molenbeek-1. Tijdens de zienswijzenperiode is een zienswijze ingediend. U wordt in dit voorstel geïnformeerd over behandeling daarvan. Het ontwerp-uitwerkingsplan Molenbeek-2 conform bijgevoegde zienswijzennota gewijzigd vast te stellen.

5 ONDERWERP: Tijdelijke vervanging facilitair medewerkster PO Burgemeester Ja In verband met de arbeidsongeschiktheid van één van de facilitair medewerksters is er tijdelijk vervanging geregeld. De kosten hiervan zijn via het Personeelsbudget ter beschikking gesteld. De arbeidsongeschiktheid van de facilitair medewerkster gaat zoals het nu lijkt aan te zien, langer duren. Wij stellen daarom voor de samenwerking met de ingehuurd vervangster nog enige tijd voort te zetten en daarvoor een budget beschikbaar te stellen van Deze kosten laste brengen van de geraamde personeelskosten De overschrijding op de personeelskosten verantwoorden in de tweede hoofdlijnenrapportage Een budget van 5.000,-- beschikbaar stellen voor het tijdelijk vervangen van een facilitair medewerker. Het budget ten laste brengen van de geraamde personeelskosten De overschrijding op de personeelskosten verantwoorden in de tweede hoofdlijnenrapportage ONDERWERP: Voorstel kwartaalrapportage incl. pilot gezinscoaches MEE Veluwe AZK BeM Weth. Van den Berg Ja Op 21 november 2017 heeft u ingestemd met het verlenen van een subsidie van maximaal , - aan MEE Veluwe voor het bieden van onafhankelijke cliëntondersteuning en de uitvoering van de pilot gezinscoaches in de gemeente Nunspeet in De pilot richt zich op het wegwijs maken van de ondersteuningsmogelijkheden voor gezinnen en individuen in de gemeente. In de eerste kwartaalrapportage van MEE Veluwe is beschreven wat de ervaringen met de pilot zijn over de eerste drie maanden van Kennis nemen van de kwartaalrapportage van MEE Veluwe. 2. Deze kwartaalrapportage ter kennisgeving aanbieden aan de commissie Maatschappij en Middelen (6 september 2018). 14. ONDERWERP: Subsidieaanvraag Chris en Voorkom! AZK BeM Weth. van den Berg Ja Chris en Voorkom! heeft een subsidieaanvraag voor 2018 ingediend voor uit te voeren preventieactiviteiten in de gemeente Nunspeet binnen het project GEDRAG. Binnen dit project bieden verschillende organisaties hun (preventie)lessen aan gefinancierd door de gemeente Nunspeet aan de scholen in Nunspeet. 1. Verlenen van een subsidie van ,-- aan Chris en Voorkom! voor Chris en Voorkom! een voorschot van ,-- voor 2018 verlenen. 3. Instemmen met het verzenden van bijgevoegde conceptbeschikking.

6 ONDERWERP: Definitieve vaststelling subsidie Chris en Voorkom! schooljaar BeM Weth. Van den Berg Ja Van Chris en Voorkom! is een inhoudelijk en financieel verslag en verzoek om vaststelling ontvangen van de subsidie voor Chris en Voorkom! heeft in 2017 op de scholen in de gemeente Nunspeet preventielessen gegeven over o.a. alcohol, roken en drugs, en internet binnen het project GEDRAG. In dit project wordt aandacht besteed aan verslavingspreventie, criminaliteitspreventie en weerbaarheid. Doel van het project GEDRAG is dat leerlingen leren omgaan met groepsdruk en weerbaarder worden. 1. De verantwoording over 2017 van Chris en Voorkom! voor kennisgeving aannemen. 2. De subsidie voor Chris en Voorkom! 2017 vaststellen op , Instemmen met het verzenden van de bijgevoegde conceptbeschikking. 16. ONDERWERP: Monitorrapportage 3D BeM Weth. Van den Berg Ja In de notitie Gemeentelijke monitoring sociaal domein een balans tussen inhoud en middelen is vastgelegd dat u in de jaren 2015, 2016 en 2017 ieder kwartaal een overzicht van de stand van zaken van de transities in het sociaal domein ontvangt. Deze monitorrapportage vormt de verantwoording richting de gemeenteraad voor de decentralisaties in plaats van de reguliere cyclus met de hoofdlijnenrapportage. In bijgevoegde monitorrapportage ontvangt u het overzicht over heel Kennisnemen van de monitorrapportage 3D over De rapportage ter kennisname sturen aan de commissie Maatschappij en Middelen. 3. De rapportage voor kennisgeving aanbieden aan de Adviesraad Sociaal Domein Nunspeet. 17. ONDERWERP: Omruilen schilderij van J.L. Kleintjes BeM Weth. van den Berg Ja In april jl. zocht een verzamelaar van schilderijen van de kunstenaar J.L. Kleintjes contact met de collectiebeheerder Lies van de Beek van het Noord-Veluws Museum. Hij had een schilderij in het bezit van een aardappels schillend meisje in klederdracht (olieverf op doek). Op de achterzijde staat vermeld dat het schilderij is gemaakt in een boerenwoning in Nunspeet. Volgens een deskundige van de Heemkundige Vereniging Nuwenspete gaat het inderdaad om een meisje in Nunspeetse dracht. De verzamelaar, die in Heerde op het terrein woont waar de kunstenaar Kleintjes heeft gewoond en gewerkt, is geïnteresseerd in het schilderij De smeltende sneeuw, dat zich in de gemeentelijke kerncollectie bevindt. Het betreft een schilderij (doek: 45 cm x 62 cm) uit 1940 van goede kwaliteit in een mooie lijst (incl. lijst 63 cm x 79 cm) dat een getaxeerde waarde heeft van 1.250,--. Wethouder van den Berg en ondergetekende hebben beide schilderijen bekeken en beoordeeld onder deskundige leiding van de conservator Margot Jongedijk van het Noord Veluws Museum. We hebben samen gecon-

7 - 7 - cludeerd dat het schilderij van het boerenmeisje beter past in de kerncollectie dan het schilderij De smeltende sneeuw dat in de tuin van de kunstenaar in Heerde is gemaakt. De collectiebeheerder van het noord Veluws Museum opdracht geven het schilderij De smeltende sneeuw met gesloten beurzen om te ruilen voor het schilderij Aardappels schillend boerenmeisje van J.L Kleintjes. 18. ONDERWERP: Verwerkersovereenkomsten, BeM Weth. Van der Maas Ja De gemeenten binnen de Samenwerking Noord Veluwe hebben in 2017 besloten om deel te nemen aan de Dienstverleningsovereenkomst Leerlingzaken/RMC en Jeugd en gelijktijdig om Verwerkersovereenkomsten (standaard IBD) te sluiten. De verwerkersovereenkomst regelt de voorwaarden waaronder de geautomatiseerde uitwisseling van persoonsgegevens met Meerinzicht plaatsvindt. Met dit voorstel wordt uw college gevraagd om opnieuw besluiten te nemen over het aangaan van de Verwerkersovereenkomsten, omdat is afgeweken van de landelijke standaard. 1. De Verwerkersovereenkomst Samenwerking Noord-Veluwe / Leerlingzaken plus bijlagen te sluiten. 2. De Verwerkersovereenkomst Samenwerking Noord-Veluwe / Jeugd plus bijlagen te sluiten. 3. De verwerkersovereenkomst te hanteren als format voor uitvoeringstaken in de samenwerking

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 JULI 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 JULI 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 JULI 2017. Aanwezig: wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: burgemeester

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 MAART 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 MAART 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 MAART 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, en secretaris A. Heijkamp. Afwezig: Wethouders

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 OKTOBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 OKTOBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 OKTOBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: wethouders

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JUNI 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JUNI 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JUNI 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 SEPTEMBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 SEPTEMBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 SEPTEMBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 DECEMBER 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 DECEMBER 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 DECEMBER 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 31 JULI 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 31 JULI 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 31 JULI 2018. Aanwezig: wethouders M. van de Bunte, L. van der Maas (tevens loco-burgemeester) en mw. M.W. Storteboom en loco-secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 FEBRUARI 2019.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 FEBRUARI 2019. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 FEBRUARI 2019. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 DECEMBER 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 DECEMBER 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 DECEMBER 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 SEPTEMBER 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 SEPTEMBER 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 SEPTEMBER 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en

Nadere informatie

1. ONDERWERP: Pilot i.h.k.v. nieuwe Wet Inburgering 2021 aanvragen bij Ministerie SZW. Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

1. ONDERWERP: Pilot i.h.k.v. nieuwe Wet Inburgering 2021 aanvragen bij Ministerie SZW. Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 JUNI 2019 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 NOVEMBER 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 NOVEMBER 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 NOVEMBER 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 9 APRIL 2019. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 en 26 JULI 2016 (in de zin van artikel 56, lid1 van de Gemeentewet).

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 en 26 JULI 2016 (in de zin van artikel 56, lid1 van de Gemeentewet). BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 en 26 JULI 2016 (in de zin van artikel 56, lid1 van de Gemeentewet). Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouder L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en loco-secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 APRIL 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 APRIL 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 APRIL 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en loco-secretaris A. Heijkamp.

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 APRIL 2019. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 AUGUSTUS 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet).

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 AUGUSTUS 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 AUGUSTUS 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders E.H. van der Geest

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 SEPTEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 SEPTEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 APRIL 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 APRIL 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 APRIL 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg en J. Groothuis en secretaris J.J. Kerkhof Afwezig: wethouders

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 JULI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 JULI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 JULI 2016. Aanwezig: wethouders J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: burgemeester B. van

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 JULI 2017. Aanwezig: wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: burgemeester

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 AUGUSTUS 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en mw. M.W. Storteboom en loco-secretaris A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom (gedeeltelijk) en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 SEPTEMBER 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 SEPTEMBER 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 SEPTEMBER 2018 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JANUARI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JANUARI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JANUARI 2018 Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg en J. Groothuis en secretaris J.J. Kerkhof Afwezig: wethouders

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 NOVEMBER 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 NOVEMBER 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 NOVEMBER 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 SEPTEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 SEPTEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 FEBRUARI 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 FEBRUARI 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 FEBRUARI 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 APRIL 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 APRIL 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 APRIL 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JUNI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JUNI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JUNI 2018 Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom

Nadere informatie

Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 JANUARI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015

DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015 DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015 Aanwezig: de dames J.M. Nieboer (wethouder) en C.P. Verrips (directiesecretaris) en de heren

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 MEI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 MEI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 MEI 2018 Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 DECEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 DECEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 DECEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 JUNI 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 JUNI 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 JUNI 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 08 VASTGESTELD

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 08 VASTGESTELD Aanwezig: G.J.A.M. Nijpels (voorzitter), E. Deutekom-Muntjewerff, H. Stoker en R.A.H.P. Heijtink Secretaris: M.A.S. Winder Volgnr: 001 Poststuk: 17.0002069 PZI Omschrijving: Besluitenlijst B&W Opmeer d.d.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JUNI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JUNI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JUNI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 JANUARI 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 JANUARI 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 JANUARI 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O (06-06-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 JULI 2019. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis en mw. M.W. Storteboom en loco-secretaris

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014 : 140101 Staf Corsanummer : 2013.00047 : Besluitenlijst met notulen van de collegevergadering van 6 januari 2014. Samenvatting : : De besluitenlijst met

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Lijst van beslissingen van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 15 maart Aanwezig:

GEMEENTE OLDEBROEK. Lijst van beslissingen van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 15 maart Aanwezig: GEMEENTE OLDEBROEK Lijst van beslissingen van de vergadering van burgemeester en wethouders van 15 maart 2016 Aanwezig: de burgemeester, A. Hoogendoorn de wethouder, E.G Vos-van de Weg de wethouder, L.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 08/08/2017 week 32. 1. Domein Samenleving Subsidie Stichting Podia Harderwijk tbv Catharinakapel en Estrado 17.00455

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 NOVEMBER 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 NOVEMBER 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 NOVEMBER 2018. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 MAART 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 MAART 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 MAART 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M. van der Werf-Weeda P.L. van Leenen H.

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M. van der Werf-Weeda P.L. van Leenen H. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN OUD-BEIJERLAND Datum 24 mei 2016 Status Definitief Openbaar Ja Burgemeester Secretaris K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M.

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16026796 Documentnummer: INT - 16105\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 2 februari 2016 Aanwezige collegeleden: burgemeester Ronnes, wethouders Briels, Buter, Meulensteen (muv agendapunt

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 APRIL 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 APRIL 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 APRIL 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van B&W

Besluitenlijst van het College van B&W enlijst van het College van B&W Datum: 22 december 2015 Aanvang: 9:00 uur Vergaderlocatie: Commissiekamer Voorzitter: J.J. Luteijn Secretaris: G.P. Boluijt Aanwezig: B. Boelhouwers, G.P. Boluijt, J.J.

Nadere informatie

12 Stiens, 28 juli 2014

12 Stiens, 28 juli 2014 12 Stiens, 28 juli 2014 Raadsvergadering: 4 september 2014 Voorstelnummer: 2014/49 Portefeuillehouder: C. Vos Behandelend ambtenaar: Jitske Bosch E-mail: j.bosch@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr. : 058-2576668

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: 00421740. subsidie restauratie molen Drunen

Collegevoorstel. Zaaknummer: 00421740. subsidie restauratie molen Drunen Collegevoorstel Inleiding In april 2014 verzocht de eigenaar van de Drunense molen Hertogin Johanna van Brabant de gemeente Heusden om een bijdrage in de restauratie daarvan. Hij vroeg om een aanvulling

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 26 april 2011

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 26 april 2011 Aanwezig: de heren L. Buwalda, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken d.d. 19 april 2011

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 MAART 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 MAART 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 MAART 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005)

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) Datum besluit College: dinsdag 28 juni 2005. Nr. Ingekomen stuk van: Onderwerp: 1. Vaststellen van de besluitenlijst van de Collegevergadering van

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 FEBRUARI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 FEBRUARI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 FEBRUARI 2018 Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 24 MAART 2015 besluitenlijst Aanwezig: Burgemeester mw. W.J.A. Verklei), Secretaris P. Schouten, Burgemeester SECR int 15.1103 Betreft: Besluitenlijst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 DECEMBER 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 DECEMBER 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 DECEMBER 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 11 DECEMBER 2007 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer J.A. Lavooi,

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 24 november 2016. De raad is voltallig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 AUGUSTUS 2015 (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet).

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 AUGUSTUS 2015 (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 AUGUSTUS 2015 (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H.

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MAART 2019 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 12 januari 2017 Soza 1. 1842169 Brief FSU splitsing vrijwilligersvergoeding / reiskostenvergoeding Het FSU heeft in een

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 8 maart 2017 / 15/2017. Fatale termijn: besluitvorming vóór:

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 8 maart 2017 / 15/2017. Fatale termijn: besluitvorming vóór: Voorstel aan de Raad Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 8 maart 2017 / 15/2017 Fatale termijn: besluitvorming vóór: Onderwerp Vaststelling subsidie Huis voor de Binnenstad Programma Economie

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016. Aanwezig: wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: burgemeester

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting Zaaknummer: Z - 17031465 Documentnummer: INT - 1720161 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 23 MEI 2017 Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland Nr.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 JANUARI 2019.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 JANUARI 2019. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 JANUARI 2019. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W.

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ommen. Nr. 52126 16 juni 2015 Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen De raad van de gemeente Ommen; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Paraaf toetser. Burgemeester. Weth. Verloop

Paraaf toetser. Burgemeester. Weth. Verloop B&W voorstel Zaaknummer Onderwerp 153447 ToekomstAgenda Informele Zorg voor Veenendaal Ambtenaar Afdeling Telefoonnummer P.G.M. Martens Maatschappelijke Ondersteuning (0318) 538391 Paraaf afdelingsmanager

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 FEBRUARI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 FEBRUARI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 FEBRUARI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen

Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 15 december 2015 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp Staf ADV-15-02346/Z.04626 B&W besluitenlijst

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50.O (13-12-2016) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 JULI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 JULI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 JULI 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Instemmen met de. Kadernota governance

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Instemmen met de. Kadernota governance BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 12 juni 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 09-05-2017 (nr. 19). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 8 november 2016 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN TEYLINGEN. 29 januari Openbaar

LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN TEYLINGEN. 29 januari Openbaar LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN TEYLINGEN 29 januari 2019 Status Openbaar Aanwezig Definitief Ja ; ; Dhr. R.M. ten Boden, wethouder; Dhr. A.L. van Kempen,

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 16.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 16.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 16.O (16-04-2019) Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 16-04-2019 Tijd 9:15-12:00 Locatie Kamer Burgemeester

Nadere informatie

Nr. Onderwerp Het college heeft besloten:

Nr. Onderwerp Het college heeft besloten: Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders datum: 23 september 2014 Aanvang: 9.00 uur Aanwezig: Mw. Mr. De Boer-Beerta Mw. Cuijpers Dhr. den Teuling Dhr. Verheijden Dhr. Wolfhagen

Nadere informatie

12 september Burgemeester C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder A.P.M.

12 september Burgemeester C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder A.P.M. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL 12 september 2017 Status Openbaar Voorzitter Aanwezig Definitief Ja C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld Burgemeester

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. BeM/BS Burgemeester Ja

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. BeM/BS Burgemeester Ja BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 APRIL 2018 Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig:

Nadere informatie

Registratienr.: BP

Registratienr.: BP Registratienr.: BP16.00160 Openbaar Onderwerp Dienstenpakket 2016 en (gewijzigde) subsidie 2016 ContourdeTwern Samenvatting De gemeente Boxtel heeft verschillende diensten op het gebied van hulpverlening,

Nadere informatie

ESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 NOVEMBER 2016.

ESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 NOVEMBER 2016. ESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 NOVEMBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 FEBRUARI 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 FEBRUARI 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 FEBRUARI 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

Jaarstukken Stg. Kunstkwartier en CultuurContact 2014

Jaarstukken Stg. Kunstkwartier en CultuurContact 2014 1. B aststellen van de openbare besluitenlijst van 19 mei 2015 De besluitenlijst vaststellen. 2. B Terugkoppeling informatie uit verbonden partijen. Ter bespreking. B Geen bijzonderheden. 3. B Uitnodigingen

Nadere informatie

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn.

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders R.J. Stoffelsma - loco-secretaris

Nadere informatie

concept besluitenlijst b en w-vergadering

concept besluitenlijst b en w-vergadering concept enlijst b en w-vergadering aanwezig Burgemeester M. Schoenmaker Wethouder D.A. Bergman Wethouder R.A. Tetteroo Wethouder J.M. de Laat wethouder C.P. Dijkstra Wethouder J.W. van Gelder Wethouder

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 4 juni tot en met vrijdag 8 juni 2012

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 4 juni tot en met vrijdag 8 juni 2012 Lijst nr. 23 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 4 juni tot en met vrijdag 8 juni 2012 PUBLIEKSDIENST Bezwaarschrift van Faunabescherming inzake verzoek om handhaving jachthutten

Nadere informatie