Handleiding OBS Voorraad Management Product van RDC inmotiv Nederland BV

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding OBS Voorraad Management Product van RDC inmotiv Nederland BV"

Transcriptie

1 Handleiding OBS Voorraad Management Product van RDC inmotiv Nederland BV Versie: April 2017 RDC Group B.V. De Boelelaan 7 Postbus info@rdc.nl rdc.nl KvK nr HJ Amsterdam 1070 BS Amsterdam T

2 Pagina : 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Dashboard Nieuws Omhoog plaatsen Bestemmingen Nog te adverteren Stadagen Overzichten Zoekfunctie Voertuigen toevoegen Handmatig toevoegen Overzichten Controleren Bedrijfsvoorraad Voorraad Dashboard Totaaloverzicht Advertentieoverzicht Prijsoverzicht Bulk acties in de overzichtspagina s Overzicht per voertuig Specificaties Financieel Foto s Video s Garanties Opmerkingen Overige voertuigacties Instellingen Algemeen Abonnementen Advertentieprofielen Merk dealercodes Merk garanties Eigen Garanties... 21

3 Pagina : Eigen opties Bedrijfsfoto s Sjablonen Advertenties Voertuig adverteren NAP weblabel... 25

4 Pagina : 4 1 Dashboard Na het inloggen in OBS-VM start u op het Dashboard. Hier ziet u in één oogopslag hoe uw voorraad ervoor staat. 1.1 Nieuws Helemaal links treft u wat er nieuw is in OBS-VM, zodat u op de hoogte blijft van de nieuwe functionaliteiten binnen het OBS-VM systeem. 1.2 Omhoog plaatsen Met Marktplaats omhoogplaatsen kunt u in één keer al uw voertuigen die op Marktplaats.nl geadverteerd staan, omhoog plaatsen. Hierdoor staan met één klik alle advertenties weer op de eerste pagina van Marktplaats. Omhoogplaatsen van advertenties op Marktplaats via het Dashboard 1.3 Bestemmingen Met Bestemming invoeren kunt u een voertuig een bestemming meegeven, door bestemmingen mee te geven heeft u in alle management rapportages een goed overzicht hoe de voorraad is opgebouwd, op basis van onder andere het aantal stadagen van uw voorraad. De voorgedefinieerde bestemmingen zijn: Particulier, Handel, Verhuur, Service, Demo en Overige. In het overzicht Bestemming invoeren ziet u het aantal voertuigen per bestemming. Wanneer de bestemming altijd wordt geselecteerd, heeft u in dit overzicht ook direct inzicht in de voertuigen zonder bestemming. Deze voertuigen zijn nieuw toegevoegd in OBS VM vanuit een vrijwaring of doordat deze op eigen naam zijn geregistreerd.

5 Pagina : Nog te adverteren Met Nog te adverteren ziet u gelijk welke voertuigen er nog geadverteerd moeten worden. Hier worden de bestemmingen gebruikt voor een duidelijk beeld, aangezien voertuigen onder bijvoorbeeld de bestemming Handel niet geadverteerd dienen te worden. Door op de regel van de bestemming te klikken krijgt u een overzicht met daarin alle voertuigen die nog geadverteerd moeten worden. Deze kunt u dan alsnog adverteren. 1.5 Stadagen Het stadagen overzicht geeft in één oogopslag weer hoe de gehele voorraad is opgebouwd en verdeeld over het aantal stadagen. Wanneer u op een kolom klikt, worden de voertuigen met de betreffende stadagen in een lijst getoond. Met het dropdown-menu bij Toon kan de stadagen-grafiek gedetailleerder worden weergegeven per voorraadtype (bedrijfsvoorraad, op eigen naam of handmatig opgevoerd) en per bestemming.

6 Pagina : Overzichten Met het voorraad overzicht kunt u gelijk zien hoe de totale voorraad is opgebouwd. Door te klikken op een regel worden de voertuigen getoond welke hierbij horen. Met het bestemmingen overzicht kunt u gelijk zien hoe de totale voorraad per bestemming is opgebouwd. Door te klikken op een bepaalde bestemming, krijgt u een totaal overzicht van de voertuigen met deze bestemming. 1.7 Zoekfunctie Binnen OBS-VM kunt u op iedere pagina (rechts bovenin) gebruikmaken van een zoekoptie. Dit geeft u de mogelijkheid voertuigen binnen uw voorraad te zoeken, voertuigen die niet meer in uw bedrijfsvoorraad staan kunt u hier ook vinden door het kenteken op te geven. Zoeken binnen uw voorraden De zoekoptie waar een vergrootglas bij staat weergegeven geeft u de mogelijkheid op een tekst of kenteken te zoeken in OBS-VM.

7 Pagina : 7 Nadat u een zoekactie heeft uitgevoerd en wij kunnen dit direct linken aan een voertuig in OBS-VM, bijvoorbeeld door op een kenteken te zoeken, dan zult u direct op de detail pagina van dit voertuig uitkomen. Mocht het zo zijn dat er meerdere resultaten zijn, bijvoorbeeld omdat u heeft gezocht op een eigen referentie dus zullen de voertuigen in het totaal overzicht worden getoond. De waarde waarop u heeft gezocht wordt nu links boven de zoekfilters getoond. Wanneer u de waarde waarnaar u heeft gezocht weer wilt verwijderen klikt u simpelweg op het kruisje voor het woord zoekfilter. Zoekfilters gebruiken 2 Voertuigen toevoegen De voorraad bestaat uit de bedrijfsvoorraad en de tenaamgestelde voorraad. Deze worden in het OBS-VM automatisch bijgewerkt op basis van de mutaties in het RDW kentekenregister. Als u gebruik maakt van het ORB systeem, Online Registratie Bedrijfsvoorraad (ook een service van het RDC), worden de voertuigen die u vrijwaart direct toegevoegd aan uw voorraad in OBS-VM. Indien u een voertuig tenaamstelt, wordt de mutatie in de nacht verwerkt en is de volgende dag in het OBS- VM systeem zichtbaar. Mutaties die via een ander systeem komen dan ORB, worden ook dagelijks door het RDC opgehaald bij het RDW en lopen via een nachtverwerking. Voor mutaties van vóór uur worden die zelfde nacht verwerkt. Mutaties die vrijdag voor 18:00 worden ingevoerd zijn zaterdag verwerkt. Alle mutaties na vrijdag 18:00 uur komen in de nachtverwerking van maandag en zijn dinsdag vanaf 08:00 verwerkt.

8 Pagina : Handmatig toevoegen U kunt aanvullend op de mutaties, zelf handmatig voertuigen aan uw voorraad in OBS-VM toevoegen. U kunt gekentekende en ongekentekende (op prijslijst of overige) voertuigen handmatig aan OBS-VM toevoegen en deze vervolgens adverteren op de portalen naar wens. Het kan voorkomen dat een portaal een advertentie weigert omdat het een nieuw niet-gekentekend voertuig betreft. Een voertuig handmatig toevoegen De portalen waar u op adverteert hanteren hun eigen regelgeving met betrekking tot de eisen waaraan voertuigen moeten voldoen om door hen geadverteerd te worden. Deze eisen verschillen sterk per portaal en kunnen betrekking hebben op de kilometerstand, de leeftijd, het soort type voertuig, de prijs en de garantievoorwaarden. Het kan zijn dat door u aangeboden voertuigen door de portal niet geplaatst worden, omdat de voertuigen niet aan hun geldende voorwaarden voldoen. Wanneer een voertuig handmatig opgevoerd is, en deze komt via de bedrijfsvoorraad binnen, dan wordt deze op basis van het kenteken en chassisnummer samengevoegd. Wanneer dit niet het geval is, kunt u een handmatig opgevoerd voertuig op ieder gewenst tijdstip verwijderen. Het verwijderen van voertuigen gebeurd in Overzichten (zie hoofdstuk 3.3). Van veel voertuigen zijn de gegevens bekend in OBS-VM. Voor technische en commerciële specificaties is OBS-VM online gekoppeld aan het kentekenregister en aan VGS (Voertuig Gegevens Systeem) van het RDC, waarin de verschillende uitvoeringen per fabrikant zijn vastgelegd. De voertuigen die automatisch of handmatig in OBS-VM worden ingevoerd, worden waar mogelijk maximaal verrijkt met de gegevens (technische en commerciële specificaties) die in de RDC systemen aanwezig zijn.

9 Pagina : 9 3 Overzichten Uw voorraden zijn zichtbaar via de pagina Totaal-, Prijs- en Advertentieoverzicht. Vanuit elk overzicht kunt u ook direct op een voertuig klikken, waardoor u in de details van het voertuig komt. Door met de rechtermuisknop op de afbeelding van een voertuig, het kenteken of het Merk, Model, Type te klikken, opent u het voertuig op een ander tabblad. Met het menu Overzichten kunt u de totale voorraad of delen daarvan raadplegen. U heeft hier de keuze uit 3 verschillende soorten overzichten: Het Totaaloverzicht: voor een algemeen overzicht op uw voorraden Het Prijsoverzicht: voor prijsgerelateerde informatie over uw voorraden Het Advertentieoverzicht: voor advertentiegerelateerde informatie over uw voorraden Schakelen tussen de verschillende overzichten doet u door op het pijltje ( ) te klikken. Door op de pijl naast de overzichtstitel te klikken, kiest u een overzichtssoort 3.1 Controleren Bedrijfsvoorraad Door te kiezen voor Controleren Bedrijfsvoorraad gaat u direct naar overzicht van gevrijwaarde voertuigen. Deze is enkel zichtbaar bij een abonnement op de dienst OBS controleren bedrijfsvoorraad. 3.2 Voorraad Dashboard Door te kiezen voor Voorraad Dashboard ziet u direct alle mogelijkheden samengevat op één scherm. Helemaal links bovenin ziet u, net als op de Homepage, de stadagen staan. Hier staan ze alleen op een andere manier weergegeven, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen de bedrijfsvoorraad en op eigen naam.

10 Pagina : 10 In het midden van de pagina staat nog een overzicht weergegeven met betrekking tot de stadagen, maar dan op basis van de aangegeven bestemmingen. Hier ziet u het gemiddelde per bestemming, waardoor de stadagen beter verklaarbaar zijn. Daaronder staat een overzicht van de NAP aanvragen, welke succesvol aangevraagd, afgewezen of lopend zijn. Ook ziet u hier in een oogopslag voor welke voertuigen het NAP weblabel (nog) niet zijn aangevraagd. De kwaliteit van een advertentie kan op diverse facetten worden beoordeeld. In het overzicht Kwaliteit advertenties ziet u verschillende, vooraf gedefinieerde criteria staan waar u direct actie op kunt ondernemen op de advertentie te optimaliseren. 3.3 Totaaloverzicht Door te kiezen voor Totaal overzicht gaat u direct naar een overzicht van aanwezig voertuigen. Middels een selectie aan de linkerzijde kunt u filteren en is het mogelijk uw gewenste voertuigoverzicht te creëren.

11 Pagina : 11 Een voorbeeld van een aanwezige filters is de filter op het facet Voorraad type hierin zijn de volgende filters mogelijk. Door gebruik te maken van filters kunt u resultaten uitsluiten Gevrijwaarde voertuigen komen in het overzicht Bedrijfsvoorraad Tenaamgestelde voertuigen op het eigen bedrijf komen in het overzicht Op eigen naam Handmatig ingevoerde voertuigen komen in het overzicht Handmatig opgevoerd Na het toepassing van een filtering is mogelijk om via het aanklikken van de vinkjes meerdere voertuigen te selecteren en waarna u een actie in bulk kan uitvoeren. Een voorbeeld hiervan is een bestemming wijzingen voor meedere voertuigen. Middels het zogenaamde hamburgermenu aan de zijkant van het scherm kunt u bulkacties uitvoeren 3.4 Advertentieoverzicht Door te kiezen voor Advertentieoverzicht gaat u direct naar het advertentieoverzicht Naast het totaaloverzicht is het mogelijk hebben we het advertentie overzicht waar u de advertentie status van de voertuigen kunt zien en deze direct kunt adverteren. U vindt deze lijst door te klikken op de Advertentieoverzicht. Vanuit deze lijst kunt u direct op de geselecteerd portalen adverteren door op het bijbehorende vinkje te klikken.

12 Pagina : 12 Door te klikken op een groen, oranje of rood vinkje, kunt u snel zien wat de status van een advertentie is per portaal. Groen geeft aan dat het voertuig staat geadverteerd. Oranje houdt in dat de advertentie nog in de wacht staat of nog verwerkt wordt. Rood geeft aan dat een advertentie verwijderd is of niet geadverteerd kan worden bij het betreffende portaal. 3.5 Prijsoverzicht Daarnaast biedt OBS een prijsoverzicht. Wanneer u het Prijsoverzicht kiest krijgt u een meer informatie over de prijzen van de voertuigen en daarnaast kunt u direct inline de prijs aanpassen. 3.6 Bulk acties in de overzichtspagina s Binnen de overzichtspagina s is het mogelijk om zogenaamde bulkacties toe te passen op (een selectie) van voertuigen. U opent het menu met bulkacties door te klikken op het hamburgericoon aan de rechterkant van de voorraadlijst ( ). In de overzichten zijn de volgende opties beschikbaar: Afdrukken: Hiermee kunt u een overzicht uitprinten. Er wordt hierbij geen rekening gehouden met een eventuele selectie. Adverteren: Uw selectie adverteren op een gekozen portaal. Bestemming wijzigen: Hiermee kunt u de bestemming van uw geselecteerde voertuig(en) wijzigen. Prijs wijzigen: Voor uw selectie voertuigen de prijs wijzigen met: - Een gegeven bedrag (4000 resulteert in EUR 4.000,= showroomprijs voor uw selectie) - Verhogen of verlagen met een bepaald percentage (-15 resulteert in een verlaging van 15% op uw selectie) - Verhogen of verlagen met een gegeven bedrag (-15 resulteert in een verlaging van EUR 15,= op de showroomprijs voor uw selectie). Omhoogplaatsen: Voor uw selectie de voertuigadvertenties Omhoogplaatsen (voorlopig alleen beschikbaar voor Marktplaats advertenties). Profiel wijzigen: Hiermee kunt u een advertentieprofiel selecteren. Uw selectie voertuigen worden hiermee op een vooraf in te stellen set aan portalen geadverteerd. Taxeren: Uw selectie laten taxeren. Meer over taxeren treft u in hoofdstuk 4.2 op blz. 9 Sjabloon wijzigen: Een sjabloon aan een selectie voertuigen toevoegen of verwijderen (Geen). Downloads: Een export maken van uw voorraadlijst op verschillende manieren (afhankelijk van uw abonnement). Er wordt hierbij geen rekening gehouden met een eventuele selectie. Verwijderen: Hiermee kunt u geselecteerde voertuig(en) verwijderen. Wanneer een voertuig handmatig is opgevoerd, moet deze ook weer handmatig worden verwijderd mits dit kenteken niet in de voorraad is opgenomen.

13 Pagina : 13 4 Overzicht per voertuig Met OBS-VM kunt u uw voertuigen uitgebreid verrijken. U doet dit door (zoveel mogelijk) velden te voorzien van een waarde. Sommige velden zijn verplicht om het voertuig te kunnen adverteren, zoals de showroomprijs, de margeregeling en de garantie. De gestelde verplichting van velden is per portaal afhankelijk. Wanneer een veld verplicht is gesteld en deze niet is ingevuld, dan krijgt u hiervan direct een melding, zodat u deze alsnog kunt vullen. 4.1 Specificaties Onder het tabblad Specificaties vallen de onderdelen Algemeen, Afmetingen, Geschiedenis, Milieu en Opties. De velden worden zo veel mogelijk automatisch gevuld met de data die bij RDC bekend is bij het betreffende kenteken. De informatie kan worden aangevuld door te typen in de daarvoor bestemde velden en vervolgens onderaan de pagina op de oranje Opslaan knop te klikken. Het laatste menu onder Specificaties betreft de opties van het voertuig. Naast de bekende opties te kunnen aanvinken, kunt u ook zelf opties toevoegen. Hiervoor kunt u onderaan klikken op de knop Toevoegen eigen optie.

14 Pagina : 14 Nadat u op de knop Toevoegen eigen optie hebt gedrukt verschijnt het volgende scherm: Hier kunt u de naam van de optie invoeren en aangeven of deze optie een merk gerelateerde optie is. Indien u aangeeft dat het een merkgerelateerde optie is, wordt de optie in het optiescherm, (onderin in het groen) alleen getoond bij voertuigen van het betreffende merk. Indien u aangeeft dat het geen merkgerelateerde optie betreft, zal de optie bij alle voertuigen van de betreffende voertuigcategorie getoond worden. Vanuit het menu instellingen, mijn organisatie is de beheerfunctie voor de eigen opties beschikbaar (zie 5.7). 4.2 Financieel Als u van een voertuig de showroomprijs en de margeregeling vastlegt, is het voertuig direct beschikbaar voor adverteren. Het is portaalafhankelijk of de rijklaar kosten, actieprijs en meeneemprijs worden meegenomen in de advertentie. Bovenaan de pagina heeft u de mogelijkheid het betreffende voertuig online te laten taxeren door AutoTelex. Hiervoor dient u op de knop Taxeer met Autotelex te klikken (let op, hier zijn kosten aan verbonden). Onderaan vindt u een uitklapbaar gedeelte om zakelijke verkoopprijzen, interne financiële informatie en leasevoorstellen in te administreren. Deze zijn uitklapbaar door op de titels te klikken. De informatie hieronder wordt niet meegenomen in de advertentie.

15 Pagina : Foto s Om de kwaliteit van uw advertentie te verbeteren, kunt u foto s toevoegen. Klik bovenin op het gedeelte Klik hier of sleep afbeeldingen om voertuigfoto's te uploaden en ga naar de map waar u de foto s heeft opgeslagen. U kunt alle foto s tegelijk selecteren, door de CTRL-toets in te houden of te slepen, en de gewenste foto s aan te klikken. Klik vervolgens op Openen. U kunt er ook voor kiezen om foto s vanaf uw computer te slepen naar het gedeelte bovenin. De foto s worden door het OBS-VM systeem aangepast naar een vaste grootte, u hoeft dit niet zelf te doen. Wij raden u echter wel aan om gebruik te maken van foto s met een ratio van 4:3 om mogelijke witranden bij uw foto te voorkomen. Het is mogelijk de volgorde van de foto s aan te passen door de foto s te verslepen en deze volgorde op te slaan met de Opslaan volgorde knop. 4.4 Video s In OBS-VM is het ook mogelijk om via de Video tab uw Youtube en Taggle video s toe te voegen. Per voertuig kunt u meerdere video s toevoegen. Om een YouTube video mee te sturen met uw advertentie dient u deze eerst op Youtube te uploaden. Wanneer u dit heeft gedaan, verschijnt er onder de video de knop Delen of Share. Door hierop te klikken krijgt u een URL te zien. U kunt ook de URL in uw adresbalk van uw browser kopiëren. De gekopieerde URL plakt u in het veld in OBS-VM, daarna verschijnt de door u gekozen video in het daarvoor bestemde scherm.

16 Pagina : 16 Voor de video s zijn er de volgende mogelijkheden: De volgorde van weergave kan door slepen worden veranderd en deze volgorde kan worden opgeslagen Een of meerdere video s (de)activeren of verwijderen De mogelijkheid tot weergave kan verschillen per portaal. 4.5 Garanties Onder het menu Garanties kunt u aangeven of er sprake is van Fabrieksgarantie. Wanneer uw bedrijf BOVAG-lid is staat deze garantievorm automatisch ingevuld. De Merkgarantie code(s) die door de holding of importeur aan uw bedrijf zijn toegekend, zijn bij ons bekend. Deze kunt u selecteren in het dropdown menu. U kunt ook een eigen garantie toevoegen, deze dient daarvoor eerst ingesteld te worden bij Mijn Organisatie (zie 5.6).

17 Pagina : Opmerkingen In het veld opmerking voor consumenten is ruimte voor aanvullende tekst voor een advertentie. De wijze van verwerken van deze tekst in uw advertentie verschilt per portaal. Wij raden u aan om bij de door u gebruikte portalen te kijken hoe zij omgaan met de advertentietekst. In de meeste gevallen zit er een maximum op van 500 tekens voor extra tekst bij een advertentie. Er bestaat ook de mogelijkheid om het vinkje aan te zetten bij Standaard opmerking meesturen met de advertentie. Dit is een standaard tekst die u kunt aanmaken bij Mijn Organisatie (zie 5.1). Als u er voor kiest de standaard opmerking mee te sturen wordt deze toegevoegd aan het eind van de hierboven opgegeven tekst. Houdt er rekening mee dat deze tekst meetelt in het totaal van 500 karakters in het veld opmerkingen. Het veld opmerkingen voor handelaren wordt bij de particuliere portalen niet meegenomen. Informeer vooraf bij het portaal of zij dit veld uit OBS-VM meenemen in de advertentie. 4.7 Overige voertuigacties In het detailscherm van een voertuig ziet u de volgende knoppen: Indien u kiest voor Ga terug naar de lijst keert u terug naar de pagina waar u vandaan kwam, op de juiste pagina en met de vooraf gemaakte sortering of filtering. Met de knop Downloads kunt u een aantal soorten basis presentatiekaarten maken van het geselecteerde voertuig. Als u deze wilt aanpassen dan kunt u de presentatiekaart exporteren naar Word. Verder kunt u er ook een PDF van maken of direct de kaart uitprinten. Klik op Naar voertuig om terug te gaan.

18 Pagina : 18 Naast de standaard te downloaden presentatiekaarten, kunt u ook een eigen presentatiekaart (prijskaart) maken. In het tabblad Adverteren (zie 6.1) dient u een voertuig te adverteren als prijskaart, u krijgt na het verversen (F5) van de pagina een Prijskaart-knop te zien. Als u op deze knop klikt wordt u doorgelinkt naar de webpagina. U kunt uw sjablonen vervolgens op de door u gewenste manier aanpassen. Voor de prijskaarten module is op aanvraag eventueel een separate handleiding beschikbaar. Met de knop Voertuig verkocht kunt u het voertuig aanmerken als verkocht en u krijgt dan de keuze om alle advertenties in één keer terug te trekken.

19 Pagina : 19 Met de knop Kopieer voertuig kunt u een voertuig kopiëren, zodat er een identiek voertuig aangemaakt wordt met een nieuw volgnummer. Deze kunt u aanvullen met de specifieke eigenschappen. Er kunnen maximaal 10 voertuigen per keer gedupliceerd worden. 5 Instellingen Met het menu Instellingen Mijn organisatie kunt u de gegevens van uw eigen organisatie inzien en bewerken. 5.1 Algemeen In het scherm Algemeen staan alle gegevens van uw vestiging. Deze vaste gegevens, zoals NAW, KI- en KvK nummer, zijn afkomstig uit de klantenadministratie van het RDC. U kunt deze niet zelf wijzigen. Als hier iets in gecorrigeerd dient te worden, kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum. Zij zorgen er dan voor dat de aanpassingen gemaakt worden. De witte velden kunt u wel zelf invullen, en kunnen gebruikt worden bij de advertenties. Om te kunnen adverteren dient het adres ingevuld te zijn. Naast Kosten rijklaar en adres verkoop, kunnen er ook diverse beschrijvingen meegestuurd worden met de advertenties. In dit scherm kunt u een beschrijving van de organisatie achterlaten en een standaard aanvullende informatietekst voor bij een occasion of nieuwe auto. Indien u een beschrijving invoert, kunt u deze tijdens het aanvullen van de voertuigdetails bijvoegen bij de advertentie door het vinkje bij het menu Opmerkingen aan te zetten (zie afbeelding hiernaast).

20 Pagina : Abonnementen Op het tabblad abonnementen kunt u zien op welke portalen u geabonneerd bent. U kunt alleen adverteren op de portalen die hier vermeld staan. Wanneer u op een portaal wenst te adverteren dat hier nog niet tussen staat, neem dan contact op met ons Klant Contact Centrum op of kcc@rdc.nl. 5.3 Advertentieprofielen In het de tabblad Advertentieprofielen kunt u instellen op welke portal(en) u standaard wilt adverteren. U kunt diverse profielen aanmaken met verschillende selecties van portalen. Ieder profiel kunt u een eigen naam geven.

21 Pagina : 21 Wanneer u diverse portalen aanvinkt bij advertentieprofiel, kunt u een voertuig na invoer in OBS (indien de verplichte velden zijn ingevuld) met één vinkje op deze portalen adverteren. Dit dient u te doen in de details van het voertuig onder het tabblad Advertenties. 5.4 Merk dealercodes Indien u merkdealer bent voor een bepaald merk is dat zichtbaar in het tabblad Dealercode. Dit is met name van belang indien u wilt adverteren met merkgaranties. Deze codes worden u toegekend aan de hand van de gegevens van de importeur of holding. Indien u hierin een wijziging wilt aanbrengen dient u contact op te nemen met het KCC. 5.5 Merk garanties Aan de hand van de Merk codes worden de Merk garantie aan uw bedrijf toegekend. In het tabblad Merk garanties kunt u zien welke garanties u kunt gebruiken in de advertenties. 5.6 Eigen Garanties Naast de standaard merk garantie, kunt u ook eigen garantievormen voeren. Deze eigen garanties kunnen ook meegestuurd worden naar de portalen, maar het is portaalafhankelijk of deze worden getoond.

22 Pagina : Eigen opties In het tabblad Opties kunt u zelf opties definiëren, die niet via het standaard programma worden aangeboden. Met deze beheerfunctie kunt uw eigen opties toevoegen, wijzigen en verwijderen. Indien u via deze beheerfunctie opties toevoegt moet u ook de voertuigcategorie zelf opvoeren. Een optie moet per voertuigcategorie opgevoerd worden. Dit betekent dat, indien een optie voor zowel personenwagen als een bedrijfswagen (van/bestelwagen) geldt moet u deze voor beide categorieën opvoeren. Deze opties worden in het commentaar van uw advertenties geplaatst zodra u gaat adverteren. Dat is voor u niet zichtbaar in het OBS VM systeem, maar wel in de advertenties op de portalen. Naast het toevoegen van opties in dit menu kunt u ook opties per voertuig toevoegen. Hoe u dit doet, is terug te vinden bij de 4.1 over de specificaties van het voertuig. 5.8 Bedrijfsfoto s In het tabblad Bedrijfsfoto s kunt u uw eigen bedrijfsfoto s beheren. Deze worden dan bij iedere advertentie meegestuurd en na de foto s van het voertuig geplaatst.

23 Pagina : Sjablonen In het tabblad Sjablonen kunt u uw sjablonen beheren, welke gekozen kan worden bij een voertuig om over een foto te projecteren.

24 Pagina : 24 6 Advertenties 6.1 Voertuig adverteren Onder de details van het voertuig Advertenties, hier komt u door te klikken op het kenteken, kunt u een voertuig adverteren. Een aantal velden binnen de details van het voertuigen dienen verplicht gevuld te zijn voordat u deze kunt adverteren. Wanneer deze leeg zijn, wordt dit getoond binnen het menu adverteren waarbij u direct de velden kunt vullen en door kunt gaan met het plaatsen van de advertenties. U dient een vinkje aan te zetten bij de betreffende portalen waar u het voertuig wilt adverteren. Bovenin dit tabblad kunt u ook aanvinken het voertuig te adverteren op alle standaard portalen. Meer informatie over het instellen van de standaard portalen vindt u bij 5.3. De advertentie wordt direct bij de gekozen portalen aangeboden. Wanneer het voertuig zichtbaar wordt verschilt per portaal. Bij Marktplaats, OBS Webshop en op Eigen website via Hexon, wordt uw voertuig direct geplaatst. Bij de overige portalen in de regel binnen 24 uur. Voor de meeste portalen geldt een frequentie 3 tot 5 keer per dag uitleveren, zoals onder andere en AutoTrader. Er wordt momenteel gewerkt aan een directe online koppeling voor sommige van deze portalen of aan het verhogen van de frequentie. De details, zoals paginanummer of aantal keer bekeken, van de advertenties zijn zichtbaar achter de naam van het betreffende portaal door het pijltje open te klikken.

25 Pagina : NAP weblabel Aan een advertentie kan een NAP weblabel toegevoegd worden. Op basis van de ingevoerde kilometerstand bij vrijwaring of als u zelf de kilometerstand aanpast in OBS VM, wordt er een aanvraag gedaan. Onder overzichten Overzicht NAP status ziet u direct voor welke voertuigen een NAP weblabel is aangevraagd, toegekend of afgewezen (zie 3.1) De meeste voorkomende redenen van afwijzing van het NAP weblabel, zijn Individueel gekeurd voertuig (import) en trendbreuk. Als er sprake is van een onterechte trendbreuk, dan kunt u die bij de stichting NAP laten herstellen. U moet aansluitend in het OBS-VM systeem de kilometerstand opnieuw invoeren (vorig ingevoerde kilometerstand +1) en opslaan, zodat er een nieuwe aanvraag gedaan wordt voor een NAP weblabel. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met het Klanten Contact Centrum van het RDC. Telefoonnummer: adres: kcc@rdc.nl

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Inhoud 1. Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats 4 1.1 Inloggen op het VWE-dienstenplatform 4 1.2 Adverteer direct na de ORAD-melding, op basis van

Nadere informatie

Handleiding. Handelsvrijwaren. RDC Inmotiv Versie 1.2

Handleiding. Handelsvrijwaren. RDC Inmotiv Versie 1.2 Handleiding Handelsvrijwaren RDC Inmotiv 6-3-2019 Versie 1.2 Inhoudsopgave Welkom... 2 1.0 Handelsverkopen... 3 1.1 Handelsverkoop invoeren... 3 1.2 Handelsverkoop raadplegen en intrekken... 6 2.0 Handelsvrijwaren...

Nadere informatie

Intro. Ontdek het gemak van uw eigen advertentiebeheersysteem, Trader Dashboard.

Intro. Ontdek het gemak van uw eigen advertentiebeheersysteem, Trader Dashboard. 1 Intro Deze handleiding is een introductie over de verschillende mogelijkheden die Trader Dashboard biedt om uw voertuigen nu nog makkelijker en sneller te verkopen via autotrader.nl. De verschillende

Nadere informatie

Handleiding. Handelsvrijwaren. RDC inmotiv Nederland BV 22-5-2015. Versie 1.1

Handleiding. Handelsvrijwaren. RDC inmotiv Nederland BV 22-5-2015. Versie 1.1 Handleiding Handelsvrijwaren RDC inmotiv Nederland BV 22-5-2015 Versie 1.1 Inhoudsopgave Welkom... 4 1. Handelsverkopen... 5 1.1 Handelsverkoop invoeren... 5 1.2 Handelsverkoop raadplegen en intrekken...

Nadere informatie

Aan de slag Inrichten van WorkTimer (voor de manager)

Aan de slag Inrichten van WorkTimer (voor de manager) Aan de slag Inrichten van WorkTimer (voor de manager) Over dit document Als manager/beheerder bent u verantwoordelijk voor het inrichten van WorkTimer. Deze handleiding beschrijft de stappen die u zult

Nadere informatie

Aan de slag. Inrichten van OnsRooster. (voor de manager)

Aan de slag. Inrichten van OnsRooster. (voor de manager) Aan de slag Inrichten van OnsRooster (voor de manager) Over dit document Als manager/beheerder bent u verantwoordelijk voor het inrichten van OnsRooster. Deze handleiding beschrijft de stappen die u zult

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Handleiding. Digitaal Rapport

Handleiding. Digitaal Rapport Handleiding Digitaal Rapport 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Vooraf... 3 3. Relatie met methodetoetsen... 3 4. Rapportperiodes aangeven... 4 5. Rapportdefinities instellen... 4 Rubriek aanmaken...

Nadere informatie

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen Inhoud #Stap 1 Uw account activeren en inloggen... 2 #Stap 2 Een test dossier aanmaken... 3 #Stap 3 Uw overzichtspagina... 3 #Stap 4 Het Dashboard... 4 #Optie 1 Bekijken... 4 #Optie 2 Wijzigen... 5 #Optie

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding Jira

Eindgebruikershandleiding Jira Eindgebruikershandleiding Jira Datum: 19-11-2012 Auteur: ing. N. Jonathans Versie: 2.1 Green Valley heeft als missie software te ontwikkelen waardoor de burger en het bedrijfsleven nog prettiger en makkelijker

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Nieuw in versie Autoflex 9.1

Nieuw in versie Autoflex 9.1 Nieuw in versie Autoflex 9.1 Onderstaande items zijn veranderd dan wel toegevoegd in versie 9.1. De geel gearceerde items worden erna wat verder uitgediept met schermvoorbeelden. Verkoop Mogelijkheid voor

Nadere informatie

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Central Station Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Versie: november 2010 Inhoudsopgave Inleiding... 3 H1. Cliëntdossier... 4 H1.1 Zoeken naar een cliëntdossier... 4 H1.2. Aanmaken van een nieuw

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

Producten toevoegen. Inleiding

Producten toevoegen. Inleiding Producten toevoegen Inleiding...1 Stap 1: Instellingen controleren...2 Stap 2: Menu's aanmaken...3 Stap 3: Producten toevoegen...4 Producten overzicht...5 Product verwijderen...5 Menu/submenu verwijderen...5

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding Dossier Instellingen Inhoudsopgave Inleiding Dossier instellingen Dossier Meetinstrumenten Meetinstrumenten importeren Nieuwe meetinstrumenten importeren met bestaande meetinstrumenten Richtlijnen Richtlijnen

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding Jira

Eindgebruikershandleiding Jira Jira Datum: 13-08-2009 Auteur: ing. N. Jonathans Versie: 2.0 Green Valley heeft als missie software te ontwikkelen waardoor de burger en het bedrijfsleven nog prettiger en makkelijker zaken kunnen doen

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

Handleiding Autodata website modules

Handleiding Autodata website modules Handleiding Autodata website modules Hoofdstuk: Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Module: Reactieformulieren... 4 1.1 Wanneer is de module geactiveerd en zichtbaar... 4 1.2 Waar vindt u

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen U vindt in deze handleiding: 1. Inleiding... 2 2. Abonnementsvormen... 2 3. Zoeken... 2 3.1 Aankondigingen overzicht... 3 3.2 Zoekfilter... 4 3.3 Hoofdinhoud... 5

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

PLANNINGSMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

PLANNINGSMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology PLANNINGSMODULE HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 24-5-2018 Versie 1.1 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over de planningsmodule in OTYS Go!... 4 1.2 Doel instructie...

Nadere informatie

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Jaarovergang uitvoeren in ESIS

Jaarovergang uitvoeren in ESIS Jaarovergang uitvoeren in ESIS De Jaarovergang is één van de activiteiten die u in ESIS uitvoert rond de inschrijving en indeling van leerlingen. Door het uitvoeren van de activiteit Jaarovergang zet u

Nadere informatie

Handleiding urenportal TMI er

Handleiding urenportal TMI er Handleiding urenportal TMI er Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Inloggen... 3 2.1 Inloggen op de urenportal... 3 2.2 Geen inloggegevens... 3 3 De urenportal... 4 3.1 Start... 4 3.2 Mijn gegevens... 4 3.3

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX)

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Econosto Webshop 2011 Documentatie

Econosto Webshop 2011 Documentatie Econosto Webshop 2011 Documentatie Econosto Webshop 1.Loginproces 1.1 Verstrekking Inlogcodes 1.1 Nieuwe gebruikers en bevoegdheden 1.2 Gebruikersinstellingen (bevoegdheden) 1.3 Inloggen 2. Bestelproces

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Werkinstructie Voorgangsverslag maken

Werkinstructie Voorgangsverslag maken Werkinstructie Voorgangsverslag maken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden

Nadere informatie

EDUscope Dossier Werken met Journalen

EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope versie 3.7.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Individueel leerlingjournaal... 3 3.1 Journaalregels toevoegen:... 3 3.2

Nadere informatie

Stappenplan Jaarovergang 2014

Stappenplan Jaarovergang 2014 Stappenplan Jaarovergang 2014 Dit stappenplan helpt u om de leerlingen over te zetten naar het volgend schooljaar. Het is raadzaam dit stappenplan door te lezen voor u start met de Jaarovergang! Aandachtspunten:

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Partijenpost. Met MijnPost

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Handleiding. Fiscaal Parkeren. Server applicaties. Beheer

Handleiding. Fiscaal Parkeren. Server applicaties. Beheer Handleiding Fiscaal Parkeren Server applicaties Beheer Auteur: K. van der Weide 26-07-2017 BySpy Products B.V. 2017 versie 3.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 4 Inloggen 5 Menu Fiscaal Parkeren

Nadere informatie

Mobi-ID beheerder worden. Stappenplan. Handleiding Mobi-ID voor de beheerder. o o

Mobi-ID beheerder worden. Stappenplan. Handleiding Mobi-ID voor de beheerder. o o Mobi-ID beheerder worden o o o Om beheerder voor het betreffende bedrijf te kunnen worden moet u al via een Mobi-ID aan dat bedrijf gekoppeld zijn. U heeft een beheer activatiecode nodig om beheerder te

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX)

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of

Nadere informatie

Handleiding. Toezichthouder Server applicaties Plus. Beheer

Handleiding. Toezichthouder Server applicaties Plus. Beheer Handleiding Toezichthouder Server applicaties Plus Beheer Auteur: K. van der Weide BySpy Products B.V. 2018 versie 3.1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 4 Inloggen 5 Menu 5 Email naar smartphones

Nadere informatie

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online KBP aangiftesoftware online Snelstart Gids KBP aangiftesoftware online Wolters Kluwer Staverenstraat 15 Postbus 23 7400 GA Deventer telefoon helpdesk: (0570) 67 35 96 e-mail: kbp-nl@wolterskluwer.com website:

Nadere informatie

Handleiding Mijn Golfpagina

Handleiding Mijn Golfpagina Handleiding Mijn Golfpagina De vernieuwde 'Mijn Golfpagina' In deze handleiding wordt uitgelegd wat er vernieuwd is aan 'Mijn Golfpagina' van de Herkenbosche en welke functionaliteiten, nu dan wel binnenkort,

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Inloggen:

1. Inleiding. 2. Inloggen: 1. Inleiding Als handelaar heeft u toegang tot uw winkel op het Storesquare platform. In deze handleiding leggen we uit hoe u producten aan uw online shop kan toevoegen. U dient uw artikelen van een correcte

Nadere informatie

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform Handleiding dashboard 3WA SaaS platform 151021 versie 1.0.2 Inhoud Inloggen... 3 Menu... 4 Algemeen... 5 Beginscherm... 5 Toevoegen widget aan dashboard... 5 Overige functionaliteiten bij widgets... 8

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Versie 1.3 / 22 april 2016 Inhoud 1. Welkom bij Grant Manager... 3 2. Inloggen... 4 3. Handleiding en wachtwoord wijzigen... 6 4. Tijd schrijven... 7 5. Kosten en uitgaven... 12 6.

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Digi Dossier - Aanmaken en koppelen scans concept_software

Digi Dossier - Aanmaken en koppelen scans concept_software In deze handleiding wordt uitgelegd op welke wijze: - het digitale dossier te benaderen is; - het digitale dosier is ingedeeld; - hoe gescande bescheiden gekoppeld kunnen worden aan een - persoon - object

Nadere informatie

Handleiding Extranet 2.0

Handleiding Extranet 2.0 Handleiding Extranet 2.0 Handleiding Acura Assuradeuren Extranet 2.0 Versie 2.2 sep-17 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Wat is extranet... 3 1.2 Beginnen met extranet... 3 2. Informeren... 5 2.1 Uw

Nadere informatie

AFO Beheer sjablonen voor documenten

AFO Beheer sjablonen voor documenten AFO 153 - Beheer sjablonen voor documenten 153.1 InleidingAFO 153 opent met een overzicht zoals hieronder van alle aanwezige sjablonen: U kunt het beste beginnen door het standaardsjabloon default-smart

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Contacten

Handboek ZooEasy Online Contacten Handboek ZooEasy Online Contacten Datum: juni 2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. ONDERHOUD CONTACTEN... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES...

Nadere informatie

Mamut Enterprise Abonnementsfacturering

Mamut Enterprise Abonnementsfacturering Mamut Enterprise Abonnementsfacturering Mamut Enterprise Abonnementfacturering is een middel om klanten volgens vaste afspraken en/of abonnementen te factureren. Deze oplossing zit inbegrepen in Mamut

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS)

Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS) Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS) Inhoudsopgave Bestanden uploaden... 2 Omschrijving upload applicatie... 2 Bestanden uploaden... 3 Bestanden verwerken... 5 Omschrijving PaXS applicatie...

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Inleiding 2 Eerste keer opstarten 3 Beheren administraties 4 Kopieren rechten 1 6 Beheren groepen 7 Beheren gebruikers 10 Gebruikersrechten

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Met deze handleiding kunt u in alle rust de werking van het LeadQ lead management systeem in u opnemen.

Met deze handleiding kunt u in alle rust de werking van het LeadQ lead management systeem in u opnemen. Handleiding LeadQ Lite (60 dagen Pilot) Met deze handleiding kunt u in alle rust de werking van het LeadQ lead management systeem in u opnemen. Mocht u na het lezen van deze handleiding er toch nog niet

Nadere informatie

1. Inleiding Instellingen Groepen Nawerktijd uitgaande oproepen in seconden Beheerdersrechten...

1. Inleiding Instellingen Groepen Nawerktijd uitgaande oproepen in seconden Beheerdersrechten... Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Instellingen... 4 2.1 Groepen... 5 2.1.1 Nawerktijd uitgaande oproepen in seconden... 7 2.1.2 Beheerdersrechten... 7 2.1.3 Handmatige nawerktijd... 7 2.1.4 Chat... 7 2.1.5 Oproepgeschiedenis...

Nadere informatie

Handleiding Finaciële Module

Handleiding Finaciële Module Handleiding Financiële Module 1 Inhoudsopgave Abonnementen en diensten factureren... 2 Een losse factuur maken... 5 Factuuroverzicht bekijken en facturen verzenden... 6 De factuur... 7 SEPA exporteren...

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Incura Handleiding (GGZ) ROM

Incura Handleiding (GGZ) ROM Incura Handleiding (GGZ) ROM - Classificatie: 4 - Openbaar Incura Nieuwe Gracht 35 2011 NC Haarlem 088-946 22 73 info@incura.nl www.incura.nl KvK 34183168 Incura is een product van WinBase Software en

Nadere informatie

Versie 1.0. Gebruikershandleiding MND-applicatie

Versie 1.0. Gebruikershandleiding MND-applicatie Gebruikershandleiding MND-applicatie Wijzigingsbeheer Versie Datum Omschrijving Auteur(s) 0.1 5-3-2014 Initiële versie J. van Luijk 0.2 7-3-2014 Feedback EZ verwerkt J. van Luijk 0.3 11-3-2014 Feedback

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school December 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

URENREGISTRATIEMODULE

URENREGISTRATIEMODULE URENREGISTRATIEMODULE HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 22-8-2017 Versie 2.1 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over de Urenregistratiemodule... 4 1.2 Doel van

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces)

Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Versie 2.1 19-02-2013 1 Index 1. Inleiding 3 2. Opstarten Worklist 4 a. Start goedkeurproces 4 b. Inloggen 5 c. Overzicht 6 3. Aanstelling goedkeuren/afwijzen

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe (ont)koppel ik bestaande gebruikers van/aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig toe?...

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Beheer facturen. Naam handleiding: Beheer facturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 20-11-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Beheer facturen. Naam handleiding: Beheer facturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 20-11-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Beheer facturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 12 Inhoud Inleiding... 3 Twee type facturen... 3 Opbouw beheer facturen... 4 Tabblad Vecozo... 5 Lijst facturen... 6 Retourinformatie

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie

(Ledenadministratie) Selectie maken

(Ledenadministratie) Selectie maken Ledenadministratie, overzichten en selecties (Ledenadministratie) Selectie maken Met Scipio Online kunt u volledig naar eigen wens overzichten genereren. Hiervoor gebruikt u de optie Selecties maken. In

Nadere informatie

Handleiding Mobility Platform

Handleiding Mobility Platform Handleiding Mobility Platform Inleiding Hoofdscherm Deze handleiding geeft een beschrijving van de mogelijkheden van onze online calculator. De volgorde van de onderwerpen is gelijk aan het proces dat

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement Handleiding Online Kennisbank CROW Contentmanagement Inhoud De Kennisbank van CROW is het online naslagwerk bestaande uit vele relevante CROW kennisproducten op het gebied van infrastructuur, verkeer en

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Het Klantenportaal in detail

Het Klantenportaal in detail Het Klantenportaal in detail Deze gebruikershandleiding biedt een beschrijving van het klantenportaal welke toegankelijk is via de URL: https://portal.nutricontrol.nl/ Op het klantenportaal zijn uw certificaten,

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Webredactie dashboard

Webredactie dashboard Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheermogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Handleiding Trainer 1.

Handleiding Trainer 1. Handleiding Trainer 1. 2. Inhoudsopgave Aanmelden Talentvolgsysteem Dotcombond... 6 Inloggen... 6 1ste keer inloggen... 6 Wachtwoord vergeten... 6 Wachtwoord wijzigen... 6 Trainer rol... 7 Team status...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding (mijn) personeelsdossier

Gebruikershandleiding (mijn) personeelsdossier Gebruikershandleiding (mijn) personeelsdossier Inhoud 1. Inleiding (mijn) personeelsdossier... 3 2. Mijn dossier... 3 3. Mijn instellingen... 5 4. Personeelsdossier... 6 5. De taakbalk aan de linkerzijde...

Nadere informatie

Handleiding tellingen reewild in FRS

Handleiding tellingen reewild in FRS Handleiding tellingen reewild in FRS Jaarlijks vinden in het voorjaar de schemertellingen reeën volgens het landelijk telprotocol plaats. De reewildcommissies organiseren de tellingen en verzorgen de verwerking

Nadere informatie

OPTIMAAL OCCASIONBEHEER

OPTIMAAL OCCASIONBEHEER OPTIMAAL OCCASIONBEHEER AUTODATA behoort met WheelerDelta tot de grootste aanbieders van occasionbeheersystemen en wordt door de gebruikers bestempeld als proven technology. WheelerDelta is een uitermate

Nadere informatie