Gemeente Delft. ~ntwoo'rd op schriftelijke vragen over de Praktijkschool, de tijdelijke huisvestina van het Grotius. het oude Grotiusaebouw en het SC

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente Delft. ~ntwoo'rd op schriftelijke vragen over de Praktijkschool, de tijdelijke huisvestina van het Grotius. het oude Grotiusaebouw en het SC"

Transcriptie

1 Samenleving hm Gemeente Delft Wijken en Mxirrieningen De Torenhove Manlnus Nijhoflalaan ES Dele IBAN NL21 BNGH t.n.v. gemeenle DelH Retouradres : Wijken en womeningen, Postbus 78,2600 ME Delfl Gemeenteraad van Delít SP Delft T.a.v. dhr. Zonneveld Singelstraat EM Delft Behandeld door Mania van Es Telefoon MVES@DELFT.NL Internet w.delfl.nl Telefoon VERZONDEN 2 8 JULI 2014 Datum UW brief van Ondewero ~ntwoo'rd op schriftelijke vragen over de Praktijkschool, de tijdelijke huisvestina van het Grotius. het oude Grotiusaebouw en het SC Uw kenmerk Bijlage 1 Geachte heer Zonneveld, Namens SP Delft heeft u onderstaande schriftelijke vragen d.d. 19 juni 2014 aan het college gesteld. Grotius gebouw aan de Van Bleyswijckstraat Vraag 1: Klopt het dat het Grotius gebouw een prima onderhouden gebouw is? Zo ja, waarom is het dan nodig om een nieuw schoolgebouw een stukje verderop te bouwen? Antwoord: Het vmbo-gebouw aan de van Bleyswijckstraat is ca. 40 jaar oud en gebouwd voor 1250 leerlingen. Gezien de leeftijd van het pand is het in beginsel sterk aan modernisering toe en door terugloop van het leerlingenaantal naar ca. 250 leerlingen is het vmb0-gebouw ook te groot. De totstandkoming van SC Delfland i.v.m. behoud van een gevarieerd aanbod aan opleidingen vraagt om een nieuw gebouw. Door bovengenoemde redenen en de potentie van de herontwikkeling van de huidige locatie in het Spoorzone-gebied is besloten om het Grotius College aan de van Bleyswijckstraat tijdelijk te verhuizen naar het gebouw van het VMBO van het CLD aan de Juniusstraat. De gemeente en de schoolbesturen voor voortgezet onderwijs hebben gezamenlijke toekomstplannen voor het V0 gedefinieerd. Dit is vastgelegd en door de Raad besloten op 3 juli 2012 in het Integraal Huisvestingsplan voor het Voortgezet Onderwijs (voortaan: IHP-VO). De komende jaren zijn investeringen nodig gericht op een kwaliteitsimpuls voor het vmbo en het Praktijkondeiwijs. Dit sluit aan bij het streven naar doorlopende leerlijnen, een vernieuwende technologische vmbo-opleiding en de ambitie van Delft als kennisstad. Daarnaast wordt de huisvesting van het voortgezet onderwijs op maat gebracht. Vraag 2: Klopt het dat de kooklessen van het Grotius VMBO nog steeds in het Grotius gebouw gegeven worden. Zo ja, tot wanneer? En waar wordt het daarna heen verplaatst? Zo nee, wanneer en waarheen is dit verplaatst? Antwoord: Het college treedt niet in de beleidsvrijheid van de schoolbesturen.

2 Datum Vraag 3: Klopt het dat de Praktijkschool nog steeds gehuisvest is in het oude Grotius gebouw? Zo ja, fot wanneer? Zo nee, wanneer en waarheen is dit verplaatst? Antwoord: De Praktijkschool is nog even gevestigd in het gebouw aan de Van Bleyswijckstraat. Nieuwe, definitieve huisvesting is in onderzoek. Er is enige vertraging door het vervallen van de eerder gekozen locatie aan de Brasserskade. Om de planning van het bouwplan inzake de nieuwbouw voor SC Delfland (vmbo) niet te frustreren, is een oplossing gevonden in tijdelijke huisvesting in het gebouw aan de Aart van der Leeuwlaan. Het Praktijkonderwijs kan tot uiterlijk de kerstvakantie van 2014 in het pand aan de Van Bleyswijckstraat gehuisvest blijven. Hierna zal de tijdelijke locatie aan de Aart van der Leeuwlaan worden betrokken. Vraag 4: Weet de wethouder dat het Grotius gebouw niet in de originele staat hersteld is na het lustrumfeest van studentenvereniging DSC? Antwoord: Op verzoek van de gemeente heeft het bestuur van het Grotius College ingestemd met gebruik door DSC van een gedeelte van het gebouw aan de Van Bleiswijckstraat voor hun lustrumviering. Het is de gemeente bekend dat er afspraken zijn gemaakt tussen het bestuur van het Grotius College en de feestcommissie van het DSC. De gemeente heeft zich als eigenaar van de onderwijsvoorziening hieraan geconformeerd. Tussen het bestuur van het Grotius College en het DSC zijn heldere afspraken gemaakt en opgenomen in de gebruiksovereenkomst die ervoor hebben gezorgd dat na het lustrumfeest het schoolgebouw onder de afgesproken voorwaarden weer op een verantwoorde wijze voor het onderwijs gebruikt kan worden. Het bestuur van het Grotius College is na het lustrumfeest schriftelijk akkoord gegaan met de wijze van oplevering. Vraag 5: Gaat de wethouder hier nog iets aan doen? Bijvoorbeeld DSC erop aanspreken en middelen beschikbaar laten stellen om het gebouw alsnog (beter) te laten herstellen in de originele staat? Antwoord: Het bestuur van het Grotius College is als verantwoordelijke gebruiker akkoord gegaan met de wijze van oplevering zoals tussen partijen vooraf is afgesproken. Het pand wordt begin 2015 geamoveerd. De gemeente heeft geen enkele reden om aan de gemaakte afspraken te tornen. Vraag 6: Is de onderwijsinspectie op de hoogte van de huidige situatie? Zo ja, wat was haar reactie? Indien hier een schriftelijke reactie op is, zouden we die graag toegestuurd krijgen. Antwoord: De Inspectie van het Onderwijs houdt toezicht op de kwaliteit van het onderwijs. Dit vindt plaats op drie niveaus: 1. toezicht op individuele scholen en instellingen; 2. rapportages over thema's in het onderwijs; 3. toezicht op het niveau van het stelsel. Ervan uitgaande dat u doelt op de staat van het gebouw, speelt de Inspectie van het onderwijs hier geen rol in.

3 Datum Tijdelijke huisvesting van het Grotius VMBO bij CLD VMBO op de Juniusstraat Vraag 7: Klopt het dat het gebouw aan de Juniusstraat waar het CLD VMBO en Grotius VMBO nu samen gehuisvest zijn, eigenlijk te klein is? Antwoord Het is aan de schoolbesturen van het SC0 Delft en Grotius College om hier op te antwoorden. De gemeente heeft hierover geen signalen ontvangen. Vraag 8: Zo ja, gaat de wethouder maatregelen nemen om dat op te vangen tot het nieuwe gebouw voor SC Delfland af is? Antwoord: Niet van toepassing, zie vraag 7. Tijdelijke en definitieve huisvesting van de Praktijkschool Vraag 9: Klopt het dat de Praktijkschool tot twee maal toe verhuisd gaat worden? Eerst naar het oude gebouw van basisschool de Horizon aan de Aart van der leeuwlaan en daarna naar de definitieve locatie. Antwoord: Ja, dat klopt. Vraag 10: Is de wethouder het met de SP eens dat twee maal verhuizen niet wenselijk is, omdat het hier kwetsbare leerlingen betreff en deze leerlingen van de Praktijkschool vaak niet goed tegen deze onrust kunnen. Antwoord: Voor iedere verhuizing geldt dat eenmaal verhuizen meer wenselijk is dan tweemaal verhuizen. Echter om te komen tot toekomstbestendige huisvesting op maat is tweemaal verhuizen als noodzakelijk geacht. Hierover zijn afspraken gemaakt tussen het bestuur en de gemeente. De verhuizingen worden met zorg voorbereid en uitgevoerd, opdat de leerlingen hier zo weinig mogelijk onrust van ondervinden. Vraag 11 : Klopt het dat er op de tijdelijke locatie geen gymzaal aanwezig is in het schoolgebouw, waardoor uitgeweken moet worden naar een gymzaal in een aparf gebouw? Zo ja, is de wethouder het met de SP eens dat het niet wenselijk is dat de leerlingen door een voor hun onbekende buurt moeten gaan lopen om naar de gymzaal te gaan? Antwoord: Het klopt dat de praktijkschool gebruik gaat maken van de gymzaal in het hoofdgebouw van het Grotius College aan de Juniusstraat. De leerlingen zullen zich onder begeleiding naar de gymzaal verplaatsen. Dit is met het bestuur van het Grotius College overeengekomen, mede omdat de afstand tussen beide locaties niet groot is en het om een tijdelijke situatie gaat. Vraag 12: Begin dit jaar is er een informatiebijeenkomst geweest voor omwonenden van de tijdelijke huisvestingslocatie van de Praktijkschool aan de Aart van der Leeuwlaan. Is hier een verslag van gemaakt? Kan de wethouder dit verslag opsturen? Antwoord: Gezien de aard van de avond, een inloopavond, is hier geen verslag van gemaakt. Wel heeft de buurt via een schriftelijke reactie gereageerd op de tijdelijke plannen. Een afschrift van de brief treft u bijgaand aan.

4 Vraag 13: Klopt het dat de basisschool de Horizon het oude gebouw aan de Aart van der Leeuwlaan heen verlaten, omdat het duurder zou zijn om te renoveren dan een nieuw/ander gebouw te betrekken? Antwoord: Om de Horizon de benodigde kwaliteitsimpuls te geven, is ervoor gekozen om te verhuizen naar de brede school Poptahof. Deze ontwikkeling beantwoordt daarmee aan de behoeften en wensen van huidigeltoekomstige kinderen, ouders en andere bewoners van de Poptahof en omliggend gebied. Vraag 14: Wat gaaf de verbouwing van het gebouw, waar De Praktijkschool tijdelijk in wordt gehuisvest, kosten? Antwoord: De aanbesteding is nog niet gestart, zodoende kan er niet over bedragen worden gecommuniceerd. Beide partijen, zowel de gemeente als het schoolbestuur, zijn van mening dat de verbouwingskosten beperkt moeten blijven tot hetgeen onvermijdbaar en strikt noodzakelijk is. Vraag 15: Vindt de wethouder dit een redelijk bedrag, rekening houdend met het feit dat dit voor een tijdelijk onderkomen van I, 5 jaar is? Antwoord: Zie bovenstaand antwoord. Vraag 16: Klopt het dat in het ontwerp voor de tijdelijke huisvesting, de aula een soort glazen kas wordt? Zo ja, is de wethouder ervan op de hoogte dat het Wateringseveld college in Wateringen ook meerdere glazen kassen in hun gebouw hebben zitten en ze daar geen goede ervaringen mee hebben? Het wordt namelijk in de zomer erg heet en is in de winter lastig te venvarmen. Antwoord: De kas is ontwikkeld in samenspraak met de directie van het Praktijkonderwijs van het Grotius College. De kas gaat fungeren als koppeling tussen het schoolgebouw en de (voorheen) gymzaal. Door de aanwezigheid van vier mechanische ramen en dubbele deuren kan er geventileerd worden. In het kader van duurzaamheid is er gekozen voor verwarming op detectie van aanwezigheid. Vraag 17: In de stukken staat dat in de zomer van 2014 naar de Raad komt wat de definitieve vestigingslocatie van de Praktijkschool wordt. Kan de wethouder daar iets specifieker over zijn? (referentie brief ) Antwoord: In september 2014 wordt de Raad geïnformeerd over de definitieve huisvestingslocatie voor de Praktijkschool van het Grotius College Hoogachtend, het college van burgemeester en wethouders van Delft, / L.B. Harpe 1.b., secretaris drs. B. den Uiji l.s.

5 Belangenvereniging Voorhof I Postbus 429,2600 AK Deifl nl Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delft Postbus ME Delft Productnr. 2 7 MEI 201f Ondemerp: Tijdewe huisvesting Praktl)kschoot Gmtius College in de hrizon Standpunt BelangenverenIgJng VoomOf II Wed. Geacht c-e, De Bel~ngenvereniging Prüktïjkschool van M Cdlege tijdelijk te huisvestni m het scbonmw De Horizoa aan de Aart van der Leeuwlam. Het schodgebouw Lk HonzOn staaf m haar belangengebied. De helmgenvaniiging bwft daarover een stadpirot ingenomco. tij maakt hierbij haar staadpunt aan u beked Voornof II West heeft kennis genomen van de pkmoen ven de gemaaic om de Lk bciangenvaenighg heeft de voore&hpvond bezocht en heeft o.a. overleg gepleegd met de dkcîew van de pdû&cbod de hem R Bom. De mubten vao dit gesprek zijn m haar stwctprnt magcoomco. Stwdpint vao de bet~v&ghg: 1. De ~ l a n g e a v ~ bezwaren tegen de malidog daarvlp. De belangenvereniging vtnuaobt dat het ondehvige gebied aran zal oplmappea.doordeoinmeimi~htmgvanhettcrre~~hlaaskmai~nv~~dc bc~vcnaipmg gaai a muit dat cadom ha gmeentelijt beleid eldss op hd Oareio bcrplaal zal PW*. 2. De b c i ~ juicbt v het toe ~ dat het schoolgebouw een hnbtstemmmg lal laijgen. Zo Wfì de wijk iemmdis e0 w4i *npaiipging ak gevolg ven eeii leegmd sbdgehw voorkomen 3. Ma de sdmolleidiag zijn afqwakm gemaeh m bij eventuele niet w& vemacht) m overkg te bwjen teimiaie &nuvoor an oplossiog te vinâen. De bciaugenwmú& haft daar vamuwm m. 4.lodienindepaatylbfij)ddatdeWvestingvsodeWjWlemvmi~voa&~is,heftde bclmgmvmni& a gem benurm tegen dat de huisvesting em dcfniitief laualrrei k@#. heeft de platmen tot reoovatie van hei a:hodgebmw De Horuoo bestudeerd n haft geen Gezien het vomisaaade zia de belangenverenighg de huisveshg ven de Pmkiijksehool mei vemoweo tegemoet. De belangenvereniging onhmgt game uw reactie op deze brief, Hoogachtend, L.M.C. Bedaux, voorzitter - Mw. M.M.M. Mees, secretaris

Ondetwerp Antwoordbrief vragen basketbalvereniging DAS Delft. Geachte leden van de gemeenteraad,

Ondetwerp Antwoordbrief vragen basketbalvereniging DAS Delft. Geachte leden van de gemeenteraad, Samenleving Advies Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad van Delft Behandeld door

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Nr.: 09-65 Onderwerp: Tijdelijke huisvesting Brede School Plantage de Sniep. Diemen, 21 juli 2009

RAADSVOORSTEL. Nr.: 09-65 Onderwerp: Tijdelijke huisvesting Brede School Plantage de Sniep. Diemen, 21 juli 2009 RAADSVOORSTEL Nr.: 09-65 Onderwerp: Tijdelijke huisvesting Brede School Plantage de Sniep Diemen, 21 juli 2009 Aan de gemeenteraad 1. Gevraagd raadsbesluit 1. Kennis te nemen van de uitkomsten van de enquête

Nadere informatie

Gemeente Delft. rfl Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft. rfl Geachte leden van de raad, Ruimte en Economie Vastgoed Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 22 januari 2015 14-125 Onderwerp Verzoek tot het verlenen van medewerking aan het erkennen van een lesplaats in Bunnik als nevenvestiging van Beukenrode School voor

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN 2 4 JUNI Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft VERZONDEN 2 4 JUNI Geachte leden van de raad, Gemeentebrede Bedrijfsvoeringsondersteuning Gemeente Delft Juridische zaken De Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Juridische

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp nazending lokaal inkoopplannen jeugd en Wmo 2016 obv meicirculaire

Gemeente Delft. Onderwerp nazending lokaal inkoopplannen jeugd en Wmo 2016 obv meicirculaire Samenleving Gemeente Delft De Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad. Behandeld door Olga

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN - 2 JULI Geachte dames en heren,

Gemeente Delft VERZONDEN - 2 JULI Geachte dames en heren, Retouradres : Publiekszaken. postbus 53, 2600 AB Delft Gemeenteraad van Delft VERZONDEN - 2 JULI 2009 Datum 30-06-2009 Ons kenmerk 990040 Uw brief van OndenAferp Toezending stukken ter infomnatie Uw kenmerk

Nadere informatie

D. Meeuwsen raad februari 2010

D. Meeuwsen raad februari 2010 6 D. Meeuwsen 040-2083588 dme@valkenswaard.nl Brede school de Vlaswiek. 10raad00037 25 februari 2010 Nu het integrale plan Taxandria e.o. niet meer wordt gerealiseerd dient u een krediet beschikbaar te

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft discussienotitie over huisvesting islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad (Spil Kronehoef).

gemeente Eindhoven Betreft discussienotitie over huisvesting islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad (Spil Kronehoef). gemeente Eindhoven Inboeknummer 13bst01698 Dossiernummer 29 oktober 2013 Commissienotitie Betreft discussienotitie over huisvesting islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad (Spil Kronehoef). 1 Inleiding

Nadere informatie

Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht. Onderzoeksplan

Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht. Onderzoeksplan Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht Onderzoeksplan Rekenkamer Utrecht 16 februari 2009 1 Inleiding Vanuit de raadsfracties van het CDA en de VVD kwam in 2008 de suggestie aan de Rekenkamer om

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het Programma en Overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2007. Nummer: 3d.

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het Programma en Overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2007. Nummer: 3d. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het Programma en Overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2007. Nummer: 3d. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 24 oktober 2006 Aanleiding

Nadere informatie

Geachte leden van de gemeenteraad,

Geachte leden van de gemeenteraad, Ruimte en Economie Vastgoed bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad Behandeld

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDFN - 7 SEP Geachte heer Van Woudenberg,

Gemeente Delft VERZONDFN - 7 SEP Geachte heer Van Woudenberg, Semen!eying Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Postbus 78, 2600 ME Delft Fractie CDA Delft T.a.v. de heer R. van Woudenberg

Nadere informatie

I WI. Gemeente Delft. Programma's en Projecten. Aan de eden van de gemeenteraad. afdeling

I WI. Gemeente Delft. Programma's en Projecten. Aan de eden van de gemeenteraad. afdeling Programma's en Projecten I WI Gemeente Delft afdeling bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de eden van

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp Reactie op advies WMO-raad op lokaal gezondheidsbeleid. het college van burgemeester en wethouders van Delft,

Gemeente Delft. Onderwerp Reactie op advies WMO-raad op lokaal gezondheidsbeleid. het college van burgemeester en wethouders van Delft, Samenleving Gemeente Delft Stad M Westlandseweg 40 2624 AD Delff Bankrekening BNG 28.50.01.787 IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delít Retouradres : Stad, Postbus 78.2600 ME Delff Aan de leden

Nadere informatie

Raadsvergadering : 23 juni 2014 Agendanr. 16

Raadsvergadering : 23 juni 2014 Agendanr. 16 Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

b. Wettelijk- of beleidskader: Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2006.

b. Wettelijk- of beleidskader: Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2006. Vergadering: 12 januari 2010 Agendanummer: 8 Status: opiniërend Portefeuillehouder: J. Steen Behandelend ambtenaar A. Hamersma, 0595-447767 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. A. Hamersma) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2011

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2011 Gemeente Amersfoort BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2011 DOCS.nr. 4331986 Nummer 2013-22 Vragen van de VVD-fractie inzake investering 3.095.000, in huisvestingsplan

Nadere informatie

B en W. nr d.d Onderwerp Brief aan de raad over ontwikkelingen in de huisvesting Maatschappelijke opvang 2012

B en W. nr d.d Onderwerp Brief aan de raad over ontwikkelingen in de huisvesting Maatschappelijke opvang 2012 B en W. nr. 12.0685 d.d. 3-7-2012 Onderwerp Brief aan de raad over ontwikkelingen in de huisvesting Maatschappelijke opvang 2012 Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief aan de raad

Nadere informatie

Raadsvoorstel (gewijzigd)

Raadsvoorstel (gewijzigd) Raadsvoorstel (gewijzigd) Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Zaaknummer: 1094803 Sliedrecht, 29 oktober 2013 Onderwerp: Integraal Huisvestingsplan Onderwijsvoorzieningen Beslispunten Wij stellen u

Nadere informatie

Aan de Raad der gemeente Haarlem

Aan de Raad der gemeente Haarlem Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 67/2006 14 maart 2006 MO/owr 06/275 Beantwoording vragen inzake huisvesting bijzondere basisschool de Ark Aan de Raad der gemeente Haarlem Ingevolge het

Nadere informatie

Doetinchem, 4 juli 2018

Doetinchem, 4 juli 2018 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 7.3 ALDUS VASTGESTELD 12 JULI 2018 Vaststellen Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2018 Te besluiten om: 1. Het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2018 vast te stellen. 2.

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp Onderzoeksopdracht beveiligingsproject Museum Prinsenhof Delft

Gemeente Delft. Onderwerp Onderzoeksopdracht beveiligingsproject Museum Prinsenhof Delft Semen!eying Programmeren Gemeente Delft De Torenhove Madinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Programmeren, Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Raad: 24 maart 2015 Agendapunt: RTG: 10 maart 2015

GEMEENTE NUTH Raad: 24 maart 2015 Agendapunt: RTG: 10 maart 2015 Reg.nr:Z.06827 INT.08894 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 24 maart 2015 Agendapunt: RTG: 10 maart 2015 AAN DE RAAD Onderwerp: Verzoek om medewerking realisatie nieuw zorgpension Nuth 1. Samenvatting

Nadere informatie

Brief m.b.t. actuele situatie Frisse Lucht in scholen

Brief m.b.t. actuele situatie Frisse Lucht in scholen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief m.b.t. actuele situatie Frisse Lucht in scholen Programma Onderwijs Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Tijdens de kamerronde van 7 juni 2017 inzake

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 21 november Geachte raad,

Raadsvoorstel. 21 november Geachte raad, Raadsvoorstel Nummer: 170218 Behandeld door: J. van Dijk Datum: 21 november 2017 Agendapunt: 5 Onderwerp: Toekomstbestendige huisvesting brandweer en gemeentewerf Renswoude Geachte raad, Samenvatting:

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp Afschrift van reactie op brief van belangenvereniging Binnenstad Noord over parkeren in autoluwplusgebied

Gemeente Delft. Onderwerp Afschrift van reactie op brief van belangenvereniging Binnenstad Noord over parkeren in autoluwplusgebied Bestuur Mit Gemeente Delft Bestuursondersteuning bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad Behandeld

Nadere informatie

: 14 april 2014 : 12 mei : dhr. C.L. Jonkers dhr. J.L.M. Vlaar :

: 14 april 2014 : 12 mei : dhr. C.L. Jonkers dhr. J.L.M. Vlaar : RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering Portefeuillehouders Verantwoordelijk MT-lid : 14 april 2014 : 12 mei 2014 : dhr. C.L. Jonkers dhr. J.L.M. Vlaar

Nadere informatie

Intentieverklaring. De ondergetekenden: 1. Gemeente Dordrecht en. 2. Schoolbestuur A en. 3. Schoolbestuur B en. 4. et cetera

Intentieverklaring. De ondergetekenden: 1. Gemeente Dordrecht en. 2. Schoolbestuur A en. 3. Schoolbestuur B en. 4. et cetera Intentieverklaring Ten behoeve van het project om te komen tot de oprichting van een rechtspersoon Huisvesting PO/SO Dordrecht in het kader van de doordecentralisatie van de uitvoering van de zorgplicht

Nadere informatie

Bestuur Stichting voor Montessori-onderwijs Zuidoost Nederland T.a.v. de heer L. Spee Noordkade 2f 6003 ND Weert. Geacht bestuur,

Bestuur Stichting voor Montessori-onderwijs Zuidoost Nederland T.a.v. de heer L. Spee Noordkade 2f 6003 ND Weert. Geacht bestuur, Bestuur Stichting voor Montessori-onderwijs Zuidoost Nederland T.a.v. de heer L. Spee Noordkade 2f 6003 ND Weert Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478)

Nadere informatie

Raadsbesluit blad : 1 van 5

Raadsbesluit blad : 1 van 5 Raadsbesluit blad : 1 van 5 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 76063 Datum : 2 september 2014 Programma : Onderwijs Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G.

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN 21 APR Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft VERZONDEN 21 APR Geachte leden van de raad, Behandeld door Victor Jansen Schipper vjansenschipper@delft.n1 Gemeente Delft Retouradres : Gemeenteraad VERZONDEN 21 APR. 2017 Datum 20-04-2017 3019893 uw brief van Onderwerp Collegereactie Advies Sociaal

Nadere informatie

VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag,

VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, RIS299354 VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184 Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - op 4 december 2012 het startdocument voor de samenwerking met de Stichting Lucas

Nadere informatie

KENNISNEMEN VAN De invulling van de ambitie van het college met betrekking tot frisse scholen.

KENNISNEMEN VAN De invulling van de ambitie van het college met betrekking tot frisse scholen. Gemeente Amersfoort RAADSINFORMATIEBRIEF Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4359235 Aan : Gemeenteraad Datum : 7 juni 2013 Portefeuillehouder : Wethouder C.J.M. van Eijk Programma : 5. Onderwijs

Nadere informatie

na informeren betrokkenen op 16 mei 2019

na informeren betrokkenen op 16 mei 2019 Onderwerp Onderwijshuisvestingsaanvraag Zaaknummer 445645 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 13 mei 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Emmy Stols

Nadere informatie

In deze brief geven wij een antwoord op uw vragen met betrekking tot de ontslagen bij Zorggroep Zuid Gelderland.

In deze brief geven wij een antwoord op uw vragen met betrekking tot de ontslagen bij Zorggroep Zuid Gelderland. Directie Inwoners Aan de fractie SP T.a.v. Mevr. M. Piepers Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex Art46 RvO D66-huisvesting Klimmendaal 1- Notagegevens Notanummer 2019-000078 Datum 09-01-2019 Programma: Portefeuillehouder Burgemeester Team DEV-CS

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Besluitnummer: 14 7.2 Onderwerp: Overdracht juridisch eigendom basisschool Den Doelhof in Meijel Advies: 1. Te besluiten het juridisch eigendom

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief stand van zaken handhavend optreden op het bungalowpark het Roekenbosch

Raadsinformatiebrief stand van zaken handhavend optreden op het bungalowpark het Roekenbosch B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief stand van zaken handhavend optreden op het bungalowpark het Roekenbosch Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 4 februari 2019 Afdeling/Team

Nadere informatie

Openbaar. Wensen en bedenkingen bij toekomst bedrijfsonderdeel DAR. Ter besluitvorming door de Raad (uiterlijk ) Collegevoorstel.

Openbaar. Wensen en bedenkingen bij toekomst bedrijfsonderdeel DAR. Ter besluitvorming door de Raad (uiterlijk ) Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Wensen en bedenkingen bij toekomst bedrijfsonderdeel DAR Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting In december 2014 hebben wij

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR UITGEEST

GEMEENTEBESTUUR UITGEEST lb GEMEENTEBESTUUR UITGEEST Nota / advies van: Heico van Brakel Behandelende afdeling: Publiekszaken Datum: 21-02-2013 TITEL: Kredietaanvraag vervangen dakbedekking basisschool Binnenmeer KORTE PROBLEEMSTELLING/ONDERWERP:

Nadere informatie

Datum raadsvergadering maandag 15 december 2014

Datum raadsvergadering maandag 15 december 2014 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 11 november 2014 Datum raadsvergadering maandag 15 december 2014 Nummer raadsvoorstel 2014-088 Bijbehorend veld van de programmabegroting Onderwijs

Nadere informatie

Landgraaf. Uw kenmerk Zaaknummer Documentnummer

Landgraaf. Uw kenmerk Zaaknummer Documentnummer Gemeente Landgraaf Aan Raadsfractie GBBL t.a.v. de heer P. Mevissen Gank 14 6374 NM Landgraaf Bijlage(n) 2 Uw brief van 09-04-2018 Uw kenmerk Zaaknummer Documentnummer 18.14074 Landgraaf, 20 juni 201 8

Nadere informatie

Gemeente Delft RZONDEN 27 MAUI Geachte leden van de gemeenteraad,

Gemeente Delft RZONDEN 27 MAUI Geachte leden van de gemeenteraad, Bestuur Besturing Strategie Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

Adviesnota aan Gemeenteraad

Adviesnota aan Gemeenteraad Onderwerp Voorziening verhuizing MOZON en huisvesting Klimboom Datum 17 mei 2016 Naam steller Ger Last Kenmerk Teammanager Ernst-Jan Meerbeek Team Maatschappelijke ontwikkeling Voorstel 1. Vaststellen

Nadere informatie

orv4. MEI 2017 vi VvE "De Kolk" Mw. E. Vasbinder Hooikade AB Delft

orv4. MEI 2017 vi VvE De Kolk Mw. E. Vasbinder Hooikade AB Delft orv4. VvE "De Kolk" Mw. E. Vasbinder Hooikade 25 2627 AB Delft Aan het College van Burgemeester en Wethouders en de raad van de gemeente Delft Postbus 78 2600 ME Delft Kopie Afd Geme nte Delft Docibillage

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN 18 NOV mr. drs. G.A.A. Verkerk. drs. T.W. Andriessen Is. Geachte eden van de raad,

Gemeente Delft VERZONDEN 18 NOV mr. drs. G.A.A. Verkerk. drs. T.W. Andriessen Is. Geachte eden van de raad, Samenleving Advies Gemeente Delft Westlandseweg 40 2624 AD Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de eden van de gemeenteraad van Delft

Nadere informatie

Datum: 2 oktober 2014 Betreft: Artikel 38 vragen RvO inzake Huisvesting Reuma Patiënten Vereniging Kerkrade

Datum: 2 oktober 2014 Betreft: Artikel 38 vragen RvO inzake Huisvesting Reuma Patiënten Vereniging Kerkrade CDA Kerkrade www.cdakerkrade.nl fractiesecretariaat: jja.bellen@home.nl Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 600 6460 AP Kerkrade Datum: 2 oktober 2014 Betreft: Artikel 38 vragen RvO

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer 12.46.254 RaadsvoorstelVerklaringen van geen bedenkingen voor: b de bouw van 21 wooneenheden

Nadere informatie

: kredietaanvraag uitbreiding Internationale school Laurentius Onderwijs Delft

: kredietaanvraag uitbreiding Internationale school Laurentius Onderwijs Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV nr. Onderwerp : college van B&W : 23 januari 2018 : Aletta Hekker : Ad Holkers / Caroline Doelman :

Nadere informatie

Datum raadsvergadering 8 maart 2018

Datum raadsvergadering 8 maart 2018 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 30 januari 2018 Datum raadsvergadering 8 maart 2018 Nummer raadsvoorstel 2018-513 Bijbehorend veld van de programmabegroting Onderwijs (huisvesting),

Nadere informatie

Onderwerp Uitgeest, 1 maart 2013 Kredietaanvraag vervangen dakbedekking basisschool Binnenmeer. Aan de gemeenteraad

Onderwerp Uitgeest, 1 maart 2013 Kredietaanvraag vervangen dakbedekking basisschool Binnenmeer. Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel no. R2013.0026 Agendapunt no. Onderwerp Uitgeest, 1 maart 2013 Kredietaanvraag vervangen dakbedekking basisschool Binnenmeer Aan de gemeenteraad Het schoolbestuur Stichting Tabijn heeft in

Nadere informatie

Uitgangspunten Integraal Huisvestingsplan Primair Onderwijs gemeente Meppel

Uitgangspunten Integraal Huisvestingsplan Primair Onderwijs gemeente Meppel Uitgangspunten Integraal Huisvestingsplan 2018-2033 Primair Onderwijs gemeente Meppel Inleiding Voor u ligt een document wat de uitgangspunten bevat voor het op te stellen Integraal Huisvestingsplan 2018-2033

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor het ter beschikking stellen van tijdelijk leegstaand gemeentelijk vastgoed aan culturele instellingen

Samenwerkingsovereenkomst voor het ter beschikking stellen van tijdelijk leegstaand gemeentelijk vastgoed aan culturele instellingen B en W. nr. 13.0683 d.d. 9-7-2013 Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst voor het ter beschikking stellen van tijdelijk leegstaand gemeentelijk vastgoed aan culturele instellingen Burgemeester en wethoudersbesluiten:behoudens

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RvO PvdA-Communicatie bij werk aan leidingen Zandweerd 1- Notagegevens Notanummer 2016-000342 Datum 26-02-2016 Programma: 03 Leefomgeving

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 278214 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden Aan de raad, 1. Beslispunten 1. Instemmen

Nadere informatie

Qímeente řr,ïmen Teem DIS 2 8 NÜV. 2018

Qímeente řr,ïmen Teem DIS 2 8 NÜV. 2018 VNG Qímeente řr,ïmen Teem DIS 2 8 NÜV. 2018 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 27 november 2018 Ons kenmerk TGW/U201801031 Lbr. 18/077 Telefoon 070-373 83 93 Bijlage(n) Onderwerp Ontwikkelingen

Nadere informatie

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Nee College Financieel Juridisch

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Nee College Financieel Juridisch *Z00EE495836* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : mevr. S. van Heeren Zaakgericht\334 Behandelend ambtenaar N. van der Heijden Zaaknummer Z.15-14107 Datum: 13 april

Nadere informatie

2. GEVRAAGDE BESLISSING:

2. GEVRAAGDE BESLISSING: *Z00A2FAE6FA* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/14-00235 Directeur : drs. M.H.J. van Kruijsbergen Behandelend ambtenaar F.A. de Ruijter Zaaknummer Z.14-07632 Datum: 19 november 2014 Afdeling

Nadere informatie

Gemeente Delft 2 1 JULI 2015 VERZONDEN - 1 JULI Geachte leden van de gemeenteraad,

Gemeente Delft 2 1 JULI 2015 VERZONDEN - 1 JULI Geachte leden van de gemeenteraad, Besturing en Controlling Bestuursondersteuning Gemeente Delft De Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600

Nadere informatie

Aanbiedingsbrief. Aan de raad.

Aanbiedingsbrief. Aan de raad. Agendapunt nr.: Sector: Maatschappelijke Zorg Kerkrade, 28 september 2011. Aanbiedingsbrief Aan de raad. Nr.: 11it00744. Hierbij bieden wij u ter overweging en beslissing een ontwerpbesluit, nr. 11Rb054,

Nadere informatie

Onderwerp Brief CDA-fractie met vragen over nieuwbouwplannen ROC, Lindenberg en Steigertheater

Onderwerp Brief CDA-fractie met vragen over nieuwbouwplannen ROC, Lindenberg en Steigertheater Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Brief CDA-fractie met vragen over nieuwbouwplannen ROC, Lindenberg en Steigertheater Programma / Programmanummer Kunst en cultuur / 6310 Portefeuillehouder T.

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Integraal huisvestingsplan Registratienummer: 513472 Op voorstel van het college d.d.: 17 december 2013 Datum vergadering: 28 januari 2014 Portefeuillehouder: J.P.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2015/007159

RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2015/007159 RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2015/007159 Onderwerp: Bouwkundig aanpassen van het Varendonck College op basis van een doordecentralisatieovereenkomst Bijlage(n): Vergadering van: Agendanummer: p.h.:

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Overdracht panden Kristallis

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Overdracht panden Kristallis Openbaar Onderwerp Overdracht panden Kristallis Programma / Programmanummer Onderwijs / 1073 Portefeuillehouder H. Kunst Samenvatting In dit voorstel wordt de overdracht vastgesteld van twee panden die

Nadere informatie

Gemeente Delft. -"'" t-"'" Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

Gemeente Delft. -' t-' Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel ~...; -"'" t-"'" Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV nr. : college van B&W : 23 januari 2018 : Aletta Hekker : Ad Holkers

Nadere informatie

Gemeente Delft. Met deze brief brengen wij u op de hoogte van de ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid in Nieuw Delft.

Gemeente Delft. Met deze brief brengen wij u op de hoogte van de ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid in Nieuw Delft. Ruimte hm Gemeente Delft Advies De Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delít IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78,2600 ME Delít Gemeenteraad van Delfi

Nadere informatie

Resultaten en vervolgacties

Resultaten en vervolgacties 25834 Problematiek rondom asbest 22343 Handhaving milieuwetgeving Nr. 78 Brief van de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 5

Nadere informatie

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 18A.00172

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 18A.00172 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 18A.00172 Datum: 12 februari 2018 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan:

Nadere informatie

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden drs... anssen Wethouder voor inanciën, elastingen, Programma Stationsgebied, ibliotheek, Monumenten, Sport, roen, rondzaken, nergie en duurzaamheid, wijk West en wijk Noordoost Postadres Postbus 16200,

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Middelbaar Beroepsonderwijs Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ

Nadere informatie

Raad : 6 april 2004 Agendanr. : Doc.nr : B RAADSVOORSTEL

Raad : 6 april 2004 Agendanr. : Doc.nr : B RAADSVOORSTEL Raad : 6 april 2004 Agendanr. : Doc.nr : B2004 01150 Afdeling: : Bouwen en Wonen RAADSVOORSTEL Onderwerp : Beschikbaar stellen van een krediet van 3.139.940,00 voor de aankoop van een aantal panden en

Nadere informatie

OVA. Gemeente Delft VERZONDEN 2 8 OKT, 2014. Geachte heer Van der Wedden,

OVA. Gemeente Delft VERZONDEN 2 8 OKT, 2014. Geachte heer Van der Wedden, Ruimte OVA Gemeente Delft Advies De Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Belangenvereniging Olofsbuurt

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Aan de raad. Hoogmadeseweg 60A Besluit categorie vvgb 09-2014 Beslispunten *Z001D11AA5 5* 1.

Nadere informatie

Gemeente Delft. Bijgaand vindt u het verslag van de bijeenkomst met stakeholders over het fietsparkeren in de binnenstad.

Gemeente Delft. Bijgaand vindt u het verslag van de bijeenkomst met stakeholders over het fietsparkeren in de binnenstad. Ruimte en Economie Mit Gemeente Delft Advies bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag a 1 > Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Gemeente Delft. De Partij van de Arbeid stelde een aantal vragen over voortvluchtige veroordeelden. In deze brief geven wij antwoord op uw vragen.

Gemeente Delft. De Partij van de Arbeid stelde een aantal vragen over voortvluchtige veroordeelden. In deze brief geven wij antwoord op uw vragen. Samenleving Programmeren Gemeente Delft De Torenhove Martinus Nijhoñlaan 2 2624 ES Delft Bankrekening BNG 28.50.01.787 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Programmeren, Postbus 78,2600 ME Delft Fractie

Nadere informatie

Voorgenomen fusie basisschool Romero en openbare basisschool Nieuwenrooy

Voorgenomen fusie basisschool Romero en openbare basisschool Nieuwenrooy Collegevoorstel Inleiding Op 16 januari 2013 heeft het schoolbestuur van Stichting Scala een Fusie Effect Rapportage (FER) aangeboden aan de gemeente. In deze FER wordt de fusie tussen de rooms-katholieke

Nadere informatie

... l. " l W «.. W,, Werkgelegenheid. MinisterievanSocialeZakenen 1. Mevr. mr. C. Directeur. ma MDR. Raad, Dalfsen. Geachte

... l.  l W «.. W,, Werkgelegenheid. MinisterievanSocialeZakenen 1. Mevr. mr. C. Directeur. ma MDR. Raad, Dalfsen. Geachte x, 1 r W.~: = ë V InspectieSZW.V 3. St MinisterievanSocialeZakenen 1 Werkgelegenheid > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Dalfsen Postbus Gemeer?raeäin 35 _, 7720 AA DALFSEN..... l. " l Directie

Nadere informatie

(x) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring ( ) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:..

(x) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring ( ) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:.. behandeling in PMC d.d. 5 februari 2013 Onderwerp Kredietaanvraag Brede school SOM Politieke Kamer 1 / 2 Agendanr. 5 Soort behandeling doel behandeling inspreekmogelijkheid openbaar/besloten (x) beeldvorming

Nadere informatie

,,i,i,,,i,.,i i,i ii. 09 mrt 2016/0010. Datum O 6HAART 2015 Betreft Onderzoek Veilig gebruik Suwinet 2014; definitief Verslag van bevindingen Bunnik

,,i,i,,,i,.,i i,i ii. 09 mrt 2016/0010. Datum O 6HAART 2015 Betreft Onderzoek Veilig gebruik Suwinet 2014; definitief Verslag van bevindingen Bunnik Inspectie SZW Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Gemeenteraad van Bunnik Postbus 5 3980 CA BUNNIK,,i,i,,,i,.,i i,i ii 09 mrt 2016/0010 Postbus

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: MO/VV Opsteller: I. van Wijk User-id: WI15 Tel: 5048 Onderwerp: BESCHIKKING BESTUUR SIMON TEN BEHOEVE VAN HUISVESTING BILALSCHOOL STEVINSTRAAT 2 AMERSFOORT

Nadere informatie

ochmeo 0 rechtsbijstand

ochmeo 0 rechtsbijstand ochmeo 0 rechtsbijstand Aangetekend verstuurd Gemeente Utrecht Dellaertweg 1 Leiden t.a.v. burgemeester en wethouders Postbus 8406 Telefoon 088 462 3700 Fax 088 462 2799 klantenservice@achmearechtsbijstand.nl

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD. Brede school Giessen/Rijswijk Volgnr Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma

VOORSTEL AAN DE RAAD. Brede school Giessen/Rijswijk Volgnr Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Onderwerp Brede school Giessen/Rijswijk Volgnr. 2012-049 Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Ambtenaar Gerty Vonk Afdeling Samenleving Datum voorstel 21 augustus 2012 Opiniërende raad 11 september

Nadere informatie

Onderwerp: Omzetten openbaar onderwijs naar algemeen bijzonder onderwijs De Steiger, school voor praktijkonderwijs.

Onderwerp: Omzetten openbaar onderwijs naar algemeen bijzonder onderwijs De Steiger, school voor praktijkonderwijs. Voorstel aan de raad Nummer: 131041831 Portefeuille: Programma: Programma onderdeel: Steller: T.J. Caldenhoven Afdeling: bestuursmanager De Steiger Telefoon: 0320-278470 E-mail: tj.caldenhoven@lelystad.nl

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, W. (Wouter) Dekker, MSc bestuurszaken Vervoersautoriteit Telefoon: Mobiel:

Met vriendelijke groet, W. (Wouter) Dekker, MSc bestuurszaken Vervoersautoriteit Telefoon: Mobiel: Deze mail is verzonden aan de colleges van B&W en gemeenteraden van de MRDH-gemeenten, de leden van de bestuurscommissie Vervoersautoriteit, de leden van het ambtelijk overleg Vervoersautoriteit en MRDH-coördinatoren.

Nadere informatie

Raads informatiebrief

Raads informatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer 09. R32I8. oor Inboeknummer ogbstor4y3 Dossiernummer 930.306 zr juli zoog Raads informatiebrief Betreft brief GGD Luchtkwaliteit, gezondheid en gevoelige bestemmingen. Inleiding

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Kunstgrasveld Quick 1888

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Kunstgrasveld Quick 1888 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Kunstgrasveld Quick 1888 Programma / Programmanummer Sport / 1052 BW-nummer BW-01194 Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Tijdens de politieke avond van 8 juni 2011

Nadere informatie

ons kenmerk uw kenmerk bijlage behandeld door BSN H,Vrieling fax (0591)685599

ons kenmerk uw kenmerk bijlage behandeld door BSN H,Vrieling fax (0591)685599 Raadhuisplein 1 Postbus 30001 7811 AP Emmen 7800 RA Emmen u kil t. 140591 e. gemeente@emmen.nl f. 0591 685599 I. www.emmen,nl Aan de raad van de gemeente Emmen Team Ruimte ons kenmerk uw kenmerk bijlage

Nadere informatie

Afdeling: Beleid & Projecten Leiderdorp, 24 oktober 2006

Afdeling: Beleid & Projecten Leiderdorp, 24 oktober 2006 2006 VOORSTELLEN Nr. 181 (1) Afdeling: Beleid & Projecten Leiderdorp, 24 oktober 2006 Onderwerp: Uitbreiding Willem de Zwijgerschool Aan de raad. Beslispunten 1. In te stemmen met het verhogen van het

Nadere informatie

Raadsvoorstel 10 september 2009 AB09.00730 RV2009.162

Raadsvoorstel 10 september 2009 AB09.00730 RV2009.162 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 10 september 2009 AB09.00730 RV2009.162 Gemeente Bussum Kredietvotering Uitvoeringsfase Spoorzone Zuid Gewestlocatie Brinklaan 35 Postbus

Nadere informatie

Statutenwijziging Alliantie voortgezet onderwijs

Statutenwijziging Alliantie voortgezet onderwijs Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Statutenwijziging Alliantie voortgezet onderwijs Programma Onderwijs Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting De stichting Alliantie Voortgezet Onderwijs Nijmegen

Nadere informatie

Ruimtelijke Ordening & Vergunningen. Aan de leden van de gemeenteraad

Ruimtelijke Ordening & Vergunningen. Aan de leden van de gemeenteraad Ruimtelijke Ordening & Vergunningen Uw contact T F gemeente@amstelveen.nl Aan de leden van de gemeenteraad Disclaimer: deze brief is ongetekend op persportal geplaatst. Aan deze versie kunnen geen rechten

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (32) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 26 september 2017

BESLUITENLIJST (32) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 26 september 2017 BESLUITENLIJST (32) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 26 september 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 20 november 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 20 november 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

De verbouw en uitbreiding van het pand Baroniestraat 54 mogelijk te maken voor vestiging van een kleinschalige zorginstelling met dienstwoning.

De verbouw en uitbreiding van het pand Baroniestraat 54 mogelijk te maken voor vestiging van een kleinschalige zorginstelling met dienstwoning. Datum: Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan waarbij de bestemming van het kantoor Baroniestraat 54 zodanig gewijzigd wordt dat het pand verbouwd en gebruikt kan worden voor een kleinschalige zorginstelling

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF 17R.00937

RAADSINFORMATIEBRIEF 17R.00937 RAADSINFORMATIEBRIEF 17R.00937 Van : college van burgemeester en wethouders Datum : 21 november 2017 Portefeuillehouder(s) : wethouder Haring Portefeuille(s) : Onderwijs Contactpersoon : M. Hopman Tel.nr.

Nadere informatie

Dit memo is bedoeld als input voor de voorbespreking: het is niet door ons college vastgesteld.

Dit memo is bedoeld als input voor de voorbespreking: het is niet door ons college vastgesteld. Wijk bij Duurstede, september 2015 Betreft: Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2015-2030. Memo Van: burgemeester en wethouders Aan: gemeenteraad behandeld door Dick Elsas toestelnummer 9567 Aanleiding

Nadere informatie

23 DEC 20H. GEMEENTE ASTEN inqekomen. vereniging l f f \ Gemeente Asten t.a.v. College van Burgemeester en Wethouders Postbus AG ASTEN

23 DEC 20H. GEMEENTE ASTEN inqekomen. vereniging l f f \ Gemeente Asten t.a.v. College van Burgemeester en Wethouders Postbus AG ASTEN vereniging l f f \ ons middelbaa r onderwijs \^ J GEMEENTE ASTEN inqekomen Gemeente Asten t.a.v. College van Burgemeester en Wethouders Postbus 29 572 AG ASTEN nr; 23 DEC 2H Afd.: Tilburg, 16 december

Nadere informatie

Gemeente Delft. Vraag la. Is het correct dat het doel van de invoering van het alternerend huisvuil ophalen drieledig was, namelijk:

Gemeente Delft. Vraag la. Is het correct dat het doel van de invoering van het alternerend huisvuil ophalen drieledig was, namelijk: Ruimte hm Gemeente Delft Advies De Torenhove Martinus Nijhofñaan 2 2624 ES Delft Bankrekening BNG 28.50.01.787 t.n.v. gemeente Delft Internet www.delfi.nl Telefoon 1401 5 Retouradres : Advies, Postbus

Nadere informatie