Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014"

Transcriptie

1 Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014 Sinds mei 2011 fungeert het Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort ( VIP-Zandvoort) als een soort TOMTOM die bezoekers wegwijs maakt in het vrijwilligerswerk. Bezoekers van de site zijn inwoners van Zandvoort die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk en organisaties die met vrijwilligers werken. Op de website staan een vacaturebank, interviews en informatie. Vacaturebank Organisaties die in Zandvoort op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers kunnen hun vacatures zelf op de website plaatsen. Om de vacaturebank up-to-date te houden worden deze vacatures automatisch na 6 maanden van de site verwijderd. Mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk kunnen in de vacaturebank met een duidelijke zoekfunctie het aanbod van vrijwilligerswerk bekijken en zich rechtstreeks melden bij de betreffende organisatie. Op deze wijze brengt de vacaturebank vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar. Publiciteit VIP heeft elk kwartaal een nieuwsbrief uitgegeven. Deze is digitaal verzonden naar de vrijwilligers organisaties en op de website geplaatst. In de nieuwsbrieven is aandacht geweest voor het project Use Your Talent, regelen wetgeving, de vrijwilligersprijs 2014, VOG, aangepaste website van VIP. Elke donderdag is er bij ZFM Luncht om 13:15 uur de VIP vacature van de week. In dit item bellen de ZFM DJ s naar een contactpersoon van de desbetreffende vrijwilligersorganisatie die deze vacature dan nader toelicht. Nieuwe vacatures worden na overleg met de organisatie aangemeld bij ZFM. Wanneer een organisatie niet de mogelijkheid heeft om op donderdag op de radio een kort praatje de houden kan VIP dit voor hun uitvoeren. VIP laat zich dan informeren over de vrijwilligersfunctie en de organisatie. Via Facebook verspreidt VIP ook nieuwe vrijwilligersvacatures. VIP heeft 102 volgers op Facebook. Via Facebook van andere vrijwilligersorganisaties komt VIP ook vacatures tegen. VIP neemt dan contact op met de vrijwilligersorganisaties om de mogelijkheid te beiden van het maken van meer publiciteit via VIP. Organisaties reageren blij en weten daarna de weg naar VIP zelfstandig te vinden. Elke 1 ste donderdag van de maand heeft de Zandvoortse Courant de VIP vacature van de maand. Hierin wordt een vrijwilligersvacature nog een ander onder de aandacht gebracht met een advertentie in de krant. Contactgegevens, informatie en logo van de vrijwilligersorganisatie komen in de spotlights.

2 Website De website van VIP is afgelopen jaar aangepast. Organisaties kunnen nu zelf foto s bij hun geplaatste vacature plaatsen. De logo s van de vrijwilligersorganisaties staan op de site, bij het aanklikken van het logo komt men op de vacatures van deze vrijwilligersorganisatie. Er wordt momenteel gewerkt aan de website. Meer verbeteringen staan op de agenda. Op de website is informatie te vinden voor vrijwilligers, voor organisaties die met vrijwilligers werken en algemene informatie. De informatie voor de vrijwilligers heeft onder meer betrekking op: vrijwilligerswerk en sociale wetgeving, waarom vrijwilligerswerk van belang is en voor jongeren informatie over de maatschappelijke stage die zij tijdens hun opleiding moeten volgen. Organisaties vinden onder andere informatie over fondsenwerving, vrijwilligersbeleid en vrijwilligersverzekering. Ook staan op de website formats van o.a. een vrijwilligersovereenkomst, een intake- en een voortgangsgesprek die gedownload kunnen worden. De algemene informatie heeft betrekking op landelijke acties, zoals NL Doet, cursus aanbod, vrijwilligersmarkt, vrijwilligersprijs e.d. De VIP site wordt, in overleg met VIP, bijgehouden door een vrijwilliger. De vrijwilliger is ook mede beheerder van de VIP facebook en heeft een actieve rol in bij de vormgeving van de nieuwsbrief. Activiteiten VIP ter ondersteuning van de vrijwilligersorganisaties. Vrijwilligersacademie Haarlem Vrijwel iedere vrijwilliger heeft van tijd tot tijd behoefte aan het opdoen van nieuwe kennis, het uitwisselen van ervaringen en het ontwikkelen van vaardigheden in zijn werkgebied. Op de website van de vrijwilligersacademie Haarlem staat een scholingsaanbod voor vrijwilligers. Met de vrijwilligersacademie Haarlem is afgesproken dat ook Zandvoortse organisaties vrijwilligers kunnen aanmelden. VIP zelf heeft met de jongerenwerkster van Pluspunt in mei 2014 een workshop bijgewoond over het werven en behouden van jonge vrijwilligers. Communicatie voor en met jongeren verloopt anders. Het was een nuttige workshop met veel bruikbare informatie. Bruikbaar geweest tijdens het opzetten en uitvoeren van het samenwerkingsproject: Use Your Talent.

3 Het logo en doorverwijzing van de vrijwilligerscentrale Haarlem is te vinden op de site van VIP. In nieuwsbrieven en op de VIP site wordt verwezen naar nuttige workshops van de vrijwilligerscentrale Haarlem. Use Your Talent Om de Zandvoortse jongeren meer te betrekken bij het vrijwilligerswerk heeft VIP zich aangesloten bij het project Use Your Talent. Dit project is opgezet om jongeren te enthousiasmeren voor het vrijwilligerswerk. Uitgangspunt is dat jongeren graag hun eigen talenten inzetten voor vrijwilligerswerk maar zich (nog) niet willen verbinden met 1 organisatie. De jongeren worden begeleid door jongerenwerkster Floortje van Pluspunt. VIP heeft in eigen netwerk bij de vrijwilligersorganisaties opgeroepen om losstaande klussen in te brengen die goed uitgevoerd kunnen worden door jongeren. Hier hebben veel organisaties op gereageerd. De klussen zijn door VIP op de site geplaatst. Hiervoor is een speciale link ontwikkeld op de homepage. Het Logo van Use Your Talent staat op de homepage. Bij het aanklikken hiervan komen de jongeren op de lijst met verschillende klussen waar zij zich voor kunnen inzetten. De contactpersoon voor deze klussen was altijd jongerenwerkster Floortje. VIP zocht contact met Zandvoortste organisaties en riep hen op om klussen aan te leveren die door jongeren uitgevoerd kunnen worden. De jongerenwerker koppelde jongeren aan de desbetreffende klussen en hield contact met de organisaties om af te stemmen. Jongeren kregen een button met het Use Your Talent logo. Het afgelopen jaar hebben er 15 klussen plaatsgevonden waarbij 24 jongeren zich actief hebben ingezet. Een groot deel van de jongeren heeft zich meerdere keren vrijwillig ingezet. De klussen waren heel divers, van een tuin opknappen bij het Juttershuis van Amie tot helpen in het dierenasiel van Zandvoort. De jongeren konden de klussen volgen via de speciale Use Your Talent button op de VIP site, de facebook van Use Your Talent en de speciaal aangemaakte app. Omdat dit project zo n succes is wordt het voortgezet in De samenwerking is zeer succesvol verlopen. Voor organisaties en jongeren zelf is de drempel naar vrijwilligerswerk lager geworden.

4 Begrippenlijst social media Om vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties wegwijs te maken in de Sociale Media wereld is er een begrippenlijst sociaal media opgesteld en te downloaden via de VIP site. Vrijwilligersprijs In november heeft VIP de Vrijwilligersprijs georganiseerd met als thema: Vrijwilligers en hun talenten. Dit jaar is er een jury samengesteld bestaande uit Gillis Kok van de Zandvoortse Courant, Gerard Kuyper, de dorpsomroeper en Gerrie Rutte, vrijwilliger bij ZFM en Pluspunt. Deze jury heeft 5 organisaties genomineerd aan de hand van criteria, door VIP opgesteld. Via de website van VIP konden de zandvoortse inwoners via een stemfunctie stemmen op een vrijwilligersorganisatie en deze via hun mail bevestigen. Een hele maand is er aandacht geweest voor het stemmen. In de Zandvoortse Courant, bij Goedemorgen Zandvoort van ZFM, bij ZFM Luncht en via de sociale Media van VIP en van de genomineerde organisaties. Er hebben 420 mensen gestemd. De jury heeft op een avond de 5 organisaties uitvoerig gesproken en aan de hand van de gestelde criteria een keuze gemaakt. Het aantal stemmen en het juryrapport heeft de jury tot een beslissing laten komen wie de vrijwilligersprijs 2014 mocht ontvangen. Op de prijsuitreiking hebben de 5 organisaties zich gepresenteerd. Van het jury rapport, de nominatiecriteria en de criteria waarop de winnaar is bepaald is verslag gemaakt.

5 Fototentoonstelling Vrijwilligers in beeld Gedurende het jaar werd door een vrijwillige fotografe foto s gemaakt van vrijwilligers en hun vrijwilligerswerk. In de ontmoetingsruimte bij Pluspunt werd tijdens de uitreiking van de vrijwilligersprijs de tentoonstelling Vrijwilligers in beeld gepresenteerd. In maart 2015 komen de foto s te hangen in de burgemeesterskamer in het kader van de kunstuitwisseling. VIP-Zandvoort in cijfers In 2014 is het bezoeken van de VIP website gestegen. 2013: 4999 bezoekers pageviews 2014: 7267 bezoekers pageviews Er zijn goede contacten gelegd met organisaties. In de samenwerking met het project Use Your Talent heeft VIP de meerwaarde van jongere vrijwilligers kunnen laten zien. Voor zowel de jongeren als voor de organisaties. Op de VIP vacature van de week en maand zijn op verschillende vacatures geïnteresseerde geworven In 2015 wil VIP actief blijven in het informeren van organisaties en (geintresseerde) vrijwiligers op het gebied van: ontwikkeling en maatschappelijke regels en wetgeving. Ook op het gebied van informatie vanuit de organisaties over vrijwjilligersvacatures en vrijwilligersorganisaties. Publiciteit naar de bewoners van Zandvoort om vrijwilligerswerk nog laagdrempeliger te maken. VIP heeft de intentie om hetzelfde vrijwillgiers werk in verschillende organisaties te verbinden. Gezamenlijk naar buiten toe treden (voor bv de verschilende dagcentras voor mensen met geheugenproblemen) maakt dat bewoners van Zandvoort kunnen worden aangesproken op de overdracht/ het delen / het helpen van anderen vanuit hun eigen hobby/talent/ vaardigheden. Nog nader uit te schrijven. In de samenwerking met Use Ypur Talent wil VIP in 2015 nog meer nadruk leggen op jongeren en hoe zij hun talenten kunnen overdragen/delen en ontwikkelen binnen de verschillende vrijwilligersorganisaties. VIP wil een slag slaan in het bereiken van mensen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Mensen met een uitkering worden gestimuleerd een tegenprestatie te leveren als vrijwilliger. VIP ziet dit als een uitdaging. VIP heeft een plan gemaakt om deze groep mensen

6 en de organisaties met elkaar kennis te laten maken. Mensen die een tegenprestatie verichten kunnen zich laten informeren door VIP waar en wat zij allemaal in deze tegenprestatie kunnen doen. VIP zal organisaties kunnen ondersteunen door middel van het beschikbaarstellen van de juiste formulieren voor verslaglegging naar gemeente.

Foto: Vrijwilligers in het dierenasiel

Foto: Vrijwilligers in het dierenasiel Sinds mei 2011 fungeert het Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort ( VIP-Zandvoort) als een soort TOMTOM die bezoekers wegwijs maakt in het vrijwilligerswerk. Bezoekers van de site zijn inwoners van Zandvoort

Nadere informatie

TALENT VRIJWILLIGERSWERK PUBLICITEIT MENSEN BETROKKEN MEEDOEN VERBINDEN JAARVERSLAG VIP- ZANDVOORT ACTIVITEITEN JONGEREN

TALENT VRIJWILLIGERSWERK PUBLICITEIT MENSEN BETROKKEN MEEDOEN VERBINDEN JAARVERSLAG VIP- ZANDVOORT ACTIVITEITEN JONGEREN VRIJWILLIGERSWERK MENSEN PUBLICITEIT CIJFERS TALENT BETROKKEN MEEDOEN BEWONERS JAARVERSLAG VERBINDEN INFORMATIE JONGEREN VIP- ZANDVOORT ACTIVITEITEN 2016 VRIJWILLIGERSPRIJS ONDERZOEK VIP Zandvoort Jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Consulent Vrijwilligerswerk en Vrij wi11 igersvaca tu reba n k. in de gemeenten. Scherpenzeel en Renswoude

Jaarverslag 2012. Consulent Vrijwilligerswerk en Vrij wi11 igersvaca tu reba n k. in de gemeenten. Scherpenzeel en Renswoude Jaarverslag 2012 Consulent Vrijwilligerswerk en Vrij wi11 igersvaca tu reba n k in de gemeenten Scherpenzeel en Renswoude Inleiding De gemeente Renswoude en Scherpenzeel vinden het belangrijk dat het vrijwilligerswerk

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Servicepunt Vrijwilligers/ VrijwilligersVacatureBank

Servicepunt Vrijwilligers/ VrijwilligersVacatureBank Servicepunt Vrijwilligers/ VrijwilligersVacatureBank Voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties Servicepunt Vrijwilligers Het Servicepunt Vrijwilligers van Punt Welzijn ondersteunt vrijwilligers en

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Jaarverslag Maasdonk 2009

Jaarverslag Maasdonk 2009 Jaarverslag Maasdonk 2009 Steunpunt Vrijwilligerswerk Vivaan Maatschappelijke activering Maasdonk Product Aantal Realisatie per 31.12.2009 Vrijwilligerssteunpunt Maasdonk unieke bezoeker website vrijwillig

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2011

Nieuwsbrief Maart 2011 Nieuwsbrief Maart 2011 Voor u ligt de nieuwsbrief voor vrijwilligers in Edam-Volendam. U leest hieronder nieuws die voor u en uw organisatie van belang kunnen zijn. Nog 4 dagen tot NL Doet! NLDOET, het

Nadere informatie

Inleiding. Dit aanbod is tot stand gekomen naar aanleiding van landelijke ontwikkelingen, vragen en signalen vanuit vrijwilligers en organisaties.

Inleiding. Dit aanbod is tot stand gekomen naar aanleiding van landelijke ontwikkelingen, vragen en signalen vanuit vrijwilligers en organisaties. INHOUD Inleiding... 4 Basistraining: Nieuwe vrijwilligers... 5 Workshop: Vergaderen... 6 Workshop: Werving bestuursleden... 7 Informatiebijeenkomst: Vrijwilligerswerk... 8 Workshop: Groepsactiviteiten

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties 2014

Tevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties 2014 pagina 1 van 7 Tevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties 2014 Bent u niet degene die ons bureau kan beoordelen dan vragen wij u om de link naar deze vragenlijst door te sturen naar die betreffende

Nadere informatie

Workshops en trainingen. september 2015 t/m mei 2016

Workshops en trainingen. september 2015 t/m mei 2016 Workshops en trainingen september 2015 t/m mei 2016 3 INHOUD Inleiding... 4 Vrijwilligerscentrale Roermond Informatieavond... 5 Informatieavond: afspraken/regels rondom vrijwilligerswerk als tegenprestatie...

Nadere informatie

INFORMATIE TOOLKIT VOOR VRIJWILLIGERS

INFORMATIE TOOLKIT VOOR VRIJWILLIGERS INFORMATIE TOOLKIT VOOR VRIJWILLIGERS 2017 1 Inhoudsopgave Wat is vrijwilligerswerk? 3 Rechten en plichten wet- en regelgeving 3 Vrijwilligersvergoeding 4 Deskundigheidsbevordering 4 Verzekeringen 5 Verklaring

Nadere informatie

Jaarplan Veens- centrale 2016

Jaarplan Veens- centrale 2016 Jaarplan Veens- centrale 2016 Inleiding Voor u ligt het jaarplan 2016 van de De Veens-centrale werkt Veenendaal breed en bestaat uit een combinatie van medewerkers en vrijwilligers. Zij ondersteunen vrijwilligers,

Nadere informatie

De digitale vrijwilligersvacaturebank

De digitale vrijwilligersvacaturebank De digitale vrijwilligersvacaturebank Een handleiding Op onze website is het mogelijk dat vrijwilligersorganisaties in Apeldoorn vacatures en klussen kunnen plaatsen en vinden. In deze handleiding vindt

Nadere informatie

Jaarverslag St. Samen Redzaam

Jaarverslag St. Samen Redzaam Jaarverslag St. Samen Redzaam 2016 Barrie (links) met jobmaatje Julia Samen Redzaam 2016 Inhoud Inleiding: Lokale samenleving versterken 3 Meerwaarde ReconnAct 4 Financiering 4 Resultaten 5 Training en

Nadere informatie

Goudvoorelkaar. Online marktplaats waar vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp in Gouda bij elkaar komt.

Goudvoorelkaar. Online marktplaats waar vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp in Gouda bij elkaar komt. Online marktplaats waar vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp in Gouda bij elkaar komt. Goudse inwoners bij elkaar brengen. Dát doet Goudvoorelkaar.nl. Op deze online

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

Een organisatie voor. honderdduizend. Deventenaren?

Een organisatie voor. honderdduizend. Deventenaren? Een organisatie voor honderdduizend Deventenaren? Cijfers_def_Opmaak 1 26-06-13 15:26 Pagina 2 Cijfers_def_Opmaak 1 26-06-13 15:26 Pagina 3 Dat is toch de gemeente Deventer. Dat klopt. En toch vonden we

Nadere informatie

Vrijwilligerscollege Roosendaal

Vrijwilligerscollege Roosendaal Vrijwilligerscollege Roosendaal Wie zijn wij? Wat doen wij? Wat kunnen wij voor jou betekenen? Wat is het vrijwilligerscollege? Onze missie en visie Het motto is leren van elkaar. Het vrijwilligerscollege

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid Nieuwe Erven

Vrijwilligersbeleid Nieuwe Erven 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Meerwaarde 3. Nieuwe vrijwilligers 4. Aan het werk 5. Randvoorwaarden 6. Waardering Bijlage 1 Overeenkomst vrijwilligers Nieuwe Erven Bijlage 2 Formulier jaarlijks voortgangsgesprek

Nadere informatie

Evaluatie Vrijwilligerscentrale Houten

Evaluatie Vrijwilligerscentrale Houten Hollandsspoor 37 3994 VT Houten T: 030-63 63 250 E: info@vrijwilligershouten.nl I: www.vrijwilligershouten.nl IS08.0122 Interne Stuk gemeente Houten f ARCHÏËFÊXEMPLAAR Deponeren"] Evaluatie Vrijwilligerscentrale

Nadere informatie

Scholingsaanbod september t/m december 2016 SEPTEMBER. Scholing maakt vrijwilligerswerk nog aantrekkelijker!

Scholingsaanbod september t/m december 2016 SEPTEMBER. Scholing maakt vrijwilligerswerk nog aantrekkelijker! Scholing maakt vrijwilligerswerk nog aantrekkelijker! In dit overzicht vindt u de scholingen die de Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o., alleen of in samenwerking met een of meerdere partners van de Vrijwilligersacademie

Nadere informatie

Handleiding online vacaturebank

Handleiding online vacaturebank Handleiding online vacaturebank Inhoud Gebruikers Aanmeldformulier Mijn Voorelkaar Vacature plaatsen Hulpaanbod plaatsen Overzicht: vacatures Overzicht: hulpaanbod Cursus Organisatieprofiel Gebruikers

Nadere informatie

Ter kennisname commissie

Ter kennisname commissie *14vra00072* 14vra00072 Ter kennisname commissie Onderwerp Evaluatie eerste jaar vrijwilligersbeleid 2013 Korte inhoud In maart 2013 is door de gemeenteraad de nota Vrijwilligersbeleid Gemeente Beek 2013-2016

Nadere informatie

Hoe denken we? 8 + 4 = 12 9 + 5 = 13 4 + 4 = 8 3 x 2 = 6

Hoe denken we? 8 + 4 = 12 9 + 5 = 13 4 + 4 = 8 3 x 2 = 6 Hoe denken we? 8 + 4 = 12 9 + 5 = 13 4 + 4 = 8 3 x 2 = 6 Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd Een tekort aan vrijwilligers staat al 25 jaar in de top drie van door de sportverenigingen genoemde knelpunten.

Nadere informatie

W045232 / 47882. Evaluatie waardering vrijwilligers

W045232 / 47882. Evaluatie waardering vrijwilligers W045232 / 47882 Evaluatie waardering vrijwilligers 2013 1. INLEIDING Voor u ligt het rapport evaluatie waardering vrijwilligers 2013. De WMO verplicht de gemeenten jaarlijks verantwoording af te leggen

Nadere informatie

Handleiding.

Handleiding. Handleiding www.beleefsmg.nl 1 Aanmelden club / organisatie 1. Registreren Onderaan de website is een knop om je club of organisatie aan te melden. Vul vervolgens de formulier in. Zie ook onder 2. Mijn

Nadere informatie

Evaluatie Vrijwilligers Informatie Punt

Evaluatie Vrijwilligers Informatie Punt Evaluatie Vrijwilligers Informatie Punt 1.1. Doelstelling Het maatschappelijk doel is het stimuleren van actief burgerschap en maatschappelijke betrokkenheid. Het middel hiervoor is het vergroten en verbeteren

Nadere informatie

Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013

Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013 Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013 Artikel 1. Begripsbepaling a. De vrijwilligersprijs: De Vrijwilligersprijs Twenterand voor personen van 23 jaar of ouder. b. De jongerenprijs: De Vrijwilligersprijs

Nadere informatie

Productenboek. Maatschappelijk makelaars V.I.P. Katwijk. Vrijwilligers Informatie Punt Katwijk p.a. Callaoweg 1 2223 AS Katwijk ZH www.vipkatwijk.

Productenboek. Maatschappelijk makelaars V.I.P. Katwijk. Vrijwilligers Informatie Punt Katwijk p.a. Callaoweg 1 2223 AS Katwijk ZH www.vipkatwijk. Productenboek Maatschappelijk makelaars V.I.P. Katwijk Vrijwilligers Informatie Punt Katwijk p.a. Callaoweg 1 2223 AS Katwijk ZH www.vipkatwijk.nl december 2010 INHOUDSOPGAVE Inleiding blz. 3 Hoofdstuk

Nadere informatie

Jaarverslag Praatpaal 2016

Jaarverslag Praatpaal 2016 Jaarverslag Praatpaal 2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Medewerkers 3 In veilige handen 3 Contacten en pr 4 Doe- en praatgroepen 4 Tot slot 5 Organogram Praatpaal 6 Contactgegevens: Interkerkelijke Stichting

Nadere informatie

Handleiding website Vrijwilligerspunt Raalte. www.vrijwilligerspuntraalte.nl

Handleiding website Vrijwilligerspunt Raalte. www.vrijwilligerspuntraalte.nl Handleiding website Vrijwilligerspunt Raalte www.vrijwilligerspuntraalte.nl 1 Inhoudsopgave Pagina 1) Vacatures maken en plaatsen op de website 3 2) Wachtwoord vergeten? 4 3) Nieuwe inschrijving als organisatie

Nadere informatie

W onen en W erken op het W eb in het ZML

W onen en W erken op het W eb in het ZML W onen en W erken op het W eb in het ZML Product 9: PR plan Datum: 27 juni 2007 Auteur: Stichting Kennisnet I CT op school P rojectregeling contentontw ikkeling (voortgezet) speciaal onderw ijs P rojectpartners:

Nadere informatie

Jaarverslag Centrum Vrijwilligerswerk 2015

Jaarverslag Centrum Vrijwilligerswerk 2015 Jaarverslag Centrum Vrijwilligerswerk 2015 A. Hollanders, coördinator Centrum Vrijwilligerswerk a.hollanders@brielle.nl 1 Inleiding Sinds januari 2008 is de directievoering van het Servicepunt Vrijwilligerswerk

Nadere informatie

THE FIT LIST TOP 40 FITFLUENCERS VAN NEDERLAND

THE FIT LIST TOP 40 FITFLUENCERS VAN NEDERLAND THE FIT LIST TOP 40 FITFLUENCERS VAN NEDERLAND VORIG JAAR (2015) De nummer één van 2015 was healthcoach, kookboekenauteur en foodblogger Rens Kroes. Naast deze Juryprijs werd er een Publieksprijs uitgereikt.

Nadere informatie

Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg

Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg Welkom De steunpunten algemeen Stand van zaken steunpunt vrijwilligers Stand van zaken steunpunt mantelzorg Vragen Contactgegevens De steunpunten Startbijeenkomst

Nadere informatie

AEGEE-Leiden sponsormogelijkheden

AEGEE-Leiden sponsormogelijkheden AEGEE-Leiden sponsormogelijkheden Introductie Door met AEGEE-Leiden samen te werken, komt u in contact met een gevarieerde groep studenten en afgestudeerden. AEGEE-Leiden biedt vele mogelijkheden tot sponsoring

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrijwilligers

Nieuwsbrief Vrijwilligers Nieuwsbrief Vrijwilligers 06-11-2018 Beste vrijwilliger, Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je vrijwilliger bent in Noordwijk. Via dit middel willen we je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen

Nadere informatie

Vrijwillige inzet is de basis

Vrijwillige inzet is de basis Vrijwillige inzet is de basis Soms hebben mensen een duwtje in de rug nodig om actief te worden als vrijwilliger. U kunt samen met vrijwilligers en organisaties een belangrijke rol spelen bij het stimuleren

Nadere informatie

U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende

U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende activiteiten Samen leven en samen werken, daar is het Welzijn

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma Vrijwilligerswerkbeleid Oostzaan

Uitvoeringsprogramma Vrijwilligerswerkbeleid Oostzaan Uitvoeringsprogramma Vrijwilligerswerkbeleid Oostzaan Kantelen naar vrijwilligers Gemeente Oostzaan 22-12-2011 Joost Nellen, JongeHonden Anne Vrieze, WWZ Consultancy Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1.

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Zonnetje

Aanmeldingsformulier Zonnetje De vrijwilligersprijs het Zonnetje wordt jaarlijks, tijdens de eindejaarsbijeenkomst van het Dagelijks Bestuur van deelgemeente Kralingen-Crooswijk, uitgereikt aan de hiervoor in aanmerking komende vrijwilligers

Nadere informatie

3.6 Werving en selectie van leden voor de familieraad

3.6 Werving en selectie van leden voor de familieraad 3.6 Werving en selectie van leden voor de familieraad Een familieraad binnen een GGZ-instelling kan op verschillende manieren georganiseerd zijn: één familieraad voor de hele instelling, een centrale familieraad

Nadere informatie

Communicatieplan FICE NL

Communicatieplan FICE NL Communicatieplan FICE NL In dit communicatieplan wordt voor verschillende doelgroepen de doelen, middelen en communicatiemomenten besproken. In de communicatie zijn de volgende doelgroepen te onderscheiden:

Nadere informatie

Werkwijze website VWC Doetinchem

Werkwijze website VWC Doetinchem Werkwijze website VWC Doetinchem #samenhetverschil 27/03/2018 Welkom op de website van de Vrijwilligerscentrale Doetinchem Als organisatie, stichting of vereniging kun je niet zonder vrijwilligers. Vrijwilligers

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 2 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: jongeren praten mee over de toekomst Jongeren 12 23 jaar We willen graag met jongeren in gesprek over de toekomst

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers

Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers Wie verdient dit jaar de 2010? Meld uw favoriete organisatie vóór 1 oktober aan! Vrijwilligers zijn heel belangrijk in de Nederlandse samenleving; ze vormen als het

Nadere informatie

HANDOUT. Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen?

HANDOUT. Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen? Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen? Je hebt overwogen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Wat goed! Als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen zijn er veel dingen om over na te denken

Nadere informatie

Inleiding. En uw parochie kan daaraan meedoen!

Inleiding. En uw parochie kan daaraan meedoen! MaS In de Parochie Inleiding De maatschappelijke stage (MaS) is definitief begonnen en in volle gang. In Nederland zijn middelbare scholieren verplicht gedurende hun middelbare school carrière een maatschappelijke

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers

Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers Provinciale Vrijwilligersprijs Wie verdient dit jaar de Provinciale Vrijwilligersprijs van 3000 euro? Meld uw favoriete organisatie vóór 1 oktober aan! 2013 De provincie

Nadere informatie

Handleiding voor organisaties

Handleiding voor organisaties Inhoudsopgave Onderwerp Pagina www.eindhovendoet.nl 1 Account aanmaken 1 Het account 2 Vacature plaatsen 2 Vacature beheren 3 Sollicitaties en sollicitanten 4 Kandidatenbank 5 Uw menu 6 Versie 1 september

Nadere informatie

AEGEE- Leiden sponsormogelijkheden

AEGEE- Leiden sponsormogelijkheden AEGEE- Leiden sponsormogelijkheden Door met AEGEE- Leiden samen te werken, komt u in contact met een gevarieerde groep studenten en afgestudeerden. AEGEE- Leiden biedt vele mogelijkheden tot sponsoring

Nadere informatie

Evaluatie Vrijwilligershuis Drechtsteden BEMIDDELING, BEGELEIDING EN BELANGENBEHARTIGING

Evaluatie Vrijwilligershuis Drechtsteden BEMIDDELING, BEGELEIDING EN BELANGENBEHARTIGING Evaluatie Vrijwilligershuis Drechtsteden BEMIDDELING, BEGELEIDING EN BELANGENBEHARTIGING Inhoud 1. Conclusies 2. Mening vrijwilligers 3. Mening vrijwilligersorganisaties Het Vrijwilligershuis Drechtsteden

Nadere informatie

Bekijk de actuele vragen en reageer!

Bekijk de actuele vragen en reageer! Subscribe Share Past Issues Translate Haarlemmermeervoorelkaar doet je goed! Bekijk deze e-mail in je browser Beste Carline, Iets goeds doen voor iemand kan al met iets kleins. Van het aansluiten van een

Nadere informatie

BIJEENKOMST WESTERHOVENS VERENIGINGSLEVEN 2017

BIJEENKOMST WESTERHOVENS VERENIGINGSLEVEN 2017 BIJEENKOMST WESTERHOVENS VERENIGINGSLEVEN 2017 Doel: gezamenlijk knelpunten oplossen Datum: 16 maart 2017 Locatie: De Buitengaander Bijeenkomst Westerhovens verenigingsleven 2017 Inleiding In 2016 zijn

Nadere informatie

Jaarplan 2015 Inhoudsopgave:

Jaarplan 2015 Inhoudsopgave: Jaarplan 2015 Inhoudsopgave: Missie en kerndoel Subdoelen om kerndoel te bereiken Doelen en acties 2015 naar aanleiding van de subdoelen Begroting Missie en kerndoel Heerenveen brengt een beweging op gang

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Voorwoord. Activiteiten. Publiciteit. Externe contacten. Interne contacten. Financiën. Conclusies en aanbevelingen

Inhoudsopgave: Voorwoord. Activiteiten. Publiciteit. Externe contacten. Interne contacten. Financiën. Conclusies en aanbevelingen Stichting Earlybirds fotografie Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave: Voorwoord Activiteiten Publiciteit Externe contacten Interne contacten Financiën Conclusies en aanbevelingen Voorwoord Earlybirds fotografie

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Doetinchem, mei 2012. Els, Erna en Jore. IJsselkring, Vrijwilligerscentrale Doetinchem

Jaarverslag 2011. Doetinchem, mei 2012. Els, Erna en Jore. IJsselkring, Vrijwilligerscentrale Doetinchem Jaarverslag 2011 Doetinchem, mei 2012 Els, Erna en Jore IJsselkring, Vrijwilligerscentrale Doetinchem Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk 3, 4 Reguliere activiteiten

Nadere informatie

Borgen/ proces van vrijwilligerswerk binnen de RIBW K/AM

Borgen/ proces van vrijwilligerswerk binnen de RIBW K/AM Borgen/ proces van vrijwilligerswerk binnen de RIBW K/AM Deel 1: Hoe was het? Situatie vrijwilligerswerk 2013 Minimaal vrijwilligersbeleid 24 woonvormen Sportmaatjesproject Totaal 120 externe vrijwilligers

Nadere informatie

SAMEN MEER BETEKENEN. Perspectief Zutphen

SAMEN MEER BETEKENEN. Perspectief Zutphen SAMEN MEER BETEKENEN Perspectief Zutphen Perspectief Zutphen 3 oktober 2018 Vrijwilligerscentrale Zutphen onderdeel Perspectief Zutphen. Perspectief Zutphen is een welzijnsorganisatie in Zutphen Vrijwilligerscentrale

Nadere informatie

Speerpunten Veenscentrale in 2015 :

Speerpunten Veenscentrale in 2015 : Speerpunten centrale in 2015 : Ondersteuning mantelzorgers via ontmoeting, informatie en advies Opstart en uitvoering mantelzorgwaardering: groepsgerichte bijeenkomsten en Twinkelingen. Vrijwilligers College:

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank voor organisaties

Handleiding vacaturebank voor organisaties Handleiding vacaturebank voor organisaties Wilt u graag uw organisatie aanmelden voor onze vacaturebank? Weet u niet hoe u vacatures op onze website (www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/zevenaar) kunt toevoegen?

Nadere informatie

Vrijwilligersgids 2018

Vrijwilligersgids 2018 Inhoudsopgave 1. Definitie Vrijwillige inzet... 2 2. Visie op Vrijwillige inzet... 2 3. Je positie in de organisatie... 2 4. Rechten en plichten... 3 5. Procedure aanname... 3 7. Vrijwilligersovereenkomst...

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK IS MENSENWERK

VRIJWILLIGERSWERK IS MENSENWERK PRESTATIEPLAN/BEGROTING 2013 VRIJWILLIGERSWERK IS MENSENWERK INHOUDSOPGAVE 1. DE VRIJWILLIGERSCENTRALE HAARLEM E.O. 3 2. PRESTATIEPLAN 2013 4 3. PRODUCT 1 - WERVEN, BEMIDDELEN, INFORMEREN EN PROMOTEN Verbinden,

Nadere informatie

WERVINGSPLAN EN MIDDELEN

WERVINGSPLAN EN MIDDELEN WERVINGSPLAN EN MIDDELEN De wervingscirkel: doel doelgroep boodschap middelen organisatie Als je aan werving wilt doen, wil je mensen overtuigen dat jouw organisatie hen graag als vrijwilliger zou willen.

Nadere informatie

Handleiding voor het aanmaken van een profiel en het beheer van vacatures en/of trainingen Aanmaken van een organisatieprofiel...

Handleiding voor het aanmaken van een profiel en het beheer van vacatures en/of trainingen Aanmaken van een organisatieprofiel... Inhoud Handleiding voor het aanmaken van een profiel en het beheer van vacatures en/of trainingen... 2 1. Aanmaken van een organisatieprofiel...2 2. Hoe het beheer van uw gegevens werkt:...3 2A. Vacatures...3

Nadere informatie

Header 468x60 Sidebar

Header 468x60 Sidebar Adverteren Sinds 2012 is Nieuws-112 actief op het gebied van nieuwsvoorziening in een bepaalde regio waarbij wij sinds medio oktober 2014 een enorme groeispurt hebben gemaakt. Momenteel voorzien wij in

Nadere informatie

gebruikersaccount aanmaken

gebruikersaccount aanmaken instructie gebruik profielendeel van VWCUTRECHT.nl September 2010 1 Inleiding Je staat op het punt om aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje van onze website: een virtuele plek om met andere

Nadere informatie

VrijwilligersKapelle

VrijwilligersKapelle VrijwilligersKapelle Wij zetten ons in voor iedereen die zich bezig houdt met vrijwilligerswerk. Wij zijn er voor vrijwilligersorganisaties en mensen die vrijwilligerswerk (willen) doen. VrijwilligersKapelle

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: zet ideeën van jongeren om in daden Jongeren 12 23 jaar We willen graag in gesprek met jongeren die een positieve

Nadere informatie

Werkboek. In 7 stappen aan de slag met maatschappelijke stage. Maatschappelijke stage in en rond de kerk. In 7 stappen

Werkboek. In 7 stappen aan de slag met maatschappelijke stage. Maatschappelijke stage in en rond de kerk. In 7 stappen kerk en stage Maatschappelijke stage in en rond de kerk In 7 stappen Werkboek In 7 stappen aan de slag met maatschappelijke stage Inhoudsopgave In zeven stappen aan de slag met maatschappelijke stage 4

Nadere informatie

Enquête Werken met vrijwilligers in Veenendaal. Samenvatting van de uitslagen

Enquête Werken met vrijwilligers in Veenendaal. Samenvatting van de uitslagen Enquête Werken met vrijwilligers in Veenendaal Samenvatting van de uitslagen 1 Dit is een samenvatting van de uitslag van de enquête die we verspreid hebben onder organisaties en vrijwilligers in Veenendaal.

Nadere informatie

Handleiding MijnEigenDossier

Handleiding MijnEigenDossier Handleiding MijnEigenDossier Inleiding Voor organisaties met vrijwilligersvacatures Het Vrijwilligerspunt ondersteunt organisatie in het vinden en behouden van vrijwilligers. Belangrijke service van de

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo. Onderdeel. Maatschappelijke Stage

Plan van Aanpak. Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo. Onderdeel. Maatschappelijke Stage Plan van Aanpak Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo Onderdeel Maatschappelijke Stage 2012 Concept 0.2 Inhoud Deel I Kaders 1. Inleiding 2. Doelgroep 3. Doelstelling 4. Kerntaken 4.1 Makelen en verbinden

Nadere informatie

Stichting Pluspunt Zandvoort Welzijn

Stichting Pluspunt Zandvoort Welzijn Stichting Pluspunt Zandvoort Welzijn 10 jaar actief in een Gouden Gemeente! 1 Pluspunt 10 jaar actief in een Gouden Gemeente! Pluspunt heeft uitgebreid aandacht besteed aan het 10 jarig bestaan. Bij de

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 2. TERUGBLIK OP HET JAAR 2014 2.1 INTERNE BESTUURLIJKE ORGANISATIE 2.1.1 BESTUUR 2.1.2 COORDINATIE 2.2

Nadere informatie

Werkwijze website VWC Doetinchem

Werkwijze website VWC Doetinchem Werkwijze website VWC Doetinchem #samenhetverschil 01/03/2017 Welkom op de nieuwe website van de Vrijwilligerscentrale Doetinchem Als organisatie, stichting of vereniging kun je niet zonder vrijwilligers.

Nadere informatie

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Actie keuze 2 a. Geld voor een rookvrij Nederland Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Maak de maken kwaliteit doelen een van

Nadere informatie

Introductie presentator informatiebijeenkomst. Roel Hazenberg Gelderse Sport Federatie

Introductie presentator informatiebijeenkomst. Roel Hazenberg Gelderse Sport Federatie Introductie presentator informatiebijeenkomst Roel Hazenberg Gelderse Sport Federatie Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd Een tekort aan vrijwilligers staat al 25 jaar in de top drie van door de sportverenigingen

Nadere informatie

Ondersteuning van Vrijwilligershulp en Mantelzorg voor kwetsbare burgers in Zuid-Kennemerland in de sector Wonen, Welzijn & Zorg

Ondersteuning van Vrijwilligershulp en Mantelzorg voor kwetsbare burgers in Zuid-Kennemerland in de sector Wonen, Welzijn & Zorg versie 1: werkdocument Bespreking in de bestuursvergadering d.d. 19 januari 2015 Ondersteuning van Vrijwilligershulp en Mantelzorg voor kwetsbare burgers in Zuid-Kennemerland in de sector Wonen, Welzijn

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid vereniging X

Vrijwilligersbeleid vereniging X Vrijwilligersbeleid vereniging X Visie t.a.v. Vrijwilligers: Vrijwilligers zijn het kapitaal van onze vereniging: Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel binnen onze vereniging Vanuit deze visie willen

Nadere informatie

Communicatieparagraaf project vrijwilligers in de bibliotheek - Breda

Communicatieparagraaf project vrijwilligers in de bibliotheek - Breda Communicatieparagraaf project vrijwilligers in de bibliotheek - Breda Naast de reguliere projectcommunicatie (informeren over project, voortgang en resultaten) en de communicatie gericht op het werven

Nadere informatie

Herzien Reglement Vrijwilligersprijs Lansingerland

Herzien Reglement Vrijwilligersprijs Lansingerland Herzien Reglement Vrijwilligersprijs Lansingerland Auteur: Sanneke Verweij Afdeling: Team Maatschappelijke Ontwikkeling & Participatie Versienummer: 1.0 Datum: 21 november 2014 Corsanummer: T14.18226 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013: Social networking

Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013: Social networking Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013: Social networking Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013 Rapportnummer 2013-022 Datum 20-11-2013 Samensteller Ineke Radstaat-Koopmans Offerte ingediend bij Prins

Nadere informatie

Voor je een iets wilt plaatsen op de site is het van belang te weten in welke sectie de tekst/bericht thuis hoort.

Voor je een iets wilt plaatsen op de site is het van belang te weten in welke sectie de tekst/bericht thuis hoort. Content Plaatsen op de website Voor je een iets wilt plaatsen op de site is het van belang te weten in welke sectie de tekst/bericht thuis hoort. De webpagina is onderverdeeld in 5 secties: Sectie 1: Hoofdmenu

Nadere informatie

Beste vrijwilliger, Bestuur, directie en medewerkers Welzijn Castricum

Beste vrijwilliger, Bestuur, directie en medewerkers Welzijn Castricum Beste vrijwilliger, Fijn dat u geïnteresseerd bent in Welzijn Castricum en overweegt of misschien al besloten heeft om vrijwilligerswerk bij ons te gaan doen! Het werk van Welzijn Castricum is onmogelijk

Nadere informatie

Online Privacyverklaring

Online Privacyverklaring Online Privacyverklaring Bij Caleidoscoop hechten wij veel waarde aan het waarborgen van de privacy en het beschermen van persoonsgegevens. In deze privacyverklaring vertellen wij meer over hoe Caleidoscoop

Nadere informatie

Uren voor 2Match zijn eind maart gestopt

Uren voor 2Match zijn eind maart gestopt Evaluatie Jaarplan team Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo en Warme Bemiddeling 2018 Sociaal werk voor wijk, dorp, stad. SVH Fte 1,22 Warme Bemiddeling Fte 0,5 2Match Fte 0,4 Basisaanbod Cijfers Uren

Nadere informatie

Jaarverslag Inhoudsopgave

Jaarverslag Inhoudsopgave 1 Jaarverslag 2012 Opdrachtgever : Gemeente Edam-Volendam Contactpersoon : Mevrouw I. Verrips Opdrachtnemer : Stichting WonenPlus Noord-Holland Coördinator : De heer P. Groot Vrijwilligersmakelaar : Mevrouw

Nadere informatie

Vrijwilligers Informatie Punt

Vrijwilligers Informatie Punt Jaarverslag 2015 Vrijwilligers Informatie Punt Het VIP voor iedereen! Inhoudsopgave Voorwoord 1 Het VIP voor iedereen! 1 Team 2 Personele inzet 3 Vrijwillige medewerkers 3 Bemiddelen, Informeren, Promoten

Nadere informatie

ÉÉN SPECIFIEKE WEBSITE EN NIEUWSBRIEF VOOR ÉÉN SPECIFIEKE DOELGROEP

ÉÉN SPECIFIEKE WEBSITE EN NIEUWSBRIEF VOOR ÉÉN SPECIFIEKE DOELGROEP ONLINE PLATFORM VOOR d e z a ke li j ke te leco m h a n d e l tbm telecom business magazine Magenta Publishing http://www.tbmnet.nl ÉÉN SPECIFIEKE WEBSITE EN NIEUWSBRIEF VOOR ÉÉN SPECIFIEKE DOELGROEP Alle

Nadere informatie

WIJ NEMEN DE PRIVACY VAN PERSOONSGEGEVENS ZEER SERIEUS EN GAAN ZORGVULDIG MET JE PERSOONLIJKE GEGEVENS OM.

WIJ NEMEN DE PRIVACY VAN PERSOONSGEGEVENS ZEER SERIEUS EN GAAN ZORGVULDIG MET JE PERSOONLIJKE GEGEVENS OM. Privacy verklaring Versie 1, april 2018 WIJ NEMEN DE PRIVACY VAN PERSOONSGEGEVENS ZEER SERIEUS EN GAAN ZORGVULDIG MET JE PERSOONLIJKE GEGEVENS OM. Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met

Nadere informatie

O O * Uitvoeringsregels tegenprestatie Omdat iedereen van toegevoegde waarde is

O O * Uitvoeringsregels tegenprestatie Omdat iedereen van toegevoegde waarde is O16.001265 O16.001265* Uitvoeringsregels tegenprestatie 2017 Omdat iedereen van toegevoegde waarde is 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. In het kort... 3 3. Het idee en de uitgangspunten... 4 4.

Nadere informatie

Communicatieplan. Organisatievraagstuk

Communicatieplan. Organisatievraagstuk communicatieplan Communicatieplan Vooraf De wet Passend Onderwijs schrijft geen voorwaarden voor met betrekking tot de inrichting van de communicatie. Profi Pendi hecht belang aan een goede communicatie,

Nadere informatie

Rapportage Maatschappelijke stage in gemeente Werkendam Schooljaar 2010-2011

Rapportage Maatschappelijke stage in gemeente Werkendam Schooljaar 2010-2011 Rapportage Maatschappelijke stage in gemeente Werkendam Schooljaar 2010-2011 januari 2012, Servicepunt Vrijwilligers / Trema Welzijn Inleiding Deze rapportage is opgesteld conform afspraken tussen gemeente

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSCENTRALE

VRIJWILLIGERSCENTRALE VRIJWILLIGERSCENTRALE HAARLEM Vacaturebank Trajectbegeleiding Bedrijf & Samenleving Gilde Training - Advies Nieuwe Groenmarkt 51 2011 TV Haarlem Telefoon 023-5314862 info@vwc-haarlem.nl http://www.vwc-haarlem.nl

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid Hoor Friesland

Vrijwilligersbeleid Hoor Friesland Vrijwilligersbeleid Hoor Friesland Januari 2017 1 Inhoudsopgave 1. Het waarom van vrijwilligerswerk 3 1.1 Missie Hoor Friesland 3 1.2 Definitie van vrijwilligerswerk 3 1.2 Visie op vrijwilligerswerk 4

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank voor organisaties

Handleiding vacaturebank voor organisaties Handleiding vacaturebank voor organisaties Wilt u graag uw organisatie aanmelden voor onze vacaturebank? Weet u niet hoe u vacatures op onze website (www.mikado-vc.nl) kunt toevoegen? Of krijgt u een melding

Nadere informatie

Ontwikkelingen. Meer populair. Administratie, vervoer bieden, verzorging. Fondsen werven, belangenbehartiging, adviseren

Ontwikkelingen. Meer populair. Administratie, vervoer bieden, verzorging. Fondsen werven, belangenbehartiging, adviseren Vrijwilligerswerk Vrijwilligerswerk Werk dat in enig georganiseerd verband, onverplicht en onbetaald wordt verricht ten behoeve van anderen of de samenleving Mantelzorg valt buiten de definitie van vrijwilligerswerk

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie