Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing:"

Transcriptie

1 Zitting Gemeenteraad van Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck Frans : Schepenen ; Wyckstandt Linda : OCMW-Voorzitter ; Van Erum Lieve, Lanssens Veerle, Van Daele Marnix, Verstuyft Filip, Verstraete Gilles, Van de Steene Mattias, De Paepe Tom, De Roest Sofie, Coppens William, Craeymeersch Jozefien, De Vos Ingrid, Van den Broeck Mieke : Raadsleden; De Leersnyder Luc : Gemeentesecretaris ; Openbare zitting. 1. Goedkeuring van de jaarrekening 2013 en het jaarverslag 2013 en aktename van de begroting 2014 en het jaarprogramma 2014 van het R.S.O.-interlokale vereniging (Regionaal Sport Overleg). Sinds 6 december 1983 is er een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Tielt, Ardooie, Ingelmunster, Dentergem, Izegem, Pittem, Ruiselede, Wingene, Meulebeke en Oostrozebeke met betrekking tot het regionaal sportoverleg. In zitting van 19 februari 2004 keurde de gemeenteraad de overeenkomst betreffende de oprichting van een interlokale vereniging Regionaal Sport Overleg goed. De Raad hecht haar goedkeuring aan de rekening 2013 en het jaarverslag 2013 van het Regionaal Sportoverleg (R.S.O.-iv). De Raad neemt akte van de begroting 2014 en het jaarprogramma 2014 van het Regionaal Sportoverleg (R.S.O.-iv). 2. Vaststelling van het plannenregister. Iedere gemeente is er toe gehouden om een plannenregister voor zijn grondgebied op te maken. Het is een digitaal register waar alle plannen en verordeningen die van toepassing zijn in Ruiselede, zijn opgenomen. Dit is de laatste voorwaarde van de vijf om te worden ontvoogd d.w.z. dat het schepencollege alle aanvragen voor een stedenbouwkundige vergunning of verkavelingsvergunning rechtstreeks zal vergunnen.

2 Het plannenregister wordt vastgesteld. De dataset van het plannenregister wordt samen met de ingescande gemeenteraadsbeslissing per opgestuurd naar de provinciale afdeling van het departement Ruimte Vlaanderen. De gemeenteraadsbeslissing en een afschrift van de in artikel 2 vermelde wordt per aangetekend schrijven overgemaakt aan Ruimte Vlaanderen, Afdeling Onderzoek en Monitoring, Koning Albert I-laan 1.2 bus 91, 8200 Brugge. Na conformverklaring de subsidie te laten uitbetalen op rekening van de gemeente BE Goedkeuring van het actieprogramma betreffende de onbebouwde percelen in Ruiselede. In het kader van het decreet grond- en pandenbeleid van 27 maart 2009 moet de gemeente een actieprogramma opmaken met als doel om minstens 25 % van de gronden, die eigendom zijn van Vlaamse (semi) publieke instanties, een sociale bestemming te geven tegen Momenteel is er maar één perceel dat eigendom is van een openbaar bestuur namelijk een stuk grond gelegen langs de Poekestraat en eigendom van de Regie der Gebouwen. De toenmalige eigenaars werden onteigend zodanig dat de Regie der Gebouwen er een rijkswachtkazerne zouden kunnen bouwen. De Regie der Gebouwen wil het perceel verkopen maar moet eerst de onteigende de kans te geven om het perceel terug te kopen. De onderhandelingen zijn momenteel aan de gang. Daarom kunnen er geen acties worden opgenomen in het actieprogramma. Het actieprogramma betreffende de onbebouwde percelen in Ruiselede, die eigendom zijn van Vlaamse besturen en Vlaamse semipublieke rechtspersonen, wordt goedgekeurd. 4. Verslag van de Voorzitter van de Gecoro over het beheer en de werkingsmiddelen van de Gecoro tijdens het jaar De Raad neemt kennis van het verslag van de Voorzitter van de Gecoro, over de werking en de werkingsmiddelen van de Gecoro. 5. Goedkeuring van het gemeentelijk reglement tot tussenkomst in de aankoop van een European Youth Card.

3 De Vlaamse Overheid stimuleert lokale besturen zich in te zetten voor gemeenschapsvorming, cultuureducatie en het bereiken van kansengroepen (Vlaamse beleidsprioriteit 1). European Youth Card Association (EYCA) biedt jongeren tussen 16 en 26 jaar de kans om, mits de aankoop van een European Youth Card, in Vlaanderen, Brussel, Wallonië en diverse Europese landen te genieten van kortingen binnen het brede culturele aanbod. Het College is van mening dat de aankoop van een EYC de cultuureducatie bij de Ruiseleedse jongeren kan verhogen en stimuleren en besliste dan ook tussen te komen in de aankoop van dergelijke kaart. Deze tussenkomst werd als actie opgenomen binnen het meerjarenplan Jaarlijks wordt een budget van 250 voorzien. Met eenparigheid van stemmen wordt goedkeuring verleend aan het gemeentelijk reglement tot tussenkomst in de aankoop van een European Youth Card. 6. Goedkeuring van het uitvoeren van een regionale I-scan door de Universiteit van Gent in opdracht van het ILV Associatie Midwest. Sinds 2005 komen de burgemeesters van de gemeenten uit de regio Roeselare Tielt bijeen in het Midwestoverleg. De voorbije jaren is de samenwerking in de regio én tussen de gemeenten van de regio sterk toegenomen. Met een actieve werking van het Midwestoverleg, de gebiedsgerichte werking van de provincie, de toenemende regionale werking in WVI en de initiatieven van RESOC werd een structurele ondersteuning uitgebouwd rond deze regionale samenwerking. De studie naar schaalveranderingen die in 2010 werd uitgevoerd, bevestigt dat er op veel beleidsdomeinen wordt samengewerkt in de regio. In navolging van deze studie in 2010 en het gevoerde vervolgtraject gedurende twee jaar, werd in 2013 een bevraging uitgevoerd bij zowel mandatarissen als secretarissen. Eén van de noden was samenwerking en ondersteuning bij de inzet van ICT in de organisatie en dienstverlening. Om aan deze nood te voldoen, werd in de schoot van het Midwestoverleg Beheerscomité ILV Associatie Midwest de werkgroep Midwest ICT opgericht. Vanuit deze werkgroep werd het voorstel van de regionale I-scan gelanceerd. Dit kende navolging in de stuurgroep Midwest met goedkeuring door het Midwestoverleg Beheerscomité op 26 november Met 11 ja-stemmen en 5 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

4 Er wordt goedkeuring gehecht aan de aanvullende overeenkomst project: uitvoeren regionale I-scan door Universiteit Gent, gevoegd in bijlage bij deze beslissing om er één geheel mee te vormen. Het project van de regionale I-scan wordt gefinancierd met middelen bijeengebracht door elke gemeente in de regio Midden-West-Vlaanderen (jaarlijks 0,05/inwoner) voor regionale projecten. Deze beslissing wordt overgemaakt aan de Interlokale Vereniging Associatie Midwest. 7. Goedkeuring documenten noodplanning: richtlijnen voor de organisatie van evenementen en melding evenementen Maxi en Mini. Het KB van 16 februari 2006 betreffende de nood-en interventieplannnen definieert de rol en de verantwoordelijkheden van de gemeenten en provincies i.v.m. noodplanning. Zo is elke gemeente en provincie onder meer belast met het installeren van een veiligheidscel, het aanduiden van een ambtenaar noodplanning, identificeren en analyseren van de risico s op het grondgebied, enz. Bij het organiseren van een evenement is het van groot belang dat de hulpdiensten op de hoogte zijn van een aantal zaken om gepast en snel te kunnen ingrijpen in geval van een incident. Daarom werd het meldingsformulier evenementen ontwikkeld voor tijdelijk voor het publiek toegankelijk evenementen waar meer dan 100 personen op hetzelfde moment aanwezig kunnen zijn. Er zijn twee formulieren: MINI voor evenementen met 100 tot 500 aanwezigen MAXI voor evenementen met meer dan 500 aanwezigen. Aan de hand van de meldingsformulieren evalueren de dienst Noodplanning en de hulpdiensten (brandweer en dienst 100, politie, ziekenhuizen) alle aangekondigde evenementen op risico s. Verder is er nog een bundel Richtlijnen voor organisatoren met tal van interessante tips en richtlijnen om een evenement veilig te laten verlopen. Er wordt goedkeuring gehecht aan Richtlijnen voor organisatoren van evenementen, gevoegd in bijlage bij deze beslissing om er één geheel mee te vormen. Er wordt goedkeuring gehecht aan Melding evenementen mini, gevoegd in bijlage bij deze beslissing om er één geheel mee te vormen.

5 Er wordt goedkeuring gehecht aan Melding evenementen maxi, gevoegd in bijlage bij deze beslissing om er één geheel mee te vormen. 8. Kennisname van de beslissing van de Stad Tielt houdende goedkeuring van het BNIP (Bijzonder Nood- en Interventieplan) naar aanleiding van de T.A.C.-Rally op 12 april Vanuit de dienst noodplanning Tielt werd een gemeentelijk Bijzonder Nooden Interventieplan (BNIP) voor de TAC-Rally van 9, 11 en 12 april 2014 opgemaakt en goedgekeurd door de leden van de veiligheidscel van Tielt. Na goedkeuring van de gemeenteraad Tielt, wordt dit GBNIP ook voorgelegd aan de gouverneur. De TAC autorally is een snelheidswedstrijd voor auto s met competitief karakter op de openbare weg en is een manche van het BK rally. Het parcours is quasi ongewijzigd ten opzichte van de editie van De rally kent slechts een klein aandeel op het grondgebied van Ruiselede (Galgenstraat). Naast de gemeentelijke coördinatievergadering, vindt er voorafgaand aan de rally ook nog een provinciale coördinatievergadering plaats. Indien zich tijdens het evenement een onverwacht incident zou voordoen die het karakter van een noodsituatie aanneemt, bevat het GBNIP specifieke richtlijnen voor het bestrijden van deze risico s. Er werd gevraagd om dit BNIP ter kennis te brengen van de gemeenteraad van Ruiselede. Het BNIP werd ook vooraf aan de leden van de gemeentelijke veiligheidscel van Ruiselede voorgelegd, ten einde de leden ook de mogelijkheid te bieden de nodige opmerkingen of aanvullingen door te geven. De Raad neemt kennis van het Bijzonder Nood- en Interventieplan TAC-rally Vaststelling van een tijdelijk politiereglement betreffende de beperkingen op de ambulante activiteiten ter gelegenheid van de T.A.C.-Rally op 12 april Op zaterdag 12 april 2014 gaat de T.A.C.-rally door te Tielt. Een gedeelte van de KP (klassementsproef) Schuiferskapelle is gelegen langs het grondgebied van de gemeente Ruiselede. Er dient een tijdelijk politiereglement opgemaakt te worden in verband met het verbod op de verkoop van eet- en drinkwaren langs het parcours. Ook dient er een verbod opgelegd te worden voor de verkoop en het verbruik van alcoholische dranken langs het parcours.

6 Ter gelegenheid van de Autorally is op zaterdag 12 april 2014 vanaf 4.00 uur tot uur het opstellen van tenten, kramen, voertuigen met het oog op verkoop van eet- en drinkwaren verboden langs het parcours van de KP s en binnen een straal van 500 m van het parcours van de TAC-rally. Uitzonderingen op voormelde verbodsbepaling kunnen enkel verleend worden door het College van Burgemeester en Schepenen en dit op vooraf gekende en goedgekeurde plaatsen. De verkoop en het verbruik van alcoholische dranken is verboden op de KP s en in de onmiddellijke omgeving ervan. De overtredingen van dit besluit zullen gestraft worden met politiestraffen. Deze verordening zal in overeenstemming met de voorschriften van het Gemeentedecreet worden bekendgemaakt en ter kennis worden gebracht aan de Bestendige Deputatie, de griffie van de Rechtbank van Eerste aanleg te Brugge en de griffie van de Politierechtbank te Brugge. - o O o -

Deze meerjarenplannen werden gunstig geadviseerd door het Bisdom (zonder opmerkingen).

Deze meerjarenplannen werden gunstig geadviseerd door het Bisdom (zonder opmerkingen). Zitting Gemeenteraad van 19.09.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

De exploitatietoelage blijft ongewijzigd en dient dus niet verhoogd te worden.

De exploitatietoelage blijft ongewijzigd en dient dus niet verhoogd te worden. Zitting Gemeenteraad van 20 oktober 2016. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris,

Nadere informatie

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04.

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04. Zitting Gemeenteraad van 15.05.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing: De Raad hecht haar goedkeuring aan de rekening 2014 en het jaarverslag 2014.

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing: De Raad hecht haar goedkeuring aan de rekening 2014 en het jaarverslag 2014. Zitting Gemeenteraad van 16.04.2015. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

De door de gemeente voorziene werken in de Bruggestraat worden volledig opgeslorpt door bovenvermeld project.

De door de gemeente voorziene werken in de Bruggestraat worden volledig opgeslorpt door bovenvermeld project. Zitting Gemeenteraad van 21.04.2016. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2013, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen.

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2013, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen. Zitting Gemeenteraad van 19.06.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Aanslagjaren lopen tot 2019; om samen te vallen met de meerjarenplanning in het kader van de BBC.

Aanslagjaren lopen tot 2019; om samen te vallen met de meerjarenplanning in het kader van de BBC. Zitting Gemeenteraad van 19.12.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Decreet van Art Algemeen Administratief Toezicht - Lijst met beknopte omschrijving

Decreet van Art Algemeen Administratief Toezicht - Lijst met beknopte omschrijving Decreet van 28.4.1993 - Art. 28 - Algemeen Administratief Toezicht - Lijst met beknopte omschrijving Zitting Gemeenteraad van 23.12.2015. --------------------------------------------------------- Aanwezig

Nadere informatie

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2015, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen.

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2015, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen. Zitting Gemeenteraad van 16 juni 2016. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris,

Nadere informatie

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 19.02.2009 Provincie West-Vlaanderen Gemeente 8755 Ruiselede Aanwezig : G. De Roo : Burgemeester-voorzitter ; M. De Muynck, H. Gyselbrecht, C.

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van

Zitting Gemeenteraad van Zitting Gemeenteraad van 18.06.2015. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Elke Gemeenteraad van de Zone moet de toelage stemmen die aan de Politiezone wordt overgemaakt.

Elke Gemeenteraad van de Zone moet de toelage stemmen die aan de Politiezone wordt overgemaakt. Zitting Gemeenteraad van 19.11.2015. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

De gemeentelijke dotatie aan de Politiezone Regio Tielt werd vastgesteld op 342.652,00 voor het jaar 2015.

De gemeentelijke dotatie aan de Politiezone Regio Tielt werd vastgesteld op 342.652,00 voor het jaar 2015. Zitting Gemeenteraad van 18.12.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Op het beheerscomité van 16 juni 2014 werd de rekening van het vijfde werkingsjaar besproken en vastgesteld.

Op het beheerscomité van 16 juni 2014 werd de rekening van het vijfde werkingsjaar besproken en vastgesteld. Zitting Gemeenteraad van 25.09.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Deze belofte van afstand werd tot op heden niet in een akte opgenomen waardoor deze belofte op heden vervallen is.

Deze belofte van afstand werd tot op heden niet in een akte opgenomen waardoor deze belofte op heden vervallen is. Zitting Gemeenteraad van 19.01.2012. --------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Gelaude

Nadere informatie

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 28.01.2009 Provincie West-Vlaanderen Gemeente 8755 Ruiselede Aanwezig : G. De Roo : Burgemeester-voorzitter ; M. De Muynck, H. Gyselbrecht, C.

Nadere informatie

Vergadering van 24 januari 2018

Vergadering van 24 januari 2018 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 24 januari 2018 Aanwezig: Kris Degroote, voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, burgemeester Lieven Vandenneucker, Carina Ricour, Marie

Nadere informatie

PERSONEEL EN ORGANISATIE

PERSONEEL EN ORGANISATIE ZITTING VAN 25 MAART 2014 Aanwezig: Katrien Vandecasteele, voorzitter; Kurt Windels, burgemeester (vanaf punt 4); Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede, Dries Couckuyt, Fien

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 20 februari

Zitting Gemeenteraad van 20 februari Zitting Gemeenteraad van 20 februari 2014. ------------------------------------------------------------ Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter

Nadere informatie

Toelichtende nota. Gemeenteraad

Toelichtende nota. Gemeenteraad Toelichtende nota Gemeenteraad 30 mei 2016 Punt 2 Patrimonium goedkeuring van de ontwerpakten van overdracht van gronden van een zijtak van de Zwartegatbeek voor opname in het openbaar domein Bijlage(n)

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 6 MAART 2018

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 6 MAART 2018 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde Gemeente Wortegem-Petegem UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 6 MAART 2018 Aanwezig: Van den Dorpe Isabelle, Schepen-Voorzitter;

Nadere informatie

Politiereglement Evenementen

Politiereglement Evenementen Politiereglement Evenementen Gelet op de artikelen 19, 26 en 27 van de Grondwet; Gelet op de artikelen 112, 117 t.e.m. 119ter en 133 t.e.m. 135 van de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op het Milieuvergunningsdecreet

Nadere informatie

Interlokale Vereniging Associatie Midwest

Interlokale Vereniging Associatie Midwest Prezone Midwest dinsdag 24 juni 2014 Inhoud 1. Goedkeuring verslag prezoneraad 27 mei 2014 4 2. Goedkeuring akkoord verdeelsleutel, aangepast aan de opmerkingen van het akkoord van de PZR 27 mei 2014 4

Nadere informatie

Politiereglement Evenementen

Politiereglement Evenementen Politiereglement Evenementen Gelet op de artikelen 19, 26 en 27 van de Grondwet; Gelet op de artikelen 112, 117 t.e.m. 119ter en 133 t.e.m. 135 van de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op het Milieuvergunningsdecreet

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 20 MAART 2018

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 20 MAART 2018 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde Gemeente Wortegem-Petegem UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 20 MAART 2018 Aanwezig: Vander Meeren Luc, Burgemeester-Voorzitter;

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 30 MEI 2012

GEMEENTERAAD DD. 30 MEI 2012 GEMEENTERAAD DD. 30 MEI 2012 Aanwezig M.M.: Jan Stevens, burgemeester, Filiep De Vos, Marc Debie, Magda Deprez, Rik Buyse, Guido Callewaert (voorzitter OCMW), schepenen Georges Lambrecht, Mia Deloddere-Eeckhout,

Nadere informatie

Gelet op het Gemeentedecreet, meer bepaald de artikels 180 en 181;

Gelet op het Gemeentedecreet, meer bepaald de artikels 180 en 181; Gemeenteraad Zitting van 17 april 2018 Notule Aanwezig: Dirk Debaere: voorzitter; Kurt Windels: burgemeester; Enigo Vandendriessche, Martine Verhamme, Wilfried Vanacker, Nadine Verheye, Rob Kindt: schepenen;

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen College van burgemeester en schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 5 juli 2016 Afdeling Vrije tijd - Evenementen 24 2016_CBS_00251 Politieverordeningen - Politieverordening stadsrun Droeshout op 16

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van

Zitting Gemeenteraad van Zitting Gemeenteraad van 17.10.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID Notulen Gemeenteraad van 19.02.2019. aanwezig: De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter; De Muynck Marc, Debouck Frans, Van Erum Lieve, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Van Daele Marnix, Verstuyft Filip,

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 19 februari 2013

Zitting Gemeenteraad van 19 februari 2013 Zitting Gemeenteraad van 19 februari 2013 AANWEZIG: Dirk Debaere, Voorzitter - Kurt Windels, Burgemeester - Enigo Vandendriessche, Martine Verhamme, Wilfried Vanacker, Nadine Verheye, Robrecht Kindt, Katrien

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA VAN DE GEMEENTERAAD van 26 MAART 2018

TOELICHTENDE NOTA VAN DE GEMEENTERAAD van 26 MAART 2018 Goedkeuri ng van het verslag van de vorige vergadering Openbaar Delaere Ivan, Burge mee ster-voorzitter Algemeen bel eid TOELICHTENDE NOTA VAN DE GEMEENTERAAD van 26 MAART 2018 1. Goedkeuring van het verslag

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 26 april 2016 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 26 april 2016 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 26 april 2016 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

Aan Federaal Aankoopcomité Kruidtuinlaan 50 bus Brussel

Aan Federaal Aankoopcomité Kruidtuinlaan 50 bus Brussel Aan Federaal Aankoopcomité Kruidtuinlaan 50 bus 398 1000 Brussel Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid 12025/62 20181048 16.05.2018 Dienst E-mail Telefoon Fax Bouwdienst vastgoedinformatie@mechelen.be

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Normaal DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester Ward Gillis,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 12 FEBRUARI 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 12 FEBRUARI 2019 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Gemeente Wortegem-Petegem UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 12 FEBRUARI 2019 Aanwezig: Vander Meeren Luc, Burgemeester-Voorzitter; Nachtegaele

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE Provincie Limburg UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE Arrondissement Zitting van : 30 november 2015 Hasselt Aanwezig: Jef Bobbaers - burgemeester-voorzitter Gemeente Zutendaal Raymond Thijs,

Nadere informatie

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 16/06/2011. Provincie West-Vlaanderen Gemeente 8755 Ruiselede Aanwezig : G. De Roo : Burgemeester-voorzitter ; M. De Muynck, H. Gyselbrecht, C.

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 AUGUSTUS 2016

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 AUGUSTUS 2016 -Petegem UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 AUGUSTUS 2016 Aanwezig : Vander Meeren Luc, Burgemeester - Voorzitter ; Nachtegaele Veerle, Dhondt Willy en Van Tieghem Maarten,

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

Zonecollege en Zoneraad - zone Midwest Overzicht beslissingen. dinsdag 26 mei 2015

Zonecollege en Zoneraad - zone Midwest Overzicht beslissingen. dinsdag 26 mei 2015 Zonecollege en Zoneraad - zone Midwest Overzicht beslissingen dinsdag 26 mei 2015 Aanwezig Verontschuldigd met kennisgeving Luc Martens (voorzitter, Burgemeester Roeselare), Karlos Callens (Burgemeester

Nadere informatie

GECORO Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening

GECORO Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening GECORO Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening JAARVERSLAG 2011 1 / 5 VOORWOORD In toepassing van artikel 10 2 van het huishoudelijk reglement van de Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 APRIL 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 APRIL 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 APRIL 2019 GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten Stad Borgloon College van burgemeester en schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten 26 2017_CBS_00515 Aanvullend

Nadere informatie

Que Pasa - tijdelijk politiereglement op het verkeer te Middelkerke n.a.v. 'Varken aan 't spit' op 15/03/2014

Que Pasa - tijdelijk politiereglement op het verkeer te Middelkerke n.a.v. 'Varken aan 't spit' op 15/03/2014 Sector secretariaat gemeenteraad uittreksel notulenboek Zitting Gemeenteraad 24/04/2014 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

Aanvraag van een planologisch attest

Aanvraag van een planologisch attest Bijlage I Model I Aanvraag van een planologisch attest AFDELINGSCODE- (Vul hier het adres in van de gedelegeerd planologisch ambtenaar) In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum Bezorg

Nadere informatie

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur.

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur. Dagorde gemeenteraad Zitting van 20 juni 2018 ons kenmerk:1807 datum 12-6-2018 Sec&Onthaal/ De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 maart 2018 Afdeling Technische diensten - Dienst patrimonium en infrastructuur

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 maart 2018 Afdeling Technische diensten - Dienst patrimonium en infrastructuur 97) zutendaal Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 maart 2018 Afdeling Technische diensten - Dienst patrimonium en infrastructuur 17 2018_GR_00027 Mobiliteit: aanvullend politiereglement op

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 maart 2019 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur.

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. GEMEENTERAAD Bekendmaking reglement/verordening Zitting van 28 februari 2019 Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. Het gemeenteraadsbesluit van 28 februari 2019 over:

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 MEI 2017

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 MEI 2017 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 MEI 2017 Aanwezig : Vander Meeren Luc, Burgemeester - Voorzitter ; Nachtegaele Veerle, Van den Dorpe Isabelle, Dhondt Willy en Van Tieghem

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

Fusies in Vlaanderen: wat met Ruiselede?

Fusies in Vlaanderen: wat met Ruiselede? Resultaten van de enquête Fusies in Vlaanderen: wat met Ruiselede? Waarom deze enquête? Op 14 oktober 2018 gaan de volgende gemeenteraadsverkiezingen door. De Vlaamse overheid, die liever grotere entiteiten

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 8 SEPTEMBER 2015

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 8 SEPTEMBER 2015 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 8 SEPTEMBER 2015 Aanwezig : Vander Meeren Luc, Burgemeester - Voorzitter ; Nachtegaele Veerle, Van den Dorpe Isabelle,Dhondt Willy en Van Tieghem

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karine, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen College van burgemeester en schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 5 juli 2016 Afdeling Vrije tijd - Evenementen 26 2016_CBS_00254 Politieverordeningen - Politieverordening Kampioenschap van Vlaanderen

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17 DECEMBER 2015

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17 DECEMBER 2015 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17 DECEMBER 2015 Aanwezig : Aelvoet Carlos, Voorzitter ; Vander Meeren Luc, Burgemeester ; Nachtegaele Veerle Van den Dorpe Isabelle, Dhondt Willy

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 14 APRIL 2015

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 14 APRIL 2015 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 14 APRIL 2015 Aanwezig : Vander Meeren Luc, Burgemeester - Voorzitter ; Nachtegaele Veerle, Van den Dorpe Isabelle, Dhondt Willy en Van Tieghem

Nadere informatie

Provincie WEST-VLAANDEREN Hulpverleningszone Midwest Koning Albert I laan ROESELARE BEGROTING 2015 ARDOOIE DENTERGEM HOOGLEDE INGELMUNSTER IZEG

Provincie WEST-VLAANDEREN Hulpverleningszone Midwest Koning Albert I laan ROESELARE BEGROTING 2015 ARDOOIE DENTERGEM HOOGLEDE INGELMUNSTER IZEG Provincie WEST-VLAANDEREN Hulpverleningszone Midwest Koning Albert I laan 4 8800 ROESELARE BEGROTING 2015 ARDOOIE DENTERGEM HOOGLEDE INGELMUNSTER IZEGEM MEULEBEKE MOORSLEDE LICHTERVELDE OOSTROZEBEKE PITTEM

Nadere informatie

Zitting van maandag 11 maart Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur - art.

Zitting van maandag 11 maart Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur - art. Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Zitting van maandag 11 maart 2019 Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Dirk De Smul, de heer Mathias Van de

Nadere informatie

Zoneraad en Zonecollege Zone Midwest. dinsdag, 26 juni Overzicht beslissingen

Zoneraad en Zonecollege Zone Midwest. dinsdag, 26 juni Overzicht beslissingen Zoneraad en Zonecollege Zone Midwest dinsdag, 26 juni 2018 Overzicht beslissingen Aanwezig Verontschuldigd Kris Declercq: voorzitter, burgemeester Roeselare; Francesco Vanderjeugd: ondervoorzitter, burgemeester

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur.

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur. Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r 2 0 1 8. AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert, schepenen; Guy Glorieux, schepen - voorzitter

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT ZITTING van 26 mei 2015 Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter; GEMEENTE Jan Couck, Pierre Van de Velde, Johan Deleu,

Nadere informatie

Gemeentereglement betreffende de exploitatie van en de beteugeling van overlast rond nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie

Gemeentereglement betreffende de exploitatie van en de beteugeling van overlast rond nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie Gemeentereglement betreffende de exploitatie van en de beteugeling van overlast rond nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie Artikel 1: Begripsomschrijving Voor de toepassing van dit reglement

Nadere informatie

Gemeenteraad - toelichtende nota

Gemeenteraad - toelichtende nota Gemeenteraad - toelichtende nota Punt 2 Openbare werken riolerings- en wegeniswerken Sint Germanusstraat project W214055 goedkeuring voorontwerpdossier Bijlage(n) neen Het project W214055 heeft als doel

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van. het schepencollege. Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Tielt. Vergadering van 5 juli 2017

Uittreksel uit de notulen van. het schepencollege. Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Tielt. Vergadering van 5 juli 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Tielt Uittreksel uit de notulen van het schepencollege Vergadering van 5 juli 2017 Aanwezig: Ivan Delaere, Burgemeester-voorzitter Paul Lambrecht, Greet Dewitte,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 JUNI 2017

GEMEENTERAAD VAN 29 JUNI 2017 GEMEENTERAAD VAN 29 JUNI 2017 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraadszitting.

Nadere informatie

Zonecollege en Zoneraad - zone Midwest overzicht beslissingen. dinsdag 23 juni 2015

Zonecollege en Zoneraad - zone Midwest overzicht beslissingen. dinsdag 23 juni 2015 Zonecollege en Zoneraad - zone Midwest overzicht beslissingen dinsdag 23 juni 2015 Aanwezig Verontschuldigd met kennisgeving Publiek Luc Martens (voorzitter, Burgemeester Roeselare), Karlos Callens (Burgemeester

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum 07/11/2011 TP/2110273 2570 09/11/2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum 07/11/2011 TP/2110273 2570 09/11/2011 Alle briefwisseling sturen aan: - Stadsontwikkeling - Stedenbouwkundige vergunningen Grote Markt 1 2000 Antwerpen Steenackers Louis Clementinastraat 24 2018 ANTWERPEN uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering van 4 mei 2007 (BS 19 juni 2007) houdende het lokaal beleid kinderopvang. Titel I. Algemene bepalingen

Besluit van de Vlaamse Regering van 4 mei 2007 (BS 19 juni 2007) houdende het lokaal beleid kinderopvang. Titel I. Algemene bepalingen 1 Besluit van de Vlaamse Regering van 4 mei 2007 (BS 19 juni 2007) houdende het lokaal beleid kinderopvang Titel I. Algemene bepalingen Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder:

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 19 oktober 2015 MENS EN SAMENLEVING Samenstelling: Aanwezig: de heer Wout Maddens, schepen; mevrouw Catherine Waelkens, schepen; de

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter. Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter. Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 124 GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER 2011 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

Adviesvraag: voorontwerp van decreet tot wijziging van het decreet van 28 juni 1985 betreffende de milieuvergunning en van de Vlaamse Codex

Adviesvraag: voorontwerp van decreet tot wijziging van het decreet van 28 juni 1985 betreffende de milieuvergunning en van de Vlaamse Codex Advies Beroepsmogelijkheden milieuvergunningsdecreet Codex Ruimtelijke Ordening Brussel, Minaraad, 5 juli 2011 Brussel, SERV, 6 juli 20111 SERV_ADV_20110706_decreetberoepen Sociaal-Economische raad van

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 2. Goedkeuren ontwerpakte en instelprijs voor de openbare verkoop van de woning gelegen in de Izegemstraat 34 te Ingelmunster

OPENBARE ZITTING. 2. Goedkeuren ontwerpakte en instelprijs voor de openbare verkoop van de woning gelegen in de Izegemstraat 34 te Ingelmunster Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 26 juni 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

3. Gemeenteraad - Aanvragen van de eretitel van ereburgemeester voor de heer Mon Fillet.

3. Gemeenteraad - Aanvragen van de eretitel van ereburgemeester voor de heer Mon Fillet. Aanwezig: Karin Jiroflée, voorzitter; Steven Swiggers, burgemeester; Tom Van der Auwera, Paul De Troyer, Mark Feyaerts, Nico Bogaerts, Dieter Vanbesien, schepenen; Ilse Fillet, OCMW-voorzitter-schepen;

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Geheime zitting van 1 april 2019 Aanwezig: Pieter Claeys, burgemeester-voorzitter; Yves De Baets, Hendrik Van de Veere, Frederik

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Uittreksel uit het vergunningenregister

Uittreksel uit het vergunningenregister datum 31 januari 2017 uw kenmerk JBesage33B ons kenmerk bijlage(n) / contactpersoon Christel Belpaeme infonot@oostende.be Uittreksel uit het vergunningenregister Voor zover ons bekend, is er 1 dossier

Nadere informatie

POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET ORGANISEREN VAN AFVALARME EVENEMENTEN

POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET ORGANISEREN VAN AFVALARME EVENEMENTEN POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET ORGANISEREN VAN AFVALARME EVENEMENTEN Gemeente Willebroek HOOFDSTUK 1: Definities en toepassingsgebied Afdeling 1: DEFINITIES Artikel 1: De begrippen en definities vermeld

Nadere informatie

Wonen in Vlaanderen. Mercedes Van Volcem Vlaams Parlementslid

Wonen in Vlaanderen. Mercedes Van Volcem Vlaams Parlementslid Wonen in Vlaanderen Editie Ardooie Hooglede Ingelmunster Izegem Ledegem Lichtervelde Meulebeke Moorslede Oostrozebeke Pittem Roeselare Staden Tielt Wingene Mercedes Van Volcem Vlaams Parlementslid Inhoud

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-12-12 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 20 maart Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 20 maart Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 20 maart 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie