Op het beheerscomité van 16 juni 2014 werd de rekening van het vijfde werkingsjaar besproken en vastgesteld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Op het beheerscomité van 16 juni 2014 werd de rekening van het vijfde werkingsjaar besproken en vastgesteld."

Transcriptie

1 Zitting Gemeenteraad van Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck Frans : Schepenen ; Wyckstandt Linda : OCMW-Voorzitter ; Van Erum Lieve, Lanssens Veerle, Van Daele Marnix, Verstuyft Filip, Verstraete Gilles, Van de Steene Mattias, De Paepe Tom, De Roest Sofie, Coppens William, Craeymeersch Jozefien, De Vos Ingrid, Van den Broeck Mieke : Raadsleden; De Leersnyder Luc : Gemeentesecretaris ; Openbare zitting. 1. Kennisgeving van de goedkeuring door Dhr. Gouverneur van de gemeenterekening dienstjaar 2013 (overeenkomstig art.16 van het toezichtsdecreet dd ). Overeenkomstig art.16 van het Besluit van de Vlaamse Regering dd wordt de raad in kennis gesteld van de goedkeuring op 25 juli 2014 door de Gouverneur van de gemeenterekening dienstjaar Kennisname van de financiële kwartaalrapportage 2 e kwartaal 2014 van de financieel beheerder. De Raad neemt kennis van de financiële kwartaalrapportage 2 de kwartaal 2014 van de financieel beheerder. 3. Goedkeuring van de rekening 5 e werkingsjaar van de interlokale vereniging intergemeentelijke samenwerking Wonen Regio Tielt. De gemeenteraad besloot op 20 mei 2008 om toe te treden tot de interlokale Vereniging intergemeentelijke samenwerking Wonen Regio Tielt. Op het beheerscomité van 16 juni 2014 werd de rekening van het vijfde werkingsjaar besproken en vastgesteld. Volgens de overeenkomst betreffende de oprichting van de intergemeentelijke samenwerking Wonen Regio Tielt is de gemeenteraad van ieder lid-gemeente bevoegd om de rekening van de interlokale vereniging goed te keuren. De rekening van het vijfde werkingsjaar van de interlokale vereniging

2 intergemeentelijke samenwerking Wonen regio Tielt periode mei 2013 t.e.m. april 2014 met vastgestelde uitgaven ten bedrage van ,90 en vastgestelde inkomsten ten bedrage van ,90 wordt goedgekeurd. 4. Goedkeuring van de gewijzigde begroting 6 e werkingsjaar van de interlokale vereniging intergemeentelijke samenwerking Wonen Regio Tielt. De gemeenteraad besloot op 20 mei 2008 om toe te treden tot de interlokale Vereniging intergemeentelijke samenwerking Wonen Regio Tielt ; Bij gemeenteraadsbeslissing van 20 oktober 2011 werd het meerjarenbudget van de intergemeentelijke samenwerking goedgekeurd. Tijdens de opmaak van de rekening van het vijfde werkingsjaar werd vastgesteld dat de personeelskosten hoger uitvallen dan oorspronkelijk begroot. Het beheerscomité Wonen Regio Tielt keurde op 16 juni 2014 de begrotingswijziging voor het zesde werkingsjaar goed waarbij de begroting werd aangepast aan de actuele personeelsbezetting. De begroting van het zesde werkingsjaar van de interlokale vereniging intergemeentelijke samenwerking Wonen regio Tielt - periode mei 2014 t.e.m. april 2015 met een totaal aan begrootte uitgaven ten bedrage van en een totaal aan begrootte inkomsten ten bedrage van wordt goedgekeurd. De nodige kredieten hiervoor te voorzien in het gemeentelijk budget. 5. Goedkeuring van de financiële verdeelsleutel hulpverleningszone Midwest. Sinds 2008 wordt de hervorming van een gemeentelijk brandweerkorps naar een werking op zonaal niveau voorbereid. Daarbij is de gemeente Ruiselede opgenomen in de hulpverleningszone Midwest, die van start gaat op 1 januari De prezoneraad heeft een financiële verdeelsleutel goedgekeurd, die de dotatie van elke gemeente aan zone Midwest vastlegt. Voor de gemeente Ruiselede bedraagt deze jaarlijkse bijdrage ,12 (2,07%) (cfr totale uitgaven gemeente Ruiselede in 2012 = ,62 ). 1. De financiële verdeelsleutel, met voor de gemeente Ruiselede een jaarlijkse bijdrage van ,12 (2,07%), goed te keuren. 2. Deze verdeelsleutel gaat, met de inwerkingtreding van de hulpverleningszone, van start op 1 januari Afschrift van dit besluit wordt aan de voorzitter van de prezoneraad bezorgd. 4. De beslissing wordt, in uitvoering van art van het gemeentedecreet, binnen de 20 dagen aan de provinciegouverneur ter kennis gebracht. 6. Goedkeuring reglement inzake subsidiëring van voor- en naschoolse opvang en busvervoer georganiseerd door de Vrije Lagere Scholen Ruiselede.

3 De gemeenteraad keurde in 2011 een reglement goed voor de subsidiëring van de voor- en naschoolse opvang georganiseerd door de Lagere Scholen Ruiselede. De scholengroep ontving hierdoor jaarlijks euro, mits het indienen van de nodige bewijsstukken. Door de sluiting van De Eekhoorn in Kruiskerke drong zich een herschikking van deze subsidie op. Het totaalbedrag vermindert van naar euro omdat één van de drie scholen, en dus ook de opvangvoorziening in deze vestiging, wegvalt. Omdat het College begrip heeft voor het initiatief van de Lagere Scholen om busvervoer te organiseren tussen Kruiskerke en Doomkerke, om de aanwezigheid van kinderen uit Kruiskerke in Ruiseleedse scholen te stimuleren, is men bereid toe te staan dat een deel van deze euro op korte termijn aangewend mag worden voor de organisatie van busvervoer. Het is echter wel de bedoeling dat dit busvervoer uitdovend is. Omwille van deze redenen (sluiting De Eekhoorn, verlagen van het subsidiebedrag, aanwenden van het subsidiebedrag voor o.a. busvervoer) werd het reglement uit 2011 aangepast. Met 10 ja-stemmen en 7 onthoudingen wordt het reglement inzake de subsidiëring van de voor- en naschoolse opvang georganiseerd door de Vrije Lagere Scholen Ruiselede goedgekeurd. 7. Goedkeuring van de aankoop van 1a78ca landbouwgrond, gelegen in de Aalterstraat, kadastraal gekend Sectie C ex. Nr.351h2, 351b2, voor het uitvoeren van waterbeheerswerken (regularisatie). Naar aanleiding van de rioleringswerken die Aquafin het afgelopen jaar heeft uitgevoerd in Kruiskerke waarbij hemel-en rioleringswater gescheiden werden afgevoerd, diende de gemeente een deel gronden langs de Aalterstraat te verwerven teneinde de afkoppelingwerken te kunnen uitvoeren. Op 20 juni 2013 keurde de gemeenteraad de aankoop van 2 a 73 ca grond langs de Aalterstraat goed. Na uitvoering van de werken langs de Aalterstraat werd vastgesteld dat er meer grond werd ingenomen dan oorspronkelijk was voorzien op het grondinnemingsplan. Teneinde deze toestand te regulariseren werd op 19 mei 2014 door Plantec een grondinnemingsplan bijkomende innemingen opgemaakt waaruit blijkt dat er 1 a 78 ca extra grond werd ingenomen. Dhr. Andries, Commissaris van het Comité tot Aankoopcomité maakte op 13 juni 2014 een aanvullend schattingsverslag op. De eigenaars zijn bereid om de gronden onderhands te verkopen. De aankoopakte werd op 1 juli 2014, onder voorbehoud van goedkeuring van de gemeenteraad, ondertekend door Dhr. Andries, Commissaris van het Aankoopcomité en dhr. en mevr. Filip Claeys.

4 1 : De aankoop van een perceel grond, gelegen langs de Aalterstraat te Ruiselede Sectie C ex nrs. 351/H2 en 351/B2 - met een oppervlakte van 1 a 78 ca, eigendom van Dhr. en Mevr. Claeys - Vermeulen, goed te keuren mits de som van 1.560,00 EUR. 2 : Alle bepalingen van de aankoopakte dd. 01/07/2014 worden ongewijzigd goedgekeurd. 3 : Het verschuldigde aankoopbedrag vast te leggen op het budget : De uitgave te financieren met eigen middelen. 8. Goedkeuring van de aankoop van 8ca landbouwgrond, gelegen in de Aalterstraat, kadastraal gekend Sectie B ex.759b (regularisatie). Tijdens de heraanleg van de doortocht Tieltstraat, Markt, Aalterstraat in Ruiselede werden diverse rioleringswerken uitgevoerd door Aquafin. In zitting van keurde de gemeenteraad het plan renovatie doortocht lot 2 - vak Aalterstraat tot Poekebeek goed. Tijdens de uitvoering van deze werken heeft Aquafin ondergrondse leidingen en controleputten geplaatst op het kadastraal perceel Sectie B nr. 759/B, gelegen op het kruispunt van de Aalterstraat en de Wantestraat. Het perceel waarop de werken werden uitgevoerd is eigendom van dhr. en mevr. Filip Claeys, wonende Schietspoelstraat nr. 15 te Ruiselede. De gemeente diende deze grond te verwerven teneinde de rioleringswerken te kunnen uitvoeren. Door Dhr. Andries, Commissaris van het Comité tot aankoop van onroerende goederen werd op een schattingsverslag opgemaakt. De eigenaar is bereid om de grond waarop zich de putdeksels van de controleputten bevinden bovengronds te verkopen, maar de grond waarop zich de leidingen bevinden wenst hij ondergronds te verkopen. Beëdigd landmeter Pol De Poorter uit Aalter maakte op een opmetingsplan op waarop de putdeksels en leidingen werden ingetekend en opgemeten. Hieruit blijkt dat er tijdens de rioleringswerken 3 ca grond bovengronds en 5 ca grond ondergronds werd ingenomen. De aankoopakte werd op 1 juli 2014, onder voorbehoud van goedkeuring van de gemeenteraad, ondertekend door Dhr. Andries, Commissaris van het Aankoopcomité en dhr. en mevr. Filip Claeys.

5 1 : De aankoop van grond, gelegen langs de Aalterstraat te Ruiselede Sectie B ex nr. 759/B - met een oppervlakte van 8 ca, eigendom van Dhr. en Mevr. Claeys - Vermeulen, goed te keuren mits de som van 305,00 EUR. 2 : Alle bepalingen van de aankoopakte dd ongewijzigd goed te keuren. 3 : Het verschuldigde aankoopbedrag vast te leggen op het budget 2014 (op jaarbudgetrekening ACT-96/ / ). 4 : De uitgave te financieren met eigen middelen. 9. Principiële goedkeuring van de riolerings- en afkoppelingswerken in de Woestestraat + aanpalende grachten. Recent werd er een pompstation gebouwd in de Kruiskerkestraat, dat zo weinig mogelijk hemelwater mag verpompen richting waterzuiveringsstation Aalter. Uit nader onderzoek van de VMM blijkt dat er toch nog een grote instroom is van hemelwater uit de Woestestraat (en achterliggend gebied) dat wordt afgevoerd via de DWA-riolering in de Kruisbergstraat richting pompstation in de Kruiskerkestraat. De VMM verzoekt ons om dit probleem zo gauw mogelijk te verhelpen, anders kunnen de subsidies voor de werken aan de Kruiskerkestraat niet volledig worden uitbetaald. In de Woestestraat ligt nog een gemengde riolering, zodat dient te worden voorzien in de aanleg van een gescheiden riolering en afkoppeling van alle woningen. Ook de bovenbouw langs het bedoelde traject zal worden vernieuwd. De rioleringswerken komen in aanmerking voor volledige subsidiëring door de VMM (mist volledige afkoppeling van alle woningen en grachtinlaten). 1. Principiële goedkeuring te verlenen aan het voorstel tot de uitvoering van riolerings- en wegeniswerken in de Woestestraat en afkoppeling van diverse grachtinlaten. 2. Het Schepencollege opdracht te geven tot de aanstelling van een ontwerper en de verdere samenstelling van het desbetreffend dossier. 3. Een subisie-aanvraag in te dienen bij de VMM en daarbij te voldoen aan de voorwaarde van de VMM voor het verkrijgen van de maximale subsidie voor de rioleringswerken, zijnde het afkoppelen van het hemel- en afvalwater op perceelsniveau. 10. Goedkeuring aanpassingen rechtspositieregeling (RPR) van het gemeentepersoneel. Zowel de gemeenten als de OCMW s zijn verplicht om de lokale rechtspositieregeling van het personeel aan te passen en in overeenstemming te brengen met de bepalingen uit de geldende regelgeving.

6 Bijgevolg dienen een aantal bepalingen uit de lokale rechtspositieregeling te worden gewijzigd conform art.115 van het Gemeentedecreet dat werd aangepast door art.34 van het decreet tot wijziging dd Daarnaast werd tegemoet gekomen aan een opmerking van het Agentschap Binnenlands Bestuur en werd ook het examenprogramma van stafmedewerker geactualiseerd zodat het beter zou aansluiten bij de functie-inhoud. De wijzigingen werden besproken in het managementteam en het schepencollege, werden voorgelegd aan de vakorganisaties en werden tenslotte gunstig geadviseerd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. Het ontwerp van aanpassingen aan de RPR van het gemeentepersoneel, zoals toegevoegd in bijlage, definitief goed te keuren. Voor de evaluatie van de decretale graden wordt het MAT van de gemeente uitgebreid met de voorzitter van het OCMW en de hoofdmaatschappelijk assistent, dit gezien de intense samenwerking tussen de gemeente en het OCMW. Een kopie van dit besluit zal overgemaakt worden aan de toezichthoudende overheid. 11. Aanleg van een wervingsreserve voor Stafmedewerker in contractueel of statutair dienstverband met het oog op de vacantverklaring van de functie. Sinds 1 januari 2014 is Dhr. Olivier Ramon werkzaam als financieel beheerder op proef(statutair op proef). Hierdoor kwam zijn functie van stafmedewerker open te staan en werd deze ingevuld door Dhr. Florian Van de Sompel, en dit voor de duur van 1 jaar. Wanneer de proeftijd van Dhr. Olivier Ramon in januari 2015 is afgelopen, wordt hij mits positieve evaluatie statutair benoemd als financieel beheerder. Hierdoor zal de functie van statutair stafmedewerker vacant verklaard worden. Aangezien het noodzakelijk is om de vacante betrekking zo snel mogelijk in te vullen om de dienstverlening blijvend te kunnen garanderen, wordt voorgesteld om nu reeds een wervingsreserve aan te leggen waaruit geput kan worden eenmaal de functie van stafmedewerker vacant wordt verklaard. Er dient te worden opgemerkt dat de functie waarvoor de wervingsreserve wordt aangelegd, zowel contractueel als statutair kan zijn: er is altijd de mogelijkheid dat de proefperiode van de financieel beheerder verlengd wordt waardoor de functie van stafmedewerker nog niet statutair maar wel contractueel moet worden ingevuld. Er dient eveneens te worden opgemerkt dat er enkel uit deze wervingsreserve geput zal worden indien de functie van stafmedewerker vacant wordt verklaard. Het is namelijk steeds mogelijk dat Dhr. Olivier Ramon opnieuw de functie van stafmedewerker wenst op te nemen.

7 Er wordt een examen georganiseerd met het oog op de aanleg van een drie jaar geldige wervingsreserve voor de functie van stafmedewerker. De aanwervings- en toelatingsvoorwaarden en de selectieprocedure (examenprogramma) worden vastgesteld overeenkomstig de bepalingen van de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel, dd en latere wijzigingen, en worden in bijlage aan dit besluit gehecht. De gemeenteraad wordt gelast met de samenstelling van de examencommissie. Het schepencollege wordt gelast met het inrichten van de selectieproef overeenkomstig de bepalingen van de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel, dd en latere wijzigingen. Het vacaturebericht zal bekendgemaakt worden via De Wegwijzer, via de website van de VDAB en via de gemeentelijke website. 12. Aanstellen van de leden van de examencommissie voor de aanleg van een wervingsreserve voor stafmedewerker in contractueel of statutair dienstverband. Voor de aanleg van een wervingsreserve voor de betrekking van stafmedewerker in contractueel of statutair dienstverband zal er conform de lokale rechtspositieregeling beroep gedaan worden op een selectiecommissie en op een extern bureau voor wat betreft de psychosociale testen. Als aanstellende overheid, is het de gemeenteraad die de leden, de secretaris en de voorzitter van de selectiecommissie nominatief aanwijst. De examencommissie voor het examen van stafmedewerker wordt als volgt samengesteld: - Dhr. D. Verbeke (stadssecretaris Tielt), als voorzitter. - Dhr. F. Detremmerie (rechtskundig adviseur Harelbeke), als lid. - Dhr. L. De Bock (senior adviseur CC Select), als lid. - Dhr. L. De Leersnyder (gemeentesecretaris) als secretaris-verslaggever, zonder stemrecht. 13. Goedkeuring van de aanvullende overeenkomst met betrekking tot het aanstellen van een intergemeentelijk GIS-coördinator. Sinds 2005 komen de burgemeesters van de gemeenten uit de regio Roeselare Tielt bijeen in het Midwestoverleg. De voorbije jaren is de samenwerking in de regio én tussen de gemeenten van de regio sterk toegenomen. Met een actieve werking van het Midwestoverleg, de gebiedsgerichte werking van de provincie, de toenemende regionale werking in wvi en de initiatieven van RESOC werd een structurele ondersteuning uitgebouwd rond deze regionale samenwerking. De studie naar schaalveranderingen die in 2010 werd uitgevoerd, bevestigt dat er op veel beleidsdomeinen wordt samengewerkt in de regio. Anderzijds toont deze

8 studie ook aan dat de bestaande structuren en samenwerkingsverbanden niet altijd even transparant en efficiënt zijn. Tegelijkertijd neemt de nood aan gespecialiseerde expertise bij de gemeenten toe. Lokale besturen (gemeenten, OCMW s,.) beschikken niet altijd over de mogelijkheid om deze expertise alleen uit te bouwen. Ook de samenwerkingsverbanden vragen om professionele ondersteuning. Daartoe werd in de regio in februari 2012 de koepelstructuur van de Interlokale Vereniging (ILV) Associatie Midwest opgericht in de regio Midden-West-Vlaanderen. Dit laat de aangesloten besturen onder meer toe om personeelsleden of expertise te delen. Uit een bevraging bij de lokale besturen in 2013 bleek dat verschillende besturen nood hebben aan een GIS-coördinator. De West-Vlaamse Intercommunale, als ondersteunend partner aangesloten bij de ILV Associatie Midwest, zal overgaan tot de aanwerving van een intergemeentelijke GIS-coördinator voor de geïnteresseerde gemeenten. Conform de statuten van de ILV Associatie Midwest wordt voor elk te delen personeelslid of te delen expertise een aanvullende overeenkomst opgemaakt bij de algemene overeenkomst van de Interlokale Vereniging Associatie Midwest. Er wordt goedkeuring gehecht aan de aanvullende overeenkomst Interlokale Vereniging Associatie Midwest aanstellen intergemeentelijke GIS-coördinator, gevoegd in bijlage bij deze beslissing om er één geheel mee te vormen. Deze beslissing wordt overgemaakt aan de Interlokale Vereniging Associatie Midwest. - o O o -

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2013, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen.

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2013, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen. Zitting Gemeenteraad van 19.06.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Deze meerjarenplannen werden gunstig geadviseerd door het Bisdom (zonder opmerkingen).

Deze meerjarenplannen werden gunstig geadviseerd door het Bisdom (zonder opmerkingen). Zitting Gemeenteraad van 19.09.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing:

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 20.03.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

De door de gemeente voorziene werken in de Bruggestraat worden volledig opgeslorpt door bovenvermeld project.

De door de gemeente voorziene werken in de Bruggestraat worden volledig opgeslorpt door bovenvermeld project. Zitting Gemeenteraad van 21.04.2016. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Deze belofte van afstand werd tot op heden niet in een akte opgenomen waardoor deze belofte op heden vervallen is.

Deze belofte van afstand werd tot op heden niet in een akte opgenomen waardoor deze belofte op heden vervallen is. Zitting Gemeenteraad van 19.01.2012. --------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Gelaude

Nadere informatie

Aanslagjaren lopen tot 2019; om samen te vallen met de meerjarenplanning in het kader van de BBC.

Aanslagjaren lopen tot 2019; om samen te vallen met de meerjarenplanning in het kader van de BBC. Zitting Gemeenteraad van 19.12.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04.

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04. Zitting Gemeenteraad van 15.05.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van

Zitting Gemeenteraad van Zitting Gemeenteraad van 17.10.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2015, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen.

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2015, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen. Zitting Gemeenteraad van 16 juni 2016. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris,

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van

Zitting Gemeenteraad van Zitting Gemeenteraad van 18.06.2015. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

De exploitatietoelage blijft ongewijzigd en dient dus niet verhoogd te worden.

De exploitatietoelage blijft ongewijzigd en dient dus niet verhoogd te worden. Zitting Gemeenteraad van 20 oktober 2016. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris,

Nadere informatie

De gemeentelijke dotatie aan de Politiezone Regio Tielt werd vastgesteld op 342.652,00 voor het jaar 2015.

De gemeentelijke dotatie aan de Politiezone Regio Tielt werd vastgesteld op 342.652,00 voor het jaar 2015. Zitting Gemeenteraad van 18.12.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 20 februari

Zitting Gemeenteraad van 20 februari Zitting Gemeenteraad van 20 februari 2014. ------------------------------------------------------------ Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter

Nadere informatie

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing: De Raad hecht haar goedkeuring aan de rekening 2014 en het jaarverslag 2014.

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing: De Raad hecht haar goedkeuring aan de rekening 2014 en het jaarverslag 2014. Zitting Gemeenteraad van 16.04.2015. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Decreet van Art Algemeen Administratief Toezicht - Lijst met beknopte omschrijving

Decreet van Art Algemeen Administratief Toezicht - Lijst met beknopte omschrijving Decreet van 28.4.1993 - Art. 28 - Algemeen Administratief Toezicht - Lijst met beknopte omschrijving Zitting Gemeenteraad van 23.12.2015. --------------------------------------------------------- Aanwezig

Nadere informatie

1. Vastgestelde rechten , ,63. Overhaalbare en 5.300,00 0,00. Netto vastgestelde rechten ,

1. Vastgestelde rechten , ,63. Overhaalbare en 5.300,00 0,00. Netto vastgestelde rechten , Zitting Gemeenteraad van 20.06.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Elke Gemeenteraad van de Zone moet de toelage stemmen die aan de Politiezone wordt overgemaakt.

Elke Gemeenteraad van de Zone moet de toelage stemmen die aan de Politiezone wordt overgemaakt. Zitting Gemeenteraad van 19.11.2015. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen, Benny Maes en Albert Thijs, schepenen Eric Martens, Schepen/Voorzitter OCMW

Nadere informatie

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 19.02.2009 Provincie West-Vlaanderen Gemeente 8755 Ruiselede Aanwezig : G. De Roo : Burgemeester-voorzitter ; M. De Muynck, H. Gyselbrecht, C.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 30 MEI 2012

GEMEENTERAAD DD. 30 MEI 2012 GEMEENTERAAD DD. 30 MEI 2012 Aanwezig M.M.: Jan Stevens, burgemeester, Filiep De Vos, Marc Debie, Magda Deprez, Rik Buyse, Guido Callewaert (voorzitter OCMW), schepenen Georges Lambrecht, Mia Deloddere-Eeckhout,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 16/06/2011. Provincie West-Vlaanderen Gemeente 8755 Ruiselede Aanwezig : G. De Roo : Burgemeester-voorzitter ; M. De Muynck, H. Gyselbrecht, C.

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Notulen Gemeenteraad zitting van Goedkeuring van de aanpassing van de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel.

Notulen Gemeenteraad zitting van Goedkeuring van de aanpassing van de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel. Notulen Gemeenteraad zitting van 16.04.2019. aanwezig: De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter; De Muynck Marc, Debouck Frans, Van Erum Lieve, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Van Daele Marnix, Verstuyft

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium

Nadere informatie

Gelet op het Gemeentedecreet, meer bepaald de artikels 180 en 181;

Gelet op het Gemeentedecreet, meer bepaald de artikels 180 en 181; Gemeenteraad Zitting van 17 april 2018 Notule Aanwezig: Dirk Debaere: voorzitter; Kurt Windels: burgemeester; Enigo Vandendriessche, Martine Verhamme, Wilfried Vanacker, Nadine Verheye, Rob Kindt: schepenen;

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJKE WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJKE WELZIJN PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE BRECHT OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJKE WELZIJN VERSLAG RAAD : 16/02/2016 Aanwezig : A. Van Dyck, voorzitter. L. Bennenbroek, C. Dierckx, J. Dignef, M. Van Dyck, F. Vangilbergen,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Luc Deconinck - burgemeester Ann De Ridder, Eddy De Cock, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van Hassel, Jean

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 19 december 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 19 december 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 19 december 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering De notulen van de gemeenteraadszitting van 28 november 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Overzicht Inleiding 1. Interlokale vereniging A. Inleiding B. Oprichting C. Beheerscomité D. Beherende gemeente E. Personeel Overzicht: 2. De projectvereniging

Nadere informatie

Raad van 31 januari 2017

Raad van 31 januari 2017 Raad van 31 januari 2017 Aanwezig: Brugada Terradellas P., waarnemend voorzitter; D Haese J., De Clercq A., Henderickx S. (vanaf 20.00 uur), Lemmens J., Matthys R., Meuleman G., Droessaert S., Wyndaele

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

NOTULEN RAAD 09/10/2012 GOEDKEURING VAN DE NOTULEN OPENBARE ZITTING. Ondersteunende afdelingen

NOTULEN RAAD 09/10/2012 GOEDKEURING VAN DE NOTULEN OPENBARE ZITTING. Ondersteunende afdelingen NOTULEN RAAD 09/10/2012 Aanvang: 20:00 uur Aanwezig: Marie-Rose Harnie: voorzitter; Roger Bontridder, Gilbert Bosmans, Bertrand Demiddeleer, Wim Demuylder, Jeroen Hofmans, Marie-Jeanne Herremans,Nicky

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 03 januari 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

Gemeenteraad - toelichtende nota

Gemeenteraad - toelichtende nota Gemeenteraad - toelichtende nota Punt 2 Openbare werken riolerings- en wegeniswerken Sint Germanusstraat project W214055 goedkeuring voorontwerpdossier Bijlage(n) neen Het project W214055 heeft als doel

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING

OPENBARE VERGADERING OPENBARE VERGADERING Algemene Administratie 1. Overleg tussen een delegatie van de gemeenteraad en een delegatie van de raad voor maatschappelijk welzijn. Notulen van de vergadering van 20 januari 2005.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 OKTOBER 2016

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 OKTOBER 2016 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 OKTOBER 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen en Benny Maes, schepenen Chris Ramaekers, Sandra Jans, Marc

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-03-14 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere, K. Steyaert, E. Donné, L. Dobbelaere, C.

C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere, K. Steyaert, E. Donné, L. Dobbelaere, C. NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 6 november 2018 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere, K. Steyaert,

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 4 september 2018 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 4 september 2018 wordt goedgekeurd. NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 2 oktober 2018 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere, E. Donné,

Nadere informatie

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015.

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015. RAAD VAN 4 APRIL 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. W. Miseur, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. I. De Maegd, Mevr.

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 25 FEBRUARI 2015 OPENBARE ZITTING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - PATRIMONIUM 2. (GVDC) PERCEEL A 178E TE KRUIBEKE - OPENBARE VERKOOP

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

Afkoppeling en lozing van hemelwater en afvalwater van gebouwen bij de aanleg van een gescheiden riolering of op eigen initiatief

Afkoppeling en lozing van hemelwater en afvalwater van gebouwen bij de aanleg van een gescheiden riolering of op eigen initiatief SUBSIDIEREGLEMENT Afkoppeling en lozing van hemelwater en afvalwater van gebouwen bij de aanleg van een gescheiden riolering of op eigen initiatief Artikel 1 Artikel 2 Definities Hemelwater: Verzamelnaam

Nadere informatie

VOORBEELD AANSTELLINGSBESLUIT ALGEMEEN DIRECTEUR GEMEENTERAAD

VOORBEELD AANSTELLINGSBESLUIT ALGEMEEN DIRECTEUR GEMEENTERAAD VVSG-voorbeeld bij de aanstelling door de gemeenteraad van een algemeen directeur (resp. financieel directeur) ten gevolge van de inwerkingtreding van het decreet lokaal bestuur Marijke De Lange 01.02.2018

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Raad 11 januari 2012 1 11 januari 2012 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen, Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 6 maart 2018 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de gemeenteraadszitting van 6 februari 2018 - goedkeuring. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om goedkeuring te verlenen

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

PERSONEEL EN ORGANISATIE

PERSONEEL EN ORGANISATIE ZITTING VAN 25 MAART 2014 Aanwezig: Katrien Vandecasteele, voorzitter; Kurt Windels, burgemeester (vanaf punt 4); Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede, Dries Couckuyt, Fien

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

De gemeenteraad gaat eenparig akkoord om het volgende punt van de agenda te schrappen : - Presentiegelden Indexatie

De gemeenteraad gaat eenparig akkoord om het volgende punt van de agenda te schrappen : - Presentiegelden Indexatie PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 27 oktober 2010 Aanwezig: Kris Poelaert, Burgemeester - Voorzitter, Marc Bombaert, Lieven Vandenneucker, Marie-Lousie

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 28.01.2009 Provincie West-Vlaanderen Gemeente 8755 Ruiselede Aanwezig : G. De Roo : Burgemeester-voorzitter ; M. De Muynck, H. Gyselbrecht, C.

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 18 juni 2015 Herwig Beckers, voorzitter Chris Bex, Luc Haine, Louis Debruyne, Marc Verheyen, Pieter

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 11 januari 2017

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 11 januari 2017 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 11 januari 2017 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Ceyssens Noëlla, Cousaert Roger, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID Notulen Gemeenteraad van 19.02.2019. aanwezig: De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter; De Muynck Marc, Debouck Frans, Van Erum Lieve, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Van Daele Marnix, Verstuyft Filip,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

Onderhavig besluit zal ter kennis gebracht worden van de toezichthoudende overheid.

Onderhavig besluit zal ter kennis gebracht worden van de toezichthoudende overheid. Zitting Gemeenteraad van 15 september 2016. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris,

Nadere informatie

Afkoppeling en lozing van hemelwater en afvalwater van gebouwen bij de aanleg van een gescheiden riolering of op eigen initiatief

Afkoppeling en lozing van hemelwater en afvalwater van gebouwen bij de aanleg van een gescheiden riolering of op eigen initiatief SUBSIDIEREGLEMENT Afkoppeling en lozing van hemelwater en afvalwater van gebouwen bij de aanleg van een gescheiden riolering of op eigen initiatief Artikel 1 Artikel 2 Definities Hemelwater: verzamelnaam

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het subsidiereglement voor het buiten gebruikstellen

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel d.d. 24 mei 2018

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel d.d. 24 mei 2018 OCMW Londerzeel Londerzeel, 28 mei 2018 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

Vergadering van 24 januari 2018

Vergadering van 24 januari 2018 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 24 januari 2018 Aanwezig: Kris Degroote, voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, burgemeester Lieven Vandenneucker, Carina Ricour, Marie

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2017-02-13 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

5 schepen J. Vanhooren

5 schepen J. Vanhooren DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen J. Vanhooren Dienst personeelsdienst Volgnummer dossier 9 Onderwerp Personeelsdienst. Openverklaring van de betrekking

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Aktename van de intentieverklaringen van

Nadere informatie

Raad 18 november

Raad 18 november Raad 18 november 2009 112 RAAD 18 november 2009 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen,

Nadere informatie

GAAT OVER TOT DE DAGORDE GOEDKEURING VAN HET VERSLAG VAN DE VORIGE ZITTING

GAAT OVER TOT DE DAGORDE GOEDKEURING VAN HET VERSLAG VAN DE VORIGE ZITTING Zitting van 09.07.2014 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid - Voorzitter Koenraad Degroote, Burgemeester Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Wim Declercq, Schepenen Antoon Vandemaele, Noel

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/05/2014

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/05/2014 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/05/2014 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Beets Jozef, Noppen Hilde, Nys Hendrik, Poels Marleen, Trappeniers Hendrik, Vandeven Adelia, Wynants Christine,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 05 MAART 2009 TE 20u00

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 05 MAART 2009 TE 20u00 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 05 MAART 2009 TE 20u00 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 JUNI 2017

GEMEENTERAAD VAN 29 JUNI 2017 GEMEENTERAAD VAN 29 JUNI 2017 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraadszitting.

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie