Zitting Gemeenteraad van

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zitting Gemeenteraad van"

Transcriptie

1 Zitting Gemeenteraad van Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck Frans : Schepenen ; Wyckstandt Linda : OCMW-Voorzitter ; Van Erum Lieve, Lanssens Veerle, Van Daele Marnix, Verstuyft Filip, Verstraete Gilles, Van de Steene Mattias, De Paepe Tom, De Roest Sofie, Coppens William, De Vos Ingrid, Van den Broeck Mieke, Crul Frederik : Raadsleden; De Leersnyder Luc : Gemeentesecretaris ; Openbare zitting. 1. Aanpassing van de reglementen inzake het toekennen van basissubsidies, werkingssubsidies en impulssubsidies aan de sportverenigingen. Het Dagelijks Bestuur van de sportraad boog zich afgelopen jaar over de verschillende reglementen ter subsidiëring van de sportverenigingen. Vooral de toekenning van basissubsidies was aan vernieuwing toe. Onder het principe een basissubsidie = een klein startbedrag, en de rest wordt verdeeld volgens objectieve criteria werden aanpassingen voorgesteld aan de Algemene Vergaderingen van de Sportraad. Met eenparigheid van stemmen wordt goedkeuring verleend aan de aanpassing van de reglementen inzake het toekennen van basissubsidies, werkingssubsidies en impulssubsidies aan de sportverenigingen. 2. Goedkeuring van de aan de gemeente toegewezen taken in het landinrichtingsplan Onthaalinfrastructuur Bulskampveld. In zitting van ging de gemeenteraad principieel akkoord met het landinrichtingsplan Onthaalinfrastructuur Bulskampveld. De adviezen van de betrokken gemeenten en de bezwaarschriften n.a.v. de openbare onderzoeken werden besproken door de planbegeleidingsgroep Bulskampveld. In het eindvoorstel landinrichtingsplan Onthaalinfrastructuur Bulskampveld werden op de pagina s 113 t.e.m.121 alle bezwaarschriften met betrekking op de inrichtingswerken in Doomkerke en Kruiskerke besproken. Op heeft de planbegeleidingsgroep Bulskampveld het eindvoorstel van het landinrichtingsplan Onthaalinfrastructuur Bulskampveld positief geadviseerd.

2 Vooraleer het dossier ter goedkeuring aan de bevoegde minister wordt voorgelegd moeten alle betrokken partners hun instemming verlenen. Onder voorbehoud van het verkrijgen van de subsidie van het Vlaamse Gewest in te stemmen met de aan de gemeente Ruiselede toegewezen taken tot uitvoering van het landinrichtingsplan Onthaalinfrastructuur Bulskampveld zoals gedetailleerd beschreven in het ontwerp van de gemeenteraadsbeslissing. Het voorliggend uitvoerings-en financieringsplan van het landinrichtingsplan Onthaalinfrastructuur Bulskampveld goed te keuren en akkoord te gaan met het voorstel om de via subsidies ingerichte goederen in stand te houden en te beheren in functie van de doelstelling van openbaar nut vastgesteld in het landinrichtingsplan. 3. Definitieve vaststelling van het RUP Zonevreemde Woningen. De gemeenteraad heeft op 29 januari 2015 het RUP Zonevreemde Woningen voorlopig aanvaard. Het RUP werd van 26 februari 2015 tot 28 april 2015 onderworpen aan een openbaar onderzoek. Er werden 4 adviezen bij de gecoro ingediend. Op 2 juni heeft de gecoro de opmerkingen besproken teneinde een advies aan de gemeenteraad over te maken. De gecoro acht de opmerkingen van de deputatie van West Vlaanderen niet terecht. RuimteVlaanderen, de Best. Dep. van Oost-Vlaanderen en de gemeente Tielt geven gunstig advies. De gecoro stelt twee aanpassingen aan de stedenbouwkundige voorschriften voor.die aanpassingen gaan over de dakvorm en de overlapping van de woning bij herbouw met 20 %. De gecoro adviseert om het RUP in die zin aan te passen. De gemeenteraad kan het advies van de gecoro al dan niet volgen. Het ontwerp van het RUP Zonevreemde Woningen bestaande uit een tekstbundel houdende de toelichtingsnota, de stedenbouwkundige voorschriften, adviezen, verslagen plenaire vergadering en 7 plannen, wordt definitief vastgesteld. De teksten zullen worden aangepast met de voorstellen van de gecoro.

3 Het definitieve ontwerp RUP Zonevreemde Woningen, het volledig advies van de gecoro en een afschrift van deze beslissing zal worden opgestuurd naar de Bestendige Deputatie van de provincie West-Vlaanderen en naar de Vlaamse Regering die, in toepassing van art , binnen een termijn van 30 dagen de gemeenteraadsbeslissing kan schorsen. Na de schorsingstermijn zal de gemeenteraadsbeslissing houdende definitieve vaststelling van het RUP Zonevreemde Woningen worden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Het ontwerp van het RUP Zonevreemde Woningen bestaande uit een tekstbundel houdende de toelichtingsnota, de stedenbouwkundige voorschriften, adviezen, verslagen plenaire vergadering en 7 plannen, wordt definitief vastgesteld. De teksten zullen worden aangepast met de voorstellen van de gecoro. Het definitieve ontwerp RUP Zonevreemde Woningen, het volledig advies van de gecoro en een afschrift van deze beslissing zal worden opgestuurd naar de Bestendige Deputatie van de provincie West-Vlaanderen en naar de Vlaamse Regering die, in toepassing van art , binnen een termijn van 30 dagen de gemeenteraadsbeslissing kan schorsen. Na de schorsingstermijn zal de gemeenteraadsbeslissing houdende definitieve vaststelling van het RUP Zonevreemde Woningen worden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. 4. Goedkeuring van het wegtracé verkaveling Dumobil in de Oude Tieltstraat + goedkeuring ontwerp wegenis- en rioleringswerken. Er werd een ontwerp van wegtracé voor de verkavelingsaanvraag Dumobil Construct nv. te 8700 TIELT in de Oude Tieltstraat (vroegere terreinen Vandewalle + aansluitend perceel grenzend aan groenzone Knotwilgenwijk) opgemaakt door studiebureau Demey bvba. te 8800 ROESELARE. Hetzelfde studiebureau heeft ook een bestek opgemaakt voor de aanleg van de wegenis en riolering in desbetreffende verkaveling. Er werd voor dit ontwerp een gunstig advies afgeleverd door onze rioolbeheerder Farys te 9000 GENT en dit op 8 juni De wegenis, riolering en nutsleidingen, alsook de gronden nodig voor de realisatie van de ontsluitingsweg, zullen kosteloos worden ingelijfd bij het openbare domein van de gemeente Ruiselede, waardoor de bouwheer Dumobil zich dient te schikken naar de gemeentelijke

4 verkavelingsverordening, vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van Het tracé van de nieuw aan te leggen wegenis voor de te realiseren verkaveling Dumobil Construct nv. Oude Tieltstraat (vroegere terreinen Vandewalle + aangrenzend perceel aansluitend bij groenzone Knotwilgenwijk), zoals opgemaakt door het studiebureau Demey bvba. te 8800 ROESELARE, aan te nemen. 2. Het ontwerp voor de aanleg van de wegenis en riolering, opgemaakt door het studiebureau Demey bvba., goed te keuren. 3. De wegenis- en riolering aan te leggen door de bouwheer Dumobil Construct nv. te 8700 TIELT kosteloos in te lijven na de voorlopige aanvaarding van de werken. 4. Dumobil Construct nv. dient zich te schikken naar de gemeentelijke verkavelingsverordening dd Definitieve goedkeuring van het mobiliteitsplan. Het geactualiseerd mobiliteitsplan werd, na goedkeuring op de gemeenteraad van , voorgelegd aan de RMC op Het advies van de RMC is gunstig, mits het aanpassen van volgende zaken: - Het hernoemen van Actieplan naar Beleidsscenario (p8) en van Financiële organisatie en raming naar Actieplan (p23) om de nota dichter te laten aansluiten aan de verwachte structuur. - De categorisering van de Bruggestraat niet te laten afhangen van de nog te maken keuze van een ontsluitingsroute voor het vrachtverkeer. Uit de studie van Vectris blijkt dat er nauwelijks doorgaand vrachtverkeer is en de Bruggestraat zal voor licht gemotoriseerde voertuigen en fietsers altijd gebruikt worden als belangrijkste invalsroute vanuit richting Wingene en Beernem. Alle verwijzingen naar de categoriseringsvarianten 2A en 2B dienen beter geschrapt te worden (p11+ aanpassing kaartenbundel). - Het geactualiseerd mobiliteitsplan definitief goed te keuren. - Het betreffende plan over te maken aan alle GBC-leden. - Het betreffende plan in het Belgisch Staatsblad te publiceren, waarna het een geldigheid van 6 jaar heeft.

