De exploitatietoelage blijft ongewijzigd en dient dus niet verhoogd te worden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De exploitatietoelage blijft ongewijzigd en dient dus niet verhoogd te worden."

Transcriptie

1 Zitting Gemeenteraad van 20 oktober Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck Frans : Schepenen ; Wyckstandt Linda : OCMW-Voorzitter ; Van Erum Lieve, Lanssens Veerle, Van Daele Marnix, Verstuyft Filip, Verstraete Gilles, Van de Steene Mattias, De Paepe Tom, De Roest Sofie, Coppens William, De Vos Ingrid, Van den Broeck Mieke, Crul Frederik : Raadsleden; De Leersnyder Luc : Gemeentesecretaris ; Openbare zitting. 1. Kennisgeving van de goedkeuring door Dhr. Gouverneur van de gemeenterekening dienstjaar 2015 (overeenkomstig art.16 van het toezichtsdecreet dd ). De Voorzitter deelt mee dat de gemeenterekening - dienstjaar door Dhr. Gouverneur definitief werd vastgesteld op 26 september Aktename van de budgetwijziging 2016 van de kerkfabriek OLV.- Tenhemelopneming. De Kerkfabriek OLV.-Tenhemelopneming diende een budgetwijziging in. Het belangrijkste punt is de wijziging van investeringen onder code T. Door tijdsgebonden omstandigheden is er zowel bij de ontvangsten als de uitgaven een wijziging van ,00. De exploitatietoelage blijft ongewijzigd en dient dus niet verhoogd te worden. De Raad neemt akte van de budgetwijziging 2016 van de kerkfabriek OLV- Tenhemelopneming. 3. Aktename van de budgetten 2017 van de kerkfabrieken OLV.- Tenhemelopneming, St.-Carolus en H. Kruisverheffing. Uit de ingediende budgetten 2017 van de kerkfabrieken blijkt dat de gevraagde gemeentelijke toelagen telkens binnen de grenzen van de bedragen opgenomen in de goedgekeurde meerjarenplannen blijven. De Raad neemt akte van de budgetten 2017 van de kerkfabrieken OLV- Tenhemelopneming, St.-Carolus en H. Kruisverheffing. Raadslid De Vos vervoegt de zitting. 4. Principieel akkoord tot de aankoop van de recreatieve verbinding Brandstraat- Bruggesteenweg in het kader van de landinrichting Onthaalinfrastructuur Bulskampveld.

2 In zitting van 18 juni 2015 keurde de gemeenteraad de aan de gemeente toegewezen taken en financiële engagementen in het landinrichtingsplan Onthaalinfrastructuur Bulskampveld goed. De grondverwerving voor de inrichting van recreatieve verbindingswegen tussen de Brandstraat - Bruggesteenweg is opgenomen in het inrichtingsplan Onthaalinfrastructuur Bulskampveld. Dergelijke grondaankopen door de gemeente kunnen gebeuren met 50% subsidie nadat het landinrichtingsplan door de bevoegde Minister wordt goedgekeurd. De Vlaamse Landmaatschappij, die in dit dossier fungeert als koper, vraagt garanties dat de weg desgevallend toch door de gemeente zou overgenomen worden, mocht het landinrichtingsplan Onthaalinfrastructuur Bulskampveld niet goedgekeurd worden door de bevoegde Minister. Op 19 september 2016 ondertekende dhr. Luc Delaere, wonende Poelvoorde nr. 5 te Wingene, een éénzijdige verkoopbelofte voor de verkoop van 27 a 46 ca grond die nodig is voor de aanleg van de bedoelde recreatieve verbinding. Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad de navolgende beslissing: De gemeente Ruiselede verbindt er zich toe lot 3 van de recreatieve verbindingsweg Brandstraat Bruggesteenweg over te nemen van de Vlaamse Landmaatschappij, ook in geval het landinrichtingsplan Onthaalinfrastructuur Bulskampveld niet zou worden goedgekeurd. 5. Goedkeuring samenwerkingsovereenkomst inzake de werking van het Stad- Land-schap t West-Vlaamse hart. De gemeente werd dit voorjaar uitgenodigd om toe te treden tot het Stad- Land-schap t West-Vlaamse hart. Het Stad-Land-schap t West-Vlaamse hart is een samenwerkingsverband tussen de provincie West-Vlaanderen, negen aangesloten gemeenten en steden, middenveldorganisaties en betrokken doelgroepen met als doel de kwaliteit van het landschap en het streekeigen karakter van t West-Vlaamse hart in al zijn facetten te bevorderen, te promoten en de belevingswaarde te verhogen. Zij ontwikkelen o.a. activiteiten in de domeinen landschap, natuur, recreatie, educatie en erfgoed. De gemeente Ruiselede is momenteel ook al aangesloten bij een dergelijk samenwerkingsverband, namelijk het Regionaal Landschap Houtland dat zich hoofdzakelijk in de regio Brugge Torhout situeert.

3 De gebiedswerking Midden-West-Vlaanderen ziet echter kansen en een meerwaarde voor acht bijkomende gemeenten uit de regio bij een toetreding tot het Stad-Land-schap t West-Vlaamse hart. 1. Toe te treden tot het samenwerkingsverband Stad-Land-schap t West- Vlaamse hart. 2. De samenwerkingsovereenkomst en het addendum van het Stad-Landschap te ondertekenen. 3. Uit te treden uit het samenwerkingsverband Regionaal Landschap Houtland. 6. Goedkeuring van het duurzaam energieactieplan voor de groep Klimaatoverleg Midwest. In zitting van 16 april 2015 besliste de gemeenteraad het Burgemeestersconvenant, ook gekend als Covenant of Mayors, te ondertekenen. Door de ondertekening van het Burgemeestersconvenant engageert de gemeente zich samen met Ingelmunster, Lichtervelde, Meulebeke, Oostrozebeke, Tielt en Wingene binnen de groep Klimaatoverleg Midwest om tegen 2020 een gezamenlijke CO2-reductie van minstens 20% te realiseren door in te zetten op energie-efficiëntie en gebruik van duurzame energiebronnen. Binnen het jaar na ondertekening van het Burgemeestersconvenant wordt verwacht dat de groep van gemeenten een gezamenlijk duurzaam energieactieplan inclusief nulmeting voor het gezamenlijk grondgebied opmaakt en bezorgt aan het Secretariaat van het Burgemeestersconvenant. In het duurzaam energieactieplan wordt aangegeven welke reductiedoelstelling de gemeenten binnen de groep Klimaatoverleg Midwest gezamenlijk tegen 2020 nastreven, wat het referentiejaar is, welke sectoren betrokken zijn en welke acties hiervoor nodig zijn. Het duurzaam energieactieplan inclusief nulmeting werd opgemaakt door de WVI en werd op 8 september toegelicht aan de gemeenteraden van Wingene en Ruiselede.

4 1. De gemeenteraad keurt het gezamenlijk duurzaam energieactieplan, inclusief de nulmeting en reductiedoelstelling, voor de groep Klimaatoverleg Midwest goed. 2. De gemeenteraad geeft WVI de opdracht om het gezamenlijk duurzaam energieactieplan ter goedkeuring in te dienen bij het Secretariaat van het Burgemeestersconvenant van de Europese Commissie voor 13 februari Ondertekenen van het charter Gezonde gemeente. Voor het lokaal bestuur van de gemeente Ruiselede is de gezondheid van iedereen in de gemeente belangrijk. Wij willen dan ook een samenhangend beleid ontwikkelen. Een beleid dat iedereen kansen biedt en stimuleert om gezond te leven in een gezonde omgeving. Een beleid dat bovendien de zorg toegankelijker maakt. Daarom heeft onze gemeente de intentie om gezondheid te integreren in de beleidsen beheerscyclus en heeft onze gemeente de intentie om : Sensibiliserende acties als acties voor een gezond aanbod en een gezonde omgeving aan te bieden Herkenbare en voortdurende communicatie te voeren over het gezondheidsbeleid op maat van iedereen in de gemeente De nodige capaciteit, budget en deskundigheid te vergroten. Om deze intenties uit te voeren kan de gemeente Ruiselede beroep doen op advies en ondersteuning van het LOGO Midden-West-Vlaanderen. Om het advies en de ondersteuning concreet te maken, kan dit vastgelegd worden in een samenwerkingsovereenkomst, het charter Gezonde Gemeente. Dit project biedt onze gemeente een kans om de inspanningen van de voorbije jaren te verzilveren en toekomstige inspanningen meer op elkaar af te stemmen. Met het project Gezonde Gemeente kunnen we zowel gezondheid een plaats geven in het meerjarenplan als onze toekomstige acties en projecten meer diepgang geven. We spelen als gemeente in op een trend dat gezondheid belangrijk is. De Gemeenteraad gaat akkoord om deel te nemen aan het project Gezonde Gemeente. De Gemeenteraad ondertekent hiertoe het charter.

5 Er worden werkingsmiddelen voorzien binnen het Meerjarenplan onder het beleidsveld 0900, binnen het huidige budget GG/CBS/ / /bestuur/CBS/0/IE- GEEN. LOGO Midden-West-Vlaanderen wordt van deze beslissing schriftelijk op de hoogte gebracht. 8. Goedkeuring deelname aan het overlegorgaan ter oprichting van het dienstverlenend samenwerkingsverband TMVS + het aanstellen van een vertegenwoordiger en een plaatsvervanger voor het overlegorgaan. Gemeente Ruiselede is vennoot van de divisie Aanvullende Diensten van TMVW. Via de transitie wordt de aanpassing van de organisatie en werking van de intercommunale conform het decreet op de intergemeentelijke samenwerking (DIS)gerealiseerd. Het DIS stelt dat een opdrachthoudende activiteit niet mag gemengd worden met een dienstverlenende activiteit. Vandaar wordt er overgegaan naar de oprichting van een dienstverlenend intergemeentelijk samenwerkingsverband TMVS, waarin de activiteiten van de divisie Aanvullende Diensten zullen worden ondergebracht. Conform het DIS worden de vennoten uitgenodigd om deel te nemen aan een overlegorgaan ter oprichting van dit samenwerkingsverband. De deelname aan een dienstverlenende vereniging in het kader van de studie, de organisatie en de promotie van ondersteunende diensten op het vlak van o.a. logistiek, projectorganisatie, aankoop en facility management te overwegen en daartoe deel te nemen aan de werkzaamheden van het met dat doel in de zin van artikel 25, 1ste lid van het decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking op te richten overlegorgaan. Voor dit overlegorgaan volgende vertegenwoordiger en plaatsvervanger uit het college van burgemeester en schepenen aan te duiden, en dit na geheime stemming: -Dhr. Marc De Muynck, Schepen, wonende Kangemestraat nr.2, 8755 Ruiselede als (effectieve) vertegenwoordiger van de gemeente, - Dhr. Frans Debouck, Schepen, wonende Abeelstraat nr.13, 8755 Ruiselede als plaatsvervangende vertegenwoordiger van de gemeente. Het overlegorgaan zal in deze voorbereidende fase de volgende opdrachten uitvoeren:

6 1. Het bepalen van een ideale structuur van intergemeentelijke samenwerking voor de studie, organisatie en promotie van ondersteunende diensten op het vlak van onder andere logistiek, projectorganisatie, aankoop en facility management. 2. Indien het resultaat van de studieopdracht positief is ten opzichte van de mogelijke oprichting van een dienstverlenende vereniging, stelt het overlegorgaan overeenkomstig artikel 26 van het decreet houdende intergemeentelijke samenwerking aan de deelnemende gemeenten een bundel ter beschikking waarin de volgende documenten opgenomen zijn: - een grondige motiveringsnota; - een bestuursplan met een omschrijving van de maatschappelijke opdrachten en de daaraan verbonden wijze van dienstverlening, en met een beschrijving van de bestuurlijke organisatie van de dienstverlenende vereniging; - een ondernemingsplan voor een periode van zes jaar, met een omschrijving van de bedrijfsopdrachten, de financiële structuur en de in te zetten middelen, en de controlemogelijkheden op de uitvoering; - een ontwerp van statuten. Aan het overlegorgaan wordt opgedragen om tegen uiterlijk 15 december 2016 haar eindrapport te bezorgen ter verdere beraadslaging in de respectieve gemeenteraden. - o O o -

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Deze meerjarenplannen werden gunstig geadviseerd door het Bisdom (zonder opmerkingen).

Deze meerjarenplannen werden gunstig geadviseerd door het Bisdom (zonder opmerkingen). Zitting Gemeenteraad van 19.09.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing: De Raad hecht haar goedkeuring aan de rekening 2014 en het jaarverslag 2014.

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing: De Raad hecht haar goedkeuring aan de rekening 2014 en het jaarverslag 2014. Zitting Gemeenteraad van 16.04.2015. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Decreet van Art Algemeen Administratief Toezicht - Lijst met beknopte omschrijving

Decreet van Art Algemeen Administratief Toezicht - Lijst met beknopte omschrijving Decreet van 28.4.1993 - Art. 28 - Algemeen Administratief Toezicht - Lijst met beknopte omschrijving Zitting Gemeenteraad van 23.12.2015. --------------------------------------------------------- Aanwezig

Nadere informatie

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04.

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04. Zitting Gemeenteraad van 15.05.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2013, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen.

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2013, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen. Zitting Gemeenteraad van 19.06.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2015, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen.

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2015, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen. Zitting Gemeenteraad van 16 juni 2016. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris,

Nadere informatie

De door de gemeente voorziene werken in de Bruggestraat worden volledig opgeslorpt door bovenvermeld project.

De door de gemeente voorziene werken in de Bruggestraat worden volledig opgeslorpt door bovenvermeld project. Zitting Gemeenteraad van 21.04.2016. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing:

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 20.03.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Aanslagjaren lopen tot 2019; om samen te vallen met de meerjarenplanning in het kader van de BBC.

Aanslagjaren lopen tot 2019; om samen te vallen met de meerjarenplanning in het kader van de BBC. Zitting Gemeenteraad van 19.12.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van

Zitting Gemeenteraad van Zitting Gemeenteraad van 18.06.2015. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Elke Gemeenteraad van de Zone moet de toelage stemmen die aan de Politiezone wordt overgemaakt.

Elke Gemeenteraad van de Zone moet de toelage stemmen die aan de Politiezone wordt overgemaakt. Zitting Gemeenteraad van 19.11.2015. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016 Aanwezig: F. Annys, wnd. voorzitter; G. Soete, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; A. Goethaels,

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van

Zitting Gemeenteraad van Zitting Gemeenteraad van 17.10.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Deze belofte van afstand werd tot op heden niet in een akte opgenomen waardoor deze belofte op heden vervallen is.

Deze belofte van afstand werd tot op heden niet in een akte opgenomen waardoor deze belofte op heden vervallen is. Zitting Gemeenteraad van 19.01.2012. --------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Gelaude

Nadere informatie

besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 29 maart 2017

besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 29 maart 2017 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 29 maart 2017 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Michel Dutré: burgemeester; De Baere Marcel, Joseph Maes,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 15 september 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 15 september 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 27 OKTOBER 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden Michel

Nadere informatie

Onderhavig besluit zal ter kennis gebracht worden van de toezichthoudende overheid.

Onderhavig besluit zal ter kennis gebracht worden van de toezichthoudende overheid. Zitting Gemeenteraad van 15 september 2016. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID Notulen Gemeenteraad van 19.02.2019. aanwezig: De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter; De Muynck Marc, Debouck Frans, Van Erum Lieve, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Van Daele Marnix, Verstuyft Filip,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

De gemeentelijke dotatie aan de Politiezone Regio Tielt werd vastgesteld op 342.652,00 voor het jaar 2015.

De gemeentelijke dotatie aan de Politiezone Regio Tielt werd vastgesteld op 342.652,00 voor het jaar 2015. Zitting Gemeenteraad van 18.12.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 20 februari

Zitting Gemeenteraad van 20 februari Zitting Gemeenteraad van 20 februari 2014. ------------------------------------------------------------ Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Nicole Daems, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 11/04/2017

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 11/04/2017 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 11/04/2017 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; Verontschuldigd: ; G. Soete, F. Annys, M. Declerck, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015 PROVINCIE Antwerpen STADSBESTUUR Herentals 1. Interne kredietaanpassing: kennisname Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015 De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassingen.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1706022 Provincieraadsbesluit betreft TMVW: buitengewone algemene vergadering van 22 december 2017 uittreding

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 20 maart Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 20 maart Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 20 maart 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

Notulen Gemeenteraad zitting van Goedkeuring van de aanpassing van de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel.

Notulen Gemeenteraad zitting van Goedkeuring van de aanpassing van de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel. Notulen Gemeenteraad zitting van 16.04.2019. aanwezig: De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter; De Muynck Marc, Debouck Frans, Van Erum Lieve, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Van Daele Marnix, Verstuyft

Nadere informatie

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 OKTOBER 2014 (DECREET VAN 28 APRIL 1993)

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 OKTOBER 2014 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) Gemeente Zedelgem secretariaat LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 OKTOBER 2014 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het landinrichtingsplan Onthaalinfrastructuur

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren wijziging meerjarenplan 2014-2019

Nadere informatie

Op het beheerscomité van 16 juni 2014 werd de rekening van het vijfde werkingsjaar besproken en vastgesteld.

Op het beheerscomité van 16 juni 2014 werd de rekening van het vijfde werkingsjaar besproken en vastgesteld. Zitting Gemeenteraad van 25.09.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 september 2016.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 september 2016. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 25 oktober 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Gelet op het Gemeentedecreet, meer bepaald de artikels 180 en 181;

Gelet op het Gemeentedecreet, meer bepaald de artikels 180 en 181; Gemeenteraad Zitting van 17 april 2018 Notule Aanwezig: Dirk Debaere: voorzitter; Kurt Windels: burgemeester; Enigo Vandendriessche, Martine Verhamme, Wilfried Vanacker, Nadine Verheye, Rob Kindt: schepenen;

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010

GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010 GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010 Aanwezig M.M.: Jan Stevens, burgemeester, Filiep De Vos, Marc Debie, Magda Deprez, Rik Buyse, Guido Callewaert (voorzitter OCMW), schepenen Georges Lambrecht, Mia Deloddere-Eeckhout,

Nadere informatie

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 19.02.2009 Provincie West-Vlaanderen Gemeente 8755 Ruiselede Aanwezig : G. De Roo : Burgemeester-voorzitter ; M. De Muynck, H. Gyselbrecht, C.

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Landinrichtingsplan onthaalinfrastructuur Bulskampveld. Infoavond Doomkerke Ma. 2 febr. 2015 Frank Debeil, Vlaamse Landmaatschappij

Landinrichtingsplan onthaalinfrastructuur Bulskampveld. Infoavond Doomkerke Ma. 2 febr. 2015 Frank Debeil, Vlaamse Landmaatschappij Landinrichtingsplan onthaalinfrastructuur Bulskampveld Infoavond Doomkerke Ma. 2 febr. 2015 Frank Debeil, Vlaamse Landmaatschappij Inhoud presentatie Landinrichtingsproject Bulskampveld Landschapspark

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur

GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019 Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur De lijst met de besluiten van de gemeenteraad van 13

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans; de heer Swa De Bakker; de heer Silvain Vertommen; de heer Rudy Nuyens;

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK Jo,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 21:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 21:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad MAANDAG 4 FEBRUARI 2019 aanwezig Pieter Smits, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Geert Rottiers, Vera Goris, Karl Van Hoofstat, Axel Boen, schepenen Leo Haucourt, Stan Scholiers, Philippe

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Georges Lambrecht,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018 NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD Zitting van maandag 10 december 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Katelijne Scheirlinckx, voorzitter; Godelieve Van Der Straeten, Tamara De Geeter, Dirk Verniers,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

Zonecollege en Zoneraad - zone Midwest overzicht beslissingen. dinsdag 23 juni 2015

Zonecollege en Zoneraad - zone Midwest overzicht beslissingen. dinsdag 23 juni 2015 Zonecollege en Zoneraad - zone Midwest overzicht beslissingen dinsdag 23 juni 2015 Aanwezig Verontschuldigd met kennisgeving Publiek Luc Martens (voorzitter, Burgemeester Roeselare), Karlos Callens (Burgemeester

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 26 oktober 2017 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

zitting van dinsdag 25 april 2017

zitting van dinsdag 25 april 2017 zitting van dinsdag 25 april 2017 Openbare zitting 01 Kennisname ontslag OCMW raadslid - Inneke Lermusieau De voorzitter deelt mee dat mevr. Inneke Lermusieau ontslag heeft genomen als OCMW-raadslid per

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 OKTOBER 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 OKTOBER 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 OKTOBER 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 9 december 2016. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Normaal DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester Ward Gillis,

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00186 Notulen gemeenteraad 7 mei 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 21 maart 2017.

Gemeenteraadszitting dinsdag 21 maart 2017. Registernummer B17-00070 Publicatiedatum 13.03.2017 Gemeenteraadszitting dinsdag 21 maart 2017. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 24 maart Kennisgeving notulen van het vast bureau van 9 maart 2016 en 23 maart 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 24 maart Kennisgeving notulen van het vast bureau van 9 maart 2016 en 23 maart 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 APRIL 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Verwijzing naar wettelijke basis Het decreet van 05/04/1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid en de uitvoeringsreglementering. Doelstellingen In de gemeente is een gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn PROVINCIE LIMBURG ARRONDISSEMENT MAASEIK OCMW HOUTHALEN-HELCHTEREN Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van: 16/03/2017 om 18.35 uur Aanwezig: Mustafa Aytar, voorzitter Göksal Kanli,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING

ONTWERP VAN DECREET TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zitting 2008-2009 18 februari 2009 ONTWERP VAN DECREET betreffende de organisatie en erkenning van toeristische samenwerkingsverbanden TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zie: 1853 (2008-2009)

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2010

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2010 Aanwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK Jo,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-12-12 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD DD. 02 JULI 2013. Aanvang: 20.00 uur gemeenteraadzaal te Nevele

DAGORDE GEMEENTERAAD DD. 02 JULI 2013. Aanvang: 20.00 uur gemeenteraadzaal te Nevele DAGORDE GEMEENTERAAD DD. 02 JULI 2013 Aanvang: 20.00 uur gemeenteraadzaal te Nevele Openbare zitting 1 Tijdelijke politieverordeningen getroffen bij besluit burgemeester bekrachtiging door de gemeenteraad

Nadere informatie