Elke Gemeenteraad van de Zone moet de toelage stemmen die aan de Politiezone wordt overgemaakt.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Elke Gemeenteraad van de Zone moet de toelage stemmen die aan de Politiezone wordt overgemaakt."

Transcriptie

1 Zitting Gemeenteraad van Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck Frans : Schepenen ; Wyckstandt Linda : OCMW-Voorzitter ; Van Erum Lieve, Lanssens Veerle, Van Daele Marnix, Verstuyft Filip, Verstraete Gilles, Van de Steene Mattias, De Paepe Tom, De Roest Sofie, Coppens William, De Vos Ingrid, Van den Broeck Mieke, Crul Frederik : Raadsleden; De Leersnyder Luc : Gemeentesecretaris ; Openbare zitting. 1. Vaststelling van de gemeentelijke dotatie aan de politiezone dienstjaar De artikelen 40 en 71 van de Wet tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus dd , bepalen de wijze waarop de gemeentelijke dotatie aan de Politiezone moet worden vastgesteld. Elke Gemeenteraad van de Zone moet de toelage stemmen die aan de Politiezone wordt overgemaakt. De gemeentelijke dotatie aan de Politiezone Regio Tielt werd vastgesteld op ,00 voor het jaar In 2015 werd de gemeentelijke dotatie vastgesteld op ,00. De gemeentelijke dotatie aan de Politiezone Regio Tielt wordt conform de beslissing van het Politiecollege vastgesteld op ,00 voor het jaar Een afschrift van dit besluit zal worden opgestuurd naar: - de Dienst Financiën van het Vlaams Gewest ABA West-Vlaanderen, Burg 4 te Brugge. - dhr. Gouverneur, FAC Kamgebouw, Koning Albert I-laan 1/5 bus 6 te Brugge. - de Lokale Politie Politiezone Regio Tielt, Grote Hulststraat 6 te Tielt. 2. Brandweerzone Midwest: vaststelling van de gemeentelijke dotatie dienstjaar De gemeenteraad gaat akkoord met de financiële verdeelsleutel die de jaarlijkse bijdrage van elke gemeente aan de hulpverleningszone Midwest vastlegt zoals opgenomen in onderstaande tabel:

2 Gemeente Financiële verdeelsleutel (% weergave) Dotatie 2016 (in euro) Ardooie 3, ,85 Dentergem 2, ,54 Hooglede 4, ,05 Ingelmunster 4, ,59 Izegem 11, ,63 Lichtervelde 3, ,36 Meulebeke 4, ,69 Moorslede 4, ,44 Oostrozebeke 2, ,54 Pittem 3, ,80 Roeselare 34, ,02 Ruiselede 2, ,12 Staden 4, ,27 Tielt 9, ,71 Wingene 5, ,30 De gemeenteraad gaat akkoord met de opsplitsing in investerings- en exploitatietoelage (na verrekening van het materieel en de specifieke verrekening voor Meulebeke en Ingelmunster) zoals in onderstaande tabel weergegeven: Gemeente Investeringstoelage Exploitatietoelage Ardooie ,59

3 Dentergem ,09 Hooglede ,23 Ingelmunster ,92 Izegem ,53 Lichtervelde ,48 Meulebeke ,52 Moorslede ,91 Oostrozebeke ,10 Pittem ,84 Roeselare ,90 Ruiselede ,17 Staden ,41 Tielt ,45 Wingene ,76 Deze verdeelsleutel die inging met de inwerkingtreding van de hulpverleningszone Midwest op 1 januari 2015, wordt herbevestigd met ingang op 1 januari Afschrift van dit besluit te bezorgen aan de voorzitter van de zoneraad van hulpverleningszone Midwest. In uitvoering van artikel van het Gemeentedecreet wordt binnen de 20 dagen na het nemen van dit besluit, deze beslissing ter kennis gebracht van de provinciegouverneur. 3. Kennisname van de financiële rapportage 1 ste semester 2015 van de Financieel Beheerder. De Raad neemt kennis van de financiële kwartaalrapportage 1 ste semester 2015 van de Financieel Beheerder. 4. Aanstelling van de WVI als begunstigde van het terugkooprecht of het recht van wederovername van percelen grond gelegen op het bedrijventerrein Zone 2 (Bundingstraat).

4 De WVI staat in voor de ontwikkeling en de verkoop van gronden in de ambachtelijke zone ter hoogte van de Bundingstraat/ N37. Op 13 juli 2012 keurde de Vlaamse regering een kaderdecreet goed waarbij het recht van terugkoop of wederovername van bedrijventerreinen wordt geregeld. Dit recht biedt de mogelijkheid om gronden en opstallen terug te kopen indien bepaalde voorwaarden niet worden nageleefd. Naast de verkoper wordt ook de gemeente aangeduid als begunstigde van dit recht. Concreet betekent dit dat, indien de eigenaar zijn onroerend goed onder gelijk welke vorm wenst over te dragen, voorafgaandelijk de toestemming van de verkoper EN de gemeente vereist is. Om deze extra administratieve last te vermijden heeft de wetgever voorzien dat de gemeente zijn terugkooprecht kan doorgeven aan de publieke ontwikkelaar van het bedrijventerrein, in dit geval de WVI. Dit moet gebeuren vóór de initiële verkoopakte wordt verleden. Bij deze vraagt de WVI aan het gemeentebestuur om de WVI aan te stellen als haar begunstigde van het recht van terugkoop of wederovername. De WVI, dienstverlenende onderneming, Baron Ruzettelaan 35, 8310 Brugge, aan te wijzen als enige begunstigde van het terugkooprecht of het recht van wederovername. Afschrift van deze beslissing zal overgemaakt worden aan de WVI. 5. Goedkeuring van de wijziging van de toegankelijkheidsregeling Parochieveldbos. Tijdens het najaar 2014 en het voorjaar 2015 werden diverse werken uitgevoerd in het Parochieveldbos om een ruiterpad en een schaatsweide aan te leggen. In het toegankelijkheidsreglement van het Parochieveldbos, goedgekeurd door de gemeenteraad, in zitting van 23 oktober 2001, wordt bepaald dat schaatsen en ruitersport niet zijn toegestaan in het bos. Daarom is het wenselijk om het toegankelijkheidsreglement voor deze activiteiten aan te passen.

5 Het gewijzigd toegankelijkheidsreglement voor het Parochieveld in Ruiselede wordt goedgekeurd. 6. Aanvaarding van het ontslag van Mevr. Miranda Kint als vertegenwoordiger voor de vereniging van werknemers in de Gecoro en het aanstellen van Dhr. Wino Defour als effectief lid en Dhr. Roland Huys als plaatsvervanger voor de vereniging van werknemers in de Gecoro. Op 20 juni 2013 werd mevr. Kint Miranda, voorgedragen door het ACV, door de gemeenteraad als effectief lid voor de vereniging van werknemers in de gecoro aangesteld. Aangezien zij geen deel meer uitmaakt van de ACV-kern, heeft zij haar ontslag ingediend. De plaatsvervanger, dhr. Defour Wino, wordt voorgedragen als effectief lid en dhr. Huys Roland als plaatsvervanger voor de gecoro. Na geheime stemming wordt het ontslag van mevr. Kint Miranda als vertegenwoordiger voor de vereniging van werkgevers in de gecoro aanvaard. Dhr. Defour Wino, Poekestraat 72, 8755 Ruiselede wordt aangesteld als effectief lid voor de vereniging van wernemers in de gecoro. Dhr. Huys Roland, Kruiskerkestraat 32 A, 8755 Ruiselede wordt aangesteld als plaatsvervanger voor de vereniging van werknemers in de gecoro. 7. Kennisname van de aanstelling van de Voorzitter, Secretaris en vervangend Secretaris van het beheersorgaan van de gemeentelijke openbare bibliotheek Aalter/Ruiselede. De Raad neemt kennis van het navolgende: In 2015 werd het beheersorgaan van de gemeentelijke openbare bibliotheek Aalter-Ruiselede opnieuw samengesteld. Ruiselede wordt vertegenwoordigd door: Dhr. Jean Verstraete, Mevr. Gerda Meulebrouck, Mevr. Cecilia Vanhecke en Dhr. Marnik Braet. De leden van dit beheersorgaan duidden een voorzitter (Dhr. Adhémar Van Acker), secretaris (Dhr. Jean Verstraete) en vervangend secretaris (Mevr. Natascha Coene) aan. 8. Farys: goedkeuring IC TMVW: partiële splitsing en rechtsgevolgen (Buitengewone Algemene Vergadering van 17 december 2015). In een aangetekend schrijven werd een ontwerp van de nieuwe herwerkte statuten van TMVR en TMVS overgemaakt, ter vervanging van de eerdere statuten beslist door de Buitengewone Algemene Vergadering van Deze laatste statuten zijn thans niet in werking vanwege het nog uit te oefenen goedkeuringstoezicht door de Vlaamse Regering.

6 1. Akte te nemen van de besluiten van 29 juni 2015 van de buitengewone algemene vergadering TMVW om over te gaan tot partiële splitsing van TMVW waarbij deze laatste activa en passiva overdraagt aan de nieuw op te richten verenigingen, m.n. TMVR (Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Recreatiebeheer) en TMVS (Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Serviceverlening), en dit luidens het opgesteld splitsingsvoorstel. 2. de gemotiveerde intrekking van alle overige besluiten van de buitengewone algemene vergadering van 29 juni 2015 goed te keuren; 3. de oprichting van TMVR en de nieuw herwerkte statuten van de opdrachthoudende vereniging TMVR goed te keuren. 4. de oprichting van TMVS en de nieuw herwerkte statuten van de dienstverlenende vereniging TMVS goed te keuren. 5. goedkeuring te verlenen aan de schrapping van de A-, V- en S- en samengaande S(k)- en F- aandelen van TMVW, in ruil waarvoor aan de vennoten nieuwe aandelen in TMVR en TMVS worden uitgegeven en toegekend; omzetting in TMVW van de bestaande T-, D-,D(2)-, Z-, Z(2)- en samengaande F- aandelen in nieuwe aandelen van dezelfde categorie in TMVW. 6. Mevr Sofie De Roest, en Dhr Matthias Van de Steene, te bevestigen als effectieve vertegenwoordigers in de algemene vergadering IC T.M.V.W. en Dhr Chris Dewinter en Dhr Frans Debouck te bevestigen als plaatsvervangende vertegenwoordigers in de algemene vergadering IC T.M.V.W. 9. Farys: goedkeuring statutenwijziging van TMVW onder voorbehoud van partiële splitsing (Buitengewone Algemene Vergadering van 17 december 2015). In een aangetekend schrijven werd een ontwerp van de nieuwe herwerkte statutenwijziging overgemaakt, ter vervanging van de eerdere statutenwijziging beslist door de Buitengewone Algemene Vergadering van Deze laatste statutenwijziging is thans niet in werking vanwege het nog uit te oefenen goedkeuringstoezicht door de Vlaamse Regering. De transitie van TMVW omvatte 2 fasen: In eerste fase werden de activiteiten S (Secundaire diensten)enerzijds en A (Aanvullende diensten) en V (intervia) anderzijds afgesplitst van IC TMVW en ondergebracht in twee ISV, respectievelijk TMVR en TMVS. De toegepaste techniek is partiële splitsing. Wat rest is de TMVW die zich enkel nog focust op water (T, D en Z). Middels een statutenwijziging (onder voorbehoud van de genoemde partiële splitsing), werd deze tot een ISV omgevormd. Voorgaande kreeg invulling n.a.v. de twee Buitengewone Algemene Vergaderingen dd 29 juni 2015, met als finaliteit statutenwijziging TMVW, onder voorbehoud van splitsing, en splitsing met vaststelling statuten TMVR en TMVS.

7 In tweede fase werden de activiteiten van de drie ISV TMVW, TMVR en TMVS opgestart. Hiertoe werden onder andere de bestuursorganen samengesteld. Met dat doel werden op 29 juni 2015 drie Bijzondere Algemene Vergaderingen georganiseerd. Voor de Bijzondere Algemene Vergadering van TMVS werd het noodzakelijke aanwezigheidsquorum niet bereikt. De gerealiseerde splitsing wordt vervolledigd door de goedkeuring van de statutenwijzingen van TMVW, de splitsing van TMVW, de statuten van TMVR en TMVS. Aan de transitie van de vertegenwoordigers kan middels een intergemeentelijk voorstel vorm gegeven worden. Alle aanduidingen worden door een nieuw voorstel vervangen, waarbij alle vertegenwoordigers in de directiecomités van de IC TMVW worden voorgedragen als bestuurder van de Raden van Bestuur en als vertegenwoordiger in de Adviescomités van respectievelijk de ISV TMVW, TMVR en TMVS. 1. Akte te nemen van de besluiten van 29 juni 2015 van de buitengewone algemene vergadering TMVW om over te gaan tot de omvorming van TMVW naar een opdrachthoudende vereniging 2. de gemotiveerde intrekking van alle overige besluiten van de buitengewone algemene vergadering van 29 juni 2015 goed te keuren; 3. de aanneming van nieuwe herwerkte statuten van TMVW goed te keuren; 4. de vaststelling van mandaatbeëindiging van de leden van het college van commissarissen met uitzondering van het mandaat van de commissarisrevisor goed te keuren; 5. Dhr Filip Verstuyft, voorheen afgevaardigde van het gewestelijk directiecomité, op voorstel van TMVW, voor te dragen als lid in de raad van bestuur ISV TMVW en tevens voor te dragen als lid in het adviescomité ISV TMVW; 6. te beslissen dat de besluiten waarvan akte wordt genomen en de nieuwe besluiten, worden genomen onder de opschortende voorwaarde van het bestaan van de Besluiten tot partiële splitsing van TMVW, de oprichting, en de vaststelling van de nieuwe herwerkte statuten van de Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Recreatiebeheer (afgekort TMVR) en van de Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Serviceverlening (afgekort TMVS) inbegrepen; 7. Mevr Sofie De Roest, en Dhr Matthias Van de Steene, te bevestigen als effectief vertegenwoordigers in de algemene vergadering IC TMVW en Dhr Chris Dewinter en Dhr Frans Debouck te bevestigen als plaatsvervangende vertegenwoordigers in de algemene vergadering IC TMVW. 10. Gaselwest: goedkeuring agenda, statutenwijziging en mandaat van de buitengewone algemene vergadering op 17 december De gemeente werd per aangetekend schrijven opgeroepen om deel te nemen aan de algemene vergadering in buitengewone zitting van Gaselwest op 17 december 2015.

8 Een kopie van de te behandelen agendapunten werd gevoegd bij onderhavig ontwerp van beslissing. 1. De agenda, zoals ter kennis gebracht aan de gemeenteraad, goed te keuren, m.n.: a. akteneming van de eventuele uittredingen in het kader van het samenwerkingsakkoord tussen de drie gewesten van 13 februari b. het voorstel tot doel- en naamswijziging van Gaselwest in Eandis Assets, c. de partiële splitsing bedrijfstak Waalse gemeenten door oprichting van een nieuwe vereniging. d. het voorstel tot fusie van de 7 DNB s waarbij Eandis System Operator cvba (voorheen Eanids cvba) zal fungeren als werkmaatschappij. 2. de voorgestelde doels- en naamswijziging van Gaselwest in Eandis Assets en de statutenwijziging goed te keuren. 3. akte te nemen van de eventuele uittredingen van de Waalse gemeenten uit Eandis Assets in het kader van het samenwerkingsakkoord tussen de drie gewesten en het voorstel tot partiële splitsing overeenkomstig het splitsingsvoorstel goed te keuren. 4. het voorstel tot fusie door overneming door de opdrachthoudende vereniging Eandis Assets goed te keuren. 5. De vertegenwoordiger van de gemeente die zal deelnemen aan de zitting op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in onderhavig raadsbesluit en als dusdanig de op de agenda geplaatste punten, waarvoor een beslissing moet genomen worden, goed te keuren. 11. Figga: aanduiding van een vertegenwoordiger en een plaatsvervanger voor de buitengewone algemene vergadering die doorgaat op 17 december Na geheime stemming wordt De heer Marc De Muynck, schepen, wonende te Kanegemstraat nr.2, 8755 Ruiselede, aangeduid als afgevaardigde en de heer Hannes Gyselbrecht, schepen, wonende te Oude Tieltstraat nr.7, 8755 Ruiselede, wordt aangeduid als plaatsvervangend afgevaardigde van de gemeente om deel te nemen aan de zitting van de buitengewone algemene vergadering van FIGGA op 17 december De vertegenwoordiger van de gemeente die zal deelnemen aan de algemene vergadering van Figga op te dragen zijn/haar stemgedrag af te

9 stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad in verband met de te behandelen agendapunten. 12. Figga: vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger en plaatsvervanger voor de buitengewone algemene vergadering van FIGGA die doorgaat op 17 december De gemeente werd per aangetekend schrijven opgeroepen om deel te nemen aan de zitting van de buitengewone algemene vergadering van Figga op 17 december Een kopie van de te behandelen agendapunten werd gevoegd bij onderhavig ontwerp van beslissing. Goedkeuring te hechten aan de agenda, na onderzoek van de daarbij horende documentatie: 1. Strategie voor het boekjaar Begroting over het boekjaar 2016 en meerjarenbegroting 3. Statutaire benoemingen en mededelingen De vertegenwoordiger van de gemeente die zal deelnemen aan de zitting op te dragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissing genomen in onderhavig raadsbesluit en als dusdanig de op de agenda geplaatste punten, waarvoor een beslissing moet genomen worden, goed te keuren. 13. IVIO: goedkeuring agenda en vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger en plaatsvervanger voor de buitengewone algemene vergadering die doorgaat op 14 december De gemeente werd per aangetekend schrijven van 8 september 2015 opgeroepen om deel te nemen aan de buitengewone algemene vergadering van I.V.I.O. op 14 december Een kopie van de te behandelen agendapunten werd gevoegd bij onderhavig ontwerp van beslissing. 1. Goedkeuring te hechten aan de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van I.V.I.O. op 14 december 2014 waarbij een beslissing moet genomen worden. 2. Goedkeuring te hechten aan de voorgestelde statutenwijziging van I.V.I.O. 3. De aangeduide vertegenwoordiger en/of zijn plaatsvervanger die zal deelnemen aan de buitengewone algemene vergadering op 14 december 2015 wordt opgedragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissing genomen in deze gemeenteraadszitting.

10 14. WVI: goedkeuring agenda en vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger en plaatsvervanger voor de buitengewone algemene vergadering die doorgaat op 10 december De gemeente werd per aangetekend schrijven van 23 oktober 2015 opgeroepen om deel te nemen aan de buitengewone algemene vergadering van de WVI op 10 december Een kopie van de te behandelen agendapunten werd gevoegd bij onderhavig ontwerp van beslissing. 1. Goedkeuring te verlenen aan de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van de WVI op 10 december 2015 waarbij een beslissing moet genomen worden. 2. De aangeduide vertegenwoordiger wordt opgedragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissing genomen in deze gemeenteraadszitting en de op de agenda geplaatste punten, waarvoor een beslissing moet genomen worden, goed te keuren. - o O o -

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04.

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04. Zitting Gemeenteraad van 15.05.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing: De Raad hecht haar goedkeuring aan de rekening 2014 en het jaarverslag 2014.

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing: De Raad hecht haar goedkeuring aan de rekening 2014 en het jaarverslag 2014. Zitting Gemeenteraad van 16.04.2015. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

De exploitatietoelage blijft ongewijzigd en dient dus niet verhoogd te worden.

De exploitatietoelage blijft ongewijzigd en dient dus niet verhoogd te worden. Zitting Gemeenteraad van 20 oktober 2016. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris,

Nadere informatie

De door de gemeente voorziene werken in de Bruggestraat worden volledig opgeslorpt door bovenvermeld project.

De door de gemeente voorziene werken in de Bruggestraat worden volledig opgeslorpt door bovenvermeld project. Zitting Gemeenteraad van 21.04.2016. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Deze meerjarenplannen werden gunstig geadviseerd door het Bisdom (zonder opmerkingen).

Deze meerjarenplannen werden gunstig geadviseerd door het Bisdom (zonder opmerkingen). Zitting Gemeenteraad van 19.09.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 12 oktober 2015 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 12 oktober 2015 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 16 november 2015 OPENBARE ZITTING 0 MAP 000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 12 oktober 2015 goedkeuring 1 MAP 001: FINANCIËN ONTVANGSTEN BURGERZAKEN

Nadere informatie

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing:

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 20.03.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 04/11/2015

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 04/11/2015 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 04/11/2015 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, D. Demarcke, commissieleden met stemrecht;

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1505885 Provincieraadsbesluit betreft IC TMVW- buitegewone algemene vergaderingen op 17 december 2015 goedkeuring

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLISSINGEN D.D. 29 MEI 2017

LIJST GEMEENTERAADSBESLISSINGEN D.D. 29 MEI 2017 Provincie OOST-VLAANDEREN Gemeente Zelzate LIJST GEMEENTERAADSBESLISSINGEN D.D. 29 MEI 2017 De hieronder vermelde lijst kan eveneens worden ingezien op het gemeentesecretariaat elke werkdag van 09.00 uur

Nadere informatie

Aanslagjaren lopen tot 2019; om samen te vallen met de meerjarenplanning in het kader van de BBC.

Aanslagjaren lopen tot 2019; om samen te vallen met de meerjarenplanning in het kader van de BBC. Zitting Gemeenteraad van 19.12.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID Notulen Gemeenteraad van 19.02.2019. aanwezig: De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter; De Muynck Marc, Debouck Frans, Van Erum Lieve, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Van Daele Marnix, Verstuyft Filip,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Notulen Gemeenteraad zitting van Goedkeuring van de aanpassing van de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel.

Notulen Gemeenteraad zitting van Goedkeuring van de aanpassing van de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel. Notulen Gemeenteraad zitting van 16.04.2019. aanwezig: De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter; De Muynck Marc, Debouck Frans, Van Erum Lieve, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Van Daele Marnix, Verstuyft

Nadere informatie

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2013, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen.

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2013, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen. Zitting Gemeenteraad van 19.06.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1505885 Verslag aan de Provincieraad betreft IC TMVW- buitegewone algemene vergaderingen op 17 december

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2015, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen.

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2015, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen. Zitting Gemeenteraad van 16 juni 2016. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1706022 Provincieraadsbesluit betreft TMVW: buitengewone algemene vergadering van 22 december 2017 uittreding

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van

Zitting Gemeenteraad van Zitting Gemeenteraad van 18.06.2015. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 10/06/2015

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 10/06/2015 sector secretariaat commissie algemeen beleid Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 10/06/2015 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, F. Annys, M. Declerck, J.M. Dedecker, D. Demarcke,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

De gemeentelijke dotatie aan de Politiezone Regio Tielt werd vastgesteld op 342.652,00 voor het jaar 2015.

De gemeentelijke dotatie aan de Politiezone Regio Tielt werd vastgesteld op 342.652,00 voor het jaar 2015. Zitting Gemeenteraad van 18.12.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

AANWEZIG : 1. Samenwerkingsovereenkomst tussen de Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen en de aangesloten Steden en Gemeenten.

AANWEZIG : 1. Samenwerkingsovereenkomst tussen de Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen en de aangesloten Steden en Gemeenten. Z I T T I N G V A N 3 0 N O V E M B E R 2 0 1 5. AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert, schepenen; Guy Glorieux, schepen - voorzitter

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2015/1 voor het dienstjaar 2015 van het OCMW. Aan de

Nadere informatie

Gelet op het Gemeentedecreet, meer bepaald de artikels 180 en 181;

Gelet op het Gemeentedecreet, meer bepaald de artikels 180 en 181; Gemeenteraad Zitting van 17 april 2018 Notule Aanwezig: Dirk Debaere: voorzitter; Kurt Windels: burgemeester; Enigo Vandendriessche, Martine Verhamme, Wilfried Vanacker, Nadine Verheye, Rob Kindt: schepenen;

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 november 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 november 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 november 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punt bestuurszaken Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Decreet van Art Algemeen Administratief Toezicht - Lijst met beknopte omschrijving

Decreet van Art Algemeen Administratief Toezicht - Lijst met beknopte omschrijving Decreet van 28.4.1993 - Art. 28 - Algemeen Administratief Toezicht - Lijst met beknopte omschrijving Zitting Gemeenteraad van 23.12.2015. --------------------------------------------------------- Aanwezig

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 24 NOVEMBER 2016

GEMEENTERAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 GEMEENTERAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez, Isabelle Decrans, Marc Debie,

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MEI 2019

GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MEI 2019 GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MEI 2019 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige

Nadere informatie

2. Voorlegging jaaractieplannen 2017 Hulpverleningszone West-Vlaanderen 1-Advies

2. Voorlegging jaaractieplannen 2017 Hulpverleningszone West-Vlaanderen 1-Advies AGENDA MET TOELICHTING De voorzitter van de gemeenteraad van Ichtegem verzoekt voor de eerste maal de gemeenteraad in zitting te vergaderen in de raadzaal van het gemeentehuis in Ichtegem op donderdag

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Zoneraad en Zonecollege - Zone Midwest. 24 oktober Overzicht beslissingen

Zoneraad en Zonecollege - Zone Midwest. 24 oktober Overzicht beslissingen Zoneraad en Zonecollege - Zone Midwest 24 oktober 2017 Overzicht beslissingen Aanwezig Verontschuldigd Kris Declercq: voorzitter, Burgemeester Roeselare; Karlos Callens: Burgemeester Ardooie; Rita Demaré:

Nadere informatie

Kennisname. Gemeenteraad Zitting van 17 november 2015 Notule

Kennisname. Gemeenteraad Zitting van 17 november 2015 Notule Gemeenteraad Zitting van 17 november 2015 Notule Aanwezig: Dirk Debaere: voorzitter; Kurt Windels: burgemeester; Enigo Vandendriessche, Martine Verhamme, Wilfried Vanacker, Nadine Verheye, Rob Kindt: schepenen;

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van

Zitting Gemeenteraad van Zitting Gemeenteraad van 17.10.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010

GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010 GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010 Aanwezig M.M.: Jan Stevens, burgemeester, Filiep De Vos, Marc Debie, Magda Deprez, Rik Buyse, Guido Callewaert (voorzitter OCMW), schepenen Georges Lambrecht, Mia Deloddere-Eeckhout,

Nadere informatie

Provincie WEST-VLAANDEREN Hulpverleningszone Midwest Koning Albert I laan ROESELARE BEGROTING 2015 ARDOOIE DENTERGEM HOOGLEDE INGELMUNSTER IZEG

Provincie WEST-VLAANDEREN Hulpverleningszone Midwest Koning Albert I laan ROESELARE BEGROTING 2015 ARDOOIE DENTERGEM HOOGLEDE INGELMUNSTER IZEG Provincie WEST-VLAANDEREN Hulpverleningszone Midwest Koning Albert I laan 4 8800 ROESELARE BEGROTING 2015 ARDOOIE DENTERGEM HOOGLEDE INGELMUNSTER IZEGEM MEULEBEKE MOORSLEDE LICHTERVELDE OOSTROZEBEKE PITTEM

Nadere informatie

Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering van de gemeenteraad.

Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering van de gemeenteraad. Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i 2 0 1 9 AANWEZIG : Voorzitter van de zitting: Cynthia Browaeys Janna Bauters, Hendrik Blommaert, Guy Glorieux, Iris De Martelaere, Filip Hebbrecht, Katelijn Moerman,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

Deze belofte van afstand werd tot op heden niet in een akte opgenomen waardoor deze belofte op heden vervallen is.

Deze belofte van afstand werd tot op heden niet in een akte opgenomen waardoor deze belofte op heden vervallen is. Zitting Gemeenteraad van 19.01.2012. --------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Gelaude

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 19 februari 2013

Zitting Gemeenteraad van 19 februari 2013 Zitting Gemeenteraad van 19 februari 2013 AANWEZIG: Dirk Debaere, Voorzitter - Kurt Windels, Burgemeester - Enigo Vandendriessche, Martine Verhamme, Wilfried Vanacker, Nadine Verheye, Robrecht Kindt, Katrien

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1502948 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever TMVW IC- TMVS ISV algemene vergaderingen op 29 juni 2015

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur

GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019 Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur De lijst met de besluiten van de gemeenteraad van 13

Nadere informatie

Op het beheerscomité van 16 juni 2014 werd de rekening van het vijfde werkingsjaar besproken en vastgesteld.

Op het beheerscomité van 16 juni 2014 werd de rekening van het vijfde werkingsjaar besproken en vastgesteld. Zitting Gemeenteraad van 25.09.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 22 februari 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 248 tot

Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 248 tot Zitting van 18.11.2015 aanwezig: Koenraad Degroote, Burgemeester-voorzitter Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele, Wim Declercq, Luc Vercaemer,

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005

Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005 Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005 AANWEZIG: Jean-Pierre De Clercq, Burgemeester - Luc Vandekerckhove, Marie-Thérèse Lapeere, Yves Vercruysse, Marcel Dendauw, Eric D'Hoop, Schepenen - Herman De

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 27 maart 2019 ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 27 maart 2019 ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via  aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 22 mei 2019 Vleteren, 15 mei 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 27 maart 2019 ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e-mail

Nadere informatie

Kennisname. Gemeenteraad Zitting van 20 november 2018 Notule

Kennisname. Gemeenteraad Zitting van 20 november 2018 Notule Gemeteraad Zitting van 20 november 2018 Notule Aanwezig: Dirk Debaere: voorzitter; Kurt Windels: burgemeester; Enigo Vanddriessche, Martine Verhamme, Wilfried Vanacker, Nadine Verheye, Rob Kindt: schep;

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 16 NOVEMBER 2015

GEMEENTERAADSZITTING 16 NOVEMBER 2015 178 GEMEENTERAADSZITTING 16 NOVEMBER 2015 Aanwezig: Paul CARION Denis DIERICK Tanja EECKHOUT, Peter DECLERCQ, Dirk MARTENS, Willy VAN HOVE, Marnix VANDEKERCKHOVE Gilles VAN HENDE Marc VAN WITTENBERGE,

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

Zonecollege en Zoneraad - zone Midwest overzicht beslissingen. dinsdag 23 juni 2015

Zonecollege en Zoneraad - zone Midwest overzicht beslissingen. dinsdag 23 juni 2015 Zonecollege en Zoneraad - zone Midwest overzicht beslissingen dinsdag 23 juni 2015 Aanwezig Verontschuldigd met kennisgeving Publiek Luc Martens (voorzitter, Burgemeester Roeselare), Karlos Callens (Burgemeester

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding Raad van bestuur 24 oktober 2018 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Jef Laureyssens, Alex Helsen, Door Steyaert,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1706022 Verslag aan de Provincieraad betreft TMVW: buitengewone algemene vergadering van 22 december 2017

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

Interlokale Vereniging Associatie Midwest

Interlokale Vereniging Associatie Midwest Prezone Midwest dinsdag 24 juni 2014 Inhoud 1. Goedkeuring verslag prezoneraad 27 mei 2014 4 2. Goedkeuring akkoord verdeelsleutel, aangepast aan de opmerkingen van het akkoord van de PZR 27 mei 2014 4

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 26 NOVEMBER 2015 in de gewone vergaderzaal van het gemeentehuis

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 26 NOVEMBER 2015 in de gewone vergaderzaal van het gemeentehuis ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 26 NOVEMBER 2015 in de gewone vergaderzaal van het gemeentehuis De gemeenteraad van Zedelgem, regelmatig bijeengeroepen, is op donderdag 26 november 2015 om 19.30

Nadere informatie

Kennisname. Gemeenteraad Zitting van 29 november 2016 Notule

Kennisname. Gemeenteraad Zitting van 29 november 2016 Notule Gemeenteraad Zitting van 29 november 2016 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Dirk Debaere: voorzitter; Kurt Windels: burgemeester; Enigo Vandendriessche, Martine Verhamme, Wilfried Vanacker, Nadine Verheye,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 19 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur.

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 19 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. Gemeenteraad Zitting van 19 februari 2019 Besluitenlijst van de gemeenteraad van 19 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. 1. Goedkeuren van de notulen

Nadere informatie

Zoneraad en Zonecollege - Zone Midwest. 27 juni Overzicht beslissingen

Zoneraad en Zonecollege - Zone Midwest. 27 juni Overzicht beslissingen Zoneraad en Zonecollege - Zone Midwest 27 juni 2017 Overzicht beslissingen Aanwezig Verontschuldigd Kris Declercq: voorzitter, Burgemeester Roeselare; Francesco Vanderjeugd: ondervoorzitter, Burgemeester

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Notulen gemeenteraad Zitting van 25 november 2015

Notulen gemeenteraad Zitting van 25 november 2015 Notulen gemeenteraad Zitting van 25 november 2015 Aanwezig: Jean Marie De Groote, Voorzitter; Johan Van Durme, Burgemeester; Christ Meuleman, Wilfried Verspeeten, Hanna Courtijn, Jan Martens, Schepenen;

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Aktename en bekrachtiging van de politiereglementen getroffen door het schepencollege

OPENBARE ZITTING. 1. Aktename en bekrachtiging van de politiereglementen getroffen door het schepencollege Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 mei 2014 (overeenkomstig artikel 252 1 van het gemeentedecreet) OPENBARE ZITTING 1. Aktename en bekrachtiging

Nadere informatie

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 OCMW NAZARETH Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 Inhoud Openbaar...1 Goedkeuren notulen...1 1. Goedkeuren verslag zitting van 21 januari 2019....1 Algemeen

Nadere informatie

ZITTING VAN

ZITTING VAN ZITTING VAN 31.05.2012. AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Cecile Verheyen en Guy Glorieux, schepenen Hendrik Blommaert, schepen - voorzitter OCMW, Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Onderzoek geloofsbrieven en eedaflegging gemeenteraadslid Marie-Claire Chiers

Onderzoek geloofsbrieven en eedaflegging gemeenteraadslid Marie-Claire Chiers Zitting van 30 november 2015 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 22 oktober 2015 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 22 oktober 2015

Nadere informatie

CZ,14. - Partiële splitsing - rechtsgevolgen - Voordracht lid in de raad van bestuur ISV TMVR - Voordracht lid in het adviescom té ISV TMVR

CZ,14. - Partiële splitsing - rechtsgevolgen - Voordracht lid in de raad van bestuur ISV TMVR - Voordracht lid in het adviescom té ISV TMVR CZ,14 CENIRUMSÏAD uittreksel uit het register van de gemeenteraadszittingen Gemeenteraad 16 november 2015 Algemeen bestuur - intergemeentelijke samenwerking - FARYS- lc TMVVì/ - Partiële splitsing - rechtsgevolgen

Nadere informatie

Namens de Gemeenteraad,

Namens de Gemeenteraad, GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 www.gavere.be afdeling intern dienst secretariaat AGENDA GEMEENTERAAD Gavere, 18 mei 2012 De voorzitter van de gemeenteraad, Hugo

Nadere informatie

Zonecollege en Zoneraad - zone Midwest Overzicht beslissingen. dinsdag 26 mei 2015

Zonecollege en Zoneraad - zone Midwest Overzicht beslissingen. dinsdag 26 mei 2015 Zonecollege en Zoneraad - zone Midwest Overzicht beslissingen dinsdag 26 mei 2015 Aanwezig Verontschuldigd met kennisgeving Luc Martens (voorzitter, Burgemeester Roeselare), Karlos Callens (Burgemeester

Nadere informatie

Gemeenteraad 04 november 2014

Gemeenteraad 04 november 2014 BADSTAD Blankenberge, 10 november 2014 8370 BLANKENBERGE Gemeenteraad 04 november 2014 1 Mededelingen van de voorzitter OPENBARE ZITTING 2 Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 29 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW Raadsleden

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

BEKENDMAKING VAN DE BESLUITEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING OP 28 FEBRUARI 2019

BEKENDMAKING VAN DE BESLUITEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING OP 28 FEBRUARI 2019 blz. 1 BEKENDMAKING VAN DE BESLUITEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING OP 28 FEBRUARI 2019 De burgemeester maakt overeenkomstig art. 285 van het Decreet over het Lokaal Bestuur bekend dat de gemeenteraad

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 15 november 2018

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 15 november 2018 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 15 november 2018 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad A-PUNT SAMENLEVEN Welzijn

Nadere informatie

Fusies in Vlaanderen: wat met Ruiselede?

Fusies in Vlaanderen: wat met Ruiselede? Resultaten van de enquête Fusies in Vlaanderen: wat met Ruiselede? Waarom deze enquête? Op 14 oktober 2018 gaan de volgende gemeenteraadsverkiezingen door. De Vlaamse overheid, die liever grotere entiteiten

Nadere informatie

Zitting van 23 april Kennisname jaarverslag 2011 projectvereniging woondienst regio Roeselare

Zitting van 23 april Kennisname jaarverslag 2011 projectvereniging woondienst regio Roeselare Zitting van 23 april 2012 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Bourgeois A., Lepla M., en Buyck V.; Schepenen; Mevr. en de Heren Deman P., Vanacker L.,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 1 JUNI 2015 M E M O R I E V A N T O E L I C H T I N G OPENBARE ZITTING

GEMEENTERAAD VAN 1 JUNI 2015 M E M O R I E V A N T O E L I C H T I N G OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD VAN 1 JUNI 2015 M E M O R I E V A N T O E L I C H T I N G OPENBARE ZITTING 1. Algemene financiering Rapport financieel beheerder per 30/04/215: kennisname. Op 30/04/2015 bedraagt de hoeveelheid

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Agentschap voor Binnenlands Bestuur Jacob van Maerlantgebouw Koning Albert I-laan 1-2 / bus BRUGGE

Agentschap voor Binnenlands Bestuur Jacob van Maerlantgebouw Koning Albert I-laan 1-2 / bus BRUGGE Agentschap voor Binnenlands Bestuur Jacob van Maerlantgebouw Koning Albert I-laan 1-2 / bus 103 8200 BRUGGE DIGITAAL Vleteren, 18 mei 2018 Betreft: Overzichtslijst besluiten gemeenteraad Vleteren Mijnheer

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie