Aanslagjaren lopen tot 2019; om samen te vallen met de meerjarenplanning in het kader van de BBC.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanslagjaren lopen tot 2019; om samen te vallen met de meerjarenplanning in het kader van de BBC."

Transcriptie

1 Zitting Gemeenteraad van Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck Frans : Schepenen ; Wyckstandt Linda : OCMW-Voorzitter ; Slock Yvan, Van Erum Lieve, Lanssens Veerle, Van Daele Marnix, Verstuyft Filip, Verstraete Gilles, Van de Steene Mattias, De Paepe Tom, De Roest Sofie, Coppens William, Craeymeersch Jozefien, De Vos Ingrid : Raadsleden; De Leersnyder Luc : Gemeentesecretaris ; Openbare zitting. 1. Financiële rapportage dd.7 november 2013 van de Financieel Beheerder naar aanleiding van de overdracht van de financiële rekeningen. De Raad neemt kennis van de financiële rapportage dd.7 november 2013 van de financieel beheerder naar aanleiding van de overdracht op 1 november 2013 van de financiële rekeningen door Dhr. Erik Mattan aan Dhr. Olivier Ramon. 2. Vaststelling van het belastingreglement betreffende de leegstaande of onafgewerkte woningen en/of gebouwen aanslagjaren Het schepencollege gaf positief advies ten aanzien van het modelreglement Leegstand, goedgekeurd ter zitting van het beleidsoverleg dd Aangezien het de bedoeling is om de reglementering omtrent Leegstand en verwaarlozing van gebouwen gelijklopend te formuleren binnen de regio wordt voorgesteld om dit belastingreglement aan te passen. Nieuw : Aanslagjaren lopen tot 2019; om samen te vallen met de meerjarenplanning in het kader van de BBC. Beroepsmogelijkheid rond schrapping wordt toegevoegd, dit is decretaal verplicht. De formulering van de overgangsmaatregelen wordt verfijnd, de betekenis blijft dezelfde. Met eenparigheid van stemmen wordt het belastingreglement betreffende de leegstaande of onafgewerkte woningen en/of gebouwen aanslagjaren vastgesteld.

2 3. Wijziging van het gemeentelijk subsidiereglement voor hemelwaterinstallaties en infiltratievoorzieningen. Op keurde de gemeenteraad een gemeentelijk subsidiereglement voor hemelwaterinstallaties en infiltratievoorzieningen goed. Hierin werd een subsidie voorzien van 500 euro voor de aanleg van een hemelwaterinstallatie of een infiltratievoorziening. De gemeente financierde 250 euro in deze subsidie en de Vlaamse Overheid financierde tevens 250 euro via de Samenwerkingsovereenkomst. De Vlaamse Overheid zal echter vanaf 1 januari 2014 de Samenwerkingsovereenkomst niet meer verlengen waardoor de gemeente niet langer 250 euro per hemelwaterinstallatie of infiltratievoorziening kan terugbetaald krijgen. Niettegenstaande de afschaffing van deze financiële tegemoetkoming door de Vlaamse Overheid wenst de gemeente alsnog het hergebruik en buffering van hemelwater verder te stimuleren. 1 1 Met ingang vanaf wordt een subsidie van 250 euro toegekend voor de aanleg van een hemelwaterinstallatie. 2 Met ingang vanaf wordt een subsidie van 250 euro toegekend voor de aanleg van een infiltratievoorziening. 3 Deze subsidie is van toepassing op alle dossiers ingediend vanaf , ongeacht de factuurdatum. 2 Alle overige artikelen van de gemeenteraadsbeslissing dd blijven van toepassing. 4. Goedkeuring van het strategisch meerjarenplan van het OCMW + kennisname van het budget 2014 van het OCMW. De Raad keurt met eenparigheid van stemmen het strategisch meerjarenplan van het OCMW goed. De Raad neemt kennis van het budget 2014 van het OCMW. 5. Goedkeuring van de budgetwijzigingen nr.5 (gewone dienst) en nr.6 (buitengewone dienst) voor het dienstjaar Met 10 ja-stemmen en 7 onthoudingen worden navolgende budgetwijzigingen nr.5 (gewone dienst) en nr.6 (buitengewone dienst) goedgekeurd :

3 Budgetwijziging nr. 5 (gewone dienst) Geraamd resultaat van de begroting 2013 : - volgens de oorspronkelijke begroting of de vorige wijziging : ,00 - verhoging : 6.230,00 - verlaging : ,00 - na de voorgestelde wijziging : ,00 Geraamd algemeen begrotingsresultaat 2013 : ,00 Budgetwijziging nr. 6 (buitengewone dienst) Geraamd resultaat van de begroting 2013 : - volgens de oorspronkelijke begroting of de vorige wijziging : 0 - verhoging : ,00 - verlaging : ,00 - na de voorgestelde wijziging : 0 Geraamd algemeen begrotingsresultaat 2013 : 0 6. Vaststelling van het strategisch meerjarenplan met omgevingsanalyse + vaststelling van het budget Met 10 ja-stemmen, 6 neen-stemmen en 1 onthouding wordt het meerjarenplan en het budget 2014 vastgesteld conform de documenten in bijlage. Onderhavig besluit zal ter kennis gebracht worden van de toezichthoudende overheid. 7. Goedkeuring van het politiereglement betreffende het beheer van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen. De gemeente moet, ingevolge verplichtingen van het VLAREMA, instaan voor de selectieve inzameling van papier en karton, hol glas en plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons. Ter bescherming van het leefmilieu is het noodzakelijk om het huishoudelijk afval en het vergelijkbaar bedrijfsafval tot een minimum te beperken en het afval maximaal selectief in te zamelen. Hierbij dient prioriteit verleend te worden aan afvalvoorkoming en hergebruik van afvalstoffen.

4 In tweede instantie dienen het huishoudelijk afval en het vergelijkbaar bedrijfsafval maximaal selectief ingezameld te worden. De afvalintercommunale IVIO streeft ernaar om de inzameling van het huishoudelijk afval en het vergelijkbaar bedrijfsafval in de gemeenten zo optimaal mogelijk op elkaar af te stemmen. De voorgestelde tarificatie werd in zitting van 21 november 2013 door de gemeenteraad reeds goedgekeurd. Om het ontwijkgedrag, zoals sluikstorten, sluikstoken, afvaltoerisme naar buurgemeenten, afvaltoerisme naar de werkgever, maximaal te voorkomen en met het oog op rechtszekerheid is het aangewezen om het politiereglement op het ophalen van huishoudelijke afvalstoffen opnieuw vast te stellen en het bestaande reglement op te heffen. 1. De politieverordening betreffende het beheer van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen, gevoegd bij onderhavige ontwerp-beslissing, wordt goedgekeurd. 2. De gemeenteraadsbeslissing dd betreffende de politieverordening inzake de ophaling en verwerking van huishoudelijke afvalstoffen in het kader van het Diftarproject wordt opgeheven. 8. Goedkeuring van de gezamenlijke aankoop door de gemeente en het OCMW van elektriciteit voor hun installaties en gebouwen voor de periode Vanaf 1 juli 2003 kan elke gemeente een leverancier aanduiden voor het leveren van elektriciteit. Voor overheidsinstellingen geldt dat zij bij toekenning van een opdracht voor levering van elektriciteit de bepalingen van de overheidsopdrachtenwetgeving moeten naleven. Het huidige contract met de leverancier loopt af op Via de netbeheerder Eandis kunnen verschillende besturen deze overheidsopdracht gezamenlijk uitschrijven om hun gezamenlijke behoeften te dekken, zodat door de schaalvergroting van de opdracht een gunstig effect op de prijs te verwachten valt. Door Eandis werd gratis een bestek opgemaakt voor levering van elektriciteit aan de installaties, de gebouwen van de gemeente en het O.C.M.W en de openbare verlichting.

5 Op werd de gemeente door het O.C.M.W. aangeduid om deze overheidsopdracht in gezamenlijke naam uit te schrijven. 1. Het mandaat te aanvaarden gegeven door het OCMW op om voor rekening van het OCMW een gunningsprocedure voor een samengevoegde opdracht te organiseren voor de levering van elektriciteit. 2. Een gunningsprocedure te organiseren voor een samengevoegde opdracht van levering van elektriciteit ten behoeve van de gemeente, het OCMW en de openbare verlichting voor een periode aansluitend op het huidig leveringscontract tot en met 31 december In het definitieve lastenboek dient voorzien te worden dat de leverancier 100% groene stroom levert. 4. Een openbare aanbesteding te organiseren en het bestek dienaangaande goed te keuren. 5. De gemeente zal het gunningsvoorstel ter consultatie meedelen aan het O.C.M.W. alvorens over te gaan tot effectieve gunning. 6. De gemeente belast conform het goedgekeurde bestek Eandis met de materiële organisatie van de opdracht. 9. Goedkeuring van de gezamenlijke aankoop door de gemeente en het OCMW van aardgas voor hun installaties en gebouwen voor de periode Vanaf 1 juli 2003 kan elke gemeente een leverancier aanduiden voor het leveren van aardgas. Voor overheidsinstellingen geldt dat zij bij toekenning van een opdracht voor levering van aardgas de bepalingen van de overheidsopdrachtenwetgeving moeten naleven. Het huidige contract met de leverancier loopt af op Via de netbeheerder Eandis kunnen verschillende besturen deze overheidsopdracht gezamenlijk uitschrijven om hun gezamenlijke behoeften te dekken, zodat door de schaalvergroting van de opdracht een gunstig effect op de prijs te verwachten valt. Door Eandis werd gratis een bestek opgemaakt voor levering van aardgas aan de installaties en gebouwen van de gemeente en het O.C.M.W.

6 Op werd het lastenboek door de O.C.M.W.-raad goedgekeurd en werd de gemeente aangeduid om deze overheidsopdracht in gezamenlijke naam uit te schrijven. 1. Het mandaat te aanvaarden gegeven door het OCMW op om voor rekening van het OCMW een gunningsprocedure voor een samengevoegde opdracht te organiseren voor de levering van aardgas. 2. Een gunningsprocedure te organiseren voor een samengevoegde opdracht van levering van aardgas ten behoeve van de gemeente en het OCMW voor een periode aansluitend op het huidig leveringscontract tot en met 31 december De opdracht te organiseren bij openbare aanbesteding en het bestek dienaangaande goed te keuren. 4. De gemeente zal het gunningsvoorstel ter consultatie meedelen aan het O.C.M.W. alvorens over te gaan tot effectieve gunning. 5. De gemeente belast conform het goedgekeurde bestek Eandis met de materiële organisatie van de opdracht. Geheime zitting : 10. Aanstelling van 1 voltijds stafmedewerker niveau A1A-A1b-A2a voor 1 jaar die tevens lid is van het managementteam en waarnemend gemeentesecretaris in toepassing van het art.81 van het Gemeentedecreet. Dhr. Florian Van de Sompel, geboren te Gent op 30/01/1984 en wonende Brandstraat 43, 8755 Ruiselede, wordt aangesteld als stafmedewerker niveau A met een contract van bepaalde duur van 1 jaar (proeftijd 3 maanden) en dit volgens de voorwaarden vervat in de goedgekeurde rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel. De indiensttreding zal zo spoedig mogelijk gebeuren. 22 geslaagden maken deel uit van een wervingsreserve, die begint te lopen vanaf de datum waarop het proces-verbaal van het examen is afgesloten, gedurende een periode van 3 jaar. Dhr. Florian Van de Sompel wordt aangeduid als lid van het managementteam.

7 Bij afwezigheid van de gemeentesecretaris zal Dhr. Florian Van de Sompel het ambt van gemeentesecretaris waarnemen. Dhr. Florian Van de Sompel wordt hierbij erkend als eerste plaatsvervanger bij gewettigde afwezigheid van de gemeentesecretaris. De individuele wedde van betrokkene zal door de gemeentesecretaris vastgesteld worden. Afschrift van dit besluit wordt overgemaakt aan de belanghebbende. Openbare zitting: 11. Eedaflegging van de stafmedewerker. Ter uitvoering van artikel 77 van het gemeentedecreet, legt Dhr. Florian Van de Sompel volgende eed af: Ik zweer de verplichtingen van mijn ambt trouw na te komen. - o O o -

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Deze meerjarenplannen werden gunstig geadviseerd door het Bisdom (zonder opmerkingen).

Deze meerjarenplannen werden gunstig geadviseerd door het Bisdom (zonder opmerkingen). Zitting Gemeenteraad van 19.09.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04.

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04. Zitting Gemeenteraad van 15.05.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

De gemeentelijke dotatie aan de Politiezone Regio Tielt werd vastgesteld op 342.652,00 voor het jaar 2015.

De gemeentelijke dotatie aan de Politiezone Regio Tielt werd vastgesteld op 342.652,00 voor het jaar 2015. Zitting Gemeenteraad van 18.12.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2013, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen.

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2013, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen. Zitting Gemeenteraad van 19.06.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

De exploitatietoelage blijft ongewijzigd en dient dus niet verhoogd te worden.

De exploitatietoelage blijft ongewijzigd en dient dus niet verhoogd te worden. Zitting Gemeenteraad van 20 oktober 2016. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris,

Nadere informatie

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing:

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 20.03.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Decreet van Art Algemeen Administratief Toezicht - Lijst met beknopte omschrijving

Decreet van Art Algemeen Administratief Toezicht - Lijst met beknopte omschrijving Decreet van 28.4.1993 - Art. 28 - Algemeen Administratief Toezicht - Lijst met beknopte omschrijving Zitting Gemeenteraad van 23.12.2015. --------------------------------------------------------- Aanwezig

Nadere informatie

De door de gemeente voorziene werken in de Bruggestraat worden volledig opgeslorpt door bovenvermeld project.

De door de gemeente voorziene werken in de Bruggestraat worden volledig opgeslorpt door bovenvermeld project. Zitting Gemeenteraad van 21.04.2016. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing: De Raad hecht haar goedkeuring aan de rekening 2014 en het jaarverslag 2014.

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing: De Raad hecht haar goedkeuring aan de rekening 2014 en het jaarverslag 2014. Zitting Gemeenteraad van 16.04.2015. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van

Zitting Gemeenteraad van Zitting Gemeenteraad van 17.10.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2015, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen.

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2015, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen. Zitting Gemeenteraad van 16 juni 2016. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris,

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van

Zitting Gemeenteraad van Zitting Gemeenteraad van 18.06.2015. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Deze belofte van afstand werd tot op heden niet in een akte opgenomen waardoor deze belofte op heden vervallen is.

Deze belofte van afstand werd tot op heden niet in een akte opgenomen waardoor deze belofte op heden vervallen is. Zitting Gemeenteraad van 19.01.2012. --------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Gelaude

Nadere informatie

Op het beheerscomité van 16 juni 2014 werd de rekening van het vijfde werkingsjaar besproken en vastgesteld.

Op het beheerscomité van 16 juni 2014 werd de rekening van het vijfde werkingsjaar besproken en vastgesteld. Zitting Gemeenteraad van 25.09.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

ZITTING VAN 20 MAART 2008.

ZITTING VAN 20 MAART 2008. ZITTING VAN 20 MAART 2008. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, MOORTGAT

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 20 februari

Zitting Gemeenteraad van 20 februari Zitting Gemeenteraad van 20 februari 2014. ------------------------------------------------------------ Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 4 schepen E. Gryson Dienst secretariaat Volgnummer dossier 9 Onderwerp Overheidsopdrachten. Samenaankoop van elektriciteit en

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst secretariaat Volgnummer dossier Onderwerp Overheidsopdrachten. Gezamenlijke aankoop elektriciteit 2012-2014.

Nadere informatie

Elke Gemeenteraad van de Zone moet de toelage stemmen die aan de Politiezone wordt overgemaakt.

Elke Gemeenteraad van de Zone moet de toelage stemmen die aan de Politiezone wordt overgemaakt. Zitting Gemeenteraad van 19.11.2015. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 19.02.2009 Provincie West-Vlaanderen Gemeente 8755 Ruiselede Aanwezig : G. De Roo : Burgemeester-voorzitter ; M. De Muynck, H. Gyselbrecht, C.

Nadere informatie

Ontwerpverslag van de raad voor maatschappelijk welzijn d.d. 16.12.2013

Ontwerpverslag van de raad voor maatschappelijk welzijn d.d. 16.12.2013 Ontwerpverslag van de raad voor maatschappelijk welzijn d.d. 16.12.2013 ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Samenstelling: Mevrn. Liesbeth

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 Mededeling ter kennisgeving van OCMW-raadsbesluiten, in uitvoering van artikel 254 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra

Nadere informatie

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 16/06/2011. Provincie West-Vlaanderen Gemeente 8755 Ruiselede Aanwezig : G. De Roo : Burgemeester-voorzitter ; M. De Muynck, H. Gyselbrecht, C.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. (Art.22 Gemeentedecreet)

TOELICHTENDE NOTA. (Art.22 Gemeentedecreet) Gemeente Herent TOELICHTENDE NOTA (Art.22 Gemeentedecreet) Gemeenteraad: 13 januari 2015. *** OPENBARE VERGADERING *** 1 Afstand van het mandaat van gemeenteraadslid Anne Millon. 1) Onderzoek van de geloofsbrieven

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 11 december 2013

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 11 december 2013 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 11 december 2013 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit,

Nadere informatie

FINANCIËN OPENBARE WERKEN PATRIMONIUM

FINANCIËN OPENBARE WERKEN PATRIMONIUM OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 november 2015 FINANCIËN 1 OCMW: GOEDKEURING GEWIJZIGD MEERJARENPLAN EN KENNISNEMING BUDGETWIJZIGING 2015 De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 6 december 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 19 december 2017

Administratief toezicht Zitting van 19 december 2017 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 19 december 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans; de heer Swa De Bakker; de heer Silvain Vertommen; de heer Ronald Van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING SECRETARIAAT

OPENBARE VERGADERING SECRETARIAAT Zoutleeuw, 21 november 2012 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd tot het bijwonen der vergadering die ten stadhuize zal doorgaan

Nadere informatie

namens het politiecollege W. DEN TANDT J. VERMEULEN

namens het politiecollege W. DEN TANDT J. VERMEULEN BEKENDMAKING Deinze, 17 oktober 2017 De vergadering van de politieraad vond plaats op 17 oktober 2017. De lijst met beknopte inhoud van de daarin geregelde aangelegenheden ligt ter inzage van het publiek

Nadere informatie

POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET ORGANISEREN VAN AFVALARME EVENEMENTEN

POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET ORGANISEREN VAN AFVALARME EVENEMENTEN POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET ORGANISEREN VAN AFVALARME EVENEMENTEN Gemeente Willebroek HOOFDSTUK 1: Definities en toepassingsgebied Afdeling 1: DEFINITIES Artikel 1: De begrippen en definities vermeld

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 30 NOVEMBER 2011

GEMEENTERAAD DD. 30 NOVEMBER 2011 GEMEENTERAAD DD. 30 NOVEMBER 2011 Aanwezig M.M.: Jan Stevens, burgemeester, Filiep De Vos, Marc Debie, Magda Deprez, Rik Buyse, Guido Callewaert (voorzitter OCMW), schepenen Georges Lambrecht, Mia Deloddere-Eeckhout,

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Nicole Daems, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van Sint-Katelijne-Waver 20 november 2013 om 20:00 ===========================

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van Sint-Katelijne-Waver 20 november 2013 om 20:00 =========================== Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van Sint-Katelijne-Waver 20 november 2013 om 20:00 =========================== Aanwezig: Van Oosterwyck Dave - voorzitter Knegtel Dirk, Op de Beeck Guido,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 18 december 2014 Erik Vanderheiden, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 28.01.2009 Provincie West-Vlaanderen Gemeente 8755 Ruiselede Aanwezig : G. De Roo : Burgemeester-voorzitter ; M. De Muynck, H. Gyselbrecht, C.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 19 december 2016 aanwezig Ilse Verachtert, plaatsvervangend voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Roger Van Aperen,

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 19 december 2011 ons kenmerk: LDS/WH/10 datum: 6/12/2011 contactpersoon: Lena De Smaele ' 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJKE WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJKE WELZIJN PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE BRECHT OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJKE WELZIJN VERSLAG RAAD : 16/02/2016 Aanwezig : A. Van Dyck, voorzitter. L. Bennenbroek, C. Dierckx, J. Dignef, M. Van Dyck, F. Vangilbergen,

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 9 december 2016. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 01 OCMW-Zutendaal: Kennisname van het ontslag van Martin van der Sman uit OCMW-raad Kennisname van verzaken aan opvolging door Peter Louwies Aanstelling

Nadere informatie

Gemeenteraad 19 december Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 goed.

Gemeenteraad 19 december Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 goed. Gemeenteraad 19 december 2011 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 De gemeenteraad neemt kennis van de brief d.d. 10-11-2011

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen, Benny Maes en Albert Thijs, schepenen Eric Martens, Schepen/Voorzitter OCMW

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 oktober 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 oktober 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 oktober 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019 Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019 A-AGENDA Aankopen 1 2019_VB_00139 Bouw van Assistentiewoningen - Aansluiting nutsvoorziening - offertes gas en elektriciteit Fluvius - offerte

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR.

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. STAD TURNHOUT GEMEENTERAAD AGENDA ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. Openbare zitting 001 Toekenning van de eretitel van het mandaat van gemeenteraadslid aan twee gewezen gemeenteraadsleden van

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK Jo,

Nadere informatie

1. Vastgestelde rechten , ,63. Overhaalbare en 5.300,00 0,00. Netto vastgestelde rechten ,

1. Vastgestelde rechten , ,63. Overhaalbare en 5.300,00 0,00. Netto vastgestelde rechten , Zitting Gemeenteraad van 20.06.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 6 SEPTEMBER 2016.

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 6 SEPTEMBER 2016. TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 6 SEPTEMBER 2016. AGENDA. Openbare zitting 1. IMEWO: kennisname agenda buitengewone algemene vergadering en goedkeuring stemgedrag. 2. Eandis assets: kennisname

Nadere informatie

dinsdag 16 december 2014 om 18.30u raadzaal stadhuis

dinsdag 16 december 2014 om 18.30u raadzaal stadhuis STAD MECHELEN GEMEENTERAAD dinsdag 16 december 2014 om 18.30u raadzaal stadhuis AGENDA PUBLIEK Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. 1) Aktename einde van het mandaat van de heer Frank Nobels

Nadere informatie

Zitting van 1 juli 2008 DIENST FINANCIËN. 1. Dienst Financiën Jaarrekening 2007 Goedkeuring Begrotingsrekening Goedkeuring

Zitting van 1 juli 2008 DIENST FINANCIËN. 1. Dienst Financiën Jaarrekening 2007 Goedkeuring Begrotingsrekening Goedkeuring PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 1 juli 2008 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR Carina, schepenen;

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/05/2014

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/05/2014 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/05/2014 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Beets Jozef, Noppen Hilde, Nys Hendrik, Poels Marleen, Trappeniers Hendrik, Vandeven Adelia, Wynants Christine,

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Marianne VANCOILLIE, Jean DAENEN, Mia DELODDERE, Gabriël BENOIT, Carine

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

Notulen Gemeenteraad zitting van Goedkeuring van de aanpassing van de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel.

Notulen Gemeenteraad zitting van Goedkeuring van de aanpassing van de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel. Notulen Gemeenteraad zitting van 16.04.2019. aanwezig: De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter; De Muynck Marc, Debouck Frans, Van Erum Lieve, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Van Daele Marnix, Verstuyft

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Aanwezig: de heer M. Aytar, voorzitter; de heer L. Vanoppen, ondervoorzitter; mevr. M. Ceyssens, de heer L. Derwae, mevrouw

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 20 MEI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Eedaflegging van de financieel beheerder...2

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL OVER DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN HET OCMW-OUDENAARDE VAN 09 DECEMBER 2013

PROCES-VERBAAL OVER DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN HET OCMW-OUDENAARDE VAN 09 DECEMBER 2013 OCMW OUDENAARDE Meerspoort 30 9700 Oudenaarde www.ocmwoudenaarde.be PROCES-VERBAAL OVER DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN HET OCMW-OUDENAARDE VAN 09 DECEMBER 2013 Aanwezig Verontschuldigd Stefaan VERCAMER,

Nadere informatie

Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen

Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen Zitting van 24 mei 2007. Gepubliceerd op 29 mei 2007. Artikel 1. Definities - dakoppervlakte: de oppervlakte

Nadere informatie

GEMEENTERAADZITTING 24 SEPTEMBER 2013 OVERZICHTSLIJST

GEMEENTERAADZITTING 24 SEPTEMBER 2013 OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAADZITTING 24 SEPTEMBER 2013 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1. Kennisneming budgetwijziging boekjaar 2013 van de Kerkfabriek O.L. Vrouw Geboorte Niel De raad wordt verzocht om kennis te nemen

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Begrotingsrekening 2007, resultatenrekening over het dienstjaar 2007 en balans per 31 december

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 29 januari 2015 om 20.00 uur

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 29 januari 2015 om 20.00 uur Aanwezig Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Greet Baldewijns, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes, Johan Feytons, mevrouw Marie Hubertine Leunen,

Nadere informatie

BESPREKING BESLUIT. uittreksel gemeenteraad. pagina 2 van 5

BESPREKING BESLUIT. uittreksel gemeenteraad. pagina 2 van 5 UITTREKSEL Gemeenteraad datum zitting agendapunt nr. 26/11/2018 Openbare vergadering 28 Aanwezig Johan Vermeeren, voorzitter Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Roger Van Aperen,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. ZITTING VAN 23 november 2009

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. ZITTING VAN 23 november 2009 Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad ZITTING VAN 23 november 2009 Aanwezig: burgemeester C. Vanwelden... voorzitter, E. Spincemaille, N. Hoogstoel, D. Vanluchene, A. Cosaert, I. Degezelle, D.

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014

OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014 Aanwezig: Surkyn Sonja - voorzitter Schepens Michel, Pernet Godelieve, Seys Roger, Maes Benny, Deckers Hilde, Debruyne Katrien, Jeunen Maria,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 Aanwezig: Kurt Windels, burgemeester; Dirk Debaere, voorzitter gemeenteraad; Katrien Vandecasteele, voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Conny Gevens, Joachim Lelièvre- Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID Notulen Gemeenteraad van 19.02.2019. aanwezig: De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter; De Muynck Marc, Debouck Frans, Van Erum Lieve, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Van Daele Marnix, Verstuyft Filip,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Luc Deconinck - burgemeester Ann De Ridder, Eddy De Cock, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van Hassel, Jean

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 18 AUGUSTUS

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 18 AUGUSTUS Aanwezig: Verontschuldigd: VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 18 AUGUSTUS 2015 Patrick Meulebroek, voorzitter; Luc Beurms, Joos Dauwe, Ann Joos, Jurgen Jacobs, Veronique Van Den

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 21 december 2009 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 21 december 2009 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 21 december 2009 TOELICHTENDE NOTA IN OPENBARE VERGADERING 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 30 november

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 MAART 2011.

ZITTING VAN 22 MAART 2011. ZITTING VAN 22 MAART 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, raadsleden PERSOONS Tom,

Nadere informatie

Raad van 23 februari 2011

Raad van 23 februari 2011 Raad van 23 februari 2011 Aanwezig: Uyttendaele R. voorzitter, Matthijs R., De Waele M., Schollaert G., Matthijs F., Töpke H., Vander Straeten C., Sonck K., Derder I, Cromphout N. en L. Vanderlinden, leden;

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie