Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2"

Transcriptie

1 versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel

2 1 Inleiding 2 Eerste keer opstarten 3 Beheren administraties 4 Kopieren rechten 1 6 Beheren groepen 7 Beheren gebruikers 10 Gebruikersrechten exporteren 12 Raadplegen huidige sessies 13 Raadplegen huidige locks 14

3 2 1 Inleiding Bij het opstarten van het Lodder 5-Startscherm moet u inloggen. De inloggegevens die u gebruikt zijn niet gekoppeld aan het inloggen op uw computer, maar moet u apart opgeven. Binnen de applicatie LA5 Systeembeheer kunt u deze inloggegevens aanmaken en kunt u onder meer de volgende taken uitvoeren:. Het registreren van administraties voor gebruik binnen het startscherm. Het beheren van gebruikersprofielen op basis van groepen en/of individuele gebruikers. Binnen een profiel kan worden vastgelegd van welke pakketten en welke menukeuzes gebruik gemaakt kan worden. Het beheren van de actieve gebruikerssessies Systeembeheer kunt u opstarten vanuit het Startscherm via de knop [Systeembeheer]. Deze knop is alleen beschikbaar als u beschikt over voldoende rechten.

4 3 2 Eerste keer opstarten Zodra de module Rechtensysteem de eerste keer wordt gebruikt wordt er om een aantal gegevens gevraagd. Deze gegevens worden gebruikt om de eerste gebruiker(s) en de eerste gebruikersgroep aan te maken. Met behulp van deze gegevens kan vervolgens worden ingelogd. Bij het opstarten van het Startscherm wordt (indien er geen gebruikers bekend zijn) het volgende scherm getoond. Afbeelding 1 In dit scherm wordt de inlogcode voorgesteld aan de huidige gebruiker op windows. In het veld [Naam] kunt u de volledige naam opgeven. De velden [Telefoonnummer] en [ adres] zijn niet verplicht, maar deze worden voorgesteld bij het aanmaken van een melding vanuit het startscherm. Hierdoor kunt u eenvoudiger een melding aanmaken. De gebruiker die hier wordt ingevoerd kan direct inloggen door het invoeren van de opgegeven inlogcode en wachtwoord. Alle gebruikers die op deze manier worden aangemaakt hebben dezelfde (volledige) rechten. Via de knop [Systeembeheer] in het Startscherm kunnen deze rechten worden aangepast. Zie hiervoor de hoofdstukken "Beheren groepen" en "Beheren gebruikers". Naast de gebruiker die de eerste keer wordt aangemaakt is er nog een standaardgebruiker aanwezig. Deze gebruiker met de inlogcode SYSTEEM heeft standaard geen wachtwoord. Wij raden u aan om een wachtwoord in te stellen.

5 4 3 Beheren administraties Na het opstarten van Systeembeheer komt u in het volgende scherm. Dit scherm toont de administraties, de gebruikers en de gebruikersgroepen. Afbeelding 2 Bovenaan in de lijst ziet u de administraties staan, gekenmerkt door. Voor het bewerken van een administratie klikt u op een administratie en vervolgens op [Eigenschappen], of geeft u een dubbelklik op de administratienaam. Voor het aanmaken van een nieuwe administratie klikt u op [Nieuw] en vervolgens op [Nieuwe administratie]. Afbeelding 3 Zowel bij het bewerken van een bestaande administratie als het aanmaken van een nieuwe administratie verschijnt het volgende scherm.

6 5 Afbeelding 4 Binnen dit scherm kunt u de administratienaam (in het veld [Naam]) opgeven en een [Groep] waartoe deze administratie behoort. Deze groep wordt gebruikt in het startscherm om de administraties bij elkaar te zetten. Het serienummer is de identificatie van de administratie, het serienummer wordt door Lodder Applicaties in de database ingesteld. U vindt het serienummer van een administratie door in een applicatie te dubbelklikken op het veld [Licentiehouder]. De [Alias] is een korte naam voor deze administratie. Deze naam wordt gebruikt voor het bijhouden van de instellingen. De velden [Database servernaam], [Database naam], [MSLoader] en [Data dir] geven de koppeling met de database aan en de locatie waarop diverse bestanden worden opgeslagen. Veelal zullen deze velden door Lodder worden aangepast. Het veld [Salesys] kunt u, indien u over de applicatie Salesys 5 beschikt en Salesys 5 in deze administratie wordt gebruikt, vullen met de directory van het startvenster van Salesys 5. Als u Salesys 5 vanuit het Startscherm wilt opstarten moet dit veld gevuld worden.

7 6 3.1 Kopieren rechten Als u de rechten voor de groepen en gebruikers al heeft ingesteld en u maakt een nieuwe administratie aan, dan kunt u de ingestelde rechten overnemen. Hiervoor is de kopieerfunctie beschikbaar. Deze functie gebruikt u als volgt: 1. In het overzichtsscherm selecteert u de administratie waarvan u de rechten wilt kopiëren; 2. Vervolgens klikt u op de knop [Kopieer rechten]; 3. U selecteert de administratie waarnaar de rechten gekopieerd moeten worden; 4. U klikt op de knop [Plak rechten].

8 7 4 Beheren groepen Voor het beheer van gebruikersprofielen is het handig om te werken met gebruikersgroepen. Aan gebruikersgroepen kunt u rechten koppelen. Per menukeuze en soms per tabblad of individueel veld kunt u kiezen uit de volgende opties: Geen toegang Alleen lezen Volledige toegang Het gekozen menu-item is niet toegankelijk. Het gekozen menu-item is alleen te raadplegen. Deze keuze is alleen mogelijk in mutatieschermen en raadpleegschermen. Voor import- en exportfuncties, journaliseren en rapporten is dit recht niet van toepassing. Het gekozen menu-item is volledig toegankelijk. Bij raadpleegschermen blijft het scherm een raadpleegscherm en kan er niet gemuteerd worden. Een gebruiker kan aan meerdere groepen gekoppeld worden. Hierdoor kunt u gebruikersgroepen aanmaken per functiegebied in de applicaties. Bijvoorbeeld [Verkoop] en [Financiele Administratie]. Deze groepen kunt u de rechten geven die ze nodig hebben. Als iemand zowel lid is van de groep Financiele Administratie als van de groep Verkoop, dan geldt het hoogste recht wat gevonden wordt. Tegelijk met het aanmaken van de eerste gebruiker wordt ook de gebruikersgroep "Iedereen" aangemaakt. Deze gebruikersgroep heeft standaard alle rechten. Via Systeembeheer kunt u deze groep de rechten geven die iedereen minimaal nodig heeft. Om een gebruikersgroep aan te maken klikt u op de knop [Nieuw] en vervolgens op [Nieuwe groep]. Hierna krijgt u het volgende scherm. Afbeelding 5 Op het eerste tabblad geeft u de groeps[naam] in. Op het tweede tabblad kunt u de [Leden] van de groep selecteren uit de aanwezige gebruikers.

9 8 Afbeelding 6 Door middel van de knop [<] verplaatst u een gebruiker uit de categorie [Niet leden] naar de categorie [Leden]. De knop [>] doet precies het tegenovergestelde en verplaatst een gebruiker naar de categorie [Niet leden]. De knoppen [<<] en [>>] verplaatsen alle gebruikers naar de categorie [Leden] respectievelijk [Niet leden]. Het laatste tabblad is het tabblad [Rechten]. Op dit tabblad kunt u de rechten in de boomstructuur opzoeken en aanpassen.

10 9 Afbeelding 7 Voor het muteren van een bestaande gebruikersgroep geeft u een dubbelklik op de gebruikersgroep of selecteert u de gebruikersgroep en klikt u op [Eigenschappen]. U krijgt hetzelfde scherm te zien als bij het aanmaken van een nieuwe groep.

11 10 5 Beheren gebruikers Nadat u de benodigde groepen heeft gemaakt, kunt u de gebruikers gaan aanmaken. Het aanmaken van een gebruiker start u via de knop [Nieuw] en vervolgens [Nieuwe gebruiker]. Het wijzigen van een bestaande gebruiker kan door een dubbelklik op de gebruiker of door de gebruiker te selecteren en te kiezen voor [Eigenschappen]. Zowel bij het bewerken als bij het aanmaken van een nieuwe gebruiker verschijnt het volgende scherm. Afbeelding 8 Op het eerste tabblad staan de [Naam], de [Inlogcode] en het [ adres] vermeld. De inlogcode wordt in het inlogscherm van de applicaties gebruikt. Met het vinkje bij [Inloggen toegestaan] kunt u aangeven dat deze gebruiker de applicaties mag gebruiken. Zodra u dit vinkje verwijdert, kan de gebruiker niet meer inloggen. Hierdoor kunt u tijdelijk iemand de toegang blokkeren zonder alle rechten aan te passen. In het veld [Niveau] geeft u aan wat voor soort gebruiker dit is, u heeft de keuze uit: Administrateur Normale gebruiker Systeembeheerder Deze gebruiker heeft extra rechten binnen de financiele administratie. Deze gebruiker heeft normale rechten. Deze gebruiker mag de applicatie Systeembeheer opstarten en rechten toekennen. Met de knop [Wachtwoord] kunt u een (nieuw) wachtwoord opgeven voor de gebruiker.

12 11 Het tweede tabblad toont een overzicht van de [Groepen] waar de gebruiker [Lid van] is en waar de gebruiker [Geen lid van] is. U kunt de groepen door middel van de knoppen [<], [>], [<<] en [>>] verplaatsen naar de andere lijst, waarbij [<] en [>] er slechts 1 verplaatsen en [<<] en [>>] alle groepen verplaatsen. Afbeelding 9 Het derde tabblad toont de aanwezige [Administraties] in twee groepen, de eerste lijst toont de administraties waarin de gebruiker mag werken. De tweede lijst toont de voor deze gebruiker verboden administraties. Ook hier kunt u met de knoppen [<], [>], [<<] en [>>] de administraties verplaatsen. Het vierde tabblad toont de rechten die de gebruiker heeft. Het toekennen van de rechten werkt op dezelfde manier als bij groepen, met één uitzondering: U kunt kiezen voor [Volgens groep], wat inhoudt dat de rechten voor die keuze afhangen van de groep. Stelt u bij een gebruiker iets anders in dan [Volgens groep], dan heeft dat voorrang boven alle groepsinstellingen. Wij adviseren u om zo min mogelijk individuele rechten te gebruiken en te werken met groepen. Bij het toevoegen van gebruikers werkt dat eenvoudiger. Zoals eerder is vermeld is er één gebruiker standaard in de applicatie aanwezig, dat is de gebruiker beheerder. Wij adviseren u om deze gebruiker te voorzien van een wachtwoord of om de rechten van deze gebruiker bij te stellen.

13 12 6 Gebruikersrechten exporteren Om een overzicht te krijgen van de effectieve rechten die ingesteld zijn, is de keuze [Gebruikersrechten raadplegen] beschikbaar. Na het opstarten van de keuze krijgt u een overzicht van de gebruikers en de rechten die zijn ingesteld. Afbeelding 10 In dit scherm zijn twee mogelijkheden om de rechten te raadplegen. De eerste is door in het bovenste grid op een regel te klikken en vervolgens op [Ophalen gebruikersrechten] te klikken. Het onderste grid wordt dan gevuld met de effectieve rechten die de gebruiker heeft. De tweede methode is door het aanvinken van één of meerdere gebruikers en dan de knop [Rechten exporteren naar Excel] aan te klikken. Hierna wordt een Excel-bestand gevuld met de rechten van de gekozen gebruikers, waarbij voor iedere gebruiker een apart werkblad wordt toegevoegd.

14 13 7 Raadplegen huidige sessies Zodra u inlogt in een applicatie wordt dit in de database geregistreerd in een sessielijst. Zodra u de applicatie afsluit wordt dit in de sessielijst verwerkt. In uw licentiebestand staat vermeld hoeveel gelijktijdige sessies zijn toegestaan. U verbruikt 1 sessie per gebruiker per pc. Wanneer één gebruiker op één pc op één administratie is ingelogd, wordt dat als één sessie geregistreerd. Logt één gebruiker vanaf één pc in op twee verschillende administraties, dan blijft dat één sessie. Loggen twee verschillende gebruikers op dezelfde pc op dezelfde administratie in, dan zijn het twee sessies. Hetzelfde geldt voor het opstarten door twee gebruikers op twee verschillende pc's. Om te zien welke applicaties zijn opgestart kunt u de menukeuze [Sessies raadplegen] gebruiken. In dit scherm ziet u de actuele sessielijst. In deze lijst worden de sessie die verlopen zijn met een blauwe achtergrond getoond. Hieraan kunt u zien dat deze sessie eigenlijk uit deze lijst verdwenen zouden moeten zijn. Als de pc vastloopt kan dit optreden. Door middel van de knop [Verwijderen] kunt u deze regels uit de sessie lijst halen. In dit scherm worden ook de aantal openstaande pakketten en het aantal openstaande sessies getoond. Afbeelding 11 Als u bij het inloggen de melding "Maximaal aantal sessies bereikt" krijgt, dan heeft u op dat moment het maximaal aantal sessies bereikt. U kunt dit oplossen door het sluiten van de applicaties op een pc of door het opschonen van de sessielijst. Het laatste werkt alleen als er eerder problemen zijn geweest met het vastlopen of verkeerd afsluiten van de pc en/of applicatie.

15 14 8 Raadplegen huidige locks De module Rechtensysteem zorgt ervoor dat u met meerdere gebruikers tegelijk kunt werken. Om te zorgen dat er geen conflicten ontstaan bij het opslaan van gegevens wordt er geregistreerd welke gegevens worden bewerkt. Het kan voorkomen dat, wanneer de applicatie niet correct wordt afgesloten, bepaalde gegevens niet bewerkt kunnen worden omdat het systeem denkt dat ze al bewerkt worden. In dit laatste geval kunt u via Systeembeheer de lijst met actuele bewerkingen aanpassen of opschonen. Na het opstarten van de menukeuze [Locks opheffen] kunt u via de knop [Verwijderen] onterechte registraties verwijderen. Afbeelding 12 Deze functie is alleen bedoeld om op te schonen in geval van een onjuiste registratie. Wanneer u een registratie verwijdert, terwijl deze terecht in de lijst stond, kan dat fouten in de database opleveren.

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

(Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen

(Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen Toegangsbeheer en instellingen (Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen Het grote voordeel van online werken is dat er meerdere gebruikers, tegelijk, in het programma kunnen werken. De beheerder van Scipio

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 4.0 KraamzorgCompleet versie 4.0 Inhoudsopgave Update documentatie versie 4.0 Hoofdstuk 1 Declareren partusassistentie...1 1.1 Declareren partusassistentie

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school December 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account

Nadere informatie

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be Kluwer Office DMS Basic Medewerker Software.kluwer.be Contents 1 Document Management System... 4 1.1 Alure Desktop... 4 1.1.1 IPad... 4 1.1.2 IMail... 6 1.2 CRM... 8 1.2.1 Algemeen... 8 1.2.2 Padvinder...

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Hoorn, december 2010 HANDLEIDING KWALITEITSVRAGENLIJST

Hoorn, december 2010 HANDLEIDING KWALITEITSVRAGENLIJST Hoorn, december 2010 HANDLEIDING KWALITEITSVRAGENLIJST INHOUDSOPGAVE BLZ. 1. MINIMALE VEREISTEN... 3 1.1 Software vereisten... 3 1.2 Inloggegevens... 3 2. DE VRAGENLIJSTEN... 4 2.1 Voorbereiding... 4 2.2

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Juli 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account registreren

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

White Paper: Gebruikers aanmaken (C4) Publicatiedatum: 09-07-09 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. White Paper Gebruikers aanmaken

White Paper: Gebruikers aanmaken (C4) Publicatiedatum: 09-07-09 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. White Paper Gebruikers aanmaken Pagina 1 van 10 pagina s. White Paper Gebruikers aanmaken 1 Pagina 2 van 10 pagina s. Inleiding Dit document is geschreven voor Centix4 beheerders en/of gebruikers die een inlogaccount willen aanmaken.

Nadere informatie

1 Inleiding. WIND Internet / www.windinternet.nl 1

1 Inleiding. WIND Internet / www.windinternet.nl 1 1 Inleiding Om de Webshop goed te kunnen beheren is het noodzakelijk dat u kennis heeft van een aantal componenten. Door alle handelingen die nodig zijn te beschrijven wordt u in staat gesteld het beheer

Nadere informatie

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL SCHOUW INFORMATISERING B.V. 11-10-2018 HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL Schouw Informatisering B.V. behoudt zich het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde

Nadere informatie

Het betaalbare urenregistratie pakket. www.perorder.nl Geuze Automatisering Papendrecht SuppliesSupplies Bedum

Het betaalbare urenregistratie pakket. www.perorder.nl Geuze Automatisering Papendrecht SuppliesSupplies Bedum Het betaalbare urenregistratie pakket. www.perorder.nl Geuze Automatisering Papendrecht SuppliesSupplies Bedum Per Order met SnelStart!Garage koppeling Inhoudsopgave (wanneer u deze handleiding als pdf

Nadere informatie

Handleiding THI. Versie Datum aanpassing Naam 1.0 Maart 2017 S. Klijzing

Handleiding THI. Versie Datum aanpassing Naam 1.0 Maart 2017 S. Klijzing Handleiding THI Versie Datum aanpassing Naam 1.0 Maart 2017 S. Klijzing Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Internet browsers... 4 2. Inloggen... 4 2.1 Username en wachtwoord NCDR en ZorgTTP... 4 2.2 Token...

Nadere informatie

Webredactie dashboard

Webredactie dashboard Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheermogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Jaarovergang uitvoeren in ESIS

Jaarovergang uitvoeren in ESIS Jaarovergang uitvoeren in ESIS De Jaarovergang is één van de activiteiten die u in ESIS uitvoert rond de inschrijving en indeling van leerlingen. Door het uitvoeren van de activiteit Jaarovergang zet u

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving)

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Versie oktober 2005 Peter Boon Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoofdpagina... 4 Inloggen als gast... 6 Inloggen als gebruiker/leerling... 9 Mijn profiel...

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Alles voor een ouderling

Alles voor een ouderling Gebruikers van Scipio Online Alles voor een ouderling Binnen Scipio Online kunt met diverse rollen aan de slag. In de rol van ouderling heeft u toegang tot de ledengegevens van de leden in uw eigen wijk

Nadere informatie

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00

Nadere informatie

STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS

STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS Over op IBAN STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS a white paper by UNIT4 2013 Inhoud Inleiding 3 1. Tijdelijke licentiecode Import aanvragen 4 2. Tijdelijke licentiecode activeren 5 3. Exporteren

Nadere informatie

Offective > CRM > Vragenlijst

Offective > CRM > Vragenlijst Offective > CRM > Vragenlijst Onder het menu item CRM is een generieke vragenlijst module beschikbaar, hier kunt u zeer uitgebreide vragenlijst(en) maken, indien gewenst met afhankelijkheden. Om te beginnen

Nadere informatie

Quick Reference Card Atos e-suite

Quick Reference Card Atos e-suite Contacten Een gebruiker heeft de beschikking over de volgende contact-functionaliteiten: Acties vanuit KCC-tabblad: Registreren nieuwe anonieme en niet-anonieme contacten Registreren nieuw contact en direct

Nadere informatie

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0 Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0 Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl Foundation House Koninginnegracht 15 2514 AB DEN HAAG 070 762 2 762 info@oefenen.nl www.oefenen.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Kluwer Office CRM. Advanced.

Kluwer Office CRM. Advanced. Kluwer Office CRM Advanced www.kluwersoftware.be Kluwer Office Autorisatie & CRM Contents 1 Kluwer Office - Desktop... 3 1.1 Medewerkers beheren... 3 1.1.1 Tabblad Eigenschappen... 3 1.1.2 Tabblad Autorisatiegroepen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Webagenda voor Begrafenisondernemers. Key2Begraven Versie 1.20. Gebruikersdocumentatie webagenda ondernemers V 1.

Gebruikershandleiding Webagenda voor Begrafenisondernemers. Key2Begraven Versie 1.20. Gebruikersdocumentatie webagenda ondernemers V 1. Gebruikershandleiding Webagenda voor Begrafenisondernemers Key2Begraven Versie 1.20 Gebruikersdocumentatie webagenda ondernemers V 1.20 Pagina 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Standaardfunctionaliteit...

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 02) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...4 1.1 Ingelogd blijven...5 1.2 Wachtwoord vergeten...6 2 Applicatie keuzescherm...7 2.1 De beheeromgeving openen...8 3

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nabij Patiënt Testen. Met webapplicatie Tropaz 2.0

Gebruikershandleiding Nabij Patiënt Testen. Met webapplicatie Tropaz 2.0 Gebruikershandleiding Nabij Patiënt Testen Met webapplicatie Tropaz 2.0 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 1. Algemeen... 5 1.1 Inlogscherm... 7 1.2 Wachtwoord vergeten... 8 1.3 Wachtwoord wijzigen...

Nadere informatie

0 INHOUDSOPGAVE. 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1

0 INHOUDSOPGAVE. 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1 0 INHOUDSOPGAVE 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1 1 1: Leerlingen-programma Het leerlingenprogramma kan via www.techniektotaalsofware.nl

Nadere informatie

Overzicht functies (nieuw/gewijzigd) HRM-Reviews v.3

Overzicht functies (nieuw/gewijzigd) HRM-Reviews v.3 Overzicht functies (nieuw/gewijzigd) HRM-Reviews v.3 Layout HRM-Reviews Reviews heeft een compleet nieuw uiterlijk gekregen. De navigatiebalk is grijs met witte letters en heeft altijd de volgende knoppen

Nadere informatie

Gebruikers en groepen configureren

Gebruikers en groepen configureren Gebruikers en groepen configureren Overzicht gebruikersbeheer Verifield biedt gebruikersbeheerfuncties die het onderhoudsproces vereenvoudigen. Maar afhankelijk van de omvang van uw organisatie en rekening

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

Inhoud. Nederlandse Bowling Federatie april 2009 versie 1.0

Inhoud. Nederlandse Bowling Federatie april 2009 versie 1.0 Inhoud Inhoud... 300 2.7. Toernooien (Beheerder).... 301 2.7.0. Algemeen... 301 2.7.1. Inloggen.... 301 2.7.2. Het programma... 302 2.7.2.0. Algemeen... 302 2.7.2.1. Inschrijven instellen (wijzigen)....

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Image Manager hoofdscherm... 2 1.1 Onderdelen van het venster... 2 1.2 Het scherm veranderen... 2 1.3 Een andere

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00

Nadere informatie

Handleiding voor gebruikers

Handleiding voor gebruikers December 2015 Postbus 19196 3001 BD Rotterdam Bezoekadres Kruisplein 25 3014 DB Rotterdam T 010-2066556 F 010 2130384 info@kennisid.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 1.1 Wat is... 1 1.2 Vragen over...

Nadere informatie

Foto's in de service module

Foto's in de service module Foto's in de service module Simar automatisering b.v., oktober 2015 Inleiding Met ingang van oktober 2015 is het mogelijk om foto's toe te voegen aan servicemeldingen, deze automatisch te bewaren en mee

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club voor Waterpoloverenigingen

Handleiding Sportlink Club voor Waterpoloverenigingen voor Waterpoloverenigingen Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Sportlink Club downloaden en installeren.........................................................................

Nadere informatie

Handleiding installatie ORV-Online

Handleiding installatie ORV-Online Handleiding installatie ORV-Online In deze handleiding leest u hoe u ORV-Online installeert op uw website. Inhoud Stap 1 Inloggen op Scildon Online Verzekeren Stap 2 Persoonlijke instellingen Stap 3 Instelling

Nadere informatie

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Uitgebracht door : ZorgTTP Referentie : Handleiding installatie en gebruik Privacy- en Verzend Module

Nadere informatie

Handleiding Dutch Green Building Guide

Handleiding Dutch Green Building Guide Handleiding Dutch Green Building Guide Maart, 2017 Dutch Green Building Council Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Registreren voor een gebruikersaccount 4 2.1 Wachtwoord vergeten 5 2.2 Aanmelden voor de website

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

Handleiding inschrijfsysteem - Admin

Handleiding inschrijfsysteem - Admin Handleiding inschrijfsysteem - Admin Inhoud Inloggen... 2 Wachtwoord vergeten?... 2 Instellingen... 2 Docenten... 3 Ruimte... 4 Email... 4 Email wijzigen... 4 Loginnaam... 5 Tijden... 5 Afspraken... 6

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME

Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME Inloggen schoolstart.online. Via de website http://schoolstart.online is het voor leerkrachten mogelijk om in te loggen op de start.me omgeving van de eigen school.

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3 Badge it voor Windows 95/98/NT/2000/XP Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Start... 4 2.1. Nieuwe database maken... 5 2.2. De geselecteerde database openen... 5 2.3. De naam van de geselecteerde database

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van. Nabij Patiënt Testen. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van. Nabij Patiënt Testen. Met web applicatie Tropaz 2.0 Bladnr : 1/16 Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van Nabij Patiënt Testen Met web applicatie Tropaz 2.0 Trombosedienst Leiden Poortgebouw Rijnsburgerweg 10 2333 AA Leiden Telefoon:

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

1. Klik op de button rechtsboven Extranet en log in met gebruikersnaam en wachtwoord van het hoofdaccount.

1. Klik op de button rechtsboven Extranet en log in met gebruikersnaam en wachtwoord van het hoofdaccount. INSTRUCTIE GEBRUIKERSBEHEER Toevoegen/wijzigen van gebruikersaccounts voor het Extranet van www.europeesche.nl/extranet Versie 1.0 21-10-2015 A. AANMAKEN EXTRA GEBRUIKERS ONDER HET HOOFDACCOUNT Het account

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

1 1: Algemene informatie

1 1: Algemene informatie 0 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene informatie 2. Leerlingen-programma 3. Docenten-programma Algemene setup toetsen Overzicht uitleningen Producten Toets en Resultaten Barcodes 0-1 1 1: Algemene informatie Met

Nadere informatie

mijnnaktuinbouw - Keuringen

mijnnaktuinbouw - Keuringen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Nieuwe update mijnnaktuinbouw - Keuringen... 2 Uw keuringendossier altijd beschikbaar... 2 Uw jaarlijkse teeltaangifte... 3 1 Voorlopige teeltaangiftes voor u klaargezet

Nadere informatie

Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS)

Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS) Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS) Inhoudsopgave Bestanden uploaden... 2 Omschrijving upload applicatie... 2 Bestanden uploaden... 3 Bestanden verwerken... 5 Omschrijving PaXS applicatie...

Nadere informatie

Central Station Urenregistratie

Central Station Urenregistratie Central Station Urenregistratie Inhoud 1 Inleiding...3 2 Uren boeken in 4 stappen...4 2.1 Stap 1: Urenregistratie starten... 4 2.1.1 Inloggen... 4 2.1.2 Aanmaken nieuw urenformulier (eenmaal per week)...

Nadere informatie

Online invullen en beveiliging

Online invullen en beveiliging Online invullen en beveiliging Sinds de dpi 2010 geschiedt de gegevensopvraag online. Na het invullen van uw gebruikersnaam en wachtwoord wordt via uw mobiele telefoon een code toegestuurd. Nadat deze

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding Official Portal

Handleiding Official Portal SPORTLINK, MEER TIJD VOOR SPORT Handleiding Official Portal KNBSB DE HANDLEIDING In deze handleiding wordt u stap voor stap door de applicatie geleid. Aan de hand van afbeeldingen wordt elke handeling

Nadere informatie

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.4 Datum : juli Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.4 Datum : juli Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12 Handleiding Portero voor organisatiebeheerders Versie : 1.4 Datum : juli 2017 Portero Beheerdershandleiding v 1.4 15-07-2017 Pagina 1 van 12 Colofon Documenteigenaar : Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Nadere informatie

Stappenplan Jaarovergang 2014

Stappenplan Jaarovergang 2014 Stappenplan Jaarovergang 2014 Dit stappenplan helpt u om de leerlingen over te zetten naar het volgend schooljaar. Het is raadzaam dit stappenplan door te lezen voor u start met de Jaarovergang! Aandachtspunten:

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Mijn Bol. Voor gebruikers van Mijn Bol. Instructie

Gebruikersinstructie Mijn Bol. Voor gebruikers van Mijn Bol. Instructie Gebruikersinstructie Mijn Bol Voor gebruikers van Mijn Bol Instructie Versie april 2018 In deze Instructie: 1. Welke voordelen biedt Mijn Bol?... 2 1.1 Slimmer accorderen... 2 1.2 Eenvoudige toegang tot

Nadere informatie

Startershandleiding ProCheck+

Startershandleiding ProCheck+ Startershandleiding ProCheck+ Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Voor de eerste maal inloggen... 3 2. Systeembeheerder... 5 2.1 Wat kunt u als systeembeheerder ten opzichte van andere gebruikers...

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Create Your Locksystem

Create Your Locksystem Create Your Locksystem Gebruikershandleiding Wendy Caers CVO Antwerpen Inhoudstafel Inhoudstafel 2 Het programma starten 3 Profielen Profiel aanmaken Profiel wijzigen Profiel verwijderen Sluitplannen Sluitplan

Nadere informatie

Handmatige invoer NHR datasets 2018 Pacemaker- en ICD registratie. Definitief / 16 augustus 2018 / versie

Handmatige invoer NHR datasets 2018 Pacemaker- en ICD registratie. Definitief / 16 augustus 2018 / versie Handmatige invoer NHR datasets 2018 Pacemaker- en ICD registratie Definitief / 16 augustus 2018 / versie 2018.0.3 Versie: 2018.0.3 Datum: 16 augustus 2018 Voor informatie neem contact op met: Nederlandse

Nadere informatie

Handleiding Talentenbank

Handleiding Talentenbank Handleiding Talentenbank In de Talentenbank kan je boventallige medewerkers registreren. Via deze tool kan je met andere instellingen samenwerken om het personeel aan een nieuwe baan te helpen. Deze medewerkers

Nadere informatie

Handleiding Joomla! 1.5

Handleiding Joomla! 1.5 Handleiding Joomla! 1.5 Versie :0.1 2/20 Inhoud 2. Aanmelden... 4 3. Artikelbeheer... 5 3.1 Nieuw artikel toevoegen... 5 3.2 Bestaand artikel wijzigen/verwijderen... 6 3.2.1 Front end editing... 7 4. Sectie

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Inhoud van dit document

Inhoud van dit document Handleiding OVM Menu versie 1.0.0 (definitief) november 2012 Inhoud van dit document 1 INLEIDING... 2 2 MENU... 3 3 GEBRUIKERSBEHEER... 4 3.1 SORTEREN EN FILTEREN... 5 3.2 'UITGESTELD' BEHEER... 5 3.3

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Handleiding voor accountants

Handleiding voor accountants Handleiding voor accountants Deze handleiding is bedoeld voor accountants met een account op e-boekhouden.nl. Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Boekhouden Factureren Ledenadministratie Beheer

Nadere informatie

Versie 1.0. Gebruikershandleiding MND-applicatie

Versie 1.0. Gebruikershandleiding MND-applicatie Gebruikershandleiding MND-applicatie Wijzigingsbeheer Versie Datum Omschrijving Auteur(s) 0.1 5-3-2014 Initiële versie J. van Luijk 0.2 7-3-2014 Feedback EZ verwerkt J. van Luijk 0.3 11-3-2014 Feedback

Nadere informatie

Snelstart Server Online voor Windows en Linux Versie september 2014

Snelstart Server Online voor Windows en Linux Versie september 2014 Snelstart Server Online voor Windows en Linux Versie september 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Server Online Windows voor het eerst gebruiken 4 2.1 Inloggen op Zelfservice Cloud

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Handleiding SNF locatieregister (versie 05-2019) Inhoudsopgave Toelichting locatieregister... 2 Wie maakt gebruik van het locatieregister?... 2 Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Wat is de link naar het

Nadere informatie

1. Inleiding Instellingen Groepen Beheerdersrechten Contactpersonenbeheer... 7

1. Inleiding Instellingen Groepen Beheerdersrechten Contactpersonenbeheer... 7 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Instellingen... 4 2.1 Groepen... 5 2.1.1 Beheerdersrechten... 7 2.1.2 Contactpersonenbeheer... 7 2.1.3 Oproepgeschiedenis... 7 2.1.4 Chat... 8 2.1.5 Call back overzicht... 8

Nadere informatie

PlayMapping Handleiding PC

PlayMapping Handleiding PC Inhoud PlayMapping Handleiding PC 1. Inloggen... 2 1.1. Inlogscherm... 2 1.2. Wachtwoord wijzigen... 2 1.3. Navigatie knoppen... 2 2. Startpagina... 3 2.1. Locaties en objecten... 3 2.2. Navigatievenster...

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding Jira

Eindgebruikershandleiding Jira Eindgebruikershandleiding Jira Datum: 19-11-2012 Auteur: ing. N. Jonathans Versie: 2.1 Green Valley heeft als missie software te ontwikkelen waardoor de burger en het bedrijfsleven nog prettiger en makkelijker

Nadere informatie

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Handleiding Admin account Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Admin- & leerkrachtaccount Leerlingen toevoegen/wijzigen

Nadere informatie

importeren leden uit sportlink club

importeren leden uit sportlink club Start Sportlink Club en het onderstaande scherm wordt zichtbaar. Selecteer vervolgens in het zoekscherm 'Ja' in het vak 'Spelend en sporttype' Mocht u nu leden missen, dan zijn deze of nog niet aangemeld

Nadere informatie

Inhoud handleiding. Handleiding CoSy 3.0

Inhoud handleiding. Handleiding CoSy 3.0 Inhoud handleiding Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen... 4 Stap 2.1: NRR-Bijdrage... 5 Stap 2.2: NRR-Bijdrage;

Nadere informatie

Handleiding KIJK! bewerken afgesloten observaties en/of registraties

Handleiding KIJK! bewerken afgesloten observaties en/of registraties Handleiding KIJK! bewerken afgesloten observaties en/of registraties 1 Inhoud Inleiding... 3 Uitzonderingen registratie heropenen... 4 1. Registratie heropenen:... 4 2. Registraties verwijderen... 4 3.

Nadere informatie

1. Inleiding Instellingen Groepen Nawerktijd uitgaande oproepen in seconden Beheerdersrechten...

1. Inleiding Instellingen Groepen Nawerktijd uitgaande oproepen in seconden Beheerdersrechten... Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Instellingen... 4 2.1 Groepen... 5 2.1.1 Nawerktijd uitgaande oproepen in seconden... 7 2.1.2 Beheerdersrechten... 7 2.1.3 Handmatige nawerktijd... 7 2.1.4 Chat... 7 2.1.5 Oproepgeschiedenis...

Nadere informatie