5 6. Goedkeuring van de toetreding tot de divisie Aanvullende Diensten van Farys/TMVW en de aanstelling van een vertegenwoordiger voor het Directiecomité voor Aanvullende Diensten. In 2012 richtte TMVW de divisie Aanvullende Diensten (A-divisie) op. Deze divisie biedt ondersteuning aan gemeenten en steden, daar zij steeds meer geconfronteerd worden met complexere technisch-administratieve vraagstukken, waardoor er meer en meer eisen worden gesteld op vlak van vakspecifieke kennis. Als partner kan men instappen in verschillende aangeboden diensten, van aankoop, onderhoud, exploitatie tot beheer. Het voordeel is kostendaling door schaalvergroting. Kapitaalsinbreng als A-vennoot: 1 A-aandeel per 5000 inwoners, met een nominale waarde van 1000, ¼ volstort Evenveel F-aandelen (nominale waarde= 25, ¼ volstort) Als A-vennoot kan de gemeente een afgevaardigde aanstellen als vertegenwoordiger in het Directiecomité voor Aanvullende Diensten. Met ingang van toe te treden tot de divisie Aanvullende Diensten van FARYS TMVW, volgens de modaliteiten vastgelegd in de statuten van de FARYS TMVW en volgens het toetredingsdossier met addendum dat als bijlage aan onderhavig besluit wordt toegevoegd. De heer Filip Verstuyft, Gemeenteraadslid, wonende Aalterstraat, nr.33 te 8755 Ruiselede voor te dragen als lid voor het Directiecomité voor Aanvullende Diensten (na geheime stemming en met 10 ja-stemmen). De beslissing impliceert ook de transitie naar de rechtsopvolger TMVS, volgens de modaliteiten vastgelegd in de ontwerpstatuten ervan, toegevoegd als bijlage, zij het onder voorbehoud van goedkeuring van deze transitie door de hiervoor bevoegde organen. Indien de gemeenteraad dit besluit niet herroept, blijft het geldig tot de eerstvolgende vernieuwing van de gemeenteraad. Onderhavige beslissing aan FARYS TMVW mee te delen en het College van Burgemeester en Schepenen te gelasten met de (verdere) uitvoering van deze beslissing. 7. Goedkeuring van de aanpassing van de personeelsformatie en kennisname van de financiële haalbaarheid.

6 De personeelsformatie is een opsomming van het aantal en de soorten betrekkingen, nodig voor het dekken van de permanente personeelsbehoeften. Door de afschaffing van het statuut van de gesubsidieerde contractuele personeelsleden moet de personeelsformatie worden aangepast. Van hetzelfde moment wordt gebruik gemaakt om het aantal VTE voor de poetsvrouw van de gemeente aan te passen, dit omdat haar huidig aantal uren ontoereikend blijkt. De wijzigingen werden besproken in het managementteam en het schepencollege, en werden voorgelegd aan de vakorganisaties. Uit de staat van het financieel evenwicht (M2) blijkt dat de financiële haalbaarheid ruim voldoende wordt aangetoond. Het ontwerp van aanpassingen aan de personeelsformatie definitief goed te keuren. De gemeenteraad neemt kennis van de financiële haalbaarheid. 8. Goedkeuring van de aanpassing van de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel. Zowel de gemeenten als de OCMW s zijn verplicht om de lokale rechtspositieregeling van het personeel aan te passen en in overeenstemming te brengen met de bepalingen uit de geldende regelgeving. Bijgevolg dienen een aantal bepalingen uit de lokale rechtspositieregeling te worden gewijzigd. Daarnaast werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om het aanwerven van personeel efficiënter te laten verlopen en om personeelsleden in loopbaanonderbreking van 1 jaar of langer zelf te laten instaan voor het betalen van de premie voor de hospitalisatie. De wijzigingen werden besproken in het managementteam en het schepencollege, werden voorgelegd aan de vakorganisaties en werden tenslotte gunstig geadviseerd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. Het ontwerp van aanpassingen aan de rechtspositieregeling gemeentepersoneel definitief goed te keuren. van het Een kopie van dit besluit zal overgemaakt worden aan de toezichthoudende overheid.

7 9. Goedkeuring van de aanpassing van het arbeidsreglement van het gemeentepersoneel. Zowel de gemeenten als de OCMW s zijn verplicht om het arbeidsreglement van het personeel aan te passen en in overeenstemming te brengen met de bepalingen uit de geldende regelgeving. Bijgevolg dienen een aantal bepalingen uit het arbeidsreglement te worden gewijzigd. Daarnaast werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om bepalingen inzake sociale media, beroepshouding en alcohol toe te voegen of te wijzigen. De wijzigingen werden besproken in het managementteam en het Schepencollege en werden voorgelegd aan de vakorganisaties. Het arbeidsreglement van toepassing op het gemeentepersoneel Ruiselede wordt gewijzigd. Aan ieder personeelslid van de gemeente wordt een exemplaar van het arbeidsreglement bezorgd. Een voor eensluidend verklaard afschrift van huidige beslissing wordt bezorgd aan de Arbeidsinspectie, Toezicht op de sociale wetten. - o O o -

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Deze meerjarenplannen werden gunstig geadviseerd door het Bisdom (zonder opmerkingen).

Deze meerjarenplannen werden gunstig geadviseerd door het Bisdom (zonder opmerkingen). Zitting Gemeenteraad van 19.09.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

De exploitatietoelage blijft ongewijzigd en dient dus niet verhoogd te worden.

De exploitatietoelage blijft ongewijzigd en dient dus niet verhoogd te worden. Zitting Gemeenteraad van 20 oktober 2016. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris,

Nadere informatie

De door de gemeente voorziene werken in de Bruggestraat worden volledig opgeslorpt door bovenvermeld project.

De door de gemeente voorziene werken in de Bruggestraat worden volledig opgeslorpt door bovenvermeld project. Zitting Gemeenteraad van 21.04.2016. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04.

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04. Zitting Gemeenteraad van 15.05.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing: De Raad hecht haar goedkeuring aan de rekening 2014 en het jaarverslag 2014.

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing: De Raad hecht haar goedkeuring aan de rekening 2014 en het jaarverslag 2014. Zitting Gemeenteraad van 16.04.2015. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Aanslagjaren lopen tot 2019; om samen te vallen met de meerjarenplanning in het kader van de BBC.

Aanslagjaren lopen tot 2019; om samen te vallen met de meerjarenplanning in het kader van de BBC. Zitting Gemeenteraad van 19.12.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2013, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen.

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2013, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen. Zitting Gemeenteraad van 19.06.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Decreet van Art Algemeen Administratief Toezicht - Lijst met beknopte omschrijving

Decreet van Art Algemeen Administratief Toezicht - Lijst met beknopte omschrijving Decreet van 28.4.1993 - Art. 28 - Algemeen Administratief Toezicht - Lijst met beknopte omschrijving Zitting Gemeenteraad van 23.12.2015. --------------------------------------------------------- Aanwezig

Nadere informatie

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing:

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 20.03.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Deze belofte van afstand werd tot op heden niet in een akte opgenomen waardoor deze belofte op heden vervallen is.

Deze belofte van afstand werd tot op heden niet in een akte opgenomen waardoor deze belofte op heden vervallen is. Zitting Gemeenteraad van 19.01.2012. --------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Gelaude

Nadere informatie

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2015, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen.

De Financieel Beheerder geeft een uitvoerige uiteenzetting over de jaarrekening 2015, de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen. Zitting Gemeenteraad van 16 juni 2016. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris,

Nadere informatie

Elke Gemeenteraad van de Zone moet de toelage stemmen die aan de Politiezone wordt overgemaakt.

Elke Gemeenteraad van de Zone moet de toelage stemmen die aan de Politiezone wordt overgemaakt. Zitting Gemeenteraad van 19.11.2015. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het landinrichtingsplan Onthaalinfrastructuur

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen E. Feys Dienst technische dienst Volgnummer dossier 13 Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp gemeentelijk

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp Ruimtelijk

Nadere informatie

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 19.02.2009 Provincie West-Vlaanderen Gemeente 8755 Ruiselede Aanwezig : G. De Roo : Burgemeester-voorzitter ; M. De Muynck, H. Gyselbrecht, C.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

De gemeentelijke dotatie aan de Politiezone Regio Tielt werd vastgesteld op 342.652,00 voor het jaar 2015.

De gemeentelijke dotatie aan de Politiezone Regio Tielt werd vastgesteld op 342.652,00 voor het jaar 2015. Zitting Gemeenteraad van 18.12.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van

Zitting Gemeenteraad van Zitting Gemeenteraad van 17.10.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Op het beheerscomité van 16 juni 2014 werd de rekening van het vijfde werkingsjaar besproken en vastgesteld.

Op het beheerscomité van 16 juni 2014 werd de rekening van het vijfde werkingsjaar besproken en vastgesteld. Zitting Gemeenteraad van 25.09.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID Notulen Gemeenteraad van 19.02.2019. aanwezig: De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter; De Muynck Marc, Debouck Frans, Van Erum Lieve, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Van Daele Marnix, Verstuyft Filip,

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen E. Feys Dienst technische dienst Volgnummer dossier 14 Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp gemeentelijk

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn PROVINCIE LIMBURG ARRONDISSEMENT MAASEIK OCMW HOUTHALEN-HELCHTEREN Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van: 16/03/2017 om 18.35 uur Aanwezig: Mustafa Aytar, voorzitter Göksal Kanli,

Nadere informatie

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN BELGISCH STAATSBLAD 11.09.2002 MONITEUR BELGE 40239 GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Aktename van de intentieverklaringen van

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

Vergadering van 24 januari 2018

Vergadering van 24 januari 2018 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 24 januari 2018 Aanwezig: Kris Degroote, voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, burgemeester Lieven Vandenneucker, Carina Ricour, Marie

Nadere informatie

Notulen Gemeenteraad zitting van Goedkeuring van de aanpassing van de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel.

Notulen Gemeenteraad zitting van Goedkeuring van de aanpassing van de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel. Notulen Gemeenteraad zitting van 16.04.2019. aanwezig: De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter; De Muynck Marc, Debouck Frans, Van Erum Lieve, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Van Daele Marnix, Verstuyft

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 20 februari

Zitting Gemeenteraad van 20 februari Zitting Gemeenteraad van 20 februari 2014. ------------------------------------------------------------ Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter

Nadere informatie

Onderhavig besluit zal ter kennis gebracht worden van de toezichthoudende overheid.

Onderhavig besluit zal ter kennis gebracht worden van de toezichthoudende overheid. Zitting Gemeenteraad van 15 september 2016. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris,

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het landinrichtingsplan Zelzate-Zuid

Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het landinrichtingsplan Zelzate-Zuid Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het landinrichtingsplan Zelzate-Zuid DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 28 maart 2014 betreffende de landinrichting, artikel 3.3.1, artikel

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

.MM... ingestemd heeft met de onderstaande aan de stad Scherpenheuvel-Zichem

.MM... ingestemd heeft met de onderstaande aan de stad Scherpenheuvel-Zichem Verklaring tot instemming Hierbij deel ik u mede dat de gemeenteraad van de stad Scherpenheuvel-Zichem in zitting van.mm... ingestemd heeft met de onderstaande aan de stad Scherpenheuvel-Zichem toegewezen

Nadere informatie

Verslag GECORO 12/01/2016

Verslag GECORO 12/01/2016 Verslag GECORO 12/01/2016 Aanwezig: M. Boddez, deskundige-voorzitter; W. Desender, D. Baeteman, R. Van Troostenberghe, deskundigen-effectief; N. Verplancke, X. Vercaemst, werknemersverenigingen-effectief;

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 1 JULI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Verkaveling Kerkweg-Heldenweg.

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 20 maart Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 20 maart Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 20 maart 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

23 DECEMBER Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het landinrichtingsplan Onthaalinfrastructuur Bulskampveld

23 DECEMBER Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het landinrichtingsplan Onthaalinfrastructuur Bulskampveld 33946 MONITEUR BELGE 08.03.2017 Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD VLAAMSE OVERHEID [C 2017/20271] 23 DECEMBER 2016. Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het landinrichtingsplan Onthaalinfrastructuur

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-03-14 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering van 23 december 2016 tot vaststelling van het DE VLAAMSE REGERING,

Besluit van de Vlaamse Regering van 23 december 2016 tot vaststelling van het DE VLAAMSE REGERING, 1 Besluit van de Vlaamse Regering van 23 december 2016 tot vaststelling van het landinrichtingsplan Onthaalinfrastructuur Bulskampveld (B.S., 8 maart 2017, I : 10 d. na publicatie) DE VLAAMSE REGERING,

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter. Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter. Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 124 GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER 2011 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01011

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01011 gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01011 Onderwerp: Aanvraag om stedenbouwkundige vergunning nr. 2017/07133 - Kuhlmannlaan/Riemekaai zn, 9042 Gent -

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW Raadsleden

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 Onderwerp: Aanvraag om stedenbouwkundige vergunning nr. 2017/06163 Dig - Peerstraat - Boomstraat, Gent - zaak

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 16 DECEMBER 2008

GEMEENTERAAD DD. 16 DECEMBER 2008 GEMEENTERAAD DD. 16 DECEMBER 2008 Aanwezig M.M.: Filiep De Vos, burgemeester, Jan Stevens, Marc Debie, Magda Deprez, Rik Buyse, Guido Callewaert (voorzitter OCMW), schepenen Jacques Debode, Georges Lambrecht,

Nadere informatie

5 schepen J. Vanhooren

5 schepen J. Vanhooren DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen J. Vanhooren Dienst personeelsdienst Volgnummer dossier 15 Onderwerp Personeel. Maaltijdcheques. Vaststelling van de

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Nicole Daems, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. Volgnummer dossier 17

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. Volgnummer dossier 17 DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Dienst 1 schepen J. Deroo secretariaat Volgnummer dossier 17 Onderwerp OCMW. Service Flats Invest nv- Serviceflats Breeweg OCMW

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 mei 2018 Besluit nummer: 2018_GR_00389 Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE 125-04 Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring Beknopte samenvatting:

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

5 schepen J. Vanhooren

5 schepen J. Vanhooren DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen J. Vanhooren Dienst personeelsdienst Volgnummer dossier 10 Onderwerp Personeel. Her vaststelling van het arbeidsreglement:

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen P. Bolle Dienst personeelsdienst Volgnummer dossier Onderwerp Personeel. Wijziging van de personeelsformatie. Zitting

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Toelichting Zitting van 14 december 216 OPENBARE ZITTING Verslag vorige zitting 1 216_RMW_8 8 Verslag open zitting van 16 november 216 - Goedkeuring Het verslag van de

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2016/212/ Inzake:,, wonende te,, bijgestaan door, als vertrouwenspersoon,

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2016/212/ Inzake:,, wonende te,, bijgestaan door, als vertrouwenspersoon, 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2016/212/ Inzake:,, wonende te,, bijgestaan door, als vertrouwenspersoon, Verzoekende partij Tegen: het,,, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 25 OKTOBER 2017

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 25 OKTOBER 2017 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 25 OKTOBER 2017 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Geert SNOECK, Marianne VANCOILLIE, Jean DAENEN, Mia DELODDERE, Gabriël

Nadere informatie

RAAD VAN 7 APRIL 2015

RAAD VAN 7 APRIL 2015 RAAD VAN 7 APRIL 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur, leden en

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 16/06/2011. Provincie West-Vlaanderen Gemeente 8755 Ruiselede Aanwezig : G. De Roo : Burgemeester-voorzitter ; M. De Muynck, H. Gyselbrecht, C.

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 03 januari 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 RUP Decof Procesnota Fase: Startnota Mei 2017 Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 Opgemaakt door: Pieter Himpe, ruimtelijk planner Nagekeken door: Joachim D eigens, ruimtelijk planner RUP Decof : Procesnota

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 29.10.2009

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 29.10.2009 UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 29.10.2009 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Jo TIJTGAT,

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/214/(...)

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/214/(...) 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2017/214/(...) Inzake : (...), wonende te ( ), Verzoekende partij Tegen: (...), vertegenwoordigd door het College van Burgemeester

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karine, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00009 Onderwerp: Rechtspositieregeling Personeel Stad Gent - Invoering van het gemeenschappelijk arbeidsreglement

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad 30/06/2014

Toelichting gemeenteraad 30/06/2014 Toelichting gemeenteraad 30/06/2014 OPENBARE ZITTING Notulen 1. Notulen van de gemeenteraad van 27 mei 2014 Interne zaken 2. Vaststelling huishoudelijk reglement deontologische commissie Ingevolge artikel

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1706022 Provincieraadsbesluit betreft TMVW: buitengewone algemene vergadering van 22 december 2017 uittreding

Nadere informatie

Overzicht gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening - GECORO

Overzicht gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening - GECORO Overzicht gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening - GECORO Door de invoering van het decreet ruimtelijke ordening moeten alle gemeenten een adviescommissie voor ruimtelijke ordening oprichten.

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-01-18 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 3 april 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 3 april 2017 goed. Verslag aan provincie gemeenteraad van 8 mei 2017 OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 3 april 2017 goed. 02. Kennisname verslagen

Nadere informatie

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 28.01.2009 Provincie West-Vlaanderen Gemeente 8755 Ruiselede Aanwezig : G. De Roo : Burgemeester-voorzitter ; M. De Muynck, H. Gyselbrecht, C.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Normaal DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester Ward Gillis,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie